login |

Sleepy Hollow: kezdett a 3. évad

2015. 10. 03. 14:08 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Evil has returned to Sleepy Hollow.

Nagygenerálon esett át a harmadik évadra a Sleepy Hollow, melyet (szerencsére?) meg akart menteni a FOX. Az utolsó esélyt kapó, egykor szebb napokat látott, de a 2. évadra a földbe vezetett természetfölötti krimi új showrunnert kapott, s vele együtt majdnem mindenkit elzavartak, írókat, a házi rendezőt, három állandó szereplőt, sőt, még két gyakran visszatérőt is.

Azt hiszem, hogy az összes változást csak üdvözölni tudom, annak ellenére, hogy a 2. évad utolsó két része számomra talán a két legjobb SH-epizód volt. Naná, mert időutazás.

Sleepy Hollow - 3x01-01

A 3. évad egy éves időugrással és kőkemény bonding-gal kezdődik Abbie és Crane között. Sok minden változott, előbbi FBI-os lett, utóbbi utazgatott (a Crane a repülőgépen-szegmenst maximum flashback-ben láthatjuk majd), élvezték a fenyegetések nélküli életet, azonban a Tanúlét szólít, hiszen jól tudjuk, hogy mindössze egy megpróbáltatáson vagyunk túl a hétből.

A premierben Abbie és Crane (+Jenny) egymásra találása működött a nosztalgiafaktor miatt, szerencsére a “múltember a jelenben”-bohóckodás is megmaradt, amiről azt hittem, hogy eltűnik, de egyébként csak egy random démont kaptunk, amelyet Abbie “földi” nyomozós esetéve kötöttek össze, s ez elég érdektelen volt.

Sleepy Hollow - 3x01-04

Minden más egyelőre csak sejtetés szintjén mozog. Az új állandó szereplőként érkező ifjabb Corbin, valamint az új zsarufőnök még nem jött meg, viszont Pandora (mint új főgonosz? még az is lehet), valamint Betsy Ross a múltból már bemutatkozott, de előbbi némelyik jópofa trükkjén kívül még egyikükről sem sikerült eldönteni, hogy mennyire fog bejönni.

Guns, knives, things that go boom. We’re back in the demon-fighting business, we’re gonna need’em.

Egyelőre viszont az FBI-os oldal nem nagyon izgat, márpedig az biztos, hogy meg fog maradni (a seriffhivatal díszletét le is dúrták, a helyére jött az FBI), viszont nem érzem, hogy különösebben érdekelne a “normál” bűnözés, valamint az, hogy Abbie titkolózzon kollégái és a főnöke előtt. Az már megvolt, pipa, ideje tovább lépni.

Sleepy Hollow - 3x01-05

Szóval ambivalensek az érzéseim. Jó újra látni a csapatot, de bízom az érdekesebb folytatásban. A Pandora-szál kapcsán pedig eddig csak titokzatoskodtak, így az igazi szezon csak a 3×02-vel fog kezdődni. 5/10.

11 hozzászólás Ne habozz!

Dark Energy - 2015. 10. 03. 15:01

Számomra csodaértékű, hogy nem lett kasza, pedig nagyon rezget a léc. Én csak örülök, mert kezdettől fogva nézem és nem mondom, hogy nem voltak mélyrepülések, de nekem fent tudta tartani azt a szintet, hogy maradjak. Igaz, hogy előfordult olyan, hogy kimaradt 3-4 rész, amit utána ledaráltam, de ezzel a sorozattal így vagyok. Néha jegelem, aztán darálom, aztán hetiben nézem, majd újra kihagyok pár részt, majd ismét dara.

J94 - 2015. 10. 03. 16:36

Érezhető, hogy lecserélték a készítőket. Kicsit lazàbb a stílusa.
Érdekes, hogy Crane aki eléggé szkeptikus volt és nem tudott sokat a démonokról, most egy varàzsporral analizàlja,hogy démon-e az elkövető.
Egy kicsit komorabb Crane-t vártam, aki igényli majd Abbie-t. Erre Abbie FBI-os lett, Crane meg repülővel utazik és jól van. Az màr mekkora volt, hogy a családi kastélyban a “kriptájában” talàlt egy táblát. Úgy tűnik a tanúkon kivűl mindenki tudja|tudta, hogy kik a tanúk.
Úgy éreztem a rész elején, hogy ez a gonosz Pandora lesz. Betsy Rossnak igen badass-re sikerült a belépője. Vajon ő lesz a romantikus szàl a sorozatban Crane-nek(Katrina után)?
Összeségében: Felfrissült a sorozat, vannak benne újítások. Végre nem a 4 lovasról szól csak. Nálam is voltak kasza helyzetek, de ez tetszik most.
9\10

Isteee - 2015. 10. 03. 22:00

Áááh, így már értem a változást. Csak pislogtam a rész alatt, hogy vajon miért is nem tetszik. Nekem ez egyáltalán nem jött be. Túlságosan sablonosnak hatott, még a párbeszédek sem voltak az igaziak, mondhatni unatkoztam alatta.
Sajnos ezt a változást nem tudom üdvözölni, az előző 2 évad teljesen más volt, ez olyan amatőrnek hatott.

Lemoni - 2015. 10. 04. 00:12

A változtatás nekem csak annyiból tűnt fel, hogy Abby még gyorsabban fo**a a még több szót, untam, na. Ja, meg csináltak neki egy normálisabb frizurát. A heti szörnyön láthatóan többet dolgozott a maszkmester, mint az írók. Betsy Ross-ban látok fantáziát, de Pandora így elsőre bűnrossz, az alakítójával együtt.

Zora - 2015. 10. 05. 20:43

Na szóval, az előző évadot pár rész után abbahagytam. Gondoljátok, úgy érdemes folytatni, hogy megnézem a 2 utolsó részt, és így nekikezdek a 3. évadnak? Mert lesz egy Bones crossover, és hogy elviselhessem a SH-t, talán el kellene kezdenem edzeni…

polovcev - 2015. 10. 09. 20:56

Én szerintem most szállok ki. Egyrészt bosszant, hogy Crane két évadon át másra sem tudott gondolni, mint az asszonyra, most meg hirtelen felbukkan egy másik nagy amour. Másrészről engem a Moloch- 4 lovas lehetőség jobban érdekelt, mint az évadonkénti random gonoszok. Mégegy Supnat-ra semmi szükségem.

Dave - 2015. 10. 12. 21:53

Ez innentől kasza nálam. :(

winnie - 2015. 10. 13. 21:46

Zora: igazából még S2-esek sem kellenek, mert nagyon odatartoznak a főszálhoz, de időutazós részek voltak, és jók. a 3. évad újraindít, elég az is.

JH94 - 2015. 10. 21. 12:43

Hát a kezdeti lelkesedésem csökkent. A Hasfelmetszős rész nem tetszett. Logikálatlan volt.

Roland - 2015. 11. 25. 21:20

nalam is kassza:( talan egyszerr ..ha nem lesz mit nezzzek ..eloveszem

kecskebégető - 2016. 04. 04. 22:31

hidden one kiváló arc tök kedves aztán3 sec és porba alázza Pandorát hahah
jó a sori na 10/8

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz