login |

Második blikk: The Player + Quantico

2015. 10. 07. 16:31 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, ,

The Player-ban

The Player – 1×02: 6/10. (Pilotkritika itt.) Amikor a főhős utánament a rosszfiúnak…, az a jelenet minden pénzt megért, és az ilyenekért megéri nézni ezt a sorozatot – legszívesebben állva megtapsoltam volna, akkora fun volt. Nem (csak) azért, ami utána történt, hanem az, hogy eleve megtörtént. Izomból, teketóriázás és ész nélkül.

Ennek ellenére nem jött be annyira, mint a kezdés, de legalább nem tipikus volt a fogadás, nem PoI-san meg kellett akadályozni valaki megölését vagy ilyesmi. Verdikt: szerintem nem csak 3 részig maradok, majd az 1×05 után még meghányom-vetem, hogy érdemes-e. De ha ilyen marad, akkor biztosan.

Quantico-ban

Quantico – 1×02: 3/10. (Pilotkritika itt.) Jó hír, akárcsak a Rosewood-nál, hogy a folytatás jobb volt, mint a szörnyű pilot, de ismét csak annyiban, hogy a második rész nem irritált, egyszerűen csak nagyon gyenge volt és nevetséges. A verdiktem pedig ebből már kitalálható, a 3. rész után szinte biztos, hogy elföldelem az ABC drámáját.

Pozitívumnak talán a tempó említhető meg, bár a végén, amikor ezt a következtetést vontam le, éppen valami parttalan beszélgetést folytattak a képen lévők, szóval lehet, hogy csak illúzió a dolog. Az viszont biztos, hogy nem illúzió, hogy iszonyatosan tolakodó a zenei aláfestést, és annyira tinglitangli, hogy nem is értem a funkcióját.

Az is pozitívum, hogy már a második részre kiemeltek két visszatérő szereplőt, hogy lássuk, nemcsak a 6-7 fő tanonc van, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a rosszfiú a főszereplők között keresendő. Más kérdés, hogy mind az akadémiás szál a nagy titkokkal, idióta párbeszédekkel és a “körmönfont” feladattal (amit még soha, senki!), mind a jövő (jelen)vonal a zseniális meneküléssel, teljesen feszültségmentes és érdektelen volt.

Azok a képtekerések/gyorsítások pedig…, ennyire haszontalan és idegesítően még nem láttam semmiben alkalmazni őket.

7 hozzászólás Ne habozz!

serra - 2015. 10. 07. 18:40

Lehet, hogy hülye kérdés, de a The Player hasonló a Human target-hoz? Ha igen, akkor lehet, hogy csak kéne rá időt szakítanom valahogy, mert az nagy kedvenc volt.

dzsiaj - 2015. 10. 07. 18:58

serra: Nem hülye a kérdés. Igen, talán arra hasonlít legjobban, ha valamihez hasonlítani kell.

Flanker - 2015. 10. 07. 20:02

Hasonlít, de csak nagy vonalakban. A HT első évados macsósága, kicsit nemkomolyan vevősége benne van, de a The Player kapásból “darkosabb” beütésű, bármennyire is furcsa ezt leírni. Plusz a HT-ben nem nagyon emlékszem igazi átívelő szálra az első évada elejéről, itt pedig van bőven.

Tyberius06 - 2015. 10. 07. 20:23

Quantico fura. Megnéztem az első két részt és azon túl, hogy a képi megvalósítás zavar, meg néhol iszonyat baromságok vannak fura mód érdekel. Néhol fogtam a fejem a hülyeségtől, de ugyanakkor nem untam.
Pár részt még maradok, mert érdekel, hogy mit merre kanyarítanak, bár pl. az FBI-os tantóbácsi rohadtul irritál.

The Player egyelőre tuti nézős. Hatalmas fun ökörség. Ahogy a kritika is írja az, ahogy utána megy a fazonnak az nagyon komoly.

A 9 őszi országos újonc bepróbálásomból így már 4 nézős egyelőre (The Player, Quantico, Blindspot, Limitless), a Heroes, Blood and Oil és Supergirl (ez utóbbi mondjuk a kikerült pilot alapján nézős) még várat a bepróbálásra, a Minority Report meg a Scream Queens kasza.

Persze előfordulhat, hogy a Blindspot és a Quantico bekerül a kaszáljuk, aztán majd évad végén a vélemények tükrében daráljuk kategóriába (mint anno a The Event).

serra - 2015. 10. 07. 21:08

Köszi a válaszokat, mindketten megerősítettetek abban, hogy nézős legyen. :)

Ashe - 2015. 10. 08. 15:50

Tehát akkor a Quantico-ban most a hivatalos szerveknek azt kell gondolniuk, hogy a “főhősnő” besunnyogott a robbantás helyszínére magát áldozatnak tüntetve fel, mert kiment a fejéből, hogy otthonfelejtett pár — amúgy semmire nem jó — bombaalkatrészt és egy lelőtt ügynököt? De szerencsére van valaki, aki tudja, hogy “ő nem ilyen”? Ennyire képtelenek egy komolyan vehető “besározást” kitalálni?! Ilyen baromságokat nézek?! :)

monti - 2015. 10. 14. 20:56

az ujak közül pont ez a kettő lett a, vagyis lesz a kedvencem ami város hétről-hétre

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz