login |

The Originals: kezdett a 3. évad – írta LaCRossE

2015. 10. 10. 16:10 - Írta: vendegblogger

74 hozzászólás | kategória: kritika,

Always and forever indeed.

Érdekesnek találom azt, hogy a nagy többség szerint gyengébb minőséget produkáló The Vampire Diaries (bár a mostani évadnyitó az én szememben sokat javított) nagyobb figyelmet kapott eddig az oldalon. Úgy látszik, hogy a legelső vámpírok nem annyira vonzzák a magyar junkie-kat, legalábbis a második évad még finálés kibeszélő írást sem kapott.

The Originals - 3x01-01

Harmadik évébe lépett a The Originals, ami az indulása óta eléggé megváltozott status quo-val bír. Például, bár Rebecca vissza-visszatér (ámbár néha változó testben), egyelőre nincs jelentős szerepe, megjelent egy új lánytestvér (Freya) és Hayley is kénytelen egy ideig farkasbőrben tengődni.

Mindig is érdekes karakternek találtam az eredeti vámpírokat az anyasorozatban, ezért örültem annak, hogy külön szériát kaptak. A 2. évad is egészen jól indult, azonban a szülőket kicsit már túltolták, ezért a minőség igencsak ingadozó volt. Tőlük viszont megszabadultak, így végre indulhatnak új szálak, amik ráférnek már a sorozatra, ugyanis kezdett az az érzésem lenni, hogy ugyanazokat a köröket futják.

The Originals - 3x01-02

Apropó, ugyanazok a körök: Nina Dobrev kiszállása az anyasorozatból azt is jelenti, hogy valószínűleg nem kapunk múltbeli Elena doppelgangereket. Ennek én örülök, nemcsak a TVD-re fér rá az, hogy ne Elena körül forogjon a világ, a The Originals-ben is inkább fárasztó volt, amikor egy újabb doppelgangerként szerepelt valamilyen flashbackben.

The Originals - 3x01-07

A spoileres rész előtt, ha esetleg valaki gondolkodik azon, hogy megnézze-e a részt, leírok még egy-két dolgot általánosan: a premier leginkább az új szereplők és az új szálak behozására szolgált, az előző évadból talán csak Hayley szőrös problémáját és a család szétziláltságát hozták át, a többi vadonatúj szál, izgalmasnak tűnő karakterekkel. Na, innentől spoileres leszek – a tovább mögött.

A dolgok megváltoztak a negyedben, Klaus betartotta az ígéretét, újra Marcel kapta vissza az irányítást. És itt is van az első csalódásom. Marcel karaktere még mindig unalmas nekem, az ő részéről semmi érdekeset nem tudnak behozni. Most is próbálkoztak ezzel a zsarus dologgal, de ez inkább Cami miatt lényeges, mint láthattuk, a nyomozó már egyenesen őt hívta Marcel helyett a második gyilkosságnál.

The Originals - 3x01-03

Ha már Cami és a gyilkosságok: ez a szál egyelőre felkeltette a kíváncsiságom, olyan emberi, annak ellenére, hogy az elkövető nyilván egy vámpír. Ennek örülök, mert Cami, mint Klaus pszichológusa unalmas, még ha szórakoztató is nézni, ahogy kiosztja és elküldi a francba, ha az említett hibrid csak úgy megjelenik nála kiönteni a szívét.

You’re scared. Because the people you love are angry with you.

A TO-ban azt szeretem amúgy, hogy kapunk néha flashbackeket, amikből most is volt egy jókora adag, így láthattuk az összes testvért együtt, jó volt viszontlátni például Kolt. Eltekintve a borzalmas ruháktól és a még borzalmasabb frizuráktól, szerencsére más érdekességet is hozott, megkaptuk az évad egyik új szereplőjét, Lucient. Egyelőre még sokat nem láthattunk belőle, de a hatása Klausra máris örvendetes, a picsogó, kutyaszemekkel néző, majdhogynem könnyező Klaustól a falat tudnám kaparni.

Lucien pedig elhozta az évad valószínűsíthető főszálát, a vámpír vérvonalak háborúját, ami nagyon ígéretesnek tűnik egyelőre. Már amikor ezt az egész vérvonal baromságot behozták, gondoltam arra, hogy ha valami ilyen irányba elmozdulnának, akkor ki lehet belőle hozni minden földi jót.

The Originals - 3x01-05

Klaus első átváltoztatott vámpírja (sőt ténylegesen az első átváltoztatott vámpír) pedig még egy jósnőt is hozott magával, aki elszavalt egy jóslat-szerűséget, ami eléggé vészjóslónak tűnik.

Drink deep but beware,
What you broke is past repair
All your oaths you betray
Your sacred vows you sever
And now you see that nothing lasts for always and forever
Three yet remain, two already crossed
Yet in one year’s time you’ll all be lost
As your family is undone
You will cede to the beast that is to come.

Persze nem csak erről szólt a rész. Ahogy említettem, Hayley még mindig farkasként éli mindennapjait, mert nem találták meg az ellenátkot. Elijah meg meggyilkolt néhány vadászt. Van egy olyan érzésem, hogy ez a terület új tulajdonosa nem fog nagy szerepet játszani a továbbiakban, az egész inkább csak azért volt lényeges, hogy aggódhassanak az eltűnt Hayley miatt.

(Meglepődtem, hogy Davina kvázi elrabolta őt, hogy mi célja lehet pontosan, azt még nem tudom.)

The Originals - 3x01-06

Nem volt rossz ez évadkezdésnek, alapozásnak pont megfelelt, de egy-két dolog kicsit rontotta nálam az összképet, mint például hogy Marcellel és Vincenttel nem nagyon tudnak mit kezdeni, vagy hogy néhány karakter egyszerűen túl sokat picsog (Davina és Klaus). De mivel ezek inkább csak apróságok, ezért a pontszám legyen 6.5/10.

74 hozzászólás Ne habozz!

Iceman - 2015. 10. 10. 16:48

Tetszett a premier, jó ötlet volt a vérvonalak behozása. Lucianről nem tudom eldönteni hogy tenyérbemászó vagy jó karakter, nem tűnik igazán egy vérvonal vezetőjének. A jóslat során meg mintha egy hybridet láttattak volna vagy legalábbis egy vérfarkast biztosan. Jó lenne idén több szó lenne a vérfarkas mitológiáról is bár arra sok esélyt nem látok.

DarkEagle - 2015. 10. 10. 17:06

Hát szokás szerint sokkal jobb még mindig mint a TVD. Ez a vérvonal harc érdekes lesz plusz még lehet akár boszi háború is. Azok a vadászok azért lehet még visszatérnek. A kis gyilkos barátunk Lucien ígéretesnek tűnik. A gyilkolási módszere hajaz kicsit Jokerre de az csak jó. :D A csaj a végén meg ha jól láttam a csaj akit az első bálon láttak. A kérdés már csak az miért vonult kolostorba és hát valamiért nagyon mérges lett. :D

7/10-es kezdés volt nálam.

Kol - 2015. 10. 10. 17:09

Kol már nagyon hiányzott! Remélem idővel felélesztik az eredeti testében és végre kap egy normális sztoryline-t :) Nem volt bajom Daniel Sharmannel sem, de azért mégis csak Nate Buzolic az eredeti és egyetlen :)

hummel - 2015. 10. 10. 18:58

„Van egy olyan érzésem, hogy ez a terület új tulajdonosa nem fog nagy szerepet játszani a továbbiakban”
A terület új tulajdonosa a Kingmaker vállalat és a papírokból ítélve Lucien asztalán ő a hunyó.

A boszi belharc ígéretes, remélhetőleg nem egy egyszerű adok-kapok lesz a vége, viszont a rendőr szál erőltetettnek tűnik. Azért kicsit csodálkozom a Vincent által említett pár száz vámpíron. Mikor a Guerrera család volt a hatalmon, hol voltak?

J94 - 2015. 10. 10. 20:11

Nem tudom mi van a CW-vel, de az idei évdnyitók nem jöttek annyira be eddig. De ez a versike tetszett. Gondolom az évad arról fog szólni, hogy ez a Lucian akar az eredeti lenni vagy ilyesmi.
Marcel-el igazán kezdhetnének valamit. Vincent nem tudom, hogy mit keres még a sorozatban, teljesen hanyagolható karakter.
Amúgy Davina nem egy nagyon erős boszi plusz meg a régens? És mégis könnyen kinyírhatnák a koventársak.
A Klaus-Camille jelentek nekem mindig a Caroline-Klaus jelenetekre hajaznak. Amikor a festményt adta oda akkor ez jutott eszembe. Aranyosak együtt. A flashback szupi volt, mert az összes Mikelson tesó ott volt. És persze Kol! Nem hiszem el, hogy nem veszik észre Plec-ék, hogy sokan bírják és bele kellene venni a sorozatba. Rebekah is jobb eredeti alakjában. Egyáltalán nem hiányzik a boszi alakja. De remélem talál megoldást arra, hogy Kol-t visszahozzák valahogyan.
Az első rész: 6/10

moony - 2015. 10. 10. 21:25

hihetetlenül imádom ezt a sorozatot. nagyon kiváncsi vagyok hosszútávon Lucienre és vérvonalas bulira is. nálam még mindig klasszisokkal a TVD fölött mozognak.

Xelloss - 2015. 10. 11. 01:31

Amúgy tényleg nem értem az írókat. Kol karaktere a TVD 3. Évadja óta nagyon híres. Elsőre is hülyeség volt kiírni, na de hogy mégegyszer?! Aztan a TO 2. Evad második felében végig húzták a fanok elott a mézes madzagot, hogy felélesztik az évad végén, erre puff, pofon a fanoknak és nem! Pedig a színész is maga mondta, hogy nagyon szívesen játszaná továbbra is Kolt.

winnie - 2015. 10. 11. 05:08

xellos: híres? szívesen játszaná? mondjuk azt mond, amit akar, hogy jó pontokat szerezzen, de ezek hol számítanak bárhol is? ez épp pozitívumnak hangzik, hogy nem a külső dolgok befolyásolják a készítőket vagy a rajongók, hanem az, amit ők gondolnak.

Xelloss - 2015. 10. 12. 14:34

Winnie:
Úgy akartam fogalmazni, hogy rajongó körben híres. Igazad van, hogy ne a fanok alapján csinálják a sorozatot, de amit a második évad végén csináltak az már tényleg parasztság :D

DarkEagle - 2015. 10. 30. 14:35

Oké nem hittem hogy mostanában ezt mondom de az Originals-t is kaszálom hála a következő rész előzetesének. Ezzel is lemaradtam 2-3 résszel és mondom poénból megnézem a jövőheti rész előzetesét. Naná itt is szerelmi szál, szerelmi 3000-szög. Köszönöm ebből nem kérek. Mielőbbi munkanélküliséget Julie Plec-nek. :D

Bogyó - 2015. 11. 07. 22:28

hú, fura, hogy ennyire nincsenek itt kommentek. a harmadik résznél tartok, nekem bejön eddig.

Mizumono - 2015. 11. 08. 11:25

Szerintem is jó eddig az évad. A szerelmi szálak meg közel sem annyira idegesítőek és hangsúlyosak, mint a tvdben.

DarkEagle - 2015. 11. 09. 10:13

Áhh tényleg nem csak megjött Klaus újabb első szerelme aki miatt megint képes egymásnak esni a két tesó. Hol is láttuk ezt már? ja igen TVD-ben ezerszer és nem csak a Szarvatórékkal hanem a Májkelszonékkal is ugye egy szintén első szerelem kapcsán ala Elena hasonmás.
Csak annyi a különbség hogy itt ezerszer jobban játszanak a színészek de ettől még úgy szar az egész ahogy van. Már az alap felállás is hiszen állítólag őket nem lehet megölni erre jön valami random akármi ami képes rá. És ahelyett hogy kinyírnák az összes vámpír csókát akik most háborút akarnak szítani inkább leállnak velük.

f.fredericks - 2015. 12. 03. 19:21

Én most néztem meg a 7. részt. Hát eddig nagyon adja! Camit kéne kitenni a képből, aztán áthozhatnák a TVD-ből Carolinet. De bízok Aurorba, hogy egy kis Hetedik feelinget visz a dologba, én simán kinézném belőle. Na az lenne a csavar. ;)

f.fredericks - 2015. 12. 17. 21:27

Hoppácska a 9. rész vége. :P :)
Csak sajnos nem úgy fog folytatódni, ahogy én gondolom. :(

jessm - 2016. 01. 18. 11:19

Nekem ez sokkal fáratabb mint a TVD.
Nézem mert Klaus és Elijah néha megmutatja miért szerettem meg őket TVD-ben és persze Hayley is érdekes időnként.
Az egész vérvonal harc hülxeség, már az első résztől Klaus és Elijah gyanakodnak Lucien, Tristan és Aurorára, hogy terveznek valamit. Ahelyett , hogy letépnék a fejüket , hagyják hogy biztosítékot szerezenek, párszor majdnem megöljék a védtelen családtagokat.
A Tvd-ben legalább érthető volt ,hogy miért hagyták Damont és stefant szórakozni , mert mindig kellettek valamire. De ezek gyerekek kb semmire nem kellenek , tehát csak azért vannak életben, hogy a játék idöt kitöltsék.
Eddig az egyetlen jó dolgot amit igér a 3. második fele az a crossover .

Shed - 2016. 02. 01. 08:47

Legalább a pszichológus vámpír lett, az még érdekes is lehet. Ezzel együtt a végéről nekem hiányzott hogy a jelenlévő vámpírokat elkezdjék lemészárolni, azok meg fussanak szanaszét. Az évad csúcspontja lett volna.
A fekete vámpír nő arca különösen idegesítő volt. Elijah 6 résszel korábban benyúlt a mellkasába és úgy magyarázott neki hogy fogta a szivét, most meg arcoskodik a teremtőjének.

Egyszer lennék rendező, lenne ott rend a gyermekek között az biztos :D

Iceman - 2016. 02. 01. 10:52

Már csak a hangulat miatt nézem, a sztori az valami borzalom. Eddig volt indokuk hogy miért nem nyírták ki a “kicsiket” de most már semmi, csak arra vannak hogy kitöltsék a maradék 12 részt. Tavaly meg legalább ott volt a lehetőség hogy Dhalia érkezésével valami jó fog történni a sorozattal de most semmi.

JH94 - 2016. 02. 06. 21:53

Jó húzás volt, hogy Cami vámpír lett. Kicsit sajnáltam, de tényleg ő a Mikelson család pszichiátere vagyis inkább Klausé így sokat tud róluk. Remek stratégiai előny. Viszont az nem tetszett, hogy 1 részen belül lezavarták, hogy Camille kémkedik. Húzhatták volna ezt még.
Jó volt Kolt látni. Marcell anno a kedvenc karakterem volt, de amióta Strix tag azóta visszahúzta a karmait. Talán ő fogja megmenteni a Mikelsonokat.
Amúgy meg hiába a prófécia egyszerűen nem köt le annyira az egész. De a hangulata miatt jó nézni.

Zsuzsy93 - 2016. 02. 21. 23:06

Nekem tetszik az évad mindazok ellenére, amit leírok. Ez a vámpír Cami nem szimpatikus, emberként az volt. Azt én se értem ,miért nem ölték meg pl. Aurorát már az első alkalommal? Még mindig életben van és nála van a halálos fegyver is. (Ja igen, valamivel húzni kell az évadot.) Imádom mikor Elijah elegánsan, öltönyben, nyugodtan szíveket tépked. Aztán előveszi a zsebkendőjét és megtörli a kezét. Rebekah hiányzik nekem innen. A crossovert várom.

jessm - 2016. 02. 27. 11:52

VÉGRE!! Megmerték lépni, hogy Klaushoz kötödést megszöntették. És ötletes volt, hogy Elijah megmenekült, de Dainának volt annyi ereje , hogy ne engedje Klaust meglépni. Persze ezzel az írói húzással sikerült elválasztani a TVDtól a sorozatot, hogy ne legyen befolyással rájuk,hogy mi történik Klaussal.

Raynat is megfelelően használták. Amugy ez Hayley és Stefan haverkodás érdekes volt, tuti csak azért írták , hogy Paul egyött legyen a barátnőjével. Amugy látszott, hogy csökkentették, de teljesen nem tudták elnyomni az életben meglévő kémiát.

ÉS persze tetszett Klaus és Stefan búcsúzás, hogy ne akarja őt látni, bár ez vigyázz Carolina és vigyázz Hayleyre egy kicsit túlzás volt, de ez belefért.

Davina ezzel, hogy megölték a boszi covent és még tovább lépett a bosszúval, hogy nem csak megszüntette a sirelinet, hanem még az eröt is Klaustól lopta, hogy Kolt visszahozza, hát le a kalappal.

Ja és Hayley is megkapta a bosszúját azzal ,hogy elintézta Aya-t. Végre már ugy is vártam, ohgy valaki elintézze.

kiváncsi vagyok ebből mit hoznak ki az írók, most elég érdekesen megkavarták a vizet.

Iceman - 2016. 02. 27. 22:20

Valószínűleg ez lesz az utolsó évad. Caroline érkezésével kiderült hogy Klaus még idén eltűnik a világ elől, nélküle meg nem lenne sok értelme a sorozatnak. Nem lenne rossz zárás ha meghalna végül és ezzel béke szállna a természetfeletti világra:D

sziszko - 2016. 03. 01. 00:11

neee, csak Klaust ne, ő a kedvencem, a gyönyörű szemeivel :)

hummel - 2016. 03. 05. 12:01

Szép mentés volt, hogy ráfogták Cortez-re a Strix tagok megölését, plusz még fel is piszkálták a Strix-et a Klaus vérvonal új tagjainak érkezésével.

Davina meg Kol után vágyott, hát most megkapta … az eredetit, vérszomjas valójában.

Egy golyó maradt. Vajon ki lesz a befutó a végén? És ha már a golyónál tartunk, miért nem gondolt korábban egyikük sem arra, hogy nem ártana felvenni egy golyóálló mellényt?

Iceman - 2016. 03. 05. 16:06

Hamarabb lelépett Klaus mint gondoltam. Így legalább jut egy kis idő Kolra és Finnre. Utóbbi kíváncsi vagyok hogy tért vissza:D

abc - 2016. 03. 05. 22:16

Egész jónak tűnik végre a sorozat, szerintem a legerősebb évad eddig. Örülök én is, hogy a Klaushoz kötődés megszűnt és többé nincs készpénznek véve, hogy úgy sem bánthatja soha senki, mert mindkét sorozat azonnal végetérne.
Azt hittem eddig, hogy Kol emberként fog visszatérni, de pozitívan csalódtam, hogy vámpír valójában hozták vissza, és végre megint lehet az a pszihopata, akit megkedveltem még az anyasorozatban régen. Az az érzésem Davina így már nem sokáig lesz oda érte. Az utóbbi részben másik nagy pozitívum, hogy az az idegesítő pszichopatát aki tömegeket igézett meg folyton Klaus fél részen belül lerendezte és lecsapta a fejét. Végre érezhető volt tényleg, hogy egy Eredeti vámpír mégiscsak erősebb, ezzel a többszáz éves fazonnal is feltörölte a padlót. Korábban sokszor az volt a probléma, hogy akármilyen bébivámpír felvette velük a harcot és soha nem ölték meg azonnal az ellenük szervezkedő kis senkiket.
Azt pedig kíváncsian várom, hogy Finn hogyan tért vissza, egy kicsit gyorsnak tűnt így azonnal Kol után.

alessa - 2016. 03. 06. 01:48

hm, de most akkor innentől nem lesz benne Klaus?
vagy ezt így most hogy? :D ajjj

hummel - 2016. 03. 06. 08:39

A jóslat szerint mindhárman elbuknak, családtag, barát és ellenség keze által. Freya értelmezésében Rebeka végzete Elijah volt, Klaus bukását bekönyvelhetjük Davina-nak, szóval már csak Elijah maradt, akinek egy baráttól kellene tartania? Vagy rosszul értelmeztem? Mindenesetre nem sokra vagyunk a beast felbukkanásától. Onnantól pedig nem Alexis, hanem Ariane szavait kell alapul venni a jóslathoz. Azért érdekes, hogy a jóslat szerint a kettő, aki korábban elbukott, ismét itt bóklászik az élők között.

Klaus a következő részekben szerintem a gyermeknevelés rejtelmeivel fog ismerkedni, majd az évad végén visszatér, hogy aztán a következő évadban a család szembe nézhessen a beast-tel.

abc - 2016. 03. 06. 12:06

Szerintem az évad végére lesz egy 3 éves ugrás itt is, ahogy a TVD-ben, mert máshogy nem is párhuzamosan futna és a crossover lehetősége végleg ki lenne zárva. Az ugrással meg hazatérhet Klaus is 3 évvel később, mert azt meg már tudjuk, hogyaddig nem szabad visszatérnie, mert Caroline a jövőben kereste, és senki sem hallott róla ott 3 éve.

vev - 2016. 03. 10. 13:01

fogadni mernék, hogy Finn visszatérésében Freya mancsa volt benne.

Davinát meg kezdik kicsit (nagyon) túltolni szerintem. Anno Bonnie (és már a másik sorozatban se voltam a “erős boszi mindent megoldhat” séma pártolója) egy sima Jeremy feltámasztás közben is elhalálozott, ő meg már a második eredeti vámpírt hozza vissza minden következmény nélkül.

jessm - 2016. 03. 14. 15:09

Na jó, de Davina mindkétszer nagyon ritka mágikus eseményt használt fel.
Míg Bonnie expression használta fel arra, hpgy Jeremyt visszahozza, és abban ha túl sok energiát használfel abba belehalsz. Szóval kis logka van benne.

jessm - 2016. 04. 02. 10:25

Most fjeletem le az asztalt . Ez a legrosszab twist amit kitalálhattak, hogy hagyták Freyát elmenni a golyóval, ait persze elrablnak. Ráadásul kb. mp alatt ki lehetett taláni , ohgy Lucien ál a háttérben.
Klaus és Hayley jelentek jók voltak, abban legalább volt meglepetés.
Amugy tényleg nem értem, hogy miért gondolja ezt jobbnak mindenki mint a TVd, az mostanában legalább próbál új utakra lépni.

Iceman - 2016. 04. 02. 20:30

Szóval az eddig látott víziókban lévő farkas szörny valószínűleg Lucian lesz miután szarul sikerül az original hybriddé válása. Legalábbis a sok vérfarkas vér miatt erre tippelnék hogy Klaussá akar válni. Mondjuk a Lucian név alapból gyanúsnak kellett volna lennie:D

Iceman - 2016. 04. 09. 17:04

Ki gondolta volna, hogy Klaus “ne öljük meg, inkább hagyjuk szenvedni” terve újra bebukik.

katyvaszlipp - 2016. 04. 10. 19:12

Hát ez érdekes lesz így, főleg megnézve a következő rész előzetesét.
Főleg hogy a tébolyodott csajnak is ad piát…:D

JH94 - 2016. 04. 11. 21:14

Remélem elmagyarázzák, hogy Lucian hogyan lett hybrid. Mert ugye oda alapból vérfarkasnak kell lenni és Klaus vére által vámpírrá válni.
Amúgy eddig szerintem a mostani ellenségek a legbosszú éhesebbek, és úgy tűnik esélyük is van nyerni. Bár a prófécia minden pontja beteljesült.
Örülök, hogy a boszikkal is kezdenek valamit végre, ergó kapnak egy saját szálat. Az első évados aratásos dolog óta nem is foglalkoztak a boszi ősökkel.
Így a vége felé kezd izgalmasabb lenni, csak tartsák a 4. évadra a szintet.

katyvaszlipp - 2016. 04. 12. 09:10

Most eszembe jutott valami,amit elfelejtettem.
Szóval amikor Klaus először megjelent a TVD-ben, ugye “halott” volt a teste, a lelkét tették Alaricba.
De,hogy lett kvázi halott? Mert ugye a 20-as években még élt, aztán mi lett vele a köztes időben? Az mostohaapja vadászta le?
Tudom hogy erről volt szó,de most nem találok erről infót,és nem hagy nyugodni a dolog:D

Amúgy én sem értem ezt a hogy vált hibriddé dolgot,eddig valóban Klaus vére kellett, plusz nem ártott farkasnak lenni. Itt meg elégvolt farkasméreg meg Mikaelson vér.

jessm - 2016. 04. 12. 11:17

Kluas nem volt halott amikor Mystic Fallsba ment , csak jegelet a testét , ahogy Rebekah tette. Csak akkor volt kvázi halott , amikor vámpir Alaric leszúrta, de akkor se mert a varázslat megőrizte a testét.

Iceman - 2016. 04. 12. 21:51

Szerintem nem hybrid lett teljesen, csupán a 7 pack miatt képes vérfarkas harapásra. Meg mivel új originalt teremtettek így Klaus vérére se volt szükség plusz ki lehetne magyarázni hogy Lucian is vérfarkas volt csak sose aktiválódott az átka(bár elv csak Amerikaban voltak vérfarkasok). Mondjuk igazából már ez a sorozat is eljutott oda, hogy tök felesleges logikát keresni, egyszerűen csak vannak dolgok mert az írók azt találták ki:D Apropó vérfarkasok. Csak engem érdekelne a háttérsztorijuk?:D Nem emlékszem, hogy valaha is megmagyarázták volna őket, annyival letudták hogy Mikaelék hallottak mendemondákat emberekről az Újvilágban akik nem lesznek betegek és szupererősek. De arról semmi hogy mégis miért azok.

katyvaszlipp - 2016. 04. 14. 12:42

De miért jegelte a testét? Ki miatt? Mi Miatt? mióta?
Ezekre nem emlékszem.

JH94 - 2016. 04. 14. 18:02

Igaz is, nem kell ide logikai magyarázat. Úgyis kinyírják a fickót meg a bosszantó Aurorát is, remélem. :D
Nagyon régen volt a TVD 2. évadja. Szerintem a hatás kedvéért jött úgy Klaus. Meg ott volt a Hold meg a Nap átka, ha jól emlékszem, de azt is csak ők kreálták Elijahval.
Amúgy tényleg jó lenne valami magyarázat a farkasokra, hiszen miattuk lettek vámpírok Mikaelsonék.

abc - 2016. 04. 16. 09:01

Nem volt semmilyen okból előtte jegelve Klaus teste, csak ott és akkor átugrasztotta magát Alaric testébe a boszorkányával, és eközben bedobozolták a testét. Mindezt azért tette, mert így be tudott férkőzni Elena közelébe valaki bőrében, akit ismer, és kideríteni, hogy terveznek e ellene valamit, ilyesmi.

LaCRossE - 2016. 04. 30. 17:52

Hát a mostani rész is meg fog érni egy kibeszélőt.

winnie - 2016. 04. 30. 18:46

:)

sarkanyoktanca - 2016. 04. 30. 22:16

Hát ezt nem gondoltam :(
Tudhattam volna, h ez lesz? Voltak rá jelek?

Katey - 2016. 05. 01. 14:06

én ledöbbentem. nem tudtam, hogy leah pipes karakterét kiirják…nem igazán tudtam még feldolgozni.

JH94 - 2016. 05. 01. 17:45

Szegény Cami. :( Szerintem nem kellett volna ezt tenni vele. Klausnak van egyéb más indítéka, hogy legyilkolja Luciant. És most megállíthatatlan gyilkológép lesz belőle gondolom.
Azt nem értem, hogy a boszi ősöknek miért most támadt kedvük leszámolni a Mikaelson családdal. Eddig sokszor akadályozhatták volna őket, még anno Mystic Fallsban is. Hiszen Lucian is MF-ban végeztette el a varázslatot Vincenttel. Szóval elmenekülni nem lehet előlük. Vagy Vincent a new orleansi ősökkel van kapcsolatban, azok adják az erőt?

LaCRossE - 2016. 05. 07. 12:21

Na ez meglepett, hogy Devilkét is megölték, és nagyon úgy néz ki, hogy véglegesen. Marcel, mint az évad főellensége, na erre nem számítottam.
De tartom a véleményemet, mi ez a tendencia a CW sorozatoknál, a női karakterek kinyírásával?

LaCRossE - 2016. 05. 07. 12:26

Amúgy nem gondoltam volna, hogy így akarják a próféciát bevégeztetni, vagy megkísérelni befejeztetni.

“One by friend, one by foe and one by family.”

És ha belegondolunk, Marcel mindhárom lesz, ha megissza azt az italt.

katyvaszlipp - 2016. 05. 08. 10:37

Jaj ne már hogy most Marcell lesz megint a főratyi.
Istenem…csak mert meghalt Davina.
Az nem jut eszébe, hogy:
1) Lucien miatt halott.
2) Ha Klausék nem ölik meg Lucient, akkor Lucien úgyis kinyír mindenkit, őt is.
3) Ha Lucien életben marad, és Davinat sem áldozzák fel, akkor Lucien úgyis megöli mindkettőt, meg Klauséket is.

Eléggé sántít nekem Marcell indítéka, de remélem végül nem is issza meg.

hummel - 2016. 05. 10. 14:17

Korábban Davina használta a Mikaelson fiúkat, hogy elérje a célját és visszahozza a barátját. Most Freya használta a lányt, hogy megmentse a családját. Egy érme két oldala. A sorozat kezdetén Davina miatt boszorkányokat végeztek ki, a lány sok minden, de ártatlannak nem nevezném. Ha viszont tenni akar valamit az odaát lévő boszorkány közösséggel, akkor pont a legjobb helyen van. Talán még Ariane is segít neki, hogy rendet rakjon közöttük.

rhaena - 2016. 05. 10. 16:38

hummel, te mennyire figyelsz oda, mikor nézed a sorozatot? :D Davinának darabokra tépték a lelkét az Ősök, azaz kvázi megszűnt létezni. Nincs olyan, hogy rendet rak köztük, mert már nincsen többé.

hummel - 2016. 05. 10. 17:05

rhaena: Egy sikolyra meg egy kölyök szavaira alapozol? Nekem ennyi nem elég. Nem mondom, hogy nincs igazad, de ennél többet várnék ha kiírnak egy komolyabb szereplőt.

rhaena - 2016. 05. 10. 17:21

Jogos egyébként, nekem is gyanús, hogy nem ez volt az utolsó, amit láttunk belőle, de az ősöket valszeg nem ő fogja rendbe tenni, vagy legalábbis nem most és nem így…

LaCRossE - 2016. 05. 10. 21:16

Szerintem inkább nyitva akarják hagyni a lehetőséget arra, hogy visszahozhassák.

JH94 - 2016. 05. 12. 23:26

Végre lesz Marcellnak esélye visszavenni a városát. Anno az 1. évadban egész jól kormányozta. Amióta meg visszatértek a Mikaelsonok azóta mindenki töri a borsót mindenki orra alá. Davina halála inkább casus belli volt Marcellnek.
Klaus karaktere eléggé gyenge mostanság simán lehet, hogy vele történik valami. A prófécia nem csak halált jelez, hanem bukást… szóval bármi lehet.

katyvaszlipp - 2016. 05. 15. 13:15

Nagyon unom ezt a Marcelles vergődést, amúgy is tudvalevő volt hogy bevette azt a szérumot.

Pedig egy pillanatra örültem hogy kitépte a szívét.

Shed - 2016. 05. 15. 13:30

Azért ezt a szívkitépős dolgot valaki mondja már el nekem hogy volt. Kitépte a szivét, meg kellene halnia. Gondolom Klaus és Elijah is meghalna szív nélkül.

Akkor most semmilyen módon nem lehet megölni Marcelt?

katyvaszlipp - 2016. 05. 15. 17:49

Ezt amúgy én sem értem.
Azt hittem Lucian-nél,hogy csak nem volt ilyenre esélyük,hogy megtegyék,mert hozzáérni alig bírtak.

De akkor ezek szerint már a szívkitépés sem elég…
De jut eszembe, a hatás a halállal aktiválódik,szóval addig még puszta “halandó” vámpír volt Marcell, a halála aktiválta a vérében azt a cuccot.

sledge - 2016. 05. 15. 18:26

Amióta Tristan-t eltüntették, mérföldeket javult a sorozat. Lucian komolyabb ellenfél volt, ráadásul szépen vezetik ki a történetet. Végre van tétje is a dolognak, nem ússza meg mindenki. A zenei aláfestés remek, rengeteget dob rajta.

SPOILER: Azért az kissé nehezen volt érthető, hogy Elijah miért nem törte ki simán Marcel nyakát és vette el úgy a szérumot. Akkor legalább életben hagyja (nyilván nem tudja, hogy így sem ölte meg), hátha megbékél és nem szerez ellenségeket, plusz magyarázkodni sem kell Hayley-nek és pluszban a már nem annyira barát Vincent-nek. Kol meg gondolom, Davina miatt fordul majd ellenük, így lesz teljes a jóslat.

Vlaki - 2016. 05. 15. 21:04

Mi a helyzet a lefejezéssel?
A test regenerálódik gondolom növeszt új szívet, de új fejet azért durva lenne.

abc - 2016. 05. 16. 03:05

Én már anno a vámpírnaplókban is kíváncsi voltam az ilyenekre, mikor beharangozták az Eredetieket halhatatlannak, meg mindig mondták akár egy egész csapatnak is, hogy “nem tudtok megölni”. De egyszerűen meg se próbálta soha senki a szívkitépést vagy a lefejezést, vagy cafatokra robbantás, kíváncsi lennék, ezeket, hogy élik túl.

hummel - 2016. 05. 17. 19:40

abc: A szívkitépésről volt szó. Ha a Mikaelson srácok + Rebekah nincsenek legyengítve mágiától, akkor esélytelen. Épp ezért tervezte Elijah kihasználni az alkalmat, mikor Klaus feloldotta a hold és a nap átkát, mert akkor elvileg sikerülhetett volna. Más kérdés, hogy Klaus kidumálta magát.

Úgy tűnik a Mikaelson famíliának nincs egy nyugodt perce. Persze ha az elején megölték volna az elsőket, akkor sok problémát megúszhattak volna. Talán ha három év múlva Hope besegít, akkor visszanyerik végre az irányítást. Esetleg Caroline és az ikrek betoppanása indítja be a folyamatot.

abc - 2016. 05. 21. 03:47

hummel: De azt hogy érted, hogy esélytelen a szívkitépés? Akkor legalább mutathatták volna egyszer, hogy valaki megpróbálja, de fizikailag lehetetlen kitépni, vagy pedig lehet visszanőne a szívük? Végülis most Marcel is csak úgy támadhat fel ha visszanő neki.

NagyK - 2016. 05. 21. 10:11

Mikor fordítják le a 22. részt? :D

mxyzptlk - 2016. 05. 21. 16:11

@abc: Túl sokat kombinálsz, a TVD és az Originals nem azok a sorozatok ahol ilyen dolgokkal törődnek a készítők, ez az univerzum soha nem erről szólt.

hummel - 2016. 05. 21. 18:34

Remek évadzáró volt. A családi összetartás és áldozathozatal elképesztő hangsúlyt kapott.

„Wasn’t it you who once said I could talk my way out of hell?”
Valóban, Klaus zseniálisan játszott a vérre éhes csőcselékkel. Persze Rebekah is jól alájátszott a kellő pillanatban.

Vincent csak most döbbent rá, hogy Marcel nem feltétlen volt jó választás? Azután a terroruralom után, ami itt a Mikaelson család megérkezése előtt Marcel művelt? Hamarosan rájön, hogy semmit sem nyert a Mikaelson család távozásával.

Marcel abban a tudatban van, hogy Kol és Elijah halottak. Kol-nak nem volt ideje új vérvonalat létrehozni, Elijah vérvonala viszont sértetlen. Igaz a Strix lemészárlásával nem maradt a vérvonalból senki a városban, szóval időbe telik, míg Marcel rájön, hogy valami nem stimmel.

JH94 - 2016. 05. 21. 21:15

Újra Marcellé a város. Egészen ironikusra sikerült, hiszen amiken keresztülment ugyanazzá vált, mint Klaus amikor gonoszabb volt. Cami halála adta meg itt a lökést, Marcell-nek a bosszúra, Klausnak a megbocsájtásra. Szép rész volt. Örülök, hogy nem cliffhangerrel zárult, mert akkor esélytelen lenne, hogy kibírjam tavaszig nyugisan.

DarkEagle - 2016. 05. 21. 23:22

Hát tényleg nem bántam meg hogy visszatértem a sorozathoz. Nem is értem miért ez került midseasonbe de komolyan. Na mindegy.

Klaus zseniálisat alkotott a csőcselék előtt tényleg. Igazából meglehet érteni miért utálják de Rebekah jól mondta, ők sem ártatlanabbak nála hiszen ők ugyan úgy megöltek ki tudja hány családot ás változtattak át embereket. Rebekah elmebaja is épp időben jött elő, bár nem tudom hogy valóban azért mondta azokat amiket vagy csak rájátszott. De igazából mindegy. Klaus megint túljárt mindenki eszén. Lehet hogy Marcel okos de sosem tudja lenyomni Klaust és így hogy Vincent is ellene van úgymond ő is rájöhetett hogy hiába lesz övé a város soha nem fogja senki tisztelni mert csak a Mikaelsonok kutyája marad örökre. :D

Igazából a végére azt hittem találnak valami gyógymódot, eléggé féltem hogy valami gagyi megoldás lesz de hál’ Isten meglépték azt amire már évek óta vártunk. Eltették pihenni a családot hogy jövőre egy idősebb Hope visszatérhessen. Elvégre ő az egyetlen aki legyőzheti Marcelt hiszen ő vámpír, farkas meg boszi is szóval nála erősebb nincs. :D És ugye a sorozatot nézve nyugodtan ugorhatnak 10-20 évet is akár hiszen a vámpírok nem öregednek, Freya dettó hiszen az álomban vannak, így akit le kell nyomni az megvárja őket. :D Remélem ha a 4. évad lesz az utolsó megkapjuk a badass Hope-ot végre hiszen ő az egyetlen akivel még nem kezdtek semmit, pedig nagyon beharangozták ugye hogy félni kell tőle.

Kár hogy 1 évig ebből nem derül ki semmi. :D

abc - 2016. 05. 22. 00:10

DarkEagle: Szerintem csak 3 évet fognak itt is ugrani az időben, hogy a vámpírnaplókhoz felzárkózzon, mert ott is nemrégiben egy 3 éves ugrás volt.

Egyébként nekem is nagyon tetszett az évadzáró, nem volt kiszámítható sem, hogy eképp lesznek megmentve, szép volt, ahogy Klausék manipulálták a vérre éhes tömeget, hogy ne öljék meg őt, remek kis évadzáró volt. Az anyasorozatnál jelenleg nagyságrendekkel jobb, a TVD egyre inkább a béka segge alá süllyedt mostanában, míg az Originals a kezdése óta erősödött inkább, ez volt a legerősebb évad eddig.

hummel - 2016. 05. 22. 12:19

3-4 évnél többet elvileg nem is nagyon ugorhatnak Hope miatt. Dahlia jelezte Klaus-nak, hogy a gyereknek milyen erőkitörései lesznek. Freya nélkül Hope környezetében aratni fog a halál.

Freya miután Dahlia megszüntette a köztük lévő kötést halandóvá vált, és ezért hat rá a méreg? A száz éves ciklusból is kikerült. Viszont ha halandó miért nem valamilyen egyszerűbb módszerrel próbálták megölni? Most viszont ha Dahlia eredeti varázslatához nyúlt, a kötéssel megint halhatatlannak kéne lennie, és ez esetben a méregtől sem kellene tartania. Itt valami nekem nem kerek.
Ha valaki jobban átlátja ezt, az elmagyarázhatná. Persze tudom nem nagyon érdemes logikát keresni egy ilyen soriban.

abc - 2016. 05. 22. 23:16

hummel: Dahlia eredeti varázslata nem egy leányálom, 100 év alvás 1 év ébrenlét. Oké, hogy halhatatlan, szerintem most az is mindegyikük így alvó állapotban, ezért bírják ki mind az ilyen olyan mérget/átkot, de nem hiszem, hogy át akarnák aludni a maradék életüket/örökkévalóságot, ezért ez a Dahlia féle 100 évet alvás halhatatlanság mindenképp csak időnyerésnek jó, amíg nem talál Hayley mindenre gyógymódot.

hummel - 2016. 05. 23. 09:10

abc: Mikor még megvolt a kötés Dahlia és Freya között, Klaus kitörte Freya nyakát és a lány lazán felébredt. A mostani kötéssel viszont ’csak’ időt akartak nyerni. Azt tudom max elképzelni, hogy a kötés önmagában nem elég, a ciklus elején a 100 év is mindenképpen kellene, hogy Freya abba az állapotba kerüljön, hogy sérthetetlenné válik és mivel nem tervez ennyit szunyókálni, ezért kell az ellenszert megkeresni.

Azért talán Freya-nak nem ártana elgondolkodni Dahlia eredeti tervén a halhatatlanságra. Mármint Dahlia 100 éves megkötés nélküli tervére gondolok, vagyis egy speciális tagokból álló covenre.

kateelee - 2016. 05. 23. 14:44

Ez az évadzárás nagyon tetszett, nagyon eltalálták. Nem volt sablonos és a történet szálakat is szépen vitték az évad során. Marcel karaktere meg egy hisztis kisfiúra emlékeztet. Míg az elején nem csíptem Vincen-t karakterét nagyon szépen alakult és bejött már az utolsó néhány részben, szépen magára talált. Ahogy kiosztotta Marcel-t nagyon ott volt.
Klaus lágyabb énje pedig nagyon bejön, zseniálisan játszott ki mindenkit Rebeca-val. Joseph Morgan pedig egyszerűen lubickol ebben a szerepben. Nagyon várom a folytatást!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz