login |

Második blikk: Limitless + Rosewood

2015. 10. 02. 13:50 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, ,

Limitless-ban

Limitless – 1×02: 5/10. (Pilotkritika itt.) A Limitless továbbra is turbó-üzemmódban működik legjobban, és annak ellenére, hogy tele volt meglepő és racionális húzásokkal a második rész (gagyi asztali melót kapott a főhős, az FBI is képes nyomokat találni és nem szorul a zsenire, hogy megfejtsen nekik mindent), ezek miatt elég nehézkesen indult, s a tablettás jelenetek sem voltak annyira hatásosak, mint a pilotban.

Viszont az unalmas pangást először helyenként a felturbózott főhőssel oldották fel, majd pedig végre tabletta nélkül is akadt pár jobb (és pár idétlen) pillanata. De a hullámzás végig megmaradt, és szerencsétlen néger zsaru hihetetlenül sótlan, minden jelenetet tönkrevág.

Verdikt: belefért, maradok még egy kicsit, alakulgat a központi kapcsolat, ami jó lesz szerintem, főleg, hogy ebben a részben is kipipálták azt, hogy miért nem kell a főhősnek “az autóban maradnia”. Volt egy elszállt, ötletesnek mondható ügy is, de a nyomozás benne nem volt túl erős, ez is csak helyenként “lángolt fel”. Ennél több kellene az üdvösséghez.

Rosewood-ban

Rosewood – 1×02: 4/10. (Pilotkritika itt.) Kezdem a verdikttel: ez a sorozat nem nekem való – sajnos a sok unalmat nem feledteti pár perc jópofaság. Ahhoz képest, hogy krimi, kábé a 20. percben kezdődött a nyomozás. Amivel egyébként nem feltétlenül volt baj, meglepő volt, és mondhatni a nyomozó és a külsős egymástól függetlenül jött rá a megoldásra. Jár a plusz pont.

És jár a plusz pont azért is, hogy most már kifejezetten vicces volt a sorozat (főleg verbálisan) – annak, akinek bejön a két főszereplő, kiváltképp, már most jól egymásra hangolódtak. És bármennyire is hidegen hagy, Rozi és az anyja között is remek a kémia.

Ja, és még egy plusz pont: az állandó szereplőnek behozott Domenick Lombardozzi magasan vitte a prímet humor szempontjából. Lehet, hogy közhelyes a karakter, de végtelenül szórakoztató. (A semmiből még barátnőt is kapott Rosewood, aki hidegen hagyott, de vele kapcsolatban is húztak egy meglepőt.)

Sokkal jobb volt, mint a kezdés, de eső után köpönyeg.

10 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2015. 10. 02. 14:05

Nekem a Limitless második része kb már Chuck pótlékként hatott, nagyon tetszett, pilot szintjén volt szerintem, csak ezúttal több poénnal a főszereplőnek hála.

winnie - 2015. 10. 02. 14:09

tényleg, a chuck, hogy ez eszembe sem jutott eddig. (nyilván azért, mert nem néztem, de jogos.)

polovcev - 2015. 10. 02. 14:19

Nálam Carpenter jelenléte kizárja a megtekintést. Miatta kaszáltam a Dextert s nincs az az Isten, hogy bármiben megnézzem. Tudom, hogy nem szép, racionális énem arra buzdít, hogy adjak esélyt a játékára koncentrálva, de nem hiszem, hogy túllépek e viszolygásomon.
A Rosewood szimplán untatott.

winnie - 2015. 10. 02. 14:29

nekem a pilotban semmilyen volt, de itt már szimpatikus volt, bár a dexterben sosem láttam, szóval.

schray - 2015. 10. 02. 14:33

Limitlessnél a pilot hangulata jobban bejött, a második részben túl sok volt a bohóckodás, ilyen téren meg akkor már inkább Chuck, vagy a Castle korai évadjai. Azért nem vészes, még simán nézős

bikkbakk - 2015. 10. 02. 14:52

A Limitlessben az apa egy nagyon jó karakter (meg színész), ez nagy pluszpont. A főszereplő is jó, ennél maradok egy darabig

A Rosewood meg olyan szinten limonádé, hogy az hihetetlen. (És nekem nem is volt benne meglepő, amikor megmutatták, mivel foglalkozik a barátnő, mert olyan lassú reveal vol, hogy az hihetetlen és közvetlenül előtte mondja is a főszereplő, hogy közbejött a csajnak a munka. Pluszban nem véletlen volt a rész eleji párhuzamos jelenet, ami erősen sugallta a két nő későbbi konfliktusát.)

Ezzel befejeztem. A könnyed, szükség esetén elővehető nyomozósban nekem marad a Mysteries…, az se jobb közepesnél (sőt), de legalább nem mesterkélt.

Paladin - 2015. 10. 02. 15:19

:) Azért jöttem, hogy leírjam, engem mennyire a Chuckra emlékeztetett a Limitless második része, de látom nem csak engem.
Biztos van, akinek pont emiatt kezd kihullani az érdeklődési köréből, nálam viszont kezdi magát bebetonozni.

atekk - 2015. 10. 02. 15:43

Ugyanez volt nálam is, mint LoGinál és Paladinnál, rájöttem, hogy azért élvezem a Limitlesst, mert kvázi ugyanaz a felállás, mint a Chuckban volt. Remélem, hogy megmarad a humor faktor, és nem kezdik el véresen komolyan venni magukat, és lesznek olyan jelenetek, mint amilyen kamerás – videó nézős – aláfestő zenés volt.

Rational Gaze - 2015. 10. 03. 09:36

“szerencsétlen néger zsaru hihetetlenül sótlan, minden jelenetet tönkrevág” bár ezen jól felröhögtem, részemről kaszálva is van a sorozat, bele sem nézek az 1×02-be :/

mogsta - 2015. 10. 03. 11:21

Jó lesz ez a Limitless, bár nem ártana már kicsit nagyobbat markolni azzal a 4 szemjegyű íq-val, mint unatkozó elektromérnököket hajkurászni. Hacsak nem esik nagyot a színvolnal maradok az évadra. Ja és a Chuck kimaradt, de ezek szerint ha ez tetszik akkor az is fog…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz