login |

Modern Family: kezdett a 7. évad

2015. 10. 02. 18:25 - Írta: CyClotroniC

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Először nyitott úgy a Modern Family szezont, hogy nem nyerte magát agyon az Emmy-díjátadón, sőt, ami azt illeti, a Dunphy házaspárt leszámítva ezúttal még a színészi jelölések is elkerülték őket. A trónról a Veep és a Transparent túrta le az elmúlt 5 év kedvencét, pedig az előző etap is pöccre ugyanazt hozta, mint az eddigiek.

modernfamily1

Legutóbb már írtam, hogy mennyire zavaró, amikor évi egy-két – amúgy remek – kísérletező epizódon kívül biztonsági játékoznak a készítők, ahogyan az is fájó hogy a karakterívek terén se mernek kimozdulni a komfortzónából.

Ha a jövőben elkaptok egy véletlenszerű Modern Family-részt a tévében, onnan fogjátok tudni, hogy ez egyszer szezonnyitó vagy -záró epizód volt, hogy foglalkoznak benne Haley és Andy kapcsolatával, pedig ez tényleg az egyik legszerethetőbb oldala lehetne a sorozatnak, ha nem csak piros betűs napokon porolnák le.

modernfamily2

Az már más kérdés, hogy nem ők az egyedüliek, akik a rétestészta-elv szerint kezelik a párkapcsolatokat, de még a Brooklyn Nine-Nine is mert újítani ezen a fronton, az már más kérdés, hogy mindezt egy kínosan gyenge epizódban tette. (De erről majd holnap.)

Ezzel szemben viszont elvitathatatlan érdeme a Modern Family-nek, hogy sosem hibázik óriásit, sosem megy igazán mélyre a színvonala, ugyanakkor pozitív irányba ott van benne a villanás és a legtöbb karaktere van annyira szerethető, hogy minden középszerűségével együtt baromi nehéz legyen őket elengedni, ám éppen emiatt a potenciál miatt dühítő, csak a felszínt kapargatják.

modernfamily3

Pedig mennyivel többet lehetne kihozni belőle, sőt néha azon is elgondolkozok, hogy lehet, hogy jobban járnánk, ha csak Dunphy-ék kapnák meg a heti 20 percet, mindamellett, hogy Cam és Mitch párosa is jó, de ők többnyire önismétlő történetekbe keverednek, míg Jayék szála egyértelmű sereghajtó a felhozatalból a felszínes civakodásokkal, ráadásul eddig a kis srác is eléggé kényszerpályának érződik csak.

Az más kérdés, hogy nincsenek rákényszerítve az újításra, még az Emmy-csalódás után se, hiszen a The Big Bang Theory mögött továbbra is a legnézettebb komédiáról beszélünk, a 18-49-es korosztályban abszolút csúcsragadozónak számítanak és Shonda Rhimes mellett talán a legbiztosabb pontjai az egész ABC-portfóliónak.

modernfamily4

Ami a 7×01-et illeti, hozott egy kedves, 6/10-es nyitányt, ismét eljátszva a nyári hónapok montázsszerű lepörgetését, amihez már nyúltak korábban is, de alapvetően semmi új vagy érdemleges nem történt.

Se nem okos, se nem bátor, de kétségtelenül szerethető. Néha persze kedvem lenne megrázni kicsit az írókat, hogy történjen már valami, de ilyenkor mindig megszólal a fejemben a csapos a South Parkból: Nyugi CyClo, nem bánt ez senkit.

12 hozzászólás Ne habozz!

Wall-E - 2015. 10. 02. 19:06

Az a probléma a sorozattal, hogy attól még, hogy komédia, kellene, hogy legyen egy épülő mitológia… a legviccesebb komédiákban ez mindig megvan, hogy ami korábban történt, az onnantól valóban része a komédia világának, egyrészt emlékszünk rá, hogy miken mentek keresztül, ami itt úgy gondolom abszolút nincs meg, ennek oka lehet persze a túl sok szálas történetvezetés is, de leginkább az az oka, hogy a megszokott sémák alapján kapunk életképeket, de semmilyen kapcsolatot nem teremtenek köztük igazság szerint. Ez nyilván nem egy dráma-jellegű történetvezetést jelent, csak azt, hogy meg kellene legyen annak az illúziója, hogy ezek az emberek az életüket élik, és ebben, valamiféle valóságban ugye hihetővé válik, hogy nekik ez az életük, és akkor megérkeztünk a komédiához. Itt ez még annak ellenére sincs meg, hogy most is volt például olyan szál, hogy ugye Alex megy tovább az egyetemre… pedig ilyen nagycsaládos sitcomnál ezek a dolgok elvileg adnák magukat. Emiatt nem alakítasz ki olyan kötődést egyik karakterhez sem, mint pl. a HYMYM-nél, vagy a Big Bang-nél, amikkel kapcsolatban szintén lehet rengeteg negatívumot felhozni, de mégis örök emlékek, míg a Modern Family a helyenként nagyon kreatívan megírt epizódok (mikor megerőltetik magukat picit) ellenére sem ilyen, semmilyen űrt nem fog maga után hagyni. Persze nem akarok senki helyett beszélni, de nekem ilyen a kapcsolatom ezzel a sorozattal, tele van elvesztegetett potenciállal, amellett, hogy lehet rajta nevetgélni többet-kevesebbet minden héten, tehát elvan vele az ember, de ennyi. Ha holnap kaszálná a sorozatot a csatorna, még csak nem is pislognék azt hiszem.

DonMaros - 2015. 10. 02. 19:28

Az első kép tökéletesen összefoglalja, hogy miért nézem még :)

winnie - 2015. 10. 02. 19:34

ahogy írtam twitteren: “mindig szoktam esélyt adni évadnyitóknak, de a modern family és a fresh off the boat is fizikai fájdalmat okozott, a tbbt-t be sem próbálom”

nekem sajnos nagyon szörnyű volt. már nem is tudom, hogy miért. oké, haley régi pasija még mindig jó, andyt viszont én már nem láttam, a kaszám után jött. cserébe ugye ismerem, mert a workaholics főszereplője és elég furcsa ilyen szerepben látni az ottani, ööö, szóval teljesen más után. (a kövérmaszk elég gáz volt mondjuk.)

a többi szálon voltak jó ötletek és reakciók, de semmi koherencia, mintha nem is erőltetnék meg magukat.

winnie - 2015. 10. 02. 19:36

“az onnantól valóban része a komédia világának, egyrészt emlékszünk rá, hogy miken mentek keresztül, ami itt úgy gondolom abszolút nincs meg, ”

itt pillanatképeket, életképeket látunk, ami a dokumentarista felépítésre ráhúzható talán, de nekem is ez volt az egyik oka, hogy a 4. évad elején kaszáltam.

cserébe most a life in pieces, ami tiszta modern family ugye, csak a 3 szálat nem vágják szét és mixelik egy részben, hanem egymás után adják le, szóval abban megvan a folytonosság. eddig. 2 rész mondjuk nem sok.

DVM - 2015. 10. 03. 13:16

Nem győzött meg, hogy az 5. évad eleji kaszám után visszaugorjak…

SpockCooper - 2015. 10. 19. 10:05

Most a kacsás rész nagyon tetszett.7×04 Én is kaszálni akartam, de úgy tűnik, mégis nézem.

winnie - 2015. 10. 21. 13:23

SpockCooper: nem akkro kell kaszálni, amikor az ember azt hiszi, hogy már nem lesz több jó rész, hanem akkor, amikor az ember érzi, hogy az elkövetkező hónapokban többször is eszébe fog jutni a kasza gondolata:) a hullámzás, az az, amit én el akarok mindig kerülni a kaszával, amikor 2-3 rész után van egy jó és elbizonytalanít. minden sorozatban vannak jobban sikerült részek, de ahol nincs konzisztencia, azt gyorsan kidobom, nehogy beleessek ebbe a spirálba.

kovg1987 - 2015. 11. 20. 00:11

A hetedik rész egészen fergeteges volt, ajánlom mindenkinek! :)
Egyébként is, szerintem ez az évad eddig összességében is jobb, mint az elmúlt egy-kettő, valahogy jobban eltaláltak a történetek és a szereplők képernyő-aránya.

Thrasher - 2015. 11. 21. 23:06

Valóban, a 7-es nagyon jó volt, talán egy egész év óta a legjobb részük.
Egészen addig, amíg meg nem mutatták nekünk, network TV-n hogy szokás MMORPG-zni.
Instant 1/10.

sherlock20 - 2015. 12. 03. 18:41

A 7×08 valami zseniális :D idézi a sorozat fénykorát!

Thrasher - 2016. 01. 14. 21:11

elképesztően humortalan tud lenni a sorozat, amikor jön az édi-bédi, szívmelengető, üres, műanyag érzelgősködés

Réta - 2016. 08. 21. 20:34

Az a baj, hogy én kezdettől utálom Phil és Claire karakterét. Igazi pech, hogy Andyvel kaptunk egy Phil 2.0-t, és most ez egy csomó sztori alapja lesz. Én a nem hagyományos párokat szeretem a sorozatban, klasszak a színészek és a karakterek is, nekik sokkal érdekesebb történeteket is lehetne írni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz