login |

Last Man Standing: kezdett az 5. évad

2015. 10. 02. 15:20 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem politikaközpontú résszel kezdte a szezonját a Last Man Standing, vivát! Pedig megtehették volna. És azért is jár az elismerés, hogy képesek voltak ugrani pár hónapot, és nem mutatták meg az esküvőt. (Hátha most pár részre elzavarják a friss házasokat…, wishful thinking) Mondjuk a new york-i kiruccanást megnéztem volna, de dramaturgiailag így volt helyén a dolog.

Last Man Standing - 5x01-03

Kifejezetten jól sikerült ez az LMS-évadnyitó. Ráadásul meg is lepett, mert míg az elején azt hittem, hogy csak egy szimpla összerántós, “ez történt”-szerű kibeszélős rész lesz, kaptunk egy tornádót, meg pár komolyabb, szívhez szólóbb pillanatot, amik szerintem működtek. Mike persze még a nehéz időkben, és a neccesebb körülmények között is Mike maradt.

Last Man Standing - 5x01-04

Ami viszont meglepett ennek a résznél – s nyilván régóta ez a helyzet, talán a kezdetektől, csak én voltam vak -, hogy technikailag mennyire nem tipikus felépítésű többkamerás szitkom a sorozat. Lehet, hogy ezért is jött be anno, a kezdetek kezdetén. És nem a vlogos szálra gondolok, hiszen az egyértelmű kuriózum, hanem teljesen más a kameramozgás, nem annyira tipikusak a beállítások, sőt, még a vágások sem klasszikusak. (És ez a rész elejétől teljesen eltérítette a figyelmemet, szóval nem a természeti intermezzo, a tornádó miatt történt.)

Last Man Standing - 5x01-05

Tippre az 5×02 vissza fog rántani a valóságba, a régi stílusba, ami miatt kaszáltam a sorozatot, jön majd a férj és a gyerek is, de azért jó volt látni, hogy valahol mélyen még ott van az az írókban, ami miatt anno tetszett a Last Man Standing.

5 hozzászólás Ne habozz!

grsb - 2015. 10. 03. 10:17

Dead Man Talking

Cyrax - 2015. 10. 05. 16:25

A második részben tényleg jött a férj és a gyerek, ahogy megjósoltad. :) Nekem még mindig bejön, főleg az ilyen Life in Pieces vagy Dr. Ken újoncok után örülök, hogy van egy ilyen szerethető sitcom.

winnie - 2015. 10. 21. 13:23

ahogy nézem, az 5×03-ban nincsenek, azt megnézem, hátha.

Cyrax - 2015. 11. 25. 20:55

Tuti hallgatnak az írók a véleményekre, a gyerek és a férj a 9 részből kb. 2x ha volt, a hálaadási részt is úgy forgatták le, hogy még talán említés szintjén se voltak. :)

Cyrax - 2016. 01. 30. 22:09

A 100. rész elég jó volt, de durva, hogy 4 állandó szereplő fel sem tűnt (a férj és a gyerek, plusz 2 lány)!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz