login |

Pilot-mustra: Crazy Ex-Girlfriend – 1×01

2015. 10. 19. 20:01 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Nem véletlen, hogy a CW a Jane The Virgin szomszédságában mutatta be egyetlen őszi újoncát, a Crazy Ex-Girlfriend-et, hiszen az inkább komédia, mint dráma, azt viszont nem értettem, hogy miért kellett ennyire kontrasztba állítani a két sorozat főhősét. Ugyanis ahelyett, hogy egy kisvárosba költöző profi, nagyvárosi ügyvéd aranyos esetlenkedését néztük volna, valami egészen mást kaptunk.

CRAZY EX-GIRLFRIEND – 1×01 – 5/10

Crazy Ex-Girlfriend - 1x01-01

Például egy nem feltétlenül szerethető főhőst. Oké, ez mondjuk szubjektív dolog, hogy ki mennyire jön be a nézőnek, de a Crazy Ex-Girlfriend Rebecca-ja valóban kissé crazy lett, és egy kicsit sok, még akkor is, ha kvázi egyszemélyes sorozatról, vagy legalábbis pilotról van szó.

A történet egy fiatal jogászról szól, akinek viszonylag üres az élete, de legalább előléptetés vár rá, azonban miután rájön, hogy nem boldog, változtatni szeretne. És ebben segít neki az, hogy random összefut 10 évvel korábbi nagy szerelmével, akit titokban követ – New York-ból, egy kaliforniai kisvárosba, ami csak 2 órányira van a parttól (erősebb forgalom mellett 4-re).

Crazy Ex-Girlfriend - 1x01-03

Oké, aláírom, hogy jelen van némi esetlenség a figurában, de inkább az az érzése az embernek, hogy ő az oka saját szerencsétlenségének, főleg azt látva, hogy milyen pasi adja meg neki a kezdőlökést, (remélem, ő tényleg csak eszköz, és nem akarják hosszabb távon megtartani), valamint, hogy miképp bánik az értelmesnek tűnő karakterekkel.

Viszont, ha eltekintek a főhős (szándékos) “hibáitól”, akkor a pilot kellemes hangulatú és jobbára vicces lett, és mindenképpen ötletes, de egyszerűen több melegségre vágytam, másra számítottam, kevésbé felnőttesre.

Mint írtam, a Crazy Ex-Girlfriend (még) nagyon egyemberes sorozat, tehát nem csak azon fog múlni a sorsa a nézőnél, hogy a főhős karaktere mennyire fogadható el, hanem eleve a készítő-főszereplő Rachel Bloom-hoz való viszonyunkon is, aki megint nem egy egyszerű eset, de én őt elfogadtam, csak a karakter némelyik hülyeségével esett nehezemre megbarátkozni..

Crazy Ex-Girlfriend - 1x01-07

Ja, és egyébként musicalről van szó. Vagyis…, olyan sorozatról, amiben random zenés betétek vannak. A pilotban egyszer spontán az utcán fakad énekre a főhős, s mögötte kialakul a járókelőkből egy tánckar, másszor pedig a fürdőszobában lesz egy videóklip főszereplője arról dalolva, hogy nem egyszerű szépnek lenni. (A harmadik egy lassabb duett.)

Egyelőre korrekt volt a zenei rész. Semmi kiemelkedő, de kellemesen hallgatható (oké, én szeretem a musicaleket), változatos, jó a dalok szövege is, ráadásul valamennyire történetet is mesélnek, szóval nem vesz el a “sztoriélményből” a dalolászás, szemben egy zenés sorozat koncertjelenetével. A kérdés, hogy a folytatásban, a rohamtempó mellett hogyan sikerül tartani ezt színvonalat.

Crazy Ex-Girlfriend - 1x01-05

Mindenképpen kíváncsi vagyok az 1×02-re, és tudom, hogy így legalább komplexebb a főhős jelleme, hiszen egy sokadik cuki, csetlő-botló figura roppant közhelyes lenne, de…, nem tudom. Lehet, hogy ez a néző nemétől függően változik, ahhoz, hogy megkedveljem, hogy “szurkoljak neki”, sokkal pozitívabb figurának kéne lennie.

8 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2015. 10. 19. 21:12

Nekem Lars von Trier Táncos a sötétben jutott eszembe a kritika olvasása közben. A két szereplő egész más szempontból esetlen, Björk-kel egyáltalán nem voltam képes azonosulni, így a drámai él se jött át.

Ennél a pilotnál nem tudom hogyan viszonyulnék Rachel Bloom-hoz, vagyis a karakteréhez. Így látatlanban nem tudom ezt megmondani.

Steven Great - 2015. 10. 20. 00:56

Ez egész szórakoztató volt. A főszereplő csaj se irritál annyira. A 2. részre még biztosan maradok.

goodjohnwin - 2015. 10. 20. 11:55

Azt hittem a megvalósítás nem fog tetszeni, pedig éppen csak az jött be – a dalok nagyon jók lettek például.
De a főszereplő tényleg idegesítő és elég beteg szegény :P
Nekem az a “szomszéd csaj” karakter jutott az eszembe, aki párszor ellopta a Will & Grace-ben a jeleneteket (Molly Shannon játszotta).

nadivereb - 2015. 10. 20. 12:21

Én itt nagyon nem vagyok célközönség, úgyhogy nem fogok maradni (csak kíváncsiságból néztem meg a pilotot), de szerintem se lett rossz. A főnök karaktere pl. kifejezetten viccesre sikerült, az utolsó jeleneten pedig tök jót nevettem. kellemes meglepetés volt.

Dalmayr - 2015. 10. 20. 20:41

Meglepően jó volt. Egyedül az volt túl sok nekem amikor a szobában smárolás közben joshról kezdte kérdezgetni szegény pultos srácot :D az már kicsit beteg volt, de azon kívül jót szórakoztam.

mogsta - 2015. 10. 20. 22:34

csak én vagyok olyan egyszerű, hogy az eye-candy faktort egyáltalán megemlítsem?

A “You can touch my boobies” klip Mrs. Bloomtól az év egyik legjobbja, nekem sokkal jobban bejön, mint pl. a milk, milk, lemonade… =)

Dalmayr - 2015. 11. 12. 18:54

Annyira sajnálom, hogy kevesen találtak rá erre a sorozatra, pedig szerintem nagyon vicces :D a CW hétfői 2 sorozatának a nézettsége borzasztó, pedig én már várom a keddet, mert tudom, hogy a Crazy ex-girlfriend és a Jane the virgin tutira szállítja a heti nevetésadagot :)

Munin - 2015. 11. 15. 01:25

Nagyon szerettem volna szeretni,betegesen szeretem az éneklős sorozatokat. Még a smasht is végigszenvedtem és a gleet is jó sokáig néztem. De az összes szereplő olyan szinten vagy bolond vagy csak simán érdektelen számomra, hogy inkább hagyom. Majd esetleg behozom ha nagyon nem lesz mit nézni…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz