login |

Chicago PD: kezdett a 3. évad – írta Sue

2015. 10. 06. 15:21 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt kell mondjam, határozottan elégedett vagyok ezzel az évadnyitással. Bár erősen ott volt bennem az „én ezt előre megmondtam az évadzárónál”-érzés, de valahogy mindezt sikerült olyan ügyesen adagolni, szép apránként, hogy hatalmas szerencsémre mégsem maradt utána ott az a bizonyos rémes íz a számban.

Chicago PD - 3x01-01

Nem mondom, hogy nem voltak bennem olyan pontok, amik nem jártak együtt némi hiányérzettel – lásd még: Casey emlegetett ügyének továbbra is meg sem említése –, de ennek ellenére kijelenthető, ez a történet így volt kerek, innen lehet továbbevezni a tűzoltó hadnaggyal való közös történetszál felé. A tovább mögött mindezt spoileres formában fejtem ki.

Ahogyan az várható volt: hál’ az égnek nem húzták el Lindsay visszatérését rétestészta-jelleggel, az már inkább okozott egy kicsike (de valójában csak minimális) meglepetést, hogy ehhez a Halstead bajba kerülését használták ürügyként. Valami, számomra rejtélyes oknál fogva ez az opció az én fejemben nem merült fel, pedig teljesen kézenfekvő volt a múlt évben a két karakter között történtek fényében.

Chicago PD - 3x01-03

Tény: a csapat egyetlen női nyomozójának magándrámázása éppen kezdte elérni nálam azt a szintet, hogy elkezdjem szálanként befonni a szemöldökömet és a szempillámat tőle tavasszal, s mindezt nem is rejtettem véka alá. Ugyanakkor ebben a 40 percben minden olyasmi benne volt az ő karaktere kapcsán, ami miatt az elején megkedveltem: a bátorsága, az önfeláldozása, a határozottsága, a látszólagos keménysége, a lojalitása.

Tisztában vagyok azzal, hogy éppen ezek vezették el egyébként ahhoz is, hogy ki akarjon szállni, de azt gondolom, hogy kell ő ebbe a csapatba. Nem azért, mert nem bírom Burgesst, sőt, a járőrlánykát kifejezetten ügyesnek tartom, de ebbe a Csapatba, ezek mellé a srácok mellé sokkal jobban passzol még jelenleg Lindsay karaktere.

Chicago PD - 3x01-02

Külön jó pont volt, hogy Olinsky tájékoztatta a helyzetről Lindsay-t, nem a csapat bármely más tagja: a Voighthoz régebb óta valamilyen oknál fogva közel álló/hűséges karakterek ilyetén jellegű összetartása egy olyan pontja ennek a sorozatnak, ami szerintem még érdemelne némi boncolgatást, mert bár már nagyon sok mindent tudunk, de legalábbis sejtünk mostanra, vannak még itt régről elásott csontocskák.

Vissza a történethez: egy drogügylet kapcsán odáig fajul a „beépülési kísérlet”, hogy az informátor, aki beviszi a nyomozóinkat a vezérhez, azonnali hatállyal kinyíródik a saját testvére keze által, Halstead pedig túszul esik. Mindez – khm… – rendkívül érdekes módon pont azok után, hogy Halstead (persze sikertelen) kísérletet tett az élet „sötétebb”, de garantáltan szerekkel telibb oldalának hódoló egykori társa visszacsábítására az egységhez. (És igen, tudom, fogjam vissza a szarkazmusomat – én igyekszem, de mostanság csak így elviselhető a létezés.)

Chicago PD - 3x01-06

Olinsky magánéletéhez kapjuk szépen apránként az újabb morzsákat, egyre inkább érdekel a karakter, határozottan elkezdtem azon szurkolni, hogy több mindent megtudjunk róla az idei évadban, persze nem úgy, hogy túlzásba viszik a vele kapcsolatos történeti részeket. Mindennek megvan a maga helye és ideje. Az én szememben most éppen annak, hogy egy kicsit kiegyensúlyozódjanak az egyes karakterek közti egyenlőtlenségek, s ahhoz óhatatlanul szükségeltetik az eddig hátrébb szorult figurák előtérbe hozatala.

Erre erősített rá a nyitány záró jelenetsora a Molly’s-ban: az még csak hagyján, hogy külön öröm volt látni egy kicsit a többi testvérsorozat (a Fire és Med) egy-egy szereplőjét, mert ezzel is azt lengették be, amit várok, mert tényleg csak a hab volt a tortán. De a tű például, amit Burgess a kedves vőlegénye táskájából kiesve talált, felvet bizonyos kérdéseket. És nagyon remélem, hogy ez még ki lesz fejtegetve.

Chicago PD - 3x01-07

 

Ne felejtsem el: Voight továbbra is tud badass lenni (lásd még a börtönös jelenetet), mint ahogy Trudy is hozta a formáját – ezek maradhatnak így továbbra is. Emellett meg meg kéne felelni mindazon további elvárásaimnak is, amikben szó van holmi pár részes átívelésekről és egyéb apró finomságokról, de ami ezeken túl van, az jelen nézőpontomból csak a hab lehet a tortán.

Hajrá, részemről marad a nézős listámon a Chicago PD, várom, mit hoz a következő rész (az előzetes alapján csupa olyasmit, amitől annak idején megkedveltem a chicagói zsarukat).

11 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2015. 10. 06. 15:52

“De a tű például, amit Burgess a kedves vőlegénye táskájából kiesve talált, felvet bizonyos kérdéseket.”

Én úgy emlékszem, az a partnerének a táskája volt, nem a vőlegénye táskája.

Az évadnyitó bejött, annak ellenére megnéztem, hogy szomorú szívvel el kell engednem a három sorozatot (Fire, PD, Med). Jók, hozzák a kötelező és elvárt színvonalat, mindig lehet bízni benne, hogy 40 perc kikapcsolódást nyújtanak, de idő hiányában sajnos kaszálnom kell (most ezt a szót sem használom szívesen) a triót.

Seth (GIE) - 2015. 10. 06. 21:18

Nem a vőlegénye táskája volt, hanem a rendőr partneré

Brynden Rivers - 2015. 10. 07. 08:24

Majd egyszer megint nekiállok, idő hiányában én sem nézem már egy ideje.

Stabil a minőség, ami a sok hullámvasút sorozat után (pl. Homeland) üdítő.

Sue - 2015. 10. 10. 16:54

Én is azt hittem elsőre, hogy a táska a társáé, vissza is néztem többször is, de valami, valahogy nem klappolt. Aztán nekiálltam utánanézni, és az offical oldalukon meg az volt, hogy a vőlegény táskája – naiv vagyok, ezért úgy döntöttem, hiszek neki, meg a testbeszéd a táska összeszedése után azt jelezte, hogy akár így is lehet. :) De úgyis ki fog derülni. :) (az újabb részt még nem volt időm megnézni)

sherlock20 - 2015. 10. 31. 12:35

Eddig hozza az eddigi szintet, bár azt nem értem hogy miért egybe adták le ezt a két részt… Azt hittem, legalább valami összefüggő nagy dráma lesz, de két teljesen külön sztori volt. Na mindegy

Snoopyzit30 - 2015. 11. 13. 09:35

Nekem bejött a duplarész (5-6.), de azon én is meglepődtem, hogy két teljesen külön story volt. Azt hittem lesz valami nagy átívelés, de egy percig sem untam (ami pl. Chicago Fire-nél mostanság sokszor előfordul velem).

bobi64 - 2015. 12. 04. 06:50

Szerintem az egyik legjobb sorozat, bár azt nehezen emésztettem meg, hogy a 2. szériában kinyírták a jó útra tért csajt.

jessm - 2016. 02. 12. 23:42

WOW az SVU cross a PD és Gregory Yates viszzatérése erősre sikeredett, . Tényleg jól eltalálták ahogy szórakozott Yates a csapattal. NAgyon eltalálták a türténetet.

dzsabi - 2016. 03. 22. 19:26

10.résznek van folytatása? Mármint amikor Roman lelövi a csávót és felhívják Voightot?

bobi64 - 2016. 06. 05. 14:51

Hűha, micsoda pezsgés van itt. A dzsabi féle kérdés számomra sem világos ennyi idő után, de vissza nézem majd a részeket…

rary - 2019. 12. 27. 18:14

Nem rég kezdtem bele, még csak “sajnos” most, mert egyszerre több mindent nézek. Kitartok és nézem a Chicago triót, csak lassan haladok velük. A táskából kiesett dolog szerintem is a rendőr partneréé. Megbízható sorozat, jó kikapcsolódás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz