login |

Heroes Reborn – 1×03: A döntés

2015. 10. 08. 20:15 - Írta: winnie

25 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

Á, úgy döntöttem, hogy megkímélem magamat a folytatástól. Meg aztán arra is kíváncsi vagyok, hogy ti inkább az ígéretet és az érdekes szálakat, új képességeket láttátok a Heroes Reborn harmadik részében, vagy azt, amit én, és amiről egy hétig nem is nagyon akartam írni, mondván majd az 1×04-gyel össze fog gyűlni bennem annyi gondolat, hogy ide vessem.

Szóval így az utolsó pillanatban, hiszen túl vagyok a három részen, kiszállok ebből az újonc sorozatból is, de azért leírom, hogy mekkora csalódás volt ez a kezdés. Nem azért, mert rettenet rossz lett volna, hiszen nálam továbbra is gyenge közepes és közepes között mozgott, hanem azért, mert Tim Kring azt hitte, hogy ma ez a stílus (amit a Touch-ban és a Dig-ben is művelt) működni fog.

Heroes Reborn - 1x03-03

Jobban megvalósítva lehet, hogy működne, de ahogy Kring esze jár, úgy biztos nem, hiszen ugyanazokat a hibákat követi el, mint korábban a Heroes-ban és más sorozataiban, és sajnos az írógárdában nincs olyan tökös kolléga, aki szólna neki, hogy eljárt fölötte az idő. És az a durva, hogy nem csak a történeti elemeket bénázza el, illetve teszi olyanokká, hogy az emberben ne legyen az az érzés, hogy látnia kell a folytatást, hanem még a random jeleneteket is telenyomja olyan rémületes klisékkel, amik láttán a néző érzi, hogy nem volt kedve megerőltetni magát.

Kring-nél, ha autó kell, akkor naná, hogy könyökkel betörik az ablakát, aztán összeszikráztatják a drótokat, ha valakinek be kell jutnia valahová, akkor nekiütközik valakinek és máris kezében a belépő kártya, folyosólabirintus. És persze a jó öreg T-bone karambol sem maradhat el, amikor a gyanútlan autóst oldalba kapják tele – mintha nyilatkozta is volna, hogy egyszer látott ilyet a tévében, és teljesen oda volt érte. (Én is, mert amikor megtörtént a Forgotten-ben, akkor azt hittem, kiszaladok a világból, úgy megijedtem, iszonyatosan meglepett. Itt viszont a kameraállás miatt az ember tudta, hogy mi fog történni.)

Heroes Reborn - 1x03-01

Ezek csak random példák, amikkel sosincs gondom, de itt úgy pakolták egymásra őket, hogy más alig volt a részben. Nyilván voltak sejtetések, érdekesnek tűnő karakterek, akikről még 3 rész után sem tudunk semmit, rejtélyes gonoszcégek, pár éve még érdekesnek tűnő, itt viszont forradalminak eladott kütyük, eltitkolt képességek (de meglepő! és vajon kinél…, ugye?).

Igaz, hogy szerepelt már az eredeti sorozatból karakter, másokra pedig utalnak, megint másokat másképp láthatunk viszont, de egyszerűen annyira kevés a payoff (egyelőre), hogy miképp azt írtam korábban, nem tudok bízni a készítőben. Ha meg akarná fogni a nézőket, akkor igazán tehetne is érte valamit.

Heroes Reborn - 1x03-04

Viszont a dinamikusan animált japán feliratok és kreatív helyszínkiírások még mindig marhajók, azokkal meg vagyok véve továbbra is. Szegény szinkronstúdió.

25 hozzászólás Ne habozz!

Biohazard - 2015. 10. 08. 20:41

Minden ganyolas osatyja, Heroes a te neved! A tortenet (micsoda?!) remesen ostba es cliche-hegyekkel megtuzdelt. A sziniszek es a karakterek valamifele bizarr burleszket tolnak, de legalabb az akcio jelenetek jok…janem, a pink rucis karatejozasa sirva rohogos(kirug balra-valaki elhasal-snitt kirug jobbra-valaki elhasal-snitt, egyszercsak popsin rugjak-kemenyen nez kemaraba), a tenyleges akciot meg ugyis kivagjak (igy olcsobb). A dramainak szant jelenetek lattan barki joerzesu emberfia lekaparja a bort sajat orcajarol kinjaban :)
-Molly!
-There is no time!
Majd 3 sec-el kesobb belefut a nagy fekete gonosz ugynokbe, akinek barsonyosan mely a hangja. Bizony, ez az a no aki az egesz kibeb*szott vilagon barkit megtalal…de megis masodszor raboljak el 2 nap alatt.

Psziho parocska is meger egy miset:
-Emlekszel apu, amikor azt a ket gyereket felvagtuk koldoktol torokig, jol kibeleztuk oket majd felkotottuk oket a beluknel fogva? Azok voltak csak a szep idok apjuk!!
-Kussoljan te kreten szuka, mer ugy felkepellek hogy megemlegeted! (najo, ez nem teljesen igy hangzott..)
Aztan segeny Sylar (biza, mar most tudom hogy o lesz a szociopata, aki 3-5 reszenkent le akar meszarolni mindenkit/vilagbeket szeretne es hogy valaki vegre megertse a torekeny lelket) belenezett a napba es bizony jol bezsibbadt es a keze is holyagos lett. Spooky shit!

A vegen a TOTALISAN MEGDOBBENTOEN VARATLAN autobeleset nar szinte emlitesre sem melto. Es en meg azt hittem, hogy a regi Heroes-t barmoltak el..de latom, hogy szerencsere boooven van meg ahonnan az jott :)

dragon1986 - 2015. 10. 08. 20:57

Engemet neha a negatív kritikák jobban ösztönöznek a nézésre. Koszi biohazard kíváncsi lettem :D

Biohazard - 2015. 10. 08. 21:37

dragon, az ember igyekszik…elojon belolem a -nem is annyira- rejtett emberallat,ha ilyen csudalatos dolgokat nezek :)
(BTW tisztelt moderatorok, miert vesznek el ujabban az ertekes irodalmilag is tartalmas commentjeim? :) )

tobias88 - 2015. 10. 08. 21:51

Köszi winnie, erre vártam, hogy milyen lett. Így már 40 percet sem vesz el az életemből. Valahogy sejtettem amúgy hogy nagyon gyenge lesz a rendezők meg a szereplők alapján

LaCRossE - 2015. 10. 08. 21:57

Ez az ősz bizonyos tekintetben eddig elég nagy csalódás… a Heroes gyenge, és csak a régi idők kedvéért adok neki még plusz 1 esélyt. Egyszerűen ez így nem működik ebben a formában 2015-ben, mert ez így kevés. Ahogy említetted, a kliséhegyek annyira zavaróak, hogy a maradék jótól (amiből amúgy nincs sok) is elveszik a figyelmet, és így marad az, hogy ezt a szemetet így minek is nézem?

OFF ON
Bár lehet, hogy csak egyfajta kiégés van a részemről a sorozatok miatt: a Gotham 2×03 nekem hatalmas pofon volt, a Scream Queens egyelőre csalódás, az iZombie 2×01 sem volt valami fényes, és valahogy több sorozattal is úgy vagyok, ami eddig nagyon tetszett, hogy nem látok indokot arra, hogy folytassam.
(amúgy erről a kiégésről lehetne heti kérdés is. Vagy volt már, winnie?)
OFF OFF

A szereplők egytől egyig gyengék és érdektelenek. Azt sem tudom, melyiknek mi a neve, az egész sorozatban a jelenlegi szereplők közül csak Noah neve van meg, és kész. Ráadásul olyan dolgok történnek, amire csak azt lehet mondani, “láttammár”.

Egy nagyon erős 4. részt kell ahhoz holnap látnom, hogy ezt folytassam.

schray - 2015. 10. 08. 23:52

Én se vagyok túl jó véleménnyel róla, de pl egy-két dolog amit írsz korántsem zavar, viszont ezek a feliratok… néha a rész közepén is olyan érzésem támad, mintha csak most ment volna le a főcím és most sorolnák fel a vendégszereplőket. Nagyon nem jön be ez a megvalósítás. A Fringe-n és a Sherlockon kívül most hirtelen nem jut eszembe olyan, ahol úgy éreztem működött

Apost - 2015. 10. 09. 01:25

Engem kicsit az zavar hogy gondolom Claire nem fog feltűnni…mert nem olvastam, olyat hogy hayden visszatérne…de Noah-nak a szála 1-2 részen keresztül kb erre épült..és így olyan felesleges volt.
Egyébként nekem kezd tetszeni alapvetően a sorozat.
Az első rész kb káosz volt..ott majdnem kaszáltam is, de a másodiktól tetszik…ez pont egy olyan sorozat amiben valamiért nem keresek logikát…lehet mert sok a szál és nincs energiám végiggondolni ki miért hülye :)

bullseye - 2015. 10. 09. 01:29

@LaCrosse

Én is mintha kiégtem volna. Nézem a szokásosakat, de már(!) kezdek lemaradni kicsit némelyikkel, újakból 1-2 megvolt de minek, többitől szinte tartok. (Lucifer meg midseason lett…)

Azt hiszem mindent elmond, hogy inkább Bleach-t nézek, de abból is jobban tetszett a filler Zanpakuto krónikák, mint ami előtte-utána megy. :)

Jó hír, hogy Daily show egész jó maradt.

winnie - 2015. 10. 09. 04:50

lacrosse: csinálok.

magamra sosem éreztem érvényesnek a fogalmat, mert bár előfordul, hogy rossz “sorozatban” vagyok, de mindig találok zsenialitásokat, amikért tudok lelkesedni és rájövök, hogy nem velem van a baj. most pedig nagyon sok nem országos sorozat is indult.

seed - 2015. 10. 09. 10:22

@LaCrosse

itt is teljes mértékű kiégés lett, de h miért, passz

juhaszvik - 2015. 10. 09. 11:36

és az amiknak tetszik? imdb 7.7-et ír, nézettség milyen?

amúgy a kiégésről: mivel én darálós vagyok, és egyszerre sok sorozat csak akkor zúdul a nyakamba, amikor válogatom őket, de néha én is szoktam érezni, hogy x évvel ezelőtt lelkesebben álltam volna ehhez vagy ahhoz. persze kérdés, hogy ez most az ingerküszöb emelkedésének és az egyre nagyobb rutinnak tudható-e be, vagy tényleg “túllőttük” magunkat. ki kell próbálni: 3 hét sorozat nélkül, srácok? :)

Bazsi - 2015. 10. 09. 13:15

Én nem tudom ti mit néztek cseh kettőt vagy akármit, de még mindig az egyik legjobb sorozat!

winnie - 2015. 10. 09. 13:28

Bazsi: hogyhogy mit? nyilván a heroes rebornnál sokkal jobb sorozatokat. simán előfordulhat, hogy az általad nézett sorozatok között a heroes reborn az egyik legjobb.

sőt, alapvetően ez a lényege a nézésnek. aki nézi, az általában jónak tartja. én már nem nézem, mert inkább nézem helyette azt, amit jónak tartok.

LaCRossE - 2015. 10. 09. 15:40

Na, hát ez a 4. rész sem győzött meg a maradásról, szóval eljött a búcsú ideje.

Nézőke - 2015. 10. 09. 16:46

hát én majd valahogy végigszenvedem,csak hogy a régieket (játááá) lássam (és megértsem,hogy miért nem ők irányítanak, amikor 100x erősebbek a mostani kezdőknél..) ..pl ha Parkmant rákötnénk Mollyra,akkor…folytassam?…

…tipikus: a lázadó kamaszsrác ellentmond az anyjának,és megbántja őt,és utána lop,csal,beteleportál a boltba,csak hogy megszegje a szabályokat.
..és akkor végre pont hazakísérheti a NŐT, jíííííhááááá, de amikor megjelenik anyuci mérgesen,hirtelen már nem ellenkezik,hanem egyből palotapincsi módjára ül be a kocsiba…
mekkora jellemfejlődés egy óra alatt.

A videojátékos csaj meg legalább háromszor előhúzhatta volna a kardot,mivel már az első pofonon érezte,hogy erősebb ellenféllel kötekszik…

megtanultam azt is,hogy elég csak elmenni a főgonosz mellett,és pont arról beszélnek majd,hogy kit hol tartanak fogva, talán még az ajtónyitó kódot is elárulják,ha fülelek…

A maszkos faszi meg pont leskelődés közben rúg bele egy fémbe, nyilván.

Ki is van még? ja, van a fénnyé változott gyilkos,akin csak a hülye és a felesége nem látta,hogy vacilál.

Az sem “tűnt fel” az egyszeri nézőnek,hogy a Renautas csilliárd dollárokat költött az EPICre, vagy mi a toszra,de Mollyt,az egész művelet lényegét, csak egy perccel a bemutató előtt hozták be, bizonyára keresték égen-földön évek óta…

volt még valaki? kb ennyire jegyeztem meg a Hősök tulajdonságait.

Ja, van még füstölgő pap, antarktiszi láthatatlan nő (akinek a hangját visszhangoztatni kell,hogy tudjuk hogy ő beszélt), mégvalaki?

ezek egy percig sem szerethető karakterek sajna.

alessa - 2015. 10. 09. 17:25

…. o.O… winnie
“nyilván a heroes rebornnál sokkal jobb sorozatokat… előfordulhat, hogy az általad nézett sorozatok között a heroes reborn az egyik legjobb.”
hmm. okay, csak egy észrevétel.
ugye azért te is sejted hogy erősen szubjektív h kinek mi a jó. azért mert neked tetszik még lehet más szerint hulladék és fordítva (és nem azért mert nem néz elég sorozatot, hogy belássa h a te izlésed az etalon).
habár ez most nem kapcsolodott szorosan a témához.

John_Abruzzi - 2015. 10. 09. 17:50

@alessa

Szerintem winnie tisztában van azzal, hogy szubjektív a sorozatok megítélése, de az én olvasatomban ezt is írta le. Kettőnk közül valakinek nem megy a szövegértés, a többiekre bízom annak eldöntését, hogy melyikőnk az…

Biohazard - 2015. 10. 09. 20:27

Bar ertenem mirol beszeltek ti ketten :D

Bazsi fentebbi allitasa igaz lehet ha:
– max 13 eves az ember es eddig elzartak a tv elol
– ezt beleertve latta meg a Baratok Kozt-et, Rabszolgasorsot, meg mondjuk valami C kategorias ukran sorozatot
– az igenyesseg szo jelentesevel nincs tisztaban es amugyis kit erdekel a tortenet vagy a dramaturgia?!
– de a legvaloszinubb, hogy eros kenyszerito befolyas alatt irta a fenti kijelentest/esetleg gepeles kozben kinozzak ha mast irna
– akkora mocskos nagy troll, hogy meg nekem sem esett le, ebben az esetben Well Played, Sir! :)

Bazsi - 2015. 10. 09. 23:02

Winnie, tudod h bírom a posztjaid, meg ne sértődj, tényleg szubjektív h ki mit szeret de az őszi újoncok közül csak egy jobbat mondj légyszi… (csak ne a scream qoeenst, irónia on )

a_n_d_r_e_w - 2015. 10. 09. 23:21

Oszinte leszek, a heroesnal mar akkor rajottem mekkora gagyi, mikor az elso szeriat neztem. Rettenetesen haragudtam az irokra, mivel annyira nem tudtak Sylar karakterevel mit kezdeni, hogy 2 reszenkent forditottak rajta 180 fokot. Dilettantizmus. Es megis neztem, es vartam a rebornt, es most is nezem. Nem varok tole semmit, egyszeruen jol erzem magam kozben, valahogy szamomra ez lett a feel good sorozatom (a masik a supnat). Mas sorozatoknal a legkisebb hibaba is belekotok, ennek elnezek mindent. Tudom, hogy rossz, de remelem meg hosszu evekig kitart :D

winnie - 2015. 10. 10. 06:52

Bazsi: dehogy sértődök, én is ezt írom, hogy szubjektív. naná. de ezért nem is érdemes bárkin bármit számon kérni.

mindegyik őszi újoncról írtam véleményt, az alapján nagyjából be lehet lőni. bér tény, hogy a pilotvélemény és a végső döntés sokszor nem vág egybe, de 3 országos újonc a tizenakárhányból nézős maradt. és persze vannak kábeles sorozatok is, amik most mutatkoztak be.

de…, ez mit sem számít. azzal nem lesz előrébb, ha tudod, hogy nekem mi tetszik. csakis az a fontos, hogy neked.

Tomi - 2015. 10. 10. 14:49

Én a régit is imádtam és a mostanit is :) Aki régen szerette annak nem lesz csalódás most sem

Nézőke - 2015. 10. 10. 15:21

na, megnéztem a negyedik részt is…és
übergagyiság,amikor
minimális SPOILER

a kiscsávó tükörképe az autóüvegen a műhelyben..
nem egyszerre mozog!!!!!!

hát miféle rendezői munka már ez????????

winnie - 2015. 10. 10. 22:14

tomi: de hisz a velemenyek epp azt jelzik, hogy ez nem igaz

kateelee - 2015. 10. 18. 22:49

“Kring-nél, ha autó kell, akkor naná, hogy könyökkel betörik az ablakát,”

és a következő jelenetben már ép is az üveg, legalább lehúzták volna azt a nyamvadt ablakot
de már eleve gond, ha ilyenekre is tud figyelni közbe az ember…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz