login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.: kezdett a 3. évad

2015. 10. 02. 21:45 - Írta: superpityu

427 hozzászólás | kategória: kritika,

Az Agents of SHIELD annak idején a közepes 1. évad után egy egészen korrekt 2. szezonnal folytatta a pályafutását, most pedig az idei premier úgy tűnik folytatja a javuló tendenciát. Igaz csak alapozásról van szó, és elég nagy blama lenne pont szezonnyitó epizódot elbagatellizálni, de ettől függetlenül nagyon tetszett, amit láttam.

shield

Látszik a fejlődés a sorozaton, kilométerekkel jobb az egész, amióta kicsit kitágulhatott az univerzum az Inhumans-szál által. Valamint a karakterek fejlődése is szimpatikus, viszont már annyi szereplőnk van, hogy lassan nehéz lesz számon tartani őket.

Ennek kapcsán azért örülök, hogy készülőben van a Marvel’s Most Wanted (a Mockingbird-spinoff), mert szinte fájt, hogy Bobbi nem terepen dolgozott a kezdésben. Ráadásul, ha ő és Hunter saját missziót kap, kicsit több idő juthat a régiekre, valamint a beharangozott Secret Warriors-ra.

shield

Ha már a sok szereplő, tavaly is nagy sirámom volt, hogy Ward továbbra is képernyőn van, sajnos idén is jelen lesz, de kicsit mókás, hogy a premierbe sem fért már be, hiszen meg kellett alapozni Constance Zimmer karakterének. Sőt May is távol volt, így egészen érdekes volt, hogy Coulson másokkal kényszerült megosztani a problémáit.

A legnagyobb változáson egyértelműen Skye esett át, akire ezentúl kénytelenek leszünk Daisy-ként hivatkozni, hiszen miután tavaly megismerte a múltját, a családját, már inkább az igazi nevét használja. Arról nem is beszélve, hogy az Agent Skye mennyire bénán hangzott tavaly is, szerencsére akkor sem erőltették a használatát.

bscap0359

Múltkor kiraktuk a 3. évad kezdőjelenetét, ami elég akciódús és intenzív lett. Nagyjából ilyen volt az egész rész, nem voltak üresjáratok, nem volt felesleges pillanat, minden maximális fordulaton pörgött, kicsit néhol el is túlozták már a dolgokat, viszont tetszik az idei irány, de a spoilerekkel a tovább után folytatom.

Nem volt meglepő húzás, hogy a halolaj kapszulák nem fognak mindenkire hatást kifejteni, így csak a kree-gén hordozóit hozza kellemetlen helyzetbe, főleg ha olyan képességeket kapnak, mint Joey. Viszont így jöhet pár klasszikusabb rész, amíg egy csapatnyi Inhumans össze nem verbuválódik, és meg nem alapítják a Secret Warriors-t. Kérdés, hogy a készítőknél hány ember számít csapatnak.

Bár nem tudom, hogy idén merre futhatnak majd ki a szálak, mennyire lesz jelen az átívelés, és mennyire fognak hetiben menni valaki után, de tippre most megkaphatjuk mindkettőt is akár.

bscap0363

Mack és Sk Daisy egészen jó párost alkotnak. Lincoln nem kérdés, hogy pár részen belül csatlakozik a többiekhez. Viszont Bobbi és a labor elég furcsa volt hirtelen. Rendben, nincs Simmons és kell egy női laboros is, főleg, hogy Fitz sincs elemében (más szempontból pedig pont most van a csúcson), szóval nem is női laboros kell, hanem valaki, akit ismerünk arra helyszínre.

Coulson és Hunter is dinamikus duó még mindig, bár ezt már tavaly is tudtuk. Valamint Hunter nagyjából a rosszabb jeleneteket is képes megmenteni a szarkazmusával, ami azért elég nagy előny a karakter megítélésében.

shield

Egyelőre az is kirajzolódni látszik, hogy nem Rosalind lesz a főellenség, inkább leendő szövetségesnek tűnik. Viszont a részben a csupahaj csávó érdekes, miért keresi az Inhumaneket és persze miért öli meg őket. Vagy ő már a Hydra embere lenne?

Ami kimondottan bejött az, hogy a sorozat univerzum tágítását igenis komolyan vették, hiszen Simmons úgy tűnik elég messzire került a többiektől. Kíváncsi vagyok, hogy a sorozatos keretek között mennyire lehet ezt látványosra megcsinálni, vagy marad a sötétben szaladgálás és az iszappakolás végig?

shield

Egyelőre tetszik a felvett irány. Sok karakter van, és sok szál indult, emellé pedig Ward nem tudom, hogy fog beférni (bár be se férne…!). Remélem, Simmons kálváriája jól lesz kivitelezve, hogy szánnak rá akár egy teljes epizódot is, nem csak a plusz jelenetben fog menekülni.

Jöhet a folytatás.

427 hozzászólás Ne habozz!

fran - 2015. 10. 02. 21:56

Mi a gond Warddal? Én kocanéző vagyok, s valamiért azt gondolom, hogy ő lehetne még jófiú.

Enzo - 2015. 10. 02. 22:01

Az első évad is csak az 1×16-ig volt közepes, onnantól erősen felfelé tör, és a második évad nagyrésze is kifejezetten erősre sikerült szerintem, ennek megfelelően tetszett nagyon a harmadik évadnyitó is. Lássuk pontokban:

1. Ez a cold open inkább “hot open” volt… :D amúgy poén, hogy a csávó tényleg meleg, nem csak “forró” :D
2. Ez az égből leteleportálós fülke enyhén Doctor Who hommage-nak tűnik, nem?
3. Én se fogok egykönnyen átszokni arra, hogy Daisy-nek hívjam Skye-t…mint ahogy Coulson se :)
4. Szerintem kár, hogy nem láttuk azt a jelenetet, ahol rájöttek, mi történt Simmonssal (nyilván kamerafelvételt néztek, de megnéztem volna az arcokat :D) Szegény Fitz, jól megszívta a papirusszal, de amúgy jól áll neki ez a badass szerep (Y)
És..tejóég, hol van Simmons??
5. Imádom az ilyen jeleneteket, mint a metrón, amikor Coulson és Rosalind rájöttek, hogy egyikük csapata se ölte meg az Inhumanokat…és a másik szálon meg pont ekkor jött meg az a kék izé (Lash), ami tejóégmivoltez.
6. Hunter ha jól sejtem, Wardról beszélt Bobbinak (hogy meg fogja ölni)? Ideje lenne lassan kiírni Wardot, túl van húzva a szála szerintem is.
7. Terrigen szimuláció: 17 hónap múlva az egész világon elterjed a “fertőzés”…remek. Coulson is nagy szemeket meresztett :D

Szóval ütős lesz ez, na, már hiányzott.

Wall-E - 2015. 10. 02. 22:02

Kicsit tényleg fura, hogy mostantól Daisy-nek hívjuk Skye-t, ráadásul én nagyon kedveltem a nevét, jól hangzott… de maga a rész nagyon jó volt, sőt igazából az egész széria fokozatosan egyre jobbá vált a kezdeti erőtlenségből egy végtelenül szórakoztató, kiforrott sorozat lett (bár újranézve egyben azok a részek is kellemesek), abszolút érdekel, mi történik a karakterekkel, ha így folytatódik az évad, akkor továbbra is tökéletes kikapcsolódás minden héten.

Egyébként a rész csúcspontja nálam Fitz jelenete egyértelműen, a beszélgetése Coulsonnal, majd a reakciója… persze az ilyen jellegű jelenetek mindig hálás feladatok egy színésznek, de nagyon nagyon tetszett Ian De Caestecker alakítása, felülmúlta úgy érzem az ilyen jellegű sorozatokban látott hasonló jeleneteket, persze az is segített, hogy volt rá legalább egy kis játékidő, nem vágtak el máshova, de igazán sok érzelmet bele tudott tenni, teljesen átélhető volt.

Raziel Anarki - 2015. 10. 02. 22:09

ward öszintén, nekem se hiányzott :D

Treed - 2015. 10. 02. 22:09

Nem számoltam utána, de az a 17 hónap x nap ami a teljes elterjedésig hátra van, nem pont az inhumans film premierjéig hátra lévő idő? Egyből erre tippeltem mikor feljött és szerintem érdekes easter egg lenne. :D

Bender - 2015. 10. 02. 22:12

Nekem úgy jött le, hogy eltelt 3 hónap a 2.évad záróepizódja óta, akkor kezdett elterjedni a cucc a tengeri élővilágban és onnantól 17 hónap, tehát 2016.decemberére lesz teljes elterjedés. Az inhumans film premierje pedig valamikor 2019-re van kitűzve.

Treff86 - 2015. 10. 02. 22:20

Bocs, ha off….
Ösdze volt már szedve egy posztban, hogy a millió Marvel film, és egyre bővülő sorozat milyen viszonyban van egymással? Főleg időrend miatt érdekelne, lassan el szeretnék kezdeni egy szuperhősös sorozatot (még egyet se néztem, pár rész Arrow-on kívül, de az nem jött be), és nem szeretném a későbbi sorozatokat elspoilerezni, mrg azt se ha valamit nem értenék, pedig ott a válasz a másik sorozatban. Hogy on legyen: ezzel érdemes kezdeni?

Kriszta - 2015. 10. 02. 22:32

Nekem is tetszett az évadnyitó. :)
Ward nekem sem hiányzott,az sem zavarna ha tényleg valaki kiiktatná lassan.May viszont nagyon is. :)
A kórházban az az ‘ízé’szörny jesszom…kíváncsi leszek mit hoznak ki abból o.O
Nálam sosem a történet ragadott meg ennél a sorozatnál hanem mindig a karakterei,annyira különbözőek,de mégis nagyon jó és szórakoztató csapatot alkotnak,amíg nem építik le őket mindenképp maradok. :)

Skye nekem akkor is Skye marad,ezt a Daisy-t már tavaly is nehezen fogadtam…de most komolyan… kb a szomszéd kutyáját hívhatják Daisynek.

Tom_M - 2015. 10. 02. 22:36

@Treed: Nekem is az Inhumans premierje jutott eszembe nagy hirtelen, de utána rájöttem, hogy arra 2019-ig várni kell, pontosabban 2019 július 12. az amerikai premier. Ugye az Inhumans lesz a MCU 3. fázisának utolsó filmje.

A 3. évad első része nálam is telibe talált, nagyon jól kezdett. Remélem a folytatás is hasonlóan intenzív lesz. Mindenki hozta a kötelezőt. Fitz elkeseredett harca Simmons megmentéséért nekem is nagyon tetszett. Iain De Caestecker remekül oldotta meg, az első évad esetlen kis Fitz-e már a 2. évadban is eltűnt és ott is remek volt, de úgy tűnik azt is felülmúlja. Remélem, feltűnnek majd a szereplők a jövőbeni mozikban, még ha csak kisebb cameo-k erejéig is.

superpityu - 2015. 10. 02. 22:37

Hát a Daisy-vel nekem is az a bajom, hogy először mindig a kacsa jut róla az eszembe, aztán pedig valami papírzsepi márka, attól függetlenül, hogy van-e olyan.

kiss053 - 2015. 10. 02. 22:48

Ward mint Hydra vezér elfér, ha comeback-kelne az lenne a visszalépés. Amúgy elég korrekt volt évadnyitónak, a kérdés csak az mint fentebb is írták meddig tágulhat a sorozat univerzuma? :D

schray - 2015. 10. 02. 23:10

Egyetértek, remek évadnyitó volt! Remélem idén nem húznak elő valami belső ellentétes szálat a’la civil war, mert tavaly nekem az jött be legkevésbé. Egyébként szerintem nem is a második évadtól működik jól ez, hanem a Winter Soldier óta, az első évad vége is egész korrekt volt a fordulat után.

Aredhel - 2015. 10. 02. 23:15

@Kriszta “Skye nekem akkor is Skye marad”

teljesen egyetértek. Alapból tök idegesítő név a Daisy, de kivételesen a Skye-t még szerettem is.

Mindettől függetlenül tetszett a kezdés, bár tavaly szerintem kicsit jobban összeállt. Most egy kicsit sokmindent akartak belezsúfolni, annak ellenére, hogy két alapkarakter, May és Ward nem is szerepelt, és Simmons is csak egy röpke jelenet erejéig.

Ahogy többen is írták fentebb, nekem se főképp a sorozat világa, hanem a karakterek és a sztori sokszínűsége, ami igazán megfogott. A sokat szidott első évad elején az egész kisszerű mivolta és procedurális jellege eléggé zavaró volt. Szerencsére mára ez eltűnt. És máig hálás vagyok azért, hogy olyan teljesen új karaktereket, mint Bobby, Mack és főleg Hunter, milyen játszi könnyedséggel tudtak integrálni az egész szövetébe.

Warddal nincs semmi bajom. Amíg jófiú volt, rühelltem. Pálfordulása után lett érdekes, szerethető pszichopata. Csak az évad végét cseszték el picit a “RealShield” és az Inhumans szálak összecsapásával. Nem is emlékszem már pontosan, hogyan zajlottak a történések.

Most csak azt remélem, hogy nem csúszunk vissza a heti esetes formátumba, plusz az, hogy Hunter és Bobbi külön sorit kapnak, az nem jelenti majd azt, hogy innen kiszállnak.

Neoprimitiv - 2015. 10. 02. 23:41

Jó lett az évadnyitó, remélem a premier nézettségi ugrása végigkíséri majd az évadot.

Ward: nem hiányzott, szerintem max. az évad végével ki is írják. A Hydra ilyen legyengített verzióban legfeljebb kellemetlenkedés, ezért fölösleges. Ward már túl van a “hátha mégis jófiú lesz” státuszon, ráadásul ő lezárást akar – ám legyen. Majd talán egy-két évad múlva előbukkanhat újra a Hydra, megerősödve, hiszen közben senki sem foglalkozott velük.

Skye-Daisy: nekem semmi gondom a Daisy-vel, akik nem tudják megszokni, azoknak sajnos szívás. A Marvel univerzum egyik karakterét nem fogják átnevezni.

A kórházi jelenet Lash-sel nagyon pofásan volt megcsinálva. Ezt a csapatgyűjtős infót nem tudtam róla, de nem biztos, hogy a legcélszerűbb toborzási mód, ha előbb megöli a delikvenseket. (Vagy azok a nemet mondók voltak?)

A metrós jelenet nagyon tetszett, bár én nem hiszem, hogy szövetség lenne ebből, legfeljebb kényszerű együttműködés. (Ld. PoI – Harold és Control.)

Hunter és Bobbi: sajnos nálam Bobbi a futottak még kategória, maximálisan nem érdekel, tőlem lehetne takarítónő is a bázison. (May és Daisy mellé amúgy se hiányzik még egy női pofozógép.) Ha összejön a spinoff azt nagyon fogom sajnálni, mert Hunter viszont nagyon kell a sorozatba, különösen Trip halála óta.

mse - 2015. 10. 03. 03:16

Még nem láttam a premiert, de mivel amúgy is gondolkodom még azon, hogy egyáltalán folytassam-e, elolvastam a posztot. Ugyanakkor a fent említett ok miatt nyilván nem tudok sokat hozzáfűzni, annyit talán csak, hogy nekem tavaly konkrétan az volt fura, hogy kábé alig rakták be Bobbit laborba (talán egy alkalommal ha csinált valamit ott), pedig hát ugye a karakter többek között elvileg komoly biológus is. Szerintem luftot lőttek azzal, hogy nem adtak neki és Simmonsnak ilyen típusú közös jeleneteket anno.

winnie - 2015. 10. 03. 04:43

Treff86: kezeld úgy, hogy semmilyenbe. lévén sorozat egyelőre nagyon kevés van (készül még vagy 10) és azok nincsenek. de ha időrendben nézel mindent, akkor eleve nem lesz gond. de ők is figyelnek arra, hogy ne kavarjanak meg senkit, meg egyébként sem lenne egyszerű egyeztetni.

(nyilván a legerősebb kapcsolat az agents of shield s1 egy idő után az amerika kapitány 2 eseményei után folytatódik, de a többi elhanyagolható, még akkor is, ha lesz olyan, aki szerint nem.)

zso - 2015. 10. 03. 06:59

Nekem is nagyon bejövős volt ez a rész. Igazbából az első évad végétől kedve nagy favoritom ez a sorozat! Skye új nevét lesz csak nehéz megszoknom… Bobbi-t nem hiányoltam a terepen, nekem igazából ő az egyetlen karakter, aki nem nőtt a szívemhez, szóval nem hiányozna akkor se, ha egyáltalán nem szerepelne. May viszont nekem annál inkább hiányzott ebből a részből, remélem hamar visszatér!

thomis89 - 2015. 10. 03. 08:20

Képregényolvasóként nekem épp a Skye-jal volt bajom, most végre megkapta a karakter az eredeti nevét (meg egy hozzá illő frizurát), pár rész és mindenki megszokja ezt is meg a kódnevét is. “Csupahaj csávó” (Lash) elég gázul nézett ki a sötétben, remélem a sminkesek összeszedik magukat, mert a karakterben elég sok potenciál van, főleg a motivációi miatt, kíváncsi leszek mennyire mennek bele a mitológiába és mit hagynak meg a 2020-as Inhumans filmnek.
A kezdés jó volt, megtartották a második évados tempót, Ward nekem nem hiányzott, az egész Hydra-szálat pihentethetnék egy picit, mert kezd uncsi lenni. Bobby, mint labrat elég fura volt, remélem Simmons gyorsan hazajut.

MT90 - 2015. 10. 03. 08:46

Szerintem Simmons a Hala bolygón van. Úgy gondolom, hogy a Kree monolit Eldrac MCU-verziója:
http://marvel.wikia.com/wiki/Eldrac_(Earth-616)

Aztán lehet,hogy egyik tippem se jön be :D

Llew - 2015. 10. 03. 08:49

Nagyon jó kis kezdés volt.
Mack és Daisy jó páros, Hunter pedig abszolút kell a csapatba, ill a sorozatba a humorával. Hiányozna ha tényleg összejön a spinoff.
Ward rohadtul nem hiányzott, már ki kellett volna írni, remélem nem húzzák sokáig. Fura mód May hiánya sem volt szembetűnő.
Ami kicsit fura, hogy honnan a francból van a SHIELD-nek feloszlás után kapacitása a kiterjesztett bázis, az új gép és hasonlók üzemeltetésére.
Az inhuman szál tavaly is tetszett, jó kis folytatásnak ígérkezik. Amire kíváncsi leszek, hogy miként bővítik elég naggyá úgy (lásd szimuláció), hogy mégse legyen elég nagy ahhoz, hogy a filmes inhuman karaterek hiánya kezdjen érződni.
A főgonosz figura érdekes és jó, remélem nem lesz olyan csalódás, mint tavaly Gordon.
Az új szervezet nem hiszem, hogy nagy szövetséges lenne, max nem lesz ellenség, de a létezése és a céljai alapján eléggé a Civil War megalapozásának tűnik. SHILED Cap-pet támogatja majd illegalitásból, az új szervezet meg Tonyékat kormányoldalról.

Cseho - 2015. 10. 03. 10:19

Engem ami meglepett az az, hogy behozták a NuHumanokat. Ők a képregényben is baromi újnak számítanak. Kíváncsi leszek Lash motivációja hasonló lesz-e a comicos változatához. Bár a gyilkolászás erre utal.

sleepwalker77 - 2015. 10. 03. 11:04

Jó kis kezdés volt, Ward meg remélem sok szerepet kap mert az egyik legjobb karakter a sorozatban.

J94 - 2015. 10. 03. 11:35

Sok sorozat ellaposodik a 3. évadra, de az AoS-ben még csak most van igazi potenciàl. Jó évadnyitó volt. Nagyon jó a team és mindenki között van dinamika. Jó volt végre Fitz-et is ilyen “ügynökösnek” làtni.
Daisy màr-màr olyan, mintha a S.H.I.E.L.D. vezetője lenne, de nekem tetszik. Főleg az Inhumans-ek miatt. Kivàncsi vagyok miféle képességek lesznek még.
Az évadnyitóból nem hiànyzott nekem se Ward, se May. Nélkülük is simàn nézhető lenne az évad. Viszont Bobbit laborba tenni nem jó húzàs(vagy talàn még fel kell épülnie?). Remélem nem lesz spin-off, mert ő és Hunter kellenek a csapatba.

nagylord - 2015. 10. 03. 11:36

Nem volt nekem sem nagy bajom ezzel a nyitánnyal, jobban tetszettek mindig azok a részek, amiben az akció kapott nagyobb hangsúlyt, mert nekem nem jöttek be a karakteres drámás részletek, szerintem azok kicsit blődre sikerültek.
Ward nekem az egyik kedvenc karakterem, mármint amennyiben jól használják. Ahogy a második évad végén szerepelt az jó volt, szerettem a kevésbé moralizáló szabadúszó pszichopata karaktert. Mondjuk azzal egyetértek, hogy Hydra vezérként nem lenne annyira jó, legalábbis a megszokott Hydra mellet semmiképpen. De ha marad olyan, mint például a részben, ahol a családjával kapcsolatban ügyködött, vagy amikor Bobby-val volt elintéznivalója, akkor részemről jöhet.

thomis89 - 2015. 10. 03. 14:18

@MT90
Szerintem a Hala egyik holdján van, de Eldracban én is biztos vagyok, már tavaly a fináléban betippeltem, kár hogy Black Boltot és Medusát csak a filmre tartogatják, elég durva lenne, ha ebben az évadban megjelennének.

Malachi - 2015. 10. 03. 14:36

csak olvasom a kommenteket, és vigyorgok. nagyon örülök, hogy lassan megtalálja a közönségét a sorozat, de meg is érdemli. nagyon nagyot mennek már az első évad második fele óta és nem törik meg az ív egyelőre. így tovább! az alap, hogy tetszett ez is, Fitz marha jó lett, kiemelkedően jó. tetszik az új ellenség is, egyedül azt hiányolom, hogy nem mondták el honnan az új busz, meg felszerelés meg minden.

Theo - 2015. 10. 03. 14:37

Azért a metrós kiliftezéses jelenet elég érdekes volt. Alapból a metró mozgott, nem is lassan, szóval a liftnek érdekes szögben kellett landolnia. Másrészt ugye a föld alatt volt, ki tudja mi volt a felszínen, bárkit megölhetett volna közben, ahogy távozáskor is, ami már más lyukon történt, mert azért haladt közben a metró, meg a 7 ügynökből csak 3 volt látható, a többit akár ki is lapíthatta. És lényegében a metrót ketté kellett volna vágnia.

torjack - 2015. 10. 03. 15:22

Jó volt ez. Pláne Fitz a végén, több Hulk volt a gyerekben, mint a Norton, Ruffalo duóban együtt.

jkinga01 - 2015. 10. 03. 19:41

nekem Simmons hollétéről a Blue area of the moon jutott eszembe, ahol a képregényekben is élnek az Embertelenek, már amennyire emlékszem. Aztán ki tudja..:D

rodosto13 - 2015. 10. 03. 23:23

Theo: ez nekem is eszembe jutott, viszont sok helyen a metrók a föld felett is futnak nyugatabbra (de nálunk is pl a végállomások) szóval az már simán lehetett földfelszínen is, és persze sötét volt kint mert ugye este volt akkor.

Enzo - 2015. 10. 04. 00:45

@adminok, csapassátok ki oldalsávba légyszi :)

eMark - 2015. 10. 04. 09:04

Nagyszerű, izgalmas és fordulatos évadkezdés volt. Végre magára talált a sorozat. Az első évadban volt egy kis kóválygás, kereste magát rendesen a sorozat az MFU-ban, és akkor még úgy is tűnt, hogy csak egy kiegészítő, vagy ha úgy tetszik, töltelék sorozatnak szánják. Hálistennek kinőtte magát, kaptunk vagy 10 állandó szereplőt, folyamatosan bővítik az univerzumot, kevesebb a felesleges és amúgy szerintem tökre értelmetlen és sokszor irreleváns filmes utalás, több mint elfogadható a cgi (Emmy jelölés idén és tavaly is megvolt) és még sorolhatnám. Másodjára futottam neki anno az első évadnak, elsőre kicsit szenvelgésnek tűnt az egész, de nem bántam meg (meg eleve elég nagy marvel fan vagyok). Nekem 10/10. Nagyon remélem, hogy folytatják ezt a színvonalat. (imdbn-n a 3×01: 9.1 egyelőre)

mse - 2015. 10. 04. 12:35

Csak megnéztem a premiert, és be kell vallanom, korrekt volt, látszik, hogy a látványon se spóroltak így évad premier címén. Persze számítok rá, hogy a tavaly problémáim megint csak ki fognak ütközni idővel, csak éppen erre még hála az égnek nem volt idő a kezdésben. A stáb pedig valóban túl nagy, szinte hihetetlen, hogy May nélkül csináltuk végig az epizódot. Persze Ward sem volt, de őt amúgy is ki kéne hajítani, Bobbit meg én szívesebben tartanám meg Hunter nélkül, ahelyett, hogy átdobnám mindkettejüket egy spin-offba, de ez csak a személyes ideálom.

Skye névváltoztatása pedig nekem továbbra is csak olcsó Marvel-kampány, ami arra összpontosít, hogy jobban felcsigázza a képregényeseket, egyszerűen számomra nem volt meg a kellő háttér ehhez, ami meg volt, az meg elfogadhatatlan.

Hiroshima32 - 2015. 10. 04. 16:05

Jó kezdés, még jobban várt folytatás.

Theo - 2015. 10. 04. 18:21

Azért érdekes. Az én hozzászólásom azért törölték mert odaírtam, hogy spoiler? mikor minden amit leírtam már szerepelt előtte, én csak egybe összefoglaltam, és figyelmeztettem előre, nem mintha bármi info valóban olyan nagy spoiler lett volna. Mások írnak sokkal nagyobb spoilereket, még ha van is olyan, aki csak találgat, mint ahogy én is írtam, hogy attól hogy a képregényben az volt, itt lehet teljesen más.

Neoprimitiv - 2015. 10. 05. 05:50

mse: “Skye névváltoztatása pedig nekem továbbra is csak olcsó Marvel-kampány, ami arra összpontosít, hogy jobban felcsigázza a képregényeseket, egyszerűen számomra nem volt meg a kellő háttér ehhez, ami meg volt, az meg elfogadhatatlan.”

Ezt nem értem. Ha két komplett évad “nem kellő háttér”, akkor mi az? Ha pedig egyszer már kiderült, hogy ő kicsoda, akkor hogy hívhatnák másként?

Hozzáteszem, én csak utólag nézek meg háttérinfókat a felbukkanó képregény alakokról és engem teljesen “felcsigázott” az egész sztori úgy, hogy gőzöm sem volt róla, ki a túró az a Daisy Johnson.

winnie - 2015. 10. 05. 11:12

eleve úgy indult a sorozat, hogy ő daisy johnson, ez megvolt a koncepcióban, de ez olyan hatásos lenne? nem úgy tűnik, hogy bárki is csatlakozni akarna a sorozathoz, meg egyébként is, tele van namedroppinggal az univerzum mozgóképes fele.

mse - 2015. 10. 05. 11:25

Neoprimitiv: Nem a karakter hátterére céloztam, az nagyon szépen összeállt. Maga a névváltoztatás zavar, Skye lehetett volna Daisy Johnson anélkül is, hogy hivatalosan is átkereszteli magát. Leginkább az böki a csőrömet, hogy ez összefügg Cal “megtérésével”, amit rühelltem; ő volt az, aki egész idő alatt “Daisy”-zte, hiába kérte Skye újra és újra, hogy szólítsa azon a néven, amit ő magának választott. De hát miután “elfogadtuk”, hogy ő csak egy “meg nem értett lélek”, hirtelen és minden magyarázat Skye is elfogadta a nevet, mint az öröksége részét.

Mint már mondottam volt, semmi bajom sincs azzal, hogy Skye lett Daisy Johnson, egyszerűen csak a tényleges névcserét tartom feleslegesnek a sorozaton belül, és ezért az az érzésem, hogy első soron csak azért tették, mert a képregényekben így ismert.

Neoprimitiv - 2015. 10. 05. 13:19

mse: ez a van rajta sapka vagy nincs rajta sapka esete. Ha egyszer egy képregény karaktert használnak, akinek ez a neve (a képregényben így hívja magát), akkor a nézők másik fele azon pattogna, hogy mi az, hogy Daisy Johnson nem Daisy Johnsonnak hívja magát?

A “beazonosítása” a karakternek pedig már a második évad közepén megtörtént, akit Quake felbukkanása lázba hozhatott, az már akkor csatlakozott. Azt kevéssé hinném, hogy lenne olyan képregény fan, aki most csapott a fejére egy féltéglával, hogy húbameg, a dézidzsonzont beleírták egy sorozatba? Akkó megyek, oszt megnézem!

mse - 2015. 10. 05. 18:27

Neoprimitiv: Pedig ez a sapka lehetett is volna meg nem is, ha kellően megalapozzák vagy legalább megmagyarázzák, hogy Skye-nak miért is fontos az, hogy ezentúl Daisy-nek szólítsák. De nyilván ez már eső után köpönyeg, attól még én kitartok a morgásom mellett.

torjack - 2015. 10. 05. 21:13

Azért fontos neki hogy Daisy-nek szólítsák…mert hát ugye ez a neve. A sorozatban másfél évig, amúgy meg a karakter a gyerekkora óta többek közt ezt kutatta. Naná, hogy miután megtudja, a valódi nevén hívatja magát.

Brynden Rivers - 2015. 10. 07. 09:56

@torjack:

Vicces lenne, ha Ian De Caestecker lenne az új Hulk :)

Neoprimitiv - 2015. 10. 07. 12:17

A Simmons közlegény megmentése a drámai zenével nekem egy kicsit sok volt a jóból (a száz évesen is kapásból működő kütyükkel). A “húzzunk át a világunkba a franc se tudja mit a franc se tudja honnan” sem éppen a Föld és az emberiség biztonságát legjobban szolgáló megközelítés, szóval itt túlságosan elszaladt a drámai ló a készítőkkel.

Ward biztató, így, hogy megvan a Hydra “jogos” örököse nem lesz gond megszabadulni tőle. Remélem még ebben a félévadban. Aztán majd az ifjú nyikhaj kovácsolgathatja a háttérben képernyőidő nélkül az új ellenséget. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ezt a “ha meg akarsz ölni valakit, ne beszélj róla, csak tedd meg” szöveget Ward még vissza fogja hallani.

Viszont most megint mindenki a fedélzeten, jöhet az évad érdemi része.

Nézőke - 2015. 10. 07. 20:49

Neoprimitiv: ez nem az első rész kibeszélője?
Mit keres itt egy második részes spoilerhegy???????

Neoprimitiv - 2015. 10. 07. 20:54

Nézőke: nem. a kibeszélő az évadé. Ha év közben születik pluszban írás valamelyik részről (van, hogy igen, van, hogy nem), akkor azt be szokták linkelni az eredeti cikk végére.

Aredhel - 2015. 10. 08. 08:46

@Neoprimitiv
A “húzzunk át a világunkba a franc se tudja mit a franc se tudja honnan” :-)
Erre nem is gondoltam. Nekem csak az járt a fejemben, hogy Simmons megmentése elég költségkímélő megoldás lett. Így megúszták, hogy ki kelljen találni és be kelljen rendezni egy külön világot.
Mondjuk arra számítottam, hogy a drámai zene mellett azt fogjuk látni, hogyan csúsznak szét a kezek, és marad ott Simmons még egy ideig.
Ward engem is kezd egy kicsit idegesíteni. A monológja tipikusan ilyen “én vagyok az ügyeletes gonosz megmondóember” benyomást keltett.

Malachi - 2015. 10. 08. 09:55

ez a Simmons mentés rettenetesen kidolgozatlanra sikerült. hopp, a kastély, hopp, ott egy csudagép, hopp Simmons éppen a portál közelében a viharban hallótávolságon belül kóvályog, hopp meg is van, köszi, the end. ne legyen több ilyen, ez elég kiábrándító volt.

Bender - 2015. 10. 08. 11:26

Azt mondták valami interjúban, hogy ki fog derülni, hogy mi történt Jemmával és hogy el fogjuk dobni tőle az agyunkat, mert az eddigi legőrültebb ötletük. Vagy valami ilyesmi, szóval lesz valami flashbackes vagy álmodós, visszaemlékezős rész valamikor.

Neoprimitiv - 2015. 10. 08. 12:08

Malachi: A pont ott kóvályogra volt valami megjegyzés, hogy meglátta Fitz korábban belőtt jelzőrakétáját, azért igyekezett oda. Jó, ez is már bőven a suspend your disbelief túlsó szélén van, mert miért maradt volna egy fél évig egy hely közelében?

A rakétás dolog egyben az én koncepciómat is hazavágta, mert nekem Simmons túl jó bőrben volt hat hónapnyi bergilliszkedés után. A ruhája is olyan, mint aki csak a falu végi dombon csúszott le, nem egy kietlen bolygón kempingezett egy fél évet. Arra gondoltam, hogy esetleg a bolygó egy másik idősíkon van, máshogy múlik az idő, ami Coulsonéknak fél év, az neki esetleg csak hat nap volt. Akkor viszont a rakétát csak tizedmásodpercekkel Fitz előtt láthatta volna meg és akkor visszakerülünk a miért volt pont ott kiinduláshoz.

nyilván adnak majd valami magyarázatot, hogyan élte túl, remélem legalább marginálisan elfogadható lesz. Nem egy Mentőexpedíciót várok, de jó lenne, ha lenne valami értelme.

hummel - 2015. 10. 08. 12:36

„miért maradt volna egy fél évig egy hely közelében”
Talán mert ez volt az egyetlen lehetőség a visszajutásra.

Érdekelne, hogyha a 19. században rájöttek, miként kontrollálható a portál, akkor talán vissza is tudott jönni rajta valaki? És ha igen mi lett vele?

Malachi - 2015. 10. 08. 13:13

“Arra gondoltam, hogy esetleg a bolygó egy másik idősíkon van, máshogy múlik az idő, ami Coulsonéknak fél év, az neki esetleg csak hat nap volt.”

ez volt az első gondolatom nekem is, ez még valamennyire menthetné az egészet.

joppi - 2015. 10. 09. 00:26

Igen, Simmons megmentését jobban is kidolgozhatták volna.
A sorozatban nekem kezd túl lenni a szereplő, ezzel is jó volna valamit kezdeni. Amúgy valamiért mégis jobban tetszett ez a második rész, mint az első.

Enzo - 2015. 10. 09. 02:35

A múltkori cold open “hot open” volt, ez meg “old open”, egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy jó sorozatot nézek-e. :D
Ezt az egész kőtömbös-portálos-megmentős dolgot nagyon gyorsan lezavarták, Fitz pár szem homokból kitalálta, hogy ez egy portál valahova, aztán hipphopp meg is találtak mindent a megnyitáshoz, és Fitz átment, pont ott volt Simmons, áthúzta, kész.
Egyrészt lassabban kellett volna, másrészt egy pár résszel később, mínuszpont.
Valami mondjuk még tuti lesz, flashback, vagy valami van Simmons-sal(/-ban), ez így túl egyszerűnek tűnt.
Ezenkívül amúgy szerintem a Fitz-Simmons páros kezd az all-time kedvenc párommá válni (az 1×22 óta főleg), a végén ahogy a lány odahajtotta a fejét Fitz ölébe, az annyira aranyos volt :3
Még pár dolog:
-Peter MacNicol mint erős és fenyegető asgardi, nagyon szürreális, mondjuk lehet, hogy pont ezért jó választás, csak annyi éven át láttam a Numb3rs-ben Larryként, hogy most valahogy komikusnak tűnik a karaktere.
-Amikor bemennek a kastélyba, a Quinjetnek (vagy mi az, amivel odamentek) miért van a jobb szárnya letörve? Valami kimaradt nekem…
-Ward egy kicsit overpower lett, mind hatalmilag, mind verekedés szintjén. De persze érdekes lesz a szál, főleg hogy most Strucker junioron keresztül kötődik Garnerhez is. (BTW az utolsó jelenet csattanója annyira kilométerekről kitalálható volt, a vak is felismerte a srácot hátulról.)
-Hunter reakciója Simmons kimentésére :DDD
-May meg visszatért, szintén túl gyorsan, ezt az egész szezon eleji állapotot nem volt bölcs döntés ennyire gyorsan visszaállítani…na de ha már így történt, lássuk, mi jön ki belőle.

Neoprimitiv - 2015. 10. 09. 10:35

Enzo: a quinjet szárnyvégei mozgathatók, már korábban is volt ilyen animáció.

A Simmons történetnek ezzel biztosan nincs vége, elég abszurd lenne, ha annyiból állna az egész, hogy ja, egy fél évet kempingezett és kész. Flashback, kis Alien a hasában, találkozás a kreekkel (de hülyén néz ki ez így leírva…), valami biztosan lesz még ebből. Engem inkább az érdekel, mit mondott Randolph Coulsonnak az inhumanokról.

leslieb - 2015. 10. 10. 15:52

Azért bugyuta mentés ide vagy oda, Fitz és Simmons jelenete elég erős lett.

Az idei évad elég erős eddig, tetszik az irány.

MT90 - 2015. 10. 10. 16:14

A NYCC-n leadták a következő részt és azt mondják, hogy az egyik legjobb a sorozatból. Reméljük igaz.

fran - 2015. 10. 14. 13:05

SPOILER:Miért kell ellőni egy Lost-os poént?

Malachi - 2015. 10. 14. 13:35

MT90 – remélem, nem erre gondoltak. :D

MT90 - 2015. 10. 14. 17:12

Ennek a sorozatnak amúgy van (még) nézettsége…?

winnie - 2015. 10. 14. 17:16
Kriszta - 2015. 10. 14. 22:24

Egyébként csak nekem furcsa hogy Fitz betegsége egyik szezonról a másikra eltűnt?

Wall-E - 2015. 10. 14. 23:54

Fitz elvileg “megggyógyult”… az előző évadban épülgetett ez a szál… az évad vége felé már sokkal jobban volt, nem volt annyi gondja a beszéddel, mostanra meg végleg helyrejött ezek szerint. Szerintem jó volt ez a szál, elvoltak vele egy egész évadot, szépen kifuttatták.

Bender - 2015. 10. 15. 09:33

Milyen Lost-os poén volt benne? Elsőre nem tűnt fel. De majd fordítás során lehet észreveszem.

fran - 2015. 10. 15. 11:15

Bender! Az utolsó mondatra gondolok. Lett tőle egy kis hiányérzetem.

Neoprimitiv - 2015. 10. 15. 13:09

Az újabb románc nem hiányzott, eléggé légből kapottnak érzem.

Simmons kempingezését finoman szólva lazán kezelik – értem én, hogy szeretik, meg nem nőtt négy feje, de azért ez a “ne faggassuk, majd elmondja, ha kedve lesz” meredek egy kifejezetten idegen beavatkozás és hatások ellen létrehozott szervezetnél.

Meg lennék lepve (kellemesen), ha Hunter a következő részben kinyírná Ward-ot, ha nem, akkor az erősen időhúzás szagú lesz.

Summa-summárum, átkötő epizód volt, megnéztem, lépjünk tovább. Remélem a folytatás jobb lesz.

Neoprimitiv - 2015. 10. 15. 14:36

hoppá, valamiért elnyelte a spamfilter a kommentet.

Bender - 2015. 10. 15. 15:39

fran: ja, így már leesett :D köszi!
Valami olyat olvastam, hogy az 5.részben meséli el Simmons, hogy mi történt a bolygón, szóval még 2 hét. És minden kiderül.

Andixx - 2015. 10. 15. 21:37

Hát nem is tudom… Értem én, hogy tavaly megvolt a szikra Daisy és Lincoln között (szó szerint :D), de ez nekem akkor is elég nagy wtf volt.
Simmons lassan tényleg mesélhetne kicsit részletesebben is arról, hogy mi történt vele a 6 hónap alatt. Bár látszik rajta, hogy megviselte, úgyhogy nem csodálom, hogy nem erőltetik egyenlőre. És nagyon jó látni, hogy Fitzcel végre újra egymásra találtak :D

hummel - 2015. 10. 16. 10:14

Coulson hozzáállása a Lincoln (és nyilván az inhumans) szituációhoz tőrést okozhat Daisy és a Shield között. Lincoln maga is különválasztotta őket. Persze a tőréstől még messze vagyunk, ha egyáltalán bekövetkezik, de mintha az események kezdőlépések lennének Raina jóslatához.

Simmons pátyolgatása valóban furcsa. A felületes orvosi vizsgálat, a kikérdezés hiánya, pszichológus (pl. Andrew) mellőzése mind kockázatot rejtenek magukban.

Kriszta - 2015. 10. 16. 11:55

Mi is volt Raina jóslata? :) Már elfelejtettem.

Neoprimitiv - 2015. 10. 16. 12:22

hummel: mivel az évad nem is titkoltan a CA:CW sztorijának is meg kíván ágyazni, ez benne van a pakliban. Azzal, hogy a SHIELD mellé most behozták az ATCU-t tulajdonképpen felállították a film alaphelyzetét. Szerintem valamennyi feszültség nyilván lesz Coulson és Daisy között és majd kiderül mennyi lesz a SHIELD és az új titkos különítmény között.

Kriszta: azt jósolta, hogy Daisy lesz az inhumanok vezetője.

Bullseye - 2015. 10. 16. 17:21

De komolyan az Hunter terve, hogy anélkül találkozhat Warddal, hogy bármikor egy képet vagy videót látna a fejéről? Vagy netán valaki felismerné Mayt, aki nyilván ott van egy halállistán.

ördöghöm van - 2015. 10. 17. 01:40

jó rész volt, de valahogy még nem érzem az igazi lendületet, valami komolyabb Hydra-akció lehetne már, mert ezekkel az inhumans-dolgokkal el lehet bíbelődni sokáig, de hiányzik némi pörgés(a verekedés jót tett a résznek)
és a tarajos-izé ilyenkor merre jár? csak mert Daisy-ék nagy ellenfele lehetne, de az első rész után eltűnt valahova…

ui.: bár óriási Skye/Daisy-fan vagyok, azért Bobbi edzését kiadhatnák külön egy hosszabb videón is majd valamikor…khmmm…nyami volt :)

Enzo - 2015. 10. 17. 19:33

1. Szép szikraesőt láthattunk Lincolntól, díszítőelemként jól használható lenne :)
2. Nemcsak Skye, én is meglepődtem hogy nyomkövetőt raktak a srácba :D
3. Részeg brit beszéd, yay :D Szerintem az írók direkt összeraktak egy sztorit, amiben a legtöbb brit szlenget lehet használni :D
4. Hé, ez a John nevű fazon, Lincoln barátja, ez a Lost-os Dr.Arzt! (Daniel Roebuck) Amúgy egzakt példa volt a tipikus média által manipulált polgárra, ahogy Linc ellen fordult… és hát gondolom pacemaker-e volt, emiatt halt meg.
5. A Rosalind-Coulson beszélgetés zseniális volt a kis metaforákkal, meg az elején a kocsis dumálással (egyből Lolára asszociált sztem mindenki, ahogy meglátta az autót)
6. Hunter harca: wow, ügyes megvalósítás, rég láttam ennyire véres harcot, hogy nézett ki a végén szerencsétlen…de amúgy tényleg nemtom, hogy akar Ward-hoz közel jutni lelepleződés nélkül…
7. A “May vs 3 fickó” harc igazi fanservice volt, már szerintem mindenki előre mosolygott, mert tudta, hogy mi fog következni :D
8. A rész tetőpontja érdekes és fordulatos volt, tetszett, mert nagyon jól lehetett követni az indokokat.
9. Óh, Fitz-Simmons vacsora, mennyire aranyos jelenet volt :) nuff said.
10. Az utolsó pillanatban jöttem rá, mi lesz a zárómondat… Simmons mit felejtett ott vajon? :D

#Hétidézete rovat:
“Besides she knows I’m lying, so it’s not even really a lie. Works for us. For now.”

Nero - 2015. 10. 19. 01:48

Ez lett volna a sorozat eddigi legjobb része? Nem tudom ki állított ilyet és milyen okból, de valószínűleg nem látta a tavalyi évadzárót. Egyébként tetszett a rész, volt benne mindenféle finomság.

Ha már Fitz előadását dicsértük az első részben, akkor most említsük meg azt is h Simmons mit alakított már ebben a részben? :) Nekem nagyon tetszett a játéka.

Azonnal jöhet a folytatás :)

winnie - 2015. 10. 19. 07:04

“Nem tudom ki állított ilyet és milyen okból, de valószínűleg nem látta a tavalyi évadzárót”

vagy látta, és ez jobban tetszett neki, mert ő nem te vagy. nem menjünk már dedóba:)

Bender - 2015. 10. 19. 07:36

Azt a Comic Conon mondták :) Persze, hogy azt fogják mondani. Mi mást mondanának? :D Nyilván nem fognak rosszat mondani, főleg ha mások előtt 3-4 nappal megnézhették az új részt.

Neoprimitiv - 2015. 10. 19. 11:10

PR eseményen a készítők által mondott önfényezést ki tekinti releváns információnak?

Nyilván nem fogja azt mondani, hogy “most jön két olyan fogjuk-rá rész, aztán egy nézhető, de lesz majd egy tényleg jó is valamikor”.

MT90 - 2015. 10. 19. 16:59

Lehet, hogy már régen posztolta valaki, de Constance Zimmer válasza érdekes. Spoiler veszély lehet:

https://www.yahoo.com/tv/agents-of-shield-which-cast-member-is-164151700.html

hummel - 2015. 10. 21. 13:27

Andrew eltűnése, amit May említett, talán annak köszönhető, hogy őrá is hatással volt a terrigen ’fertőzés’. A Coulson és közte zajló beszélgetés Alisha kapcsán is mintha ez irányba mutatott volna. Szóval egyáltalán nem lepődnék meg, ha Andrew túlélte volna a robbanást.

A Daisy-Mack duó az évad egyik pozitívuma számomra, Alisha pedig remélem még többször visszatér.

Neoprimitiv - 2015. 10. 21. 14:29

hummel: abból kiindulva, hogy
– csak egy cipőt láttunk
– Strucker inkább tűnt bepánikoltnak, mint izgatottnak
– az izomfiúk sehol sem voltak

szerintem tuti, hogy nem Andrew volt a padlón. Vagy ha igen, akkor ott történt még közben egy és más, amit nem láttunk. Elég sok olyan tippet láttam, hogy Lash=Andrew, ez nekem egyelőre nem adja magát.

A Daisy-Mack duóval egyetértek.

Llew - 2015. 10. 21. 20:13

A vége tuti átverés.
Az elegáns cipő meg a nadrág alapján nem gondolnám, hogy az egyik kemény legényt láttuk volna, viszont a kanna meg az öngyújtó inkább tűnt úgy mintha el lett volna ejtve, sem mint szándékosan így intézve a robbanást. Strucker meg egyértelműen be volt szarva.

Llew - 2015. 10. 21. 20:31

Wardot viszont most már nagyon kezdik túlhasználni az írók. Már már olyan, mintha ő is inhuman lenne és a mindig megúszás lenne a képessége. Unalmas és béna. Golyót neki, aztán lépjünk tovább, de félek most még jó pár részig elhúzzák ezt és mehet időkitöltésnek az inhumanak mellet, hogy Hunter vagy May utálja és akarja kinyírni jobban.

Neoprimitiv - 2015. 10. 21. 20:54

Szerintem Ward-tól a félévad végén búcsút kellene venni. Megvan a Hydra örököse, a Strucker kölyök majd építgetheti szervezetet a háttérben, de Ward kapja meg a vágyott lezárását oszt jónapot. Jó lenne előbb, de állandó szereplőt nem hiszem hogy a félévad záró előtt kinyírnának, ez nem a PoI.

A vége szerintem is átverés. Abban nem hiszek, hogy Andrew lenne Lash – ami viszont nem zárja ki, hogy inhuman legyen. Ez magyarázná a váratlen lelépését May-től és May arcát is, amikor kijött a raktárból. Ming Na Wen ennek a kőpofának elég sok változatát elő tudja szedni, ez inkább dühös volt, mint megtört.

Tök mindegy, hogy váltak el, Andrew azért a legfontosabb ember volt az életében. Ha élőben kellett volna végignéznie, amint megölik, akkor az – szerintem – rögtön utána még nem csak dühöt eredményezett volna, hanem egy masszív ürességet. Ha viszont most derült ki a számára, hogy Andrew jó ideje kamuzott neki (és mellesleg éppen látta, amint élve ellejt), akkor ez már jobban passzol hozzá.

zolij - 2015. 10. 21. 21:42

Llew: ruházat alapján az is lehet, aki rázárta az ajtót, persze trükkösen direkt nem mutatták a lábaikat (kivéve egynek, akin farmer volt)…

JH94 - 2015. 10. 22. 12:32

Szerintem Jemma Lash.

Neoprimitiv - 2015. 10. 22. 13:04

JH94: Jemma még beargyllist játszott, amikor Lash már megjelent, szóval aligha.

hummel - 2015. 10. 22. 17:55

Lincoln, Shane, Lori. Mind Jiaying csoportjába tartoztak, vagyis még korábban változtak át. Frye azt mondta, hogy Lash konkrét nevekkel kereste meg őt. Szóval Lash célzottan Afterlife egykori lakóit támadja, vagy csupán egyszerűbb az ismertekkel kezdenie?

A boltban konkrétan mutattak egy öltönyös alakot (39.13-nál), gyaníthatóan ő lesz a fekvő alak.

Coulson vezetői képességeivel komoly gondjaim vannak. Egyrészt ott van a Ward szál. Hunter felelőtlensége, ha erőltetetten is, de magyarázható az érzelmi állapotával (persze több hónap alatt ennek is le kellett volna csengenie), de Coulson miért hagyja, hogy Lance beépüljön egy szervezetbe (ráadásul komolyabb biztosítás nélkül), ahol a célszemély, de akár mások is képről ismerik őt. Másrészt ott van Rosalind és csapata. Gyakorlatilag semmit sem tud Coulson róluk, de együttműködik, megosztja az információt és nem is kér semmit cserébe. Jól mondta Daisy, Lash akár nekik is dolgozhatna.

Neoprimitiv - 2015. 10. 22. 19:32

hummel: kösz az öltönyösért, nekem is az volt az érzésem, hogy volt még valaki a boltban, de eddig nem volt időm visszanézni.

Lash: abban lehet valami, hogy a “régi” inhumanokról alkalmasint lehetett valami feljegyzés, összesítő az Afterlife-ban, amiből – ha hozzáfért – könnyebb megtalálni őket. Ennek viszont némileg ellentmond, hogy Frye konkrétan friss hús volt, mégis rátalált.

Coulson: az ATCU-val kapcsolatban szerintem szokás szerint nem terít ki minden kártyát. Vagy csak pillanatnyilag megy a kisebb ellenállás felé, hogy Daisy-ék tudjanak újabb tagokat verbuválni.

Az tény, hogy most alapvetően minden fronton sodródás van. Ha Jemma nem beszél, nem firtatják, ha Hunter és May vadászni akar, hadd vadásszanak, ha Rosalind erőszakos, kapja meg, amit akar. Meglátjuk, mit hoznak ki ebből.

Neoprimitiv - 2015. 10. 22. 19:35

Ja még egy: az egyik visszatérő ötlet szerint Rosalind keményfiúja, Banks lehet Lash. Várható, hogy olyasvalaki lesz, akit ismerünk, de ezt én nem érzem igazán ütősnek.

hummel - 2015. 10. 22. 20:14

Neo: Banks nem lehet Lash. Rosalind és Banks épp a metróban csevegtek Coulson-nal, mikor Lash látogatást tett a kórházban.

A tagtoborzás nem tudom, miként megy majd. Az ATCU már Daisy kapcsán is nehezen adta be a derekát. Hát még ha többen lesznek a Shield soraiban.

Llew - 2015. 10. 22. 21:25

Banks kapcsán hummel megelőzött.
Az Andrew = Lash ötlet nekem túl kézenfekvő lenne így az évad elején. Szerintem ezt tovább húzzák majd.

Az io9-en olvastam a felvetést és van benne némi ráció, hogy Andrew megmenekülésére az is megoldás lehet, hogy nem inhuman meg szuperügynök, hanem Coulson titokban ráállíthatta védelemnek Deathlokot.

Neoprimitiv - 2015. 10. 22. 21:33

hummel: Banks: jogos.

Toborzás: azt én sem tudom, hogy játsszák majd ezt ki, de mivel tudtommal a kánonnak része ez a Daisy vezette alternatív egység, nyilván nem dobják teljesen sutba. Azt nem tudom, hogy időrendben ez hova illeszkedik, lehet, hogy csak a CW után.

Enzo - 2015. 10. 23. 00:06

1. Yay, Ginger Ninja visszatért, kaphatott volna több játékidőt, elnézegetném még :)
2. Skye&Mack sötétben elemlámpázós jelenetében kiemelném, hogy látszott rajtuk a félelem, kellenek az ilyen kis apróságok, ők is emberek (vagy legalább az egyik :D)
3. Hunter kb ennyire szar szitura számíthatott, tényleg nem gondolta át ezt a Ward dolgot… ha Andrew tényleg meghalt, akkor May pöppet dühös lesz rá… (amúgy May hogy gondolta, hogy Coulsonék fél perc alatt találják meg és mentsék meg az exférjét?)
Ja és a “Yes mum.” beszólás mennyire adta :D
4. FitzSimmons:
Fitz-et tökre megértem, hogy csalódott Simmons-ban, hogy titkolja előle a portálos témát. De most legalább a végén elkezdi beavatni őt a lány, és akkor gondolom a kövi rész flashback lesz.
5. Ez mekkora ötlet: inhuman, akinek az a képessége, hogy rosszul lesz a többi inhumantől :D a szokásos megtalálós képesség, de egy csavarral :D
6. A teherautó-felborításnál az a láng minek? Elég indokolatlannak tűnt, hogy kigyulladjon, és aztán meg nem is lett belőle probléma..
7. A “Lashnek van emberi alakja” dolog meglepett. Tuti az egyik részben az lesz a csattanó, amikor kiderül, hogy ki az. (Banks ugye kizárva, meg Rosalind is :D Andrew mondjuk akár lehetne is, de még az se elképzelhetetlen, hogy eddig nem ismert karakter.)
8. Apropó Andrew. Ahogy beszélgettek May-jel, kicsit meglegyintett a megérzés, hogy kiírják, de annyira nem mutatták a végén, hogy valami csavar tuti van.

Llew - 2015. 10. 23. 10:58

Az nem “Yes mum.” volt, hanem “Yes ma’am.” mint katonai elöljáró megszólítása. Amivel Hunter szerintem részben elismerte May-t felettesének részben meg kigugyolta tekintve az akció magán jellegét.

Bender - 2015. 10. 23. 11:17

Pedig az angol feliratban “Yes mum” volt, mintahogy 1-2 perccel korábban mondta May-re, hogy “love”. Inkább csak azt ismerte el, hogy szüksége van rá. Mert nélküle halott angol fickó lenne :D Viszont meg is lett az ára. Amiről kiderül hamarosan, hogy tényleg megtörtént, avagy sem.

kecskebégető - 2015. 10. 23. 22:38

Hahaha Wardra tuti rájátszanak az írok.Totál Danger 5 ahogyan mindig átugrik az ablakon …

hummel - 2015. 10. 25. 11:06

Szívesen olvasnám Andrew jegyzetét arról, hogy Coulson vitrinbe rakta a levágott, megkövült kezét, illetve a fejszét kiakasztotta az irodája falára.

Neoprimitiv - 2015. 10. 27. 07:04

Közben megtaláltam, Ming Na Wen-nél rákérdeztek: “Mum” volt a szövegben.

hummel: a kezet még nem vettem észre, de a fejszét én ki kiszúrtam.

Bender - 2015. 10. 27. 07:42

Akkor jól írták a feliratozók is. Valamint lehetett hallani, amikor kimondta, hogy nem hosszabban ejti, ahogy a “ma’am”-nél kellene.

A kéz még az első részben volt, amikor Bobbival beszélgetett Coulson, ott virított a háttérben.
Lehet, hogy rejtegetnek egy darabot a Buszból is. :)
Mondjuk az nem konkrétan Coulsoné, de ki tudja.

soliduss - 2015. 10. 28. 15:26

SRácok csak nekem tűnik úgy , de a sorozat új lendületet vett???

Hihetetlen erősnek érzem a mostani mezőnyben és azon kapom magam ,hogy számolom a napokat a kövi részig…. ez a rész végi chliffhanger szemét 24. dolog de megteszi a hatását.

soliduss - 2015. 10. 28. 16:00

Andrew = Lash teóriában lehet valami… a hidrás kis srác amikor kirohan a bárból milyen fejet vágott már…. mint aki halálra van rémülve. .. és miért csak egyedül jön ki onnan???

hummel - 2015. 10. 28. 18:00

Számomra elég abszurd az Andrew = Lash teória. Habár Lash célpontjai az inhumans tagjai, a kórházban simán nekiállt gyilkolni az embereket is. Mi csak egyet láttunk, de Rosalind-ot többről is értesítették. Ez sokat elmond az egyénről. Ez egész sehogy sem passzol Andrew karakteréhez.

Más. Korábban arról volt szó, hogy a monolith amolyan biztosíték az inhumans megfékezésére, ha a kree elvesztené az irányítást. A bolygón látott rejtélyes alak lenne ez a biztosíték? Ez megint nem tűnik logikusnak. Egy ’fegyver’ ami öntudattal rendelkezik, éppolyan veszélyes, ha nem veszélyesebb lehetett volna, mint az inhumans. Ez nyilván megválaszolásra kerül idővel, de arra is kíváncsi lennék, hogy a kree miért hagyott fel a kísérletekkel annak idején.

torjack - 2015. 10. 28. 18:14

Mondjuk az, hogy milyen Andrew karaktere, még nem jelent sokat. Ward lojális SHIELD ügynöknek tűnt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy áruló. Meg aztán lehet az is, hogy Andrew/Lash két személyiség egy testben. Könnyen meg lehet magyarázni, ha erre akarják kihozni a figurát.

Az új rész nem volt rossz, bár nekem több sebből vérzett, de sebaj.

hummel - 2015. 10. 28. 18:32

A korábbi kommentemhez kiigazításként, a kísérletek megszűnését korábban Vin-Tak megválaszolta.

e-batta - 2015. 10. 28. 21:09

huh, bár ez a rész konkrétan két színárnyalattal, két karakterrel, és egy kopár szobával kivitelezhető kamaradarabnak tűnik, mégis végig izgalmas volt, kaptunk egy csomó választ arra, hogy Jemma miért nem volt fél éves nyaralása alatt annyira lepusztult, és miért is akar visszamenni, viszont rengeteg további kérdés merült fel:
– ha csak víz van, napfény nincs [oké esetleg 18 évenként két perc], akkor honnan van a fa? (vagy bambusz, vagy akármi, de konkrétan növénynek tűnt),
– Fitz akkuja ennyi ideig bírta? én is akarok egy ilyen aksit!
– Will szerint a bolygó a vérre reagál: akkor Jemma hogyan oldotta meg fél éven keresztül a saját ciklusát? (tudom ez borzalmas kérdés, de egy fél éves nomád túrán ilyen teljesen hétköznapi dolgok jutnak eszembe, mint az evés-ürítés-alvás-emberi szükségletek stb.)
És egy másik megjegyzés: azon filózunk, hogy ki lehet Lash, nos, én kínosan nyekeregnék, ha kiderülne, hogy Ward az. A kettőjük megjelenése a részek során még egyszer sem ütközött (ha jól emlékszem). Azért tippelek rá, mert Daisyt életben hagyta, holott tudta róla, hogy inhuman. Egyszerűen elsétált. És Wardnak, mint tudjuk, még mindig gyenge pontja Skye.

mse - 2015. 10. 28. 21:09

Tekintve, hogy egy eléggé szokatlan AoS epizódot láttunk, kíváncsi lennék, hogy lesz-e róla külön poszt?

superpityu - 2015. 10. 28. 21:48

mse: lesz

Neoprimitiv - 2015. 10. 28. 22:50

Érdekes rész volt. Nagyon más, mint a megszokott, de nem zavart. Nekem még a kötelező elnézés mellett is voltak erősen zavaró technikai lyukak a túlélő sztoriban, de ez nem a Martian, szóval egyelőre ugorjunk. (Miért pont egy “emberszabású” bolygó volt a Monolith kiinduló pontja, hogy honnan tudták évszázadokkal ezelőtt a Földön, hogy mikor lesz ott olyan hold-együttállás, ami megnyitja a portált és persze ki/mi volt az a Solaris-ba oltott buckalakó, aki kísértett – remélem azért még visszatérnek ezekre.) A vége pedig nagyon nem SHIELD-es, de éppen ezért nagyon odaillő volt.

soliduss - 2015. 10. 29. 11:24

HA akartak Guardian of galaxy utalást tenni… vagy Starlordot bepromózni akkor itt lett volna a nagy esély az írók kezében.

MT90 - 2015. 10. 29. 12:08

Eléggé Ego-snak tűnt az a bolygó :D

Enzo - 2015. 10. 29. 16:37

Hú, ez egy sokmindent megmagyarázó rész volt, Liz Henstridge most aztán kijátszhatta, amit tud :)
Amúgy tökre A marsi-ra emlékeztetett néhányszor, pláne hogy a Pathfinder is szóba került.
Ja és micsoda stílusos főcímet kaptunk, a Fringe operált anno ilyenekkel ugye :)
(Viszont hogy Fitz mit mutatott a képrenyőn a végén, azt nem teljesen értem…mármint hogy mire alapozza a visszajutást)

“You’re, dinner, biatch!”

Neoprimitiv - 2015. 10. 29. 16:47

Enzo: Szerintem Fitz a Monolith maradványaiból nyert kutatási eredményeket mutatta, hiszen a visszajutáshoz valahogy rekonstruálniuk kell azt.

DarkEagle - 2015. 10. 29. 16:59

“You’re, dinner, biatch!”

Ezen akkora röhögtem hogy hihetetlen. Az első perctől imádom ezt a csajt de ez a rész aztán tényleg bebizonyította hogy meg is érdemli. Liz remekelt a részben. VISZONT! Az nagyon nem tetszett hogy egész végig ment a Fitz így Fitz amúgy aztán elveszti a reményt és egyből a pasi karjaiba ugrik. Annyira utálom az ilyen tipikus kliséket hogy hihetetlen. Kirepül egy másik bolygóra ahol úgy tűnik nem él senki erre kiderül hogy van ott egy NASA srác aki ketrecbe zárja majd összehaverkodnak kiderül hogy van egy másik tag is aki hobbiból öl vagy fene tudja mit akar. Remélem majd kiderül. Aztán mikor már beleélné az ember magát hogy na végre esélyt kap az egyetlen normális pár a sorozatban akik tényleg nem tűnnek erőltetettnek akkor behoznak egy random pasit és most nézhetjük ahogy Fitz szenved. Miért nem lehet kihagyni a felesleges köröket. Simán meglehetett volna oldani a részt a pasi nélkül is. Elvégre a pasi több mint 10 évet leélt azon a bolygón akkor Jemmának is ment volna 6 hónap. De hát akkor nem mehetne a drámázás hogy hozzuk vissza Jemma új pasiját.

Egyébként remek rész volt de az ilyen húzásokkal az őrületbe tudnak kergetni. A logikai dolgok engem sose érdekelt mégiscsak egy képregény sorozat de azért ilyen bakik ne legyenek már. Ha jól számoltam kibírt egyedül 2 hónapot az a 4 már meg se kottyant volna neki. :D Vagy ha már behoznak egy új karaktert akkor nem muszáj ráerőltetni a szerelmi szálat ha adott egy tökéletes pár alapból. Na mindegy meglátjuk mi lesz de előre félek a sok felesleges drámától.

DJackson - 2015. 10. 29. 17:10

Ez igen! Nagyon jó kis rész volt. A sorozat egyik legerősebbje idáig!

soliduss: Szerintem jól csinálták, hogy nem raktak bele Guardians of the galaxy utalásokat. Nem illett volna az alapfelálláshoz és annak is örülök, hogy nem erőltetik túl a filmekhez kötődést. Nagyon jól megvan a sorozat önmagában is.

Neoprimitiv - 2015. 10. 29. 17:20

DarkEagle:

– egyfelől nyilván az volt az egyik mellékcsapás, hogy Szegény Fitz továbbra is szegény Fitz maradjon. Én is nélkülözném, de ez van.

– a pasi visszahozása szerintem csak a járulékos plot device. Az elsődleges cél az volt, hogy találjanak valami indokot a szépen elpusztított Monolith helyreállítására. (Azon kívül, hogy a hülye tudósok kíváncsiak.) Mégis csak nagy pazarlás lett volna, hogy csak úgy ukkmukkfukk megszabadultak az egész Földet valami rejtélyes katasztrófával fenyegető titokzatos izétől. Most majd szépen helyreállítják és akkor jöhet a katasztrófa, yeee!

– Kivételesen nem éreztem annyira erőltetettnek az egymásra borulást. Abban a pillanatban úgy tűnt, kész, nincs hazaút. Az, hogy Will-nek tizennégy év absztinencia után egy ilyen nyakba zokogástól azonnal csókra állt a szája, nem meglepő. Azt majd a hölgyek elmondják, mennyire életszerű vagy csak hollywoodi kitaláció ez a “reménytelenségi szex”, nekem nem volt annyira abszurd.

JH94 - 2015. 10. 29. 19:54

Fantasztikus rész volt. Örülök, hogy végre nem csak szuper Fitz-Simmons jelenetek vannak, hanem külön is előveszik ezt a két karaktert. Az évad elején ugye ott volt Fizt magánakciója, most meg itt egy Simmons-os gyöngyszem rész. Egyre erősödik ez a sorozat, sztori szempontjából, nekem legalább is.
9/10 ez a rész.

Neoprimitiv - 2015. 10. 29. 20:16

eltűnt valahol a kommentem.

Bogyi007 - 2015. 10. 29. 20:29

Csak én érzek párhuzamot a sokat emlegetett portál és a Thor Sötét Világban látott portál között?

hummel - 2015. 10. 30. 11:14

„majd szépen helyreállítják és akkor jöhet a katasztrófa”

Hát nem érdekes? Akiknek védeniük kellene az emberiséget, azok milyen problémákat kavarnak?
Fury kísérletezgetni akart a Tesseract kockával, lett belőle egy Chitauri invázió. Stark tökélesíteni akarta a saját programját és rászabadított a világra egy mesterséges intelligenciát. Coulson beköszönt a Jiaying által épített menedékbe, és a terrigen elszabadult az ökoszisztémában. Gonzales nem süllyesztette el a monolitot, és most FitzSimmons egy lépésre van a lény áthozásától.

Nyilván ezek a veszélyek már eleve megvoltak, a hőseink csak katalizátorok voltak, de néha gyerekeknek tűnnek, akik imádják a játékaikat és nem gondolnak az esetleges következményekkel.

DarkEagle - 2015. 10. 30. 11:31

@Neo: a rész posztjában már válaszoltam ide csak annyit hogy pasi részről megértem hogy ráugrott Jemmára én se tudnám magam visszafogni több mint 10 év után pláne ha ilyen cuki csak kerül mellém. :D Viszont Jemmának ez csak 5-6 hónap volt. Jó nem nyaralni ment de azért na akkor is furának éreztem hogy pár perccel az összeborulás előtt még Fitz után sóvárgott aztán mikor a palack nem ért célba egyből bepasizott. :D

Egyébként akkor fogok a falnak menni ha kiderül hogy Will nem is jó fiú és kapcsolatban áll azzal az állítólagos gyilkológéppel. Elvégre több mint 10 évig egyedül kibírta egy karcolás se volt rajta kb. De valahogy rá kellett volna jönnie arra hogy az a csávó veszélyes annyira hülye meg nem lehet hogy bevegye hogy a bolygó egy gonosz dolog. :D Elvégre könyörgöm ő egy állítólagos NASA tag. Ráadásul visszament a borért persze csak azután miután megfektette Jemmát. Ez is tipikus pasis hülyeség. Először ketrecbe zárja a csajt nem engedi még kimenni se kb majd be van kaksizva attól a résztől majd mikor összejön neki egyből kirohan egy megromlott borért. :D Ugyan kérlek nekem ott vált nyilvánvalóvá hogy a csávó kamuzik és ellenség lesz belőle. eleve az egész szitu baromság. Bezárja a csajt a ketrecbe mert azt hiszi hogy hallucinál. És mikor az leüti egyből leesik neki hogy valódi. De akkor hogy tette be a ketrecbe? Csak meg kellett fognia. :D

Szóval szerintem ezt a 3-szöget tipikus módon rendezik le. Kiderül hogy a csávó ellenség sőt mi több az új gonosz nőci pajtija és anno ők küldték erre a bolygóra hogy elintézze azt a metahumánt aki állítólag gonosz pedig nem. És a NASA volt a kamu. Ha nem is pont így valami hasonló baromság tuti lesz. Mert azt a megoldást soha nem fogom lenyelni hogy azért nem maradnak együtt Jemmával mert az egyik SHIELD ügynök és nem lehet pasija. :D

DarkEagle - 2015. 10. 30. 14:11

Ezt ide is beírom azért: “Ó bakker most jut eszembe. Nem tudom kinek rémlik de volt egy múltban játszódó jelenet amikor beszippantott egy másik tagot is. Most már tuti hogy ő az a fószer aki bebugyolálva sétálgat. :D Most már csak az a kérdés hogy ő egy Inhuman vagy sima ember. :D”

Neoprimitiv - 2015. 10. 30. 14:42

DarkEagle: az a jelenet a 3×02 elején volt és (mivel a bolygón ugyan úgy eltelt a fél év mint a Földön) kevéssé valószínű, hogy 1839 óta ott sétálgatna. Valószínűbb hogy ő is egyike a no-fly zone maradványainak.

DarkEagle - 2015. 10. 30. 14:46

Jogos ez most így totál kiesett bár meg se lepődnék ha kiderülne hogy ott nem öregednek az emberek akkor életben maradhatott. :D Persze esélyesebb hogy p az egyik csonti. De az is lehet hogy azok csontik csak Will pajtijaié.

Neoprimitiv - 2015. 10. 30. 15:05

A NASA középkori karddal meg a dugós borospalackkal küldte át az űrhajósokat?

A kellékesek láthatóan pont azt a kardot, illetve bőrtáskát adták Jemma kezébe, amelyet a második rész elején mutattak a skót pasinál. Ráadásul szintén abban a jelenetben említették, hogy ez az “utazósdi” elég régóta megy, csak még senki nem tért vissza – ha nem öregednének, akkor a bolygón már egy klassz kis kolónia kéne legyen.

Memari - 2015. 10. 31. 00:29

A pörgős tempós részek után most kevesebb akció, kellett ez a kis megpihenés. Az sejthető volt, h egyedül (és kísértet nélkül) is brutál szenvedős lett volna az ottlét. Remélem a későbbiekben kapunk magyarázatot a szörnyre, és h miért küldték már évszázadokkal ezelőtt is az “önként” jelentkezőket a bolygóra. Honnan tudták (akár a NASA is), h életre alkalmas felület?

A hónapokig működő aksira volt válasz, h Fitz megbuherálta, de egy 2001-es számítógépes technológia, aminek elemzéseket kell végeznie, simán működik a már sokat használt aksiról?

Nem voltam oda az új szerelemért, de el tudom fogadni, h a reménytelenség, összezártság …stb miatt így alakult. Sztem a csapat is sok mindent megtenne, hogy megmentsenek egy bajba jutott hazafit. A való életben teljesen más helyzetben és környezetben nem sok esélyt adok a kapcsolat folytatásának, még úgy is, ha Will jófiú, ha mégis szappanosodna, lszi ne legyen baba.

Memari - 2015. 10. 31. 00:31

Jobban belegondolva, furcsa, h csak most szól arról Jemma, h van más élő ember is a bolygón, netán meg kellene őt is menteni. Az ott történet elmeséléséhez persze kellett neki időt hagyni, h felfogja a visszatérését.

Neoprimitiv - 2015. 10. 31. 07:30

Memari: igen, ez sokkal inkább OOC, mint az, hogy négy hónapnyi összezártság után lefeküdt a pasival.

hummel - 2015. 10. 31. 10:00

Én is karakter idegennek érzem Jemma viselkedését a visszatérés óta. A 6,5 hónapból csak az elsőben volt egyedül, egy biztonságos védett és meleg helyen lakhatott, többnyire el is volt foglalva, a lénnyel is csak kétszer találkozott. Szóval szellemileg és testileg sem volt különösebb terhelésnek kitéve. Az a Jemma, akit visszajött, meg olyan benyomást tett, mintha több hónapig folyamatosan a túlélésért kellett volna küzdenie egyedül.

DarkEagle - 2015. 10. 31. 12:32

Azért ne felejtsétek el hogy aki nem szokott hozzá hogy ilyen körülmények közt éljen annak 1 nap is sok lenne. Pláne ha tudja hogy beszippantotta valami egy másik bolygóra ahol elvileg nem él senki és semmi. Csak néhány ehetőnek alig mondható valami. 1 hónapig étlen szomjan nem könnyű. Mert kétlem hogy olyan fincsi lett volna az a valami amit evett. A vízről nem is beszélve. Meg maga a tudat hogy lehet hogy soha nem térhet vissza a Földre még ezer kiló kaja és ezer liter pia mellett is őrjítő tudna lenni. Aztán ugye meg kellett szoknia az ottani környezetet ami teljesen más szinte mint a Földé. Aztán ehhez még hozzájött hogy menekülnie kellett megtámadták valami csóka bezárta akivel később kamatyolt is. Szóval én azon nem csodálkozom hogy összeroppant idegileg. Pláne azok után hogy a palack nem ért célba és ott el is vesztette minden reményét. Plusz ugye mikor már megszokta az ottani életkörülményeket Fitz kihozta és vissza kellett szoknia a földi dolgokhoz. És mint láttuk nem volt könnyű mert minden felerősödött benne, a hangok a szagok, a legapróbb pisszenés is olyan volt neki mintha egy fúrót toltak volna a fejébe. Szerintem inkább ez őrjítette meg nem is az hogy a másik bolygón kellett ragadnia.

hummel - 2015. 10. 31. 13:10

DarkEagle: Magán a bolygón érthető lett volna, ha magába zuhan, kiakad. De viszonylag végig stabil volt. Ehhez képest mikor visszajutott, egy mentálisan sokkal gyengébb ember benyomását keltette. Az még rendben van, hogy az ingerszegény környezet után, a sok ember, meg a labor zajai kényelmetlenül érintik. De a hallgatás, meg a váratlan érzelmi kitörések már nem stimmel.

hummel - 2015. 11. 04. 09:21

Szóval Andrew az Lash. Le a kalappal azok előtt, akik komolyan számítottak erre. Mi lehet a motivációja? A kórházban még embereket is ölt lelkifurdalás nélkül. Tiszta pszicho lett belőle. Megölte Alisha egyik alakját, majd a Shield létesítményben nyugodtan tanulmányozta a lányt. Még szóvá is tette, hogy bánnak vele. Mellesleg ha tudomást szerez az ATCU titkos létesítményéről, akkor jó kis vérfürdőt rendezhet. May-nak nincs szerencséje a pasikkal. Mellesleg, hogy nem vették észre, hogy az egyik bolti pasasnak hiányzik a fél mellkasa? A Shield terepmunka igen csak visszaesett az első évad óta.

Neoprimitiv - 2015. 11. 04. 09:45

hummel: kizárásos alapon Andrew volt az egyetlen lehetséges jelölt – mármint ha azt veszem, hogy valaki fontos kellett legyen.

A SHIELD terepmunka katasztrófális volt ebben a részben. Jó, mondjuk, hogy a robbanásban és a tűzben úgy összeroncsolódott a holttest, hogy nem tűnt fel (erős túlzás, de fogjuk rá). De az se tűnt fel senkinek, hogy Andrew félmeztelenül kerül elő? A másik, hogy a csipet csapat Hunterrel együtt lelkesen rohan Banks után – aki ott volt a metróban Banks-szal együtt, amikor Lash a kórházban megjelent.

Meglátom, mi sül ki ebből (pl. May meddig tartja magában a titkot?), de keményen meg kell dolgozniuk azért, hogy valami értelmes indokot eszkábáljanak össze arra, miért kezdett el Andrew gyilkolászni és ha már igen, akkor miért nem ölte meg Daisy-t a kocsiban?

Ward-ot pedig írják már ki végre.

hummel - 2015. 11. 04. 15:53

Neo: Daisy-t talán hasonló okból hagyta életben Andrew, mint anno Frye-t. Lincoln nyomára vezetheti. És láttuk mi történt, mikor Frye már nem volt a hasznára többé.

Visszanézve Andrew két fickónak is kiégette a mellkasát. Ezeket egy ekkora robbanás nem fogja elfedni. Banks gyanúsítása is több ponton hibádzott. Nemcsak a metró, hanem Frye hiányzó inhuman reakciója miatt is. Mintha a lelkesedés a profizmus kárára menne a csipet csapatnál.

Fitz a múltkori részben természetellenesen megértőnek tűnt. A Will-lel kapcsolatos kutatása viszont már nagyon is emberi reakció volt.

Neoprimitiv - 2015. 11. 04. 16:40

hummel: na de miért pont Lincoln ilyen fontos? (Azon kívül, hogy nevesített szereplő egy sorozatban.) Jiajingnél elég sokan voltak, mitől lett ő annyira fontos, hogy inkább életben hagy egy másik célpontot? OK, Daisy-t nem kell keresgélnie.

hummel - 2015. 11. 04. 17:30

Neo: Ki érti egy pszichopata gondolkodását? De mindenesetre az tény, hogy Daisy számára könnyen elérhető, Lincoln viszont nem. Egyébként egy adott réteget támad? Frye említette, hogy volt egy listája. Ha nem ez a helyzet, simán kiküldhette volna Frye-t az utcára, és megvárhatta volna míg egy Frye mellett elsétáló inhumans kiakasztja a pasit.

torjack - 2015. 11. 04. 20:23

A miértre szerintem már megvan a válasz.

Andrew civilben besorozandó inhumaneket elemez és utasít el mindenkit, ugye Daisy-t kivéve. Daisy elfogadta a származását, képességeit, vezetői erényeket csillogtat. Mik Andrew tapasztalatai a többivel? Mind akit ismer gyakorlatilag átokként tekint a képességeire és bujkál.Nincs már Afterlife, ami felkészítené az emberkéket a változásra. Daisy az egyetlen aki eddig átment Andrew alkalmas/méltó tesztjén. A teszten megbukók meg nem mehetnek pótvizsgára.

Ami a trehány terepmunkát illeti, szvsz az írók benézték a dolgokat, különösen Banks-nél.

Llew - 2015. 11. 04. 20:51

Hát ez az Andrew=Lash dolog ezzel a megoldással eddig erősen gagyi. Nagy csalódás az írókban, mikor eddig elég jó kis évad néz ki.

Neoprimitiv - 2015. 11. 04. 21:24

torjack: ez butaság, egyáltalán nem így van.

Az “eredeti”, Afterlife-ban felkészített inhumanok teljesen jól elvoltak a képességeikkel. Nem is éltek folyamatosan ott, Lincoln sem ott tanult orvosnak, volt egy normál életük.

Az újak, akiknek fogalmuk sincs, mi történt velük, azokra valóban a frász jön a változástól (jogosan), ezt tetézi még a hivatalos hajsza is. De pl. a sokszorozódó csaj, meg a másik kettő, akiket megölt, a legkevésbé sem tekintették átoknak a képességüket és Lash-ként éppen hogy azokat vadássza le, akik az Afterlife-nak köszönhetően kialakítottak egy egyensúlyt az életükben.

Nekem az (egyik) fő aggályom ezzel a fordulattal kapcsolatban, hogy nem szeretnék egy újabb Cal sztorit. Lehet, hogy én vagyok túl merev, de az előző évad végén ez a “segítettél, minden meg van bocsátva” megoldás nekem túl könnyű volt. Egyszer elment, de ha most megint lesz egy tömeggyilkosunk, akit majd nagyon kell sajnálni és együttérezni vele, mert jaj szegény csak jót akart, akkor morcos leszek.

Ayrons - 2015. 11. 04. 21:45

Pedig torjacknek igaza van abban , hogy akit Lash nem talál méltónak azt megöli. Képregényben is pont ugyan ez vezérelte. Ott is tesztelte az emberteleneket és aki méltó volt a képességére azt életbe hagyta aki nem azt megölte.
És itt tényleg , az van hogy civilbe tesztelte őket és később végzet azzal aki méltatlan volt szerinte. Ennyi.

Ward szerintem a CW életbe lesz sajna. Hydrat valaki ráncba szedhetné már.

hummel - 2015. 11. 04. 21:46

„Lash-ként éppen hogy azokat vadássza le, akik az Afterlife-nak köszönhetően kialakítottak egy egyensúlyt az életükben”

Eredetileg gondoltam rá én is. De ennyi hulla után, ha tényleg Afterlife egykori lakói lennének a célpontok, azt csak észrevenné a Shield is.

Neoprimitiv - 2015. 11. 04. 22:10

Ayrons:_

– nem ismerem a képregényt, tehát nem érdekel. Alapelv: amit látok a tévében, az a sorozat. Ha külön használati utasítás kell hozzá, az a készítők hibája.

– A lakásban megölt két Afterlife-os inhuman-t nem tesztelte, csak tudott róluk az adatbázisból. Ez így rossz történetvezetés.

hummel: Coulson és Daisy között volt korábban (talán ez évadnyitóban?) egy jelenet, amikor Daisy panaszkodott, hogy nem tud csapatot építeni, mert akik a listáján szerepeltek, azok eltűntek/meghaltak. Úgy látszik, mégsem veszik észre.

Kaptunk egymás után két, a további történéseket nyilván nagyon meghatározó részt, de nekem most olyan érzésem van, hogy ezt nem gondolták át rendesen. Mint ha az lett volna a vezérelv, hogy mindegy mi, csak nagyot szóljon. Egy ennyire összetett és ráadásul nagyrészt előre definiált kánonú sorozatnál nem szabadna lényeges ellentmondások fölött átsiklani.

hummel - 2015. 11. 05. 09:41

Neo: Az Afterlife-os tagok nyilván a célpontok között vannak, de ők az egyedüliek? Erre céloztam, hogy ezt kiszúrta volna a Shield is. Ha a hullák között újak is vannak, mint Frye, akkor nem csupán Afterlife-ról van szó. Amire te utaltál az nem az áldozatokra, hanem az elkövetőre vonatkozik. Egyetértek vele. Egyéb lehetőségek mellett, a Shield-nek vizsgálnia kellett volna, hogy az elkövető a náluk meglévő információk alapján gyilkol.

Neoprimitiv - 2015. 11. 05. 10:06

hummel: ez jelenleg elég tisztázatlan. Pusztán logikai alapon ha szüksége volt Frye-ra, akkor nem csak a listáról szemezgetett, hiszen ahhoz nem kellett volna az ő képessége. Vagyis vélhetőleg vannak újak is az áldozatok között.

Ezzel együtt Coulson-ék sokkal korábban szembesültek azzal, hogy a célszemélyeiket valaki likvidálja, mint tudomást szereztek volna Frye-ról. Ha már hollywoodnál tartunk, akkor egy titkos szervezetben ilyenkor kötelezően megszólal a vészcsengő, hogy szivárgás van.

Úgy érzem, az idei évadban hiányzik egy minőségellenőr az írószobából. Olyan, aki ördög ügyvédjeként nem csak arra koncentrál, amit az írók el akarnak mondani, hanem összefésüli azt a korábbi dolgokkal és nem hagyja, hogy csőlátással elmenjenek logikus kérdések mellett.

Más: a “nem is tudtam, hogy ennyi Thatcher életrajz jelent meg” azért megy a hét idézetébe. Ezt a fajta karakterizálást nagyon szeretem.

Llew - 2015. 11. 05. 14:51

Nekem az nem áll össze ezzel az Andrew=Lash dologgal, hogy az Andrew eltűnt pár hétre információ, illetve hogy a gyilkosságok most kezdődtek – függetlenül hogy az áldozat új inhuman vagy régi Afterlifos – alapján Andrew is új átalakult.

Ehhez képest Lash viselkedése, meg motivácója, hogy megszabadítja az inhumanaket arra utal, hogy ő egy régi átalakult.

Most akkor a két fizikai forma vagy két személyiséget jelent vagy az írók elég átgondolatlanok.

Neoprimitiv - 2015. 11. 05. 15:05

Llew: valószínűleg új átalakult, de a motiváció nekem zavaros. Nyilván meg fogják próbálni megindokolni, átvenni amit Ayren is írt a képregényből, de az eddig látottak alapján nekem ez nem fér össze Andrew korábbi személyiségével. Ő láthatólag nem kontrollálatlanul cselekszik (a’la Hulk, nála nincs valami “anti-inhuman dühroham”), márpedig ez a Nagy Inkvizítor szerepkör nekem nem passzol az eddigiekkel.

hummel - 2015. 11. 05. 17:17

Az új és régi átalakult mellett van egy amolyan köztes verzió is. Elhangzott korábban, hogy a leszármazottak egy része nem kért az átalakulásból. Mi van ha Andrew egyike ezeknek, pontosan tudta milyen örökséggel rendelkezik, de ő elutasította Afterlife felkérését.

Llew - 2015. 11. 05. 17:17

Igen, nekem is ez a bajom. Totál idegen Andrewtól ez az egész. Kicsit olyan Dr. Jekyll és Mr. Hyde.

Neoprimitiv - 2015. 11. 05. 18:22

hummel: én erre nem emlékszem, de ha volt is ilyen utalás, nekem Andrew ebbe sem fér bele. Nem emlékszem, hogy szó lett volna arról a sorozatban, honnan tudták Gordonék valakiről, hogy benne van a kree gén még mielőtt átalakult volna? Tudták-e egyáltalán? Raináról és Daisy-ről csak akkor szereztek tudomást, amikor már mutálódtak, addig nem.

Egy módja volt a dolognak – ha megérintette a Divinert. Az viszont elég durva lenne, ha kiderülne, Andrew már régen tudott erről, alkalmasint még Bahrein előtt, de May elől titkolta. Arról nem is beszélve, hogy ha ő nem akart “csatlakozni”, akkor most mi ez a hirtelen jött “majd én eldöntöm, ki lehet méltó rá” attitűd?

Neoprimitiv - 2015. 11. 05. 18:56

Kijött egyébként egy sneak peek a következő részhez. Szerintem nem spoileres, Rosalind és Daisy beszélgetnek benne a két szervezet eltérő “kezelési módjáról”. Ami viszont felvetett bennem pár kérdést.

– Tud-e, és ha igen, milyen mélységig Rosalind az Afterlife-ról? Arról, hogy ilyen a “fertőzöttek” már nagyon rég óta köztünk éltek, minden probléma nélkül, vagyis a normális beilleszkedésük a jellemző és a Lash-hez (vagy a bahreini kislányhoz) hasonló közveszélyesek a ritkák. (Mint az emberek között.)

– Nyilván a sorozatban a SHIELD a jó, mindenki más csak rosszabb lehet nála. De ha a lényegi részét nézzük, akkor a végeredmény ugyan az a SHIELD-nél, mint az ATCU-nál: amíg valakit potenciálisan veszélyesnek tartanak, addig náluk marad, ha akarja, ha nem. Az ízlés kérdése, hogy kinek mi a humánusabb: öntudatlan állapotban tartani valakit, amíg nem tudnak rajta segíteni, vagy meghatározatlan ideig bezárva tartani egy kalickában. (A legoptimálisabb megoldás nyilván a kettő közti választási lehetőség lenne, ha már harmadik opció nincs.)

– Az szép, hogy a SHIELD megpróbál segíteni az inhumanokon – de ez mennyiben igaz? Coulson eredeti terve az volt, hogy egy kis task force-ot gyűjt össze Daiy köré. De a kioldódás miatt kicsit megszaporodtak a delikvensek, akiknek – vélhetően – a döntő része se nem alkalmas terepügynöknek, se nem akar az lenni. Velük mit csinálnak? Mert akárhonnan nézzük, a számukra egy pszichológusi felügyeletet nyújtó spéci szanatórium lenne a megoldás, nem egy szupertitkos akcióközpont. Az eddig látottak alapján ráadásul ez a “segítség” két emberre korlátozódott: Andrew-ra és Daisy-re. Az utóbbinak ez csak mellékállás, az előbbi pedig vélhetően nem sokáig lesz ebben a pozícióban. (Kétlem, hogy May annyiban hagyja a dolgot.)

hummel - 2015. 11. 05. 19:22

Neo: Lincoln említi 2.16-os részben (24.30-nál), hogy nem mindenkit találnak meg, és nem mindenki mond igent a lehetőségre. Hogy miként találták meg a jelölteket? Ez jó kérdés. A családfa kutatás mellett, talán Gordon segíthetett. Skye pedig a 2.20-as részben (20.40-nél), hogy Gordon képes megérezni őket, habár talán ez csak az aktivált génállománnyal rendelkezőkre igaz.

Minden amit eddig tudtunk Andrew-ról, azt kidobhatjuk az ablakon. A nyugodt, megértő, segítőkész doktor helyett egy hidegvérű gyilkost láthattunk az évadnyitóban, aki még élvezte is a gyilkosságot. Mondjuk azóta visszavettek ebből a stílusból.

A másik dolog ami felmerült, hogy esetleg szelektálná a inhumánokat, azt nem látom a karakterben. Daisy az egyetlen, akit megkímélt, de őt is csak Lincoln miatt. Ha magához hasonlókat keres, az nem egyszerű feladat. A többség egy adottsággal rendelkezik, ő pedig hárommal is. Ezek kombinációja pedig igen félelmetes.

Llew - 2015. 11. 05. 20:48

Maytől nagyon idegen lenne, ha eltitkolná a dolgot Coulson és a csapat előtt.

Csizi - 2015. 11. 06. 17:15

Szerintem simán csak látta, hogy veszélyesek az inhuman-ok és az új képességét arra használja, hogy elpusztítsa őket. Nekem ez védhető motivációnak tűnik és a karakter eddigi történetével se megy szembe teljesen.

May kapcsán 2 dolog történhet: 1, May nem mondja el, egyenesen Andrew-hoz megy, aki megöli, hogy védje a titkát. (Alverzió: nem hal meg May csak eszméletlen lesz és így másnak nem tudja elmondani.)

2, May elmondja, Simmons tesztet futtat, de a cseles Andrew kicseréli a mintákat és így biztonságban lesz a titka a következő pár részig.

Enzo - 2015. 11. 06. 17:31

Na, az elején milyen szépen elhintették, hogy Garner nem Lash, aztán, hogy Banks igen…utóbbi mondjuk várható volt, hogy ha ennyit sz@rakodnak vele, tuti fölösleges lesz :D
(Hunter miatt mondjuk vicces volt ez a szál)
Amiket itt írtatok fent, azok tényleg tök jogosak így belegondolva (Garner ingjére még magyarázat hogy esetleg leégett róla, de a Banks dolog eléggé sántít – pláne hogy Hunter még meg is említette a metrót :D)
A vége epic volt, már csak May arckifejezései miatt is, remekül játszott a részben Ming-Na Wen.

Továbbiak:
1. Bobbi&May kínaiul beszélgetése is poénos volt :)
A Bobbi-Kebo harcnál meg pont eszembe jutott, hogy valahogy áramot kéne juttatni a vízbe – Bobbi megoldotta :D
2. Ki ez a fickó, aki elárulta Wardéknak, hogy hol van Strucker? Ismerni kéne?
3. Yay, Fitz törpe drónjai újra! A sorozat elején még reméltem, hogy nagyobb szerepet kapnak, de nem :/
4. Mit gondolkodtam, hogy ki az a Frye…az egyrészes karakternevek kevésbé maradnak meg ezek szerint :D

Llew - 2015. 11. 06. 18:56

Enzo

2. Ki ez a fickó, aki elárulta Wardéknak, hogy hol van Strucker? Ismerni kéne?

Az Avengersben a World Council egyik tagja, akik atomot lövetnek New Yorkra.

Neoprimitiv - 2015. 11. 06. 19:07

Csizi: veszélyesek? Kire, melyik? A fiatal pár, amelyiket megölt miben volt veszélyes? Mennyiben volt veszélyesebb, mint mondjuk egy géppisztolyos hülyegyerek, aki öt perc hírnévre vágyik? Vagy elkezdhetné kiirtani az összes ebolást, azok is veszélyesek másra.

Ha a sztori szerint nézzük és Frye azért kellett, hogy megérezze ha valaki az, akkor gyakorlatilag válogatás nélkül, pusztán az adottságuk miatt gyilkol. Egy pszichiátertől, aki éppen azzal foglalkozik, hogy megértse és feloldja valaki belső feszültségeit ez nekem teljesen idegen.

Arról nem beszélve, hogy a második évadban Skye átváltozása után volt egy jelenete May-jel, aminek az volt a lényege, hogy May legalább annyira veszélyes, mint ő, csak másképp.

DarkEagle - 2015. 11. 06. 19:22

Oké ez egy érdekes rész volt. Eddig nem irritált ennyire May de most nagyon. Eddig is ez a “kemény vagyok ki ha én nem” stílust képviselte és konkrétan nincs is nagyon más személyisége de ebben a részben nagyon felcseszte az agyam. Aztán hál’ Isten a Lash dolog jól padlóra vágta. Ja ha már Lash sokkal jobban örültem volna ha más lett volna Lash mert így majd megy a felesleges dráma hogy megöljék vagy sem. Ha meg megölik May megint zarándok útra indul. :D A Marvel saját maga alatt vágja a fát viccen kívül. Először elcseszik egy szerelmi 3szöggel Fitz/Jemma szálat majd jön ez a baromság Lash kilétével és plusznak itt van Coulson románca amitől nem látja a fától az erdőt. Beadnak neki valami happy dolgot a fagyasztott emberekről és beveszi mint egy kisgyerek. Komolyan Daisyn, Jemmán, Fitzen meg Hunteren kívül nem is nagyon más aki miatt nézem még a sorozatot pedig olyan jól indult ez az évad. De meglátszik rajta elég erősen a Marvel féle nyirbálás meg az ABC hatás. Nem csoda hogy a DC-s sorozatok szarrá alázzák a Marvelt.

winnie - 2015. 11. 06. 19:45

DarkEagle: szerintem nem annyira marvel és abc, mint a készítők, nem? mindig is ez volt a nagy különbség, hogy a dc-s sorozatokat berlanti viszi, aki már több, mint tíz éve showrunner, rohadt tapasztalt, vagy bruno heller is majd 10 éve (ld. gotham), sőt, még a constantine-os guy is nagyon régi, itt viszont jed whedon meg maurissa tancharoen hatalmasat ugrott – whedon 2013-ban még csak producer volt a spartacusban, itt pedig ugyanabban az évben executive producer lett, kihagyva a két lépcsőt, ami közül az egyik eleve több éves fok.

oké, hogy utána rájuk hozták jeffrey bellt, aki jó arc, de nem képregény guy, most pedig jött az írógárdába paul zbyszewski, aki ugyancsak tapasztaltabb, de még mindig ők a fő irányadók.

mondom ezt annak ellenére, hogy most sokan írják, hogy jó irányba mennek a dolgok. és azt is tudom, hogy a marvel erősen rátenyerel a sorozatra.

hummel - 2015. 11. 06. 19:51

Garner lelkifurdalás nélkül gyilkol. Lehet, hogy később, mikor May szembesíti a dolgokkal, megpróbál valamilyen tetszetős indokkal előállni, talán maga is elhiszi azt, de nem ez a helyzet. Elég beszédes volt, mikor viccelődött a megölt őr után a kórházban.

DarkEagle - 2015. 11. 06. 20:50

@Winnie: Mondasz valamit ezért is voltam eleinte izgatott hogy na végre kapunk egy jó Marvel sorit mert ugye eleinte Joss Whedon is benne volt a projektben aztán ráhagyta a tesóra ha jól rémlik. Ha Joss bácsi nem szállt volna ki talán máshogy alakultak volna a dolgok. De sajna az is megtépázza folyton folyvást a sorozatot hogy ABC-n vannak korlátok és ez a sorozat is tipikus ABC. Egy ideig minden tök jó aztán egyszer csak átvált Castle stílusba és meghülyülnek a karakterek. De ami a legrosszabb az egészben az a Marvel hozzáállása. Összekapcsolták a filmeket a sorozatokkal ráadásul a legidiótább módon hiszen akik a sorozatban szerepelnek nem szerepelhetnek a filmekben és vice versa. Ezzel totál aláásták az egész sorozatot hiszen meg van szabva az egész story merre mehetnek és mikor és meddig. Míg a DC-nél csak nagyon alap dolgok vannak korlátozva mint pl hogy nem lehet az Arrow-ban Harley amíg az Öngyilkos Osztag mozi le nem megy. Viszont történetileg semmibe se kapcsolódnak a filmekhez. ÉS épp ezért sokkal jobbak a DC sorozatok. És nem tudom ezt mikor veszi észre a Marvel mert az szép és jó hogy van nekik egy Daredeviljük meg jön egy Jessica Jones is ami valóban nagyon jó csak hogy ezek úgyis kifújnak 2-3 évad múlva. Meg nem hetiben jönnek. És amit még Marvelre terveznek fele annyira se ismert karakterek mint a Daredevil vagy JJ. Őszintén szólva engem már Luke Cage se érdekel mert sose volt kedvencem meg nem is értem miért kap saját sorozatot hiszen nem egy nagy név.

Plusz amíg láthatóan a DC a tV-ben is építi a Justice League-et addig a Marvel nem csinál semmit mert nekik van egy Bosszúállók csapatuk a filmekben amiben igazából nem történik semmi azon kívül hogy megtépázzák a várost benne meg egymást és szerencsétlen SHIELD sorozatot. :D

Ayrons - 2015. 11. 07. 11:30

DarkEagle ez a te véleményed :)
Marvel sorozatokat nem a ABC nyírja ki ez fail. Film és a sorozat most már ketté lett választva, Kevin Feige már közvetlenül a Disney főnöknek jelenti a munkákat(film), eddig annak jelentette aki a sorozatokat igazgatta aki köztudottan fukar hapek. Több vita volt közöttük CIwil War kapcsán , hogy Vasember szerepeljen e benne( költségek miatt). Végül sikerült elérni hogy Kevin átlépjen az ürgén és most már a főfejesnek jelent.
Kevin nyilatkozta , hogy ha sikerül elintézni akkor a Defenders csapatát szeretné a filmekbe szerepeltetni.
Sorozatoknál az baj , hogy nagyon kevés pénzből dolgozhatnak az említett személy miatt (neve nem jut eszembe). Avengers sztárjai is mondták szívesen beszállnának a sorozatokba csak a válasz , hogy drága lenne…..
Dc se akkora nagy szám már bocs , se Superman se Batman nem lehet ami vicc.
“Míg a DC-nél csak nagyon alap dolgok vannak korlátozva mint pl hogy nem lehet az Arrow-ban Harley amíg az Öngyilkos Osztag mozi le nem megy.” Ezek eléggé fontos korlátozások, de ha két univerzum van akkor miért nem lehet két Batman?
Marvel igen is csinál dolgokat , Inhumansek bevezetése, CW megágyazása jobban. Nem tudom milyen Justice League gondolsz ,kik lennének azok ? Arrow, Flash, Kanári, Tűzvihar hmm ők ?
Dc erősen kezdett de lecsúszott pár helyen, míg Marel kezdi felhozni magát.
Dardevilt nem ismerik :DDDD jó vicc vagy a Defenders tagjai vagy Iron Fist de Luke is ismerik nem hiába várják.
Bosszúállók ja zúznak hát ez van , Ultron kora gyenge lett , de azt hiszed , hogy Batman és Supika nem zúzni fognak ? Mert az lesz ott is , hogy városokat rombolnak lenne , ne csalódjál.
Marvel nem csak Joss Whedonból áll :) Rossu testvérek is ott vannak.

hummel - 2015. 11. 07. 16:16

„amíg valakit potenciálisan veszélyesnek tartanak, addig náluk marad, ha akarja, ha nem”
Az a probléma, hogy mindenkit, kivétel nélkül veszélyesnek tartanak. Lincoln például mennyire volt veszélyes a társadalomra? Egy orvos, aki az inhuman képességét teljesen uralja és nem is használja mások ellen. Rendben a potenciál benne van, de ilyen alapon a teljes emberiség mehetne a süllyesztőbe.

„kinek mi a humánusabb: öntudatlan állapotban tartani valakit, amíg nem tudnak rajta segíteni, vagy meghatározatlan ideig bezárva tartani egy kalickában . (A legoptimálisabb megoldás nyilván a kettő közti választási lehetőség lenne, ha már harmadik opció nincs.)”
Igen, a lényeg a lehetőségek adta határokon belüli választás lehetősége lenne. De ez nyilvánvalóan nincs meg az ATCU-nál.

Neoprimitiv - 2015. 11. 07. 17:20

hummel: Lincoln-nál azért nem szabad elfelejteni, hogy ő úgy került az ATCU látókörébe, hogy éppen Pikacsut játszott egy másik, valóban veszélyes inhumannal, a frászt hozva az arra tébláboló eü személyzetre.

Mivel ez a SHIELD-ról szóló sorozat, ők kell legyenek a jófiúk, mindenki más náluk legfeljebb rosszabb lehet. Az ATCU-t muszáj volt legalább “hülyezsarunak”, mindent erőből megoldani akarónak bemutatni, ha már a feladatukat nem lehetett kapásból negatívnak beállítani.

DarkEagle - 2015. 11. 07. 17:33

@Neo: Igazad van de Linc csal segíteni akart erre őt is ki akarták nyírni/bebörtönözni. Szóval nekem jöhet ez a mese habbal “megmentjük a világot” lásd Heroes Reborn precedens attól még porig kéne rombolni az egész ATCU-t ahogy van és kimenteni az Inhumaneket.
Ehelyett inkább Coulson belezúg az ellenségbe. :D
Remélem azért megkapja a magáét Daisytől. Ha már szóba jött hála az izomnak kezd előkerülni az igazi neve szép lassan talán meg is kapja. :D

Neoprimitiv - 2015. 11. 07. 18:18

DarkEagle: remélem azért tisztában vagy vele, hogy finoman szólva egysíkú a látásmódod?

Lincoln csak segíteni akart – ezt ők honnan a pokolból tudnák? Igen, be akarnak gyűjteni minden inhumant. Pont, ahogy a SHIELD is csinálta, mégis az Index mi a fenéből jött létre?

“jöhet ez a mese habbal megmentjük a világot” – csak kérdezem, hogy ha mondjuk itt Budapesten megjelennének emberek, akik miatt a fejedre dől az építkezési állvány, szétesik körülötted a ház, nem mellesleg hagynak pár tucat hullát maguk után, akkor te a Télapót vagy a Micimackót hívnád? Vagy követelnéd, hogy a kormány kapja elő az összes rendfenntartóját és takarítsa el ezeket az ön- és közveszélyes alakokat az utcáról? Az ATCU pontosan az, amit egy kormány (bármelyik) tenne hasonló helyzetben. Mert ugye Coulsonék nagyon büszkén nem tartoznak senkihez, nem számolnak be semmiről senkinek, rohadtul nem tudja senki azt se, hogy ők egyáltalán működnek.

Hadd kérdezzem meg: szerinted Coulson megmarad a SHIELD vezetője a következő rész után is? Mert ha Lash az ATCU-ba épült volna be, onnan szerezte volna az információit és azok alapján gyilkolászott volna, akkor Price garantáltan egy decens selyemzsinórt kapna húsz másodpercen belül és örülhetne, ha elmehetne utána takarítónőnek. A SHIELD esetében ez meg fog maradni sajnálatos balszerencsének, bocsika, nagyon sajnáljuk.

winnie - 2015. 11. 07. 18:38

Ayrons: van pár félreértés abban, amit írsz, a hierarchiával és olyasmivel kapcsolatban, hogy “Avengers sztárjai is mondták szívesen beszállnának a sorozatokba” – ilyet röhögés nélkül nem lenne szabad leírni. az, amit egy színész mond, nem feltétlenül igaz. egy színész azt mondja, amit a fogyasztói hallani szeretnének tőle. persze, mindegyik tök szívesen szerepelne a sorozatban, de ha felmerülne, akkor beintene.

egy mozis színész gázsija egy részre egy random zeneszám vagy egy külső jelenet forgatásának a költségének a töredéke lenne. lenne rájuk pénz. nekik nincs idejük ilyen “hülyeségekre”, mert a tévésorozat még mindig az. lehet, hogy a koncepcióba sem nagyon illene, de még egy matt ryant is alig tudtak egy napra megszerezni, hogy arrow-zzon. a nagyágyúkat szinte lehetetlen, még egy röpke jelenetre is, annyi egyeztetést igényel.

hummel - 2015. 11. 07. 19:21

Neo: Az ATCU tudta-e, hogy Lincoln segíteni akart? Jó eséllyel megmaradtak a kórházi felvételek, plusz volt szemtanú is. Persze ki tudja milyen interpretációt adtak az így kialakult képnek, de az, hogy nyakába varrtak mindjárt három gyilkosságot, holott a kiégett mellű hullák mindegyike egyértelműen máshoz köthető, az durva. Nyilván meg akarták őrizni a látszatot, hogy urai a helyzetnek és kellett egy bűnbak, de ez több sebből is vérzik. A szemtanúk így teherré váltak, plusz Lincoln besározásával, akár egy új Lash-t is teremtethettek.

Neoprimitiv - 2015. 11. 07. 20:05

hummel: itt akkor én nézhettem el valamit, nekem Lincoln körözése csak egy tudatos hajtóvadászat volt. Price-nak eredmény kellett, Lincoln pedig beazonosítható volt. Az én értelmezésemben ők tudták, hogy nem ő a hunyó, de esélyesebbnek tűnt elkapni, amire a legjobb mód, ha felverik körülötte az erdőt. De persze lehet, hogy én logikázom túl.

Ettől függetlenül persze, hogy őt önmagáért is be akarták gyűjteni.

Ayrons - 2015. 11. 07. 20:27

És ,ha Lash valakinek dolgozik mondjuk ? Mert ahogy írtad , ez a képregényes téma nem nagyon állja meg helyét nála. Lehet valakinek dolgozik.

hunter5788 - 2015. 11. 07. 20:39

Neo: Nem, neked van igazad. A 3.részben mondják is az amit te állítasz.:D

Bender - 2015. 11. 11. 08:55

Úgy tudtam, hogy ez lesz Andrew sorsa. Már az ATCU-nál tett látogatásuk során gyanús volt. És így ez a szál láthatóan lezárult, majd kiderül, hogy tényleg így van-e.

A másik meg Ward képzavara, miszerint a Hidra az új SHIELD. Levágni a SHIELD fejét, hogy ne nőjön újra. A múltkor meg hogy igazgatónak hívatja magát. Elég merész, remélem beletörik a bicskája :D Viszont ez a NASA-titokzatos csoportos-Willes szál kezd érdekelni, hogy hogyan fog kapcsolódni az eddigiekhez. Hisz minden összefügg.

hummel - 2015. 11. 11. 09:11

Szóval a szörny ösztönből gyilkol, ahogy Mack mondta, az ember pedig próbál valamilyen magyarázatot hozzáadni, már amennyire az eltorzult gondolkodása megengedi. De a végén már csak a szörny marad. Vajon az a zselé mennyire lesz tartós Garner esetén? Láttuk, hogy a sejtregeneráció elképesztő nála.

Price pedig, ahogy várható volt sötétebb utakon jár, mint ami a kirakatban volt. Ha Coulson és csapata nem az amatőr ligában játszik, azért csak számoltak a lehetőséggel.

És a NASA. Illetve a rejtett csoport azon belül. Ez sem volt annyira meglepő, elvégre nem az űrkutató központtól várnánk, hogy portálokkal kísérletezzenek, vagy olyan ügynökeik legyenek, mint Price volt a múltban. A Ward szálat végre lezárhatnák, és ezt hozhatnák be helyette.

Malachi - 2015. 11. 11. 17:08

szerintem ez volt az első rész után a második legerősebb az eddigi évadban. eddig nem akart összeállni valahogy, de most már elég jól állunk.

Neoprimitiv - 2015. 11. 11. 18:41

A rész tényleg jó volt, de a végének nagyon nem örültem. Egyrészt Ward-ból sajnos elegem van. Lehet, hogy tudnak majd vele valami értelmeset kezdeni, de ez a wannabe főgengszter nekem unalmas.

A másik, ami jobban fájt, a Rosalind fordulat. Már a tavalyi évad végén is sajnáltam, hogy JianJing egy szimpla mániákus rasszista lett csak azért, hogy gond nélkül lehessen utálni. Még reménykedek egy kicsit, hogy Price-ot is átverik és nem tudja, ténylegesen kinek dolgozik. A Daisy-vel folytatott beszélgetésük után abban reménykedtem (és egy kicsit még mindig), hogy árnyalják a dolgot és nem egyszerűsítik le A SHIELD jó – az ATCU gonosz konfliktusra.

A NASA-s szál tényleg érdekes ötlet, remélem, jól használják majd fel.

Neoprimitiv - 2015. 11. 11. 18:43

Megint elfelejtettem, pedig már az előző rész után is meg akartam kérdezni: ezt a Malick nevű pasit honnan kellene ismernem és miért kéne utálni? Nyilván én vagyok szenilis, de ha elő is került az elmúlt két évadban, nálam nyom nélkül elmúlt.

Ayrons - 2015. 11. 11. 19:21

Egy fickó (aki hamarabb látja a trailereket, mint mi) azt mondja, hogy a Marvel tervei között szerepel egy élőszereplős Bosszúállók tévé sorozat!
Nem tudja a sztorit, se azt, hogy milyen platformra érkezne (fizetős kábelcsatorna vagy pl. Netflix) és azt se, hogy kiket vonnának be, de szerinte szinte biztos, hogy Hulkot elfelejthetjük.
(Zárójelben itt hagynánk, hogy ez a fickó mondta pár hónapja, hogy a Marvel tárgyal a Fox-szal és lám, lett is 2 X-Men sorozat.)

Érdekes lenne és ki vállalná be ?

Ayrons - 2015. 11. 11. 19:23

Shield egyik főmuftija volt , ő is elrendelte az atom ledobását Loki ellen.

Neoprimitiv - 2015. 11. 11. 19:29

Ayrons: ja, az egyik filmből kellene ismernem? Akkor nem csoda, hogy gőzöm sincs róla.

Ayrons - 2015. 11. 11. 19:41

Ja ja World Security Council tagja volt. Avengers egybe volt , ő akarta nagyon , hogy a kockát ne vigye el Thor.Nagyon akarta atomot New York városára. Furyt nem csípte.
Később sikeresen kimossa magát a Hydra ügyeiből de közbe hű hozzá.
Találgatások vannak róla , hogy ő lesz az új Vöröskoponya.
Kb ennyi a hapek.

Ayrons - 2015. 11. 11. 19:44

Dr.List volt még ilyen ,cemeo szerepe volt Amcsi2-ben és utána a Shieldbe debütált igazán majd a Avengers2 be letartoztatják.

JH94 - 2015. 11. 11. 21:56

Már vártam mikor fognak többet kezdeni Rosalind-el, mert nem vettem be, hogy csak az ATCU-nak a főnöke, hanem valahol máshol is jelen van. Coulsont mindenesetre jól édesgeti. Remélem Coulsont meghagyják jónak és nem lesz inhuman capturer.
Ward-ot még mindig nem értem, nem illik bele a képbe.
May viszont végre nemcsak badass, de érző nő is. Sajnáltam az Andrew-s dolgot.

Noximilian - 2015. 11. 12. 10:45

Szerencsére jól tudtak kijönni ebből az Andrew=Lash dologból… Nagyon nem illett a jellemképébe ez a gyilkolászás, de így azért egész jól működik. Meg jól is lett előadva, ahogy próbálja racionalizálni a tetteit, ezzel lassan valami őrületféle felé sodródva.

Viszont a végén… na ott amikor megláttam kivel zajlik a telefoncsevej csak egy pffffff-re futotta tőlem… Jó, tudom, ez a módszerük, de azért ezt a megbízunk benne -> jajhdyra dolgot már Warddal eljátszották. De azért még bizakodó vagyok, eddig nem csalódtam még a sorozatban, szóval remélem megcsavarják még egy kicsit :)

hummel - 2015. 11. 12. 11:55

Külön megérne egy misét Garner elemzése. Az ösztön és a tudatos én csatája, sodródás a tragikus végkifejlet felé. Jelenleg még vannak esetek, amikor még elnyomja a gyilkolási vágyat, Frye (míg hasznára volt), Daisy, Joey. De idővel már nem lesz ilyen. Vajon felismeri majd, hogy a folyamat megállíthatatlan és ekkor önmaga ellen fordul? A másik, ahogy az őrület próbál valamilyen alapra építkezni. Vajon Bahrein előtt is megvolt benne a sötétség? Vagy az akkori törés volt az, ami megteremtette?

Neoprimitiv - 2015. 11. 12. 12:17

Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy ezzel a fokozatos átalakulással kezdenek-e majd valamit? Nem Gardnernél, hanem általában. Ez valami teljesen új dolog a sorozatban, ilyenről, akár a lehetőségéről sem volt eddig szó.

hummel - 2015. 11. 12. 13:21

Neo: Volt róla szó. Lincoln mesélt róla, illetve ’akupunktúrás’ kezeléssel segítette Daisy-nél az átalakulási folyamatot napokkal, vagy talán hetekkel azután, hogy a lány kitört a burokból. Éppen azon csodálkoztam, hogy a kezelés elhagyását nem szedték elő az újaknál.

Neoprimitiv - 2015. 11. 12. 13:37

hummel: én úgy emlékeztem (persze lehet, hogy rosszul), hogy a kezelések, minden egyéb csak az alkalmazkodás megkönnyítését szolgálták, addig amíg nem tudja teljesen uralni az erejét. Az átalakulása befejezett tény volt.

hummel - 2015. 11. 12. 14:33

Neo: Zavaros. Volt róla szó, hogy több ezer éves evolúció ment végbe pillanatok alatt, majd a kezelés kapcsán, hogy az a test alkalmazkodását segíti. De az is elhangzott, hogy a kesztyűk komolyan veszélyeztették az átalakulási folyamatot. Nálam ez utóbbi maradt meg jobban.

Malachi - 2015. 11. 12. 15:53

közben FitzSimmons-ról meg egy árva szó sem esik, pedig nekem megint ők voltak a csúcs. ráadásul az érzelmek mellé jöhet majd izgalom is az új, ki tudja milyen szervezettel. nagyon jó!

Llew - 2015. 11. 12. 16:12

Jó rész volt, de nekem ez az Andrew-Lash szál ebben a formában csalódás. Talán még nincs vége, de nekem ez így elég banális, hogy rákenik az ösztönökre. Jobban tetszett volna, ha maradnak Lash képregényes verziójánál.

Noximilian - 2015. 11. 12. 16:44

Llew: Szerintem ha már meglépték azt, hogy Andrew az Lash, akkor sajnos másképp nem tudnak jól kijönni a dologból, hiszen ha belegondolsz Lash cselekedetei éles ellentétben állnak mindennel, amit eddig Andrewról megtudtunk. Abba a jellemképbe nem illett volna az az eszmerendszer, ami a képregényes Lash-t vezette, és így nem is működött volna. Ezzel persze lehet, hogy a megoldás túl egyszerűre sikerült, cserébe érdekes lesz látni, hogy a karakter (illetve a környezete) mit kezd a helyzettel…

Amúgy persze az átalakulás még nem ért véget. Ki tudja, lehet, hogy lesz egy pont, ahol Garner javítani vágyó természete és Lash ösztönei összefutnak, hogy megszülessen egy, a képregényekhez sokkal közelebb álló Lash :)

Llew - 2015. 11. 12. 19:06

Noximilan:
Persze, ez igaz, tényleg nem nagyon volt más opció. Féltem is hogy ez lesz és bejött a tippem. Ugyan akkor ez nekem ebben a formában gyenge írói megoldásnak tűnik. Fogjuk egy másik személyiségre és akkor minden meg van oldva. Ez a legegyszerűbb. Ha csak az lesz belőle akkor kár volt Lasht egy ismert alakkal ötvözni. Jobb lett volna külön alakként. Remélem folytatódik a szál és rám cáfolnak.

MT90 - 2015. 11. 12. 20:38

“Marvel tervei között szerepel egy élőszereplős Bosszúállók tévé sorozat!”

Na, eljutott ide is :D Érdekes, hogy még egy filmes oldal se hozta ezt le. Szerintem nem is tudnak róla. HA megvalósul, lesz ám sok wtf? vélemény.

Neoprimitiv - 2015. 11. 12. 22:07

Malachi: nekem a FitzSimmons szál borzasztó felemás. A színészek jók. (A múltkori rész után most már Henstridge-re is merem mondani, eddig nem voltam benne biztos.) A két karakter szerethető. Viszont a románcuk teljesen hidegen hagy. Nem tudok jobb szót mondani, mint hogy nekem teljesen aszexuálisak.

Ha összehozzák őket, ámen, de leginkább azért, hogy ennek az egymás körüli keringésnek végre vége legyen.

Enzo - 2015. 11. 13. 02:36

Izgalmas volt, főleg az elhagyatott épületben az akció.
Gyorsan lezavarták ezt a Lash szálat, persze kevésbé lett volna hihető, ha May még 5 részig tartogatja. A flashback kellett (Jiaying visszanyúl a múltból!), a végleges átalakulás tényén meglepődtem, Coulson meg elég gyorsan meghatározta Andrew helyzetét, mert ugye a Cocoon-ból elmentek.

A NASA-szál egész érdekesnek hat, a vége viszont elég eh…a Malick-Price kapcsolat miatt, meg Coulsonéknál valahogy gyors volt ez az összejövés, mármint még csak némi flört volt, most meg már egyből ottalszik. (ha ezt Skye megtudja…)

Töredékek:
-Mmmm, pólótlan Bobbi – több ilyet! :P
-Fitz amikor nézte a Simmons-os videókat, óóistenem :( még én is majdnem megkönnyeztem :3
-#hétidézete1, Mack: “really gonna commit to that shotgun-axe idea” :D
-#hétidézete2, Coulson: “Andrew, we’re friends.”[…]”Or maybe just acquaintances.” :D
-Drága Fitz (illetve drága írók), Simmons telóján mióta tárolják a videókat és egyebeket a SIM kártyán? (Csak nekem szúrta ez a fülem?)

hummel - 2015. 11. 13. 11:06

Malick és Ward elég hamar tisztában voltak von Strucker Jr. állapotával. Tégla van a szervezetben, vagy a Shield első körben berakta a kölyköt egy mezei kórházba és onnan szivárgott az info?

Garner sima embereket is ölt hidegvérrel. Szeretném megkérdezni a professzort, hogy ez miként illik az általa vázolt képbe. Szerintem a gyilkolási ösztön nem korlátózódik a fajtársaira. Csupán a May-jel való kapcsolatában beállt tőrésért okolja őket és ez az ellenszenv hajtja feléjük. A szörnynek magának mindegy ki kerül az útjába.

Egyébként a Shield kupaktanács működik még? Két tag meghalt, de May, Bobbi, Weaver és Calderon él. Nem látni, hogy osztanák a tanácsot a főnöknek.

superpityu - 2015. 11. 13. 22:23

ami szerintem most érdekes lehet, hogy rosalind eddigi karakterizálása csak egy álca és tényleg csak egy lelketlen hydra tag, vagy ő is szépen át van verve. lehet fogalma sincs, hogy malick kicsoda valójában. kicsit reménykedem, hogy nem ennyire egyszerű és átlátszó az egész.
a másik ami viszont jobban zavarna, hogy rosalind helyzete miatt most akkor nem az atcu gyűjtené be az inhumanokat, hanem a hydra. ők pedig nem hiszem, hogy zselébe akarnák helyezni őket. ott inkább menne a kiképzés.
egyértelműen ilyen pofátlan és váratlan húzás volt ez, ami nem hiszem, hogy ennyire egyértelmű lesz a végén.
és drága jó istenem valaki bassza már agyon wardot.

Neoprimitiv - 2015. 11. 13. 23:08

superpityu: Rosalind a karakterében is erősen hajaz a Person of Interest Control-jára és szerintem őt is pont ugyan úgy átverik, ahogy Control-t a Szamaritánus.

Legalább is remélem, mert őszintén szólva ez a “van máááásik!” Hydra koncepció nekem unalmas. Nem az, ami történik, hanem maga a “legyőzzük a Hydrát” szál. Nyilván bennem van a hiba, nem szeretem azokat az ötleteket, amelyeknél mindegy, hogy sikerrel járnak-e a hősök, a következő részben/évadban megint kezdhetik elölről.

A Ward kiírására vonatkozó indítványt támogatom. :)

Malachi - 2015. 11. 13. 23:45

úgy látom, csak engem nem zavar Ward. :D nem is értem, miért lett ilyen fekete bárány nektek. :) FitzSimmons nem jöhet össze, soha-soha, ez így jó, ahogy van. gonosz vagyok, de akkor is. nagyon jó látni a dinamikát kettőjük között. a SIM-kártyára meg annyit, hogy a telefon is kibírta hónapokig töltés nélkül, ez spéci cucc, spéci kártyával. :)

mary - 2015. 11. 14. 00:07

Nemcsak minket zavarhatott a SIM-kártya dolog, az angol feliratban, amivel néztem, még SD-kártya volt írva, valszeg neki is az volt logikusabb elsőre. :D

Malachi - 2015. 11. 14. 02:44

vicces, mert az egy álcázott iPhone6, ezért eszembe se jutott, hogy SD lenne benne. :D de amúgy is SIM cardot mond, tisztán lehet hallani.

mary - 2015. 11. 14. 04:59

Jaja, simán lehet hallani, azért is tűnt fel, hogy miért SD kártya van írva. :)

Sanyi of house stark - 2015. 11. 14. 13:09

Úristen, de hiányzik ez a sorozat…
Kb 1-másfél éve fejeztem be az 1.-ő évadot, aztán úgy abba maradt nekem, mert túl sok más sorozatot is nétem, a shield 2. évada nem fért volna bele. meg bevallom, kicsit untam is már az 1.-őt, de most baromira kiváncsi vagyok erre a 3. évadra. Csak az a nagy baj, hogy ahhoz, hogy folytatni tidjam a 2.-kal, akkor újból megkéne néznem az 1.-ő évadot, mert jóformán semmire nem emlékszem már belőle… és ahhoz meg semmi kedvem nincsen.

Andixx - 2015. 11. 14. 13:12

Hát, ami FitzSimmonst illeti, olvastam egy cikket, miszerint a kövi részben rendesen beindulnak a dolgok kettejük között, és ebből adódóan megváltozik a kapcsolatuk. Egyrészt örülök (mert miért ne? :D ), másrészt viszont félek, hogy egy idő után így elveszik a jól megszokott dinamika, és a Booth/Bones vagy Castle/Beckett páros sorsára jutnak, amivel talán megelégszik egy sima shipper, de én meg csak nézhetek, mint hal a szatyorban, hogy sikerült tönkretenni a sorozat legnormálisabb duójának a kapcsolatát… Reménykedjünk, hogy nem így lesz.

Aredhel - 2015. 11. 14. 15:57

@Sanyi of house stark
Szerintem elég az 1. évadot a “Turn turn turn” epizódtól nézni, vagy belekukkantani az eggyel előttibe, látni mihez képest fordult a feje tetejére az 1. évad. De akár hagyhatod az 1. évadot, és kezdheted rögtön a 2.-al. Hamar bele fogsz rázódni, mivel kiválóra sikerült a 2. évad kezdése.

Dömdödöm - 2015. 11. 18. 08:26

Hello mindenkinek :)))
Most akkor a Hydra az ATCU meg a Nasa csapata is ?

hummel - 2015. 11. 18. 09:07

Nekem csalódás ez a Hydra, mint ősi rend húzás. A Hydra szálat fokozatosan le lehetett volna zárni és behozni helyette egy másik szervezetet. Ehelyett a kettőt összemosták.

Malick a múltkor hamar értesült a Strucker kölyökről, most az is kiderült, hogy Simmons visszatéréséről is tud. A Koenig fiúknak ideje lenne egy átvilágítást tartani a Shield-nél.

Sif mondott valamit a végzetről annak idején Daisy-vel kapcsolatban. Most megint ő lesz a középpontban. Mihelyt Malick rájön, hogy ő képes kinyitni a portált célkeresztbe kerül.

Pierce pedig kellemes csalódás. Nem húzták meg a manipulatív gonosz figurát, inkább a félrevezetett vezetőt. Ideje volt újítani a mintán és a Shield-re is ráfért egy szövetséges.

Dömdödöm - 2015. 11. 18. 18:37

De a Hydra nem az első embertelen miatt tudott a visszatérésről ? Lehet rosszul tudom.

Llew - 2015. 11. 18. 21:02

Még csak elkezdtem a epizódot, de ez a Ward rész már most kínos. Komolyan egy tálcával hárította a pisztoly lövéseket?

superpityu - 2015. 11. 18. 22:19

szerintem szépen fűzték össze a szálakat, hogy kikörvonalazódjon, hogy merre is mennek tovább.

bár a hydra ősi rend dolog nekem eléggé sántít. vagy nem értettem teljesen az egészet, sőt biztos. mikor simmons lelökte a füzetet gondolom, hogy ezt húzzák meg. és akkor most jöhet a kérdés, hogy will akkor hydra? vagy csak áldozat, akit a hydra átküldött meghalni?

a csapatmunka része nagyon egyben volt a részben. sőt idén kimondottan jók ezek a szálak. egyébként remélem, ha lesz bobbi spinoff, akkor is erre a beépülős dologra fekszenek rá, mert ez nekem valamiért nagyon a gyengém. plusz az új felszerelése is elég tuti lett.

rosalind kellemes meglepetés lett. örülök, hogy nem egy manipulatív hydra tag ő is, hanem csak át lett verve.

viszont malick szerintem tök jó vezetőnek. egy karizmatikus karakter, nem egy idétlen suhanc, mint ward.

daisy pedig megkapta a bónuszt ismét. ha kideül, hogy tudja kontrolálni a portált, abból nem fog jól kijönni.

JH94 - 2015. 11. 18. 22:27

Végre megvolt a nagy FiztSimmons jelenet. :) Ez az évad szuper!
Amúgy a 2.(?) részben, amikor a kastélyos flashback jelenet volt, akkor azok a viktoriánus fazonok Hydràsok lehettek, nem? Ha jól emlékszem. Így már érthető, hogy miért ősi szervezet.

Noximilian - 2015. 11. 19. 00:47

Ez most azoknak szól, akik ferde szemmel néznek a “Hydra az egy ősi rend leszármazottja” koncepcióra.

A képregényekben is így van :D

No persze ott más okból jöttek létre még valamikor az egyiptomi kultúra idején, de pont ez a jó az MCU-ban: pont annyit vesznek át, hogy ismerős legyen, és pont annyit változtatnak, hogy mégis legyen benne meglepetés.

Most például kíváncsi vagyok, hogy akit évszázadok óta át akartak rángatni az új arc, vagy egy kissé átszabott régi ismerős a képregényekből :)

Malachi - 2015. 11. 19. 03:16

ez közel hibátlan rész volt, Coulson nagyon penge SHIELD főnök. egyedül Ward ejtőernyős ugrása, meg a vaultba érkezése volt fura, azt ott valahogy ellazázták, mert nagyon hirtelen jött az egész, meg ahogy odajutott arról sem derült ki igazán semmi.

Llew - 2015. 11. 19. 14:28

Engem nagyon zavar, hogy Ward ilyen hiper szuper keménycsávónak van beállítva. Persze már a pilotban is az volt, de itt most nagyon műnek, nevetségesnek hat. TEljesen értelmetlen volt a repülős mutatvány, ne mondja már nekem hogy egy polgári gép nélkül nem jutott volna oda, kisebb felhajtással.

torjack - 2015. 11. 19. 14:29

“Malick a múltkor hamar értesült a Strucker kölyökről, most az is kiderült, hogy Simmons visszatéréséről is tud. A Koenig fiúknak ideje lenne egy átvilágítást tartani a Shield-nél.”

Egyrészt lehet megint tégla a csapat háza táján, másrészt Malick a Világtanács tagjaként “hivatalból” is hozzáférhet infókhoz, feltételezve, hogy senki nem tudja a Hydrával való kapcsolatát.

hummel - 2015. 11. 19. 15:54

torjack: A Világtanács nem szűnt meg?

Dömdödöm: Gondolom az első embertelen alatt a portál másik oldalán lévő lényt érted. Viszont az eddigi Hydra – monolit kontextusban nem történt utalás, hogy a lény és a Hydra kommunikálna egymással.

torjack - 2015. 11. 19. 18:57

A Világtanács gondolom megszűnt, de az, hogy Malick a tagja lehetett, komoly kapcsolati rendszert és hozzáférést feltételez. Amennyiben eddig nem sejtették, hogy ki a fazon, eljuthatott hozzá tégla nélkül is az infó. A beépített ember is kézenfekvő megoldás, de Ward esete után megint elsütni…

Neoprimitiv - 2015. 11. 19. 19:08

Nem láttam még a részt, de ha Price-nak kvázi valamiféle adatszolgáltatási, beszámolási kötelessége volt felé (vagy a hivatala felé), akkor beépített ember nélkül is nagyon sok mindent megtudhatott. A SHIELD felbukkanása és aktivitása nyilván Price és az ATCU számára is kiemelt fontosságú volt, ha másért nem, akkor a pozícióharc miatt.

Annak azért örülök, hogy a kommentek alapján bejött a jóslatom, hogy egy Controll-hoz hasonlóan megvezetett vezetőt kaptunk, nem egy full Hydra ügynököt.

hummel - 2015. 11. 19. 20:49

Shield miért osztott volna meg olyan adatokat az ATCU-val, ami nem a közös problémát érintette? Nem az unatkozó gyerekek nyári táboráról van szó, hanem egy elit szervezetről, ami jól tudja milyen veszélyes lehet egy információ ha rossz kezekbe kerül, illetve, hogy az ellenség bárhol rejtőzhet.

Neoprimitiv - 2015. 11. 19. 21:13

hummel: ha ezt nekem írtad válaszul, akkor rossz helyre ment. Nem azt mondom, hogy a SHIELD tett ilyet. Csak azt, hogy az írók ezzel (vagy valami hasonlóval) magyarázhatják a dolgot, nem kell okvetlenül megint egy beépített ember. Nem ez lenne az első olyan eset a sorozattörténelemben, amikor két szereplő olyasmiről beszél egymással, amit mi nézők ugyan tudunk, de ők nem tudhatnának.

Másrészt az is benne van a pakliban, hogy az ATCU (de akár a Hydra közvetlenül is) megpróbál minden létező információ morzsát összeszedni róluk. Nem Ward szintű beépített ügynökre gondolok, hanem egy laboros lány barátjára, az egyik őr barátnőjére, low-level intelre. Simmons eltűnése majd fél év után a visszatérése elég nagy esemény kellett legyen. Ennek a tényéről nagyon sokan tudhatnak. Gyakorlatilag mindenki, akinek bejárása van a bázisra, bármilyen okból.

Amit Malik mondott, abból csak az derült ki, hogy ő is hallott róla, amiben én annyira meglepőt nem látok. Mivel másokkal ellentétben ő tudta, mire való a Monolith, neki olyan félinformációk is sokat mondhattak, amelyeket mások csak pletykának tekintettek.

Enzo - 2015. 11. 20. 01:32

Wow. Ez a rész rendesen ott volt, máskor fél évad alatt ömlik ránk ennyi fontos infó/történik ennyi nagy változás, mint most egyetlen epizód alatt.
Szépen összeértek a szálak is, kiváló munka, az évad eddigi legjobb része nálam, nagyon-nagyon közel van a 10/10-hez. Sokatmondó, hogy egy csomó jelenetet újranéztem, pedig szinte soha nem szoktam.
Részletesebben:

1. Imádom az ilyen összetett beszivárgós akciókat! Mondjuk Hunter, mint IT guy necces volt, Bobbi viszont marha laza, ahogy Skye segítségével átsétált az ajtókon + az új fegyverei is kicsit jók.

2. Coulson és “Roz” :D
A vitatkozós, egymást gyanúsítgatós jelenet nagyon ott volt, ahogy mindegyik a másik szemére hányta a hazugságait, és közben Bobbiék meg kiderítették az igazságot…Rosalind tényleg nem tudott a dologról, wow, ez a csavar nagyon ott volt, ahogy szép lassan leesett mindkettejüknek a dolog, nagyon bírom az ilyen jeleneteket is.
Nézzétek újra, még a zene is mennyire szépen vált vészjóslóba az “I get weekly reports fr…from Malick.” mondatnál….áááh, libabőr.

3. Fitz-Simmons
Ennyit jegyeztem fel a rész nézése közben gyorsan, idézem:
“yyyyyyyyyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeah”
Gyerekek, esküszöm megkönnyeztem, az újranézésnél is.
Hogy tudnak az írók ennyire erőteljes jeleneteket írni ennek a két csodálatos embernek?
Gyönyörű volt, az egész jelenetet jelölném a hét idézete rovatba, de úgyse lehet.
Az egész FitzSimmons fandom egyként üvöltött fel örömében szerintem a csók láttán. Persze még happy ending nincs, de… ez is valami. Nem vagyok egy nagy “shipper” (kb ezen kívül mindenhol máshol lesz@rom a romantikus szálakat), de ez… ez ott volt a szeren, Caestecker és Henstridge is nagyot játszott.

4. Hydra törióra
Hű, na ez megint epic volt, ezt is kétszer kellett megnéznem. Ahogy Fitzék kipakolják a szimbólumokat, és mindenki nézi, közben Malick magyaráz…wow.
Szóval van egy inhuman a másik bolygón, akit vissza kéne hozni a monolit segítségével, és ő majd irányítani fog egy inhuman hadsereget, és ezért kezdett Malick(+Hydra) magánakcióba a terrigenes kapszulákkal.
Hát, ahogy Ward mondta: “That’s a lot to take in.”

Töredékek:
-Ward azért egy kicsit overpower volt, ahogy legyakta Malick embereit
-Pluszpont az egész csapatos tiszta és érthető eligazításért, néha kell egy ilyen jelenet is.
-Feltűnt, hogy az ATCU-s IT srácok a Mr.Robotról beszéltek? :D
-Ejha, May bocsánatot kért Lincolntól, nem semmi.

#hétidézetei:
“-They’re all idiots.
-Be nice.
-Sorry…well-meaning idiots.” (FitzSimmons)

“Okay, let’s wake up the A.T.C.U. I.T. A.S.A.P.” (Skye)

“Open sesame.” (Bobbi)

“And you dove through a hole in the universe for me!” (Simmons)

zolij - 2015. 11. 20. 09:06

Simmonsról lehet szimplán Garnertől tudnak, beszélt vele Malick mielőtt Ward-dal a vaultban találkozott volna.

Neoprimitiv - 2015. 11. 20. 09:22

zolij: Occam borotvája :)

hummel - 2015. 11. 20. 11:17

zolij: Valóban.

Ennn - 2015. 11. 20. 12:53

Őm. Most pont nem szerettem volna egy hét kihagyást…

Csizi - 2015. 11. 20. 15:20

Határozotan pozitív az évadban, hogy nagyon gyorsan varrják el a szálakat (pl. Megtudjuk ki Lash és köv részben már el is kapják, kiderül hogy Roz Malick-nak dolgozik, köv részben már ki is derül az áruló) Nagyon jót tesz a sorozatnak ez a pörgés. Már csak Skye-nak kellene egy csapat…. :)

DarkEagle - 2015. 11. 20. 15:24

Oké megmentették a kaszától nálam a sorit. Kicsit paráztam, hogy agyon lesz komplikálva a szerelmi szál de úgy fest Coulson/Rosalinda :D és Fitz/Simmons páros is rendesen alakul. Bár nem semmi ellentmondás hogy az egyik pillanatban “Igen szeretem” a másikban meg már Fitzet csókolgatja. Ezek a nők. :D Mindenesetre mikor megláttam felordítottam kb hogy VÉÉGRE! Persze lévén hogy az ABC-n még egyszer sem láttam értelmes szerelmi viszonyt előre félek.

Ward még mindig badass nem szarozik. És még mindig nem tudom felfogni hogy a francba tud valaki azon fennakadni hogy egy tálcával hárít golyókat. Azok a tálcák strapabíróbb anyagból vannak mint egy átlag ház oldala. :D Gondolom mint a Hydra egyik vezére csak nem valami ratyi alumínium tálcán eszik. :D

Nekem a Hydrás szál is bejött szeretem az ilyen hosszúra nyújtott gonoszokat. Na meg ahogy írták előttem a comicban is így van. De ami a legjobb végre kiderül ki vagy mi is a a mutáns csóka a másik bolygón.

2 hét múlva pedig a Marvel és a DC is belecsap a lecsóba TV fronton. :D

DJackson - 2015. 11. 21. 22:47

Tökéletes rész volt! Nem tudok rá többet mondani.
A Hydra történelem is teljesen értelmes lett. Nem csoda, hogy megszállottan keresték a tesseractot. Azt a lényt akarták visszahozni.
(Mekkora lenne, ha kiderülne, hogy apokalipszis van a másik bolygón! :D Na jó tudom, Fox-nál vannak a jogok.)

Viszont tényleg: A Captain America végén a tesseract átküldte Red Skullt egy portálon. Több, mint valószínű, hogy erre a bolygóra került. Lehet, még mindig él és most is a Hydra vezért szolgálja! Mekkora húzás lenne, ha őt is visszahoznák! Simán lehetséges, lassabban is öregszik, ha jól tudom.

Ward-al meg nem tudok mi baja van egyeseknek. Bőven van benne potenciál. Most bizonyította igazán. A repülős rész nagyon ott volt. Viszont, hacsak nem vibrániumból volt az a tálca, akkor simán átmentek volna rajra a golyók.

Neoprimitiv - 2015. 11. 21. 23:09

Én ezt a “van egy mindenható, mindent elpusztítani képes lény, amitől egyszer már megszabadultunk, uccu, hozzuk gyorsan vissza” mániát én eddig se értettem egyetlen hasonló koncepcióban sem. OK, ezt hozták elő eredet történetnek, nyilván a képregényekben is így van, de ez még a “Miért veri a fejét a falba? Mert olyan jó, amikor abba hagyom” poénnál is gyengébb.

Bogyi007 - 2015. 11. 24. 19:59

Most komolyan a Bosszúállók 2 vetítésen MINDENKI elaludt az elején?!

Az Ikrek is a képességeiket a HYDRA jóvoltából kapták. Egyfajta kísérleti példányok voltak von Strucker báró számára. A rész meg ugyebár a Hydra történelmét ismertette meg velünk és Bobbi is felfedezte a kutatólabort….

hummel - 2015. 11. 24. 21:31

Bogyi007: A Bobbi által átvizsgált laborban, terrigen-nel fertőzött halolajjal kísérleteztek. Von Strucker viszont a jogarban lévő kővel. A kettőnek annyi köze van egymáshoz, hogy felerősített embereket akartak mindkét esetben létrehozni.

e-batta - 2015. 11. 25. 12:56

a héten nem lesz epizód, kárpótlásul kijött a Civil War trailere: https://www.youtube.com/watch?v=43NWzay3W4s

bobi64 - 2015. 11. 30. 09:47

Ki írhatnának egy versenyt, azzal a címszóval, hogy : Hogyan csináljunk még előnytelenebb, idétlenül álló frizurát Sky/Daisy számára?

Neoprimitiv - 2015. 12. 02. 17:51

Úgy látszik ezen a héten állandóan bal lábbal kelek. tegnap a Gotham félévad zárója volt csalódás, most a SHIELD-nél éreztem azt, hogy nem ilyen lovat akartam.

Először is sajnálom Rosalind kiírását. Jó karakter volt, a szituációból adódóan (ő a “legális”, Coulson az “illegális” jó team) jó dolgokat lehetett volna kihozni a pokolhoz vezető. különböző jó szándékokból. Jók voltak a jeleneteik Coulson-nal is. Az egész ATCU szálat ilyen sehogy összecsapva lezárni, nekem csalódás volt. (Ennél csak az rosszabb a számomra, ha mégsem halt meg. Utálom, amikor a halálnak nincs tétje, mert úgy is visszahozzák. Azt hagyják meg a Supernaturalnak, azoknak már rutin szinten megy.)

A másik, hogy Ward a számomra egyszerűen nem működik főgonoszként. A nehéz gyermekkor, meg a “túl sok érzelem van benne” blabla csak még sematikusabbá teszi. Ha egyszer végre megszabadulnak tőle, akkor nem azt fogom érezni, hogy hurrá győztünk, hanem mint amikor sikerül lecsapni a fülem mellett zümmögő szúnyogot – végre, lehet aludni.

Ehhez kapcsolódik a harmadik hasfájás: mi volt ez a sok villámmegoldás? Ward-nak van egy nyomtalanul eltűnt öccse – hopp, már elő is húzzuk a cilinderből, aztán mehet is isten hírével, ennyi volt. Mindenki kerülgeti a Monolitot évszázadok óta – erre kiderül, hogy a Hydra már felporciózta karácsonyi ajándékcsomagoknak és akkor nyit vele portált, amikor akar.

Végül pedig nyilván én vagyok túl földhöz ragadt a képregényes világhoz, de miért gondolja Malik azt, hogy ha visszahoznak a Földre egy Irgalmatlanul Rettenetes borzalmat, attól pont neki(k) lesz jó? Drága jó szörny uraság, mi lennénk a lelkes szolgálóid, ugye nagyon szeretsz minket? De csak minket, légyszi, légyszi! Ha Malik egy súlyosan terhelt elmebeteg lenne, akkor tudomásul veszem, hogy ez a fixációja, de ő teljesen épeszűnek tűnik.

Ehhez jöttek a 12-es karikát sem kívánó megoldások (ld. Simmons kínvallatása – apropó, ha nem is kellet elmondja, hogy hogyan jutott vissza, mert elég Fitz-et magukkal vinni, akkor ez mire kellett?) és a végén Coulson ugrása, aki majd egyedül, hajrá. Nyilván valami monstre WTF részt akarnak összehozni a jövő héten, de engem ez a felvezetés inkább lelombozott.

hummel - 2015. 12. 02. 19:13

„miért gondolja Malik azt, hogy ha visszahoznak a Földre egy Irgalmatlanul Rettenetes borzalmat, attól pont neki(k) lesz jó?”
Ez számomra is kérdés.

Coulson a célbaugrás új változatát találta ki. Az ejtőernyő itt már csak díszletnek van. Az új szabályok pedig: ha nem a célkörbe érkezel, vagy kifutsz az időből, akkor nem éled túl.

Az ATCU-s szál éppoly hirtelen ért véget, mint a Real Shield. Csalódás. Mindkettőben több volt. A régi csapat Ward-ról való gondolatainak ránk zúdítása, illetve Thomas Ward előszedése és ezzel a személye körüli találgatások rövidre zárása számomra azt sugallja, hogy a Ward szál lezárásra kerül. Viszont Lincoln múltja továbbra is rejtély. Már többször céloztak rá, hogy neki is zűrős múltja, illetve családja van, előbb-utóbb ez is terítékre kerül.

Neoprimitiv - 2015. 12. 02. 19:37

hummel: eddig volt a cápaugrás, most már van Coulson ugrás is.

JH94 - 2015. 12. 02. 20:50

Ez a 9. rész nálam is csalódás volt.

Spoiler:

Mikor kezdtem megkedvelni Rosalindet puff kinyírják. Amúgy nem vagyok nagy fegyverszakértő, de szerintem Ward túl messze volt, még mesterlövész puskával is, hogy ilyen pontosan löjön le valakit. Egyfelől örülök , hogy úgymond kezdtek valamit Warddal, mármint a Shield. Coulson csak most döbbent rá, hogy hoppá Ward még mindig létezik, akkor már ki kellene nyírni mert mérges vagyok rá, de nagyon. Ezzel nincsen semmi baj, csak olyan hülyén írták meg az egészet.
A telefonhívásnál amit Ward intézett az öccséhez, ott fogtam a fejem…”ugye lenyomoztad hol vagyok, igaz?” Többet vártam volna a Shield-től is. Eddig tök jó hadműveletek voltak.
Macknek jól áll a Director szerep!
Azért remélem a téli finálé makd kompenzálja ennek a résznek a fura jeleneteit.

Aredhel - 2015. 12. 02. 22:14

Engem eddig sem zavart annyira Ward, mint annyi embert itt, de most duplán megbocsátom azt, ha néha idegesítő volt, vagy fölöslegesnek érződött a szála. Iszonyat jól összeértek a különböző sztorik, és Ward ismét érdekes lett. Nagyon ott volt ez a rész. Egy másodpercig nem unatkoztam. Kicsit sajnáltam Rosalindot az elején, főleg mivel lett volna még benne történet. Még érdekesebb volt hogy Bankset is kinyírták, pedig kiderült, hogy közel állt Rosalindhoz, és annak ellenére, hogy egy egysíkú, bunkó katonának tűnt, érdekes lett volna passzintani a társasághoz. Szóval cefetül elbántak az ACTU-val, de sebaj. Legalább csak a lényeg maradt. Végig olyan érzésem volt, mintha minimum félévadzárót néznék, pedig nem is. Csak így tovább AOS.

Neoprimitiv - 2015. 12. 03. 05:48

Aredhel: nem kötözködés, de mitől lett Ward érdekes? Én is ezt olvasom mindenhol, de semmi érdekeset nem találok benne. “Megyek Coulson után, nem hagyom manipulálni magam!” Öt másodperccel és két hízelgéssel később: “Én vezetek!”

Aredhel - 2015. 12. 03. 07:14

Ward a szezon elején az “egyedül megcsinálom újra a hydrát, mert olyan f@szagyerek vagyok, és közben komoly monológokat mondok” műsort nyomta, addig engem is zavart, mert marginális és kisstílű volt, nem kapcsolódott a fősodorhoz. Most számomra azáltal vált újra érdekessé, hogy egyrészt fölötte van Malik, aki legitimebb célt ad a hydrnak, így kevésbé érzem gagyinak, és Wardot is a helyére tette valamilyen szinten. Másrészt azzal, hogy Ward megölte Rosalindot, így személyessé(személyesbbé) tette az egész helyzetet Couldon számára. Ez új oldalát mutatja meg a direktornak. Ugyanígy tulajdonképpen Ward nem önmagában érdekes, hanem az eredeti tagokkal való interakcióban. Ezert is tetszett különösen a team visszaemlékezése róla. Ezzel, plusz a családi szállal visszahozta a sorozat történelmét, aktuálissá tette, amit szintén csak értékelni tudok. Szeretem, amikor évadról évadra nincs elfelejtve, hogy mi és hogyan történt. Egyébként nemrég gondoltam arra, hogy Ward öccse kiaknázatlan lehetőség, és biztos behozzák, így amikor Coulson ellentámadásba lendült, rögtön tudtam, ki lesz a célszemély.
Asszem ennyi, több most nem jut eszembe.

Neoprimitiv - 2015. 12. 03. 07:47

Aredhel: értem, köszi. Akkor nem siklottam át semmin, azt hittem volt valami, amit nem vettem észre.

Az a baj, hogy nekem most pont olyan marginális és kisstílű, mint eddig volt, sőt Malick megjelenésével és az előbb leírt jelenettel ez csak még hangsúlyosabbá vált. Próbálják Ward-ot valami nagyon mély, bonyolult karakterként beállítani, de az összes húzásuk visszatér oda, hogy egy bizonyítási kényszerrel megvert narcisztikus másodhegedűs. Ez természetesen az írók hibája, de ettől még gyenge.

A személyessé tétel nekem nem volt pozitívum – May, Bobbi, Hunter, de még Daisy révén is bőven volt személyes elszámolni való. (Az, hogy Coulson, akinek egy komplett szervezetet kellene vezetnie, e helyett szó szerint fejest ugrik a semmibe, mert majd ő egyedül elintézi, ez a számomra inkább rossz pont, mint érdekesség. Tudom, amerikai sorozat, odáig vannak a magányos cowboy rendet tesz felállásért, itt nekem csalódás a készítői koncepció.)

A családi szállal is az a gondom, ami a többi vonásával: lerágott csont, már mindet végig zongorázták az elmúlt két évben. Lehet, hogy én nem vagyok elég szenilis az amerikai mértékekhez képest, de nekem, ha valamit vagy ötször elmondanak, akkor azt megjegyzem. Nem kell hatodszor is elismételni, hogy bizony, a szülei szemetek voltak és az öcsikét sem feltétlenül imádta.

Skirm - 2015. 12. 03. 10:26

Nagyon élveztem a részt, egyáltalán nem számítottam az elején történtekre. Arról lehetne egy visszaemlékezés, hogy ez a “visszahozzuk a gonoszt a túloldalról”, hogyan kapcsolódik a vörös koponya által alakított hydrához, vagy akár az agent carterben is lehetne erről szó, mert kicsit itt hiányosnak érzem a sztorit. Mármint értem amit malick elmondott, csak olyan fura hogy rajta kívül nem igen foglalkoztak az elmúlt években ezzel a hydránál.

Noximilian - 2015. 12. 03. 11:59

“egy bizonyítási kényszerrel megvert narcisztikus másodhegedűs”

Nem biztos, hogy úgy mondanám, hogy ez az írók részéről hiba, Ward ilyen, vannak ilyen emberek a valóságban is.

Vannak karakterek, akiknek tetszik a jellemfejlődése. Fitz sorsának alakulása, és a dolgokhoz való hozzáállása például pont ilyen. De Ward emberileg nem képes a jellemfejlődésre, mert pont az, amit írtál, mint karakter tehát nem is tud sokáig érdekes maradni. Sok más szereplővel ellentétben teszek rá, hogy mit érez, mit gondol, miért csinálja azt, amit csinál… viszont a tettei, és azok hatásai a csapatra, na az már tetszik. Imádom utálni.

Erős a gyanúm, hogy sokaknak pont az a baja Warddal, hogy azt hiszik, az írók nem tudnak vele mit kezdeni, holott szerintem nála ez a koncepció, hogy egy nagyra törő, kegyetlen, de valójában megvezethető, üres alak.

Mindettől függetlenül szerintem sem volt tökéletes a rész, az ATCU szál túl gyorsan lett elvarrva, Coulson meg… hát, nem azt mondom, hogy túlreagálta, de tőle nem feltétlenül ezt vártam volna, de mindezektől függetlenül élveztem a részt, jöhet a következő.

Neoprimitiv - 2015. 12. 03. 12:24

Noximilian:
“Nem biztos, hogy úgy mondanám, hogy ez az írók részéről hiba, Ward ilyen, vannak ilyen emberek a valóságban is.”

Persze, meg tök unalmas, érdektelen alakok is. Nem is teszik őket főszereplővé. Éppen azt tartom írói hibának, hogy ez a karakter ennyi, semmi több.

“szerintem nála ez a koncepció, hogy egy nagyra törő, kegyetlen, de valójában megvezethető, üres alak”

Ebben egyetértünk, nem is ez a bajom. Hanem az, hogy mivel ahogy írtad is, nulla fejlődés vagy változás van nála, egy idő után olcsó írói eszközzé silányul. Kell valami dráma – puff, jön Ward, belesz*rik a ventillátorba, bölcselkedik egyet, aztán pihenj, folytasd tovább. Az előbbi felsorolásomnál tévedtem – igazából már csak Mack az egyetlen, aki nem szeretné személyesen megfojtani. Most, hogy már mindenkit kipipáltunk, lassan ideje lenne egy új lemeznek. Így ugyanis elég vicces, hogy egy komplett szuperügynökség, amelyiknek minden fontosabb tagja személyesen is motivált csak lohol egy másodrangú ellenfél után.

hummel - 2015. 12. 03. 16:53

Ward-dal igazából akkor lehetne mit kezdeni, ha végre nem másokat okolna mindenért. Ekkor tudna a karaktere fejlődni. De van egy olyan érzésem, hogy erre már nem lesz lehetőség és a bolygón fog ragadni.

Amit nem értek, hogy miért küzd mindig létszámhiánnyal a Shield. Gonzales hozott magával egy fél hajónyi legénységet (talán többet is) és a hellcarrier is ott van. Ehhez képest Mack arról panaszkodik, hogy nincs elég embere a rajtaütéshez?

Malachi - 2015. 12. 03. 19:59

ez egy kimagaslóan jó rész volt szerintem, rengeteg dolog történt, hullottak a fontosabb mellékszereplők és nagyon jó volt a merev Coulsont tombolni látni. lassan teljesen olyan lesz, mint Fury director, ahogy eligazította a csapatot, kemény volt. :)

Wardon nem tudok kiigazodni, de egyáltalán nem zavar a jelenléte, rendesen keveri a szószt, szinte fura is, hogy egyedül képes ekkora zavart okozni az egész SHIELD-ben. nem tudom mi lesz, ha nem lesz, de én is úgy érzem, hogy rövidesen eltűnik a képből vagy így-vagy úgy.

nagyon ajánlom, hogy Fitz életben maradjon a túloldalon, azt nem bocsájtanám meg, ha meghalna.

Ayrons - 2015. 12. 04. 22:00

hellcarrier asszem a Bosszúállóké lett , de nem biztos.

De ez , hogy a Hydra átakarta mindig is hozni az első embertelent nem állja meg a helyét , Hydra eddigi vezetői nem nagyon törekedtek erre , Strucker a portálmegnyitó kis obeliszkeket a kriptába őrizte. Tehát Malik kijelentése nem állja meg a helyét.

torjack - 2015. 12. 04. 22:56

“De ez , hogy a Hydra átakarta mindig is hozni az első embertelent nem állja meg a helyét , Hydra eddigi vezetői nem nagyon törekedtek erre , Strucker a portálmegnyitó kis obeliszkeket a kriptába őrizte. Tehát Malik kijelentése nem állja meg a helyét.”

Szerintem helytálló. A Hydra azt tudta, hogy lehet átküldeni valakit, de azt nem hogy lehet visszahozni. Amikor megtudták, hogy Simmons visszajött, onnan indult be a buli.

hummel - 2015. 12. 05. 00:43

Szerintem nem minden Hydra vezető tudott, tudhatott a Hydra történelméről, így nem is nagyon törhették magukat az ős inhuman áthozásával. Dr. List és Bakshi 2.19-ben folytatott beszélgetésében például kiderül, hogy nem értik Lincoln miként jutott az adottságához. Whitehall pedig semmit sem tudott az obeliszk rendeltetéséről. Az inhumanokról, mint fajról ők valószínűleg nem tudtak, így nehéz elképzelni, hogy a lényről tudtak volna.

Theo - 2015. 12. 05. 14:28

Hát én az elejétől kezdve csak pislogtam, lehet fáradt is vagyok, de kb semmire nem számítottam, pedig általában többnyire kikövetkeztettem, hogy mi fog történni, de ebből a részből minden kulcs momentum meglepetésként ért.
Rendesen fel is pörögtek, nem volt sok “fölösleges” jelenet, máskor ennyi lényegbeli történés csak 3-4 rész alatt volt.
Az érdekes, hogy csak embereket küldtek át, inhumanokat nem, talán a gonosz majd aprítja őket, így lesz esélye talán Fitznek. A kastélynál meg lehet Lash is ott van, így ott is lehet akció bőven.

hummel - 2015. 12. 05. 17:01

Malick helyében, számítva a Shield beavatkozására, lenne egy tartalék tervem. Elvégre annál az 5 kőnél jóval többet vágtak ki a monolitból.

Enzo - 2015. 12. 05. 21:40

3×09

1. Tyű, gyorsan kiírták Rozt, szerintem zsír lett a jelenet, ahogy Coulson félrenéz, hogy mi volt ez a zaj, visszanéz, és akkor már folyik a vér. :O
Még előtte azért volt egy jó dumája: “any sensible girl would swipe left in this moment” :D

2. Coulson menekülése elég badass-re sikeredett. (A légfrissítő ilyen gyorsan felrobban gyertyákra rakva?)

3. Az eredeti csapat kikérdezése jó ötlet volt, kicsit visszahozta az 1.évados hangulatot.

4. Hunter fojtogatása Coulsontól, miután már volt egy rakat jelenete a bázisra visszatérés után, kicsit indokolatlannak tűnt, ha azzal indít, az szerintem jobban odaillett volna.

5. Mack mint helyettes igazgató, ejha. Ahhoz képest, hogy 2.évad végén ki akart lépni, micsoda változás :D Mondjuk tényleg ő az egyetlen, akinek (még?) nincs személyes ügye Warddal, a többiek közül mindenkit felb@szott már legalább egyszer.
Ja és hogy továbbadta Phil dumáját: “step up and do the damn job”

6. Ez az “öcsi mint aduász” szál szerintem nem volt rossz, mondjuk én tökre elfelejtettem, hogy van még egy tesója Wardnak, Christian-on kívül.

7. Tetszenek az ilyen kis finomságok: ugye Ward hangoztatta Philnek, hogy mennyire hasonlók. És lám, mindketten elhajították a mobiljukat egy-egy telefonbeszélgetés után!

8. #hétidézete, Fitz-Simmons kémia megint erős volt, ha az előző részt nem is tudta nyilván überelni, de azért ez a mondat: “I’m not strong enough to live in a world that doesn’t have you in it” :'( Meg ne haljon egyik se a félévadzáróban, mert nem tudom mit csinálok…

9. Ki ez a Pierce, akire Malick utalt, mint HYDRA vezető Garrett előtt?

10. Szép cliffhangerrel végeztünk, Coulson ugrása állat volt, jövő héten félévadzáró, durva lesz, én érzem. Csak Coulson ébredjen fel a 12 órás intervallum alatt az ájulásból :D

hummel - 2015. 12. 05. 22:17

Enzo: Alexander Pierce korábbi Hydra vezető. A CA:TWS-ben szerepelt.

Ayrons - 2015. 12. 06. 12:35

Alexander Pierce a Shield fővezetője volt ő jelentett a tanácsnak de közben Hydra vezetője volt de ahogy olvastam csak Strucker helyettese. Nick öli meg a Tél katonájában.
De szerintem ez jó dolog hogy ilyen személyeket megemlítenek.
Kevin Feige mondta , hogy most már elkerülhetetlen , hogy a sorozat és a filmek találkozzanak.

AM az durva lenne , hogy visszajutnának a portálon Wardot elkapnák és mikor likvidálnák kiderülne , hogy ő az ős és Ward alakjába átjött :D szerintem az ütne.

Carabas - 2015. 12. 07. 16:48

VAn másnak is olyan megérzése, h Will a hydra által régóta várt inhuman?

Ayrons - 2015. 12. 07. 19:59

Szerintem nem , klisés lenne, majd utána menne , hogy Jenna jajj így meg úgy.

Nekem egyre jobban érik az , hogy Ward alakját veszi fel a lény és úgy fog partizni. Ugye a készítők mondták , hogy még vannak terveik Warddal és így még meg is újulna.

MT90 - 2015. 12. 08. 15:43

Szerintem meg Wardból a képregényes Hellfire lesz :D Ward piromániás, Hellfire lángoló láncot forgat. Mindkettejüknek volt románca Daisy-vel. A 2B szezonban Ward már felöltötte a barna bőrkabátot, amiről Hellfire ismert. Hellfire része volt a Secret Warriors csapatnak.

Neoprimitiv - 2015. 12. 08. 21:21

Tippelde – A kvartettből (Coulson, Ward, Fitz, Will) ki jön vissza élve a bolygóról saját magaként? (Nem megszállva, nem átalakulva, stb.)

Én egyedül Fitzre mernék fogadni.

Nem ismerem a képregényeket, nem tudom, ott ez a “Szörny a bolygón” szál szerepel-e, de őszintén szólva ez az első olyan ötlet, amelyiket már a megjelenése óta nem szeretek. Először is hülyeségnek és erőltetettnek érzem Malick-tól az áthozatalára irányuló törekvést (ez a Red Skull-nál talán elment volna, de nála nem).

Másrészt – Murphy törvényét átdolgozva – itt eljutottak arra pontra, amelyikhez már alkalmatlanok. Ha rászabadítanak a világra egy überszörnyet, akkor abszurd, hogy ezzel ne az “profik”, az Avengers csapat küzdjön meg. Ha pedig marad a B tartalék és mégis leverik Voldemortot (neki sem lehetett kimondani a nevét), akkor ezek szerint mégsem volt olyan nonpluszultra, ahogy beharangozták.

Ayrons - 2015. 12. 08. 21:47

Hát igen ,nekem is eszembe jutott ez , hogy ha Tudjukki átjön akkor a Shield kevés vagy az lesz , hogy bedobják Daisy csapatát ellene , de ők csak hárman vannak, vagy pedig Tudjukki valamilyen gyengítéssel jön át, mert szerintem átjön az biztos. Malick terve eddig ebbe merül ki ,és kifújt az egész nála sajna.
És azért messze van még a tavasz a Polgárháborúig kétleném hogy már a Shieldbe elkezdődne ez a száll. De lehet tévedek.

Tehát Malick mint további gonosz kifújt mivel neki a terve az át hozatalra koncentrálódik.Mindenképpen kell egy új gonosz.

Tippmixre: Willnek kampó, Fitz normális lesz, WArd ott marad és a lény jön át a képében, Coulson is átjön.

Több rajongói oldalon látom , hogy Fitz és Coulson halálára számítanak a legjobban. Wardéra egyáltalán nem.

Ayrons - 2015. 12. 08. 22:07

Na utána olvastam a kedvedért Neo , és a képregényben ilyen száll nem volt , én találkoztam ehhez hasonló Hydrás történettel, csak annyi van , hogy egy ősi Egyiptomi szekta voltak.

De a wikia oldalakon már van pár elmélet az egyik szerint a lény az lesz aki a képregényekben az Inhumansek vezetőjét Black Boltot leakarta taszítani a trónjáról névtelen a lény a képregényben.

Másik szerint egy ismert Hydra tagot Kaptárt/Hivet fogják bevezetni akinek eredettörténetét átírják. A képregényben a Secret Warriors egyik ellensége Hive tehát ez már hihetőbb.

DarkEagle - 2015. 12. 08. 22:38

Kicsit erőltetett volt ez a dolog. És fura hogy Jemma a másik pasast ott hagyná nehogy kiszabaduljon a “gonosz” de Fitz miatt már segít. Illet a fura nem is jó szó. De felesleg köztük a szócséplés hisz ezek után már borítékolható minden. Akkor megyek le hídba ha kiderül hogy Winn(?) is HIDRA-s. :D Ami elég valószínű ugye. mondjuk örülnék neki nem lenne fölösleges dráma.

Coulson ugrása meg akár mehet az év jelenetei közé. :D

Mindent összevetve azért remek kis évad ez de nem tud igazán kibontakozni a filmek miatt.

polovcev - 2015. 12. 09. 10:01

Pedig azt hittem végre meglépik.
Nem volt éppen rossz félévadzáró, bár gyakorlatilag csak egy C-szálat zártak le, a többi halad tovább.

rodosto13 - 2015. 12. 09. 10:11

A goa’uld már megjött, így a csillagkapu is stimmelt… :D

Ayrons - 2015. 12. 09. 10:30

De tudtam de tudtam :D Annyira lehetett , tudni, hogy ez lesz , Wardot magát nem lehetett tovább húzni kvázi kifújt így meghalt és jön Tudjukki Ward képében, kérdés az , hogy Dalton képes lesz e eljátszani a nagy ős gonoszt.
Will halála várható volt.
Coulson ezzel a tettével megváltozott lesz még kihatása a csapatra és belső vívódás is biztos előkerül már csak azért is mert Tudjukki miatta jött át :D
Tatooine beszólása hét idézet gyanús. May+Coulon végén még összejönnek.

Lash ismét alkotott, ennyire a Hydra se lehet láma , hogy összezárják egy Daisy csapata is kezd alakulgatna , hogy örült már a fószer , hogy a golyókat megolvasztotta :D Mack lehetne továbbra is vezető jól csinálja.
Lincoln meg állandóan ölni akar.

Remélem Ward-Tudjukki elkezd csapatot gyűjteni magaköré és jöhetne Gorgon,Kraken,Hive,Viper a Hydra oldalára szembe Daisy csapatával az úgy ütne.

Jó zárás volt.

Aredhel - 2015. 12. 09. 11:07

Tetszett az évadzáró is, majdnem annyira, mint a múltkori, de néhány dolog nagyon zavart.
Legfőképpen ugye Ward. Amíg a múltkori részben az én mércéim szerint megfelelő arányban volt adagolva, addig itt most kb. minden jeleneténél kapartam a falat. Az világos volt közben is, hogy ez lesz Ward utolsó része, és a készítők méltó búcsút akartak tőle venni. Ezzel ugyanakkor, hogy ő került a fókuszba, megint hagyták monologizálni, és így reflektorfénybe került mindaz a zavaros logika, értelmetlenség, ami miatt annyira elcsépeltté és idegesítővé vált Ward szála az előző és a mostani évadban. Talán a különbség a múlt heti és a mostani rész között ilyen szempontból számomra az volt, hogy akkor inkább a többiek Wardhoz fűződő viszonya volt az előtérben.
A másik ami zavart, ez az ősi alien ellenség, amit valahogy úgy képzeltem, hogy nem feltétlenül kell testi formát öltenie. Azt gondoltam, hogy felvehet emberi alakot, még akár másét is, de nem gondoltam, hogy ennyire hozzá is van kötve a testi formához, hogy a portál előtt ökölharcot kelljen vívnia Fitz-cel. Ez valahogy kissé nevetségesnek tűnt, különösen a nagy beharangozó után. Mirét nem használta a pszichés hatalmát Fitz-en, miért nem csapta be az utolsó pillanatig, miért nem félemlítette meg? Az, hogy ez mind nem sikerült, és tényleg majdnem egy ökölharcon múlott, hogy át tud-e jutni, kissé aláássa számomra ennek az ellenségnek a félelmetes voltát.
Meg miért volt Coulsonnak szüksége Wardra, hogy kövesse Fitz-éket. Addig simán elvolt nyomkövető nélkül is. Könnyedén rátalált Wardra, és akkor, ott, simán kinyírhatta volna. Ezután teljesen értelmetlenül magával cipeli, hogy Ward is elmondhassa az ars poeticáját, aztán a kritikus pillanatban verekedhessen Coulsonnal, hogy aztán a drámai pillanatok után Coulson végre megölhesse, de azért a teste közel lehessen ahhoz, hogy az idegen megszállhassa, és így kényelemesen Brett Daltont is benne tarthatjuk a szereplőgárdában. Picit sem erőltetett.
Ettől függetlenül jól szórakoztam, izgalmas volt, meg minden, de jobb is lehetett volna.

Aredhel - 2015. 12. 09. 11:10

Viszont a hét idézetébe simán mehet:

“I’ll be damned. It’s Tatooine”

Coulson

Neoprimitiv - 2015. 12. 09. 11:44

Ayren: “jöhetne Gorgon,Kraken,Hive,Viper a Hydra oldalára”

Azt hiszem, akkor fogom befejezni a sorozat nézését. Így is annyi karakterük van, hogy alig van rájuk idő, már csak az hiányzik, hogy a másik oldalra is behozzanak egy komplett Mókus őrsöt. Mellesleg ezt a “gonosz szupercsapat” poént egyszer már ellőtték Daisy apuval, ott sem tudtak semmit kezdeni vele.

Sajnálom, engem ez a – képregények folyamatos kiadási kényszeréből táplálkozó – szuperhős-antiszuperhős kavalkád a legkevésbé sem érdekel. Olyan ütemben szaporodnak, mint a katolikus nyulak, hogy Furyt idézzem. A SHIELD nekem a karakterei miatt nézhető, nem attól, hogy holnap egy (tudom is én) teáskannává, holnap után meg egy önvarázsló cilinderré átalakuló ellenféllel kell majd leszámolniuk. A jó oldalon is Lincoln és Joey inkább csak poénok. Van egy-egy jópofa jelenetük (Joey öröme tényleg jó poén volt), de ha holnap közölnék, hogy átkerülnek az antarktiszi SHIELD bázisra és agyő, akkor nem kapnék sírógörcsöt.

Aredhel: A Coulson-Ward része az epizódnak a Kingsmen-t juttatta az eszembe, mármint hogy bárcsak lenne egy Valentine, aki nem pofázik órákat, hanem lő.

A Tatooine-os szöveg viszont egyértelműen hét dumája jelölt. (Különösen így a Star Wars előtt egy héttel.)

Ayrons - 2015. 12. 09. 12:06

Mókus őrsöt sírok :DDDD top komment.
Azzal egyetértek , hogy tényleg sok a karakterük van akikkel nem tudnak mit kezdeni vagy ölni/eltüntetni kellene őket vagy pedig a másik sorozatot elindítani végre, hogy átmehessek.
Pedig Neo Lincoln és Joey mellé jönni fog egy lányka aki szupergyorsan tud majd futni, egyértelműen építik a Secret Warriorsot. Már pedig azok ellen kelleni kell a gonosz oldalára is egy team mert WArd-Tudjukki állandó legyőzése vagy elmenekülése előle nem lenne jó dolog, valljuk be sima emberek ellen meg op Daisey csapata.
Már egy gonoszuk lenne Lash személyében , mondjuk Tudjukki befolyásolná az elméjét vagy felgyorsítaná az átalakulást.

Neoprimitiv - 2015. 12. 09. 12:26

Ayrons: Nyilván kétfelé mehet el a sorozat és a szuperhősök szupergonoszok ellen változatot nem rossznak tartom – csak engem nem érdekel. Olyan, mint ha egy élőszereplős Pokémon lenne.

Ha megcsinálják a Bobbi-Hunter spinoff-ot (amiben én még mindig nem vagyok biztos, a lesz – nem lesz – mégis lesz óta semmi újabb hír nincs ez ügyben), akkor a mostani csapat két fővel csökken, így az új csajjal nagyjából az évad eleji szám állna helyre. (Andrew-t is ide számoltam.) Már ez is a kezelhető felső határ szerintem, a másik oldalra egyszerűen nem marad idő.

Másik sorozatra én nem nagyon látok esélyt – jelenleg van két Marvel franchise az ABC-n, mindkettő gyenge nézettségű, legalább is a csatolt hájphoz képest. A sok szereplő és a sok trükk miatt ráadásul nem is olcsók. Most pl. Lash megjelenését már csak félig modellezték le és az effektet is megspórolták, Lincoln-nál is kettőből egyet off-screen oldottak meg. Ez egyszer elmegy, de ha használni akarják a karaktereket, akkor nem működhet. Ezért nem hiszek a spinoffban sem, egy negyedik sorozat pedig szerintem esélytelen.

hummel - 2015. 12. 09. 14:59

Ahogy várható volt a Ward szálat végre lezárták. Viszont érthetetlen volt, hogy Coulson miért nem végezte ki rögtön. Ez nálam egyértelműen hiba volt a készítők részéről. Mit mondott Coulson az előző részben? Csak azt bánja, hogy nem ölte meg Ward-ot, mikor esélye volt rá. Erre most mit csinált…

A lény nyilvánvalóan hozzáfér a megszállt test emlékeihez, mégis sokáig bajlódott Fitz-el, pedig egyszerűbb lett volna, ha megszerzi a tudását, amivel kijuthatott volna. Talán csak halottakat tud megszállni, vagy csak nem akart kockáztatni? És most, hogy tudjuk, hogy nem valami testetlen szellemről van szó, hanem valamilyen szimbiotikus lényről, az erejét illetően elszállt találgatásokat is szűkíthetjük. Önállóan valamilyen mentális ereje van, megszállva valakit viszont gyaníthatóan az egyén erejét is birtokolja. Ennél azért rosszabb verziók is elképzelhetőek lettek volna.

Giyera valószínűleg kijutott. Megint egy rosszfiú, akit állandóan életben hagynak, csak azért, hogy aztán újra megnehezítse az életüket.

Llew - 2015. 12. 09. 23:12

Szerintem nagyon gyenge volt, tele kiszámítható húzásokkal. Coulson nem nyírja ki kapásból Wardot, mert nem lehet, azért meghal, de mégse. Gemma tőle szokatlanul kiszabadul, de csak hogy megtalálja Andrew-t és egy nagyon gyenge indok miatt kiengedje, előre látható következményekkel. Malick megint lelép, várhatóan a nyilvános pozíciója sem sérül.
És van két főgonoszunk szabadon.

Ezt az új valakit viszont szerintem már előre túlhypolták. Egyetértek Neoprimitívvel, hogy vagy a hype ellenére ilyen Lash szintű SHIELD ellenfél, ami csalódás. Vagy valami über valaki a híréhez méltóan, akkor viszont érthetetlen lesz, hogy az Avengers vagy a mozifilmre tartogatott fő Inhuman karaterek miért nem rendezik majd le.

DarkEagle - 2015. 12. 10. 03:26

@Llew: Ezek a kiszámítható momentumok minden sorozatban megvannak. Ezeket hívják időhúzásnak. Tudod, ha ezeket nem csinálják akkor minden rész MAX 10 perces lenne. az egész élet egy klisé, mármint a valódi amiben mi élünk. Így nem csoda hogy a sorozatok is ilyenek.

Ami engem jobban zavar egy sorozatban a felesleges dráma. Értem én hogy Will megmentette Jemmát. Ja egyébként ne írjátok már Gemma-nak pls. :D De még mindig nem értem mi a francnak ragaszkodik hozzá ennyire azok után is hogy tudja mi jöhet ki vele. Úgy hogy én nagyon örültem mikor kiderül hogy Will meghalt. Mondjuk már akkor tudtam mikor Jemmát visszahozták de amikor a nagy dörömbölés mellett még csak ott feküdt az ágyon mikor Fitz meg a többiek betörtek és meg se rezzent na ott vált világossá hogy az már nem Will. Aki egy ilyen bolygón él az minden kis zajra felriad de ő meg se mozdult. Mondjuk annak azért jobban örültem volna ha Willről kiderül hogy HIDRA tag bár elméletileg az hiszen a HIDRA fizette az útját de így hogy csak meghalt Jemmát védve csak megbélyegzi a Fitz Simmons páros kapcsolatát. Remélem nem cseszik el felesleges drámával. Legyen egy rész erre és semmi több. Tőlem szobrot is állíthatnak neki, gyereket nevezhetnek el róla csak ne legyen hetekig tartó dráma. :D

Az hogy Coulson kinyírta Ward-ot kicsit váratlanul ért de jó döntés volt. A nagy kérdés már csak az hogy ha legyőzik már pedig egyszer csak le kell győzni ezt a “valamit” akkor mi lesz Daltonnal. Valahogy kétlem hogy örökké benne marad ez a szörny.

Annak azért örülök hogy Lash kiszabadult mert túl jó karakter ahhoz hogy elpocsékolják. És sajnos van abban is valami amit Neo mond hogy sok a szereplő de egy képregény sorozat nem épülhet 3-4 emberre sajnos. Ha meg kicsiben nyomják mint az elején akkor hamar kasza lesz belőle. Így legalább van esélye a túlélésre. Kétlem hogy a közeljövőben kasza lenne bármelyik Marvel sorozatból. Még ha az ABC-n nem is él meg amin nem csodálkoznék Netflixre még átvándorolhat. Pláne hogy már pedzegették hogy lesz a Marvelnek külön csatornája. :D

Mindent összegezve jó kis félévadzáró volt csak kár hogy 3 hónapig szünet lesz. DE legalább jön a cuki Peggy Carter. :3

DarkEagle - 2015. 12. 10. 03:37

@Ayrons: Felsötétítenél ki az a “Tudjukki”? Csak mert én pl nem tudom. Marvelben ennyire nem vagyok képben. Inkább DC képregények a hazám. :D

DarkEagle - 2015. 12. 10. 03:51

Oké közben rájöttem én is. Durva ha tényleg őt hozták be. Márpedig nagyon úgy fest. :D

Succ - 2015. 12. 10. 10:10

Egy kis hintet tudnátok adni ki lehet az?:)

Énkérekelnézést - 2015. 12. 10. 12:38

@Succ: youtube: /watch?v=58mah_0Y8TU

Énkérekelnézést - 2015. 12. 10. 12:39

@Succ: JOHN CENA!!

Ayrons - 2015. 12. 10. 15:14

Succ: Ugye a Daisy vezette Secret Warriors kezd megalakulni és nekik volt egy ellenségük Hive aki egy polipszerű lény aki parazitamódjára egy gazdatestben él. Később kiderül róla hogy Hydra ügynök.

Feltehetően ezt a karaktert hozták be ide , de teljesen átírták az eredettörténetét és felturbózták az erejét is. Képregény itt nem lehet spoiler mert eltér attól max majd a kinézete és egyes képessége fog csak egyezni vele.

Brynden Rivers - 2015. 12. 10. 20:58

@DarkEagle

Justified, Fargo, Wire – így hirtelen néhány sorozat a több tucatból amelyek nem 100% kliséhalmaz, kiszámítható, tétnélküli vacak.

Mint ez a rész volt. Wardot végre megölhették volna valami értelmes módon, ehelyett ehh…
Andrew természetesen elmenekül..
persze a csipet-csapatból senki nem hal meg…

Malachi - 2015. 12. 10. 22:29

az előző rész tényleg jobb volt, ez az évad eddig elég ingadozó minőségű. de azért bőven oké.

Neoprimitiv - 2015. 12. 10. 23:05

DarkEagle: “Ezek a kiszámítható momentumok minden sorozatban megvannak”

Én az első kiszállás után azért kezdtem el újra nézni a sorozatot, mert az első évad végén, amikor Garrett éppen kezdett feltámadni és előadni a jujdegonoszvagyok beszédet, megjelent Coulson és puff, kész. Úgy látszik, akkor még tudták, hogyan ne legyenek kiszámíthatóak.

Ez az utánaugrom, hogy megöljem, aztán juszt se lövöm le egy háromnegyed órán át “csavar” egyszerűen gyenge volt. Ugyan ez érvényes Will-re is, akinél már az első megjelenése óta erősen sanszos volt, hogy ő lesz Voldemort emberi alakja.

Azt is kifejezetten rossz megoldásnak érzem, hogy mindig mindenki túléli a dolgokat. Nem vagyok vérengző, de az, hogy mostanra tényleg csak harmadrangú, egy-két részben feltűnő szereplőktől válnak meg. Rosalind elpocsékolása az egyik legszomorúbb példa erre. Lehetett volna egy nagyon komoly katalizátor, gyakorlatilag a CW megalapozása, ehelyett semmi más funkciója nem volt, mint hogy Coulson cápaugrását megindokolják vele.

Az, hogy most is mindenki játékban maradt, tét nélkülivé teszi a történetet. Nem aggódom a jókért, mert nekik úgysem lesz bajuk és nem hoz lázba az ikszedik “nagy összecsapás”, mert a rosszak is úgyis túlélik.

Bogyi007 - 2015. 12. 10. 23:24

“Ayrons – 2015. 12. 07. 19:59
Szerintem nem , klisés lenne, majd utána menne , hogy Jenna jajj így meg úgy.

Nekem egyre jobban érik az , hogy Ward alakját veszi fel a lény és úgy fog partizni. Ugye a készítők mondták , hogy még vannak terveik Warddal és így még meg is újulna.”

Baszki a lottószámokat is írhatnád adom a mailcímem. ;-)

Enzo - 2015. 12. 11. 02:06

3×10
Hű. Naszóval, izgalmas volt, kb a félévadban előkerült összes még élő szereplőt visszahozták, Lash beépítése a sztoriba egész ötletes volt, de kérdés hogy mi lett vele (+Giyera sorsa is ismeretlen).
Elég ütős volt az egész, kicsit aggódtam a Fitz-Coulson párosért, de aztán épségben visszakerült mindkettő. Jól beetettek mindenkit, hogy Coulsonba költözött át a cucc (érdekes lenne ha belé is!), erre a végén belengetik zombi Wardot…eh, pedig már olyan szépen sikerült elbúcsúzni tőle, Coulson is rituálisan benyomta a bordáit (az mondjuk menő volt).
Szóval ez az ősi cucc így elég fura volt, miért kellett neki egy sérült emberi test? 2 ökölharcra korlátozták le a Nagy Tetőpontot…mondjuk amikor Fitz meglátta, hogy nincs hús “Will” lábán, az elég para lett, azért jár a keksz.

Wardtól az nagy hiba volt, hogy hagyta Fitzet meg Willt egymás mellett mászkálni meg dumálni, szerintem ő azt hitte, hogy Fitz gyűlöli a fickót, ugye fel is ajánlotta hogy Fitz lelőheti.
A dumák megint jók voltak, ahogy kell, a Fitz-Ward párbeszéd úgy kb végig, de kiemelném a következőket:
“I’ll be damned…Tatooine.”
“May, you take the Power Rangers, go find Fitz or Simmons.”
“Watch your step, we left a few breadcrumbs to find our way home” :D
meg amikor arról beszélgettek, hogy ki mennyire fél, erre May: “I’m not.” :D

Töredékek:
-A Hidra szobor a bolygón elég menő volt.
-Mack beszéde is lelkesítőre sikeredett: “Not here, not tonight!”
-Fitz ahogy hátbalőtte Willt, a tűz milyen éles kontrasztban volt a bolygó alapszínével, jól nézett ki.

Brigante - 2015. 12. 12. 21:34

Hát nem tudom ki, hogy van vele, de én egy kicsit elkezdtem unni, Wardot meg a többieket… olyan nincs lelkük a karaktereknek (Tisztelet Fitzznek&Hunternnak, mint kivételnek).

De, árulja már el nekem valaki, egy CIA- mikor megy ki terepre dolgozni?

Ahhh valahogy nem az igazi :-) mondjuk attól még nézem… :-)

Csypi - 2016. 02. 19. 11:34

Hú de nagyon jó évad volt, én most daráltam le, és tetszett nagyon. Végig lehetett izgulni, minden rész érdekes volt. A legjobb rész a Jemmás volt az évadból, de szép kerek volt a sztori :)
Várom a következő évadot, és remélem tényleg összefonódnak majd még jobban a sztorik a filmekkel.
Kifejezetten tetszik az is, hogy az Agent Carterben is ebben az évadban eddig pont a követ: Zéró elemet tanulmányozzák. :)
Nekem az évad 9/10-es.

Llew - 2016. 03. 10. 11:33

Azt hiszem lassan el kell engedni ezt a sorozatot. Baromi gyenge visszatérés volt, hiába jött elnök bácsi cameozni. Ward mint akármi, inkább csak egy vergődés.

Neoprimitiv - 2016. 03. 10. 11:42

Llew: azt hittem, csak nekem volt rossz napom. Valahogy nem érdekelt, mi lesz az új csajjal, Ward-ból pedig ár egy fél éve elegem van. Valahol a kétharmadánál kinyomtam, mert rájöttem, hogy nem figyelek rá.

Egyetlen érdekes pont volt – azon viszont úgy átsiklottak, mint ha semmi jelentősége sem lenne. Az, amikor Lincoln benyögte, hogy a képességek távolról sem véletlenszerűen alakulnak ki, hanem valamilyen tervezett, tervezhető folyamat eredményei.

MT90 - 2016. 03. 23. 15:26

Ennyire ne legyetek aktívak :D

LaCRossE - 2016. 03. 23. 17:31

Bobbi és Hunter búcsúja kellően érzelmes lett, szerintem nagyon szép volt az egész “spy’s goodbye” dolog.

rodosto13 - 2016. 03. 23. 18:31

Szépen írták ki őket, tetszett a búcsúzkodás a végén. Kár, hogy a puccs tervezésekor elhangzott beszélgetést nem mutatták be a miniszterelnöknek, de akor nyilván fel lett volna fedve a shield kapcsolat, és nem is lett volna búcsú…

Neoprimitiv - 2016. 03. 23. 18:53

0.9-es demó – jujj

Aredhel - 2016. 03. 23. 22:04

A búcsú tényleg jó volt, de mivel tudtam előre a külön induló sorozatukról, ezért érzelmileg kevésbé éltem bele magam.
Plusz szerintem nettó marhaság kiszedni őket a csapatból, mert bár mindkettőt imádom, mégis szerintem a karakterük kibontakozásához kellett a körülöttük lévő több ember. Plusz ezáltal sokkal unalmasabb lesz a SHIELD. Badass női karakternek persze ottmarad May, de a Hunter-féle humort nem tudják pótolni. Nagyon fog hiányozni :-(

Neoprimitiv - 2016. 03. 23. 22:20

Aredhel: valószínűleg inkább kényszer volt, mint lehetőség. Egyszerűen túl nagy lett a csapat Daisy saját teamjével. Egyszerűen nem jutott volna képernyő idő mindenkinek, ahhoz pedig a nézettség finoman szólva sem elég, hogy ennyi állandó szereplőt fizessenek.

LaCRossE - 2016. 03. 24. 19:35

Egyébként szerintem nagy hiba a kiírásuk és új sorozatba való emelésük. Jó karakterek, de akkor működnek jól, ha a többiekkel is interakcióban vannak, főleg pl a Mack-kel való kapcsolatuk volt érdekes.

De az tény, hogy rengeteg a szereplő, és nehéz mindenkire elég időt szánni.

Szula 25 - 2016. 03. 29. 10:16

Én örülök a spinoffnak mindenképp nézni fogom. Tényleg sokan voltak már de kérdem én mi lesz ha behoznak emberteleneket Daisy csapatába ők mennyi játékidőt fognak kapni?

Hunterral a poénos vonal is megy, az ő helyét ki veszi majd át? Tippre ezt most Fitzre és Simmonsra fog hárulni.

Enzo - 2016. 03. 31. 02:25

3×12
Egész jó volt ez a rész. Creel képességben rengeteg kiaknázatlan ötletet látok, üdítő volt újra látni.
A Skye-Lincoln jelenetek is tetszettek, pont kellő menniységű love story volt a részben.
A dupla inside man-csavaron meglepődtem, ügyes húzás a készítőktől.
Az utolsó jelenet meg, te jó ég…ahogy Ward térdel ott rajtpózban hatvan liter dzsuvában, körülötte csontvázak…erős lett, na.

#hétdiézete:
“-Bon appetito.
-I love you.
-I don’t hate you quite as much.” :D

Ayrons - 2016. 04. 01. 07:33

Volt egy easter eggs a mostani részben. Mikor a híreket mutatták , akkor az alsó sorba ez a felirat ment: Bandaháború dúl Hell’s Kitchenbe a rendőrség tehetetlen. Szép utalás a Dardevil 2.évadára :3

Enzo - 2016. 04. 02. 23:40

3×13
1. Az erőműről a Maveth-en levő város jutott eszembe valamiért :D
2. Jó kis Bobbi-Hunter beszélgetések, még egyszer utoljára…hiányozni fognak :( Aszongya Amadeus Ravenclaw Hunter a neve :DDD imádom :D meg a gombaleves recept is, azon is besírtam…
3. #hétidézete: “The letter that looks like New Hamsphire with legs, that’s D, right?” :DDD felsírtam :D
4. A May-Hunter beszélgetés is elég erős volt, pluszpont érte.
5. Androvics képessége, wow. Kicsit a Carteres sötét anyagra emlékeztetett, tán nem véletlenül?
6. Szép volt Bobbiék önfeláldozása…és hogy amikor Coulson elmondta a gépen, mindenki fel volt háborodva, de May értette meg a legelőször a szituációt, ezt bármiben lefogadtam volna hogy így lesz, EZÉRT ő Coulson helyettese.
7. Parting Shot volt ugye a rész címe – fura hogy a shot-nak 3 értelme van: lövés (megvolt), jelenet (nyilván), és feles (szintén pipa)
8. Az italküldős búcsújelenet mennyire szép lett, te jó ég…majdnem megkönnyeztem, és esküszöm nem tudom miért, de Lost-érzést hozott vissza. Ha eddig lett volna kétségem, hogy nézzem-e a Most Wanted-et majd, már elmúlt.

+1. Nafene, Malicknak van lánya? Gondolom még fontos lesz…

DarkEagle - 2016. 04. 05. 01:43

“+1. Nafene, Malicknak van lánya? Gondolom még fontos lesz…”

Nem is akárki. :D Mármint ő az egyik kedvencem színésznőm. Aki látta a One Tree Hill-t tuti ismeri. Bethany Joy nevének nagyon megörültem a rész elején és úgy fest komolyabb szerepet kap majd idővel.

A búcsú nagyon jó volt, tényleg átjött mennyire egy csapat a gárda és nem csak a képernyőn. Mindig hangoztatják mekkora bulikat csapnak Clark Gregg házában. Biztos ott is elfacsartak pár feles narancsot. :D

Ayrons - 2016. 04. 06. 11:14

Malick most jött rá , hogy Hive nem olyan jó biznisz és nem hiába száműzték :D Tippre a Civil Warra már a Hydra teljesen megsemmisül Hive miatt :D

hummel - 2016. 04. 06. 13:33

Az inhuman képességekkel kapcsolatos intelligens tervezés megint szóba került. Gondolom előbb utóbb csak kifejtik bővebben. Érdekelne milyen értelmes magyarázatot tudnak kitalálni.

Charles Hinton képességét nyugodtan nevezhetjük átoknak. Előre lát, és láttat egy halálos eseményt, amit nem lehet megváltoztatni. Elég frusztráló lehet ennek tudata. Daisy vajon miként reagál a tetőn kapott tudásra? Hogyan lehet ezt feldolgozni? Malick meg remélem a saját halálát látta előre Hive keze által.

Martialis - 2016. 04. 06. 16:28

Érdekesnek tűnik Lash visszatérése, és az, hogy Andrew pedzegeti, hogy a SHIELD-nek szüksége lehet rá. Azon gondolkodtam, hogy esetleg az évad végén esetleg a Hive-ot Lash segítségével győzik-e le. (?) Mondjuk addig még össze kéne vele barátkozni, de jelenleg nem tartom elképzelhetetlennek ezt a felállást.

Ayrons - 2016. 04. 06. 17:29

Szerintem is ez árható , hogy Lash fogja hidegre tenni Hivet eléggé egyértelmű. Am az évadzáró 2 órás lesz.

Neoprimitiv - 2016. 04. 06. 17:41

Igyekezniük kell, mert ilyen számokkal a 4. évad lesz az utolsó, Marvel ide vagy oda.

Ayrons - 2016. 04. 06. 20:43

Brett Dalton már ki is lép ha jól tudom, a 4. évadba már nem szerepel.

Am nagyon látszik, hogy nem tudnak mit kezdeni a sorozattal… Inhumans film messze van emiatt arra se indulhatnak el teljes gőzzel, többi helyen is korlátozva vannak. Coulsonnak menni kellene és Starknak átvenni a Shieldet és a Shieldnek újra a nagyközönség előtt kellene szerepelnie. Starknak lenne helyettese Daisy személyébe és a sorozat így menne tovább. 5.évad pont bele is férne.

Enzo - 2016. 04. 07. 19:37

3×14
Ha ez egy Lost-epizód lett volna, akkor azt mondanám, hogy Mack-centrikus. Jó volt egy kis háttérsztori a legjobb pajtásait frissen “elvesztő” Macknek, és MiniMack (lol) is egész kis helyre karakterfejlődést kapott – még ha a “titkós melóról nem tudó családtag” történetszál meglehetősen klisés is.
Ez a nitramin cucc volt amúgy az Agent Carter 1.évadában, nem? Várható volt a Hidra-Watchdogs kapcsolódás, anélkül meglepő lett volna, hogy utóbbiaknak van ilyen ütős kis cucca. Blake szerepén viszont nagyot néztem, pedig most ugrott be, hogy Titus Welliver visszatéréséről tudtam.
Jó, hogy nem felejtették el a Lash-szálat, a May-Simmons dinamika pedig különösen érdekes volt. (“Don’t give me hope, Jemma.”)

#hétidézete:
“Now we’re face to face and I’m one of the freaks.”
Skye azért tud hatásos egysorosokat, ez kicsit állat lett :D

Töredékek:
-Mackék Bajára akartak menni, magyar nézők meg nem értik hogy az miért jó. :D
-Fitz törpe robotjai alig szerepelnek :(
-Hatalmas volt, amikor Ruben megkérdezte Macket, hogy “Mit csinálsz?”, erre amaz: “Shotgun axe.” Mekkora utalás már korábbra, zseniális :D
-Na, ez a végén milyen rakéta volt? És Giyerát nem fogyasztotta el ZombiWard múltkor?

Enzo - 2016. 04. 09. 11:13

3×15
Na ez a rész megint közelítette a 10/10-et, gyakorlatilag minden tetszett benne. Miért nincs róla több komment??
A SHIELD a jelenleg futó legkonzisztensebben színvonalas sorozat, amit nézek, ez az évad egyszerűen király.

Rendesen bekezdtünk a cold opennel! (és milyen szép keretet kapott a rész a fa vörösbeggyel, figyeltétek?) Az elején a lövöldözős-robbantgatásos jelenetnél volt az egyetlen dolog, amibe bele tudtam kötni: Skye és Edwin mögött kb 3 méterre robban fel az autó és nem kapnak egy repeszt se, aha.

Oké, lássuk témákra bontva:

Malick felé egészen jogos volt a kérdés Wardtól: (most már nem Wardnak kéne hívnom, de úgy igazából nem mondták ki hogy van-e valami új neve, na mindegy) szóval hogy mérhetetlen pénzzel és befolyással mégis mihez akar kezdeni a világuralommal? És remekül meg is lett válaszolva a kérdés, hogy Malickból is egy ilyen sufni-inhumant csináljanak, tetszett az ötlet, meg hogy nem felejtették el Coulson kezét. Még tuti lesz ez utóbbival valami poén egyébként.

A képi megoldások, és a hangulat is kiváló volt a részben, már-már évadzáróhoz méltó atmoszférát teremtve. Charles mikor először megérintette Skye-t, az a látomás nagyon para lett. Elsőre nem volt egyértelmű, hogy ez most kinek a halála, látszólag mindenki úgy beszélt róla, mintha Skye-é lenne, de aztán a feleség vallomásából is kiderült hogy nem feltétlenül a saját halálát látja az ember, és később Simmons is csak felvetésként mondta, hogy mi van ha Skye a saját halálát látta (de aztán ugye mégse). Malick halálát meg ugye nem láttuk, de van egy sejtésem, hogy miért hangzott a félelem a hangjában a végén :)
Szóval, vizuális téren az egyben felvett verekedős jelenetek ismét zseniálisak lettek (mindig Skye verekedik ilyenekre), és szép volt a váltás is a 2 “tárgyalóasztal” közt Ward&Malick borozgatása után.

Eddig nem annyira voltam képben ezzel az “idő mint negyedik dimenzió” koncepcióval, jó, nem is néztem utána igazából, de most Fitz annyira tökéletesen elmagyarázta a 2D emberek és a papírlapok segítségével, hogy csak bámultam :O Tökéletesen érthető lett, egy ilyen ~valóvilágbeli “tanulást” nem vártam a résztől, de ez is volt benne.
Ha már Fitz…akkor FitzSimmons. Az, ahogy kétszer is szóba jött köztük az “elkerülhetetlen” fogalma, látszólag a látomásokra és a jövőre értve, de gyönyörűen bújtatottan párhuzamba állítva a kapcsolatukkal, az egyszerűen fenomenális volt. Először volt ugye, hogy Simmons nem hisz benne, és aztán a “hóesésben” (amit már tudtam előre, hogy hamu lesz helyette) egy elejtett megjegyzés, hogy talán van, ami mégiscsak elkerülhetetlen…le a kalappal a készítők előtt.

Jelenetek terén nem is tudom, hogy mi tetszett a legjobban: az őrszobai verekedés elgyakorlása nagyon ott volt, az egyoldalú tükrös-Coulson-os csavar dettó zseniál, a kameraképen Ward megpillantása is mekkora húzás – kíváncsi voltam, mikor jön el a pillanat, amikor tudomást szereznek róla, hát most jött el.

#hétidézete Coulsoné: “Day got weirder.”

Még a Lash szál is ügyes volt, hogy May kikerüljön a képből, és hát…láthattuk Mayt majdnem sírni, ez se semmi. Tényleg kellett ez az utolsó beszélgetés neki Andrew-val…ezek szerint nem jött be a Creel véréből nyert megoldás.

És hát a zárás…az is remek volt, ahogy Skye egy ösztönös emberi reakcióként önkéntelenül megérinti a haldokló Charles-t, ezzel kiváltva végre a saját látomását, és mennyire megéreztem előre, hogy a korábban látott űrhajós flashforward szerepelni fog megint! Úgy érzem, ez az évadzáróban vár ránk, de ugye JojóElenának is vissza kell térnie hozzá.
Ez is a rész egyik legjobb jelenete volt, nem tudok választani, komolyan. Az epizód lemosta a Flashforward teljes első évadát, aminek ugye ez az alaptémája.

e-batta - 2016. 04. 10. 00:46

Daisy/Skye második látomása, az űrhajóban a lebegő nyaklánc, és a felrobbanó űrhajó, ez az ő halála lenne? Mert Edwiné már nem lehet, hiszen meghalt.

ata - 2016. 04. 10. 09:54

Majd kiderül.

Nebojsa - 2016. 04. 10. 23:51

“-Mint a Terminátorban.
-Nem láttam az eredeti Terminátort.
-Ki van rúgva!”

A hét dumája!!!! :D :D :D xD

hummel - 2016. 04. 13. 18:47

Malick abban reménykedett, hogy Hive még több gazdagságot és hatalmat ad neki. Ehhez képest mióta sikerült visszahoznia a lényt nemcsak milliókat veszített, hanem a lányát is, és már a saját halála is a láthatáron van. Keserű az ébredés.

Giyera szállítása hagyott kivetni valót maga után. A helyükben a May féle kezelés után még icert is alkalmaztam volna, vagy valamilyen közönséges nyugtatót. Elvégre egy veszélyes inhumant készültek elszállítani.

Más. A terrigen elszabadult az ökoszisztémában, de átváltozott gyerekeket nem mutattak, pedig nyilván némelyik rendelkezik a génnel. Mutathatnának Katya Belyakov-hoz hasonló kölyköket. Érdekes lenne látni, őket miként kezelik hőseink. Simmons pedig siethetne az ellenszerrel. Talán az levenné jó pár esetben a vállukról a problémát.

Énkérekelnézést - 2016. 04. 14. 19:31

Igazán mutathatták volna Davy Jonest elölről is. Lehet a készítőknek már előre, a forgatás alatt levetítették a walking dead finálét…

Neoprimitiv - 2016. 04. 14. 21:02

Micsoda meglepetés, a visszahozott Jujdegonosz Megaszörny nem csókolgatja hálásan Malick kezét. Sőt, inkább beleharap.

Utálom, amikor az éveken át hiperagyafúrtnak beállított főgonosz hülyébb, mint egy lyukas tornacipő.

torjack - 2016. 04. 14. 21:25

Nagyobb baj, hogy az évad második fele olyan semmilyen. Elnézegeti az ember, majd gyorsan el is felejti, amit látott.

Llew - 2016. 04. 14. 23:02

Neo:
Na igen, döbbenet. A flashbacknél már vártam, hogy az lesz belőle, hogy valami tragikus múlt miatt sajnálni kelljen. Szerencsére nem. Mondjuk így is tök érdektelen, hogy a Ward izé tiszta gonosz, Malick meg genyó és hülye.

Bender - 2016. 04. 15. 11:21

Mellesleg feltűnt valakinek a dolog?

1970-ben már Daniel Whitehallnak hívják Werner Reinhardtot, de azt a nevet csak 1989 után vette fel, amikor megfiatalodott. Ha jól rémlik.
Szóval ha jól rémlik, akkor ezt egy kicsit benézték, ettől függetlenül még érdekel, de nagyon, hogy mit is akar Hive bátyó :)

hummel - 2016. 04. 15. 11:55

Bender: Lehet, hogy csak arról van szó, hogy az esetleges információ szivárgás miatt más néven kezdték emlegetni Reinhardt-ot, ami a 89-es kijutása után rajta is maradt.

gabe - 2016. 04. 15. 12:03

Bender
Csak egyetlen egy kérdés:
A 19. részhez a felirat mikorra várható majd? Sok minden történhet tudom és fordítasz mást is, de csütörtökön (talán még délelőtt) megyek megnézni a Polgárháborút és gondolom van kapcsolat, szóval 100%, hogy nem lesz kész szerda estére – csütörtök reggelre vagy egy jó “talán”? :D

Bender - 2016. 04. 15. 12:05

hummel: köszi, erre nem is gondoltam. De lehetséges, hogy ez volt a “kódneve”, ami ráragadt. Bár valószínűleg nem fog kiderülni, meg nem is annyira fontos, csak feltűnt :D

gabe - 2016. 04. 15. 12:06

lehet “embertelen” kérés volt xd

Bender - 2016. 04. 15. 12:11

gabe: így látatlanban nehéz megmondani. De megpróbálom minél hamarabb megcsinálni. Valószínűleg én is csütörtökön megyek moziba (kb délután vagy este), így a szerda este/csütörtök reggel-délelőtt egészen tartható lehet. De attól is függ, mennyi sort kell fordítani. Lucifer addigra már nem lesz, tehát az sem fog akadályozni.
Ahogy olvastam inkább a 20.rész fog foglalkozni az utóhatásokkal, a 19.részben nem biztos, hogy lesz bármi kapcsolat, viszont a 20.rész tuti kapcsolódni fog.

gabe - 2016. 04. 15. 15:59

Köszönöm a választ Bender :)
Ha csak annyi kapcsolat lesz, mint a Bosszúállók 2. elejével volt, már az is nagyon sok :D

JH94 - 2016. 04. 15. 19:21

Döcögősen tért vissza a hosszú szünet után a sorozat. De az utóbbi két rész (15.,16.) az nagyon állat volt. Végre a Secret Warriors-ről is szó esett. Az ősöreg kree tárgyról nekem az Assassin’s Creed beli éden almája jutott eszembe. :D
Brett Dalton-nak nagyon jól áll Hive szerepe. Kár, hogy a 4. évadban nem fog már szerepelni.

Rammschein - 2016. 04. 16. 14:29

ú vazzem addig kerülni fogom a shield-et míg nem látom a civil war-t… még jó, hogy benéztem ide, mert elfelejtettem volna. :D

Enzo - 2016. 04. 16. 21:15

3×16
Na, ez a rész is tetszett, ha nem is volt annyira epic, mint az előző. Malick múltja kevésbé volt érdekes, bár a fehér kavicsos csavar tetszett, nem gondoltam volna, hogy a jelenben is ekkora hatása lesz a döntésnek. Whitehall-ról meg már jó rég hallottunk.
Giyerát is jól előtérbe hozták úból, a Mayjel való harca látványos volt, a szökése meg picit könnyen ment. És jön a Secret Warriors, yay!
#hétidézete: “So Hydra’s in the oil business now? It’s like they’re not even trying to avoid the bad-guy clichés.”
Meg ez nem tudatosan, de szóvicc a previously-részből:
“[…]if we managed to return you from that godforsaken place that we would be rewarded.”
Ééééérted, reWARDed. :D

e-batta - 2016. 04. 17. 02:12

Ming-Na Wen 52 éves, Marc Dacascos szintén. És amit ők ketten eltáncoltak, az ebben a korban fantasztikus, na!

hummel - 2016. 04. 20. 12:08

Így már érthető Lash miért érezte a késztetést, hogy a sajátjait ölje. Szívesen látnék egy visszatekintést, mégis miként győzték le anno Hive-ot. Persze lehet, hogy a kree eszköz szörnyen leegyszerűsítette.

A Shield-nél az érzékeny eszközök tárolását biztonságosabban is megoldhatnák. Az fér hozzá a kristályokhoz, aki csak akar? A gömbre se vigyáz senki? A Koenig testvérek ki lennének akadva, ilyen hozzá nem értés láttán.

Bender - 2016. 04. 20. 18:26

Tekinthetjük úgy, hogy a Hidra az utolsókat rúgja? Utolsó fej levágva. Várható volt a múltkori rész után. Zombi-Ward is ki lesz nyírva. Így vagy úgy.

Rammschein - 2016. 04. 20. 20:10

(SPOILER 3X17)

Komolyan mondom, addig egészen tetszett a rész, míg ki nem derítődött, hogy Daisy az…
Nevetséges, hogy Coulson ennyire kötődik hozzá, mikor egyértelműen kihasználható ellen a dolog…csak idő kérdése volt, mikor nyúlnak ehhez az írók…

Ami jobban felhúzott, hogy mindenki szabadon jár kel, és lopja el a dolgokat… még akkor is ha Daisy tervezte a rendszert… de mikor kimegy a kapun, és a repülőgép mellett egy árva lélek sincs… meg sehol egy őr… hagyjuk már.Aztán meg fogja és bedönti az egész helyet. lol. Szerintem az írók ezt jól elcseszték ám.

Ezt a Wardot is írják már ki, mert már rég ki kellett volna. :D Szálljon meg mást vagy mittomén. :DDD A Hydra is, hogy mindig újranő… hááát…meghalt Malick jött Ward… ha Ward-ot elintézik jön Daisy, ha nem sikerül visszacsábítani, vagy a telepata pszichopata? :DDD

De legalább Fitz-Simmonsnak volt egy baromi jó jelenete, szerintem a legjobb ebben a részben.

Dantes - 2016. 04. 20. 20:56

Nem láttam, de ez alapján most Daisy is rossz lesz vagy mi? Na ne már. Nem kicsit ostoba fordulat lenne.

Rammschein - 2016. 04. 20. 21:49

(SPOILER) Pedig igen, Dantes… szerintem is az.

Malachi - 2016. 04. 21. 12:52

szerintem az évad eddigi legjobb része volt a 3×17. Daisyvel nem tudni mi lesz, de ne felejtsük el a látomását arról a halálról. mondjuk elég gáz lenne, ha kiírnák a sorozatból…

Ayrons - 2016. 04. 21. 13:31

Bender jól gondolod a HYdra a végsőket rúgja :) Crossbones se tartja magát Hydrásnak a filmet felvezető képregénybe , Zémó meg főképp nem. Innentől kezdve lőttek a a servezetnek.

Dalton elég alakítja am Hivet én rosszabbra számítottam tőle. Nekem am ilyen Apokalipszis jelege van a karakternek meg ahogy gyűjtögeti az emberteleneket maga mellé mintha a 4 lovast gyűjtené össze.

DarkEagle - 2016. 04. 21. 16:59

@Rammschein: Hallod te értetted is amit láttál? Daisy nem lett rosz Hive irányítja, ennyi. Kimosta az agyát. Mi olyan meglepő azon hogy simán átjutott a rendszeren. Ő tervezte. Mindenki azt hitte hogy be vannak zárva ezért nem volt annyi őrség mert minek. Nem mintha bármi esélyük lett volna Daisy ellen. :D Konkrétan egy egész várost is el tudna pusztítani ha akarná.

Egyébként azt se értem mi bajod Warddal. Ő meghalt ez már nem Ward. A színész meg jó. A rész baromi jól fel volt építve. Őszintén szólva én is csak azért tudtam hogy Daisy lesz a hunyó mert Twitteren már MEGINT belefutottam egy rohadt spoilerbe. :D

Fitz-Simmons jelenet nagyon jó volt de ha kimerik írni bármelyiket is kaszálom a sorozatot. -_-

Egyébként ez már rég nem Hidra.

hummel - 2016. 04. 21. 19:10

Szép és jó, hogy Malick meghalt, de ettől miért lenne vége a Hydra-nak? Ott volt mellette egy csoport fanatikus, a saját életüket sem kímélő megszállottak. Ha Hive-ot kivesszük az egyenletből nyilván megzuhannak, de ettől még nem kell feltétlenül temetni őket. Elvégre a szervezet is többször föltámadt a poraiból, és az egyes tagok is gyakran önállósították magukat, nem várva a száműzött visszatérésére. A főcél, vagyis minél több hatalom megszerzése a számukra is megmaradt, csupán az ahhoz vezető út változott. Ugyanígy a többiek is találhatnak új utakat. Ezzel nem azt mondom, hogy ez meg is történik, csupán azt, hogy várjuk meg a halálukat, és csak utána temessük a Hydrat.

Rammschein - 2016. 04. 21. 19:38

Igen, a Hydra irányítja, ezért rohadtul a gonosz oldalon van.
Ez a logika, hogy mindenki azt hitte… tudjuk hol kell hinni, nem? :D A templomban. :D
Warddal az a bajom, hogy a színészt nem írják ki… hol a Shield-del van, hol nem… van ahol csak megszállta egy “isten”, van ahol csak szerelmes és idióta… engem a színész és a karakter irritál már, onnantól kezdve, hogy átment a Hydrához. ennyi, de kötekedj csak nyugodtan, már megszoktam. :D

A Fitz-Simmons-sal egyetértek… csak próbálják meghalasztani valamelyiket… :D
és de Hydra még van, most szépen Malick helyett Hive fogja tolni… Hive ha elpusztul majd jön valaki más… ez nem fog kihalni soha -.-” :DDDD

jesustomer - 2016. 04. 21. 20:04

Uhh darkeagle megint mindent jobban tud.. nem baj. Jó rész volt, én nem számítottam Sky-ra :D

Szula 25 - 2016. 04. 22. 11:20

Wardot játszó színész miatt sokáig nem kell aggódnotok mert az évad végén távozik a színész erről több helyen is lehetett olvasni még itt is.

Daisy meg úgyis jók között lesz. Mintha régebben nyilatkoztak volna róla hogy ő lehet az majd aki a filmekben is nagyobb szerepet kaphat idővel.

Szula 25 - 2016. 04. 22. 11:33

Wardos dolgot inkább úgy mondanám mintha lehetett volna olvasni róla úgy rémlik, de lehet valamit benéztem.

Rammschein - 2016. 04. 22. 17:13

Remélem tényleg lelép, nyilván Daisy is kb. az évad végéig lesz “gonosz” aztán majd visszahozzák… ha őt is átírják végleg a másik oldalra, baromira fura húzás lesz.

superpityu - 2016. 04. 22. 20:36

szerintem daisy elég komplex karakter ahhoz, hogy ennyivel át lehessen csábítani. tippre az is fontos lehet, hogy hive skye-nak hívta, amikor mondta giyera-nak, hogy menjenek megkeresni.

Llew - 2016. 04. 22. 21:24

Szerintem kurva nagy sablon ez az agykontrollos, pont a főszereplőt átcsábító gonosz.
Viszont a Fitz-Simmons jelenet megérte az egész részt.

hunter5788 - 2016. 04. 22. 22:32

Ward, nem tudta, hogy Daisynek hívják, azaz, Hive Ward emlékeit idézte fel.

Dixon - 2016. 04. 22. 22:59

A Daisys fordulat tetszett, nem számítottam még egy csavarra. De ez a vége ez mi volt?
Daisy elhagyja a karantént… átmegy Lincolnhoz…
elsztorizgatnak egy kicsit… majd kipakolja a SHIELD összes olyan cuccát ami a Hivenak értékes lehet… végül kimegy az ajtón.
Éééééés még mindig nem tűnt fel senkinek hogy nincs a “kertrecében” :)
Értem én, hogy valahogy el kellett szöknie, de ez így nagyon gáz volt…

Ayrons - 2016. 04. 23. 09:22

Am Hive vesztét vagy Daisy okozza vagy Simmons lévén két olyan teste volt egyik még van amelyek szerelmesek voltak az említett nőkbe. Láthattuk , hogy Malick testvére is mennyire benne maradt Hiveban innentől kezdve Ward és az űrhajós érzései is eléggé erőteljesek lehetnek.

Am megint szar helyzetbe kerülnek a készítők…Hive eléggé nagy fenyegetést jelent, irányítani tudja mutánsokat , időjárást is akkor kree szerkezetekhez ért és elég erős. Alap , hogy szólni kellene a Avengersnek , hogy gond van. Képregénybe Hive jóval gyengébb ott elég a Secret Warriors elenne , ott kb egy tank ,izomagyú lény amely tintát meg csápokat és polipokat köpdös magából. De itt eléggé overpower lény lett.

JH94 - 2016. 04. 23. 18:18

Örülök, hogy végül Daisy lett agykontroll alatt. Warddal nem igen zárták le anno a dolgokat. Az első évadban shippeltem őket, úgyhogy várom a következő részeket.
Talán még rá is beszélheti Hive-ot, hogy álljon le vagy valami.
Lehet, hogy voltak logikálatlanságok a részben, de szerintem ez a sorozat fejlődik.
Ráadásként a Fitz-Simmons metafórikus pillanata nagyon kedves jelenet volt.

Szula 25 - 2016. 04. 24. 06:33

JH94: Azért az elég gyenge megoldás lenne ha Daisy csak úgy lebeszélné Hive-ot a dolgokról mert Ward annó szerelmes volt belé.

JH94 - 2016. 04. 24. 20:14

@Szula25 Tudom, hogy nem beszélhetné lenne, de akár kizökkentheti egy időre.

e-batta - 2016. 04. 25. 20:21

Vagy Daisy, vagy Lash lesz Hive végzete (érzésem szerint). Amit Daisy magával visz, az a gömb (legalábbis úgy vettem ki a történésekből) éppenséggel Hive ellen készült, nem biztos, hogy örülne neki. Másrészt ott van Lash, aki folyamatos indíttatást érez arra, hogy inhuman-eket öljön, Hive meg ennek egy csúcskategóriája, mennyei lenne a számára. Hogy őt is megfertőzné, azt talán megakadályozhatná a benne keringő oltóanyag, ami ugyan hatástalan volt az átváltozására, de a használatával talán Fitz-Simmons előrébb jutnának abban, hogyan lehetne Hive fertőzését blokkolni. De csak jár az agyam, biztos valami teljesen más sztorival lepnek meg. Daisy “változása” nekem nagyon bejött. Kíváncsi leszek az első igazi találkozására Hive-Warddal.

Ayrons - 2016. 04. 25. 20:43

A gömb pont hogy Hive volt nem ? Neki készült vagy abban zárták el az erejét valami ilyesmi rémlik. Fószer mondta hogy gömbbe olyan van amit titkolni akartak és Hive kapcsolatos.

Ayrons - 2016. 04. 27. 09:25

Sorozatos Apokalipszis sztorit láthatjuk :D De kajak Hive mintha Apokalipszis lenne és gyűjtené a lovasait össze. Fox arcára kíváncsi lennék xd

Captain Proton - 2016. 04. 27. 11:16

Ha valaki látta már a legújabb részt (3×18):
Ez még nem foglalkozik a Civil War eseményeivel, ugye?
Köszi

zolij - 2016. 04. 27. 13:23

Captain Proton: május 6-án lesz az USA premier a Civil Warból, azelőtt kétlem hogy bármit is elspoilerezne a Shield.

arcfej - 2016. 04. 27. 13:27

Captain Proton

Nem

Malachi - 2016. 04. 27. 14:42

mennyire erős rész volt már ez is. amikor Fitz/Simmonst sanyargatták, komolyan izzadtam, hogy az egyiket kipurcantják. Coulson a pajzzsal is hatalmas, hehe. akkor a jövő heti részt megnézhetem még, mert a film előtt lesz? nem akarok semmi spoilert, eddig minden évben sikerült megoldani, hogy tartsam a sorrendet.

LaCRossE - 2016. 04. 27. 17:19

A 3×20-as rész fog a Civil War kihatásaival foglalkozni, szóval még a jövő heti részt is megnézheti bárki.

Neoprimitiv - 2016. 04. 27. 17:36

Kicsit szaggatottan néztem a részt, lehet, hogy valami kimaradt – a Hydrával való általános, nagy, teljes leszámolás tényleg annyi volt, hogy azt láttuk, hogy Coulson és May nézi a monitort?

Nem tudom, a Daisy szálon mit akarnak lépni, de hiába jó önmagában az ötlet, Ward után még egy “gonosz vagy nem gonosz” vonal már nekem uncsi lenne. Arról nem is beszélve, hogy hiába nem számolja senki a névtelen statisztákat, de nehezen elképzelhető, hogy ha hosszú ideig húzzák a dolgot, akkor tiszta maradjon a keze.

Meg persze az is kérdés, hogy ha ilyen acélos nézettsége lesz a sorozatnak, akkor mennyi türelmet kapnak még. Hiába Marvel, ha nem érdekli az embereket, akkor az inkább rombolja a franchise-t.

Ayrons - 2016. 04. 27. 17:46

Mondjuk ezután a rész után illeni szólni az Avengersnek :D Császtok gond van elég nagy , egy idegen parazita lény aki istenek képzeli magát (erejét tekintve az is) mutáns hadsereget gyűjt az emberiség leigázására és a mutánsok hatalomra juttatására. De persze ez nem történik meg…

Másik megoldás Lash elengedése de ott meg a kockázat ,az hogy Hive lehet őt is leigázza vagy Daisyt megöli Lash.

Neoprimitiv - 2016. 04. 27. 18:03

“vagy Daisyt megöli Lash”

Ezzel nekem az a gondom, hogy a többi, hozzá csatlakozó inhumant is ugyan úgy vette rá a csatlakozásra, mint Daisy-t – valahogy mégis az az érzésem, hogy azokat nem nagyon fogják kímélni.

Ayrons - 2016. 04. 27. 18:14

Persze hogy nem ,azok lesznek a elhulló gyalogok, mondjuk a jó oldalon is kellene likvidálás.

De komolyan a mezei shield embereknek semmi esélye Hive szolgái ellen, de a Secret csapat meg Hive miatt nem jöhet…

Hydra likvidálásán én is néztem… ha ezt eddig megléphették volna akkor miért nem tették ? Malick ekkora ember volt ?

Neoprimitiv - 2016. 04. 27. 18:29

Ayrons: engem nem is at lepett meg, hogy ja, ez ilyen könnyen megy, hanem a látvány, illetve a teljes hiánya. Nagyon megvághatták a büdzséjüket (vagy nagyon sokat elraktak belőle a végére), ha egy nyamvadt, 30 másodperces, monitoron mutatott vfx-et sem tudtak összerakni.

A másik, amin a rész visszhangja kapcsán meglepődtem, az a tömény elájulás a FitzSimmons jelenettől. Tudtam, hogy shipper hadak tolonganak, de nekem szerencsétlenek olyan szinten aszexuálisak, hogy abszolút semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem. Na jó, talán egy “hál’istennek, ezen is túl vagyunk” sóhajt.

PuMa - 2016. 04. 29. 10:55

Ayrons: mintha azt mondták volna, hogy Malick szivárogtatta ki az infót a létesítmények hollétéről, úgyhogy eddig ezért nem volt leszámolás.
Nekem egyébként nagy problémám nem volt ezzel a megoldással, mert Hive-hoz képest a Hydra olyan jelentéktelen dolog (én őt nem tartom Hydrásnak, hiába őmiatta jött létre a szervezet), hogy csodálom, hogy Coulson egyáltalán bármennyi erőforrást is szánt arra, hogy most megsemmisítsék. Úgyhogy nekem fura lett volna erre sok időt szánni a vásznon.

Szerintem Lash-t nem tudja Hive befolyásolni, mert ő nem sima Inhuman, hanem szerintem Kree (a fizimiskájából ítélve elmegy annak)

Neoprim: Nekem nem volt gondom a Fitz-Simmons jelenettel. Szerintem pont azért aranyos az ő sztorijuk, hogy nem az a megszokott szuperszexi sztárpáros. És ennek megfelelően bénáztak már egy jó ideje, úgyhogy megérdemelték ezt a jelenetet, én ezért örültem ennek, minden aszexualitás ellenére. De az a beszélgetés a bárpultnál nagyon bejött, elég karakterhű jelenet volt mindkettejük részéről. Meg amúgy az ő szálukat azért is szeretem, meg azért örülök hogy révbe ért, mert szerintem nagyon nehéz megírni egy jó szerelmi szálat, és az övéjük nálam remekül működött. Jól volt felépítve az első évadtól: tudóspáros, tökre összeillenek, de elsőre barátnak tűnnek, aztán krízishelyzetben az egyik nagy áldozatot hoz a másikért és szerelmet vall, a másiknak kell jó sok idő, amíg ezek után viszonozni tudja, aztán jön a legdurvább távkapcsolat rész (másik bolygó), szóval érthetőek és elfogadhatóak az érzelmeik, a cselekedeteik, meg amúgy működik a kémia a színészek között (szerintem). Tényleg ritkán látok ilyen jól megírt szerelmi szálat, úgyhogy én ezért értékelem

Hú, kicsit hosszú lett :D

Enzo - 2016. 04. 29. 23:57

Egymás után jönnek a faja részek, még ha ez nem is überelte az előzőt.

Kicsit kevés a SHIELD ügynök: Bobbi és Hunter ugye távoztak, Skye kaptárolódott, Lincoln levette az ügyről Coulson, Fitz-ék külön misszióra mentek…
Apropó. Radcliffe csele tetszett a műszemmel, de egyben elég nyugtalanító is volt.
Fitz és Simmons szálán jó sokat haladt a történet, az egész metaforikus összekötés a szingularitással zseniális volt, és hát a kedvenc sorozatbéli párosom ever végre ténylegesen egy pár :3 Én is izgultam rendesen értük, hogy ne nyírják ki egyiket se, de szerencsére nem GRRMartin írja a sorozatot.

(felettem levő kommentekre reagálva +1000 PuMának, az all-time legjobban épített érzelmi hullámvasutas kapcsolatok között van az övék.)

Coulson pajzsos jelenete mennyire badass volt, te jó ég! :D
“I thought it would be cool if the Director of S.H.I.E.L.D. had a shield.”
A Hidra kiírása tényleg furcsán jelentéktelen mellékszál volt a részben, maga az ötlet ügyes, hogy Malick így bosszút áll a sírból a lányáért, egyébként meg biztos vagyok benne, hogy valamilyen formában úgyis visszatérnek, csak most Hive sokkal nagyobb problémát jelent.

Egyebek:
-Coulson motivációs beszédei a bázison rendszeressé váltak, ez pozitív.
-Eh, mindenhol ilyen kollektív tudatos-agymosós téma jön elő? The 100, SHIELD, Under the Dome…meg tuti még volt valahol.
-Alishát is bírom, szerepelhetne többet, kár hogy Hive hatása alatt van már ő is :( A harcjelenete jó volt Mayjel.
-Ha már harcjelenet, Mack vs James is rengeteg jó szöveget hozott (főleg James ötletei a becenevére :D), de így is annyi idézetet felírtam…
-A transzhumános társaság is megérne egy hosszabb kifejtést, érdekesek.
-Furák ezek az after credits jelenetek: “Költsünk el egy kis pénzt!”,”Vettem nektek egy várost”,olyan idegenül hangoznak ilyen földi dolgok Hive szájából. :D

#hétidézetei:

“-No one comes to me with their feelings.
-Yeah, that makes sense.” /May&Mack/

“I’ll do your dirty work, Phil, but don’t you dare pretend your hands are clean.” /May – ez a beszélgetés mennyire erőteljes volt amúgy!/

“-Okay. The leg hurts a little.
-Maybe you should get a cybernetic one.
-Too soon.” /Coulson&May/

“Guys, this woman has been heavily modified, in ways you wouldn’t anticipate. Mm, man, I need to get out more.” /Mack/

BalinT55 - 2016. 05. 02. 17:10

Sziasztok!

A segítségeteket kérem. El akarom kezdeni én is az AoS-t, de kétségeim vannak, mert hallottam hogy elég hullámzó minőségű, de azt is hogy a 2. évad szépen felhúzta magát. Skippelhető az első évad? vagy nagyon fontos dolgok történtek benne? Mert remélem értitek, nem nagyon szenvednék végig egy közepes évadot, ha van nála 2 sokkal jöbb évad. Megköszönném ha segítenétek ebben, előre is köszi!

Enzo - 2016. 05. 02. 17:23

@BalinT55:
Hát, nemtom mennyire fogod érteni a dolgokat, ha teljesen skippeled az első évadot.
Az eleje közepes, az 1x13tól egy picit jobb, és az 1×16-17 környékén (Winter Soldier kapcs.pont) durván beindul, szóval az évad végét ne hagyd ki.
Szóval én ajánlanám, hogy ha nagyon nem érsz rá ledarálni, akkor is valahogy pörgesd át az első 15 rész történéseit.

Bender - 2016. 05. 02. 17:29

BalinT55:

A 2.évad első fele az előző évadra épül egy az egyben (érthető módon), szóval ha kihagyod az elsőt, akkor egy kukkot se fogsz érteni belőle.

Maximum az Amerika Kapitányos crossover rész történéseit, amennyiben láttad a filmet.

Wall-E - 2016. 05. 03. 00:47

BalinT55:

Én még mindig azt mondom, hogy nagyjából az első 5-6 epizódnál tényleg keresi magát a sorozat, de az sem egy nézhetetlen valami, csak egyszerűen egy átlagos sima sorozat, de ahogy haladunk előre, az is kifejezetten élvezetes lett, még ha a minőség közel sem olyan, mint a későbbi részekben. Ha valakinek ennél negatívabb az értékítélete az első évadról, akkor is fontos látni a történteket a karakterek szempontjából, így tudnak később egyre jobban megfogni a szálak.

Neoprimitiv - 2016. 05. 03. 07:39

BalinT55: szerintem a pilotot nézd meg (az azért alap), de utána a 10-től kezdve már nagyon szorosan egymásra épülnek a részek és szerintem ráadásul jól is. A 2-9-ben is vannak később visszatérő elemek, de azokra úgy is lesz “previously on…”, szóval ráérsz velük.

DarkEagle - 2016. 05. 03. 13:08

Jó kis rész volt. Úgy fest Wardnak már nincs szüksége a Hidra lóvére van elég tőkéje hiszen itt a doki neki, plusz már van egy egész városuk LOL. :D

Fitzéknél elkezdtem izzadni hogy ha valakit kinyírnak kaszálom a sorit de hál’ Isten nem történ semmi komoly. “khmm” :D Egyébként baromi cukik ahogy próbálták megbeszélni tudományos keretek köt a kapcsolatukat. De már fájt tőle a fejem. xD

És hát végre megvan a cucc amivel el lehet pusztítani Hive-ot. Ebben az évadban tuti hogy nem hal meg mert a kövi évad szerintem arról szól majd hogy jönnek az Inhumanek. Mármint az igaziak nem a béta verziók. Hiszen a filmet dobta a Marvel így nyugodtan jöhetnek a nagyágyúk a sorozatba is. Plusz az előzetest elnézve nem hiszem hogy a kékségekket elintézik 4 rész alatt. Legalábbis csalódott lennék ha így lenne.

zajrus - 2016. 05. 03. 14:29

DarkEagle: A filmet NEM dobta a Marvel…

Neoprimitiv - 2016. 05. 03. 14:45

zajrus: meghatározatlan időre elhalasztották 2019-ről. Ez a jelenlegi formában azt jelenti, hogy dobták – nem folynak az előkészületei. Vagyis a sorozat készítői szabadon garázdálkodhatnak a témában, nem kell alkalmazkodniuk a film prioritásaihoz.

Mire lesz a filmből valami, addigra a SHIELD-re jó eséllyel már emlékezni is alig fognak, a mostani nézettség alapján.

zajrus - 2016. 05. 03. 15:17

Neoprimitiv: Légyszíves mutass már egyetlen egy nyilatkozatot vagy bármit, ami alapján azt leírod, hogy a filmet dobták…

Neoprimitiv - 2016. 05. 03. 15:27

zajrus: olvasd el még egyszer, mit írtam.

zajrus - 2016. 05. 03. 15:39

Akkor átfogalmazom a kérdést:

– Hol olvastad, hogy dobták 2019-ről? Jelenleg nem rendelkezik dátummal, sehol nem írták, hogy az új dátum nem 2019-ben lesz.
– Hol olvastad, hogy nem folynak az előkészületei? Már régen a projekthez rendeltek egy forgatókönyvírót és bár yap Marvel így valszeg még jópár hónap mire újabb infó terítékre kerül, de ez mióta jelenti azt, hogy nem folynak előkészületek? Még olyan cuccokhoz is folynak előkészületek, amiket ebben az évtizedben be sem jelentenek… (pl ott a Doctor Strange film, ami novemberben érkezik és már több, mint egy évtizede kezdték az előkészítését…)
– A SHIELD-ben szereplő Inhumanok illetve a Secret Warriors szál, amit feldolgoznak a lehető legkisebb mértékben sem kapcsolódnak a Királyi Családhoz és Attilan városához… yap persze felvezetik az Inhuman teremtéstörténetet meg elmagyarázzák, hogy micsodák-kicsodák… de a Királyi Családot ellőni az AoS-be mert épp jött egy Indiana Jones bejelentés?

De legfőbb kérdésem továbbra is az, hogy hol van az a cikk/interjú/bejelentés stb, amivel az állításod alátámasztod? Mert oké, hogy leírod, hogy nincs dátuma (egy másik Disney franchise miatt,) de ebből nem egészen vágom, hogy következik, hogy dobták a filmet ezt mi alapján írtad le? Mert eddig ennek csak az ellenkezőjéről nyilatkozott a stúdió elnöke.

Neoprimitiv - 2016. 05. 03. 15:57

Jézusom, átgázoltam a Marvel falioltárodon?

Kivették a Slate 3-ból (ami 2019-ig tart) és Kevin Feige azt mondta, a többi, előbbre sorolt új cím miatt el kell tolják, de nem tudják mennyivel. (“So I think it will shuffle off the current date that it’s on right now. How far down it shuffles, I’m not sure yet.”)

Vagyis a sorozat szempontjából törölték. Egy 2018-as, de még egy 2019-es bemutatónak is a 2016-17-es évadra lehetett volna hatása, túl közel lett volna, még egy sorozat kasza esetén is. Ennyi.

A stúdiókban több száz film előkészületei folynak. Amelyekből aztán vagy lesz valami, vagy nem. Minden tiszteletem (őszintén) a Marvel brand építő képességéért, de azt, hogy négy-öt év múlva is akkora tuti biznisz lesz-e a képregény film, mint ma, érdekelni fogja-e még a nézőket (nem a képregényőrülteket) a pokémonosodott univerzum, azt a rosseb se tudja. A Marvel is csak reméli, hogy igen, de ha mégsem, akkor úgy teszik jégre a terveket, mint a pinty.

zajrus - 2016. 05. 03. 16:08

Az elképzelhetetlen, hogy nem találnak instant új premier dátumot ezért nem mondanak újat, de az tök logikus, hogy egy komplett moziképes franchiset behozzanak egy általad haldoklónak tartott sorozatba… ah-ha.

Ayrons - 2016. 05. 04. 08:58

A Inhumans film átkerült a 4.fázisra ennyi :) Addigra a Shieldnek kasza lesz. 4. fázis filmjeit majd csak a 3. Avengers film után fogják forgatni , innentől kezdve jó időre jegelve lett az egész.

Hivenak biztos kampó lesz , lévén Dalton kiszáll a 3.évaddal és kétleném ,hogy más testébe átvándorolna Hive.

Mostani rész ütött, már jó ideje nagyon nagyon durva részeket szállít a sorozat és egyszerűen várom a következő részt ,eddig csak elvoltam vele , de most tűkön ülve várom a szerdát :D

Mack-Daisy rész volt a csúcspont , kettős érzés fogott e egyrészt ürültem volna , ha Daisy megölne valakit , másrészt nem akartam , hogy az a valaki Mack legyen mert szeretem a karaktert.
Kreek brutálisak voltak és Hive megmutatta , hogy nem kispályás , végre egy jó fő gonosz és Dalton nagyon jól alakítja , azok a nézések :D
Vöröskét sajnáltam , hogy lesz így teljes a lovagok száma. Tényleg a ferdeszemü inhumans hova lett ???? valamit kihagytam vele kapcsolatban ?

Lincolnt sajnáltam , mindent megtesz Daisyért.
AM nem tudom , hogyan jöhet be a CW sztorija mert nagyon nem illik be és a kövi rész se nagyon arról szól.

omoshiroi - 2016. 05. 04. 10:40

Miért nem használnak implosion grenade-ot? vagy csak lőnének bele többet a puskával ami leviszi a vállátXD
Furcsa hogy Ward elfelejti, hogy van kéznél Kree-vér raktár…

rodosto13 - 2016. 05. 04. 10:50

Vagy azt, amit Mack is használt a Kree eltüntetésére.
Amúgy a Kree-t kicsit felturbózhatták volna, még ha csak levadászni kell az inhumans-eket, akkor is nem tűntek egy olyan fajhoz tartozónak, amely genetikai kísérleteket hajtott volna végre pár ezer évvel ezelőtt.

bobi64 - 2016. 05. 04. 12:04

Kasza. Idegesítő.

hummel - 2016. 05. 04. 15:26

Nem tudom minek lőnek rá Hive-ra. Korábban sem volt különösebb hatása. Lángszóró az talán működne. Na mindegy.

A Daisy-ben keringő anyag, csak egy komponens, nem maga a kree vér kering az ereiben. Ez nem maradt meg az emlékeikben? Vagy úgy gondolják ez is elég, amellett amit kinyertek a kree-ből? Talán ez még kifejtésre kerül.

Alisha remélem csak másolatokat küldött a harcba. Őt jó lenne még látni.

Lincoln pedig …. Nem is tudom, hogy a temperamentuma, vagy a kétségbeesése dominált jobban a döntésében.

DarkEagle - 2016. 05. 05. 19:05

Nem értem hogy fentebb miért temetik ennyien a sorozatot. Ha kasza szintre került volna alapból be sem rendelik az évadot. :D És most hogy nem lesz mostanában Inhumans film nyugodtan csinálhatnak amit akarnak. Elve hülyeség lenne kaszálni a sorozatot, hiszen minek akkor a spinoff belőle? na ha valami akkor az tuti senkit nem fog érdekelni.

Egyébként @zajrus: Itt egy link magyarul hogy megértsd. http://bit.ly/1NkVkRe

Ahogy Neo fentebb írta, nem lesz 2019-ben Inhumans film és nagy eséllyel 2020-ig tuti nem is lesz belőle semmi. Jelenleg 2016 van. Idén ősszel jön a SHIELD 4. évada, 2020-ra már a 8. évadnál járna a sorozat addigra rég elfelejtenék az Inhumaneket. Legalábbis a sorozatban. És attól hogy betennék az nagyágyúkat csak még jobbá tennék a sorozatot. Mert valljuk be a hülye Marvel miatt ilyen gyatra a nézettség mert igazán nagy neveket nem használhatnak fel. Na nem mintha az Inhumanek akkora nagy hírességnek örvendenének a külvilágban azok számára akik csak a mainstream hősöket ismerik. :D

Nebojsa - 2016. 05. 05. 22:49

Mondjuk, én nem bánom ha nem lesz Inhuman film. Kicsit tegyék inkább következetesebbé az MCU sorozat-film köteléket. Mire gondolok?
Tegnap néztem meg újból Ultron korát. Ott ugye a végén Nick Fury jelent meg a SHIELD heli bázissal és mentették ki Sokoviából az embereket. Hol van ilyenkor Coulson? Nem ő a boss? Vagy Nick a boss? Mi van????? Párhuzamosan dolgozik a SHIELD, egymásról nem is vesznek tudomást? Oké, hogy A listás színész nem jár át a sorozatba, de néha szorosabbra fűzhetnék a dolgokat.

Malachi - 2016. 05. 06. 00:08

nem volt rossz rész. amúgy mi lenne, ha Wardból Daisybe mászna át Hive? ha Wardot elintézték, mert el fogják. és a következő évad első felében próbálkozhatnának azzal, hogy elkapják és “kigyógyítsák”.

ja, láttam az AmKap filmet (rettentő jó, és ezt komolyan mondom, azonnali all time top3-as MARVEL film lett nálam, sőt talán az első az Ironman és a Winter Soldier előtt) de elképzelni nem tudom, mi lesz a kapcsolat a sorozat és a film között. teljesen más szálon megy a kettő. mindegy, meglátjuk!

Ayrons - 2016. 05. 06. 08:27

A listás színészeket ne várjunk , gázsi és a forgatási idő egyeztetése miatt. Shieldet életbe tartják ,mert nagy egész miatt jól jön de a nézettsége miatt nem fognak még plusz pénzt ölni az A listás színészekre. Meg ha jönnének is oda azért kellene a CGI dögivel, meg ha egyszer szerepelnének mi lenne ? Megugrana a nézettség azt annyi… Shieldnek erre már nincs szüksége. Persze néhány cameo funny azt annyi. Jól működnek a sorozatok és a filmek együtt , lényegében a sorozatok a az utóhatásokat mutatják be, mert akár hogy önálló világnak tűnik a Netflixes közeg azért durván ott van az a New Yorki ütközet.

Am Sólyomszem kardoskodott mindig ezért azt rá is szóltak , hogy kuss. Kellene neki a pénz gondolom :D

Egyetértek a legutóbbi hozzászólóval , hogy a CW sztorija nem illik a képbe jelenleg , úgy meg főképp nem ,hogy a Shield kormány irányítás alatt van így a mutánsok is.

Coulson meg azért nem szerepel , mert az Avengers halottnak hiszi és ennek így kell maradni.

Nebojsa - 2016. 05. 06. 11:55

Ayrons, lesz még itt kavarodás.
Egyébként, volt egy rész amikor egy szeparatista csoport (Wardogs? Watchdogs?) megtámad egy raktárt és az embertelenek/mutánsok ellen fordul. Annak lesz köze a CW filmbeli történéseknek?

Bender - 2016. 05. 06. 12:33

Szóval a legutóbbi részes dolgokból ha levezetjük a dolgokat: Ősvadász-Hive kapott kree vért, amit szintén megkapott Daisy/Skye, Coulson és a pali, a két túlélő (a tetkós gyilkos meg a hapsi, akinek nem jut eszembe a neve). Ezután kapott egy kis terrigen gázt, amitől inhuman/embertelen lett. Daisy/Skye is kapott, inhuman/embertelen lett. Tehát akkor Coulson is inhuman/embertelen lett volna az évadzáróban, miután elkapta a kristályt, de Mack szépen lecsapta a kezecskéjét. Így nem lett. De még lehet akár, bár nem valószínű.

Én úgy tudom elképzelni az összekapcsolást, hogy nézik a tévét, és ott megy a tudósítás a Polgárháború filmben történtekről. Mert azért elég sok minden történik, és a média is közvetíti ezeket. Főleg a Bécsben történt dolgokat. De a filmben nincs semmi ATCU, sem Watchdogs, csak valami JCTC nevű szervezet, ami nem nagyon van kifejtve, mi is igazából.

Nebojsa - 2016. 05. 06. 18:34

Danke Bender.

e-batta - 2016. 05. 06. 19:45

Egyre jobb, most már tényleg csak agyalni lehet, a SHIELD-nek már semmi sincs a kezében Hive ellen, innen szép nyerni.

By de way, Simmons megcsapolta Lincoln agyát, és még egy pukli sincs a fiú fején? Ez milyen már…

Brynden Rivers - 2016. 05. 08. 11:17

Igazából 2 szupererős Inhuman már feltűnt a sorozatban: http://screenrant.com/most-powerful-inhumans/?view=all

Daisy és Lash. De pl. Lincolnból még simán lehet Black Bolt szintű szuperhős.

Ayrons - 2016. 05. 08. 22:36

Inferno is :) az ausztrál fószer.

Enzo - 2016. 05. 08. 23:05

3×19
Ez a rész most kicsit gyengébb volt, mint az előzőek, de azért még mindig ez is egy egész jó szint.
A cím találó volt, a “failed experiment”-nek minimum 4 jelentése volt a rész során (Hive és a doki kísérlete, Lincoln-antitoxin kísérlet, illetve maga Hive és Skye is). May marha jól színészkedett, hogy behálózza James-t.
A kree-től azért többre számítottam, mint hogy lejönnek ketten, különválnak, van bárdjuk meg puszta 2 öklük. Skye simán lenyomta őket :O A “then I’d rip their hearts out” beszólás mennyire para volt már tőle :O
A végén meg meg is lepődtem, elfelejtettem hogy Skye-van is van kree vér.

-Civil War említés tényleg nem sok volt, majd jövő héten.
-dr.Radcliffe majdnem kihúzta a gyufát Hivenál, a fojtogatás kicsit Vader utánérzés volt :D
-Mínuszpont: tegye fel a kezét, aki meglepődött Lincoln magánakcióján…
-RIP Alisha :(((
-Szegény Mack, bátor volt, és még így is örülhet hogy nem halt meg. A beszélgetésük így elég fájóra sikeredett, mindkét értelemben.

Bender - 2016. 05. 09. 09:07

Tudtommal az ausztrál fószer Hellfire lenne: http://marvel.wikia.com/wiki/James_Taylor_James_%28Earth-616%29

hummel - 2016. 05. 09. 17:32

Az ausztrál csóka az Hellfire, a 3×18 végén elhangzott.

Olvasgatom a külföldi fórumokon kiket tartanak esélyesnek a Daisy látomásában szereplő személyre és úgy tűnik akikre én tippelnék nem nagyon tartoznak a favoritok közé: Coulson, Mack és Lash (dr. Garner).

Szaby59 - 2016. 05. 11. 17:56

Lasht meghagyhatták volna a fináléra, elpazarolták a karaktert, hogy ilyen gyorsan meghalt még ha Daisyt sikerült is megmentenie…

JH94 - 2016. 05. 11. 19:58

Vártam, hogy több utalás legyen az Amerika kapitányból, de nem volt.
Oké, persze a 2. rész utáni S.H.I.E.L.D. összeomlást valószínüleg semmi sem überelheti.
Nem is gondoltam volna, hogy Lash-nak ilyen képessége van. Kár érte. Talbot beszólása pályázhat a hét dumájára: “Rasta Hulk is your husband?” :D
Remélem nem Mack fog meghalni a végén. Lincolnt jobban el tudnám képzelni…

Llew - 2016. 05. 11. 20:52

Mindig megy a hype, hogy majd a sorozat reflektál az éppen aktuális filmre, aztán ez mindig kimerül a nagy semmiben. Akkor inkább ne lenne semmi utalás, mert ezek inkább csak bosszantóak.

Én azt hiszem az évad végén befejezem a sorozatot. Az évad nagyon jól indult az inhumanokkal meg Lash-al, ehhez képest egy teljesen kihasználatlan karakter lett. Az ígéretesen induló összeesküvéses Hydras szál borzalmas lett ezzel a Hive dologgal. Hiába más karakter egyszerűen a színészt már nem tudom komolyan venni. Főleg ezzel az arisztokratikusnak szánt bölcs megjelenésével. Egyszerűen nem fenyegető a figura.
Ugyan akkor amit képességileg veszélyként jelent a világra az alapján Coulsonéknak már legalább két résszel ezelőtt, de legkésőbb most visítani a kéne a Bosszúállók beavatkozásért. Nekik is kicsit komolyabb problémát jelentene, mitn a filmbeli.

Mark Dacascos úgy tűnik drága volt, mert részek óta eltűnt és behozták helyette ezt a noname tüzes faszit, akit egy normális forgatókönyvel Lash megevett volna reggelire.

superpityu - 2016. 05. 11. 22:25

Llew: de hát coulson-ék nem tudják hol vannak a bosszúállók. a világ számára szétesett a csapat. starknak vagy legalább maria hillnek nyomhatnának egy telefont, hogy baj van, ez tény, de mivel coulson cap párti (ahogy értelmeztem), gondolom tart stark döntéseitől.

Llew - 2016. 05. 11. 22:43

superpityu: pont ez a nagy röhej az egész minden mindennel összefügg, de igazából mégsem univerzumban.

Coulson pár hete az elnökkel tárgyalt, kvázi felhatalmazást kapott, hogy az ATCU fedésében működtesse a SHIELD-et, mert egész komolyan nő az inhumanek létszáma miatt a fenyegetettség a képességekkel rendelkezők kapcsán. Talbot egész komoly aparátust mozgat a hadseregben erre.

Ehhez képest a Raft építéséről semmit nem tudnak, Ross külügyminiszter(?) mintha nem egy másik kormányban, de egy másik bolygón dolgozna. A Bosszúállóknak irtó nagy bázisa van, a hétköznapi emberek is ismerik őket. Nehogy már Coulson valakin keresztül ne tudjon nekik infót adni.

Illetve a másik oldalról, ha Tony annyira rajta van az infó gyűjtésen, hogy Pókembert videók alapján megtalálta, akkor a sok inhuman esetet sikerült úgy eltitkolni, hogy azokról nem tud? Vagy nem érdekli?

Az a baj, hogy ha egyik dolog megy, akkor felmerül, hogy a másik miért nem? Ha egyik oldalról rálátnak a dolgokra, akkor a másikról miért nem?

Neoprimitiv - 2016. 05. 11. 22:59

Llew: Don’t ruin my story with your logic! :)

Airninja - 2016. 05. 11. 23:54

SPOILER!!!!

Én is úgy érzem hogy Lash karaktert kicsit elpazarolták, de gondolom azzal hogy szügyöncsördítette a zombiWardot nagyban meggyengítette, és a kövi részben szétkapják valahogy. Egyébként meg pisztoly és gránátvető helyett azzal az nitramin-taknyot lövő puskával kellett volna próbálkozni vagy minimum azzal a cuccal amivel az Avengers 1-ben Coulson megkínálta Lokit :)
Hogyha ilyen bevetésre küldöm az ügynököket, hogy nemtudom mivel állnak szembe alap hogy a legütősebb fegyvereket adom nekik.

Meg a két kree is csalódás volt nekem. A fejlett harcos földönkívüliek, a Guardians-ba mindenki tőlük rettegett, aztán bozótvágó macsétával meg 10 kiló súlyfelesleggel jönnek rendet tenni. :) Dézi meg 1v1-be jól le is nyomja. Gondolom ismerik a kreek hogy mire képesek az inhumanok erre leállnak velük bunyózni.

Egyébként az meg tényleg vicc, hogy erre az igen nagy Inhumans csetepatéra senki Avengeres nem kapja fel a fejét, ha már nem szólnak nekik.Értem én hogy drágák a szinészek meg nincs akkora nézettség, de legalább valami említés szinten igazán adagolhatnának egy kis infot a mainstream hősökről. Főleg úgy hogy majd az Infifinti war-ban ha jól tudom hatalmas marveles dzsembori lesz rengeteg összefonódással.

hummel - 2016. 05. 12. 08:26

Azért valahol vicces. Cap meg még páran egy biológiai fegyver rablását akadályozzák meg Lagos-ban, de az inhuman problémával nem foglalkoznak. Nagyon látszik, hogy erőteljesen le vannak szűkítve a sorozatkészítők lehetőségei.

Coulson, aki tavaly még az index mellett volt és Jiaying-nek ezzel adta meg a végső lökést a háborúhoz, most ellene. Persze más nyilván nem tudja biztosítani a listát csak a Shield, azt meg felejtsük el, hogy a Rising Tide, a Hydra, vagy éppen Cal korábban sikeresen hozzáfért a listához.

A sötét elfek Londoni bulija után a Shield a legapróbb szilánkot is begyűjtötte. Most viszont nem törték magukat, hogy a kree roncsokat sürgősen eltakarítsák. Nagyon megzuhantak. Néha jó lenne látni, hogy a folyosón, vagy éppen a laborban asszisztáló Shield ügynökök is hozzájárulnak a történet előremozdításához.

FitzSimmons elkezdhetne azon gondolkodni, hogy Creel terrigenezis ellen védelmet nyújtó vérét, miként tudnák használni ebben a helyzetben.

Nem tudom másnak eszébe jutott-e, hogy a látomásban szereplő robbanást Coulson egyik robbanó mellénye is okozhatta. Majd meglátjuk. Mindenesetre a nyaklánc már megkezdte a vándorlását.

Szaby59 - 2016. 05. 13. 17:10

Meglepődnék ha Mack halna meg. Nem szoktam ilyeneket figyelni, de nekem is feltűnt, hogy két főbb karaktert (Trip, Andrew/Lash) nyírtak ki az utóbbi két évadban akik feketék voltak, Macken kívül meg nincs is más szóval még a végén lerasszistáznák őket :D

superpityu - 2016. 05. 13. 19:43

Szaby59: de ming-na és bennet ázsiai, így nem lenne helytálló a rasszistázás.

Egyelőre nagy kérdőjel, hogy ki fog meghalni, nem hiszem, hogy nyaklánc nem megy tovább, valahogy, vagy éppen nem kerül vissza elenához, kvázi kikacsintásként a képességére.

Mivel lash és a kree sem tudta kiütni a Hive-ot, így valószínűnek tartom, hogy maga hive kerül ki az űrbe, hogy elporlasszák. esetleg elintézik ward testét, de valaki meghal közben, és hive belemászik, és őt lövik fel. renegetg lehetőség van. biztonságban pedig nagyon senki sincs, max daisy raina tavalyi jóslata miatt, hogy ő fogja vezetni az inhumanokat, és ugye csak egyszer tette ezt, akkor is csak 4en voltak.

Enzo - 2016. 05. 14. 13:14

3×20
#hétidézetei Talbottól:
“I’ve seen the good and the bad, now show me the ugly.”
“Rasta Hulk is your husband?” :D

A Watchdogs megkapta a magáét, ha ezt nem Hive csinálja, még tán örültem is volna nekik. De randa zombik lettek belőlük, te jó ég…

A Lincoln-csavar (hogy nem ő szállt fel a géppel) nagyon ott volt a szeren, gyönyörűen játszották végig és etették be Skye-t, aki meg pont azt hihette, hogy ő csavarta meg a dolgokat az alvó Lincolnról berakott felvétellel. Egy darabig gondolkoztam, hogy vajon akkor ki is szállt fel a Quinjettel, de aztán még pont időben leesett, b*zmegoltam is egy nagyot :O
Azt hittem, a fináléban lövik csak el a Lash×Hive csatát, már-már Harry Potter vs Voldemort szintű volt, csak kicsit rövidebb. De hogy Lash ilyet is tud, hogy kiszedje Skye-ból a “befolyást”…:O szép lezárása a szálának, RIP :(

És a végén a nyakláncos jelenet is mennyire ütött, ez egyből más megvilágításba helyezi a dolgokat. Sőt, a robbanófej miatt Skye látomásának helyszíne is értelmet nyer….ajjaj.

Szóval na, a 3×08, a 3×15, a 3×17 és most a 3×20 is kiválóra sikeredett, mi lesz itt a fináléban!?

DarkEagle - 2016. 05. 15. 00:13

Nagyon jó rész volt! Lashért tényleg kár. De hát követék az elvet. Minden Inhumannek célja van és neki Daisy védelme volt. A kérdés hogy miért akarta ennyire megvédeni. tippre azt mondanám mert ő lesz ugye a nagy vezető majd.

Hive-nak egyébként ez a lyukas mellkas meg sem fog kottyanni ez tuti.

A nagy kérdés hogy tényleg megölnek-e egy fontos szereplőt vagy csak etetnek.

Talbot beszólása tényleg mindent vitt. :D

hummel - 2016. 05. 15. 10:46

Raina után Lash már a második inhuman, aki az életét adta Daisy-ért. Egyre élesebben rajzolódik ki a lányra váró jövő.

Llew - 2016. 05. 15. 11:24

Nagyon jól hangzik ez a Lash célja Daisy védelme volt, de valahogy elfelejtődik, hogy számtalan inhumant megölt előtte.

hummel - 2016. 05. 15. 12:13

Llew: Egyiküket sem akartam mosdatni, nyilván Raina és Lash is hidegvérrel gyilkolt korában, és mégis a legvégén a tőlük megszokottól valami idegent tettek.

Llew - 2016. 05. 15. 15:37

hummel: nem is feltétlen rád gondoltam, hanem a sorozatban is így kezelik Lash-t. Ha jól emlékszem Lincoln több Afterlifeos barátját megölte, de Daisyt megmentette így minden meg van neki bocsájtva.

Brynden Rivers - 2016. 05. 18. 16:08

Megleptek az évadzáróval

– és nem arra gondolok ki hal meg hanem hogyan, és mennyire érdekes párbeszéd után.

Az utolsó pár perc pedig kellően nagy cliffhanger volt, hogy akarjam az következő részt azonnal :)

Martialis - 2016. 05. 18. 16:45

Kellemesen érzelmes volt az évadzáró, kíváncsian várom a következő évadot. Plusz pont, hogy

spoiler (?)

“Batiatus” (John Hannah) a csapatnál dolgozik tovább, sajnáltam volna, ha kiírják :) Üde színfolt a játéka és a karaktere a sorozatban

rodosto13 - 2016. 05. 18. 18:54

Nagyon jó volt az évadzáró, és a halállal kapcsolatban nem is az tetszett, hogy kiírtak valakit a csapatból, hanem ahogyan a kereszttel játszottak végig az írók, ahogyan egyik csapattagtól a másikhoz került.

Kiemelném Daisy harcát Hive-val, most tényleg kihasználta minden mozdulatánál a képességét, Yo-Yo golyófogását, az elején a leállító kód megszerzését, Fitz álcázott pisztolya, a végén Hive és Lincoln beszélgetését, ahogyan már nem próbált tovább küzdeni, hanem elfogadta, hogy veszített, viszont a legjobban Hive és Coulson beszélgetése tetszett (és az “and I always wanted to do this: ‘Help me Obi-Wan Kenobi, you’re my only…'” – igazság szerint persze elfogult vagyok, de nem emlékszem olyan jelenetre, ami miatt ráncoltam volna a szemöldökömet.

A végén meg eléggé The 100 utánérzésem volt, hogy a főhős elmegy a csapattól, más színű a haja, bujkál, valahol meg egy kicsit őrült ember és egy A.I. dolgozik együtt… (viccet félretéve, tetszik a cliffhanger!)

hummel - 2016. 05. 18. 20:23

Remek évadzáró volt, több vicces, vagy érzelmes jelenettel megspékelve. Ötletes volt a Shield akciója Hive elfogására, és a szabadulása is elég jól meg lett oldva. Onnantól pedig az események már pörögtek a quinjet robbanása felé, már csak az volt a kérdés kinél lesz a nyaklánc. Bevallom nekem hiányozni fog Lincoln, egyrészt mert a karaktert is megkedveltem, másrészt Daisy miatt.

Chloe Bennet előtt le a kalappal, remekül átjöttek a karakter érzelmi ingadozásai a rész alatt. Kiválóan választottak annak idején a készítők a szerepre.

A jövőre vonatkozó morzsákkal kapcsolatban:
Radcliffe úgy tűnik nem csak marad, de még talán Shield-el is kapcsolatban lesz. Az LMD egység, amit életre akar hívni érdekesen hangzik.
Daisy önállósította magát. Polly Hinton szavait figyelembe véve, valószínűleg az indexről lehet szó. Az pedig, hogy Daisy egy olyan ismerőse mellett helyezte el őket, aki szereti az állatokat, az meg Daisy apjának visszatérését jelentheti, aki állatorvosként láttunk utoljára.
Az új igazgató, akire Coulson célzott remélem May lesz, de persze mások is szóba jöhetnek, a legvalószínűbb Talbot.

LaCRossE - 2016. 05. 18. 21:45

Ismételni tudom a felettem lévőt, remek évadzáró volt. Nem emlékszem olyan jelenetre, ami nem tetszett volna.

Egészen a végéig nem lehetett tudni, kihez is kerül a nyaklánc. Nekem is hiányozni fog Lincoln, jó volt a karaktere, Daisyvel is jók voltak együtt. Bár valamit már sejtettem, amikor arról beszélt, hogy a Hive legyőzése után nem akar a SHIELD-nél maradni.

Hive aka Grant Ward is jó volt. Nem egy színészóriás, de ezt a szerepet bőven jobban hozta, mint az előző két és fél évadban Ward szerepét. És az, hogy elfogadta, hogy legyőzték, tök szép volt. Esküszöm, még egy picit meg is sajnáltam szegényt.

Batiatus marad, yeeeah. Vicces szövegeket írtak neki, na meg persze Coulson Star Wars beszólása. :D

Daisy ígéretes, bár engem picit kizökkentett ez a nagy ugrás az időben. Sokat gondolkodtam a Robinos dolgon, meg hogy ki a nő, meg a gyerek, de azért csak eszembe jutott.

Mindegy, betonerős finálé volt, 9/10 simán, az évad meg kb. hasonló.

noxwill - 2016. 05. 18. 22:10

Akkor lehet egyedül leszek, de ez a finálé számomra gyalázat volt. Először is amit Hive-al műveltek. Francnak kellett belőle egy ilyen skizoid valamit csinálni, főleg annak ismeretében hogy lehetett volna a sorozat legbrutálisabb gonosza, főleg mikor meglátjuk az igazi arcát. Na akkor elfogott a lúdbőr. Úgy nézett ki hogy most nagyon gonosz, utána skiziod, utána megint gonosz, a végére meg átmegy érzelmesbe. Valami olyasmire gondoltam volna amilyen Gerett volt az első évadban, de nem.

A másik hogy mért pont Lincoln. Félreértés ne essék, valahol örülök hogy kiírták, mert az elmúlt pár részben az agyamra ment, de ez annyira kiszámítható volt, hogy pont őt. Véletlenül se volt annyi vér a készítők pucájába, hogy valakit az eredeti csapatból írjanak ki. Durván alibi szagú. Persze, Daisy miatt valahol sajnálható, de azért ennek az évadnak a fényében egy kicsit több merészséget vártam volna.

Egyébként csak hogy ne csak sírjon a szám: Daisy valami elképesztően brutál volt a fináléban, a szívem szakadt meg miatta. Mert átéreztem a fájdalmát, és nem volt önsajnáltatás, mert nem szimplán lett agymosva, hogy rá lehessen sütni hogy nem volt magánál. és pont e miatt sajnáltam eszméletlenül, és amikor a végén összeroskad Lincoln miatt, akkor én eleresztettem a könnygyeplőt.

Szóval nem volt ez “annyira” rossz finálé, de nekem személy szerint az eddigi háromból ez jött be a legkevésbé.

Szaby59 - 2016. 05. 19. 10:37

Amúgy nem tudom, de ez alapján nekem Hive még nem 100%-ra halott. Eleve mi van azokkal most akiket “megfertőzött” a saját kis mikroorganizmusaival ? Meg ok, hogy felrobbant/kilőtték az űrbe, de ettől még az “igazi” alakját nem tudjuk mennyire érintette. Nagyon úgy néz ki sajnos, hogy a következő az utolsó 1.0 körül van már most is a nézettség.

Enzo - 2016. 05. 19. 10:38

A reggeli interjúkban marha érdekes, hogy a stábból kb mindenki meg volt lepődve, hogy nem 1, hanem 2 halál volt a fináléban. Fura, én alapból Hive-on kívül számoltam az 1 halállal, meg hát tudni lehetett, hogy Brett Dalton lelép az évad végén. Nekem pont inkább az volt fura, hogy nem az eredeti csapatból írtak ki valakit, hanem “csak” Lincolnt.

Szaby59 - 2016. 05. 19. 10:43

Nem bánom, hogy Lincoln ment az eredeti csapatból aki megmaradt már tényleg annyira alap, hogy sokkal inkább negatív irányban befolyásolná a sorozatot. +YoYo így remélem megmarad a következő évadra is, Lincoln az utóbbi pár részben eléggé elő volt készítve a kiírásra :D

ItsmeeMartina - 2016. 05. 19. 22:29

Sajnáltam, hogy Luke elhagyja a csapatot. Bevallom én nem rá számítottam, hanem Fitz-re. Hiszen vele mindig valami rossz történt az évadzárókban, így egy kicsit megnyugodtam, hogy most nem esett baja. Én nagyon imádom Chloe Bennettet, de Daisy karaktere annyira felhúzott az utóbbi pár részben, hogy csak na. Nagyon szerettem az elején Skye-t, de amióta ő Daisy nem bírom :/ Brett-et pedig nagyon sajnáltam, ő mindenidők legjobb gonosza, és nagyon tehetséges is, ahogy Hive-ot játszotta, hát le a kalappal.
Azonnal szeretném megkapni az új évadot, mert tudni akarom, mit tervez Fitz Simmons-nak ( Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ők végre együtt vannak, és egyiküknek sem esett bántodása)

leslieb - 2016. 05. 19. 23:05

Egy remek évad fantasztikusan jól sikerült zárása volt. Rég tetszett ennyire évadzáró, pláne nem dupla részes.

Az egész évad nálam simán 8-9/10. Kevés olyan sorozatom volt eddig, amely mindegyik évadjával javulást hozott.

Malachi - 2016. 05. 19. 23:31

az látszott itt nagyon, mennyire hiányzik a pénz a jó effektekhez. nagy lökést adhatna, ha nem kellene folyton alibizniük.

viszont most tényleg nem volt semmi, ami lehúzta volna a színvonalat, végig pörgött, fordulatos volt, Daisy függősége meg is lepett, azt hittem csak alibizik Hive előtt.

Coulson Leia szerepben is kiváló! :D

remélem, a negyedik még teljes évad lesz.

e-batta - 2016. 05. 20. 17:24

oké, mindenki megvan, de mi lett Hellfire-val?

Jesustomer - 2016. 05. 20. 19:32

Ki az az A.I.D.A? Marvel wikin semmit se olvasni, de kit akar kb másolni? Mintha a shield egyik szereplőjét akarná.. nekem ez jött le. Basszus túl messze van az ősz.

Brynden Rivers - 2016. 05. 20. 20:07

@e-batta: Ráadásul Hellfire-ban benne vannak Hive apró kis sejtjei. Gondolom jó lesz főgonosznak köv. évadra.

@Jesustomer:
Ha spoilereket szeretnél, akkor itt kaphatsz válaszokat a kérdésedre:
http://marvel.wikia.com/wiki/Life-Model_Decoy

Valaki magyarázza már el miért csökken a nézettség. :/
Ez az utóbbi pár rész semmivel sem volt rosszabb vagy jobb mint mondjuk a 2. évad vége.

Varga Zsolt - 2016. 05. 20. 20:43

@Jesustomer: Az A.I.D.A. az a Artificial Intelligence Data Analyser rövidítése lenne.

torjack - 2016. 05. 20. 23:00

Jó volt ez…megint. Kár, hogy ilyen kevesen nézik.

“Valaki magyarázza már el miért csökken a nézettség. :/”

Országos csatornán a szerializált sorozatoknak nem sok esélyük van a jó számokra. Van egy átívelős főszál, aminek az átlátásához meg kell nézni minden részt. Új nézőnek elég nehéz bekapcsolódni. A régi néző meg közben kiszáll, mert nem tetszik neki, amit lát. Meg ugye ott van a konkurencia is.

Enzo - 2016. 05. 21. 00:17

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz