login |

The Affair: kezdett a 2. évad

2015. 10. 07. 21:22 - Írta: CyClotroniC

205 hozzászólás | kategória: kritika,

Érdekesen meta volt a viszonyom a The Affair első szezonjával, hiszen a pilotba azonnal beleszerettem és szinte tényleg minden klappolt (ötletes keret, remek alakítások, szuper főcím, hangulatos helyszín), majd valahogy – ahogy haladt előre az évad – egészen kihűlt ez a lelkesedés, és annak ellenére, hogy tudtam, hogy még minimum a szezonnyitóra ránézek, messze nem vártam annyira vissza a sorozatot, mint mondjuk a Fargo-t, a The Leftovers-t vagy a Nathan For You-t októberben.

theaffair1

Talán ezért is volt kifejezetten pozitív meglepetés a The Affair kezdése, ráadásul talán most tetszett a legjobban a sorozat, mióta tisztáztuk egymással, hogy a fél-fél epizódos, különböző nézőpontos szerkezet messze nem marad majd olyan harsány, mint kezdetben volt. És bár ez rántott be anno igazán, így utólag már nem is nagyon bánom, hogy nem ragaszkodnak ehhez a rutinhoz, mert valóban igen könnyen erőltetetté válhatna.

Olyannyira dobták ezt, hogy idén már négy nézőponttal fognak operálni, Alison és Noah története mellett ugyanis megkapja a kellő figyelmet Helen és Cole is, ami hál istennek nem egy “újuljunk meg” mutatvány része, hanem szervesen következik a történetből, és majdhogynem nem is lehetne máshogy elképzelni a folytatást.

theaffair2

Ha már a szezonnyitó közepén az írók is titokzatoskodtak pár másodpercig azzal, hogy ki is kapja a rész második felét, én se lövöm le, de azt talán el lehet mondani, hogy a több nézőpont egyelőre nem tördeli agyon a heti egy órát Modern Family-vé, hanem 2-2 karakterre építették fel az első két részt, így érdemes rögtön egy dupla adaggal kezdeni.

Kellett az a villámösszefoglaló az elején, mert bevallom, lövésem sem volt már arról, hogy mivel is zártuk a tavalyi évet, ahogyan ahhoz is jóval több idő kellett, mint amit nem ciki bevallani, hogy leessen a nyitórész egyetlen átfedéséről, hogy ott valójában tényleg arról van szó és nem két teljesen különböző találkozóról.

theaffair3

Merthogy mostanra bizony ennyire visszaszorult a közös nézőpontos jelenetek száma, ráadásul ezek az emlékek is jócskán eltávolodtak egymástól, így már nem csak szembetűnő nüanszok alkotják ezeket, hanem gyakorlatilag teljesen más színben láthatjuk ugyanazt a találkozót, van hogy tényleg annyira, hogy alig találni köztük hasonló pontokat.

Remek példa a második epizódból Alison és Cole jelenete, akik éppen a másik felet látják vidámabbnak és kiegyensúlyozottabbnak, a másik fél szívességeire emlékeznek, de a sajátjukra nem. Ez pedig egészen új vonal ahhoz képest, hogy az első szezonban csak mindenki igyekezett pozitívabb képet festeni önmagáról, mint ami valójában történhetett, amellett, hogy az is igen beszédes, hogy egy közös jelenetből melyik nézőpont mely részleteket hagyja ki, amiről csak a másik fél szemszögéből szerzünk csak tudomást.

theaffair4

A kettős idősík persze továbbra is adott, ahogy a rejtély is végig ott lebeg a háttérben, de továbbra is világossá teszik, hogy ez csak egy kis extra a készítők részéről, őket a négy főkarakter viszonya és érzései foglalkoztatják a leginkább, és jól is van ez így.

Külön kiemelném a négy szegmens közül Helenét, akit sosem találtam igazán szimpatikusnak, de most messze az ő sztorija volt a legérdekesebb, részben azért, mert először láthatjuk úgy, ahogy önmagára és az egész helyzetre tekint maga körül, nem csak Alison vagy Noah szemén keresztül.

theaffair5

Annyira nincs már különleges íze a The Affair-nek, hogy a kedvenceim között emlegessem, de kétségtelenül egy remek párkapcsolati dráma, kiemelkedő alakításokkal, ami erősebben tért vissza, mint ahogy elköszöntünk tőle. Sőt kifejezetten meglepett a 7,5/10-es szintjével, mert bevallom, nem vártam tőle ennyit, szóval bármilyen durva is az októberi felhozatal, simán marad heti vendég nálam.

Az a fura, hogy ha a meglépett, apró szemléletváltásokról csak olvastam volna, tuti húztam volna a számat, hogy nem ezt ígérték és ez így nem lesz az igazi, de megtapasztalva kifejezetten tetszik, amit Sarah Treem-ék csinálnak. Főleg hogy az egy év különélés során sikerült elfogadnom a The Affair-t, annak ami, és nem azt várni minden egyes epizódjától, amilyennek én szerettem volna látni.

205 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2015. 10. 07. 22:07

Én a 2. évad kezdete előtt, ledaráltam egy hétvége alatt újra az 1. évadot és nem bántam meg. Egyrészt jó volt újra felfedezni minden apró utalást, minden apró eltérést így, hogy már ismertem a végkifejletet. Sok olyan dologra is felfigyeltem, ami felett az első megtekintéskor átsiklottam. Én az első évadot is szerettem (leszámítva az évadzáróban az ordító különbséget a nagyjelenetben), de a 2. évadnak szerintem is határozottan jót tett Helen és Cole nézőpontjának behozatala.

Nekem ami kicsit furcsa volt az az idősíkok közötti ugrálás. Az első évad legvége elé ugrott most vissza a 2. évad eleje, de közben visszaugrik újra arra a részre, ami az 1. évad vége után történt közvetlenül. Tehát azért figyelni kell nem kicsit. Nem csak a váltakozó szemszögekből elmesélt közös jelenetekben előforduló különbségekre, hanem az idősíkok ugrálására is.

Nálam ez 9/10, azért mert minden rész folyamatosan leköt. Egyik kedvenc sorozatom. :-P

Gevin - 2015. 10. 07. 22:43

Brutálisan erős és fókuszált kezdés. Nem rég fejeztem be a második részt és azt kell mondanom, hogy tökéletesen tartja a színvonalat, sőt, mi több, akár ez a szezon még az első évad fölé is emelkedhet.

Én nagyon féltem a négy külön szemszög behozásától, mert arra számítottam, hogy pont úgy széttördeli a sorozatot, mint ahogy a Pizzolatto tette a TD 2. évadával. Hogy túl sok karakter lesz és kevés idő rájuk. Hálaistennek maradtak annál a megoldásnál, hogy egy részben csak két nézőpontot láthatunk, ezáltal volt idő rendesen mindenre. Bár szerintem később meg fogják lépni (legalább egy epizód erejéig), hogy 4 nézőpont lesz egy részen belül, de egyelőre pozitívan csalódtam.

A tavalyi év legjobbja volt nálam az első évad, remélem most is végig olyan érdekes és izgalmas párkapcsolati dráma marad, mint volt – egyelőre nagyon jó úton halad.

Wall-E - 2015. 10. 07. 23:33

Én bármeddig el tudnám nézni, annyira igényes minden részlete, a színészek fantasztikusak.

crashland - 2015. 10. 07. 23:51

Nalam siman 10/10, sot szerintem a jelenleg futo legjobb sorozat, magasan.

Nekem egyebkent Cole resze tetszett a legjobban.

Lemoni - 2015. 10. 08. 01:28

Dinamikusabb lett a történet az által, hogy bejött plusz két újabb szemlélet. Érdekes a két elhagyott ember különböző viszonyulása a helyzetnek. Helen a vagyonos pozíciójában egy felsőbbrendű erkölcsi piedesztált eszkábált magának, holott ahogy a 2. részben kiderült, az apja sem különb Noah-nál, meg Helen is belemenekült egy láthatóan boldogtalan kapcsolatba a házibaráttal. Cole pedig magát emészti és még reménykedik. A bírósági tárgyalásig eltelő időben még nagyon sok érdekes fordulat benne lehet, annyi már kiderült, hogy Noah-nak akkor sem volt rózsás az anyagi helyzete és Cole kikupálódott addigra. Szerintem nagyon jól fogták meg az alkotók a második évadot, a színészek pedig ragyogóan teljesítenek.

paranoid android - 2015. 10. 08. 05:02

Még mindig különleges élmény a sorozat, de az első évadban egy idő után számomra is egy olyan útra tértek, ami miatt lekerült a nagy kedvencek listájáról, de még így is bőven minőségi szórakozás. A későbbi idősík és a rejtély először csak egy keretnek tűnt, ami segít elmesélni a történetet, de azóta már nem lehet eldönteni, hogy nélküle valóban nem működne-e a sorozat, vagy a készítők csupán nézőcsalogatónak használják.
Ez a váltás valamikor a kihallgatás elhagyása körül történt, amikor az elvileg narrált (néha direkt torzított) nézőpontiságot felváltotta egy kötetlen, mesélő nélküli szubjektív történetmesélés. És ezért ez a kijelentés a kritikából nem teljesen igaz: “Ez pedig egészen új vonal ahhoz képest, hogy az első szezonban csak mindenki igyekezett pozitívabb képet festeni önmagáról, mint ami valójában történhetett” Ugyanis az évad felétől, a kihallgatás elhagyásától, többször volt olyan, hogy pont a nézőponti karakter hibája lett kiemelve. Sőt, mivel a kép és a kihallgatáson elhangzottak nem mindig fedték egymást, korábban is volt ilyen. (Az én emlékeim szerint, persze.)
És ezért volt számomra is Helen része a legérdekesebb, de (talán) ellentétes előjellel. Úgy éreztem, hogy a négy nézőpontból egyedül az övé nem volt kritikus saját magával szemben. Ami beleillik abba a nárcisztikus jellemvonásába, ami mind Alison, mind Noah nézőpontjában jelen volt nála az első évadban.

kisanna - 2015. 10. 08. 08:44

én még bőgtem is a második rész egyik jelenetén, annyira igazi, húsba vágó párbeszédek voltak.
nagyon vártam, továbbra is remek alakítások, érdekes szálak, Cole és Helen pedig kifejezettén izgalmassá teszi az egészet.

Réka - 2015. 10. 08. 09:37

Nagyon szeretem, az első évadot is végig szerettem és kb. ez volt a legjobban várt kezdés az ősszel, hiányzott!

Na hát nekem csak most esett le, hogy dupla epizóddal kezdtek, úgyhogy meg is fogom nézni a másodikat.

Örülök, hogy Noah-t és Alisont más szemszögekből is láthatjuk, pl. a nyitórészben nagyon kitűnt, hogy Noah önmaga szerint áldozat, de pl a család és Helen szemszögéből meg igenis hibás sok dologban és kifejezetten egoista.

Hát, ilyen az élet, minden csak nézőpont kérdése :)

lostfanka - 2015. 10. 08. 11:31

Nekem nagyon bejott az elso resz. Igazabol mikorzben neztem azon gondolkodtam hogy hogy lehet egy sima valasos sorozat ennyire jo. Aztan rajottem hogy apro kulonbsegek amik a flashbackeket megkulonboztetik, a szineszi jatekok nagyon erdekesse teszik. Nagyon jo hogy kaptunk uj nezopontokat is.

kolarov - 2015. 10. 08. 11:59

Nagyon vártam a második évadot, az elsőnél minden részt megnéztem minimum kétszer. Már tavaly gondoltam rá, hogy milyen jó lenne ha a másik két szereplő szála is bekerülne, az írók úgy tűnik olvastak a gondolataimban, és ezt milyen jól tették.

Imádom minden percét, a karakterek jól kidolgozottak, a színészek zseniálisak, az egész sorozat hangulata engem teljesen magával ragad.Nekem Cole része tetszett a legjobban, érdekes volt látni, hogy Cole és Alison hogy emlékezett vissza a találkozásukra.

Kívánom, hogy soha ne legyen vége. 10/10, nem kérdés, én mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot.

CyClotroniC - 2015. 10. 08. 14:42

Amit sikeresen kihagytam az írásból, pedig akartam róla egy pár sort, hogy azért is izgi a 4 nézőpont, mert hátha lesz olyan, amikor egy jelenetet legalább 3-ból látunk majd, és kíváncsi vagyok, hogy ott kik között lesz nagyobb átfedés. Hosszútávon és tartósan macera lenne, egyetlen ilyen 3-4 POV-os kulcsjelenetet megnéznék szívesen.

Gevin - 2015. 10. 08. 15:13

CyClotroniC: biztos vagyok benne, hogy lesz.

Viszont, ahogy te is írod, macera lenne hosszútávon és szerintem a sorozat látná kárát, bár egy epizód erejéig valóban érdekes lehet a 3-4 nézőpont bemutatása.

hárpiasas - 2015. 10. 08. 15:33

Csak én vagyok képtelen a sztorira/színészi játékra koncentrálni, ha Allison (Ruth Wilson) egyre kacsásabb szája feltűnik a képernyőn? Már a Lutherben is érdekes volt, de az itteni sok közeliben valahogy nagyon fura.

CyClotroniC - 2015. 10. 08. 15:42

Gevin: Egy epizódot nagyon széttördelhetne szerintem is, de mondjuk ahogy összepasszolt a két nyitórész, el tudnám képzelni ezt a két utolsó epizódban meglépve, ugyanígy 2 POV/epizód leosztásban.

kolarov - 2015. 10. 08. 15:44

Ruth Wilson számomra is nagyon érdekes. Pár jelenetben úgy gondolom, hogy szép és pozitív értelemben véve nagyon különleges, bizonyos jelenetekben meg kellemetlenül érzem magam, hogy az előbbi gondolat valaha is az eszembe jutott. De lehet emiatt pont jó színésznő, és a karakterét teljes mértékben hozza.

hárpiasas - 2015. 10. 08. 15:53

@kolarov: köszönöm, hogy sokkal pontosabban leírtad, mi is a gondom vele :) de tényleg. Sokszor olyan, mint egy fészbukon csücsörítő, bamba tini, néha pedig valóban gyönyörű és nagyon nőies. És ez nem áll össze a fejemben.

sepörd - 2015. 10. 08. 18:50

egyből visszajött a hangulat, kiváló volt, nálam most az Affair részek tűnnek a legrövidebbnek.

Ruth Wilson szája katasztrófa, de erős kisugárzása van, ezért is volt jó casting, elhiszem neki hogy elcsábít akár egy 4 gyerekes apát is.

lostfanka - 2015. 10. 09. 16:39

Hamar Ruth Wilson, ebben a sorozatban szamomra a legnagyobb kerdes hogy hoygan tudtak egy ilyen sorozatban egy ennyire nem szep nonek adni a csabito no szerepet.

CyClotroniC - 2015. 10. 09. 17:08

lostfanka: Szerintem pont azért tökéletes a casting, mert Ruth Wilson kisugárzásban lenyomja bármelyik fiatalabb eyecandy csajszit, amellett, hogy szerintem neki sincs oka a panaszra, sőt. Nincs tucat külseje, nem az a klasszik csinibaba, de pont ezért izgalmas. A Luther szerintem azért lett anno nagy kedvencem, amit Aliceként letolt benne a pilot első kihallgatós jelenetében. Van benne valami, amitől rohadtul rejtélyesnek és izgalmasnak tűnik.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 09. 17:15

Szerintem is Ruth Wilson nagyon jó választás. Ez egy jó példa arra, hogy lehet valaki gazdag, szép feleséggel, ha neki valami hiányzik az életéből akkor azt simán egy szegény pincérnő mellett fogja megtalálni. Persze ez a történet nem olyan egyszerű, ahogy most leírtam, de ezzel csak arra akartam célozni, hogy a szépség mindenkinél egy szubjektív dolog. Egyszerűen nem lehet olyan embert mondani, ami mindenkinek tetszik, ez egyszerűen lehetetlen.

e - 2015. 10. 09. 19:43

Ha mar a szereplok, akkor kinek a papne. Mig Ruth Wilson akarmilyen is (szerintem nagyon szep), teljesen hiheto, hogy elcsabitott egy ferfit, addig Dominic West egyszeruen annyira nem vonzo a szamomra, hogy nem ertem mit lat benne Alison…

Page - 2015. 10. 11. 13:14

A feleségről pedig még szót sem ejtettünk, ő sem egy szépség, bármilyen is Ruth Wilson (mondjuk szerintem egyáltalán nem csúnya), azt nem mondhatjuk, hogy Helent rondábbra cserélték le.

Egyébként pont ez is tetszik ebben a sorozatban, hogy mondhatni átlagos/hétköznapi emberek szerepelnek benne.

Réka - 2015. 10. 12. 10:19

Nőként én Ruth Wilsont gyönyörűnek tartom. Rádásul a ruhái, amiket kap – te jó ég, nincs még egy sorozat, amiben valakinek a ruhatárát szívesen átvenném teljes egészében – minden ruhája a vízpartot, a természetet, a homokot idézi. Zseniális.

Dominic West sem az a klasszikus jóképű pasi, de van kisugárzása, és igazán férfias, akinek a karjaiba lehet omlani. :P Bár személyesen nem mozdulnék rá, de van benne valami. Cole egyébként inkább illik Ruth-hoz, az ő világuk hasonlóbb, mint mondjuk Alison és Noah világa.

_Peter - 2015. 10. 12. 23:21

Ruth Wilson nem modell, de olyan van benne valami féle nő. A Lutherben is tudott úgy nézni hogy :)) És ha a rendes brit kiejtésével beszél az még plusz.
A vészhelyzetes nőt nem bírom, már a hangjától is rosszul vagyok. De még vele is jó a casting, jó nem bombázók játszanak a sorozatban, így hétköznapibb. Lehet nem igaz ez sem, mert a szépségkirálynőket is megcsalják. De nem tudnám már elképzelni a sorozatot pl. Yvonne Strahovskival. A két férfi szereplő is jó választás, McNulty bamba majomfejű, Pacey pocakos jómunkás.

geristar - 2015. 10. 18. 17:31

Mikor folytatódik a sorozat? Csak az első 2 rész ment le és azóta megállt.

Réka - 2015. 10. 19. 11:16

Így a 3. rész után kicsit félő, hogy elbírja-e azt a pár év történést a sorozat, azt az eltelt időt, ami a gyilkosság és a pár lineárisan felépített élete között eltelik.
2-3 év szerintem biztos van a két időpont között, csak nem tudom, mi az írók terve. Akkor lesz vége a sorozatnak, amikor véget ér a tárgyalás, eldől Noah sorsa? Addig meg kibontakozik az egész affér utóélete?

Egyébként nagyon tetszett a 2-2 páros bemutatása, hogy mennyire hasonló személyiségű Noah és a nagyvárosi lédi vs. Alison és a természet szerető pasi. (bocsi, nem tudom a nevüket)
Ez tökre így van a való életben is, hogy a párválasztás során sok esetben mennyire nem azzal hoz össze a sors, akivel amúgy hasonló beállítottságú vagy.

Miss Keamy - 2015. 10. 19. 19:22

nekem inkább az a furcsa, hogy Ali mit lát Noah-ban? nincs túl sok közös bennük, plusz én a kémiát sem érzem kettejük között hiába játsszák el jól, nem passzolnak szerintem. 2. részt látva nagyon megsajnáltam Cole-t, de azért az durva hogy Alison az ő nézőpontjából mennyire félve és megvetve tekint rá, míg fordítva Cole teljesen kedvesnek állítja be.

CyClotroniC - 2015. 10. 19. 19:29

Az Ali-Noah téma érdekes, mert fordítva sokkal könnyebben megmagyarázható. Noahnak Ali simán jelenti a szabadságot, a függetlenséget, utóbbit ráadásul anyagilag is, mert az neki mindig is nagy tüskéje volt, hogy a felesége szülei pénzéből élnek kvázi.

Alisonnak meg Noah szerintem csak egyszerűen új, egy férfi, aki nem Cole. Mert hát Cole a fiára is emlékezteti, meg ahogy ő érezte a kezdéskor, el is hidegültek egymástól rendesen (az más kérdés, hogy Cole reakcióiból meg pont azt érezni már nagyon régóta, hogy ő nem mondott le Alisonról egyáltalán). Szerintem számára Noah hasonlóan “free spirit”, mert író és próbál elszakadni a városi családjától, plusz egyszerűen csak egy alternatíva, akihez lehet menekülni. Rajta kívül a nyaraló településen csak helyieket lát, meg viszonylag sok sznobot, akik kijönnek nyárra a villáikba, szóval ilyen környezetben Noah lehetett a kivétel.

Persze azt nem vitatom, hogy ez fele annyira nem tűnik természetesnek, mint Noah részéről.

Miss Keamy - 2015. 10. 19. 20:29

Cyclo: hm, mondasz valamit. szóval szerinted a közös a szabadság, “free spirit”. oké érthető, de ha megnézzük alapjáraton Noah elég nárcisztikus jellem, aki hirtelen felkapja a vizet lásd amikor főzött neki Ali és persze begőzölt Noah mert rossz napja volt.
Alinak egy higgadt, végtelenül türelmes pasit tudnék elképzelni. De valószínű neki ez pont megfelel, hiszen bárki jobb csak ne Cole legyen az elvesztett gyerkőc miatt. Mondjuk az fél siker ha az ágyban ennyire jól passzolnak, csak hosszabb távon én szvsz nem tudom őket elképzelni.

Gevin - 2015. 10. 20. 05:19

Alisonnak valamilyen szinten Noah a kiutat is jelenti, akarcsak forditva. Tetszik neki az intellektusa, a vehemenciaja, az, hogy van agya es tovabb lat (tobbet akar) a kisvarosi eletnel. Ott van benne az ambicio es ez rohadtul tetszik Alinek. Hiszen elvegre Cole a megszokasok embere. Az, akibe fiatalon beleszeretsz, egyutt notok fel, gyereket vallalsz vele, de aztan evek mulva erzed, h logy valami kurvara hianyzik. Cole pedig mindig is ilyen egyszeru eletre vagyott. Gyuloli a varost, mig Ali szereti, annak ellenere hogy azon a gyonyoru helyen nott fel, amely totalis ellentete a nagyvarosi milionek. Colenak ott volt a ranch, mindennapi melo, este 2-3 sor meg az asszony foztje. Ali-nek ennel tobb kellett, plane miutan meghalt a gyerekuk es az elete kizuhant a medrebol. Noah jott es kihuzta a vizbol.

Es ezaltal szep lassan magara talalt, amig vegul odaig is eljutott, hogy ujra gyereket vallaljon (raadasul Noahval, akinek mar 4 van). Mondjuk ez elvileg mar Cole-al is megvolt, de az Ali reszerol nem volt az az igazan oszinte “na csinaljuk!”-dolog.

Nagyon kivancsi vagyok merre viszik az irok a sztorit, de en tovabbra is le vagyok nyugozve. Ujraneztem az elso evadot, amikor elindult a masodik es nagyon sok aprosagra lehet ralelni masodszori nezesre.

Ugyhogy ajanlom azoknak, akik turelmetlenek, hogy megeri.

Lemoni - 2015. 10. 20. 12:36

Ali döbbent arckifejezése, amikor a vacsoránál Noah azt mondta, neki elég a 4 gyereke arra utalhat, hogy Ali szeretne gyereket tőle vagy legalábbis nem zárkózik el a gondolatától. Szerintem ő egy stabil, megbízható apafigurát is lát Noah-ban, hiszen eleve úgy ismerte meg, amikor egy krízishelyzetben a kisebbik lányát kellett megmenteni illetve Whitney-ért is látta küzdeni. Ali mindig magát hibáztatta a kisfia haláláért, talán Cole-t is, mert ketten sem tudták megmenteni Gabrielt, de Noah egy határozottabb, tapasztaltabb apa, így mellette biztonságban érezne egy közös gyereket, aki tompítani tudná a fájdalmát a kisfia elvesztése után.

fannilány - 2015. 10. 20. 22:57

Én most így a 3. rész után egy dolgot nem értek: (spoiler)
Már többször előjött az a jelent, legutóbb Noah úszása közben, hogy vezet, sötét van, van valami az úton, fékezni próbál, elüti vagy sem az illetőt, most mindegy is. De ezek a flashbackek/álmok a múlt azon idősíkjában voltak, mikor Scotty még élt (mert Cole beszélt vele, mert Whitney a számát kérte és mert még nem volt szó semmilyen esküvőjéről). Szóóóval: akkor ez most nem is vág ide és semmi köze a gázoláshoz, vagy én nem értettem valamit, és ezek Scotty halála után voltak. De nem. Határozottan kutyvasz ez nekem. Ha valakinek ez átjött, írja már meg, köszi!:)

lostfanka - 2015. 10. 21. 12:51

Most vagyok tul a masodik reszen, es azt kell mondjam hogy nagyon jok az uj nezopontok. Egyre jobban szeretm a nezopontok kozti visszaemlekezesekbol adodo eltereseket. A mostani reszben is Ali oldalarol o egy szenvedo alany, aki felszabadult, Ali ferje pedig az elveszett agressziv ex. Mig a masik oldalrol Ali egy zarkozott, osszezavaradott no, Ali ferje pedig az elveszett de kedves mindent megado volt ferj. Es az nezopont beli ellentet gyonyoruen lejon meg a ruhak kulonbsegeben is.

Elso evadban is Ali es Noah visszaemelkezeisben is mindketten ugy allitottak be hogy ok a elcsabitottak es az egeszbe csak bele sodorottak.

_Peter - 2015. 10. 21. 14:16

Kezdem elveszíteni a fonalat. Whitney kéri Alisontól Scott számát, hát nem tudja meghalt és az apját gyanúsítják? Amiből még bármi lehet, a drogüzlet miatt vagy Max is ott volt a bulin talán.

Jókat röhögtem Whitney hisztijén hogy osztotta! :D

Vannak már nézeteltérések Alison és Noah között, de lehetne még reálisabb az új élet kezdés együtt hawaii happy terv: kicsit hiteltelen a kőgazdag házaspárnál lakhatnak a tóparton, a másik kőgazdag barát meg lazán adja a pénzt ismét. Hétköznapibb helyzetben a szegénység már lehet rég tönkrevágta volna a kapcsolatot.

Gevin - 2015. 10. 21. 17:19

Nem Noah ölte meg Scotty-t, viszont tényleg elgázolt valaki mást, amit valószínűleg senkinek sem vallott be. Hanem azt mondta, hogy szarvas volt. Ezért a visszatérő rémálmok.

Az csak engem lepett meg amúgy, hogy COLE ESKÜVŐJÉRE mentek?! Mennyire jó kis csavar ez a történetben (ami simán lehet a finálé, vagy az azt felvezető rész).

Ruby - 2015. 10. 21. 23:33

Noah azokban a bevillanásokban azt látja, hogy Alison áll az út közepén, ő ugyanis az alak, akit lát, és akit nagy valószínűséggel nem ütött el, mert hát… még él :D

@_Peter Scotty Cole esküvőjének éjszakáján hal meg, ott meg még nem tartunk, ugye.

margarita - 2015. 10. 22. 23:58

Űgy írom ezt, h a 3. részt még nem láttam.

Ahogy én látom: az 1. évadban mind Noah mind Alison az elveszett, kicsit lenézett, alacsonyabb rendü személyek voltak a saját, akkori kapcsolataikban. Mindenki nekik drukkolt. Cole és HElen olyanok voltak mint akik akadályozták a párjaikat abban, hogy magasabb szintre lépjenek a saját életükben.

A mostani évadban viszont teljesen megfordult: Noah és Alison szerintem a dugáson kívül nem illenek össze.
A szex pedig max fél évig izgi, ha másban nem passzolnak.
Hosszű távon a kapcsolatuk nem életképes:Noah a férfi dolgokban inkompetens, számára nem véletlenül 20 éven keresztül Helen jelentette azt az embert, aki müködőképessé tette az életet, miközben ő irogathatott a tanári melója mellett.
És 4 gyereket elhagyni…

Alison pedig nem találja annyira a helyét,nincs ami kitöltse a napjait.

Vki irta fentebb, hogy Alison felnéz Noahra, max ez az ami vmennyire hihetővé teszi, hogy együtt vannak még.

Amiben szeritnem nagyon jo a sorozat, hogy elérte, hogy míg az 1. évadban Alisonnak és Noahnak drukkoltam, hogy egymáséi lehessenek, most azon izgulok, hogy bárcsak ujra Cole és Alison kapna még egy esélyt, bár látom a jelent, hogy Noahval házas, meg van gyereke tőle, de mégis:most Noah egy kis p…csnek tünik a szememben.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 23. 21:35

Most csúnyán kezdem elveszteni a fonalat. Cole esküvője???

Snoopyzit30 - 2015. 10. 24. 11:33

@margarita: “És 4 gyereket elhagyni…”

Egy kis lenéző hangsúlyt éreztem a mondatodban. Nem hinném, hogy itt különbséget lehet tenni 1 vagy 4 gyerek között. Ha nézted az első évadot, akkor tudod miért hagyta el a családját. Szerintem ne temesse el magát élve 45 évesen senki csak azért, hogy együtt maradjon a család. Sokkal rosszabb, ha együtt vannak és állandóan veszekednek meg boldogtalanok és ezt látják a gyerekek, a mindennapi csatákba meg háborúkba ugyanúgy belefásul egy gyerek. Persze nehéz a gyerekeknek (na nem anyagilag, mert atom elkényeztetettek, mindenük megvan), de el lehet ezt szépen magyarázni. Nem lehet minden tökéletes. Nekik viszont nem meghalt az apjuk, hanem más kapcsolatban él. Ahogy nem mellesleg már anyuka is félrekúr apuci barátjával.

Összességében én Noah-t nem a gonosz apuka szerepében látom, aki elhagyta a gyerekeit.

Page - 2015. 10. 24. 19:08

Egyre inkább nem kedvelem Noaht, eléggé agresszív alaknak jön le,és nem látom mi köti össze őt és Alisont a szexen kívül.

Csatlakozom az egyik előttem szólóhoz, én is azon kaptam magam, hogy Cole-nak drukkolok, kapja vissza a feleségét.

Bár meg kell mondanom felötlött bennem egy gondolat ott a tárgyalásos résznél, amikor Cole nézte Alisont és a lányát, hogy Cole ölte meg Scottyt.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 25. 19:14

@Page. Én is erre gondoltam. Főleg, amikor egyszer Cole azt mondta Scotty-nak, amikor szállt be az autójába, hogy menj innen, mert áthajtok rajtad. Plusz Cole-ról el is tudom képzelni, hogy bedrogozott állapotban véletlenül elütötte. Vagy simán drog nélkül ütötte el. Cole eléggé vehemens, plusz az előző évadzáróban a pisztolyos jelenet is mutatja, hogy Cole azért a végletekig is el tud menni. Izgalmas a dolog…

mali robi - 2015. 10. 25. 21:17
Ledita - 2015. 10. 25. 23:52

Nekem határozottan jobban tetszik ez az évad, mint az első. Elég erőteljes érzelmeket hoz elő bennem, a harmadik részben pl. a faágon ücsörgős beszélgetéskor, vagy utána a farkas kutyus kapcsán.
Én is egyetértek amúgy a fentebbiekkel, ha egy kapcsolatot csak a vonzalom tart össze – ami sajna nekem se jön át a képernyőről -, nincs közös pont a pároddal, a jövőbeli tervek mások (pl gyerekvállalás kapcsán), esetleg anyagi problémák is felmerülnek (kivéve, ha van egy pénzes barát, aki titokban a volt nejeddel kavar:)), vagy ha mindketten hatalmas terheket cipeltek a vállatokon (gyerek elvesztése, család elhagyása), akkor idő után baromi nehéz egyben tartani a románcot.
Apropó, nekem is gyanús volt, mikor a második részben hosszasan időzött a kamera Cole arcán a tárgyalóteremben és Noah “civilizált ember vagyok, ezért nem ölök meg senkit” kirohanása után úgy érzem, hogy tényleg nem ő lesz a hunyó Scott halálában.
Amúgy csak nekem volt creepy, hogy Ali észrevette, ahogy a szomszéd figyeli őket, ahogy Noah-val egymásnak estek a medencében? :D
Jah és még valami: istenem, szörnyen néz ki a Noah lányát játszó színésznő!! Ijesztően sovány, rossz nézni. Sajnálom a színésznőt, remélem, hogy fel fog szedni pár kilót!
Nah, még annyi, hogy Ruth Wilson nagyon különleges, annyira érdekes ember és ügyes színésznő, hogy a Luther-ben és itt is elvarázsol. :)

Réka - 2015. 10. 26. 13:28

Uhh, a 4. rész eszméletlenül súlyos volt. Olyan sok kérdést feszegetnek, elgondolkodtató.

Nem érzem, hogy Noah ellenszenves lenne, igazából Helent látva mindketten, sőt, itt arról van szó, hogy mind a négyen esendőek, hibáznak, emberek.

Noah-t meg hagyjuk a 4 gyerek szöveggel, a fél élete előtte van, ha nem akarja ezt az életet élni, amit eddig élt, akkor miért kéne egy rossz házasságban élnie?
Ráadásul Helen nem egy trailer parkban él, hanem bármennyi alkalmazottat felvehet, hogy segítsenek a háztartásban, és dolgoznia sem kell.

Helen anyja pedig iszonyatosan képmutató, ő vállalja a megcsalt feleség szerepét, cserébe, hogy pénze azért maradjon és azon keresztül manipulálja a világot. És akkor van pofája másokat kioktatni. Hányinger.

Noah-t tökre megértem, hogy mennyire nehéz lehet egy olyan feleséggel élni, akinek mindig mindene megvolt, és állandóan vádaskodhatott a pénz miatt. Iszonyat frusztráló lehet.

És szerintem Alison és Noah között igenis van kémia. Nem tudom megmondani, hogy pontosan mi, de összeillenek. Noah személyisége pl. sokkal stabilabb, kiegyensúlyozottabb, mint Cole-é.
Cole és Alison között valami végleg eltörött, Gabriel miatt, és ez olyan dolog, amit szerintem semmi sem hozhat helyre.

_Peter - 2015. 10. 26. 23:08

“Jah és még valami: istenem, szörnyen néz ki a Noah lányát játszó színésznő!! Ijesztően sovány, rossz nézni. Sajnálom a színésznőt, remélem, hogy fel fog szedni pár kilót!”

Isten ments hogy vitát generáljak, de mi a probléma a csajjal? Vékony, kész. Wiki szerint balerinának készült. Dehogy néz ki szörnyen. Nem kell sajnálni, nem beteg. Én már Keira Knightley-nál sem értettem a hisztit miért piszkálják, ha egészséges és csak egyszerűen vékony a testalkata mi a gond.

fajro - 2015. 10. 27. 13:48

A vékonyságot a legtöbben az anorexiával párosítják, aminek persze van alapja, de mivel általában szeretünk átesni a ló másik oldalára, most már minden vékony lány egyből beteg is.

Ez a lány nem beteg, csak ilyen az alkata. Ráadásul táncos, így nem lóg a csontján a bőr, hanem izmos.

Én inkább arra lennék kíváncsi vele kapcsolatban, hogy meddig játszik még hisztis tinédzsert. (A Bunheads-ben is ugyanezt a karaktert hozta).

Akit érdekel, hogy hogy táncol:
https://www.youtube.com/watch?v=WTO10Xgl0eM

Réka
Szerintem most derült ki Alison számára, hogy Gabriel elvesztésének terhét nem tudja elveszteni, hiába hagyta ott Cole-t és az otthonát, nem tudta otthagyni a fájdalmat is. És ettől talán megkérdőjeleződik az is, hogy érdemes volt-e elhagynia Cole-t.

Mindenesetre mint látjuk, Cole továbblép, illetve Ali-ék is, házasság, gyerek…

Lemoni - 2015. 11. 02. 21:06

Noah nélkül kicsit üres volt nekem ez a rész, de jó volt visszatérni Montaukba is. Cole most volt először szimpatikus. Alisontól azért elég fura húzás volt, hogy besértődik, panaszkodik, mert őt mindenki csak egy szextárgynak nézi, aztán ennek örömére ezt gyorsan alá is támasztotta. Szóval. a jelenben Cole már megvette Alison volt munkahelyét, vajon milyen pénzből?!

Csigu - 2015. 11. 03. 00:02

Nekem nagyon nem hiányzott Noah.
Cole része nagyon tetszett, azok a nézések… az a metakommunikáció!
Sajnáltam, hogy vége a résznek! :D

steweio - 2015. 11. 03. 01:54

Huh, ez a 4. rész nagyon össze volt rakva.

_Peter - 2015. 11. 03. 09:48

Furcsa, én este pont többnek éreztem ezt a részt Noah nélkül, hogy Alison egyedül tudott elgondolkozni. Cole része nagyon tetszett.
Jól játszanak a ki a tettes kérdéssel is.

fajro - 2015. 11. 03. 09:54

Lemoni, szerintem teljesen érthető volt Alison részéről – mármint lehet egyet nem érteni vele, de amilyen bizonytalan a karakter, pár szép szó az extől, és már oda is adja magát.

Engem az érdekel nagyon, hogy ezt hogy fogja úgy feldolgozni, hogy mégis összeházasodik Noah-val. Nem feltétlenül a Cole-lal töltött éjszakára gondolok, hanem a magánéletük kiteregetésére.

Noah-val úgy vagyok, ahogy Helen mondja – az előző évadban nagyon tetszett és teljesen érthető volt Alison belezúgása. Ebben az évadban viszont legtöbbször idegesít és elborzaszt a hisztijeivel. Szóval valószínűleg én vagyok az elvárt módon működő célközönség. :)

Lemoni - 2015. 11. 03. 11:54

fajro, azzal nem lett volna gondom, ha Alison azért fekszik le (bosszúból, szeretetéhségből, részegségből stb.) Cole-lal, mert Noah a gyerekek láthatósági pere miatt egy időre külön költözött tőle vagy frusztrált, amiért kirúgták gazdagék. De még Cole-nak is azon rinyált, hogy ő most egy lotyó. Volt neki egy hasonló lépése az első évadban is, amikor a munkaadójával pásztorórázott egyet, mert akkor is éppen lelki sérülése volt. Nagyon kedvelem Alison karakterét, sokkal inkább, mint Helent, éppen ezért jobban szeretném, ha okosabb döntéseket hozna, de lehet, akkor már nem lenne ennyire érdekes ez a sorozat sem :)

fajro - 2015. 11. 03. 13:24

Nem vagyok pszichológus, és javítson ki a hozzáértő, ha tévedek, de nekem az a tapasztalom, hogy a legnagyobb “pasifalók” a legsérültebbek lelkileg.

Szóval igazad van, ha Alison nem ezt csinálná, valószínűleg nem lenne ennyire érdekes sem… :) (Igazából csak azt próbálom magyarázni, hogy nem lehet Alisontól ilyet elvárni, hogy hozzon okosabb döntéseket, mert akkor nem is ő lenne…..)

nargli - 2015. 11. 03. 14:19

“Noah-val úgy vagyok, ahogy Helen mondja – az előző évadban nagyon tetszett és teljesen érthető volt Alison belezúgása. Ebben az évadban viszont legtöbbször idegesít és elborzaszt a hisztijeivel. Szóval valószínűleg én vagyok az elvárt módon működő célközönség. :)” fajro, éppen ezt akartam írni, köszönöm! Nem is hiányzott nekem sem, ebből a részből.

Gevin - 2015. 11. 04. 02:08

Borzasztóan nagy képmutatás volt azért Allisontól a hatalmas siránkozás után bedobott “Can u just stay?”. Lemonival kell egyetértenem, habár abban tényleg van valami, hogy ez bizony nagy szerepet játszik a karakter érdekességében.

Nekem hiányzott Noah, mert ő az író, az elbeszélői szemszög, amely mindig úgy színezi a történetet, hogy az élvezetesebb legyen, mint ahogy a valóságban történt.

Amit pedig Helent mondott róla, az totálisan igaz, és ez teszi igazán esendővé és reálissá az egész karaktert. Helen csak azt hagyta ki, hogy miután 20 év (?) házasság után kiismerte ezt az embert, a hibái és hisztijei ellenére még mindig inkább azt szeretné, hogy hazamenjen hozzá és a gyerekeihez. Miközben pontosan tudja milyen ember is a férje. Ez az, ami azért nem mindegy.

Krimi szempontjából talán ez volt a legizgalmasabb rész. És én örültem Cole-nak, hogy végre megpróbál tovább lépni, mert látszik, hogy számára ez élet-halál harc. Erre a végén ott fekszik az ágyában az, akitől már megtette az első lépés távolságot…gyönyörű a forgatókönyv. Továbbra is taps az íróknak.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 04. 13:03

@Gevin: “Helen csak azt hagyta ki, hogy miután 20 év (?) házasság után kiismerte ezt az embert, a hibái és hisztijei ellenére még mindig inkább azt szeretné, hogy hazamenjen hozzá és a gyerekeihez. Miközben pontosan tudja milyen ember is a férje. Ez az, ami azért nem mindegy.”

Oooh, ne sajnáljuk már Helent könyörgöm. Él a maga – és főként a szülei – által megteremtett kis gazdag világában, életében nem volt semmilyen gondja. Ahogy Max is mondta, neki semmi és senki nem elég jó. Én nem csodálom, hogy Noah-nak elege lett. Szerintem Noah is kiismerte a feleségét és 20 év után köszöni nem kér belőle. A szívás az, hogy van 4 gyerekük és ahogy lenni szokott mindig a gyerek(ek) az első(k) nem az új barátnő/szerető/feleség stb.

Én Alisont sajnálom. Cole neki nem csupán egy ex, én ezt nem így látom. Cole a közös (halott) gyerekük apja. Allison pedig szimplán hazament a saját házába, mert besokallt és hova máshova mehetett volna? Azon sem csodálkozom, hogy újra összejött Cole-lal. Ezt a szálat is kell bonyolítani, mert halál unalmas lenne a sorozat és így pont az ellenkezője igaz. A történtek után kíváncsi vagyok hogy jut el a story 5 rész alatt oda, hogy Cole már házasodik.

A gyilkos szál egyre érdekesebb. Vajon tényleg Cole ölte meg az öcsikét? Lehet, hogy Cole felesége a spanyol babysitter csaj (Luisa) lesz, aki miatt Scott neki esett Cole-nak?

Gevin - 2015. 11. 04. 17:40

Snoopy: felreertettel. Dehogy kell sajnalni Helent, pont h az ellenkezoje. Azok utan, h igazabol tudja h Noah talan tenyleg nem neki valo, meg mindig azt akarja h jojjon vissza, csak h ne legyen egyedul es visszazokkenjen az elete az eredeti kerekvagasba. Noahg en abszolut megertem, sot szimpatizalok vele, hogy ilyen korulmenyek kozott is felvallalta azt, h koszoni, de ebbol a diszfunkcionalis hazassagbol neki eleg volt. Legyen akarmilyen nehez is az “ujrakezdes”, akkor is vegigviszi.

Az sztem egyertelmu h Luisa lesz az uj feleseg, hacsak nem tesznek bele meg egy csavart az irok, de ahhoz mar tulsagosan is felvezettek ezt a szalat.

Ledita - 2015. 11. 04. 20:13

Kedves _Peter és Fajro!
A vékony színésznő kapcsán (bocsi az offtopic-ért):
Én is táncosnak készültem és a modellkedtem is, így tudom, hogy milyen nyomás van a lányokon a szakmában, hogy tökéletes legyen az alakjuk, sehol ne maradjon rajtuk egy kis “felesleg” (gondolom, ha színésznő vagy, még fokozódik az elvárás). :(
És azt is tudom, hogy ez milyen irreális elvárásokat támaszt az emberrel szemben, nekem is volt durván alacsony BMI-m pl, így leginkább a sajnálat szólt belőlem (ismerem, mikor folyamatosan az idegeidre mennek, egyik oldalról, h legyél vékonyabb, másik oldalról pedig, hogy “egyél már gyermekem egy kicsit!”:)). Persze, ha a lány jól érzi magát így, egészséges és lelkileg is jól van, akkor minden szuper, örülök neki! :)
Jah és én nem akartam ezen fórum keretein belül “piszkálni” a színésznőt, plusz senkinek a témára érzékenységét nem volt szándékomban feszegetni. Peace és szeretet! :)

Amúgy kis elmaradásban vagyok, de a 4. rész nagyon tetszett megint csak! Szuper volt a beszélgetés a két testvér között a konyhában, dinamikus és érzelmes volt!! Annyira jó a sorozat, nem tör pálcát senki felett, nincs egyértelmű “szerethető karakter”, ennek ellenére a nézőhöz nőnek mindannyian! :)

Réka - 2015. 11. 05. 14:10

Alisontól azért szemét húzás volt, hogy lefeküdt Cole-lal. (bár nem láttuk, de azért erős utalás volt).

Ő a szerencsétlen, ő a sebzett, őt “nem látják” – de pl. akkor miért öltözött úgy a kezeléshez, ahogy, miért bizalmaskodott az idősebb palival… szerencsétlen Cole! Ő meg simán belement ebbe a játékba, pedig Alison most kihasználta.

Számomra nagyon érdekes, ahogy fórumokon Helent hogy védik, főleg a nők. Hogy a 4 gyerek. Hogy az x év házasság. Ez olyan… nőies hozzáállás, bár én is nő vagyok, de csak azért sem török Noah felett pálcát. Bár már írtam korábban, Helennek minden pénze megvan ahhoz, hogy a gyerekeit felnevelhesse, ráadásul a párkapcsolatokkal sem lesz gondja.

AZért remélem, Alison gyereke nem Cole-tól van.

bugyborelia - 2015. 11. 05. 17:28

@Réka, Alison nem felelős azért, amiért az idős férfi beindult tőle, azért öltözött úgy, mert aznap nagyon meleg volt (ez el is hangzott a sorozatban), nem kéne egy nő felett pálcát törni azért, mert azt vesz fel, amiben jól érzi magát akár kirívó akár nem, de egy rövidnadrág + póló kombó közel sem az. A bizalmaskodáshoz csak annyit fűznék, hogy napok vagy hetek óta ott van abban a házban, hol noah-val hol nélküle, gondolom magányos és neki is jól esik valakivel barátian beszélgetnek és nem csak small talkot fenntartani.

panav3 - 2015. 11. 05. 22:05

Nagyon-nagyon tetszett az első évad, most a másodiknak az ötödik része után már tuti mondhatom hogy jobbat vártam.
Igazából egy igazi dráma lett, hiányzik belőle a pezsgés, az intimitás ami az első évadban megvolt. Nem rossz,sőt kiemelkedik még mindig a mezőnyből, de kicsit “szenvelgés” lett, néha már-már idegesítő dolgok vannak benne, ráadásul már nagyon el lett spoilerezve minden.
Most azon kellene izgulnom hogy összejön-e megint A. C-vel? Vagy hogy börtönbe kerül-e N.? Hiszen tudjuk…

CyClotroniC - 2015. 11. 06. 01:45

Én most értem útól a sorozatot és azt vettem észre, hogy éppen az érdekel a legkevésbé, amiről a teljes első szezon szólt: Alison és Noah kapcsolatáról. Mondjuk alig van közös jelenetük és nagyon idegen köztük a viszony a többnyire, de gondolom ez tudatos koncepció is.

Cserébe az új karakterek most nagyon bejönnek, a múlt hetiben Robert, most meg Luisa lett nagy kedvencem. Sokkal természetesebb, őszintébb, nyíltabb beszélgetés kötődnek hozzájuk, mint a négy fő karakter között, ami azért érdekes. Mondjuk logikus, mert a fő téma a viszony és annak a hatásai ezt viszont sosem az érintettek fogják megvitatni egymással. Talán ezért is jött be főleg az Alison-Robert és most a Cole-Luisa jelenetek az idén.

Minden résznek legalább a harmada hoz érdekes beszélgetéseket, de összességében valahogy én is kevésnek érzem a dolgot. Üresnek se nevezném, de inkább csak egy jól összerakott érdekessé jelenleg a számomra, mint tűkön ülve várós kötelező program.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 06. 12:23

Én sem értem mi kirívó volt Alison öltözékében. Rövid nadrág egy sima felsővel ‘oszt jó napot és mindez a 32 fokban. Inkább Robert bizalmaskodott szerintem Alisonnal, ahogy folyton faggatta. Nem hiszem én sem, hogy az A. hibája, hogy az öreg pasi beindult rá. Valószínű egyébként a pasi képzeletét is a felesége által Noah könyvéből felolvasottak színezték kicsit erősebbre, mint ami.
Még azt nem értem, hogy A. miért lenne lotyó, amikor ezer éve a felesége volt Cole-nak (akivel lefeküdt) aztán Oscar (1 éjszakás kaland) aztán meg az új nagy-nagy szerelem Noah. 3 pasival lefeküdt kb. 10 év alatt. Huh, ha ez aztán…. :-P
Noah csapott inkább bele a lecsóba, amikor először külön volt a feleségétől is meg Alisontól is. Vele kapcsolatban mégsem használunk semmilyen pejoratív jelzőt.

Én tűkön ülve várom a részeket minden héten :-)

Snoopyzit30 - 2015. 11. 06. 12:27

Ja és még valami. Cole délelőtt megdugja a gazdag spinét, délután/este flörtöl a spanyol babysitter csajjal (akit szerintem simán bármikor megkettyintene) majd éjszaka lefekszik a feleségével. Akkor ő is lotyó csak férfi kivitelben?

Lemoni - 2015. 11. 06. 12:35

Hogy kikkel feküdt le 10 év alatt nem tudhatjuk, de pár hónap alatt megvolt neki az említett 3, ráadásul mindegyik esetnél mással volt éppen kapcsolatban :) Ami meg a kihívó öltözködést illeti, már az első évadban Noah mindig jóval izgatóbb öltözéket látott Alison-on, mint a nő saját magán. Robertnél meg nem is talán az öltözéke, hanem inkább a már majdnem intim zóna (felső comb) hosszas simogatása válthatta ki a szemmel látható reakciót :)

Lemoni - 2015. 11. 06. 12:42

Én nem lotyóztam le Alisont, ő rítt Cole-nak, hogy mondja meg neki, akkor ő most egy ‘slut’? Nem lotyózásból, hanem érzelmi ingadozásból menekül mindig Alison egy pasi alá/mellé; azért érdekes lehet a gyerek/ifikora, milyen ingereket kapott akkor…..

Réka - 2015. 11. 06. 14:48

Nem kifejezetten kirívó az az öltözék, de azért mégis egy ápolónő. Kórház vagy magánklinika – mindenki zárt öltözékben van, legalábbis amivel eddig én találkoztam.

Amúgy Lemoninak is igaza van, a simogatás plusz a bizalmas beszélgetés váltotta ki a hatást.

Noah-t amúgy mindenhol fikázzák. Jobban, mint Alisont.

EGyébként mind a négy szereplőt simán le lehet lotyózni. :D mindenki össze-vissza csinálja, senki sem ártatlan.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 06. 15:10

@Lemoni

Én nem mondtam, hogy Te lotyóztad le. Arra reagáltam, ami a sorozatban történt. 10 éve van együtt Cole-lal, nem? Vagy én emlékszem rosszul? Szerintem pont az a lényeg, hogy amíg Cole-lal volt, addig nem feküdt le mással, úgy értem Noah előtt.
Nem ítélem el Alisont, amiért viszonyt kezdett. Ahogy az öregnek is mondta meg Helennek is, ő ezt nem tervezte, megtörtént, egymásba szerettek. Millió emberrel történik ez meg.
Alisonnak érdekes gyerekkora lehetett egy ilyen anyával (aki mellesleg még a saját anyja temetésére sem ment el).

@Réka
Alison itt most egy személyi asszisztens, aki mellesleg vállalta, hogy besegít az öreg gyógytornájába. Egy vidéki ház nem rendelőintézet vagy kórház. Miért kellene munkaröhába öltöznie? Utána meg abban menne postára meg a városba ebédet venni? Egyszerűen nem értem, hogy mi a baj Alison ruhájával?!

panav3 - 2015. 11. 06. 18:54

@CyClotroniC

Engem meg pont az zavar, én A. és N. kapcsolatára vagyok kíváncsi, persze értem hogy ez valószínűleg egy koncepció, az első évadban a többiek eléggé háttérben maradtak.

Csak így meg már nekem teljesen érdektelenek lettek, jönnek is a klisék rendesen (tökéletesnek látszó új pasi- naná hogy nem kell, fiatal latin szexbomba – naná hogy nem zavarja hogy csóró alkesz vagyok) hogy érdekessé tegyék őket, “természetesen” jönnek a bonyodalmak, de igazából így a sorozat átment egy válás utáni melodrámába.

A kiadó házaspár meg gyakorlatilag maga a borzalom, az ügyvéddel együtt. Pont azon gondolkoztam hogy mennyire jó volt az első évad, hogy gyakorlatilag bárhol játszódhatna, még akár mondjuk a Balatonnál is két magyar családdal, semmi “amerikás” nem nagyon volt benne. Na ez már sajnos nem igaz, ez a három ember kb. annyira természetes, mint a teszkós szatyor :)

CyClotroniC - 2015. 11. 06. 19:09

panav3: Nem biztos, hogy nagyon máshogy látjuk a dolgot szerintem. Engem is ők érdekelnének a leginkább, de a mostani viszonyuk már rögtön annyira hideg, merev, egymástól elsodródott, mintha ők is egy megunt, elkopott, régi házasságban élnének már. Nem örülök, hogy erre a döntésre jutottak az írók, de ha már ezt és így tálalják, akkor nekem ismét az új az érdekes és izgalmas, ahogy egyébként tavaly is azért volt az ő kapcsolatuk az, mert friss volt. Ez mondjuk lehet, hogy kicsit meta is :D

Mindenesetre én a kiadó házaspárból a férjet kifejezetten bírom, Alisonnal jó jelenetei voltak, az ominózus jelenetig majdnem azt mondtam volna, hogy apa-lánya / mester-tanítványa viszony. Szerintem cuki volt az is, hogy “kid”-ezte. Luisa pedig szimplán csak azért baromi érdekes, mert új, viszont lehet, hogy ez nagyon tudatos. Elvégre ezeket mind POV nézőpontokból látjuk, amit könnyű elfelejteni, ha nincs átfedés, de ha “emlékek”, akkor nyilván egy új és izgalmas impulzus sarkítottan, előnyösen fog tálalódni most is, ahogy tavaly tette.

Ha így vesszük mondjuk tényleg következetes a sorozat, mert a mostani döntésével majdhogynem azt üzeni – ha nem is túl pozitívan – hogy sosem Alison és Noah között volt meg az a bizonyos friss izgalom, csupán csak az újdonság varázsa volt az egész.

Néma Harcsa - 2015. 11. 06. 19:14

Rendesen felkrtak az előző évad második felében a zsaru külső szempontjának elhagyásával, aztán különösen a fináléval.
Most daráltam, az előző epizód Helenje valami frenetikus volt, csak miatta már megérte esélyt adni. Újabb epizód: hát nyilván megint rétestésztát gyúrnak, de másodszor nem eszem meg annyira, hogy évadzáróig jussak. Kasza, és kösz a Lucinda Williams-dalt.

Gevin - 2015. 11. 08. 16:13

CyClotroniC:

Az írók meglehetősen következetesek, inkább te vagy az, aki mást várt, mert “új”-ra, frissre van szüksége, nem? :) A “viszony” rész mindig izgalmas és friss, újszerű, alapvetően az emberek nagy része ezért hűtlen, de amikor annak a vége, utána jön a nagybetűs VALÓSÁG. Ami bizony sokszor keserű és unalmas, depresszív és klisés. Ezt pedig az írók nagyon jól érzékeltetik.

Ennek ellenére Cole és Helen nézőpontja is nagyon tetszik, sőt, Cole-nak már drukkolok is, pedig az első évadban én annyira nem kedveltem, de itt működik a karakterfejlődés.

CyClotroniC - 2015. 11. 08. 16:34

Gevin: Abszolút, de hát én is ezt írtam, hogy egyszerűen csak az van, hogy eltűnt a tilosban járás és az újdonság varázsa Alison és Noah között, plusz ezen felül a felrúgott előző életük romjait is össze kell még seperni kulturáltan, ami mellett azért furcsa lenne a rózsaszín ködös romantika.

Szóval ja, szerintem is nagyon helyén való, hogy ezt így kezelik az írók ebben a szakaszban, viszont ettől még nézőként engem a tűzoltás és a rideg valóság része kevésbé fog lekötni, mint egy őszinte és nyílt beszélgetés mondjuk Ali és az idősebb fickó között, vagy mondjuk Luisa és Cole pont azért tetszik, mert az Alison-Noah viszony remixelése. Nem húznék párhuzamot a jellemek és a háttérben húzódó dolgok között, de nem véletlenül van ez így kitalálva, vagy mondta azt Helen az ajtajukban állva Alisonnak, amit.

Egyébként bírom én a két főszereplőt, de szerintem teljesen természetes, sőt kifejezetten a sorozat erénye, hogy idén abszolút más aspektusai miatt tetszik a The Affair, mint tavaly.

Lemoni - 2015. 11. 09. 20:30

Hah, Noah arckifejezése, mikor felfedték neki a domináns csakráját :D
Jó rész volt megint, hullámoztak az érzelmek és az indulatok ahogy kellett.
Ideje lenne a 3. évadot már berendelni, bár fogalmam sincs, miről szólhatna (igaz, az első évadnál sem tudtam, hová tudnák még nyújtani :)

Gevin - 2015. 11. 10. 03:05

2×06

Az évad egyik legjobb, ha nem a legjobb része volt. Valaki írta fentebb, hogy Alison az, akit Noah elgázol és tényleg. Én félreértelmeztem, teljesen másra gondoltam, hogy az írók mire szeretnék azt a szálat kifuttatni.

Viszont így számomra még zseniálisabb az egész.

Aki pedig elvált szülők gyermeke, az nyugodtan tapsolhat velem, főleg a Helenes part one-hoz, mert tökéletesen hozták mind az írók, mind a színészek azt a különös, szomorú és olykor vidám atmoszférát, amelyet a helyzet megkövetel. Idén is a legjobbak közt lesz nálam az tuti.

_Peter - 2015. 11. 10. 14:29

Aranyos volt a hát hogyan öltözködik Alison megjegyzés. Közel-keleten valamelyik csadoros országban egy mezei skinny jeans milyen megbotránkoztató lenne. :)
Inkább a részletes szex leírástól indult be a fickó. A képzelet a veszélyesebb. Különben vicces lenne nyáron a Balaton ha pusztán bikinis nők látványától minden férfi álló farokkal menne lángosért. A szövegen múlt inkább.

Az új rész is jól sikerült szerintem. Jól játszanak azzal éppen hogyan festenek le valakit. Noah egyszer jófej utána micsoda bunkó, Helen egyszer kettyós és hideg utána meg szinte sajnáljuk. Érdekes volt látni a gyerekük vészhelyzete miatt most Noah és Helen jöttek ki jól és Alisonnal veszekedett. A gyerek 99% Cole-é. :)

Réka - 2015. 11. 11. 12:30

Tuti Cole-é a gyerek… de azér’ na! Noah-val már jó ideje együtt van Alison, de bezzeg egy Cole-lal töltött éjszaka alatt teherbe esik, szóval… öö… így megy már ez.
Vagy csak behülyítenek az írók, hogy azt higgyük. Kb. 5-6 hét után derül ki, mi a helyzet, vagyis 5-6 hét után már biztosan ki lehet jelenteni a terhességet.

Amúgy zseniális rész volt. Alison végre stabilabb lelkiállapottal rendelkezek, de Noah ezt nem bírja elviselni – hogy nincs ráutalva a nő.

Pufi - 2015. 11. 12. 01:07

Helen VÉGRE kitette a nagymutert. Elviselhetetlen volt a banya. Őz Ő szemszöge tetszik most a legjobban, pedig az első évadban baromira irritáló volt.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 15. 18:20

Ez jó. A 6. rész végén Alison bejelenti hogy terhes (max 2 hónapos, ugye?) a 7.részben meg már akkora hasa van, mintha 5-6 hónapos terhes lenne. Így szalad az idő?!

Famo - 2015. 11. 16. 12:27

Szerintem egyszerűen fantasztikus, hogy a feleség szemszögét is láthatjuk.Az első évadban kimondottan nem bírtam a nőt, ám most látva őt “belülről” , annyira más színt kapott minden.
Ahogyan megbékélt a helyzettel, és felülkerekedett a női sértettségén, (kórház jelenet, “Hívdd fel…ragaszkodom hozzá…)az példa értékű számomra.

Noah egy pöcs.(mondom én, a 3 gyerekes anya, valszeg totál elfogultan. :-)Nagyon “szuper” apuka, akinek a nem tudom hányadik részben a tesója mondta meg a tutit..persze be is sértődött rendesen.

Alison olyan sérülést kapott, amiből soha nem fog igazán felépülni, túlélni tud. Tutira biztos vagyok benne, hogy az újabb gyerek újabb lelki zűrökkel fog járni a számára.(Ez a gyerek nem Gabriel..jajj de én mégis őt keresem benne..vajon ő érzi e…ilyesmik)

Szeretem ezt a sorozatot, sok mindent átgondoltam a saját életemben emiatt.
Most már értem, miért lát annyi mindent másképp a párom.
(Mert, csak…. :-)

Rammsch31n - 2015. 11. 16. 13:20

A 7. rész végén ki az a 2 ember akit mutatnak a videón, és mondják hozzá, hogy that’s our baby?

pody - 2015. 11. 16. 16:04

Alison es Scotty

Rammsch31n - 2015. 11. 16. 16:11

hűha valahol, lemaradtam akkor… Alison nem Cole-lal kavart még egy kicsit, mikor kibukott a könyvre? Vagy ez egy olyan részlet amiről semmit nem tudunk? :D

Lemoni - 2015. 11. 16. 20:39

Scotty tudott a Cole-Alison himihumiról és azért mondta, hogy ez a mi bébink; mármint a Lockhart családé. Előtte elhangzott a hálaadási vacsoránál, hogy van ez a családi átok, pusztulnak a Lockhart gyerekek és ezért kapaszkodik Alison terhességébe Scotty, hogy ez megtöri az átkot. Legalábbis szerintem.

Gevin - 2015. 11. 16. 20:52

2×07 – kegyetlen jó rész volt!

Viszont a következő rész előzetese alapján remélem, hogy nem viszik el nagyon az írók szappanba a sztorit, azzal, hogy Noahval elszalad a ló, mert hirtelen híresség lesz belőle.

Akkor inkább fejezzék be, vagy még egy évad a búcsúnak. Nem szeretném, ha átmennének gagyiba, csak azért, hogy ne kelljen abbahagyni.

A Cole vacsora hihetetlenül jól megcsinált, túlfeszített jelenet volt minden egyes sérelemmel és titokkal kikövezve. Gyönyörű!

Gevin - 2015. 11. 16. 20:54

Allisonék vacsorájánál pedig csak én éreztem azt a “meta” sugallatot, amit beletettek? Amikor Max mond valamit, ami arra utal, hogy “ezek szerint mindenki máshogy emlékszik” az valami fenomenális beszólás volt és hihetetlen módon fordította önmagába a történetet.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 17. 13:01

@Lemoni: “van ez a családi átok, pusztulnak a Lockhart gyerekek és ezért kapaszkodik Alison terhességébe Scotty, hogy ez megtöri az átkot.”

De miért kellene ebbe a gyerekbe “kapaszkodni”, amikor a Mary-Kate is terhes. Az ő gyereke is Lochart lesz, szóval nem vágom a gondolatmenetedet.
Azt sem értem mi köze Scotty-nak ehhez. Még ha Cole gyereke is, miért akar folyton beleszólni Scott Alison és Cole életébe? Ez a Scotty gyerek egy önző kis f@sz, Cole-on keresztül akarta megkaparintani Alison házát (felét).

Lemoni - 2015. 11. 17. 14:48

Mary-Kate elvetélt, ezt elmondták a vacsoránál, tehát csak Cole bébije maradt reménynek. Hogy Scotty Alison házának pénze miatt teper ennyire a bébiért vagy a saját (Whitney) elvesztett gyerek miatt érzelmileg jobban kötődik a dologhoz vagy van egy erős családösszetartó hajlam benne, még nem derült ki, de szerintem mindegyik, csak valamelyik összetevő biztos hangsúlyosabb.

Réka - 2015. 11. 17. 15:37

@Gevin: nem csak Te érezted, minden néző :)

Most már én is elvesztettem a szimpátiám Noah iránt. Alisont rossz volt nézni ebben a helyzetben, szerencsétlen nő. Egy ilyen könyvet elolvasni… ami még csak nem is próbál álnevek és egy fikció mögé bújni – nagyon sajnáltam őt. Lehetett érezni, hogy nagyon nem biztos abban, hogy jó döntés volt-e Noah.

Bízom az írókban, hogy nem fogják elszappanozni a sztorit, eddig se tették.

A Lockhart családi vacsora is durván feszült volt.

Alison és Cole története az izgalmasabb most.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 17. 16:33

Lemoni bocsi még nem láttam teljesen az egész részt.Bocsi :-P

_Peter - 2015. 11. 17. 18:58

Jól csinálják az írók mostanában Noah a szemét, szinte vártam Alison mikor küldi el őt és a szexi ügynökét a francba. Beválik Helen jóslata?

Scotty szerintem is csak mint Lockhart babaként mondta az “övék” mármint a családé, az már tényleg túl sok lenne ha ő is kavart volna Alisonnal, Oscar ezt elnézte.

Cole pedig a legjobb arc. Neki drukkol a néző boldog legyen végre valamennyire.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 18. 20:05

12 részes lesz az évad. Hoppá…

biscuitbarrel - 2015. 11. 21. 20:03

És ezzel Alison lépett elő első számú gyanúsítottá a Scotty-gyilkosságban. Scotty maga szállította az indítékot azzal, hogy szembesítette vele, sejti, hogy nem biztos, hogy Noah a gyerek apja. Scotty-t ismerve nem érte volna be ennyivel, hanem tovább nyomul, hogy Lockhart a gyerek. Ha ez kiderül, Alison rengeteg áldozat árán felépített új élete romba dől, hiszen Noah nem élne vele tovább, ha Cole-é a gyerek (sőt lehet, hogy elég lenne, ha a megcsalásról tudna), Cole pedig továbblépett, Alison nem tudna visszatérni hozzá (valószínűleg nem is akar).
Ti mit gondoltok, kinyírta az ex-sógort?

Snoopyzit30 - 2015. 11. 22. 09:43

Kizártnak tartom, hogy Alison a gyilkos.

Lemoni - 2015. 11. 22. 14:25

Bár a mondás szerint alamuszi macska nagyot ugrik, de Alison szerintem nem gyilkos típus. Attól sem kellett félnie, hogy Noah kirúgja, hiszen ő a sértettsége miatt saját akaratából is ott tudta hagyni a férfit, amikor beleolvasott a regénybe. Ráadásul még nem lehet 100% biztos benne, hogy Cole-é a gyerek. Előbb tartanám Oscart vagy Noah fia Martint gyilkosnak, akár előre megfontolt szándékból, akár véletlenből. De Scotty esetében másoknak is lehetett okuk leszámolásra, egy féltékeny felszarvazott vagy drogból, adósságból származó haragos stb.

Réka - 2015. 11. 23. 14:38

A gyerekkel most teljesen összezavartak.
Nagyon csíptem Helent ebben a részben, tetszik, hogy sokat változott a válás óta.

Sarah Treem, az író azt nyilatkozta múltkor, hogy nem érti, vagyis hogy fura, hogy az emberek ennyire ellenségesek Noah-val szemben. Az írók közben mindannyian vele azonosulnak, szó szerint mondta, hogy “We’re Noah”.

Viszont a szívem szakadt meg Alison-ért a rész végén, annyira rossz volt nézni. Utálom Eden-t, már a karakter bemutatásakor rossz színben tüntették fel, és mindenki tudta, hogy ebből még lesz valami.

Ja és tök jól bemutatják, hogy mennyire ROHADT idegesítő az internet időnként :) a mindig-el-tudnak-érni és a “ha valami szarságot művelsz, egyből vírusként fog terjedni és mindenki azt fogja osztogatni” dologig. Pfejj, nehéz időket élünk :D

Lemoni - 2015. 11. 23. 21:22

Én sem értem a nagy Noah-utálatot, ha úgy vesszük, a legegyenesebb karakter 4-ükből, mindig felvállalta a tetteit, nem bújt a lelki bajai mögé, mint Alison, nem mások irányították az életét, mint Helenét, nem csinált alvilági, törvénybe ütköző dolgokat, mint Cole. Persze könnyebb sajnálni Helent, mert szegényt otthagyták, Alisont, mert érzelmileg laibilis, Cole-t mert őt megint otthagyták, bezzeg Noah még tovább is fejlesztette a seggfejségét a hírnévvel. Érdekes volt a 8. részben a két visszaemlékezés, Noah Helenre nézve pozitívabban írta le a történetet, mint ahogy a nő elmesélte, pedig általában a mesélő saját magát szokta fényezni vagy védeni a visszaemlékezésekben. (Nincs jelentősége, de most tűnt fel, mikor irigyelte el Maura Tierney Ruth Wilson kacsaszáját, rémes, ahogy a közeli felvételeken jól kivehető….. amúgy Tierney nagyot játszott megint.)

Pufi - 2015. 11. 23. 22:20

Noah egy SEGG, bocsi

Réka - 2015. 11. 24. 09:30

@Lemoni: igeeen, tényleg, a kacsaszáj! most már tudom miért volt furcsa, főleg, amikor Noah mesélte a felolvasóestet, és mutatták Helent. Ott amúgy Helen szemében volt sokkal összeszedettebb Noah, Helen elsiklott Noah összezavartsága felett.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 24. 18:35

Pufi

+1

Noah egy igazi nagy seggfej.

Miss Keamy - 2015. 11. 24. 18:37

nekem egyre jobban az az érzésem, Cole lesz a gyilkos. imádtam a 7. részben Cole partját, és az új csajszival nagyon működik minden. összeillőbbek mint az A. és N. páros.
egyébként nem kedvelem Noah-t, egyáltalán nem tudok vele azonosulni, még mindig az az érzésem mint Alisonnak pár résszel ezelőtt, számára csak a testiséget, szexet jelenti, no meg a ripacskodó nagyi és Helen után persze felüdülés A. és a környezete :D

a vacsis jelenetnél csak kapkodtam a fejem wtf, Whitney-t pedig kezdem sajnálni.

Dorka - 2015. 11. 27. 11:03

A 7. részt láttam egyelőre. De eddig bírtam komment néklül. Noah lenne a legegyenesebb? Miért nem szimpatikus? Nekem ott kezdődött, hogy mikor csalta Helent egy picit sem érezte, hogy valaha szerette, vagy hogy legalább azért mert vele él, vagy mert a gyerekei anyja, egy kis megbánást akartam látni… (már itt unszimpivá vált). Végig hazudta az első évadot össze-vissza, egyenessége ott veszett el. Nem érzem át mi baja volt az életével? Volt felesége (aki még szexelt is vele és ezért fura Alison féle szexuális beállítottságú kapcsolat, érzelmileg nem érzem őket együtt), volt munkája, pénze (még ha nem is ő kereste meg az egészet), ott voltak a gyerekei egészségesen (életben) és azon kívül, hogy Helen családja osztotta (ha nem is volt etikus, de valós volt pl. a gyerekek iskolájának fizetésére való utalás, hogy azért elfogadja) azon kívül egy könyvet kellett írnia hiszen író (és ha jól rémlik Helen apja ajánlotta be Harrynek)…az írás sem ment neki…de őt sajnálni kell, hát mindenki bántotta…ohh szegény…számomra úgy tűnik hátán kapaszkodik, élősködik, felelősséget lesöpri a válláról…az a baj, hogy nem hiszem el róla, hogy ő egyenes és jó ember…mert mindig csak mondják róla (Helen, Alison stb), de nem látom, nem érzem…az milyen volt amikor simán kapott volna az alkalmon, hogy elvegye a gyerekeket Helentől?Azonnal…de az, hogy ő mit tett a gyerekek szemében…az nem számít, hiszen szerelmes…Nem hiszem, hogy nála önzőbb karakter van a sorozatban. Alison Gabriel elvesztése miatti érzelmi hullámvasútjában sincs mellette…de amúgy tuti velem van a baj, mert estig tudnám sorolni mi a bajom Noahval…ettől Cole (eddig), Alison, Helen érzelmileg nekem sokkal tisztább….látom érzem kézzel fogom a fájdalmukat, kínjaikat…egy valakin nem látok érzelmeket az pedig Noah…:( viszont ha az íróknál ez nem tudatos, akkor gyanítom nem olyan vége lesz ennek a remek sorozatnak mint amire vágynék :)

Lemoni - 2015. 11. 27. 12:28

Erre céloztam. korábban :) Mennyivel jobban észrevenni a hűtlen férjet, mint az elhagyott feleséget, anyát, aki részegen veszélyezteti a gyerekét, a lelki bajos szeretőt, aki vigasztalásként néha félrekefél ezzel-azzal és maga sem tudja, ki a gyereke apja, de erről elfelejt szólni Noah-nak, vagy a szenvedő, elhagyott férjet, aki drogot csempészik és gazdag nővel hetyeg, miközben már szemet vetett valaki másra. A közös bennük, hogy mindegyikük elég zűrős szülői háttérből jött és ennek hozadékától is szenved. Noah apja egy rideg, irányító típus, Helen szülei önző, felkapaszkodott sznobok, Alison anyja hol volt hol nem volt a lányának, nem véletlen, hogy Alison annyira nagyanyás volt, Cole családja meg tele volt tragédiákkal. Szóval, nem patyolattiszta itt senki.

Réka - 2015. 11. 27. 12:41

Szerintem döntő többségben nők nézik, és nekik hát persze szemet szúr a hűtlen férj, de Lemoni nagyon jól írja, hogy senki sem patyolat tiszta.

Miért nem lehet elhinni, hogy valami véget ért? Vannak kapcsolatok (hány, de hány!) amik nem sírig tartanak, és 20 év után kiüresednek, Uram bocsá, kilépnek belőlük.

Ez nagy szám, hogy Helen, mint feleség szexelt Noah-val? Ez már egy jó pont? :D most komolyan? Pont azt mondják megcsalás után, hogy “vele más”.

Ráadásul az, hogy azt mondod Noah-ról, hogy végighazudta az évadot… pont erről szól a sorozat, hogy mennyire máshogy látják a történéseket a szereplők. Kinek van igaza? Miért lenne Helennek inkább igaza?

Ellaposodott a kapcsolatuk, ennyi. Helennek ugyanennyi esélye lett volna kilépni belőle, mint Noah-nak.

Engem ez idegesít, hogy sok néző képmutató a sztori kapcsán. Sokan (főleg nők) őrjöngenek Noah miatt, és csak őt látják rossznak. Hát én nem. Helen és általában a másik fél ugyanannyira hibás egy kapcsolat ellaposodásában, mint az a fél, aki kilép belőle.

Lemoni - 2015. 11. 27. 15:40

Jól jellemzi Noah-t, ahogy ugyanabban a szituációban másként cselekedett: amikor még rendben mentek Helen és közte a dolgok, az uszodai csábítást finoman elhárította, a forró, hűtlenkedős nyár után viszont simán kihasználta az alkalmat. Jól rávilágít az is a döntéseire, hogy most a legutóbbi részben félig részegen felemlegette Helennek, mennyire tetszett neki, amikor egyetemistaként lázadni mert a nő, abba a Helenbe szeretett bele. Mi úgy ismertük meg Helent, hogy 46 évesen még mindig tűrte rátelepedjenek a szülők, beszürkült. Alison kiismerhetetlen, titokzatosan szomorú egyénisége, erős szexuális kisugárzása pont ellentéte volt Helennek, vonzotta a férfit és vonzotta, megihlette az írót. Noah váratlanul kapott egy erős impulzust és nem volt elég erős, hogy ellenálljon, nem volt elég sumák, hogy titokban tartson szeretőt és élje tovább a látszólag tökéletes családi életét, inkább kilépett és megpróbálta összehangolni a régi és az új életét. Emberi gyarlóság.

Gevin - 2015. 11. 27. 23:43

Dorka:

Nekem az jön le, hogy te nem teljesen érted ezt a sorozatot, és hogy miről akar szólni.

Ki sajnálja Noaht? Pont, hogy azért ő a “legegyenesebb”, mert próbálja felvállalni a tetteit. (Persze most volt példa kivételekre, de javarészt akkor is…)

A házassága elfáradt, kiégett, és túl sokáig tűrt olyan dolgokat, amiket rühellett. És 20 év után meglépte, hogy neki ez már nem kell. És pont az a lényeg, hogy nem volt gond a házasságával előtte. De ezt ő maga elmondja az első részekben az első évadban. Nézd újra szerintem. Sok új dolgot fedezhetsz fel másodszori nézésre. Mindenképp megéri.

Dorka - 2015. 11. 29. 07:37

Valahogy mégis azt mutatták nekem az elején, hogy ők egy boldog család. Itt válik nekem valótlanná, átérezhetetlenné a történet Noah részéről. Mert ha valaki épít, ápol egy kapcsolatot és az 20 év után is működik (ugye ezt mondja) akkor az számomra hihetetlen, hogy egyik napról a másikra elmúlik és mivel szerelmi oldalt nem mutattak Noah részéről még mindig nem tudom átérezni. Azért 20 év nagy idő, nem tudom ki volt már itt ilyen hosszú kapcsolatban. Valahol nálam az a minimum ha már megcsalja, beleszeret stb.., hogy nem hazudik évekig, ettől nem fogom azért jobban kedvelni. Sajnálom :)

Dorka - 2015. 11. 29. 13:28

Gevin nekem meg az jön le, hogy mindenki azzal azonosul amilyen élethelyzet közel áll hozzá. Minden relatív. Nyilván én 18 éve boldog házasságban élek és valahogy nem tudom elképzelni , hogy bemegyek egy bisztróba és bele szeretek ott egy pasiba egyik percről a másikra. Kicsit többet mérlegelnék mint Noah …Alison már más helyzet. Azért 20 évért dolgozni kellett. És azt se felejtsük el, hogy az alap sztori innen indul ez a lényeg a viszony ami kezdődik.

Lemoni - 2015. 11. 29. 14:21

Dorka, itt sem úgy kezdődött az affér, hogy Noah unatkozott és nőt hajtott magának. Alison úgy jött képbe, hogy nagy lélekjelenléttel megmentette a kislánya életét. Eleve egy erősebb első impresszió, mint bárban felcsípni. Párhuzamnak ott van Cole, aki szintén egy majdnem nagy szerencsétlenségnek köszönhetően ismerte meg Luisa-t. Noah hasonlóan szexuális mágnes, mint Alison (láthattuk pl. a legutóbbi részben is, amikor a dedikáláson nyíltan rástartolt odadugva a telefonszámát a fiatal nő), és ez a két mágnes dupla erővel egymásnak vonzotta őket. Nem előre tervezték, csak megtörtént. És az alkalmi szeretői viszony átfordult szerelembe, ahogy egyre jobban megismerték egymást. Megpróbálták nyár végén lezárni a kapcsolatukat, amikor Noah a családjával visszaköltözött Montaukból, de aztán megjelent a városban Alison és rájöttek, nem bírják egymás nélkül. Egyedi, mégis hétköznapi történet.

Dorka - 2015. 11. 29. 16:30

Igen, én ezt értem de nem érzem. Mármint nekem nem adják el a szerelmüket…még Alison igen, neki látok érzelmeket a viselkedésén de Noahnal nem (nem tudom ki hibája színész, írók…vagy én magam)….és ezért nem tudok szurkolni nekik. Előbb látok Cole új kapcsolatában érzelmeket.
Egyént előszzör Noah gondolata erősen szexuális indíttatású volt Alison felé…ami nekem ebben furcsa, hogy nem hanyagolta el Helen sem…mert ugye az egyik alap pillére egy kapcsolatnak a szex. De szinte csak a szexre emlékszem Ali-Noah kapcsolatában. Nekem ez a szerelem nem hiteles…sajnálom de nekem ez nem jön át. Noah anyagi helyzete is érdekes. Nem szimpatikus, hogy a nőkre szorul. Még ha nem is teljesen (feltételezem) de úgy mutatják be. Helen még a házát is eladná, hogy kiszedje a Noah maga által kevert bajából, az ügyvéd stb.

Dorka - 2015. 11. 29. 16:31

*először

Dorka - 2015. 11. 29. 16:45

A 7. részben két kezemen megtudom számolni hányszor bántotta meg Noah Alisont. A kapcsolatuk már nem most kezdődött, de ez így már kezdetnek is rossz. És jön a vacsora ahol Ali nem is tudja már mit gondoljon. Majd jön egy jelenet ahol Noah pont az ellenkezőjét teszi mint amit kint…nem is tudom hova tenni mert nem hiszem el neki. Miután valamelyik részben kijelentette, hogy neki nem kell gyerek. Amit még meg is értenék, de ott van a nagy szerelmem aki elvesztette a fiát és lehet majd ez lesz neki a megváltás, hogy közös élet új férfi szerelem gyerek…erre a pasi közli, hogy bocs de én ezt kihagynám pont semmibe véve Ali bánatát. Nem túl önzetlen. Aztán persze majd kiderül ki mennyire vágyik a gyerekre…mert bármit ki lehet hozni majd belőle..

Lemoni - 2015. 11. 29. 20:38

Noah nem azért nem akart gyereket, mert önző vagy rossz apa, hanem mert amikor ezt kimondta, akkor olyan helyzetben volt, hogy a már meglévő gyerekei láthatásáért is keserűen harcolnia kellett és anyagilag is le volt csúszva. Aztán amikor Alison száraz tényként közölte vele, hogy terhes, elfogadta, talán pont azért, mert szerette. Igaz, azt nem tudja, hogy a gyerek valószínűleg nem is az övé. Ez azért nagyobb megalázás, mint amikor Alison-t megbántotta az asztalnál, főleg, hogy ott ráadásul az igazságot mondta.

Gevin - 2015. 12. 01. 02:11

2×09

Ennyire egy aberrált, perverz, elcseszett epizódot, ami a saját maga által teremtett káoszban gyönyörű csúcspontban kulminálódik, ettől a sorozattól nagyon nem vártam.

Atyaúristen. Rengeteg dolgot tudnék benne dicsérni, mindazok után, hogy az első tíz percben utáltam a részt, aztán rá kellett jönnöm, hogy zseniális, amit csinálnak.

Azok a hosszan kitartott feszültség teljes pillanatok elképesztően gyönyörűek és azt hiszem itt most szinte mindenkiből kihozták azt, ami miatt ezek a karakterek bűnhődnek.

Szerintem erre az egyepizódos négyes felállásra senki sem számított. Mindazonáltal teljesen agyoncsapta a sorozat esszenciáját azzal, hogy ilyen módon tagolta fel a karaktereket, ugyanakkor mégis őrületes volt.

A Noah-s jelenetnél nem tudom mikor láttam nagyobb érzelmi károsodást, amit soha az életben nem lehet majd gyógyítani.

Morph - 2015. 12. 01. 10:32

2×09 csatlakozom, az évad legjobb része nálam, minden szálon érdekesen haladt a sztori, nagyon tetszik ahogy a karakterekkel tudnak játszani, ki szimpatikus, ki ellenszenves, csak dícsérni tudom az írókat.

Rengeteg potenciál van még mindig a karakterekben, ettől féltem az évad elején, hogy talán majd ellaposodnak már kicsit, de szó sincs erről.

Lemoni - 2015. 12. 01. 12:35

Nagyon tetszett, ahogy az időjárási elemek tombolását összehozták az egyéni belső viharokkal. Örülök az új szereplőnek, a doki jófejnek látszik, egyelőre.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 01. 13:25

Nehéz úgy fórumozni, hogy aki tud angolul az már látta a 8. és 9. részt is, míg aki nem az csak a 7. résznél jár. Én a kettő között vagyok, tehát nem mindent értek az eredeti nyelvű verzióból, szóval brühühühü….

Réka - 2015. 12. 02. 10:44

Uhh, a 2 x 09 valami hihetetlen erős volt. Nem is tudok mit hozzászólni, brávó.

Somhows - 2015. 12. 02. 14:18

2×09 Kérem szépen ilyen egy 10 pontos epizód!

_Peter - 2015. 12. 02. 22:34

Kemény volt a 9. rész. Bár elfogadom dramaturgia miatt, kicsit mindig kizökkent New York és környéke méretű területen Helen és a doki pont ugyanabban a bárban iszogatnak, Noah és Whitney (és még Max is) pont ugyanazon a bulin vannak. Ettől függetlenül durván megcsinálták a képi világot és a zene is passzolt.

_Peter - 2015. 12. 02. 22:38

Lemaradt az előbb, jót tett most nem a ki ölte meg Scotty-t dolog volt, ebben is kakukktojás rész volt. Már azon se lepődnék meg ha Whitney ütötte volna el, mert bekattant amiért Scotty nem szereti viszont.

tulipán - 2015. 12. 03. 22:55

egyre jobb ez a sorozat. nagyon jó húzás volt ez a 4 in 1. én is rég láttam érzelmet Noah fején, most végre volt. go Helen!!

MRagnar - 2015. 12. 07. 11:51

Nem tökéletes ez a sorozat sem. De egyszerűen kurva jó, mocskosul bejön.

MRagnar - 2015. 12. 07. 11:52

Mocskosul bejön ez az évad, meg úgy az egész sorozat is. Imádom.

Gevin - 2015. 12. 07. 14:25

Újabb baromi jó rész. A terápia iszonyat jó volt.

Az év sorozata nálam, csakúgy mint tavaly.

pody - 2015. 12. 07. 16:52

poen lett volna, ha Gabriel Byrne jatsza, de a terapia jelenet iszonyat eros volt.

moony - 2015. 12. 07. 20:16

hihetetlenül elgondolkodtató sorozat. már úgy csak az emberi viszonyokról is. nagyon szeretem, érdekes, és iszonyat erős. az egyik legjobb a palettán.

Lemoni - 2015. 12. 07. 20:40

Az első felében kaptunk egy lecsupaszított Noah-t, a másodikban egy színjátékos Alisont. Dominic West és Cynthia Nixon eszméletlen jó volt a terápiás részben és ahogy a nagy Hemingway-ezés alatt a nő egy mosollyal kísért megjegyzéssel helyretette Noah egóját, felnevettem. Cole is erősen megjátszotta magát, ha tényleg annyira boldog és felszabadult lett volna, mint ahogy előadta magát, akkor nem mint egy barátot mutatta volna be a pultosnak a volt feleségét. Alison körül már itt felcsaptak a hullámok, de úgy néz ki, a tárgyalásnál válik majd igazán nehézzé a helyzete.
(Azért egyszer egy nagyon ráérő újságíró/blogger összeszámolhatná, hogy DW a Wire-ben vagy ebben a sorozatban mondja ki többször az f-betűs szót :D)

Gevin - 2015. 12. 08. 02:35

Lemoni:

kell még pár évad, hogy utolérje magát a Wire-ben :)

Lemoni - 2015. 12. 08. 13:03

@Gevin: OK, felőlem indulhat a verseny 5-5 évaddal :)

e - 2015. 12. 09. 15:51

Az igazabol nem erdekel, ki olte meg Scottyt, de arra a fordulatra nagyon kivancsi leszek, amikor hirtelen megvadolja az ugyved Allisont, csak hogy mentse Noah-t. Vajon akkor is kitart majd Allison mellett, amikor rajon, hogy a gyerek nem is az ove? Helenhez mar nem szaladhat vissza, remelem lecsuszott irokent vegzi.

Lemoni - 2015. 12. 09. 22:35

Juhúú, 3. évad! :D

ubul - 2015. 12. 14. 12:11

juhú, most nézem, hogy ez az évad 13 részes, és nem 10 (mint az előző)…már azt hittem a 10.-el vége :D

Rammschein - 2015. 12. 14. 12:51

Sokszor nem tudom eldönteni, hogy most akkor ennek a sorozatbeli karakternek lehet-e örülni meg drukkolni, ha lehet így fogalmaznom, hogy összejöjjön nekik, mert néha elég váratlan dolgokat csinálnak, negatív értelemben persze. Ez nem a sorozat hibája, sőt pont az előnye, mert hát ilyenek az emberek, de egyik pillanatban Allisonnak lehet a következőben akár Noah-t is lehet sajnálni, és még Cole-t meg Helen-nel is el lehet ugyanezeket játszani. Fura ez így nekem, de azért még elég érdekes maga, hogy mire jut ki az egész. :)

Lemoni - 2015. 12. 14. 21:09

Tudom, ez a történet csak fikció, de még így is teljesen életszerűtlen, hogy valaki egy gyilkosság után odamegy a barátja házához, akivel előtte összerúgta a patkót és vérnyomokat hagy ott neki.
Lassan már senkinek sem hiszek, mert mindenki a saját sebein keresztül kavar, magyarázkodik, és most nem csak a 4 főszereplőre gondolok.

Gevin - 2015. 12. 15. 01:02

Lemoni:

Pont ez a lenyeg. Egyertelmu, h nem Noah volt (ha megis akkor totalisan elbaszarintottak az evad veget, de ketlem). Max bosszubol csinalta. Az a mosoly a targyaloteremben ezt egyertelmuen jelezte.

En meg mindig Noah partjan vagyok, es Allison most el tudtam volna kuldeni a bus picsaba, de az szep volt, amikor mondta h Noah szerencses, mert o pontosan tudja mit akar az eletevel…de mas emberek altalaban ezzel nem igy vannak. Keresik onmagukat, akarcsak o, nagyon nagyon sokaig. Ennek ellenere amit Allison csinalt az nalam top5 baromsag, a leheto legrosszabb dolog. Beleugrani valamibe, amirol igazabol fogalma nincs…vagy vegiggondolno legalabb, hogy milyen hatassal lesz ez az eletukre.

Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mennyivel jobb rogton az elejen kimeletlenul oszintenek lenni, mint elhallgatni dolgokat.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 15. 09:42

@ubul

Szerintem csak 12 részes lesz az évad és én már korábban is írtam ez az infot itt.

Réka - 2015. 12. 15. 13:47

Szerintem sem Noah volt a gyilkos, ahogy felépítették a Max-es konfliktust, egyértelmű, hogy bosszút állt, a végén az a mosoly: “na, ki akkor a láthatatlan?”

Alsiont most én sem értettem, mmint igen, ez tök sok mindenkire jellemző, hogy nem találja az utat, a célját, de hogy már 6 hete lelépett a suliból és nem mondta el Noah-nak…meg ezt a Montauk – New York vonalat hogy gondolja? Hát elég nehéz ez, hogy Noah-nak ott a 4 gyerek, Alison meg ki akar teljesedni, ami jogos, csak így a végén ott ülnek egymással szemben, és ha egyik sem enged, akkor egymást kell elengedni.

Lemoni - 2015. 12. 15. 14:59

Az egy dolog, hogy Alison lelépett a suliból és nem szólt Noah-nak, Noah se szólt neki jó ideig, hogy véglegesítették a válását. De azt nem értem, főleg a korábbi tragédiája tekintetében, hogy Alison 6 hétig az utcákat meg a hidakat rótta a nagy önkeresésében, a pici gyerekkel meg végig a dadus volt. Alison mindig menekül valahonnan és valamibe.
Scotty halála, már ha tényleg gyilkosság történt és nem baleset, többüknek jól jöhetett: Noah megszabadult a lánya felcsinálójától, Alison a kényes “our baby” firtatástól, Cole az örökös szemrehányástól, hogy elszerette tőle Luisát, Oscar, mert Cole inkább a lecsúszott, szenvedélybeteg öccsét vette be az üzletbe helyette, Luisa a félelmétől, hogy az Alison-Lockhart fiúk kombónál rá már nem lesz szükség, Lockhart anyu a félelmétől, hogy Scotty szétcsúszása további családi átkokat jelent. Aztán végül mi történt, állítólag a fináléban kiderül.

_Peter - 2015. 12. 15. 15:25

Az én tippem Whitney.

clegane - 2015. 12. 16. 09:32

ez a Whitney logikusnak tűnik, akkor az is jobban érthető lenne hogy Helen miért védi annyira Noah-t, ha tudja, hogy ártatlan.

e - 2015. 12. 16. 17:25

Na jo. Most mar (kicsit) erdekel, ki olte meg Scottyt, de a sokatmondo “your Honor” a promoban….
Szerintem ennyi volt. Egy Affair tundokleset es bukasat lathatjuk…
Mirol fog szolni a 3 evad? Szerintem arrol, hogy ki mikent menti a kart es viseli fellangolasa sulyos kovetkezmenyeit….

mono - 2015. 12. 16. 17:40

Tegnap néztem meg a nyolcadik részt, és megint tele volt olyan kis apró finomságokkal, amik miatt nagyon szeretem ezt a sorozatot. Helen részében, ahogy beleéli magát egy félig elképzelt, félig emlékekből összerakott meghittségbe, ami aztán egy pillanat alatt szertefoszlik, amikor Noah lazán visszakéri a sapkáját. És bármilyen bunkó is Noah őt is teljesen meg lehet érteni, ez a hirtelen jött hírnév mindenkit megrészegítene. Alisont is nagyon sajnáltam, hogy ennyire magára maradt.

Rammschein - 2015. 12. 16. 18:03

Most gondolok bele, ebbe a sorozatba az összes szereplőt lehet valamennyire sajnálni…

Réka - 2015. 12. 17. 11:19

@Rammschein: erről szól az empátia :) az utca emberét, mindenkit lehet sajnálni, vagy éppen együtt érezni vele, ha megismerjük az ő történetét.

Nem vagyok nagy hívő, de sokszor eszembe jut a sorozat kapcsán az, hogy
„Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!”

Snoopyzit30 - 2015. 12. 18. 13:24

A sorozat twitter oldalára azt írta valaki, hogy 70 perces lesz a finálé és hogy kiderül ki ölte meg Scotty-t.

mandria - 2015. 12. 21. 08:57

……nem fogjátok elhinni…
…fantasztikus volt ez az évad….
..sajna messze még a folytatás….

sherlock20 - 2015. 12. 21. 10:07

Húha, jó kis finálé volt :D
…amúgy ebben az évadban eljutottam oda, hogy Helen a legszimpatikusabb karakter, Alisontól a falnak megyek, Noah az Noah, Cole meg csak van…

CyClotroniC - 2015. 12. 21. 10:11

A 7. epizódnál elmaradtam idén, szóval gyorsan kéne 5-öt megnéznem a 8-astól kezdve. Valószínűleg csak a két ünnep között fog beleférni, szóval ha nem akartok másfél hetet várni és valaki szívesen írna a szezonról, akkor kiadó a The Affair.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 21. 10:25

Oh my f*cking God! Ez a finálé…

Rammschein - 2015. 12. 21. 12:26

Ütött ez a finálé, rendesen… Kíváncsi leszek mi lesz a 3. évadban ezek után.

clegane - 2015. 12. 21. 16:44

tényleg klafa volt, bár így nem áll össze nekem a bírósági része.

hogy gondolták komolyan hogy meg fog állni a lábán az az érv, hogy Allison a gyilkos, amikor se autója nem volt hozzá, se oka nem volt rá, miután már bevallotta Noahnak hogy nem az övé a gyerek?

de amúgy az egyébként nem úgy lett volna-e (amennyire én értek az amerikai joghoz), hogy Noah tárgyalásán csak az a lényeg, hogy felmerüljön a reasonable doubt, amivel felmentik, aztán nem itt kell azonnal megfejteni hogy ki a gyilkos, hanem akkor lenne egy külön tárgyalás Alisonnak, ahol simán kiderülhet hogy ellene sincs elég bizonyíték (hiszen nincs).

Snoopyzit30 - 2015. 12. 21. 18:09

@clegane

Igen a bírósági része nem áll össze, szerintem sem. Addig ártatlan, amíg jogerősen el nem ítélik. Azt hogy gyilkosság volt azt nem tudom hogy tudnák Noah-ra bizonyítani, nyilván még azt sem tudják, hogy ki vezette a kocsit. Inkább cserbenhagyásos gázolás, de nem hinném, hogy egy előre megfontolt vagy hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság lenne a vád.
Bár Noah ugye magára terelte azzal a hülyeséggel a figyelmet, hogy a szerelőt meg akarta kenni 20 ezer dollárral, ha jól emlékszem. Ha egy szarvast üt el az ember, akkor nem ad ki 20 ezret, hogy megkenje a szerelőt.

Valami kavarás biztos lesz a bírósággal, kb. bizonyítékok hiányában felmentik vagy enyhe ítéletet kap, de nem hinném, hogy az lesz a 3. évad témája, hogy Noah 12 részen át börtönben ül és azt nézzük, ahogy Alison vezeti a bisztrót Cole-lal közösen.

clegane - 2015. 12. 21. 18:12

lehet kap 1-2 év börtönt Noah aztán utána találkozunk velük legközelebb amint éppen ír egy merész börtönregényt.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 21. 20:10

@clegane

Jah. Vagy Noah visszatér a Prison Break 5. évadával :)))

A. - 2015. 12. 21. 20:55

Szerelmes lettem pár percre Scottyba, miközben énekelt:)
De miért volt jelentősége ennek a dalnak?

Lemoni - 2015. 12. 21. 21:19

Sajnos, ünnepet rontok, szerintem az évad leggyengébb (de még így is nagyon jó) epizódja volt. Sok volt a 70 perc, először unatkoztam ennél a sorozatnál egy picit. Hogy ki ölte meg Scotty-t kiderült, szerintem jó érzékkel választottak ki a sok lehetséges változatból a legkacifántosabbat. Érthetővé vált most már Noah passzivitása az eddigi bírósági jelenetekben. Meg az is, mi várható a következő évadban. Hmm, Scotty ahogy Alison szemébe vágta, hogy már az egész település végigment rajta…. mennyi csontváz fér egy szekrénybe?

Gevin - 2015. 12. 21. 21:42

Ennél szebb finálét, megoldást azért nehéz lett volna összehozni azt kell, hogy mondjam.

Az év szezonja nálam.

Scottyn amúgy én is meglepődtem milyen kurvajól énekelt.

A legmerészebb és legjobban megrendezett jelenet szerintem az volt, amikor Noah és Alison táncol. Cole esküvőjén, háttérben a zenekarral, egy véletlen gyilkosság után, majd mindketten szerelmet vallanak. Lehet-e ennél összetettebbnek és bonyolultabbnak leírni ezt az egész viszonyt, ami kialakult a négy fő karakter között. Biztos lehet, de nálam eddig ez a top.

Az egész évad briliáns, szintet lépett az egyébként szintén baromi jó elsőhöz képest.

rvtul - 2015. 12. 21. 22:11

Nekem nagyon tetszett a rejtély ilyen szintű megoldása. Eddig nem nagyon érdekelt, hogy mi történt Scottyval, de ez a helyzet most teljesen megváltoztatta az egész sorozatot, visszamenőleg is.
Nagyon rendben volt így az évad vége. Kár, hogy messze még a folytatás. (Bár már az is öröm, hogy lesz egyáltalán). :)

szk - 2015. 12. 22. 14:32

Scotty meglepően jól énekelt.

_Peter - 2015. 12. 22. 19:03

Mi van ilyenkor ha Alison is feláll a bíróságon bűntudatból? Bizonyíték hiányában ejtik az ügyet? Ha mindenki az igazat mondaná, megúszhatnák felfüggesztett börtönnel? Scotty meg akarta erőszakolni, Alison védekezett. Azt mondták helyiek az esküdtek akiknek Noah csak a nagyvárosi nagy arc, akkor Alisont könnyebb lenne védeni az ügyvédnek hiszen mindenki tudta Montaukban milyen zűrös alak volt Scotty. Azt gondoltam Noah falaz valakinek, csak azt hittem a lányának. Így is érdekes a két nője helyett viszi el a balhét. Csak a különböző nézőpontok nem tetszettek most. Egyik verzióban ahogy reagált a kié a gyerek kérdésre Noah azt mondta soha látni se akarja többet Alisont, a másikban meg bevállalja a börtönt helyette? Mert hát ilyen a szerelem. :)
Ami még zavart ahogy ilyen meg és keresztbe csalások után még ott jópofiznak egymással. Alison szervezi a közös étteremben az exférje új feleségének esküvőjét aki Scotty-val volt először és Noah is vendég akivel Alison megcsalta Cole-t és még Noah exfelesége is.

Réka - 2015. 12. 23. 13:45

Ilyen kimenetelre nem számítottam, de nagyon passzol a bonyolult kapcsolti hálóhoz, ami Noah körül van és mindent megmagyaráz (hogy pl Helen fizeti az ügyvédet, hogy Alison Noah-val maradt).

Szegény Noah, akit egész évadban ekézett mindenki, most meg már jó figura :) tuti röhögnek az írók.

Lehet, hogy a 3. Évad mondjuk x évet átugrik, nem tudom, miről fog szólni. A tárgyalásos részt én sem értettem, hiszen nincs elég bizonyíték Alison ellen.

nargli - 2015. 12. 23. 19:14

Peter, én úgy látom, hogy a két nézőpont összeért. Az elsőben megtudtuk, hogy Noah látni sem akarja Alisont, és Scotty meghalt. A másodikban aztán minden összeért, Noah visszament Alisonhoz és kibékültek.
Tudom, most jól leírtam, amit mindenki látott.:) Csak azt akarom mondani, hogy szerintem nincs ebben semmi fura, hogy az elsőben látni se akarja a nőt, aztán meg a börtönt is vállalja érte, mert ez nem két eltérő nézőpont volt, hanem az eseményekből következő helyzet. Amúgy meg Noah nyilván nem gondolta komolyan, hogy soha nem akarja látni, csak valahogy be kellett rúgnia Helennel.
Azt egyébként jól értem, hogy most már gyakorlatilag mindenki tudja, hogy Cole-nak van egy lánya, csak ő nem?

e - 2015. 12. 27. 19:54

Lemonival egyetertek abban, hogy kisse hosszura sikeresett ez a resz, de bevallom engem megleptek azzal, hogy hog tulajdonkepp ok, harman utottek el Scottyt. Es ki beszel itt arrol, hogy Noah Alison miatt menne bortonbe, hiszen alapvetoen Helen utotte el Scottyt, reszegen, egy korabbi DUI-jal a priuszaban…
Az meg, hogy ki kit hivott meg: akar peldaertekunek is nevezhetnem, ahogy kommunikalnak egymassal a regen osszetartozo felek. Mindenki vett szepen egy nagy levegot es alkalmazkodik az uj helyzethez.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 28. 11:48

@e

Ok, de Helen megjelenésére egyszerűen nincs értelmes magyarázat. Ő mit keresett az esküvőn? Vagy amiatt volt ott, hogy a menyasszony anyja ott dolgozik Bruceéknál? A másik, hogy amikor egyszer Noah és Alison az ügyvédnél voltak, akkor még Noah mondta is Alisonnak, hogy ő azt sem érti, hogy őt (mármint Noah-t) miért hívták meg arra az esküvőre.

Megjegyzem kicsit beteg dolog is ez, ahogy erre _Peter is felhívta már a figyelmet.

_Peter: “Alison szervezi a közös étteremben az exférje új feleségének esküvőjét aki Scotty-val volt először és Noah is vendég akivel Alison megcsalta Cole-t és még Noah exfelesége is.”

Persze erre is az a magyarázat, hogy ez egy sorozat és erre dramaturgiailag volt szükség, hogy a baleset úgy történhessen meg, ahogy megtörtént.

Gevin - 2015. 12. 29. 19:01

Bár nem túl gyakori, nem is ritka, hogy az elvált felek végül jóban maradnak, és ez szerintem itt hatványozottan igaz. Noah 20 évet volt Helennel, Allison is leélt egy “életet” Cole-al, de egyik sem tudott teljesen elszakadni a másiktól, ami abszolút reális. Az persze más kérdés, hogy milyen viszonyban maradnak, de pl Noah részéről nem meglepő, hogy a gyerekei anyjával viszonylagos jó viszonyt ápol.

Allison örül Cole boldogságának, ez nyilvánvaló és segít neki ott ahol tud – persze ez picit ilyen női faszság nekem, de elfogadható.

Helen kb az anyja miatt volt ott lényegében, mert ő ajánlotta fel Cole-éknak a helyet, illetve, hogy megszervezi a dolgot. Rémlik valami ezenkívül, minta lett volna említés arról, hogy Helen miért van ott pontosan, de majd újranézem a részt hátha kiderül.

Tény, hogy dramaturgiailag kellett ez a felállás, de szerintem azért bőven megalapozott volt a felek közi érzelmi viszony.

Noah pedig egyértelműen mindkét szeretett nőt próbálja menteni, ezért vállalja magára a dolgot.

Lemoni - 2015. 12. 29. 20:18

De a két nő közül melyik szereti annyira Noah-t, hogy ne engedje el nem követett bűnért bűnhődni? A szép az lenne, ha majd Luisáról kiderülne, valamivel besegített Scotty nem beszámítható állapotába (hiszen nagy koktélkeverő munkájából kifolyólag), és akkor Cole is kétfelé kell szakadjon.

nargli - 2015. 12. 29. 20:29

Helen konkrétan azt mondta, hogy ő az anyját kíséri. (I’m her date, asszem ez volt.) Hogy ez mennyire reális, az persze más kérdés.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 30. 10:35

@Lemoni: “De a két nő közül melyik szereti annyira Noah-t, hogy ne engedje el nem követett bűnért bűnhődni?”

Szerintem Alisonnak nincs bűne, mert ő konkrétan védekezett, hogy ne erőszakolják meg és csak meglökte Scottyt. Amúgy nem az út szélén veszekedtek, hanem beljebb álltak és Alison nem tudott akkorát lökni, hogy az út közepéig kilökje, tehát ez megint csak egy dramaturgiai hülyeség.

Itt a hunyó Helen volt leginkább, mert nem a részeg volt férjét kellene nézegetnie, miközben a tök sötét ködös éjszakában vezet. Ennyiből bárkit elüthetett volna, aki hazafelé megy az esküvőről.

Ha valakit most véd Noah az egyértelműen Helen, aki konkrétan elütötte, tehát elkövette a “bűncselekményt”. Ráadásul cserbenhagyásos, tehát nem várták meg ott a rendőröket, hanem egyszerűen elmenekültek.

Alison ellen semmilyen vád nem állna itt meg. Ő ment haza az esküvőről, amikor megpróbálták megerőszakolni, amivel ő egy sima lökéssel védekezett. Az persze szívás, hogy az útra lökte, de ezért mit kaphatna meg hogy bizonyítják be? Sehogy.

Az viszont gáz, hogy Noah megpróbálta lefizetni a szerelőt, meg cserbenhagyásos stb. Noah és Helen van ebben benne nyakig.

Lemoni - 2015. 12. 30. 14:02

@Snoopyzit30: jelenlegi tudásunk szerint 3-an, ha Scotty halmazállapotát idevesszük, akkor 4-en hozták össze a tragédiát. Noah hosszasan könyörgött Helennek, hogy vegye át tőle a kormányt, ezért nyilván van lelkiismeret-furdalása is. Hogy miért és hogyan lökte ki Alison az útra Scotty-t, erre nincs tanú, csak a nő saját elmondása. Viszont van egy terhelő videofelvétel az ügyvédnél, amely akár gyilkossági motivációnak is minősülhet. És még mindig nem mondott el szerintem mindent Oscar, aki állandóan figyel és utalgat. Jelenleg emberölés előre megfontolt szándékkal a lehetséges vád, ha akkor kihívják a rendőrséget, gondatlanságból elkövetett emberölés lenne valószínűleg, de még frissiben jobban lehetett volna védekezni, hogy baleset történt, Scotty véréből kiderült volna az alkoholszint. Meg Helenéből is. Vétkesek közt cinkos aki néma, tehát Noah is nyakig ül a masszában, még ha nem is ő ütötte el.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 30. 15:01

@Lemoni: de azért azt tudjuk, hogy Alison nem ölné meg Scottyt csak azért mert Scotty tudta, hogy Cole az apa, illetve amikor ez a jelenet lezajlott, akkor már tudta Noah, hogy nem ő az apa, szóval Alisonnak milyen indítéka lett volna?

Racionális ésszel azért belátható, hogy a cserbenhagyás az sosem lehet a megoldása semmilyen balesetnek. Hiába mondta az ügyvéd is a tárgyaláson, hogy az ilyen eseteknek max. a 20%-át oldják meg, azért ezek után tudnák tök nyugodtan az életüket élni? Azzal a tudattal, hogy megöltek valakit és bármikor kiderülhet? Még ha el is fogadom, hogy a körülmények sajnálatos összejátszása révén történt ez így ahogy, másnap amikor kijózanodnak – vagy amikor kiderül, hogy meghalt Scotty, mert megtalálták a rendőrök stb. – akkor kellett volna elmenni a rendőrségre és elmondani mindent. Scottyról mindenki tudta, hogy kemény drogos, el lehetett volna mondani, hogy az úton botorkált és sötét volt, köd stb. baleset történt. Amit egyébként tudjuk, hogy ez egy baleset volt, csak hát furcsa baleset, mert a sorozatnak kell valamiről szólnia.

Bocsi ha vannak részletek a 11. és 12. részből, ami nekem homályos, de a magyar felirat még nincs kész, angolul meg nem mindent értek meg.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 30. 15:06

Még valami. Továbbra sem értem miért lenne előre megfontolt? Noah-nak mi lenne az indoka, hogy kb. 3 évvel ezelőtt teherbe ejtette a lányát? Lejárt lemez. A másik, hogy az előre megfontoltságot is nehéz lenne bizonyítani.

Lemoni - 2015. 12. 30. 15:56

@Snoopyzit30: nem a magam, hanem a vád szemszögéből mondtam, hogy szerintük mi az ábra a rendelkezésükre álló adatok, tudás alapján. Igaz, mi is annyit tudunk, amennyit az adott szereplő elmondott az esettel kapcsolatban, mindenesetre érdekes fordulat lenne a 3. évadban, ha az eddig szívósan Noah ellen bizonyítékot kereső nyomozó épp az ő érdekében kezdene újra kutakodni.

Vitalea - 2015. 12. 30. 19:59

Most néztem egyben a 10-11-12-őt zseniális írás és a szokásosan jó megvalósítás. Tán a Mr. Robot vetekedhet vele nálam, más idén eddig nem.
Imádtam ahogy az abszolút kapcsolati dráma egy feszes bűnügyi drámává változott át szépen lassan, szinte észrevétlenül. Az elkövetett bűnök is teljesen emberiek és a karakterek személyiségéből következnek. Mire megmutatják mi történt, a néző pontosan tudja miért van mindenki ott ahol van, mert bő egy évig csak építették és bemutatták neki a karaktereket. Nekem ez nagyon bejött. Nincsenek ab ovo jó és rossz emberek, mindenki gyarló, gyarló bűnökkel. Az a pár dolog is, ami nem volt a helyén a 4 fő karakternél végül a helyre került. Ha egyszer lesz rá időm, újranézem elölről, biztos érdekes a tudás birtokában látni ezt az építkezést.
Az évad legérdekesebb karaktere nekem mindenképpen Noah, aki végül egészen meglepő döntést hoz, de mégis annyira benne van a személyiségében ez a döntés… hősnek tűnik, de voltaképpen a nőkre bízza a döntést, nem? Áj, nagyon okos befejezés! Várom a folytatást, de ha itt véget ért volna az is zseniális lett volna.

Vitalea - 2015. 12. 30. 20:33

Ha valaki nem nézte volna végig, mert vár a magyar feliratra

SPOILER következik

Az előre megfontoltság annyit jelent, hogy elhatározta, hogy megöli. Adott esetben előre megfontolt szándék ha valakit látsz az úton és nem véletlenül, hanem szándékosan elütöd. Bizonyítani persze nehéz, de megvádolni lehet vele valakit ha annak volt indítéka és lehetősége.

Noahnak volt indítéka, meg is fenyegette Scottyt a vád voltaképpen annyit állított, hogy amikor lehetősége volt rá meg is tette és aztán elhajtott. Ennek bizonyításában elég jól is állt a vád.

Helen halálos kimenetelű közúti balesetet “okozott” ittas vezetés közben, ez is szándékos elkövetésnek számít. Hiába nem volt indítéka, önmagában az a döntés, hogy ittasan a volán mögé ült, jogilag a szándékosságot vonja maga után. Minden ittas vezetés során elkövetett balesetnél ez a megítélés. Helennek ráadásul már van egy ügye, így a gazdag befolyásos család mellett is elég reménytelen lenne a helyzete ha kiderül, hogy ő vezetett. Ráadásul ez az ügy még cserbenhagyásos is…

Persze a baleset valódi okozója Alison, mert ő lökte ki Scottyt a kocsi elé, igazából Helennek esélye sem volt megállni. Alisonnak ahogy Noahnak is van indítéka a szándékos emberölésre is, nem alaptalanul fél hogy utána mennek, nem véletlenül ő a mentőterve az ügyvédnek sem. Mostanra pedig tárgyi bizonyíték is köti a helyszínhez. Mi tudjuk, hogy nem volt előre megfontolt a szándék, sőt önvédelem volt és egyértelműen baleset, de ezt nem tudja senki bizonyítani. Ha ő megy a 12 dühös ember elé, bizony jó eséllyel elítélik, hiszen azt hogy nem szavahihető, kb 2 perc alatt bárki bebizonyítja a bíróságon.

Szóval a bírósági sztori teljesen megáll a lábán, bár nem vagyok amerikai jogász, csak sok jogi és krimi sorozatot láttam, szerintem zseniálisan megírták ;-)

SPOILER VÉGE

Snoopyzit30 - 2015. 12. 30. 21:46

@Vitalea: “Alisonnak ahogy Noahnak is van indítéka a szándékos emberölésre is”

Könyörgöm Alisonnak mi az indítéka??? Hogy meg akarják erőszakolni és védekezik? Mi utalt arra akár 1 percre a sorozatban, hogy Alison meg akarja ölni Scotty-t ráadásul, ahogy te írod ‘szándékosan’? Ez számomra teljesen ésszerűtlen.

Vitalea - 2015. 12. 30. 22:24

SPOILER

Scotty tudta Alison titkát, hogy a gyereke Cole-tól van, meg is zsarolta vele. Kettőjük aznapi első összezördüléséről felvétel is van és egy tanú is kihallgatta. Ez az indíték egy ügyész és a bíróság szemében. Erre jön ráadásként a vádhoz, hogy a helyszínhez tárgyi bizonyíték köti.
Egyébként attól, hogy Noahnak elmondta, hogy nem ő az apa, az nem szűnt meg titok és így indíték lenni, mivel Cole-nak nem mondta el hogy ő a valódi apa. Az is lehet egy indíték, hogy azt akarta, Cole ne tudja meg. De Noahnak is csak a haláleset napján mondta el. Végül pedig nem az a kérdés, hogy Alison meg akarta-e ölni Scotty-t, hanem az, hogy ha volt indítéka és lehetősége, (és végső soron meg is tette, csak éppen nem szándékosan) akkor be tudja-e bizonyítani, hogy önvédelem volt és baleset és nem szándékos tett. Amerikában erről az esküdtek döntenek, így az igazi kérdés az, ha a fentiek alapján megvádolják, mit ítélne 12 ember? Vajon hinnének annak a nőnek, hogy csupán önvédelem volt, aki elhagyta a férjét egy négy gyerekes nős férfi miatt, akit utána szintén megcsalt, mert nyilván így lett a volt férjétől terhes, majd az apa kilétét mindenki elől eltitkolta, majd miután megtörtént az eset nem jelentette, hanem eltitkolta? Nem valószínű…

Snoopyzit30 - 2015. 12. 31. 09:53

Szerintem te már túlkombinálod ezt. Az ügyészségnek kell bizonyítani a vádat, nem pedig Alisonnak az ártatlanságát. Ez az egyik. Másik Alison nincs megvádolva semmivel a per jelenleg nem erről szól. Alisonnak nem volt indítéka, amit leírsz indíttékként azzal vagy hasonló indítékkal szerintem több száz ezer ember folyamatosan potenciális gyilkos lenne, miközben ez azért nincs így.

Noah mindenképpen sáros a “nyomozás akadályoztatása” vádpontban, mert megpróbálta a kocsit a szerelővel helyrehozatni, de az ügyvéd szerint még ezt sem használhatja fel a vád, mert a szerelőtől nem törvényesen szerezték az infot.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 31. 09:57

Másik, amit itt írsz: “Vajon hinnének annak a nőnek, hogy csupán önvédelem volt, aki elhagyta a férjét egy négy gyerekes nős férfi miatt, akit utána szintén megcsalt, mert nyilván így lett a volt férjétől terhes, majd az apa kilétét mindenki elől eltitkolta, majd miután megtörtént az eset nem jelentette, hanem eltitkolta?”

Ez egy abszolút előítélet. Miért Alison a hibás, mert egy “4 gyermekes” apával volt viszonya? A férfi ugyanannyira hibás, mert elcsábította. Mi köze ennek bármilyen későbbi indítékhoz. Noah is csak azért nem csalta meg Alisont mert a sajtósa (Ened) leállította, nem azért mert nem akarta megcsalni. Az általad levezetett elmélet alapján Noah a nagyobb féreg, amiért a 4 gyerekét semmibe véve csalta meg a feleségét, míg Alison gyerektelen és túl volt egy traumán. De ezt a korábbiakban már sokszor tárgyaltuk itt a fórumon, hogy a saját boldogságát mindenki úgy képzeli el ahogy akarja. Itt gyilkosságról meg cserbenhagyásról van szó. Szerintem az a tény, hogy Scotty elmondhatja Colenak, hogy ő az apa az egyszerűen nem indíték. Az ha kiderül Cole számára, hogy ő az apa az jelen esetben Cole-nak a legszarabb, nem Alisonnak főleg annak fényében, hogy Noah már tudott róla. Cole új házassága menne gallyra, – ha és egyáltalán – gallyra menne (bár valószínű).

Lemoni - 2015. 12. 31. 12:07

Mielőtt szentté avatjuk Alisont, emlékezzünk Oscar azon megjegyzésére, hogy nem Gabriel halála törte össze a nő szívét, mivel az soha nem is volt neki. Oscar közel sem szimpatikus figura, de eddig nem is nagyon kaptuk hazugságon rajta. A “nagyobb féreg” Noah a 4 gyerekét és a kényelmes, biztonságos családi hátterét hagyta el, hogy egy új szerelemben, Alisonnal éljen, más gyerekét úgy neveli, mintha a sajátja lenne és próbálja tolerálni Alison önmegvalósítási terveit. Minden nézőpont kérdése :)

Snoopyzit30 - 2015. 12. 31. 20:20

Lemoni ne forgasd ki a szavaimat. Itt most Alison indítékáról vitázunk, de Vitalea kezdte belekeverni megint a ‘ki kit hogyan és miért csalt meg’ dolgot. Alisonnak nincs szíve? Ha nem lenne, akkor ő sem tolerálná Noah-dolgait, valamint simán Cole arcába vághatta volna, hogy övé a gyerek nem foglalkozva azzal, hogy most boldog az új nőjével. Szerintem Alison legalább annyit tűrt Noah miatt, mint amennyire Noah tűri Alison önmegvalósítását.
Csak azért mert Oscar (aki totál féltékeny még mindig) szerint Alisonnak nincs szíve, ezért Alison egy gyilkos, aki előre megfontolt szándékkal ölne. Továbbra is kérdésem, hogy mi Alison indítéka???

Gevin - 2015. 12. 31. 20:36

De szerintem itt arra próbálnak meg rávilágítani többen, hogy a bíróság előtt, az esküdtek szemében mindez hogy hangozna.

Alison eltitkolta Noah és Cole elől az igazságot, nagyon hosszú ideig, amiből szinte egyértelművé válik, hogy nem szerette volna azt felfedni. Ha kiderülne az összes körülmény és hogy végül Allison lökte az útra Scottyt, az a bíróság/esküdtek szemében pontosan úgy hangzana, hogy Allison mindent megtett azért, hogy ezt az infót titokban tartsa…magyarán elment a végletekig, és ha az kellett hozzá, hogy öljön, hát megtette.

Mi láttuk, hogy valójában mi történt, tudjuk, hogy baleset volt, illetve gondatlanság, de mindezt elmesélve a bíróságon ők egyértelműen nem így látnák.

A videofelvétel igazolja a Scotty és Alison közti ellentétet, ráadásul a “gyilkosság” estéjén.

Noah pedig azét védi Hellent, mert ha kiderülne az ittas vezetés és gondatlanság, az előző törvénysértés után száz százalék, hogy nem úszná meg ép bőrrel a dolgot, aminek a gyerekek lennének a legfőbb elszenvedői.

Lemoni - 2015. 12. 31. 21:51

Mi, nézők, látszólag sokkal többet tudunk, mint a vád. Azért látszólag, mert általában nem teljesen objektív tényeket kaptunk, hanem egyénileg elmesélt, szubjektív történetekkel hatottak ránk. Ergo az is lehet, hogy a rendőrség a számára kevesebb tényből lassan, de pontosabban át fogja látni a helyzetet, mint mi, akik vérmérséklettől függően szimpatizálunk valamelyik karakterrel, érzelmileg elköteleztük magunkat és ez befolyásolja az ítéletünket. Ugyanez fordítva is működhet, hogy a nyomozás a pillanatnyilag rendelkezésére álló információkból félreért sok dolgot, ahogy pl. az ügyvéd is, és a néző ráérez az igazságára anélkül, hogy bizonyítékot tudna hozzá társítani. Lesz egy újabb évad, amikor is tovább tisztul majd a kép. Mert most, 2 évad után is csak annyit tudunk biztosan, hogy Scotty meghalt és Noah, Helen, Alison ott voltak, de még mindig nem 100% világos – legalábbis nekem -, hogy teljesen véletlen baleset vagy valami azért volt még a háttérben. És az ügy teljes feltárásával párhuzamosan az érzelmek tovább és még erősebben fognak tombolni, ebben biztos vagyok, hiszen sok a vesztenivalója bármelyiküknek.

Vitalea - 2016. 01. 01. 13:47

SnoopyZ te újra meg újra megítéled és a személyes véleményed alapján értékeled a karaktereket és amit én írtam azt is így értelemezed és így vitatkozol vele. De én nem ítéltem meg és el a szereplőket, pusztán leírtam, hogy mi a látszat kívülről és milyen helyzeteben vannak. Egy szóval sem írtam hogy szívtelennek tartom Allisont vagy Noaht vagy bárkit ebben a történetben. Pont attól zseniális az egész sorozat, hogy közel életszerűen mutatja meg, hogy a látszat mennyire csalhat, hogy az emberek viselkedését sokszor egészen más rugók mozgatják mint amit kívülről feltételezünk. Megmutatja, hogy egy ilyen háromszög történetben senki nem szent és senki nem gonosz, hogy mindenkiben van önzés, hogy mindenkinek van keresztje. Ki-ki jobban szimpatizálhat valakivel, míg másokkal kevésbé, ezt az érzést pedig nyilván befolyásolja a saját élet tapasztaltunk, egonk stb.
A személyes véleményem egyébként az, hogy erkölcsileg a három “elkövető” pillanatnyilag azonos szinten van, egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik és pontosan ezért is vagyok lenyűgözve ettől a zárástól. De biztos vagyok benne, hogy sokan úgy gondolják, hogy ez vagy az a karakter kiemelkedik közülük.

Snoopyzit30 - 2016. 01. 01. 14:31

Örülök, hogy olyan jó ez a sorozat, hogy generálja az eszmecserét. Szerintem is lesznek még itt meglepetések. A 1.évad a 2. évadhoz képest így már szinte lagymatagnak tűnik, nem gondoltuk volna, hogy ilyen zseniálisan csűrik-csavarják a dolgokat.

Én mindenkinek az álláspontját tisztelem, a vita részemről sosem személyes :) BúéK mindenkinek!

Vitalea - 2016. 01. 01. 14:38

Lemoni, rengeteg apró érdekes momentum van ami engem nagyon érdekelne most a másik szereplő szemszögéből ;-) Az igazság mindig szubjektív. Egyik nagy kedvencem a mediációs beszélgetés amit láthattunk Helen és Noah szemszögéből is. Szinte átfedés sem volt a két igazság között. Azon is gondolkodom, hogy a beszürkült aktuális jelenbeli képek objektív szemszögből vannak? Pl érdekes kérdés hogy Alison és Noah hogyan élte meg a bíróság folyosóján lezajlott párbeszédet. Mit értett Alison az igazság alatt, mit értett választás alatt és mit Noah? Szerintem simán tudok a történteken elmélkedni a következő évadig. Helen is nagyon érdekes lett.

Vitalea - 2016. 01. 01. 14:43

Neked is boldog új évet SnoopyZ!

kinga - 2016. 01. 05. 22:53

Lesz kritika a 2. évadról? IMÁDTAM!! ez volt idén a kedvenc sorozatom..:) ha lesz egy kis időm, átnyálazom a kommenteket is…

Pufi - 2016. 01. 09. 23:55

Zseniális volt. Nem néztem vissza még egyszer, de nekem az jött le, hogy Alison csak leakarta koptatni magáról és véletlenül lökte a kocsi elé, nem szándékosan. Tulajdonképpen mindhárman benne vannak.

bëiz - 2016. 01. 26. 12:16

Huhh… én még csak most néztem meg a zárást. Ez iszonyatosan jól sikerült évadzáró lett!! WOW!!!

Nem is tudom, mikor láttam utoljára ennyire erős évadzárást. :D

Nem olvasom végig a kommenteket, mert nincs időm 189 kommentre, de csak engem zavart, hogy a Scottit játszó színész irtó gyenge volt végig? Szerintem borzasztóan rossz színész, itt-ott ripacs, máshol meg jelentéktelen. Főleg ha a főszereplő négyesfogathoz mérjük: ég és föld. Komolyan mondom, a játéka néha kizökkentett a műélvezetből.

Az említett négyesfogatra meg nincsenek is szavaim, annyira jók mind. A pillantások, a grimaszok… ezt tanítani kellene. Allison mikor elmondja Scotty éneke alatt az igazságot… pfff az az arcjáték mindent vitt, amit idén láttam eddig. Pedig ami a színjátszást illeti, Maura Tierney idén felmosta a padlót mindenkivel, de az a jelenet ott nagyon rendben volt. Megjegyzem a férfiak sem panaszkodhatnak.

Na mindegy. Ez az évadzáró egy 9/10 Scotty miatt (kizökkentett), egyébként tökéletes volt. Évad 8/10, de kimagasló részekkel fűszerezve (Tirney drogos epizódja EPIC)

bëiz - 2016. 01. 26. 12:17

na megint beragadtam. :)

Snoopyzit30 - 2016. 01. 27. 10:28

Egy elemzős évadzáró kritikát nagyon várunk :-P Köszi

Sydneyke - 2016. 01. 27. 12:55

Viszont meg kell hagyni Scotty piszok jól énekelt!
:-)
Akkor alakított a legjobban a 2 évadban.

bëiz - 2016. 01. 27. 17:36

Igen, az ének valóban jól sikerült. Ezt elismerem.

egy igazi szakember - 2016. 01. 29. 14:58

Zseniális évad volt, az egyik legjobb a tavalyi évben, bár én most daráltam le, így nem is szavaztam rá, de minden elismerést megérdemel.

Sokkal jobban tetszett az első évadnál.

lostfanka - 2016. 01. 31. 07:24

Na befejeztem en is. Iszonyatosan jo evad volt. Jott tett neki hogy felporgettek az idot. Viszont szerintem a legjobb resz a Noah a pszihologusnal resz volt. Nem hiaba ekkora szinesznek ajandek egy ilyen resz. Nalam az a resz a 10 es, az utolso csak 9.5 :)

Amit nem ertettem hogy Noah nem latta Alisont a balesetnel, megis tudott rola ugye a targyalason, szoval nem ertettem.

Nella - 2016. 03. 20. 21:05

Nem tudom olvassa e ezt valaki, így pár hónappal a 2. évad vége után.
Most értem a végére na :)

Scotty halála engem nagyon hidegen hagyott úgy a második évad végéig. Szépen tették össze a történetet, nagyon tetszett ahogy ezt 2 évadon át építgették, és végül egy kerek egésszé tették.

Nekem ami még nagyon tetszett, az Noah jelenete (vagyis egy fél rész majdnem megvolt) a pszichológussal. (Bocs ha valaki említette már, nem olvastam el minden kommentet).

Nem tudok negatívat mondani, ami nem tetszett az az utolsó jelenet a választanod kell Helen vagy én (Allison), és Noah bekiabálja hogy akkor ő ölt. De ezt azért nem mondom, mert nem tudom innen merre viszik a dolgot…. addig pedig maradjunk annyiban, h minden jó :)
Biztosan maradok a harmadik évadra.

Snoopyzit30 - 2016. 07. 14. 21:17

Maura Tierneynek a Golden Globe után az Emmy-t is lehetősége lesz megnyerni. Más jelölést sajnos nem kapott a sorozat idén.

Outstanding Supporting Actress In A Drama Series
The Affair • Showtime • Maura Tierney as Helen Solloway

Versenytársai lesznek:
– Downton Abbey • Maggie Smith as Violet, Dowager Countess of Grantham
– Game Of Thrones • Lena Headey as Cersei Lannister
– Game Of Thrones • Emilia Clarke as Daenerys Targaryen
– Game Of Thrones • Maisie Williams as Arya Stark
– UnREAL • Constance Zimmer as Quinn King

GoT-ot, UnREAL-t nem nézem, Maggie Smith pedig már kapott Emmy-t ezért a szerepért, szóval hajrá Maura! :)

Snoopyzit30 - 2016. 08. 14. 10:15

Friss hír: “A The Affair a 3. évadra három évet fog ugrani az időben”

Ezek szerint Noah ennyit fog börtönben ülni?Nagyon várom már az új évadot. Kár hogy november végére tolták a kezdést.

szepi06 - 2016. 11. 13. 20:26

A S3e1 már fent van … :)

Snoopyzit30 - 2016. 11. 14. 14:23

@szepi06

Igen, már láttam én is. Nagyon komoly a cliff a végén. Remélem hamarosan lesz kibeszélője :-)

szepi06 - 2016. 11. 17. 20:34

@Snoopyzit30: Én csak most néztem végig, de az utolsó 3 perc a Mr. Robotban is megállta volna a helyét….:)
Van viszont pár dolog ami nem áll össze, de majd úgyis meg tudjuk idővel. Én is örülnék egy kibeszélőnek.

Gevin - 2016. 11. 18. 12:47

Szaraz, es kisse hatasvadasz kezdes volt, nehany remek pillanattal, es egy tovabbra is hibatlan Dominic Westel.

Az szamomra viszont rejtely, hogy Brendan Fraser mi az istent csinal ebben a sorozatban, de vegul is mindenkepp meglepetes volt. Majd meglatjuk.

Egyelore elvesztette nalam a korabbi bajat a sorozat, de tovabbra is nagyon erdekel a folytatas, plane Noah resze.

Nem igerem, de igyekszem osszehozni egy irast a kezdesrol.

szepi06 - 2016. 11. 19. 10:30

Gevin: az jó lenne:)

Az Ali részére már nagyon kíváncsi vagyok. Állandóan meglep a húzásaival, ide-oda kavar, szóval várom, hogy megtudjuk mit alakított az elmúlt években :)

Gevin - 2016. 11. 20. 10:56

Mar bekuldtem a kritikat penteken, de winnie meg nem reagalt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz