login |

Blindspot: 3 rész után

2015. 10. 11. 17:10 - Írta: human

22 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

Szerencsére a harmadik részre teljesen könnyűvé tették a kasza vagy nem kasza eldöntését. A Blindspot viszonylag magasan kezdett, hogy utána gyorsan romoljon a minőség.

blindspot11

Tudom, hogy ez nem sci-fi meg ilyesmi, de basszus, teljesen a FlashForward ugrott be a harmadik rész közben. Lehet ti máshogy vagytok vele, de a folyamatos ismételgetés engem valami eszméletlenül fel tud húzni. Még a Limitless-ben is sok, pedig ott a játékosság ellensúlyozza, na de ami itt megy az főleg kiborít.

A FlashForward volt ilyen, hogy amikor valami 5 perce történt (vagyis volt reklámszünet), és újra előkerült, akkor mindig kaptunk egy gyors flashbacket. Bár itt nem 5 percről van szó, de mégis, epizodikus a sorozat és alig történik valami a részekben, szóval úgy nagyjából két dolgot kéne tudni a nézőnek, de csak jön mindig a fekete-fehér flashback. A múlt hétre vetett pillantásokat még megértem, bár az is zavar, na de ami az aktuális részben volt, az fel tud húzni.

blindspot12

Ezen kívül is akadnak negatívumok bőven. Például az írók és a rendező lazítása. Egyrészt már a harmadik rész sem a tetkó nyomán indult el, bár valahogy beerőltették az ügybe, viszont közben random “szúrnak ki” számokat a nőn. Ez már most furcsa, de 22 rész után, amikor jó pár hete vizsgálják már a tetkókat, akkor még furábbak lehetnek majd ezek a felfedezések.

A rendezés és a vágás pedig végképp betette a kaput. Tudom, hogy tévében nincs annyi pénz, és leginkább idő arra, hogy rendesen megkoreografálják a verekedéseket, de akkor nem kéne ennyi időt szánni rájuk. Bár lehet csak mert alapból unatkoztam az 1×03 alatt, de a verekedés annyira gagyi volt, hogy fájt, pedig a vágással vért izzadva próbálták rejtegetni.

blindspot14

Amúgy ezt tényleg nem értem, mármint akár hét kérdése is lehetne, de tényleg, van, aki ezek közben izgul? Úgy értem, hogy jól elkészített akciójelenet közben esetleg felmerülhet, hiába a főszereplő verekszik, na de a sorozatoknál a 2-3 óra alatt elpróbált és felvett, olcsó rángókamerás eksön közben?

Sokkal, de sokkal jobban járnának, ha profibbra vennék ezeket, és aki taktikai vagy helyzeti előnyben van, az pár fogással felülkerekedne az ellenfelén.

blindspot13

A házrobbantós kameraállásról már nem is beszélve… De komolyan, ha esetleg van itt nemnéző, ebből a képből ugye egyértelmű, mi volt a meglepetés, nem?

Részemről sima cancel a Blindspot, még rendes popcornként sem tudtam kezelni. Anno azt hittem, hogy ez az új Prison Break. Bár winnie szerint csak a tetkók miatt merült fel bennem, de nem, a Prison Break popcorn szintjére és minőségére gondoltam. Hogy lesz átívelő szál, heti izgalmas cliffhanger, még akkor is, ha nem a legkiemelkedőbb high concept. Most meg már visszasírjuk még a PB 3-4. évadját is…

22 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 10. 11. 12:12

“ezt tényleg nem értem, mármint akár hét kérdése is lehetne, de tényleg, van, aki ezek közben izgul? ”

érdekes, hogy pont akkor tweeteltem arról, hogy mennyire unom a részt, amikor volt egy lövöldözés. nekem a verekedések esetleg még jöhetnek, de amit nehezen viselek, az a 2-3 percen át tartó piffpuff. annyira monoton és unalmas töltelék. (nyilván ugyanez a helyzet a twd-ben is, ha páran elkezdenek random zombikat irtani, vagy hasonlókban.)

egyébként véleményem a kibeszél kommentjeiben, természetesen én is kaszáltam az unalmas 2-3. rész után.

Foreveralex - 2015. 10. 11. 17:48

Nekem nagyon tetszik a sorozat, nálam 10/10-es :) És mivel kevés akció sorozatot nézek, így ritkán mondok ilyet :)

Neoprimitiv - 2015. 10. 11. 18:03

Nekem az akciók, meg az ilyen (valóban rettenetesen elcsépelt) kameraállással elspoilerezett “megleptések” még elmennének, viszont sajnos egyszerűen unom. Azt hiszem, ez főleg a két főszereplő miatt van. Olyan egysíkú mindkettőjük játéka, hogy egy A/4-es papírlap az Effeil-torony 3D-ben hozzájuk képest. Mr és Ms Szájzár ezzel az állandóan pengére szorított szájjal.

kisanna - 2015. 10. 11. 18:19

hasonlóan érzek én is, nagyon egysíkú. rezzenéstelen arccal játsszák végig a színészek, és ha jobban belegondolok, én is csak bambulok a képernyőre, de nem mozgat meg bennem semmit…
kár érte.

winnie - 2015. 10. 11. 18:24

egyébként a legnagyobb csalódás nálam stapleton. oké, lehet, hogy ennyire ócska a szerep, de ég és föld, amit benne látok, és amit a the playerben philip winchesterben, akit sokkal nagyobb élvezet nézni.

human - 2015. 10. 11. 18:39

szerintem jobban működött volna fordítva amúgy, de Stapleton már a Strike Backban is jobban elengedte magát fizikailag.

sivá - 2015. 10. 11. 19:17

Sztem jobb mint a limitless, jó tempóba adagolják a kérdéseket és a válaszokat.

Kissur - 2015. 10. 11. 19:28

Megnéztem a pilotot, és mondom hmm elmegy. Aztán megnéztem a The Player pilotot és egyből kaszáltam a Blindspotot.

zolkó - 2015. 10. 11. 20:28

A 2. részt kb 15 perc után kinyomtam, el is kaszáltam. Egész egyszerűen érdektelen az egész. Nem érdekel a csaj múltja, nem érdekelt Stapleton családja. Mennyire tipikus, hogy az amcsik meg ezt kajálják. Sablonkrimi, nem igazán kell rajta a fejüket törni, úgyis a szájukba lesz rágva előbb-utóbb minden, amit a készítők lényegesnek gondolnak.

Potter - 2015. 10. 11. 20:32

Nem hiszem,hogy elsosorban penz vagy ido kerdese lenne a verekedes megkoreografalasa.Inkabb a szineszek,rendezo,kaszkadorok tehetsegen mulik,pl.Banshee eleg sok jelenete,Skye a Shieldben(nekem legalabbis bejott),True Detective par jelenete………stb

DarkEagle - 2015. 10. 11. 20:44

A sorozat legnagyobb gondja szerintem nem az akció jelenetek mikéntje bár engem is zavarnak hanem az hogy nincs kémia a szereplők közt mintha fabábuk beszélgetnének. Az FBI-os pasas konkrétan egy arcot tud és ennyi. Megtudja hogy haldoklik az apja és hogy eléggé valószínű hogy nem gyilkos de szarik rá kb legalábbis az arcán egyáltalán nem jött át hogy ő mire is gondol éppen. Őszintén szólva CSAK Jaimie Alexander miatt nézem még meg mert nagyon nagy gyengéim a tetovált nők. :D De ezek az ovis szintű monológok még őt is elrontják pedig alapjáraton nem egy rossz színésznő.

winnie - 2015. 10. 11. 20:47

Potter: a banshee és a td esetében van idő, meg hangsúly. ők 8 meg 10 részt csinálnak egy évben. a blindspot 22-t. és ennyi időre kaszkadőröket is nehezebben szerződtetsz állandóra.

Tiffauges - 2015. 10. 11. 21:05

Az unalmas ismétlések (maradj itt, nem maradok, de, nem), autós üldözések és lövöldözések mellett főleg azért kasza, mert megőrjít az, hogy folyton a szereplők arcában van a kamera. És ha legalább arcjátékuk lenne! Így csak idegesít Stapleton csámpásan kiálló foga.

Vitalea - 2015. 10. 12. 12:56

Én értem, hogy valakinek nem tetszik és unalmas, nem érdekes, de a nem tetszés posztbeli magyarázata helyenként inkább volt erőltetett, mint a tetkó bekeverése az ügybe ;-) Alig volt visszanézés és az is rövid, inkább villanás és egyébként is annak az a funkciója hogy megmutassa mire emlékszik éppen Jane, az meg számít. Az átívelő szál pedig azért halad. Megtudtuk Jane személyazonosságát és jött info a múltról is, ráadásul új érintettekkel. A látvány meg a verekedés kritikáját elfogadom, ízlések és pofonok eset, nekem csak akkor van vele gondom, amikor valakik feltűnően megszegik a fizika szabályait az ilyen jelenetekben (kivéve képregény filmek, mert ott minden lehetséges ;-) Nekem olyan 7/10, igen szerintem is lehetne ebből bőven jobbat csinálni, de popcorn-nak jó.
Szerintem ami nagyon nem passzol bele, az a tech csaj karaktere. Már azzal is bajban vagyok, hogy mi is ő voltaképpen, mert egy személyben mindent intéz, de a stílusa is elüt az egész sorozattól.

winnie - 2015. 10. 12. 17:01

Vitalea: és a többiek magyarázata? én is jó popcornnak vártam, de nagyon untam, monoton volt, túl tipikus, az olyasmi nem zavar, ha valamit sokszor mondanak el.

a tech csaj tipikusan egy eszköz az ilyen krimiknél, vannak mondatok, amiket jobb egy fix emberrel elmondatni, mint mindig mással, akit bemutatnak. ugyanolyan, mint a halottkém más sorozatokban, attól függően, hogy melyiket akarják többet használni.

Vitalea - 2015. 10. 12. 17:42

Winnie, én elfogadom, hogy másnak unalmas, mert az nagyon szubjektív és hangulatfüggő is. Kinek mi az érdekes. Nálam hangulat függő is mit unok. Ma néztem meg a 3. részt és nekem nem volt vele bajom. A befejezés tetszett és átsuhant rajtam a gondolat, hogy azért lesz ez Blindspot, mert mr Wellernek Jane a vakfoltja. A túl tipikussal meg úgy vagyok, hogy jó ideje szinte minden az, de van ami mégis működik, más meg nem. Én ezen a ponton többet nézek ki belőle, elszórakoztat, de mondjuk nem hiszem én sem, hogy még évekig ezt fogom emlegetni.
A tech csajjal meg nem az a fő bajom, hogy mindenhez ért, mert legalább mögé raktak egy labort meg pár statisztát. Inkább az benne a fura, hogy kezd afféle vicces figura lenni, míg a többiek olyan szigorúan nézők és rettentő komolyak. Én amúgy mindkét stílust bírom, csak a keveredést nem értem. Kicsit olyan a csaj, mintha egy másik sorozatból pottyant volna át, aminek van humora, ezzel viszont a Blindspotot nem vádolnám ;-)

dzsiaj - 2015. 10. 12. 18:04

Részemről (egyelőre) kasza. Túl sok a titok nekem. “Négy ember tudta, de egy már meghalt”, a haldokló utolsó szava: “Orion”, lelőnek valakit,aki halála előtt csak annyit tud mondani: “Ne bízz bennük”. Aztán jött a “Senki sem tudhat a Daylight-ról”. Ez így túl kényelmes, sőt, kifejezett írói lustaság.

Amúgy az Orion utolsó szóként már a Whispers-ben is előjött, ott viszont egyből felvetették, hogy akár O’Ryan-t is mondhatott a haldokló, és csillagöv helyett simán vezetéknév. Nem kicsit fel fogok röhögni, ha ezt onnan nyúlták.

Amúgy ha kell egy 50-es fehér, titokzatos, esetleg szemétláda ember, akkor csak Michael Gastonban tudnak gondolkodni a tévések?

Vitalea - 2015. 10. 12. 18:04

Bocs közben állandóan megzavartak…

Enzo - 2015. 10. 12. 23:52

Hű, ez a 3.rész…
ez is közepes, az előzőnél talán egy fokkal jobb volt.
-A szakállas fazont minek kellett kinyírni? ezt megint túl gyorsnak éreztem, mint a x02-ben a Taylor Shaw-teória felhozását.
-Vidám lett volna, ha a végén kiderül hogy nem egyeznek a minták :D
-Ez az Orion meg Daylight szál elég tipikus, de egye fene, nézzük meg mi lesz belőle.
-Az aktaszámot hogyhogy csak most vették észre? Az 1.rész végén Mayfair-nél már ott volt lefotózva :O
-Michael Gaston már megint, te jó ég, mennyire unom ezt a színészt már. (amúgy Sanford Harrisként akartam írni, de most jöttem rá hogy az a Fringe-es szerepneve)
-Patterson, a tech csaj sztem elmegy, legalább van humor, de eléggé az a sablonkarakter, mint ahogy minden ilyen nyomozós sorozatba kell egy tech karakter, akire rá lehet szólni, hogy ne szlengben beszéljen :D

andrewer - 2015. 10. 13. 20:23

Sajnos én beleestem abba a csapdába, hogy miota Megjelent nyáron a trailer, azota ezt a sorozatot vártam legjobban az újak közül. Szóval túl magasak voltak az elvárásaim. Aztán az első rész után Rájöttem, hogy nanana, ezt nem szabad. Lentebb adtam ahogy csak tudtam, de még így is sírok a sorozat miatt.
Fő problémáim:
-értem én, hogy kell kutatni a múltját, de könyörgöm, minden második percben egy flashback? Kisse túlzásnak érzem, de ezzel még megtudok barátkozni. DE amivel nem, hogy, pl itt a harmadik részben, meg arra is flashbacket csinaltak, hogy a robbanás előtt ott állt a szakállas csóka… Könyörgöm miert kell Ennyire hülyének nézni a nézőt??? Persze, kell magyarázat a legtobb dologra de szerintem annal a reszletnel pont nem kellett volna. Itt nagyon elszalltam.
-folyamatos szuper planok, eleinte jo ötlet volt, de mar akkor is volt egy kis gond azzal, hogy mindig csak egy erzelmet fejeztek ki vele,mint ahogy most is
-a nezo folyamatos hülyének nézése (minden apró Info után valami azt megerősítő dolog, vagy a folyamatos flasbackeles az alapvető dolgokról, amiket tud magától a nezo is, satöbbi)
-megvalósítás. Azert ehhez hozzátenném hogy nem is vártam tobbet merthat csak egy sorozatról van szo 😊
-borzalmas forgatókönyv, de tenyleg, ritka sz@r
-gonoszok motivációja (a masodik részre nem emlékszem, de meg igy is, harombol két rész minimum csak arrol szolt, hogy valaki hú de megfog bosszulni valamit. Jo oke, ez a legkézenfekvőbb, de egyrészt nagyon elcsépelt, masreszt három részből kettőt erre alapozni… Jo, a harmadik részben probaltak megspékelni egy kislány elrablasaval… Ja.. Elo is került.. Konkretan ketszer, akkor is csak azert mert az FBI-os nyomoz el mondta hogy neki hú de gyengéje a gyerekrablas) (bocs ha leberem a rsszeket, most elbizonytalanodtam)
Viszont egy dolog nagyon tetszik, es sajnos csak Ennyi tudott megfogni, es az az intro, szerintem nagyon jól néz ki, es otletes, de Ennyi.
Jamie Alexander miatt nézem, de csak mert szimpatikus, illetve nem hiszen hogy elkaszalom, mivel evkozben nem sok heti nézős sorozatot tudok nézni időhiány illetve otlethiany miatt (vagyis nem tudom mit nezhetnek), de csak ez menti meg.
Na szoval, közepes kezdés, rem gyenge folytatas, es belegondolni sem merek mi lesz itt ezutan ilyen karakterekkel.
/bocsánat a rossz iraskepert es helyesirasert, telefonról írtam/

winnie - 2015. 10. 13. 20:55

“Azert ehhez hozzátenném hogy nem is vártam tobbet merthat csak egy sorozatról van szo 😊”

én épp azért várok, mert sorozat – rengeteg a jó megvalósítású sorozat. mondjuk itt a megvalósítással nincs gondom, úgyhogy érthető, hogy miért gondolom ezt.

“belegondolni sem merek mi lesz itt ezutan ilyen karakterekkel.”

lehet, hogy valamikor zseniálissá válik, de ezt már sosem tudom meg:)

yozo G. - 2015. 11. 02. 14:59

Sajnos most nem találtam jó sorozatot (természetesen ez ízlés dolga),mint a Vikingek,Birmingham bandái,Gomorra stb. Így hát belekezdtem ebbe. Bár ne tettem volna. Úgy gondolom néha egy film tetszésindexét a jól megválasztott szereplők, főszereplők megválasztása nagyban befolyásolja. Hát itt szerintem nem sikerült. a Kurt Wellert alakító Sullivan Stapleton szerintem borzasztó. Faarc mindenféle érzelem nélküli játék stb.
Jane doe-ról, aki amnéziába szenved a első tíz percben kiderül, hogy folyékonyan beszéli a kínai nyelv szinte minden dialektusát. Kiderül róla lehet, hogy navy seal-hez tartozott és,hogy bárkit összever egyedül.
Talán egy estés fílmet megért volna story, de nem egy sorozatot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz