login |

The Strain: vége a 2. évadnak (fantomkibeszélő)

2015. 10. 15. 16:35 - Írta: winnie

31 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem hittük volna, hogy pont az erősen fansorozatnak induló The Strain jut el addig közöttünk, hogy egy kivétellel senki sem tart ki mellette. De most komolyan: ismert könyv, Guillermo Del Toro, Carlton Cuse, természetfölötti, már-már apokaliptikus téma, erre… Én már kvázi a pilot után kiszálltam, human, akinek nagyon tetszett a pilot, talán évad közben morzsolódott le, míg CyClotroniC, aki a teljes szezont legyűrte, el sem kezdte a folytatást, s hajtott vége afféle csendeskaszát. (Vagy csak nem reklámozza.) Így nem volt esélyünk normál kritika írására, marad a fantomkibeszélő.

A 2. évadra a nézettsége is igencsak megzuhant a The Strain-nek, viszont szerencsére azért jó páran ki is tartottak mellette junkie-körökben, még akkor is, ha egy részük erősen guilty pleasure-ként tekintett már rá. Szóval, íme egy kibeszélési lehetőség a zárásról, ami már csak azért is hasznos, mert számomra sem világos, hogy akkor most tovább folytatódott a lefelé tartó spirál, vagy valóban feltűnt a fény az alagút végén, s összeszedte magát a sorozat a második szezon második felére.

The Strain-1

Az például biztos, hogy komoly változások voltak ebben a szezonban, amik még Eph-et is érintették, a mitológiát is jobban meg lehetett ismerni, ráadásul a fináléban olyasmit húztak, ami még a könyveket ismerőket is meglepte talán.

Viszont abban is sokan megegyeznek, hogy olykor igen nevetséges még mindig a The Strain, de még ennél is többen értenek egyet abban, hogy Zach karaktere minden további nélkül beléphet az “idegesítő és minekvan?” gyerekszereplők panteonjába. Ezenkívül még az időhúzást és a lelkizéseket, meg a (felesleges?) romantikázását lehet említeni a mínusz oldalon, no meg némelyik frenetikus fordulatot, ami a fő rosszfiúkat illeti.

The Strain-2

Na, mindegy, a szó a tiétek. Már persze, ha akad mondanivaló.

31 hozzászólás Ne habozz!

rbgabor89 - 2015. 10. 15. 16:55

Nekem nagyon tetszett a masodik evad. Mondjuk en megvartam hogy vege legyen es egybe toltam le. Szerintem emiatt is jobb es izgalmasabbnak tunt mint hetibe. A konyvet is olvastam es orultem az egy ket valtoztatasnak ami volt.
Szoval szamomra johet a harmadik evad!

winnie - 2015. 10. 15. 17:04

Alexforever: nora nem lesz benne a folytatásban. ha valaki valahol ilyet ír, eleve lehet tudni, hogy hazudik, hiszen még meg sem írták a szezont, még az írók sem tudják, hogy ki hogy mikor fog szerepelni a 3. évadban. sőt, tovább megyek, eleve az írókon kívül senki nem tudja, hogy egy kábeles sorozat 3 hét múlva leadandó részében ki lesz benne, mert nem szoktak annyira előre kiadni sajtóközleményeket. (mia maestro is már másik sorozatban dolgozik már.)

tényleg ne írjatok olyat, amiről nem tudtok, vagy ami lehet, hogy butaság, mert mások is elhiszik s elkezdik terjeszteni.

prat - 2015. 10. 15. 17:17

Bármennyire is lehet cheesy, helyenként röhejes a sorozat, én továbbra is jobban bírom mint pl. a folyton egy helyben vergődő, nagyon hamisan drámázó wd-t.
Kurva jó a színészi repertoár, halad a cselekmény takarékra vett drámázással, a 2. évad pedig kétségtelenül jobb lett az elsőnél.

mikkamakka - 2015. 10. 15. 17:20

én CyClo nyomdokain haladok
tök szívesen olvasnám h a 2. évad sokat javult, de így valahogy nincs kedvem belekezdeni

atalanta - 2015. 10. 15. 17:32

Szórakoztató volt. Ennyi. De szerintem nem is akart több lenni. A második évad kicsit jobban tetszett, mint az első, nekem szimpatikusak a karakterek is, és ami külön tetszik, azok a visszatekintések a múltba. Szóval, jó kis popcorn sorozat! 8/10

Luke - 2015. 10. 15. 17:52

Szerintem is javult kicsit a 2. évad, tetszett, hogy sok mindent kicsit jobban kifejtettek (meg volt feszültség bőven a flashback jelenetkeben is) és hetiben
jó kis filózás ment a részek között. Kiváncsi leszek merre viszik a 3. évadot (bár ha kasza közelbe kerül, akkor nagyon remélem, hogy Mr Fet-nél azért becsenget a TWD stábja Negan szerepével :D )

_ - 2015. 10. 15. 17:59

3× futottam neki a második évad első részének, valahogy mégsem sikerült eddig eljutni a második részig…

ragnar - 2015. 10. 15. 18:01

Nekem bejött a 2.évad is.
Viszont a Zach gyerek valami baromi idegesítő remélem nem lesz ott a 3.évadban :D

chros69 - 2015. 10. 15. 18:12

Talan most eloszor nem ertek veled egyet, winnie (ami igen jo szazalek! :) ).
Alexforever, atalanta: szerintem is egy igen szorakoztato sorozatot keszitettek, ugyan semmi tovabbi extra nelkul, de nekem egy “szep” mese. Nem egy szabdalos rohanast kell tole varni, de nekem elvezheto maradt majdnem minden perce.
Ezerszer tobbre ertekelem, mint a tucat-termekeket. Ez legalabb valami egyedul allot tudott felmutatni hangulat tekinteteben, jo par meghokkento csavarral.
mikkamakka: a sotet keso oszi, teli esteken adj neki meg1 eselyt :)

sleepwalker77 - 2015. 10. 15. 18:13

Könyveket nem olvastam, nem is fogom, de a sorozat a kedvencek listáján van, a 2. évad pedig még jobban tetszett mint az első.

Hegedda - 2015. 10. 15. 18:30

Popcornt nem szeretem, marad a guilty pleasure besorolás. :D
Agykikapcsolásra ideális, Eichorst karakterének kijár a spinoff!

Ádám - 2015. 10. 15. 18:42

Túl sok igazán jó sorozat jött be, ezért kaszáltam menet közben a második évadot. Meg szerintem kicsit túlhúzták ezt a New York megszállást, nekem legalábbis hihetetlen a facebook és az okostelefonok korában, hogy ennyire nem zavar senkit, hogy egy amerikai nagyvárosban csápos nyelvű lények tizedelik az adófizetőket. Illetve ezt a helyzetet ilyen sokáig fenn tudja egy gazdag és gonosz bácsi tartani. Persze lehet, hogy már túlhaladott ezen a sorozat (kábé a washingtoni látogatás környékén szálltam ki), de én nagyon meguntam, meg nincs végtelen időm sem.

Degausser - 2015. 10. 15. 18:45

guilty pleasure de már nem annyira mint az első szezon volt. nálam ez egyébként egyáltalán nem negatívum most, vártam mindig az új részeket és baromi jól elszórakoztatott. a sztori jobb lett, a flashbackek tényleg királyak és érdekesek. Látványra is fejlődött, a jelmezesek baromi jól végzik itt a munkájukat.

olyan 7/10-re lőném az évadot, simán maradok ha lesz harmadik.

Balumedve - 2015. 10. 15. 19:09

Az alapművet én sem olvastam, csak a fantasy elemek vonzottak be. Az első évad alatt folyamatosan, minden rész után fontolgattam a kaszát, de addig halasztgattam, hogy eljutottam az évadzáróig. Mondjuk, nem volt nehéz, mivel minden érzelgős sablon képkockát és kisgyerekes jelentet áttekertem, így egy rész 15-25 percig tartott, de az legalább jó volt. A második évadot már jobban élveztem, mert elkezdték kiszélesíteni a sorozat univerzumát, plusz egyre több eredettörténetet kaptunk. Ennek ellenére, úgy éreztem, hogy több potenciállal bíró elemet is kihasználatlanul hagytak, pl. az ősök lehettek volna tökösebb (személyiséggel rendelkező) karakterek, ehelyett kaptunk pár aszalt szilvát, akik csak telepatikusan kommunikáltak, ami biztos vagánynak tűnt egyesek szemében, de nekem csak az írószoba lustaságát tükrözte. Az ősök töketlenségét csak tovább növelte az egy epizód alatt kinyírt szuper alakulatuk, melybe szintén nagy reményeket vetettem. Az egész évadban talán Quinlan karakterének örültem a legjobban. Az olcsó római-kori bemutatója kifejezetten jól sikerült, sikerült felkeltenie a kíváncsiságom, hogy aztán csak 1-2 percet szerepeljen epizódonként. Akkor ott voltak azok a kis szerencsétlen vak gyerekek, akikről azt hittem lesz még valami nagyobb szerepük, azon kívül, hogy nagyon jól szimatolnak.
Quinlan megjelenése mellett, azért volt még egy király jelenet, amikor Eph végre apai szigort tanúsított a hálátlan fiával szemben.
A végére pedig Palmer és Coco szerelmi évődését hagytam, mert az is megérne egy misét. Egész végig abban a hitben voltam, hogy Coccolino csak azért bratyizik a dédapjával, mert titkos küldetésen van, melynek során vagy meg akarja merényelni az öreget vagy csak kémkedik az ősok megbízására. Tévedtem! de még milyen nagyot! De még mindig nem tudom, hogy a csaj csak egy gold digger volt, vagy tényleg beleszeretett Törpapába.
Mindent összevetve, az egész évadot 6/10 pontra értékelném, a tavai 4,5/10-hez képest javítani tudott. Ha elég türelmes leszek, lesz az még 7 pont is egyszer, szóval benevezek a 3. évadra is.

Khaal - 2015. 10. 15. 21:25

Ádám:
Internet be lett döntve még a sorozat legelején, mostanában nem emlékszem hogy szóba került volna, de gondolom nem változott a helyzet.

Eddig még egész hihető volt, hogy a “jó helyen ülő” beépített embereknek köszönhetően tudták szőnyeg alá söpörni a dolgot, de mostanra már tényleg várná az ember a nemzeti gárda megjelenését.

Thomas - 2015. 10. 15. 21:28

Szerintem egyáltalán nem rossz sorozat ez, legalábbis nekem nagyon bejön a hangulata, a tempója, és a szereplők zöme is jó, még a gonoszak is jól eltaláltak:) Csak a két finálé lett hihetetlen gyenge, meg amikor összecsapnak a főszereplők, azok a tét nélküli burleszkek:) Ezekkel kéne valamit kezdeni, de én biztos, hogy folytatom, mert amúgy kellemes háromnegyed órákat szokott adni:)

Miss Keamy - 2015. 10. 15. 22:00

dettó bejön, én hozzászoktam a sok gagyisághoz, nem kattogok folyamatosan azon mi a hiba hanem egyszerűen magával ránt és élvezem..a sok lelkizés hellyel közzel elviselhető, én a zack-eph apa-fia bullshitet nem igazán bírom.
Külön kiemelném az Eichorstot játszó Richard Sammelt, valaki pls. vigye el több sorozatba, nagyon tehetséges, brutál jól játssza a szerepét :) Quinlanba látok fantáziát. (Mr. Fet vicces, bazi jó, szóval nem hiába a nicknevem a Lost óta :D)

Regnak - 2015. 10. 16. 00:27

Ha valaki nem úgy áll hozzá, hogy ez a fan favorit sorija, akkor simán kaphat egy kellemes 42-43 percet, mert hangulatilag, “meseszövésileg” képes magával rántani a sorozat. Ha lesz harmadik évad, én is maradok, mert míg az első évadnál még gondolkodtam kaszán, de a második évadot bepróbálva ez elég stabil és nézhető sorozattá vált. Remélem, megmarad ez a pozitív tendencia.

1. évad 5/10
2. évad 6.5/10

bélabá - 2015. 10. 16. 00:32

Javuló a tendencia az első évadhoz képest. A második végére már érdekelt a folytatás. Van persze egy csomó idegesítő szereplő, nevetséges megoldás, de nézhető.

mxyzptlk - 2015. 10. 16. 01:17

Eichorst karaktere kezd kicsit unalmassá válni, bár az utolsó flashbackes részben legalább megtudtunk még róla pár dolgot, Quinlan karaktere viszont egyértelműen jónak tűnik, kíváncsi leszek mit kezdenek vele majd a 3. évadban, egyenlőre miatta maradok. Nora karakteréért szerintem nem kár, Eldritch nőjének a halála igen gagyi lett, sehol egy vérfolt vagy valami, pedig elvileg ugye megkapta ő is a vérleszívást. Szerintem minőségben nem lett jobb a 2. évad az elsőnél, csak szimplán másmilyen.

winnie - 2015. 10. 16. 07:09

chros69: “Talan most eloszor nem ertek veled egyet, winnie (ami igen jo szazalek! :) ).”

ha a sorozatra célzol, nincs véleményem róla. lehet, hogy tetszene, ha nézném, de nem nézem:)

CrM - 2015. 10. 16. 07:41

Mint ahogy egy másik poszthoz írtam régebben, szerintem sokat dobna a sorozaton, ha a Zach-Kelly-Eph (ill. Nora, de az már megoldódott) vonalat úgy ahogy van, kukáznák. Annyira érdektelen, mint egy random mexikói teleregény. Igaz, ebben sok szerepe van a színészeknek is (főleg Zach részéről, de a többiek sem brillíroznak) és az írók sem igazán segítenek. Ha Quinlan nem jött volna, már nem nézném a sorozatot.

Bagosz - 2015. 10. 16. 08:22

Nem tudok magvas gondolatokat írni, valóban guilty pleasure, én végig kitartok amíg nem kaszálják.A gyerek roppant idegestíó,és hozzá köthető a záró rész legbosszantóbb momentuma is, ami egy kellemes szereplő kiiktatását is jelenti.

Dave - 2015. 10. 16. 09:28

Én azt nem értem, hogy nem lett még a vámpírokból ennyi idő alatt legalább országos fertőzési terjedés. Vagy direkt maradnak a mester körül?

Guilty pleasure egyértelműen. A színészek jók, pár idegesítő karakter elhulhat még.

dokee78 - 2015. 10. 16. 11:15

Kitartok mellette az első résztől.
A gyerek idegesítő.
Kíváncsian várom a 3. évadot.

Sawyer - 2015. 10. 16. 14:43

Talán a 2×03 vagy 4-nél hagytam abba, valóban röhejes volt, a szereplők is kihűltek. Talán még a gazdagék szála volt jó, de nem elég, pedig az alapkoncepció izgalmas.

BrM - 2015. 10. 16. 14:49

Bár olvastam a könyvet, de már nem emlékszem tisztán. Ott Nora nem halt meg ugye? vagy tévedek ?

winnie - 2015. 10. 16. 15:02

ott nem.

Mark Bolt - 2015. 10. 18. 01:53

Én az utolsó 1-2 zavaros rész kivételével elégedett voltam az 1. évaddal, és vártam a másodikat. Ötödik vagy hatodik epizódig bírtam. Egyszerűen már nem volt olyan helyszíne és szereplője a sorozatnak, amit ne rühelltem volna.

1. rühelltem ahogy a menedékhelyükön tesznek-vesznek, nem csinálnak semmit

2. rühelltem ahogy New York utcáin nem tudják átadni a hangulatát egy ilyen katasztrófának

3. rühelltem a gonoszokkal vívott összes küzdelmet, belső teret

4. valamint rühelltem az összes szereplőt, és idegrángást kaptam ahogy majd minden jelenetében vágja a pofákat a szőke hacker, ahogy megszólal a rovarító skac, ahogy a fiával szórakozik az Eph, ahogy károg az öreg. Ja és akkor megjöttek az új szereplők, azok a fertőzött ufók. Na őket is rühelltem. A mexikói boxolót kedveltem csak meg.

Köszönöm, hogy megoszthattam veletek.

Mark Bolt - 2015. 10. 18. 01:58

Ja, azt meg külön rühelltem, hogy ez is egy ostoba sorozat, mert annak ellenére hogy milyen iszonyatosan könnyedén megfertőződhetnek egy közelharcban, hiszen kurvagyors a gyíklények nyelve, egyáltalán nem védekeztek.

Egyetlen példa a World WaR Z-ből: Vastagabb színes magazinokat szikszalagozott az alkarjára a Brad Pitt, és lám nem tudták megharapni a karját! Valahogy ezekben a sorozatokban elfelejtik azt az alapvető gondolatot, hogy az emberek ha már tudják hogy hogyan kell védekezni valami ellen, akkor elkezdenek agyalni azon, hogy hogyan védekezzenek, és megjelennek a védelmi eszközök.

Serrin - 2016. 04. 25. 13:19

Egyben végignéztük a az 1-2 évadot és szerintem nagyon jó. Nem egy filozófikus sorozat, hanem inkább akciódús, de nem estek abba a hibába, mint pl.: a Into the badlands esetén, amiből a második részt sem bírtam végignézni.

Gyorsan csak pár gondolatot leírnék:
– Zach gyerek inkább változott volna át korábban, vagy eleve be sem kell volna tenni. “Anya anya” (TWD) hozzá képest szimpatikus (amúgy ő sem).
– Tudom, hogy a harmadik évedra is kellett hagyni történetet, de zavar, hogy ennyire nyitottan hagytak mindent.
– A karakterek jók, némelyik többet is érdemelne szerintem.

Várjuk a harmadik évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz