login |

How To Get Away with Murder: kezdett a 2. évad

2015. 10. 01. 21:48 - Írta: winnie

45 hozzászólás | kategória: kritika,

A How To Get Away with Murder a 2. évados startjával nem hazudtolta meg önmagát, bár lehet, hogy nem bánkódtam volna akkor sem, ha nem lépnek a Scandal nyomdokaiba, és próbálják meg felüllicitálni sajátmagukat. Ez nem kényszer, srácok.

Ettől még a 2×01 nagyon erős volt, 7-8/10-es legalább. Mondjuk azt nem tudom, hogy fért bele ennyi minden egyetlen részben, hiszen amellett, hogy a sztori attól a ponttól folytatódott, ahol az évadzáróban abbamaradt (de persze csak flashback-ek formájában), s idővel ki is derült, hogy egész pontosan mi és miért történt akkor, kaptunk még heti ügyet (mondtam már, hogy a HTGAWM-ben a heti ügyek a legjobbak?), ráadásul csak megérkezett az 1. évadban megismert flashforward-os idősík, hogy megmaradhasson a párhuzamos történetmesélés.

How To Get Away with Murder - 2x01-08

És akkor még nem is beszéltem arról, hogy egy új szereplő is képbe került – Famke Janssen a Sam-ügy tárgyalásában fog részt venni, amivel kapcsolatban nem tudom, miért, de azt hittem, hogy Keating tudja, ki a gyilkos, de nagy francot. Ez egyébként az a szál, ami miatt leginkább aggódom, mert szerencsétlen Nate most a leginkább érdektelen figura a játszmában, és nem tudom, hogy fogják érdekessé tenni az ő szálát.

Cserébe kaptunk egy igen furán, és talán nem is random módon képbe hozott heti ügyet (amiről nagy meglepetésemre kiderült, hogy…, oké, no spoiler), amit szokás szerint sikerült nagyon élvezetesen alakítani annak ellenére, hogy minimális idő volt rá. És eközben ismét elgondolkodtam azon, hogy mégis mi hajtja ügyvédként ennyire Keating-et. Van egy olyan érzésem, hogy idén még több ki fog derülni a múltjáról.

How To Get Away with Murder - 2x01-13

Nem is tudom, hogy spoilerek nélkül mennyit tudok még leírni, de például az, hogy kiderült, ki ölte meg a finálé áldozatát, ismét érdekes kérdéseket vet fel, többek között azt, hogy ki tud, és ki fog tudni róla – illetve, hogy milyen következményekkel jár majd a dolog. (Mind a megoldás, mind a motiváció jó húzásnak tűnik, van potenciál a szálban.)

Viszont hiába mondom, hogy nagyon jók a heti ügyek, az epizód zárása komolyan meglepett. Mármint nem az, ami történt (nyilván sokkolni akartak, de ki kezdte el a fejét fogni és fennhangon azt ismételgetni, hogy “nemhiszemel, nemhiszemel, nemhiszemel!”? – arról nem is beszélve, hogy pont egy ABC-sorozat nemrég ugyanezt a csavart lőtte el az évadnyitójában…), hanem az, ahol történt – ez mindenképpen váratlan, és elgondolkodtató.

How To Get Away with Murder - 2x01-01

Így kell szezont kezdeni, egy percre sem ült le a 2×01, vagyis csak a végén a tánc hagyott hidegen. De a lényeg, hogy fel lett adva a labda a második szezonnak, végre nem fogjuk látni a levegőbe dobott cheerleadert, helyette viszont simán kaphatunk egy másik ismétlődő elemet a flashforward-ból. Viszont így, hogy legalább 3 szál lesz (vagy 4), nem tudom hogy fogják mindet kakaóval ellátni. Elég, ha ők tudják.

45 hozzászólás Ne habozz!

leslieb - 2015. 10. 01. 21:55

Huh, ez egy nagyon erős kezdés volt.

Mateus - 2015. 10. 01. 22:15

Az epizód zárása engem inkább a Damages S05-re emlékeztetett.

Bazsi - 2015. 10. 01. 22:21

Famke Jansennek örültem nagyon, és Winnie most tök egyetértünk tényleg 8 ;)

winnie - 2015. 10. 01. 22:28

mateus: én a revenge talán 3. évadjára gondoltam, az kezdődött úgy, hogy flashforward és a főszereplőt lelövik.

yeeeyha - 2015. 10. 01. 22:41

Úgy voltam vele, hogy kaszálom, ha nem tetszik a kezdés, mert bár az előző évadnál is egy csomó minden tetszett, voltak nagyon szenvedős részek, és ha már jó jogi drámát akarok nézni, akkor ott a The Good Wife.

Bár szinte rögtön rájöttem, mennyire nem hiányzott Annalise, vagy inkább Viola Davis (nekem) ripacs játéka (az hogy ezért Emmy járt, pluszban fájdalmas) mégis tetszett a kezdés. A kis jogászhallgató csapatot már rég megszerettem, mindenki sorsa érdekel, így miattuk meg a “heti” ügy miatt maradok még egy darabig, ami már most izgalmasabban hangzik, mint Lila ügye (volt).

Amit nagyon nem akarok látni, az az, hogy Annalise megfektesse West, nagyon remélem, hogy csak én látok rémeket, már az előző évadban is.

zso - 2015. 10. 01. 23:45

winnie: Famke Janssennel kapcsolatban Lila-ügyet írtál, de ha jól emlékszem abban az ügyben Samet tartják gyilkosnak, és Nate-t pedig Sam meggyilkolásáért csukták le, nem?

Marci - 2015. 10. 01. 23:59

Nekem nagyon tetszett, de igen. Teljesen Revenge 3×01, csak itt a rész végén volt, nem az elején, mint annó.
A Revenge-ben szerintem jól oldották meg végül, remélem, nem lesz hasonló a kitette-szál megoldása.

Eli - 2015. 10. 02. 01:19

Valaki suttogja már el egy kaszálónak, hogy melyik tirpák nyírta ki a szereplőt, akinek a halála miatt bele se kezdek a második etapba!
:)

winnie - 2015. 10. 02. 04:51

zso: persze, köszi

winnie - 2015. 10. 02. 04:53

eli: rebeccát bonnie ölte meg.

zolkó - 2015. 10. 02. 08:19

Nálam a 2×01 után kasza. Végletekig túldramatizált, mindenféle sejtelmesnek szánt flashbackek, és flashforwardok, amik inkább mesterkéltnek tűntek, de nagyon. És már az első évadban is ódzkodtam a meleg csávó szexjeleneteinek felesleges erőltetésétől, de itt amikor Davis és Famke Janssen elkezdtek csókolozni, hát az valami annyira ócska, és hatásvadász jelenet volt, hogy hihetetlen. Kit érdekel, hogy leszbi hajlamok is vannak benne? Ad hozzá valamit a történethez, vagy a karakter érdekesebb lesz tőle? Nem, de ez is plusz nézőket hoz szerintük. Nagyon röhejes. Az idei ügy meg aztán végképp smafunak tűnt a két testvérrel. És amit már más is írt: Davisnek mire adták az Emmyt? A sírás-rívásra, és a kiabálásra, ahogy közben remeg a feje? Vicc. Kb 2/10 volt az évadnyitó.

winnie - 2015. 10. 02. 08:38

“Ad hozzá valamit a történethez”

megkérdezed és meg sem várod a választ, hogy mit?:) erről fog szólni a folytatás. persze, hogy ad, ki fog derülni. de már most is kiderült, hogy nem csak baráti kapcsolat volt köztük, így másabb a karakterek dinamikája. már ennyi is elég lehet. persze ez nekem is erőltetettnek tűnt, hogy meglépték, szóval egyetértek – ld. a felüllicitálásra vonatkozó megjegyzésem, de ez biztos, hogy jelentőséggel bír és fog bírni.

viszont connor és oliver szerelmi szála az, ami a legértelmesebb, mondhatni az egyetlen, ami számít, az egyetlen, amelyik tényleg szerelem lehet, mert a többi elég felületes (asher-bonnie, michaela-frank, wes-rebecca), inkább fizikai szinten mozog. ebbe nem hiszem, hogy bármilyen szinten bele lehetne kötni, hiszen ha nincs, akkor a történt sem jut ide, plusz a karakter is teljesen másképp alakult volna. ez a szál az, ami nem arról szól, hogy hirtelen rámászik az egyik szereplő a másikra.

“ez is plusz nézőket hoz szerintük.”

mondod, miután kiszállsz? szerintem nem gondoltad át. miért hozna efféle húzás plusz nézőket? nem olyan világban élünk. inkább veszít nézőket. de nem hiszem, hogy hirtelen bárki is beszállna egy ennyire átívelős sorozatba. maximum megnézi egyszer a legutóbbi részt, de annak sincs sok értelme.

Anthonz - 2015. 10. 02. 08:39

@yeeeyha
“Bár szinte rögtön rájöttem, mennyire nem hiányzott Annalise, vagy inkább Viola Davis (nekem) ripacs játéka (az hogy ezért Emmy járt, pluszban fájdalmas)”
+1

Ha én megint minden részben azt kell nézzem ahogy VD prüntyög, akkor csattanni fog a kasza…

dinnyemano - 2015. 10. 02. 08:46

Már vártam a kritikát! Sztem is nagyon ütős kezdés volt, nagyon jól esett, főleg a mostanában látott ultragyenge őszi pilotok után…
jó persze VD feje, meg a Wes csábítgatás + leszbi show nálam is negatívumok, de annyira nem rosszak, mint amilyen jó az összes többi.

Eni - 2015. 10. 02. 10:40

Nekem nagy csalódás volt a kezdés. Kezdve ott, hogy kiderült ki ölte meg a bigét… Ja, kb csak rá nem fogták az előző évadban azt, hogy esetleg gyilkos lenne most gyorsan bepótolták…

Plusz az átívelő szál is, semmi izgalom nem volt benne (SPOILER nyilván majd hagyják veszni a főszereplőt, ugyan már SPOILER VÉGE)

Kasza.

winnie - 2015. 10. 02. 11:14

Eni: ez egy dolog, bár láttunk már olyan sorozatokat, ahol megölték a főszereplőt, és nyilván ők is tudják, hogy mindenki ezt fogja gondolni, mégis meglépték valamiért. nyilván azért, mert nem azt tartják a fontos kérdésnek, a flashforward nem arról szól, hogy meghal-e, hanem, hogy ki, miért, és hogyhogy ott csinálta vele azt, amit.

más kérdés, hogy ez kinek lesz érdekes kérdés, és kinek nem.

Casey Novak - 2015. 10. 02. 16:05

Az első etap végére belefáradtam az egészbe, de bíztam az új évadban. Nem jött be. Ha lehet, csak még fáradtabb vagyok a titkoktól, találgatásoktól, utalásoktól, meg a válogatott szociopatáktól. Nem érdekel. Öljék meg egymást mindannyian, az utolsót meg vágják börtönbe, és megoldódott a probléma.
De sajnálnám kaszálni, mert a légypapírjukra csak felragadtam. Mehet takarítás közbeni háttérzajnak.

Aragorn83 - 2015. 10. 03. 23:48

Nekem továbbra is bejön a sorozat, és nagyon kíváncsi vagyok hogy jutunk el a ff-ban látottakig.

jessm - 2015. 10. 04. 21:02

Nekem tetszik a sorozat, és tényleg abünös 4es egyre jobban összecsiszolódik.
Oliver és Connor pedig tényleg nagyon erős páros. Olvier pedig egy nagyon szerethető karakter, amikora 2. réstzben megjelent ugyanúgy megörültem neki mint a szereplők.
Kiváncsi vagyok , hogy miért segít Annalise Wesnek, mert első naptól kezdve sokkal kedvesebb volt vele, mint 5ös bármelyik tagjával és persze kedvesebb mint Frank és Bonnieval. Gondolom ez is kiderül,hogy milyen okok állnak a háttérben.
Michela meg annyira béna pasi összesztedésben .
Vicces volt hogy Wes szemezett a gyilkos csajjal, és Connor rászólt, hogy talán nem kellene.

Pipacs - 2015. 10. 09. 13:19

És én már azt hittem, érdektelen lesz a második évad… Hát nem! Izgi lett, főleg a vége, jöhet a folytatás! :)

Elis - 2015. 10. 09. 16:01

még kicsit az előző két részhez kapcsolódva…
kicsit szégyellem bevallani az egyik fenti komment után, hogy ha az egész AnnalisexEve dolog a nézők szerzéséért volt, akkor nálam sikerrel járt :) már szemeztem persze a sorozattal, de aztán mindig volt más és elmaradt a bepróbálás. abban, hogy itt vagyok, nálam inkább Famke Janssen személye játszott szerepet (szerintem zseniális színésznő és méltánytalanul kevesen ismerik). ha erőltetett is volt az egész (igen, talán igen), akkor is megérte Famke Janssen és Viola Davis közös jeleneteiért. zseniálisak voltak mindketten (persze a színészi teljesítményre ezzel a sorozattal kapcsolatban sohasem volt panasz, de Famke Janssen rátett erre még sok-sok lapáttal. ahogy a 2×1-ben az utolsó öt percig nem tudtuk, hogy igazából mi is volt köztük, mégis a testbeszédük az összes interakcióból sütött, hogy valami sokkal több és mélyebb)
és igen, gondoltam bepróbálom…és igen, berántott és ledaráltam az első évadot két nap alatt. és maradok a folytatásban is, Famke nélkül is :).
a 2×3-at még csak átfutni volt időm…de Wes? ugye nem Wes volt?

winnie - 2015. 10. 15. 14:13

eddig teljesen jó ez a szezon

nyilván a flashforward szokás szerint kit izgat, az az 1-2 perc elfér, valamit idővel kitalálnak rá hasraütéssel, de a többi megint nagyon erős.

BubuMaczko - 2015. 10. 20. 20:44

Engem amennyire megfogott az elején a sorozat, annyira kezd zavarni. Az, hogy már mindenki gyilkos kb., az egy dolog. De hogy egyre amatőreb hibákat követnek el, és visszafelé fejlődnek, az már fájdalmas tud lenni. E mellett az első évadban felvetődött pár kérdés, amire még mindig nincs válasz, és újabb kérdések halmazódnak melléjük. Jobb esetben nem felejtik el, és csak később kerekedik ki a dolog, rosszabb esetben nem farolnak már ki a logikai buktatóikból.
A napi ügyeket kezdik hanyagolni, ahogyan az órák fő témáit is. Az ötösről alig mutatják, hogy dolgoznának az aktuális ügyön, helyette pletykálnak.
Bonnie élőholt karaktere eddig csak simán irritált, de most már a kényszeres mindentazonnalbevallok viselkedése kicsapta a biztosítékot.
Az már csak mellékes, hogy azért szurkolok, hogy több legyen a heteroszex, mint a homo…
Mintha a forgatókönyvírók egy évad után kifulladtak és bepánikoltak volna…

winnie - 2015. 10. 21. 13:36

“Az, hogy már mindenki gyilkos”

ketten öltek embert, nem?

2zok - 2015. 10. 21. 16:35

Bonnie, Wes, frank, valószínű Asher is. Az ügyésznőt is megölte valaki.. Meg ugye Annalise sincs jó bőrben. A két testvér is kérdéses.

don - 2015. 10. 22. 22:39

Olyan ziccert hagytak ki, hogy nem Wes tette, pláne, hogy Bonnie (azt hittem, ott kikapcsolom). Pedig nagyon fasza kis sorozat lehetett volna, azért az utolsó jelenet miatt még nem kasza.

BubuMaczko - 2015. 10. 23. 11:31

@winnie: Elnézést, ha nem volt pontos a megfogalmazás.
Frank, Wes, Bonnie az első évadban elkövetett gyilkosságért (legalábbis eddig így áll), öten bűnrészesek e mellett. Asher is több mint gyanús… A második évados flashback-ekből kiderül, hogy legalább egy gyilkosság és egy kísérlet jön hozzá. Ez kicsit sok nyolc ember körül, és ezzel már el is szakadtunk a valóságtól. A rendőrség persze nem olyan okos mint ezek a sztárügyvédek és pakántáik, de csak feltűnne nekik ennyi “véletlen”.
Közben meg olyan alap dolgok, hogy nem válaszolunk olyan számra, ahova egy túszunk írt, nagyon amatőr.
Egy-két helyen nagy kérdés az indíték, ami meg sem lett válaszolva.
Ez már összességében nekem zavaró.

BubuMaczko - 2015. 10. 23. 11:33

pakántáik=palántáik

kisanna - 2015. 10. 25. 13:19

hát nekem most kezd elegem lenni, a 2X5 után…
teljes katyvasz kezd lenni az egész, eddig is volt hasonló érzésem párszor, de akkor valahogy lehetett tudni vagy sejteni, merre tartanak. de most..
tiszta szappan.
túl sok. vagy túl kevés.

kasza-közelbe jutott nálam sajnos, pedig az egyik kedvencem volt.

Elis - 2015. 10. 27. 17:00

most értem csak a 2×5-ig és végig az motoszkált a fejemben, hogy miért védi Annalise annyira West, (miközben eleve az ő hülyeségei miatt van mindenki bajban) hogy majdnem beáldozta Nate-et (ez még nem lefutott meccs), most meg szerencsétlen Bonnie-et (ok, végülis egy másik gyilkosságot elkövetett, szóval félig meddig rendben is lenne büntetésképpen) ahogy az is érdekes lenne, hogy akkor mi történne, ha ténylegesen szorulni kezdene körülötte a hurok, ami a Keating 5 idiótáinak bénázásai miatt könnyen bekövetkezhet, de nyilván nem erre halad most (még) a történet.
szóval nah, én még kitartok, bőven nézős és bőven kedvenc még mindig.

BubuMaczko - 2015. 10. 30. 14:59

Nálam ennyi volt. Még egy hulla?? Plusz nagy részben egymásra nézünk csúnyán és gyanakvón…

Cyrax - 2015. 10. 30. 22:14

Milyen hulla? :)

Annalise és Wes jelenete kínos és furán megírt volt de ezen kívül egyre jobb és most már mégse bánom, hogy nem permanensen kaszáltam. :)

dinnyemano - 2015. 10. 31. 10:34

úgy össze van mostmár kavarva minden, 2×6 után írok,
azt sem tudom mi van. De izgalmas , kíváncsian várom mi lesz a vége. :)

sherlock20 - 2015. 11. 01. 22:25

kicsit keszekuszábbnak tűnik mint a tavalyi, de legalább most nem 10 perc megy el egy részből ugyan azokkal a flashforwardokkal…

BubuMaczko - 2015. 11. 02. 11:55

A még egy hulla a flashforwardból, Frank kocsijában a lánytestvér…

foxxmulder - 2015. 11. 02. 15:12

az nem hulla…

Cyrax - 2015. 11. 02. 18:57

Gondolom nem nézte végig a részt…

secret - 2015. 11. 14. 00:16

a nyolcadik részben annyira öncélú filler volt a “pornó” montázs, hogy már zavart. pedig nem szokott.

Cyrax - 2015. 11. 14. 07:40

secret: Szerintem is az volt, viszont a történet most tényleg izgalmas és végre nem unszimpatikus már mindenki, sőt. Jövő héten félévad finálé.

kisanna - 2015. 11. 21. 10:34

hát ez a 2X09 valami gyalázatos volt.. alig bírtam végig nézni. már ők maguk se tudják, mit akarnak kihozni belőle… kár érte.

Elis - 2015. 11. 21. 14:31

én pedig azt mondom, hogy micsoda őrült rész volt ez ☺ugyan fogalmam sincs, hogyan fognak ebből kikeveredni, de a “miért védi annyira West Annalise” problémakör még drámaibbá tételének zseniálisan megágyaztak azt el kell ismernem.

chipesz - 2015. 11. 22. 12:22

@Elis:

Azt, hogy miért védi Annalise Wes-t, már az 1. évadban sejtettem. Beigazolódott.

secret - 2015. 11. 24. 19:34

az utolsó snitt miről szól? nem igazán értettem, vagy tudnám előre megmondani, hogy akkor wes milyen ügyben kapcsolódik annalise-hoz.

van aki sejti?

Cyrax - 2015. 11. 25. 07:58

Valami olyasmi lehet, hogy Wes anyját Annalise barátnője képviselte egy ügyben és olyat tett, ami miatt az anyja meghalt.

gio - 2015. 11. 28. 13:17

engem is “zavar” a sok gay sex, viszont nagyon szimpatikus, ahogy a szereplők hozzáállnak, egy fintor, vagy negatív nézés nincs, pont úgy poénkodnak a gay szexszel, mint a heteróval.

eddig is jobban tetszett a második évad, mint az első, főleg, hogy volt átívelő jogi szál (bár azért elég elnagyolt), végre volt némi karakterábrázolás a Keating Five-nál, az utolsó rész utolsó 20 perce, a káoszba torkolló összeomlással, a totális kitárulkozással, pánikkal felejthetetlen.

az ügyésznő is utalt rá korábban, de most nagyon jól eladták a színészek is, hogy mennyire máshogy állnak a gyilkossághoz, mennyire elfogadható ez nekik. Asher, például… oké, hirtelen felindulásból… de csak megölte. a tökéletes háttérrel rendelkező, gazdag, jópofa gyerek, akinek apuci mismásolja el a gang rape ügyét, gyilkolt. ez Keating hatása már.

és a házban az őrület során is látszott ez. hogy omlanak össze a szereplők, és hogy térnek mégis vissza, mert egymás és Keating markában is ott vannak.

és hát a zene.

a sorozat összességében nagyon-nagyon erős 7/10 nálam, időnként karcolja a 8-ast is, a félévadzáró pedig engem olyan szinten szórakoztatott, hogy önmagában egy megérdemelt 10-est dobok rá.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz