login |

Scandal: kezdett az 5. évad

2015. 10. 13. 20:20 - Írta: Casey Novak

6 hozzászólás | kategória: kritika,

And even if it is true, even if it is the single greatest true love story of all time, are we supposed to care?

Igen, ez a kérdés azoknak, akiket nem különösebben kötött le a fő romantikus szál a Scandal-ben, mert most úgy tűnik a promók és az első rész alapján, hogy elég nagy dózisban fogjuk kapni az Olivia-Fitz páros őrlődését magánélet és az Egyesült Államok népe között.

Jaj mi lesz itt?!

01

Például heti ügyek. Amik eddig nem is rosszak. Szeretnek az írók megtörtént eseményeket visszhangozni a sztorikban, korábbi évadokban is nem egyszer előfordult, most is volt mire asszociálni.

Az sajnálom, hogy az OPA-ban a kezdő csapat dinamikája teljesen széthullott: nem elég, hogy lassan elfogynak, a maradék ráadásul öli is egymást. Innen valahová mozdulni kell, mert a “nyomozások” csak úgy voltak érdekesek, hogy egymás szavába vágva fejtették fel az ügyet, nem pedig két durcázás között tessék-lássék.

02

Nem kevés érzelmi szálat pengettek az írok az évadnyitó epizódban, de amitől személy szerint padlót fogtam, az Huck jelenete volt. Nem részletezem, tudjátok, mire gondolok, ráadásul Olivia válasza csak még jobban elszomorított.

Bellamy Young-ot mint mindig, most is öröm nézni, ahogy érzelmek garmadája hullámzik végig az arcán másodpercek alatt. Érdekes felállás most ez így, hogy Mellie és Cyrus is a kispadról figyelik az eseményeket. Nem csak Olivia, de Fitz csapata is romokban hever.

05

Cy pörgése és magasröptű monológjai hiányoznak, remélhetőleg hamarosan megbocsátást nyer, mert akármennyire is jól hozza a karakterét Portia de Rossi, a többiek mellett eléggé színtelen figura. Mondjuk arra jó, hogy minden rajta csattanjon.

Sally kis tévés jeleneteit egyre jobban bírom, hatalmas szövegeket adnak neki, dinamikailag is tök jól passzol mindig a részekbe. (Kicsit azonban emlékeztet valamire ez a szegmens. Glee-nézők, megvan mire? Szinte várom, hogy kibökje a végén: “And that’s how Sally C’s it!”)

03

Mivel lassan lejár Fitz második elnöksége is, így muszáj még valami nagyot kavarniuk az amúgy is kellően zavaros politikai pocsolyán, hogy el lehessen húzni legalább az évad végéig mindenki kínlódását, mert azt azért tudjuk, hogy happy end és vermonti lekvárfőzés egyelőre nem várható. De pont ezt szeretjük a sorozatban, nem?

Akármennyire is túlpörögnek néha az írók, akkor is zseniális a Scandal, és most egyébként is visszafogottabb évadot ígértek – magukhoz képest – szóval jó lesz ez, mint mindig.

Ja és nálam az év idézete a második részből – még akkor is, ha pofátlanul ellövik a címben is:

Yes.

6 hozzászólás Ne habozz!

blueberry - 2015. 10. 13. 22:42

Hű, a harmadik rész nagy részében azt hittem, hogy visszatáncolnak, mint korábban és megint marad minden a régiben (eltusolják Olivia nevének kiderülését). De örülök, hogy nem így lett.
Bár én őszintén inkább egy Olivia-csapatos, heti ügyes évadot néznék szívesen. Hol marad már Marcus?

Junkie2015 - 2015. 10. 13. 23:00

Mikor jon az újabb évad az Universal Channel-re?

Enci - 2015. 10. 15. 07:53

Én most daráltam le a meglévő részeket – egész okés a sorozat, bár kicsit horribilisen sokan halnak meg benne. Mondhatni, irreálisan sokan.

De ami feltűnt: minden kiszuperált GA és PP szereplő ebben a sorozatban kezdett új életet?

Cyrax - 2015. 10. 30. 22:10

Nah az 5×06 végre értékelhető epizód volt, eddig kb. ugyanazokat a köröket futottuk mint a korábbi évadokban, most jöttek durva csavarok azért. Elvileg 3 rész múlva már félévadszünet lesz.

Szaby59 - 2015. 11. 22. 19:33

Tetszett ez a legutóbbi rész, különösen az “I have a problem” és a végén a nagy probléma egy sütirecept volt :D
Valahogy szép kis kontrasztot adott mit csinált eddig és mire “kényszerül” most Olivia :D
Túl korán mentek szünetre most, ezt az epizód karácsonyi hangulata is nyilvánvalóvá tette, picit zavaró volt.

szepi06 - 2016. 02. 17. 22:09

Mellie karácsonykor is óriásit játszott :) a kedvenc karakterem

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz