login |

Homeland: kezdett az 5. évad

2015. 10. 18. 20:12 - Írta: winnie

233 hozzászólás | kategória: kritika,

Szép kis hullámvasúttá vált a Homeland, ami azon kevés sorozatok közé tartozott, melyek már a premierjükkel a fanfavoritok közé került és eközben még a díjszezonban is megszedték magukat. Azonban ez a dicsmenet csak a 3. évadig tartott, ami olyan jól sikerült, hogy valamikor a 6-7. rész környékén meguntam a vergődést és kaszáltam a sorozatot.

He’s a martyr in paradise, and I’m stuck here.

Fastforward. A 4. évad elég jó kritikákat kapott, de nem nagyon volt kedvem visszatérni a “fool me once…”-elvre alapozva, de idővel beadtam nektek köszönhetően a derekamat, és nagyon jól tettem, én is csak beállni tudtam a sorba, remek kis évadot rittyentettek össze, egy nagyon erős, abszolút akciómentes lezárással. Ami után ugrottunk 2 évet, Németországba került a történet, és a színvonal továbbra is magas maradt. Nem feltétlenül díjátadó-kompatbilis, de élvezetes és igényes popcorn akció-thriller a’la 24.

Homeland - 5x01-08

Én naivan persze azt hittem, hogy az európai vonal azt jelenti, hogy az arab szál háttérbe kerül, már ami a helyszínt illeti, de erről szó sincs, hiszen már a második részben a libanoni-szíriai határon szambázott Carrie, szóval ami a Homeland-et illeti, a helyzet változatlan, és mégis nagyon más.

Carrie már nem CIA-s, biztonsági szakértőként dolgozik egy cégnél, Quinn, ugyan ott akarta hagyni a melóját, de most nyakig benne van ismét (és nem viccel), Saul pedig…, nos ő Saul maradt, más konfigurációban ugyan, de még mindig össze-összefutnak a szálak a kezében. A nagy kérdés, hogy neki milyen a kapcsolata az előbbi említett duóval.

Homeland - 5x01-03

A Homeland ismét csak próbál naprakész lenni, de meglepetésemre nem a terroristás szál a központi. Bár elég erős az ISA és Hezbollah jelenléte a sztoriban, a fő konfliktust egy megfigyelési botrány robbantja ki, ugyanis pár hacker lenyúlt olyan CIA-fájlokat, melyek amerikai közreműködéssel végrehajtott törvénytelen német megfigyeléseket lepleznek le.

Tehát (egyelőre?) nem valami überterrorista szolgáltatja a főszálat, hiszen Carrie mindössze saját főnökének bejrúti útját szervezi (ami elég izgalmasan alakul), miközben láthatjuk, hogy a régi ismerősök mennyire megváltoztak, legalábbis ami motivációikat és gondolkodásmódjukat, no meg tetteiket illeti, a sztorival együtt mondhatni a főszereplők karaktere is rebootot kapott. Nyilván egy ideig, mert idővel (amikor a szálak összefonódnak?) ismét a régiek lesznek, szerintem.

Homeland - 5x01-05

Az új szereplők közül nagy pozitívum, hogy visszahozták a 4. évadban megismert német csajt (Astrid, mint kiderült), arra viszont kíváncsi vagyok, hogy mi a tervük Miranda Otto állomásfőnökével az 5×02-ben történtek után – lehet, hogy ismét ő fogja Saul-t Carrie mellé sodorni?

A német férfivonal (Jonas és Düring) egyelőre még épülget, remélhetőleg azért nekik is szánnak komolyabb szerepet, és nem csak a magánéleti szálat fejlesztgetik velük. Az újságírócsajt meg végképp passzolom, nem feltétlenül szimpatikus, de hát ez a dolga, gondolom – meglátjuk, hogy merre indulnak el vele.

Homeland - 5x01-01

Már az 5×01 is abszolút bejött számomra, s bár nem tudtunk meg sokat, de simán vártam a folytatást, az 5×02-vel kiteljesedett a kép és minden irány világossá vált – egy dupla premiert igencsak megérdemelt volna a sorozat. A lényeg, hogy nagyon erős volt a kezdés, szokás szerint nem kímél senkit a sorozat, de persze nem beszólogatásról van szó, inkább odamondásokról, célozgatásról, erőteljes kritikus megközelítésről.

A teljes kép alapján egyébként igen érdekes szezon várható, még akkor is, ha az 5×02 végén a WTF (amire talán számítani lehetett a jelenet közben, de csakis azért, mert az ember tudta, hogy durvulni akarnak a készítők – vajon ki adta ki?) a papírforma szerint el fog halni (vagy éppen ezért nem?), de eddig az összes felvezetett szál izgalmasnak tűnik.

Homeland - 5x01-10

ui: Most komolyan, a főcím nagy csalódás volt. Nem vagyok spoilerfób, de elég sok mindent ellőtt az 5×02 elején az intró, annak, aki nézte. És annak is, aki csak hallgatta.

233 hozzászólás Ne habozz!

LoGi - 2015. 10. 18. 20:26

Én akkor csak “átzombultam” az intrót, mert nem rémlik semmi spoiler ^^ A felvezetett szálak engem is érdekelnek, jó volt az első 2 rész.

Nézőke - 2015. 10. 18. 21:04

..elég biztosra mehet a megbízó,mert egyből két országban is leadta a drótot,arra számítva,hogy Carrie hazarepül..azzal azonban nem számolt az illető,hogy Carrie minden akar lenni,csak családanya nem :D

viszont így elég hamar offolták a németországi Carrie szereplést…

összességében jó lesz ez,de még hiányzi ka WTF érzés…

Benzin - 2015. 10. 18. 21:12

Pedig talán valahol harmadik évad 6-7. (?) epizódja környékén maradt el végleg a roppant idegesítő Brody család és csökkent normál értékre a bipoláris káosz, úgyhogy nekem tetsző kiegyensúlyozott évad lett belőle.

A 4. évad még erősebb lett, elmaradt a tök felesleges családi nyáladzás és maradt a pőre kémdráma. Mondjuk az évad történetét egy orbitális marhasággal zárták le, de ennyi belefért.

winnie - 2015. 10. 18. 22:12

benzin: lehet, de már az is 2-3-mal több rész volt. a család nem tudom, mennyit volt, de…, most azt akartam írni, hogy engem főleg brody zavar, de nagyjából egy részben szerepelt addig talán, szóval nem tudom. visszolvasom magamat, hogy mi volt a bajom:)

a homelandben egyébként a családi szál mindig fontos volt, van és lesz, mint ahogy az érzelmi kötelékek is több szereplő között. az első két évad feleennyire sem lett volna érdekes azok nélkül a rétegek nélkül, amiket carrie, de főleg brody hozzátartózóihoz való viszonya adott – anélkül nem lett volna sok tét, csak sima akciósorozat. a kettejük románca cserébe nekem az 1×07 óta necces volt.

winnie - 2015. 10. 18. 22:13

Nézőke: biztos, hogy ugyanaz a megbízó? viszont a családanyaságra a vágy megvolt benne, mint ahogy azt az elmúlt két év mutatja:)

winnie - 2015. 10. 18. 22:15

logi: ne nézd a képeket:) pár mondat is fura volt előtudás nélkül, de olyan jeleneteket mutattak, amik carrie sorsára utalnak, s ezek közül nem egy még mindig nem volt, so, sejtetik, hogy mi lesz, pff. persze lehet, hogy eddig is ilyen volt. de ártalmatlanabbnak tűnt.

m76 - 2015. 10. 18. 22:22

Nekem rögtön BSG főcíme ugrott be miatta, azt kötelező volt áttekerni ha nem akartad szétspoilerezni az egész részt. Annyira azért ez még nem durva, de tény, hogy jobb lenne ha nem lenne.

bëiz - 2015. 10. 18. 23:18

Nagyon jól indult az évad, mind a két rész tetszett. Kíváncsi leszek mi jön, főleg a 2. rész végi csavart illetően. Az előző évad is nagyon jó volt, eddig ez is hozza a kvótát. :D Egyetlen bajom van: nekem egyelőre úgy tűnik, hogy a negyedik évad utolsó része egy filler volt és nem több. Kicsit zavaró… egy remek seasont zártak le egy látszólag oda nem illő, akciómentes családi drámával(??!!!??), aminek úgy tűnik semmi kihatása a most történő dolgokra. Értetlenül állok ez előtt, de mindegy, az említett részen már rég túl vagyunk. :D Jó lesz ez!

Hugi - 2015. 10. 18. 23:41

Mit jelent az, hogy “igényes popcorn”?
Ez valami műfaj? Teljesen lemaradtam.

winnie - 2015. 10. 19. 07:16

hugi: vannak igénytelen közönségfilmek és vannak igényesek. meg egyébként is, szinte mindenből lehet igényes és igénytelen.

winnie - 2015. 10. 19. 07:18

beiz: “aminek úgy tűnik semmi kihatása a most történő dolgokra.”

csak annak van kihatása, nem? szinte minden a 4. évados fináléból következik. ld. quinn sorsa, quinn és carrie kapcsolata, carrie és a cia szakítása, carrie és saul balhéja, dar adal hozzáállása, saul sorsa. sőt, mondhatni carrie menekülése is.

Shannen - 2015. 10. 19. 07:32

Már az előző évad is visszaadta a reményt, hogy tud még a Homeland igazán jó lenni,de az idei kezdés ezt még túl is szárnyalta. Erős volt az 5×01 is, szépen megmutatták ki hol tart, elkezdték felskiccelni a szálakat, aztán az 5×02-ben bele is csaptak valamennyire a lecsóba.
És igen, nem valószínű, hogy valaha is visszatérünk az első évados magasságokba, de még mindig roppant igényes a kivitelezés, a színészek remekelnek, továbbra is az írókon múlik, hogy legalább egy előző évados szintet hozzanak idén is.

A főcím pedig valóban spoileresebb az eddig megszokottabbnál, de annyira azért nem zavaró, mert olyan hú de nagy dolgokat eddig nem véltem még felfedezni benne, bár tény, hogy még mindig vannak benne olyan tisztán kivehető jelenetek és párbeszédek, amik még nem mentek le a részekben.

lostfanka - 2015. 10. 19. 09:47

Hamar focim az eddigi legjobb Homeland focim, ha spoileres ha nem:)

Remelem nem huzzak meg a titokban tenyleg beepultem szalat, mert az eleg hiteltelen lenne. Kivancsi vagyok hogy Saul hogyan jutott erre a dontesre, elvileg azert Carry nem igazan kozombos neki, illetve arra is kivancis leszek hogy Quinn mit fog tenni.

bëiz - 2015. 10. 19. 09:50

Én csak arra gondoltam, hogy így visszatekintve kicsit “kidobott órának” tűnik a S04E12.

Igazad lehet abban, amit írsz: “szinte minden a 4. évados fináléból következik…” – de mindezt talán elmesélhették volna máshogy is anno. Bennem Carrie kocsikázása maradt meg, illetve a drámázás az anyával (bevallom elég homályosak az emlékeim). Tavaly volt egy majdnem 10 pontos évad, amit lezártak egy lagymatag 6/10-el. Sok apróságot megmutattak (quinn sorsa, quinn és carrie kapcsolata, carrie és a cia szakítása, carrie és saul balhéja), de valahogy ezekre jutott szinte a legkevesebb idő.

Persze lehet ha újranézném, megkövetném magam, hiszen nem tudom percre pontosan lebontani mi minden történt. Mondom: bennem a kocsikázás, meg anyu maradt meg.

Mindenesetre az idei kezdés több mint bizalomgerjesztő. :)

Nézőke - 2015. 10. 19. 10:33

winnie: ezt abból gondolom,hogy amíg le nem adták a cetlit a postán, addig nem volt gond. Szinte egyszerre, egy időben kezdődtek a bajok, lásd: ha Carriet ki akarom előtte is csinálni,akkor miért nem akkor teszem,amikor alkudozik a saját főhadiszállásomon? ..és aznap került oda a cetli is, egybevág minden.

vajon miért nem kézzel írt cetli van? mert Saul csak kivette a bizonyítékot, az újságot pedig valaki más rakta oda, mert Terminátorunk felismerné hogyha más kézírás lenne.
Csak ezt már úgy vágják nekünk össze,mint a Walking Dead előzetest.

naughtyl - 2015. 10. 19. 14:59

5×03

Szent lócitrom. itt mindenki megőrült. ami nekünk természetesen nagyon jó.

kíváncsi vagyok milyen formában erősödik az Európai szál az Oroszok behozásával.
és valahogy, eddig minden karakter ellenszenves. de jó értelemben.

Tudom, a legégetőbb kérdés, de Carrie meg Quinn még nem kuffantottak, ugye? nem emlékszem.

a hűtőben a málnás Landliebe ott figyelt, és ha már Berlin, Felix is beugrott.

jöhet a folytatás.

_Peter - 2015. 10. 19. 15:41

Quinn átkapcsolt Jason Bourne módba, tök jó. És most húzok innen, mert a “mai” részt csak este látom.

Miss Keamy - 2015. 10. 19. 19:29

hopp bekaptam pár spoilert, én is spurizok innnen még nem láttam a 3. részt grrrrr.. (egyébként nagyon tetszetős az évadkezdés)

majomka - 2015. 10. 19. 19:49

és mi van ha fejlövést kap be? :D

_Peter - 2015. 10. 19. 21:20

Úristen az évadok során többször írtam, muszáj ismét:

Claire Danes egy zseni! Motherfucker :D
Azt hittem az ördög is megszólal belőle mint Eva Greenben a Penny Dreadfulban. Félelmetes alakítás, Crazy Carrie visszatért!

Saul és Dar Adal úristen mit kavarnak.

Quinn a változatosság kedvéért ma gyereket rabolt. A végén a párbajban is volt feszültség, Carrie gondolhatta volna a szöszi feje világítani fog.

Sok pozitív WTF, sok akció, sok aktuális téma utalás, jó lesz ez az évad úgy tűnik. Szerintem csak reggelre tudja összerakni az agyam mi is történik, Saul vajon milyen tervet talált ki, Quinn mit fog csinálni…

rio - 2015. 10. 19. 22:16

“Motherfucker” – hét idézete :D

_Peter - 2015. 10. 20. 09:51

A “brain reader” és a “big time nazi” is jó dumák voltak.

Miss Keamy - 2015. 10. 20. 20:31

fujj de nem tetszett az, hogy Saul összefekszik az állomásfőnök csajszival, aki mellesleg nem szimpi. a végén izgultam de annyira tudtam hogy Quinn a végén Carrie mögött lesz :D Claire Danes megint készült ezzel a résszel valamelyik díjátadóra :D kíváncsi leszek mi lesz ezután..tökjó hogy így pörög az évad.

bëiz - 2015. 10. 20. 22:27

Ez a poszt kikerül majd oldalra kibeszélőként?

Szuper rész volt a harmadik. :D Claire Danes szolidan akkorát játszott (konyhai jelenet pl.), hogy a következő 10 év emmyje sem lenne elég neki.

Jó ez az évad!

Dhomasson - 2015. 10. 21. 01:19

Szokásos Claire Danes “jelölő” rész idén is megvolt :)
Amúgy nagyon ígéretes évad. Tavaly azért az elejével voltak gondok, amíg a kölyökkel kavart, de idén belecsaptak a lecsóba. Szálak szépen összekuszálva minden fronton, minden fő karakterre érdekfeszítő történetszál jutott, és ismét van min agyalni.
És külön kiemelendő, mennyire hihetetlenül aktuálisak. Ha a következő részekben szó lesz arról, hogy az oroszok Assad maradása mellett vannak és emiatt bombáznak is, akkor elkezdhetünk gyanakodni, hogy valami nem oké a világban :)

f4sk4l@p - 2015. 10. 21. 01:25

No comment, belecsaptak a srácok a lecsóba. Peternek hányadik alkalommal target Carrie? Talán harmadik? Korábbi kérdésre: nem volt köztük semmi, illetve Peter volt (vagy még mindig) belezúgva Carriebe.
Ez a sorozat nem érdemli meg, hogy ne legyen helye a jobb oldali sávban …

Mala - 2015. 10. 21. 11:22

Ha sok lesz a komment, biztos visszakerül a jobb oldali sávba :)
Carrie is vonzódott Peterhez, csak mire erre rájött, már túl késő volt. Ez az új Hans (?) gyerek a mostani viselkedésével nem volt túl szimpi. Csak én gondolom úgy, hogy hamarosan megy a süllyesztőbe?

Miss Keamy - 2015. 10. 21. 12:22

nekem úgy jött le, csak Peter van oda Carrie-ért. fordítva nem éreztem sosem a vonzalmat. sztem teljesen jól reagált az új palija. talán annyival lehetett volna okosabb, hogy beleteszi a bogyókat a vízébe :) nyilván civilként átlátni azt, hogy ennyire valaki megakarja ölni ő sem gondolta a jelekből, szerető apukaként ment megmenteni a gyerekét..

naughtyl - 2015. 10. 21. 13:03

Megvilágosodtam. pedig szoktam emlékezni arra, amit nézek, de itt picit elvesztettem a fonalat.
Szerintem is csak Quinn részéről volt valamiféle beteges vonzódás, csupán a részletek estek ki.

Jonas lesz a németünk:D

amúgy ez a zsivány Carrie azt elfelejtette említeni schatz-inak, hogy ne direktbe próbálja meg bevetetni vele a bogyókat, mikor fullba nyomja a pszichót.

nem gondolom, hogy erre jobban fel lehetett volna készülni. eddig nincs vele baj. és kifejezetten szimpi, hogy rohant a gyerekért.

csodálatos jelenetek várnak ránk, amíg mind Carrie mind Quinn ennyire ki van készülve.

Mala - 2015. 10. 21. 13:37

Bocsánat, akkor Jonas :)
Nem a bogyós viselkedésére gondoltam, az teljesen érthető volt, sőt, szerintem nagyon jól megoldotta.
Inkább akkor történt valami, amikor rájött, hogy mennyi ember halála szárad Carrie lelkén. Ezen most lehet moralizálni, hogy megérdemelték-e vagy sem, de nekem ott, abban a pillanatban a reakciója nem volt szimpi. Mégis mit gondolt? Virágokat szedett, míg CIA-s volt és azért akarják megölni? :)
Ettől függetlenül pozitív a karaktere, de mégis úgy gondolom, el kell takarítani az útból, hogy legyen szabad út Peter felé. Valahogy az első pillanattól úgy éreztem, hogy nem fog végig Carrie mellett maradni.
Újból mindent szét fognak bombázni és Carrie élete megint csupa zűrzavar lesz.

bëiz - 2015. 10. 21. 13:37

“fullba nyomja a pszichót” XD

Egyedül én nézem otthon a Homelandet, de az utóbbi részben annyira letaglózott Claire Danes 1-1 jelenete, hogy azt mutogatom minden óvatlan errejárónak. XD

Azzal a dumával, hogy “Látjátok? Na ezt hívják színjátszásnak.”

Mala - 2015. 10. 21. 13:45

Ja, nekem sem tetszett Saul kapcsolata Allisonnal, valahogy nem passzolnak össze. Mi van a feleségével?
Nem békültek ki amikor visszajött?

Mala - 2015. 10. 21. 13:46

Pszicho Carrie mindenkit levesz a lábáról :)

Snoopyzit30 - 2015. 10. 21. 13:47

Nekem is nagyon bejött eddig az évad. A Homeland-nek bérelt helye van a jelenleg általam nézett sorozatok Top3-as listáján.
Ami furcsa volt az elején az Carrie óriási változása. Nem iszik alkoholt, templomba jár. Próbál jókislány lenni. Csak a tények sajnos makacs dolgok, Carrie ugyanis nem egy jó kislány. Valaki írta, hogy a pasija civil, szerintem egy bipoláris viselkedésére egy “nem” civil se biztos, hogy fel tud készülni. Ez egy olyan szélsőséges állapot, hogy aki nem ismeri az nem tudja. Magyarul azthiszem mániás depresszió a neve. Még anno a Vészhelyzet c. sorozatban volt az egyik nővér/orvos anyja ilyen beteg, ott évadokon keresztül kaptuk az arcunkba, hogy mit is jelent ez a betegség, bár ott egy sima családanya volt beteg nem egy CIA ügynök. Ez a része mindig is adott egy nagy pluszt a sorozatnak, hogy Carrie-nek van ez a betegsége.

Megmondom őszintén nekem most egyenlőre homályos, hogy Saul és Dar Adal mit terveznek, de az óriási csalódás lenne, ha Saul ki akarná nyíratni Carrie-t és az még nagyobb gond lenne, ha Quinn ezt meg is akarná tenni. Itt azonban szerintem egyik sem merül fel. Saul részéről azért, amit az állomásfőnöknek is mondott, hogy Dar Adalt 30 éves munkakapcsolat fűzi össze, így van Carrie-vel is, hogy ezer éve ismeri és Carrie nem tett semmi olyat, amivel halált érdemelhetne, legalábbis Saul szerint. Quinn, aki szerintem még most is simán szerelmes Carriebe, sosem ölné meg csak azért, mert egy cetlin “valaki” ezt üzeni neki.
Inkább elhinném Allisonról, hogy ő öletné meg Carrie-t és hogy csak érdekből fekszik le most Saul-lal.

Nagyon jó eddig ez a évad, hétről hétre egyre jobb és nem okoz csalódást. Most már egyértelmű Brody nélkül is van élet :))
10/10

naughtyl - 2015. 10. 21. 14:17

azon azért lepődtem meg, hogy kiakadt a sok halott miatt, mert előtte mondta, hogy ő világította át Carrie-t. oké, hogy ezek Top Secret dolgok, de csak nem gondolta, hogy csupán állatokat tenyészt a CIA embereként, egzotikus helyeken. de azért Ennyire azért ő sem számíthatott. szóval az sem hihetetlen, ha csak tényleg, az emberi oldaláról nézi az egészet.

amúgy úgy jöhet le, hogy védem, de Nem! tőlem is mehet.

a Saul dolog nekem sem tetszik. remélem mindenki csak mocskos hátsó szándékkal ugrott ágyba.

Dave - 2015. 10. 21. 15:41

Ez megint egy ilyen tipikus Homeland -es nyugis rész volt. Jó értelemben!
Hullámvölgyes epizódok, hú de hiányzott már.
Többek közt Aayan halála nem csoda hogy megrázta, az mekkora húzás volt. WOW

Marcello - 2015. 10. 21. 16:49

Úgy néz ki, folytatódik a tavaly ismét felépített színvonal, iszonyat erős részeket kapunk idén is, és egyre csak jobb lesz. A harmadik epizód végén elfogott az a klasszikus Homeland-féle gyomorgörcs, amit pl. az első évad minden egyes jelenetén éreztem, vagy tavaly, amikor Sault szöktették… A kiváló színészi játék mellett még a zene is rádob szerintem rengeteg lapáttal: olyan kimért és méltóságteljes tempójú dallamokat tesznek a snittek alá, hogy önmagában is elkap egy bizonyos fajta borzongás. Még mindig a kedvencek közt szerepel nálam a Homeland, elképesztően várom a folytatást.

Zora - 2015. 10. 21. 19:38

5×03

Nagyon tetszik! Jó csavarosak a történetek, majd kell az utolsó rész, hogy megvilágosodjak!
Ami még tetszik, hogy hogy valódi német nyelvűeket szerződtettek német karakterekhez – csak gondolom, nem néztem imdb-t, hanem német nyelvterületen élek.
Mert sokszor illúzióromboló, ha angol akcentusú pap beszél pl német misén…
Tényleg fura, vajon ki akarja Carrie-t – nem is tudom: holtan látni? Mert nem vagyok benne biztos.

Valami csudaszép kislányt találtak Franny szerepére.

Ja, és az aktualitása megdöbbentő: szerintem egyszerűbb ezt a sorozatot nézni, mint naponta a híreket… :-DDDD
Tényleg: mikor volt a forgatás?

Ja, és Peter és Carrie jöjjenek össze! – ezt az örök romantikus énem szúrta ide.

Ancsa - 2015. 10. 21. 23:00

Az utolsó pár perc… és a lövés… Anyám borogass! Ez még csak három rész, mi jön még? Simán meg lehet szavazni heti kedvencnek.

f4sk4l@p - 2015. 10. 22. 01:12

Szerintem a jó öreg Saul már megint trükközik valamin. Először elküldi a berini vezetőt aztán meg azt mondja “bassza meg még se te mész”, erről eszembe jut a régi mondás: a barátaidat távol tarthatod magadtól de az ellenségeidet nem.Hát Saul elég közel engedte a csajt :)
Más: érdekes a hacker srác szerepe is, még azt is el tudom képzelni, hogy kettős játékot űz, gondoljatok bele egy ISIS-es hacker hová szeretne legjobban bejutni? Hát persze hogy a cia-hez, csinált egy kamuvideót a népszerű iszlám toborzó oldalra, megvárta,hogy ráharapjanak a cia emberei és Tadaam már be is támadta őket.Ráadásul nem is tudjuk, hogy a német balhén kívül milyen cuccokat sikerült neki letölteni, ezt támasztja alá, hogy mereven elzárkózott a piacra dobástól.Szóval ez is elég érdekes szál lesz.
Peterről egy percig sem gondoltam hogy Carriet ki akarja csinálni, ez egy kis lebegtetés volt a készítők részéről, hogy mi most jól azt higyjük micsoda leszámolás készül (previous on homeland rész elején, külön kiemelték Saul instrukcióit Peterhez ).Valószínűleg Peter is vágja hogy a parancs nem jöhet Saultól, vagy ha Saultól jött, akkor nem mint likvidálandó személy, hanem megvédendő személyként target. Várjuk angyon a negyedik részt.Kijelenthetem hogy a nagyon erős negyedik évad után is tudnak még a srácok feszültséget generálni. Tavaly írtam kb ugyanekkor , hogy Homeland is back, most se tudok mást írni. Le a kalappal a készítők előtt.

Néma Harcsa - 2015. 10. 22. 14:09

A 3. évad borzalmas volt, de az előző (az utolsó részt leszámítva) és ez pofás kis thriller.
Vicces, hogy Quinn karaktere/módszerei közelebb állnak az eredeti videójátékos Agent 47-figurához, mint amik az új Hitman-filmben láthatóak ugyanezzel a színésszel.

roni - 2015. 10. 23. 10:50

Néma Harcsa, az első résszel abszolút egyetértek.

A másodikhoz a kérdés (OFF topik): Tényleg olyan borzasztó a Hitman, mint sokan írják, vagy csak ez a ‘videó kontra új film’ különbség csapja ki a biztosítékot itt-ott?

Néma Harcsa - 2015. 10. 23. 17:52

Roni, önálló akciófilmként is gyenge, ám a biztosíték kicsapódását ez és a az alapvetően lopakodós játék szellemétől való csúnya elrugaszkodás (ott ugye akkor magas a rankinged, ha csak a célpontot ölöd meg, lehetőleg balesetnek álcázva, stb.) együtt okozták. OFF vége.

roni - 2015. 10. 24. 11:20

Köszi!

Zora - 2015. 10. 24. 16:00

Ja, ami még furcsa: mindenki meg van róla győződve, hogy Carrie áll a hackertámadás mögött. Az újságíró csaj eltűnt 2 órájára is azt mondták, hogy biztos Carrie-vel volt.

A két megbízás nem jöhetett ugyanattól az embertől, hiszen a menekülttáborban rögtön meghalt volna, míg Berlinben nem ez volt a parancs.
Ja: és mi van, ha C fogja magát és a lányával visszamegy az államokba? Hiszen még azt sem tudták lenyomozni, hol van, meg hogy a lányát felrakta Düring magángépére.
Szóval, ha visszamegy, akkor nem tudják elkapni.

Tr7 - 2015. 10. 26. 08:35

Hat a negyedik resz is jol odabaszott.

Anthonz - 2015. 10. 26. 09:25

Szerintem azzal, hogy Saul Allisonnal kavar azt akarják bemtuatni, hogy mennyire megváltozott. De majd kiderül, várom már legyen vége a melónak nézzem meg a 4. részt :)

Rammschein - 2015. 10. 26. 12:10

Egy picit lehetett érezni, hogy Allsion simán benne lehet a buliban + végén a repülőt is szerintem…

Piszkosfred - 2015. 10. 26. 12:16

Igen, igy utolag vegiggondolva tenyleg voltak jelei. Nagyon eros resz volt, es nem csak a cliffhanger miatt..

Rammschein - 2015. 10. 26. 12:48

Mondjuk a cliffet perpill nem tudjuk ki csinálta, de biztos nem a kedves CIA (mert Saulék is csak pislogtak), én az izraeliekre szavazok.

roni - 2015. 10. 26. 15:58

4. rész tényleg odacsapott. Rammschein mellé csatlakozom be, hozzátéve, h Allison is izraeli ügynök, az oroszokkal csak takaríttat. Annyival tudom alátámasztani, hogy az izraeli nagykövet(?) lakásán furcsa pillantásokat vetett, nem simábn ‘Saul nője’ volt.

Ha valakit érdekel ez a vonal, a szakértők megint megírják mi nem állja meg a helyét a részben. Nekem csak a paróka fájt ezek közül, de az nagyon. Meg hogy Carrie nem rakta össze(?!), h Saul nem Quinnt küldené rá. ‘Homeland’ Season 5, Episode 4: An Intelligence Expert Weighs In

domewalker - 2015. 10. 26. 17:05

Ütős rész lett a negyedik is. Mondjuk én pl teszek rá hogy a gép kinek a műve volt, egyelőre inkább a postafiókos szál érdekel, aztán úgyis egybefutnak majd :)

gio - 2015. 10. 26. 17:25

Allison orosz kém, az oroszoknak pedig erősen érdekében áll megtartani Asszadot. ahogy IRL is, a sorozatban is.

_Peter - 2015. 10. 26. 21:13

Oroszok :D jól csavarták a dolgokat és tök jó így nézni IRL most járt Assad Moszkvában. Sault rendesen palira vette a nő, de a robbanás után csak elkezd gyanakodni tégla van a CIA-ben.
Jó ez az évad, kezdtek a szokásos arab témával, a német politikával, aztán most már hirtelen amerikai-orosz hidegháborús kémjátszma. Mindnek a közepén Saul, Quinn, Carrie.

Quinn és Carrie akcióban tetszett. Egyedül az zavart milyen bérgyilkos használja kód nélkül a telefonját, sőt kezdjük ott üresnek kellett volna lennie. Hát nem bír megjegyezni egy számot?
Másik ami furcsa volt múltkor Carrie német barátja mit csodálkozik a munkáján, tudta Irakban és Afganisztánban volt CIA fejes egy elvileg értelmes ügyvéd tudhatná az mivel jár.

Shannen - 2015. 10. 26. 21:55

Kemény egy rész volt ez a 4. is.
Kár, hogy azt, hogy Allison a hunyó, már a rész elejétől érezni lehetett, de azért így is elég ütős volt, leginkább a repülőgép miatt, mert amögött is tuti ő van valahogy.

És nyilván évek óta ráhúzható a sorozatra a 24-párhuzam, de én most éreztem először úgy igazán, hogy mintha egy az egyben egy 24 részt látnék. Ez se nem pozitív, se nem negatív önmagában, egyszerűen a szálak most nagyon hasonlóan tipikusan kavarodnak, de a lényeg, hogy összességében baromi szórakoztató az egész.

Mindig jó látni, ha egy sorozat egy vagy akár több évados mélyrepülés után képes megújulni és a néző újra örülhet, hogy nézheti. Messze még az évad vége persze, de ha így folytatják, annak minden bizonnyal jó vége lesz.

danNN - 2015. 10. 26. 23:38

Ebből milyen gecijó sorozat lett már!

fireblade - 2015. 10. 27. 00:32

Ez nagyon ütős cucc lett..simán No1
és ami még jó benne, hogy nagyjából aktuális a téma is benne…jól keverik benne a fikciót a napi világ politikai történésekkel.
Ruszkik meg durván intézik, ahogy szokták..

Anthonz - 2015. 10. 27. 09:52

A ruszkik rájöhettek a dologra a megszerzett CIA-s papírokból is nem? (bár mondjuk elég gyorsan kellett volna dolgozzanak, fene se tudja). Kicsit erősnek tűnik, hogy Allison orosz kém legyen, inkább csak jó az álcája nem? Habár ő az egész keleti blokk “felelőse” szóval lehet beszervezték. De akkor is kicsit durva, hogy Saul ott áll 2 méterre tőle és ő meg elkezd oroszul beszélni a telefonon.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 27. 14:18

A 4. rész megint nagyon, de nagyon jó volt.

Örülök, hogy mind a 3 tippem bejött. 1) Quinn természetesen nem ölné meg Carrie-t, csak azért, mert Saul ezt kéri. 2) valójában nem is Saul akarja megöletni Carrie-t, mert ha ő akarná megöletni, akkor miért nyíratná ki Quinnt+ Saul nem Quinn-t küldené Carrie-re 3) Allison akarja megöletni Carriet.

Ha Allison orosz kém, az tényleg erős lenne és tetszett a cliff is (Saul reakciója). Rögtön az jutott eszembe, hogy Youseff lánya megúszta a műtét utáni lábadozást (na jó, ez morbid).

Snoopyzit30 - 2015. 10. 27. 14:21

Még valami, egy kérdés. Carrie vajon felismerte Allison hangját a telefonba? Kiváncsi vagyok Quinn-t látja-e valami orvos vagy vele mi lesz, úgy értem, így jó pár hét mire felgyógyulna (ha és egyáltalán), szóval a szereplő gondolom nem lesz ágyhoz kötve az évad maradék részében.

Miss Keamy - 2015. 10. 27. 18:40

szerintem felismerte, nem csak annyit mondott a telefonba Allison hogy “da”, hanem utána azért kérdezett is. innen lesz érdekes a játszma, vajon carrie és quinn szólnak -e saul-nak (szólnak e szólnak :D). a repcsis dolog annyira nem izgat. tényleg baromi jó ez az évad :)

Ledita - 2015. 10. 27. 19:17

Nekem is nagyon tetszik eddig az évad, az előző évaddal egyetemben, tök jól tettem, hogy nem kaszáltam el a harmadik évadnál. :D
Én is ugyanezen filóztam, hogy akkor most Quinn ágyhoz lesz kötve az évad végéig, vagy beveszi a sorozatos gyógy-bigyót, amivel 2 rész múlva már kommandózik? :D
Jah és igazatok van, az a barna paróka borzasztó volt. :D :D

_Peter - 2015. 10. 27. 19:58

Nem vagyok olyan kemény, de mint jelenlévő Peter szerintem kutyabaja se lesz Quinnek. A sorozatos varázsige már elhangzott: tisztán ment át a golyó. Simán kommandózhat ettől. Kicsit majd sziszeg persze, hogy Carrie adjon rá puszit aztán kész.

A paróka tényleg rémes és attól még felismerhető. Főleg a sorozatos számítógépekkel, egy fekete-fehér fél megapixeles utcai kamera képét is felnagyítják százszorosan és az arcfelismerő program már csipog is. :)

Nem nézem vissza de oroszok helyett esetleg Izrael is esélyes: a vacsoránál az izraeli fejes nem olyasmit magyarázott Saulnak, hogy ők nem akarják a jenkik eltakarítsák Assadot? Mert nekik megfelel az arabok ölik egymást felállás. Szóval lehet a repülőt a Moszad robbantotta fel, hogy Assad maradjon. Viszont ugyanekkor a beszélgetésnél az orosz kém Allison nagyon nézett mikor a tábornokról dumáltak és felszállás előtt ő adta a cigit. (bombát?)

bëiz - 2015. 10. 27. 21:17

A Homeland tündököl. :) A legutóbbi karakterközpontú rész után, most kaptunk egy vérbeli kémfilmet. Keverik, kavarják a szálakat rendesen, meglátjuk, hová futnak ki a dolgok. Jó volt, szerintem megint megvan a hét epizódja.

Dave - 2015. 10. 27. 21:54

A bombát Allison tette a gépre….a cigi volt az, amit a tábornoknak adott gondolom.

carpediem - 2015. 10. 28. 00:58

szerintem Saul pontosan tudta, hogy carrie célpont lesz és éppen azért küldte rá Quinnt hogy ő úgysem fogja megölni, hanem vele lesz a legnagyobb biztonságban. csak saul nem számolt alisonnal, aki ezt megneszelte vagy szimplán tudta ki a cél, saul hátsó szándéka nélkül is kinyiratta quinnt is. persze logikus lenne hogy mindkettő mögött ő áll, de az túl egyszerű jó-gonosz játék lenne. repülő felrobbantása mögött viszont szerintem nem a csaj van. az igazi fő gonosz viszont még hiányzik a sztoriból, mármint akinek valóban carrie a célja.
vlaahol Dar adal is benne lesz erősen sejtésem szerint vagy a repülőgép sztoriban vagy carrie kiiktatásában.
quinn meg lázasan kipihenje magát, majd szerelmet vall míg carrie akciózik

sanddio - 2015. 10. 28. 10:53

Mindenesetre a rész végén egy kicsit értelmet nyert a következő rész címe: Better Call Saul:)

Snoopyzit30 - 2015. 10. 28. 10:57

Szerintem nem a cigi volt a bomba. Nem vagyok szakértő, de egy repülőgép felrobbantásához szerintem több robbanószer kell, mint ami egy cigisdobozban elfér. Aztán lehet, hogy már itt is olyan a technika, hogy egy mikrochip méretű bomba felrobbant egy repülőt, nem tudom.
Az izraeliekre én is inkább tippelnék, de ha a CIA teljes titokban kapcsolta le Youseff-et, akkor azt az izraeliek honnan tudták meg. Ennek egyébként valami utózöngéje kell legyen az átlagpolgárok miatt is, azért 1-2 civil biztos látta, ahogy egy repülő felrobban az égen, nem?
Ezeken a kérdéseken egy profi biztos röhögne.
Valaki korábban már benyomott egy linket ezekről, de mivel angolul van én kb. az 1/3-át értettem. Ha valaki pár mondatban leírná, hogy miről szól azt megköszönném.

http://blogs.wsj.com/speakeasy/2015/10/25/homeland-season-5-episode-4-an-intelligence-expert-weighs-in/?mod=yahoo_hs

Ancsa - 2015. 10. 28. 14:25

Durván ütős volt ez a rész is. Olvasom a kommentekben a találgatásokat, hogy ki-kivel van, nekem is az izraeliek jutottak eszembe, mint akik oda tették a bombát, de majd kiderül.
Leginkább a Quinnre került extra szellőző-nyílás érdekel, remélem nem murdel meg miatta, de azért egy Jack Bauer féle csont nélküli felugrás és továbbszaladás elég hiteltelen lenne.

Saul meg majd szerepelhet az “Egy ágyban az ellenséggel” második részében :P

Rammschein - 2015. 10. 28. 18:03

Az a rész címe, hogy Better Call Saul? x””D ezek de dinkák! :D én díjazom :)

Egyébként én korábban nem is gondoltam, hogy Allison mondjuk ruszki kém (pedig hát oroszul beszél omg), de simán lehet… (Majd Saul jól pofára esik vele, mikor rájön, hogy kivel alszik esténként…mert most még biztos nem tudja, mit kavar…)

kenza - 2015. 10. 28. 21:39

Snoopyzit30; nem vagyok egy nagy kiraly fordito de gyorsan leirtam pontokba szedve, nagyjabol a szakerto szerint hiteltelen jelenetek;

5 eves gyereket nem.fognak bantani ez baromsag, tipikus Hollywoodi legenda

Carrienek igaza van h Saul nem akarna megolni- de akkor se Quinnt kuldene ra–> ez meg Quinmek juthatott volna eszebe es ki is talalhatta volna belole h ha ezt a parancsot nem saultol kapta akkor nem is kene teljesiteni

Frannynek kuldott videot a muhalalrol keszult kep utan felvenni majd azett aggodni h jaj mit mond benne carrie- baromsag, inkabb a kronologia miatt aggodna..plusz ugyanazt a ruhat hordja carrie

Hat a fake death is nevetseges -sztem ez no comment -a ver az arcon ..ennel tobbet akarna a CIA, IRL pl. Levagott ujjat lenyomatert vagy szemgolyot retinavizsgalatert..ezeket egy postafiokba siman be lehetne tenni.

A paroka is baromi unprofi minimum egy smink kene de ezt Carrienek mar bakker tudnia kene( amugy mimdig is idegesitett mennyire benan csinalja ezt a “beolvadas ” dolgot terepen is..siman burkat vennek a helyebe elozo evadokban pl.)

Hiaba avatkozik ennyire a CIA a kulpolitikaba nem sul el tul jol legyobbszor; ott van Iran, oroszok , hezbollah akiknek azert van egy pici beleszolasuk Assad marad e vagy sem.

Es vegul; a kemkedesert orokte lecsukhatnak tehat egy ugynok nem szeretne ha rajtakapjak ezert a valosagban ovatos lenne, foleg az oroszok akik ebben sokkal jobbak ennel…
Es IRL biztos nem oltek volna meg Korzit aki info forras lehetett volna nekik. Lefizettek volna hogy halgasson vagy max ongyilkossagnak alcaztak volna.
Titkosugynok nem akar zajt csapni, rendoroket , nyomozast…
Ez igy tipikud Hollywood volt a megolt csajjal a lakasan.

kenza - 2015. 10. 28. 21:49

Amugy szerintem se Allison van a repcsi mogott..azert 3 fele ne kemkedjen mar meg Izraelnek is..es igen a zsidoknak jo h az arabok,kurdok, muszlimok irtjak egymast ..a valosagban is.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 29. 09:50

kenza! Nagyon köszönöm!

bëiz - 2015. 10. 29. 12:31

Nem akarok okosabbnak tűnni egy szakértőnél (és nem is vagyok), de a kifogásolt részeket a filmes dramaturgia alapján meg lehet bocsátani.

“5 eves gyereket nem fognak bantani” – annyira össze vannak kavarodva a szálak, hogy korántsem biztos, hogy a CIA miatt kell óvni Frannyt. A filmes logika megengedi, hogy igenis baja eshet (Quinn is egy gyerek segítségével férkőzött Carriehez… csak tapasztalatból beszélt.)

“Carrienek igaza van h Saul nem akarna megolni- de akkor se Quinnt kuldene ra…” – Mi van, ha Saul tudta, hogy Quinn úgysem nem ölné meg Carriet és éppen ezért küldte rá? Vagy ha nem is Saul küldte, akkor is Quinn a lehető legjobb dolgot tette: felkereste Carriet és figyelmeztette, megmentette, próbálja elrejteni.

“Frannynek kuldott videot a muhalalrol keszult kep utan felvenni majd azett aggodni…” – szerintem át lehet állítani az időt a kamerán. Nem a legegyszerűbb időbeállításra gondolok, hanem bele lehet nyúlni szoftveresen: holnap délelőtt is készíthetek egy 2004-es felvételt, csak arra kell figyelnem, hogy létezzen 2004-ben az a márka (készülék, memóriakártya) amit használok . :)

Hat a fake death is nevetseges …ennel tobbet akarna a CIA, IRL… – Ez OK!

“A paroka is baromi unprofi minimum egy smink kene…” – Szintén OK! Bár tényleg más karaktert ad az arcának az a paróka, de elfogadom, hogy ez túl egyszerű. :)

“Hiaba avatkozik ennyire a CIA a kulpolitikaba nem sul el tul jol legyobbszor” – OK!

“a kemkedesert orokte lecsukhatnak tehat egy ugynok nem szeretne ha rajtakapjak…” – Itt a dramaturgia majdnem mindent megenged. Mondjuk elvarrták a szálakat. Vagy nekik ez csak egy sokadlagos ügy, igazából más kapura játszanak.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 29. 13:56

@bëiz: a szakértők nem akarnak semmit magyarázni a dramaturgiával, szóval szerintük is biztos jó sorozat a Homeland, egyszerűen minden rész után megírják, hogy milyen égbekiáltó hülyeségeket írnak bele, mert ez Hollywood és el kell adni a ‘terméket’.
A hivatkozott cikk egyébként nagyon hosszú és terjedelmes, részletesen kitér mindenre. kenza csak a kedvemért rövidítette/egyszerűsítette le, mivel nem éppen perfekt az angol tudásom.

Quantumleap - 2015. 10. 30. 07:18

kenza: “Hat a fake death is nevetseges -sztem ez no comment -a ver az arcon ..ennel tobbet akarna a CIA, IRL pl. Levagott ujjat lenyomatert vagy szemgolyot retinavizsgalatert..ezeket egy postafiokba siman be lehetne tenni.”

Na igen. Ott van az Alias sorozat, ami ugye jóval b-kategóriásabb, gagyibb, és valóságtól elrugaszkodottabb. Ott is volt egy ilyen eset, hogy valakinek álfotózták a halálát, de ott a megbízó kért egy levágott ujjat is. És meg kellett tenniük, hiába tiltakozott az illető. Bár ott ugye evvel, és talán 1 vagy 2 másik dologgal ki is merült az összetett karakterábrázolás, abban a sorozatban a CIA-t az esetek többségében úgy ábrázolták, mint nemeslelkű erkölcsös jófiúk gyülekezetét, akik elintézik a rosszakat.

fireblade - 2015. 10. 31. 00:05

@kenza .

Nem szívesen mennék bele szakmai dolgokba, de az hogy
nem bántanak 5 éves gyerekeket..nevetséges, és téves..
Irakban 1-3 évesekre kötnek rá 1-2 kg plasztikot és úgy küldik ki az útra a teherautók elé..
4-8 éveseket úgy ölnek meg arrafelé (afrika majd minden részén, ahol háború meg ilyenek vannak) mint te legyet csapnál le..simán élve kibelezik ha arra van szükség..hadd ne meséljek miket láttam..
A kém és hírszerzés mocskos világában, is ilyen durván játszanak, főleg az iszlám fanatikusok..de azért az USa és Eu elhárítást se kell félteni..MOSZADrol nem is beszélve..
bárkit megölnek, megkínoznak..1-90 évesig :)
.
az álcázás, bármilyen nevetségesen hangzik, bezony elég egy paróka..ugyanis nem személyesen néznek meg mindenkit, mert az lehetetlen, hanem arcfelismerő programok futnak reptereken, pályaudvarokon, térfigyelő kamerákon..és ezeket meg lehet téveszteni, akár ilyen egyszerűen is..persze, aztán lehet bonyolítani, ha szükséges..
.
ez a bizonyítékosdi, teljesen hülyeség ebben igazad van, de nem azért..mert semmilyen ilyesféle dolgot nem kérnek..ha kiiktatnak valakit, akkor annak a hulláját ott kell hagyni valahol, és azt szépen azonosítják majd a megtaláló szervek..ha meg nem akarják megtaláltatni, akkor bezony..megbíznak az “ügyintézőben” aki kipróbált,és profi majd eltünteti.
nem kérnek semmi “bizonyítékot”

Az hogy Quinn tudta és sejtette hogy nem Saul küldte rá, szerintem bizonyítja hogy nem ölte meg Carriet.
egyértelmű volt, hogy neki azért bizonyítania kell, hogy ne keressék Carriet, és léphessenek..ez korrekt volt.

hát az oroszok érdekes kérdés…nekik azért van az a rossz szokásuk, hogy feleslegesen iktatnak ki sokszor személyeket..pedig van egy íratlan szabály a kémek világában..hogy nem öldöklünk, csak ha nagyon muszáj..mert ha minden titkosszolgálat a másik embereinek a megölésével foglalkozna…nem jutna idő a rendes munkára :)
komolyan van ilyen “szabály” :):)

Benzin - 2015. 10. 31. 10:27

– laikusként azt gondolnám, hogy a titkoszolgálatok titkos operatív szabályai titkosak, azért titkoszolgálatok

– az a paróka! anyám borogass, kész voltam tőle :D

– nem lennék meglepve, ha ez az egész “iktassuk ki Carriet” kupleráj egy Saul / Dar Adal konspiráció része lenne: kettős ügynökök, oroszok, gonosz arabok és egyéb terroristák pusztuljanak!

fireblade - 2015. 10. 31. 10:59

Szerintem Saul/Dar Adal egy kis izraeli befolyással dolgozik, vagy csak egyikük, és ott másak a prioritások :)

ha az első sorodat nekem címezted, amiről írtam, az csak a felszín egy kicsike része :)
nem nagy titkok ezek..

Snoopyzit30 - 2015. 10. 31. 11:29

@fireblade

Miért kenzának mondjátok a tutit, amikor ő csak egy általam kért cikket fordított le???? Ha feljebb tekersz a kommentek között, akkor ott van a cikk angolul, amit szakértők írtak. Szerintem velük kellene “veszekedni” szakmai ügyben.

fireblade - 2015. 10. 31. 11:37

@Snoopyzit30:

csak beírtam a véleményem..akit érdekel, és rá vonatkozik, elolvassa…..vagy nem :) kenzának köszönet a fordításért..

hát, ha ilyet mondtak a “szakértők” akkor én kételkednék :)

Malachi - 2015. 11. 02. 14:55

nekem csak annyi esett le, hogy Saul mostani CIA-s szeretője halálosan féltékeny Carrie-re és ezért akarja/akarta kinyírni. valahogy hozzájutott (a postás muki segítségével) a postafiókhoz, és Saul tudta nélkül odatette a hamis megbízást Quinnek. Quinn ugye új telefont is kapott, gondolom benne a számmal, ahová automatikusan megy a kép a bizonyítékkal, szóval Saul ezért nem tudhat semmit az egészről. nemsokára megnézem az ötödik részt, hátha kiderül valami. :) a repülőről tippem sincs, hogy ki robbanthatta fel.

Dob - 2015. 11. 02. 19:25

az új rész címe: “Better Call Saul”. Ez jó poén!

Aredhel - 2015. 11. 02. 22:18

Míg a múlthetin szétizgultam magam és ujjongtam Carrie és Quinn egymásra találásán, most csalódnom kellett. Olyan időhúzó rész volt ez. Szinte semmi nem történt. Egyedül Astrid tevékenykedése és Quinn szenvedése volt jól megoldva. Azt hittem legalább Saulhoz valahogy eljut a kép a halott Carrie-ről, azt elezd gyászolni és nyomozni, akkor megtudja, hogy lövöldözés volt a Postánál és Quinn MIA. Szerettem volna látni, hogy hogyan reagál ebben a helyzetben Saul. De ezt mind skippeljük, mert megy a sz@rkavarás nagyban. Ami persze fontos, meg minden, de én a karakterek és a köztük lévő viszonyok/érzelmek miatt nézem ezt a sorozatot. Persze a thriller is kell köré, de mégiscsak…

Dave - 2015. 11. 03. 07:39

Amikor a heti rész elején Carrie mondja a parkolóban Astridnak, hogy “it is me”.. ☺
Azon visítottam. Hát ki a rossebb nem ismerné fel egy nyüves paróka miatt?

bëiz - 2015. 11. 03. 21:47

Átvezető rész? Kell ilyen is. Nem volt vele baj, de nem is nagyon történt semmi. Megtudtunk ezt-azt, Quinn szenvedett egy sort, és épp most lesz érdekes, hisz Carrie meg Saul egy autóba kerültek. :) Csalódottnak nem nevezném magam, az ilyen részek darálva fel sem tűnnek, de most hetiben kicsit kevés volt.

A paróka dologhoz: nevetünk rajta, de kitartok amellett, hogy más karaktert ad az arcának. Egy pillantás során a félhomály parkolóban hirtelen nem lehet felismerni + nem is volt napi kapcsolatban azzal a nővel. Arról nem is beszélve, hogy utcán, tömegben ember legyen a talpán aki kiszúrja. Ha a színésznő itt lófrálna Budapestn egy ilyen parókában én elmennék mellette simán. :) Bár a kamerák miatt beszerzett egy maszkot azért :)

Az a duma tetszett (nem tudom szó szerint idézni most), mikor a fickó mondta Quinnek, hogy sosem hozná magá ilyen helyzetbe erre Q vigyorogva mondta, hogy már régen ebben a helyzetben van. :)

Ano - 2015. 11. 03. 22:29

Vicces ez a paroka dolog, de 1 kicsit tenyleg mas karaktert ad a Carrie arcanak. Mondjuk szegeny mit tehetne meg? Ragasszon albajszot? :D

Saul – Etai beszelgetes:
“We didn’t do it, Saul. We didn’t murder the general you never met to discuss the coup that you weren’t planning.” :)

Ancsa - 2015. 11. 03. 22:44

Mi az, senki nem aggódik amiatt, hogy Quinn esetleg nem ússza meg?? Én azért alaposan gyűrögetem a papírzsepimet jövő hétig, hogy akkor most mi lesz vele…

Ano - 2015. 11. 03. 22:50

Valamiert en nem ereztem azt, hogy a Quinn eletveszelyben lenne. Marmint a valo eletben abban lenne, de nekem igy a sorozatban nem jott az at, hogy most meghalna.

Dhomasson - 2015. 11. 03. 23:03

Engem egy picit zavar, hogy Dar Adalt ennyire könnyen csőbe húzták. Sőt, már az utaslista előtt gyanúsítgatta Sault. Ennyi év után azt gondolja, hogy Saul hazaáruló lesz Izrael kedvéért?
Egy darabig biztos voltam benne, hogy Dar Adal és Saul csak kitervelte ezt a “műsort” és Allisont akarják lebuktatni, de a rész vége felé elbizonytalanodtam.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 04. 09:36

Nekem nagyon bejött ez a rész is, de:
1.én is döbbenten állok Dar Adal hülyesége előtt, ahogy korábban Saul már jelezte Allisonnak, hogy Dar Adal és közte 30 éves munkakapcsolat van és ezek után nem beszél Saul-lal? Miből gondolja Dar Adal, hogy Allisonnak kellene intéznie ezeket a dolgokat, benne jobban megbízik, mint Saulban. Érthetetlen.
2. Quinn sérülésén én már a múlt héten is pörögtem, hogy akkor most mi lesz vele és egyrészt tetszett, hogy ebbe az irányba vitték az írók, hogy ez most komoly sérülés, de “pont arra jár egy járókelő, aki meg akarja menteni” na ez nekem sok. És ott nyomja a fickó a szöveget istenről, ez gáz. Az az érzésem, hogy most 1-2 részre lehet eltüntetik Quinn karakterét és Carrie-n és Saul-on lesz nagy hangsúly.
3. Carrie parókája engem hidegen hagy, én simán felismerném az utcán bármilyen parókában (bár teszem hozzá én jó arcfelismerő vagyok). A maszk jó ötlet volt.

A fentieken túl nekem nagyon tetszett ez e rész, én nem éreztem eseménytelennek. Saul és Etai beszélgetése valóban remek, szerintem Ano által idézett mondatot jelölni is fogom a hét idézetének! Carrie is halad kis magánnyomozásával, nagyon rendben volt ez a rész is!
Még mindig 10/10 ez az évad.

Marcello - 2015. 11. 04. 11:23

Nekem eddig nagyon bejön ez az évad, és az új rész is szerintem rohadt jó volt. A tüntetéses tömegjelenetnél magamban eleresztettem egy mosolyt, mert nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem ezek marha jól állnak a Homelandnek. Egy csomó feszültséget bele tudnak vinni az ilyen pár perces részletekbe, és szerintem most is ez történt. A végén azért kicsit hátborzongató volt Quinn szenvedését nézni, annak ellenére hogy szerintem túl fogja élni ezt az egészet. Eléggé csalódnék, ha kiírnák a sorozatból, ketten Carrie-vel egy nagyszerű párost alkotnak.

Kissur - 2015. 11. 04. 11:28

Az a pasi tuti nem valami random járókelő. Ismerem már annyira a Homeland íróit, hogy tudjam, itt Quinn-nel történik valami. Elsőre olyan arabos volt a fickó. Simán el tudom képzelni, hogy az arabok megpróbálják a saját oldalukra állítani. Ezt nem értettem soha a 24-ben sem. Mindenki tudja, hogy Jack Bauer az aduász, de soha nem próbálta meg senki a saját oldalukra állítani. Remélem Quinnel megpróbálják.
Itt mindenki mondja, hogy ez a paróka nem számít. Dehogynem! Carriet mindenki halottnak hiszi. Ráadásul ha nem hinnék, akkor is szőke hajat keresnének. Így meg rá sem néznek az arcára. Én simán elhiszem, hogy nem ismerik fel.
Ez az évad nem arra megy ki, hogy Sault megbuktassák? Kezd nagyon úgy tűnni.

tityesz - 2015. 11. 04. 11:41

Szerintem (legalabbis bizok benne) Dar Adal es Saul igy probalta kiugrasztani a nyuszit (Alisont) a bokorbol,nem birom elkepzelni hogy 30 ev utan pont egy olyan emberre tamaszkodna Dar,akit majdnem kirugott par hete,es be akarta moszerolni Sault.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 04. 13:15

@Kissur:” Az a pasi tuti nem valami random járókelő….Elsőre olyan arabos volt a fickó. Simán el tudom képzelni, hogy az arabok megpróbálják a saját oldalukra állítani.”

Arabok (nemzetiség) alatt muszlimokat (iszlám vallás) értesz? Merthogy ugye az izraeliek (nemzetiség) azok zsidók (vallás). De ha arabok alatt iszlám hívőket értesz, akkor miért szövegel a fickó Istenről? Akkor Alláh-ot mondott volna, nem? Vagy keresztény arabok? Olyan is van, de én nem ezen a vonalon képzelem el. (Bocs lehet én tudom ám pontatlanul!)
Quinn átállását semmilyen formában nem tudom elképzelni, inkább meghalna a jó ügyért.

Azt is el tudom fogadni, hogy nem random járókelő volt, ez az én fejemben is megfordult. De ha egy elhagyatott raktárépületnél voltak valami rakparton és elvileg senki nem tudta hol vannak, akkor hogy került oda az a ‘nem random’ fickó?

bëiz - 2015. 11. 04. 15:42

Nekem Saul és Allison “kapcsolata” is gyanús. Amikor kitette Sault a hotel előtt akkor sok minden rá volt írva az arcukra. Egyértelmű, hogy mindkettő csak játsza a szeretőt… oda-vissza megy az etetés, Allison valószínűleg az orosz kapcsolatai miatt csinálja, kérdés, hogy Saulnak miért éri meg ez az egész (a kufircot leszámítva:)). Ez ilyen Mr. is Mrs Smith Homeland módra, nem hiszem, hogy a vén róka, csak úgy hóbortosan belement egy könnyed munkahelyi románcba. :)

Jester - 2015. 11. 06. 15:37

Ma láttam Saul-t a hármas metrón.
Persze erősködött, hogy nem ő az (tök jól beszél magyarul), de mondtam neki, hogy akármilyen rutinos, vén CIA-s róka, engem nem ver át.

roni - 2015. 11. 09. 09:42

@Jester Én hiszek neked.

6. rész (spoilerek!) kicsit tölteléknek tűnt. A számomra legjobb rész (ismét) Saul & Dar kettőse volt. Tökéletes színház a szó több értelmében. Random kérdés: Düringnek is van vmi sötét titka, és ha igen, mikor derül ki? Kekec kérdés: sebesült Quinnek ki és miért csinált tökéletes frizurát? (Elnézést, hogy így rákattantam erre a haj dologra.)

kenza - 2015. 11. 09. 21:24

Hat furcsa egy resz volt. A jihadista csapatot nagyon nem ertem…az egyik megolne Quinnt-beszervezni nem akarja??! Vagy legalabb valami infot – a masik csak segit rajta mert olyan aranyos-o sem akar tole semmit??!Eleve, ha ennyire nincsenek egy velemenyen, minek vannak egy “bandaban”? Olyan volt mintha nem dorzsolt terroristak lennenek hanem bugyuta veszekedo ovisok.
Saulra nagyon haragudtam aztan megis segitett (bar ertheto hogy nem akart de valahogy mindig o volt Carrie megmentoje)

Aredhel - 2015. 11. 09. 23:53

Quinn for president!
Lőtt sebbel lábadozva, friss sebbel és fél kézzel is kinyír bárkit. Ez már Jack Baueri szint volt! :-Đ

fajro - 2015. 11. 10. 08:33

@kenza: nekem ez inkább azt mutatta meg, hogy nem mindenki akar harcolni, vagy egyáltalán részt venni ezekben az ügyekben. Attól még, hogy egy helyen laknak, nem biztos, hogy egyet is értenek mindenben.
De persze jöhetnek még csavarok. :P

Azon gondolkodtam, hogy telt már el annyi idő, hogy már ne keressék Carriet? Úgy emlékszem a CIA is kereste, nem csak az oroszok, és Allison hiába tudja, hogy “halott”, erre hivatkozva mégsem állíthatja le az akciót a CIA-nál. Csak mert Carrie olyan simán odatáncolt a régi lakáshoz….

Düring titka engem is érdekelne, egyelőre csak a jóságos tündérkeresztapát látom benne, aki minden helyzetben segít. Szóval kell lenni valaminek……. :)

Anthonz - 2015. 11. 10. 09:38

A CIA-nak szerintem most nagyobb problémái is vannak, mint Carriet keresni. Lehet, hogy lesznek még Düring körül is események, de ő nekem inkább az újabb collateral damage szerepére jó. Újabb olyan személy, aki mindenben segít Carrienek aztán valahogy megszívja ez miatt.

Nekem mondjuk kicsit már sok lesz, ha Saulék megint valami nagy színjátékot játszanak el, hogy lebuktassák Allisont…Saulnak amikor egyedül volt is már elég jól ment a para, remélem igazi…

_Peter - 2015. 11. 10. 14:41

Megnéztem már korán reggel. Kár volt igyekeznem, parókás Carrie lehúzta nekem a részt. Apróság mégis teljesen elvonta a figyelmet a jeleneteinél, nem áll jól neki.
Tetszik a kavarás a CIA-ben, nem tudni csak Dar Adal és Saul műsora az egész kiugrasztani a nyulat, vagy tényleg az lesz a téma Saul, Carrie és Quinn bújkálnak a sötétben a Cég elől és közben utcáról kell nyomozniuk az oroszok ellen. Most csak Düring és Quinn német barátnője segíthet nekik.

Dhomasson - 2015. 11. 10. 22:56

Ha tényleg csak színjáték Dar Adal és Saul egymás ellen fordulása, akkor rohadt jól csinálják. Viszont nézői szempontból zavar, hogy az egyik verzió (nem színjáték) teljesen irreális butaság lenne, így nem izgalmat érzek a sztoriban, hanem reménykedek, hogy nem ilyen bénák az írók. Persze, ha tényleg színjáték, akkor nagyon elégedetten fogok csettinteni. De jobban meg kellett volna alapozni a “nem színjáték” verziót is.

Düring szerintem simán lemásolta a cuccot mielőtt Carrienek átadta.

Memari - 2015. 11. 10. 23:16

Saul és Carrie már egyszer eljátszotta a nagy átverést (Carrie elmegyógyintézetben) -elég nagy meglepetés volt-, még 1x már önismétlés lenne.

Dhomasson - 2015. 11. 10. 23:35

Memari!
Az az átverés a sorozat sötét foltja. Ott még magukat is átverték, úgy beleélték magukat a szerepbe…
Amúgy pedig miért ne produkálhatna az élet hasonló szituációt? Kémek esetében nem egy egyszer előforduló dolog. Ráadásul most teljesen más a szituáció, én nem tartanám önismétlőnek.

Blushda - 2015. 11. 11. 02:45

Szerintem 100%, hogy Saul és Dar Adal balhézása nem színjáték. Bennem ez fel sem merült, amíg itt nem olvastam. Az aktuális részben például egyedül voltak egy minden bizonnyal “poloskáktól” mentesített, nem lehallgatott szobában és ott küldték el egymást a vérbe. Ha színjáték lett volna, akkor mi értelme lett volna ennek, hiszen senki sem látta/hallotta őket veszekedni. Ha jól emlékszem, abban a jelenetben Allison se volt a közelben.

Ancsa - 2015. 11. 11. 07:30

Annak örülök, hogy Quinn úgy néz ki túléli. De azért vicces hova került.
Múlt héten azon agyaltam, mikor a megmentője nyomta a szent szöveget miközben követte az utcán, hogy a végén még Quinnek is olyan nagy megtérése lesz, mint amit a Ray Donovan évadzáróban láttunk :D
Viccet félretéve kíváncsi vagyok mit alakít (esetleg alakul?) a szírek között.

Jah, és a vitához hozzászólva, Dar és Saul komolyan összerúgták a port, szó sincs kamuról. Szerintem.

roni - 2015. 11. 11. 07:43

A reakciókat olvasva – Dar és Saul tényleg összevesztek – kicsit elbizonytalanodtam, de visszagondolva az előző évadokra arra jutottam, h a kettő nem zárja ki egymást: megvan a személyes/szakmai konfliktus köztük, de ha a helyzet úgy kívánja, tökéletesen összejátszanak (a környezetük nagy meglepetésére). Aztán, persze, lehet, hogy tévedek.

Közben az jutott még eszembe, hogy Düring az újságíró lánynak továbbítja az adatokat, amivel a német-CIA együttműködéses szál ismét előtérbe kerül.

fajro - 2015. 11. 11. 08:30

@Blushda: Allison bizony ott volt és hallgatta is őket (gyorsan visszanéztem, 17. perc környékén van). Szóba kerültek az oroszok is, Allison picit megijedt….

bëiz - 2015. 11. 11. 08:31

Blushda: Dar és Saul veszekedését végighallgatta Allison. Mutatták is, hogy hallgatózik.

Ettől függetlenül szerintem nem játszanak össze.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 11. 15:52

@_Peter: “vagy tényleg az lesz a téma Saul, Carrie és Quinn bújkálnak a sötétben a Cég elől és közben utcáról kell nyomozniuk az oroszok ellen.”

Én nagyon bírnám az általad felvázolt fenti szituációt. Szerintem nincs szó semmilyen színjátékról Dar és Saul között. Kicsit már paranoiás lett Dar és ezt Saul meg is magyarázta, hogy egyszer ezer éve elkövetett egy hibát és most is ez miatt gyanakodik rá Dal (régi izraeli történet). Szerintem azért is biztos, hogy nincs színjáték, mert nagyon komolyan látszott Saul-on, hogy nem hisz Carrie-nek és berágott rá, amiért faképnél hagyta a CIA-t (előző évad vége óta tudjuk ugye, hogy Carrie-nek miért lett elege Saul-ból.)

A Quinn-nel történő eseményeket kicsit tölteléknek éreztem, de lehet, hogy be akarják hozni ezt a szálat is és akkor ez csak felvezetés volt. Az mindenesetre továbbra is tetszik, hogy Quinn sérülését nem bagatelizálták el.

A sorozat továbbra is nagyon magas színvonalon van. Jó volt Sault kém szerepben látni, ahogy leesett neki a tantusz és kilopta az adatokat. Már csak azt várom, hogy mikor esik le neki, hogy ha nincs poloska, akkor Allisonra is gyanakodni kell. Szintén nagy kérdés, hogy hova megy és mit csinál most Carrie, valamint Quinn hol találja majd meg őt.

Várós a következő rész is nagyon :)

Blushda - 2015. 11. 11. 16:44

@bëiz, @fajro: És tényleg ott volt Allison, eszembe is jutott a jelenet, de csak miután már megírtam a kommentet. Ennek ellenére is valódi volt szerintem a vita köztük, mert ha nem az lett volna, szerintem lett volna valami összekacsintás köztük. És bár 30 éves munkakapcsolat van köztük, megkaptuk azt az új infót is, hogy Saul még jó régen kiadott 3 nevet az izraelieknek, amit nem kellett volna. Így szerintem hihető a szituáció. Szerintem fogalmuk sincs róla, hogy Allison a ruszkiknak dolgozik.

Más: Dar Adal egyébként most a CIA igazgatója? Az első részből kiderült, hogy Carrie keresztbetett Saulnak és így nem ő váltotta Lockhartot az igazgatói székben, és az is kirajzolódott, hogy Dar Saul főnöke, csak nem emlékszem, hogy utaltak volna rá, hogy pontosan milyen pozícióban is van.

bëiz - 2015. 11. 11. 19:56

A pozíciókkal én is bajban vagyok, én azt hittem Saul az igazgató, de nyilván nem.

Egyébként Quinn szála majdnem elment “hihetetlen” irányba. Azt hittem a mérges terrorista fickó egy főszál lesz, nagy-nagy összefüggésekkel tálalva. Nem tetszett, hogy Quinn éppen most, éppen abba a házba került, amibe elkezd tevékenykedni egy terrorista. (A kifejezetten véletlen generálta konflikutusú és összefüggésű filmeket szeretem, pl. A ravasz, az agy… vagy akár a Blöff, vagy Fargo, de itt nem éreztem sem elmésnek, sem elegánsnak ezt a “véletlent”.)
Aztán megnyugtattak, hogy nincs itt semmiféle főszál, sem komolyabb összefüggés… Mesterien elintézte XD

_Peter - 2015. 11. 12. 00:44

Én sem hiszem ez most színjáték Dar és Saul között, mert ahogy írtátok ezt Carrie-vel eljátszották korábban, csak lehetőség ismét. De nagyon jól játszanak a jelenetekkel most tényleg összeveszett a két öreg, vagy csak számítottak arra a nő hallgatózni fog vagy ha mégis igazi a konfliktus köztük akkor azért a végén mégis számít ahogy mondták 30 éve dolgoznak együtt. Nagyon jó ahogy az izraeliek miatt megkérdőjelezte Saul hazafiságát, főleg kiderült egy sötét folt Saul múltjából. A gyanúsítgatás közben viszont az ugrott be emlékeztek amikor először behozták Dar Adalt és Quinnt elég sötét alaknak tűnt mindig ment az elméletgyártás róla és a neve sem éppen egy WASP név. Aztán kiderült jó oldalon áll mégis a nő egymás ellen fordította a két öregharcost. Jól megírták ezt. Alison azt hittem rohan gyorsan elrejteni egy poloskát valahova, mert pont neki mondta Saul az lenne a jobb eset ha találnának, mert ha nincs akkor tuti tégla van a házban. Én maradok a korábban írt tippemnél a folytatásról: Saul, Carrie, Quinn underground nyomoznak, lebuktatják Alisont, Dar Adallal béke és Saul visszakerül a céghez.

A posztokról: Dar Adal lett a főnök ezek szerint, Saul helyettes féle. Ugye Saulról volt videó túszként az előző évadból ami ha kikerül elég hülyén néz ki egy CIA igazgatóról. Dar Adal és Saul alkut kötöttek Haqqanival nem lőnek többet rá drónokkal a felvételért cserébe. Carrie ezért akadt ki Saulra mert a karrierjét választotta és ezért tett keresztbe Saul meghallgatásán.

Zora - 2015. 11. 15. 16:42

5×06

Hú, nagyon jó volt. A bombára megvan a válasz, a bizonyos 10 millió dollár helyett ez volt a zsákban. A ruszkik valahogy hozzáfértek a géphez. Máskor nem is lett volna lehetőségük.
Quinn jól elintézte az emírt, így félholtan is.
Saul kabátzsebes akciója is tetszett.
Hogy hogyan tudnak ennyi jó dolgot beletenni egy sorozatba!

Szóval, Carrie marad, szerez egy laptopot és megnézi az aktákat…
Saul barátnője mintha kételkedne magában – vagy jól játssza a CIA-val együttműködő, aggódó dolgozót…

Zora - 2015. 11. 15. 16:46

Ja, és szerintem nagyon jól áll Carrie-nek a rövidebb barna haj. Tudom, soknak nem tetszik, de szerintem ezzel valahogy kedvesebbé teszi az arcát.

Zora - 2015. 11. 15. 17:11

Még annyi, hogy Allison sem tudhat mindent, pl hogy Q és Carrie jóban vannak, hiszen akkor nem így intézi a megöletését. Bár kérdés, tudja-e, ki az ügyeletes fejvadász. Mert az is lehet, hogy nem.
És azért kellett a postai dolgozó sms-e, hogy nehogy véletlenül Saul vegye ki a telefont. Vagyis, hogy Vasszilij ki tudja venni – gondolom.
Bár, Saul valószínűleg csak egy újabb munkát tett volna a postafiókba.

Blushda - 2015. 11. 15. 23:57

Egyébként az is érdekes, hogy pár résszel ezelőtt Carrie a telefonban nem ismerte föl Allison hangját. Pedig azt hittem, hogy fel fogja, mivel együtt szolgáltak régebben külföldön, tehát nekem az jött le, hogy sok időt töltöttek együtt. Persze bele lehet magyarázni, hogy rossz volt a vonal, meg biztos nem hallotta még oroszul beszélni Allisont, de azért kicsit csalódott vagyok, hogy így nem borult ki a bili.

_Peter - 2015. 11. 16. 21:13

7. rész, jó ez a kémjátszma évad

Tetszett ahogy Saul kivágta magát miután Dar Adal hazaküldte volna a karriertemetőbe. Ha már úgyis azzal gyanúsítják az izraelieknek dolgozik ironikus ők segíthettek neki egyedül. Így legalább van esélye kideríteni mi és ki nem kóser. Csak egyelőre az orráig se lát, Allison reakciójának gyanúsnak kellett volna lenni.

Carrie magánakciója is izgalmas volt, még úgyis a taxis barátja halálát messziről lehetett látni ahogy előadta mosolyogva milyen jól megy a sora, nézőként csak vigyorogtam barátom nem tudod mibe keveredtél ha akkora a szósz Carrie Nyugaton kénytelen elrejteni a szőke haját.

A végén Carrie telefonálása meglepett, nem azért mert múltkor ezek szerint nem ismerte fel Allisont oroszul, hanem miért pont Allison és miért bízik benne hiszen már tudja valami nem stimmel a cégnél. Vagy ez már a játék része? Ha nem, akkor Quinn német hírszerző barátnőjét kellett volna hívnia.

During nem túl jó figura? Segít mindenben, de azért mondta ne hosszabbítsák meg Carrie szerződését. Talán mégis összetettebb karakter lesz belőle. Az újságírónő még be fog kavarni túlbuzgóságból.

Ano - 2015. 11. 17. 20:25

_Peter:

kb nekem is ezek jottek le, ahogy neztem.

Szegeny taxis srac tul jo arc volt, boldogsag-szivarvany volt az elete ahoz, hogy dramaturgiailag eletben maradjon.

Duringgal kapcsolatosan en is azt ereztem, hogy ebbol lehet meg 1 osszetettebb karakter. Szerintem fel fogja o is hasznalni a kiszivarogtatott infokat, es ugy fogja erezni, hogy jogosan tette , mert Carrienek meg adott idot is.

Azon en is csodalkoztam, hogy miert epp Allisont hivta. Remelem a jatszma resze.

Quinn-es szalnal, meg szerintem felesleges kiakadni, hogy mekkora mazli, mert 1. ez egy sorozat, 2. voltak ilyen mazlik a tortenelem soran, ki kell tudni hasznalni es Quinny meg okosan ki is hasznalta. Nem tolta tul, hanem elhuzta a mezesmadzagot. Nicely done! :)

bëiz - 2015. 11. 17. 23:05

Kifejezetten jó részt kaptunk megint. Most nem megyek bele mélyebben, de ez jó volt. Aggódtam, hogy megint dobnak egy Saul elrablósdit, de szerencsére nem ették azt a kását olyan forrón. :)

Legjobb évad? Bár nem biztos, tavaly kétrészenként szorongattam a karfát, most meg egy erős indítás okos folytatását lájuk éppen. :) Meglájuk, minden esetre versenyben van még.

Kissur - 2015. 11. 18. 00:01

Quinn szála zseniális. Magánakcióként így felmorzsolni egy sejtet, profi munka.
Ez Jónás gyerek kezd idegesíteni. Kopjon már le! Hacsak nem ő az áruló. Apropó, van áruló?
Úgy érzem, hogy idén végig egyenletes teljesítményt mutat a sorozat. Nincsenek se unalmas, se kimagaslóan jó részek. 7-8/10 körül mozog mindegyik.
Ha valakinek összeállt már, hogy melyik nemzet kivel szövetkezett kivel, szívesen venném, ha leírná, mert én már nem bírom kibogozni. :)
Amúgy szeretem, amikor 3 különböző karakter összeáll. Mint most Carrie, újságíró csaj, meg a hacker.
Ez az évad most úgy telitalálat, ahogy van. Aktuális, izgalmas, használni kell az eszünket. Csak ne legyen olyan borzalmas szezonfinálé, mint tavaly.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 18. 13:31

@Blushda: “Egyébként az is érdekes, hogy pár résszel ezelőtt Carrie a telefonban nem ismerte föl Allison hangját.”

Szerintem teljesen rendben van, hogy nem ismerte fel. Néha az ember a saját családtagjának a hangját sem ismerné fel egy szó alapján, főleg, hogy más nyelven szólnak bele. Carrienek Alison nem közeli ismerőse, így én teljesen rendben találtam, hogy nem ismerte fel.

@Ano: “Azon en is csodalkoztam, hogy miert epp Allisont hivta. Remelem a jatszma resze.”

De milyen játszma része? Carrie épp most készül besétálni egy óriási csapdába. Nekem azért érthetetlen Carrie reakciója, mert amikor először bement Alisonhoz valami infot kérni, akkor baromi gyorsan lekoptatta Alison, hogy Carrie már nem dolgozik a cégnél, tehát nem ad neki infot. Akkor most – amikor már Carrie tudja, hogy Saul-t is figyeltetik – újra Alisonhoz fordul. Kérdés még, hogy tudja-e Carrie, hogy Sault lekapcsolták. Elvileg tudnia kell róla, mert különben újra hozzá fordult volna (vagy úgy gondolja Saul már a pendrive-on lévő doksikon kívül nem tud segíteni). A felvetés jó volt szerintem is, hogy Carrie a másik német csajhoz is fordulhatott volna, bár ő inkább Quinn embere.

Ami nekem furcsa, hogy Quinn – most hogy “kiszabadult” – miért nem keresi Carriet? Vagy úgy van vele, ahogy Carrie, ő sem keresi Quinnt pedig tudja, hogy vagy nagy szarban van vagy meghalt. Bírom, hogy most pont leszarja egyik a másikat.

Jonas szerintem nincs benne semmilyen összeesküvésben (ő csak egy jogász), itt inkább Düring kavar majd valami sz@rt. Carrie lelkiállapota most tök rendben van, látszik, hogy gondolkodik. Düring a saját érdekeit nézi majd vagy nem igazán tudom, hogy mi lesz, de egyenlőre segítette Carriet.

Ez az évad szerintem kimagaslóan jó. Minden rész magas színvonalon van. Simán veri a tavalyi évadot.
Alison behozása a történetbe telitalálat! Újabb erős női karakter.

Nálam lazán 9-10/10 ez az évad eddig.

Ano - 2015. 11. 18. 19:08

@Snoopyzit30:
Jah, Carrie szerintem is csapdába sétál, azt hogy remélem ez is a játszmája része, úgy írtam mint néző, aki szurkol neki, hogy ne basszon rá. :) De 1 kicsit azért az is benne van, hogy miért éppen hozzá fordulna? Lehet, hogy Carrie mégiscsak sejt valamit, csak azt a nézőknek nem mutatták, hogy legyen meglepetés is?

@Kissur:
A sorozat szempontjából nem is a nemzetek szövetsége a lényeg, hanem a pillanatnyi érdek. A szövetség azért számít, mert ha az érdekeitek egyeznek, akkor gyorsabban tudtok cselekedni, ha nem, akkor titokban kell egymás alá vágni. :) Ezért lehet zavaros, mivel bizonyos esetekben a szövetséget “felülírja” a pillanatnyi érdek.

Sorozat szempontjából lényeges:
Az amerikaiak el akarják távolítani Szíria éléről Aszadot. Ez nem tetszik az oroszoknak és nem tetszik Izraelnek és Iránnak. Az oroszok Aszadot a helyén akarják tartani, mivel a térségben az egyetlen szövetségesük, ha eltávolítanák, akkor meggyengülne a térségben a jelenlétük. Irán Aszadot a helyén akarja tartani, mivel síita, mint Irán és nem örülnének egy szunnita Szíriának. Izrael sem akarja Aszad eltávolítását, mert akik utánunk jönnek, azok is ellenségesek lennének Izraellel, szóval Izrael szemszögéből, amíg az arabok megosztottak és egymást lövik, addig nem Izraellel vannak elfoglalva.

Gép lelövése:
Az amerikaiak a zsidókra gyanakodnak, mivel
1. Többek között Izraelnek is érdekében állt meghiúsítani a puccsot
2. minden nyom Izraelre mutat az oroszok miatt.
Pl. Svájcban volt Etai, amikor a robbanás megtörtént. Ő azt mondja, hogy egy informátort szervezett volna be, aki végül nem is jött el a találkozóra. Az amerikaiak azt gondolják, hogy a robbantás miatt volt ott. Valószínűleg az oroszok szervezték le neki ezt a kamu informátort, hogy rátereljék a gyanút.
Még 1 „nyom” az amerikaiaknak: Saul és Etai beszélgetése, amit szintén az oroszok szerveztek le Alisonon keresztül.

Saul kiszabadítása:
Izrael továbbra is az USA szövetségese, ez is az érdekük, de itt más érdekük is volt. Saul “Izrael barátabb”, mint Dar Adal, ami azért lényeges, mert, habár nem hazaáruló, tehát valószínűleg fontos iratokat, neveket még egyszer Saul nem szivárogtatna ki Izraelnek, de gördülékenyebbé teszi az együttműködést, ha Saul van fontos pozícióban. Illetve Saul lehet bevállal olyan döntéseket is, amit Dar Adal nem tenne. Itt nem hazaárulásra gondolok, csak kockázatosabb lépéseket a szövetséges Izrael érdekében, míg Dar Adalt mondhatjuk 1 kicsit “nacionalistábbnak”, aki csak az USA érdekeit nézné. Itt az érdeke az Izraelnek, hogy megmaradjon a jó kapcsolat az USA-val és Saul maradjon továbbra is fontos pozícióban.

Snoopyzit30 - 2015. 11. 19. 10:49

Figyeljétek meg _Peternek lesz igaza. Már csak Quinn-nek kell újra “rátalálni” Carrie-re és Saulra. Na meg Carrie-nek is Saulra, mert most egyikük sem tudja hol a másik.

@_Peter: “vagy tényleg az lesz a téma Saul, Carrie és Quinn bújkálnak a sötétben a Cég elől és közben utcáról kell nyomozniuk az oroszok ellen.”

Blushda - 2015. 11. 21. 03:46

Szerintem kicsit egyébként kiszámíthatóvá teszi a sorozatot, hogy néha ismétli önmagát. Pl. amikor megjelentek Saulnál és a CIA-soknál a fegyveresek, akkor szinte teljesen biztos voltam benne, hogy Saul intézte a dolgot, hogy el tudjon szabadulni. (Ugye az előző évadban volt Carrienek egy hasonló húzása, amikor Aayan szeme láttára raboltatta el magát.)

Düringet én egy kétdimenziós karakternek látom, nem gondolom, hogy nagy meglepetéseket tartogatna.

Engem is meglepett, hogy Carrie Allisont hívta fel. Én arra szavazok, hogy ez a játszma része és gyanakszik rá. A rész címe ugye Oriole volt, ami a kiszivárgott dokumentumok között is felbukkant. Akár Allison régi fedőneve is lehetett a Közel-Keleten. Csak Carrienek bizonyítékra van szüksége, de mivel az oroszok elintézték a potenciális informátort, ezért a (nyilván veszélyesebb) B tervhez folyamodott. Szerintem, aztán majd meglátjuk.

Quinn új szála is izgalmasnak ígérkezik, remélem, innentől felpörögnek az események!

Snoopyzit30 - 2015. 11. 21. 11:56

@Blushda: “remélem, innentől felpörögnek az események!”

Már az évad eleje óta pörögnek az események :))

Zora - 2015. 11. 21. 14:49

Az Oriole Carrie fedőneve volt, hiszen így nevezte őt az az arab volt bíró.
A dokumentumokban az volt, hogy” a sárgarigót száműzték” = Carrie elment a CIA-tól.

5×07: Fantasztikus rész volt, de isten bizony, a férfiak pletykásabbak, mint a nők. Oké, Saulnak végülis kolléganője Allison, de C mondta neki, hogy SENKINEK ne említse őt.
Erre Saul dumál…

Azt én sem értem, C miért Allisont hívta… Nagyon várós a következő rész!

(A taxist annyira nem értettem. Oké, látta, hogy az a kettő elmegy a kutyással, ő meg visszament az autóhoz. De ki ölte meg?)

Ledita - 2015. 11. 21. 20:36

@Ano

Köszi az összesítést, bár nem én kértem feljebb és követem is a világpolitikai eseményeket, de segített jobban összetenni a képet! :)

Én személy szerint amúgy szeretném, ha Dar Adal és Saul összejátszana – valahogy az írók minden részben meghagyják a lehetőségét, hogy a végén erre fusson ki a sztori. :)

Ledita - 2015. 11. 21. 20:38

Jah és a kutyus nagyon cuki volt a hetedik részben. :D

fireblade - 2015. 11. 22. 23:31

@Zora:

Valszeg figyelték már a házat az oroszok, és kiszúrták hogy becsönget, és aztán hogy követi taxival..és gyanús lett, elintézték..biztos az oroszok egyike, akik betörtek a házába a trezorhoz..

Rammsch31n - 2015. 11. 23. 12:51

SPOILER

Carrie végre rájött, hogy Allisonnal gondok vannak… hurrá. :’)

Tr7 - 2015. 11. 23. 13:24

@Rammsch31…szerintem erre mimdenki rajott aki megnezte…aki meg nem nezte annak meg spoilereztel egy jo( bar kiirtad, igaz)
Taps. Taps.

kenza - 2015. 11. 23. 18:04

Omg..jo kis resz volt..de hogy ezeknek milyen bena parokaik vannak ..Allison mintha 1975-bol egy hippi osanya lett volna (Carrie viszont olyan szep lesz egy kis sminktol)
huu Quinn szala de izgi most..vegre egy kis kavaras mert en ertetlenul alltam az elott hogy minek kell a jihadistaknak valaki heti 10 k dollarert amikor Sziriaba boldog-boldogtalan eljut koztuk 16 eves europai tinik is.

Anthonz - 2015. 11. 23. 19:15

Na végre ez is megtörtént, ideje volt már.

Igazatok van, Düring is egyre gyanúsabb. Bár nekem az a véleményem, hogy csak szerelmes lett Carriebe és meg akarja szerezni magának, háromszoros lol.

_Peter - 2015. 11. 24. 12:14

Otto ha csak hajtani akar Carrie-re miért őt akarja elküldeni és nem Jonas-t? Remélem inkább valami összetettebb dolog van a háttérben az egyszerű szemet vetett rá témánál.

Kicsit zavart Quinn nem kereste Carrie-t, és Saul sem. Azt hinné az ember vannak előre megbeszélt kapcsolatfelvételi formák bármi esetre. Vagy Peter német hírszerző barátnőjén keresztül.

Milyen ember állít be egyedül magáról képernyőkímélőt? :D Lényeg Carrie rájött. Ezzel már mehet egyenesen Dar Adalhoz akár és nem kell többet bújkálni. Esetleg hatni Allisonra megúszhatja a börtönt ha most ő mesél nekik az oroszokról.

Alig várom Quinn ismét kiszabaduljon és kinyírja a dzsihádistákat, most már eléggé felbosszantották.

bëiz - 2015. 11. 24. 22:19

Jók voltak ezek a flashbackek. :) Tetszett, amit láttam. Alicska haja mindent vitt XD (Carrie parókáját próbáltam megvédeni itt korábban, de Allison rőzséjére nem találok szavakat.) Egyébként örülök Allisonnak, végre egy erős női karakter Carrie mellett. Ráadásul nem egy kétdimenziós szerep (sőt!!) és a színésznő is brillírozik. (Ki ő? Na mindjárt utána járok.)

Na, most, hogy Carrienek leesett a tantusz fordulhat is a kocka a végjáték irányába. Nagyon kíváncsi leszek mi jön.

Ne haragudjatok, de Quinn szála nekem nem adja… filler vacakságnak érzem. Mintha nem tudnának mit kezdeni a karakterrel, ezért ráerőltettek egy gyakorlatilag a semmiből az ölébe hulló mellékszálat. Lehet, hogy rám cáfolnak, de egyelőre ez nekem erősen kilóg a történetből. Kár érte, mert egyébként még mindig csillagos ötös a sorozat.

Hmmm… Brody képét mikor megláttam elmosolyodtam. :) férfi léttemre szinte meghatott, tiszta hülye vagyok XD

bëiz - 2015. 11. 24. 22:23

Bazz! Miranda Otto volt Eowyn. :) pedig ezt mélyen, legbelül tudtam ám :p

Vitalea - 2015. 11. 24. 22:47

Quinn szála engem is zavart, de ha az a vége, hogy azért kellett, hogy felhasználják, akkor nem biztos, hogy értelmetlen. Mivel Berlinbe mennek a dszihadisták, Quinn megtette azt a szívességet, hogy félreinformálta a CIA-t és általuk nyilván a németeket is.

Otto lesz szerintem az arabok embere. Akkor jutott eszembe először, amikor a kápolnájában ücsörgött. Az alapítványa sem szíve csücske sem a német sem az amerikai titkosszolgálatnak, a Hezbollah is barátságos volt vele és most távol tartja egymástól Jonas-t és Carrie-t is valamiért. Majd meglátjuk. Szerintem nagyon más, de piszok jó ez az évad, mint a korábbiak.

Laja - 2015. 11. 25. 00:33

Nekem is bejön ez az évad, mintha egy új sorozatot kezdtek volna. 1-2 rész kicsit lassabb volt, de úgy tűnik jön a szokásos Homelandes körömrágós izgalom, amit nem sok sorozat tud ilyen hosszan fenntartani.

Miss Keamy - 2015. 11. 29. 12:42

4 rész van még hátra, én úgy tudom elképzelni, hogy 2 rész elmegy Alison-oroszok lebuktatására, Saul visszahelyezésére – közben nyomnak egy kis Quinn-t.
Majd a maradék 2 részben jön Otto. Remélem nem húzzák nagyon, és az utolsó részben megoldanak mindent összecsapottan.

Miss Keamy - 2015. 11. 29. 12:43

* hopp, szóval arra céloztam, hogy nem az utolsó 2 részben akarnak mindent lerendezni :D

Aredhel - 2015. 11. 30. 19:43

Borzasztó amit Quinn szálával művelnek. Az egész egy teljesen hihetetlen/hiteltelen szituációra épül, és ez egészen abszurddá teszi a szituációját. Amennyire szeretem Rupert Friendet meg Quinnt, mint karaktert, annyira idegesít, amit a történetszálával csinálnak. Pedig olyan jól indult az egész. 3-4 részig megint a régi időket idézte, aztán teljesen elromlott. Megint ott leszek majd az évad végén a nagy kérdőjellel (mint a 3. és a 4. után egyaránt), hogy érdemes-e ezt nekem folytatnom…

lizus - 2015. 11. 30. 21:53

Azért elég rendesen propaganda szagú a sorozat, kár érte, elferdítik a valódi történéseket a világban…. és sokan beveszik. Amerika elég pofátlan egy állam, rengeteg vér és háború tapad a kezeihez, a hideg háborútól kezdve, az iraki háború kirobbantásáig…. Mindegyiket ők indították el a saját érdekei és világuralmi törekvései miatt. És persze a migráns áradat is, amit rászabadtottak Európára is hozzájuk köthető.

Kissur - 2015. 11. 30. 22:00

Nekem valamiért az az érzésem, hogy ebben az évadban csak a Carrie körüli szálak lesznek elvarrva. A globálisak nem. (Migránsok, oroszok, lopott információ.)

YearOne - 2015. 11. 30. 23:45

lizus,

Ha mar mindenkepp ezt a forumot tartod a legalkalmasabbnak arra, h politikarol beszelj akkor engedj meg 1-2 gondolatot a kommenteddel kapcsolatban, csak a teljesseg kedveert.

Az egyik az, hogy bar reszben igazad van, nyilvan Amerika kozel-keleti politikaja miatt indult ki ez a szituacio ami tortenik a sorozatban es ugye a valo eletben (wow, azert fura ezt igy leirni), azt gondolom, hogy Amerika kizarolag onos erdekek vezerelte politikaja meg nem ad felmentest ahhoz, hogy ezek a degeneraltak azt csinaljak amit…
Amit muvel az Iszlam Allam az olyan mertekben barbar es nem emberhez melto, hogy nem letezik az a fajta verlazito kulpolitika, ami annyira sulyos lenne, hogy azt mondjuk az IA tetteire, hogy ertheto kovetkezmenyei annak.

Blushda - 2015. 12. 01. 02:10

“-…like it’s another day at the fucking office.”
“-Literally.”

Az évad poénja, azóta is ezen röhögök :)))

Dave - 2015. 12. 08. 09:44

Innentől megvan az új 24 kéremszépen.
Quinn = Bauer(szop ő is eleget idén)

Mennyire naprakész már ez a sorozat? Amikor említették, hogy nem szeretnénk még egy Párizst azt hittem a Bataclan -ra gondoltak.

9/10

_Peter - 2015. 12. 08. 11:14

Dave – 2015. 12. 08. 09:44

Gondolhattak a Charlie Hebdora is sajnos…de valószínűleg a novemberi péntek 13-ra gondoltak, háttal állt Allison a jelenetben, aztán utólag felvették újra a hangot hogy aktuális legyen.

Jó hogy Carrie-nek és Astridnak végre eszükbe jutott hol is lehet Quinn. Zavart az előző részekben szóba se került Saulnál sem. Durva volt még úgyis tudtuk élni fog, azért végignézni többször is durva volt. Carrie-nek Brody akasztása után még ez is. Az összes színész jól játszott. És nincs többé paróka éljen! Most már kimondható Quinn > Bauer? :)

Kicsit nehéz az Allison mesét hihetőnek eladni, hogy ő szervezte be az orosz fickót és nem fordítva. Túl hirtelen improvizálták hogy sikerüljön. De tetszik a kémjátszma, Allison szépen leadta a jelzést az orosz kutyasétáltató néninek. Jó öreg cigarettás jelzések. :D Lehet megússza mert politikai döntés lesz belőle amire Dar Adal utalt. Szuper rész volt ez is. Az akciózás volt gyenge kicsit.

bëiz - 2015. 12. 08. 21:30

Ellenszer ide vagy oda, ha a szarin kis mennyiségben is, de ilyen huzamos ideig bejut a szervezetbe, akkor maradandó idegi károsodást okoz. Ha meg is menekül, ebből nem épülhetne fel. Nem tudom, mi a pontos realitás ilyen helyzetben, talán nem növényként történő vegetálás jönne, “csak” valami súlyos, látványos szövődmény. Meglátjuk mennyire tökösek a készítők, de ha a kövévadra Quinn úgy rohangál mintha mi sem történt volna, akkor az rendkívül rombolni fogja a sorozat hitelességét.

Párizsra én is felkaptam a fejem. Biztos a mostanira gondolt? Charlie is lehetett.

Allisont kezdem imádni. Cigizés közben megint sunyiskodott egy jót. Xd majdnem felnevettem, épp arról beszélt a guard, hogy ők nem hiszik el amit Allisonról mondanak, erre kutyás néni befigyel a szemközti járdán, cigi a cipőtalpon elnyom… Pafff… Gyönyörű jelenet volt ;)

Régen pontoztam, de most adok a résznek egy 9-est Saul kiborulása miatt. Egy pillanatra megszorítottam a kanapém képzeletbeli karfáját :)

Ancsa - 2015. 12. 09. 12:56

Én sem feltétlenül örülök, hogy Quinnel ezt művelték, igazán használhatták volna a karaktert babzsákon kívül másra is az évadban. Egyszerűen jobban szeretem a tökös Quinnt, mint a forgalomból kivontat.
Egyáltalán akarnak még vele valamit kezdeni az írók, vagy most lement növény szintre agyilag, és annyi??

Snoopyzit30 - 2015. 12. 09. 15:11

@beiz: “Ellenszer ide vagy oda, ha a szarin kis mennyiségben is, de ilyen huzamos ideig bejut a szervezetbe, akkor maradandó idegi károsodást okoz. Ha meg is menekül, ebből nem épülhetne fel. Nem tudom, mi a pontos realitás ilyen helyzetben, talán nem növényként történő vegetálás jönne, “csak” valami súlyos, látványos szövődmény.”

Nem feltétlenül lesz Quinn-ből agyhalott, ugyanis, abszolút időben megkapta az ellenszert. Ami mondjuk érdekes, mert ugye Quinn előbb kapta meg az atropint, mint magát a mérget. A neten olyat is lehet olvasni, hogy valójában az atropin az a tünetekre van, nem is az az igazi ellenszer.

“A tünetek ellen egy acetilkolin inhibitort, név szerint atropint adnak. A méregre egy Pralidoxim nevű szer hatásos.A pralidoxim túladagolás ugyanazokkal a tünetekkel jár, mint egy ideggázmérgezés, mivel a pralidoxim maga is acetilkolinészteráz inhibitor. Egy ilyen injekció a halálos adag ötszöröse ellen képes védelmet nyújtani.”

Meghalni tuti nem fog, mert a halált a fulladás okozza, Quinn pedig nem fulladt meg. Egyértelműen nem futkorászhat már a maradék 2 részben, de szerintem nem lesz agyhalott, aztán ki tudja. Carrie a nagy survivor.

Sick - 2015. 12. 09. 17:43

Hihetetlen izgalmas az 5. évad és még vissza van két rész, szerintem nagyon odapörkölnek majd nekünk a végére. Nagyon tetszett az a szál, hogy fordult a kocka és gyakorlatilag az orosz lett a CIA informátora. Persze nem olyan magasságokban, mint Alicska, de lényegében rá fognak mostantól támaszkodni egy-egy ügyben és a sztori fedezése érdekében szállítania is kell majd 1-2 infót.

Saul karaktere szerintem óriási magasságokat öltött, az előző évadokban annyira nem voltam oda érte, de most nagyon komoly szerepet tölt be és az egyik kedvencem a sorozatban. Düring szerepére kíváncsi leszek, az új részben kissé meglepő módon folytatta a jó szerepét, kérdés milyen hátsó szándékkal akart volna segíteni a CIA-nak. Aztán lehet, hogy mégis ő a béke megtestesítője, bár az arcjátéka alapján ez nem valószínű.

Quinnek ezek után sajnos halnia kell, köszönhetően a sorozatban rejlő potenciálnak, nekem személy szerint annyira nem fog hiányozni. Aki számomra valamelyest hiányzik, az a tábornok a Langley állomásról, hatalmas arc. :D

Annyira aktuális a Homeland, hogy megelőzi a jelen eseményeket. Az lenne a kemény, ha a történetről mintázva szarint engednének ki valahol, mondjuk Berlinben. Érdekes visszhangok lennének.

TamKir - 2015. 12. 09. 18:40

Én is úgy érzem, hogy sajna Quinn menni fog. Remélem, hogy cserébe Ivan & Alicska marad! Kellett már egy kis frissítés. A németekkel meg az oroszokkal kibővítették a játszóteret. Az oroszok úgyis mindig kavarnak valamit, jót fog tenni a sorozatnak a jelenlétük.

bëiz - 2015. 12. 09. 20:09

@Snoopyzit30: pont azt írom én is, amit Te – “talán NEM növényként történő vegetálás jön, csak valami súlyos szövődmény”. Elhiszem, ha valamilyen szinten felépül, el is fogadom, de úgy vélem a szarinnak maradandó károsodosát kellene okoznia. Nem tudom pontosan milyen tünetekkel jár, de ha a következő évadban Jack Bauerként szaladgál, akkor az teljesen hiteltelen.

Szerintem.

Persze nem vagyok szakértője ennek a méregnek, csak annyit tudok, hogy sérül az idegrendszer. Fegyvert nem adnék már a kezébe. ;)

Ezt már a többieknek is írom: megegyezhetünk, hogy a Legjobb évad? :)

Ancsa - 2015. 12. 09. 21:12

@beiz: Egyezkedés majd csak a teljes évad ismeretében :)

(Mondjuk ha Quinn növény lesz vagy halott, akkor én tuti nem erre fogok szavazni, de ez csak én vagyok. Egyelőre a történések alapján az előző évad jobban tetszik.)

bëiz - 2015. 12. 09. 21:51

Az előző évad is piszok jó volt, valóban :D

Nézőke - 2015. 12. 10. 08:51

..azért a nagytudású segíteni akaró szakállas lázadónak volt annyi esze,hogy miután az egyetlen lebukásmentes megoldást kitörpölte, (felborulnak,és titokban beadja Quinnek a szert), sikerült a szemetesbe (!!!!) kidobnia a tégelyt. Taps az íróknak. Minden más szuper volt :D

tityesz - 2015. 12. 10. 09:05

Na ez a resz annyira nem tetszett…a Homeland erossege mindig is az volt,hogy hellyel-kozzel realisan abrazolta a dolgokat. Erre ebben a reszben a terroristak zsarolo videojat siman leadjak a teveben vagatlanul,hat hol latunk ilyet?? Allisont, miutan elhatarozzak,hogy hazakuldik,mert kemkedett(amit a hazakuldessel kb elismernek) siman kikuldik terepre,mintha mi sem tortent volna. Carrie es Astrid siman nekivag edeskettesben Quinn-keresesbe az elhagyott ipartelepen,ahol egy raklapnyi terrorista lehet vegyi fegyverrel felszerelkezve. Meg ez a vegyi fegyver levezetes,ahogy kitalaltak hogy mi lehet a mereg…Homelandhez meltatlan dolgok ezek. Az evad fasza pedig nagyon,de nalam ez nem volt jo resz,inkabb egy Prison Break epizodhoz hasonlitanam a blodsegek miatt.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 10. 10:28

@bëiz

Jaja, egyetértünk szerintem is, de szerintem nem lesz súlyos szövődmény (nálam a súlyos=agyhalott, nem szó szerint értettem, hi-hi). Abszolút hiteltelen lenne, ha a maradék 2 részre “feltámadna”, de a jövő évadban még simán lehet. Keveset lehet olvasni ennek a méregnek a hatásáról, de szerintem a túlélés nem kérdés. Ha többet fegyvert nem is kaphat, de háttérben még dolgozhat, mert agyilag azért még ott lehet a szeren. Meglátjuk. Aztán lehet, hogy ezzel Quinn el is jut odáig, hogy akkor most volt elég ebből az életből, már korábban (előző évad végén) is ki akart szállni.

@tityesz
Ez a rész szerintem is kicsit gyengébb volt most, mint a többi, de attól még iszonyú magasan van a színvonal még mindig. Carrie és Astrid magánakcióját én azért tartom hitelesnek, mert amikor szálltak ki a kocsiból mondták, hogy a többi ember a többi helyszínen keres. Ahogy összerakták 39 helyszín van. Gondolom a német állomáson azért nincs olyan sok emberük, hogy egyszerre sok katona/ügynök menjen 39 helyszínre meg még bent is dolgozzanak, nekem ez a része rendben volt. Nyilván dramaturgiai fordulat, hogy pont Carrie találja meg, ezen sem akadtam fenn. Saul kiborulása viszont nagyon rendben volt, kifejezetten tetszett ez az ’emberi’ megnyilvánulás. Összességében azért én is úgy gondolom, hogy kicsit ez most gyengébb volt. Alison dolgait meg nem ebben a részben akarták rövidre zárni, emögött csak azt látom. Dar Adal is próbál valamibe kapaszkodni, de nem hiszem, hogy ezzel az Alison-szál le lenne zárva.

Várjuk nagyon a maradék 2 részt, aztán meglátjuk!
Nálam is egyre inkább a legjobb évad címért fut, bár én az 1-2. évadot is nagyon szerettem.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 10. 10:36

Itt meg lehet nézni 3 videót a köv. részből:

http://www.sho.com/sho/homeland/season/5/episode/11#/index

gio - 2015. 12. 10. 12:45

nem hinném, hogy sokáig lesz ez a “hármas játszma” az orosz kémmel és Alicskával. szerintem valahogy át fognak találni az oroszokhoz, és onnantól meg röhög majd az egész CIA-n Alison.

ez a rész valóban egy kicsit sánta volt. egyrészt, Quinn nem-halálának nagyon örülök, de így azért kisebb a súlya a mérgezésnek.

másrészt, csak nekem maradt ki, hogy visszatértek Berlinbe? én azt hittem, hogy Koszovóban dekkolnak.

a térkő mintázata abszolút nonszensz, rettenetesen kínos volt, hogy ez alapján találták meg a rejtekhelyet és Quinnt. ugyanígy, a “meséld el orosz kém úr, hogy akkor lehet-e annyi ideggázuk? igen? köszönjük” jelenet is.

de, amerikai nézőknek készül, mindent el magyarázni nekik sajnos.

táltos - 2015. 12. 10. 18:16

Nekem egy kicsit furcsa volt, hogy Allison ilyen hirtelen megkeményedett és egy “fantasztikus” ötlettel állt elő. Előtte végig stresszelt több részt is, hogy jaj mi lesz, ha Carrie leleplezi stb.

Malachi - 2015. 12. 13. 22:50

nem a térkő mintázata alapján találták meg, hanem összevetették azokat a helyeket, ahol tudják, hogy olyan a térkő az egyik arab legsűrűbb előfordulási helyeivel. aztán a harmincegynéhány helyre, amit kiköpött a gép, kimentek a járőrök. az mondjuk tényleg nagyon lusta húzás volt, hogy éppen Carrie-ék mentek ahhoz az épülethez, de hát egye fene.

Malachi - 2015. 12. 14. 09:01

hát, én a harmadik évad végén egy hajítófát nem adtam volna ezért a sorozatért, de amit ebben az évadban is szállít… ha az előző rész kicsit gyöngécske is volt, ez megint nagyon jól sikerült. és csak meglépett Éowyn, a szemét. :D

Rammschein - 2015. 12. 14. 10:34

Húh a hideg kirázott annyira egyértelmű volt mi lesz a 11. rész végén, de ennek ellenére rohadt jól csinálták meg. :) (Oké, klisés meg minden, de attól a feszültség ott volt.) Ez az évad a hibái ellenére is baromi jó. (Pl.: Quinn annyitt tett már a CIA-ért, erre még Carrie meg Saul majdnem megölik a semmiért.Főleg, hogy az előző évadban már kiakart szállni a buliból.)

_Peter - 2015. 12. 14. 14:12

Ez a rész kivételesen csalódás volt. És még mennyire! Túl sok volt a gagyifaktor:

Allison szabadon mászkálhat WC-re…
Allison őrzője egy szóra átadja az őrizetében lévő nőnek a fegyvert :D

Azt a ki lőtt le kit jelenetet egy kezdő nyomozó átlátja, főleg ha már egy erős gyanú alatt álló személy adja elő a mesét plusz testek elhelyezkedése, ujjlenyomatok, ballisztika, fültanúk…

BND-nél a fickót egyedül hagyják és ki tud ugrani az ablakon…

Carrie és az olcsó nincs térerő klisé, kérdezgeti az utasokat elnézést elküldené az smsem? LOL

Ezek egyenként is NA NE kategória, egyszerre túl sok volt! Quinn szálát se értem, közönségkedvenc erre parkolópályára teszik az évad nagy részében megkötözve vagy ágyban félholtan.

Másrészről hajlamos vagyok azt hinni mégis reális az írás sajnos, mert az életben hihetetlen sok eset van amikor amatőrök és banánhéjakon csúsznak el a szervek. Amikor sikeresek arról meg nem beszélhetnek. Csak bejelenti egy politikus sikerült megakadályozni egy merényletet, aztán a nép elhiszi vagy sem.

Malachi - 2015. 12. 14. 14:39

nem védeném a részt, csak a tárgybeli tévedések: az előző részben direkt hangsúlyozták, az őt szájába adták, hogy az egész ügynökség a “főnök” mögött áll. nyilván teljesen gyanútlan volt az őr. nincs gagyifaktor.

az arab fazon azért indult eredetileg, hogy vallomást tegyen, segítsen nekik. Saul elbénázta, mikor ráijesztett – vagy csak tényleg tudott valamit és féltette az életét – de miért kellett volna attól tartani, hogy hopp, egyszer csak megöli magát? menekülni nyilván nem tudott volna a zárt ajtókon át. nincs gagyifaktor.

a többit adom, térerő passz, nem jártam még a Berlini főpályaudvaron, a ballisztikához meg nem értek.

nekem egy dolog tűnt fel, amikor az ablakon kiugrálás után Saul kb. sírógörcsöt kap és sokkban kitántorog, hogy őt mára hagyják békén – majd a következő jelenetben felpörögve irányítja a reptér kiürítését. ott mintha valami kimaradt volna.

_Peter - 2015. 12. 14. 18:02

Nem értem mit mondasz. Attól mert a fekete fickó haverságban volt Allisonnal, attól még világos hogy a felügyelője volt. WC-re engedni egy hiba, neki adni a fegyvert kész röhej. Ha el is fogadom ennyire naiv volt az ügynök, a megrendezett lövöldözés jelenethez nem kell Dexternek lenni, hogy nem stimmel a sztori.

Arab fazon a BND épületben: felügyelet nélkül egyedül hagyták egy szobában a kihallgatott/gyanúsított személyt, ilyen nincs talán még a TEK-nél sem. :) És Saulnak ez nem az első, az első évados terrorista nő is öngyilkos tudott lenni Saul hibájából amikor meglátogatta a börtönben.

Térerő klisénél nem az probléma hogy van vagy nincs, hanem nem áll le szájkaratézni utasokkal, inkább odarohan egy rendőrhöz, vasutashoz és világos utasítást ad. Mellesleg az SMS fontos információhoz nem tuti, mert mi van ha a címzett nem veszi észre rögtön. Engem kizökkentenek az ilyenek, 1-2 még elmegy, de egy epizódban 5-6 hülyeség… pl. az is Carrie ha van egy gyanúja bepörögve hegyet-völgyet megmozgat és nem nyugszik amíg utána nem jár, most a közelgő támadás tudatában nyugodtan sorszámot tépett a muzulmán doki rendelőjében. Meg a Saul-Carrie beszélgetés kérdezi honnan van a reptér info, Saul nem ám mondaná Allisontól…

LoGi - 2015. 12. 14. 19:42

Engem is nagyon zavart pár dolog, ami vacak húzásnak tartottam a készítőktől:

1, A terroristák gond nélkül lezárják a modern pályaudvar kapuit maguktól, anélkül, hogy az bármiféle security figyelmét, vagy az utasok gyanúját felkeltené.

2, Allisont őrizetlenül hagyni a korházba, amikor már a 24 óta a sorozatjunkie közösség is tudja, hogy ha meg akarod lőni magad, hogy ne tűnj bűnösnek, akkor pont annál a vállhoz közeli pontba teszed, és a fájdalmon kívül tuti nem lesz nagy bajod. A BND meg nem talált semmi gyanúsat a helyszínen, elég volt csak pár cuccok mozgatnia Allisonnak? Még ujjlenyomatokat se vettek, máskor meg nagyon alaposak voltak.

3, Nincs térerő a berlini pályaudvar belsejében. Ez akkora kibaszott nagy amerikai filmes/sorozatos klisé, hogy hihetetlen. Kizárt dolognak tartom, hogy a valóságban is így lenne, már csak abból is kiindulva, hogy magyarországi metróhálózatban is min 7-8 éve van, ha nem régebb óta(meg 4-5 éve már rendes mobilnet is).

Malachi - 2015. 12. 14. 19:46

én ezzel úgy vagyok, hogy ami nem kifejezetten arckaparós hülyeség, sőt akár lehet rá magyarázat is, ami passzol a sorozat (film) keretei közé – mert korábban utaltak rá, felépítették, meg lehet magyarázni logikusan – azokon nem tépelődöm, mert minek. a sztori szempontjából lényegtelen, hogy miért nem volt térerő, ki tudja miért ugrott ki a muki az ablakon, ki tudja, miért bízott meg úgy a testőr a főnökében (Carrie is megbízott volna Saulban, pl.) stb. ez a szőrszálhasogatás, ahogy látszik is, csak elrontja az élményt. mondjuk, ha szakember vagy és olyan szemmel nézed (nem tudom, testőr vagy rendvédelmis vagy) az megint más, akkor világos. de ez csak egy sorozat, átlagembereknek. :)

LoGi - 2015. 12. 14. 19:54

Tanulmányaim miatt a térerő hiánya bullshit zavart a legjobban, nem volt nagy szerepe, ezért nem is értem, miért találtak ki ilyen badarságot.
Ehhez a sorozathoz olyan elvárásaim vannak, hogy legyen egy értelmesen, jól átgondolt cselekménye. Szerintem ezzel egy minőséginek tartott kábeles sorozattól, amely ezzel a kémes témákkal foglalkozik, nem kérek sokat. Nem agykikapcsolós, fan service sorozatot várok el tőle, hanem egy olyan hosszan tartó történetet, amelyet főként a jól felépített cselekmények visznek előre, a sorozat is ezt próbálja tenni, szóval amikor valami okból kifolyólag ez nincs meg, sajnos az élményen rontani fog.

Anthonz - 2015. 12. 14. 21:00

Az gondoltam, hogy ez felvezető rész lesz, szóval nagyon nicsen miért izgulni, de ezekre az amatőrségekre nem számítottam.
Amiket Peter felsorol mind gyenge, lusta írói húzás, ami szomorú, mert a Homelandtól azért többet várna el az ember…

_Peter - 2015. 12. 14. 21:12

“ez a szőrszálhasogatás, ahogy látszik is, csak elrontja az élményt. mondjuk, ha szakember vagy és olyan szemmel nézed (nem tudom, testőr vagy rendvédelmis vagy) az megint más, akkor világos. de ez csak egy sorozat, átlagembereknek. :)”

Az átlagembert szabad hülyének nézni? :) Nem vagyok rendvédelmis nagyon nem. Átlagember vagyok. Csak a józan paraszti eszem zavarja a sok blődség. Ilyen olcsó húzásokkal mint a térerő klisé akarnak feszültséget teremteni? Kétlem egyedül lennék azzal, hogy a felsorolt hülyeségek zavaróak. Egy részen belül 4-5 NA NE facepalm gagyiság ami kizökkentett. Azért a Homeland írói gárdától kicsit többet várna a néző a részletek kapcsán is. Ha a témában annyira aktuálisak, már a főcímmel kezdve és a valóságból veszik a politikai kavarásokat, akkor a részletekre is ügyeljenek. Nem szőrszálhasogatás, nem szóltam a csempemintázat dologról, a fél perces hackelés, képernyőkímélő, hogy a nő még mindig hülyíti a két öregróka CIA főnököt, hogy az előző rész előtt jó pár epizódon keresztül eszükbe se jutott Quinn a többieknek… de ez a mai rész fájt.

Malachi - 2015. 12. 14. 21:20

sima ügy, de ennyi erővel az összes mozzanatba beleköthetünk, hogy miért nem így, miért amúgy. érted. nem személyes preferencia dönti el, hogy egy sorozat összességében jó, vagy tele van gagyival. nekem nem tetszett, ahogy korábban cigivel jelzett Alison. miért nem a pipere tükrével? miért engedik egyáltalán dolgozni, amikor legjobb esetben is kérdéses a hűsége, miért nem küldik azonnal haza és csukják le? Quinn miért éli túl a gázt, amikor fél napig benne feküdt? Saul miért kiabált az arabbal, miért nem hagyta rá a németekre?

kiragadsz példákat, amik neked nem tetszenek, és az alapján próbálsz kritikát mondani. ennek nincs sok értelme. továbbra is: elfogadom a véleményedet, miért ne fogadnám. de nem jellemzi a sorozatot, csak a te elvárásaidat. ezt általában véve is mondom, minden más esetre, amikor sorozatokról vagy filmről van szó. ezeket a dolgokat (a saját elképzelésünk alapján várt dolgok vs a sorozat világában egyébként működő történések ) muszáj szétválasztani.

Anthonz - 2015. 12. 14. 21:30

@Malachi
– van az ami felett át lehet siklani, és van amikor botrányosan gyenge írói teljesítményt látunk, csak azért hogy egy bizonyos mederbe tereljék a történetet. Ez utóbbit láthattuk ma.

rio - 2015. 12. 14. 22:09

Alapvetően a sztori iszonyat jó, és sajnos nagyon aktuális is, de a fentebb már említett ÜBERGAGYI írói húzások erőteljesen kibillentik az embert. Értem én, hogy agy kikapcsol, meg minden, de ez nem az a sorozat. Egy Strike Back-ban még elmegy, itt nem. Lustaság és a néző hülyének nézése.

Malachi - 2015. 12. 14. 22:15

megadom magam!

kenza - 2015. 12. 14. 23:01

Hat szamomra is gagyinak tunt Alicska mai huzasa..es mar reszek ota folyamatosan hiszen egyetlen megoldas maradt miutan nem talaltak poloskat se, az hogy valaki tegla..erre kiderul ki, minden klappol, es meg mindig orranal vezeti Adalt..
aminel meg komolyan csak neztem az a kapucsukas volt..az embereknek fel se tunik h civilek (mert a gaz bejuttatashoz meg tudtak egyenruhat szerezni?)kaput csukogatnak fenyes nappal az orruk elott mindenfele figyelmeztetes vagy magyarazat nelkul..meg se kerdezik mi van, tok termeszetes..

paperplane - 2015. 12. 14. 23:39

engem is a térerő zavart a legjobban. ekkora f.szságot kitalálni, hihetetlen.

mondjuk néhány nagyvárosban már nincsen térerő a metrókban, pl.: london a támadások óta.

winnie - 2015. 12. 15. 09:48

“Párizsra én is felkaptam a fejem. Biztos a mostanira gondolt? Charlie is lehetett.”

igen, a mostanira gondoltak, most futottam bele az interjúba, hogy utószinkronnal megváltoztattál az eredeti szöveget, hogy reflektáljanak az eseményekre.

lesz majd a fináléban is párizsozás.

rio - 2015. 12. 15. 09:56

A Párizsozással kapcsolatban: remek ötletnek is tűnhet ez az utószinkron. De ha ez valóban megtörtént volna a Homeland univerzumában is, utólag zavaró, hogy többet nem tesznek említést róla, sőt, egész más korábbi és valós terrorcselekményre utalnak több beszélgetés során is.

roni - 2015. 12. 15. 11:30

“Gagyifaktor” nagyon találó, _Peter.

LoGi - 2015. 12. 15. 18:21

paperplane: London esetében nem arról van szó, hogy az ottani metró hálózat a legelsők között van, nagyon régi, ezért a technológia implementálása sokkal nagyobb kihívás bizonyos helyeken.

És ha ez így van, akkor a sorozatra ez nem mentség, mert amit az epizódban láttunk, az szerintem egy igen modern állomás volt.

(Nem is értem igazán, hogy miért lenne jó egy ilyen biztonsági intézkedés mondjuk.)

ensa - 2015. 12. 15. 20:38

Mindjárt kiderül, hogy engem bosszant-e benne valami, ez eddig nem volt jellemző az évadra.

ensa - 2015. 12. 15. 21:40

Hangulatilag valahogy kilógott, de azon kívül, hogy miért hisznek el még bármit Allisonnak, a többi elfért. Nem azt mondom, hogy mindenben hazudnia kell a nőnek, meg értem én, hogy nincs idő, de legalább egy kicsit kételkedhetnének. Vagy ha megteszik majd, akkor nekem jobban tetszett volna, ha nem utólag mutatják (ha lesz a köv. részben ilyesmi).

Dhomasson - 2015. 12. 15. 23:53

Allison akciója nyilván kilométerekről bűzlik és előbb-utóbb rá is jöttek volna, csak épp nem volt idő foglalkozni vele, mikor épp pár óra van egy vegyifegyveres terrortámadásig. Örültek, hogy végre van célpont. Akármilyen gyanús Alison és az oroszok, de azt nem feltételezték, hogy hagynák megtörténni. A hírszerzői egyeztetésen is osztottak meg infót a ruszkik. Allison szépen kitervelte, a kórházból pedig megszökött/megszöktették, mielőtt lebukna. Nekem ez belefért.
Az már neccesebb, hogy Allison miatt az oroszok le sem tagadhatják, hogy hagyták (volna) megtörténni. Ezt nem érzem reálisnak, hogy így is bevállalnák.

Viszont a térerő az rettenetesen fájt. Pláne, hogy teljesen felesleges is volt, semmi pluszt nem adott hozzá, leszámítva az egyperces “izgulást”, hogy vajon elküldi-e a nő. Talán a fináléban kiderül, hogy a terroristák blokkolják a jelet.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 16. 13:07

“Gagyifaktor” ez tényleg egy találó kifejezés.

Nekem az nem volt zavaró, hogy bement Allison a WC-be, az egy női WC, így a férfi nem ment utána. Azt is értem, hogy betette a fülhallgatót, hogy ne hallja senki, de ezek után simán elkezdett beszélni az orosz nővel a WC-ben, ahol simán meghallhatta volna valaki. Vagy ha már ennyire lakat alatt kell tartani Allisont (azt kellett volna), akkor nem egy férfit raknak mellé, hanem egy nőt, aki tudja követni és nem mellesleg nem egy olyan elfogult valakit, aki még mindig hisz neki. Ez mennyire szakmaiatlan már. Ilyenkor egy olyan embert kellene melléjük rakni, aki abszolút profi és Allison minden egyes lépését szkeptikusan figyeli. Ez gagyifaktor és innentől Allison minden lépése. Az, hogy mi történt a prof szobájában szerintem is hamar kiderült volna, de itt ugye nincs idő, ketyeg az óra. Nincs idő helyszínelni, ballisztika stb. stb. azt majd később. Ez a része nekem nem volt zavaró. Ami nagyon, de nagyon gáz az Dar Adal, aki mindent csont nélkül benyal. Gyakorlatilag egy jelentéktelen parasztfigura a sakktáblán, mást már nem tudok mondani. Saul lába alól is kihúzták a szőnyeget azzal, hogy a faszi kiugrott az ablakon. Neki azonnal vágni kellett volna, amikor Carrie felhívta, hogy bukta van és nem elmenni Allisonhoz a kórházba, hanem kiadni az infot, hogy azonnal ürítsék ki a pályaudvart is. Nincs annyi haderő, hogy egyszerre kiürítsenek egy pályaudvart és egy repteret is? Az megint nagyon gagyi faktor lett volna. Az sms engem nem zavart, mivel szerintem az lehet hogy nem egy olyan dolog, hogy ‘pont nem működik’. Lehet már napok óta valami szar van a rendszerrel (csak nem nyomták így az arcunkba) vagy ahogy írta is valaki a terroristák zavarták a jelet. Ami még számomra dühítő az a sok birka ember, aki simán nézi, hogy becsukják előtte a kaput. Ott állnak az arab kinézetű csávó mögött, aki épp akarja bezárni a kaput majd kienged egy burkás nőt és még akkor sem kérdezi meg a mögötte felhalmozódott tömeg, hogy hé öcsi miért akarod bezárni az embereket. Ez vicc volt.
Nagyobb pontosságot várunk el a Homelandtől. Izgalmas volt a rész, de savanyú a szájíz nálam is.

tityesz - 2015. 12. 17. 10:10

Ha az elozo resznel a realitastol elrugaszkodott dolgokra panaszkodtam,akkor most meg ratett egy lapattal,bar az elottem szolok,mar mindent leirtak kb…a csucspont valoban az a hulyesegek tarhazaban,hogy ha egy arab csavo ram zarja a kaput egy metro aluljaroban,hat bakker nem hiszem,hogy olyan nyugodt lennek manapsag,az emberek meg csak neznek ki a fejukbol,zsenialisan nagy baromsag…
A kemkedesen kapott magas beosztasu CIA fonokot gond nelkul kikuldik a terrortamadasok egyik feltetelezett kulcsszereplojehez.
Carrie es Saul parbeszede Kaszim lakasabol…hat cseszd meg,ott a Hauptbahnhof tervrajza az asztalon,tudjak hogy terrortamadast szerveznek epp valahol,es Carrie elintezi ennyivel,hogy biztos hogy a repuloter a celpont? WTFWTFWTF

kenza - 2015. 12. 17. 16:38

http://www.atv.hu/kulfold/20151217-hatalmas-mennyisegu-vegyi-gazhoz-jutott-az-iszlam-allam-be-is-vetettek/hirkereso – ez azert hatborzongato. Bar tudom a szarin nem a homelandben tunik fel eloszor, Asaad is hasznalta meg meg sokan elotte de igy egy resszel a finale elott ezt olvasni azert grr..

Nézőke - 2015. 12. 17. 20:16

emberkék, egy kis magyarázat a térerő hiányra: ezt direkt tették bele írókomák,nehogy véletlenül kedvet kapjanak a gonosz emberek ilyen megoldást választani. Kvázi az arcunkba tolták,hogy nem érdemes így próbálkozni,mert nem biztos hogy lesz térerő, hagyják a rákba a távirányítású bombát.

Egyébként nagyon jó rész volt, tele feszkóval.
Alison szerepe meg plusz annyi volt,hogy az emberek vonattal menjenek,ha már hazaküldték a reptérről a népet, ehhez képest nem voltak olyan sokan a pályaudvaron :D
Neki már a wcben leesett,hogy utolsó munka, nincs mit veszíteni, csak a pénzt, mindegy volt,hogy később lebukik-e.

Ezek után Dar Adalt lemondatják,és Saul kerül a helyébe, mert igaza volt,amikor majdnem megfojtotta Alicskát :D
De az oroszokon csodálkozom, beáldozták Krupint. Egy ilyen lebukás után kizárt,hogy ne derülne ki az igazság + olcsóbb lett volna bemártva tartani Allisont,majd felakasztani a háziőrizetben.
Ez tényleg logikátlan tőlük. A többi nem zavar.

Kissur - 2015. 12. 19. 18:58

Az, hogy hétről-hétre nézem, van hátránya is. Sok dolgot nem értek, nem áll össze.
1. Most akkor Carriet ki akarta megölni? És főleg miért?
2. Mi az oroszok szerepe? Assad helyén tartása? Oké, ők lőtték le a gépet, de a többi részhez hogy csatlakoznak?
3. Miért fontosak az ellopott CIA adatok? Fontosak egyáltalán? És ha igen, honnét tudták Numenék, hogy pont azt a részt kell ellopni?

Szóval vannak számomra homályos részek, remélem valaki összerakja nekem a képet. Amúgy meg sajnálom, hogy az évad átment 24-be, mert tetszett a kémesdni, meg a kiberharc. Kár volt belekeverni a szarin gázt.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 19. 19:48

@Kissur:

1.Carriet azért akarták megölni, mert ugye kikerültek a CIA file-ok és az azokban rejlő információk alapján Carrie összerakta (Allisonon keresztül és Numan segítségével persze), hogy a képernyőn lévő fickó, aki Allison hapsija/informátora volt az egy beépített orosz ügynök. Nyilván az a kb. 1.300 db file még eldalolhat ezt azt. Tehát Carriet az oroszok akarták megölni, ezt bizonyítják Allison beszélgetései is Ivan Krupinnal.

2.amiket felsoroltál azon túl az oroszok szerepe nagyon jelentős, Allisonon keresztül gyakorlatilag lopják az amerikai államtitkokat és még ki tudja mit, egyértelműen olyan információkhoz juthattak, amely által a világ több pontján úgy avatkozhattak bele politikai/gazdasági stb. folyamatokba, ahogy nekik tetszett (vagy legalábbis próbálkozhattak).

3.A CIA-tól ellopott adatok egyértelműen fontosak. Azok titkos file-ok, nyilván nem véletlenül. Gondolom iszonyú nagy kár keletkezhet azok nyilvánosságra hozatalából (rejtett ügynökök neveinek/személyazonosságának kiszivárgása stb.) Numanéknak fingjuk nem volt, hogy mit lopnak el. Amúgy ha el is olvassa valaki, egy ‘tudatlan’ ember kezében az csak egy betűhalmaz (kódok, álnevek stb. miatt), de ha egy olyan ember/szervezet stb. kezébe kerül, akik értékig a jelentőségüket, akkor az egyértelműen kib*sz nagy probléma. Már abból ugye gond volt, hogy kiszivárgott az az info is, hogy a németek kémkedtek az amcsiknak és ezzel kijátszottak valami törvényt.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 19. 19:51

értékig=értik (bocs)

bëiz - 2015. 12. 19. 21:14

Nem volt itt óriási gagyifaktor, max a homelandhez mérten bukkant fel némi gagyiság… Ami még mindig bőven jó (persze jobb lenne ezek nélkül).

A térerőn nem akadtam fenn, előfordulhat. Persze nem normális dolog, meg nem is mindennapos, de fogjuk rá: megeshet. Nem látott térerőt a készülék, na bumm.

Allison hadbaállítására nincs bocsánat. Szerintem ilyen körökben, ezen a szinten minimum fél éves, végbélig hatoló ávilágítás jön és alapos belső vizsgálat. Parkolópályára illett volna tenni a hölgyet, vissza Langleybe egy sötét irodába (vagy házi őrizetbe, vagy mittudom én). Persze itt jön képbe, hogy ez csak egy sorozat: valóban örülnénk Alicska mellőzésének? Az utóbbi idők Legjobb karakteréről beszélünk, én személy szerint imádom minden képernyőn töltött percét.

Ha Alicska megússza, mert megszökik, akkor a köv. évad szólhatna egy macska-egér harcról Saul és Allison között. Szerintem szuper lenne, vissza lehetne hozni az orosz szálat is.

v0m1t - 2015. 12. 21. 14:18

0/10, az elején reménykedtem hogy azért nem volt intro mert annyi jóság lesz hogy nem férnek bele a műsoridőbe, de ez szinte elviselhetetlen volt

Kissur - 2015. 12. 21. 15:10

Snoopyzit30: Nem a 8.részes Carrie elleni támadásra gondoltam, hanem a 2.részben. Amikor meg akarták ölni a Közel-Keleten. Ott még nem tudott semmit.

kulup - 2015. 12. 21. 15:11

Jól kezdődött az évad, de a vége minősíthetetlen lett. Ez a nyáladzás és szenvedés nagyon nem hiányzott. SPOILER Quinn-t nem kellett volna kiírni, illetve ha innen visszahozzák az nagyon nem lenne hiteles. Külön röhej, ahogy Allisont elintézték. Csatlakozom, a vége 0/10.

Rammschein - 2015. 12. 21. 15:26

Hát igen, annyira nem jött be nekem sem… SPOILER
…a rész elejét a a pályaudvarral gyorsan lezavarták, ez a Saul-os bosszú Allisonon télleg elég gyengus volt, de nem annyira, mint Otto lépése, meg az újságíró lebeszélése a kiszivárogtatásról…
de az egészben a legjobban Quinn-t sajnálom… azt sem így kellett volna… pedig az évad jó volt, de ez a vége… ráadásul el nem tudom képzelni mi lesz az új évadban, merthogy a CIA-hoz sem megy vissza… majd megint csak belecsöppen valamibe? SPOILER vége…

Anthonz - 2015. 12. 21. 15:29

Ahhaha gyerekek, én megmondtam hogy Düring a Carrie-re izgul, csak olyan németesen, akarol velem lenni, JA?

Én is valami akciódúsabb évadzárót vártam, de úgy látszik ez mostanában nem divat (lásd Fargo).

Ettől függetlenül a helyén voltak a dolgok: Quinn ezt már nem élhette túl, Jonas dobta Carriet ami teljesen logikus, az újságíró csajt is betörték a végére. Allisont el kellett intézzék, ez is egyértelmű, ekkora bukást nem vállalhatott be a CIA, halott ezért nem kell boncolgatni az ügyét. Egyedül annyi hiányérzetem van, hogy Saul a szeme közé nézhetett volna 1-2 percre azért.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 21. 20:04

@Kissur

A file-okat már az 1.részben ellopják (ha jól emlékszem), szóval onnantól Allison tudta, hogy Carrie lehet az összekötő kapocs, aki lebuktathatja. Emlékezz rá, hogy amikor először bement hozzá Carrie, akkor úgy rúgta ki a CIA-tól, hogy kb. a lába nem érte a földet. Full ellenséges volt Carrievel. Allison azt is tudta, hogy Carrie mennyire jó ügynök, szóval már ott is az oroszok akarták megöletni szerintem. Nyilván az oroszoknak is vannak kapcsolatai, nem volt nehéz ott összehozni. A legjobb alkalom lett volna Carrie megölésére, mert mindenki azt hitte volna, hogy Otto-t akarják megölni.

kenza - 2015. 12. 21. 21:30

Nagyon gagyi volt evadzaronak..masodszorra kovetik el azt a hibat hogy a szuper akciodus evadot egy ilyen nyalas unalmas idohuzassal zarjak le (mondjuk meg mindig egy fokkal jobb volt mint a 4. evados Carrie mizeria az anyjaval..)
Spoiler! bar gondolom mar latta mostanra aki ideteved;
En nem vagyok 100% biztos sem Allison sem Quinn halalaban..lattunk mar olyat hogy szitava lott kocsibol elopattan valaki verzo fejjel..itt is csak egy verfolt volt az arcan meg akar tul is elheti plane hogy a csomagtartoban volt (bar nem tudom ezek utan abbol mit hoznanak ki)
Quinn-nel erdekes hogy csak azt a pulzusmerot vette le az ujjarol akkor mar nem volt lelegezteton(javitsatok ki ha tevedek de igy emlekeszem) es bar a monitoron a diagram hullamos helyett egyenes lett az a cucc elvileg csak merte a szivhangokat..de az a fenyfelvillantas iszonyat nyalas volt a Jonasos reszek is es During egesz karaktere nem nyert igazan ertelmet.
Kicsit olyan erzes volt a Laura ugy meg a Saul megbunteti Allisont szal miatt mintha azt akarnak az arcunkba tolni, hogy aki velunk meglrobal kicseszni az ugyis megbunhodik..eroltetettnek es benanak ereztem mindkettot. Na meg azt is, hogy Carrie mar megint “not that person anymore”..hat ezt mar hallottuk parszor es hogy o le akar nyugodni a lanyaval lenni..csakhogy lesz 6 evad es akkor sem lesz foallasu anya.

ann86 - 2015. 12. 21. 22:15

Kár ezért az évadzáróért és azért a karakterért, mindkettőben hatalmas lehetőségek voltak. :(

Shannen - 2015. 12. 22. 00:00

Hát ez az évadzáró nagyon nem volt fair. Egy ilyen baromi jó évadot egy ilyen résszel zárni… kár érte.
Quinn meg… nem is értem, hogy gondolhatják, hogy ezt teszik a kb. legkedveltebb karakterrel, annyi, de annyi lehetőség van még benne pedig.
A színészek továbbra is remekek, de ez az évadzárás úgy látszik nem igazán megy a Homeland írógárdájának.

Aredhel - 2015. 12. 22. 10:47

Köszönöm ennek a csodás évadnak, hogy egy sorozattal kevesebbet nézek majd a jövőben. Ez még a hírhedt 3. évadnál is pocsékabb volt.
Soha többet! Kasza.

Piszkosfred - 2015. 12. 22. 14:44

A veget tenyleg picit elrontottak, de en nagyon varom a kovetkezo evadot. Az evadra adok 8-at (de csak az utolso resz miatt).

Blushda - 2015. 12. 22. 18:09

Az évadzáróval kapcsolatban az én érzéseim is vegyesek, reméltem, hogy a készítők tanultak a 4. évad zárásának a negatív visszhangjából. Allisont egy ilyen kurta jelenettel elintézni a végén szerintem nagyon méltatlan volt mind Saul, mind Allison karakteréhez. Az évad szerintem még így is zseniális volt, és tempóban, izgalmakban a 4. évadhoz képest egységesebb. Nálam még a felemás évadzáró ellenére is erős 9/10 volt ez az évad, és kíváncsian várom, hogy innen merre indulnak tovább a 6. évadban, elsősorban Carrie érdekes helyzete miatt. Quinnt attól tartok, már nemigen fogjuk látni Jack Bauereset játszani :(

ensa - 2015. 12. 22. 19:08

Elkezdtem nézni az évadzárót, de én ezt már az elején utálom, pedig még nem történt semmi, amit fentebb olvastam.

Viszont elmondhatom, hogy az ötödik évadot egyszer sem “kaszáltam” (kasza itt = a terv, hogy a következő évadnak adok újabb esélyt).
Az elsőt egyszer, a 6. résznél, mert valamiért nem kapott el hangulata, a második második fele szerintem borzalmas volt, ott kitartottam. A harmadik évadot kétszer, az utolsó négy részt azóta sem láttam, és a negyedik évadot is kétszer, ott pár napja pótoltam a végét. Nekem belefért az az évadzáró, de értem, mások miért vannak rosszul tőle.

Röhej, mert mindig azt mondom, hogy a jelenleg futó sorozatok közül ez áll hozzám legközelebb, megszerettem a karaktereket, de úgy tűnik, mégsem vagyunk annyira jóban.

Quinnt nem értem, nem láttam még, pontosan miről van szó, de kétlem, hogy meghalt (nem azért, mert nem tudok ezzel szembenézni). Remélem, akármi történt vele, úgy ahogy rendbe jön, a második évad végét csak miatta nem hagytam ki.

Nem szeretem a beteljesült románcokat a szereplők között, de valamilyen módon össze lehetett volna hozni Carrie-vel, ha nem is lett volna tipikus kapcsolat, ezt a háttérben elhúzni egy évadig, és csak utána kinyírni, ha már valamiért muszáj. Vagy ez annyira bordys, hogy kétszer nem lépik meg?

Nézem tovább…

Miss Keamy - 2015. 12. 22. 20:23

ekkora fos részt, és így befejezni :) méltatlanul csalódott vagyok. Bíztam benne, hogy ütős lezárást kap, erre olyan fargos lett :D végig brutál erős részeket produkált erre megfejelték egy 10/1-es epiződdal. a Duringes szerelmi dolog volt a legbénább.

bëiz - 2015. 12. 22. 22:15

Nagyon jó évadot kaptunk, de a vége megint nem a legerősebb részek egyike. Ez lassan szokás náluk, én már beletörődtem. Biztos itt leszek jövőre ;)

A rész 6/10
Az évad 8/10

Alicskát roppant sajnálom, ő volt a legjobb karakter az egész évadban. Quinn sztem megússza.

Lamantin - 2015. 12. 22. 23:09

nem értem, miért ennyire rossz a szájíz.

kaptunk egy kis nyugis évadzárót, én tulajdonképpen szeretem az ilyeneket. ebben típusú a sorozatban nem is lehet nagyon máshogy elvarrni máskor dolgokat, csak egy pihent utolsó epizódban, mivel pl Carrie meg During nyilván nem fog nyugodtan borozni amikor épp terrorist attack van készülőben.

miért volt méltatlan ez Alisonhoz? az fura lett volna, ha megállítják az autót, ezzel a terv sikerességét kockáztatva, hogy azért Saul-lal még tudjon pár színpadias szót váltani :)

Quinn kiírását viszont egyszerűen nem értem. nem szokták csak úgy kiírni a sorozatok a legkedveltebb karaktereiket. illetve nem feltétlen kiírás, de na, krumpliQuinn már nem lesz olyan érdekes, ha felépül annyira.

nagyon jó évad, korrekt befejezés

Blushda - 2015. 12. 23. 02:54

Lamantin: Persze, ez a jelenet így logikus volt az erdőben a szitává lövéssel, tiszta sor. Én úgy értettem a méltatlant, hogy Allison levadászása kaphatott volna szerintem nagyobb hangsúlyt (ha már ő mozgatta a háttérben a szálakat az évad nagyobbik részében), némivel több játékidőt (mondjuk valamelyik Carrie-Quinn jelenet rovására), és egy utolsó Saul-Allison párbeszédet valahogy hiányoltam még.

ensa - 2015. 12. 23. 07:24

Az évadzáró 2/3-ánál megint ki kellett kapcsolnom. Órák kérdése és legyűröm, de ez valami borzalom.

Mivel a tavalyi évadzáró nekem belefért, ezért még azt sem mondhatom, hogy a lassúsággal van baj, ha a magánéletüket el tudom nézegetni szörnyülködés nélkül, akkor ezt is kellene, de…

Valahogy bénák a jelenetek, a párbeszédek, lassú, de mégis kapkodósnak érzem, az előző résznek nem tetszett a hangulata, ennek meg mintha nem is lenne. Lehet, hogy én bolondultam meg, de úgy érzem, hogy a karakterek sokszor nem önmaguk, úgy viselkednek, beszélnek, néznek, ahogy nem szoktak.

Nem izgat annyira, hogy fos az évadzáró, attól még az évad nagyon tetszett.

Kpeter - 2015. 12. 23. 09:12

“Quinn kiírását amúgy nem értem”

Én nem lennék ebben ennyire biztos, hogy kiírták. Le merném fogadni, hogy Carrie megpróbálja megölni quinnt, de Quinn az utolsó pillanatban életjelet ad, vagy magához tér és végül nem öli meg. ez sajnos egy olyan klisé, amit már rengetegszer eljátszottak különböző sorozatokban.

Snoopyzit30 - 2015. 12. 23. 10:21

Nekem nem volt olyan nagy bajom ezzel az évadzáróval, sőt jobbnak tartottam, mint a 4. évad végét, bár azt sem utáltam, csak Carrie anyjára nem voltam kíváncsi.

Quinn – habár egyik kedvenc karakterem – remélem hogy ebből az állapotból nem hozzák vissza, főként azért mert teljesen hiteltelen lenne. Vannak orvosi csodák, de azt nem ebben a sorozatban kellene eljátszani. Sokan sírnak más sorozatoknál, hogy nem mernek főbb karaktereket kiírni, hát itt végre úgy döntöttek, hogy meglépik ezt. Remélem Quinn itt befejezte.

Allison kinyírása teljesen rendben volt. Nincs szükség itt semmilyen párbeszédre, nem kell ide szövetségi börtön meg ilyen f@szságok, hanem kinyírták a francba. Saul visszanövesztette a tökeit, tetszett.

Jonas szakítása teljesen érthető és a Carrie és Saul közötti párbeszéd is rendben volt. Az lett volna inkább furcsa számomra, ha Carrie mindezek után nagy örömmel megy vissza a CIA-hez. Pont az a lényeg, hogy Carrie is jellemfejlődésen ment át, a prioritások eltolódtak, “normális” életet akar. Az más kérdés, hogy nem lesz neki soha, mert erről szól a sorozat és ezért nem lehet ő boldog Quinn-nel sem.

A metrós lezárás szerintem is gagyi volt, de az egész felvezetése meg jó volt, szóval én nem akartam terrorelhárítást nézni a maradék 60 percben. Sejteni lehetett, hogy Kaszim (vagy hogy hívták) a jógyerek nem fogja megtenni, ezen megint semmi meglepő nem volt.

Otto vallomását én nem éreztem szerelmi vallomásnak, ennek talán az az oka, hogy nulla romantika volt benne, de azt szintén lehetett sejteni, hogy Otto még valahogy képbe fog kerülni. Viszont Otto ajánlata ellentmond annak, amikor Jonasnak azt mondta, hogy hiba volt Carrie-t felvenni.

A folytatást én csak úgy tudom elképzelni, hogy Carrie visszamegy a CIA-hez és valahogy szembekerülés lesz Otto érdekeivel (akár a most említett washingtoni szál kapcsán). A távolságot mindenesetre valahogy fel kell oldani, Carrie gondolom nem marad Németországban (azon mondjuk felröhögtem, amikor mondta, hogy most kicsit “anya is akarok lenni”). Ha meg vissza megy az USA-ba, akkor meg az Otto szálat kell valahogy szintén áthozni a tengeren túlra.

Összességében a rész nekem 6,5/10, az évad szerintem nagyon, de nagyon erős volt, az 1-2. évad színvonalát idézte nekem így 9/10.

Ancsa - 2015. 12. 23. 13:39

Én nem bántam, hogy ilyen lassú az évadzáró – az előző is az volt, úh. számítottam rá.
Viszont Quinn :(((

psychocska - 2015. 12. 23. 15:06

ilyen méltánytalanul lerendezni egy két lábon járó gyilkológépet, nagyon gáz.
ennél az is jobb lett volna, ha tényleg beleveti magát a vízbe

Malachi - 2015. 12. 23. 16:57

Quinn szerintem kerekesszékben tér vissza, majd a háttérből irányít vagy ilyesmi. Nem ölték meg, nem is fogják végleg eltüntetni. Nekem tetszett a rész, egyedül azt nem értem, mit akar Düring Carrie-től. Miután pár résszel korábban még instabilnak tartotta.

Miss Keamy - 2015. 12. 23. 20:17

lehet ez is a taktika része During részéről. felvezették az új szálat az előzőek után?! csak erre tudok gondolni, hiszen Otto érzései eddig ott sem voltak. no meg tudta jól hogy Jonassal együtt vannak, más normális indok nincs… + fúrta Carrie-t, vszínű beakar nála vágódni mint ahogy Alison felszedte és palira vette Sault.

karit - 2015. 12. 24. 11:09

Otto, a kis hamis. Kitúrja Jonast Carrie mellől, csak hogy tiszta legyen a pálya? Vagy csak a rész írója volt lusta visszaolvasni?

Utálom, megint kimaradtak a nagy összenézések, Saul a sebesült Allison szemébe, mielőtt s.k. fejbe lövi, Carrie-től se kért elnézést amiért végig igaza volt, ő meg ignorálta, és Carrie Quinnébe… ennek így nem lehet vége.

Vajon biztos berendelés nélkül ezt tényleg így gondolták volna adott esetben lezárni?! Ne már. A kápolnában Carrie isteni csodáért imádkozott, hát, megkapta. Az ott nem napsütés, hanem a reptéren robbantott atombomba fénye volt.
Na jó, talán csak a napé.

Kissur - 2015. 12. 24. 13:51

“Az ott nem napsütés, hanem a reptéren robbantott atombomba fénye volt.” Ez mekkora. :D

Snoopyzit30 - 2015. 12. 24. 14:32

@Kissur:

“Látszik, hogy nő írta és rendezte az utolsó részt. Nyálas volt, tele gagyi párbeszédekkel.”

majd ezek után leírja a legnyálasabb hülyeséget:

“Amúgy szerintem a napsütés pont azt jelentette, hogy Quinn nem halt meg, hanem Carrie őt választja Jonas, Otto és Saul helyett.”

LOL! :-)

Skyroads - 2015. 12. 24. 20:26

@Snoopyzit30: ezen én is jót röhögtem. :D Mármint Kissuron. Bocs! :D :D

Dhomasson - 2015. 12. 24. 22:00

Ha választanom kéne, hogy remek évad, de gyenge finálé, vagy közepes évad, de erős finálé, akkor az előbbit választom. De ha egyszer tud a Homeland sokkal többet is, akkor miért kell ezt mindig eljátszani? Mondjuk javuló tendenciát mutatnak, mert a tavalyi finálé 10/1 volt, ez olyan 10/2,5.

Andy - 2016. 01. 01. 11:25

Mirandát likvidélják,Quinn meghal,Düring el akarja venni Carrie-t.
Lesz VI.rész.

Snoopyzit30 - 2016. 01. 01. 15:04

A mai híreket látva, most már biztos, hogy az Iszlám Állam nézi a Homeland-et. Na jó, tudom, hogy morbid, de akkor is…

romy - 2016. 01. 01. 18:03

@Snoopyzit30: ugyanerre gondoltam mikor olvastam ma… de inkább olyan, mint ha a jövőbe látnának az írók, durva…

Blushda - 2016. 01. 03. 16:39

@Snoopyzit30, Romy: Milyen hírekre gondoltok? Tudnátok linkelni cikket?

romy - 2016. 01. 03. 20:03
ensa - 2016. 01. 11. 13:13

Lehet, soha nem fogunk már kapni 5. évados írást, de a finálé miatt annyira nem is bánom, úgyis csak azt szidnánk benne. Még mindig nem láttam az utolsó 20 percet.

Snoopyzit30 - 2016. 01. 14. 13:50

Kiszivárgott ez-az a következő évadról azon kívül, hogy New Yorkban fog játszódni.

***SPOILER VESZÉLY***

David Nevins vezérigazgató beszélt egy pasadenai sajtóeseményen Quinn karakteréről:
“„Én is csak annyit láttam, amennyit ti. Nincs végleges válasz” Hozzátette, hogy a Homeland írói nem szívbajosak, már likvidáltak alapszereplőt, ezzel is jelezve, hogy a valós életet mutatják be. „Nem lesz természetfölötti megoldás” – azaz Quinn vagy halott, vagy hosszú szenvedés, regenerációs folyamat (egy egész évad) vár rá.

ensa - 2016. 01. 14. 20:12

Köszi, akkor megmarad.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz