login |

Supernatural: kezdett a 11. évad – írta Rileey

2015. 10. 12. 14:20 - Írta: vendegblogger

292 hozzászólás | kategória: kritika,

A CW leghosszabban futó sorozata, a pubertáskorba lépett Supernatural immáron a 11. évadját tapossa. Népszerűsége töretlen, a masszív rajongói bázis még mindig falja a Winchester fivérek megfáradt kalandjait.

Supernatural - 11x03

A középszerű és mostanra már feledésbe merült 10. évadot sikerült kihúzni a mocsárból egy ütős fináléval, ami lehetőségek széles tárházát hintette el, és elérte azt, hogy kellő bizalommal, izgatottan várjam az októbert.

Az évadnyitó megtekintése után fogalmam sincs, mit gondoljak. Adott egy új főellenség, a Sötétség, akit már rögtön úgy vezettek fel, hogy megkössék a srácok kezét. Ez a része még viszonylag érdekes, de a velejárója olyasmi, amivel egyelőre nem tudok mit kezdeni.

Supernatural - 11x01

Elképzelem, ahogy az ötletbörze megkezdődött az írószobában. Mi legyen, ami még nem volt? – tűnődhettek dörzsölt íróink. Nem érkezett a megvilágosodás, így hát…, de ezt már csak a tovább mögé írhatom le, ahol spoileresen folytatom..

Szóval elkezdtek beszélgetni a The Walking Dead-ről. Mindjárt felgyulladt a lámpa: legyenek zombik, az úgyis menő, nézzétek a TWD nézettségét!

Supernatural - 11x02

Oké, ezek nem zombik, hiszen élnek, csak hasonló jegyeket vonultatnak fel, valójában veszett néven futnak. De akkor is! Most komolyan ez lesz minden részben, ahova beteszi a lábát a Sötétség, hogy megfertőződnek és agyatlan gyilkológépekké változnak az emberek? Mert ezzel a forgatókönyvvel nem hiszem, hogy ki leszek békülve.

Remélhetőleg, csal egyszeri alkalomról van szó. Bár ha tényleg ez a terv, biztos meg lehet szokni előbb-utóbb, mint az emberevő leviatánokat is (pedig az még röhejes is volt).

Supernatural - 11x04

Azt el kell ismernem, hogy a posztapokaliptikus hangulat hosszú idő óta először működött. Na nem olyan szinten, mint régen, de az utóbbi időben nem sok borzongást váltottak ki belőlem az epizódok, most viszont nyomasztóan hatott rám az atmoszféra, a halottak, ahogy a random szereplő megfertőződött és a gyereke életét féltette. A dumák is hozzák az elvárt színvonalat, némelyiken el is mosolyodtam.

– Show me some skin.
– What?
– Both of you.
– Is this like a Magic Mike moment?

A nyitány a cliffhangernél veszi fel a fonalat. A Winchestereket bekebelezi a fekete füst, Dean elpárolog az Impalából, Sam meg elveszíti az eszméletét. A Sötétség és Dean megejtenek egy titkos légyottot, ez az epizód dramaturgiájának fontos részét képezi. A beszélgetés tartalma szét van nyújtva az epizódban: a jelen történései közben patikamérlegen adagolva csepegnek az infók.

Az új szituáció csattanója, hogy Dean és a Sötétség között szimbiózis van, tehát kemény meló lesz parkolópályára tenni az ellenséget. Most egy pillanatra el is gondolkodtam, Dean vajon a pecsét miatt akarta annyira megmenteni a babát?

Supernatural - 11x05

When did we forget how to do this? Dean, if we don’t change right now all of our crap is just going to keep repeating itself.

Sam és Dean egyik vitatkozós jelenete arra a problémára reflektál, ami miatt gyakran morcoskodnak a nézők: a repetitivitásra. Sam levágja a szentbeszédet arról, hogy újra és újra önmagukat ismétlik, elkövetik ugyanazokat a hibákat, de az eredmény nem változik, és ezúttal csinálják másként. Eltolódtak a prioritások, mindig egymást helyezik mások elé, holott a mottójuk részben az emberek megmentéséről szól.

Ez tök jól hangzott egy bizonyos pontig, ígéretnek, hogy ezúttal irányt váltanak. De Sam rögvest meghazudtolja drámai kifakadásának szavahihetőségét; persze, hogy nem árulja el Deannek, hogy a veszettek megfertőzték. Mint ahogy Dean sem vallja be Samnek, miről dumáltak a Sötétséggel.

Értem, hogy ez most annak érdekében történt, hogy ne egymás miatt aggódjanak, de így változott valami? Ismét kezdetét veheti majd a szemrehányások sorozata, mikor kiderül az igazság. Mindenesetre kíváncsi vagyok, Samet milyen megoldással húzzák ki a kutyaszorítóból.

Supernatural - 11x06

Rowenának egyelőre se híre, se hamva, de bizton számíthatunk a felbukkanására. Az átka miatt Cass közveszélyes; Crowley-t – milyen meglepő! – nem sikerült megölnie, de fenyegetést jelent mindenkire, akivel összefut. Ezért az angyalok kezére adja magát, hogy ne ártson másoknak, de úgy néz ki, nem a jófiúk reagáltak a hívására.

Ezúttal Crowley akart lenni a poénfaktor, de kissé túltolták ezt a dolgot; az új testben tett kitérője, középpontban az orgiával elég szánalmasra sikeredett. Ami viszont érdekes fejlemény, hogy szóba került a ketrec, benne Michaellel és Luciferrel. Talán van remény, és kezdenek valamit ezzel az írók?

Összességében nem volt rossz rész a 11×01, de ájulás közelben sem voltam, leginkább csak hitetlenkedésre vagyok képes a zombis vonal miatt. Egyelőre megtippelni sem tudom, innen hova alakulhat a szezon, vajon epic lesz-e a Sötétség jelenléte vagy a sorozat megmarad azon az úton, amin eddig menetelt.

292 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2015. 10. 12. 14:38

Eldöntöttem, hogy még adok egy esélyt a premiernek, de a sok lehetőség ellenére is inkább felbaszott a rész. Az, hogy Sam szentbeszéde után megint mindkettten titkolóznak, az már facepalm-pillanatnak nevezni is kevés, legszívesebben lyukat ütöttem volna a falba a fejemmel. Crowley orgiája humorforrásnak lett szánva, de semmilyen reakciót nem tudott kiváltani belőlem – rossz húzás volt. Castiel pedig csak simán untatott.

Szóval azt hiszem, marad a kasza, esetleg megnézem azokat a részeket, amik után kibeszélő is készül az oldalra (szóval egy félévadzáró meg egy évadzáró valószínűleg). Végül is, a 10. évaddal is ezt csináltam, és nem igazán szenvedtem hátrányt a történések megértésében.

Piemaker - 2015. 10. 12. 14:42

Jó az írás.Gratulálok.
Én is pont így éreztem a résszel kapcsolatban.
Remélem most nem az utolsó részre marad a megoldás majd a sötétség legyőzése.

winnie - 2015. 10. 12. 14:47

“- Is this like a Magic Mike moment?”

a srácok közben fokozott figyelemmel követik a mozis világot?:)

foxxmulder - 2015. 10. 12. 15:26

ja, két rész között, biztos moziba járnak :)

Jeol - 2015. 10. 12. 15:53

” a masszív rajongói bázis még mindig falja a Winchester fivérek megfáradt kalandjait.”

Azé’ nem. Én már csak kínosan nevetni tudok ezen a sztorin.

BDJG - 2015. 10. 12. 15:53

Nekem akaratlanul is egy Alan Wake koppincsnak szaglik ez az egész évad. Sötétség volt ott is, ráadásul ugyanúgy egy nő volt a megtestesítője és hasonlóan átvette az uralmat emberek felett (és hasonlóan blue collar workerek felett)… just sayin’. Túl sok a hasonlóság és oké, hogy beleültetik a Winchester-univerzumba, de már tényleg azért könyörgök, hogy kapjanak egy kaszát.

Eskü még sima monster of the week formátum is jobban állna már, mint menni mindig egyre lejjebb a “de ő még gonoszabb” recepttel.

Jeol - 2015. 10. 12. 15:57

Plusz Samet úgy is megmenti Dean, ha máshogy nem, akkor felhívja a Sötétséget a Samsung S6-ról(hogy a szponzorok is örüljenek), és a Sötétség nyilván segít neki, mert kapcsolatban állnak. Ezáltal Dean adósa lesz a Sötétségnek, és indul a “harc” Dean üdvösségéért.Megint.Újra.Unalmas!

Amúgy, ha megölték a Halált, akkor nem kéne minden embernek halhatatlannak lennie……..? :)

A - 2015. 10. 12. 16:24

Nem tudom, ki hogy van vele, én már jó hosszú ideje nem úgy ülök le nézni ezt a sorozatot, h bármi ütőset is elvárok tőle.
Egyszerűen csak agykikapcsolásra jó, nem morfondírozok olyanokon, mint a halál kinyírásának metafizikai vonzatai, vagy hasonlók.
Azt kedvelem ebben a sorozatban – már úgy értve, mióta nem várok tőle semmit -, hogy nem veszi túlzottan komolyan magát. Szerintem az évadnyitó után bármi kisülhet még ebből. Akár kalapos inas is.

muhaddib - 2015. 10. 12. 16:33

Én annak örülnék a legjobban, ha Lucifer elszabadulna. Itt az ideje elővenni a régi történetet, miszerint BÁRMI is történik idő közben, akárhogy is alakul a sorsuk, ők mindig ugyanott végzik a kertben, Lucifer Sam bőrében.

Lucifer lehet a gyógyír Sam betegségére, Michael az öcsike testében van, de ki tudja, lehet hogy ennyi idő alatt már Adamből semmi se maradt.

A bónusz az lenne, ha a pokol kapuja újra rendesen kinyílna, de most mindenki aki okkal van bezárva, és akiket még a király is lakat alatt tart, előjönne.

Eltűnt Halál, vajon ennek milyen következménye lesz? A Reaper-eknek ki az új vezetője? Tessa “meghalt”, nem sok Reaper ismerősük maradt. Egy kis anarchia és hatalmi harc a kaszások közt?

Az évadzáró lehet meghozza Isten visszatérését a mennyekbe. Elvégre ő volt aki a Sötétséget elűzte a Fénnyel, talán a Sötétség visszatérése elég, hogy előcsalogassák. Esetleg a Fény is egy új szereplő lesz. Ha a Sötétség egy “személy”, akkor a Fény miért ne lehetne az?

Sok potenciált látok az évadban, sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy elég gyengén játszák ki sokszor a lehetőségeket.

Foreveralex - 2015. 10. 12. 16:58

Még mindig a kedvenc sorozatom :) Azért azt én is remélem, hogy nem az egész évad arról fog szólni, hogy mindenhol megvesznek az emberek.

Jeol - 2015. 10. 12. 17:02

“Azt kedvelem ebben a sorozatban – már úgy értve, mióta nem várok tőle semmit -, hogy nem veszi túlzottan komolyan magát.” -hhhhááááát nem tudom. Én összességében nem látom azt, hogy nem venné túl komolyan magát. Persze vannak momentumok, amikor ez kivehető, de szerintem nem ez a jellemző. Ha olyan sorozatot kellene mondani, ami nem veszi komolyan magát, akkor az a Z nation.

winnie - 2015. 10. 12. 17:21

jaja, attol, hogy valami vicces vagy konnyedebb, meg veheti valami komolyan magat, es a supnat kifejezetten ilyen. ahol ennyi ember meghal, az alapbol komoly.

Pro-Tected - 2015. 10. 12. 19:38

Nekem ez az egész megfertőzött agymenővé váló emberes sztory 99%ban a Dominion féle “8-Ball”ra hasonlít. De még az “ottani angyali fertőzés mintája” is teljes mértékben hasonlít az 11x01ben látottakra… :/

Kissur - 2015. 10. 12. 19:40

Dean nem azért áll kapcsolatban a Sötétséggel, mert ő ölte meg a Halált? Ne feledkezzünk meg erről a szálról sem. Tuti lesz valami következménye. Ha nem, akkor iszonyú csalódott leszek.
Amúgy meg csodálkozok, hogy a zombis dolgot nem hozták be hamarabb. Pont a Supernatural világából hiányozzon a zombi? Ne már! Kár, hogy így hozták be. Egy szimpla motw részre tökéletes lett volna.

yagami - 2015. 10. 12. 20:18

Kissur: Már voltak zombik. Csak nem mostanában. :)

Rileey - 2015. 10. 12. 20:55

@winnie Én is mindig ezen csodálkozom, milyen képben vannak a sorozatos/mozis világgal. :D

És erről jut eszembe, jól elfelejtettem idézni Deantől ezt: So, what, she shows up and everybody goes “28 Days Later”?

@Piemaker Köszi! :)

@Jeol Én például minden hibája ellenére még mindig szeretem, és várom is a részeket. Deant nem tudom megunni. :)

@Kissur Azért állnak kapcsolatban, mert ő engedte ki Káin jelével. A Halál megölésének viszont tényleg kéne, hogy legyen következménye, majd meglátjuk.

neon - 2015. 10. 12. 21:33

Én nem tudom mit kéne csinálniuk, hogy ne nézzem, szeretem a srácokat, a poénjaikat.. mondjuk attól kivagyok, hogy már az első részben titkolóznak :D Hát igen, ennyit a bevált (illetve be nem vált) dolgok ismétléséről :D A halál dolog engem is érdekel. Annak örülök, hogy most onnan folytatták, ahol abbahagyták, nem volt ugrás, pár hónappal később blabla.. A kölyökre is kíváncsi vagyok, mi lesz belőle.

GetRektMike - 2015. 10. 12. 21:35

Kitartok a sorozat mellett, egyike volt az első sorozataimnak, amiket elkezdtem nézni. A Crowley női testben rész elég vérszegény lett, Sam és Dean a szokásos hazudgálást hozta elő, Cass meg már jó ideje nem érdekel. Érdekes, hogy megemlítették Mihályt és Lucit, lehet tényleg újra eljön az apokalipszis? Luci szövetkezne a sötétséggel, és káoszt hozhatna a világra. Egyébként érdekes, hogy most is ilyen zombiszerű emberkék voltak, vagy a 3. vagy a 4. évadban is voltak már zombik valamelyik részben. Rég láttam. Amúgy a kisbabás végen nem lepődtem meg, valahogy sejtettem hogy lesz köze a dolgokhoz. És remélel a Halál szállal is kezdenek valamit.

Boci - 2015. 10. 12. 22:09

Ezen a metafizikai dolgokon nem érdemes rágódni. Anno a Purgatóriumban Cass egyik mondata az ilyenek volt hivatott feloldani, hogy vajon hova kerülnek a Purgatóriumban megölt szörnyek.
Én még tudok jókat derülni az egyes részeken, vagy azon, hogy mennyi az önismétlés. Várom, hogy legyen a ketreccel valami, nem lehet, hogy ne legyen. Lucifernek vissza kell térnie és az muszáj, hogy epic legyen. Emiatt tuti nem kaszálom. :)

Treccs - 2015. 10. 12. 22:56

A Halál eltűnése nem hiszem hogy “AKKORA” problémákat okozna. Emlékezzünk arra, hogy ő is egy lovas, aki amíg Lucifer ki nem szabadította valami rituáléval anno, addig ő is el volt zárva valahova és a kaszások addig is végezték a dolgukat.

A fertőzős, aggreszívkodós dolgot meg már eljátszották anno démon vírussal, akkor is egy kórházban ragadva és ment a para, hogy ki fertőzött és ki nem, megöljék-e a civileket, estébé. Az egész rész nekem újrahasznosítás szagú volt helyenként.

Svenson - 2015. 10. 13. 03:10

Legalább két epzód volt eddig amikor úgymond zomibikkal harcoltak: az egyik a 02×09, az a bizonyos Croatoan vírusos rész, a másik meg az 05×15. De ha jól emlékszem volt egy epizód talán szintén az 5. évadban még, amikor Deannek megmutatja a jövőt Zakariás, ott is Croatoan vírussal fertőzött emberek bukkanak fel. Szóval talán van az három rész is. :)
Sokakhoz hasonlóan az én fantáziámat is elkezdte mozgatni a ketreces vonal. :) Remélem kihoznak valami izgalmasat ebből. Egyébként meg összességében átlagosnak éreztem inkább csak én is ezt az évadnyitót.

Wolfwood - 2015. 10. 13. 14:04

Jó lenne ha az írók tényleg elkezdenének gondolkozni. Ez a kezdés nem volt rossz de megint úgy éreztem magam mint már sokszor. Valami epikussal végződik és utána meg megkapjuk ezt az erőteljesen langyos évadkezdést.

Ami viszont végleg nem hagy nyugodni hogy Sam miért ilyen hihetetlenül ostoba. Komolyan mondom ha a következő részben meghalna és soha többet nem jönne vissza én még abba is belemennék. Nem tudom miért csinálják de jó lenne látni valami jellemfejlődést is. Nem csak azt hogy makacs aztán rinyál egy sort, jól elcsesz valamit és aztán megint sír.

neon - 2015. 10. 15. 21:00

A tisztítüzes részt, meg az angyalos közjátékot leszámítva elég pöpec rész volt ez. :)

a_n_d_r_e_w - 2015. 10. 16. 00:43

Azert tetszik, hogy kap a sorozat egy kis rebootot azzal, hogy megprobaljak a szerepkoroket tisztaba tenni. Gondolok itt a reaper szovegere, vagy hogy az elozo par evados puhapocs Crowleyt is ujrakonfiguraltak. Igy 2 resz utan abszolut bizakodom es talan a zombis szalat is lezartak meg idejeben.

deku82 - 2015. 10. 16. 12:38

Hogyan lehet, hogy Crowley nem érzi melyik gyerek a D. ?
Ha viszont tudja, akkor minek gyűjti be a többit?

Castiel helyett vki új kéne. Akárki.

szirial - 2015. 10. 16. 14:03

A többi gyereket szerintem vacsinak szánta Amarrának.

Hades - 2015. 10. 16. 15:52

Egyre biztosabb vagyok, hogy Lucifert valahogy visszahozzák. Viszont van “egy költői” kérdésem: Kin volt Káin jele Káin előtt? Mert ugyebár a sötétséget még a teremtés során/előtt győzte le Isten (szerintem Lucifer segítsével)

everest456 - 2015. 10. 17. 15:00

Hades:
Régen volt már ez pedzegetve, hogy az az entitás, akit a modern monoteista vallások “istennek” neveznek az kvázi egy betolakodó volt és szépen módszeresen a lehető legkegyetlenebb módon átvette a hatalmat és “jófiú” imázs csak pr szöveg lett a későbbiekben a térítés és hívők megnyerése/leigázása céljából.
Azt hiszem arról is volt már szó, hogy lehet már régen halott csak a show megy tovább

zolij - 2015. 10. 17. 20:31

Hades: nem kell ezen nagyon gondolkodni, az évadzáróban konkrétan elmondta a Halál, hogy Isten Lucifernek adta a jelet, akit aztán ez megrontott és utána bukott el mint angyal.

zolij - 2015. 10. 17. 20:32

amúgy amit Sam látott az ima után az csak nekem tűnt úgy, mint ha a ketreces kínzás lenne?

bajan - 2015. 10. 17. 20:41

Eddig kimondottan jó az évad. Vannak gyengébb megoldások (írták már: pl a tisztító tűz), de összességében pont azt adja amit én várok tőle: sci-fi, mítoszok stb. Ha marad ez a szint a kidolgozottságban akkor jó évad lesz.

bajan - 2015. 10. 17. 20:42

zolij

Szerintem is az volt. Biztos, hogy vissza hozzák Lucifert mert folyamatosan utalgatnak rá.

Hades - 2015. 10. 18. 12:49

zolij: na erre a részletre már nem emlékeztem, régen volt az az évadzáró, köszi!

szirial - 2015. 10. 18. 14:07

Annak idején lelketlen Sam nem gyilkolta halomra az embereket, csak erkölcsileg ingoványos volt. Ez a rendőrnő meg rögtön sorozatgyilkos lett. A lélek hiánya csak kikapcsolta az érzelmeket és helyükbe a hideg racionalizmus lépett.

GetRektMike - 2015. 10. 18. 14:59

Eddig nem tűnik vészesnek az évad, ha megtartják ezt a színvonalat, újra öröm lesz nézni. Az előző évadot is lényegében átpörgettem, de remélem hogy most nem kell megtennem. Egyébként érdekes lesz, hogy a reaper megmondta, hogy mostantól végleges lesz a halál, nem lehet senkit visszahozni. Remélem nem azzal zárul az évad, hogy egyikük meghal aztán mégis visszahozzák a következőben.

sledge - 2015. 10. 20. 18:57

Eleinte hatalmas kihagyott ziccernek tűnt, de a második rész végével együtt ez eddig nem rossz, remélem, Crowley nyavalygása a múlté. Kicsit emlékeztet a kislány a Lilithes sztorira, ha eljutunk oda, nem lesz rossz.

Mala - 2015. 10. 21. 11:19

Sajnáltam a rendőrcsajt, persze várható volt, hogy nem fog egész évadban szerepelni, de erre a végre nem számítottam.
Remélem Crowley tényleg összekapja magát, mert nekem sem jött be a tavalyi énje.
Csak én gondolom úgy, hogy a tűzzel játszik és lesz ennek még böjtje? :)

meflog - 2015. 10. 21. 18:33

Én el sem hiszem hogy “zombik” vannak, lesznek ebben a sorozatban. Tényleg nem volt más amit bevetthettek volna az írók? Már csak abban bízom hogy egyszer megtalálják Istent és akkor végre vége lesz ennek a küszködésnek…

yagami - 2015. 10. 23. 01:45

Megnéztem az első két részt. A másodiktól többet vártam a hozzászólások alapján. De mintha valóban tovább szűkítették volna a gyengébb jelenetek sorát, még is… azt érzem lehetne ez jobb is. :) De az alapötlet nem rossz és ebből nagyon jó részek is lehetnek. Kíváncsi leszek a továbbiakra… ne szúrják el!
Ami tetszett a füstös megoldások a csajjal, a kaszás jelenet ( bár lehetett volna más színész ), az Oh Death, Amara, Luciferék felemlegetése, Crowley ( hogy ha marad kb. ilyen ).
Ami nem tetszett az az eleinte a visszaemlékezések… oké, kellett meg minden, de valahogy a megvalósítás nem teljesen állt össze nekem. Nem tetszik, hogy eltűntek az angyalszárnyak a haláluk után, valamint, hogy szintén elhagyták a szárnycsapkodásokat miután eltűnnek – ha eltűnnek… Mondjuk ez már nem most… Ja, és az első rész “eddig megtett útjához” mehetett volna más muzsika. És azt intrón is dolgozhattak volna még, szerintem ez a leggyengébb az összes közül. Jó, az első évados a legegyszerűbb, de annak elnézzük, az úgy jó:D Viszont az utóbbi 1-2 évad intróján többet dolgoztak. Na mindegy, ez legyen a legkisebb gond vele. :) Remélem az angyal-szál is feléled az évad során, ha már arkangyalok+setétség volt vala…

Holnap jöhet a 3. :)

John - 2015. 10. 27. 01:16

Van egy olyan érzésem hogy a kovetkezo várhato ebben az évadban:
Sam és Dean tovább hazudoznak egymásnak, majd jon egy rész ahol mégiscsk (egyáltalán nem meglepo modon) kiderul az igazság, majd utána bevágja valamelyikuk (mindegy melyik) a durcát de a testvéri szeretetre hivatkozva végul megint kibékulnek.
Aztán Crowley megunja a mocskolodást (mert már o sem bírja elviselni a Winchesterek szenvedését) és szabadon engedi Mihályt és Lucifert, persze ezúttal nem csak Sam mond igent Lucifer-nek hanem Dean is angyal-kotonná válik majd lesz egy gyenge csihi-puhi aztán jon a Sotétség és atombombaként elpusztítja Lucifer-t, Mihály-t és Crowley-t is na meg Castiel-t és ha már ott van a Mennyeket, a Poklot na meg a komplett emberiséget a Purgatoriummal meg mindennel egyutt. A szezon azzal zárul hogy a Fold végleg felrobban és vége az egésznek végre.
Na és így csinálnám a helyukben. Aztán jon a jovo év májusa és a The CW úgy dont hogy tovább folytatja a Winchester tesok szenvedését egészen addig amíg a Producerek és írok tokon nem szúrják magukat vagy egy elcseszett véget kap a sorozat. En úgy vagyok vele, hogy anno orultem a 6. évadnak de aztán elcseszték az egészet, habár én az 5. évad fináléjában kinyírtam volna Dean-t is és azzal annyi. De nem a The CW-nak még 5 évig húznia kellett ezt a valamit ami valah egy remek sorozat volt mostanra viszont már csak egy “valami” lett amit már csak megszokásbol nézek, nem azért mert érdekel, hanem azért mert kíváncsi vagyok mikor purcan ki végleg az a két hulyegyerek! Hogy Bobby-t idézzem: A franc! ;)

yagami - 2015. 10. 28. 11:35

Valahol olvastam ( itt? ), hogy az impalás részek mostanság főleg zöld hátteresek, míg régebben ténylegesen felvették őket. Na, a 4. részhez kapcsolódó hír talán Neki ( is ) örvendetes lehet, hogy az egész részt az impalából fogjuk látni. Kíváncsi leszek a megvalósítására. :)

chulo - 2015. 10. 28. 21:43

alakul ez…nekem tetszik amit eddig mutattak
féltem tőle, hogy az egyre nagyobb szintlépésekkel (az elején egy szellem über nehéz ellenfél volt, aztán démonok, angyalok, maga a Sátán, leviatánok, most meg a Teremtés előtti sötétség) nem tudnak mit kezdeni, de egyelőre még jól megoldják. A csajszi castingjai jók, a 3. rész utolsó jeleneténél a hideg rázott, a pizzámból is adtam volna neki egyből :D

everest456 – 2015. 10. 17. 15:00
Néhány mondatból nekem is az jött le, hogy Amara nem gonosz, hanem épp Isten volt az. Mondjuk ha jól tippelek, abból, hogy mennyire nem tetszik neki ez az egész, illetve hogy emlegette a bigger picturet arra tippelek, hogy szépen vissza szeretne csinálni mindent a Teremtés előtti állapotokra és elölről kezdeni úgy, ahogy ő szeretné – ami nyilván nekünk szívás lenne. Tehát ilyen szempontból akár gonosz, akár nem, mindenképp meg kell majd állítani

wondorog - 2015. 10. 29. 16:59

A mai rész után csak nekem jutott eszembe, hogy mi van, ha az Impala maga Isten, vagy valamiféle manifesztációja? Egyébként marha jó epizód volt, a “200” óta nálam a legjobb.

vev - 2015. 10. 29. 19:17

wondorog
ugyan :””D Isten Chuck :”””D

wondorog - 2015. 10. 29. 19:36

Tudom ez is egy népszerű elmélet, nálam Chuck inkább csak Kripke kivetülése, aki az ő távozásával szintén távozott.

neon - 2015. 10. 29. 20:28

Hát nekem ez átfordult paródiába, de így is élvezhető volt:) Szegény Impala :D

Csak nekem jut eszembe a Kör akárhányszor elhangzik Amara neve? :D

Zora - 2015. 10. 29. 22:12

11×04

Hát, ez egy nagyon fura, de nyugodt, mégis felkavaró, és jó rész volt…

Jesustomer - 2015. 10. 29. 22:38

Jó rész volt. Most érzem a 9. Évad óta, hogy kezd jobb lenni a sorozat. Bár az a nő nem kellett volna oda a végére.
De hét idézetnek; say it. Werepire. Say it..

Lajoska67 - 2015. 10. 29. 23:56

Jóóóóóóóóóóóóóóóó.

A - 2015. 10. 30. 00:27

Amikor azt írtam, hogy azért kedvelem a Supernaturalt, mert nem veszi magát túlságosan komolyra, akkor olyan részekre gondoltam, mint a 11×04.
Ebből a részből nekem az jött le, hogy a készítők nagyon szeretik a sorozatot, és néha megengedik maguknak, hogy a kitartó rajongótábor felé gesztusokat gyakoroljanak (mint a Baby, a 200. epizód, vagy nem is tudom melyik évadban a rajongói találkozó, és az a rész, amikor Baltazár átrakta őket egy alternatív világba, ahol saját magukat alakították).

yagami - 2015. 10. 30. 02:36

Ez k_urva jó rész volt!:D Rég láttam ennyire jól összerakott Supnat részt. Ráadásul végre megint új szörny/lény. S talán egyetlen egy gyengébb pillanata se volt az epizódnak.. na, nem véletlen 9,8 imdb-n!
Már ahogy kezdődött a rész hihetetlenül megtudott fogni a régebbi részekből való bevágásokkal… :D
És most a zenék is rendbe voltak, a vége is nagyon jó volt ahogy elhalad az impala… ezek nagyon adták kb. a régi feelinget. Ááááh… mit nem adnék érte, hogy ha EZT a színvonalat láthatnám továbbra is:D
Hét legjobbja számomra megvan! ( már csak azért is, mert ezen kívül csak a GoT-ot követem:D de az eddigieket nem tudtam valamiért jelölni rá… )

kylo ren - 2015. 10. 30. 07:41

– “Sosem tudtalak átverni.”

Szerintem ez a valami Lucifer lesz…

yagami - 2015. 10. 30. 14:54

Na igen, az is lehet. Valamiért nem is gondoltam rá… de a kínzásokkal együtt ebben talán lehet reménykedni. S mivel Isten az arkangyalaival győzte le a sötétséget.. ha valóban Luci lenne gondolhatott arra is, mikor azt mondta, hogy csak ti tudjátok megállítani, hogy igent kellene mondanotok… ismét… :) Még is csak a legerősebb (?) arkangyalok porhüvelyeiről van szó…

kylo ren - 2015. 10. 31. 00:06

Igen de ha belegondolsz nagyon gyér lenne újra eljátszani ezt az Igenmondás dolgot meg a porhüvelyeket. Mark Pellegrinot visszahozhatnák, hogy keretbe foglalják a történetet, de ez nagyon gyenge önismétlés lenne, még ha a Sötét legyőzésére is irányulna… Ezért reménykedem, hogy valami ötletesebbet fognak kihozni ebből az egyelőre vérfagyasztóan izgalmas szálból. Azért is gondolom, hogy Lucifer áll a dolog mögött, mert megemlítették a ketrec rázkódását az első részben, Sam látomása egyértelműen a ketreces kínzás és a Lucifer nem először vett fel más alakot, pld Jessicáét, hogy rászedjen embereket. Egyébként EMBEREK!!! Csak nekem van olyan fílingem, mintha utolsó évad lenne és a befejezés felé kattognának???

kylo ren - 2015. 10. 31. 00:07

Csak nekem van egyébként olyan fílingem, mintha az utolsó évad lenne és a befejezés felé kattognának????

vev - 2015. 10. 31. 12:20

nem fogják ezt befejezni, amíg nézik

yagami - 2015. 10. 31. 15:29

Szerintem se fogják még befejezni.
És szerintem pont jót tenne neki, ha Luci visszatérne. :) És megint előrángathatnák a félig démon félig ember gyereket, aki még a régi Castiellel is ” eltudott bánni ” … lehet hasznukra lenne.

kylo ren - 2015. 11. 01. 20:57

Am a januári első epizód, tehát a téli cliffhanger utáni első rész címe “The DEVIL is in the Details”

yagami - 2015. 11. 01. 21:51

Nagyon kíváncsivá tettél.. nagyon remélem, hogy arról van szó amire gondolunk. :)

kylo ren - 2015. 11. 01. 22:30

Am sztem úgy is visszahozhatják Lucifert, hogy nem kell feltétlenül kiengedni a ketrecből és megmaradhat az egész évadban ezen a vonalon, ahogy eddig, hogy látomásokban kommunikál és ezúttal mondjuk segíteni akar a srácoknak és “ideiglenes szövetségesük”, mint Crowley volt régebben. Nem nagyon szeretnék látni 5.évad ismétlést, azt már láttuk egyszer és ez a sorozat sajnos eddig is hemzseg az ilyenektől. Ezt a szálat tényleg csak akkor lenne értelme visszahozni, ha lezárást akarnak a sorozatnak és keretbe foglalják, mert ennél összetettebb és apokaliptikusabb sztorival (Sötét vs. Lucifer) már nem tudnak kijönni…

zagloba - 2015. 11. 01. 23:54

Szerintem az egész 10. évadban sem volt annyira jó rész, mint ez a 11×04.

Óriási ötlet, zseniális kivitelezés, jó történet, kellően adagolt izgalom-irónia-lelkizés.
Ahogy Castiel beszélt a kocsiban hagyott telefonban, miközben Dean kint küzdött: a hét jelenete.

Eddig nagyon jó az évad, szavunk nem lehet.

kylo ren - 2015. 11. 02. 03:00

Szerintem is nagyon ott van eddig az évad. A 3.rész nem volt annyira jó, de ez a 11×04 és az első kettő rész is ott volt. :D

zagloba - 2015. 11. 03. 01:10

kylo ren: Pont így látom én is.

Claire8310 - 2015. 11. 05. 20:31

Hát nem tudom mi van, de évek óta nem volt ilyen jó móka nézni Jensen Ackels Deanként, valahogy visszatalált a karakter vagy nem tudom, minden arckifejezés minden ilyen kis aprósága az első 3 évadra emlékeztet. Az Implala rész überjó volt, de most ez is nagyon tetszett a testvér interakció, és Ackels miatt.
Hajrá Hajrá Supernatural.

kylo ren - 2015. 11. 06. 03:02

Most végeztem az ötödikkel. Hétről hétre kurvajó részek vannak megint. Újra érzem azt a fajta borzongást, mint az elején esküszöm…

A - 2015. 11. 06. 09:58

Ackles tényleg nagyon jó. Amikor hányingere lett a sok mintától a szállodában, nagyon jót röhögtem.
És most ez a monsteroftheweek-jellegű részt sikerült úgy tolniuk, hogy a fősodorból nem esett ki a történet.

zagloba - 2015. 11. 06. 22:54

Nagyon jó volt ez is, az első idők borzongatós hangulatát /pl. Bloody Mary/ hozta, miközben szépen halad az átívelés is.

Alakul ez!

Dean - 2015. 11. 12. 14:11

11. évad 6. rész végén LUCIFER ketrece, a remény hal meg utoljára! :D

Claire8310 - 2015. 11. 12. 20:15

Ez sem volt rossz sőt, de Crowley eltörött gumikeze az azért szégyen volt :D Szabadságot vett ki a trükkmester?:D

neon - 2015. 11. 12. 23:20

Imádom ezt az évadot :)))))))

Judgement - 2015. 11. 13. 12:59

Nem tudom mi történt, de végre újra szórakoztató a sorozat. Remélem legalább ezt az évadot le tudják vezényelni nagyobb ingadozások nélkül, én szorítok a készítőknek :D

kylo ren - 2015. 11. 13. 13:14

Eddig minden nagyon jó volt, de ez a rész most nagyon gyengére sikerült szerintem. Kurva sok fölösleges mellékszál van, Crowley és Amara viszonya nevetséges, Castiellel nem tudnak semmit sem kezdeni az írok és ez igaz az összes mellékszereplőre. Már Crowley sem működik, tavaly se sikerült neki semmi értelmeset kitalálni. Metatronos rész is szenvedés volt nekem, ez tényleg kb csak azért volt hogy legyen neki is egy jelenet. Castiel része dramaturgiailag felesleges, a tesók is meg tudták volna később keresni Metát, hogy kifaggassák a Sötétségről és legalább feszes, kiélezettebb marad a történet, hogy nem derül ki minden azonnal, mint most. Ez a sorozat látványosan nem tud mit kezdeni a mellékszereplőivel és erre tegnap jöttem rá, hogy ezért gyengébbek az évadok évek óta. Sorba szállítják a jelentéktelenebbnél jelentéktelenebb mellékszereplőket és mellékszálakat – Cole, Rowena, Metatron mint fényképész… Persze kellenek mellékszereplők is, mert uncsi és fáradt lesz anélkül a sztori, de igazán mindig csak akkor működött ez a történet, amikor egyértelműen Samen és Deanen volt a fókusz, ezért volt jó többek között a 11×04 és mozdult meg valami eddig az évadban. A ketreces, visionos sztori továbbra is jó, úgyhogy bizakodom, hogy jobb lesz megint a dolog.

Mala - 2015. 11. 13. 15:35

Azért érdekes belegondolni, hogy akár szembenállás is lehet a testvérek között évad végére.
Értem ezalatt Dean kapcsolatát a Sötétséggel és Sam látomásait, illetve személyes kapcsolatát Luciferrel.
(Persze csak akkor, ha Lucifer lesz a megoldás)

lampard - 2015. 11. 13. 19:28

Hát ez jó vóóót

vev - 2015. 11. 14. 02:33

kylo ren

Crowley már tavaj is “main” volt, vagyis nem mellékszereplő. Castiel meg még régebben kilépett onnan. Épp ezért gáz, hogy nem tudnak velük mit kezdeni, amikor elvileg itt vannak “állandóra”.

kylo ren - 2015. 11. 14. 03:36

Hát de ezaz, hogy ide-oda rakják őket mindenféle címen, miközben kurvára nem működnek.

bellarea - 2015. 11. 15. 16:12

Castiel karaktere nagyon fáradt, ez tény, Crowleyt viszont nem írnám még le, mert régóta nagy poénforrása a sorozatnak, és nagy haverságban voltak vele, ami lassan kezd átfordulni – amihez a kezdő rúgást Rowena adta meg, szóval a mellékszereplők amolyan konfliktuskeltésként kitűnően megfelelnek.

Egyébként mindenki Lucifert emlegeti, de Michael is ott van a ketrecben, nem? Esetleg megint előhozzák, amit az 5. évadban? Rossz testvér-jó testvér, sötétség-világosság dolgot? Mert azt nagyon nem kedvelném, magukat ismételnék, főleg, ha újra a Winchestereket állítanák szembe egymással.

Illetve nem tudjátok, fel fog-e tűnni valaha az “Isten”? Rájuk férne, hogy gatyába rázza őket.

yagami - 2015. 11. 15. 18:56

Szerintem simán benne van az ellentét dolog. Látszik, hogy alighanem Sament már “megkörnyékezte” Lucifer. Dean meg ugye a sötétséggel áll most kapcsolatban. Érdekes lesz, hogy ha kiszabadulnak a ketrecből Mihály a porhüvelyét nem teljesen tisztán találná meg… ez okoz-e majd valami problémát? Persze, hogy ha így lesz.. mert lehet, hogy Adam már nem bírta ki a ketrecet végül is nem volt igazi porhüvely és szükséges lehet még Dean. Teljesen logikus, hiszen Isten az arkangyalokkal tudta visszaverni a sötétet anno. Luci és Mihály ( a két legerősebb ) porhüvelye pedig Sam és Dean… ez esetben viszont ha jobban belegondolok ez úttan nem is biztos, hogy ellentét lesz a dologból, mert együtt kell visszaverniük.
Hogy aztán majd egymás ellen fordulnak-e, hogy befejezzék végre amit elkezdtek… az már más kérdés.

Na, de majd kiderül. :) Nagyon örülnék Lucifernek! ( Ugyan abba a porhüvelybe, természetesen. )

Tulazon - 2015. 11. 15. 19:25

Ahhoz képest hogy az éved úgy kezdődött, hogy senki nem haloot semmnit a Sötétségről, egyáltalán fogalmuk sem votl, hogy ilyen egyáltalán létezik, most Sam: “I’ll look into the lore”
milyen lore? Varázsütésre most majd talál valamit az asztalára pakolt 5-6 Egyetemes könyvből, sőt az interneten fog rábukkanni valamilyen megoldásra, ahogy általában?

zagloba - 2015. 11. 15. 21:30

Tulazon: 5-6-nál kicsit több könyv van azért ott…

A “senki nem hallott semmit”-tézist cáfolja, hogy pl. Metatron /is/ tudott pár dolgot.

Most komolyan: ha nem ismerek valamit, és most hallottam róla először, nem az a logikus, hogy kutakodni kezdek?

kylo ren - 2015. 11. 15. 22:03

Porhüvely sztori már biztos, hogy nem lesz, ennyire nem lehetnek pancser fosok az írók. Nagyon remélem, hogy értelmes, izgis dolgot kerekítenek ki ebből az egyébként tényleg meglepően fasza visionos szálból.

kylo ren - 2015. 11. 15. 22:08

Castielt én már régen nem erőltettem vna a hetedik évados halála óta… Szerintem a tini csajok miatt tartják am még sajnos…

Tulazon - 2015. 11. 16. 12:17

zagloba: úgy értettem, hogy a szokásos jelenet lesz, hogy 5-6 könyv az asztalon, egymáson, 2 kinyitva, amiben nyilván találnak valamit, egy olyan dologról , amiről Isten jobbkeze is csak akkor hallott, mikor a főnök néha elszólta magát.

kylo ren - 2015. 11. 19. 02:28

Tegnap előtt volt egy rendezvény, ahol Jared Padalecki elmondta, hogy a téli szünet előtti utolsó részben fog kiderülni (micsoda meglepetés), hogy ki küldi Samnek a látomásokat… Jensen Ackles szerint a rajongók már tudják a választ. :D Ezek után már tényleg nem számítok sok újdonságra, de akkor is jó ez a sztori nagyon! Kár is, hogy ilyen hamar el fogják lőni.

Claire8310 - 2015. 11. 19. 10:40

Nahát ez a mostani resz is bejött, főleg a Sam a liftben a bohóccal :D jo hogy visszajöttek ezek a szellemes sztorik, kissé megcsavarva, a hangulat továbbra is meg van, es a két színes is nagyon tuti megint. Ezt igy most szeressem nagyon :)

vev - 2015. 11. 19. 13:29

na, a következő részt Richard Speight Jr. rendezi és eléggé khm…. “trickster” szagú az előzetes.
Már csak arra leszek kíváncsi, karakterként is feltűnik-e az évadban. Ha már úgyis lenyilatkozták korábban a készítők, hogy Gabriel tényleg életben van, egyszerűbb lenne őt előszedni, mint Lucifert és Mihályt a ketrecből kikotorni. (Lucifernek mondjuk örülnék, de csak akkor, ha Mark Pellegrino játszaná. Neki feküdt, Jared meg inkább csak… meeeeh kategória volt.)

yagami - 2015. 11. 19. 15:54

Valóban kicsit olyan. De visszatérve a 7. részhez… imdb-n 8,8 -on áll eddig. Eddig az értékelések megegyeztek nagyjából azzal, amit pl. itt is írtak. Tehát imdb 9,2-től beszélhetünk olyan részről ( eddig az évadsorán legalábbis ), ami többeknek bejön. A felett már kiemelkedő ( pl a Baby 9,8 aztán 9,7 ). A gyengébb részek vagy megosztóbban lettek 8, vmennyi. Pl. a 3. és az 5. rész. ( 4.-et láttam utoljára, majd vizsgák után ledarálom..)
Szóval… aki már látta vagy megnézi… tényleg gyengébb volt az évad jobb részeihez képest vagy tartja a szintet? Mert az előzetes alapján több pontot vártam. Lehet nem kéne erre alapozni, sőt, de úgy látom most a pontok egyenesen arányosak kb. a véleményekkel. Na mindegy… csak gondoltam akkor már rákérdezek.

vev: imdb-n szereplők közt nem írja. Jajj… nem akarok mindig ezzel jönni, de most ennél az évadnál nagyon rákattantam erre az oldalra:D Ennek ellenére még lehet esély rá, hogy szerepeljen vagy az már kőbe vésett? Örülnék, ha visszatérne. 9. évadban is jó volt látni, az egyik legjobb rész abban az évadban. Lucifer is jöhetne vele együtt és természetesen csak is Markkal!:)

winnie - 2015. 11. 19. 18:41

yagami: az imdb-re író user nem tudja, hogy ki fog szerepelni egy részben, az csak a leadás után derül ki.

egyetlen forrás van ezzel kapcsolatban, a cw epizódismertetői, amiket 2-3 hétre előre adnak ki. és azok nem olyan részletesek, mint a cbs-esek, amik felsorolják az összes szereplőt, vendégeket csak ritkán említenek.

a következő rész epizódismertetője itt például a következő. (mondom, elvileg ezen kívül nincs más forrás, max személyes infók a készítőktől.)

WEDNESDAY, DECEMBER 2
—-
SUPERNATURAL

“Just My Imagination” – (9:01:59-10:01:59 p.m. ET) (Content Rating TBD) (HDTV)

RICHARD SPEIGHT, JR. DIRECTS; NATE TORRENCE GUEST STARS – Sam (Jared Padalecki) is shocked when his childhood imaginary friend Sully (guest star Nate Torrence) makes an unexpected appearance. Sam can’t understand why he’d see Sully now but what’s even more surprising is that Dean (Jensen Ackles) can see him, too. Flashbacks reveal young Sam’s friendship with Sully and why he needed him. Richard Speight, Jr. directed the episode written by Jenny Klein (#1108). Original airdate 12/2/2015.
—-

yagami - 2015. 11. 19. 18:55

Aha, értem. Köszi!:)

vev - 2015. 11. 19. 22:24

én tudom, hogy a szereplők közt sehol sem említették. :””D azért filozofálgatok rajta, hogy vajon a karakter is visszajön majd-e valamikor az évad során.
Az meg, hogy az előzetes “trickster szagú” csak annak szólt, hogy vicces és valahol nagyon helyénvaló, hogy éppen egy ilyen epizódot rendez pont ő. :D

yagami - 2015. 11. 19. 22:43

Ja, azt hittem konkrétan ebbe az epizódba gondolod. Félre értettem… na mindegy:D
Kíváncsi leszek a részre, mert ha jól néztem ez az első Supnat rendezése.

kylo ren - 2015. 11. 20. 03:32

11×07: Az előző részt szidtam, mert sokat bénáztak a mellékszálakkal, de ez az évad még mindig az elmúlt évek legerősebbike. Ez a 7.rész nem volt nagy jelentőségű ugyan, de tényleg sztem az elmúlt 3 év legerősebb töltelékrésze… És a főszál és a történet még mindig nagy jelentőségű és izgalmas… És emberek, ez csak egy töltelékrész volt, de mi lesz itt még a téli szünet előtti mid-season fináléban meg úgy egyáltalán. 11.évad újabb piros pont!!!

A - 2015. 11. 20. 17:20

Kylo ren! Igen, ez tényleg egy töltelékrész volt, és gyengébb is volt, mint az évad átlaga, de egy 20+ résszel rendelkező évadba simán belefér, és azt is gondolom, hogy muszáj néha visszatérni azokhoz az alapokhoz (egy epizód = egy szörny), ahonnan a sorozat elindult.
Ami kicsit megrémített, az a vége volt. Mert ha most megint elkezdik, hogy az egyik fel akarja áldozni magát (Sam azzal, hogy mi van, ha vissza kellene mennie a ketrecbe), a másik meg egy évadon keresztül akarja megmenteni, akkor eskü, hogy fölvágom az ereimet.

kylo ren - 2015. 11. 20. 23:26

Azt mondjuk őszintén szólva nem vágom, hogy miért az a következtetése, hogy VISSZA KELL MENNIE A KETRECBE!!! – Ez Isten üzenete. (Gondoljunk csak bele egyébként mekkora baromság ez önmagában) és fel se merül benne, hogy azért látja a ketrecet, mert Lucifer küldi az üzeneteket onnan és nem Isten…

yagami - 2015. 11. 21. 12:40

Nem tudom, a helyébe lehet én is azt gondolnám, hogy mi van, ha vissza kell kerülnöm… vagyok akkora paranoiás:))

sledge - 2015. 11. 23. 21:13

Vagy lehet, h el fog jönni az, amit láttunk korábban és Sambe be fog mászni Lucifer és kezdődik az apokalipszis.

kylo ren - 2015. 11. 27. 15:21

Remélem, hogy nem, mert ezt már láttuk az 5.évadban. De nagy húzás lenne és a jelek arra is mutatnak, hogy ki fognak mászni a ketrecből Adam, Lucifer és Gabriel.

yagami - 2015. 11. 27. 21:48

Gabriel nincs a ketrecben tudomásom szerint.

yagami - 2015. 11. 27. 21:51

Egyébként, hogy ha valaki nem látta volna:
https://www.youtube.com/watch?v=D2yRxAtAcbM

kylo ren - 2015. 11. 29. 20:32

Ja igen, Mihályra gondoltam, bocs… Am még Gabriel is visszajöhet a végén, mert elvileg él.

kylo ren - 2015. 12. 03. 07:05
yagami - 2015. 12. 03. 09:43

kylo: Most akartam írni… aki igazán meglepire vágyik ne nézze meg a 9. rész promóját! ( Én sose bírom ki.. )
Aaaaahhhhhhh k_urva jó!:DD Suliba vagyok, de majd otthon hanggal is vagy 10x megnézem. Lehetett rá számítani, meg mondták hogy majd mid-season, de akkor is… végre! Ez most feldobta a napom… :D Alig várom, hogy vége legyen a vizsgaidőszaknak és otthon letudjam darálni a részeket… 4.-et láttam utoljára. Nem tudom, hogy bírom ki…

szirial - 2015. 12. 03. 20:14

Szóval jön Mihály, awesome.
Nagyon jókat röhögtem a képzeletbeli barátos részen. Félelmetes nem volt, de szórakoztatott. Dean szórta az egysorosakat. Csak Sam visszaemlékezései untattak. Jsj, nem akarok vadász lenni, ja, mégis az leszek.

A - 2015. 12. 03. 20:40

Ebben a részben az tűnt fel nekem, hogy kézzelfogható volt a két főszereplő színészi kvalitása közti különbség. Persze lehet, hogy JP-nek nem írnak jó szöveget, szerepet, de ezt a sót Ackles viszi. Nem hiszem, hogy nézném a 11. évadot is, ha csak azt az egyféle szenvedő (jó, van egy szenvtelen is) arcot kellene néznem, amit Padalecki tud hozni/vagy mutat meg/vagy írnak neki.
Meglehetősen elnéző vagyok a sorozattal, de szerintem ez az évad most elég jól alakul; nem kapkodják el, mint abban az évadban, amikor Abbadont próbálták ki főgonoszként, vagy nem olyan átgondolatlan, mint a leviatánok esetében; jók a töltelékepizódok is.

Claire8310 - 2015. 12. 03. 23:29

Na őrület sokat röhögtem rajta. Megint jó rész. jaaaj de jó most ez így:)

Lajoska67 - 2015. 12. 04. 00:43

Látom, hogy a nézettséges se rossz tulajdonképpen a sorozatnak (nézőszám alapján legalábbis), és hát tényleg nézhető is. Az előző évadokkal ellentétben nem igyekeznek minden áron az agybeteg harcot erőltetni a nagyobbnál nagyobb hatalmú ellenségekkel, mert pár évada már izzadtságszagú volt tőle a sorozat. Úgyhogy most sok esetben simán az aktuális részekre koncentrálnak, és ez jó.

Várom, hogy mikor fognak végre olyan évadot forgatni, ahol pl. Thule Társaság lesz a főellenség, mert azzal lehetne egy nagy újítást véghez vinni, és egyben érdekes is lenne.

kylo ren - 2015. 12. 04. 03:41

Ez és a Baby az évad eddigi csúcspontjai. Pont. Újra várom a részeket. A jövő heti pedig remélem pont annyira lesz wtf, mint amennyire a trailer ígéri.

kylo ren - 2015. 12. 04. 03:45

Már van egy új is am. Itt lehet megnézni kéremszépen. Várós! https://www.youtube.com/watch?v=68FaR1FrJqc

v0m1t - 2015. 12. 10. 19:34

WOW, ezt nem tudom honnan húzták elő, nagyon sok év óta a legjobb rész

9/10 mert Death nem került meg

Jap - 2015. 12. 10. 19:59

Ez állat volt!9/10 szintén.

Lajoska67 - 2015. 12. 10. 23:49

Ez olyan 4-5. évados jellegű rész volt. Frankó.

Tusika - 2015. 12. 11. 00:41

A 11. évad egészében véve nagyon jó, de most a 9.résszel feltették az i-re a pontot. Csak pozitív dolgok jutnak eszembe a résszel kapcsolatban, egy 10-est megér. Legalábbis nekem olyan élményt adott amit rég nem hozott a sorozat, csak így tovább! :D

kylo ren - 2015. 12. 11. 02:45

Durva cliffhanger annak ellenére, hogy
SPOILER SPOILER
azért szerintem lehetett sejteni, hogy Lucifer állt végig a háttérben. :)
Bár bevallom egyre inkább gyanakodtam, hogy mi van ha Rowena az és valami varázslatával próbálja Sam-et átverni bár még simán lehet, hogy ő is benne van, hiszen a varázslat elromlott valahogy a végére és Sam csapdába esett az ígérete ellenére… Ezt csak én nem értem egyébként?
SPOILER VÉGE

Hát ez a 9 rész önmagában tényleg egy egész “évad-jellegű”. Egy nagyon jó évad. Annyira nem lehet tudni, hogy most mi jön, mint jó párszor régebbi évadzáróknál és még az évad közepén sem járunk… A gond csak az, hogy nagyon sokszor az ilyen cliffhangherek után az alkotók nem tudták megugrani a lécet és egyszerűen mélyrepülés következett. Láttam a januári promót, hát érdekes, hogy ezeket a képeket, hogy fogják ebből a cselekményből kihozni – a Mikulást meg a karácsonyfát meg a második részből a kaszást, akit Dean nem is ismer – Hát nem tudom… Nagyon remélem, hogy ennek az őszi szezonnak a nyomán fognak haladni tovább és kitart a dolog még 14 RÉSZEN keresztül…. Nagyon érdekeset húztak idén, súlyos válságból tényleg beszélhetünk a sorozat egyfajta feltámadásáról. Ez pedig, hogy egy évad így beindul már az elején, hogy kb 24 szintű pörgés és fordulatok vannak… Ilyen talán még az elején sem volt az aranykorban… Mármint, hogy ilyen szerkezetű az évad, nem a minőségre értem, azt mindenki döntse el maga… Na mindegy részemről 8.5/10 és nagyon várom a januárt. Ez para 3 hónap volt…

(Ja és érdekes, hogy az előttem szólók nem is említették, de biztos észrevették, hogy Castiel nem szerepelt ebben az utolsóban… Sőt az elmúlt 3 részben sem… Nekem megmondom őszintén, egyáltalán nem hiányzott az a fáradt vonal, így is működött minden…)

kylo ren - 2015. 12. 11. 02:47

És mielőtt visszatér a sorozat már lehet, hogy tudni fogjuk, hogy újra berendeli-e a CW a következő évadot. Nem mernék most egyik válaszra sem tenni nyugodt szívvel.

bellarea - 2015. 12. 11. 14:13

Én nem örülök Lucifernek, remélem, nem az 5. évadot futjuk újra. Végig sejtettem, ő küldi a látomásokat. Hol van Michael egyébként? Nagyon magára talált most az Odaát. Szomorú lenne, ha most kaszálnák el. Már arra is gondoltam, azért ennyire jó, mert “búcsúmenet”, de inkább nem is gondolok erre :D szerintem újabb tüntetéseket szülne, mert az a bázis, aki kibírt 11. évadot, már eléggé a keménymag :D

kylo ren - 2015. 12. 11. 16:53

Biztos nem futjuk újra az 5.évadot, szerintem ezt a szálat nagyjából le fogják tudni a következő részben. Sam nyilván ki lesz szabadítva… :D Gondolom Dean azért fog Billie-hez fordulni, mert a kaszások be tudnak menni a ketrecbe. Bár elvileg Castiel is be tud menni, hiszen a 6.évadra ő hozta ki öcsit. Sőt ez nem is az igazi ketrec, csak egy vallató-zárka szerű, ahova megidézték Lucifert… Nemtom, azért sok a logikai bukó sajnos… De akkor is jó volt a rész!!! :D

Zora - 2015. 12. 11. 20:00

11×09

Hát, le a kalappal a készítők előtt. Még csak a rész felénél járok, de ha Amara Isten testvére, és ő csupán az emberi lelkeket egyesítette önmagával, hogy örökké éljenek – akkor Isten is ez alapján gyilkos: ő is elveszi az emberek lelkét, hogy örökké éljenek… Vagyis: ha Amara gyilkos, Isten is az. Ha Isten nem gyilkos: Amara sem…
:-)))
Ez nagyon érdekes megközelítés!

kylo ren - 2015. 12. 11. 20:51

Szerintem Amara gonosz… Az amit ő elmond, hogy egyesíti a lelkeket önmagával, hogy örökké éljenek… Oké, de hogyan élnek? :D Benneragadva, tehetetlenül… Isten legalább adja a Mennyországot lehetőségként. Arról nem is beszélve, hogy Amara egész egyszerűen lélekvámpírként kiszívta gyanútlan gyerekek lelkét is és a legtöbbjük teste vérszomjas, gyilkossá vált, lásd a rendőrnő az első részben… És megmondta Dean-nek is, hogy a tervének a legvégét nem kell tudnia egyelőre. Nagyon jól hangzik mi?

Andy - 2015. 12. 13. 20:50

Fúú, milyen mellei vannak Amarának! :D

Kissur - 2015. 12. 14. 15:56

kylo ren: A 6.évadban nem Castiel hozta ki Samet, hanem Crowley.

Amúgy annyira sajnálom, hogy nem kezdtek semmit azzal, hogy Dean ölte meg a halált. Azt hittem, hogy ő veszi át a szerepét, vagy ilyesmi.

Dale - 2015. 12. 14. 20:28

Ahogy ezt az évadot eddig felépítették nekem úgy tűnik,hogy a 12. lesz az utolsó évad.Arra tippelek,hogy amikor legyőzik a darkness-t az évad végén akkor Lucifer végleg kiszabadul és akkor visszatérünk az 5. évados történet szálra.

yagami - 2015. 12. 14. 21:37

Dale: Az is lehet. Sokaknak nem tetszene az önismétlés, de nekem az a sztori annyira tetszett, hogy örülnék a kicsi visszakanyarodásnak.
Viszont remélem nem lesz még vége, főleg most hogy felfelé ível. :) ( persze lehet, hogy azért )
Nem tudom elképzelni, hogy az legyen az utolsó, de majd kiderül:D

vev - 2015. 12. 15. 18:08

Csak azt nem értem, hogy az istenben nem jutott eszébe Deannek legalább, hogy Lucifer beszél Samhez, nem Isten. Az előző évadban Káin még mondta is neki, hogy az ő testvérét ugyanígy etette meg annak idején.
Most vagy a forgatókönyvírók felejtenek iszonyatosan gyorsan, vagy Dean.

kylo ren - 2015. 12. 15. 18:11

vev, szerintem mind2 :)

vev - 2015. 12. 21. 00:11

és persze Crowley kedves mamája szabályosan nyáladzott Luciferre… hogy ezen én miért nem csodálkozom? :D

yagami - 2015. 12. 24. 15:18

Na most jutottam el a 9. részig. Jó volt, az Amarás jelenetek kifejezetten jóra sikerültek. Kíváncsi leszek a folytatásra… főleg a promó alapján. Viszont mikor még Sam kívül volt a ketrecen és beszélgetett Luciferrel az kicsit csalódás volt. Ajjj… írhattak volna jobb szöveget is Lucifernek. Meg úgy éreztem Mark játéka se volt egy 5. évados Lucifer. Vagy egy 7. Viszont a ketrecen belül már a szöveg és a játék is f_asza volt – az alsó-felső ágyas mondatot leszámítva.
Szóval egyértelműen a legvége volt a csúcs ezzel és az Amarás jelenettel.

Marianna - 2015. 12. 25. 21:52

Nem tudom, hogy mi van ezzel a 11. évaddal, de eddig nagyon tetszik, amit látok.

yagami - 2016. 01. 21. 02:45

A 10. rész imdb-n eddig 10/10 49 szavazatnál. :)
http://puu.sh/mDyaR/cc5c2de70d.png

Kíváncsi vagyok reggelre hogy fog állni. Sajnos csak jövő hét végén tudom megnézni…

Zora - 2016. 01. 21. 22:20

11×10

Hűűűűűűűűű… Na, erre nem számítottam.
Viszont poénhegyek voltak:
Dean, Rowenának: -Kapd be!
Crowley, kezében a pórázzal: -Akarod? Mert ha most mondom, megteszi!

A francba Castiellel, hogy ilyen kishitű volt!!! De akkor most hol van ő?

Zora - 2016. 01. 21. 22:23

Eltűnt az előbbi kommentem… :-(

sledge - 2016. 01. 21. 22:25

Atyaúristen, ez mi volt? Kirúgták az egész stábot tavaly? Zseniális, nincs rá jobb szó. :) Falatkának igaza volt. :) A 6. évad óta a legjobb rész és a dumák hatalmasak. A hét dumája:

SPOILER:
– Kapd be.
– Ha szólok, most megteszi.

sziszko - 2016. 01. 21. 22:36

szuper rész volt! nyomozó leszek Los Angelesben se volt rossz beszólás :) remélem ilyen marad az évad másik fele, elég volt a lejtmenetből, a zenék is nagyon ott voltak…

kylo ren - 2016. 01. 21. 22:39

Te jó Isten… Hova lehet ezt még fokozni? (Bár kicsit bizarr, hogy Misha Collins most ilyen lesz egy ideig :D)

kylo ren - 2016. 01. 22. 02:53

De basszus… Vannak bajok azért ezzel. Az 5.évad végig arról szólt, hogy csak Sam lehet Lucifer porhüvelye, Nick is csak átmeneti volt, aki nem is bírta el és az utolsó részben már oszlott…Szóval ha ezt a logikát követik SPOILER akkor Cas

kylo ren - 2016. 01. 22. 02:57

is csak átmeneti fuvart jelenthet és újra Samet kell környékeznie. Másrészt meg Cas nem porhüvely aki igent mond, hanem annak a lakója. Harmadreszt meg nem lehet ennyire hülye h csak úgy igen-t mond egy üres ígéretre… Jó volt jó volt, de azért bele lehet kötni a sztoriba. Örülök, hogy Rowena off végre. Ez volt az egyetlen jó epizodja az egész sorozatban és ennyi is volt :D De ez teljesen jó… Többi felvetésemhez mit szóltok?

Mala - 2016. 01. 22. 10:54

Annyira örülök Rowenának! :)
Nagyon nagyon nem szerettem őt, mind a karakter, mind a színész idegesített.

szirial - 2016. 01. 22. 20:46

Nagyon tetszett ez a rész, ill. az egész évad is. Végre megint izgalmas, jó dumák, jó zenék.
De Cas “igen”-jén én is elgondolkodtam. Jimmy Novak már nem létezik, ezt egyszer valamikor említik. Tehát Cas az egyedüli lakója a porhüvelynek. Talán elég erős Lucihoz, hiszen Isten kétszer is rebootolta. De, hogy hitt Luciernek, ez pillanatnyi elmezavar.

neon - 2016. 01. 22. 23:02

Misha nem olyan jó színész, úgyhogy remélem ez csak átmeneti, amúgy jól alakul a sztori.

neon - 2016. 01. 22. 23:04

Kylo szerintem Cas annyira betojta Amarától, hogy inkább Lucit választotta. (Bármelyik veszít az egyikük kiesik, viszont ha Luci nyer-őt már egyszer sikerült legyőzni, szóval..)

A - 2016. 01. 23. 00:02

Az nagyon pozitív, hogy Rowenát offolták végre. A rész is tetszett, és annak ellenére, hogy komor, meg nincs hepiend a végén, tök jó, hogy telenyomták poénokkal. Nekem a “Jelszó” volt a kedvencem.

kylo ren - 2016. 01. 23. 01:43

Öööö… Az tuti, hogy nem azért választotta Lucifert mert megijedt volna Amarától, az nagyon gáz lenne… Abban bízom, hogy amikor Amara azt mondta neki, hogy feladata van számára, akkor direkt ezért küldte el, mert valamilyen szinten ő akarta Lucifer kijövetelét kiprovokálni, mert azt hiszi, hogy még mindig erősebb és talán ekkora káosszal eléri Istent. Ez még érthetőbb lenne, bármilyen más magyarázat sztem gagyesz…

Szerintem elég jó színész am és jól hozta a dolgot, pont nem azzal van a baj, hanem inkább azzal, hogy nem azt szeretném nézni, hogy Mark Pellegrinot utánozza a következő 13 részben, mert akkor inkább jöjjön valahogy tényleg Mark Pellegrino… :D Mert ez így bizarr lesz.

Hát nagyon magas labdát dobtak, tényleg jó rész volt, de az egész évadról szinte csak szuperlatívuszokban lehet beszélni eddig, az 1.rész jó volt, 2.is, 4. nagyon, 5. nagyon, 8. megint csak egy erős drámai rész, 9.-10. überfasza… Ez elég pozitív mérleg. A kimaradt 3 rész is tűrhető… Szal eddig nagyon hozzák és sztem színészi oldalról is az egyik legerősebb évad. Döbbenet, hogy így magukra találtak a semmiből! Csak tényleg, sajnos félek, innen még mindig nagyot lehet esni, főleg ezzel a Mishás dologgal. Bizakodom viszont nagyon, jövő heti részt is tűkön ülve várom. (Régen volt ilyen ezzel a sorozattal kapcsolatban.)

kylo ren - 2016. 01. 23. 01:48

Ja és érdemes megemlíteni, hogy kb 90%, hogy idén sem ér véget, mert a CW-boss is lenyilatkozta, hogy ő szeretné, ha lenne 12.évad és most tegnap Carver is elmondta, hogy nem tervezik abbahagyni egyáltalán.

Tulazon - 2016. 01. 23. 22:09

Misha Collins Mark Pellegrinót akarja játszani. Egészen rosszul megy neki.

kylo ren - 2016. 01. 23. 22:25

Tulazon sztem nem megy neki rosszul :D csak Mark Pellegrino mégiscsak az eredeti. :D Nyilván azért kell így csinálni, mert amit Pellegrino jatszik és ahogy gesztikulál és fintorog meg csípőre teszi a kezét az a mesében nem a színész, hanem a lény szemelyisege, aki testeket vált. Tehát ezzel nincs baj, csak bizarr lesz, ha sokáig kell nézni. Ha nem, akkor egy jó gag sztem. :)

yagami - 2016. 01. 23. 23:54

Szerintem is gyengébb színész Misha. Remélem csak átmeneti lesz… Markot akarom. :)

A - 2016. 01. 28. 22:12

Azt hiszem, megoldották, hogyan alakítsa Misha Luci szerepét azzal, hogy saját magát játszatták el vele.

kylo ren - 2016. 01. 29. 00:13

Ajj… Gagyi volt a sztori… Mindig azzal rontják el, hogy bonyolítják meg többszálon futó cselekményt erőltetik. Ennek a sorozatnak nem erőssége ez!!!!!!!!!

yagami - 2016. 01. 31. 19:50

A 10. részben a sötétség játéka nem tetszett annyira, eddig jobb volt, most kevésbé jött be. Na mindegy, de az, hogy sötét volt meg magába szívta a sötétséget jó ötlet volt.
A 11. rész se volt annyira rossz szerintem, mint aminek leírják. Az írások alapján kicsit talán pozitívan csalódtam. Misha pedig összességében jobban játssza Lucifert, mint hittem.

kylo ren - 2016. 02. 05. 02:27

11×12
Megint gagyi volt a sztori, viszont jól meg volt írva összességében a rész. Meglepően erősek még mindig a drámai jelenetek, mmint, hogy sokkal komolyabban meg vannak csinálva, mint az elmúlt pár szenvedős évadban. A vacsorás beszélgetés, nem tudom miért, de kifejezetten tetszett. Nem volt rossz rész, de várok már megint egy feszültebb vonalat, ami decemberig volt.

kylo ren - 2016. 02. 05. 02:32

Az is pozitívum, h nem erőltették Clairnél a múltba révedezős Castiel dolgot és nem csináltak vígjátékot abból, hogy Luciferrel találkozik. :D

yagami - 2016. 02. 05. 05:01

Na, nem tudom visszakerül-e a hsz-em, addig nem írom le még egyszer, mert hátha. :)
Addig az új rész összességében tényleg nem volt rossz, talán rosszabbra számítottam. A következő rész is “töltelék” lesz, amivel semmi bajom, hogy ha jóra meg lesz írva. Ami az előzetes alapján még így is lehet. Mindenképpen kíváncsi leszek, sajnos azt is később fogom majd megnézni.

Megint volt visszaemlékezés… sose tetszik ennék a sorozatnál. Szinte mindig kihagyhatnák, nem tudom minek hozták be. Tudjuk, emlékszünk. Legalábbis én így vagyok vele és feleslegesnek érzem. Régen ( 1-5 ) nem volt ennyire szájbarágós.

Zora - 2016. 02. 06. 13:56

11×11

Hát, ez a Mildred csúcs volt! :-))))
Dean meg szerelmes Amarába – ezt nem tudom, hogyan tudják majd megoldani…
Lucifer jól játszott. Amúgy, elképzelhető, hogy azért lépett le a bunkerből, mert ha sokat van Sam közelében, akkor S rájöhet, hogy ki ő valójában?

Zora - 2016. 02. 06. 15:57

11×12

@yagami – hát, én Alexre nem emlékeztem, úgyhogy örültem a visszaemlékezéseknek. Claire-re igen, főleg Castiel kapcsán.

Jó volt ez a rész is, a srácok alaposan részt vettek egy családi vacsorán…

Zora - 2016. 02. 06. 15:59

Még a 11×11-hez.

Mikor az öreg sírját ássák ki, a sírkőre halálozási dátumnak 2016 március 18 van írva.
Ez vajon miért? Később akarták talán leadni a részt?

yagami - 2016. 02. 06. 16:27

Zora: De a rész legelején is mutatták az “akkor”-ba. Bőven elég lett volna szerintem. :)

kylo ren - 2016. 02. 07. 19:32

Nagyon sok időbeli ugrás volt az évadok között, pld a 7.-8. között asszem kb 1 ev telt el, meg a 6. évad előtt is. Szóval ha ezt a logikát követnék, akkor a sorozat kb két évvel előbbre jár :D (De nem követik am, ez egy bukfenc)

Zem - 2016. 02. 08. 19:43

Ti nem láttátok azt a képet, amit Sam említett? (mókus taxizik egy madár hátán) Én inkább pont meglepődtem, hogy ilyen nagy lenne az “átfutási idő”, de egyrészt nem emlékszem, mikor volt felkapva ez a kép, másrészt meg a lényeg az, hogy ezeknél a sorozatoknál, ahol nincs jelentősége az időnek, – vagyis pont az a lényeg, hogy minél közelebb érezze magához a néző, térben, időben, és realitásban is, – ott az időugrások után szerintem próbálnak visszatérni a jelenbe.
Már nem emlékszem hány nagyobb ugrás volt, de a 7. évad első részei meg egymás után játszódtak, szóval ott sokat visszahoztak.

korum - 2016. 02. 11. 16:57

Megvolt a Rick és Morty crossover :)

kylo ren - 2016. 02. 12. 04:00

Ha ilyen részeket is tudnak szállítani, töltelék, “monster of the week” címen, akkor mi a magyarázat az elmúlt két hétre már megint? Remek volt szerintem, végre újra egy eredeti sztori, a sok picsogós klisé helyett. Érezni nagyon, hogy kevesebb rész kéne egy évadra és akkor valszeg csak ilyesmi részek érkeznének, mint a 9-10 és ez. Nagyon jó hangulatú volt, tényleg izgalmas volt az ügy is. Nekem tetszett a csavar is, esküszöm, hogy nem számítottam rá, hogy ki fog előjönni a függöny mögül. Szinte biztos vagyok benne, hogy Amarát akkor is Dean fogja hidegre tenni a végén. :D Jövő heti rész is nagyon várós trailer és sztori alapján…

szirial - 2016. 02. 18. 21:00

Ez a tengeralattjárós rész nekem kifejezetten tetszett. Misha jobb volt a vártnál.

A - 2016. 02. 18. 23:42

Annyira felidegeltem magam azon, hogy az 1493-as megszállt Franciaországban egy 60-ban megjelent dal szólt, hogy legalább egy fél óra szünetet tartottam a nemlétező főcím után.

kylo ren - 2016. 02. 19. 01:58

SPOILER
SPOILER
SPOILER
SPOILER

Lehet, hogy a kéz lemerült a végén, de Rob Benedict visszatér a 20.részben, ezt bejelentették, így sajnos minden nagyon kiszámítható már… A résztől is jobbat vártam volna… Nem egy felszálló ág ez a midseason óta, sajnos beigazolódott, amitől féltem, hogyha végleg meglépik Lucifer kihozását, az nem jó irányba fogja bonyolítani a cselekményt… Elég lett volna ezt elintézni azzal a két résszel… Ráadásul iszonyat nagy baromság, hogy Cass csak úgy igent mondott és nem számolt a veszélyekkel… Ezt egyszerűen nem tudom elhinni, micsoda hülyeség ez… Am nem hozza rosszul a karaktert egyáltalán, de nagyon béna, hogy ezt kell nézni, hogy utánozza az eredeti színészt.

kylo ren - 2016. 02. 19. 02:03

És most komolyan ez lesz a főszál, hogy csinálnak egy ilyen Alien vs. Predator, vagy Freddy vs. Jason dolgot? Ez valahol annyira röhejes…

Peti - 2016. 02. 19. 13:15

@A, 1493-ban kik szállták meg a franciákat, a kasztíliaiak, vagy a Nápolyi Királyság? :P

kylo ren - 2016. 02. 19. 14:12

Igen még mindig jobb, mint az elmúlt pár évad, de az őszi szezon után, úgy érzem, hogy esett megint a színvonal.

neon - 2016. 02. 19. 19:56

kylo mondtam én :D

everest456 - 2016. 02. 20. 11:45

Végre egy rész, ami a főszálat vitte tovább, bár ez már a sokadig időutazós történet volt, úgy látszik ha kell egy Deus ex machina, akkor ehhez nyúlnak

Innen két lehetséges alternatíva van, vagy Crowley vagy Amara kell Lucifer legyőzéséhez (és nem tudom, hogy meg merik-e lépni az “evil God” fordulatot az évad végén)

vev - 2016. 02. 20. 15:47

Miért kéne legyőzni Lucifert? Előbb Amarát talán… A jelenlegi felállás szerint nem nagyon maradt egyéb erős ember a házban. Isten Kezét is lemerítették, szépen kilőnek minden lehetőséget. Bár ha nem rendelnek be 13-dik évadot nyugodtan felzabálhat minden lelket a némber.
Egyébként meg ha lesz még tovább, Lucifert nyugodtan meghagyhatnák következő ellenségnek (bármilyen testben). Rowenának abban igaza volt, hogy Crowleyra túl jó hatással vannak a tesók, ő már az életben nem fog komolyabban ellenük dolgozni, akár visszakerül a trónra, akár nem. Egy ideje én már komolytalannak érzek mindent, amit művel. Úgy kábé azóta meg főleg, hogy lazán leültek Deannel és pia mellett beszélték meg Rowena hamis vádjait. A Sötétségnél feljebb meg úgysem léphetnének, én meg akár azt is megnézném, mit csinál úgy Lucifer, hogy a csata Mihállyal nincs terítéken. (Szegény egyedül maradt a sitten.)
Amara meg… kezdek félni, hogy egy tollvonással el fogják intézni. Most néztem a hírt, hogy Rob Benedict jön a huszadik részre, és hát akkor ez egyértelművé teszi, hogy tényleg Istent csinálnak belőle. (És itt most teljesen mindegy, hogy anno Kripke minek/esetleg magának írta meg, azóta már annyiszor változott a kánon…)
A Halál is elmondta, hogy anno Isten mellett a négy arkangyal ereje is kellett ahhoz, hogy elzárják a Sötétséget. Ha most ezek után két sima halandó minden nélkül megoldaná, nem kicsit lenne abszurd.

Zora - 2016. 02. 21. 14:46

11×04

Hű, de jó rész volt!
Az viszont nem tetszett, hogy egyszer használatos a “cucc”. Inkább legyen úgy, mondjuk 60 év kell a feltöltődéshez. Vagy, mittudomén…
Szívesen megnéztem volna tovább Lucifer beépített szerepét. Kár, hogy elárulta magát.
Cas meg ne bánja a dolgot! Abban a helyzetben ezt tette. És, igazából, Luci eddig segítette őket, egy a céljuk. De ő valamit félreértett. Dean nem tudja megölni Amarát, ezért kell Sam. Felesleges lett volna megölni. Vagy csak a bosszú miatt?

kylo ren - 2016. 02. 21. 18:29

Ez a bajom, volt egy tök jó, téttel bíró, klasszikus felállás. Ketten a Nagy gonosz ellen. Most meg hogy Lucifert is kiszedték teljesen random módon, ez sztem feleslegesen bonyolítja meg az egészet, ráadásul Mark Pellegrinot is kidobták és egy ezerszer látott klisés eszközt vettek elő újra, hogy mivel ezek túlvilági szellemek és bárkit megszállhatnak, bárki játszhatja. Volt már mindenki minden kb…

kylo ren - 2016. 02. 21. 18:33

Az 5.évad óta bármilyen jó dolog felcsillant egy pillanatra, azonnal szétbarmolták pár résszel később valami hülyeséggel, mert valahoy ki kell tölteni a 23 részt…

vev - 2016. 02. 21. 19:14

Az a baj, hogy addig növelték a tétet/ellenség erejét, hogy most már szerintem az lenne irreális, ha megint le tudnák nyomni ketten. Oké, ők a helyi hősök, de ez tényleg túlzó lenne. Ahhoz, hogy ebből valami emészthető módon jöjjenek ki, el kellene engedni a ketten a nagy gonosz ellen dolgot.
Ha már olyan ellent hoznak be, aki a nagybetűs isten nővérkéje, merjék is végigjátszani.
Én örülnék, ha Lucifert nem pakolnák vissza a Ketrecbe. Kéne már egy kis vérfrissítés a másik oldal frontján. Crowley már azelőtt is nyámnyila volt, hogy kutyuska lett belőle.

kylo ren - 2016. 02. 22. 01:19

Sztem Crowley jó karakter, viszont Lucifer nem
müködik Mark Pellegrino nélkül.

vev - 2016. 02. 22. 11:32

Komolyabb bajom nincs Crowley-val, néha nagyon megmosolyogtat. A problémám mindössze annyi, hogy mint gonosz ellenség nem működik. Sokkal inkább a fiúk szövetségese már, mint ellenfele.És kéne már valami olyan állandó gonosz, aki nem csak ímmel-ámmal szivatja őket.

Zem - 2016. 02. 22. 18:21

Nekem sincs bajom Crowley-val ilyen fél-szövetségesként, de Lucifer tényleg jó lenne a másik oldalra, csak az a baj, hogy semmi oka nincs életben hagyni a fiúkat. Amara legyőzéséig még elhúzhatják ezt valahogy, de utána ki kellene találniuk valami nagyon jó indokot.

vev - 2016. 02. 22. 18:36

Ugye? :””D Crowley lassan már benne van a bandában, csak még egyikük sem vette észre. :””D
Oké, én nem bánom, csinálják, csak akkor hagyják meg mellé Lucifert. Mondjuk az tényleg necces, hogy miért nem ölné meg őket Amara után.

szirial - 2016. 02. 23. 21:15

Lucifer nem elég erős Amarra ellen. De emlékszik még valaki Jesse-re az 5. évadból? Már akkor fél kézzel akciófigurát csinált Cas-ből. Ha gyúrt azóta, akkor most jó hasznát vennék.

vev - 2016. 02. 23. 21:18

Nem lenne muszáj Lucifernek egyedül. Gyakorlatilag csak Raphael halott négyük közül. (és még apu is hazajöhet akár…)
Az a baj, hogy félek, hogy a végén valami nagyon agyatlan módon akarják majd elvarrni ezt az Amara-szálat.

szirial - 2016. 02. 23. 21:44

Szóval más is nagyon reménykedik, hogy Gabriel él?
Viszont Mihály a ketrecben ragadt.
Nekem is a legnagyobb aggodalmam, hogy a vége erőltetett, gagyi lesz.

yagami - 2016. 02. 23. 22:14

vev: Régen úgy olvastam asszem wikin, hogy a Bibliában – gondolom ott.. – Uriel is arkangyal. Tehát Ő is halott. S most olvasom, hogy az iszlámba van négy arkangyal, a kereszténységben 7. Tehát még lenne 3 potenciális jelölt, akik még eddig nem is szerepeltek. :) Jó “újítás”/frissítés lenne ezek behozása is szerintem.

Én pont a vége miatt nem aggódok. Ha belegondoltok a Supnatnak az egyik erőssége pont, hogy az évad vége… az előző évadbam is a 18. résztől tök jó részek voltak, jobbak mint az előtt és hát a finálé nagyon jó lett. Az mindig jó… :) Úgyhogy csak nem rontják el.

vev - 2016. 02. 23. 23:10

szirial: ez nem reménykedés. Richard és a producerek is megerősítették, hogy Gabriel életben van.

yagami: de a supnatban sosem tekintették annak. mármint itt mindig erre a négy civakodó tesóra voltak ráfeküdve. a sorozatban ők négyen azok csak.

és hát én is reménykedek, hogy csak nem szúrják el, de vannak bizonyos félelmeim.

yagami - 2016. 02. 24. 01:24

Valóban nem mondták ki. De szerintem a későbbiekben a többiek is előkerülhetnek ettől függetlenül, vagy előkerülhetnének…

vev - 2016. 02. 24. 14:38

Hát én nem hiszem. Mármint… lényegében konstans káosz van a Mennyben, mióta Mihály a Ketrecben üdül, Raphaelt meg ad acta tette Castiel. Ha lenne még valahol kószáló arkangyal a supnat univerzumában csak felruccant volna rendet pakolni.

yagami - 2016. 02. 25. 10:39

Újabb egy havi szünet. Viszont a folytatás megint jónak ígérkezik. :)

vev - 2016. 02. 25. 12:03

Na, én is kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoznak majd ki a következő részben. :D

vev - 2016. 02. 25. 13:59

egyébként csak én látom úgy, vagy a 16-os rész promójában tényleg Mark Pellegrino csapja fejbe Crowley-t hátulról?

LaCRossE - 2016. 02. 25. 16:37

vev: nekem is úgy tűnik.

http://imgur.com/qXNDyQm

yagami - 2016. 02. 25. 16:41

Erre nem figyeltem fel…. most még jobban várom:DD
( i_mdb szerint Rufus is benne lesz )

szirial - 2016. 02. 25. 18:23

vev: egyetértek, de jó szemed van.
imdb Boby-t is jósolja, nemcsak Rufust De vajon lehet neki hinni?
Kár, hogy Isten kezei egylövetűek. Figyelmeztető lövésre nem lesz lehetőség.

everest456 - 2016. 02. 25. 20:38

Amennyire nem tetszett az eleje, annyira bejött a rész.
Nem csak MotW rész volt, hanem haladt a főszál is.
Fura volt, hogy az utolsó áldozat, aki végül nem kötött alkut, mennyire hideg fejjel gondolta végig.

Crowley, meg Crowley volt :)

Zora - 2016. 02. 25. 22:31

11×15

Valahogy éreztem, hogy átverés, és azt is, hogy Crawley is csak megjátsza magát.
A végén mondjuk azt vártam, hogy odavarázsolta magát a Menedékbe.
Mert, gondolom, a srácok, miután Lucifer felfedte magát, levédték a bejáratot rúnákkal. De Luci angyal, C meg ördög, vagyis különböző jelek hatnak rájuk, tehát esetleg C bevarázsolhatta volna oda magát.
Az mondjuk tök poén lenne, hiszen most aztán tényleg közös a cél!

kylo ren - 2016. 02. 26. 02:42

Na végre megint egy izgalmas, fasza rész volt. Így kell ezt csinálni! Crowley mondjuk nekem is hiányzott a végére a fiúkhoz, hogy még kerekebb legyen a dolog, de így is oké volt… Pozitívum, hogy ezt a Lucifer kutyás dolgot se húzták el az évad végéig és Crowley megint kint van. Bár nem volt rossz momentum, de ennyi bőven elég volt. Remélem Castielből is ki lesz szedve mostmár lassan Lucifer és jön Mark Pellegrino vissza (ahogy láttam a következő rész előzetesét, van rá remény :D).

kylo ren - 2016. 02. 26. 02:49

Am elmondom, hogy sztem mi ez a Mark Pellegrino leüti Crowleyt előzetes rész. :D Láthatóan a bunkerban vannak, tehát valszeg Castiel “fejében” jár Crowley, hogy segítsen neki kiűzni Lucifert, mint anno Sammel csinálták a 9.évadban. Ez valszeg egy későbbi rész lesz, nem a soron következő, am is ez láthatóan több rész promója, nem csak a 11×16-é. Ez nem spoiler, csak az elméletem, ha az lesz akkor bocs!

Zora - 2016. 02. 26. 08:34

Még az jutott eszembe, hogy milyen bénák az Isten kezei, hogy tényleg csak egyszer használatosak… Persze, így lehet tovább keresgélni. Kíváncsi vagyok, mi jön még. Egy megpörkölődött csipkebokor-levél? (Sajnos bibliai ismereteim nagyon hiányosak.)

Zora - 2016. 02. 26. 08:38

OFF

Nekem egyre jobban bejönnek az ilyen szórakoztató angyal-ördög-szörnyek sorozatok. Tud valaki ajánlani valamit? Lehet régi, befejezett is. (Lucifer, Constantine megvan/volt.)

vev - 2016. 02. 26. 12:53

kylo ren:
érdekes elmélet, viszont akkor addig történnie kell valaminek, ami miatt Cas meggondolja magát. Mert most nem nagyon akarja/akarná kipaterolni a Sátánt.

Az Isten kezei meg így tényleg bénák. Remélem most nem azt fogják játszani, hogy minden részben előkerül egy újabb, csak aztán x, y, vagy épp z gyorsan lemeríti, mielőtt Amara ellen is használhatják.
Lucifer meg nagyon otthon van a popkultúrában ahhoz képest, hogy meddig hűsölt odalent. :”””D

szirial - 2016. 02. 26. 14:57

Zora
Sleepy Hollow-t próbáltad már? Erős SupNat utánérzet, az első évada jó is, aztán gyengül.

kylo ren - 2016. 02. 26. 17:35

Elég Crowleynak megszállnia, hogy tudjanak dumálni k és meggyőzze. Valszeg ez is fog történni, legalábbis ez az elméletem a trailer képről, aztán feltűnik Lucifer (Pellegrinoként manifesztálódva), hogy megakadályozza. Misha Collins mondott is olyasmit, hogy a 18.részben fogunk látni abból, hogy mi történik Castiel “elméjében”, miközben a kispadon ül. Isten keze: Rob Benedict a 20.részben elő fog kerülni, lehet h ezekre szükség sem lesz.

vev - 2016. 02. 26. 19:06

na, ezt érdekes lenne végignézni. :D
azért remélem, akárhogy is lesz, mark nem csak jön és megy. :””D és tűnik lucifer rögtön a süllyesztőbe.
robra leszek kíváncsi nagyon. ideje már, hogy apu hazacsattogjon. vajon megjátsszák?

szirial - 2016. 02. 26. 19:31

Ha a katolikus isten előkerül, akkor mi lesz a következő évadban?
Levadásszák őt is? Gigantikus poén lenne. Hiszen öltek már görög, germán és inka isteneket.

vev - 2016. 02. 26. 20:27

Ha lesz következő évad, szerintem már nem emelniük kéne a szintet, hanem valahogy csökkenteni. Épp elég mítosz, legenda, történet van, amit felhasználhatnak, ha akarnak.

Zora - 2016. 02. 26. 22:05

Köszi a Sleepy Hollow-ötletet, kezdéstől rajongó voltam, aztán a 2. évad első pár része után kaszáltam…

kylo ren - 2016. 02. 27. 02:29

Szerintem most már be kéne fejezni, most meg is van hozzá a megfelelő történeti háttér, körbeértünk. Valszeg lesz még egy évad, ami mar teljesen Isten-Lucifer fight lesz, fura h a cw nem rendelt be még semmit. Ha a nézettséget nézzük 80% h jövöre továbbmegy, mostmár tényleg csak az írókon és a színészeken múlik.

vev - 2016. 02. 27. 11:45

Szerintem Isten-Lucifer fight az nem lesz soha. God wanted the Devil. :”DDDD

vev - 2016. 02. 29. 14:34

Egyébként most az jutott eszembe, hogy lehet, hogy a fejesek már tudják, hogy nem lesz következő évad és azért került bele az is, hogy véletlenül egy kaszás majd belepottyantja a srácokat az ürességbe, ha legközelebb fűbe harapnak.
Az meg ugye a statisztikákat elnézve elég sanszos, hogy egyikük az évad során megint elhalálozik.

vev - 2016. 03. 01. 20:34

Mark Sheppard ma megint apa lett. Aranyos kislány és szép nevet választottak neki.
(Le voltam maradva, azt se tudtam, hogy terhes a felesége.)

A sorozathoz meg… valahol olvastam, hogy elvileg lesz “love scene” a következő epizódban. Meg hogy Amara is visszatér. Nem tudom, hiteles forrás-e, még nem lestem utána, de ha igen, remélem a kettő nem függ össze.

szirial - 2016. 03. 04. 19:29

Introducing Isabella Rose Sheppard.
7lb 6oz 20in. Born 3/1/16 at 2:35am.
Mother and baby doing well.

vev - 2016. 03. 12. 13:06

Egyébként ha jól emlékszem valaki (talán Jensen) nyilatkozta, hogy nem is biztos, hogy Amara lesz a végső gonosz, a főellenség az évadban.
Meg ugye valamelyik részben ő maga is elmondta, hogy nem a tesó alkotásaival van baja, hanem a tesóval.
Akkor viszont mi lehetne még? Oké, Lucifer megint kint kószál, de azt meg Crowley vezette le nagyon szépen, hogy ha tudna mit kezdeni Amarával, már harcolna vele. Szóval őt gondolom simán szét tudná kapni Amara. (Még ha kicsit nehezebben is, mint a random angyalkákat.)
Mi marad? Meg mernék játszani, hogy Isten (akár láthatatlanul) akadályozó tényezőként lép fel?

GetRektMike - 2016. 03. 18. 01:26

Mivan ezzel a sorozattal? Betegek a készítők? Végre újra nézhető részeket gyártanak? Az időutazós nácis rész szerintem egész élvezetes lett, ez a pankrátoros se volt rossz. Legalább haladnak valamerre a fő szállal is közben, tehát nem teljesen töltelékrészek. Így jöhetnek a heti szörnyes részek, ha a történet is halad valamerre. Sok sorozattal megesik, hogy a kezdetben sztori szinte nincs, csak heti gonoszok, aztán fokozatosan fejlődik a történet, a heti szörnyek pedig teljesen háttérbe szorulnak. Ha meg a főszál érdekes, akkor meg nem mindenki kiváncsi a heti ügyekre, ha ezzel megakasztják az előrehaladást. Az évek alatt rengeteg heti szörny rész volt, és nem igazán tudnak újat mutatni, lassan kinyírtak minden fontos szereplőt, így nem igazán lehet izgulni senkiért, akik maradtak azokkal is nagy valószínűséggel csak félévad- vagy évadzárókor történik bármi komolyabb. Én pedig nem akarok felesleges töltelékrészeket nézni, mert semmi olyan nem történik, ami érdekelne vagy ami új lenne.

GetRektMike - 2016. 03. 18. 01:27

Mivan ezzel a sorozattal? Betegek a készítők? Végre újra nézhető részeket gyártanak? Az időutazós rész szerintem egész élvezetes lett, ez a pankrátoros se volt rossz. Legalább haladnak valamerre a fő szállal is közben, tehát nem teljesen töltelékrészek. Így jöhetnek a heti szörnyes részek, ha a történet is halad valamerre. Sok sorozattal megesik, hogy a kezdetben sztori szinte nincs, csak heti gonoszok, aztán fokozatosan fejlődik a történet, a heti szörnyek pedig teljesen háttérbe szorulnak. Ha meg a főszál érdekes, akkor meg nem mindenki kiváncsi a heti ügyekre, ha ezzel megakasztják az előrehaladást. Az évek alatt rengeteg heti szörny rész volt, és nem igazán tudnak újat mutatni, lassan kinyírtak minden fontos szereplőt, így nem igazán lehet izgulni senkiért, akik maradtak azokkal is nagy valószínűséggel csak félévad- vagy évadzárókor történik bármi komolyabb. Én pedig nem akarok felesleges töltelékrészeket nézni, mert semmi olyan nem történik, ami érdekelne vagy ami új lenne.

Claire8310 - 2016. 03. 24. 20:01

Hú a visszatérő rész, nagyon jó volt, már megint. Ez az évad továbbra is baromira bejön, ez az egész rész meg a koncepció, meg a klasszik horror filmes elemek.

yagami - 2016. 03. 24. 21:41

Ez most hangulatban majdhogynem ott volt a “Baby”-nél… Kurva jó rész volt! :D Eddig tán ez meg a Baby a kedvencem az évadból. Nagyon régi hangulatos:))

kylo ren - 2016. 03. 25. 04:21

Ez a 11×16 majdnemhogy tökéletes rész volt… Egyvalami zavart, hogy eszükbe sem jutott, hogy Shtriga lehet a dologban, ami volt már az első évadban és ez a lény kb pont ugyanolyan volt. De egyébként ennyire hátborzongató részt már régen szállított a sorozat…

Zora - 2016. 03. 25. 11:46

11×16

Fura volt ez a párhuzamos nyomozás, de nagyon jól megcsinálták! Tetszett!

kylo ren - 2016. 03. 25. 13:22

Az mi, h a jövő heti trailerben Sam megint meghal és a Billie kaszás mondja, h nincs több màsodik esély… :D Gondolom lesz…

yagami - 2016. 03. 25. 14:24

Mi az, hogy megint? Ez előtt, mikor találkozott vele nem halt meg. Akkor mondta neki, hogy most, hogy nem nincs Halál már nem játszhatják el ugyan azt. De végül nem halt meg. Az csak egy fertőzés volt, igaz Billie kicsit segített neki… most kíváncsi leszek mi hogy lesz. :) Valahogy most nekem nem túl egyértelmű, hogy minden simán menne. Persze biztos nem hal meg, csak.. kitudja. Na mindegy majd elválik, lehet tényleg semmiség az egész. :)

kylo ren - 2016. 03. 25. 16:50

Úgy értem, hogy megint, hogy már jó párszor előfordult a sorozatban… :D

kylo ren - 2016. 03. 25. 16:51

Lehet, hogy következő rész végén Halál előjön a függöny mögül, hogy itt vagyok ragyogok… :D

majsz - 2016. 03. 31. 11:35

Hát tényleg semmilyen lett a 11×17, majdnem bottle epizód, kevés szereplő, 2-3 helyszín na meg egy értelmetlen “halál”. Nem kéne többet elsütni ezt a, ha meghal az egyik megy utána a másik alkudozni, most teljesen hülyén jött ki, elég gyatrán lett megírva..

szirial - 2016. 03. 31. 12:08

Az évad leggyengébb része. A fő szál nem haladt, a heti szörny klisés volt. A kaszással elismételtetni ugyanazt minek, valaki nem emlékezett rá?

Zora - 2016. 04. 01. 10:01

11×17

Érdekes volt.
Különben a végén azt vártam, hogy elviszik a lányt magukkal. Olyan titkárnő-félének.

kylo ren - 2016. 04. 02. 03:23

Nem volt pedig ez rossz egyáltalán, sőt…

zolij - 2016. 04. 02. 12:42

Dean hogy támadt fel? Simán visszahozta a doki és ennyi?

szirial - 2016. 04. 06. 08:43

Egy adrenalin injekció a szívbe csodákra képes. Ezt a Ponyvaregény óta tudjuk.

majsz - 2016. 04. 07. 12:31

11×18
Na már most olyan problémám van, hogy ha jól össze is raktak egy ilyen részt mint ez, az átívelő szál nagyot lépett előre, sok karaktert megmozdítottak, nálam elvesztette a Supnat feelinget. Az epizód maga jól megírt, a sztoriban nem volt semmi filler, de .. Sam és Dean visszaestek mellékszereplőnek, sőt az egész rész teljesen kerek lett volna nélkülük, abban a kis időben sem tesznek hozzá sokan, egyedül Jensen játéka hagyott valami lenyomatot, mint a Cassel való interakció, na meg vártam volna Amarával is valami kontaktot, de Jared kb csak extra volt. Nem nagyon tudják már kezelni ezt a hatalmas különbséget ahol egy iylen mindenható ősi forma kerül összetűzésbe a halandó emberrel. A kémiát jobban megdolgoztathatták volna Dean meg Amara között, hogy valami fogás legyen sötétségen, amit később tudnak használni, így nem tudom mit fognak kihozni. “GÁD” gondlom nem oldja meg a dolgot, ha igen az igen gagy lenne, remélem inkább az előbbi dolgot használják fel.

vev - 2016. 04. 07. 12:50

És mi az, hogy Lucifer Isten “His first son”? Az egész ötödik évad arról szólt, hogy Lucifer a kistesó, aki rosszban van Mihály bátyóval, mert az anno nem állt mellé és ect.
Azért érdekes taktika Amara részéről pont a Sátánt kínozni, hátha előjön Isten. Viszont lehet, hogy hatása mégis lesz. Ahogy nézem, a következő rész filler lesz, de az utána lévő már az a bizonyos 20-as, amiben jön Rob. Na de mégis kit alakít majd? Istent? Az tuti, hogy ha ő jön is, nem ő lesz a végső megoldás, elvégre nem a huszadik az utolsó rész.

yagami - 2016. 04. 07. 15:03

Nem-nem, de a 22. részben is írva vagyon Rob. :)

vev - 2016. 04. 07. 16:47

Az imdb-t bárki szerkesztheti, máshol meg én még nem láttam, hogy írták volna.

Peti - 2016. 04. 07. 18:43

“He, who hesitates, disintegrates” – :D

a_n_d_r_e_w - 2016. 04. 08. 00:20

majsz: egyetertek veled, ez nem supnat, az egesz idei foszal ugy lett elcseszve kb az evad felenel, hogy rossz nezni, pedig jol indult. Ahogy Misha probalja hozni Lucifert az inkabb eroltetett ripacskodasnak tunik (ezzel szoges ellentetben Mark Pellegrino jateka, aki szerintem rettento termeszetesen hozza a karaktert), szoval szenvedes az egesz. Rovena karaktere eleve a legidegesitobbek koze tartozik, erre meg vissza is hozzak, arrol a bohozatrol amit menyorszagnak es angyaloknak neveznek meg ne is beszeljunk. Onmaga parodiaja lett az egesz foszal, es nem a jo ertelemben. Hova lettek az elso evadok felelmetes demonai? Az angyalok akik kiegetik az emberek szemeit csak ha kapcsolatba kerulnek veluk? Vagy az arkangyalok akiknek ezer arcuk van es retteg toluk mindenki… Nem is kommentalnam mive fajzott mindez. Vicc
Ennek ellenere szeretem a sorozatot, mert vannak jo reszek, de azok a fillerek. A heti monsta irtast, a popkultos beszolasokat meg mindig nagyon elvezem, de aki ezt a foszalat viszi es komolyan gondolja, azt nagyon gyorsan rugnam ki.

andus - 2016. 04. 09. 00:27

Hát nekem meg pont az ellenkezője jött le, újra azt érzem, hogy van miért izgulni, lehet tétje a dolognak. Igaz, elég magasra tették a lécet isten hugicájával, pont ezért tűnnek kis semmiknek azok a szereplők, lények, akik eddig félelmetesnek hatottak. Olyan ez, mint a táplálkozási lánc. Például, a legalján vannak a démonok, a legtetején meg isten tesója. Muszáj volt meglépniük egy nagyobb volumenű dolgot, ha főszálat akarnak. És nem akarok belemenni egy “Mos vs. Főszál” vitába, mert semmi értelme nem lenne.
Nekem ez ezerszer jobban bejön, mint pl. a leviatánok, sőt a 11. évadra illett valami ilyesmi behozni.
Emellett meg imádom, 11 év után is :)

zolij - 2016. 04. 11. 12:51

vev: a “his first son” olyan értelemben is lehet, hogy kedvence. Márpedig Gabriel is elmondta anno, hogy Lucifert kedvelte legjobban Isten.

vev - 2016. 04. 11. 13:45

igen, és NAGYON remélem, hogy úgy is érti. Végül is valami olyat nyom le, hogy “Mint Isten kedvence, az első fia, te vagy az egyetlen….” de a két tagmondat szerintem külön is értelmezhető, szóval… hát kicsit megijedtem, na :””D
nem kéne, hogy ilyen téren hozzanak be valami idióta retcont. mert korábban is voltak azért érdekes kavarások, de ilyesmihez csak nem mernek hozzányúlni.

yagami - 2016. 04. 18. 13:33

Nem tudom mennyire hivatalos, de Rob Benedict már a 20 és 22. részen kívül a 23.-ban is be van jegyezve. ( i_m_d_b -n legalábbis )

vev - 2016. 04. 18. 20:03

közben találtam forgatási képeket, szóval 100% és most feleslegesen kételkedtem.

holeee - 2016. 04. 19. 17:26

Berendelték már a következő szezont?

yagami - 2016. 04. 19. 17:30

Igen. :)

Kissur - 2016. 04. 27. 12:39

Valószínűleg ő lesz Isten, de eléggé elszomorít, mert ez kiszámítható húzás lenne. Végig arról magyaráztak a 4-5.évadban, hogy ő nem Isten, hanem Isten írnoka, vagy mi.

yagami - 2016. 04. 27. 14:25

Próféta volt, az írnok meg Metarton. Ha jól emlékszem. :)

vev - 2016. 04. 27. 14:38

Végül is lenne benne humor is. :””D Ha jól emlékszem, a legelső találkozásukkor teljesen kiborul és olyanokat mond, hogy “Well, there’s only one explanation. Obviously I’m a god.” meg ” I’m definitely a god. A cruel, cruel, capricious god.”. Aztán a fiúk szépen leintik, hogy dehogy vagy te isten. xD Ezek után én röhögnék azon, ha most végül beszédülne eléjük azzal, hogy ő tényleg Isten.

yagami - 2016. 04. 27. 18:55

Főleg, hogy ha a rész elejére az előző részek részhez beletennék azt a jelenetet:DD mekkora lenne:)

szirial - 2016. 04. 28. 20:06

Vannak részek, amelyeket időnként újranézek. Ez nem lesz az.

kylo ren - 2016. 04. 30. 21:55

Hát pedig ez egy baromi szép filler rész volt és megint az előző évadokhoz és idei 1-2 fillerhez képest is magas színvonalú…

everest456 - 2016. 05. 01. 12:31

Igen, a filler részektől általában én is idegrángást kapok, de ezzel nem volt nagyobb gond

Zora - 2016. 05. 01. 14:37

Nagyon tetszett a 18-19.

Kissur - 2016. 05. 04. 22:39

Kevin is próféta volt. Mégsem volt Isten.
Amúgy nagyon zavar, hogy nem kezdtek semmit azzal a ziccerrel, hogy Dean ölte meg a Halált. Pedig mennyi mindent lehetett volna abból kihozni.

szelesmalom - 2016. 05. 05. 18:07

11×20.
na, akkor most ez mi volt?
szavakat nem talalok a gagyisag mertekere.

yagami - 2016. 05. 05. 22:57

Gagyiság? Én még mindig nem tudom megnézni, mert nem otthon vagyok, de… máshol nagyon dícsérik a részt. I_m_d_b-n is mikor néztem 9,7 volt! És általában a nagyon kiemelkedő részeket értékelik így… kíváncsi leszek a többi tapasztalatra. Nem akarom elhinni, hogy rossz lett. :D

Geza Kovacs - 2016. 05. 05. 23:03

Miért kellett erre 11 évadot várni???? Érthetetlen. Amióta az 5. évad óta húzták-nyúzták, teljesen nyilvánvalóan ez volt előkészületben. Szerintem elég szépen megcsinálták, bár kicsit komolyabb karakter nekem jobban tetszett volna. A párbeszédes megoldás mindenesetre betalált, és tényleg megadták a módját. Mivel filmekben és sorozatokban sem fordul elő ez a szituáció, még ezért is jelentős volt a rész. Bár kétségtelenül aki szarik az egész vallás/hit témára, annak talán nem mondott sokat.

Nekem nagyon tetszett, utoljára az 5. évadban volt 1-2 ilyen jelentőségű téma, ez nyilván még azoknál is komolyabbnak számít. Nagy piros pont a készítőknek.

a_n_d_r_e_w - 2016. 05. 05. 23:15

Dicserni talan lehet, hogy jol megkomponalt resz volt, meg jo szineszi munka (bar mindketto inkabb eros kozepes) de a story a kimondhatatlan gagyi kategoriaba csavarodott el. Az imdb ertekeles meg max a “vegre” erzesnek tudhato be szvsz, de ez mar nem supernatural, hanem valami vergodes. De mindegy, mivel kedvelem a ket Winchestert, meg 1-2 allando melleket ezert meg evekig el fogom nezni ezt az agoniat, inkabb az elvarasaimbol adok le.

Nikki - 2016. 05. 06. 00:52

Ez valami fantasztikus volt… rég könnyeztem meg részt, de úgy odarakták, de úgy… olyan istenesen. A többi rég elkallódott szállal is ugyanezt csinálhatnák. De bennem is felmerül a kérdés, ha ilyet tudnak, akkor az összes többi mi volt??! Ez 10 pontból 12 volt, az is biztos <3

zoLee - 2016. 05. 06. 01:58

Most végeztem az eheti résszel és keresem az állam, azok a párbeszédek, öröm volt hallgatni….nem túlzás azt állítani hogy a sorozat legjobb része volt!!! Vagy legalábbis Top3-as. Aki a szörnyvadászat miatt szereti az Odaátot, annak ez a rész nem fog tetszeni, aki a mitológia miatt, el fog alélni. Úgy vélem hogy Chuck, mármint a színész telitalálat Isten szerepére. Metatront is jó volt újra látni. A vége nagyot ütött mikor megtörtént a Winchesterek nagy találkozása Istennel. Akit eddig is ismertek, csak hát na, titkolta hogy ő az :D Viszont…mint a sorozat nagy rajongója én azt mondom, vigyék át ezt a sztorit a 12.évadra és fejezzék be azzal, nem kell 23, legyen csak 13 rész de búcsúzzanak el méltóképpen egy olyan epikus lezárással amitől mindenki leteszi a haját! :)

kylo ren - 2016. 05. 06. 18:11

Kíváncsi vagyok, hogy fognak ebből 12. és elvileg 13.évadot is csinálni még. Bár ez a rész is bizonyítja, hogy van vér a sorozat pucájában 11 év után is. Ez a rész nagyon sok lyukat betömött, logikusak is a magyarázatok az előzményeket tekintve.

Pr13m - 2016. 05. 06. 20:31

Gyerekek, A rész! Pasi létemre bekönnyeztem a metatronos beszéden. Zseniálisan megírt rész volt!

szirial - 2016. 05. 06. 20:45

Ez egy nagyon jó rész volt. Imádtam a Metatron-Chuck párbeszédeket. Időnként meghatott, időnként vigyorogtam az utalásokon (Revolution, Bugs).
De vajon hová tudják emelni a licitet a 12. évadra? Ha Isten velünk, ki ellenünk?

lorsom - 2016. 05. 06. 21:26

Ebből szerintem csak úgy lehet 12. évad ha Chuck meghal. Egyébként jó rész volt.

lorsom - 2016. 05. 06. 21:30

Vagy bezárja Amara, és a következő évad arról szól hogy hozzák ki.

dAve - 2016. 05. 06. 22:35

Úgy tudtam hogy ő az. És nagyon örülök hogy így lett. Nagyon erős rész volt és kiváncsi vagyok mi lesz belőle.

Stockes - 2016. 05. 07. 22:07

Ezt már sok évaddal ezelőtt megfejtettük itt valamelyik kibeszélőben, hogy Isten Chuck. De akkoriban a készítők, meg a hivatalos wiki is tagadta, mivel a medál nem világított a közelében, erre tessék, megtudtuk miért. Nem volt rossz rész ez a 11×20, de szerintem ahhoz képest lehetett volna jobb, hogy Isten szerepel benne, valami monumentálisabbat, komolyabbat vártam volna, nem néhány kocsmai jelenetet, ettől függetlenül persze valahol ötletes volt.

muhaddib - 2016. 05. 08. 13:36

Amara és Isten el kell tűnjenek. Ha jól akarják lezárni, Isten beszél Luciferrel, helyre rakja. Vagy elpusztítja, vagy kimossa a fejét és átveteti vele vagy a mennyeket vagy a poklot. Castiel-nek el kell tűnnie, borzalmas szenvedés már a karakter.

A legjobb lenne ha a poklot és a mennyeket is lezárnák.

Még jobb lenne, ha a világ felfedezné a többi lény létét. Dean és Sam egy hunter képzőt nyitna, Men of Letters school for the gifted.

Nem tudom mit tudnak kitalálni a 12-ik évadra. Isten és testvérének behozatala igazából elég magasra tette a lécet. Nem sok mindent lehet ezek után csinálni már.

Kissur - 2016. 05. 09. 00:54

Én két dolgot nézek ki a sorozatból. Az egyik, hogy Isten meghal(?). Ebben a világban bármi lehetséges. Lásd meghalt a Halál. A másik, hogy úgy lesz vége a sorozatnak, hogy vagy bezárják a pokol kapuját, és lent ragad mindkét tesó, vagy elpusztul az egész világegyetem és Isten újrakreálja az egészet.

jessm - 2016. 05. 11. 11:38

A 11. évad jól sikerült eddig , az átivelés jó, jö a humor és a nem humoros részek is érdekesek mint a pl 19. rész

Szerintem az, hogy Chuck az Isten szerintem valahol az 5. évad közepén dönthették el,szóval neki kellett mindenképp lennie. Kiváló megoldás volt, hogy Metatron előhozták és editálta Istent.
A rész kiváló volt tele humorral és végén amikor Sam és Dean meglátja Chuckot XD

Viszont a bajom ott van, hogy én mindig ugy gondoltam,hogy Istent be kell mutatniak, de csak az utolsó évad utolsó 1-2 résézben.
Így hogy lesz 12. évad elképzeleni sem tudom, mi jöhet még.. Itt kellett volna abbhagyni a csúcson.
Mindegy én amellett vagyok, hogy ha már így alakult, akkor tényleg 12 legyen az utolsó, és remélni tudom, hogy a 11. évad színvonala megmarad, bár nem sok esély van rá…

arwen*** - 2016. 05. 12. 14:35

Dean és Chuck párbeszéde az elején…a hideg rázott, annyira jó volt.Jensen Ackles nemcsak jól néz ki, jó színész is.
Nem sokkal később a Donatellós szövegen viszont nagyot kacagtam :-) A hét dumája is lehetne…

Geza Kovacs - 2016. 05. 12. 20:00

Ez viszont most egyértelműen el lett rontva. 11 évadnyi várakozás után volt 3 perc beszélgetés, majd semmi? Se dühöngés, se háborgás, se számonkérés, se kérdések, semmi.

A következő jelenetben már ültek a fiúk a laptopnál(?!), azt is hittem, hogy valami másik dimenzió, vagy valami. Isten meg chipset evett meg tévét nézett egész idő alatt. Értem én a viccet, de ebből már volt épp elég, most nem ez kellett volna.

A történettel kapcsolatban meg kapkodtak össze-vissza, minden fontosabb szereplő megjelent, sőt volt még új is.

Ennyi mindent egy ilyen fontos szakaszhoz érve nagyon kár volt belezsúfolni.

sledge - 2016. 05. 12. 20:02

Azért Sam is tolt egy jó műsort, amikor elvette a sört Metatrontól. :D A kérdés csak az, h miért nem tudják folyamatosan ezt a színvonalat nyújtani. :) Nagyon jó volt, Metatron kiírása is ütött.

szelesmalom - 2016. 05. 13. 11:08

Hogy miért gondolom gagyinak?

Jópár évada kérdés, hogy hol van isten,
miért ment el, végül is mit csinál?

És akkor megkaptuk “magyarázatnak” ezt a 11×20 részt.

Persze, voltak benne magvas vongolatok, érzelgős jelenetek.

De az egész megoldás számomra “meeeeh”.

Bár, ha önmaga paródiájaként fogom fel, akkor talán jó.

yagami - 2016. 05. 13. 14:55

Idéznék valakit, aki megkérdezte Rob-ot Fb-n, mikor élőzött, hogy mi a helyzet Gabriellel.

Nem tudom, ez spoilernek számít? Ha igen, akkor innentől az.

” Azt mondta, hogy Gabrielre nagyon sok minden vár még, ő lesz az egyik legfontosabb karakter, ha nem is ebben az évadban, akkor a következőben. “

Winch Ester - 2016. 05. 15. 02:47

Nekem van egy olyan elborult elméletem, hogy Chuck bőrében nem is Isten van most, hanem Gabriel.

chulo - 2016. 05. 15. 12:41

most értem utol magam vele, 5 részt daráltam 2 délután. Így tömbösítve kicsit jobb…persze most is voltak hülyeségek, de kerekebbnek tűnt az egész.
Chuck báros éneklését utána még vagy 25x visszanéztem, uhh na az elmúlt évek egyik legjobb része volt számomra.
Az azt követő viszont kicsit olyan…ehh. Elvették az élét az egésznek azzal, hogy Chucknak hívatja magát, és így kevésbé van a fejében az embernek, hogy ő Isten, a Teremtő, a kezdete mindennek. És nem ülnek le a srácok órákon át faggatni, vagy beszélni vagy akármi, hanem nyugodtan eszi a fánkot, kb mint a legalja kis angyalka, héderezik csak simán. Ez nem tetszett, de most már kíváncsi vagyok, hogy hova tudnak kilyukadni. Pláne, hogy jövőre hova tudnak szintet emelni, milyen célt tudnak kijelölni a készítők (ezerszer emlegettem, hogy az első 5 évad kerek egésze után már csak kapkodás volt – alfák, leviatánok mittomén mik, eszembe se jut hirtelen)

yagami - 2016. 05. 15. 14:08

Winch Ester – Ha így lenne, akkor Lucifer már rájött volna. Vagy mindvégig tudja, csak nem szól?:) Mert Tőle tanulta az összes trükkjét Gabriel… ugye… amit el is mondtak az 5. évadban, ha jól emlékszem akkor, amikor Luci “megölte” Gabrielt.

Winch Ester - 2016. 05. 16. 10:12

@yagami

Igen, elég cifra elmélet, és persze valószínűleg Lucifer akkor biztos tudná, meg talán Metatron is rájött volna a turpisságra. De amikor anno “meghalt” Gábriel, nekem gyanús volt, hogy csak megjátszotta a halálát, és felszívódott. Hamarosan kiderül…

yagami - 2016. 05. 16. 14:32

Jaja, majd kiderül. :P

Zora - 2016. 05. 16. 15:44

11×20

Azt nem tartottam “történethűnek”, amikor Metatron keresztet vetett, Istent meglátva. Hiszen, Isten nem felekezetfüggő, a kereszt pedig a keresztényekhez tartozik.

Az is fura nekem, hogy Isten olyan dolgot is tud adni, ami benne nincs meg.
Mint pl Lélek, meg a francia nyelv. És, hogy az emberek olyan dolgot találtak ki, ami szintén nincs meg benne: a zene.
Szóval, itt sántít kicsit az Isten dolog, ugyanakkor Isten és Metatron szócsatája fenomenális volt, rendkívül élveztem!

Most pedig nekilátok a 21. résznek.

Zora - 2016. 05. 16. 17:07

11×21

Az elején Dean és Chuck beszéde szintén jó volt.

Amarát nem értem. Oké, ő a Sötétség, az Üresség. Mondjuk, elsöpör mindent a Földről, olyan leszünk, mint a Hold. És utána? Mit csinál? Lógatja a lábát és élvezkedik a Semmin?

bkitten - 2016. 05. 17. 12:31

na igen, megjelent isten..?D nem ezt a színészt választottam volna,maradjunk ennyiben.
ami kérdés egyáltalán felmerült bennem ezek után, vajon hogy folytatják a kövi évadban?
tippem: lehetséges, hogy Amara és Chuck végső? csatája után isten feláldozza magát, hogy Amarát bezárja oda, ahol eddig is volt…a pokolba?
másik dolog, Luciferrel mi lesz?
és végül,de nem utolsósorban, a két testvér közül Deant látom esélyesnek, hogy megint meghal, pokolra avagy mennybe kerül. Miért is, mert valamilyen kötelék van Amara és közte, tehát ha mennek, együtt mennek bárhová is. Sam pedig szokása szerint, ki akarja majd szabadítani, feltámasztani stb. a szokásos. :D
kb.ennyit látok esélyesnek még.

kylo ren - 2016. 05. 20. 19:04

Nagyon szórakoztató az egész, a gondom csak annyi, hogy ezt a remek, érdekes évadot ismét egy buta rajzfilmmé silányították. Ha belegondolunk teljesen, buta, gagyi az egész. Az mi volt, amikor Lucifer rockzenére duzzogott a szobájában?

Geza Kovacs - 2016. 05. 20. 22:40

Most ilyen Bosszúállók jellegűre vették a formát egy pillanatra, nagyon gány volt, soha többet ilyet. Ezzel az Isten méretű kihívással nem tud mit kezdeni a sorozat, úgy tűnik. Igazán szomorú.

kylo ren - 2016. 05. 21. 12:29

Geza Kovacs, ugyanezt gondolom.

szelesmalom - 2016. 05. 21. 15:43

11×22
Geza Kovacs, koszonom.
hogy kulturalt formaban irtad le mennyire nagy
kakihalom volt ez a resz is.

Ez a Chuck, mint isten, elkepesztoen irritalo.
Komolyan mar Amaranak drukkolok.

Lucifer duzzogasa
es a beszelgetese istennel,
majd a kibekulesuk volt a legalja.

mintha a Supernatural – paródiát néznék.

LaCRossE - 2016. 05. 22. 15:31

Lucifer bömbölő zenére duzzogott.
Mint egy szaros tini.

Szeretem a humort, szeretem a bizarr humort, ez még vicces is volt valamelyest, de ezek után hogy lehet komolyan venni a sorozatot?

a_n_d_r_e_w - 2016. 05. 22. 21:14

na most egyvalamit nem ertek (amugy egyetertek az elottem szolokkal, de mar sokszor szidtam az evadot, meg is kaptam erte a magamet)
Szoval eddig az volt, hogy Chuck es Amara egyenrangu felek. Most tamadtak a boszik (persze az igazan irritalo tulelte, csak tudnam ki partolja azt a karaktert, hogy mindig mindent tulel), tamadtak az angyalok (erdekes mod ez most koncentralt volt, az elozonel a kornyek is lakhatatlanna valt), es tamadtak a demonok (ami ugye kimerult abban, hogy Crowley beleboxolta egy kocsiajtoba az isteni hatalmat, mert az biztos nagyon megviseli, hiszen egy kocsiajto! es be is horpadt!), ezek utan Lucifer meg at is dofi Amarat, aki a halalan van. Aztan megis egy csettintesre elintezi az ereje teljeben levo Istent, Lucirol nem is beszelve. Nem tunik egyenrangu kuzdelemnek.

everest456 - 2016. 05. 23. 14:40

a_n_d_r_e_w

Amara két lehetőséggel számolt vagy nyer, vagy meghal, ezekkel úgy kb ki is békült, a visszamegy a zárkába megoldást mindenképpen el akarta kerülni és ez lett belőle.
Egy mázli van, hogy ezt nem évadzárónak adták elő, így még lehet belőle elfogadható finálé.

Illetve Chuck khm finoman szólva is inkább egy kiégett drogos motiváltságával ált neki az összecsapásnak, a legyünk túl rajta pedig ezt hozta magával

cato - 2016. 05. 26. 05:21

Pff. Hát ez hihetetlenül katartikátlan lett. (Ha eddig nem létezett ez a szó, most már igen. Szívesen Világ.:P)
11 évig kitartottam, de most jött el az ideje a kiszállásnak. A cliff-ek egyáltalán nem csigáztak fel fel.

Stockes - 2016. 05. 26. 06:54

Az évadzáró nem is lett volna rossz, de az a brit nőcis cliffhanger nagyon erőltetett és sablonos volt, nem kellet volna bele, úgyse vetített előre sokat a 12. évadra. Amúgy meg sokkal többet is kihozhattak volna ebből az istenes szálból a végén.

Szaby59 - 2016. 05. 26. 16:46

Az Amarás lezárás bejött, végre nem megölték az aktuális “gonoszt” hanem tényleg lezárást kapott + így visszajöhetnek még később is.
Az új szál mondjuk elég légből kapottnak tűnik, de meglátjuk…

everest456 - 2016. 05. 26. 19:15

Hiába nem volt kvázi csúcspont az évadzáróban, végre lezártak valamit és a rosszfiú(lány) lett a jó, ezért jár a pacsi, a Gotham fináléjával ellentétben.

Viszont Amara utolsó sétája miért Marry kertjében volt? (jó oké a bunkerben meglátta a képét, de akkor is wtf)
illetve azért a sorozat eddigi big badjaihez képest sikerült árnyalni őt valamennyire

Ugye az angyalok behúzták fűlőket-farkukat, a pokol kiürült, szóval lehet lesz egy (utolsó) “retró” évad.

Az angol csajt én se nagyon értettem, de a MoL brit szárnyának nem jósolók nagy karriert, ha Dean valahogy visszakerül.

Remélhetőleg Casson kívül egy nyomorult angyal, Chuk sem fogja tiszteletét tenni a következő évadban, írjanak egy főszáll orientált évadot és zárják le. ( Gothamnek sikerült egy évad alatt a proceduralból főszáll centrikussá alakulnia)

Geza Kovacs - 2016. 05. 27. 11:26

Jó volt, végre nem robbantották fel a világot, csak dumáltak róla. Érdekes a dualista világkép is benne. Mondjuk Bobbynak jobban örültem volna a végén. Elvileg Bobby nem szokott meghalni a sorozatokban…

Kissur - 2016. 05. 28. 01:43

Csak én gondolkodtam el rajta, hogy Isten vajon azért lett-e Chuck, mert annyit poénkodunk Chuck Norrissal? :D

Zora - 2016. 05. 28. 18:56

11×23

Jó volt.

Nekem az, hogy ez Mary kertje, nem esett le. Hiszen még Dean sem ismerte fel.

Az angol szál… Hát, talán ez egy felkészítés egy angliai spinoffra? Mert én benne lennék! Mondjuk, ott meg két női testvérpár vadászik…
:-)))

Szerintem ha rá is lőtt Sam-re, lehet, valami bűbáj megvédte őt.

Ja, és az anyjuk. Igazából feltámadt? Ezután rendesen élni fog? És minden nap azon fog remegni, hogy két fiacskája vajon kikerül-e győztesen a szörny-összecsapásokból? Biztos jó ötlet volt feltámasztani?
Hacsak tényleg nem az utolsó évad jön, és a fiúk szögre akasztják a sóval töltött puskáikat…

bellarea - 2016. 05. 28. 19:37

elvileg a kedves mama is valami badass vadász volt a gyerkőcök előtt, nem? egyébként engem nem hozott lába, viszont tetszett az, hogy nem bummokkal intézték el a konfliktust, hanem békésen
Sam lelövése… igazán lehetne olyan évad, amelyikben egyik sem hal meg. Egyébként én várok egy Halál visszatérést, az a Kaszásnő nagyon gáz.

BalinT55 - 2016. 05. 28. 22:55

Az a brit csaj Valerie a Vampire Diariesből, én személy szerint nagyon szeretem az ottani karakterét, és a csajt is szépnek találom :D Amúgy ráfért a vérfrissítés a sorozatra, örülök a MoL szálnak, csak Winchester anyuka ne drámázzon, és akkor megbékélek a jelenlétével. Amúgy én villanást láttam a pisztolyba, szerintem nem sima golyó volt benne, majd kiderül.

Kissur - 2016. 05. 29. 01:30

Remélem, hogy ha már Mary feltámadt, akkor jön John is, bár a hülye Walking Dead miatt (oké, én is nézem nah…) most nem nagyon van rá ideje. De már nagyon visszavárom Winchester aput.
Nekem tetszett ez a megoldás, ahogy az Amara szálat lerendezték.
A brit csaj. Örülnék már egy olyan évadnak, ahol egy ember a főgonosz, és mondjuk felhasználja a lényeket, szörnyeket, szellemeket a világ ellen. Ilyen még nem volt.
Ugyebár most új showrunnerek jönnek, és remélem, hogy a mostani távozó elmondta az ötleteit, hogy miért alapozta meg ezt a MoL szálat, mert máskülönben elég lett volna Anyu visszatérése.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz