login |

Nem egy, hanem két X-Men-tévésorozat is készül!

2015. 10. 15. 21:54 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: 2016/17, az év híre, hírek, , ,

BUMM! Nesze neked csavar! Az ABC-s Agents of SHIELD és Agent Carter (valamint a fejlesztés alatt álló Most Wanted és Damage Control), valamint a Netflix-es Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist és The Defenders-kvintett mellett a Marvel Studios és a Fox megegyezése nyomán nem egy, hanem rögtön kettő X-Men-sorozat is készül: a Hellfire és a Legion.

Fontos megjegyezni: a Legion rögtön pilotberendelést kapott az FX-től (készítő: Noah Hawley), míg a Hellfire egyelőre csak pilotszkript-berendelést (készítő: Patrick McKay & JD Payne, showrunner: Evan Katz és Manny Coto) a FOX-tól.

X-Men - Legion

Aki követte a híreinket, az tudja, hogy már egy ideje szó volt egy olyan tévésorozatról, ami a FOX által birtokolt Marvel-jogokat kiterjesztené tévés területre is, bár eddig csak (cím nélkül) utóbbiról lehetett tudni. A poén, hogy amikor rákérdeztünk nálatok, hogy melyik spinoffot, történetet látnátok szívesen a képernyőn, akkor bizony senki sem választotta sem Legion-t, sem a Hellfire-t. Talán majd most?

Az FX-re készülő Legion főhőse egy bizonyos David Haller lesz, aki Charles Xavier fia, és tinikora óra mindenféle mentális betegségben szenved, a diagnózis szerint skizofrén, visszajáró vendég a pszichiátrián, ahol egy fura betegnek köszönhetően rádöbben arra, hogy az általa hallott hangok és látott képek valóságosak. (Legion érdekes karakter a képregényes világban, minden személyisége más és más szuperképességgel bír.)

X-Men - Hellfire CLub

A FOX-os Hellfire természetesen a The Hellfire Club-ra utal, ami milliomosok titkos társasága, és szerepelt is az X-Men: First Class-mozifilmben (ld. Kevin Bacon és January Jones szerepe). Ennek főhőse egy fiatal ügynök lesz, aki kideríti munkája során, hogy egy különleges képességekkel rendelkező, hataloméhes nő együtt dolgozik ezzel a társasággal, s céljuk lazán a világhatalom.

12 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2015. 10. 15. 22:15

Nyilván az érdekesebbnek tűnő téma kapja az országos csatornát meg a bénább showrunner-öket. Oké, Coto és Katz is nagy veterán, de szerintem teljesen átlagosak. Ez így együtt pedig nem jó hír, bár ha a csatorna kiengedi az írókat a középszerből és a fókuszcsoportból, bármi lehet.

A Legion alapjáraton semennyire sem érdekelne, defektes főszereplőkkel tele a padlás meg a kisképernyő, de hát Noah Hawley az Noah Hawley.

bikkbakk - 2015. 10. 15. 22:46

A disszociatív személyiségzavar nagyon nem ugyanaz, mint a skizofrénia. Sőt, alighanem nem is egy igen létező dolog, legalábbis a legtöbb európai pszichiáter szerint nem más, mint egy beteg önhipnózisa.

Benjy - 2015. 10. 15. 23:13

Legionnél a szinopszisig sem kellett eljutnom, csak Noah Hawley nevéig hogy konstatáljam magamban hogy minimum a pilot tuti nézős lesz.

Foreveralex - 2015. 10. 16. 00:14

Eddig így leírás alapján egyik sem keltette fel az érdeklődésemet.

emeric - 2015. 10. 16. 06:23

“Hellfire természetesen a The Hellfire Club-ra utal”

Márakinek. Nekem egyből a Diablo ugrott be. :) abból szívesebben látnék egy sorozatot.

Malachi - 2015. 10. 16. 07:21

Az a helyzet, hogy a semmilyen Avengers2, a gyerekes GotG és a nem tudom milyen Hangya, mert már meg sem néztem óta a tévés SHIELD lett a kedvenc. Szóval jöhet a tévés X is, főleg mert a First Class és a Days of Future Past is veri az összes többi Marvel mozit a Winter Soldier óta. Az jó volt.

Banower - 2015. 10. 16. 09:14

Ez valóban két érdekes választás a rendelkezésre álló lehetőségek tárházából.
Legion karakterét nem ismerem annyira, de ha jól emlékszem rengeteg dühöt táplál az apja ellen, és így kezdetben ikább az X-men ellenfele volt, mint hős. Önálló karakterként nem tudom milyen. A készítő bizakodásra ad okot.
A Hellfire Club sem biztos, hogy rosz lesz, de klisésnek tűnik a megközelítés. Lett volna benne potenciál egyfajta Games of Thrones feelinggel. Mindenki mindenki ellen a Club és a világ uralmáért. Ez a fiatal ügynök összeesküvést leplez le… Hát nem tudom… A titkos csoportok mindig csak addig működnek a képernyőn, amíg a a néző sem tud róluk szinte semmit.
Mindenesetre úgy tűnik próbálnak kilépni a problémás hős mégiscsak megmenti a világot sablonból.

winnie - 2015. 10. 16. 09:17

ehh, egy szót kihagytam a posztból.

“egy különleges képességekkel rendelkező, hataloméhes NŐ együtt dolgozik”

vajon ki lehet ez a nő?

Qedrák - 2015. 10. 16. 09:41

Én Emma Frostra tippelnék, bár ő eredetileg benne volt a Hellfire Clubban, viszont bármilyen X-men feldolgozásban, ha egy telepata kellett, aki nem Jean Grey, akkor mindig őt húzták elő.

Cardas - 2015. 10. 16. 15:05

kár. a weapon x vagy az x-force sokkal érdekesebb lehetett volna, dehát akkor ezzel kell beérni

Theo - 2015. 10. 18. 15:24

Ha 2 sornál többet írók általában sose jelenik meg, vagy rövid időn belül törlődik, bár nem értem miért, de hátha.

Legion többnyire gonosz volt, nem alapból hanem a körülmények hatására, és elégé gyilkolt mindenkit akivel összefutott, és célja a világuralom és elpusztítani mindenkit, főleg aput. Persze bármilyen történetet kitalálhatnak neki, de magában nem tudom mit tudnak kihozni egy karakterből, még ha az egyik legerősebb is. Bár ha jól értem akkor nekik van joguk Xaviert és a többieket is szerepeltetni, szóval idővel akár egy csoport is összejöhet. Meg Legion ugye az időben is tud ugrálni, ebből is akad a több valóság és az ő rengeteg személyisége. Akár az Apokalipszisos valóság is lehetséges.

Hellfireról nekem se a klub ugrik be először, hanem az ilyen nevű mutáns. A klubot szintén ugye gonoszok alkotják, hasonló világnézettel, bár ők lényegében csak uralkodni akarnak, nem kiirtani. Női ügynök lehet több is, akár egy teljesen új karakter. Emmán kívül azért volt több telepata is a klubban, vagy más képességgel rendelkező női tag, bár egyik se azért volt ott hogy nyomozgasson.
Persze mint minden sorozatnál, ez csak a képregények adott valóságaira vonatkozik, amikből volt sok, mindenhol rengeteg eltéréssel. Szóval a sorozatok is lehetnek teljesen új történettel.

Theo - 2015. 10. 18. 15:36

Hupsz, már félre is olvastam, nem az ügynök nő, vagyis nincs kikötve, hanem egy nő után nyomoz, így meg aztán bármelyik női tag lehet. Bár lényegében Selene a legvalószínűbb, ő az alap gonosz, már ha képregényt vesszük alapul, mert a többi női tagjuk lényegében X-men is, és nem hataloméhes, hanem többnyire átmeneti féltékenység, bosszú miatt csatlakoztak csak a klubhoz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz