login |

Brooklyn Nine-Nine: kezdett a 3. évad

2015. 10. 03. 21:31 - Írta: human

39 hozzászólás | kategória: kritika,

Megjött az új főnök, aki hatalmas meglepetés casting volt ugye. A színvonal maradt, szerintem aki 2 éve nézi, az nem igazán csalódott.

b99-s3-1

Az egyetlen negatívum nekem, hogy amíg a főnökökkel zsonglőrködnek, addig kevesebb Andy Samberg – Andre Braugher-jelenetet kapunk. Mindketten hülyülnek a saját szálukon, de szerintem az ő kettősük az, ami feljebb emeli a tipikus sitomcoknál. Na jó, a többi szereplők között is akad vicces.

Szerencsére nemcsak az új főnököt nem rejtegették, sőt, a rész végén azt hittem running gag lesz az előző évad cliffhangeréből, hanem Peralta kapcsolatát is merték tovább görgetni, méghozzá elég nagy távokat letudva már a premierben is. Pár idegesítő klisén már most túl vagyunk, nem kellett 13 részt várni rájuk.

Igazából kicsit zavar Holt átnevezése, tipikusan erőltetett írói húzás, hiszen így most szépen lassan visszaküzdheti magát (reméljük nem lesz olyan lassú) a már megszokott rutinba, amit nyomi nézőként várunk is, de egyelőre még a rendőrség PR osztályán való feltűnése is elég poént adott.

b99-s3-2

Maradtak a poénok, aki nem bírja Samberget az nem ezzel a premierrel kedveli meg, mit lehet még elmondani? Részemről idén is kötelező lesz a Brooklyn Nine-Nine.

39 hozzászólás Ne habozz!

Silas - 2015. 10. 03. 21:37

az a baj, hogy ez már 3. éve kínos, nem vicces. vagyis mégsem, az 1. évad tűrhető volt, a 2.-nál fogtam a fejem, hogy miért nézem, a 3×01 felénél pedig ki akartam kapcsolni. lehet az egész évadot majd egyben darálom le.

LoGi - 2015. 10. 03. 21:41

engem a kínos humor minden formájától a hideg kiráz, sok kritikailag dicsért sorozat ezért esett el nálam, de B99-nél nekem ilyennel nem volt még soha gondom. kritikával egyetértek teljesen.

Wall-E - 2015. 10. 03. 21:44

Tetszett az évadnyitó, az tény, hogy Peralta és Holt karakterei nagyon jók együtt, ehhez tényleg jó lesz mihamarabb visszatérni, viszont szerintem Amy és Jake szuperek együtt a képernyőn, ha van köztük valami, ha nincs, tehát remélem, hogy ez része lesz az évadban az alapfelállásnak. A rész kedvenc pillanata nálam, mikor Jake rájön, hogy nem your sextape, hanem ez már our sextape. :D

VanillaSky - 2015. 10. 03. 21:45

– Name the pigeon, Raymond!
– You can’t make me.
– I can make you, and I will. Name the pigeon.
That’s an order!
– Paulie
– Thank you.

Szakadtam!:) Meg hát a legújabb új főnök is jól lépett be.

human - 2015. 10. 03. 21:47

LoGi: én sem bírom az Office szerű kínosakat, szerintem ez nem olyan és simán csúszik.

tobias88 - 2015. 10. 03. 21:47

Hozza a szintet, jelenleg az egyetlen sitcom amit élvezettel nézek, ami elég sokat elmond a jelenlegi kínálatról amúgy, mert régen abból néztem a legtöbbet.

Barney - 2015. 10. 03. 21:49

Hát akkor jöjjön az ellenvélemény, 2 éve szeretem a sorozatot de ez a premier szerintem irtó gáz volt. Egyszerűen a fejem fogtam kb. minden jeleneten amiben az új főnök szerepelt.
Sebaj, inkább tekintem ezt a részt egy kis kitérőnek, a következő résszel indul az új dinamika építése amit gondolom, hosszabb távon (fél-1 évadig?) meg is fognak tartani és még potenciál is lehet benne, úgyhogy kíváncsian nézem tovább, de ez a premier nagyon mellément nálam.

BeregiAttila - 2015. 10. 03. 21:52

lehet, nem szép dolog, de én örülök, hogy nem a bill hader karakter maradt… az egy dolog hogy dwight schrute koppintás, de az office-ban ez jó volt, itt meg nem.
kíváncsi leszek a folytatásra.

sevenside - 2015. 10. 03. 22:32

nagyon bírom a sorozatot, de a premiert gyengének éreztem. örülök, hogy bill hader nem maradt, nagyon gyengék voltak a jelenetei, de az új captainnek és a meglepően gyorsan letudott santiago-peralta köröknek örültem és várom továbbra is a részeket.

AJ - 2015. 10. 03. 22:52

Az új kapitánynak nem örültem, nem tudom, hogy Bill Hader vagy a karaktere zavart-e jobban, de a második új kapitány sem nyerte el a tetszésemet. Ellenben annak nagyon is örültem, hogy Kyra Segdwick visszatért és voltak közös jelenetei Andre Braugherrel. A galamb pedig végig figyelte őket, zseniális. Az Amy-Jake körök gyors lefutásának én is örültem, ezt elnyújtva szerintem nem élveztem volna, de így pörgetve kifejezetten tetszett. Ez a rész nagyon alapozás volt, sok szereplő nem is igazán volt jelenetben.

A kedvenc poénom Wuntch-Holt párosához tartozik, lehet angolul nem így volt, akkor viszont köszönet érte a felirat írójának:
– Bármit mondhatsz Raymond, egyik fülemen be, a másikon ki.
– Miért, huzatos a seprű?

clegane - 2015. 10. 03. 22:57

igen az új főnökös humorkodás már túl “hülye” volt, ami amúgy gyakran viccesen sül el ebben a sorozatban, itt egy kicsit már erőltetett volt.
nekem amúgy mindig a Rendőrakadémia jut az eszembe róla XD XD

tobias88 - 2015. 10. 04. 00:40

Amúgy szerintem kicsit magukat lőtték tökön a kapcsolat gyors továbblökésével. Azt bőven lehetett volna még húzni, azt úgy is szeretik a nézők

winnie - 2015. 10. 04. 04:13

én is megnéztem, sokadjára is megkapta az esélyt. az első napon 10 percnél elaludtam rajta. a másik napon újrakezdtem, csak azért, hogy megállapítsam, hogy még mindig akarom nézni jó pár karakter miatt, de sajna ez a nyitány lelombozóan gyenge volt. bill hader értékelhetetlen.

“elég sokat elmond a jelenlegi kínálatról”

köszi, ezerszer a jelenleg kínálatot választom, még akkor is, ha most valóban finálézott pár jó kis szitkom.

Thrasher - 2015. 10. 04. 11:41

Na, azért az nem fair, hogy ha semmit nem csinál egy network sitcom, akkor belekötünk, mert elvannak az állóvízben, ha meg írnak egy ilyet, mint Holt átnevezése, akkor belekötünk, mert úgyis visszacsinálják.

Persze, nem egy óriási fordulat, de megtehették volna azt is, hogy még ennyivel se erőltetik magukat, sok sitcom azt teszi.

Hader karakterének extrémsége meg nálam se működött, de az ehhez hasonló rövid szerepekre általában hasonló dolgot szoktak meghúzni a sorozatok, ez most nem vált be.

wovbagger - 2015. 10. 04. 12:57

Én egyedül azt éreztem kínosnak, amikor magyar szinkronnal elkezdték vetíteni a tv-ben. Így asszem, két rész után elkezdtem angolul nézni, és ez így is maradt. A 3×01 hozta a már megszokott eszement B99-os szintet, remélem, hogy zez a későbbiekben sem fog változni.

CyClotroniC - 2015. 10. 04. 13:03

Én értékeltem, hogy a B99 mert változtatni, az más kérdés, hogy a Holtos szál nem lett eltalálva egyáltalán, sőt nagyon túltolták ezzel a madárjelmezzel, viszont Bill Hader borzalmas volt. A pozitívum, hogy a Jake-Amy vonal ment valamerre és sokkal hamarabb, mint a legtöbb sitcom azt meg meri lépni.

Ennek ellenére nekem egyre inkább kezd kikopni a sorozat, sőt most pihentetem is egy darabig. Valami hiányzik. Igazából nem tudom mi, lehet az is hogy nem a sorozat fáradt el, csak én untam rá.

human - 2015. 10. 04. 13:33

Thrasher: nem értem mire gondolsz. Ha mondjuk Holt örökre át lenne helyezve, akkor érdekes húzás lenne, de ezt pár részen belül visszacsinálják, avagy kicsit olcsó húzás, az állóvíz kevergetése. Pl a Jake-Amy kapcsolat gyors pörgetésébe senki nem kötött, pedig az is komoly változtatás.

Thrasher - 2015. 10. 04. 14:38

Ideiglenes húzás, de mégiscsak alkalom arra, hogy kicsit más helyzetekbe helyezzenek pár karaktert, és ne csak a megszokott dinamika működjön.
És mondom, sok sorozat még ennyihez is lusta.

El-ahrairah - 2015. 10. 04. 15:32

Néztem, és egy szó jutott eszembe róla: erőltetett.
A B99 mindig őrült volt egy kicsit, de azért nem a Police Squad. A konkrétan klinikai eset új főnök és a madárjelmez egyszerűen sok volt, nem is angyon tudtam nevetni rajtuk, nem illettek a képbe.
Az Amy-Jake páros vergődése az ezerszer látott párkapcsolati klisék tengerén még kevésbé volt izgalmas, úgyhogy részemről ez lett az eddigi legrosszabb B99 rész.
Egyenlőre nézni fogom továbbra is, mert nagyon megkedveltem a szereplőket, de ha az évad közepéig nem megy feljebb a színvonal akkor részemről kasza lesz.

winnie - 2015. 10. 05. 05:28

“Na, azért az nem fair, hogy ha semmit nem csinál egy network sitcom, akkor belekötünk, mert elvannak az állóvízben, ha meg írnak egy ilyet, mint Holt átnevezése, akkor belekötünk, mert úgyis visszacsinálják.”

?? ebben mi a meglepő? nyilván nem az köt az egyikbe bele, aki a másikba. bármi történik, vagy nem történik, az valakinek nem fog tetszeni, ezek trivialitások.

de sose az a baj, hogy valami technikai dolog történik (változtatás, vagy nem változtatás), hanem az, ahogy történik. sosem az a baj, hogy állóvíz van, hanem az, ha színvonaltalan az állóvíz és akkor a kritika visszavezeti arra, hogy talán azért színvonaltalan, mert állóvíz. ha változás van, akkor a humortalanul megoldott fog zavarni egyeseket. nem az, hogy változott valami.

te kvázi azt mondod, hogy az nem fair, hogy van, akinek nem tetszik, pedig neked igen. vagy fordítva.

winnie - 2015. 10. 05. 05:30

egyébként az ilyen erőltetett, kamuváltoztatások, aminek ez tűnik, nem hiszem, hogy sokat jelentenek – bár vannak kamuváltoztatások, amik aztán valódiak lesznek.

viszont.

“Pl a Jake-Amy kapcsolat gyors pörgetésébe senki nem kötött, pedig az is komoly változtatás.”

amikor lement a rész, szinte mindegyik vélemény, amit olvastam, arról szólt, hogy ez mekkora gáz volt, amit csináltak:)

Thrasher - 2015. 10. 05. 11:59

óbazmeg, pedig hányszor megfogadtam már, hogy többet nem állok szóba humannel

Anthonz - 2015. 10. 15. 11:51

Az egyik legjobb jelenleg futó komédia szerintem. Az idei évad teljesen rendben van, sok a jó poén, remélem marad ez a szint.

DVM - 2015. 10. 18. 17:33

Nálam kaszaközelben jár, egy részt adok még. Nem azért, mert rossz, hanem olyan…semmilyen. A 3. részt simán úgy néztem, hogy fejben teljesen máshol jártam, annyira nem kötött le, egy mosolygós poén se volt benne, és vissza se tudom idézni, miről szólt.

sherlock20 - 2015. 10. 19. 18:12

3. évadra minden jó Fox sitcom átmegy pocsékba? New Girl után kezd ez is nézhetetlen lenni… Van pár jobb jelenet, de messze vagyunk az első évadok szintjétől…

mark - 2015. 10. 19. 22:54

A 3×01 nem volt valami jó, de azóta magasan van a színvonal, a legutóbbi rész pedig kifejezetten jó lett, hangosan röhögős volt nálam.

DVM - 2015. 10. 22. 18:20

Egyelőre maradok, de az nem jó, hogy a 3×4-nek ezt a credits alatti pár másodperccel sikerült csak elérnie.:(

elfeledettnick - 2015. 10. 25. 22:10

Első 2 epizód alapján ez elromlott

Capri - 2015. 10. 25. 22:42

A 3×4.epizód nagyon jól lett kitalálva a nyomozás, h végre újra az a régi csapat! :)

Köv. részt Halloween III. címmel hirdetik.Nagyon várós! És tavalyi rész nagyon jó lett, vicces rész volt.

LoGi - 2015. 10. 26. 07:22

3×05-öt most nézem, ez az idei haloween-i epizód, ami tudjátok mit jelent! :) DE már volt benne egy magyar említés is :D

Sz - 2015. 10. 26. 22:24

a halloween-i rész zseniális lett, kezd visszatérni a sorozat. ismét sokat lehetett nevetni rajta.

DVM - 2015. 10. 28. 14:39

És lesújtott a kasza. A kapitány kimért karakteréből sikerült egy ripacs idiótát csinálni, teljesen felborult a sorozatot működtető dinamika. Egyszer sikerült elmosolyodnom a 20 perc alatt, de ez kevés ahhoz, hogy folytassam.

Anthonz - 2015. 10. 29. 08:50

Kasza? Hát te érzed. Én kifejezetten bírom, hogy a kapitányt is megpuhították egy kicsit és néha belemegy a játékba. De biztos vagyok benne, hogy a következő résztől megint visszatér a régi autoritásához, és Jakenek lesznek még “problémái” ebből.
Nekem kifejezetten tetszik, beértek a karakterek, még nem érzem elkopottnak a poénokat, mint pl. a TBBT-nél, nálam minden héten város kategória.

DVM - 2015. 10. 29. 15:04

Anthonz: pont az volt a jó, hogy a kapitány Peralta ellenpólusa volt. Most meg átment vásári bolondba.

Anthonz - 2015. 11. 10. 09:30

Megint milyen jó rész volt, a kapitány meg Diaz, szakadtam, hét idézete gyanús :))

todie - 2015. 11. 10. 12:23

@Anthonz: en reg nem sirtam mar a rohogestol, de a kapitany es diaz miden pillanatan rohogtem es a vegen meg sirva/a takarot harapva, mert a baratnom aludt a szomszed szobaban. hatalmas resz volt.

andre braugher zsenialis itt(is).

eszemix - 2015. 12. 07. 20:10

Ismét magyar utalás a 3*09-ben, Hungarian pezsgő :D

Anthonz - 2016. 04. 21. 17:07

Dennis Haysbert vendégjáték senki? (a 24-ből az elnök), hát mekkora jóság volt ahogy a kapitánnyal beszélgettek :)

eszemix - 2016. 04. 22. 23:28

Charles-nak is megvan az értékrendszere :D
What about me? What if something happens with Jake and he never gets to meet my baby? I don’t wanna hang out with some stupid baby who’s never met Jake.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz