login |

The Simpsons: kezdett a 27. évad – írta Lackó

2015. 10. 05. 16:03 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Nem tudom, ki van vele úgy, mint én, hogy még 26 év után is követi ennek a családnak a humoros mindennapjait. Természetes, hogy a többség szerint a The Simpsons már bőven kifulladt, akik pedig még mindig követik hétről hétre, kisebbségben vannak.

Éppen ezért jelzem azoknak, akik már régen kaszálták, de egykor szerették Simpsonékat, hogy a sorozat sokat javult az elmúlt évben. Az évadnyitó pedig egészen szokatlan lett.

simpsoncsalads27e01

Hatalmas médiakampány előzte meg a 26. évad indulását, a klasszikus bulvársajtóban lehetett olvasni Marge és Homer válásának híréről. Bár a nyitány megosztotta a közönséget, amondó vagyok, hogy egy teljes mértékben humoros és jó történettel ellátott résszel volt dolgunk.

Mondjuk a megszokott kanapé gagből, még a kanapét is kihagyták, de ennek ellenére az remekül parodizálta Beatles-lemezborítókat. A tovább után folytatom spoilerekkel.

Rögtön bele is vágtunk a közepébe, míg az egyik pillanatban még Homer narkolepsziáját diagnosztizálták, a következő percben már a házassági tanácsadónál ültek – ennek kapcsán a Girls-ös Lena Dunham telitalálat lett a gyógyszerész szerepbe.

simpsoncsalads27e01 (2)

A házassági problémát egyébként nem a megszokott módon intézték el, ami nem baj, sőt ez adta az ízét az epizódnak. A sokakat “felkavaró” csavaros lezárással kapcsolatban csak annyit mondanék, hogy jó látni, hogy az írók ennyi idő után is, hacsak egy kissé is, de megtudnak lepni.

Persze kezdett már ennél sokkal jobban is a The Simpsons, azonban az utóbbi évekhez viszonyítva messze a mostani nyitány volt a legszórakoztatóbb, legalább 7/10-et ér.

The Simpsons-1

És ha ez a minőség és ötletesség lesz jellemző az egész szezonra, akkor nem hiszem, hogy túlságosan aggódnunk kéne.

 

9 hozzászólás Ne habozz!

marsters - 2015. 10. 05. 16:54

Azt hallottam hogy legalább 30.évadig szeretnék ha futna szóval még van pár éve szerintem.

Skate - 2015. 10. 05. 18:23

Gyerekkorom óta megy már a sorozat és még a mai napig követtem. Ennyi idő után nincs olyan sorozat, ahol ne lennének hullámvölgyek. Ritkán kapok rá hasonlóan egy-egy részre ennyire, viszont ez az évadnyitó kifejezetten tetszett. :)

elemerapioca - 2015. 10. 05. 18:28

detto. Nekem is a Simpson csalad volt az elso “anime” amit neztem eveken keresztul a mai napig. Imadom es nagyon sajnalnam ha mar nem lenne szoval remelem meg sok sok ev al elotunk (es a South Park elot is).

1 dolog van amit sajnalok
nem mernek valtoztatni a koncepcion. Igen is Bart es Lisa is legyenek oregebbek, legyen sajat eletuk, problemajuk stb.. Igy meg jobb lehetne ez a sorozat

MRagnar - 2015. 10. 05. 19:27

Noha nem 27. éve követem, de kölök korom óta igen. Én régóta remélem, hogy eljut 30-ig, aztán lecsöng. :D Meg mondjuk + 1 film. :P

wirth6 - 2015. 10. 05. 21:35

Az évadnyitóban szerintem semmi igazán szokatlan nem volt. Egyedül a végső feloldás volt olyan, amit nem biztos, hogy láttunk már a Simpson családban. Viszont láttuk már máshol. Mindenesetre ez a csavar ha igazán eredeti lenne se javítana szerintem sokat azon, hogy lehúztak még egy bőrt a Simpsonék szakítanak aztán mégse történetről. Még követem hétről hétre a sorozatot, de már csak megszokásból. És szerintem aki korábban kaszálta, nyugodtan hagyja is úgy. Persze van némi javulás a film utáni mélyponthoz képest, de egészen minimális.

ALDO - 2015. 10. 05. 22:40

Én is 1998 óta követem, amióta nálunk is bemutatták. Gyakorlatilag ezzel együtt nőttem fel és a legrégebb óta folyamatosan nézett sorozatom. Nálam tavaly vált újra heti nézőssé. Valóban egy kicsit megkopott, de egy több mint negyedszázados sorozatnál lehet-e egyáltalán elvárni, hogy képes legyen megújulni? Mert amiket ellőnek, azokat szinte mindig fel lehet fedezni egy korábbi epizódban. Már koránt sem fekve röhögős, mint az első 12 évad során, de még így is azt adja, amit elvárok tőle. A Family Guyt és a South Parkot már évek óta kaszáltam, így már csak Simpsonsék maradtak, na meg Archer.
A évadnyitó sem mutatott semmi újat. Marge és Homer házassága évadonként legalább háromszor veszélybe kerül, de a végére úgyis megoldódik. Az alapötlet, az álom az álomban, a történet a történetben, hogy a végén kiderüljön, hogy kinek volt az álma az egész, szinte egy az egyben a 17×13-as epizód.
Szóval nincs új a Nap alatt, de ami már ilyen hosszú ideje meg, azt nyilván nem fogják nagyon megbolygatni. Már a 28. szezon is be van rendelve és ha jól tudom a színészeknek belefoglalták a szerződésükbe egy esetleges 30. évadot is. Valószínűleg rá is fognak játszani a kerek jubileumra.
A Minority Report pilotból pedig megtudhattuk, hogy még 2065-ben is menni fog a 75. évaddal. :)

elfeledettnick - 2015. 10. 07. 00:04

Valóban egy kicsit megkopott, de egy több mint negyedszázados sorozatnál lehet-e egyáltalán elvárni, hogy képes legyen megújulni?

Doctor Who. :P Simpsonst én személy szerint úgy nyolc éve hagytam abba, azóta csak és kizárülag azt hallom hogy hát igen, hullámvölgy. Enyhén szólva nem bántam meg. :)

Cooper911 - 2015. 10. 07. 07:11

Én is követem és bejön.
De ilyen hosszu sorozatnál tényleg megcsinálhatták volna, hogy öregedjenek a szereplők, felnőjjenek a gyerekek.
Sokszor van visszautalás Homer-ék fiatal korára, szerintem erre a témára is rá lehetne húzni akár komplett epizódokat is.

Spoiler! Második részben akkorát röhögtem amikor Marge a megtakaritott pénzét Benderből vette elő :D

ALDO - 2015. 10. 08. 02:59

elfeledettnick:

A Doctor Who technikailag csak 10 éve megy FOLYAMATOSAN. A 60-as évekbeli elődöt ne számítsuk már ide, mert akkor boldog-boldogtalan a TV előtt ült és volt cirka másfél évtized szünet.
Azon is lehet filozofálni, hogy kell-e egyáltalán újítani, mert ha vevő a közönség, akkor minek kockáztatni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz