login |

Bones: kezdett a 11. évad – írta kateelee

2015. 10. 09. 16:21 - Írta: vendegblogger

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Idén a Castle egy új showrunner párost kapott, akik egy dupla epizóddal indítottak, melynek első perceiben a címszereplő párja rejtélyes módon eltűnik, s útját holttestek szegélyeik.

Idén a Bones egy új showrunner párost kapott, akik egy dupla epizóddal indítottak, melynek első perceiben a címszereplő párja rejtélyes módon eltűnik, s útját holttestek szegélyeik.

Bones - 11x01-02

Utóbbi készítőinek mosolya nyilvánvalóan nem volt túl őszinte… Mindenesetre elrajtolt a Bones 11. évadja (ki hitte volna?! főleg azok után, hogy winnie 2006-ban az első Bones-posztokban még a sorozat közelgő kaszáját vizionálta…), ami igen hatásvadász volt. Mondhatni nem is évadnyitót láttunk, hanem inkább záró részt, a végén lévő To Be Continued…-felirat még rá is erősített erre.

Megvolt a szokásos krimis forgatókönyv: egy hulla, egy rejtély, és a végén (mondhatni) a megoldás –  semmi eget rengető, részemről némi csalódással fűszerezve. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

10. évadzáró és a 11. évadnyitó között fél év telt el elméletileg, de a gyakorlatban semmi se történt, kivéve, hogy Brennan befejezte újabb két könyvét, amíg otthon volt két csemetéjével. Bones nem sokáig volt otthonülő anyuka, mert Booth állítólagos halála kapcsán már vissza is tért a Jeffersonian-be, mintha mi sem történt volna. Gond megoldva, ezzel az írók le is tudták Brennan karakterét

Bones - 11x01-04

Már csak Booth volt hátra, akinek kinyírták a tesóját és valamilyen extra titkos hadműveletbe kergettek bele, ami engem rettenetesen hidegen hagyott. Persze, aki követi a híreket, az tudja, hogy kényszerű megoldás volt, David Boreanaz egészségügyi okokból nem tudta időben elkezdeni a forgatást.

Ugyancsak csalódás volt még, hogy Arastoo-nak akarták adni Dr. Brennan megüresedett állását. Való igaz senki se érhet fel Bones-hoz és a munkájához, de itt lett volna a lehetőség egy új, friss és erős karakter behozatalára, de az írók valamiért juszt is csak a már meglévő szereplőkkel akartak operálni.

Bones - 11x01-03

Illetve a dupla epizód első felében bemutatkozott az Aubrey ügynök mellé hozott Miller, aki erősen csüngött azon, hogy valahogy besározza Booth-t – a második rész ismerete nélkül az a kérdés fogalmazódott meg benne, hogy biztosan szükség volt-e egy ennyire kiemelt vendégszereplőre? Hiszen Aubrey karaktere van olyan jó és erős, hogy a friss kinevezésével átvegye Booth helyét az FBI-nál – talán egyedül is boldogult volna.

Bones - 11x01-05

Ezzel az évadnyitóval valami nagyot akartak durrantani a készítők, de sajnos belebuktak, nem sikerült leütni az 10. évad végén feldobott labdát, sőt, még eltalálni se. Pontozni, nem pontoznék, mert részemről nagyon lebeg a kasza a Bones felett, már csak egy picike lépés és a sorozatnak annyi.

Úgyhogy remélhetőleg a folytatás zseniális lesz, amit erősen kétlek ezek után, vagy legalább térjen vissza a régi, jól megszokott medrébe.

11 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2015. 10. 09. 16:33

“A Lost ismétlése ellen leadott “Bones” (7.4/11, #5; 18-49: 4.8, #2) – tök jó, amíg kedden volt akkor sem hozott ilyen jó eredményt, de épp ezzel lesz cancel szerintem a Bones, hiszen 18-49-ben csak 39%-át tartja meg az American Idol eredményének és ez nagyon gyenge.”

Valahol borzasztó látni, hogy régen mi számított kaszaszintnek. Jó, American Idol felvezetés, meg minden, de akkor is, 4.8-as demót országoson az Empire-en kívül mi képes még elérni?

Már vagy 2-3 éve kaszáltam a Bonest, és most sem tértem vissza, de a Sleepy Hollow-os crossovert meg fogom nézni, mert el nem tudom képzelni, milyen lesz.

Castle - 2015. 10. 09. 17:34

Számomra már annyira középszerű lett, hogy lassan úgy érzem, feliratosan nem is érdemes kínlódnom vele, majd egyszer megnézem szinkronosan, ha lesz időm. Lehet találni sokkal jobb szériákat is, amit még nem láttam. Igazából nekem hiányzik az a Bones-Booth kapcsolat, mint az első évadokban, amikor még együtt jártak nyomozni és ment a szájkarate. Most meg Bones bent ossza az észt a Jeffersonban, Seeley meg eközben járkál fel-alá a zöldfülű ügynökkel mindenhova. Na jó, néha elviszi az asszonyt is, de házastársként legtöbbször rém unalmasak.

A Castle-t még élveztem, de az a 7. évad végi lezárás pont jó lett volna végének. De még az ő kapcsolatuk is sokkal dinamikusabb, mint a B&B-é.

kateelee - 2015. 10. 09. 18:10

“lassan úgy érzem, feliratosan nem is érdemes kínlódnom vele, majd egyszer megnézem szinkronosan, ha lesz időm.”

nekem is pont ez jutott eszembe az írás közben

drakisz - 2015. 10. 09. 20:32

mivel a Castle-t nem nézem ezért számomra ez a nyitás türhető volt. Legalábbis jobb, mint az utóbbi 2-3 évad. Viszont számomra nagyon undorító, amikor a holttesteket nyitják fel és látom a trutyit, meg az ilyen részek. Jó, tudom, akkor ne nézzem, de valahogy ragaszkodom hozzá. Első letöltős sorozatom volt, meg bírom Boreanazt, na mindegy. Nekem ez most jobban tetszett, mint mondjuk ez előző évad.

winnie - 2015. 10. 10. 07:07

drakisz: hát, amiben boncolnak, az már csak ilyen, de a bones alapkoncepciója a maradványok, szóval hozzátartozik a sorozathoz. viszont az ember simán mondhatja magának, hogy ez csak műanyag és gumi.

dragon1986 - 2015. 10. 15. 09:33

En amig neztem 7/10 alkalommal ettem valamit. :D

Zora - 2015. 10. 17. 16:48

Valahogy, tök véletlenül, én is mindig vagy ebéd, vagy vacsora közben nézem…
:-DDDDDD

Mi baja volt Boreanaznak?

jeges - 2015. 10. 21. 00:29

én imádtam, már a 10. évad is erőltetett volt, 11. eddig nálam nézhetetlen, 0 újítás, így sajna kasza
4/10

kateelee - 2015. 10. 25. 19:01

megnéztem a 3. részt, majd még megnézem a crossovert, de nálam ennyi volt.
Visszakaptuk a régi megszokott Bones felépítést, de ez már kevés a 10. évad végén belebegtettet változás hiányában. Egyelőre nem tartanak sehová se, így nem látom értelmét velük tartani.

Zora - 2016. 05. 21. 15:54

11×14

Látom, ez a kibeszélő sincs agyonlátogatva…

A részről: most én írtam valamikor álmomban egy fanfiction-t a Jessica-Aubrey párosról, vagy tényleg elfelejtették a forgatókönyvírók, hogy ők ketten már lefeküdtek egymással?
Vagy én emlékszem rosszul???

Valaki segítsen!

Berann Morak - 2016. 06. 13. 15:52

@Zora: Szerintem Sweets volt az akivel Jessica lefeküdt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz