login |

Quantico: 3 rész után

2015. 10. 17. 20:21 - Írta: human

12 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

Huhh, végre túl vagyok ezen is. Biztos vagyok benne, ahogy a Blindspot-nál, úgy itt is akad bőven ellenvélemény majd, de részemről, akárcsak winnie esetében, ez a sorozat valószínűleg ennyi volt. Szerencsére olyan fordulatot hoztak, ami betette a kaput.

quantfin1

A pilotkritikában ott a sorozat alapja. Egy fiatal FBI ügynök flashback szerkezettel levizsgázik Quantico-ban, utána pedig a 9/11 óta végrehajtott legnagyobb amerikai terrorakcióval gyanúsítják. Ő pedig menekül, és be akarja bizonyítani ártatlanságát. Meg gondolom idővel még több robbantás terve előkerül majd.

Az a helyzet, hogy a “csaj menekül, odacsap, ha épp bajba kerül, és nyomoz”-szál még akár érdekes is lehetne. Bár mondjuk a 3. rész fordulata elkezdte azt is aláásni, de persze akár bele lehet látni mást is, például a már említett többi támadás kivédésének tervét. Ennek ellenére eléggé várható lépés volt.

quantfin2

Viszont mindeközben ami a kiképzésen játszódik az halálunalmas. Még csak a 3. résznél járunk, és már kifogytak az érdekes “feladatokból”, ehelyett egy olyan idióta tesztet kaptak a fiatalok, amin fél perc gondolkozással átmentek volna simán. Nekünk nézőknek semmi plusz infónk nem volt, de simán látszott, mire megy ki a játék, ezért rossz volt nézni, hogy 10 percet tököltek vele. A 2. részben még ötletesebbek voltak az írók.

Lássuk be: 1-2 apróságon kívül semmit nem adnak a flashback-ek a nézőnek. Bár egymásnak legalább adja a lovat a két szál, de ha jobban belegondolunk, akkor Quantico-ban még senkinek a története nem igazán érdekes. Van egy csomó titok, szappanos fordulat, nagy megtévesztés, de nem tudták érdekessé tenni a karaktereket. Pedig izzadnak velük rendesen.

quantfin3

Az egész sorozaton azt érzem, hogy ezt már láttam valahol, viszont semmi extra nincs, ami itt tartson a folytatásra, főleg miután megnéztem a 4. rész előzetesét.

12 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 10. 17. 19:02

az 1. rész után még azt hittem, hogy csak engem érintett meg valami rossz helyen, és mutogattam a pilot pozitív kritikáira, hogy a többségnek bejönne. de a 3. után kiderült, hogy nem, mert az valami döbbenetesen pocsék volt. és tippre már a kritikusok sem csápolnak.

kezdem a pozitívummal: ez nem grey’s academy, még mindig nincs benne szappan, érzelmi bénázás meg efféle. cserébe olyan párbeszédek vannak, amiktől falnak megyek. és, ha akarom fordulatos, bár szerintem inkább kiszámítható, hiszen az ember mindig arra gondol, hogy van valami trükk. (szerintem a 2. rész után nem csak én vágtam le, hogy a 3. részes fbi-os feladatnak is más lesz a lényege, mint amit mondanak. az okos fbi-osok bezzeg bekapták a csalit.)

az 1×03 döbbenet mélypont volt a 2,5-es kezdés és a 3/10-es második rész után max 1,5/10. hihetetlen mennyire melodráma, és ami a legrosszabb, tapló, idegesítő crybaby karakterekkel.

az egész sorozat egy folyamatos hiszti. valaki kérdez valamit, amire a válasz valami anyázás, vagy pikírt genyóság, és ennyi a jelenet. megint egy kérdés, megint valami patkány válasz, és vége a jelenetnek. lehet, hogy én vagyok érzékeny, de amit levágtak, az a parasztság csimborasszója volt. aztán meg besérültek egymásra. lol?

ami pedig a legszebb, hogy a végén megkapják a nagy elismerést, hogy mennyire összetartóak.

(azt azért megnéztem volna, hogy az egyik tesó hogy oldotta meg, hogy pont olyan monoklit csináljon, mint amilyet ő kapott. ha véletlenül az első ütés nem jön be, tovább csépeli. ha pedig túl nagyot üt, akkor baj van?:)

monti - 2015. 10. 17. 20:52

érdekes, részemről elég jó ahoz hogy várjam a következő részt

human - 2015. 10. 17. 21:24

szerintem a 3. részben már volt szappan (a másodikban is utaltak rá h mindketten szeretik a csávót), de ha a trailert megnézed akkor végképp jön a szexelés

Julian Plenti - 2015. 10. 17. 22:15

Rossz írók, rossz színészek, de legalább a sztori is rossz (és hiteltelen).
Nem nagyon kívánok ilyet, de remélem, hogy kaszálják.

Tomtaker - 2015. 10. 17. 22:22

A pilotot is alig bírtam végignézni, egyetértek a felettem lévő kommenttel, több elkaszált sorozat színészeit összegyűjtötték egy újabb reménytelen alkotásra.

pody - 2015. 10. 18. 00:34

en mar a masodik resz legelejen azt mondtam, hogy na jo koszi sracok, viszlat! Baromi gyenge

tomex - 2015. 10. 18. 11:43

Az egyetlen sorozat amit még nézek a nagy őszi premierekből. Ez nem feltétlen azt jelenti hogy jó, hanem inkabb azt h a többi az számomra még vállalhatatlanabb..

Deny - 2015. 10. 18. 16:58

Hát én továbbra is imádom, és így is marad. Nem mondom, hogy néhol nem kiszámítható, de engem ez nem zavar. Nagyon Shonda-feelingű az egész, és nálam az nyert ügy.

winnie - 2015. 10. 19. 07:30

deny:

“Hát én továbbra is imádom, és így is marad.”

ne mondj hülyeséget, mert ezzel lenullázod a véleményedet. mármint most azt írtad, hogy nézed. és akkor is néznéd, ha nem jó. ergó, lehet, hogy most sem az.

miért nem azt írod, hogy imádod és így is marad, amíg a sorozat is ilyen jó marad. annyian, de annyian leírták már egyes sorozatokról, hogy az a kedvencük, hogy aztán valami miatt 1-2-3 szezon után kaszálják. tudom, hogy vannak kivételek, de egyre kevesebb a zombinéző, akinek a torkán bármit le lehet nyomni, aki csak a cím miatt, és nem a tartalomért néz sorozatokat. csak nem vagy olyan, aki ha valamit pocséknak tart, tovább nézi. vagy nézi, és azzal áltatja magát, hogy imádja.

Sepuku - 2016. 02. 03. 12:51

Érdekes, most kezdtem el nézni a sorozatot és nyagyon tetszik. Kellemesen bugyuta, semmit nem lehet benne komolyan venni, és szerintem semmit nem gondolnak benne komolyan. Vagy ha igen, nem érdekel, mert szórakoztató. Olyan mint a mulatós zene, csak sorozatban. Az szememen be, a fülemen ki, nem is tudom igazán miről szól, de amig nézem, addig kellemes.

winnie - 2016. 02. 03. 13:02

sepuku: kár ennyire lenézni. szórakoztató terméknek szánják, de komolyan gondolják, valós problémákról és drámákról van szó benne, emberi életek a tétek, stb. viszont, ha csak ennyit ad, akkor lehet, hogy olyasmit kéne nézned, aminek minden pillanatát tátott szájjal nézed, vagy percről percre lenyűgöz. ez az egyik fülen be kategória túl sok képviselővel bír.

Kakadu - 2016. 10. 16. 13:34

Fura ez a sok negatív komment, én imádom. Nyilván sok a túlzás és a hiteltelen elem, de ez egy sorozat, nem egy dokumentumfilm. Amúgy megnéztem az FBI oldalán az Akadémiát, a felvételi feltételeket, az oktatást, és igen, hasonló.

Nekem bejön az érzelmi szál is, oké, néha sok a hiszti, de most komolyan: kiegyensúlyozott, reálisan gondolkodó, tök normális emberekről lehet jó sorozatot csinálni? Hát nem annyira…

Mondjuk Booth ügynök lehetne valami jobb pasas, de sebaj.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz