login |

Blue Bloods: kezdett a 6. évad

2015. 10. 13. 15:20 - Írta: Casey Novak

5 hozzászólás | kategória: kritika,

A Blue Bloods tipikusan olyan sorozat, amiről általában nincs sok mondanivalóm, nincs kibeszélhetnékem; hozza, amit hoznia kell, pont. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is nyújt gondolkodnivalót, csak szívesebben elmélkedik róla az ember magában, csendes perceiben, sőt, valós élethelyzetekben is eszébe villannak néha a fiktív szituációkban elhangzott dilemmák, igazságok.

01

Meg egyébként is biztos szórakozást nyújt hétről hétre, rájöttek a készítők, hogy amit a kezdetektől csinálnak, az működik, akkor meg minek belepiszkálni, ugye? A Blue Bloods soha nem lesz több órás popcornnal fűtött rajongói traccspartik központja, de ez nem is baj.

Ráadásul, ha darálja az ember, az évadhatárok sem szembeötlőek, a 6×01 sem tűnt ki igazán, de érezni, hogy mit szántak volna extra izgalomnak. (Tudom, ha a sorozat marketingese lennék, már rég kirúgtak volna, hogy ilyen semmitmondó középszerűségekkel reklámozom a terméket, de tényleg pont azért jó, hogy nem hivalkodó és elrugaszkodott.)

03

Túl vagyunk egy kötelezően veszélybe sodort családtag megmentésén (akinek ez spoiler, az nem ismeri a sorozatot), és a szintén kötelező évi egy terrorfenyegetésen. Ezek eléggé nemszeretem témák, kizökkentik a “hétköznapibb”, kevésbé túldramatizált medréből az eseményeket, de jó hír, hogy kipipálhatjuk ezeket egy időre.

De a fentiekkel csak szőrszálat hasogatok, mert bőven megütötte a tetszési mércémet az említett rész, jöhet a többi is, meg még egy pár évad, és akkor boldog leszek.

02

Mindent egybevetve egész kellemesen tartják az arányokat a munka és a család között, mármint nem csak a karakterek, hanem az írók is. A Law and Order komor realitása keveredik egy kisvárosi családi dráma melegségével, és én bizony ezt képtelen vagyok megunni.

(A két legkisebb fiú egyébként alattomosan felnőtt az előző évad óta, még pár szezon, és követhetjük az ő kalandjaikat is a rendőrakadémián.)

5 hozzászólás Ne habozz!

Szula 25 - 2015. 10. 13. 19:36

Elég jól kezdett az évad, utóbbi évek legjobb nyitánya volt a mostani 3 rész.

atomreaktor - 2015. 10. 30. 20:45

Az első két rész nekem nem tetszett annyira (a korábbiakhoz képest), azóta viszont ismét nagyon jó részek vannak!

bobi64 - 2015. 12. 04. 07:03

Nagyon jó ez a sorozat. Tom Selleck alakítása tökéletes, a “fiai” szintén hozzák a formát. Ritkaság az ilyen alkotás manapság. Hozza az izgalmakat, erkölcsi tanúlságot, kérdéseket vet fel a mindennapi társadalmi problémákról, de nem rág szájba semmit. Mindenki gondolkozhat a dolgokon, ahogy akar…

bobi64 - 2016. 06. 05. 15:03

A végén kissé kurtán-furcsán történtek dolgok, de az egész sorozat értékéből nem von le semmit szerintem. Elnézném sokáig…

Yooha - 2016. 06. 24. 11:19

Na ez az a sorozat, amit akkor nézek, amikor épp nincs más. Bagyjából egy év lemaradásom van állandóan, kb. 3 éve (5×20 jön majd valamikor). Bármikor elővehető, mindig hozza a szokásos erkölcsi dilemmát, Tom Selleck megbízható játékával, akinek egy bajuszrádulásában több a szakma, mint Stephen Amellben sok évad alatt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz