login |

Shark Tank: kezdett a 7. évad

2015. 09. 28. 18:50 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Leírom kezdésnek azt, amit a 6. évadnál is, jó? Csak azért, hogy utána megcáfoljam magam

Azt hittem, hogy minden évben ugyanazt írhatom le a Shark Tank-ről, mint már oly sokszor, hogy 10/10, kötelező, stb. Mert tényleg ez az a “sorozat” (egyébként) reality, ami az első perctől az utolsóig szinte mindig leköt. Szóval ismétlésképpen itt van pár, tippre igen redundáns kritika: 1. évad2. évad3. évad4. évad5. évad.

Shark Tank - 7x01-02

Szóval, aki nem hisz nekem, annak ajánlom bármelyik random részt, a sorozatot ismerőknek meg annyit írok, hogy ez a mostani start nem nagyon jött be, sőt, rég tartottam ennyire közepesnek egy epizódot, nem is értem, hogy miért ezzel kezdtek. Oké, értem, tippre Ashton Kutcher miatt – nem mintha nőtt volna a tavalyihoz képest a nézettség…

Félreértés ne essék, nem Kutcher-rel volt bajom, ő jó volt. Sőt, most, hogy felidézem, kifejezetten jó. Értelmeseket mondott, azonnal belőtte, hogy ő mihez ért és mi érdekli, és még a társaival is megvolt a kommunikáció.

Shark Tank - 7x01-01

Igazából a 7×01-et nekem a kezdés húzta le. Valójában magam sem tudom, hogy mit várok el a Shark Tank-től, mert nem arról van szó, hogy sikeres vagy sikertelen tárgyalást. De az első két “játékos”, a cumiüveg-tartós, és a “görkorcsolyás” annyira érdektelen volt, hogy csak na.

Előbbi azért, mert az egészet marhaságnak tartottam, bár nyilván saját tapasztalat miatt, még ha nem is tudom felidézni, hogy egy gyereket meddig kell kézből cumiztatni, a másiknak meg a felkészületlensége és az értékbecslése irritált. Meg azt is marhaságnak tartottam – de persze ettől még lehet, hogy forradalmat indít el. (És, ami hab a tortán, hogy a folytatás sem volt sokkal jobb a marhaság-skálán, de legalább tudatlanságom folytán érdeklődve hallgattam az ecetes csajt, abból lehetett tanulni is.)

Shark Tank - 7x01-03

Mindegy, ha van sorozat, amit nem kaszálok, az a Shark Tank. Igazi antológia reality, hiszen nem csak bármikor bármelyik epizód nézhető (oké, a “mi történt azóta?”-szegmens “spoileres” lehet, de csak idézőjelben), hanem még 10 perces szegmensekre is lebonthatóak a részek, és úgy is fogyaszthatóak, annyi idő alatt pedig pont leszalad egy reggeli, vagy valamelyik könnyebb ebéd.

10 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2015. 09. 28. 21:34

Nekem sokszor volt olyan emberke, aki az elején abszolút érdektelennek hatott, az egész vállalkozásával egyetemben, de általában a végére mindig érdeklődést tanusítok iránta, mert vagy valami csavar van, vagy olyan meglepő információt tudok meg egy-egy kereskedelmi vonalról, amit nem gondoltam volna.

Sok olyan találmány van, amit “anyád, ez zseniális!” felkiáltással üdvözlök, de a legjobb, mikor még a cápák sem várják, hogy az előzetes eladások bármilyen csekélyek is lennének, aztán közlik velük, hogy többmilliós éves forgalma van:D

Én végtelenségig tudnám nézni, bárhol, bármikor. Minden rész water-cooler téma lehet.

winnie - 2015. 09. 28. 23:19

nekem is ez szokott lenni, de itt az elso ket figura nagyon nem jott be. anyut elhajtottak utana, de az o resze mar rendben volt.

ldavid - 2015. 09. 29. 08:06

megy/ment valami shark tank klón a discovery-n (?) és abban is láttam ezt motoros korcsolyát, vagy legalábbis nagyon hasonló volt, szóval engem már ezért sem tudott érdekeleni (+ szerintem csak reklám miatt mentek oda)

lePunk - 2015. 09. 29. 10:34

rendben volt a kezdes bar a bizniszek fele tenyleg erdektelen volt kicsit.

en foleg az al-drama miatt nem tudok 10/10-et adni a shark tanknek. az evadnyitoban ilyen volt Kutcher “osszeveszese” Mr. Wonderful-lal. annyira levagos volt, hogy direkt szitjak a feszultseget. ettol mar csak az a rosszabb, amikor pitch kozben valaki elkezd sirni.

winnie - 2015. 09. 29. 10:41

lePunk: hogy lehet megkülönböztetni az áldrámát az igazitól?:) sokszor vannak ugyanis teljesen őszinte összekapások, itt azért elég komolyak az összegek. tény, hogy a szereplők is tudják, mi a jó tévé, de a készítők bátorítják őket arra, hogy ne fogják vissza magukat.

viszont a sírás miért rossz? az legalább szinte biztos, hogy őszinte. és az mindig pozitívum, ha valakin látni, hogy szenvedélyes, vagy hogy mennyire sok függ attól, hogy köt-e üzletet.

ezek nélkül csak hideg matematika lenne az egész, egy vizualizált folyamatábra, abban nem sok érdekes lenne szerintem.

lePunk - 2015. 09. 29. 10:53

szerintem viszonylag konnyu megkulonboztetni az aldramat az igazitol. ebben a reszben pl Kutcher nagyon tuljatszotta. az ok, hogy nagy penzekrol van szo, de a shark-ok elore ismerik a bizniszt, amit pitchelnek nekik, tisztaban vannak a szamokkal, szoval nagy meglepetes nem eri oket (onnan tudom, hogy az idei evadra mi is jelentkeztunk)

nyilvan unalmas lenne siras + drama nelkul, csak neha zavar a kivitelezes

ausztral - 2015. 10. 10. 14:44

“nem csak bármikor bármelyik epizód nézhető”

csak ha pont egy olyan részt kap el valaki, amiben előkerül a “Chevaliers du Tastevin”, akkor honnét fogja tudni miről van szó? :)

ldavid - 2015. 10. 19. 00:05

ezt nem tudom, ki látta, ki nem, de én majd meg szakadok rajta :D https://youtu.be/LT6Fo4nAqmw

winnie - 2015. 10. 19. 07:05

igen, marhajó, elég régóta kikerülésre vár human indáján:)

ldavid - 2015. 10. 24. 22:27

7×05 milyen jó volt most

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz