login |

Pilot: Heroes Reborn

2015. 10. 01. 20:16 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Szóval elkezdődött a Heroes rebootja, amiről el sem tudom képzelni, hogy új nézőket szerzett volna. Legalábbis ahogy néztem olyan érzésem volt, mintha valaminek a sokadik részét látnám. Ez persze nem annyira meglepő.

heroesreb1

Ahogy azon se húzza fel a szemöldökét az ember, hogy ismét erősen X-Menes hangulatot kapunk. Anno a Heroes olyan felvetéssel ért véget, hogy az emberek tudomást szereztek a mutánso evókról. Volt aki közös jövőt képzelt el velük, más pedig berágott és írtja őket. Vagyis még valami történt, ami miatt népesebb az utóbbi tábor.

Maga a pilot erősen visszanyúlt a Heroes első évadjához. Bár pár régi ismerőst is kapunk, de közben sok új hős is feltűnik. Ezek szépen lassan rá kell ébredjenek a szerepükre a világban, hiszen valami közeleg.

heroesreb2

Persze ami nekem a legjobban tetszett, az a régi arcok, vagyis egy szemüveges arc köré szőtt sztori. Hiába hajtja előre a karaktert egy oltóri olcsó írói húzás, mégis jó nézni a kedvelt figurát újra.

Az újoncokról egyelőre nem tudok sok jót mondani. Nyilván az első évad felfedezésének hangulata megismételhetetlen, és akadt pár jobb pillanat, de az iskolás srác szála már most zavar, pedig ő kapja a legtöbb játékidőt. Ellenben a szamurájos egész ötletesnek tűnik így elsőre.

heroesreb3

Nem tudom megítélni, hogy az eredeti ismerete nélkül milyen lehet. Gondolom winnie posztjánál voltak olyan kommentek is, de szerintem egész fogyasztható lett a reboot. Mondjuk főleg a régi ismerősök, meg a valami nagy dolog közeledik miatt. Pont úgy volt sejtelmes, ami miatt anno szerettem a sorozatot.

Viszont itt jön a hatalmas de: Tim Kringnek nem tudok bizalmat szavazni. Többször bizonyította, hogy hiába kezd esetleg jó helyzetből Heroes-évadot, akkor is elrontja. Tulajdonképpen már az első szezonban is ez történt, csak ott még tudták emelni a tétet utána. Itt is kicsit sok idő ment el a borzalmas “sötét cég”-sztorira, amikor a frissebb húsokkal kellett volna foglalkozni.

heroesreb44

Lecsúszott a dupla rész, jó is, hogy nem 40 percet kaptunk, viszont az elején az információ dump kicsit fájt, és a rész közben sem volt meg a tökéletes arány. Olyan 6/10 részemről, nem tudom meddig tartok ki, mivel az előzetes nem a legjobb.

4 hozzászólás Ne habozz!

schray - 2015. 10. 01. 21:02

Nagyobb kedvet kaptam a pilottól az első két eredeti évad újranézéséhez, mint ennek a folytatásához. Azért meg van benne a Heroes DNS-e, és amíg jobb mint a negyedik évad volt, addig simán nézős

Nézőke - 2015. 10. 01. 22:39

érdekes,hogy pont a szamurájos részt tartod jónak..
hm..
egyébként pl Micah karakterét túl gyorsan kiírták, pont ő az,aki a technológia segítségével bármikor értesülhetne róla,hogy jönnek érte…
az evók miért nem használják a tudásukat? a gyűlésen is csak ültek,aztán néztek ki a fejükből…

valahogy úgy vagyok ezzel,hogy Sylaron kívül senki nem élt a lehetőséggel,hogy élvezze is a képességét…

KT - 2015. 10. 01. 22:56

Ez instant cancel lett.

Ugy ereztem, hogy minden hianyzik belole, amit az eredeti Heroesban szerettem es minden benne van, amit nem.

Nagy osszeeskuvesek a hatunk mogott, amibol semmit se tudunk, csak elhuzzak a reszt semmit mondo tortenettel, hogy a resz vegere berakhassanak egy cliffhangert.

Az eredeti Hereos eleji csodalat a szuperkepessegek felismeresevel es a 7 vagy mennyi (tobbnyire) erdekes tortenetszal egyuttes vezetesebe akkor beleborsozott a hatam, hogy mi lesz itt, de a Rebornra mar csak a be nem teljesitett igeretek temetojekent tudtam tekinteni, ami meg is adta igy neki a kegyelemdofest.

Lilith - 2015. 10. 03. 09:42

Nekem ay eleje nem tetszett SPOILER ON mármint nem a Haitis-Bennett-es dolog hanem a Zachary Levi-s féle gzilkolászás meg afféle csoportterápia szagú valami.De utánna elég jó volt.A katanás csak nekem is tetszett.Jót röhögnék ha Hiro rokona lenne,lánya vagy unokatesója vagy haonlók.OFF
Szerintem pilotnak nem volt rossz,a sorozat zenéje meg mindig előhozza a régi feelinget.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz