login |

The Walking Dead: kezdett a 6. évad

2015. 10. 12. 21:45 - Írta: winnie

269 hozzászólás | kategória: kritika,

Hmm, vajon a készítők ennyire nem bíznak a nézőkben? Azokban, akik immáron hatodik szezonja követik a sorozatot? Mert persze rá lehet fogni a flashback-es (két idősíkot párhuzamosan mesélő) szerkezet használatát arra, hogy akadt funkciója, de egy (másfél) momentumon kívül valljuk meg, hogy nem volt (az egyik szál mentes minden csúcsponttól). Az egészre azért volt szükség, hogy páran ne kapcsoljanak el, amikor x perc elteltével sincs semmi eksön.

The Walking Dead - 6x01-01

Arról nem is beszélve, hogy a The Walking Dead-nek, mint az már korábban kiderült (ld. minden idők legrosszabb TWD-része, ugyebár), nem nagyon megy a művészieskedés . Most pedig, azt, hogy a flashback-et nem tudják hasznosan, funkciójának megfelelően használni, azzal fejelték meg, hogy a múltbeli eseményeket fekete-fehérre “színezték”. Mert ennyire futotta.

Még véletlenül sem a FF képregény adta az ötletet, hiszen látható, hogy nem így tervezték, el is mondták, hogy kósza ötlet volt, amire aztán minden író kollektíve beizgult, mint a flashback-es szerkezetre is, és akkor így különítették el a múltat és a jelent. Mert ugye azokat valahogy el KELL különíteni, hiszen ha valamit nagyon sokan néznek, akkor sokan lesznek, akik nem fogják tudni belőni maguknak, hogy vajon most melyik idősávban zajlik a sztori.

The Walking Dead - 6x01-02

És ki tudja, még az is lehet, hogy a múlt és a jelen váltakozásával jobban bejött nekem is a sztori, mintha időrendben láttam volna mindent (még egyszer: bár többet tettek volna a kettős szerkezet alátámasztásáért…!), de valahol sajnálatos ez a biztonsági játék, ami a premierben folyt. Mert egyébként maga a rész nem volt rossz. Sőt.

Igaz, nem volt annyira intenzív a kezdés, mint például tavaly, de a zombikat hiányolóknak megmutattak pár (a hivatalos forrás szerint több tízezer) élőhalottat, és nem csak kaszabolást láttunk, hanem másfajta bemutatót és hátteret is velük kapcsolatban, és összességében rendben volt a 6×01.

The Walking Dead - 6x01-03

Persze a rész, akárcsak az évad középpontjában Alexandria, ez az új lakóközösség áll, ahol jó esetben akár hosszú évekre is meghúzhatnák magukat Rick-ék. Csakhogy a letelepedéshez valahogy át kell konvertálni a lakosokat, hiszen mint az kiderült, csak a hatalmas mázlijuknak köszönhetik azt, hogy még mindig életben vannak.

Azonban a változások, főleg, ha azt egy diktátor katalizálja, sosem mennek gördülékenyen, nyilván egyaránt kell majd külső és belső ellenállásra is számítani. Ez persze a jövő zenéje, az viszont nagyon ütött, ahogy az alexandriaiak rádöbbennek a kinti világra, ezekre a mostoha körülményekre – ennél nagyobb döbbenet már csak az enyém volt, hogy mennyire nem voltak tisztában egyesek azzal, hogy mi zajlik a falaikon túl.

The Walking Dead - 6x01-05

Jöhet a folytatás, elég necces szituáció alakult ki – már persze, ha nem csak valami kamuról van szó. Erre a rész végi WTF-ra gondolom, mindenkinek van a maga elmélete. Abból, hogy a forrás a város, arra tippelek, hogy egy flashback-es epizódot láthatunk, ami ugyanott fog végződni, ahol a 6×01.

De akárhogy is, az látszik megint a haditervnek, hogy a sok karaktert több csoportra kapják szét, és külön-külön mesélik el a történetüket, ami már anno is bejött nekem, mert mindig jó, ha több időt tudnak eltölteni a karakterekkel.

FONTOS! A képregényes spoilereket ne ide, hanem a képregényes kibeszélőbe írjátok! A következő rész előzetesét is ki fogjuk rakni, arról csak ahhoz a poszthoz kommenteljetek.

269 hozzászólás Ne habozz!

seven - 2015. 10. 12. 21:50

Az Erdős Út most nagy szerepet kapott, már a 2. évad óta erre várt :) de komolyan, olyan illuzióromboló ez, jó lenne már valami más helyszínt használni néha..
amúgy tetszett. Rick elviszi a hátán az egészet.

a fekete fehér megoldás viszont eléggé vicce svolt..

Kissur - 2015. 10. 12. 21:56

Csodálom, hogy nem lett megemlítve a katasztrofális CGI, amit az elején bemutattak a kamion lezuhanásával. Körbenéztem a szobában (pedig egyedül voltam), hogy ezt most komolyan gondolták?

LaCRossE - 2015. 10. 12. 21:56

Az az első kép amúgy mi a tökömet akarna ábrázolni? Egyszerűen nem áll össze a fejemben.

des - 2015. 10. 12. 22:04

Kissur: volt egy másik sokkal rosszabb CGI hiba, a zombikkal kapcsolatban. Igaz, feketefehér volt a kép, de látható volt elsőre is!

des - 2015. 10. 12. 22:05

LaCRossE: az egy Human Centipede :D

Toma - 2015. 10. 12. 22:07

Mélyponton a sorozat.

Csilla0422 - 2015. 10. 12. 22:15

B… meg! Ha egy ilyen zombihorda lenne az irányításom alatt… hm…

A terelés tök állat volt! Ötletes. Nagyon bejött! Tetszik a “csapatépítő” tréning is.

A fekete-fehér arra volt jó, hogy könnyebbé tette az idősíkok követését. Mire untad volna, jött más.

Arra vagyok kíváncsi, hogy ki volt az köcsög, aki kürtölt. Jön a köd? :D Ja az The 100-ban van. :)

Nem volt olyan rossz ez!

JohnDoe - 2015. 10. 12. 22:31

Szerintem egy évadnyitónak simán elment. Akinek élőhalott hiánya volt az megkapta. A CGI mondjuk rém pocsék volt helyenként, de sabaj.

“Még véletlenül sem a FF képregény adta az ötletet, hiszen látható, hogy nem így tervezték” – Pedig meg mertem volna esküdni. Oké, hogy flashback és sokan használták már erre a fekete-fehér megjelenítést, de mivel az eredeti is az…Pont azon gondolkoztam, hogy akár így is adhatnák.

A kürtös megoldás váratlan volt, lehet találgatni, vagy a kisgyerek lesz a ludas, vagy valamelyik “W” huszár.

Rezsidémon - 2015. 10. 12. 22:41

Sheriffünk eléggé elfasizálódott mostanára, gyakorlatilag untermensch-ként tekint mindenkire szűk baráti körén kívül (“a gyengék úgyis meghalnak”).
Ami azért vicces, mert a forgatókönyvi talányok ellenére tulajdonképpen ő az, aki megjelenésével megpecsételi minden közösség sorsát. Amerre jár pusztulás hoz. Két lábon járó végzet-katalizátor.

207713 - 2015. 10. 12. 22:41

hat ez a Rick hogy el van mar puhulva… fejbeloni mindet amelyik beszol!

_Peter - 2015. 10. 12. 22:51

Röviden: vártam, jó volt. Adok rá 7 pontot. FTWD-hez képest szuper volt. És bárcsak minden rész 1 órás lenne.

Bővebben a rész kezdése nem “zökkentett be” ahogy írjátok kicsit túltolták a művészkedést a FF és FB részekkel. Szintén WTF a semmiből előhúzott ki tudja hány új karakter, akik eddig sehol nem voltak, ellenben hol volt Aaron és Jessie is csak két rövid jelenet?
A CGI még TV budgethez képest is borzasztó volt, szégyen ennyire spórol az AMC. Komolyan nagyon zavart, a kamion is, a zombitömeg, a zombi ahogy leesett nagyon béna. Szerintem a Z Nationben jobb CGI-t látni.

Tetszett a tervezés, végrehajtás, majdnem sikerült is minden terv szerint. Több tízezer zombinál más ötlet talán szóba se jöhetett volna, muszáj volt nekik a hordát elindítani ellentétes irányba. Daryl vagány volt.

Nagy dumák:
Gabriel leoltása Rick által ahogy oda se nézett: NO
Aztán Eugene szövege I respect the hair game
Glenn végre újra a régi ahogy utasításokat ad és a pizzás szövege
A legjobb Rick Morgannek visszaintés az első évadra amikor még idegenek voltak “common courtesy” és végül is most is idegenek kicsit annyit változtak mindketten
Morgan ahogy levágta Carol igazából rambo
Carol a gyűlésen ahogy próbálta adni az ijedt háziasszonyt :D

A ki lőtte le Jockey-t cliffről esélyességi sorrendben:
1. vajon a kiakadt srác? Rick megölte az apját, Carl lenyúlta a kiscsajt, bár az anyja miatt csak nem csinálna hülyeséget.
2. a kimászkáló kiscsaj? mert talán gonoszék beépített ügynöke?
3. talán megint Gabriel kergült meg? hát már túl sok lenne a rovásán, most inkább kizárnám őt
4. a Wolves banda? hiszen ők már rutinosak a zombik zajjal való terelésében és már kinézték a helyet a fotókon
5. a Wolves miatt viszont maga Deanna jelzett így hiszen Alexandria minden harcosa 20 vagy több mérföldre van, tehát védtelen a hely

Az én tippem a 4-es vagy 5-ös.

_Peter - 2015. 10. 12. 23:02

“Sheriffünk eléggé elfasizálódott mostanára, gyakorlatilag untermensch-ként tekint mindenkire szűk baráti körén kívül (“a gyengék úgyis meghalnak”).”

Ezek a polgárok burokban éltek, semmit nem tudnak a túlélésről. Rick fel akarja nyitni a szemüket, ezért mondja fegyverkezni kell, ezért rögtönözte a csapatépítő tréninget, tanítani akarja őket. Az úgyis meghal dolgot csak egy emberre mondta, aki szervezkedett ellene. (Carter?) “Öcsipók te akarsz minket megölni, te?!” aztán le is szerelte.

Rick előbb fel akarja nyitni a szemüket, tanítani őket a zombivilágra és Deana, Jessie, Tobin már kapizsgálják. Rick csak akkor menne át diktátorba ha nem működnek együtt a lakosok, a buta Carter félék miatt nem akarja elbukjon egy ilyen jó hely mint Alexandria ahol nevelhetné a babát. Ő nem Woodbury-t akar magának, ő nem Governor. De nem fogja hagyni a balfszok miatt elveszítsék Alexandriát.

ombre - 2015. 10. 12. 23:08

Most akkor a katlan völgybe-szakadékba,hogyan gyűltek be idővel a z-k,és miért? kik torlaszolták el kamionokkal a kijárást előlük,a w-k?

dekklas - 2015. 10. 12. 23:08

Sziasztok!
Szerintem is nagyon jó nyitás volt!
De szerintem a traktor bolttal kapcsolatos lehetett volna egy kis több fantázia a filmeseknek!
Derill nem motorra ,hanem egy kis hús darabolóra ülhetett volna fel aztán had szóljon!
Peternek igaza van megint a Wolves banda megint akcióba lendült!

Jacques - 2015. 10. 12. 23:13

ombre: Heath elmeséli a gyűlésen.

Kissur - 2015. 10. 12. 23:17

_Peter: Tényleg, ez tök jó húzás lenne W-ktől. Alexandria legjobb emberei odakint. Legjobb alkalom támadni.

ombre - 2015. 10. 12. 23:20

aha,az új nigga,aki olyan androgün kinézetű…de régebben a z-k simán átmásztak a kamionok alatt…

4rc28 - 2015. 10. 12. 23:26

Ombre
Régebben a z-k még a 2 méteres drótkerítésen is átmásztak… (1. évad). Később meg már meg sem próbálták, sőt akár egy kidőlt fatörzs is gondot okozott nekik… Vicc.

_Peter - 2015. 10. 12. 23:27

Azt mesélte az új laza csávó, hogy egy csoport ott vert tábort a kőfejtő gödörben vagy mi az és elbarikádozták magukat a kamionokkal. Csak aztán bejutott egy zombi, vagy belül változott át valaki és megzombultak. Aztán ott topogtak és a hörgésre egyre több zombi ment oda mivel a sziklák felerősítették a zajt. Walkerbury Festival

_Peter - 2015. 10. 12. 23:32

Első évados zombik még Darabont zombik voltak, azért voltak mások, sokkal okosabbak voltak. Ezek most Kirkman zombik. Különben én is fárasztó vagyok a rész közben elkalandozok folyton: most is mutatták ahogy menetel a Walker ZZ a híres erdei úton és közelített a kamera többször a lábukra, én meg akaratlanul is és hogy nem kötődik ki a cipőfűzője? Ha elbotlik még fel tud kelni vagy a menet eltapossa? A kanyarnál pár szépen felkenődött a falra. :)

Rezsidémon - 2015. 10. 12. 23:33

“Ő nem Woodbury-t akar magának, ő nem Governor.”

A kormányzó is úgy tekintett magára, mint a nép bölcs vezérére, ő sem úgy kelt fel reggel, hogy akkor most gonosz diktátor leszek.
Ahogy Rick sem elhatározásból válik egyre erőszakosabbá, hanem lépésről lépésre tör felszínre belőle az ősösztön/lelki sötétség/akármi.
Igen, ő maga hangoztatja, hogy gyakorlatiasnak kell lenni (közösségi érdekre hivatkozás, ugye). És igen, sok tette megmagyarázható gyakorlati szempontokkal, de lássunk túl a szüzsén, olvassunk a sorok között. A sorozat azt akarja érzékeltetni már vagy két éve (árnyaltan, lassan adagolva), hogy hogyan lesz egy idealista törvényembere családapából (hős), olyan ember aki a túlélésért képes levetkezni magáról a civilizációs béklyókat (antihős).
Ne legyenek illúzióink, Rick mostanra már hátrahagyta olyan alapelveit is, amelyekről 4 éve még ő maga prédikált. Ettől nem villain lett, hanem az, amit a közönség és kritikusok évek óta imádnak a képernyőn: antihős. Az AMC már csak tudja.

Enzo - 2015. 10. 12. 23:34

Jó volt ez teljesen, egy 8/10-et adnék rá.

1. Azta a leborult szivarvégit, ez a cold open nem volt semmi, csak kapkodtam a fejem: új helyszín, több ezer zombi, Rick mindenféle haditervet ordibál, mi van itt?
2. A fekete-fehér részek teljesen rendben voltak, ha hagyják színesben az egészet, akkor meg itt rinyál mindenki, hogy nem tudta követni.
Mondjuk fura, hogy ez 2 egymás utáni nap elválasztása volt, azt hittem több idő telt el a két eseménysáv között.
3. A “Tara felébred” jelenet annyira aranyos volt :) meg utána a Sasha és a részeg Abraham a peace-jelekkel :D (BTW Abraham benyúlta Reg gyűrűjét)
4. #hétidézetei:
“Thank God…nothing happened to your hair.” :D
“I’m supposed to be delivering pizzas, man” :D
5. Nna, örülünk, megjött Heath és Scott is, +Annie, aki viszont nem rémlik a képregényből.
6. Vajon mi Maggie-ék terve Deannával, amire utalt Glenn?
7. Morgan hogy rájött Carol valódi énjére elsőre, hatalmas volt :D
8. Elég gyorsan megalakult a kis Rick-ellenes szövetség, de gyorsan le is lett verve, fura, ezt a szálat még hagyhatták volna egy darabig.
Egy dolog még zavart: Francine miért van benne??
Abraham megmentette a seggét az építkezéses balhénál, pofánverte utána Tobint, ebből nekem nem az következne, hogy most meg Rick és csapata ellen szervezkedik…
(Ja és eddig azt hittem hogy Francine lesz Holly, de most meg Holly is volt.)
9. Elég sok dolgot kipipálhatunk, amiket a trailerben láttunk:
A sziklánál amikor Rick elkapja Ront mielőtt lerohanna, a “Do you have any idea who you’re talking to?” mondat (amit ugye úgy vágtak, mintha Morgannek mondan Rick, de nem dőltünk be), meg még pár apróbb jelenet.
10. Érdekes kérdés, hogy hol lesz szakadás a csoportban, ha lesz…Rick mostanában összekülönbözött Morgannel meg Daryllel is.
11. Morgan mindig akkor lép színre, amikor Rick megöl vkit :D
12. Na ki a tököm feküdt rá a dudára?

Jacques - 2015. 10. 12. 23:42

Rezsidémon: Meglepne, ha az írok abba az irányba terelnék Rick jellemét, ami olyan tetthez vezetne, hogy csupán a munícióért lemészároljon egy csapat katonát, ahogy a Kormányzó is tette.

Enzo - 2015. 10. 12. 23:44

Még reakciók:

-A CGI szerintem nem volt annyira vészes, láttunk sokkal rosszabbakat tévében, ez bőven elment.

-@LaCRossE: nem értem a kérdést, mi nem világos a képen?

-@_Peter: “a semmiből előhúzott ki tudja hány új karakter” -> Heath-ék portyázni voltak…Carter meg eddig is ott volt, csak most kapott egy rövid szerepet. Amúgy érdemes elolvasni a színész nyilatkozát, hogy mennyire örült a kis szerepnek :D
http://www.etonline.com/news/173779_exclusive_the_walking_dead_postmortem_scoop_on_that_gruesome_death_season_6_huge_new_threat/

-@winnie: A fekete-fehérré tétel nem volt betervezve, de amikor gondolkodtak, hogy kéne elválasztani az idősíkokat, akkor már valóban a képregény miatt választották ezt a megoldást, lásd fenti interjú Gale Anne Hurd-del.

-Gabriel leoltását kihagytam, az tényleg hatalmas volt :D

-3 új feka szereplő (Morgan, Heath, Scott)… ez nem jelent jót a többire nézve :P

-zombik bénázása témakör: tudott dolog, hogy egyre jobban rohadnak el a zombik, össze lehet hasonlítani az első évadosakkal, hát azért megviseli őket az időjárás meg minden…+ ha valaki bemenne közéjük, és felhívná magára a figyelmet, majd bemászna a kamion alá, akkor mennének ők is, de így nincs okuk, nem tudják hogy arra ki lehet menni és nincs ott semmi zajforrás/kaja ami vonzaná őket.

sleepwalker77 - 2015. 10. 12. 23:49

Fasza rész volt, jó látni, hogy még képes ilyenekre a sorozat. Remélem marad legalább ez a szint az egész évadra.

_Peter - 2015. 10. 12. 23:50

Rezsidémon – 2015. 10. 12. 23:33

Rick amikor warrior módban levetkőzi a civilizációs béklyókat, akkor a civilizációért harcol. Ezért drukkolunk neki. Hős-antihős, helyes-helytelen, greater good, cél szentesíti az eszközt téma viszi a sorozatot. Rick az, aki megteszi amit más nem, ő mer dönteni. Katonáknál mondják a döntés helyes vagy helytelen az csak a második kérdés. Az első mer dönteni? Utána jön csak a moralizálás. (jó Carol mert dönteni a börtönben egyedül, csak ő túltolta a témát, azóta tért csak vissza a helyes(ebb) útra)

Tara szövegén én is jót röhögtem, olyan jó beszólásokat tudnak neki írni.

Alexandriára jelenleg akkor kb. csak Carol és Rosita vigyázhat mint magas XP-vel rendelkező harcosok.

dvs - 2015. 10. 12. 23:59

A kamionos CGI pont annyira gyönyörű volt, mint a tegnap folyamán posztolt promó “képek”. Köszönettel.

Jó rész volt egyébként, fürtös -Little Jacob GTA IV fazonról már messziről ordít, hogy ő lesz a következő fekete halott, legkésőbb a hónap végére..

Én sem tudom hova tenni a rengeteg új karaktert, főleg a búza gyerek is eltűnt aki oszlopos tagja a közösségnek és elsőnek ismertük meg a lakók közül, az ő parkolása elég hamar feltűnt.

Nem a legjobb nyitány volt ez tény, és megint van egy érzésem, hogy jönnek innentől a mégszarabb lelkizős részek, pikk pakk parkoló pályára áll majd a horda terelés.

7/10

ombre - 2015. 10. 13. 00:03

ki az a holly? hol volt carl? vizipiáztatta a kiszökős bigét?

ProMixer04 - 2015. 10. 13. 00:04

A FOX-nak köszönhetően már hajnal 4kor láthattuk az évadnyitót. Nagy vásznon eléggé adta a zombis őrület.
Morgan visszatérésének nagyon örülök, minden jelenetét imádtam. Jól megoldották a zombik terelését.
A dudát tippre Ron nyomta meg vagy a farkasok. Esetleg valaki Alexandriából, mert jönnek a farkasok (ahogy fentebb már említették).

ui.: Egy dolog zavart a mozis vetítésen, az a fránya szinkron (eredeti hanggal szoktam nézni), ugyanis a legtöbb karakternek még úgy ahogy eltalálták a megfelelő szinkronhangot, na de hogy pont a főszereplő Rick szinkronja legyen ekkora mellélövés, szerintem egyáltalán nem adja vissza az eredeti színész játékát.

_Peter - 2015. 10. 13. 00:10

“Heath-ék portyázni voltak…Carter meg eddig is ott volt, csak most kapott egy rövid szerepet.”

Ilyenkor csodálom akik rögtön névről vágják az új karaktereket. Nem emlékszem Carterre, Tobin rémlik csak az építkezésről. Noah alig haverkodott össze Atlanta óta a bandával bumm kiírták. Elérték Alexandriát Aaron révén most ő sehol. Erre rögtön abba csöppenünk bele csomó új karakter osztja az észt, csak néztem ki ez és mit szervezkedik Rickék ellen. Ezek szerint ezért nem mutatták be az elején rendesen Alexandriát. Emlékszem itt tippelgettünk vajon hányan lehetnek.

Más: remélem harcos Maggie hamar visszatér, most eléggé leparkolták sajnos.

Enzo - 2015. 10. 13. 00:21

Hát Cartert most nem fogom visszakeresni, valszeg eddig nem mutatták, de hát sok ember lakik ott, elő lehet húzni 1-1 karaktert néha, sőt, jobb is így, mintha mindig csak ugyanaz a néhány lenne fókuszban, az kevésbé életszerű.

Én azért Rick helyében figyel(/-tet-)ném Tobint, Spencert, Oliviát meg Francine-t, ez elég kamuszagú volt Cartertől, hogy “csak én voltam benne!”

Amúgy az arconharapás mekkora szívás, még csak le se lehet vágni a fertőzött testrészt :D (vagy hát le lehet, csak nem segít a dolgon)

Rezsidémon - 2015. 10. 13. 00:26

_Peter – 2015. 10. 12. 23:50

Emlékezzünk a második évadra (tudom, rossz emlékek), akkor pont, hogy Rick ellenlábasa (Shane) képviselte a ‘túlélésért mindent’ hozzáállást, még Rick ott tartott, hogy ‘senkit nem hagyunk hátra’, meg gyűjtögette a zombikat a pajtába, mert a földapa-szellem (Hershel) azt mondta.
Érzékeled a sheriff viselkedésében beállt fordulatot? Még a farmon idomult a ‘gyámoltalanok’ közösségébe, most viszont azt várja el, hogy a többiek keményítsenek be az ő szintjére.
Ez persze túlélési szempontból racionális, de az írók így csempészik be az árnyalást; az a jelenet amikor direkt nem lép közbe a zombitámadásnál (hadd tanuljanak a puhányok) egyfajta inverze annak, amikor a 3×02-ben egy börtöntöltelék őrá engedett direkt egy zombit harc közben.
Összességében persze kizártnak tartom, hogy Rick végül teljesen megőrüljön (mert ő a főhős), de nyilván az lesz az évad egyik (vagy fő – elvégre még tavaly óta alapozzák) történetszála, hogy meddig megy el, és végül milyen katarzis fordítja vissza.
Addig is emlékezetek mindenkit arra, amikor az előző évadban arra spekulált, hogy ha nem megy az együttélés az alexandraiakkal, akkor ‘we take the place to ourselves’. – Ilyet mondott volna az első évadban?

Jacques - 2015. 10. 13. 00:29

Nekem nagyon tetszett a rész, a nagyon kifogásolt CGI sem tűnt fel, hogy annyira sz*r lenne. A menetelő zombik között kiszúrtam két gyerek, vagyis inkább amolyan kezdő gimis gyereket is, voltak, akik emlegették, hogy állandóan csak felnőtt zombik szerepelnek, most ők is kipipálhatják ezt checkboxot.

Örülök, hogy Morgan hosszabb időre visszatért, bár kicsit aggaszt, hogy az imdb-n csak 6.15. részig van feltüntetve a neve, miközben az évad mindig 16 részes.

Morgan hogy levágta Carol sunyítását, őt nem lehet csak úgy átejteni. Viszont azt nem tudtam eldönteni, hogy most ennyire megkattant a szerzetesi életmódban… mikor Michonne-t elkezdte faggatni a műzliszeletről azt hittem meggárgyult a pali, de felhívták rá a figyelmem, hogy abban az ominózus részben Michonne tényleg el kezdte enni a kajáját. :D Lecsekkoltam az adott részt és tényleg… Michonne simán letagadta, a kis galád. :D Bírom az ilyen visszautalásokat, kár, hogy nézés közben nem esett le.

Kíváncsi lennék kitől tanulta a bo forgatását, de tartok tőle, hogy csak azért írták bele azt a jelenetet, mikor Rick megkérdezi, hogy a rajongói kérdéseket ezzel tisztázzák.

Rezsidémon - 2015. 10. 13. 00:34

Morgan karaktere pedig arra szolgál, hogy élő mementója legyen Rick elsőévados humanista heroizmusának. Amiből ugye mostanra már elég kevés maradt. Lesz ebből még konfliktus.

Zombiebie - 2015. 10. 13. 00:37

A traktoros pihenőt már nem azért, de szétnyakhatták volna, amikor ott voltak mind. A sor elejére beküldeni egy noobot, aki ráadásul Rick ellen szervezkedik??? Komoly????? Ne a cgi-n akadjatok fenn, hanem ilyen iszonyatos logikai bakikon. A kürtöt meg tuti az az antikrisztusi pap nyomatja, ott komolyan el vannak gurulva a gyógyszerek… Remélem nem tévedek és végre fejbe suhintják már egy ásóval. Persze tévedhetek is, hiszen Rick sokaknak szálka a köröm alatt… Ott van pl a frissen elárvult sapkás gyerek. Ha Carol ott maradt, remélem rövidre zárja a kürtölőt. De ha nem: hey, the show (roadmovie) must go on! Látványos rész volt, de borzasztóan buta is. 6/10

Jacques - 2015. 10. 13. 00:44

És mi van, ha pont Carol szólaltatja meg a kürtöt, mert annyira elfajult a helyzet Alexandriában, hogy már ő sem tud mit kezdeni a helyzettel és csak így tud jelezni a többieknek, hogy vissza siessenek?

Jacques - 2015. 10. 13. 00:50

Zombiebie: “A sor elejére beküldeni egy noobot, aki ráadásul Rick ellen szervezkedik???”

Milyen sor elejére? Arra gondolsz, amikor a kerítést építették és jöttek a zombik Rick meg szólt, hogy álljanak végre a sarkukra, próbálják meg azokat likvidálni? Ha erre, akkor még Rick nem tudta, hogy ellene szervezkednek, hisz’ pont azért szervezkedtek utólag, mert Carter besz*rt a zombiktól. Ebbe mi az “iszonyatos logikai baki”?

TiszteletreméltóPistike - 2015. 10. 13. 01:26

Annyira szanalmasak az action scriptek ebben a sorozatban hogy sirok, senkinek nem jutott még az eszébe hogy csinaljon egy hosszu hegyes vas botot amivel lehet döfdösni ezeket az ultra lassu halott izéket? Ez most komoly hogy piszollyal lő elfogy a lőszer és majdnem megharapják amikor már egy éve ezekkel a küzd. Jo lenne ha nem ábrázolnák totál fogyatékosoknak a szereplőket.

nervus - 2015. 10. 13. 01:28

Én abszolút elégedett vagyok a résszel, de örülök, hogy másnak is szemet szúrt a CGI az elején.
Fél szemmel néztem, de már fogtam a fejem, hogy ez mi volt…
Persze lehet, hogy csak szakmai ártalom :D

Mark Bolt - 2015. 10. 13. 03:01

Alapjaiban bukik az egész rész az istentelenül szar terv miatt. Össze van terelve egy helyre több tízezer zombi, akkor nem kiengedni kell őket, hanem amit meg is pendített a mérnökember, hogy meg kell erősíteni a kijáratokat, aztán pedig felgyújtani az egészet a gecibe. Szarrá égtek volna, ehelyett magukra engedték őket. Rick lehet hogy jó főnök, de ehhez tökhülye. Én kellettem volna nekik, de hát baszki Pannoniában nem tört ki a zombijárvány.

Dan - 2015. 10. 13. 03:33

Semelyiknek nem jutott eszébe felgyújtani a kanyonban a zombikat a francba?:D Mindenképp kilóméternyi kerítéseket meg árkokat ásnak inkább?

paranoid android - 2015. 10. 13. 04:30

Tetszetős évadkezdés volt. A flashbackek igaz nem adtak sok minden pluszt a történetnek, de szerintem sokat használt a rész élvezhetőségének. Időrendben dögunalom lett volna a rész második fele, ahogy húsz percen keresztül csak terelik a zombikat. Az viszont engem is zavart (jobban, mint holmi gyengébb minőségű CGI), hogy utómunkával lett fekete-fehérre színezve a flashback. Mivel eltérően kell megvilágítani a színes, illetve a fekete-fehér képet, kifejezetten csúnya is lett az végeredmény.

winnie - 2015. 10. 13. 04:50

“Örülök, hogy Morgan hosszabb időre visszatért, bár kicsit aggaszt, hogy az imdb-n csak 6.15. részig van feltüntetve a neve, miközben az évad mindig 16 részes.”

ne aggasszon, mert még senkinek sincs fogalma arról, hogy ki melyik részben lesz benne. az imdb-be bérki belefirkálhat, mert tudja, hogy lesz, aki elhiszi, ami ott van. a szereplők a sajtóközleményekből kiderülhetnek ugyan, de max 2-3 részre előre, visznt a twd esetében még azt sem tudni, hogy a következő részben ki lesz benne. (nyilván a 6×02-re is írnak neveket, pedig jó eséllyel a zömük nem is fog szerepelni benne.) ráadásul nyilván olyanok is fel vannak ott tüntetve, akik addigra már nem lesznek életben.

komolyan érdemes lenne elfelejteni sorozatok elkövetkező részei esetében azt az oldalt. (mert ugye azt már nem is említem, hogy az sincs megoldva benne, hogy jelezze a rendszer, ha egy állandó szereplő nincs benne egy részben, ugyanúgy felsorolja a credit only-szerepeket is,.)

“Kíváncsi lennék kitől tanulta a bo forgatását”

erről szól majd a flashback rész.

winnie - 2015. 10. 13. 05:00

enzo: más sorozatokban is van több idősík, de (szinte) sehol sem feketefehéreznek, másképp is megoldható. az, hogy ki mit mond…, ugyan már. nem az diktált, hanem, miután felmerült a FF, akkor rájöttek, hogy a képregény is az. de nehogymár erre 6 évadot kelljen várni, ez csak álkifogás.

de mindez elnézhető lett volna, ha már a forgatás során eszébe jut valakinek, akár gale ann hurd überproducernek, hogy ugyan, vegyük ezeket a jeleneteket “fekete fehéren”. ha eleve arra készültek volna, egy szavam sem lenne, de így csak egy vágó véletlenül bealudt, ráborult egy grey scale gombra, és valaki meglátta, hogy milyen lett a kép:)

Quantumleap - 2015. 10. 13. 07:17

A fekete-fehér használata a flashbackeknél itt teljesen érthető volt. Például a Lost az más tészta volt, ott a koncepcióból és helyszínből eredendően vágta az ember, hogy melyik a múlt és melyik a jelen, de ez itt viszont amúgy nem jött volna könnyen át.

Lajkreal - 2015. 10. 13. 07:23

Flashback / idősíkok / fekete-fehér kérdéskörhöz .
Fölösleges olyat számon kérni egy tv-sorozattól ,ami film terén is sokszor problémássá válik .
Az eredmény nálam bejött , az epizód magvának , az ottani történéseknek hátteret adott . Carter halála , Nicholas vállalása csak példa arra – hol is aludt be az a vágó ?!?
Lehet hogy nem koncepcionális az elképzelés ( utólagos FF-képregény ) , de szerintem itt tényleg érthető .

seven - 2015. 10. 13. 07:25

most komolyan? hány sorozat használ fekete fehérséget a flashbackekhez? Szerintem nem sok… meg lehet azt elegánsabban is oldani. A TWD-ben iis volt már többször flashback. Nekem amúgy nem volt bajom vele, de tetszeni se tetszett egyáltalán.

winnie - 2015. 10. 13. 07:42

Quantumleap: ahogy seven írja, valami nem lehet “érthető”, ha ezer másik sorozat sem használja. érthető, ha jelzik valahogy, de a FF? mindenki használhatná, de senki nem használja folytatólagos jelenetekre és történetmesélésre. attól még persze lehet használni a szokásos szűrős vagy egyéb megoldások helyett és még azt is mondhatják, hogy nem akarnak másolni és eredetiek akarnak lenni, de ez az a megoldás, amihez nem kell fantázia, amihez egyetlen gobot kell megnyomni – ennyire törődtek vele. (mint mondtam, ha eredetileg is úgy veszik fel, hogy fekete fehér legyen, ha ez a koncepció, akkor nagyon érdekes is lehetett volna. így viszont csak zavaró, minekvan?-kategória. lehet tippelni, hogy mikor fog ismét FF-flashbacket csinálni a TWD. soha?)

de alapvetően teljesen lényegtelen a dolog, nem osztott, nem szorzott az összképet, viszont ettől függetlenül azért ne túlozzunk, hogy nem jött volna át a dolog. a twd-ről beszélünk. egy tömegsorozatot nem fognak bonyolítani. amellett, hogy ki is írhatják, hogy mi mikor történik, messze nem volt olyan bonyolult, hogy a zombitereléses szálak és a traktoros harc a jelen.

Lajkreal - 2015. 10. 13. 07:44

Nekem is ez jött le először . Miért nem égetik el a walkereket ? De aztán beugrott , az égő zombi még mindig walker ( epizód 5.01 és 5.08 ) , másrészt az üzemanyag értékesebb annál . Napalmot vagy más égést tápláló anyagot elővarázsolni , összehozni elég klisés lett volna .

Zombiebie - 2015. 10. 13. 08:09

Jacques, most elképzeltem, ahogy egy több évadot megélt tűzben edzett Carol ráfekszik a kürt gombjára, ezzel halálra ítélve az egész akciót, amit “oly alapossággal” átgondoltak… Ja, nem. Mit nem értettél? A szürke a múlt, a színes a jelen. A múltban susmussoltak Rick háta mögött, az rájuk nyitott, pofán verte, a színesben meg előre engedi, hogy a terelendő horda eleje felé menvén letépjék a pofáját és halálra ítéljék az akciót. Igen, ez is egy több évadban megedződött, logikus gondolkodású Rickre vall. Ha ez neked bejön, a te dolgod, akkor ez a rész neked készült.

ayren - 2015. 10. 13. 08:16

Én őszintén szólva enyhén untam ezt az évadkezdést. A tavalyi sokkal izgalmasabbra sikeredett a Terminátor nagyival.

westhammer - 2015. 10. 13. 08:58

Nem tudom kiszúrtátok-e, de volt egy Mr. Monk-kameó a Walking Deadben: http://postimg.org/image/42cg289ud/

soldierdsgn - 2015. 10. 13. 09:18

Értelmetlen a mostani Rick és az első évadokban lévő Rick cselekedeteit összehasonlítani, hisz azóta sok mindenen ment keresztül és sok mindent látott, amitől megváltozzon a véleménye vagy az énje. Lehet utólag bánja, hogy nem hallgatott Shane-re, aki hamarabb fedezte fel, hogy “mit kéne tenni”, de Rick csak nem rég tudja, gondolom ez is a lényeg a karakterfejlődésében.

A logikai bakik, meg szerintem legtöbbször, na jó néha pont azért vannak, hogy történjen meg a konfliktus vagy baleset, hisz ilyen az ember, nem mindig logikus döntést hoz.

komi - 2015. 10. 13. 09:38

Nem volt rossz rész. Én csak azt nem értem, hogy konkrétan egy traktorboltba küldik Glennéket, ahol a kamera jól bemutatja hogy van olyan kis munkagép amin olyan csatolmány van ami cölöpoknek lyukat tud fúrni a földbe, és nem úgy tűnik hogy ebben a világban kevés lenne a benzin, hát miért nem azzal fúrtak lyukat a cölöpoknek. Sokkal gyorsabb lett volna így kevesebb időt kellett vona a falakon kívül tölteniük. Vagy a kismillió opció közül miért pont traktorboltnak kellett ott lennie, és miért mutogat a kamera ilyen gépeket, az arcunkba tolva a logikátlanságot? Ha nem mutatják, soha nme jutott volna eszembe, és nem krdőjelezem meg az ásóval ásást (igazábólnem is a logikátlanság zavar, hanem hogy mutogatják).

komi - 2015. 10. 13. 09:41

ja és még valami, tudom szörszálhasogatás, de a terelés alatt végig az járt a fejemben, hogy a kocsi dudáját vajon miért nem nyomják meg egyszer sem??? Biztos el volt romolva…

Anikó86 - 2015. 10. 13. 09:44

Én azon röhögtem fel többször is hogy az autón végig ment az elakadásjelző :D :D Mint ha annyi autó járna arra az apokalipszis kellős közepén.:)

komi - 2015. 10. 13. 10:03

És még valami (utolsó igérem :D): amikor a zombik odaértek a kanyarhoz, mutatták is hogy több zombi elesett a fal meleltt, nem értem, hogy miért nem botlott bele a többi elvégre nme néznek a lábuk elé (XD), és hát az egyensúlyuk sem a legkirályabb ahogy láttuk az elmult évadokban. Igzaából ezt nem azért írom mert zavart, hogy ez hülyeség, hanem hogy egy ilyen kicsi a rakás zombikupacot (aminek a létrejötte több mint valószínő lenne ekkora hordáknál) még sosem léptek meg a 6 évad alatt, pedig szerintem jópofa lenne :).

Bandido - 2015. 10. 13. 10:14

Jó volt a rész.
A kürtölős majom biztos a pap volt.

karit - 2015. 10. 13. 10:44

Engem csak azért zavart a FF, mert istenuccse, ennél szájbarágósabban nehéz próbálkozni a flashback szignózásával. Rick majd’ minden jelenetben szerepelt: ahol nyolc ragtapasz volt a képén, az a múlt, ahol már csak a fele, az a jelen – ennyi. :S

Az volt az első nálam is, főleg a “papírkamion” leesését látva, hogy mennyivel praktikusabb lett volna a francba felgyújtani inkább az egész bagázst, aztán rájöttem, hogy alighanem megnézte a producer a lángtengerben vonagló zombisereg CGI demóját, arcát a kezébe temette, majd sóhajtva felnézett: oké, essen hát le az a kurva kamion.

Jó volt ez, na. Legalább megvilágította – kb. két embernek spoiler lehet -, mekkora meló lehetett egy fodrásznak egy stadionnyi zombit keresztül vezetni a fél városon NÉMA CSENDBEN….

szbera - 2015. 10. 13. 11:18

A dudát gondolom azért nem nyomkodták, hogy a több ezer zombi mellé ne vonzzanak oda még továbbiakat, elég volt ez is nekik gondolom :)

Az elakadásjelező meg arra szolgált szerintem, hogy kövessék azt a villogó valamit azok a szerencsétlen zombik :D

komi - 2015. 10. 13. 12:03

amúgy amikor a két kamion között átengedték a zombikat akkor én azt hittem itt harc lesz, mert Daryl egyet fejbelőtt, ezzel elveszítve egy nyilat (később biztos visszament érte), aztán semmi, és onnantól nem értettem, mindek látte azt az egyet le?

amikor a traktorboltnál kinyitották az ajtót és lemez volt mögötte, azt hittem most az jön h mindenki beül egy traktorba éa szépen lezúzzák azokkal a walkereket, mindegyik ér 50 pontot, aztán uccu neki, kié lesz a legtöbb pont :D

getkey - 2015. 10. 13. 12:16

Üdv újra a fronton! :)

Alapjában véve elégedett vagyok az idei kezdéssel. Ha nem is volt olyan intenzív, mint a tavalyi, a hangulat nagyon gyorsan átragadt rám az első pár perc után. Ráadásul most kezdtem csak érezni valójában, hogy a Fear mennyire más ligában játszik… Pedig azt is vártam, mint kisiskolás a karácsonyt, mert hiányzott az apokaliptikus-posztapokaliptikus hangulat és történet. De a TWD mellett – annak minden gyengeségével együtt is – egyszerűen erőtlen számomra az egész.

ayren:
Elöljáróban is tolmácsolnám sűrű bocsánatkérésemet! Mea culpa, a Rick-elmélkedéssel meglehetősen (khm…) elcsúsztam. Hajlamos vagyok halogatni a dolgokat, ameddig csak lehet, ráadásul az időbeosztásom sem úgy alakult, ahogy terveztem. És bár biztos vagyok benne, hogy nem okozott álmatlan éjszakákat számodra a hiánya, az ígéret mégis csak ígéret. :) Szóval már egész jól haladok vele, és amint kész vagyok, elküldöm winnienek. A többi meg majd kiderül. :)

Rezsidémon:
“az a jelenet amikor direkt nem lép közbe a zombitámadásnál (hadd tanuljanak a puhányok) egyfajta inverze annak, amikor a 3×02-ben egy börtöntöltelék őrá engedett direkt egy zombit harc közben.”
Azért ezzel vitatkoznék: akkor lenne inverze, ha Rick saját kezűleg, szánt szándékkal lökte volna rájuk a zombikat. Az ördög a részletekben lakozik:)

Másrészt szerintem óriási szakadék húzódik Shane és a Kormányzó pszichopátiás, egoista, megnyerő álca mögé bújtatott, de bárkit kíméletlenül eltaposó személyisége és Rick – mintegy kényszerből felvállalt – hosszú idő alatt és nehéz döntések nyomán formálódó jelenlegi mentalitása között.

Emiatt abban teljesen egyetértünk, hogy:
“Összességében persze kizártnak tartom, hogy Rick végül teljesen megőrüljön.” :)

Zombiebie - 2015. 10. 13. 13:02

“Másrészt szerintem óriási szakadék húzódik Shane és a Kormányzó pszichopátiás, egoista, megnyerő álca mögé bújtatott, de bárkit kíméletlenül eltaposó személyisége és Rick – mintegy kényszerből felvállalt – hosszú idő alatt és nehéz döntések nyomán formálódó jelenlegi mentalitása között.”

getkey igen, plussz a csapatnak is jól jön egy arc, akire rátolhatják azokat a nehéz döntéseket, amelyeket ők is vallanak, de félnek kinyilatkoztatni. Rick ilyen értelemben sokak eszköze valamire, ami nem kicsi teher. Ráadásul minden balul elsült dologért őt okolják utána. Ebbe a világba kiválóan bele illene az egykori Shane, akiről nem tudni, hogy milyen ember lett volna erre az évadra.

ayren - 2015. 10. 13. 13:32

getkey
Hahó, üdv megint a fedélzeten!
Bevallom, nyáron nem jutott eszembe a beígért posztod, de tegnap, amikor megnéztem az évadkezdést, már igen. Örülök, hogy ezek szerint nem csak kósza ötlet volt, és már majdnem kész is vagy vele. Én biztosan várom, és szerintem érdekelni fog még pár embert innen a kommentmezőből. :)

_Peter - 2015. 10. 13. 13:37

“az előző évadban arra spekulált, hogy ha nem megy az együttélés az alexandraiakkal, akkor ‘we take the place to ourselves’. – Ilyet mondott volna az első évadban?”

És ezzel mi a probléma? Első évad óta történt pár dolog. Nem úgy megy az hogy világvége idején a tapasztalt zombiharcosok puhányodjanak vissza a burokban élő alexandriaikhoz. Legnagyobb gondjuk az volt be kellett osztani a csokit a tortához. Odahívták őket a tapasztalatuk miatt aztán még mindig nem akarnak rájuk hallgatni? Deana lassan megtanulta, Nicholas és Tobin is felfogta, Jessie is mondta megtanul harcolni, csak ez a Carter nem akarta még mindig felfogni.

Rick védi a sajátjait mindenáron, látszólag úgy mutatták Rickéknek kell beilleszkedni, valójában a helyieknek kell alkalmazkodni a Rick csoport által képviselt való világhoz. Ami azt jelenti felejtsék el a hamis biztonságérzetet, tanuljanak meg harcolni és hogy pl. egy Pete problémát nem lehet az új helyzetben a régi nem nézünk oda megoldással kezelni, mert veszélyes a közösségre.

A rögtönzött csapatépítő tréningnél sem gonoszságból hagyta a zombikat támadni a puhányokra, hanem hogy tanuljanak. Ha elfajult volna ő is megmentette volna őket, csak azért szólt Morgannek mert ők szemtől szemben talán még nem is láttak zombit. Be akarta dobni őket a mélyvízbe hogy tanuljanak, ott volt felügyelni, adta az utasításokat használják az ásókat. Azért elvárható 5-6 zombit szerszámokkal le tudjanak szerelni. Mégis pánikoltak, mert zöldfülűek. Mint Hershelék a farmon, Shane kellett hozzá hogy szabadon engedje a zombikat megmutatva ők már nem a beteg szomszédok, hanem szörnyek.

Rick tudja ha nem változnak meg a polgárok, csak idő kérdése meghalnak. Ha még ellene is fordulnának akkor már egyszerűbb ultimátumot adni nekik megtanulnak túlélni és hasznossá válni vagy elveszi Alexandriát. A többség mellette döntött, több belső puccs nem várható. Deana és Nicholas már oké, Pete és Carter halottak. Kicsit olyan Rick most mint egy római diktátor, veszély idejére a szenátus és a konzul kinevezte végezze el a piszkos munkát. (nem önjelölt gonosz diktátor típus mint a Governor vagy psycho Shane)

ayren - 2015. 10. 13. 13:50

Zombiebie és getkey

Igen én is így látom inkább Ricket. Muszáj Herkulesnek, aki felvállalja a terhet, bár ezért nyilván pszichikailag valamilyen módon fizetnie kell.
Nem hiszem igazán, hogy a személyiségfejlődése a véreskezű diktátorságban végződne, mert az eredeti és mostani személyiségjegyei közt nincsenek meg az általában a diktátorokra jellemzőek, vagyis:
szadista, antiszociális, paranoid, narcisztikus, skizoid.

zombee - 2015. 10. 13. 14:00

na nézzük sorban mit láttunk:

– egy nagy üregben több ezer csoszogi.
felgyújtsuk őket? ne! túl drága a züzemanyag. oké.
ha már lenn vannak, mit teszünk hát?
feltereljük őket! még véletlenül sem robbantjuk fel az egy szem feljárót, terelgetünk.
megoldottuk véglegesen az ügyet? nem. sőt.

– kerítünk pár száz autót, mindegyikben van slusszkulcs, üzemanyag is, szépen sorba állítjuk őket, katonásan az út 2 oldalán. azzal a több tonna vassal, kerítéssel a gödörből vezető feljárót is eltorlaszolhatták volna. hát mégse.

– minden hasznos régi tag kell erre az embert próbáló feladatra. Karl biztos kínzó hasmenéssel bajlódott, így elvesztettük őt a nyitórészben. pedig ha valaki, ő jobban osztotta a headshotokat, mint a sok töketlen túltenyésztett kisvárosi.

– a traktormúzeum műbalhéja értelmezhetetlen.
ott álltak egy nappal előtte, miért nem bicskázták le azt a cc 10 járkálót? a pizzásék másnap úgy morzsolták ott a kalapjukat, mintha több száz archarapó készülne kitörni.

– ja járkálók. sokuk évek óta rohad, kaptak is egyen barnásszürke rugit, eltakarandó a száradt, kipattogott bőrt. de a nők haja bazze. jó 60%-a vagy vadiúj paróka, vagy frissen mosottan, fésülten lengett a szélben. esküszöm Daryl rőzséje sokkal csapzottabb volt. kár, pedig a TWD éppen a zombiábrázolásban erős.

– végül már vártam hogy kimotoroznak a világból, csak egy vékony csík lesznek a látóhatárnál, amikor Walaki (értitek Walaki) beleült a vadászkürtbe.

– a kígyó pedig beleharap a saját farkába, egy évadnyi boostot adva a történet elmesélésének; a teljesen feleslegesen felszínre terelt több tízezer zombi logisztikai újrarendezésével.

Adam9456 - 2015. 10. 13. 14:01

Nagyon jó premier volt, rögtön belekezdtek az akcióba!
Nekem tetszett a fekete-fehér megoldás is a flashbackeknél, nem volt vele gond.
Jó volt viszont látni a karaktereket, elég epic volt a zombik vonulása élükön Daryllel a motoron.
Eugene – I respect the hair game! Ezen szakadtam a röhögéstől :D
Morgan és Carol rövid beszélgetése
Rickből én sem hiszem, hogy diktátor lesz, ő csak teszi azt amit tennie kell, és tényleg a saját embereit védi bármi áron.
A végén éreztem, hogy nem fog simán menni ez a terv.
Én úgy érzem Ronnal még lesznek gondok. Lehet, hogy ő nyomta meg a végén a kürtöt, vagy az idegesítő pap.

Szuperovics - 2015. 10. 13. 14:24

Sosem emelek szót a horrorokban található logikátlanságok ellen, mert akkor kvázi megölném a szórakozást, de nem látom be, miért ez volt a zombik legjobb elintézési módja.

Terelgessük őket több 10 kilométeren keresztül? Nem is tudnék kockázatosabb tervet kieszelni.

Amúgy mindegy. Jó rész volt ez. Ezt is megkajáltam, de akkor is…

Theo - 2015. 10. 13. 14:43

Egy nappal előtte daráltam le a Fear-t. Hát ellentétben az általános lelkesedéssel, részemről borzalmas volt az egész. 4 pozitívum volt benne, abból egyet már kinyírtak. Még jó hogy a maradék 3 bőven elég pozitívum, amíg ők vannak addig biztos nézős.
Bár a TWD-ben kezdetben egyáltalán nem voltak szimpi karakterek, sőt Rick és főleg Carl rettentően irritáló volt, de ha más nem a téma miatt és idővel elviselhetővé váltak, és később jött pár pozitív karakter is, és már nem voltak annyira nyomorultak mint a kezdetekor.
Ellenben Fearben a két nyomi gyerek, és még apuka is valami eszméletlen irritáló, rettentően rontják az amúgy is gyenge sorozatot. És sajnos nagyon úgy tűnik, hogy ők húzzák majd a legtovább. Velük foglalkoztak a legtöbbet.

TWD: Már 2 napja le akartam írni, de nem volt hova.
Ez a fekete-fehérből színesbe váltogatás borzalmas, nagyon remélem ennyi volt belőle.

Nem tudtam rájönni ki az isten ez a Carter, rémlett a fickó arca, először azt hittem Aaron, de utána derült ki a neve, szóval őt kizártam, (hol az istenben van Aaron?), aztán rémlett egy másik tag, Tobin, de később ő is feltűnt így ő is kiesett, aztán már csak arra tudtam gondolni, hogy ez a fickó kardozta le Reg-t, és Rick nem őt lőtte fejbe a végén hanem Reg-t, ennyi rémlett az előző részből. Így közben megálltam a résszel, és visszanéztem az előző részt, végigszenvedtem pontosabban, mint kiderült ő meg Pete volt, és mivel később a részben volt a temetés így az is kiderült, hogy meg is halt.
Szóval maradt az IMDb, mint kiderült Carter csak ebben a részben szerepelt először, csak szokás szerint a semmiből előkapták. OUaT-ban volt. De legalább itt nem sokáig vergődött.

A Rick elleni szervezkedés is nevetséges, főleg hogy Spencer is részt vett rajta, mikor ő egyáltalán nem illett oda.
Illetve milyen nevetséges volt már, hogy Rick minden jelenetében máshogy volt matricázva.
Gabriel továbbra is ultrairritáló, Eugene ultra béna.
Sajnos Tara és Rosita nem lett kiemelt szereplő, csak Morgan és Sasha, bár ez mint kiderült nem perdöntő, de nem sok jót ígér jövőjüket tekintve.

Az egész vezessük el a zombikat ötlet viszont borzalmas volt. Alapból ezek nem hallottak még robbantásról, vagy bármi más módon kinyírni őket, nem tanulták még meg, hogy úgyis visszajönnek és csak többen lesznek, a legjobb kinyírni őket, amint lehet, persze a kamion is pont most esett le.

Amúgy a rész egyetlen pozitívuma Annie, remélhetőleg Tara kompatibilisre csinálták, és nem két részes szereplő volt.

Mark Bolt - 2015. 10. 13. 14:47

CGI? Ez nem az Avatar, hogy extrém elvárásaink legyenek, ha ez nem tetszett nektek miközben inkább szimbolikus jelentőségű, hiszen tökéletes CGI mellett is tudnánk, hogy nem 15 000 statiszta csoszog a háttérben, akkor mit szóltok a grandiózus tervhez, ami abból áll, hogy egy bányába leszorított több tízezer fős zombitömeget kieresztenek a szabadba? :-DD

Ritka ostoba terv, de én ezt is megbocsátom nekik, mert kell a történetbe az izgalom, és ennek oltárán fel lehet áldozni akár az értelmet is. Egy szintig. Valójában kibaszottul nem bocsátom meg, mert ennél okosabb ez a sorozat, teljesen ki voltam akadva. Először még reménykedtem, hogy valami szakadékba vezetik a tömeget, vagy valami olyan helyre aminek értelme van, de nem. Ezek szabadjára engednék őket 40 km távolságban.

Mit lehetett volna ehelyett csinálni? Eltorlaszolni a kijárataikat autókkal, kövekkel, amit csak találnak. Szereznek egy markológépet akkor komplett földakadályt túrnak oda. Utána pedig ízlés szerint hagyhatták volna megrohadni őket, vagy mondjuk felgyújtják a tömeget. Egy kis benzinfröcsi, aztán lángoljon a széle, és majd szépen átterjed a tűz az egész társaságra. ha nem, akkor később visszatérnek és addig gyújtogatnak amíg van még belőlük. RICK, TE MARHA!

Mark Bolt - 2015. 10. 13. 14:53

Ami tetszett azok a hanghatások voltak, mikor a paraván mögött állva hallgatták ahogy elvonul a tömeg. Az agyatlan zombákok meg folyamatosan csattantak neki a paravánnak mivel ugye kissé koordinálatlan a mozgásuk és az érzékelési rendszerük sem tökéletes, és ez az állandó csattogás szívmelengetően hátborzongató volt.

winnie - 2015. 10. 13. 15:01

mark bolt: nem értelek. a terv tökéletes volt, mert totális siker lett volna, ritka sok zombitól szabadultak meg. majdnem. ha nincs a duda:)

sőt, nyilván meg is fognak szabadulni, mert nyilván nem leölni fogják őket. szóval, bár fura a terv, de láttuk, hogy nekik volt igaza.

getkey - 2015. 10. 13. 15:07

ayren, Zombiebie:

Shane és a Kormányzó az a típus, akikben az említett személyiségjegyek dominánsak voltak már az apokalipszis előtt is, csupán elfedte őket a vékony, civilizációs máz. Az igazi mentalitásukat kordában kellett tartaniuk, egész egyszerűen azért, mert a társadalmi korlátok ezt követelték meg. Az apokalipszis kitörésével aztán egyik lassabban, másik gyorsabban vetkőzte le ezeket a béklyókat. A széthullott társadalom romjai tökéletes terepet jelentenek az ilyen személyiségű embereknek. Nincs többé társadalom és állam, ami rájuk erőltethetné az elfogadott normákat.
Persze nyilván kettejük közt is van némi különbség.A Kormányzó pl. sokkal teátrálisabb volt, neki”jól esett” egy egész kommunát irányítani és megvezetni, érezni, hogy a közösségen belül élet és halál ura (miközben pontosan ennek ellenkezőjét kommunikálta a lakosok felé). Shanet nem igazán tudom elképzelni ilyen pozícióban. Szerintem számára sokkal inkább teher más emberek jelenléte, főleg nagyobb számban, és kiváltképp az, ha neki kell felelősséget vállalnia értük akár csak a legcsekélyebb mértékben is. A felelősségvállalást itt nyilván csak színpadi díszletként értem. A Kormányzó sem vállalt valódi felelősséget Woodbury lakosaiért. Bármikor feláldozható bábuként használta őket, hogy felépítse és működtesse saját kis világát. Végül aztán le is mészárolta mindet, mikor épp az esett jól a lelkének nagy felindultságában és frsuztráltságában.
Szóval Shanet inkább tudnám elképzelni egy kisebb létszámú fosztogató banda élén, mint amilyen a Claiming klán volt pl. Vagy akár magányosan járva a vidéket.

Rezsidémon - 2015. 10. 13. 15:16

Úgy látom nem akar leesni, hogy a TWD középpontjában Rick jellemfejlődése/annak árnyoldalai állnak.
Igen, (mint többször is leírtam) a tettei magyarázhatóak gyakorlati okokkal, de nem a materialista értelmezésre dolgoznak az írók. Ez a sorozat nem egy útmutató a túléléshez. Nem erről szól. Az, hogy Alexandriában mindenki egy inkompetens gyáva szar, csak egy történetmesélési fogás, aminek nem az a célja, hogy igazolja Rick tetteit, hanem, hogy kontraszttal emelje ki a hősünkön eluralkodó erőszakot.
A narratív struktúra szempontjából nem a sok noname mellékalak halála számít, hanem azok a pillanatok vannak fókuszban (close up, cliffhanger, vágási trükkök sorával kiemelve), amikor;
-Ricket hátulról leütik, azaz ellene fordulnak, kiábrándulnak belőle (tudom, ‘feloldott’, ‘megmagyarázott’ konfliktus, de ezt hívják foreshadowing-nak),
-Rick statáriálisan kivégez valakit (igen, a pali asszonyverő gyilkos volt, de mint tudjuk, a konfliktusuk Rickkel személyes indíttatású is volt),
-Morgan döbbenete, amikor először látja újra Ricket, ‘mi lett veled komám?’ arckifejezéssel.

Márpedig Morgan is hétpróbás túlélő, és nyilvánvaló, hogy az elkövetkezendő részek (trailerben is előtt!) konfliktusa közte és Rick között lesz. Azaz Rick erőpolitikája kerül pellengére.
Mégegyszer mondom, Rick nem gonosz, hanem azt jeleníti meg, hogy szélsőséges körülmények között milyen lelki sötétség jön fel a (szükségszerű) túlélési erőszakkal.

De a készítők nem azt várják el, hogy ezzel azonosuljunk. Emlékszem még, hogy a Breaking Bad-at is anno sokan félreértették. Azt hitték, hogy Heisenberget csak a nehéz körülmények szülték. Még az ötödik évad környékén is posztoltak olyan mémeket, hogyha Walther White európai lenne (állami egészség biztosítás), akkor nem lenne sorozat. Na nekik kellett elmondatni Bryan Cranstonnal az utolsó részben, hogy “…nem. Azért csináltam, mert élveztem. A rák csak önfelmentő ürügy volt”.

Persze Rick nem olyan végletes karakter, és nem egyértelmű antihős, de azt lebegteti a sorozat, hogy azzá válhat.

ayren - 2015. 10. 13. 15:18

getkey
Persze, egyetértek. Valószínűleg él jelenleg is egy-két potenciális diktátor mindenki tágabb ismeretségi körében, akiknek a személyiségvonásait elrejti a mimikri. Megfelelő helyzetben jönne elő az alaptermészetük.

Mark Bolt - 2015. 10. 13. 17:02

winnie, nem szabadultak volna meg tőlük akkor se ha nincs duda. Pontosabban a garancia nem lett volna meg erre. Ez a zombimegmaradás törvénye. A zombi nem vész el, csak arrébb megy. Kivéve ha megsemmisítik. :) Most azzal hogy 40 km-re elterelték mi a garancia, hogy nem fordulnak vissza a következő hetekben? Ha az a cél, hogy hosszútávra rendezkedjenek be, akkor egyenesen katasztrófa ötlet volt a bányából a környező területre rászabadítani ezt a hordát. Ricket leváltanám. Legyen a főnök hm ki is. Valaki akinek esze van. Amúgy Carl hova tűnt? Erre a részre olyan szinten nem szerződtették, hogy egy momentuma nem volt. :D

ayren - 2015. 10. 13. 17:27

De rövid időre megjelent. Kiscsaj kezét fogta.

mercury - 2015. 10. 13. 17:37

Nem láttam létjogosultságát a flashback-nek. Bármennyire is volt poén, ahogy Morgan egyből átlátta Carol szerepét vagy Eugene beszólása.
Szívesebben megnéztem volna egy fekete-fehér jelenetet Morgan-nel, amiben kiderül, hogy lett ilyen technikás a botvívásban.

Tatala - 2015. 10. 13. 17:52

Bocs, nem értek hozzá, de nézettség mikor lesz? kíváncsi vagyok hogy kezdett az évead:)

Benzin - 2015. 10. 13. 17:52

@mercury: a 4. rész egy Morgan flashback epizód lesz, abban biztos fog botozni, reméljük fekete-fehérben :D

Tatala - 2015. 10. 13. 17:52

mercury: 6×04 Gyakorlatilag Morgan flashback lesz:)

Tatala - 2015. 10. 13. 17:55

Mark Bolt: ott a pont, én sem értettem/értem.
Ki kell találni egy csomó zombihent cuccot, akár robbantani, aztán összeterelni őket egy nagyobb területre (ld. bánya), és bumm:)
Párszor megjátssza az ember, egyszer csak elfogynak:)

getkey - 2015. 10. 13. 18:24

Rezsidémon:

Le akar esni, csak szerintem némileg elbeszélünk egymás mellett. Az a tény, hogy Rick jellemének fejlődését nem állítom párhuzamba a Kormányzóéval, semmilyen értelemben nem jelenti azt, hogy szerintem nem az ő karakterének változásán van a – fő – fókusz.

“A kormányzó is úgy tekintett magára, mint a nép bölcs vezérére, ő sem úgy kelt fel reggel, hogy akkor most gonosz diktátor leszek.
Ahogy Rick sem elhatározásból válik egyre erőszakosabbá, hanem lépésről lépésre tör felszínre belőle az ősösztön/lelki sötétség/akármi.”

Szerintem a Kormányzó nem tekintett úgy magára, mint a nép bölcs vezérére. Sokkal inkább tekintett magára mint farkasra, a többiekre pedig mint bárányokra. Magasról tett ő a posztapokaliptikus Sóska Jóskák sorsára. Nem vezetni akarta őket, hanem bábokként felhasználni. És ehhez ez a poszt volt a legmegfelelőbb. Egyszerűen Woodbury vezetéséből profitálhatott a legtöbbet. Abból, ha a sok életképtelen túlélő a nagy és ihletett vezetőként tekint rá. Amint megváltozott a status quo és emberünk morcos lett, rögtön át is avanzsáltak golyófogókká az országút közepén.

A fejtegetésem leginkább annak szólt, hogy a fenti mondataidból úgy éreztem, számodra a Kormányzó és Rick karakterfejlődése között nincs különösebb érdemi különbség. Mindketten azzá lettek, amivé a megváltozott körülmények tették őket. Lehet, hogy félreértettem a szavaidat (ez esetben javíts ki), de szerintem ez egyáltalán nincs így.

Sőt, úgy gondolom, hogy alapvetően ellentétes folyamat játszódott le a két karakter esetében:
A Kormányzó egy alapvetően pszicho személyiség, akiben az elnyomás, a hajlam mások kizsákmányolására és elpusztítására, a gátlástalan hazudozásra mindig is megvolt, és az apokalipszis tökéletes teret adott ahhoz, hogy ezek akadály nélkül találjanak utat a felszínre és tehessék tönkre azok életét, akikre rátelepszik.
Ezzel szemben Rick pontosan az a jellem volt a végítélet előtt, akivel a legtöbben teljes mértékben tudunk azonosulni, vagy éppen szívesen tekintenénk rá, mint barátra. Esetében érvényes az “azt kapod, amit látsz” megállapítás: megbízható, felelősségteljes családapa, a törvény embere. Nem dolgozik benne semmilyen pszichopata, intrikus, manipulátor hajlam. Ő éppen hogy kész akarva, az átélt veszteségek és megpróbáltatások hatására keményedett meg lélekben, azért, hogy képes legyen életben tartani a sajátjait. És pontosan ezt várta el tőle a csapat kimondva-kimondatlanul. Természetes, hogy mostanra eljutott egy olyan szintre, ami az első évados Rickkel szembeállítva drasztikus változást mutat. De ahogy a Morgannel folytatott párbeszédekből is egyértelmű volt: ez nem a természetes mentalitása. Nem képes folyton a diktátor szerepében létezni. Rick Grimes az a Rick Grimes, akinek Morgan megismerte. Csupán magára veszi a vezető sokszor hálátlan feladatait, és ha nagyon összecsapnak a hullámok a feje felett, az utóbbi időben alkalmanként már meg-megborul lelkileg. És ez nyilván természetes is.

Egy szó, mint száz: a Kormányzó számára a változás felszabadulást jelentett, ami lehetővé tette a valódi személyisége “felemelkedését”, míg Rick esetében egy kényszerből felvállalt lelki-morális metamorfózis, aminek során pont, hogy el kell nyomnia a valódi énjét.

Szerintem zongorázni lehet a két eset közötti különbséget.

noodles - 2015. 10. 13. 18:27

itt minden pénz a színészekre és a sminkesekre megy el? már kezdődik megint az erőben császkálás, de azért néha kapunk egy-egy verandát is. én aztán nem szoktam rinyálni a cgi miatt, sőt általában észre sem veszem de amit itt leműveltek az tényleg borzasztó volt, ezzel a hülye terelős tervel egyetemben. azért taníthatóak a zombiek, mentek szépen az aszfaltozott úton. z-nationben 1 évad alatt több ötlet volt mint itt idáig.

Aniko - 2015. 10. 13. 18:34

Mikor a gyűlés volt Glenn mondta Maggie-nek hogy maradjon ott így tovább tudja vinni a tervét (mármint a fővezér nénivel kapcsolatban), majd ezután hozzá tette hogy: “That’s not the only reason”.

Nekem van egy olyan megérzésem, hogy kis titkot őriznek ők ketten. Ami talán 9hónap múlva érkzik? :)

Enzo - 2015. 10. 13. 18:49

Nem kizárt, hogy Maggie terhes, lassan időszerű lenne meglépni…
de mondjuk ezt Glenn mondhatta simán csak azért is, mert nem akarta, hogy Maggie kimenjen harcolni.

karit - 2015. 10. 13. 19:05

Valójában már az elejét sem értettem, amikor Rick arról papolt, hogy az egyre nagyobb zaj a környékről is oda csalná a zombikat a bányába. Ööö… De hát pont ez volna az lényeg!

Az UV-csöves rovarcsapda feladata, hogy a kertben MAGÁHOZ vonzza a röpködő hatlábúakat, hogy kissé ARRÉBB nyugodtan lehessen sörözni. Ha többet ártana, mint használna, senki sem venne ilyen villanyketrecet.

Mivel állítólag minden város/ellátmány Alexandria felől nézve a másik irányban van, a zombimágnes a legjobb hosszú távú megoldás lehetett volna az Alexandria közelében kószálók eltérítésére. (Azt azért nem hinném, hogy az ország túlsó végéből is odamásznának a hang után.)

Csupán némi földmunka kellett volna a kijáratok lezárásához – és jé, pont a közelben volt egy traktorbolt! Mintha direkt cukkolnának…

Hogy Rick mégis a létező legbetegebb megoldást választotta, arra csak egy magyarázat lehet: IMÁDJA, amikor bokáig fürödhet a széttrancsírozott zombik zsigereiben.

Rick mázlija (és a csatornáé), hogy rajta kívül még sok millióan vannak ezzel így.

getkey - 2015. 10. 13. 19:07

Érdekes felállás lenne, ha újabb nő lenne állapotos, a későbbiekben pedig új baba érkezne. Tudom, hogy nem valószínű, hogy még újabb 10 éven keresztül tartson a sorozat, de kíváncsi lennék pl. arra is, hogyan nőnek fel azok a gyerekek, akik már a járvány kitörése után születtek és semmilyen emlékük nincs a régi világról. Számukra a posztapok. környezet lenne az egyetlen realitás.
Hogyan mesélnének a békeidőkről nekik a felnőttek, hogyan tudnák azt összeegyeztetni a mindennapjaikkal, stb. Ezekre kíváncsi lennék. :)

Rezsidémon - 2015. 10. 13. 19:20

getkey,

A Kormányzó és Rick valóban eltérő jellemű karakterek, a pszichózisaikat alaposan kifejtetted, “zongorázható” a különbség, de.
Rick nem a Kormányzóvá válás útján indult el, hanem az amorális Rick-é (önmaga negatív reflexiója) változás réme fenyegeti.
Ezt nem Shane vagy más karakterek összevetésében kell érteni, hanem a történetvezetés ismétlődő/visszaható/előrejelző sémái fényében, pl.:

A terminusiak. “We’ve used to be good. We helped people!” – mondja a főgonosz, és látunk is egy flashbacket, amin ők is fogvatartottak, áldozatok. De a túlélésért ugye… “After five years, I’m not worrying about the dead. I’m worrying about the living” – ez a kulcsgondolat. Mostanra már a legtöbb csoport csak szörnyű kompromisszumok/gyalázatos tettek/mások élete árán maradt életben. A terminusiak először jók voltak, mások kihasználták a gyengeségüket, erre bekeményítettek, felszínre tört az állat, majd átmentek őrült kannibálba (egyszerű, ezerszer elmondott Legyek ura-szerű mese).
A sorozat többször arra utalt (bújtatva), hogy Rick is ezen az úton jár (csak még nem ment el a végletekig – nem is fog), ismétlődő sablonokkal. Rickék is ugyanúgy kiszabadultak a fogságból, és irgalmat nem ismerve lemészárolták fogva tartóikat, ahogy azelőtt a terminusiak is.

n5wrr7 - 2015. 10. 13. 19:32

Abszolút kedvencem, már számoltam vissza a napokat! Az apró blődségek sosem izgattak, de most 2 dolog felett nem tudok szemet hunyni:
1. Honnan a f.szból van héliumos lufijuk?
2. Ha már több soron megtapasztalták, hogy a zombitrutymó elnyomja az emberi szagukat, és így nem támadják meg őket ( először Rick és Glenn Atlantában még az első évadban, másodszor Michonne amikor először ment a börtönhöz a harmadikban), akkor mégis mi az úristenért nem kenik ki magukat a biztonság kedvéért, ha testközelből kísérnek több ezer walkert?! Értem én, hogy még csak “főpróbát” akartak tartani, de ha már változott a helyzet, nem tartott volna semmiből kibelezni párat, és belehemperegni…

getkey - 2015. 10. 13. 19:52

Rezsidémon:

Ezek szerint a látszat ellenére mégis egyetértünk. :)
Igen, a terminusiak hasonló cipőben jártak, de ők nem voltak képesek megtalálni azt a bizonyos határt. Egyik végletből a másikba estek, olyan messzire jutottak, ahonnan már nincs visszaút mentálisan-lelkileg. Legyilkoltak boldog-boldogtalant, aki arra tévedt, függetlenül annak szándékaitól.
Rickék viszont még a megmenekülés után sem tették azt, amit ők. Ricket sikerült meggyőzni, hogy hagyják futni őket, és ha a maradék terminusi nem tört volna utána is a csapattagok életére, valószínűleg most is rágódhatna az emberhúson zavartalanul.

Egyébként ebben (az aktuális) epizódban Rick elég jól összefoglalta a posztapok. élettér központi problémáját: legtöbbször hiába akarod megmenteni azt, aki burokban él. Ha nem hajlandó megváltozni, csak idő kérdése, hogy elcsesszen valamit, ami aztán azok életébe kerülhet, akik fontosak számodra. Mert el fog cseszni valamit, a hozzáállásából szinte sorsszerűen következik. Sokszor pont ők ugrálnak és ágálnak a legjobban.
Nyilván nem egyszerű kérdés ez. Egy ilyen világ nem kizárólag fekete vagy fehér, ahogyan ezek a dilemmák sem. A helyzetet viszont nagyon jól érzékeltetik.

Rezsidémon - 2015. 10. 13. 19:58

Igen, bár a poén az, hogy minden lényeglátása és badass-sége ellenére Rick sem egy életbiztosítás. Igaza van amikor az élet keménységéről prédikál, de mellőle is egyfolytában hullanak az emberek.

getkey - 2015. 10. 13. 20:47

Világos, de azt azért tegyük hozzá, hogy ebben a világban alapjáraton magas a halálozási ráta. Hullanak az emberek mindenhol. A puszta létfenntartás körül forog minden. És abban a hipotetikus helyzetben, hogy ha választanom kellene, hogy Rick csapatában vagy bármely egyéb helyen és társasággal vívjam-e meg a napi harcomat a túlélésért, nem lenne kétséges, hogyan döntenék.

winnie - 2015. 10. 13. 20:58

mark bolt:

“winnie, nem szabadultak volna meg tőlük akkor se ha nincs duda.”

??

de, megszabadultak volna tőlük. van értelme ennek a vitának?

sőt, meg is szabadultak az egyik részétől. kivitték őket 20-30 kilométerre, az marha sok. illetve, ha mégiscsak elindulnak másfele , akkor elég nagy random kellene ahhoz, hogy pont odatérjenek vissza, ahol a város van. nem lett volna autó, ami 180 fokkal megfordítja őket.

winnie - 2015. 10. 13. 20:59

mercury :

“Nem láttam létjogosultságát a flashback-nek. ”

annyi volt, hogy a nézők ne kapcsoljanak el, mert elunják az első félórát:)

lehet, hogy valami nem ugrik be, de nekem csak carter szálánál működött a flashback, de ennyire minden flashback működik. akkor lett volna értelme, ha a lineáris sztori közepén, vagyis a múltflashback végén van egy csavar, valami nagy fordulópont, de ilyen elvileg nem volt, nem?

winnie - 2015. 10. 13. 21:02

tatala: holnap reggel lesz poszt róla, de:

“Bocs, nem értek hozzá, de nézettség mikor lesz? kíváncsi vagyok hogy kezdett az évead:)”

The Walking Dead 6×01: 14.6M, 18-49: 7.3.

chulo - 2015. 10. 13. 21:08

megvagyok én is vele
a kamionnál kicsit felhúztam a szemöldököm, de annyira nem akadtam fenn rajta mint 1-2 kommentelő
a fekete-fehér rész se zavart menet közben (oké, így utólag már belém beszéltétek hogy rossz volt :D)
akármennyire is falra másztam már a társaságtól meg a hülyeségeiktől az előző évadokban, azért csak jó volt látni őket – na jó, me a zombi hordát

2 dolog csípte a csőröm
a bolt – mi a bánatnak küldte vissza glennt és a 2 muksót rick, mikor már első alkalommal is ott voltak 10-en és egyből lecsaphatták volna azt a néhány zombit? akkor kellett volna elintézni őket gyorsan, de kellett a dráááááma – nagyon nem szeretem az ilyet, mikor direkt hülyeségeket csináltatnak a szereplőkkel. (és nem, erre senki se fog logikus magyarázattal szolgálni nekem :D )

az egész nagy terv. Miért nem fontolta meg egy percig legalább a főőődmunkás javaslatát, hogy erősítsék meg a kijáratát a bányának? Oké, bent van most 10 ezer zombi…de a képek alapján még másik 10 ezer is bőven elfért volna ott, a nagy lejtőből amin csúszdáztak lefelé az újak úgy tűnt, nem úgy tűnt, hogy egyhamar ki tudnának menni ott ahonnan jöttek. Valószínűbb lett volna az a sztori, hogy a régieket szépen beletapossák a földbe az újak és kész. Lehet mondani, hogy utólag, meg így, hogy nincs ott az ember könnyű okoskodni, de könyörgöm ott vannak 50-en a városban, senkinek se jutott eszébe jobb ötlet mint kilométereken keresztül sétáltatni a hordát? (ami egyébként f.szán nézett ki, mi tagadás) Oda kellett volna vinni még akármilyen nagy gépeket, “hermetikusan” elzárni a kijáratot és nincs az a zombitömeg amelyik több 10 tonnányi gépjárművet eltolna. Felvetették páran a gyújtogatást – na az viszont innen nézve is baromság. Annyi éghető cucc tuti nincs, illetve ha lenne is, biztos tudnák jobb dologra is használni, illetve a zombi nem ellobban mint egy cigipapír, hanem elég nagy füsttel lenne, kilométerekről lehetne látni, kicsit feltűnőbb lenne mint a hangjuk.

a duda meg valszeg a W banda műve, másképp nem utaltak volna rájuk több jelenettel is a rész eleji múltidézőben

chulo - 2015. 10. 13. 21:13

winnie – 2015. 10. 13. 20:58
sőt, meg is szabadultak az egyik részétől. kivitték őket 20-30 kilométerre, az marha sok

utólag persze jó, működött a terv, de volt benne rizikó. Oké, ismerik a zombikat, kiszámítható a viselkedésük, de annyi ponton megcsúszhatott volna a dolog (és itt nem számolom azt, ami miatt valóban gallyra ment), hogy totál nem érte meg a belefeccölt energiát.
Ennyi erővel a lezuhanó kamionhoz kellett volna még 20 autó, meg egy olyan fal amit ott is csináltak, meg az egyel fentebb lévő szintről lezúdítani még pár tonna sziklát és ott maradt volna a horda míg el nem rohad.
Egy ekkora tömeget ép ésszel nem lehet/szabad megindítani annyival, hogy ááá majd úgyis mennek egymás után. Persze akkro nem lett volna jó a sztori úgy ahogy eredetileg kitalálták az írók :)

Silas - 2015. 10. 13. 21:25

nem szoktam csúnyán beszélni, de ez egy kib&szott szar és unalmas, semmitmondó rész volt.. 64 percben!!! én kiszálltam.

a 4. és 5. évadot végigszenvedtem, ezt nem fogom

nervus - 2015. 10. 13. 23:37

Azért a részről is írok egy kis véleményt (megpróbálom már megszokni, hogy jövök ide ugatni a részek után).

Valahogy ez a terv nekem sem nagyon tetszett egyébként, hogy tereljük el a zombikat. Fotelből könnyű okoskodni, de elméletben a túlélésen túl az is cél kéne, hogy legyen, hogy javuljon a helyzet a világban.
Az, hogy még 10 ezer zombit elengednek, a többi túlélő dolgát és esetlegesen az ő saját dolgukat is megnehezítheti valamikor.

Nagyon remélem, hogy nem kapunk még egy farmot-börtönt, kiderül, hogy a W banda miatt menekülni kell és végre tényleg elindulnak már valami nagyváros (pl. DC) felé.

winnie - 2015. 10. 14. 00:07

chulo: nem vitatom, hogy rizikós, és eléggé izé, tényleg csak arra célzok, hogy láttuk, hogy eredményes.

mint ahogy nervusnak is igaza van, hogy így mások szívják meg, de ez van.

winnie - 2015. 10. 14. 00:10

nervus:

“Nagyon remélem, hogy nem kapunk még egy farmot-börtönt,”

nem tudom, mi lesz, de nem hiszem, hogy sok értelme lenne annak, hogy miután 5 évadon át kerestek valami menedéket maguknak és találnak, akkor az írók tovább küldjék őket. egyrészt kissé repetitív lenne, másrészt itt a lehetőség, hogy 1-2-több évadon át felfedezzék azt, hogy mi van azt követően, hogy elérték a céljukat.

hiába álltak meg már korábban is, alexandria azért nem vethető össze a farmmal vagy a börtönnel.

winnie - 2015. 10. 14. 00:23

chulo:

“(és nem, erre senki se fog logikus magyarázattal szolgálni nekem :D )”

végülis rick magyarázattal szolgál, azt mondta, hogy még aznap lecsapják őket, csak siettek tovább átvenni a dolgokat a dry run során. tehát nem a terelésre akarták hagyni, mindössze azt gondolta, hogy hazafele menet elintézik őket. de akárhogy is, különösebb dráma nem nagyon volt ott, szóval nem hiszem, hogy az lett volna a cél.

Dan - 2015. 10. 14. 01:07

Hát nem kell éghető anyag, csak egy kis benzint belocsálsz ,meggyújtod aztán ahogy mászkálnak egymásnak (mert azért elég összetömörödve voltak) végig égetik egymás ruháját meg egymást.

Értem én hogy ezt a terelgetős dolgot akarták erőltetni, de akkor könyörgöm mondjuk kezdjék úgy hogy az egyik járőr észrevett pár kilóméterre 1 hordát és el kell terelni mert erre jönnek, ne így.

f4sk4l@p - 2015. 10. 14. 01:23

Egy dolog tuti: nem a kiscsákó ill a pap tenyerelt rá a dudára, bármennyire is ez kívánkozik a rész(ek) alapján logikusnak.
Két magyarázat is lehetséges:az egyik, hogy gáz van a bázison és valaki bepánikolt (vagy éppen a W banda akarja ezzel az eszközzel kifüstölni Alexaandriát).
A második lehetséges magyarázat: meghozták a pizzát, csak Eugene kurvára nem akar kimenni érte és türelmetlen a futár ;)

Benzin - 2015. 10. 14. 09:55

Én csatlakozom minden előttem szólóhoz.

Annyi helyes megfejtés érkezett, hogy winnie kénytelen lesz kisorsolni közöttük egy Greg Nicotero plüssfigurát.

A nagyszabású tervekhez én annyit tennék hozzá, hogy a héliumot a lufikból egy Montgolfier-osztályú hőlégballonba vezettem volna, megszerezve ezzel a légi fölényt, támogatva a földi harcoló alakulatokat és persze a narratív struktúrát is. Nem beszélve Rick – mindjárt az első epizódban megrekedni látszó – jellemfejlődéséről! Mindezt egy vágásonként változó monokróm/ színes flashforwardba’ kivitelezném, hogy mindenki jól érezze magát.

Szegény Morgan, nem jutott neki veranda, ezt biztos nem hagyja annyiban!

winnie - 2015. 10. 14. 11:52

:D

soldierdsgn - 2015. 10. 14. 12:45

A zombiégetés már a kormányzós gödörben sem jött össze, csak összeégtek, de ugyanúgy túlélték…

Asszem - 2015. 10. 14. 12:50

pedig nekem is a zombiégetés lenne a megoldásjavaslatom, egy idő után csak elégnek annyira a szövetek, hogy nem tud mozogni és onnantól már höröghet.

Én két dolgot nem értek: miért nem ásnak kurva nagy gödröket, mint régen vizesárkot a település köré, hiszen amíg egy horda el nem tömíti teljesen, addig az minden zombit felfog (és ha sok összegyűlt, lehet felgyújtani őket).

Miért nem építenek magas platformra házakat, mint mondjuk Velencében? A fákra például? Zombik nem tudnak fára mászni, de még lépcsőn sem mennek fel.

Én tökre megnéznék egy olyan spinoffot, ahol az emberek úgy élik túl az erdőben az apokalipszist, hogy spontán elfekké alakulnak.

soldierdsgn - 2015. 10. 14. 12:56

“Honnan szereztek héliumot?”, még régebbi kérdés…
hát akkor honnan szerzett Daryl gyorskötözőt? Hogy tudott Rick szerelme az apokalipszis közepén fémbaglyokat kovácsolni?
Nagyon egyszerű a válasz, mert volt nekik! Meg kellett volna mutatni egyeseknek, hogy a traktorbolt mellett van egy lufibolt, hogy elhiggyék? :)

Berobbanthatták volna a bányát, ha lett volna robbanószerük, vagy inkább elég idejük, mert így is szorította őket az idő, ahogy Rick említette is és hamarabb történt a dolog, mert a kamion egy nappal hamarabb cgi-ződött le a hegyről.

Amúgy kíváncsi lennék, ha berobbantották volna vagy eltorlaszolták volna a bánya feljárót, akkor mit mondanának az emberek, mennyire izgalmas részt vártak volna attól a kivitelezéstől :D

winnie - 2015. 10. 14. 13:16

“Nagyon egyszerű a válasz, mert volt nekik!”

mondjuk a sorozatoknál ez az alapvetés. a kérdést nem feltenni kell, miszerint “honnan volt?”, hanem úgy megközelíteni, hogy “volt” – és kitalálni, hogy honnan. és mivel ezer meg egy válasz létezhet, így teljesen mindegy és lényegtelen, hogy melyik mellett teszik le a voksukat.

Rezsidémon - 2015. 10. 14. 15:07

Benzin – 2015. 10. 14. 09:55

:DDDDDDD

chulo - 2015. 10. 14. 16:51

a “szorította őket az idő” dologhoz – oké, már majdnem lecgi-ződik a kamion (lopom, sorry :D), a városlakók buták és tapasztalatlanok, de a régi brancsból senkinek se jut eszébe jobb ötlet mint kilométereken keresztül sétáltatni 10 ezer zombit? nemááá

ahogy írtam is, a terv végül is működött (volna, ha nincs szabotázs), de elég lett volna megkerülni a gödröt és zajt csapni ott, ahonnan eleve bepotyogtak, domboldalt mászni úgyse tudnak a zombik. Vagy legrosszabb esetbe egy gránátot be a közepébe, aztán a zajra majd egy csoportba verődtek volna

winnie - 2015. 10. 14. 17:19

chulo: eszébe juthatott, brainstormingoltak, végigrágták a dolgot, de mivel emellett döntöttek, így nem adott volna semmit a sztorihoz, ha kitérnek rá.

Rezsidémon - 2015. 10. 14. 18:14

Ezen a terelés dolgon vagytok fennakadva kommenttestvéreim, pedig a legirreálisabb képtelenség az, hogy az alexandriaiak közül mindenki egy gyáva/életképtelen/beképzelt/gerinctelen/tudatlan/béna szarnak van ábrázolva, míg a sheriff bandájából mindenki vagány/badass/hétpróbás/okos/előrelátó. Ez azért eléggé sarkított.

Ula - 2015. 10. 14. 19:39

Kifulladtak. Semmi értelmeset nem tudtak már kitalálni. Zombik ezrével, és terelik őket mint a birkákat? Remek!!

Ha egy hangosabb dudaszóra elkóvályognak, akkor a miárt is nem motorozott el Daryl 20 mérföldet az ellenkező irányba és rakott ki egy légkürtöt?

Kétszer aludtam el közben, pedig nagyon küzdöttem, hogy ezután már biztosan jön valami értékelhető… de nem jött. Remélem nem fulladtak ki végleg, kár lenne érte

Lajkreal - 2015. 10. 14. 20:18

Ne haragudj de nem értelek .
1., Eléggé szájbarágósan írták le , nem csak filmes eszközökkel , hogy egy rendőrségi terelési modellt követtek , amit ugye Rick sheriff javasolt .
2., Korábban emlegetett , állítólagos 18 fő történetszálból is megjelent pár ( a Carter-szálat le is zárták ) .
Az kétségtelen , hogy a fő történetet dinamikáját erősen erodálta az FF_flashback megoldás .

deku82 - 2015. 10. 14. 20:44

A zombik eléggé szorosan voltak már a katlanban, ha csak egynek a ruháját meggyújtják, akkor megég az összes.
Mennyibe tellett volna? Rosszabb helyzetet nem csinálnak vele.

getkey - 2015. 10. 14. 20:59

Egy régebbi párhuzam is felötlött bennem a rész kapcsán:
Abban a részben, mikor Michonne csatlakozott a csapathoz(és még nem tudták, hogy bízhatnak-e benne), ő volt az útikalauza annak a kis mentőalakulatnak, amelyik elindult Woodburybe, hogy kiszabadítsa Maggiet és Glennt. A város melletti erdőben megtámadta őket kb. egy tucat zombi, akik elől bemenekültek egy kis fakunyhóba, aminek a gazdáját is benn találták. Gondolom, nagyjából mindenkinek megvan még ez a jelenet.
Szóval az incidens közben a kunyhó remetéje óbégatva odafutott az ajtóhoz, hogy kinyissa, ezzel azonban beengedte volna a kinti zombikat, amit Rickék érthető módon nem nagyon díjaztak volna(pedig legfeljebb 10-12 dörömbölhetett odakint). Michonne volt hozzá a legközelebb, a többiek kiabáltak neki, hogy nehogy engedje a fickónak, hogy az kinyissa az ajtót. Michonne huszáros vágással(szúrással) oldotta meg a problémát. A dolog nem sok port kavart.
Tehát a párhuzam:
A mostani epizódban Rick némi vacillálás után szintén hasonlóan járt el. Tarkón szúrt egy – arcon harapott, már menthetetlen – szerencsétlent, aki éppen odavonzott a jajveszékelésével egy rakás zombit. Őt olyan pillantásokkal jutalmazta a másik kettő, hogy öröm volt nézni.
Szóval értem én, hogy a jelenet lényege az volt, hogy bemutassa, Rick már ilyen tettekre is képes, ha minden kötél szakad, és hogy egy-egy ilyen döntés mekkora kontrasztban áll azokkal a morális normákkal, amiket akkor vallott, mikor Morgan megismerte… Ugyanakkor ahogyan pl. Michonne reagált erre, az valahol mégis nagyon szép demonstrálása a kettős mércének. Ráadásul pont ő, aki gond nélkül megölt egy élő, meg nem harapott embert, hogy mentse a többieket. Egy olyan helyzetből, amiből ráadásul sokkal könnyebben kivághatták volna magukat, mint jelen esetben.
Nyilván ez a kérdés sem fekete vagy fehér, nem is akarok állást foglalni egyik eset jogossága mellett sem, viszont némileg ambivalens érzéseim voltak ezzel kapcsolatban.

Rubiusz - 2015. 10. 14. 21:45

Azért 10.000 égő zombinak füstje is lenne, nem csak lángja és gondolom azt nem feltétlenül szerették volna, hogy ki tudja hány mérföldről odavonzza a kíváncsi bandákat a kis kommunájuk tőszomszédságába.
Szerintem a legjobb az lett volna, ha megerősítik a kijáratokat, aztán az egész falu elkezd közmunkában nyílvesszőket gyártani, aztán a többit meg Daryl megoldja pár nap alatt! :D

El Presidente - 2015. 10. 14. 23:57

Én is hiányoltam a posztból a CGI felemlegetését.De látom a kommentekből nem maradt el.Komolyan kritikán aluli, ilyent a Mátrix második része produkált, 2000 környékén.

Egyébként a rész nem volt se túl jó, de rossz se.Akkora cliffhangert bedobtak a végére, unom már.

Laja - 2015. 10. 15. 00:41

Na, ez egy jó rész volt, az előző évados néhány borzasztó színvonalú, és unalmas rész után. Remélem tudják tartani a színvonalat, végre van valami kérdés (mi az a kürt), ezeket a kérdéseket, rejtélyeket hiányolom pl, pedig egy ilyen sorozatban lenne rá leetőség.

Mark Bolt - 2015. 10. 15. 01:03

winnie, ha egyszer össze vannak zárva egy kőfejtőben, akkor ostobaság kiengedni őket, ráadásul úgy, hogy rászabadítják a hordát a környékre, és végső soron saját magukra. Azon kellett volna dolgozniuk ezerrel, hogy megerősítsék torlaszokat. Legjobb lett volna földhányás mindenhova, aztán felgyújtani a tömeget. Zombiapokalipszis esetén nem foglak magammal vinni, most eldöntöttem. :P

winnie - 2015. 10. 15. 05:22

“Én is hiányoltam a posztból a CGI felemlegetését.”

ugyebár kit mi érdekel:)

winnie - 2015. 10. 15. 05:22

mark bolt: elhiszem, de ne nekem, hanem ricknek irányozd:) de ő az, akinek a terve igazolást nyert. míg, ha te azt csinálod, akkor ki tudja, mi történik, és a tévé előtt lehet, hogy sokan idiótának mondták volna a terved.

winnie - 2015. 10. 15. 05:26

rezsidémon:

“hogy az alexandriaiak közül mindenki egy gyáva/életképtelen/beképzelt/gerinctelen/tudatlan/béna szarnak van ábrázolva, míg a sheriff bandájából mindenki vagány/badass/hétpróbás/okos/előrelátó. Ez azért eléggé sarkított.”

ők nem ábrázolva vannak így, hanem azok. ez egy ilyen közösség, ahol az emberek zöme az. (mondjuk nem hiszem, hogy sok gerinctelen lenne. egyszerű emberek. gyerekek, háziasszonyok, stb.)

a seriffék évek óta bolyonganak kint, harcolnak zombikkal és emberekkel, megedződtek. az alexandriaiak zöme meg évek óta bent laknak, totális izolációban, ki sem tették a lábukat, akik kevesen pedig kitették, azok is gyáva nyulak zömében. mondhatni soha nem voltak harcra kényszerítve, rossz emberekkel nem is találkoztak. ők teljesen normális átlagemberek.

soldierdsgn - 2015. 10. 15. 09:01

deku82: Attól hogy megygyújtod őket szerintem nem oldod meg a problémát, mert megégnek, de nem porrá égnek, ahhoz sok-sok-soook benzin vagy éghető anyag kéne. Volt is egy rész, ahol egy kisebb gödörben párat meggyújtottak, de másnap megtámadták a kormit és csak csúnyábbak lettek. És persze a füstjelek sem jók, amiket produkálnának.
Lehetett volna más megoldás, de a főnöknek ez volt a terve, így ez lett!!!!

ravengirl - 2015. 10. 15. 11:27

De hiányzott már ez a rengeteg komment, többféle nézőpont ütköztetése :) Már ezért érdemes nézni a TWD-t!

Enzo - 2015. 10. 15. 20:53

Esküszöm nem értem a CGI fanyalgást, nem azt mondom hogy jó volt, de messze nem volt gagyi, sokkal rosszabbakat láthattunk már máshol.

Mark Bolt - 2015. 10. 16. 00:18

soldierdsgn, égésnél elég ha az agyacskájuk megsemmisül. Márpedig az agy szerintem elég jól ég.

Mark Bolt - 2015. 10. 16. 00:20

Nem winnie, ha az én tervemet csináljuk akkor elszeparálunk egy halom zombit, felgyújtjuk őket, megerősítjük Alexandriát, átállunk termelő életmódra, mindenki szereti egymást, és bebukik a sorozat és váratlan kasza! :D

clegane - 2015. 10. 16. 13:29

ez a zombihorda terelés is egy olyan ötlet volt, ami legfeljebb csak azért működhetett, mert az írók úgy szerették volna, amúgy tervnek rettenetes volt, nem is értem miért mentek bele a népek.
akkor már tényleg jobb ötlet lett volna valahogy felgyújtani a gödröt, ha nagyon akarták volna kitaláltak volna arra is valamit.

winnie - 2015. 10. 16. 13:39

clegane: való életbeli tapasztalatok alapján mondod?:)

de tényleg, viccen kívül, ez már rosszabb, mint a van sapka vagy nincs sapka, mert itt még láttuk is, hogy működik. lehet, hogy rossz ötlet vagy kockázatos, de neki volt igaza. (ld. pár év posztapok zombi tapasztalat vs. te, akinek csak pár mások által írt film vagy sorozat a tapasztalata.)

az írókat meg végképp nem értem, hiszen ők azok, akik miatt mégsem jött össze nekik. mert úgy szerették volna, hogy ne jöjjön.

oké, tényleg vicces ilyesmin vitatkozni, valljuk meg.

winnie - 2015. 10. 16. 13:40

Enzo: a “volt rosszabb is” mióta kifogás?:) a rossznál is van rosszabb. nyilván van, aki érzékenyebb. én még sosem akadtam fenn olyasmin, hogy valami photoshop egy plakáton, mert észre sem veszem. a cgi-t sem veszem észre. hd-ben sem nézek semmit. cserébe a feketefehér zavart. más meg a cgi-ra rezonál, a felbontásra, és a FF nem zavarja.

winnie - 2015. 10. 16. 13:41

ravengirl: “már ezért érdemes nézni a TWD-t!”

igazából ezért minden sorozatot érdemes nézni, csak elég néző kell, hogy legyen elég ütköztetés.

clegane - 2015. 10. 16. 15:11

winnie: úgy értem, az én elvárásom szerint realistább lett volna, ha a megbeszéléskor jóval nagyobb ellenállásba ütközik ez a nagyon fura necces(nek tűnő) terv.
azzal sem értek egyet, hogy ne lenne értelme megmutatni az elvetett ötleteket, mert ez is adna a realizmusnak. ha mutatják pl azt hogy valaki felveti a gyújtsuk fel ötletet majd logikusan leérvelik hogy az nemjó, sokkal boldogabb lennék, mint így, hogy nem láttuk (tehát gyakorlatilag nem történt meg) hogy bárki felvetett volna bármi egyéb épkézláb javaslatot (lehetett volna az a másvalaki Rick csapatából is egy már szintén tapasztalt valaki).

clegane - 2015. 10. 16. 18:04

de egyébként nemtom, szerintem ez igenis számonkérhető bármi filmen, hogy ne látszódjon rajta, hogy csak azért történnek dolgok, “mert az író éppen úgy akarta”.
ezt leginkább úgy lehet elkerülni, hogy minden rendesen fel van építve, le van vezetve, és akkor az ember inkább úgy éli át a dolgot hogy “igen ebben a helyzetben ezek a szereplők tényleg ezt csinálták volna” illetve “lehet hogy meglepő volt hogy ez történt de végülis teljesen adja magát az eddig látottakból”.

itt a walking deadben azért lóg ki sokszor a lóláb számomra, mert nincs meghatározva, hogy hogyan viselkednek a zombik. hogy “hordában mennek egyenesen” és majd “lepattannak a három méter széles falról ahelyett hogy megkerülnék” azt a szemünk láttára improvizálta Rick. lehet hogy neki ez sok éves tapasztalat, de hogy korábban mi erről nem lettünk meggyőzve nézőként az fix.

ha például kiderül, hogy ki dudál a faluban, és az úgy fog lejönni, hogy “igen, értem a motivációját”, akkor az nem úgy fog leülepedni bennem hogy “az írók azt akarták hogy ne sikerüljön”, hanem hogy “XY azt akarta hogy ne sikerüljön”.

szerintem határozottan létezik ilyen, hogy kilóg az író lólába, és az a rossz írás ismérve.

Quantumleap - 2015. 10. 17. 05:45

Valaki írja fentebb, hogy a zombikat hiába gyújtanánk meg, attól még ugyanúgy élnének tovább, csak csúnyábbak lennének. Ezt mondjuk én nem teljesen értem. Ha egy emberi testet elégetsz, az agya is elég, nem? Max. a csontváz marad meg, ha nem elég magas a hőfok. Bár ezt írom úgy, hogy kémiából elégséges voltam. :)

winnie - 2015. 10. 18. 08:19

clegane: barki dudal, az nem szabotal, hiszen nem tudja senki, hogy egyreszt mi a hatasa a dudanak, masreszt azt sem, hogy most van a tereles. szoval innentol kezdve az irok akarjak, hogy ne legyen sima, de ez a lenyege a tortenetmeselesnek, a folytonos akadalyok bedobalasa.

winnie - 2015. 10. 18. 08:20

quantumleap: ez az elmelet, de korabban biztos, hogy mutattak, mi a gyakorlat. van, aki talan emlekszik erre. en passzolok.

clegane - 2015. 10. 18. 10:14

winnie: hát aki hallotta a tervet, az tudja hogy a duda szabotál, meg a falusiak azt is tudják, mikor van a terelés.
ha engem kérdezel, az öreg főnökasszony dudál!!4

clegane - 2015. 10. 18. 10:18

amúgy ez a történetmesélés, hogy akadályokat dobálunk be, inkább csak a kalandfilmekhez illik, amit persze én is annyira szeretek mint bárki más, de mittudomén drámáknak sokkal jobban áll, ha a karakterekből meg a szituációkból következnek az érdekes események ahelyett hogy kívülről érkezve mindig történik valami.

Rammschein - 2015. 10. 18. 15:24

szerintem is az dudál, szerintem szépen szeretné restaurálni a régi rendet és rickéket megszívatni, hátha megmurdelnak és visszavenni az irányítást, ami kicsúszott a kezéből… de majd holnap kiderül

winnie - 2015. 10. 19. 00:31

“winnie: hát aki hallotta a tervet, az tudja hogy a duda szabotál, meg a falusiak azt is tudják, mikor van a terelés.”

– a falusiak tudják, hogy másnap van a terelés.
– és a falusiak zöme még csak nem is nagyon látott zombit, a viselkedésükről meg végképp nincs fogalmuk.

Rammschein: neked is:) a faluban senki nem tudja, hogy el kellett kezdeni a terelést. nem akartak “ma” terelni, a terv holnap volt.

v0m1t - 2015. 10. 19. 10:17

hát jó rész volt! de RIP Rick nincs szegényre pénz, és kik ezek az új szereplők? mintha nem is feltörekvő színészek lennének, csak ilyen utcáról behívott random emberek..

winnie - 2015. 10. 19. 12:13

v0m1t: ő megkapja a fizetését, nem kell aggódni. túl sok a karakter, és így párhuzamos a történetmesélés.

új szereplő nincs sok, csak pár kiemelt, de köztük olyan is van, aki nemrég kapott emmy-díjat.

Rammschein - 2015. 10. 19. 13:31

Következő rész úgy is az lesz, hogy Rick meg a zombik odaérnek Alexandriába, aztán arról fog szólni, hogy hogy simítják el a 2 különböző támadások ügyét, meg a rendrakással, szerintem.

winnie - 2015. 10. 19. 14:32

jaja. most jöhet rick, glenn és a többiek, a 6×04-ről meg már elmondták, hogy a morgan flashback lesz

Rammschein - 2015. 10. 19. 15:26

az a morgan flashback viszont érdekes standalone lehet 2 hét múlva, hogy hogy követi Rickék nyomvonalát és miképp próbál túlélni… :)

jerrycomovie - 2015. 10. 19. 16:19

Ha én vagyok Rick, biztos biztonságosabb megoldást találok ki a katlan ürítésére. A tüzet kilőném azonnal, mert tudjuk, hogy zavaráshoz még elmegy, viszont a legtöbb járkáló megy tovább.
Először fönt megerősítettem volna a párkány, lezárom autókkal, hogy ne tudjanak kijönni, illetve visszaessenek. (Erre sok időm nem maradna a film szerint, de megoldanám.)
Alul a két kamion között egyesével engedném ki őket és egy kb. 5-10 fős brigád folyamatosan agyon szurkálná őket és hordaná gúlába, hogy amikor elég nagy, leégesse a maradványokat. Addig, míg el nem fogyna mind. Hosszú meló, de biztonságosabb, mint a libasor.

Shed - 2015. 10. 19. 19:20

Jó volt ez a második rész.

Teljesen igaza volt Morgannak. Én is engedtem volna hogy a 4 wolf elmeneküljön. Most biztos átgondolják az életüket és nem jönnek vissza. Így most biztonságban vannak már a falakon belül és nem kell attól tartaniuk hogy ismét visszajönnek. Morgan most az egyszer jól csinálta, a legbiztonságosabb megoldást választotta annak a közösségnek amelyik befogadta őt.
Esküszöm irritálóbb mint a pap. Persze nyilván ha agyonvertek volna a szeme láttára és feldaraboltak volna pár alexandrai békés embert akkor másképp gondolta volna.Hé várjunk csak… :D

Már csak abban bízhatom hogy a majmot akit levert a házban azt elengedte, miközben erkölcsi és életviteli tanácsokkal látta el :P

horakeni - 2015. 10. 19. 19:23

Most akkor mi volt a duda az előző rész végén?

ayren - 2015. 10. 19. 19:27

Nem esett le, hogy a torony aljába rohanó kamion kürtje? :)

Rubber Duck - 2015. 10. 19. 20:03

Na, Merrit Weverből már orvos lett, a Nurse Jackieben még csak ápoló volt:-)))

horakeni - 2015. 10. 19. 20:25

@aryen én most jöttem rá, hogy az a rész az előzővel egy időben volt, látszik hogy fáradt vagyok:D

winnie - 2015. 10. 19. 21:00

wever karakterén én is mosolyogtam egy jót, zoey szintet lépett.

Rubber Duck - 2015. 10. 19. 21:05

winnie: A NJ-ben zseniális volt, nemhiába kapott Emmyt érte. Remélem, itt sem zombieledelnek szánják.

Sheen - 2015. 10. 19. 21:09

6×02 kibeszélő nincs? Lehet hogy csak én nem találom.

Sheen - 2015. 10. 19. 21:15

Shed: Tyreese is nagyon erkölcsösen megkímélt egy emberevőt aki egy csecsemőt készült megölni. Remélem Morgan is hasonló sorsra jut. Egyetértek veled: irritálóbb mint a pap. Ha a 6×04 róla fog szólni, meg se nézem.

winnie - 2015. 10. 19. 21:32

Sheen: ilynekor este szokott lenni, majd lesz.

“Ha a 6×04 róla fog szólni, meg se nézem.”

pedig adja magát, hogy abban fog kiderülni, hogy miért lenn krézi morganból jámbor morgan. ha mázlink van (vagy pechünk), még a családja halálát is látjuk.

Ainsel - 2015. 10. 19. 21:38

Morgan, az a szerencsétlen önjelölt zenmester botosjeti… Megérdemelné, hogy azok falják fel szép lassan élve, akiket teljes lelki nyugalommal elengedett, miután látta, ahogy végigmészárolták a nőket-gyerekeket-mindenkit. Mint az előző évadban alkesz Bobot a kannibálok, őt is úgy csapják terítékre. Ámen.

Sheen - 2015. 10. 19. 22:34

winnie: éppen ezért ugrom majd át. Morgan már a s01e01-ben is egy iszonyúan idióta karakter volt (majdnem kaszáltam is a sorozatot miatta). A fél epizód azzal ment el hogy lesi a távcsövön a nejét, sír, újra céloz, újra sír, aztán csak nem lő. Reméltem soha többé nem látjuk. Később láttuk hogy totál hülye lett. Most megbegy moralista balfasz lett. Carol az igen. Morgant írják már ki, T-Dog se volt ennyire idegesítő.

ötös műhold - 2015. 10. 19. 23:35

Szóval… nem maradt sehol egy qrva bomba, robbanóanyag, pár láda kézigránát, vagy legalább néhány aknavető (munícióval), hogy azokkal megküldjék a kőbányában népgyűlésező zombikat?
Ez a sorozat ezer sebből vérzik, többől mint a zombik. Én csak azért nézem, mert nagyon szeretem a posztapó világokat (filmeket), de néha (mindig) a falnak megyek attól a szappanoperától, amit itt a szerzők előadnak.

felix - 2015. 10. 23. 12:28

Persze mert minden utcasarkon gránátokat meg aknavetőket lehet találni…Több sebből is vérzik a mocskolódásod.

winnie - 2015. 10. 23. 15:34

az emberek zöme miért mindig azt gondolja, hogy az írók a hülyék, és nem ők?:)

Theo - 2015. 10. 26. 14:26

Megint logikátlanok voltak. Az addig teljesen érthető, hogy az emberek agyatlanok, bepánikolnak. Az erdőben hogy egy zombi mindig valahogy mögé tudott valakinek kerülni az már kicsit nevetséges.
De a legnagyobb bug az volt, hogy ott voltak az állatkereskedésben, zárható vasajtós szoba, minimum a sérülteket ott kellett volna hagyni. De akár mind ott maradhattak volna egy ideig, ez a kirohanás, mikor már az ajtóban vannak több százan röhejes volt. Sajnos Annie ismét csak egy 2 részes karakter lett. Többiek az se tudom kik voltak.
Glenn is megpróbálhatott volna felmászni a tetőre a lépcsőnél, de ő is átment agyatlanba hirtelen, no mindegy, legalább fogynak, sokaknak már úgyse hiányzott. Bár Maggie biztos bekattan most már végleg, szóval ő is elhull még az idén. De ez is bizonyítja, hogy a kiemelt karakterek sincsenek biztonságban.
Rick támadói is viccesek voltak, ugye ezeket engedte el Morgan. Azon még röhögtem volna, ha tükörben Michonnekat látja csak túl homályos volt, és őket lövi szét, az lett volt a rész csúcspontja.

winnie - 2015. 10. 26. 14:34

“De ez is bizonyítja, hogy a kiemelt karakterek sincsenek biztonságban.”

ja, 3 évente valakit ki kell nyírni közülük is:) vagy éppen az is lehet, hogy az ellenkezőjét bizonyítja, ha a következő részben kiderül (vagyis utána), hogy nem is halt meg:)

fura az egész, lehet, hogy a világon semmit nem jelent, de nincsenek nagy készítői és színész interjúk, a talking deadben sem volt az illető. amikor néztem, gondoltam, hogy egymásra esnek és nem esik baja, de az esés után mégis egyértelműnek tűnt a dolog. szóval elkönyveltem. most viszont megint a másik irányba hajlok.

ki fog derülni.

Morgan - 2015. 10. 26. 14:50

Félek, hogy a következő részben Rick meghal. Megsérült a keze. Nem láttam pontosan mitől, de elképzelhető, hogy neki már lőttek. A következő rész ráadásul 90 perces lesz szóval…

Glenn esete újabb bizonyíték arra, hogy sose bízz egy pszichopatában.

A dolgok alakulásáról annyit, hogy vegyük már figyelembe, hogy a sorozat színészei valós érzelmeket jelenítenek meg! Az emberek hajlamosak a pánikra. Az állandó stressz helyzet kihozhat bárkiből még John Rambo-ból is (emlékszünk ahogy bömböl az első részben?) valamiféle megmagyarázhatatlan viselkedést. A pániknak az a lényege, hogy nem tudsz tisztán gondolkodni. Ez nem filmes baki, hanem éppen hogy egy “posztapó” világ kilátástalanságát megjelenítő bravúros rendezés.

A sorozat elért arra a szintre ahol a színészeket is már bombázzák különféle ajánlatokkal. Már nem noname senkik mint a sorozat előtt. Van akinek a szerződése még ha hosszú távú is már nem elég jó ahhoz, hogy a showban tartson egy-egy kulcs karaktert megformáló színészt. Nem csodálkoznék ha valakinek megfordulna a fejében, hogy jó innentől dupla gázsi vagy kivásárlom magam a szerződésemből, mert jobb ajánlatom van. Ilyenkor sajnos a terminátornak is meg kell halnia valahogy.

Sajnálom a sorozatot elhagyó színészek karaktereit akármennyien is lesznek és akármilyen okok miatt történik a dolog. Imádom ezt a sorozatot és amíg egy is marad közölük én továbbra is nézni fogom és alig várom a következő részeket.

szocsika - 2015. 10. 26. 14:59

Nagyon régen nem foglalkozom a “logikátlan” megoldásokkal, mert szerintem csak a saját szórakozásunkat tesszük vele tönkre. A mai rész viszont komolyan kiakasztott. Ha a walker cunami a korábbi kürt hangja felé indult el akkor hogy a fenébe tudtak a kisváros minden utcájába egyszerre, minden irányból berongyolni??? Szerintem ezen a szinten ez vérgagyi megoldás volt. Mondom ezt úgy, hogy az elmúlt 3-4 évben is volt rengeteg béna megvalósítás, de egyik sem fájt ennyire SPOILER(rip pizzásfiú-a kedvencem voltál, de érett a kasza-hüpp, hüpp).SPOILER VÉGE.

winnie - 2015. 10. 26. 15:20

morgan: volt egy pengefejű zombi, nem amiatt sérült meg?

“A következő rész ráadásul 90 perces lesz szóval…”

akkor elvileg csak morgan fog szerepelni, szóval bármi is lesz, egy ideig nem derül még ki.

“sose bízz egy pszichopatában.”

de hiszen te írod, hogy az ember hajlamos a pánikra. nicholas meg folyton pánikolt. rickék érkezte előtt is, noah esetében, az erdőben, most. nem? messze van ez a pszichopataságtól.

röviden-tömören - 2015. 10. 26. 15:22

A, Maggie lekaszálja az egész zombihordát, aztán öngyi lesz B, Maggie öngyi lesz (eret vág) aztán lekaszálja egész Alexandriát C, hinni fog és reménykedni, de megtalálja Glennt (tévedhetetlenül) és úgyis jön az A vagy a B (illetve D, képesek és terhessé varázsolják Maggiet..)

Glenn totál hülye karakter lett – részben ezért is maradt meg eddig, de még inkább azért mert nem engedhették meg maguknak a készítők, hogy megint a négereket egyék meg látványosan.. átestek a ló tulsó oldalára. (amúgy ott volt a lépcső, felmehettek volna rajta vagy az oldalsó kerítéshez is ugorhattak volna egyet – igaz nagyot, a későbbi szemetesen sasszézás helyett..)

a vaskerítéses, feka-nindzsa vagy stealth-zombi által háton-harapott frissházas fehér ember – jelenet volt a rész mélypontja. még egy szirupos kvázi-önfeláldozás is hatásosabb lett volna, mint ez a néző-szenvedtetés.. vajon melyikük fogja elengedni a kerítést.

anyuci lelkizős kicsifiának, meg a botos négernek illett volna mennie..

winnie - 2015. 10. 26. 15:23

szorcsika: “hogy a fenébe tudtak a kisváros minden utcájába egyszerre, minden irányból berongyolni???”

ezzel mi volt a gond pontosan? a világ legkönnyebb dolga letenni egy várost oda, nem? ellepni pedig volt idejük.

Morgan - 2015. 10. 26. 15:26

Mikor ellepték a Glennék által felgyújtani kívánt helyet már nem szólt a kürt. Arra mentek amerre akartak. + ha egy nagy tömeg elé akadályt gördítesz a tömeg minden irányban megpróbálja kikerülni. A végén pedig az akadályt teljesen körülfogja a hömpölygő tömeg nem látom hol itt a logikátlanság.

Morgan - 2015. 10. 26. 15:33

Nicholas már korábban megpróbálta megölni Glennt. Ez nem pánik hanem elmebaj. Az ember hajlamos félelemből sorsára hagyni valakit, de félelemből tőrbe csalni és az életére törni az más tészta. Nicholas elmebajos volt ráadásul nem a mongolid típus aki a fűszálnak sem tudna ártani, vagy az esőember típus aki egyszerűen csak fura, de erőszakra képtelen, hanem olyan akit jobb ha messzire elkerülünk mert annyira instabil, hogy másokra veszélyes.

winnie - 2015. 10. 26. 15:34

morgan: pontosan tudjuk, miert akarta ot megolni. pontosan a felelem vezette ot. nicholasnak a vilagon semmi baja nincs, csak eppen nem a kinti vilagba valo, amit o nem nagyon latott be korabban, amikor megolte a tarsait, s kesobb sem. most probalt vezekelni, es elindult egy uton.

Morgan - 2015. 10. 26. 15:51

Úgy néz ki van egy teória miszerint Glenn a szemetes alá fog tudni bújni és Nicholas belsőségei mentik meg attól, hogy kiszagolják.

Benzin - 2015. 10. 26. 16:00

Ahogy várható volt ömlik a neten a konspiráció. Gimple szerint:

‘So I’ll say this: In some way, we will see Glenn, some version of Glenn or parts of Glenn again, either in flashback or in the current story to help complete the story

Részben, vagy egészben, visszatér :DDD

Theo - 2015. 10. 26. 16:08

Na ja, lehet csak a pap majd felébred a zuhany alatt és az egész részt csak ő álmodta.
Persze bármit kitalálhatnak, az hogy az indoklás röhejes, vagy szinte lehetetlen, az már mellékes, ezt már rég tudjuk, rengeteg sorozatnál van így.

Rick csak megvágta magát, a zombi fejében volta kés, bár ez megint gagyi volt, a legrutinosabb ilyen hibát vétsen. Na ő tuti nem hal meg a kocsiban, valami biztos lesz, vagy a kocsi elindul, ami csak azért kellett volna, hogy ugye alapból el akarta csalni őket, vagy egyszerűen elfut, még ha felül nézetből jöttek is mindenhonnan, volt ott jobbra valami ház is a nagy semmiből hirtelen, vagy valaki csinál valami zajt és elmennek a zombik, szóval itt tényleg bármi lehet.
Ellenben Glennél azért nagyon nem tudnak mit kitalálni, hogy ő hogy maradt meg. Amúgy még a kukába is bújhattak volna, szóval teljesen agyatlanok lettek, főleg az írók, hogy agyatlanná teszik a rutinos karaktereket is.

winnie - 2015. 10. 26. 16:10

benzin: ezt abszolút nem is értettem, amikor hallottam. ha meghalt, akkor megmondaná. ha nem, akkor meg nem így válaszolna. mert ebből a válaszból (“some version”) a glennzombin kívül (haha) egyetlen logikus válasz adja magát.

winnie - 2015. 10. 26. 16:13

Theo: fordítva gondolkodsz. nem az történne, hogy most bajba sodorják és utána megpróbálják megmenteni, hanem eleve nem akarják megölni, és olyan módon sodorják bajba, amiből van még kiút számára, olyan, amit logikusnak vélnek. a jelenet felépítése a kukákkal, azzal, ahogy leestek, a látványos bélmutogatás.

az meg, hogy valaki pánikol, benne van. sokan hidegvérűek lennének, de nem mindenki az:)

viszont részemről nagyon nagy bénaság lenne meglépni, hogy nem halt meg. mert így legalább igen emlékezetes marad a sztori.

Benzin - 2015. 10. 26. 16:23

winnie:

Tippre: ez egy jól megtervezett akció, mindegy is mi lesz a karakterrel, jön egy teória cunami a neten és 2 hét múlva emelkedő nézettség.
Lehet, ezért nem mondott semmit, úgy hogy közben beszélt :D

kirako - 2015. 10. 26. 16:35

A logikátlanság vs logikával kapcsolatban: spoilerezés nélkül, de amennyire tudom, a jelenlegi írók a képregény sztorivonalához térnek vissza, a karaktereket illetően is…

fireblade - 2015. 10. 26. 16:53

Nekem a teleportáló nindzsa zombikkal van gondom csak :)

Nick és Glenn esete jól felépített dolog volt..az hogy bénáztak egy városban ahol láthatóan hirtelen mindenhol megjelentek a zombik, akkor fel a tetőre..de nem ők szaladgáltak ide-oda..régebben ez nem volt gond..simán tető és lepihentek
Ricknek is az a megoldás..fel a tetőre és lefekszik pihikélni..rádión meg odaszólni Pirosfej tizedesének hogy gáz van lehet húzni hazafelé :)
DE tényleg néha értelmetlenül cselekszenek(winnie itt mondaná hogy: na ja emberek vagyunk, különbözünk)
Mintha nem lenne tervük több féle esetre..mi van ez, mi van ha az? pedig hát nem ártana :)

Rezsidémon - 2015. 10. 26. 17:18

RIP, never forget, stb.,

de miért van az hogy néhány zombi csak lábakat markolászik, mások meg ujjakkal felnyitják az ember mellüregét?

fireblade - 2015. 10. 26. 17:42

@Rezsidémon:

lehet korábbi életükben orvosok voltak..rutin megmaradt :)

das - 2015. 10. 26. 17:43

na itt a kasza… azt hiszem így 6 évad után lassan már nem bírom elviselni, hogy egyre több a pierre richardos töketlenkedő ügyetlenkedő buta emberi észjárást totál keresztbe és kasul hugyozó jelenet, kabaré minden egyes “harci” koreográfia – tejóég, azok a legszarabbak -, a fa mögül kiugró ellenek, a semmiből és totál feleslegesen bedurrantott drámainak szánt fordulatok, és már a zombiktól sem félek… ámen, jó volt veletek.

LP - 2015. 10. 26. 17:56

egyértelmű, hogy nem Glennből falatoznak

LP - 2015. 10. 26. 17:58

, de elég merész húzás lenne életben hagyni ezek után

valamiért nem küldte el egyben, elnézést

fireblade - 2015. 10. 26. 18:10

Jogos, egyértelműen látszik, hogy fekszik rajra Nick, hiszen gyakorlatilag Glenn nyakánál húznak ki beleket :)
és nagyon ügyesen figyeltek rá, hogy gyakorlatilag ugyanolyan ruha van rajtuk.. :)
megússza ezt kicsi Glenn, valszeg az lesz hogy bekúszik kukázni egy kicsit..

bkitten - 2015. 10. 26. 18:40

ez ami most folyik,illetve nem is folyik, rohad:D
most már kijelenthetem,egyetlen szóval jellemezhető! UNCSI
könyörgöm, jussanak már valamire, megoldásra, menjenek már valami városba,vagy laborba, de ezt hagyjátok abba!
minek nézzük mi,
miért, hol a cél, van-e értelme életben maradni??? ezeket a kérdéseket hiányolom a soriból.

winnie - 2015. 10. 26. 19:33

bkitten: ?? 5 évig kerestek maguknak lakóhelyet, 5 éven át tartott az alapozás ahhoz, ami most megszületett. és most menjenek tovább? amikor 5 évig tovább mentek? WTF. most megtalálták. semmi értelme nem lenne tovább menni. simán kinéz pár alexandriai évad.

“miért, hol a cél, van-e értelme életben maradni??? ”

a cél a túlélés. és most végre van rá komoly esély. mi értelme lenne tovább menni?

Rezsidémon - 2015. 10. 26. 19:59

Nehogymár Glenn túlélje! Végre egy tökös húzás. Az kéne még, hogy a ráesett másik csávó belei alatt megússza. Az lenne csak a full gagyi. ‘dramaturgiai védőburok’.

…észrevettétek, hogy most nem négerek voltak a red shirt-ök?

Quantumleap - 2015. 10. 26. 20:09

Az én tippem: Látni fogjuk zombiként, és Maggie lövi fejbe hisztérikus görccsel küszködve. :O :)
Ha Rick megmurdélna, az hatalmas WTF lenne, de a nézők többségének sajnos hatalmas cápaugrás is.
Mindazonáltal: Nehogy már két végzetesen szorult helyzetben lévő karakter is megmeneküljön!

sziki - 2015. 10. 26. 20:11

Baszki Rick a főszereplő, Rick nem fog meghalni. :D Keep calm! Glenn esete majd kiderül.

chulo - 2015. 10. 26. 20:23

akkor nem csak én kiáltottam fel egyből hogy búúúúújj már a kukába vazze. Alapból mondjuk fel kellett volna tényleg menni egy magaslatra vagy elbújni vagy valami, de ha már látom hogy többen jönnek mint amivel el tudok bánni akkor nem kezdek el lövöldözni mint a hülye hanem lapulok. A pánikolós fickót még megértem, hogy ilyen balfék, de Glennből azért többet néztem volna ki. Sajnálom a karaktert (hey idiot in the tank…), de az über gáz lenne ha valahogy kihoznák ebből, hogy mégse halt meg (bénán csinálták a belek kirángatását a nyakából, de kizárt hogy nem őt ették meg)

Rick sebe alap esetben meg kellene hogy ölje, elég csúnya fertőzést kapna egy ilyentől, pláne hogy az évek óta rohadó zombiban volt a kés.
A W banda kis tagjainak megjelenése poén volt, kis kikacsintás az előző részre, meg Morganre.

Az állatos boltot rohadtul nem értettem. A puhány városiak egymással versenyeztek, hogy melyiküket hagyják előbb hátra a többiek…hápersze. A csaj meg a meglőtt pasi is krokodilkönnyekben tört volna inkább ki, hogy nehogy otthagyják őket. De alapból Michone se volt 100-as. A cél az volt hogy eltereljék a hordát, ergo a sérülteknek magukra kellett volna zárni az ajtót, a Rambók kiosonnak és ha mázlijuk van pár óra, 1-2 nap után visszamennek, a két sánta meg addig el héderezett volna kutyakekszen. Semmi értelme nem volt a 2 lelassító sérültet magukkal vinni. Csóri csajszi ment is vagy 10 métert (akkor is ez “menjetek, hagyjatok magamra, hogy élve kitépjék a beleimet” – hagyjuk már), a csokinak hála meg tizedére csökkent a sebességük. Nice…

ja meg még 1 ami nem világos. Ha lekapcsolt a kürt akkor miért nem nyomta a dudát Sasha hogy minél több walker figyelmét felhívják magukra?

fireblade - 2015. 10. 26. 20:24

Fogadunk hogy Glenn megmarad? :)
egyébként elmerengtem azon, hogy a W csapatnak nem volt tűzfegyvere..egy sem..jöttek itt késekkel, baltákkal..ezt hogyan? egy fegyvert sem találtak? USA-ban? ahol oviba csak azért nincs, mert a 3 éves Jimmike még nem bírja a magnumot rendesen célra tartani?? :)
Szerintem Rick nincs végzetes szorult helyzetben..simán elfekszik a tetőn, alant meg elsétálnak a Hörgők :)
Máskor is pont ezt csinálták..
Azért ez a “jaj, nem indul a motor”
“jaj elbotlottam saját lábamban”
“jaj, nem tudok gyorsabban szaladni egy törött lábú sánta bénánál, aki halott mellesleg”
“jaj nyílt mezőn állva hátam mögé teleportált egy zombi”
.
persze, véletlenek vannak, de hogy a készítők mindig ezzel operálnak, ha feszültséget akarnak..meg drámát..ez szerintem nem kicsit gáz
A rendkívül “magas” szintű dialógokról nem is beszélve..mintha egy csapat retardált óvodást hallgattam volna

Snoopyzit30 - 2015. 10. 26. 20:57

Szeretem Glenn-t, de ha ebből is kimentik, akkor kiakadok. Volt már korábban egy ilyen jelenet, amikor Nicholassal az erdőben voltam és ráfeküdt Glennre vagy 10 élőhalott és még abból is kimászott. Itt kb. 100-an vannak ott fölötte minden irányból. Senki nem tudja hogy hol van. Szóval ha ebből is kimentik,akkor nagyon gáz ez a sorozat. Glennek most meg kell halnia, ennyi.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 26. 21:00

voltak-ot akartam írni bocs

winnie - 2015. 10. 26. 21:09

sziki: ezt akarjak. hogy elhidd, hogy o nem halhat meg. de mig a kepregenyben vegig maradhat foszereplo, addig a tevesorozatban, ha nem akarjak befejezni, csak veges ideig szerepelhet.

winnie - 2015. 10. 26. 21:10

chulo: sashaek nem is tudnak a dudarol, nem?

winnie - 2015. 10. 26. 21:13

Snoopyzit30: masok anyaznak, hogy elnie kell, nem halhat meg. ugyanazok olnek meg, akik eletben hagynak, szoval nehez dontes elott allnak. illetve nem dontes ez mar, csak a kerdes, hogy mi a celjuk ezzel a tortenettel.

soldierdsgn - 2015. 10. 26. 21:15

fireblade: Amikor “elbúcsúznak” Morgantől, akkor szedi fel a W a pisztolyt.

fireblade - 2015. 10. 26. 21:17

@soldierdsgn:

ezt mért írtad nekem??

soldierdsgn - 2015. 10. 26. 21:17

winnie: Tudnak róla, mert itt mondták cb-n, csak arról nem, max hogy abbamaradt.

Quantumleap - 2015. 10. 26. 21:18

Amúgy ha jól emlékszem, a sorozat folyamán nem olyan sok (emberként megismert) karaktert láttunk eddig átváltozni zombivá, legalábbis nem kell hozzá három kéz, hogy megszámoljuk. Akiket láttunk (Shane, Merle, szemüveges gyerek a börtönben, Hershel-fej stb.), azokat sem mutatták túl sokáig, mert elég hamar megkönyörültek rajtuk. Na most, esetleg Glennel tehetnének kivételt, elhúzhatnák jó sokáig. :)

soldierdsgn - 2015. 10. 26. 21:18

fireblade: Ja bocs, félrenéztem, azt hittem, nem tudod, hogy mivel/hogyan lőhettek most Rickre a W-k, ha nem is volt fegyverük eddig.

soldierdsgn - 2015. 10. 26. 21:19

Quantumleap, többen is voltak, de ja nem hagyják őket zombulni :)

domewalker - 2015. 10. 26. 21:20

A Glennes résznél azt nem értem, hogy a kukák melletti kerítés simán ugrótávolságban van ráadásul ahogy nézem nincs is rajta drót. Elég szelektív túlélőösztönt írtak ennek a Glennek, arra el lehetett volna menekülni…

winnie - 2015. 10. 26. 21:21

soldierdsgn: nem rémlett.

Quantumleap - 2015. 10. 26. 21:23

soldierdsgn: Nem véletlen írtam az “stb.”-t. :) De tíznél többen akkor sem voltak szerintem. Sofiát hagytam ki, és még kit?

chulo - 2015. 10. 26. 21:25

winnie – most nem nézem vissza, de nekem úgy rémlett hogy Rick szólt Darylnek hogy a horda megindult a város felé – mondjuk ez már szőrszál hasogatás részemről :)
a szikinek írtakhoz – remélem nem nyírják ki Ricket is. Nem azért mert ő viszi a hátán a sorozatot, hanem mert egyrészt csípem, másrészt nagyon szegényes fantáziára vallana kinyírni 2 oszlopos tagot mer’ az dráma alapon.
Semmit sem tenne hozzá a sztorihoz – illetve tenne, de máshogy is előre lehet mozdítani a történetet, anélkül, hogy a szokásos évad eleji, végi félfőszereplő halál meglenne
egyébként ahogy írtam, nem tudom elképzelni, hogy Glenn nem halt meg. Ha ezt túléli valahogy az az én szememben egy “Bobby kisétál a zuhany alól” jellegű megoldással történhetne csak meg

soldierdsgn - 2015. 10. 26. 21:35

Andrea húga, Sofia, Hershel, a börtönben pár mellékszereplő, a zakkant nő az erdőből, a kórházban is volt 1-2, stb) :D

Derothiel - 2015. 10. 26. 21:36

Skacok,

Michonne még külön mondta is a pápaszemes afrónak, hogy volt e már vele olyan, hogy nem tudta eldönteni, hogy a saját vére, a zombi vére vagy egy barát vére van-e rajta. Egyértelműen azt vezeti fel , hogy szegény Glenn sem tudja, hogy nem éppen őt hamikázzák.

Glenn’s watch ain’t over yet ;)

fireblade - 2015. 10. 26. 22:01

@Derothiel:

Ha téged élve el kezdenek enni, hidd el azt tudni fogod :)
szerintem csak látta Glenn hogy Nicket hogy falják fel kb 5cm-ről..és hát kemény fiú ő de azért ez sok volt..és hát lehet előre látta hogy utána ő a desszert :)

@soldierdsgn: no problem.. :) én a támadásról írtam :)

chulo - 2015. 10. 26. 22:13

ne már hogy még itt tartotok :D kizárt hogy Glenn túléli, szimplán csak bénán csinálták meg a jelenetet és a nyakán át szedték ki a pocijának a tartalmát a zombik

des - 2015. 10. 26. 22:20

hát nekem nem úgy tűnik, hogy Glenn nyakából falatoznának. Sokkal inkább melléből, de akkor is van valami fura benne, mert mintha magasabb helyről jönnének ki azok a belek. (mert pl rajta van valaki)

De mindegy. Kiderül majd.

Tamás - 2015. 10. 26. 22:40

Úgy tűnik még egy kedvenc karakteremet kinyírták :/ Rip Glenn :( Aki azt mondja,hogy ezt túléli :/ amikor estek le látszódott,hogy egymás mellé esnek :/ :(

Quantumleap - 2015. 10. 27. 07:33

soldierdsgn: Sofiát végül írtam. :) Na jó, akkor úgy mondom: Állandóbb, több epizódon, esetleg évadon át megszokott szereplők nem nagyon változtak át, őket tényleg max. két kézen meg lehet számolni. És ha át is változtak, nem hagyták sokáig úgy őket.

Ennn - 2015. 11. 01. 01:04

Legutoljára Bethet ölték meg a régiek közül.
Szóval… szerintem egyértelmű, hogy most megölték Glent.
Ja, és a másik!
Igen, tudom, hogy elő-elő fordul, hogy valakinek gyök kettő a túlélési ösztöne, na de, hogy egy egész városnak? Egy zombiapokalipszis közepén?

Ennn - 2015. 11. 01. 01:06

Quantumleap:
+ az aki kinyírta Andreát meg Andrea húgát is.

Rammschein - 2015. 11. 02. 07:18

Ezt a filler részt… ez nekem kicsit sok, Morgan, mint akinek az esze is elment…hát, nagyon nem jött be.

winnie - 2015. 11. 02. 10:23

a fillerek szokták általában a legjobb kritikákat kapni, erre kíváncsi vagyok, hogy mi lesz az általános vélemény, mert szerintem hiába vannak annyira nagyra vele a készítők, megint nem sikerült különösebben mélyeknek lenniük.

de legalább tudtuk, hogy ez lesz a morgan háttérsztoris rész, így senkit nem ért meglepetésként:)

winnie - 2015. 11. 02. 10:59

egyébként tényleg poén, hogy a héten az agents of shield meg a supernataural is egy fillert hozott, ráadásul előbbi egyszereplőset.

Tatala7 - 2015. 11. 02. 12:03

Hát, én 3/4-t végigtekertem 2 ásítás között, Worst part ever!

winnie - 2015. 11. 02. 12:08

ebben van igazság. én, ha végigtekerek egy részt, és csak az 1/4-ét látom, akkor az mindig szörnyű szokott lenni. mert nem látom a 3/4-ét:)

Tatala7 - 2015. 11. 02. 12:17

winnie: :)
Azért én úgy tudok tekerni, hogy érdemi rész nem marad ki:) Hiába no, 10 é alatt lehet rutint szerezni ebben is:D

winnie - 2015. 11. 02. 12:47

Tatala7: persze, és félre ne érts, nem is a tekerés jogosultságát vitatom (főleg a rész ismeretében:), én is áttekertem a bones – 11×05-öt, pedig elhatároztam, hogy a sleepy hollow crossover miatt megnézem. egyszerűen csak a véleményed inkább szólhat ez alapján a koncepciónak, nem? mert egyébként ki tudja, lehet, hogy valamelyik párbeszéd, vagy konyhafilozófia-monológ megindított volna, vagy elgondolkodtatott volna annyira, hogy azt mondd, hogy így egészében látva az epizódot, nem is volt rossz, vagy zseniális gondolatokat fogalmaztak meg benne.

szóval a bones-ról a holnapi kritikámban nem is alkotok véleményt, mert affene tudja, ha megnézem, lehet, hogy van rá némi esély, hogy bejött volna, de egyszerűen nem tudott érdekelni az első pár perc után.

Tatala7 - 2015. 11. 02. 13:33

Ááááá, I see, I see:)
Általában azokat a részeket tekerem, amikor magában motyog valaki, hosszú snittek vannak, vagy csaj egyszerű zombihent, semmi lényeges… :)

seven - 2015. 11. 02. 13:54

jó volt. Nem kellet volna mondjuk 65 percre kihúzni, elég lett volna a szokásos 42, és akkor talán effektívebb lett volna. Az első 10 percben Morgan összevissza dumálása számomra erőltetett volt, de amint találkozott Eastman-el hatalmasat javult a színvonal.

bellarea - 2015. 11. 02. 14:03

Ebben a részben a legnormálisabb karakter Tabita, a kecske volt, erre nem megölték? :D Azt hittem, sosem lesz vége a 60 percnek. AZ előző két izgalmas rész után óriási visszaesés, belassulás.

flex - 2015. 11. 02. 14:31

Ez a rész már közelíti a Fear TWD szintjét (a lehető legrosszabb értelemben). Nagyon aranyos volt, ahogy kertészkedtek, nevelgették a kecskét és karatekölyköset játszottak, csak rohadtul unalmas. Kicsit kevesebb vérrel mehetne egyenesen a Hallmark Channel-re.

Shed - 2015. 11. 02. 17:48

Ez a Morgan maradt minden szempontból egy idióta karakter. Mindennel együtt remélem hogy a wolf megöl majd valakit aki nem ő lesz az.
Valójában tudom is hogy ez lesz. Megöl valakit és utána majd mint az olasz spagettiwestern filmekben szemezni fog Morgannel. Erre nagy fogadást nem tennék, de egy sör erejéig mernék kockáztatni hogy így lesz.

Sunsetjoy - 2015. 11. 02. 19:25

Okés, hogy a Tabitha név még a XX. század második felében is kedvelt női név volt, de szerintem az írók Tabitha néven arra a nőre gondoltak, aki Péter apostol által visszatért a halálból.

Adäm - 2015. 11. 02. 20:00

Óriási csalódás Morgan karaktere :(
Amennyire vártuk (vissza), legalább annyira idegesítő.

ayren - 2015. 11. 02. 21:06

Untam. Ennél még az is jobb volt, amikor Morgan csak jött, jött…

pluhi - 2015. 11. 02. 22:18

Jó volt ez. Én valami ilyen zombis sorozatot néznék inkább. Sok új helyszín, sok karakter, sok háttérsztori. Folyamat mozgásban. Más kérdés, hogy Lennie Jamest rühellem. Lynch viszont jól tolta.

Aredhel - 2015. 11. 02. 22:29

Ez a rész a Governor redemption sztoriját idézte mélységekben nálam. Lehet, hogy valaki rá van izgulva Morgan karakterére (sose értettem miért, de persze ízlések és pofonok), de hogy annyira fontos legyen, hogy egy egész (ráadásul megnyújtott) rész foglalkozzon vele, szerintem kicsit túlzás.
Szétuntam magam, és bár sose szoktam ilyet, de végig játszanom kellett a mobilommal, mert pörgetni azért már mégse fogok. Most tényleg az a konklúzió, hogy nincsenek rossz emberek, és minden elfajzás visszavezethető PTSD-re. Pszichológusként mondom, hogy vannak “gyógyíthatatlan” pszichopaták. Persze lehet azzal érvelni, hogy sokéves pszichoterápiával a személyiségzavar is kezelhető, de most komolyan a zombiapokalipszis közepén akar Morgan mélyanalízisbe kezdeni 2-3 évig, hátha “ember” lesz a csúnya Wolf bácsiból.

winnie - 2015. 11. 03. 11:40

“Most tényleg az a konklúzió, hogy nincsenek rossz emberek, és minden elfajzás visszavezethető PTSD-re. ”

még csak véletlenül sem. pont az előző részben mutatták be, hogy ez nem így van. attól, hogy valaki tudományosan közelít valamihez, más valaki még hihet másban.

Reinhardt - 2015. 11. 09. 05:26

Ez a rész egy darában elmenne, de így nagyon kevés volt.

danNN - 2015. 11. 09. 18:31

Ez kurva unalmas volt.

v0m1t - 2015. 11. 09. 18:59

en meg csak a felenel vagyok, de meg akarom magam olni. Fallout 4 ments meg

sepörd - 2015. 11. 09. 20:15

worst episode ever?

Quantumleap - 2015. 11. 09. 20:55

Valahogy nem záporoznak a kommentek.

Shed - 2015. 11. 09. 21:21

Legalább lelökte volna Ricket a kölyök a zombik közé mikor ott álltak a falon.Vagy csak megpróbálja. De még az se….

Marcipáncica - 2015. 11. 09. 21:32

Na nyugi, eddig nem volt okunk panaszra. Reméljük ez csak amolyan évad-közepi kis kisiklásocska volt.
De a legrosszabb heti résznél toronymagasan nyerni fog, már látom :)

ubermacht - 2015. 11. 16. 15:34

Ezt a sorozatot már semmi sem mentheti meg. Egyre szarabb.

winnie - 2015. 11. 16. 20:58

ubermacht: egy sorozatot mindig a nezok mentik meg, foleg azok, akik tuzon-vizen kitartanak mellette, es meg akkor is nezik, ha “nezheto” kaztegoria. vagy kozepes, vagy szar.

Morgan - 2015. 11. 18. 16:01

Legalább Glenn él, és hőseinknek van egy páncélöklük.

Az elején azt gondoltam, de hülye ez a Daryl, hogy nem beszél a túlélőknek a bunkerről. Aztán beigazolódott, hogy nem szabad senkiben sem megbízni olyan könnyen.

Néztem az official site-on a cast-ot és számomra most derült ki, hogy Dale magyar volt, legalábbis szerepe szerint (Dale Horvath).

winnie - 2015. 11. 23. 06:23

A 6×07 kapcsán:

Showrunner Scott M. Gimple appeared on Talking Dead Sunday night to offer his reasoning for the month-long cliffhanger. “The story we were telling was one of uncertainty,” said Gimple. “When people leave the walls – in this case of Alexandria – they don’t have cell phones. They aren’t rocking ’80s beepers. You don’t know what happens. You have no idea. When they leave, that could be the last time you see them. And I think it was important to do a story this year about uncertainty, and the audience would share that uncertainty that the characters had, like in episode 5. Maggie didn’t know what happened to Glenn, and I wanted the audience to be exactly where she was – to feel the exact same way.”

Rammsch31n - 2015. 11. 23. 12:53

Ezzel a résszel véget értek a találgatások, nem tudom, hogy jó döntést hoztak-e az írók, hisz Maggie is már túltette magát ezen szerintem…

winnie - 2015. 11. 23. 15:13

tultette? ugy mondod, mintha hetek teltek volna el:)

gyerecske - 2015. 11. 23. 20:48

Pont úgy is történt a “csodálatos” megmenekülés, ahogyan valaki írta korábban.

Rammsch31n - 2015. 11. 23. 21:14

winnie lehet azért fogalmaztam úgy, mert közben élőben tényleg hetek teltek el, hála a filler részeknek :”D De nekem úgy tűnt, mint aki már valamelyest túllépett a dolgon, és beletörődött…

gyerecske: ez nekem is eszembe jutott, hogy valaki egy az egyben leírta kommentben… :”D

gibson - 2015. 11. 23. 23:44

És tényleg “feltámaszották”, basszameg, ezt nem hittem volna :/ Ez volt a sorozat eddigi mélypontja szerintem..
(A kopasszal is eljátszották ezt anno, de az mennyivel elegánsabb volt már. Az a jelenet ott a tetőn, ahogy félőrűlten a szomjúságtól meg a hőségtől énekel, és hirtelen betörik az ajtót a zombik.. Majd egy vagy két évaddal később megjeleneik kéz nélkül. Ehhez képest ez egy kifejezetten olcsó, vásári, nézettségnövelő húzás volt. Még a kaszán is elgondolkodtam most életemben először.)

urbai - 2015. 11. 30. 12:37

ennyit ég egy sorozatba nem kellett beletekernem mint ebbe az epizódba, olyan nettó 25 perc volt így a rész.

a megharapott öregasszony összes jelenetét kaszáltam és a maradék meg erős közepes volt.

gunnergabe - 2015. 11. 30. 14:45

urbai: akkor nem vagyok egyedül, csak én letudtam 15 percben. Tömény unalom az egész.

mrsitn - 2015. 11. 30. 15:47

Rick amatőrökkel bemegy a zombik sűrűjébe? Nekem ez teljesen karakteridegen döntés volt. Egyszerűen nem is értem :)

seven - 2015. 11. 30. 16:16

basszus, ez a kezdés… komolyan gondolták? Eddig is kinyílt a bicska a zsebemben a sok idióta párbeszéd meg művészkedés miatt, de ez..

szóval ennyire az ember képébe tolni hogy márpedig ez egy metafora, lol

na nem mintha ez lett volna az egyetlen negatívum, sőt.

baromi gyenge félévadzáró volt :/

winnie - 2015. 11. 30. 16:30

a kezdés röhej volt. döbbenetesen rossz. és szerintem nagyon el vannak telve maguktól, de nem is értem, hogy miért erőlködnek, amikor egy csomó mindent nagyon jól tudnak csinálni.

Shed - 2015. 11. 30. 16:56

Elég érdekes volt. Pl. már Glennél sem értettem ezt a hazudok annak érdekében, aki meg akar engem ölni dolgot. Carlnál is fura volt. Aztán a harcolok a wolf életéért és inkább vállalom azt hogy súlyosan megsebzem Carolt dolog is durva volt. Aztán meg odadobom a két pisztolyt, hátha minket is lelő a gyilkos vadállat dolog meg feltette a koronát az egészre.
Meg a kisgyerek aki nem mer lemenni a lépcsőn, majd eljárkál talpig zombibélbe tekerve a dögök között….

Nem a lelkizést kérem számon, nem is az érzelmeket. Nem is azt hogy egyéniséget akarnak a karaktereknek.
Nem is azt hogy próbálják bemutatni az emberi kapcsolatokat, azok változását, a személyiségek törését vagy a bekattanásokat.

Egyszerűen a minimális logikát kérem számon a karaktereken, meg a történeten azt hogy ne legyen egy jelenet szinte minden esetben már az elején kiszámítható.

Pl. van itt olyan aki kételkedik benne hogy a szöszi kisfia elkezd majd pánikolni? Biztos hatalmas meglepetés lesz.

Van ami tetszik benne,nem is kaszálom az biztos, de át kéne rángatni a Z-nation sorozatból egy forgatókönyvírót.

castorp - 2015. 11. 30. 18:38

látom nem csak én tekertem bele egy csomót. megvolt az egész 20 perc alatt. :)

Aredhel - 2015. 11. 30. 19:44

Hát nem is tudom. Érik a kasza. De most tényleg:-)

ubermacht - 2015. 11. 30. 19:47

Omfg, ez már valami borzasztó. Már csak azért nézem, mert kíváncsi vagyok meddig tud még süllyedni ez a fostengerré degradálódott sorozat, ami valaha az egyik kedvencem volt. Legalább a bolond öregasszony megpusztul már, hacsak vissza nem hozzák, mint Glennt. Még az tenné be a kaput. A rohadékban fel sem merült, hogy “nem kéne bemenni a babához, mert ha megpusztulok, őt falom fel először.” Neeem, ő bement, mert látni akarta. Rick meg még csak fent sem akadt ezen. Na és ott van Morgan meg az autista kölyök is, akiktől a falnak megyek, nem beszélve a három baromról, akik simán odalöknek két pisztolyt meg egy macsétát a pszichopata őrültnek. Coral pedig falaz a kattant kölyöknek, aki 2 másodperce még le akarta lőni, miközben törtek rájuk a zombik.

szurmen - 2015. 11. 30. 21:39

Engem már csak a főcim, hoz izgalomba. Annak még van hangulata. Ebből az évadból talán az első kettő ami még adott némi reményt. A sorozat maga teljesen monotonná vált, elzombisodott. Két csoszogás közt egy hörgés. Az egyre banálisabb akciójelenetek közt, különösen a hogyan essünk el a zombik elé, töltelék párbeszédek. Na de legalább most majd megint valami erdős rész jön, ha kijutnak, középen az úttal. Kell a változatosság.

kiss - 2015. 11. 30. 22:26

@castorp

Szinte az egész évadot így néztem végig, ez az egyik leggyengébb évad.

hszilard76 - 2015. 12. 01. 09:46

Ez az évad (vagy fél évad) kétségtelen, hogy eléggé “harcos” volt. Nem igazán volt olyan rész, ahol lenyugodtak volna a kedélyek, kicsit a történetet erősítették volna. Helyette csak balhéztak ezzel-azzal, a megoldások furcsára sikeredtek (pl. Glenn).

Az utolsó epizódot – szokás szerint – elrontották. Ezen már nem lepődöm meg.

Bár az első pár kockán látott hülyeség azért kiverte a biztosítékot. Sorban elestek menekülés közben!! Megcsodálhattuk a világ leglassabb létrára felmászását. Egy burleszk filmben nincs ennyi bénázás… Carol mitől is kapott agyrázkódást? Tudom, elesett… grr…

Ja igen: a két csaj a végén átadja a W-s gyereknek a fegyvert… Grr… Ez teljesen elképzelhetetlen!

röviden-tömören - 2015. 12. 01. 13:12

azért élik túl, mert a zombik az agyakra vannak bekattanva igazán. és hát..

8 részből kijön 1 közepes rész.

(még a végén visszahozzák Besst és persze SWC sem halt meg – anno Rick telefonozása se volt semmi, már akkor is értelmetlen hülyeségekkel lett megtöltve a sorozat.)

Tom - 2016. 02. 15. 20:04

Áhh iylen részt letenni, hát ez nem volt semmi. A nyomasztó, depressziós hangulatával, 9/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz