login |

Pilot: Casual

2015. 10. 20. 21:35 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Sokszor előfordul, hogy a streames sorozatok inkább hetiben lennének jól nézhetőek, akkor persze rögtön kapjuk az egész évadot. Amikor viszont olyan jön, mint a Hulu-ra készült Casual, ami szinte könyörög a daráért, akkor hetiben kínoznak minket.

casual1

Igen, a pilot úgy elkapott, hogy rögtön néztem is a folytatást (az első héten 3 epizód jött ki, utána áll át hetibe), az tartotta is a szintet, aztán viszont jött a koppanás, várni kellett a folytatásra. Nem is esett olyan jól, hiszen 20 perces dramedyről beszélünk, jobban áll neki a sok perc egyszerre.

Az egész arra vezethető vissza, hogy az embernek nem mindig van kedve pont arra a típusú hangulatra, amit a Casual szállít. Ha jó pillanatban ülsz a pilot elé, akkor beszippant, ha rosszban, akkor talán elmegy melletted. És persze ezt minden héten eljátszani kicsit más. Na meg a sorozat is eléggé filmes hatású, így furcsa 20 perc után felállni előle.

casual2

Most már tényleg rátérek a történetre, ami nem bonyolult: az örök agglegény, randioldalt üzemeltető főszereplő összeköltözik a pszichológus nővérével és annak középiskolás lányával. Természetesen eléggé diszfunkcionális “család” lesz ebből, hiszen az agglegény szabados szexualitása és hozzáállása az élethez kikezdi sebezhető testvérének világképét.

Tényleg nem az alaphelyzet adja el a sorozatot, hanem az atmoszféra és a vicces helyzetek. Na nem hasfalszaggató kacagásról van szó, inkább finomabb humorról, de a rész végén még így is hangosan felröhögtem. Bár nem Jason Reitman a készítő, hanem Zander Lehmann (eddig csak ezt írta, WTF), viszont az a helyzet áll elő, ami a Friday Night Lights-nál, miszerint a pilotot rendező Reitman meghatározza a stílust, lefekteti a képi világ alapjait, ami teljesen az ő filmjeit idézi, például az Up in The Air vagy Thank You For Smoking-ot.

A casting is parádés. Mindezt úgy mondom, hogy Michaela Watkinst eddig nem túlzottan kedveltem, még a Trophy Wife-ban se,, viszont itt sokkal jobb karaktert kapott, amihez illenek a színészi képességei. És szerencsére nem is az ő hátán nyugszik az egész, hiszen Tommy Dewey úgy szállítja a poénokat, mintha Hank Moody ihlette volna.

casual3

Pontszámilag 8/10 volt a kezdés. Viszont a 3. rész miatti koppanás miatt én már szerintem bevárom a teljes évadot, és a végén egyben megnézem egy hosszabb filmként. De addig is érdemes bepróbálni az első két epizódot, nincsenek nagy cliffhangerök, akár rövidfilmként ki lehet szállni belőle. Ha a hangulata klappol a nézőnek, akkor élmény tud lenni a Casual.

6 hozzászólás Ne habozz!

majomka - 2015. 10. 23. 01:45

hiánypótló. kicsit garden state hangulat némi casual-common style-al vegyítve :) igencsak bejövős, humanhoz hasonlóan én is ultra rövidnek találom a 20 percet részenként. talán ez is jelzi mennyire minőségi az alkotás. (erősen) ajánlott kategória.

bazs1 - 2015. 10. 23. 15:49

na, szerintem valami ilyesmi akart lenni a You’re the Worst is, csak nem sikerült neki annyira. Thumbs up

bazs1 - 2015. 11. 26. 12:05

Több hypeot a sorozatnak! :)

sherlock20 - 2015. 11. 28. 19:39

Nagyon nagyon jó! Két részen vagyok túl, ma este gyorsan darálom is a már kijött részeket

Ledita - 2016. 01. 12. 21:40

Köszi a tippet, nekem nagyon tetszett az évad! :) Főleg a Némó nyomában jeleneteknél nevettem sokat (7. rész). :D

Réka - 2016. 06. 17. 16:28

Én is köszönöm az ajánlást, mostanában láttam HBO Go-n, de az itteni kritika adta meg a lökést, hogy megnézzem, és nem bántam meg :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz