login |

The Blacklist: kezdett a 3. évad

2015. 10. 06. 13:30 - Írta: dzsiaj

48 hozzászólás | kategória: kritika,

– Hey Reddington, I will find you.
– You know, as my father used to say to me, just because you’ve been bumped up to first chair in the orchestra doesn’t mean you can compose a symphony.

Az előző évad végén kifejezetten örültem a 2. szezon közepétől kezdődő, szemmel is jól látható minőségnövekedésnek. Az iram egyelőre továbbra is kitart, és a feldobott cliffhanger nem egy epizód alatt fog lezárásra kerülni, ez már biztos.

Ennek személy szerint örülök, és baromi kíváncsi vagyok, hogy dobják-e a status quót, és valami teljesen új irányba megy el az ötletgazda Jon Bokenkamp és a showrunner John Eisendrath (álmodik a nyomor), avagy az újonnan kialakult szituáció csupán némi vargabetű.

Blacklist3

Azért vetem fel ezt, mert az évadnyitóban jó nagy katyvaszba hozták a fő karaktereket, jelen pillanatban fogalmam sincs, hogy innen miképp fogunk visszajutni a random nyomozásokhoz. Ez egyfelől jó dolog, hiszen végre nem kilométerekről kiszámítható a The Blacklist, másfelől viszont kockázatos, anno a Person of Interest-et is akkor kezdték otthagyni a nézők, amikor átváltott egy sokkal szerializáltabb formulára.

Akárhogy is, viszonylag elégedett vagyok ezzel a 3. évados kezdéssel, de továbbra sem győzöm hangsúlyozni, hogy a sorozat neve hallatán kereszteket hányók feleslegesen néznek vissza: Raymond Reddington (James Spader) még mindig sokkal okosabb mindenkinél (bár szerencsére azért már az ő terveiben is felmerülnek előre nem várt tényezők); Megan Boone továbbra sem tanult meg színészkedni, viszont idén is kap új parókát, íme:

Blacklist6

Donald Ressler (Diego Klattenhoff) úgyszintén maradt a sorozat messze legidegesítőbb karaktere (de legalább… Ja nem, ő tényleg nagyon-nagyon irritáló maradt), és így tovább. Amiben más lesz (lehet) az idei etap, az az alapszituáció, amibe hőseink kerültek, és az egyre erősödő főellenség, amely új arcát mutatta az évadnyitóban. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Liz és Red tehát menekül, gyakorlatilag mindenki elől, hiszen az igazságügyi miniszter megöléséért nincs olyan rendvédelmi szerv, mely ne rájuk vadászna. És szerencsére ez olyan probléma, amit még Reddington sem tud csettintésre megoldani, kénytelen ő is felvenni a nyúlcipőt.

Blacklist1

Persze mint mindig, most is van egy előre kidolgozott terve, amely előre nem látható tényezők miatt kudarcba fullad, és így az epizód végére kettős helyzet alakul ki: Reddington ugyan meg tud lépni a városból, Liz viszont bennragad, és kétségbeesésében elég őrült, viszont teljesen logikus lépésre szánja el magát.

Gyakorlatilag ezzel össze is foglaltam az epizód lényegi történéseit, de két momentum mellett mégsem tudok szó nélkül elmenni.

Blacklist9

Az egyik Dembe (Hisham Tawfiq), aki állandó szereplővé avanzsált, ráadásul rögtön saját történetszálat kapott. Nagy az öröm, a szótlan karakter (talán épp emiatt) a sorozat egyik legjobbja, de hát nézzünk magunkba: nincs az az isten, hogy ne Reddington ellen akarná őt felhasználni a titkos szervezet újonnan megismert ügynöke.

Az az ügynök, aki szerencsére kellően jól megalapozott, erős karakternek tűnik, úgyhogy abban is elég biztos vagyok, hogy a David Strathairn által megformált CIA-igazgató hamarosan föld alá fog kerülni. Merthogy ez nem az a sorozat, ahol a kiírni szánt karakterek leutaznak Bélapátfalvára a rokonokhoz. Ezzel amúgy nincs is semmi baj, csak hát éppen az ilyen momentumok miatt kiszámítható helyenként a The Blacklist.

Blacklist2

– Raymond, Elizabeth, and you are…?
– Please, don’t hurt me.
– No, no, no, no. We’re not gonna hurt you, Martha. We are, however, going to take your cellphone and lock you in the bathroom, okay?

A másik a heti szám, a Troll Farmer, ami nem is egy ember, hanem egy egész szervezet: a munkájuk figyelemelterelés, kvázi kármentés.

Ha benne vagy a hírekben, de nagyon nem szeretnél ott lenni, ez a szervezet elkezd kamu híreket kreálni, teleszórják szeméttel az összes közösségi oldalt, hogy az emberek véletlenül se rólad beszéljenek. De emellett szereznek Liznek egy dublőrt is, akinek annyi a dolga, hogy fel-alá grasszáljon az utcákon, mutogassa magát, ezzel is elterelve a rendőrök figyelmét.

Blacklist5

Egy újabb parádés ötlet, csak hát a kidolgozásra a nagy sietségben nem jut idő, ráadásul nehogy már annyira amatőrök legyenek, hogy Liz-t csak a nagyváros déli kamerái „észlelik” számtalan különböző helyen. Ennyiből még Ressler-nek is leesik, hogy akkor nyilván északra kell keresgélnie, és ott kell megerősíteni a védelmi vonalakat.

Nekem ugyan nincs bűnözői tapasztalatom, de nem lett volna sokkal logikusabb a rengeteg „kamu-Liz” helyett egy darabot végigvinni egy ellenkező irányban?

Blacklist7

Na mindegy, legyen 6.5/10 a kezdés, aztán tessék folytatni a már kikövezett utat. A félelmem csak annyi, hogy ha ez sikerül, a The Blacklist valószínűleg kaszaszintre kerül nézettségileg, mire igazán élvezhetővé válna mindenki számára. Ijedezni azért nem kell, a sorozat viszonylag szép számokat hozott a premierre, de a The Voice mögötti nagy nézettség már a múlté.

Hogy sikerül-e visszakapaszkodnia, néhány hét múlva biztosan kiderül.

48 hozzászólás Ne habozz!

ALDO - 2015. 10. 06. 20:52

Egy átlagos Blacklist-epizódhoz meglepően jó volt. A 6.5-öt simán megérdemli. Pozitívum, hogy nem 10 perc alatt oldották fel az előző évadzáróban felvázolt helyzetet, de még csak nem is az epizód végén. A titkos szervezet sem omlott össze csak mert nyilvánosságra hozták a létezését. Arra is kíváncsi leszek, hogy Dembe szálából mit hoznak ki, ha már állandó lett és nem egy pár szó/epizód karakter – noha eddig az összes részben felbukkant.
Tom hiányzása nekem fel sem tűnt. Az epizód hű marad a címhez, mert azért most is volt egy feketelistás, bár nem értem, hogy Red miért dobta fel őket, pusztán Ressler kiscserkész becsületszaváért cserébe, amit később vagy betart, vagy nem. Az alagutas csere már nagyon sok filmben, sorozatban szerepelt, ezért azt már messziről ki lehetett találni. Red tervébe is becsúszott némi hiba az ellenőrző ponton, ami pozitívum, mert eddig mindig mindent az irányítása alatt tartott.
Az is poén, hogy eddig mindig Red szemére vetették, hogy sofőrrel jár és, hogy tud-e egyáltalán vezetni. Ezek szerint tud.
Az előző szezonba bekerült a majd szinkronizálva kalapba, de most szerintem maradok pár epizódig hetiben.

dragon1986 - 2015. 10. 06. 21:14

engem zavart hogy csak csörgő telefon miatt bukott le anélkül ellettek volna egy hétig ott.

teleszart búvárruha - 2015. 10. 09. 13:10

Komolyan nem értem, hogy miért mindíg ugyanoda lyukad ki minden “kritikus” minden sorozatnál. Van egy sorozat, ami megy, működik majd mondják, hogy változtatni kellene és máris csökken a nézettség, majd kaszálják. Ha valami jó úgy, ahogy van azt nem kell babrálni és ez részemről 102%-ban igaz. Mindegyik így végzi, majd a kritikusok is azt mondják, hogy “hát igen, addig volt jó, de utána elcseszték”, de ők hisztiztek a legjobban, hogy “unalmas”. A régi nagyon hosszúra nyúlt sorozatok is jellemzően ugyanolyanok voltak, méggis rengetegen nézték őket sokáig, de szerintem ez is egy sorozat lényege. Részemről Hank Moody műsorozását még 40 évig el tudtam volna nézni, akárcsak Dr House-nak a hülyeségeit, de neeem, túl kellett drámázni őket feleslegesen és meg is lett az eredménye, jó példa erre a gyilkos elmék, amit szintén kicsit túlspiláznak néha, de alapjaiban maradt olyan amilyen és már a 10. évadnál van évadonként minimum 20 résszel és működik…. Akárcsak a fekelistában azt, hogy kapnak és adnak valamit reddingtonnak ami a sorozat alapja volt, plusz mellette egyy kis mellék szál, de most meg kell kavarni az egészet. Előre borítékolom, ha nem tisztázzák a csajt, ami igencsak valószínű, akkor az évad végén megy is a levesbe. Aki eddig nézte, azért nézte, mert olyan volt, amilyen, a túlzott dráma meg a kutyát nem fogja érdekelni.

winnie - 2015. 10. 10. 09:22

nem kritikus, hanem néző. és nem minden, hanem van, amelyik. de te végülis az írókról beszélsz, hogy nem azt csinálják, amit te várnál. ahhoz, hogy ők mit csinálnak, semmi köze a kritikusoknak.

“Részemről Hank Moody műsorozását még 40 évig el tudtam volna nézni, akárcsak Dr House-nak a hülyeségeit, ”

te igen. más nem. ezért is szállnak ki a nézők. vagy épp azért, mert nincs változás. mindig örök dilemma, hogy mit csináljon az író: újuljon meg és új kihívásokat támasztva maga elé frissen tartsa a sorozatot, vagy ha bevált valami, akkor azon még véletlenül se változtasson.

ha valakinek ez a munkája, akkor tenni akar arról, hogy ne unja el magát.

Cave - 2015. 10. 12. 11:04

Bíztam benne, hohy Red elkezdi Lizy-t felkészíteni a 2. szerepére, hogy egyszer átvehesse a szervezetét. Hát nem jött be !

ALDO - 2015. 10. 17. 06:45

off

“akárcsak Dr House-nak a hülyeségeit, de neeem, túl kellett drámázni őket feleslegesen és meg is lett az eredménye,”

Bocs,de hülyeségeket beszélsz. House alapvetően egy drámai sorozat volt, sokszor komoly mondanivalóval, nem egy komédia, ahol egy tahó orvos lealáz mindenkit. Mert sokan így tekintettek rá. A nyomozós szál pedig alapvetően nem változott meg a nyolc év alatt.

Az újítani kéne vs. miért nem jó úgy ahogy van párharcot pedig lehetetlen megoldani. Nincs olyan sorozat, ami nem menne át kisebb-nagyobb változásokon az évek folyamán, még az epizódikusok sem. Másfelől maga a néző sem tudja, hogy mit akar. Van olyan sorozat, ami jól el van akár öt évig is, míg mások már a második évadban unalmassá és egyhangúvá válnak.

Cave:
Még akár az is előfordulhat. Igazából senki sem tudja, hogy mi is Red célja, de nyilván nem két epizód után lesznek drasztikus változások.

ON:

A második rész is jó volt. Továbbra sem állt vissza a status quo, nem az aktuális feketelistást kell levadászni, hanem Redék menekülnek. Ki tudja, hogy meddig és mit hoznak ki ebből.

Zora - 2015. 10. 18. 11:20

3×03

Hát, ez tényleg nagyon nem jó Liz számára. Egyre inkább sodródik a sötét oldal felé… Most, hogy ezt a rendőrt lelőtte. Oké, a rendőr is hülye volt…
Talán, de nagyon talán, a miniszter gyilkosságából ki lehet mosni.
Mert ez a menekülős dolog kezd emlékeztetni a Believe-re, hogy valahol mindig a nyomukban vannak.
A főnök akciója Tommal érdekes. De jó embert választott ki Karakurthoz.
Dembe-t sajnálom.
Ja, és ki volt a másik, akit szintén összevertek?

jeges - 2015. 10. 21. 00:15

3×03
Ez a rész szvsz erős visszaesés, 1-2 az 8/10, de ez alig 5, na mindegy, tipikusan így időzítik a legtöbb sorozatot.
a másik megkínzott snuki szerintem Mr. Vargas, de csak tipp parókaszerű haj miatt, nem kockáztam ki.
Szerintem eltúlózták ezt a Lizzys szálat, vagy egész évadban sötét oldalon kell tartani, vagy valami übergagyis részben megoldják hogy visszajöjjön

Cave - 2015. 10. 29. 20:14

Miért akarják Lizzyt visszahozni ? Amíg bujkál a sötét oldalon, addig legalább nem célpont. Mindenki tudja Red mennyire kötődik hozzá , ha újra dolgozhatna, tiszta célpont lenne ! Azt sem értem,Lizzy miért különutaskodik ( Tom ).

szotyi - 2015. 11. 06. 18:56

3X05, csak azt nem értem hogy a lány miért hitt Keen-nek semmi alapja nem volt rá, csak könnyes szemek.

Zora - 2015. 11. 06. 21:48

3×05

Hű, hát ütős volt. Nem dőltem be az első jeleneteknek, mert Red nagyon higgadt volt. És Tom akcióját még nem értem, de bízom benne.

Cave - 2015. 11. 09. 12:55

3×06
Birkák a farkasok ellen ! Red és Tom milyen könnyű szívvel ölt. Tom tiszta tru lies volt Schwarci-val :)

Zora - 2015. 11. 21. 18:01

3×07

Ne már!!! Navabi és Ressler????? :-)))))))))))
Hű, de jó rész volt! A terrorista öcsike, Tom akciója… Jó, hogy mikor Ressler a lehallgatásról beszélt Cooperrel, Tom még nála volt, így tudták értesíteni Lizt.
Petert meg kirúgta a főnöke… Az a fekete srác, meg Peter szeretők? Mert valahogy olyan a “kémia” közöttük…

Zora - 2015. 11. 23. 19:24

3×08

Na, a helyzet fokozódik… Valahogy nem hittem volna, hogy ilyen kétbalkezes rablóbanda simán lekapcsolja Redet.
Ressler hogy lehet ennyire elvakult a jogállamiságban???
Az a szőke nő is elég meglepő volt nekem (mármint, hogy összejátszik Solomonnal.)

Kíváncsi vagyok, mikor jön rá Ressler, hogy hülyeséget csinált. Mert akkor ő maga fogja bújtatni Keent.

DelMaar - 2015. 11. 26. 04:43

Ez a félévadzáró 3×08 egy alapos agyfelb@szós rész volt. Nem elég h várhatok januárig a folytatással, de mindezt, azzal a retinámba égett képsorral vagyok kénytelen megtenni, ahogy ügyüm-büngyüm Ressler elégedetten konstatálja magáról a legjobbakat. Be kell tolnom gyomorsavlekötőm…

Cave - 2016. 01. 23. 11:11

3×10
Ahogy az igazgatóról tárgyaltak, majd kivágták a gépből ( bár nem tudom ezt , hogy csináltá )az nem volt semmi !
Régóta ereszkedünk, vacsorára haza is tudunk dobni :)

Szula 25 - 2016. 01. 28. 15:25

3×11
Csak meglépték azt amit tavaly év végén mondtam és tartottam is tőle hogy meglépik az írók idén, Lizzy terhes lett Tomtól. Gondolom az is közre játszott hogy Megan Boone a való életben is terhes lett így bele írták a sztoriba.
Maga a rész jó volt ismét kaptunk Reddington agyafúrtságából kicsit és a csapat is visszarendeződött úgy ahogy volt kivéve hogy Lizzy nem mehet “elvileg” terepre és fegyvert sem hordhat. Azt nagyon nem bánnám ha Tomot végleg kiiktatná Reddington.

Zora - 2016. 01. 31. 14:02

3×11

Még csak a 18. percben vagyok, de agyam eldobom!!!!!!
Komolyan ilyen béna ez a Janet FBI-os létére, hogy kirohan a szobából a gyerekével együtt?????? Nooormááális???????

Zora - 2016. 01. 31. 15:56

3×12

Hm. Szóval, Megan júniusra várja a gyerekét.

Amúgy, szerintem Lizzynek nem kellene örökbe adnia. Tom elköltözhetne a világ végére, és megkapná a gyereket.
Nem? Így mégis az apja nevelné…

Szula 25 - 2016. 02. 08. 10:10

Nem hiszem hogy Reddington engedné hogy Tom egyedül nevelje a gyereket.

barta - 2016. 02. 20. 13:02

3×15-ben ki a doki?

Zora - 2016. 02. 20. 14:07

3×13

Lehet, hogy csak a vágó bénázott, de az izgalmasabb lenne, ha lenne értelme annak, miért időzött a kamera a jég közé dobott pisztolyon…
Hiszen Red fogta meg, és ha jól emlékszem, kesztyű nélkül. Azt nem tudom: volt már tőle ujjlenyomat valahol?

Jó ez az új felállás tényleg, ahol úgy szedegeti össze az információkat, hogy közben a rosszfiúkat az FBI-nak adja.

Bár, a 3×14-ben a srác már elintézte, de nem lesz több gyerekgyilkosság legalább.
Ja, és Tom “barátnőjében” nem nagyon bíztam, és igazam is lett.

Zora - 2016. 02. 26. 21:08

3×15

Nem nagyon látogatott ez a topik… Pedig nagyon jó a sorozat!
Kíváncsi vagyok, ki a festmény megrendelője.
A dokira én sem emlékeztem, de jól alakult. Lehet, kapott néhány millát a biztonsági főnök Red-től.
Viszont, így, hogy Liz megtartja a gyereket, fura lesz. Hiszen akkor nem fog bejárni az fbi-hoz, nem? Vagy valaki el fogja rabolni, és a babát fogják keresni egy évadon át?

Cave - 2016. 02. 29. 11:50

A doki !
Amikor Red-et meglötték tavaly, jött az orvosi csapata, de rajtuk ütöttek, és a sebész meghalt. Lizy ekkor hívta fel egy régi barátját, aki a diákhiteléért cserében befoltozta Red-et .

Zora - 2016. 02. 29. 20:42

3×16

Szóval anyu él… Mit kell ezen ennyit titkolni, meg problémázni, meg anyámtyúkja????

Zora - 2016. 04. 10. 18:42

3×17

Poénosnak gondoltam volna, ha nem lett volna ennyire összecsapva…

Ja, és én nézem egyedül???

Cave - 2016. 04. 11. 21:12

Én is ezt kérdezem :) ?

DenisaW - 2016. 04. 15. 15:50

Most akkor kiírták a Liz-t a sorozatból? Így mondjuk érdekes lesz a sorozat az biztos.

Zora - 2016. 04. 16. 20:43

3×18

Hát, erre nem számítottam. És most hogyan tovább???

Szula 25 - 2016. 04. 17. 10:21

Ha tényleg meglépték hogy meghalt bátor húzás de nekem mondjuk nem igazán jött be. Reddington is csak miatta segített az Fbi-nak hogy merre léphetnek tovább nélküle nem tudom.
Azért én halkan megjegyezném hogy nem lehet hogy Lizzy kérte meg az orvost és az öregasszonyt hogy intézzék úgy a dolgot mintha meghalna, mert csak így érezhette hogy a gyereke biztonságban lesz és Reddingtontól is megszabadult egyúttal? Ugye Megan Boone ha jól tudom még nem szűlt meg és lehet így írták be a szülési szabadságot a sorozatba. De ugye ez csak az én feltételezésem.

fireblade - 2016. 04. 17. 19:54

Hát nem tudom,
vagy ügyeskedés, hogy a mindent figyelő hackert átverjék, és mindenki ügyesen eljátszotta a szerepét..
vagy tényleg kiírták
vagy pl eljátszanak egy kóma szerű izét, aztán szülés után visszatérhessen a színésznő..

vérnarancs - 2016. 04. 18. 07:02

Szerintem se írták ki végleg a színésznőt, és trükköztek egy kicsit a halálával. Más kérdés, hogy a sorozatbeli szereplők közül hányan tudtak róla.

Cave - 2016. 04. 18. 11:17

Nem hinném, hogy kiirták. Akkor mi értelme lenne a sorozat legfontosabb kérdésének : mi köze Rednek Lizyhez ?

Szula 25 - 2016. 04. 24. 19:55

3×19
Reddington Lizzy anyját képzelte oda és az első találkozásukat nem? Javítsatok ha hülyeséget írtam.
Azért az feltünő volt mikor a nő mondta Rednek hogy azért hagyta el a gyerekét mert nélküle jobb élete lehet.

Zora - 2016. 04. 24. 20:46

3×19

Hát, szerintem Liz valóban meghalt. És miért ne dolgozna Red ezután az FBI-jal? Szerintem pont, hogy a bosszú miatt, hiszen a fekete srác lelépett.

Szula 25 - 2016. 04. 26. 11:08

Én is egyre jobban hajlok afelé hogy halott csak nehogy az év végi cliffhanger az legyen hogy Lizzy megjelenik Reddingtonnál. :)

Beugrott hogy Tomnak tervbe van véve egy spinnof Famke Jannsennal aki az anyját fogja játszani valamelyik részben így nem lehet hogy ő akarta elraboltatni LIzzyt és a gyereket?

Zora - 2016. 04. 28. 20:39

Miért nincs kint ez a kritika az oldalsávban??????

Szula 25 - 2016. 05. 04. 10:40

3×20
Ez a csukott koporsós temetés megint gyanús volt. Meg sehol sem látni nyilatkozatot Megan Boonetól a karaktere halálával kapcsolatban ami megint csak azt vetíti fel nálam hogy Elizabeth él.

skirm - 2016. 05. 04. 18:57

Szerintem is él, a doktor meg a takarító rendezte meg. Lehet még Tom is tud róla, annyira nem zuhant össze mint a többiek. Csak úgy van vele, hogy ameddig halottnak hiszik a feleségét ő levadássza a “felelősöket”

fireblade - 2016. 05. 05. 02:15

Lehet a színésznő szül, aztán úgy döntött 1 évet babázni fog..és addig kénytelenek voltak kitalálni valamit..
ki tudja?
elég gyengécske rész volt amúgy

Szula 25 - 2016. 05. 05. 06:56

Nem tudom emlékeztek rá de mikor Liz elájult az asztalon oda hívta Redet és mondani akart neki valamit csak ugye már késő volt. Lehet pont ezzel kapcsolatban akart valamit. Amúgy Tom szerintem nem tudja hogy esetleg életben lehet mert akkor szerintem nem segítene a nyomozásban.

Szula 25 - 2016. 05. 11. 12:34

Április 17.-én megszületett Megan Boone kislánya.

Parafa - 2016. 05. 15. 15:31

Én csak most értem el odáig, hogy Lizy meghalt.
Mi van ?? Ezt nem vártam. Mi lesz akkor a 4. évadban ? Vagy visszatér, hm.

Cave - 2016. 05. 20. 22:05

Masha, én vagyok az apád :)

DenisaW - 2016. 05. 23. 14:46

Javítsatok ki, ha tévednék, de véletlenül nem Red Liz apja? Egyébként ez a Kirk csávó erősen beteg, így gondolom nem véletlenül kell neki Liz meg a gyerek. Erős a gyanúm, hogy valójában Red Liz apja, csak éppen erről nem igazán tudnak sokan. Ha nem így lenne, akkor nem hiszem, hogy mondogatnák neki, hogy mondja el az igazat Liznek. Meg akkor sok értelme nem lett volna ennek az együtt nyomozgatásnak se.Mondjuk ki tudja, hogy ki kinek a kije lassan. Kíváncsian várom, hogy hogyan folytatódik a 4. évad. A Tom spinoff-ra is kíváncsi vagyok, mert neki se gyenge egy múltja van. Tetszett ez az évadzárás, remélem, hogy a következő évad lesz ilyen jó, mint az utolsó pár rész ebben az évadban.

Zora - 2016. 05. 23. 19:27

3×23

Kezdjük ott, hogy egy oltári nagy baromságon csúszott el az egész.
Tom lelép, ÉS MAGÁVAL VISZI A MOBILJÁT????????
És ez még nem elég, de a rosszfiúknak eszébe jut az alapján lenyomozni – de Reddingtonéknak nem???????????????

Most hogy a rosszfiú az apja, nem tudom, mi a szándéka – csak az unoka kell neki? Mert ha Liz is, akkor Tomot életben kell hagynia.

Szóval, érdekes lesz a következő évad.
(Hát, Kaplan-ra, mint “áruló”-ra nem gondoltam.)

Getta - 2019. 03. 28. 19:18

Tud valaki valamit arról hogy a 3. évadot mikor fogjak szinkronizálni? nem mintha nem tudnek olvasni, de így folyton le kell vennem a szemem Redimaciról és így már nem olyan élvezetes a film hupsz😃

winnie - 2019. 03. 28. 19:23

lehet, hogy soha. nem nagyon igyekeznek vele, ami általában (de nem mindig) egy dolgot jelent.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz