login |

Emlékeztető: Laura rejtélyei 1. évad, Brickleberry 3. évad, Totál szívás 4. évad

2015. 10. 20. 20:30 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: ajánló, , ,

Ma. Duna. 21:30. The Mysteries of Laura – 1×01 (kritika)
Ma. Comedy Central. 22:00. Brickleberry – 3×01
“Ma”. RTL Klub. 0:45. Breaking Bad – 4×01 (kritika) – tévés premier

Próbálok pozitív lenni a The Mysteries of Laura kapcsán, de a pilotot mindketten 3/10-re hoztuk ki. Mondjuk winnie több részt látott végül, és ha valaki a tipikus nyomozós sorozatokat szereti, az mindenképp nézzen bele, hátha épp ez az anyuka karakter fogja meg.

9 hozzászólás Ne habozz!

Lengabor - 2015. 10. 20. 20:42

Végre visszakapta a sorozat a Totál szívás címet. Kezdtem unni, hogy az AMC műsorában 25. hete azt kell olvasnom, hogy Breaking Bad, noha van tisztességes magyar címe is, de ez részletkérdés.
Az RTL Klubnak köszönhetek néhány meghatározó élményt, közéjük tartozik a Totál szívás is. Ha ők nem mutatták volna be 2011-ben, valószínűleg sosem kezdek bele. Ez hatalmas hiba lett volna. 2013. március végén, amikor végeztek a harmadik évaddal, illetve augusztusban, amikor megismételték azt, már tudtam, hogy ez nem egy akármilyen sorozat. Az évadzáró annyira sokkoló volt, hogy szokásommal ellentétben átváltottam eredeti nyelvre és úgy néztem meg a maradék két szezont. Ugyanakkor azt is tudtam, hogy amint lehetőségem lesz rá, magyarul is meg fogom nézni. Reménykedtem, hogy 2014-ben érkezik az RTL Klub képernyőjére a negyedik szezon, ám ez sajnos nem történt meg. Helyette kiderült, hogy elindul nálunk az AMC. Bevallom, fenntartásokkal kezeltem ezt a hírt, mert nem tudhattam, hogy mennyire lesz igényes a csatorna. Nos, az lett. A Better Call Saul (amit még mindig sajnálok, hogy nem lett Totál jogász/Totál hívás/Saulj neki!) szinkronja esetén bebizonyították, hogy tudnak kiváló munkát is csináltatni. Persze ennek nem volt már tétje, mivel megtudtuk, hogy a Telenornál elérhető a 4. etap is, amit az RTL Klub jó ideje leszinkronizáltatott, ám rossz szokásukhoz híven ráültek. 2015. április 15-től pedig bárki számára hozzáférhetővé vált az a 13 epizód is. Tehát tulajdonképpen már nem osztott, nem szorzott, hogy egy tévécsatorna leadja-e. Amikor május 7-én az AMC elkezdte az anyasorozatot, már megnyugodtam. Nem lesz itt semmi baj, átveszik az elkészült magyar változatot. 22 órakor történő, normális vetítési időpont, reklámmentesség, a stáblistát sem vágják le, egyébként is kiemelkedő kínálatuk van. Mi kell még? Gondoltam, hogy majd idővel eljutnak a negyedik évadig is. Azt azonban bő két év után már nem gondoltam, hogy az RTL Klubnak még lesz ebbe beleszólása. Mondjuk logikus, hiszen ha már ők szinkronizáltatták le, akkor adják is le ők először. Tippre az AMC sem adhatná addig, amíg az RTL nem adta le, de ez csak feltételezés. A részek közelsége mindenesetre gyanús (4×01 vs 3×04). Az RTL méltatása viszont a múltban és a szinkron elkészíttetésében ki is merült. Egy ilyen minőségi sorozatot, ami annak idején azért hozott nekik nézettséget is (http://www.kepfeltoltes.hu/150515/Total_szivas_nezettseg_www.kepfeltoltes.hu_.jpg), elraknak 00:45-re, hogy senki se nézze, ráadásul két reklámszünetet is benyomnak a biztonság kedvéért, sőt még a stáblistát is levágják. Ez egyszerűen felháborító. Így például az az izgalmas tény sem derülne ki, hogy míg a harmadik évadot Szabó János Lajos fordította, addig a negyediket Márton Andrea. De lesz ez rosszabb is: a 4×03 már 01:45-kor fog kezdődni.
A sorozatnak eleve esélyt sem adtak. Nem véletlenül nincs adat az első évad teljesítményéről sem (éjfélkor kezdődött minden rész). Egy ekkora kincs volt és van a kezükben, mégis úgy bánnak vele, mint a lábtörlővel. Botrány! Az AMC jelenléte és hozzáállása az egyik legjobb dolog, ami történhetett ezzel a sorozattal, de amúgy is. Szépen lassan elvált az ocsú a búzától. Az igazi értékek nagy része kábelre került, a selejt pedig elárasztotta az országos csatornákat (tisztelet a kevés kivételnek).
Röviden: öröm, hogy leadják, és újra hallhatjuk Háda Jánost, Orosz Annát és a többieket, de elkéstek vele. Már tét nélküli a dolog. Esetleg az ötödik évadnál lesz jelentősége, ha addig valami más módon nem szivárog ki a szinkron. Tudnék példát mondani olyanra is, ahol valóban fontos lenne a vetítésük a szinkron miatt, de az egyelőre nem a Totál szívás.

dzsiaj - 2015. 10. 20. 20:54

Én tényleg szinte minden vackot megnézek, amit network csatorna ránk mer ereszteni szórakoztatás címén, de a Mysteries of Laura még nálam is kiveri a biztosítékot. Ősi közhely, de példaként kéne mutogatni, hogy hogyan nem szabad sorozatot írni, karaktereket kezelni, stb. Nálam bérelt helye van az Olympus mellett. A kukában.

macilaci - 2015. 10. 20. 21:30

“Esetleg az ötödik évadnál lesz jelentősége, ha addig valami más módon nem szivárog ki a szinkron”

Miért kéne kiszivárognia? Hiszen ugyanott ahol a 4. már jó ideje az 5. évad is elérhető.

Lengabor - 2015. 10. 20. 21:57

macilaci: úgy értem, hogy az is hozzá tudjon férni (magyarán le tudja tölteni, csak így olyan csúnyán hangzik), akinek nincs előfizetése a Telenornál. Olyan, mint a Kártyavár. Jó ideje van hozzá szinkron, de kb. senki sem hallotta.

winnie - 2015. 10. 20. 21:59

“Miért kéne kiszivárognia? Hiszen ugyanott ahol a 4. már jó ideje az 5. évad is elérhető.”

épp azért ír a kiszivárgásról, mert elérhető.

bopeti02 - 2015. 10. 20. 22:01

Én még egy részt sem láttam a Breaking Bad-ből, pedig már vagy 1 éve tervezgetem hogy belenézek, de sosem jött össze.
Nagyon ritkán tudok időt szánni sorozatdarára, de ha sikerül is, akkor is mindig az újak közül szemezgetek.
Talán majd jövő héten az első két évadot meg tudom nézni és ha bejön, utána a többi részt nézem az AMC-n. Heti egy részhez még talán tudom tartani magam. :D

Deny - 2015. 10. 20. 22:35

Brickleberry nálam angolul ment. Újabb baki?

winnie - 2015. 10. 21. 04:54

ehh…

Orni - 2015. 10. 21. 13:36

Igen, miért volt angolul a Brickleberry? Ilyenkor ki hibázik?
És még egy kérdés. A csalásom és egyéb emberfajtákat adja az M2 és a Comedy is. Utóbbin újra lett szinkronizálva. Ez miért lehet?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz