login |

Pilot-mustra: The Grinder – 1×01

2015. 10. 01. 16:50 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Grinder rests.

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) A FOX két újonc szitkomjában is egy, a 90-es években férfiideálnak számító nagy sztárt párosított össze egy egykori gyereksztárral – a The Grinder-ben Rob Lowe az azóta szép sorozatrendezői karriert befutó Fred Savage-et kapta maga mellé. Utóbbi egy ügyvédet játszik, előbbi pedig egy olyasvalakit, aki egy ügyvédet játszik. Illetve játszott. Egy tévésorozatban. Igen, egy színésznek színészt alakítani mindig hálás feladat. Nekünk nézni pedig még hálásabb.

THE GRINDER – 1×01 – 7/10

The Grinder - 1x01-08

A The Grinder tipikusan az az eset, amikor nem feltétlenül a viccessége miatt tetszett a pilot, hanem azért (is), mert jól működnek együtt a szereplők. Kémia, vagy jó oda-vissza párbeszédek, adok-kapok, “Aaaaaaw!”-pillanatok, és máris félsiker van. Persze azért poénok is akadnak, ezzel sincs gond, főleg az lepett meg, hogy nem csak egyszemélyes Lowe-show volt, hanem Savage is fellépett mellé.

Shut up. I’ll allow it.

A The Grinder alapjába véve egy család/munkahelyi szitkom. A családi szálat egy apa, annak két felnőtt fia, s az egyiknek a családja (feleség, két gyerek), a munkahelyit pedig Apu és az egyik gyerek (aki szorgalmasan tanult és vitte valamire) ügyvédi irodája. Ebbe a két szálba rondít bele a másik gyerek, aki színész, és csak azért utazott haza, hogy a családdal együtt megnézze 8 szezon után elkaszált sorozatának fináléját.

The Grinder - 1x01-07

Az ideiglenes látogatásból azonban hosszabb maradás lesz, ugyanis, miután Dean a sorozatban ügyvédet alakított, úgy érzi, hogy diploma nélkül is be tudna segíteni testvérének, aki hiába érti a dolgát, rettenetes szónok, nincs beszélőkéje, a tárgyalásokon mindig beég, inkább megegyezésre hajt, aminek sokszor az ügyfelei isszák meg a levét.

Mondanom sem kell, hogy, miképp a Limitless-nél is, ennek a sorozatnak is az adja a sava-borsát, amikor Dean átvált The Grinder-üzemmódba, amikor felveszi sorozatos karakterét, annak manírjait és lehengerlő módon ügyvédkedik – kikérdez, trükközik, előadja magát. Miközben továbbra sincs gőze magáról az ügyvédi szakmáról.

The Grinder - 1x01-02

Ami hihetetlen nagy pozitívum volt számomra a fentiek mellett, hogy a The Grinder kikerülte a klasszikus testvérsorozatos kliséket. Itt nincs rivalizálás, nem is fúj egymásra az öcs iés a bátyó, együtt tudnak dolgozni, örülnek egymásnak, még akkor is, ha olykor egyik rém idegesítőnek találja a másikat, illetve megvan róla a véleménye – ezért is szerethették annyira az Aggódó Szülők.

Az, hogy a heti jogi eset elég érdektelen volt, nem hiszem, hogy számítana, az pedig végképp nem, hogy a Megoldás az volt, ami – főleg, hogy itt klasszikus tévés paneleket használni a sorozatügyvéd. Cserébe ez majd remek terep lehet jó kis vendégszereplők behozására.

The Grinder - 1x01-09

Amiatt azonban nem bánkódnék, ha idővel a sorozatbeli médiafelhajtás és az össznépi elájulás mennyiségéből visszavennének, és nem a Dean-jelenségre koncentrálnának, hanem, tényleg a melóra és a családra. Főleg, mert mindkét szál működik, az érzelmesség is helyén van, kérdés, hogy nagyon jópofa alapkoncepciót tudják-e úgy alakítani, hogy ne legyen 6-8 rész után az az érzésünk, hogy minden puskaport ellőttek. Mert The Grinder-üzemmód nélkül nem fog menni.

17 hozzászólás Ne habozz!

mogsta - 2015. 10. 01. 18:03

Rob Lowe kifejezetten nem a kedvencem, szerintem kb mindig ugyanazt az idegesítő, tenyérbemászó karatert hozza, pl Californication. (A hangja is, A moonbeam Cityt valószínűleg szinkronnal fogom csak megnézni)
Ennek ellenére nem volt rossz, de nem is egy nagy durranás.
Ami tetszett: a rengeteg cameo más sorozatokban nagyobb szerepet kapó színészektől: Dinesh a Silicon Valleyből, Stevie az Eastbound and Downból, Fausta a Go Onból.

mark - 2015. 10. 01. 18:21

Közvetlenül a Grandfathered előtt néztem meg, az jobban tetszett, de ez is bejött. Talán a legjobb szó az rá, hogy kellemes. Számomra a Noah Wyle-s jelenet volt a legjobb, a tárgyalótermi előadás mellett. Rob Lowe-ot a Parks&Rec-ben imádtam, egyelőre itt is abszolút kedvelhető karaktere van. Egy kicsit filmes élményt nyújtott olyan szempontból, hogy ez a szitu, hogy valaki beköltözik valaki(k)hez, aztán ott bonyodalmakat okoz, de a végén, amikor el akar menni, marasztalják, sok filmben felbukkant már.
Az külön megmosolyogtató volt, ahogy a “literally” szót Rob Lowe amolyan “Chris Traeger”-esen mondta ki. :D

winnie - 2015. 10. 01. 18:38

mogsta: azok inkabb sima vendegszereplok, nem annyira cameok. amig nincs uj allando szerepuk, addig ez van:) ha cameo, akkor odette annable az volt a grinder csajaként.

viszont igaz, ezért is bízom abban, ahogy írom is, hogy a the grinder a vendégszereplős úton fog elindulni, és minden részre hoznak valaki jó nevet vádlottnak és/vagy ügyvédnek. vagy bírónak.

viszont lowe eseteben ez a szerep, a parks and rec-es, vagy a west winges, sot, talan a dr. vegasos teljesen mas (a lyons dent nem citalom ide, mert azt mas talan nem latta). mashol lehet, hogy ugyanolyan, de ezeknel nem venni eszre, es ugye a west wing es a parks osszesen majdnem 10 ev volt az eletebol.

El-ahrairah - 2015. 10. 01. 23:26

Jópofa, de néhol kicsit erőltetett, meglássuk mi lesz belőle.

polovcev - 2015. 10. 02. 00:40

Nekem bejött. Nem tudom a későbbiekben mennyire lesz hangsúlyos a sorozatos múlt, de nyilván nem lehet kizárni a történetből. Ami kifejezetten tetszett azok a tipikus drámai manírok. Ahogy Lowe visszanéz, meg előadja a tesónak a “neked mindened megvan, én meg egy csődtömeg vagyok” szöveget lehajtott fejjel, elfordulva tőle, az valami brutális volt. Adok neki néhány részt, mint ahogy a Grandfatherednek is aztán meglátjuk.
Egyre kevesebb időm van, egyre kevesebb időm… :)

Dalmayr - 2015. 10. 02. 01:07

Nekem nagyon bejött. Pár év alatt kifogytam a szitkomokból, csak a new girl maradt (ami valljuk be már nem a régi) ezért gondoltam bepróbálom ezt, mivel Rob Lowet szeretem és a téma is tetszett. Főleg azok a részek voltak jók, ahol teljesen túltolta a kamuügyvédet. Maradok még aztán majd kiderül. 7/10.

Benjy - 2015. 10. 02. 06:58

Odette Annable cameo? :O Akkor tényleg muszáj lesz belenéznem.

Thrasher - 2015. 10. 02. 22:26

Meh.
Ha a máshol megszeretett vendégszereplők néhány pillanatát élvezi az ember a legjobban, az nem jó jel…
Mindegy, még maradnom kell egy darabig, jövő héten már jön Dub-Dub is.

sorozat/gyilkos - 2015. 10. 03. 15:04

A tárgyalóteremben túltolták a lelkesedést, de néha felröhögtem, és az nálam nagy szó.

payskin - 2015. 10. 03. 15:54

Amikor a tesó beesett az esküdtek közé… előre látható poén volt, de annyira jól felépítették az egészet, hogy az egy ilyen katartikus óriásröhögést váltott ki. Szerintem itt az ideje elbúcsúzni a TBBT-től, és máshol keresni a 20 perc jókedvet.

Shannen - 2015. 10. 04. 19:34

Szórakoztató volt a pilot, Rob Lowe-nak remekül áll ez a karakter. Nagyon jó ritmusa volt az egész résznek.
A Noah Wyle-s elmélkedés meg azért is vicces volt, mert volt anno egy sztori (bár lehet hogy kamu volt, mindenesetre több helyen is megjelent), hogy Wyle egyszer egy repülőn utazott, ahol egy utas rosszul lett és ő jött rá/vetette fel, hogy mi lehet az illető baja, mert a tünetek ismerősek voltak neki éss ezzel kb. megmentette az illetőt.

Na szóval a The Grinder úgy tűnik nézős marad, bár nem nagyon látom még, hogy ez az alapszitu, hogy fog hosszútávon is fennmaradni, de drukkolok.

Thrasher - 2015. 10. 05. 22:47

@Shannen:
ez akkora kamu, hogy még az is csak legenda, hogy valaha volt ilyen legenda…

winnie - 2015. 10. 07. 22:42

1×02: még mindig a grinder üzemmód a menő – amikor jogi dolgok vannak, akkor tökéletes a sorozat.

Thrasher - 2015. 10. 17. 11:43

2.5 rész után kasza.
kár ennyi szórakoztató színész szájába ilyen unalmas, nyilvánvaló poénokat adni

winnie - 2015. 10. 21. 13:32

marad, tök aranyos, csak még több grinder-sorozatjelenet kellene ismert vendégszereplőkkel.

Treff86 - 2015. 11. 06. 18:22

Most vonaton ledaráltam 5 részt…bejövős..csak félek, hogy mivel igazából nincs nagy sztori, ezért hamar ki fog fulladni…értem én, hogy sokszor feelgood…de ebből hogy lesz six seasons and a movie?

FrankLuck - 2015. 11. 10. 11:33

Három rész után adtam még neki esélyt, de a negyediket már nem tudtam végignézni, az ötödikbe meg csak belepörgettem. Semmi kiemelkedő nincs benne, 6-8 részt még végigküzdenék, 20-22-t már semmiképp (plusz rühellem a tanulságos dolgokat, ami itt megint nem segít).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz