login |

Black-Ish: kezdett a 2. évad

2015. 09. 30. 19:40 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Tudom, hogy a sorozatot kevesen nézik itthon, mi is csak a teljesség igénye miatt vállaltuk be a folytatás premierjét, de engem meglepett, hogy mennyire lekötött. Talán mert tényleg a címében feldobott labdát passzolgatta?

baclkn1

Ami miatt tetszett az évadnyitó, hogy fekete írók és fekete karakterek az N-word használatán gondolkoztak el. Felmerült az, hogy miért használják a rapperek még mindig, hogy a 80-as és 90-es években felnőtt nemzedék miképp használta egymás között, meg egyébként is, hogy kinek van “joga” hozzá.

He either wants nobody to say it because he can’t, or everybody to say it because he wants to.

Természetesen a szó jövője is előkerült. Hiszen már most is van olyan fekete, aki nem szívesen mondja, hogy my n**ga – ide pedig nagyon jól passzolt a nagyapa-fia-unoka felépítés, hiszen a generációk viszonyát a szóhoz jól be tudták mutatni vele.

baclkn2

Az biztos, hogy a Blackish-nek jobban állna 13 rész és kevesebb karakter, ez most is teljesen világosan látszott. A tini gyerekek környezetvédős baromsága teljesen felesleges volt a részbe, csak elvett a sztoritól. Na meg akkor több idejük lenne tényleg érdekes témákat elővenni.

baclkn3

A premier tehát olyasmivel foglalkozott, amin mindkét oldalnak érdemes elgondolkodni, talán pont ezért volt érdekesebb fehér nézőként. Pontozni nem igazán tudom, meg a közepes részek miatt valószínűleg nem fogom nézni idén, de ezt a 20 percet baromira nem bánom.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 09. 30. 20:21

bátor rész volt, bár nekem pont az jött le,, hogy inkább az amerikai közönség tudná értékelni a dolgot. akadt egy-két jó gondolat, és egy-két jó poénra kivezetett dolog, de összességében nem lépte meg azt nálam, hogy nézős legyen – ez a szint még nem elég.

de az ötletért jár a pacsi.

whiteboy42 - 2016. 05. 22. 11:33

ha jól hallottam indul az első évad magyarul talán a comedy-n? kapcsolgattam és nem tulajdonítottam neki jelentősséget de most elkezdett érdekelni és nem találom hol indul és mikor. tud vki infót?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz