login |

Star Wars Rebels: folytatódott a 2. évad – írta kovg1987

2015. 10. 16. 18:28 - Írta: vendegblogger

137 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Majd négy hónapos várakozás után folytatódott a Star Wars Rebels második évadja (azóta sem igazán értem, miért kellett ellőni nyáron a szezonnyitót, amiről itt olvashattok részletesebben), és mivel a rész elején nem kaptunk „Ez történt eddig”-et, bevallom, megint végig kellett néznem a nyári duplát is, hogy képbe kerüljek.

kep1

Leszögezném, hogy nem vagyok kifejezetten jártas a Star Wars-mitológiában, de szerintem mindig érdekes a fanatikus rajongói nézőpont mellett a hobbinézőét is megismerni. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Rögtön a szezonnyitó után vesszük fel a történet fonalát, hőseink immáron a Lázadás tagjaként igyekeznek egy új bázist keresni, miután Darth Vaderrel sikeresen megsemmisíttették a Főnix század parancsnoki hajóját. Ehhez, mármint ahhoz, hogy hol is kezdjék a keresést, az egyébként ezt követően (reméljük, csak rövid időre) lelépő Ahsoka ad némi tanácsot Kananéknek.

Rebels1

Amit Nedewya írt az évadnyitó után, miszerint reményei szerint ez az évad majd többet megmutat a Galaxisból, és abból, kiket hogyan sújt a birodalmi elnyomás, egyelőre tökéletesen bejött. Egy ismeretlen bolygón, ismeretlen emberekkel kellett kapcsolatba lépnie a csapatnak, akikről hamar kiderült, hogy bizony megöregedett klónok, akiket a Birodalom félreállított.

Nagy kérdés, hány ilyen klóncsapat van szerteszét a Galaxisban (nem lennék meglepve, ha a lázadók magjai velük egészülnének ki a későbbiekben), és a még a nyitórészben belebegtetett „Ashoka majd elvezet minket a megmaradt jedikhez”-ígéret is igen csábító.

kep2

Sajnos a gyerekbetegségeit még mindig nem tudta levetkőzni a sorozat, illetve azt, hogy a célcsoport továbbra is a gyerekek. Nyilván lesz olyan, akinek bejönnek majd az olyan jelenetek, mint például ebben a részben a vadászat, de én a magam részéről ezeket legszívesebben áttekerném, mert elég komolytalanok.

Persze éppen a generációs kérdések miatt nem várható el olyan komor és véres történet, mint amit a Sith-ek bosszújában láthattunk, de remélem, nem lesz túl sok bohóckodás, és az átívelő történetek előremozdítása lesz idén a készítők fő célja. Ilyen szempontból egyébként nagy előnye a Rebles-nek, hogy csak 23 percesek a részek, mert a betétek így nem vesznek el annyi játékidőt, mint ha 42 percet kellene megtölteni eseményekkel.

Rebels2

A párbeszédek, a morális dilemmák viszont egyre jobbak, szinte végig tapintani lehetett a feszültséget a szereplők között – hiába, a lázadás terjed, a Birodalmat egyre kevésbé szeretik, ráadásul ott vannak a régi, háború okozta sebek, amiket nyilván nem lehet egyik napról a másikra elfelejteni.

Összességében a nyitány színvonalát nem érte el ez a visszatérő rész, ám 6/10-et bőven meg lehet szavazni rá, és tartom Nedewya véleményét, miszerint ebben az évadban, elsősorban az átívelő szálakban nagyon sok potenciál van.

Rebels3

És az új Inkvizítor kilétét még mindig homály fedi…

137 hozzászólás Ne habozz!

nedewya - 2015. 10. 16. 18:40

Jó lett az írás, és egyébként maga a rész is élvezetes volt. Engem is az kezdett el érdekelni, hogy vajon hány ilyen klóncsapat lehet még, mert bennük van lehetőség bőven. Plusz ugye a megmaradt jedi lovagok… Talán Obi-Wan is szerepelni fog??? Nem valószínű, de reménykedni lehet… :)

Villám - 2015. 10. 16. 19:06

Biztató a kezdés csak nehogy félúton rossz pályára tévedjenek (volt már példa rá). Az öreg Rex-et jó volt újra látni remélem sokáig marad.
Egyébként akit érdekel hogy Kanan pontosan mi is történt a háború végén annak ajánlom a most futó Kanan – The Last Padawan képregényeket (egész jók lettek)

bikkbakk - 2015. 10. 16. 19:25

Örülök, hogy Rexék azoknak is bejöttek, akik nem ismerik őket a Clone Warsból.

Zordon - 2015. 10. 16. 19:57

Igeretesnek indul, ez a resz inkabb volt alapozas, mint egesz tortenet. Meglatjuk. A tre elso evadnal ez mar onmagaban is jobb volt.

enbe - 2015. 10. 16. 20:06

Jó írás lett sok ponton egyetértek, bár nekem bejött a vadászat rész (valahogy a zene is más volt és jót tett). Valóban, önmagában jobb volt ez a rész mint az előző évad, és a két univerzum összekapcsolása is jó ötlet, a mostohán félbefejezett CW karakterekkel tudnak valamit kezdeni. Szerintem a legnagyobb fejlődés a történetben (egyes és átívelő) mutatja a sorozat, ezt is jól összerakták. Várom a további részeket!

vaskutya - 2015. 10. 16. 20:15

kérdés aki ismeri a és olvas star wars könyveket ott szerepel Inkvizítor karakter .?

bikkbakk - 2015. 10. 16. 20:50

a kifejezés szerepelt a nyolcvanas évekbeli szerepjátékokban, de a modern ‘kánonban’ nem, csak a Rebelsben. De már ez is része persze az új SW-kánonnak.

szpojleres mókus - 2015. 10. 16. 21:49

Elolvastam pár disney által már most cannon könyveket tetszettek (mindnekinek ajánlom a lost starst.)

azzal kezdtem neki ennek hogy végre valaki megmentette lucastól a star warst.

Senki se haragudjon, de hogy a klónok chipet kaptak a fejükbe hogy teljesítsék a 66-os parancsot borzalmasan agyament ötlet, elképzelni sem tudom, hogy valaki erre engedélyt adott.

A disney csak a 6os film után törölte el az expanded universet. Nem értem egyszerűen, a hivatalos SW3 könyvben is le van írva, a klónok nem azért lőtték le a jediket a 66-os parancs alatt mert valami chip elkezdett működni a fejükben, hanem azért mert hűek a köztársasághoz és a uralkodóhoz. Parancsot teljesítettek. ENNYI. A prequeleket mindig utáltam mert boralmasak, de a klónokat, a páncél dizájnt nagyon szerettem. Minek kell őket ily módon meggyalázni….Egy csomó klón nem teljesítette a 66-os parancsot, és megtagadták. Ott kékhalálozott a csip?? ehh..

Sirocco - 2015. 10. 16. 21:51

nedewya:”Talán Obi-Wan is szerepelni fog??? Nem valószínű, de reménykedni lehet… :)”

Ahsoka nem mehet túl sok helyre h választ kapjon a kéréseire. 3 lehetősége van Organa, Obi-Wan,Yoda
Organa nemvalószínű hogy tudja ki Darth Vader viszont tudja hol van Obi-Wan. Ahsoka lehet h még azt se tudja h ő még él de Organa most élvezetheti hozzá vagy Yodához. De én Obi-Wanra fogadnék.

kovg1987 - 2015. 10. 16. 21:55

@nedewya: köszi, tőled különösen jól esik az elismerés! :)

procsek - 2015. 10. 16. 22:52

szpojleres mójus: A Disney nem csak a 6. rész utánni könyveket törölte el. Semelyik könyv nem canon ami a New Dawn előtt jelent meg. Szóval a Nem Disney időkből csak a 6 film + a Clone Wars sorozat (a nyitó mozifilmjével )canon. Szóval se az Old Republic, Se a Darth Bane trilogy (bár a karakter maga canon mert benne volt a CW-ben) NEM canon

Itt egy videó ahol részletesen elmondják mi az új canon része:

https://www.youtube.com/watch?v=FiTE-uz-2iM

procsek - 2015. 10. 16. 22:53

És igen az eddigi filmek könyv verziója SEM canon. Mert lehetnek benne plusz infók

szpojleres mókus - 2015. 10. 17. 01:06

Bocsánat, tévedtem, véleményem szerint ez akkor is teljes mértékű retardság. Eddig nagyon pozitivan vettem a disney minden lépsét de most már kezdek félni hogy a hetes rész is borzalom lesz.

Ez a chip nem ad értelmet még a filmnek sem. Most amikor palpatine felhívott mindenkit, közben benyomta a vindóvzon hogy order66.exe, bekapcsolta a chipet?? miért??

zolij - 2015. 10. 17. 07:38

szpojleres mókus: a chip téma már a The Clone Wars sorozatban is előkerült és nem a mostani értelemben vett számítógépes chipről van szó, hanem egy biochipről, amit a kondicionáláshoz használtak.

Lásd: http://starwars.wikia.com/wiki/Inhibitor_chip

Ayrons - 2015. 10. 17. 08:13

Chiphez hozzászólva : A Kanan képregényből kiderül, hogy az a klónok transzba estek a parancs aktiválásakor és semmire nem emlékeztek csak arra , hogy a jedik árulok és meg kell őlni őket. Ám az egyik klón rájöjjön arra , hogy ez hiba volt. Tehát képesek voltak küzdeni a chip ellen.
Am szerintem voltak olyan klónok , akiknek chip se kellett volna -> Fox vagy Appo. Appo például a jedi templom ellen intézett támadásnál az 501 parancsnoka volt Rex helyett.

Am jó rész , kis alapozós. Klónokat jó volt látni :)

Banderas - 2015. 10. 17. 10:41

Szerintem a klónok agyába ültetett biológiai chip ötletével alapvetően nincs probléma. A filmekben alapból nem nagyon foglalkoztak a 66-os parancs részleteivel (sőt, az ígéretek ellenére még a klónhadsereg megrendelésének részleteivel sem).
A régebbi könyvek ugyebár úgy kezelték a kérdést, hogy a parancs egyike volt a sok vészhelyzeti parancsnak, ami elég homályosan volt megfogalmazva és jogot adott a klónoknak jedi parancsnokaik semmlegesítésére. (ha jól tudom ez a megközelítés GL egyik nyilatkozatára volt alapozva, amiben felvázolta, hogy elképzelései szerint a klónok a feltétlen engedelmesség miatt teljesítették a parancsot). Mivel a filmekben sem nagyon ismertük meg a klónkatonákat, simán beleillet ez a verzió a történetbe.

Ezzel alapvetően nem volt baj, azonban a Klónok háborúja sorozat (az utolsó SW tartalom, amiben GL aktívan részt vett) kicsit más megvilágításba helyezte a dolgokat. A sorozat másabb képet fest a klónokról. Bár hatalmas elkötelezettséggel bírnak a Köztársaság iránt, mégis látni, hogy nagy fokú függetlenségre is képesek, ez a sorozat folyamán többször is megjelenik. Ebből kiindulva érthető, hogy kicsit másabb irányból próbáltak meg közeledni a témához. Hisz ha a klónok “kevésbé komoly” kérdésekben is képesek voltak szembemenni a paranccsal, akkor nehezen illet volna bele a képbe, hogy az évek óta mellettük harcoló parancsnokaikat, sőt mi több bajtársaikat, barátaikat egyetlen vezérszóra, gondolkodás nélkül, kegyetlenül lemészárolják.

Szerintem nagyon jól építették fel az ehhez vezető szálat. Dooku gróf (természetesen Tyranus nevű alteregóját használva) a sorozatban meg is említi a kaminoiaknak, hogy a klónok sokkal nagyobb függetlenséggel bírnak, mint azt eredetileg ők várták.

Maga a chip egyébként teljesen biológiai alapú és alig észlelhető. A sorozatban (ezt a Rebels részt még nem láttam) bemutatottak alapján, én úgy értelmeztem, hogy a chip nem átveszi az alany feletti irányítást, hanem egyszerűen módosítja az agyműködését. Mindezt teszi oly módon, hogy a klónok hirtelen a Köztársaság árulóiként kezdenek tekinteni a jedikre és nagy fokú gyűlöletet kezdenek el érezni irántuk. Szóval itt egyfajta tudatbefolyásolásról van szó. Amennyiben szóbeli parancs formájában megkapják a 66-os parancsot, a chip aktiválódik. Ilyen egyszerű. Nem a mai számítógépes programok, sortól-sorig logikájára kell gondolni, hanem ahogy már fentebb leírtam, egyfajta mesterségesen előállított, módosított tudatállapotra.

Hú, elég hosszúra sikerült a poszt, de remélem tisztáztam a részleteket.

Csiki - 2015. 10. 17. 13:52

Na ezt a részt még én is élveztem… :D Valahogy kevesebb hülyeség volt benne, mint eddig. Lehet észhez tértek a készítők?

Viszont felmerült bennem egy kérdés… Most akkor az 501-esekkel mi van? Az se maradt kánon, hogy ők Vader privát hadserege volt, amiben klónok is voltak?

Ayrons - 2015. 10. 17. 16:16

Mivel a klónok gyorsabban öregedtek és egy időn után felváltotta a sorozott rendszer őket , gondolom az 501nek is lőttek. Eddig nem tudunk róla , hogy lenne privát serege.

Csiki - 2015. 10. 17. 17:04

Ayrons: “The 501st Legion, also known as the 501 or 501st Battalion during the Clone Wars and later known as “Vader’s Fist” and the Five Hundred and First, was an elite unit of clone troopers commissioned by Supreme Chancellor Palpatine during the Clone Wars that later became a unit of the Stormtrooper Corps.” wookiepedia

Erre gondoltam, csak nem tudom, hogy ez mennyire lett törölve… Bár van egy rossz érzésem, hogy lett… Mondjuk jókora baromság, ha igen, már csak a rajongók iránti tiszteletből meg lehetett volna tartani.

Gallion - 2015. 10. 17. 18:29

Csiki: Az 501-esek megvoltak emlitve a TCW-ben az pedig kánonnak számít.

A kánon törlést pedig nem úgy kell elképzelni, hogy mostantól tilos onnan bármit is átvenni: rengeteg olyan ember nyüzsög az SW körül akik már a régi rendszerben is ott voltak. Szépen lassan számos ötlet fog beszivárogni a régi eltörölt kánonból az újba.

Ayrons - 2015. 10. 17. 21:02

Számozott legiok jó hogy azok :D De ő arra kíváncsi hogy az 501 legio átalakult e a Vader Firsté.

rio - 2015. 10. 17. 22:17

@procsek akkor nem csak én vagyok schmoeville lakója :)

Amúgy a nyáron leadott Siege of Lothal egyfajta tévéfilmként fogható fel, nem az a második évad 1.+2. része, tehát valóban most kezdett az évad.

Csiki - 2015. 10. 18. 05:33

Ayrons: Pontosan. Örülök, hogy azért van aki megértette, amit mondani akartam :D

Gallion: Hááát, amíg nem hozzák vissza a Thrawn vonalat, addig nem bocsátok meg!

Anak - 2015. 10. 21. 21:01

Elég sokat beszéltetek erről a biochipről, ami a 66-os parancs végrehajtásáért felelős. Rex ebben az epizódban említi, hogy bennük is megvolt, de eltávolították. Arra a fontos infóra viszont nem tér ki, hogy miért és honnan tudtak róla, hogy van bennük egy ilyen aktivátor? A TV-be nem, de netflixre felkerült 6. évadban benne van ez a történetszál, de az egyetlen klón aki tudomást szerez a hibás működésről meghal benne, mielőtt közölhetné azt a társaival.
Szóval honnan is tudta Rex, hogy van benne chip és el kellene távolítania?

Csiki - 2015. 10. 22. 01:27

Anak: Szerintem csak dramaturgiai hiba… Az írók körében jó ötletnek tűnhetett, de nem gondolták végig.

Emígy nem tudom ez miért ilyen csippes megoldással lett orvosolva a Clone Warsban… Simán lehetett volna hipnózis és akkor nincs ellenszer, mert azt nem nagyon lehet “kiszedni” :D

Ayrons - 2015. 10. 22. 11:09

Klónok és a jedik is megtudták a csip létezését , de a klónozók azt mondták , hogy szükséges a gyorsított fejlődés miatt és ne legyenek túl önállóak ( ne hasonlítsanak Fettre nagyon), bár eléggé önállóak lettek. Valódi célról hallgattak.
Dooku panaszkodik is a 6.évadba , hogy a vártnál önállóbbak lettek a klónok és se neki se a mesterének nem tetszik. De a klónozó mondja , hogy a parancsot biztos teljesíteni fogják , mert a chip működik.

Am Rex ott volt mikor Five meghalt és hallotta a mondókát amit mondott. Szóval lehet gyanús lett neki az egész és eltávolította.
Gregor furább ennél, egyáltalán hogyan élhet….

Zordon - 2015. 10. 22. 22:39

No a masodik resz is egesz jora sikerult.
Biztatoan kezd az evad.
Remelem nem baltazzak el kesobb.

Ayrons - 2015. 10. 28. 08:15

2. rész jó volt :)
Klónok jó lenézik a Birodalmi katonákat xd de van mire.
Kallus igazán meghalhatna felesleges karakter lett. Lépegetők jól néztek ki , de csak két legénysége van ? Fura.. Meg ahogy Wolfe és Gregor mondták , hogy csak négy lába van stb az vicces volt :D Am a lázadók hogy nem gondoltak a nyakra xd

Na de a két vég ütött. Ashoka -REx találkozás megható volt , borsózott hátam de tényleg , nosztalgia ott volt rendesen, tényleg belegondolva honnan kezdték és hova jutottak.
Másik meg az inkvizítor megjelenése , hát badass volt talán még a fő inkvizinél is badassebb.

Csiki - 2015. 10. 28. 11:08

Bár kezdem élvezni, mert igyekszek eltekinteni az olyan dolgoktól, amikre amúgy simán rámondanám, hogy baromság, azért még mindig van hova fejlődni.

Kallus valóban fölösleges. Hibát hibára halmoz. Most komolyan, mi a ráknak mentek le a bolygóra? Támadás a csillagrombolóval, aztán jól van. :D

Lépegetők. Tetszett, hogy Rexék is rámutattak a logikai problémára, miszerint el kellene dőlniük. Viszont ez a nyak sebezhetősége? Egyrészt nem tetszett, viszont máshogy nem tudták volna kihozni főhőseinket a slamasztikából… Ez egyébként nagyon nem tetszik a Rebelsben, hogy a körülmények mindig igazodnak a sikerhez…

Inkvizítort, sok-sok inkvizítort kérünk! :D

everest456 - 2015. 10. 29. 20:11

2×03

Nem volt ez rossz, bár a “no power” résznél azt hittem lefejelem a monitort, nagyok a sok a lusta script miatti hiba.

A két új inkvizitorból a férfi az “izom” vonalat képviselte, szerintem tőle hamarosan el is köszönünk. A Mirialan viszont érdekes lehet, kis esélyt adok rá, hogy a Bariss kérdésre is választ kapunk. Másrészt talán tőle várhatunk meglepetést is. (mondjuk ezt a cougar/pedo kihallgatást nem kellene erőltetni)

Apropó a másik két klón hova lett? Rex jó volt, Kanaan szerepe meg kimerült abban, hogy hülye fejeket vágott végig… :)

Ayrons - 2015. 10. 30. 10:48

Szerintem jó volt a kihallgatás , illett a pedo módszer is , hisz Ezra egy kamaszodó gyerek , meg a sötét oldalhoz illik ez. Palpi is az érzelmeken és a vágyakon keresztül hatott Anakinra.

Szerintem a két klónt , nagyobb történetek cselekvésénél látjuk majd. Kanan-Rex páros jó :3
De legjobb az , hogy Kanan oktatja Ezrát , azt közben lazán együtt van Heraval :D

2 inkvi biztos marad az évad végéig , szerintem Kallust nyírják ki. Am meg csak nekem tűnt a 2 inkvi erősebbnek a Főinkvizítornál. ?

Csiki - 2015. 10. 30. 12:18

“Because unlike you, I can shut up. You’re like a broken protocol droid.” itt hangosan felnevettem. Még a végén tényleg fejlődnek… :D

A két inkvizítorral nekem amúgy csak az a bajom, hogy klisések. A fickó a bamba izomagy a csaj meg az intrikásabb… Egyszer kipróbálhatnák fordítva is. :D

Zordon - 2015. 10. 30. 19:44

Jo volt ez is. Kezd alakulni a tortenet is. Ket uj inkvizitor klise, de alapvetoen ebbol meg sok moka is kisulhet.

Kovetkezo reszben jon Hondo Ohnaka. Na arra kivancsi leszek. Nagyon birtam a kalozokat a Clone Warsban is.

Nedewya - 2015. 11. 02. 22:11

Na Hondo Ohnakára nagyon kíváncsi leszek. Az általam nem kedvelt TCW talán legjobb karaktere volt. Remélem meg tudják őrizni olyannak amilyennek megszerettük.
Kíváncsi leszek vajon mit csinált azóta mióta utoljára láttuk őt.

everest456 - 2015. 11. 07. 11:42

“You lied to me? I knew I liked you”

és

“-I don’t deal with washed up old relics!”
“-Come now, let’s leave your wife out of this!”

Bár filler rész volt, tetszett a történet, jó volt a dinamika a szereplők között. Hondo (illetve az őt alakító színész) megint remek volt, kár hogy ez már a sokadik TCW nyúlás, kíváncsi vagyok kit akarnak még behozni…..

Csiki - 2015. 11. 12. 22:23

Jaj, az eheti rész most kiverte a biztosítékot… B-Wing… amivel nem is lenne gond, de olyan erősre írták meg, hogy felmerül a kérdés, hogy minek gyártani másfajta vadászt, ha simán kilő egy Arquitens osztályú hajót? Csináljanak csak B-Wingeket és megnyerik a lázadást… :D

everest456 - 2015. 11. 13. 15:35

Ez még a Rebels színvonalához képest is ultragagyi epizód volt.
Először A-wing retcon, most meg “mini halálcsillag”-ot csináltak a B-wingből. Ezért marhára kár volt felemelni az epizódszámot.
Csak azért nem a hét legnagyobb csalódás, mert “sikerült” végigvinni a Starcraft 2 -öt is….

Zordon - 2015. 11. 13. 15:51

Oke, akkor nem csak nalam akadt fenn a kerdojel, hogy akkor ez most mi volt?

Magaval az epizoddal alapvetoen nem is lett volna nagy bajom, de a B-Wing nagyon nem sikerult. Kicsit tultoltak a tuzerot.

Malachi - 2015. 11. 13. 20:23

Mondjuk, hogy ez egy B-wing/E, abban van tüzér külön. És akkor ez “eredeti” B-winget békén hagyták. Meg ez amúgy is csak prototípus.

everest456 - 2015. 11. 27. 18:38

A mostani epizód már legalább élvezhető volt.
Viszont Chooper megint “alakított”. Ez a kis szociopata droid bármely jelenetet élvezhetővé varázsol

bobi64 - 2015. 11. 30. 09:30

A második évad sokkal jobb mint az első, de még mindig eléggé kutyaütő néhol. Kérdéseim: Amennyiben a 6 eredeti film kánon, akkor eme sorozat szereplőit hova lehet besorolni? Szó nincs túlélö jedikről, klónokról, miegymás szereplőkről az eredeti részekben. A IV – V – VI rész semmiféle infót nem tartalmaz Ashoka és a többi jelenlegi szereplő személyéről. Hogyan illesztik bele ezt a rajzfilmes vonalat a főtörténetbe? Nekem ez magas.

Csiki - 2015. 11. 30. 11:56

bobi64: tippre meghalnak addigra… :D Vagy eltűnnek a süllyesztőben…

Nekem is jobban bejön, mint az első évad, de a gyerekbetegségeken még mindig nem sikerült túljutniuk. Komolyan mondom amilyen vehemenciával letarolnak mindent, ezek a Halálcsillagot is fél perc alatt elintézték volna… :D

Zordon - 2015. 11. 30. 12:46

Azert az nem volt semmi ellentmondas, hogy az Interdictor onmagat osszehajtogatja, mint egy szalvetadiszt, de a CR-90 Blockade Runner meg hirtelen megszabadul a gravitacios vonzastol. Csak pislogtam, mint a kivasalt levelibeka, hogy mi van? :D

Jobb, mint az elso (igazabol azt alulmulni lenne kihivas), de meg mindig messze hatul all a TCWhez kepest minden tekintetben.

bobi64 - 2015. 12. 02. 18:15

Csiki: Ez jó megoldás lenne, mármint a hősi halál. Persze az sem lenne rossz megoldás, hogy Luke és Han miatt háttérbe szorulnak a lázadók között és mellőzik őket a nagy győzelmek után, majd emiatt depressziósok lesznek, elkezdenek inni, vagy halálpálcát használni és árulni, majd kikotnek az utcán, belekeverednek valami piti rablásba, a rendfenntartó szervek pedig lesugárpisztolyozzák őket. Exitus. Ahogy Boborján mondaná…

zolij - 2015. 12. 03. 11:48

Ahsoka picit lealázta az inkvizítorokat :)

Zordon - 2015. 12. 03. 20:06

Ahsoka mar a Clone Warsban is villogott, vegre most is lattunk erdemi vivast, nem csak csetles-botlast.

Ez a resz kimondottan tetszett.

Arra leszek kivancsi, ki az a “legacy” karakter a filmekbol, aki szerepelni fog.

everest456 - 2015. 12. 10. 20:31

Hihetetlen, hogy milyen “apróságokkal” lehet elrontani, egy amúgy nem rossz részt.
Múltkor a két inkvit filézhették ki volna simán, ma pedig Kallust, de nem áhhh. Ha nem is a két jedi imitátor, de Zeb igazán belereszketett volna egy pár lövést.

Elég érdekesen lett vég a félévadnak, jó lenne ha ebből a langyos állóvízből sikerülni felpörgetni a dolgokat.

Carlo Blaine - 2016. 01. 13. 18:02

Utálom ezt az egészbe, hogy ennyire töketlen, az SW nek ez annyira borzalmasan áll… Már rég el lehetett volna intézni a 2 inkvizitort meg azt a suttyót a nevetséges arcszőrzettel, de neeeem… inkább megkímélik őket, hogy utána megint keresztbe tudjanak tenni, hogy újra megküzdhessenek velük addig míg meg nem ölik őket… hát ez annyira remek.

Sheev Palpatine - 2016. 01. 15. 21:26

everest456 – 2015. 12. 10. 20:31

Azt hiszem sikerül majd felpörgetni a dolgokat!

https://www.youtube.com/watch?v=LJyxPDEvo9U

Zordon - 2016. 01. 16. 08:47

Wow. Hammerhead firgates? Az eddig nem nehany ezer evvel korabbi talalmany volt? Vagy az most mar mindegy?

Oho, Vader vs Ahsoka? De vajon valos vagy csak kepzelt a templomban?

Amugy egy porgosebb folytatas jot tenne a sorozatnak, mert meg mindig eleg langyi.

Sheev Palpatine - 2016. 01. 16. 09:05

SPOILER

Filoni azt mondta tegnap, hogy ebben az évadban le szeretné zárni az Ahsoka szálat… Szóval sanszos hogy valódi

SPOILER vége

Zordon - 2016. 01. 16. 10:00

Nem talalom ezt az interjut vagy nyilatkozatot hirtelen, van egy linked?

Zordon - 2016. 01. 16. 10:22

OK, megvan, csak jol kell guglit hasznalni.

Nagyon tudnam utalni, ha megolnek ahsokat, inkabb kuldjek el ot is onkentes szamuzetesbe. A sokat latott klonok megolese is megoszto volt, de egy ennyire ismert es szeretett karaktert kinyirni szerintem nem feltetlenul a legjobb.

Mindenesetre ezzel az evad vegeig varni kell, eselyes, hogy csak a legutolso reszekben kerul elo ez a sztori.

Ayrons - 2016. 01. 17. 12:26

Kalapot lehet emelni Filoniék előtt , egyszerűen zseniális és hihetetlen , hogy az egész SW univerzumot összefogták. Itt minden van : a Régi Köztársaság, az előzményfilmek, a klónok háborúja, a régi trilógia és az Ébredő Erő világa egybegyúrva.
Mennyire király már, hogy Darth Maul a régi Sith Birodalom egyik templomában odaad egy holocront Ezrának. wáááááááááááááááááááá

Nem véletlen , tartották vissza ezeket a részeket , erős kapcsolatok lesznek a 7.résszel.
Ashoka halála adja magát :)

Zordon - 2016. 01. 17. 12:51

Szerintem a The Clone Wars is ezert volt jobb, mint a filmek – tobb ido jutott egy-egy tortenetszalra, es animacioval sok mindent meg lehet valositani, amit filmen nem, vagy nagyon nehezen.

Ahsoka halala: nekem is ez az erzesem, ettol fuggetlenul utalnam. Az egyetlen epkezlab vivast bemutatni kepes karakter, aki nem csak esik-kel-hadonaszik, raadasul kozkedvelt. A Rebels soha nem lesz olyan jo, mint a The Clone Wars volt, de mar kezd valami epkezlab koncepciot felmutatni, neha egesz jo sztorikkal.

Mar csak a tragya grafikan kellene javitani, es akkor mar nagyot lepne elore.

nedewya - 2016. 01. 18. 10:54

@Zordon

Azért azt had tegyem hozzá hogy a TCW-nek is kellett vagy három évad mire megtalálta a saját hangját, és messze az utolsó (6.) volt a legjobb. Ehhez képest a Rebels nem áll rosszul, és láthatóan fejlődőképes.

Zordon - 2016. 01. 18. 18:09

Ezzel nem vitazok, viszont annak mar az elso evadat is tudtam ertekelni, mert legalabb jokat rohogtem, ennek pedig csak nagyon nehezen. A nyito filmen kivul volt 1 epkezlab resz, meg az evad vegen 2 resz, aztan slussz, a tobbi szemet.

Ayrons - 2016. 01. 22. 15:42

Hát én most jöttem rá az új rész megnézése után (Rebels) ,hogy Kannan,Ashokan és a droidon kívül hidegen hagy többi karakter sorsa de tényleg. Zeb egy biodíszlet , Sabineval még várok hát ha most de eddig semmi nincs vele, Heraval se kezdenek semmit de tudjuk róla , hogy a legjobb pilóta ok. Nulla karakterek és hát ott van Ezra aki a főszereplő lenne de egyszerűen nem tudom szeretni vagyis néha igen néha meg nem,párszor annyira idegesítő. Hála lezárták a szülői szálat és még korrekten is.
Visszatérés….. átlagos rész lett amit a vendégkarakter dobott fel, flotta szerzett 3 hajót ez igen. Mókusőrség most már az AT-ATat is simán elintézi ez igen….. pancser rohamosztagosok és TIE vadászok rendben mert ők régen is balfaszok voltak de most már az AT-AT is nulla.
Értem , hogy ezek ilyen gyűjtögető részek a fináléra de jobban is visszatérhettek volna a szünetről, semmilyen visszatérés volt. Következő rész érdekes lesz Mandalore miatt és persze a Főnix osztag akik Windu csipetcsapatának a szintjén állnak a 3.részből.

Csiki - 2016. 01. 24. 17:46

Azért jó látni, hogy nem csak engem zavart, hogy az AT-AT-kat megették reggelire… Csak néztem, hogy WTF? :D Ilyen balance nélküli dolgok után elgondolkodik az ember, hogy ennek a maroknyi lázadónak még a Yavin előtt meg kellett volna dönteni a Birodalmat…

Zordon - 2016. 01. 24. 18:21

AT-AT-kat mar az elso reszekben (masodik talan, most emlekszem pontosan) is megreggeliztek, ha jol dereng.

Vidam volt nezni, ahogy az AT-TE lovegebol kilott lovedek szikrazva eltunik a pajzson, de siman atvagjak a tetot a fenykarddal, majd harom lovesbol kiszedik a masik lepegetot. Tovabba a rettegett nehez lezerek nem is tudom hanyszor talaltak telibe az AT-TE-t, de az cask egy kicsit elkezdett fustolni, oszt’ hello.

Kb ugyanez volt a helyzet most is. Bar ha jol lattam, akkor a Ghost nem az orrloveget hasznalta, hanem Proton torpedokat kuldott bele – az meg azert utos egy cucc, csak kicsinaltak vele a halalcsillagot is… :D

De ahogy Kanan atvagta egy lenduletbol a ket labat, az nagyon tulzas volt.

A nehez lezerek itt sem voltak kepesek erdemi kart tenni az ellensegben, meg se karcoltak a hajokat, meg akkor se, amikor a pajzs nem volt felhuzva. Szoval ja. A szokasos Rebelsre jellemzo bosszanto ellentmondasok.

Csiki - 2016. 01. 29. 21:25

Sabine származása egy picit sokkolt :D de amit utána műveltek, hát nem tudom, még mindig egyensúlyoznak az “ez jó” és a “kasza szint” között :D

everest456 - 2016. 01. 30. 11:55

Elég gyalázat, amit Star Wars címszóval leműveltek elég az Ep7-re akár a rebelsre vagy az új regényekre/képregényekre gondolni
Remélem idén lezárják a maradék Clone Wars beli karakterek történetét utána mehet a jók megérdemelt szemétdombra a sorozat.

Nagyon gáz, hogy egyedül a sokadvonalként kezelt Old Republic hoz elfogadhatót

Zordon - 2016. 01. 30. 13:04

off, de az ep7 szerintem eleg jol sikerult.

Nem fostam le tole a bokamat, de siman ott van a dobogon. Igaz, nem is vagyok elvetemult fan, a jatekokat pl egyaltalan nem ismerem.

Viszont a rebels, ahogy Csiki irta, az eleg jo es a “miezaszar?” kozott ingadozik folyamatosan. Meg mindig az utobbibol van tobb, de mar jobb, mint az elso evad.

Igen, a TCW karakterek azok, amik nem egydimenziosak, a tobbi alig erdemes emlitesre.

A mostani resz viszont nem volt annyira rossz. Megleptek Sabine szarmazasaval, ugyhogy gyorsan meg is neztem par reszt a TCW-bol ahol a Death Watch foszerepelt, jo volt erdemi kuzdelmeket meg epkezlab sztorikat latni. Viszont Ezen az egy dolgon kivul a szokasos unalom volt az egesz.

Csiki - 2016. 02. 04. 12:39

Hol is kezdjem… A Rebels legnagyobb baja még mindig az, hogy a TCW-s karakterek nem csak hogy érdekesebbek, mint a főszereplőink, de még a sorsuk is jobban érdekel… :D Valahogy nem hiányzott volna, ha Zeb hősi halált hal az út folyamán. Viszont mivel a “nem ismert tartomány” felé vették az útjukat, egy pillanatra felcsillant a remény, hogy talán behozzák Thrawn admirálist… És igen, tudom, hogy EU, de én még mindig reménykedem… :D

Ayrons - 2016. 02. 04. 16:16

Thrawn a harmadik évad főellensége lesz :)

Csiki - 2016. 02. 04. 18:14

Ayrons: erről van valami cikked is, vagy csak szivatsz? :D

Ayrons - 2016. 02. 05. 08:59

Két cikk is volt róla a külföldön de eltűntek…SW csoportba az admin mondta , hogy leszedték a netről a dolgot elméletileg. De két oldal is írt róla.

3.évadban Thrawn jönni fog mint ellenség.

Csiki - 2016. 02. 05. 11:54

Ayrons: Fuh, ez nekem totál kimaradt… :D Gondolom olyan hiba volt, mint amikor Disney véletlenül felfedte, hogy Rey és Kylo között milyen rokoni kapcsolat van egy friss gameplay videóban :D

Mindenesetre nagyon remélem, hogy így lesz… S ha tényleg behozzák a kánonba Thrawn-t, akkor még az is lehet, hogy igaz a pletyka, hogy Benicio Del Toro őt fogja alakítani a SW VIII-ban :) Igaz a Zahn könyvek akkor is megmaradnának “legends” kategóriában, de legalább Thrawn-t visszakaphatnánk és ami azt illeti akkor akár Mara Jade is megjelenhetne… :D

Zordon - 2016. 02. 05. 17:33

En jobban orulnek, ha a TCW karakterek jonnenek inkabb vissza, bar a jelenlegi allast elnezve erre vajmi keves eselyt latok.

Ellenben az eheti resz erosen kozepesre sikerult, amibe mar a Hondo miatti mokazast is beleszamoltam.

everest456 - 2016. 02. 07. 15:08

Az eheti rész tetszett, Hondo pedig simán a hét legjobbja volt. Elég erős Indy-nyúlás volt a térképes résztől kezdve ill. egy kis Mortis utánérzésem is volt, de egynek elment. A zene pedig nagyszerű volt az “exodus” alatt.

Amikor elhangzott a Wild Space, akkor reméltem, hogy valamit átvesznek a Legends-ből… Talán majd legközelebb.

Én is olvastam, hogy elvileg jövőre Thrawn lesz az évad gonosza és félek, hogy még Kallus-nál is nagyobb bohócot csinálnak belőle. Apropó Kallus, most azért elég jól mérte fel a helyzetet, de a köv. részekre szerintem visszatér a “megszokott” dilettáns viselkedéséhez.

Zordon:
Jönni fognak még TCW karakterek….

Zordon - 2016. 02. 07. 16:47

Legyen igazad a TCW karakterekkel kapcsolatban, de nekem nem igazan van otletem, hogy kit lehetne onnan meg behozni.

Rex, Wolffe, Gregor, Ahsoka tert eddig vissza, Wolffe es Gregor aztan ment is a kukaba, Ahsoka tortenetet meg iden befejezik.
A tobbi ismert klon meghalt meg a TCW-ben (Fives, Echo (o ugye a legacyban lett volna visszahozva) stb.), a jediket kiirtottak, Grievous is beadta a kulcsot, Darth Maul lehet meg esetleg egy kerdojel, meg talan Ventress.

everest456 - 2016. 02. 07. 17:13

Zordon:
Akkor nem láttad az éved szünetben leadott promót, de jó helyen kapirgálsz egy karaktert illetően.

Íme ez a klip/promó , nyilván elég erősen spoileres
https://www.youtube.com/watch?v=LJyxPDEvo9U

Ha van időd/kedved, érdemes a Dark Disciple könyvet is elolvasni, ha érdekel pár TCW-s karakter sorsa. (ami egyébként 8 TCW-s rész scriptjének könyvbe való átültetése, ha megmaradt volna a sorozat ez lett volna a hetedik vagy a nyolcadik évad egyik főszála)

everest456 - 2016. 02. 07. 17:15

Echo:

Ő pont, hogy a legends-ben halott. A 8 félkész, de kiadott rész a kánon része, így ő “visszatért” az élők sorába

Zordon - 2016. 02. 07. 18:20

A The Clone Wars: Legacy a kiadott felkesz reszek.

Akkor te valamit felreertettel, mert azt probaltam irni, hogy o az el nem keszult reszekben lett volna visszahozva az elok soraba, azt nem tudtam, hogy az is kanonizalva lett.

Lattam a promot, de lehet, hogy nem figyeltem elegge, az egyetlen, amit leszurtem belole, hogy lesz Ahsoka-Vader parbaj.

everest456 - 2016. 02. 07. 18:53

Igen, elbeszéltünk egy kicsit egymás mellett, a félkész részek is a kánon részei lettek.

Állítsd meg a videót 2:22/23-nál és figyeld az arcot ( bár lehet, hogy csak látomás lesz)

everest456 - 2016. 02. 11. 18:29

A készítők felé csak ennyit szeretnék mondani a mai részt látva:

A drog rossz, érteeem?

Zordon - 2016. 02. 11. 18:50

Nem volt rossz resz, sot, szerintem kifejezetten a jobbak kozul erkezett.

Csiki - 2016. 02. 11. 23:37

Nem volt rossz… De a whiplash óta tudjuk, hogy nincs még egy olyan kártékony kifejezés a nyelvünkben, mint a “nem rossz”… Alapjában véve valóban nem volt rossz, de hol az a sok minden amit a trailerben mutogattak? Fogynak az epizódok, és ha mindent az utolsó 5 részbe akarnak majd belerakni, akkor kapunk egy kusza katyvaszt… Ashokat és Vadert a népnek! :D Ez a felrobbantjuk az üzemanyag finumítót, mer az kell a fura hipertérbálnapolipoknak meg mi akart lenni? :D

everest456 - 2016. 02. 12. 19:16

A korábbi leírásban még a Techo Unio szerepelt, mint “ellenfél”, ez a Mining Guild annyira érdektelen volt, hogy már fájt (és egy legitim civil vállalkozás is). Én reméltem, hogy elmoralizálnak/elpolitizálnak egy kicsit néhanapján (én szerettem ezeket a TCW-ben is). De van ez a faék egyszerűségű felállás, “hogy a jó és bátor lázadók, akik talpig becsületes úriemberek és van a csúnya gonosz birodalom”, satöbbi, satöbbi. Csak néha lépnének be valamiféle szürke zónába.

Az epizód Star Wars mércével is tele volt marhasággal, a Disney előtti EU/fanfictionon alját súrolta.

A deep space-ben elő/utazó lények koncepciója annyira nem is gond ( pl Starcraft zerg Overlordok “eredetijei”)
de ez a hiperűrugrás feltette az I-re a pontot.

Én szeretném szeretni a sorozatot, anno az indulásnál láttam benne potenciált és védtem is, de mára már szinte csak a TCW “fanszervíz” miatt nézem, illetve hébe-hóba akad egy egy olyan rész, ami tetszik, de ez nagyon kevés. És tudom, hogy ezt főleg 6-8 éveseknek készítik, hogy beszippantsa őket a Star Wars világába, de attól még álmodhat a nyomor :D

Csiki:
Az évadzátó duplarészre tartogatják a trailerben látottakat. (szerintem)

Csiki - 2016. 02. 12. 23:07

everest456: Én is ettől tartok, viszont akkor egy Csudálatos Paukembör 2 féle katyvasz lesz, ami nem a legjobb… :D

Csiki - 2016. 02. 22. 01:09

Na ezt a részt egészen élveztem, aztán a végén, hogy nehogy maxos legyen az élvezet leszedtek megin egy rombolót… Most komolyan? :D Azt mér kellett? Pajzsok vagy valami? :D

Zordon - 2016. 02. 22. 17:08

Az meg hagyjan, de a light cruiser egy szem agyut nem sutott el egesz csetepateban.

Azon mar meg sem lepodok, hogy a protonbombakba ha belelonek, akkor szetbontja az anyahajot – idezet Sabine-tol – ellenben amikor a csunya gonosz birodalmi TIE Bomber egy kisebb sorozattal ugyanebbol megkuldi az anyahajot, akkor nehany fekete folt marad utanuk es csok.

Csiki - 2016. 02. 25. 15:44

“I’m just thinkin’ about how easy I could crush your head. But… This is a kids show”

Viszont az tetszett, hogy picit emberibbnek mutatták be Kallust… Kezdem azt érezni, hogy nem ártana egy spin off, ami a Birodalom oldaláról mutatná a helyzetet…

everest456 - 2016. 03. 02. 17:30

Na ez a rész az apróbb malőrjeivel együtt belefért volna a TCW-be

Részletesen majd később írok róla, de ha tudnak ilyen részeket is írni, akkor mi francnak van annyi töltelékrész (tudom, valamivel ki kell tölteni a részeket és a heti ügyek erre pont jók)

Megláttam Anakin új modelljét és nagyon mérges lettem a TCW kasza és a régi kánon eltörlése miatt (már sokadszorra)

Legyen 8/10 ez a rész

Sirocco - 2016. 03. 02. 17:37

Igen ez a rész nagyon jó volt tele volt sok érdekességgel. Ahsoka látomás könny fakasztó volt. Az őr is jó volt. Nekem van egy olyan érzésem hogy az Őr elmondta hogy mi fog történni majd. Ezra átáll, Kanan pedig megfog hal. Mert ugye a TCW-ben elég sokszor a látomásokban megmutatták a jövőt. Pl. Yoda 6.évad végén vagy Anakin Mortis részben. És az is érdekes volt hogy Yoda és az Őr is az mondta hogy ha harcolnak akkor elbuknak amit nem igazán értek hogy itt mire gondolnak.

Zordon - 2016. 03. 02. 18:39

nem szerdan vannak az uj reszek? vagy valahol megint korabban vetitik?

everest456 - 2016. 03. 02. 18:47

a disney onlinera 1 nappal hamarabb kikerül, már van web dl belőle felirattal a fájlmegosztó oldalakon

Zordon - 2016. 03. 02. 18:51

aha, koszi. felirat nem erint, de a web-dlt szurom, mert sok a szemet. :)

Dark Energy - 2016. 03. 02. 20:47

Malachor, na arra kíváncsi leszek, hogy mennyire lesz az ami, vagy mennyire nem.

Zordon - 2016. 03. 03. 18:48

Na, vegre egy tenyleg jo resz.

A grafika tovabbra is tre, de megszokhato, a mai atlagnal meg igy is jobb.

Ellenben az dupla zaroresz cime: Twilight of the Apprentice. Csak nekem szaglik messzirol egy halott Ahsoka a cim alapjan?

Anak - 2016. 03. 04. 20:15

A múlt heti Kallus-Zeb rész és ez Jedi templomos végre egészen kiváló volt, a sorozat többi epizódjához képest. Így kellene ezt csinálni.
Volt pár meglepetés is benne. Az első évados főinkvizítor visszatérése látomás formájában, de ami még jobban megdobbantotta a szívemet, mint KOTOR rajongó: Malachor megemlítése. Vajon ez a Malachor V a KOTOR 2-ből?
Ezek után kíváncsi vagyok, vajon mit emelnek át a legnagyszerűbb Star Wars idővonalból (a régi filmek után), az Old Republic érából.

Anak - 2016. 03. 04. 20:22

Ami meg külön öröm, hogy meg tudták nyerni hangoknak Fran Oz-t (Yoda) és James Earl Jones-t (Darth Vader) is.

Anak - 2016. 03. 04. 20:23

*Frank Oz

Csiki - 2016. 03. 05. 00:07

Anak:

Régen játszottam a KotOR 1-2-vel, de ugyebár a LucasArts játékokban mindig a világos oldali befejezés volt a kánon – igen tudom, hogy semmi a Disney szerint, szóval bármi lehet – de ha a játékból indulok ki, akkor a Malachor V elpusztult a végén… :) Viszont wookiepédia alapján van Malachor II és Malachor III is abban a rendszerben, ami bíztató, és mivel mindkettőről azt írja, hogy a Sith Birodalom része volt, tippre itt jön majd be a képbe Maul (Yeeesss!).

A rész nekem is tetszett. Viszont most már kérem, hogy aknázzák még egy picit ki a Főinkvizítor múltját. Mert az addig oké, hogy a templomi őrség tagja, de részleteket akarok :D Emígy láttam egy olyan pletykát youtube-on, hogy lehet a templomi őrség segített a jedik kiirtásában a SWIII idején…

Anak - 2016. 03. 05. 05:50

Ami viszont kifejezetten nem tetszett, az in medias res küzdelem az inkvizitorokkal. Részeken át semmit nem láttunk belőlük, most meg azzal kezd a rész, hogy harcolnak.
Azután pedig mi alapján fedezték fel a Lothalon lévő jedi templomot? Semmi utalás nem volt rá tudtommal.
Eléggé következetlennek tartottam.

A KOTOR játékokat én először mindig a sötét oldalon játszottam végig anno. Persze utólag végig vittem a világos oldali szálat is, de arra már valahogy nem annyira emlékszem.

Sirocco - 2016. 03. 05. 09:42

Anak:”Azután pedig mi alapján fedezték fel a Lothalon lévő jedi templomot? Semmi utalás nem volt rá tudtommal.”

De volt az első évadban. Amikor Kanan és Ezre elmentek oda. Akkor beszéltek Yodával, amit mondtak is.

Anak - 2016. 03. 05. 11:11

Félreértetted, amit írtam.(Lehet az volt félreérthető)
Kanan és Ezra voltak már ott, ezt tudom. Nem ezzel van a baj, a két inkvizítor hogyan találta meg a megfelelő bolygót és a megfelelő koordinátákat? Egyszer csak megjelentek.

Sheev Palpatine - 2016. 03. 05. 20:26

Anak:

Kanan mondja a rész elején, hogy bárhová mennek, mindig belefutnak az inkvizítorokba… Szóval ez is egy ugyanilyen eset volt szerintem. Valahogy követik őket… Hogy hogyan az nem tisztázott, de szerintem nem is kell mindent megmagyarázni :)

everest456 - 2016. 03. 16. 22:02

végre egy Chooper epizód, nem bántam volna, ha a többi béna rebels szereplő nem bukkan fel, de így is nagyszerű volt.

Zordon - 2016. 03. 17. 18:40

Ez a sorozat tovabbra is rem gyenge.

Egy-egy kozepesnel jobb resz utan jon 4-5 higfos.

Ez most eleg elviselhetore sikerult, de most mar felkohoghetnenek valami normalis sztorit is.

Sirocco - 2016. 03. 23. 22:10

Az új rész után Kanan is felkerült Ahsoka mellé a halál listára. Herával nagyon búcsúzkodtak ami baljós előjelű.

Zordon - 2016. 03. 24. 08:05

Kanan sulytalan amugy is.

Ot biztos nem irjak ki, mert nincs masik “mester”, aki Ezrat tanithatna.

Visszater Darth Maul.

Jovo heten elvalik, hogy tenyleg jobb ertekelest kap-e tolem ez az evad, mint az elozo. Eddig ha csak kicsit is, de jobb.

Anak - 2016. 03. 25. 18:33

A 2. féléves előzetes bizakodásra adott okot, hogy a sorozat javulni fog. Nem így lett.
Nagyon gyenge évad volt, iszonyat mennyiségű töltelék résszel. Ami érdekes lett volna abból meg szinte semmit nem kaptunk (Véder, Ásóka).
Az évadzáró még lehet jó, de összességében az évadon sokat nem segít.

Ez a finálé előtti epizód is miféle baromság volt? Minek kellett? Eltűnik egy noname pilóta meg a klónkapitány. A kapitányt kiszabadítják a helybéliektől, de a másik után már nem mennek. Meg sem említik?

Zordon - 2016. 03. 25. 19:03

Nem mintha a klonokon, Hondon, Maulon meg Ahsokan kivul barkinek a sorsa erdekelne…

Ennyire nulldimenzios karaktereket… Abszolut sulytalanok, a legkevesbe sem tudnak lazba hozni, nulla szimpatiat valtanak ki, amikor szipogni kene a meghatottsagtol.

ha a TCW 9/10 volt, akkor ez max 3/10 eddig. Az evadzaro ezt meg barmelyik iranyba viheti. De iszonyu nehezen hiszem el, hogy az a csapat, amelyik kepes volt egy TCW szintu animaciot osszehozni es 22 resz/evad szinten szallitani, az ennyire befurdik 13/18 rszes evadokkal. Dave Filoni ennel sokkal tobbre kepes. Mi a bubanat van vele?

Sirocco - 2016. 03. 29. 17:54

Úgy tudom kevesebb pénzből és emberrel csinálják ezt mint a TCW-t.

Csiki - 2016. 03. 29. 19:45

Sirocco: Kevés pénzből is lehet jó dolgokat csinálni… Akkor csináljanak csak 10 részt évadonként, de az íróktól meg a grafikusoktól ne sajnálják a pénzt, mert az sajnos meglátszik… :(

Malachi - 2016. 03. 31. 11:23

én ebből nem tudtam kihámozni, Ahsoka akkor meghalt? amúgy ez elég jó rész volt, érdekes, a SW univerzumot is szépen tágította. kár, hogy nem legalább fele ennyire jó a többi rész is. mert az évad elég langyoska volt.

Ayrons - 2016. 03. 31. 11:54

Nem halt meg…

Zordon - 2016. 03. 31. 18:11

Na vegre egy tenyleg jo resz.

Azt azert elmondhatna valaki, miert evente max 2 jut belole a sok tragya melle?

Szoval Ahsoka nem lett kinyirva, de ez a zaras nagyon ugy tunik, hogy a kiirasa volt – lezaras nelkul.

Hacsak nem hozzak vissza a kovetkezo evadban, de a resz eleji nagy bucsuzkodas azt sejteti, hogy ennyi volt. Ami engem szemely szerint nagyon zavar. Az egyetlen valamire valo karakter.

De legalabb a sablon inkvizitorokat kiirtottak. Valoszinuleg, hogy jovore megint hozzanak par sablonellenseget. Vajon a harmadik evadra harom jut?

everest456 - 2016. 03. 31. 19:15

Amikor Ashoka megvágja Vader maszkját és az utána lévő pár elejtett mondat nagyon tetszett.

Egyébként a régi EU/Legends művek újrahasznosítása, de sikerült elég jól átemelni a Rebels világába

A hibákat kár sorolni, mint ahogy az új film esetében, mert oldalakat lehetne írni.

Ez van jelenleg mint SW, ezt kell szeretni

ui:
Chopper megérdemelne egy külön sorozatot :D

Zordon - 2016. 03. 31. 20:13

Mar reg nem a hibakat keresem, hanem a szorakozast – ismerem ugyan az univerzumot, de csak a filmeket es a rajzfilmeket lattam, jatekot, konyvet max wookipedian olvastam tartalmilag – de minden hibaja ellenere ez a duplaresz kiemelkedett az evadbol. Ugyanugy, mint a nyito film.

Chopper lesz az egesz Ghost legenysegbol nekem is a kedvencem. Egyikuk sem tud megerinteni erzelmileg, de a mogorva rozsdakupacon legalabb jol szorakozhatok.

Kerdes: evadkritika varhato?

Irtam egy hosszabb szosszenetet, amit inkabb oda tennek be hozzaszolasba… :)

Ayrons - 2016. 04. 03. 21:03

Nagy hír : Rebels a 3.évaddal befejeződik és elkezdenek dolgozni egy új animációs sorozaton amely tippre 6. és a 7. rész között játszódik.

3.évadra ami várható: Lázadók nagyon sok új szövetségesre tesznek szert (kvázi a Lázadó Szövetség megalakul)
Ashoka már nem fog többé feltűnni.
Egy bizonyos admirális feltűnése.

Eközben megerősítették , hogy a szakállas lázadó katona az endori csatában nem más mint Rex.

Közben felütötte a fejét egy teória , hogy Snoke nem más mint Ezra.

Zordon - 2016. 04. 03. 21:49

Ez a 3. evaddal befejezodik dolog nekem kimaradt, lehet hogy atugrottam a masodik evad vegi interjuban, amit Dave Filonival, meg tobb szereplovel/iroval csinaltak.

Egy dologra koncentraltam, hogy Ahsokaval mi van, a rebels karaktereket magasrol letojom (nulldimenziosak, nem tudnak erdekelni). A Rex infot elkaptam, de sehol nem emlegettek, hogy a 3. evad lenne az utolso, es egyetlen hirt sem latok errol neten.

Van valami linked a cancelrol?

Csiki - 2016. 04. 03. 23:43

Hát jelen állás szerint nem zavarna annyira a kasza… :D Viszont azt be kell vallanom, hogy finálét baromira élveztem, több ilyen sötét tónusú epizód kellene.

Ez a Battle of Endor – Rex infó annyira izzadtságszagú egyébként… Most minek kellett? :D

Az az admirális, ugye Thrawn Főadmirális? :D Nagyon remélem. Egyik kedvenc SW karakterem.

Viszont a Snoke = Ezra párhuzam nagyon nem tetszik… Ettől még a Snoke = Anakin Szelleme is jobban bejön, pedig az is bődületes baromság! :D Plagueis-t a népnek! :D

Ayrons: egyébként tényleg csatolhatnál valami forrást, mert én se nagyon látom ezeket az infókat neten…

Sirocco - 2016. 04. 04. 00:12

3.évados befejezés csak még pletyka. Bár már többször felmerült már hogy csak 3-4 évados valószínűleg igazak a pletykák.
http://www.starwarsunderworld.com/2016/04/rumor-star-wars-rebels-to-end-after.html

Ayrons - 2016. 04. 04. 12:39

Ja ja ez a oldal a forrás.
Eredetileg is ahogy Sirocco is írta 3-4 évadra terveztek és gy látszik a 3 évad jön be. Tényleg félő , hogy zsúfolt évad elé nézzünk.

Am érdekes , hogy a Rebels karakterek rosszul teljesítenek nagy átlagba a többihez képest. Kannan képregény volt az egyetlen olyan képregény amit kaszált a Disney mert rossz eladást produkált és a termékek eladásában se jeleskednek. Gondolom a Disney belátta , hogy ennyi kész és lépünk tovább.

Thrawn Főadmirálist pletykálják nagyon , de le kell szögezni ,hogy ha ő jön akkor egy adaptált változata jön tehát lesznek változtatások nála, nem lesz legyőzhetetlen és vélhetőleg vendégszereplő lesz.

Rexet én is erőltetnek érzem… felesleges volt ezt meglépni.
Plagueis megcáfolták jelenlegi állás szerint Snoke egy teljesen új karakter aki a régi Sith birodalom egy utolsó maradványa és látta Birodalom bukását és születését.

Zordon - 2016. 04. 04. 18:27

Engem se zavarna a kasza, sot, minel elobb, annal jobb, es akkor johet valami epkezlab sztori epkezlab karakterekkel (Ahsokaval…), normalis grafikaval, mert a Rebelsbol ezek mindegyike hianyzik.

Ertekelheto sztorit szinte kizarolag mashonnan athozott karakterek voltak kepesek produkalni a ket evad alatt, legyen szo a TCW oroksegerol vagy a filmekerol.

Csiki - 2016. 04. 05. 01:07

Zordon: Te még hiszel benne, hogy ha jön a következő SW animáció, akkor az nem Rebels szintű lesz? :D Ezt nevezem optimizmusnak… :)

Zordon - 2016. 04. 05. 18:41

Csak remenykedek. Azt lehet. :)

Tudod, a remeny hal meg utoljara, a lepenyhal meg elobb…

Azert a mai atlagos kinalathoz kepest meg mindig legalabb normalis a grafika, meg ha egyebkent tragya is. Sztori meg olyan, amilyen, azert nemi akarattal jobbat is tudnak keriteni.

Csiki - 2016. 04. 06. 00:00

Zordon: Nem tudom, nekem a grafikával nincs különösebben bajom… Ha eleinte zavart is, szép lassan hozzászoktam… :D Ami inkább zavar, hogy a 20 részből talán 3-4 volt, amit kimondottan élveztem. 3-4 ami elment a maradék mer átlagon aluli töltelék. :/ Namost, ha ugyanezen alkotók, ugyanezen csatornának, ugyanúgy kisgyerek nézőknek csinálnak egy újabb sorozatot, vajon mennyi esélye van, hogy az már nem ilyen lesz? Mert ez egy 7-8 éves gyereket talán szórakoztat, mi idősebbek inkább a hibákat látjuk meg, ha nem elég érdekes a sztori… De persze reménykedni lehet :)

passauf - 2016. 04. 07. 17:27

Jó volt az évadzáró, zseniális volt Ahsoka, Maul és Vader karaktere, alig varoom, hogy mi történik velük a jövőben. Amikor Ahsoka szétvágta Vader maszkját és ő megszólt Anakin hangján, de Vader gonoszságával az valami szívbemarkoló volt.

A fenti Thrawn pletykáról csak annyit mondanék, hogy nem a Rebelsben és a 4. rész előtt kéne behozni, hanem élőfilmben és a 7. részben kellett volna. Nem rossz Hux sem, de közel sincs a félelmetes Thrawn-hoz.

Csiki - 2016. 04. 07. 17:58

passauf: Simán jó helyen lesz itt is… :D Mert én hallottam olyan pletykát is, hogy Benicio del Toro csatlakozott a 8. részhez, és nagy valószínűséggel egy magas rangú birodalmi tisztet fog játszani… Aki ha a Rebels tényleg kánont csinál Thrawn-ból, akkor lehet, hogy őt játssza majd… :)

Isaac76 - 2016. 04. 08. 17:10

Azt néztem pont,ha Ashoka a másik oldalon vágja fel a maszkot,lehetett volna ez “a sebhely” az idős (VI.rész) Vader fején ;)

baliame - 2016. 04. 15. 02:45

A Thrawn-trilógia alapján a filmekbe nem vinném bele, időben, történetben, gyakorlatilag mindenben eléggé kitérő pályán van. Értem hogy saját canon meg minden, de ugye erősen hozzátartozik a könyvekhez az, hogy egy még éppen lábadozó, talpára állni próbáló köztársaságot kényszerít majdnem térdre. Azt viszont semmi nem zárja ki hogy a kb. ötven év alatt ami eltelik a 6. és a 7. rész között még játszódjon film, oda azért jobban beillene a dolog.

Ami a sorozatot illeti, kaszát tőlem nem kap de passzív elalvós háttérzaj kategóriába sorolom. Gyerekeknek szól, ez nagyon érződik is.

Carlo Blaine - 2016. 06. 20. 02:15

10. résznél hagytam abba korábban most néztem végig a 11. től… Wow az utolsó két rész volt valamire való a többi unalmas idegesítő töltelék… Ez valami hihetetlenül gyenge sorozat.
Ashoka alig szerepel, Rex tök fölösleges… Lehetne még sorolni.
Sehol nincsen a TCW hez képest, pedig sokszor ott is untam a végelláthatatlan töltelék csatákat 100% os győzelmi rátával… Egyszeren annyira nem bírom átérezni a birodalom uralmának nyomorát, mert ebbe a sorozatba lószar nincsen, mintha semmi tétje nem lenne az egésznak csak egy jó kis szórakozás a birodalom ellen harcolni.

Csiki - 2016. 06. 20. 20:36

Carlo Blaine:
Ashoka alig szerepel, mert itt csak egy mellékszereplő… behozták, mert így be lehetett vonzani esetleg még vonakodó TCW fanokat is…

Arról meg más sajna én is letettem, hogy “sötétséget” várjak a Rebelstől… Amíg 7-8 évesek a célközönség, addig nem is fogunk Birodalom Visszavág esetleg Sithek bosszúja hangulatot kapni…

Szomorú, de sajnos ez a csúf igazság… :(

Zordon - 2016. 06. 20. 20:39

A csuf igazsag az, hogy ez egy vacak sorozat.

Es a hiba nem a csapatban van, mert megmutattak korabban, hogy igenuis tudnak kivalo SW animaciot kesziteni.

BTW, evadkritika varhato? Mert ha senki nem vallalkozik ra, megprobalok esetleg osszeutni valamit. (meg ugyse irtam kritikat, legalabbis erettsegi ota :D)

Csiki - 2016. 06. 20. 21:48

Zordon: Ha tudtam volna, hogy senki nem ír, írtam volna amikor még friss volt az élmény, de emiatt nem fogom visszanézni :D Viszont szívesen olvasnék róla. Szerintem nyugodtan írd meg. :) Emígy nem rossz a sorozat, csak nem olyan jó, mint lehetne, de még mindig jobb, mintha semmi nem lenne, nem?

Zordon - 2016. 06. 20. 22:19

Szerintem is az egymasra varasban halt el a dolog, mert kovg es te felvaltva irtatok, most lehet, hogy egyiktek sem ert ra, vagy “majd a masik” :D

Igazabol sok minden nyomja a bogyomet, amit reszben ugyan mar az epiodok utan bekommentelgettem, de ugy egyben is szeretnem felbufogni, mert a vegen meg felpuffadok a beszorult feszultsegtol.

A semminel jobb, de kb ez az egyetlen pozitivum, amit el lehet rola mondani.

Megvettem a Dark Disciples konyvet, meg leadtam a rendelest az Ahsoka konyvre oktoberre, hogy legyen vegre valami minosegi sztori is a kezemben (a SW:TFAW film nem volt rossz, egy szorakoztato remake, de az nem sorozat, ugyhogy befejeztem az offolast rola…), csak nehogy aztan az legyen a vege, hogy meg jobban hianyozni fog a TCW.

Ha majd raerek vegignezem ujra nagy vonalakban az evadot, aztan akkor potyogok par sort. Kis szerencsevel winnie sem kuldi egyenest a spamfilterbe a mailemet :D

Csiki - 2016. 06. 21. 06:40

Néha többször meg kell noszogatni, míg elolvas és kirak kritikát, de hajrá. egy kis SW kritika bármikor jöhet… :D

Zordon - 2016. 07. 16. 18:51

Trailer a 3. evadhoz.

https://www.facebook.com/StarWars/videos/1209485439103055/

Igeretes. Bar a masodik evade is az volt, aztan megis, mit kaptunk…

Csiki - 2016. 07. 16. 22:58

Zordon: THRAWN!!! Fuckyeah! Csak el ne csesszék… :D

Csiki - 2016. 07. 16. 22:59

Zordon: THRAWN! F…yeah! Csak el ne csesszék… :D

Zordon - 2016. 07. 17. 08:16

Nem ismerem a thrawn sztorikat, csak ugy nagyon feluletesen wookiepediarol, de amit a trailerben lattunk rola, az sokkal erdekesebbe teszi, mint valamelyik tucatinkvizitor.

Csiki - 2016. 07. 17. 09:58

Zordon: Szerintem nagyjából az EU rajongók 90%-a száguld most a HYPE vonaton, mert Thrawn szinte mindenki szereti :D A félhivatalos 7-8-9-et (A birodalom örökösei, Sötét erők ébredése, Az utolsó parancs) melegen tudom ajánlani. :)

Emígy én azért egy picit tartok tőle. Sok olyan karakter volt már, aki elég vitatható életpályát járt be a Disney kezében… Abban reménykedek esetleg, hogy hátha úgy adta oda nekik Zahn a karakterét, hogy beleszólhat a készítésbe… Mert akkor nem lehet baj… :D

Zordon - 2016. 07. 17. 15:09

Nem kerult a disneyhez az osszes eu karakter automatikusan, amikor darth mickey megvette a lucasartsot?

Csiki - 2016. 07. 17. 19:13

Zordon: Ez nagyon jó kérdés… Sajna jó lenne valami hozzáértő véleménye… Bár szerintem az EU-s cuccokat nem kapták meg… Mert hát azok jogai tippre nem Lucaséknál voltak, hanem az íróknál… Bár aztán kitudja…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz