login |

Pilot: Quantico

2015. 10. 03. 19:35 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Akkor ez most a Grey’s Anatomy rejtéllyel? Mondanám, hogy a Traveler-re hasonlít jobban, csak hát azt nem sok jelenlegi olvasó ismeri már, pedig érdekes sorozat volt. Meg igazából ez is az, csak a szappan illata zavaró picit.

quantic11

A Quantico úgy kezdődik, hogy főhősnőnk, aki tanuló FBI ügynök, a 9/11 óta elkövetett legnagyobb terrortámadás krátere mellett ébred. Az FBI lekapcsolja, elkezdik kihallgatni, és így nézünk vissza a kiképzésre. Hogy miért pont arra az időszakra? Mert a terrorista az újoncok között van.

Gondoltam, hogy ha jó karaktereket hoznak, akkor simán nézős lehet a sorozat, és igazam lett. Bár a “random férfivel lefekszik a főhősnő, aki utána ott van a kiképzésen”-fordulat nem kellett volna, de ahogy bemutatták, hogy mennyien titkolnak valamit, az tetszett. Bár kicsit furcsa, hogy ennyi ember képes az FBI elől rejtegetni dolgokat…

quantic12

Ami pozitívum, hogy a Quantico-t nem sújtja a pilotbetegség. Kellő tempóban érkeztek az érdekes információk. Végig érezni, hogy legalább erre az évadra komolyan át van gondolva. Már most is felfedtek fontosabbnak tűnő dolgokat, és természetesen ott van a fő rejtély, hogy vajon ki lehet a terrorista.

A kiképzésre flashback-jelenben való menekülés és nyomozás azért nehéz diónak tűnik. Remélem, tudják tartani az arányt, hogy mindkettő érdekes maradjon. A pilotban simán működött, de hát 40 perc alatt könnyű fenntartani a tempót.

Viszont nagyon fájt, az a szappan. Tényleg nem véletlenül hoztam szóba a Grey’s Anatomyt, mert teljesen az jutott eszembe róla. A zene stílusa, a montázs szerűségek, és persze a sok szexuális feszültség már most is. Mindenkinek van titka, de az nem a nedves alsónemű, hiszen az inkább tény.

quantic13

Simán megkapja a 3 részes esélyét, egyelőre az érdekesebb őszi darabok közé tartozik nálam. Mondjuk a pilot legyen 7/10, nem sok kedvem volt éppen nekiülni, aztán nagyon könnyen lecsúszott. Jó kis popcorn lehet ebből.

24 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 10. 03. 19:51

“csak a szappan illata zavaró picit.”

de miért? oké, lehet, hogy tudatosan zártam ki az emlékeimből, de nekem ez volt a pozitívum, hogy itt nem volt szinte semmi szappanos, hiszen alig ismerik egymást, nem itt kezdődtek a szerelmi szálak, nem volt huzavona, meg ilyesmi. persze lehet, hogy nem erre gondoltál, de én arra számítottam, hogy uhh, soap lesz, és egyelőre az nem volt meg annyira.

“a “random férfivel lefekszik a főhősnő, aki utána ott van a kiképzésen”-fordulat nem kellett volna”

így, hogy még ezt is megmagyarázták, hogy nem véletlen volt, ezzel sem volt bajom. viszont így, triplán kiemelve, rögtön az jön le egy nemnézőnek, hogy itt bizony dugnak jobbra-balra. pedig ez egy kiszámított húzás volt, vagy inkább közel sem random.

winnie - 2015. 10. 03. 20:04

egyébként ez duplázás, mert.

winnie/quantico: ” ráadásul a pilotban nem nagyon volt idő szappanozásra”

human/quantico: ” a szappan illata zavaró picit.”

winnie/blood&oil: “a Blood & Oil nem az új Dallas. ”

human/blood&oil: “Ez az új Dallas.”

dragon1986 - 2015. 10. 03. 20:11

:D ellentétes vélemények .

HoC - 2015. 10. 03. 20:14

Érdekes volt a pilot, de még nem tudom merre fognak menni.
Jelenleg 6/10.

human - 2015. 10. 03. 20:15

persze, minden mögött van hátsó szándék a kiképzésen, ezért is 7/10, de mégis klasszik szappanoperás (már a hasonló drámákhoz viszonyítva) húzások szerintem: bámulják a szépfiút, kóstolgatják egymást, a gyors menet a rész elején. Lehet csak az általad említett furcsa vágás rontotta el.

(a blood and oilod még nincs kinn:)

ayren - 2015. 10. 03. 20:55

“…hogy mennyien titkolnak valamit, az tetszett. Bár kicsit furcsa, hogy ennyi ember képes az FBI elől rejtegetni dolgokat…”

Lehet, nem jól emlékszem, de nem arról volt szó az elején, hogy amit kiderítenek egymásról, azt az FBI már tudja?

Benzin - 2015. 10. 03. 20:56

Ez a pilot szép tisztelgés a “Szívtipró gimi” alkotói elött

2/10

monti - 2015. 10. 03. 20:58

nekem tetszett, de tényleg majd kiderül merre veszik az irányt, régebben volt valami sorozat amiben egy hacker csajszi menekült, na az azért volt pont jo, nem zavarna ha folyamatosan menekülnie kellene)))

human - 2015. 10. 03. 20:59

ayren: nem hiszem, hogy az FBI tud a két nőről, hogy a csávó nem meleg és tetteti valamiért, és a többi.

Alterego-x - 2015. 10. 03. 21:03

ayren: Igen, arról volt szó, ezt nézte be aztán az FBI, amikor egyetlen jelöltről nem tudták a sötét titkát amivel eleve be sem lett volna szabad engedni. (gondolom neki más, kisebb titkát tervezték megtalálandónak).

Alterego-x - 2015. 10. 03. 21:08

human: Azt azért csak észerveszik ha plusz egy extra hidzsábos nő flangál Quanicoban, kizárt hogy ne a közreműködésükkel lenne ott.

A csávóról meg már az sem érdekelte őket hogy szűz, ilyesmire eleve nem is volt okuk szűrni.

human - 2015. 10. 03. 21:20

Alterego-x: lehet mindenről tud az fbi mert ilyne olnya összeesküvés és majd kiderül, viszont tutira nem ezek voltak az említett kihallgatásokon, nem ezek voltak az aktákból kihagyott dolgok a gyanúsaknál. De persze az FBIhoz beépüléshez mindenkinek kell valami olyasmi sötét dolog, amiről tudnak, különben tovább keresgélnének. Pl a fő csajnak biztosan van mélyebb titka, amiről látszólag nem tudnak, erre csak az önvédelem derült ki, az volt kihagyva az aktából.

tomex - 2015. 10. 03. 21:30

Na ez valahogy nagyon bejött. Pedig országos csatornán megy és ez nem épp előny nálam, de ez valahogy végig lekötött. Nézős lesz aztán majd kiderül kaszálom e vagy marad.

Neoprimitiv - 2015. 10. 03. 21:41

human: az FBI lehet, hogy nem tud, de a főnökasszony (aki megszöktette Miss World-öt) igen. Amikor a mű-meleg srác másodszor bekopog hozzájuk, akkor az egyik csaj mondja a másiknak, hogy a Miranda most őt szeretné látni. (Elsőre én is átsiklottam rajta, ki a tököm jegyzi meg az összes vezetéknevet, de egy fórumposztban írta valaki.)

hummel - 2015. 10. 03. 22:32

Hát elég valószínűtlen, hogy az FBI ne tudott volna az ikrekről. Mindenkit párosával helyeznek el, egyvalaki viszont külön szobát kap? Plusz maga Quantico és környezete elég speciális. Az FBI akadémia csak egy a sorban, ami itt helyezkedik el. Elég szigorúan ellenőrizhetik a belépőket.

winnie - 2015. 10. 04. 04:16

hummel: lehet, hogy ki fognak térni rá, de a vallása miatt került egyes szobába első sorban.

és nekem is meg kellett néznem, hogy vajon ismerjük-e az említett mirandát.

drakisz - 2015. 10. 04. 07:27

A Bones és ez egy csatornán megy? Merte előbbiben jó párszor elhangzott a Quantico szó.

winnie - 2015. 10. 04. 07:52

drakisz: nem, de amiben van fbi, ott elhangzik. a sleepy hollow évadnyitóban is volt:)

jessm - 2015. 10. 04. 13:08

Jé nekem le se esett a , hogy a fönök Miranda. Pedig én is gondolkoztam, hogy ki a fene az Miranda.
Tényleg lehet álca a melegség is ,mert furcsa volt, hogy az a kavés randi a pilot elején. Mert biztos nem arról volt szó ciki kiképzésre menni egyedülállóként, pont az hely az ahol nem gáz.

hummel - 2015. 10. 04. 13:32

winnie: A vallási ok csak feltételezés volt Simon részéről.

dinnyemano - 2015. 10. 04. 19:36

nekem bejött…végülis főként a sok eyecandy miatt. :)
Jake Mclaughlin nagy tetszett már az egy évadot megért Believe-ben is. meg a srác a Sense8-ből, kár hogy ő már nem lesz a többi részben…
Tök érdekes Winnie és Human ilyen szinten ellentétes kritikája. Winnie-t tényleg telibekapta valami, mikor nézte :D

kisanna - 2015. 10. 06. 09:16

nekem ez volt eddig az első olyan újonc, ami teljesen lekötötte a figyelmem, tapadt a szemem a képernyőre végig a 42 percben. ez nálam elég ritka dolog:D
szóval jó, korrekt, fasza, maradok.

winnie - 2015. 10. 07. 14:41

1×02: uhh, ez legalább nem irritált, de ugyancsak nagyon rossz volt, ráadásul rém komolyan veszi magát és elhiszi, hogy rettenet okos. 3/10.

winnie - 2015. 10. 13. 21:11

A Quantico az 1×03-ra újabb mélységeket ért el, hihetetlen mennyire melodráma, tapló, idegesítő crybaby karakterekkel.

most rengeteg minden nagyon gáz volt, de én továbbra sem a szappant látom benne, hanem…, tényleg, ahogy paladin is írja, a hisztit. valaki kérdez valamit, amire a válasz valami anyázás, vagy pikírt genyóság, és ennyi a jelenet. megint egy kérdés, megint valami patkány válasz, és vége a jelenetnek. lehet, hogy én vagyok érzékeny, de amit levágtak, az a parasztság csimborasszója volt. aztán meg besérültek.

és a végén meg kapják a nagy elismerést, hogy mennyire összetartóak.

azt azért megnéztem volna, hogy az egyik tesó hogy oldotta meg, hogy pont olyan monoklit csináljon, mint amilyet ő kapott. ha véletlenül az első ütés nem jön be, tovább csépeli. ha pedig túl nagyot üt, akkor baj van?:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz