login |

American Horror Story: kezdett az 5. évad (American Horror Story: Hotel)

2015. 10. 11. 21:30 - Írta: CyClotroniC

96 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

“Relax”, said the night man,
“We are programmed to receive.
You can check-out any time you like,
But you can never leave…

Ha az előző két szezonból indulunk ki, simán azt mondanám, hogy újra itt van az évnek azon része, amikor az American Horror Story elhiteti velünk, hogy továbbra is érdemes a bizalmunkra. De ha már anno én is pont a hotelt feszegettem, mint érdekes szezontémát, próbáltam előítéletek nélkül leülni a nyitórész elé és kíváncsian várni, hogy mi sül ki Ryan Murphy kapunyitási pánikjából.

ahshotel1

Már csak azért is érdeklődtem, mert többen is említettétek az 5×01-et a hét fénypontjaként és csalódásaként is egyaránt, illetve azt megelőzően is húzta a száját néhány rajongó, hogy milyen lesz a folytatás Lady Gaga érkeztével és Jessica Lange távoztával.

Egy biztos, ha nem terveztem volna el, hogy mindenképpen írok erről az epizódról, vélhetően végig se néztem volna a részt, mert az első 25 perc katasztrofálisan gyenge volt és jóformán minden ötlettelen klisét elhasznált, amit csak gyűlölni lehet a horror műfajban.

ahshotel2

A címadó hoteltől mindenképpen saját identitást vártam, hiszen ha volt, amire az első két szezon szuperül ráérzett az ez, arról nem is beszélve, hogy éreztük is a hiányát a folytatásban. Ezen a fronton egyelőre felemások az érzéseim, hiszen talán a Murder House és az Asylum keverékét vártam tőle, egy mitikus helyet, ami fogva tart és egyben kellően klausztrofób is rengeteg fura karakterrel. De ezt csak részben kaptam meg, noha tény hogy megvillantotta az első egy óra azt is, hogy hogyan kéne ezt jól csinálni, és hogyan baromi gyengén.

Alapvetően nem tetszik, hogy a viszonylag nagy hotel kifejezetten kihalt, és már az első percekben kacsintgatnak a The Shining-ra, de annyit, hogy az már inkább átcsap tikkelésbe. A gond az, hogy a nyitópercekben egyáltalán nem járjuk be a szállóhelyet – később kiderül, hogy okkal -, illetve nem egy gyorsan felskiccelt, érdekes családé a főszerep, hanem két turistalányé, akik nincsenek túlságosan megelégedve a szolgáltatással.

ahshotel3

Az epizód első harmada azonban csak egy dolgot csinált jól: kipipálta az összes olyan pontot, amiknek éppen a hanyagolását várnánk egy merész horrorsorozattól. Az egyedül bolyongások, a függöny elrántások, a messze túltolt hangeffektek és a semmiből előrángatott, hatásvadász rémarzenál csak az egyik fele annak, amiért biztos voltam a korai kaszában. A másik pedig Wes Bentley nyomozása, aki két tetthelyre is bukkan, amit egy olyan titokzatos alak hagyhatott maga mögött, aki nagyon szeretett volna Hannibalosat játszani viszonylag kevés sikerrel.

Aztán a semmiből jött egy bakelit lemez – rajta a She Wants Revenge – Tear You Apart dalával -, én meg csak tátottam a számat, hogy a Lady Gaga-Matt Bomer párost bemutató montázs tényleg ugyanabban a sorozatban kapott helyet, mint az előzőek, mert hihetetlenül eltalálták ennek a 5 percnek minden egyes képkockáját.

ahshotel4

Ha a Hotel legnagyobb erényét kéne kiválasztani, a Gaga-Bomer duó mellett, mindenképpen a zeneválasztásokat emelném ki és azt a retro-atmoszférát, amit a dalok, a neonfények és néhány díszletelem egyvelegével remekül sikerült megteremteni.

Az a helyzet, hogy hiába vártam egészen eltérő felhasználását a hotel-tematikának, és hiába volt baromi nagy mellényúlás az elején, hogy voltaképpen csak annyit hoznak ki belőle, hogy minden szobába és apró kis szegletbe valami egészen furcsa, mindfuck dolgot csempésszenek, mégis volt hogy ez működött, például a hófehér “játékteremnél”, és ha ilyesmiket hozna a folytatás, valami egészen jó is kisülhetne az egészből.

ahshotel5

Wes Bentley történetéhez azért illik hozzátenni, hogy később ő is kap egy kifejezetten erős jelenetet, aminek megint lett stílusa a rendőrautó fényével és szirénájával, illetve pozitívum, hogy a kezdeti káoszt már a “pilot” második fele elkezdte rendbe rakni flashback jelenetekkel, és többé-kevésbé látszik, hogy milyen történetszálakat pengethetnek majd a sorozat írói.

Az összkép így első blikkre az előző két szezonhoz képestmindenképpen véresebb, elvontabb, sokkal erősebb atmoszférával, ami legjobb pillanataiban vissza-vissszakacsintgatott ahhoz a ponyvás vonalhoz, ami az Asylumot a legerősebb és talán egyetlen kiemelkedő szezonná tette. Ugyanakkor a karakterfelhozatalt tekintve csupán 2-3 érdekes figurát látni.

Sarah Paulson szakadt drogosként a részemről mellényúlás, és nem az alakítás miatt, viszont tény és való, hogy ezúttal mertek elszakadni az eddig kedvelt típusok újrakiosztásától. Lady Gaga nem hogy megállja a helyét, de kifejezetten jól áll neki a szerep, amit hoznia kell (nem díjátadó kategória, de ezt a karaktert ráírták és egyelőre a sorozat talán legjobb pontja), Denis O’Hare egy kaméleon, Kathy Bates meg… Kathy Bates.

ahshotel6

Osztályozni nehéz az 5×01-et, mert a nyitó harmad, jó ha a 4/10-et hozta és ha nem látok többet belőle, vígan kaszáltam volna, a folytatás viszont volt annyira jó (7,5/10) számomra, hogy még a kezdés ellenére is benevezzek a folytatásra.

Összességében mégsem mernék 6/10-nél többet adni az 5×01-re, ahogyan kompletistaként, idén a heti epizódkritikákba se merek belevágni, főleg hogy eddig amúgy sem hozott túl sok szerencsét. Egy biztos, az AHS:Hotel-nek minden esélye megvan arra, hogy felnőjön akár az Asylum mellé is, ha a jó vonalon indulnak tovább, de ugyanúgy benne van a pakliban az eddigi legbénább szezon lehetősége.

A kérdés, hogy melyik szobába nyitnak be.

96 hozzászólás Ne habozz!

menekulazaldozat - 2015. 10. 11. 21:56

A foursome veszettül erős volt, de tele volt értelmetlen wtf jelenetekkel. Gondolok itt Schmidt, öö izé a drogos srác urológia vizsgálatára. Minek? Hatásvadászat a köbön. A nyomozás erős Hannibal áthallás, a hotel meg.. ki lehetne rakni a táblát, hogy Panoráma. Még pár részt megvárok, de egyébként nem győzött meg..

ThomasCrown23 - 2015. 10. 11. 21:58

Nem volt valami nagy eresztés az egész. A Hotel California lyrics tetszett :) Amúgy 10/5, de legalább van hova fejlődni.

wehavetogoback108 - 2015. 10. 11. 22:03

hú. nem gondoltam volna, de Gaga nálam most uralja a dolgokat. Nagyon kellemes csalódás, nem akarom elkiabálni, de azt már most mondhatom, hogy ennél sokkal rosszabbra számítottam. Tökéletes erre a szerepre. Sarah Paulson nekem sajnos nem jön át egyenlőre :( Denis O’Hare-t viszont itt is imádom, hihetetlen jól játssza a szerepét. Jó lesz ez, kíváncsian várom a folytatást.

Lemoni - 2015. 10. 11. 22:12

Én a hét epizódjának jelöltem (mert csak utána néztem meg a Les Revenants 2×03-at :P) Nekem úgy tűnt, az első fél óra azért kellett altatni az unalmas klisékkel, hogy előkészítse Gaga-Bomer nagy entré-ját, mert onnantól váltott a tempó is. Igen, valóban voltak kikacsintások klasszikusokra, nekem pl. Kathy Bates totál hozta a Tortúrát. Bízom benne, hogy az elborultságot megtartja az évad, a kreténséget viszont nyugodtan meghagyhatja Murphy a SQ-nek. Gaga meglepően jó itt, el kell ismernem, de énekesnőként továbbra se lesz a kedvencem. Wes Bentley viaszarca, Cheyenne Jackson szeme és Matt Bomer mindene, mi ez, ha nem vizuális élmény? :D
7/10

CyClotroniC - 2015. 10. 11. 22:17

Az gáz ha eleinte majdnem kevertem a Bomer-Bentley-Jackson triót, főleg az első kettőt? Simán klónok. :)

D__ - 2015. 10. 11. 22:22

Nekem bejött. Úgy látom a szezont a fiúk fogják elvinni a hátukon, Lange nagyon hiányzik.
Ezt a Gaga mániát sosem értettem, kifejezetten jelentéktelen a hölgy. Hiába visel kényelmetlen, fura cuccokat és vakolja ki magát, attól még csak egy hétköznapi csaj aki nagyon szeretne femme fatale lenni, de semmi vonzereje. Kicsit komikus volt ahogy állandóan meresztgette a szemét, mintha szexi lenne :) De sok rajongója van, biztos tud valamit, amit nem látok benne.
Paulson-t jobban el tudtam volna képzelni a szerepre.
Bates megint egy morgós vénasszony szerepet kapott… és valakinek megint az anyukája…..
Bentley kifejezetten érdekes feladatot kapott, majd meglátjuk.
Basszus hogy én a transzit nem ismertem fel csak mikor megszólalt.. :))) Én maradok és kitartok mint a többi szezonnál.

Lemoni - 2015. 10. 11. 22:22

CyClo, detto, bár nálam a Bomer-Bentley hasonlóság tűnt erősebbnek :D

CyClotroniC - 2015. 10. 11. 22:25

Én is rájuk írtam, Jackson behozatalánál viszonylag hamar leesett, hogy ő nem flashback, hanem egy harmadik karakter :D

Shyllard - 2015. 10. 11. 22:26

Még mindig bizakodok, voltak nagyon jó pontjai, főleg a Gaga-Bomer bemutató, (annak ellenére, hogy szerintem Gaga nagyon semmilyen) voltak unalmasak, meg ígéretesek is. Nem mondanék erre még semmit sem, a felütése tetszik, aztán meglátjuk.

BotondB - 2015. 10. 11. 22:27

Szerintem bőven jó volt kezdésnek és lássuk be az AHS elmúlt két szezonja bizonyította hogy az ütős kezdés sem minden. Lange nekem hiányzik és hát Paulson egyszerűen tényleg nem illik a szerepbe ha tetszik ha nem. Gaga jó vplt de pont olyan a szerepe mint amilynre számíthattunk. Denis O’Hare-ra lehetne többet építeni és én személy szerint Finn Wittrock-tól sokat várok a tavalyi alakítása után. Bates nekem nem nagy szám. Ja és meglep hogy Evan Peters karaktere fel sem tűnt az első részben, de remélem később több teret kap mert számomra az első két évad az ő erős alakításai miatt is örök kedvenc míg a covenben és a freak showban szerintem keveset kaptunk belőle. Bocs hogy hosszú voltam ősszességében ez nálam 7/10,megvan de többet is tudnak ők

Dalmayr - 2015. 10. 11. 22:31

Én azok között vagyok akiknek nagyon bejött. Matt Bomert eleve imádom, nem csak azért mert annyira szép (ezt ritkán használom férfira de ő az) hanem azért is mert a the normal heart óta tudom, hogy piszok tehetséges, de általában a külseje miatt a szépfiú szerepeket kapja. Remélem itt lesz lehetősége brillírozni :) Lady Gaga meglepően jó, valamint a kémia is megvan köztük, tehát ezzel a szállal szerinrem nem lesz gond. Kathy Bates is jó, de ő mindig az. Nálam a Wes Bentley szál is elmegy, egyelőre elég sablon, de hátha húznak valami jót. Szerintem is Sarah Paulson a gyenge pont, a 2. évad óta nem érzem szegényt a helyén…Nagy reményeket fűzök az évadhoz, remélem nem kell megint csalódnom :)

Mardred - 2015. 10. 11. 22:37

Szerintem a drogos pacák a Kathy Bates játszotta karakter keserű múlta miatt kapta azt, amit kapott.

Egyébként érdekes kezdés volt, nálam két alapvető dologgal jöhet be ez a sorozat: Érdekes karakterek és a szituációhoz való alkalmazkodásuk (Rendőrre gondolok) és a sztori (A “kidoblak az ablakon, mert megölted a fiamat, muszáj maradnom, hogy vele maradhassak” -dolog nagyon bejött)

Első blikkre jó volt, érdekel a folytatás. Aztán majd meglátjuk, hogy mi jön ki az egészből, mert már volt olyan, hogy legszívesebben kaszáltam volna az aktuális évadot (a tavalyinál meg is tettem, se füle, se farka nem volt az egésznek, átesett a ló túloldalára.)

paranoid android - 2015. 10. 11. 22:57

Nekem kifejezetten tetszett ez a kezdés, igaz, az előző két évad miatt elég alacsonyra raktam már a mércét. Az egész rész egy hosszú videoklip volt, ami persze negatív hatással volt a történetre és a karakterekre, de az eszméletlen jó hangulat és zenék (Joy Division! Bauhaus!) miatt végig élveztem. Kétségtelen, hogy ez idővel nem lesz elég, de érzem benne a potenciált.

Wes Bentley-nek baromi szimpatikus kisugárzása van, azonnal érdekelni kezd a karaktere, bármiben játszik; örülök hogy összeszedte a karrierjét.
Lady Gaga szereplésének híre nem keltett fel bennem semmiféle érzelmet, mivel nem érdekel a zenéje, ebben a szerepben pedig szerintem is jó volt, szóval nem lesz ezzel gond.

És az említett montázs valóban a rész kiemelkedő jelenete volt. Igaz, kicsit zavart, hogy a She Wants Revenge szám cenzúrázott változata ment alatta, meg hogy egy kvázi-orgia közben a legtermészetellenesebb módon takargatták a nők mellbimbóját. Ez gondolom nem az alkotók hibája, hanem a korhatár-besorolás miatt van, de ennyi gore és nemi erőszak közepette egy fedetlen női mell vagy egy “fucking” elhangzása lenne a gond? (Egyébként valaki fel tudna világosítani, hogy a basic kábel csatornáknál ez hogy működik? Az országos és prémium kábel csatornákkal összevetve?)

mattkirby - 2015. 10. 11. 23:04

az előző két évadénal mindenképp erősebb a kezdés, a harmadikat még végigszenvedtem, de a negyedik egy rész után kasza volt, itt kimondottan várom a folytatást, remélem jessica lange nem rontja majd a levegőt, mint ahogy sarah paulson meg kathy bates sem hiányoznának.

paranoid android - 2015. 10. 11. 23:12

(Oh, ha jól látom az előző kommentem elnyelődött, ironikus módon lehetséges, hogy pont egy olyan szó miatt, aminek a cenzúrázását kifogásoltam a részben…)

“de tele volt értelmetlen wtf jelenetekkel. Gondolok itt Schmidt, öö izé a drogos srác urológia vizsgálatára. Minek? Hatásvadászat a köbön.”

“Szerintem a drogos pacák a Kathy Bates játszotta karakter keserű múlta miatt kapta azt, amit kapott.”

Korai még értelmezni a jelenetet, hisz az a szörny, ami megtámadta Max Greenfield karakterét bármi lehet, de szerintem ez egy direkt rá szabott “büntetés” volt, a függősége miatt. Nem éppen egy finom metafora, hogy “az addikció seggbe@sz”, de ez van.

winnie - 2015. 10. 11. 23:17

“Egyébként valaki fel tudna világosítani, hogy a basic kábel csatornáknál ez hogy működik?”

szinte mindent szabad, csak van pár szabály, amit be kell tartani. a meztelenség komolyabb formája ilyen. vagy a fuckolás, de a shit meg sok cifra már mehet.

Mikilós - 2015. 10. 11. 23:22

Nekem most kifejezetten tetszet Sarah Paulson kataktere és szerintem most ő lesz az ilyen beteg karakter mint az előző szezonokban volt Dandy, Madison, Mary Eunice és Hayden.

CyClotroniC - 2015. 10. 11. 23:25

Ha értelmet is nyer idővel, hogy kinek mit és miért rejt a 64-es szoba, szerintem akkor sem volt jó húzás a random junkie a pilotban. A szobát bőven felvezették a két lánnyal, sőt a zsaru látogatásával is, illetve a drogos szál is bejött bőven a flashbackkel. Jelenlegi helyén semmi extra infot nem hordozott, lehet hogy pár epizóddal később még működött is volna, de szerintem az epizód mélypontja volt, amellett, hogy mondom, nekem a teljes első harmad nem jött be.

paranoid android - 2015. 10. 11. 23:34

@winnie
Köszi.
(Persze ez nekem mindig furcsa, hogy az erőszak ábrázolása kevésbé számít cenzúrázandó dolognak, mint egyes testrészek és szavak, de ezt már sokszor sokan megvitatták.)

csernakakos - 2015. 10. 11. 23:37

yan Murphy eddig minden szeriaja csuf hanyatlasba torkollt 2, maximum 3 evad utan. Az antologia formatum az Asylum idejen meg ugy tunt, segit majd az alkotoknak elkerulni a karakterek kizsigereleset es a sztori lealjasitasat.
Nem igy tortent. A Hotel egy szenzaciohajhasz, lelketlen formedveny lett egymasra hajigalt hatasvadasz panelek soraval.
Tulzas lenne ezt egy resz alapjan kerek-perec kijelenteni? Ha az, ha nem, en mar tullatok a szitan – ami egykoron kedvenc szeriam volt, mara egy ertektelen kacatta degradalott, ehhez nem kell 12 epizodon at hagyni magam (harmadszorra is) megvezetni.
Egy eve meg azt igerte Murphy, hogy az otodik evad alapvetoen ujitja majd meg a szeriat. Hogy ebbol az igeretbol mi lett, azt persze betudhatjuk a csatorna nyomasanak es Murphy tucat egyeb ongoing projektjenek, amik mellett valoszinuleg sok ideje marad majd felugyelni az AHS munkalatait…
Nagyon rossz erzes latni, mennyire kommersz lett ez a szeria, es hogy mennyire kong az uressegtol… Egy ujabb be nem valtott igeret, de en utoljara doltem be a keszitonek.

LaCRossE - 2015. 10. 12. 00:01

“Egy eve meg azt igerte Murphy, hogy az otodik evad alapvetoen ujitja majd meg a szeriat. Hogy ebbol az igeretbol mi lett…”

Azért ezt az ígéretet ne a “pilot” után tedd meg, elég nagy baromság egy rész után számon kérni ilyet.

Lilith - 2015. 10. 12. 00:15

Kifejezetten tetszett.De a Gaga-Bomer páros huuha.Meg a legvége az ütött.Ham marad a színvonal akkor törli a cirkuszos rossz élményeimet :D

pody - 2015. 10. 12. 00:24

iszonyat hatasvadasz, osszelopkodott rutinmunka. Nem mondom, hogy minosithetetlen fos, de nalam itt ert veget ez a sorozat. Sosem volt kedvenc, de ez mar sok volt nekem. Valahol a 30-40 perc kozott kilottem es mar nem is erdekel a tovabbiakban

csernakakos - 2015. 10. 12. 07:11

LaCRossE, akkor mikorra szamithatok ra, a hetedik resz kornyeken az elso reklamblokk utan? :)
Nem talaltam oszi cikket rola, pedig merget veszek ra, hogy mar akkor beharangoztak az oriasi megujulast, mindenesetre itt van egy cikk rola:

http://www.digitalspy.co.uk/ustv/s258/american-horror-story/news/a622370/ryan-murphy-is-reinventing-american-horror-story-season-5.html#~pqScNJ5s2YqQdy

Lenyeg a lenyeg, nagy szavakat mondani mindig tudtak.

Dave - 2015. 10. 12. 07:40

Nagyon beteg kezdés volt, beleadtak mindent, 10 perc után szünetet is kellett tartanom. Iszonyat nyomasztó a díszlet és nagyon jó.

Viszont szvsz Gaga úrhölgyet irritálónak tartottam eddig mint “zenei előadó”, lény és úgy mint minden, tehát őt mellőzhették volna. A többiek viszont látszi, hogy oda teszik a tehetségüket 100%.

8/10

winnie - 2015. 10. 12. 07:44

“osszelopkodott rutinmunka. ”

nem lopás, hommage. utalás. akármi. azért nagy a különbség. és, ha rutin lenne, akkor mégsem fordítanának ennyit a külsőségekre.

ubul - 2015. 10. 12. 08:00

az elején majdnem kilőttük tegnap barátnőmmel, annyira idegesítő volt egy-néhány jelenet. Utána meg bejött Gaga és Bomer és ment felfele a színvonal. Érdekes, mert Gagától nem vártam sokat (nem kedvelem, de van egy-két jó száma), viszont ha nem tudnám, hogy ő az, aki, simán egy korrekt színésznőnek mondanám (persze így is azt gondolom, remélem nem lesz lejtmenet)

A rész nem vett vissza a véresebb jelenetektől, persze a hatásvadászat megvolt itt is, de legalább kicsit mertek véresebb irányba is lépni, kár, hogy a Hannibal hasonló jelenetekkel jobban ütött.

A rész végén úgy voltunk vele, hogy ha lenne még egy rész, nem néznénk tovább, max a szokásos heti rendszerességgel, de így ülepedve kicsit, kíváncsivá tett és érdekel még a folytatás.

Mordekai - 2015. 10. 12. 08:28

Az, hogy az első 25 perc “katasztrofálisan gyenge” lett volna, az eléggé kapufa. Nem is volt egy egetrengető kezdés, de intronak megfelelt és már az első pár jelenetből lejött, hogy ennek az évadnak a témája jobban fog érdekelni, mint a boszi-suli vagy a nyomi-színház.

Lady Gagáról meg annyit, hogy ez egy horror sorozat, nagyon is itt a helye, ha értitek mire gondolok. :) Már az előző évadba is simán befért volna, mint a mutánscirkusz egyik fellépője.

Sarah Paulson meg napjaink egyik legjobb színésznője, pont. Egész más szerepet kapott, mint az eddigiek, remélem most gonosz lesz. Hátborzongatóan jó volt, ahogy ezt a beteg figurát adta.

szbera - 2015. 10. 12. 08:43

Nekem azt mondja meg valaki, hogy van-e értelme a 4. évadot megnézni? Eddig még soha életemben nem csináltam olyat, hogy nem néztem valamit végig, ha már egyszer belekezdtem. Mármint nem arra gondolok, hogy ha valami 1 rész után nem tetszett, akkor is végig néztem, hanem amikor egy sorozatot évadok óta néztem, akkor lehetett bármilyen szar soha nem kaszáltam el. De most bevallom őszintén, hogy az első három évadot ledaráltam, a 4. első részét megnéztem és most az 5. első részével folytattam..és most azt érzem, hogy habár nem kapcsolódnak az évadok egymáshoz, mégis rossz érzésem van amiatt, hogy kihagytam egyet. Mit gondoltok? Hagyjam a fenébe, vagy szenvedjem végig azt a fránya évadot?

Risi92 - 2015. 10. 12. 08:49

én most nem olvasom végig a kommentárokat, mert sietek, de szerintem nagyon nagyon jó volt a nyitás és Lady Gaga a legpozitivabb csalódás :) egyetértek a kritikával, amit a rész második feléről írtál, bár nekem az eleje is tetszett, bár tény, hogy lassan indult be. Sarah Paulson karakterére kíváncsi vagyok, mert nekem az asylum óta mindig ő a favorit, de ez nagyon másabb, mint amit megszokhattunk tőle. rég élveztem ennyire egy AHS részt:D

Gabe - 2015. 10. 12. 08:56

Én első körben kb. fél óra (pontosabban 32 perc) után kilőttem. Egy öncélú, eléggé beteges, mindenféle lélek (és gyakorlatilag kohézió) nélküli jelenetsornak tűnt az egész… és igen, ráadásul klisés is volt, meg sok helyen koppintotta a Ragyogást stb. Nálam amúgy a sokat emlegetett Gaga-féle orgia-vérfürdő volt a negatív csúcspont, na az tényleg betegesnek és öncélúnak és kb. értelem nélkülinek tűnt. Mellesleg a Gaga és a “párja” is baromi ellenszenves volt számomra; Gaga nagyon erőltetetten akarja hozni ezt a femme-fatelféleséget, de egyrészt meglehetősen ronda és taszító hozzá (a jelenetek 90 százalékában legalábbis), másrészt meg teljesen semmilyen is, szinte semmi kisugárzása nincs; a hapsival kb. ugyanez a helyzet (attól eltekintve, hogy ő ugye nem “ronda”), kb. egy jellegtelen-random pszichopata szépfiúnak tűnik. Mennyivel jobb volt Finn Wittrock tavaly egy hasonló szerepben! Ha tényleg Gagára és arra a random-arcra fog építeni a sorozat, hajjaj…
Később persze csak rászántam magam, és meglestem a második felét is az epizódnak, hát ez nézhetőbb, szó se róla, bár itt meg már talán túlságosan is “behúzták a kéziféket”, se horror, se elvontság, se feszültség nem volt benne kb., csak a Wes B.-s családi drámázás, ami számomra baromi unalmas is volt, főleg, hogy egy csomó teljesen hétköznapi jelenet is szerepelt benne, ami akár egy sima szappanoperába is elmenne (a “csúcspont” itt a vidámparkos jelenet volt szvsz, hát még egy ilyen semmilyen, mindenféle feszültség nélküli részt!). Na jó, az üldözés a sötét házban elment.
Jessica Lange (meg a szokásos szenvedő-drámázó karaktere) amúgy nekem se hiányzik, Kathy Bates elmegy, bár lassan ő is kezd kicsit unalmas lenni ebben az enyhén pszichopata nagymama-szerepben, Sarah Paulson viszont pl. szerintem itt eddig a legjobb, egyrészt ő végre tényleg mást játszik, másrészt meg kimondottan jól áll neki ez a szerep. És micsoda jó kis MILF lett belőle. :D
Pár karakter/színész miatt talán még bevállalok pár részt, de amúgy nálam eddig nagyon nem jött be ez az évad.Ga

CyClotroniC - 2015. 10. 12. 09:01

szbera: Semmit nem veszítesz vele sajnos egyetlen izgalmas alakítást leszámítva, szóval én hagynám, mert gyenge volt.

Bandido - 2015. 10. 12. 09:07

Az volt a legnagyobb baj, hogy átestek a ló túlsó oldalára. Túltolták az egészet. A belezés, a vérfürdő, a fúrófaszú… Egy horrorfilm nem attól jó, hogy lógnak a belek és vérben tocsognak. Példának ott az első évad.
Ha ez folytatódik 1-2 részen belül abbahagyom.

DonMaros - 2015. 10. 12. 09:14

A tavalyi évadnál jobbnak néz ki de nem sokkal. Az első felében egymásra dobáltak egy csomó random dolgot, aztán a másodikban próbáltak értelmet adni neki. Maga a hotel tetszik, de egyet értek azzal, hogy baromi zavaró az üressége. Paulson nekem bejön ebben a szerepben, Bates viszont kicsit uncsi, kaphatna valami normális szerepet végre. O’Hare viszont zseniális, imádtam minden pillanatát. Gaga meg kb olyan, mintha azt szeretné eljátszani, amilyennek Ő képzeli magát a kis fejében. És ennek ellenére lehetne benne potenciál, ha adnak neki valami pluszt. 6,5/10 a rész, a kövit még biztos megnézem.

bëiz - 2015. 10. 12. 09:22

Nagyon gyenge volt, az első félóra gyakorlatilag felsorakoztatta mindazt, amiért már évek óta kaszálni szeretném. Egymásra hányt jelenetek sorozata, klisék és a túlhasznált sokkolási vágy. Komolyan mondom, annyi “borzalmat” sikerült felmutatni 60 perc alatt, hogy a végén már csak röhögtem annyira kínos volt az egész.
Ráadásul egyre nagyobb meggyőződésem, hogy Ryan Murphy American Horror Homo Storit készít (ne lássatok a közlendőmben fóbiát, semmi bajom a melegekkel, sőt a rész legélvezetesebb játékát Denis O’Hare nyújtotta.) Egyes jelenetek Murphy frusztrált meleg-rémálmaiból fakadhatnak, a Nip/Tuckban meg az előző 4 évadban talán még érdekesek voltak, de mostmár az öncélúságon kívül semmi mást nem látok bennük.

Nekem ennyi volt, nem győzött meg. Az első évadot imádtam, második so-so, utána elveszítettük egymást

4/10, de ilyenekre tényleg nincs időm. Végre kimondom, hogy kasza.

BotondB - 2015. 10. 12. 09:37

szbera: szerintem nézd meg. Szerintem messze nem olyan rossz mimt mondják. Témy hogy nem a legjobb évad de szerintem nem is a legrosszabb és vannak érdekességei. Nem klasszikus horror mert érzelmi oldala is elég erős de mégis van benne sok tipikus horroros elem. Es Finn Wittrock karaktere zseniális

Nok3dli - 2015. 10. 12. 10:34

Nekem bejött.
Nálam ez tipikusan az a sorozat, amikor a színészek rántanak be, és nem a sztori vagy a látvány. Nah jó ez esetben a sztori is érdekel… de ha a színész játék nem ilyen számomra tetszetős lenne, akkor nem folytatnám, és nem reménykednék :)

sandor555 - 2015. 10. 12. 11:07

Ez számomra nagyon gyenge volt. Ez is megy a levesbe, mint az utóbbi pár évad.

LaCRossE - 2015. 10. 12. 11:29

csernakakos: a hetedik rész reklámblokkjáig tuti kiderül, mit is értett Ryan Murphy a megújuláson, szóval igen, a meglátásod akár igaz is lehet. De azért szerintem már hamarabb is.

Lényeg a lényeg, ha te nem tudsz várni, az a te bajod, és még meg is értem, de nagy megújulást 1 rész alapján számon kérni, amikor még nem tudhatod, hogy mi a megújulás iránya, ha van olyna, butaság.

Nagy Dominik - 2015. 10. 12. 15:37

Hát ezt elk*rta Murphy elég rendesen. Ahogy előttem is írták egy horror ne azért legyen horror mert vér folyik. Persze kell bele az is de nem ennyire brutális mennyiségű. Jó, igaz, ebbe nem kothetek bele, mert lehet én vagyok túl félős a vértől. Na de az urológiai jelenetbe már belekothetek. Undorító és megalázó volt, nekem nézőnek is. Az igaz hogy a Freakshow volt az eddigi leggyengebb évad. De merem állítani a Freakshow első része hangulatosabb volt mint a Hotelé. Ami egy kis Hostel lett a végére

Casey Novak - 2015. 10. 12. 16:30

Azt hiszem, tetszett, de nem vagyok benne biztos.
Nem értem, hogy miért volt egyórás, annyi üresjárat volt benne, hogy 45 perc alá is le lehetett volna csiszolni.

A vámpír párocska tényleg marha jó volt, ez már majdnem az, amit horrornak neveznék.

Amikor meg felcsendült az Eagels, felröhögtem, mert már akkor ez a nóta járt a fejemben, mikor bejelentették az évad címét.

Meglássuk, mi lesz belűle.

Nelli - 2015. 10. 12. 17:26

“Ha a Hotel legnagyobb erényét kéne kiválasztani, a Gaga-Bomer duó mellett, mindenképpen a zeneválasztásokat emelném ki és azt a retro-atmoszférát, amit a dalok, a neonfények és néhány díszletelem egyvelegével remekül sikerült megteremteni.” – 100%-ig egyetértek.

sinyster - 2015. 10. 12. 19:04

Jó nyitás volt, a színészek még mindig korrektek, Gaga sem lóg ki közülük. Egy következő évadban egy Jessica Lange-Lady Gaga játékot érdekesnek tartanék, két elég karizmatikus egyéniség.

Near - 2015. 10. 12. 19:53

Nekem az előző két évad után kifejezetten felüdülés volt. Végre valami elborult hangulat. És lehet, hogy kissé hatásvadász volt, de egy nyitó epizódnak fel kell keltenie az érdeklődést.

Egyébként véleményem szerint okkal fog a sztori kapcsolódni az első évadhoz. Nem kizárt, hogy Lange cameozik majd Constance-ként. :)

rol001 - 2015. 10. 12. 20:13

Nekem bejött a kezdés. Előző évadot kaszáltam, nem tudott a cirkuszos téma lekötni néhány rész után, pedig a Rémségek Cirkusza széria (szigorúan csak a könyv) miatt nagy reményekkel vártam anno a témát.
Itt azonban igen jó volt a kezdés, kifejezetten érdekel mire fogják vinni Wes Bentley nyomozós szálát, tetszik az elborult Hannibál feeling rejtélyes gyilkos téma. Gagára én is azt tudom mondani, hogyha nem tudnám hogy ő Gaga, (ami miatt hátrányból indult) akkor biztos nem mondanék rá negatívat a játéka alapján, úgyhogy ez plusz egy piros pont neki.
A hotel kihalt “Ragyogás” típusú hangulata pedig szintén bejött nekem, Stephen King is nagy kedvenc.
Ha így folytatják tovább és érdekesen bontják ki a szálakat igen jó évad lesz!

Mila29 - 2015. 10. 12. 21:03

Én a kevesek táborához tartozom, akik szerint ez egy kifejezetten rossz rész volt, évadnyitónak meg pláne az.. Kimondottan nem szólt semmiről. Az, hogy megölünk benne random embereket, mert ez ugyebár egy horror sorozat, de közben a sztoriról még halvány fogalmunk sincs, ami meg kiderül a vége felé, az most komolyan felkeltette bárki érdeklődését a folytatás iránt??!! Matt Bomer nagyot alakít, de ő is kevés ahhoz, hogy tovább szenvedjek akár csak még egy rész erejéig is :D
RIP AHS széria ;)

Pocokman - 2015. 10. 12. 23:31
csernakakos - 2015. 10. 13. 10:46

LaCRossE: Csak annyiban ertettel felre, hogy nem nem tudok, hanem nem ohajtok tobbe mar. :)
Ami a nagy megujulast illeti, a januar utani sajtokozlemenyekben valahogy mar megszuntek utalni a fene nagy megujulasra.
Nem veletlenul irtam rola a kommentemben, hanem mert Ryan Murphy munkassagat tokeletesen leirja, ahogy mindig szembenall a beigertekkel a valosag…

superpityu - 2015. 10. 13. 10:53

Jobban tetszett, mint az előző szezon kezdése, amit végül végig sem néztem.
Vannak benne jó dolgok. Gaga kifejezetten bejött, pedig nem vártam tőle sokat. Egyértelműen Bomer és az ő közöse után lett jobb a rész.
Ami zavar, hogy úgy tűnik, hogy fekete és fehér karakterek vannak. Nincs átmenet, vagy jók vagy rosszak.
és vajon Helena Mattsson hány részt fog így megélni.

Alice - 2015. 10. 14. 09:19

Gagát nézve csak nekem jutott eszembe a robotzsaru 1-ből a Murphy feje, mikor nincs rajta a fém sisak? :D

amaranta - 2015. 10. 14. 15:48

Jó képek, megszokott film-forulatokkal…

sherlock20 - 2015. 10. 15. 11:13

Hát ez a 2. rész számomra inkább csalódást keltő volt…

stanyler - 2015. 10. 15. 12:19

Durva eses a multheti reszhez kepest.

CyClotroniC - 2015. 10. 15. 14:32

Azt hiszem én egyelőre elengedem a sorozat kezét. Rengeteg minden van most (Fargo, Broen, The Leftovers, The Affair, Nathan For You, Survivor és még sorolhatnám) és ilyen mezőnyben nagyon nem működik most az AHS, főleg a második epizód után nem.

Sajnos nem győzött meg sem sztoriban, sem karakterizációban, hogy mélyülne bármit is a dolog, ami előny volt, az ugyanaz, mint a pilotnál, csak ezúttal kevesebb is jutott belőlük. Amikor retros, betétdalos rész van, azok mind szuperek, illetve a flashbacket nagyon szépen fotózták. Kb ennyi.

Ha dicsérik majd a szezont, akkor egyszer ledarálom, de egyelőre ritkítanom kell, és az AHS a mostani mezőnyben kiesik így nálam a heti nézősök közül.

Hanadix - 2015. 10. 15. 14:32

Javítson ki valaki, ha tévednék, de nem azt nyilatkozták még valamikor a készítők, hogy vámpírok nem lesznek egyik évadban sem, mert ezt a témát el akarják kerülni?

CyClotroniC - 2015. 10. 15. 14:34

De-de, de erre én is emlékszem. Érdekes, na.

winnie - 2015. 10. 15. 14:36

akkor kiadó, ha valaki írni akar róla:) nekem még van 3-4 sorozat előtte, de belevágok, reménykedek, hátha bejön, és akkor megénekelem poszt formájában.

_Peter - 2015. 10. 15. 17:51

Annyira hatásvadász, túlzásba vitték teljesen az undorítóságot. Ez így nem horror sztori, hanem random bedobált ocsmányságok sorozata. A kevesebb néha több elv alapján készült Murder House sokkal ijesztőbb és rejtélyesebb volt. Igazi sztori. A cirkuszost se néztem végig, de a pilotja annak és a boszisnak is legalább hangulatosabb volt.

Cyrax - 2015. 10. 15. 18:54

Nemrég nyilatkozta Murphy, hogy ők nem a hagyományos értelemben vett vámpírok: http://www.ew.com/article/2015/08/26/american-horror-story-hotel-vampires-ryan-murphy

Nekem bejött a második rész is (a 70 perc mondjuk indokolatlan volt), de lehet túl sok hasonlóság lesz az első évaddal? Bár itt a második részben kiderült az, ami ott sokáig a rejtély volt, csak lesz valami csavar benne, nem?

ngear - 2015. 10. 15. 19:42

csak nekem jut eszembe a 2. részről a twin peaks?

Cyrax - 2015. 10. 15. 21:37
bélabá - 2015. 10. 16. 00:35

“Ez így nem horror sztori, hanem random bedobált ocsmányságok sorozata”

Pontosan ezt éreztem én is a 2. részt nézve.

Nagyon kevés a történet, és túl sok a csak a képi megvalósítás miatt belekerült jelenet.

A főhős szimpatikus, csak emiatt nézem meg a következő részt.

a_n_d_r_e_w - 2015. 10. 16. 00:50

Alapvetoen bizakodo vagyok, bar az elso resz jobban tetszett, de eddig magasan veri az elmult 2 evadot nalam. Evan Peters viszont nagyon gyenge egy Andrew Ryan (hehe, mar aki erti a gamer hasonlatot), nem hiteles, nagyon tuljatsza, ez volt a legfajobb resze a 2. epizodnak, lehetett volna egy kemeny, felelmetes pszichopatat csinalni belole, de igy csak arra tudtam figyelni mennyire mesterkelt szegeny, nem ra valo ez a szerep :(

tomex - 2015. 10. 16. 09:21

A 2. rész felénél kikapcsoltam… Nem biztos h nem fogom megnézni, de szerintem ez elég gyenge. Szóval az egésznek annyira semmilyen a hangulata h eszméletlen. Nem is bírom rendesen kifejezni de minden jelenetből valahogy lesüt az élettelenség. Egyszerűen nincs hangulata és minden jelenet annyira zs kategóriás hangulatot áraszt magából h az már fájdalmas, attól függetlenül h azért nem zs kategória. Valahogy nincs az egésznek semmi egyedisége vagy stílusa. Igazából nem a történettel van a bajom hanem a megvalósítással. Művészinek akar ez lenni csak valahogy nem sikerül összehozni, és a részek hosszúsága is elég indokolatlan. Így majdnem az országos sorozatok dupla játékidejét kapjuk, ami sok lesz ennek.

Sterling - 2015. 10. 16. 11:32

Most néztem meg a második részt. A dekadens modell fickó
legördülése Gagáéktól a hetedikre valamint a Evan Peters-el közös jelenet, nem a Dante féle pokol köreit/bugyrait idézi? De lehet, hogy túlgondolom az egészet.

röncy - 2015. 10. 16. 11:38

Nekem tetszett mind a két rész! A pilot elején tényleg sok volt a klisé, de utána beindult. Mondjuk lehet csak azért tetszik, sok olyan filmből merítettek a készítők, amit szeretek.(Ragyogás, A Hetedik, Interjú a vámpírral… stb.) Szerintem jó lesz ez, ki találni ki szellem-ki vámpír-ki halandó… Én maradok rá az tuti!

_Peter - 2015. 10. 16. 12:45

Ha volt már bocsi, angol Wikibe írjátok be: H. H. Holmes

Holmes opened a hotel which he had designed and built for himself specifically with murder in mind, and which was the location of many of his murders.

pocokman - 2015. 10. 16. 15:46

Mi is megnéztük (SPOILER!!):

https://www.youtube.com/watch?v=2auS-sM-TZo

LaCRossE - 2015. 10. 16. 22:28

Neekem tetszett a 2. rész, de könyörgöm, ez a nyomozó rém unalmas.

sepörd - 2015. 10. 17. 02:56

azért nyugtassatok meg hogy ez nem lesz mindig 1 órás, mert ahhoz marha kevés. jönnek ezek a random baromságok hogy kukacos szendvics meg kiesik Paulson foga, az is mi volt?
meg ezek a tépetthajú gyerekek, hát össze szarom magam, ja nem, inkább szimplán csak idegesítõek. és már csak a vámpírok hiányoztak, ha a vámpírokkal promózták volna nem siettem volna a pilottal. ez sokat elmond egyébként hogy Murphyéknek annyira nincs már ötletük, hogy jól segget csinált a szájából. pozitívum? Gaga jó, meg a nyomozó is jól indult, csak aztán ott is maradt a semmilyen szinten, 1 óra 10 perc aztán mintha ott se lett volna.

pókmalac - 2015. 10. 17. 14:48

Számomra csalódás volt az első rész. Ennek néhány okát fentebb már leírták, szerintem nagyon nagy hibája a sorozatnak, hogy nincs benne expozíció, annyira pörögnének, hogy nem engednek minket megszokni az alapfelállást, belesüppedni a hangulatba. Ezzel pont a meglepetés erejéről mondanak le, ami azért egy horrorban nem éppen hátrány.
A másik bajom vele, hogy az első részből hiányzott a realitás (kivéve a nyúlfarknyi nyomozós részeket), az emberi világ törvényszerűségei, amit ismerünk, amivel azonosulni tudnánk.
Ezenkívül néha alaposan mellélőnek, pl. amikor az egyik fickó hátulról kapta az ívet attól a hmm… valamitől. Gondolom sokkolónak szánták, de inkább csak nevetségesre és bugyutára sikeredett.
Gaga viszont telitalálat és nagyon pozitív csalódás.
Ettől függetlenül még mindig egyik kedvenc sorozatom és kíváncsi vagyok a folytatásra – talán az én hibám, hogy mindent a Zártosztályhoz mérek, de ha láttam, hogy mire képesek, miért ne várhatnék tőlük egy legalább annyira jó évadot? :)

Casey Novak - 2015. 10. 18. 15:31

Nem tudom mi történt, de azt hiszem megvan az új kedvenc AHS évadom.
Még mindig a nyombába sem ér az Asylumnak, de a második résszel megvettek.
Már az elsőnél is filóztam, hogy ez majdnem olyan, amit szeretek, és most végre átfordult a mutató a 20. perc környékén. Anyám, de bejött ez a rész!

tommy - 2015. 10. 18. 23:41

ami még marha idegestő az Gaga mellének állandó takargatása, hol ezzel hol azzal. ki volt az a beteg aki kitalálta ezt a szabályt hogy pl. fúróf@sszal erőszakolást lehet mutatni percekig, de egy női mellet azt nem? jó ég mivé lesz már ez a világ.

Www - 2015. 10. 21. 16:44

Nem kell takargatni, rengeteg mell van benne – abban a részben is. :D
Gondolom ez Gaga kérése volt.

edg - 2015. 10. 22. 15:35

Hát, két rész után nem ütött túl nagyot, sajnos. Nem tudok igazán izgulni a szereplőkért, úgyis tudom, hogy mind túléli. A 2. évadban azért ez nem volt így.

Cyrax - 2015. 10. 22. 18:34

A harmadik sajnos elég gyenge volt, néhány karakter motivációja necces. Gaga egójának meg ez a tökéletes szerep, minden részben el kell mondani, hogy ő a királynő stb…

Lemoni - 2015. 10. 22. 21:45

Matt Bomer minden jelenete aranyat ér, de szegény Angela Bassett-nek már 3. évada nem találnak egy igazán megfelelő karaktert. Gaga és Kathy Bates jó, Sarah Poulson karaktere viszont egyre idegesítőbb, de legalább a végére nem ő lesz megint a túlélő, mivel már most halott. 3 rész után egyelőre tetszik ez a pasis évad, a sok nyomasztó függőséget jól egyensúlyozzák a fekete humorral és beszólásokkal.

Kovasz - 2015. 10. 23. 09:51

Kb. a 20. percig bírtam a pilotot… klisék + random gusztustalanságok egymásra hányva, asszem akkor lőttem ki, amikor a második vagy harmadik snitt volt a “farfúróról”…

Nálam sajnos nagyon mélyrepülés ez a sorozat, az előző évadból elég volt a pilot, a boszorkányos olyan so-so volt, azt még napiban néztem, de annyira nem érdekelt, hogy a szünet után még visszatérjek a második felére.

Kár, hogy az első két évad nyomába egyik új évad sem ér :(

edg - 2015. 10. 23. 16:00

@pókmalac:
Jaja, én is ezt érzem. Egyszerűen nem vagyok képes elhinni, hogy ez a valóság. Persze pl. a 2 évadban is voltak természetfeletti dolgok, de akkor is több köze volt a valós dolgokhoz. Lehetett izgulni. Most kb. valami klisés mesehangulatot erőltetnek. Sajnos. Ezt meg egyáltalán nem tudom komolyan venni.

kecskebégető - 2015. 10. 24. 22:55

5×3 10/9

Egyre erősebb karakterek a a sakktáblán.Szépen felsorakoztak.

sepörd - 2015. 10. 27. 02:29

Finn Wittrock karaktere felnéz egy sorozatgyilkosra és az utódja lesz, hmmm, mintha valahol már láttam volna ezt, jah persze az előző évadban..

LaCRossE - 2015. 10. 29. 19:17

5×04
Na jó, ez így kasza. Ez nem más, mint valami rémes összevisszaság, egymásra dobált katyvasz.

neon - 2015. 10. 29. 21:46

Hát ez mekkora **** volt jézusom..én nem tudom ezek mit szívnak, de még ilyen gáz rész nem volt egy évadban sem. Még egyet megnézek és ha ilyen irányban megy tovább kasza nálam is.

p.s.: Lily Rabe ultra ripacs volt.

Hudson - 2015. 11. 01. 19:51

Az első évad jópofa volt, ..még a második is. Ezt követően mélyrepülés. Nem tudom elképzelni, hogy fanatikus horror rajongók ezt néznék. Az egész pájlot inkább emlékeztetett egy Mtv videó-klippre, mint egy horror filmre.

sherlock20 - 2015. 11. 13. 00:14

5×06 közben elkezdtem bele-beletekergetni a részbe… Innen már csak egy kis lépés a kasza nálam. A Freak Show legalább ment valamerre. Ez meg… Meg csak. Nem…

Cyrax - 2015. 11. 20. 08:25

Gondolom lesz 5×07 poszt de ez a színész “újrafelhasználás” nekem most elég fura volt…

szerintem - 2015. 11. 21. 00:40

5×07
na, elerkeztunk a teljes AHS legeslegrosszabb epizodjahoz. ha innen is van lejjebb, az mar csoda.

az a keves esemeny, ami eddig tortent, teljesen hatterbe szorult, sulytalan, szintelen, szagtalan lett. a vampiros sztori sosem volt ennel szanalmasabb, egy nagyon gyenge parodianak talan elmenne…..tenyleg, erdelyi gruppen-szekta kellett meg ide….?

a szinesz-ujrafelhasznalas kulonben otletes szerintem, de mar a halloween-es epizodban is volt ket evan peters egy jelenetben, szoval ez nem ujdonsag. legalabb megmutatjak a sracok, hogy tobbfelet is tudnak, illetve lady gaga ketszer annyi ruhat es parokat probalhatott fel.

Cyrax - 2015. 11. 21. 08:04

De egyrészt akkor ő lehetett volna állandó szereplő, ha már kapott egy másik karaktert is, másrészt meg csak azért kellett, hogy megmagyarázzák, a jelenben miért jött be Gagának annyira, hogy Matt Bomer-t kidobja? :)

tomex - 2015. 11. 21. 11:16

Na akkor a 7. részt már nem nézem meg. Egyszerűen nem is tudnám indokolni h miért is kellene nézni. Ennek az évadnak igazából nincs is előre haladása csak történnek benne dolgok.. Miért is kellene izgulni, vagy mire is kellene várni, vagy kiért kellene szorítani? Semmi Olyan története nincs amiért az ember azt érezné h látnia kellene a következő részt. Nagyon kritikán aluli. A másik az egész környezete annyira steril és élettelen h az valami szörnyű. Értem én h ez művészi szeretne lenni, de nekem valahogy inkább sivárnak és B kategóriásnak tűnik az egész ábrázolás.

szerintem - 2015. 11. 21. 16:21

@tomex:
a b kategoriat szerintem atugrottuk, ez siman elerte a zs szintet.

@cyrax:
azt nem tudom, melyik szinesz milyen szerzodest kotott az evadra, de szerintem foszereplo nincs sok ebben az evadban, lady gaga, de csak azert, mert minden szal hozza kotodik, ami nem wes bentley-hez kotodik. ezen kivul mindenki mellekes, a legtobb karakternek epizodonkent jut egy mondat vagy az sem (sarah paulson most mar ket epizodja nem volt, denis o’hare szintem nem volt ebben a reszben…). kulonben ahhoz kepest, hogy azt hittem, wes bentley lesz a tortenet kozeppontjaban, a csaladjarol peldaul teljesen elfelejtkeztek, pedig nagyon komoly valtozasok vannak, megsem foglalkoztunk vele egyaltalan ebben a reszben (sem). az egyetlen allandosag, ami atvezet az epizodok kozott, hogy lady gaga vonul a hotel folyosoin. nem csodalom, hogy o elvezte a forgatas, neki biztosan elmeny lehetett. azt viszont nem ertem, kathy bates hogy bolinthatott ra erre a szerepre…

Cyrax - 2015. 12. 03. 18:53

Sajnos a legutóbbi rész után én is azt mondom, ez a legrosszabb évad…

Ubul - 2015. 12. 04. 08:00

Cyrax, én is így vagyok vele, a gyilkos kiléte gyanús volt, de nem gondoltam, hogy ennyire ócska húzást mernek lépni…tévedtem.

Erre már csak annyit tudok mondai, hogy soha rosszabb évadot, de mivel lejtmenet van már a 3. évad óta (szerintem), ezért ilyen kívánságokat nem teszek :)

Kár érte.

Mordekai - 2015. 12. 04. 09:04

Hát igen, bekövetkezett a “nagy” leleplezés, amit kb mindenki az első rész óta tudott… ötlettelenség a köbön.

deku82 - 2015. 12. 04. 09:16

Érdekes, de nekem ez a rész végre előrelépés volt. Nem azért, mert nem tudtuk, hogy ki a gyilkos. De most, hogy hivatalosan is megmutatták, talán felpörögnek az események. Elvégre a társát is megölte. Lehet az is “hozzátett”, hogy ez volt az 1. rész, amiben nem volt vámpírkodás.
March és Gaga közti deal pedig nálam ütött, hogy miért is rabolták el Holdent.

becsei207 - 2015. 12. 11. 09:39

Nekem nagyon bejön a sorozat.
Már nyolc részt láttam belőle.
Kedvencem,Sarah Paulson most is tetszik,ebben a szerepében.
A 2.sorozat után szerintem ez a legjobb.
Lady Gaga,meglepően jól játszik,hozza a figurát.
Kíváncsian várom a végét a story-nak.

Cyrax - 2015. 12. 15. 09:11

The Futon Critic szerint ez az évad csak 12 részes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz