login |

Kingdom: kezdett a 2. évad

2015. 10. 17. 15:30 - Írta: superpityu

29 hozzászólás | kategória: kritika,

– How you feeling?
– Terrible. Fucking terrible.
– Well, I’ll tell you this much, you look great.

Akkor megérkezett az a sorozat, amit nem övez hatalmas rajongó tábor, de akik már tavaly hozzám hasonlóan rápörögtek az első évadra, azoktól elég sok pozitív visszajelzés érkezett. Nem is tudom, hogyan hype-olhatnám még a Kingdom-ot, a legegyszerűbb az lenne, ha mindenki belenézne és rájönne, hogy kábé az egyik legjobb őszi mókából maradnak ki sokan.

kingdom

A Kingdom premierje nem árult zsákbamacskát, ugyanolyan földhöz ragadt, mint korábban, a karakterek nagy részét nem is érzem igazán szerethetőnek, de mindenkiben ott lobog valamiféle vonás, amelytől szimpatikussá válnak.

Talán továbbra is a fentiben látom a sorozatlegnagyobb erényét, hogy hétköznapi embereket látok, karaktereket akikért lehet szorítani. 

– You’re a great fighter with an average record. There’s no upside to fighting you.
– What do you want me to do with this information?! I fuck up, I don’t get a fight. I do great, I still don’t get a fight. I’m a little confused.

kingdom

A színészek erősek, Frank Grillo remek főszereplő, Matt Lauria egyre jobb, Jonathan Tucker kábé minden jelenetet ellop a többiek elől. Joanna Going pedig szinte minden alkalommal próbál leszoktatni az életről, brutális amit vele is képesek tolni. Kiele Sanchez továbbra is állja a sarat, egyedül Nick Jonas furcsán semmilyen a szerepében.

Az előző évad fináléja után egy kisebb időugrással folytatódott a premier. Mindenki próbál boldogulni, s kezdésnek rögtön két harcot is kapunk, ami valljuk be, elég nézőcsalogató lehet. Gondolom most inkább megint mennek a felkészülés fázisra, hiszen érkezett egy új állandó szereplő (Natalie Martinez), akinek be kell indítani a karrierjét. Plusz a régiek feje felett is rendesen összecsaptak a hullámok. 

kingdom

Everybody’s too fucking careful. F-fighters fight, dude. Fuck! That’s all they do.

Akad pár új helyzet, plusz nem is kaptuk meg az arcunkba az összes szálat korábbról. Cserébe volt két bunyó, megkaptuk a fő problémát és Lisa terhességét (ez nem spoiler, Kiele Sanchez tényleg babát vár, illetve sajnos csak várt). Így viszont Nate karaktere tényleg csak lebegett a részben, pedig eddig sem volt erős jellem, de most sem adtak neki semmi masszív alapot, amihez kötődhetne az esetleges új néző.

A párbeszédek pörögtek végig, plusz az egy jelenetre jutó káromkodások száma is hihetetlenül sok, de pont ettől válik ez a sorozat kicsit hihetőbbé. Bár néhol kicsit mintha túl lennének már tolva a dolgok, plusz Jay karaktere is sokkal over the top-jellegűbb volt, mint korábban, pedig eddig sem volt semmi.

kingdom

Most jöhet majd az MMA kevésbé látványos oldala, de ezzel együtt várom az erős karakterdrámákat is, amiért iszonyatosan megszerettem már tavaly is ezt a sorozatot. A kezdés csont nélkül 9/10 (tudjátok elfogultság, meg minden), pedig a zárásra kicsit leült, de mégis beadta a gyomrost végül. 

29 hozzászólás Ne habozz!

Balumedve - 2015. 10. 17. 17:46

Piszok jó sorozat, de ezt valahogy nem szeretném hetiben nézni, inkább megvárom, hogy összejöjjön több epizód is. Az viszont biztató, hogy nem kell nagyon tartanom a minőségromlástól.

szpojleres mókus - 2015. 10. 17. 18:00

Még mindig olyan sírós drámás?

Eleinte tetszett is, de amikor már arról szóltak a részek, hogy sír a csaj mert megjött a régi feleség, a csávó meg elmegy motelbe mert nem bírja a otthoni fesszkót már nem jött be annyira.

superpityu - 2015. 10. 17. 19:27

szpojleres mókus: nem, most tök olyan volt, mint az első évad eleje. drámázós rész alig akadt. csak kicsit koherensebb, és szerintem jobb.

Tusika - 2015. 10. 17. 19:29

ÚÚÚÚ nem is néztem h kezdett, meg is van az esti program. :):):)

majomka - 2015. 10. 17. 21:24

huhúúúú végre-végre kezdett az egyik nagy kedvenc sorozatom 2. évada! lássuk-lássuk! :)

Rational Gaze - 2015. 10. 17. 22:07

Én már nagyon vártam, nagyon hiányzott, pedig ahogy le lett írva, nincs semmi olyan különösebb benne amivel szét lehetne hypeolni, egyszerűen jó, életszagú mégis érdekes, erős szereplők és na, hát, Jonathan Tucker :D

Lehet mindenki azt hiszi, hogy az egészben bunyóznak és kb semmi sztori nincs vagy én nem tudom, pedig tényleg jó.

Reeka - 2015. 10. 18. 14:58

Vártam már nagyon a kezdést, egyik kedvencem volt tavalyról!

kabuki - 2015. 10. 18. 19:32

Most néztem meg, nálam is megy rá a 9/10 :)

Tényleg az a kiváló ebben a sorozatban, hogy mindegyik szereplő tök hétköznapi (már az adott kontextusban), mégis annyira egyben van az egész, hogy minden részt feszülten nézek végig.

Jay “okfejtése” Freudról, meg az az egész jelenet, hát az mindent vitt :D

lostfanka - 2015. 10. 19. 09:49

Meg nem lattam az elso reszt, de a ray donovan utan a legjobb jelenlegi csaladi drama a piacon.

sz3nt - 2015. 10. 26. 18:38

Megvártam hozzá a feliratot és csak most értem a végére… Valami brutális, amit ez a Jonathan Tucker művel! Ha esetleg van is olyan színész, aki kicsit gyengébben muzsikál, mint pl. az öccse, ő akkor is felhúzza az egészet! Zseniális!

Snoopyzit30 - 2015. 11. 14. 14:40

Én még csak most daráltam le az első évadot és a 2. évad első részét, de nagyon bejön nekem is. Jay karaktere nagyon ott van a szeren, zseniális a színész tényleg.

Viszont nekem az furcsa volt, hogy az 1. évad úgy ért véget, hogy Alvey és Lisa szétmentek, erre úgy folytatódik a 2. évad, hogy Lisa terhes és újra együtt vannak. Szerintem sem kell túltolni a családi drámát meg azt sem bánom igazából, hogy a szerelmi háromszöget boncolgassák (Alvey-Lisa-Ryan), de nekem ez így túl nagy ugrás volt.

Az viszont nagyon durva, hogy a Lisat alakító színésznő elvetélt a gyerekkel a szülés előtt pár héttel. Nem tudom a sorozatban ez majd hogy jön le a karakterét illetően. Azt durva lenne neki eljátszani, hogy gyereke van miközben a saját gyereke meghalt.

Nekem 8,5/10 a sorozat.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 12. 15:59

2. évad közepénél még mindig remek a sorozat. Kár, hogy kevesen nézik és kár hogy még annál is kevesebben kommentelnek róla.A felirat lassan készül, de megéri várni a részekre…

szpojleres mókus - 2015. 12. 17. 22:29

MMA-ból csak a bellatort és ufc-t ismerem (lehet hogy ami itt van az valóságos nem tudom), de olyan érzésem van mintha ryan és jay valami kis romkocsma világbajnoka lenne. Nincs az egésznek semmiféle súlya, elhiszem hogy hatalmas lóvét kellene leperkálni, de akkor változtassanak meg egy betűt, és legyen LFC vagy PFC vagy mit én tudjam.

Teljesen elrontotta a kedvemet hogy Christina nem halt bele a túladalagolásba, a drámája csak elveszi az időt a zseniális Jay vagy Ray jelenteitől, kit érdekel hogy sírdogál mert utálja a munkáját, meghalhatna.

Továbbá nem értem hogy Jay miért akar annyira összecsapni Rayel. Az edzőteremnek sem pozitív, mert így van két világbajnoka, úgy meg egy lesz,.

vérnarancs - 2015. 12. 23. 13:21

Arra emlékszik valaki, hogy mi is történt pontosan Ryan és az apja között? Nem igazán rémlik, hogy tettek volna utalást arra, hogy miért is tette nyomorékká az apját.

Snoopyzit30 - 2016. 01. 03. 10:35

@vérnarancs: az apja természetét ismerve valószínű, hogy kihúzta a gyufát Ryannél. Lehet, hogy részeg volt vagy elszállt a kokótól és a sok-sok év alatt felhalmozódott vélt vagy valós sérelmét úgy torolta meg, hogy nekiment az apjának. Ha elszáll az agyuk ilyen tudással nem is kell sok, hogy kvázi majdnem megöljenek valakit. Ezt láthattuk, hogy szolidabb változatban Nate-nél is, amikor a vele gyakorló emberkének eltörte a karját, pedig az már 3x is jelzett, hogy feladta, de Nate nem látott a pipától (stressztől, frusztráltságtól) és simán eltörte a srác kezét.

Én még csak a 2. évad 7. részéig láttam, szóval gondolom lesz itt még ez az. Valamint meglepődtem azon is, hogy most csak szünetre ment az évad és jövőre a 2. évad folytatódik tovább.

füszi - 2016. 01. 23. 19:09

Hány részes az évad most? IMD-n több részt jegyeztek be mint 10 ha jól láttam.

winnie - 2016. 01. 23. 20:47
Tommy Drama - 2016. 02. 06. 12:12

szpojleres mókus: Hát nem is nagy szervezetnél bunyóznak. Az már volt említve, hogy Ryan bunyozott az ufc-ben, de most ő is meg Jay is kisebb szervezetnél bunyóznak, aminek ugye láttuk mi az oka. Ryan-nek ugye ez csak ugrodeszka lenne, de a drogtesztje miatt megszívta, Jay meg nem igazán volt “jegyzett” bunyós, és egy csomó ideig a bulizáson kívül nem is csinált semmit, most kezdte ujraépíteni a karrierjét, Nate meg még kezdő, szoval fura lenne, hogy már egyből a 2 legnagyobb mma szervezetnél bunyóznának. De én is kíváncsi leszek, hogy szerepelhet e majd a sorozatban ténylegesen az ufc, vagy a bellator esetleg, mert emlegetni már emlegették őket, meg szerepeltek/nek is az ufc-hez köthető bunyósok, és más személyek is a sorozatban. Kenny Florian pl saját magát alakítja.:)

Amugy most nekem se tiszta, hogy most ez a 2 évad 20 részes, vagy 10? Van ahol azt írjak ez mid season finale volt, valahol meg hogy season 2 finale. Ha mid season finale volt, akkor gondolom nem kéne annyit várni a következő 10 részre. A winnie által belinkelt hír is elég zavaros, ha 20 részes a 2 évad akkor csak a 2 évadot rendelték be, a harmadikat nem.

Snoopyzit30 - 2016. 02. 08. 22:18

A sorozat honlapja alapján 20 részes az évad és ez midseason finálé volt és valóban nem kell annyit várni a folytatásra, elvileg tavasszal folytatják.

Tommy Drama - 2016. 02. 11. 09:47

Most látom a sorozat twitter oldalán írják, hogy nyáron folytatódik a 2 évad, tehát 20 részes, és nem kell őszig várni.:)

Balumedve - 2016. 02. 15. 10:07

Basszus, csak most értem magam utol a Kingdommal. Piszkosul jól sikerült ez az évad. Persze az elsővel sem volt semmi gond, de úgy érzem az idei kicsit erősebb volt. Az előző finálé kapcsán Superpityu megjegyezte, hogy a sorozat nem igazán használ cliffhangereket, ez idén is így volt, de azért most jóval több “elvarratlan”, függő szálat hagytak, főleg Kulina Papa karaktere körül, amit kíváncsian várok, hogyan visznek majd tovább.
Lehet, hogy nincs túl nagy igény rá, de azért én szívesen olvasnék egy kritikát a fináléról.

winnie - 2016. 02. 15. 10:10

nem az igány a lényeg, hátha a kritika fog rá igényt teremteni, hátha valaki belevág, vagy superpityu utoléri magát.

egy igazi szakember - 2016. 03. 03. 16:34

Az első évad tetszett.

A második nem csinált túl jó reklámot az MMA-nak.

Ilyen lehúzó, depis drámát rég láttam, egyáltalán nem tetszett ez az évad.

Snoopyzit30 - 2016. 05. 31. 21:28

Június 1-én folytatódik a 2. évad!!!

Snoopyzit30 - 2016. 07. 08. 20:12

Kicsit off a hír, de ha már bejelentették a 3. évadot (aminek nagyon örülünk!), akkor ide írom, hogy a sorozat fordítójától azt az infot kaptam, hogy legkorábban ősszel fog neki állni fordítani a 2. évad 2. felét, merthogy a fordítótársa kiszállt a projektből és neki akkor lesz csak ideje rá.

Snoopyzit30 - 2016. 08. 05. 10:49

Kijött már a felirat a 2×11-hez. Azt kell mondjam ez a sorozat továbbra is baromi jó. Kár, hogy nincs nagy nézőtábora, illetve, hogy nem nagyon beszélgetnek róla.

steelwolf - 2016. 08. 09. 22:38

2*12

Nate miért volt pipa ennyire Bobra? Ivott+összefeküdt férfival, nővel…

Reeka - 2016. 08. 23. 08:12

Én még csak a 2×08-at néztem meg, de imádom minden percét, iszonyat jó dráma, baromi jók és erősek a szereplők, és k**jó dumák vannak benne. Nekem még jobban bejön, mint az első évad.

Snoopyzit30 - 2016. 08. 26. 22:13

@steelwolf

Szerintem csak szimplán pipa volt, hogy bedrogozták az akarata ellenére, azért ez is elég durva. Most tök mindegy hogy ő meleg és lefeküdt pasival, nővel is, de ennyi erővel videóra is vehették volna akarata ellenére és azzal zsarolhatná később Bob. Ahogy mondta is Nate később, hogy a karrierjére is hatással lenne, hogyha kiderülne, hogy ő meleg, meg mondta is neki Bob asszisztense, hogy ha egyszer Bob magához láncolja valamivel, akkor nehéz szabadulni. Nate amúgy sem az a fajta, aki nagyon elviselné, hogy irányítani akarják. Ezt max. az apjának vagy a bátyjának hagyja, de talán még nekik sem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz