login |

Pilot: Blood & Oil

2015. 09. 29. 17:38 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Ez az új Dallas. Biztos hívták már annak is, nincs benne semmi spanyolviasz, de nem csak az olaj miatt merül fel ez az ABC új sorozatánál. Bár gondolom, a fekete arany kapcsán adja magát, de egy férfias meg nőies, szappanoperás drámáról van itt is szó.

boil1

A történet egy fiatal pár körül bonyolódik, akik az Amerikában felfedezett, ezáltal új fúrási lázat kirobbantó olajmezők felé tartanak. Az eredeti tervük az, hogy mosodát nyitnak, de egy baleset miatt másfelé kell pénz után nézniük.

A pilot teljesen hozta az aranyásós hangulatot, olyasmit, mint a Klondike. Az olajvárosban hasonló állapotok uralkodnak: egy lepukkant szállás 2000 dollár havonta és ilyesmik, tipikusan nem volt felkészülve a környék arra, hogy hirtelen sokezer ember kezdi ott keresni a szerencséjét.

boil3

Ha jól emlékszem, a fő téma az lesz, ahogy a fiatalok lassan korrumpálódni kezdenek a pénz közelében. A mosoda helyett valami sokkal kockázatosabba kezdenek hőseink, ami sokkal közelebb viszi őket a tűzhöz, a környék egyik hatalommal rendelkező öregebb családjához. Persze a gazdagéknál rögtön be is lett hozva a semmirekellő fekete bárány téma, mert miért ne.

Igazából az első rész baromi kapkodós volt, és emiatt rossz. Ugye itt nem holmi heti ügyek mellett lesznek nyugisan építgetve a karakterek, hanem ők jelentik a történetet, emiatt a kezdő részt aláássa, hogy ilyen sok mindent akartak átvenni rögtön az elején. Értem, hogy el akartak jutni az izgalomhoz, viszont így a férfi és nő közötti viszonyok teljesen elsikkadtak.

A kivitelezést sem tudom éltetni. Igazából volt egy-két jelenet, amit fontosnak tartottak, és centire kitaláltak, a többi viszont nagyon semmilyenre sikerült, el lett nagyolva, olcsó lett. Az elején a balesetet nem is értettem, hiszen ennek kéne berántania a nézőt, mégis süt belőle a gagyi.

boil2

A szereplőgárda amúgy szinte remeknek is mondható egy ilyen szappanoperás drámához. Chace Crawford lecsap a hangjával és a cowboy kinézetével, simán elhisszük neki, hogy simán dolgozik a földeken. Don Johnson a kemény öregként szintén telitalálat, ahogy a feleségét alakító Revenge-ből érkező Amber Valletta is.

Az egyetlen akivel bajom volt, de erről a gyorsan ugráló pilot is tehet, az Rebecca Rittenhouse a Red Band Society-ből, aki a fiatal pár női tagját alakítja. Néha mintha azt sem tudta, hogy mit kéne alakítson, rossz volt nézni.

boil4

Minden negatívum ellenére részemről olyan 6/10-es lett a kezdés. Nagyon mocsok cliffhanger a vége, szóval a második részbe még belenézek, akkor is, ha látom, hogy ki-mennyi részre szerződött. Amúgy lehet az én felvételemmel volt a baj, de ennél rosszabb hangú pilotot nem láttam eddig idén. Rengeteg helyszíni felvétel, amikben bántó zajszint nyomta el a színészek hangját. Ilyen mindennapi hangok, de nagyon amatőr volt valahogy.

8 hozzászólás Ne habozz!

-T - 2015. 09. 29. 18:06

Nekem is ugyanez volt az érzésem, mármint, hogy ez lesz az új Dallas.
Egyébként eléggé bejött a rész, (jobban mint anno az új Dallas kezdése) tény hogy kapkodós volt, de tetszett a pörgés.
Kíváncsi vagyok a folytatásra. Ha ilyen lesz a többi rész is, akkor tuti maradni fogok.
A kezdés nekem egy erős 7/10 volt.

Lemoni - 2015. 09. 29. 18:15

Kábé 25 percet néztem belőle, de unalmas, érdektelen volt. Össze-vissza ugrálás az időben, sablon karakterek, szájbarágós tipizálások, még a szép táj sem tudta semlegesíteni ezeket. A hang tényleg pocsék volt, a háttér zajok túl erősek voltak. Eleve úgy kezdtem el nézni, hogy ez biztos kasza lesz nálam, így csalódás nem ért, legfeljebb kicsit sajnálom, hogy nem tudtak megcáfolni. A félrement Dallas újjáélesztés után lehetett volna egy jó soap is belőle.

kisanna - 2015. 09. 29. 18:27

harmadjára esek ma neki, talán be tudom fejezni. nagy csalódás, vártam egy jó szappant, de ez nagyon nem az.

Én - 2015. 09. 29. 18:55

Dynaty reboot-ot!!! Joan Collins, mint Alexis és mehet a show! :)

winnie - 2015. 09. 29. 19:40

“Össze-vissza ugrálás az időben,”

jöhet!:)

Lemoni - 2015. 09. 29. 19:55

winnie, nem a klasszikus flashback/flashforward jelenségre akartam utalni, hanem olyanra pl. hogy egyik pillanatban hosszan elnyújtott jelenet az odautazásnál a baleset utáni zötykölődésről és kocsma előtti perpatvarról, majd pár perccel később mindkét főszereplőnek munkahelye van és a huszonvalahányadik percben már terhestesztel a nő, szóval úgy néz ki, hogy megírtak ütősnek szánt nagyjeleneteket, aztán amolyan időbeli bakugrásokkal kötik össze, disszonáns volt nagyon.

Eny - 2015. 09. 29. 19:56

en birtam a hibaival egyutt:D
sok fog mulni a 2ik reszen , de adtam egy eselyt neki

winnie - 2015. 10. 12. 07:34

a második rész már kevésbé jött be, anullálták a pilot egy-két dolgát, jött a szappan, ehh.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz