login |

iZombie: kezdett a 2. évad

2015. 10. 09. 14:50 - Írta: human

55 hozzászólás | kategória: kritika,

Most először éreztem valami olyasmit, amit winnie említett a sorozat kapcsán korábban: a bűnügy 20 perce nagyon lapos volt, főleg ha premierről beszélünk.

izomfolyt1

Az iZombie a kezdésével megpróbált az átívelés és az “azért vannak heti ügyek”-filozófia határmezsgyén táncolni, de nagyon rosszul sült el. Legalábbis a nyomozás, amiben nem túl jól emelték ki Liv tulajdonságát, az első gyanús csávó tette (bár az indítéka…), és ááá… Nekem már ennyi idő elpazarlása a kritikából is sok volt az egészre, ők meg vagy 20 percet öltek bele.

Ami tényleg tetszett, az természetesen a fő szál. Az előző finálé következményei kopogtattak, és természetesen Blaine is tovább kavarja a szart, hiszen ő a legjobb szereplő. Plusz bejött valami más, méghozzá Major vonalán, ami egyenes következménye a jó zenés aprításnak a fináléból – ezzel végre ő is komolyabb karakter lehet majd.

izomfolyt2

A legrosszabb amúgy, hogy a rossz nyomozás mellé más negatívumok is akadtak. Például az elég komoly kérdést felvető cliffhangert is borzasztóan oldották fel. Ha csak erre tellett, akkor felesleges volt belengetni az egészet. Azt sejtettük Liv miképpen fog dönteni, viszont akkor keményebbet kellett volna lépni rá válaszul.

Ezzel még nincs vége, hiszen a premier utolsó jelenete is nagyon tipikus húzás lett, pedig rejtegették előlünk ezt is, aztán a legklisésebb dolgot kaptuk. Vajon azt várták, hogy valaki meglepnek, vagy az volt a céljuk, hogy “Ne ő legyen, ne ő legyen!”-kiabálások zúduljanak a tévékre?

izomfolyt3

Nyilván egyetlen rész miatt nem fogom elkaszálni a sorozatot, főleg mert most is akadt pár zenével megtámogatott hatásos pillanat, de nagyon az alapozásra mentek rá ebben a kezdésben, ami érdekesen is elsülhet, viszont emellé erővel betuszkoltak egy nulla ügyet. Pontszámilag 5/10.

55 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2015. 10. 09. 15:03

Hát, nekem ez a premier nagyon kevés és gyenge volt, azt hiszem, én itt kaszálom. Valamiért a főszál sem fog meg. Igazából minden, ami az első évadban jó volt és újdonság volt, az nálam már nem elég, így nem látom értelmét, hogy erre heti 40 percet pazaroljak.

HoC - 2015. 10. 09. 16:55

Gyenge volt.
Már csak Liv meg Ravi miatt nézem.
Minden mellékszereplő szar a volt zombifőnökön kívül, de az a szál sem vezet sehova.
A nyomozás is gagyi volt.
Ez a Max Rager-es csávó meg annyira nem érdekel, hogy a cucc nevének utána kellett néznem, hogy ide tudjam írni.

outlander - 2015. 10. 09. 17:45

A nyomozás továbbra is a leggyengébb láncszem a sorozatban, a baj szerintem az hogy az áldozatok és azok személyiségei eléggé sótlanok (ami meg Liv aktuális heti személyiségére van rossz hatással), de tényleg bármilyen érdekes agyat adhatnának neki az írók és erre az a pláne az évadnyitóban hogy Liv “mogorva öregember” lesz stb. Több lehetőséget is ki lehetne aknázni ebből a premizából.

Az viszont meglep, hogy az átívelésre is panaszkodnak néhányan, az új status quo nekem sokkal érdekesebbnek tűnik mint az első évadé. Zombivadász Major, Alias második évadra hajazó “az ellenség a lakótársam” csavar, stb. engem megvettek kilóra. Akit pedig a Max Rager-szál hagy hidegen, az pedig már tavaly is kaszálhatta volna a sorozatot :)

LaCRossE - 2015. 10. 09. 17:54

outlander: az a baj az átíveléssel, hogy a benne lévő csavarokat már ezerszer láttuk (pl. a jófiú a rossz oldalán van, mert az fenyegeti, lásd egy másik CW sorozat), így nálam már az átívelés is átcsapott az érdektelen kategóriában, mert láttam már máshol is, érdekesebb karakterrel, mint Major (aki én nem igazán kedvelek)

khhk - 2015. 10. 09. 18:47

Nekem nagyon tetszett, főleg az átívelés, megleptek 2x is a rész során. Érdekes, azt hittem majd vmi szuper kritika lesz róla… Persze a heti ügy nem volt túl érdekes, de lássuk be nem az a sorozat erőssége, 1. évadban sem volt szinte egy érdekes heti ügy sem. De az, hogy Major zombivadász lesz na erre nem fogadtam volna.

winnie - 2015. 10. 09. 19:38

khkk: épp ezért lehetne érdekes is. szerintem magában a sorozatban bőven van fantázia, de lehet, hogy humannél is az volt, hogy ha a fele rész unalom, akkor eleve 5/10-nél jobb nem nagyon lesz. persze ez nem annyira mechanikus, meg ugye liv képessége elvileg arra lenne, hogy feldobja az eseteket.

egyébként fura ez a dolog, hiszen rob thomasék a veronica marsnál a heti eseteket is fel tudák dobni.

HoC - 2015. 10. 09. 22:03

khhk:
Major az első évadban is zombivadász volt, csak “képessége” nem volt hozzá.

Capri - 2015. 10. 10. 16:59

Jó az új alaphelyzetre való alapozás.

Ebben is vannak potenciálok, pl. Clive gyanakszik Blaine-re és Liv-nek bizony ezt az ügyet valahogy le kell zárni stb.

Capri - 2015. 10. 10. 17:44

Meggyógyult patkány neve New Hope (Új Remény), Phahtom Menace (Baljós Árnyak). SW-ra utalás :)

Szula 25 - 2015. 10. 11. 08:37

Vajon az a nő ki lesz aki látta Majort gyilkolni a hídnál, mert nekem nem rémlik az előző évadból?

dragon1986 - 2015. 10. 11. 21:19

Szula 25

ugyan az a csaj a vörös max rager pasi titkárnője, Liv lakótársa, gondolom ellenőrizte, hogy Major teszi-e a dolgát.

Jimbo - 2015. 10. 12. 11:08

Valahol az első szezon közepén kaszáltam a zombis CSI-t. Érdemes visszanézni, vagy ugyanolyan maradt?

Szula 25 - 2015. 10. 12. 12:42

dragon1986:
Gondoltam ő az csak elsőre nekem teljesen más csajnak látszott, de akkor ez csak nekem tűnt úgy másnak nem.

Jimbo adj neki még egy esélyt szerintem jó sorozat, főleg a vége felé kezd az lenni.

paranoid android - 2015. 10. 12. 17:04

Hát igen, a heti ügyeket felőlem teljesen el is hagyhatnák, egyáltalán nem érdekesek, persze ez amiatt is van, hogy számomra maga a heti eset formátum nem tetszik, nem csak azért mert nem eléggé használják ki itt a lehetőségeket. Viszont a karaktereket kedvelem és az átívelés még mindig baromi élvezetes. Különösen Major szálára vagyok kíváncsi; a Max Rager-es fickó pedig szerintem sokkal mókásabb antagonista, mint Blaine. Szóval az évadkezdés ezen a téren kifejezetten felkeltette az érdeklődésemet a továbbiak iránt.

lumiere - 2015. 10. 13. 14:35

Jah egyetértek winnie-vel abban, hogy a heti eseteket feldobták a VM-ban Rob Thomasék, pedig sokszor olyan tinis hülyeség volt, mint pl.hogy ellopták az osztálykasszát, aztán mégis milyen izgi volt az egész mire kiderült… itt meg ha fellógatnak se jut eszembe 1 heti ügy sem az elmúlt évadból. Meg hogy hülyén is csinálják:úgy értem mi abban az izgi, h Olivia tök sok dolgot előre lát, amiből nekem sem nehéz összerakni ki a bűnös, meg tudjuk,h neki sem. Veronica esetében meg ugye maga a nyomozás volt izgi, meg végül is az elkövető, meg sokszor az ok is, a vége meg nem mindig volt happy end ám, meg azért ezekben egy párszor Veronicát is megszivatták vagy megtudott valamit, amit addig nem, mmint a főszálhoz. Ok ez nem a VM, de ha már egyszer tudtak ilyet is, akkor ne ilyen sablonos limonádés izékkel vegyék már el a műsor időt.
Na meg a férfi főhős…Szal Major hiába van kigyúrva meg minden, de nekem sosem lesz vonzó. Tiszta nyafogós, hisztis liba 😁 És attól, h most keményítettek rajta sem segít.
Amúgy bírom a sorozatot, na persze nem úgy mint anno a Vm-ot 😉😁

dragon1986 - 2015. 10. 15. 09:18

2×02 reszeg Major minus, nyomozas uncsi

Narakh - 2015. 10. 15. 15:51

Engem az elmúlt két évadpremieres csalódás után (istenemre, nem emlegetem fel többet) kifejezetten kellemesen lepett meg. Az első etap végére a sótlan heti nyomozgatás miatt eléggé leapadt a kezdeti lelkesedésem, amit az alapfelállás ötletessége indokolt, ezt az események felpörgése sem tudta számomra megmenteni. Aztán az évadnyitót mégis megint annyira szerethető humorral csinálták meg, hogy még az újabb jellegtelen ügyet és az érezhetően izzadságszagú Grumpy Liv figurát is megbocsátottam neki. Rózsaszín köd.

Másfelől, egy rész alapján még nem vonok le messzemenő következtetéseket a karaktert illetően, de most még Babineaux-t sem akartam minden második jelenetnél vízbe fojtani.

Enzo - 2015. 10. 15. 21:11

(Még a 2×01-ről:)
Én örülök, hogy visszatért a sorozat, hiányzott már. A kezdés jó volt, nothing special.
Nem rossz az új felállás, bár valami újabb szálat bedobhatnának, remélem nem a Max Rager-ezés lesz a szezonban végig.
A végén nem teljesen jött át ez az egész “beszervezzük Majort zombigyilkosnak” dolog…vagy ő nem is tudott az egészről, hogy a cég rossz?
A vörös csaj mint Liv lakótársa, hát az meg nagyon klisés volt, valahova már kéne új szereplő, hogy ne legyen mindenki kapcsolatban (utóbbit kicsit túlzásba viszik, lásd 1.évadban Ravi Major lakótársa, Peyton Liv-é, Liv járt Majorrel és Ravi meg Peytonnal, Evan pont Blaine-nél dolgozik, Clive főnöke is pont neki…)

Egyebek:
-Liv döntésénél (Evannel kapcsolatban) eszembe se jutott a plusz motiváció, hogy ha megmérik a pulzusát, akkor valszeg karanténba fog menni, így még érthetőbb, hogy nemet mondott.
-Yay, nem volt főcímváltás! Még mindig az egyik kedvencem az intro a most futó sorozatok közül.
-Jó volt az agykaja elkészítős gyorsvágásos montázs, a Blöff jutott róla eszembe kicsit :)
-A Max Rager irodában a kilátás csak nekem tűnt túl CGI-nek?
-Hm, Arsenal meg Chelsea emlegetés már megint, adom.

Amit viszont imádtam: az idézetek. De mennyi, te jó ég.
“That’s just a simple case of bros before h…ex-fiancés.” (Ravi)
“If I wanted to give her a depressing name, I would’ve gone with the Phantom Menace.” (Ravi)
“What if Major grows horns?” (Ravi)
“Are you eating that or impregnating it?” (Blaine mikor eszi a csokit)
“Does this look like your gynecologists office?” (Mikor a srác felteszi mindkét lábát)
“The goop in the sink, it has developed consciousness and opposable thumbs.” (Ravi)
“You need an Aspirin? Like, a lady Aspirin?” (Clive Liv-nek)

Narakh - 2015. 10. 16. 04:59

A második rész fekete pontot érdemel – Liv aktuális karaktere még az előző hetinél is erőltetettebb. Jó lesz belehúzni, mert nem veszem biztosra, hogy a cukiságfaktor még egy ilyen ripacskodást elvisz a hátán. Babineaux viszont érdekes módon továbbra sem mászik a tenyerembe, ami dicséretes. A Major-ös szál pedig kimondottan érdekes irányt vett.

Mikor Robert Knepper besétált, egy pillanatra azt hittem, sírva fakadok a gyönyörűségtől. Azt meg mondanom se kell, hogy Leanne Lapp igazi kis eyecandy.

Wall-E - 2015. 10. 18. 14:48

Azt hiszem az a probléma eddig ebben az évadban, hogy mintha még jobban hatna az aktuális agy Liv viselkedésére… ami nem tesz jót, mert sokkal kevésbé van előtérben a saját személyisége… felőlem akkor tegyék bele a mitológiába, hogy a különböző agyak különböző intenzitással befolyásolják, hogy néha tudjanak ilyen részeket is hozni, ha muszáj, de szerintem jobb lenne, ha kevésbé lenne erős a változás. Oké, például mikor az előző évadban festő-agyat evett és elkezdett alkotni, az is erős változás volt, de amellett mégis árnyaltabbnak éreztem a személyiséget, egyszerre volt ott Liv és a megevett agy, ebben az évadban eddig ez az egyensúly talán nem volt meg.

winnie - 2015. 10. 21. 13:26

megnéztem ezt az előzetest, és az a durva, hogy így reklámozzák a 2×04-et. hogy épp hogy csinálja meg az agyat (+1 poén), plusz a heti ügy. és ez az, ami nem fog visszahozni. miért nem az átívelést emelik ki a promóban, miért nem major agy david anders van benne, miért az, ahogy megtalálják a hullát. (oké, az jelent valamit, hogy látjuk, éppen ki lesz liv és lehet, hogy ez hozhat nézőt, de a promó láttán az életkedvem is elment)

https://www.youtube.com/watch?v=2pM_d1W0R7o

blueberry - 2015. 10. 23. 00:01

Én is pont ezen gondolkodtam a legutóbbi rész alatt, hogy mintha nagyon “kijönnének” Liven a személyiségek. Nem annyira tetszik, mert az igazi Liv kb. soha nem szerepel. És egyszerűen nem hiszem, hogy ez ne lenne feltűnő a körülötte élők számára… pláne most két ennyire kontraszt személyiség, a nagyon partizós srác (most hirtelen nem tudom, mi ezeknek az egyleteknek a pontos neve magyarul), aztán a divatmániás kirakatfeleség… Hogyha egyik napról a másikra így viselkedne valaki, én lehet nem nyomozni vinném.
Mindegy. Azért a “A long time ago we used to be friends” mondat szívmelengető volt.

Capri - 2015. 10. 23. 16:46

Ez az évad, utóbbi részek alapján kirajzolódik az utópiumért (röviden U) folyó harcok .
Ravi és Liv keresi a szennyezett U-t, hogy ebből ellenszert készítsenek, Major tiszta U-t fogyaszt drogosként, Peyton az U elterjesztése ellen dolgozik. Blaine terjeszkedik a tiszta U-t és ebből épít vásárlói hálózatot.

Clive már gyanakodhat, h valami nem stimmel Liv változó jellemeivel. De még nem tud semmit. Major-ral kapcs. se tud bizonyítani, h ő ott volt a húsboltnál. Major bármikor lebukhat, zombivadász munkában, amit Max Rager megbízójától kapott.

dragon1986 - 2015. 10. 26. 19:38

Narakh – 2015. 10. 16. 04:59

“Mikor Robert Knepper besétált, egy pillanatra azt hittem, sírva fakadok a gyönyörűségtől. Azt meg mondanom se kell, hogy Leanne Lapp igazi kis eyecandy.”

mivel sose olvasom el a vendégszereplős híreket nagyon meglepett :D

és igen vörös hajjal végképp eyecandy főleg 2×03-ben amikor az egyik lába súlyzópadon Major előtt áll vagy, amikor max rager lehordja hogy ne feküdjön le mindenkivel.

dragon1986 - 2015. 10. 26. 19:43

lehet hogy annyi agyat evett hogy idővel az a személyiség dominál akié az agy volt és a végén úgy marad. :))

Enzo - 2015. 10. 28. 16:43

2×02
Jó volt ez is, bár valami árnyaltabb tulajdonságú embert is megehetne már Liv. Majort meg még hova tudják süllyeszteni az írók? Most már drogozik is…

Legjobb idézetek:
“Oh, he came, he saw, he was stabbed several times in quick succession with a sharp cylindrical object.”
“How am I supposed to know that’s you? A pterodactyl could be inside there and no one would know.” – Clive(!) (nem Ravi!)

Darabkák:
-Major öccse dolgozik Blaine-nek? Az igen.
-Mindig Chad-nek hívják az ilyen nagymenő partiarc csávókat? (lásd Scream Queens)
-2 Chad Wolcoff, hihető…legalább vmi közönségesebb neve lett volna :D
-Liv nagyon dögös volt rendőrségi szalagba csavarva :D
-Ez a dupla partizós rész en bloc egy fanservice is lehetett volna, bár ahhoz talán nem elég régi a sorozat.
-A furry lány nagyon aranyos :) (Ashley Marie Macdonald, ha vkit érdekel.)
-Ez a Stacey Boss lesz az új főgonosz vajon?
-Blaine akihez elment fickó, de szép neved van…Floyd Baracus-Eliot Ness. Nice.
-Wow, Robert Knepper mint Blaine apja, stílusos :)

Enzo - 2015. 10. 31. 13:09

2×03:
Liv összefuthatott volna akár véletlenül a kis vörös szobatársával is a Max Rager-nél, az lett volna az igazi, bár persze így is meglepő volt. (Az edzőtermi jelenet, wow, nyami :P)

Hét idézete megint Clive-tól érdekes módon: “Can I ask a not shoe-related question?”

A túl belterjesség már megint előjött a sorozatban, most egyrészt Major meg a vörös csaj (esküszöm hogy 1-nél többször nem hangzott el a neve 3 rész alatt, de asszem Gilda?) afférjára értem ezt, plusz Peyton-t sikerült behozni a Baracus nevű faszi mellé, akit ugye múltkor felkeresett Blaine. Apropó Blaine, ebből a részből teljesen kimaradt.

A végén Dr.Holland vajon a SuperMax mellékterméke? Remélem nem így akarja piacra dobni Vaughn :D
(A név-megjegyeztetés nem a sorozat erőssége, pedig én aztán jó vagyok benne, de még csak most sikerült megtanulnom Vaughn Du Clark nevét is)

Capri - 2015. 10. 31. 22:11

2×03

Gilda, az a vörös csaj, Liv-nek nem szabadott látnia a szobatársát a munkahelyén, mert később, ha Liv Utópium után nyomoz, rá fog jönni erre. Egyébként Gildának van 1 másik neve: Rita, csak Major telefonjában, kamunévként.

Abban a részben Gilda elbújt, és kihallgatózott Liv látomásáról (abban Vaughn lefeküdt 1 gazdag nővel).

Enzo - 2015. 11. 05. 02:57

2×04
Úgy érzem, ez a rész Rose McIver zenei tehetségére lett kihegyezve egy kicsit – persze ettől még nem volt rossz.
Ez a Gilda-Major-Liv háromszög mondjuk kidurranhatna lassan, most is csodálom, hogy nem úgy zárult a rész, hogy vöröske (hehe, tényleg Rita a kamuneve) meglátja őket az ajtóban.
Akartam írni, hogy kellett már ez a vallomás Liv-től, de végig ott motoszkált bennem, hogy ő mélyen belül még messze nem áll készen, hogy elengedje Majort -> és tényleg, lásd epizód vége.

Remélem most a srácot észhez térítette a volt pártfogoltja kicsit. Szép a párhuzam az első évaddal: ott Liv nem mondta el Majornak a dolgokat, és emiatt Major zuhant mélyre, most meg Major nem beszél (eddig), csak hát megint ő szív vele igazán.

Pluszpont: az erős eyecandy kezdésért (Peyton & Gilda jelenete mindegyik WOW!), Minor mint kutyanévért (zseniális :D), és Babinéni szőke rendőrcsaj társáért, kellett Clive-hoz is valami mellékszál már.

#hétidézete: most csak egyszer röhögtem fel igazán a részben, Ravi arcán mikor Peyton betoppant: “You’re not Major” :D

Továbbá: úgy néz ki, rendszeres lesz az agykaja elkészítős snitt, ja és Livnek csak 1 látomása volt a részben!
Peyton meg nehogy összejöjjön Blaine-nel, így is a beszélgetésük egy újabb feketepont a belterjességi listára.

Ötlet a jövőre: valamivel fel kéne dobni ezt a megevés általi képesség&jellemátvétel dolgot, hisz az újdonság varázsa már elveszett. Pl lehetne olyan, h Liv egy magához nagyon hasonló személy agyát eszi meg, aztán csodálkozik, hogy nem változik semmi. Vagy megesz egybeturmixolva kettőt, vagy valami kreatív :D

Enzo - 2015. 11. 10. 16:06

Ez a kibeszélő annyira él, mint Lowell, komolyan.

2×05
A kezdő csókjelenet egészen viccesre sikerült, egyrészt az ilyen szövegek miatt:
“How hard have you been brushing your teeth?”
“So hard.” meg a lefordíthatatlan “I’m down” benyögés Majortől :D másrészt pedig mivel itt legalább Liv komolyabban veszi a zombiság átterjedését, mint a kevésbé könnyed sorozat (pl. TWD)

Másik hétidézete Ravié:
“Shot through the heart … and who’s to blame?”

Továbbá:
-Wow, Clive Babinéni hogy leverte a fiát megütő faszit :O miért érzem úgy, hogy valamilyen személyes (családi, múltbeli) indíttatás áll mögötte?
-Az hatalmas volt, amikor Clive bennvolt a főnöknél, az új nyomozócsaj (Dale Bozzio) meg a háttérben mindenfélével röhögtette :D jó arc.
-Hülyeséget írtam korábban, Blaine kis kopasz haverja persze hogy nem Major öccse, hanem az intézetes Scott nevű csávóé. Tudtam, hogy valahonnan ismerősnek néz ki. (Csak azért hittem hogy Majorhoz van köze, mert Blaine elejtette, hogy a bátyja hitt a zombikban, ezért intézetbe vonult – ez végülis igaz Majorre is:D)
-Ravi-Blaine harcjelenet, ajha. Nincs több cure, ezt gyorsan meg kéne üzenni Livnek…
-Major meg megjavul?
-Dicséretes, hogy nem fejezték be ennyivel a Suzuki ügyet.

Dalmayr - 2015. 11. 11. 16:49

Akkor, hogy ne legyen olyan halott a kibeszélő mint Lowell :D

Én továbbra is csont nélkül kajálom a sorozatot a heti ügy és minden itt leírt negatívum ellenére. Alap, hogy hét idézetének jelöltem a shot through the heart-os Ravi gyöngyszemet :D
Örülök, hogy behozták Babinéni mellé az FBI-os csajt, így sokkal jobban működnek a rendőrörsös jelenetek. Viszont nem tudom, hogy jó lesz-e ez a Liv-Major újraegyesülés, de eddig nincs bajom vele. Arra leszek kiváncsi amikor Major összefut Gildával Livnél :D

Memari - 2015. 11. 11. 23:53

Támasszuk fel Lowellt! :)
Nem egy eget rengető sorozat, nem kell hozzá gondolkodni, agyalni, vannak hibái de a néhány jó duma, egykét kikacsintás (Long time ago…ott megemlékeztem a Veronica Marsról), Liv hirtelen változásai miatt szórakoztat a sorozat.

Bízom benne, hogy az új nyomozócsaj hoz egy kis új színt és normálisan kezelt történetszálat, a stílusa eddig tetszik. Örülök, h visszatért Peyton, csak nehogy összejöjjön Blainnel, inkább folytassák Ravival ott, ahol abbahagyták és Liv is visszacserélhetné a szobatársát. :)
Liv-Major barátság most oké, de ha kiderül, h mit művel, lesz még itt összeveszés.
A Ravi-Blaine verekedésben már azt vártam, mikor tör el az üvegcse, ennyi megpróbáltatás után, de így megint meg van lőve az ellenszer kísérletezés. Bár tele üveget kapott, és a harc előtt kb a negyede hiányzott, az első évadban sokkal kevesebb alapanyaguk volt, szval lehet, h még van fecskendőnyi anyag megmentve.

Noximilian - 2015. 11. 12. 11:30

Memari: szerintem nincs megmentve, legalábbis gyanítom azzal nyomta magát tele a másik srác…

Amúgy nem olyan rossz kis sorozat ez, nálam működik a humora, Liv meg cuki, szóval én nézem annak ellenére, hogy a heti ügyek gagyik, hogy néha már nekem fáj, ahogy Banibe… Babinue… Babinaeieu… a zsarunak fel se tűnik Liv jellemingadozása, és főleg hogy a zombiktól általában jó távol tartom magam… nincs velük bajom azon kívül, hogy manapság még a csapból is ők folynak, mindennemű eredetiség nélkül – egy-két nagyon ritka kivételtől eltekintve, mint ez a sorozat is (még ha ezt a kvázi-eredetiséget kölcsön is kellett kérnie :P)

Dalmayr - 2015. 11. 12. 18:47

@Noximilian:Szerintem Babinéni szimplán kicsit zakkant csajnak tartja Livet, akinek pluszban még látomásai is vannak. Gondolom a jellemváltozásait is ennek tudja be, hogy kicsit elkezd hasonlítani arra akiről a látomás szól. Legalábbis én tuti ezt gondolnám. És Lowell feltámasztását abszolút támogatom :)

Enzo - 2015. 11. 17. 15:17

2×06 – vidám volt ez is :D hétidézete most nincs, de Blaine-től a “just listen to the music” kicsit TWD utánérzés volt :D (just look at the flowers)
Stacey Boss-t meg végre megismertük, nem mintha nem jött volna le már a fodrászos jelenetben, hogy ő az.
Nagyon para az egész ember, a hanghordozása, meg minden, kicsit olyan Robert Durst-feeling.
Dale Bozzio meg jóarc, hogy rájátszott a randis dologra az elején :D remélem nem lövik el azt a klisét, hogy ő is benne van vmi sötét ügyben…

Enzo - 2015. 11. 25. 00:40

2×07
Na, ez jó rész, volt, bár a bűvészes téma felhúzta, azokat mindig jobban bírom.

-A britneys hasonlat ott volt a szeren
-Steph nem rossz mint csaj, de az angol dolgokkal nem biztos hogy teljesen tisztában volt (bocsánatkérés? az nem Kanada? meg a bouncy geezer is inkább skót/ausztrálnak hangzik)

A rész vége viszont nagyon random összedobált lett, nem tetszett…ki ez a néger csaj? Miért ment oda Peyton az ajtóhoz? Miért volt zárva az ajtó? Milyen cliff az, hogy Major csak úgy felmegy a lépcsőn és ennyi?

#hétidézetei:

“This is the best brain ever. I almost wanna start killing magicians so it never ends” :D (Ravi)

“Help me, Zombie Wan Kenobi. You’re our only hope.” (Blaine)

“-Hashtag ithinkwehaveanewlead.
-Don’t do that.” (Ravi&Liv)

winnie - 2015. 12. 02. 21:16

“manapság még a csapból is ők folynak”

ilyet máshol is olvastam és csak nézek, hogy melyik csapból? most végre nem egy zombis sorozat van, de még így is csak kevés, de például moziban alig találkozni velük. marad a játékvilág, de az csak annak folyik, aki keresi:)

Noximilian - 2015. 12. 03. 00:14

“marad a játékvilág, de az csak annak folyik, aki keresi”

Nem kell keresni, ha valaki videojáték-boltban dolgozik, találkozik vele anélkül is épp elégszer :D Abban a szegmensben túltolták már a témát, eléggé ahhoz, hogy máshol se legyek rájuk kíváncsi. Kivéve nagyon néha :)

Enzo - 2015. 12. 09. 13:33

2×08
(kommentpótlás)
Na legalább gyorsan feloldották az előző részben behozott nőci rejtélyét. Mondjuk így elvágták azt a szálat is, hogy ő látta, ahogy Liv bizonyítékot hamisít…
Így legalább volt egy kis csavar, hogy nem Babinéni nyomozott.
Major meg ügyeset húzott a széfes-gyűrűs trükkel.
Habár, a rész végén borult majdnem az egész, Rita überszexi volt és szerencséje hogy nem küldte el a fejét is a képen…

Töredékek:
-Vaughn és Rita között jó volt a beszélgetés az elején, főleg ahogy Rita elmesélte hogy rendezné át az irodát. :D
-Zombi. Futópadon! Végre egy sorozat, ahol látni ilyet, annyi vicces grafikában találkoztam már vele!
-Ravi ahogy megpróbálja imitálni Clive O-arcát…priceless :D
-A Karma Police-jelenet megint csak rendesen ott volt :D

#hétidézete:
“I’m impressed, and frightened” – Ravi a Liv által készített biciklis kamuposztra.

Szula 25 - 2015. 12. 21. 18:41

Akkor most Major és Blaine is vissza zombiba?
Mi lesz a vöröskével akivel Major lefeküdt vajon akkor ő is átváltozik később, át adhatta a kórt így is? (Remélem igen!!! :D)

Enzo - 2016. 01. 16. 12:24

eh, ma nincs hírblokk, akkor ide:
@winnie: lesz “folytatódott a 2.évad” jellegű poszt? csak hogy melyik legyen a kibeszélő…

Enzo - 2016. 01. 19. 20:08

Akkor ez a kibeszélő továbbra is.

2×10
Folytatááás…
És rögtön egy fordulat, asszem először volt olyan, hogy nem láttuk Liv látomását.
A Zombie High-betét nem volt rossz, Liv színészi beugrója tetszett (a kihallgatásos meg pláne ügyes volt) + volt benne egy kis 4th wall breaking is, főleg mikor a statiszta zombik ötletelgettek, hogy milyen jó lenne egy zombis műsor, ahol a zombi a főszereplő. :D
Vaughn be akarta húzni a csőbe Majort Lockett doki “árulásával”, de eléggé világos volt hogy csavar lesz, Major meg nyomott egy miklósimárkot (ugye Gyuka vs Hollós), és jelentett a főnöknek. Gudzsáb.
MégMindigMajor: A trükkje mennyire ügyes volt a FitBit karkötővel, wow :)
Mostantól viszont Dale Bozzio miatt szopóágon van ő is (kutyus nyomkövető miatt) és Blaine (fantomképek miatt) is. Jövő hét király lesz, aki nézett előzetest, az tudja miért :P

#hétidézete:
“-What’s my gift?
-Not having to watch that” :D

Enzo - 2016. 02. 06. 13:19

2×11
Ezt a rész azoknak is érdemes megnézni, akiket a sorozat annyira nem köt le, de Rose McIver esetleg érdekli őket :P
Ideje volt már egy ilyen szexi (és persze vicces) résznek, na. :D
Nagyon belterjes a sorozat egyébként, most még Blaine-t és Peytont is összehozták egy éjszakára, gyönyörű…lassan rajzolnom kell egy gráfot belőle, mert már mindenki mindenkivel összeköttetésben áll.
Szegény Minor :( Kár hogy Major nem tudta, hogy csak a nyakláncon volt a jeladó…

#hétidézetei:
“Why don’t you give me a hand signal or something when you’re about to say something useful?”

“Oh, we can’t all look like we were created in a lab by a 14-year-old boy, can we?”
ez mekkora bók már Blaine-től, kajak használni fogom :D

ja meg az is hatalmas volt, mikor Liv kérdezte a Ravi-Major párostól, hogy birkóztak-e már beolajozva, levetkőzve, erre Major: -Have we? :D

jessm - 2016. 02. 17. 10:50

Láttom Enzo ellevelezgetsz magaddal.

Nekem továbbra is tetszik a sorozat mondjuk, ha izombie és 100 között kell váasztani akkor az utóbbit választom. Májusban meg tudjuk, hogy mi lesz.

A mai rész végén amikor nyomorultak musical One more day dala szólt és Liv és Ravi megtalálja az Utopiumot . Kész voltam. Tényleg tudják milyen zenét kell betenni.

Kicsit emeltek a téten, azzal, hogy lassan mindenki megg tud mindent mindenkiről.

Ja , amúgy jó volt hogy Clive régen rájött, hogy Liv hangulatai olyanok mint az áldozatok-é. Már kezdtem aggódni miatta, de kiderült, hogy csak megjátsza maagát. XD

Enzo - 2016. 02. 17. 15:03

2×12 pótlás
Ügyes ötlet volt, hogy nem volt fejük az áldozatoknak :D
Jól kapcsolódott a megszerzett “képesség” az átívelő szálakhoz ismét, meg egy kis görbe tükröt is tartott a társadalom elé.
A Zombie High School visszautalás tetszett :D
Kicsit kezd zavaros lenni ez az egész Vaughn-Major-MrBoss-Blaine szövevény..
funfact: a Seattle Observeren nem volt dátum.

#hétidézete:
“Looks like a no-brainer to me, Liv.”

Csypi - 2016. 02. 24. 11:38

Nagyon jó, még mindig izgi a sorozat és szeretem, hogy megnevettet, minden héten várom a folytatást.
Kíváncsi leszek, hogyan hozza össze Ravi az “ellenszert”, mert hát az várható, hogy nem hagyják Majort meghalni.
Jó, hogy kezdenek összeérni a szálak, mindenki mindenkivel kapcsolatba hozható (nem szexuálisan).

Enzo - 2016. 02. 26. 01:00

2×13 pótlás
Hű, még mindig elég bonyolult, de most már legalább bizonyos emberek tudnak bizonyos dolgokról: Clive Liv személyiségingadozásáról, vagy épp Blaine a káosz-gyilkosról. Mondjuk még mindig mindenki titkol mindenki elől mindent, lassan egyszerűíteni kéne a képletet, mert ez így kemény, hogy rendőrség-Vaughn-Boss-Blaine érdekcsoportok vannak kb.
Na de legalább az utópium megvan.
Amúgy New Hope meghalt, de Major és Blaine még a zombivá visszaváltozós fázisnál se tart, szóval kevésbé para.

Zseniális darabkák a részből:
-Az elején a Star Wars podcast, Kylo Ren és Rick Moranis reference :D
-Ravi geocaching-es kifogása. Clive elmehet a francba, kesselni jó!
-A “popsicle joke” Blaine-től (FagyottFater)
-Blaine színjátéka, mintha 40 év telt volna el, na az hatalmas volt :D
-A zenés zárás is eléggé adta :D

#hétidézete:
“If she bears your children, you start using her first name, right?” :DD majdnem kiköptem a kaját :D

Capri - 2016. 03. 04. 14:19

Ha vki látta 2×14.részt:

Én annak örülök, h Liv rájött, h kicsoda Rita valójában.

Igen, ez 1 zombis szappanopera, ahol gráfrajzokat kéne csinálni a szereplők kapcsolatairól.

Enzo legutóbbi kommentjével egyetértek, bírom h Ravi SW-fan. :)
Blaine színjátéka meg a parókával együtt.

————————————————————————————————————-

2×14: (SPOILER!)
Ja igen, ami a legjobb rész a végén nagyon ütős lett, Blaine eljátszott, aztán másnap egyszerűen elsétált.

Enzo - 2016. 03. 12. 00:22

2×14
Egész erős rész volt, kiderült hogy Drake tripla ügynök (váó! az nem semmi hazugságháló!), Blaine meghalt, aztán mégse (kicsit megkeveredtem hogy ki zombi és ki nem, úgyhogy elsőre azt hittem hogy elbúcsúztunk a szőkétől), és Major mennyire elb@szta, te jóóóég :D (de milyen böszme effektet vágtak be a köszönés alá, azon röhögtem :D) – Liv meg hogy kiosztotta Ritát, az gyönyörű volt :D

Egyebek:
-a kávézós csajok cukik
-a 2 kávézó különbségét bemutató jelenetpár zseniális lett!
-Ravi arcán a csalódottság, priceless (mikor a csaj nem ismeri a SW-t :D)
-Pamet vajon nézői kérésre hozták vissza? hatalmas figura :D

Enzo - 2016. 04. 02. 23:42

Bázzeg. Volt ugye a 2×14-ben a jelenet, amiben a csaj nem érti a Millennium Falcon referenciát, úgyhogy Ravi hagyja a fenébe. :D
Ugyanezt sikerült eljátszanom egy csajjal, egy játékot vázoltam fel neki, amiben szerepelt a Falcon, ő meg csak nézett bután az említésére… :D durva déja vu volt, még sose volt ilyen velem, hogy egy sorozatos jelenet gyakorlatilag lemásolódik az életben :D

Enzo - 2016. 04. 04. 21:40

2×15
-Ügyes volt, hogy pont most evett tudós agyat Liv, és épp ez kellett a gyógymódhoz + a képernyőn megjelenő adatok is tetszettek, amikor Liv gondolkodott (tiszta Sherlock-feeling).
-A gáz részek: Liv álcája elég tré volt, meg minek nyúl bele a biometrikus azonosítóba a liftben?
-Amúgy egyszer megehetné egy vak ember agyát Liv, érdekes lenne. (Hogy milyen mondatokat ír le az ember sorozatokkal kapcsolatban, lol)
-Ja és szép képregény hommage: Liv álneve Gwen Dylan volt, ami a képregényben a neve. :)
-Na megint jól megkavarták a dolgokat: Major pont Drake-et kapta el, Blaine beadja magának a cuccot…

Enzo - 2016. 04. 12. 19:38

2×16
Hú mennyi hétidézete volt itt!
“Remember the episode when Ross and Rachel break up because she’s a zombie who wants to solve murder cases?” :D
Major ilyen hülye hangon :D “Booty call! *csúnyán néznek rá*…or family emergency! Butt dial!” :D
“That was like interrogating a puddle” :D

Eyecandy szempontból is nagyon király volt a rész ismét. Emellett úgy érzem, kicsit sok szál fut egyszerre (most pl Rita elrablására alig volt idő), de azért jutottunk valahova. A Ravi-Major fight a végén kemény volt :O szinte már furcsa volt Ravit a szokásos vicceskedéstől ennyire eltérőnek látni.

jessm - 2016. 04. 13. 12:29

Wow! A fináléra megint oda tették magukat. és emeltek a tétten. Ez megint sikerült olyan tökösre mint az elöző évadzáró.

Enzo - 2016. 04. 26. 21:44

2×17 pótlás
-Rövid főcím, ajhe. Itt még jobban zavart, mint a Survivorban, mert csipázom ezt az openinget :)
-Rob Thomas utalás pipa, kicsit 4th wall breaking :D
-Ja meg a “did you know that you were conceived at a Santana concert?” is hatalmas #hétidézete volt :D
-másik legjobb idézete Bozzióé: “Well, if it isnt BlaineJohnDeBeers-McDonough-Deaux-Jingleheimer-Schmidt.”
-Szőke rita, ejha. Azért a vörös jobban állt neki, tessék dolgozni az ellenszeren.
-Na Major most már tényleg lebukott, annyiszor zárult ezzel a szállal a rész, hogy már ideje volt.

dragon1986 - 2016. 05. 12. 20:13

inkább ezüst Rita smoking hot :))

jó volt az évad 2. fele 8/10

Rita szerintem túlélte a dolgot. legyen igazam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz