login |

Heartland: kezdett a 9. évad – írta subsister

2015. 10. 21. 14:50 - Írta: vendegblogger

9 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika,

Sokan vártuk, hogy visszatérjen a Csodalány és családja, és nem hétköznapi hétköznapjaikba ismét betekinthessünk. A nyolcadik évad vége és a kilencedik első része alapján az a baljós előérzetem támadt, hogy ez az év Lou és Peter kálváriája köré fog épülni.

Heartland91

Nyilvánvaló a párhuzam Lou-ék és Amy-ék kapcsolata között, hiszen ahogy Peterék távolodnak egymástól, úgy válik a sorozat álompárjává egyre inkább Amy és Ty. Egyik pár kapcsolata sem indult gördülékenyen, de míg Ty folyamatosan visszatalált párjához, és egyre mélyebb lett szerelmük, addig Peter és Lou házasságának középpontjában a „Hova költözzünk?” és a „Mi lesz a karrieremmel?” kérdések álltak.

Ez az évad talán pontot tesz a kérdések végére, de felmerült bennem egy kérdés, méghozzá az, hogy: MIKOR? Őszintén bízok abban, hogy nem kell minden részben egy haldokló kapcsolat agóniáját néznünk, bármennyire is összetett és nehéz dolog egy család széthullása a való életben is.

Heartland92

Bár az évadnyitóban semmi jel nem utalt rá, de szerintem nem vagyok egyedül a reményemmel, hogy Scott újra felbukkan Lou életében, hiszen nem egyszer volt már rá példa, hogy a szerelmesek sok félresikerült kapcsolat és csalódás után találnak egymásra. Szorítsunk nekik! A tovább mögött folytatom.

Ha már Peter, Lou, válás… Mi lesz Georgie-val? Mi az ő szerepe idén? Akik eddig figyelemmel kísérték a Fleming család boldog-boldogtalan perceit, azok szinte biztos, hogy észrevették, hogy tagadhatatlanul neki szánják az új Csodalány szerepet. Bár Amy továbbra is lelkesen és odaadóan viseli gondját a lovaknak, felnőtt, házas nőként már nem lehet olyan forrófejű, mint tinédzser lányként.

Heartland93

Szerencsére, a sorozatbéli Monty Roberts második, női kiadásának, szülei válását megszenvedő karaktere is olyan szerethető, mint Amy, aki megmutatta nekünk, hogy milyen mély kapcsolat létezhet ló és lovas között. így biztos, hogy ő is megannyi szívbemarkoló és lélekmelengető, kalandos epizódra ültet le minket.

Bár új szerepet láthatóan nem szánnak a szívtipró apának, és a tatioszi bölcsességű Jack-nek, mégis ők adják a sorozat szívét-lelkét. A köztük lévő szócsaták nélkül a Heartland sokkal kevesebb lenne, mint ami, nem is beszélve nagypapa egyetemes igazságairól, és irigylésre méltó problémamegoldó készségéről.

Heartland94

A két kedvenc karakterem közötti kommunikációs stílus a legutóbbi részben sem veszített éléből, és bátran állíthatom, hogy megunhatatlan. Így remélhetőleg sok olyan jelenetet láthatunk még, mint a szerintem sokunk számára emlékezetes viszem-a-bálát-nem-viszem-a-bálát típusú pengeváltás.

Nem tudom, hogy tervezik-e a régi szereplők visszahozását a sorozatba, de a hatalmas jellemfejlődésen átment Ashley igazán visszatérhetne, hogy észhez térítse párválasztás terén kissé eltévelyedett Calebünket, és édes-bús harcukat is szívesen nézném tovább.

Heartland96

Úgy érzem idén is ütni fognak a poénok, az epizódok történései izgalmasak, viccesek és meghatóak lesznek, hiszen tagadhatatlanul remek kis sorozat ez, szerethető szereplőkkel, édeni környezetben. Igazi vasárnapi családi csemege.

9 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2015. 10. 21. 17:39

Köszi szépen a kritikát, örülök, hogy írtál a kedvenc sorozatomról!:)

Elég hasonlóan látjuk a dolgokat, én is unom már a Lou és Peter között helyzetet, remélem most már lassan sikerül túllépnünk rajta. És annyira igazad van abban, hogy tényleg csak a költözésen, meg a karrierjükön pörögnek már évek óta, és ezeken vitáznak folyamatosan:) Szóval, jöhet inkább Scott!:)

Georgie szerepe ez lehet az évadban, hogy egyre többet fog segíteni Amy-nek, egyedül is foglalkozik majd idővel lovakkal, talán lovaglóleckéket is ad majd idegeneknek is, és gondolom a trükklovagló csapattal is sikerei lesznek.

Jack és Tim sosem fognak megváltozni, Ashley és pláne Mallory visszatérésének meg én is nagyon örülnék. Régen mintha több érdekes mellékszereplő lett volna, akik hiányoznak is:)

Leto - 2015. 10. 21. 22:09

Thomas: 98 százalékban egyetértünk, kivéve azt, hogy Mallory visszajöjjön. Kerek 10 éve vagyok junkie de még karaktert nem utáltam annyira, mint azt a kis idegesítő fruskát. Pont a napokban esett le, hogy Stephen Amell is szerepelt benne :D

Thomas - 2015. 10. 22. 01:17

Leto: én annyit röhögtem Mallory-n, nekem hiányzik, Lou-val nagyon jó párost alkottak:) Nekem ebben a sorozatban nem is volt olyan, aki annyira idegesített volna, olyan jól eltalált minden karakter:)
Dr. Verani lányát, Jade-et bírom még nagyon, a 8. évad egyik legemlékezetesebb része volt, amikor Georgie-val önkénteskedtek a klinikán:) De Lou-val és Jack-el is jól működik, remélem, jön majd ő is hamarosan:)

Stephen Amell? Na, ez most engem is meglepett! Hát nem manapság volt, az biztos:) Ki is volt ez a Nick Harwell?:)

Leto - 2015. 10. 22. 08:12

Igen ő volt, azért ismertem meg mert a milliomos playboyt játszotta ott is :D

Sheera - 2015. 10. 22. 23:41

Egy Lou-Scott párosra én is vevő lennék, anno nagyon sajnáltam, hogy szakítottak, ugyanez igaz Ashley és Caleb párosîtására. Nekem egyébként a mellékszereplők közül Caleb a kedvencem.

Bár kedvelem Georgie-t, kicsit nehezen viselem, hogy “ő lesz az új Amy”, bár ez valószínűleg amiatt van, hogy Amy úgy a szívemhez nőtt. Kicsit visszaesésnek érzem, hogy “felnőttünk Amy-vel” (én egyébként szó szerint is), most pedig ismét a tinédzser Georgie körül fog forogni a történet. Remélem azért nem tolódik el véglegesen a hangsúly, és Amy marad a főszereplő.

Thomas - 2015. 10. 23. 23:44

Szerintem biztos, hogy Amy marad a főszereplő, vagy hát nagyon remélem, hogy így lesz:) Majd meglátjuk mi is lesz pontosan Georgie szerepe, mert két Csodalány azért kicsit sok lenne egy sorozatba, talán mégsem ezt a vonalat viszik tovább. Ahogy Amy is sok mindenbe belekóstolt már az évadok folyamán, a díjugratástól a rodeózásig, mégis végül visszatért a szerepéhez. Talán Georgie majd menő trükklovagló lesz inkább, és esetleg csak besegít időnként Amy-nek.

Jöhet az Ashley-Caleb páros, annak én is örülnék!:) Én is bírom Calebet, mint ahogy az összes szereplőt a sorozatban:)

Evelyn - 2015. 10. 24. 21:28

A 9. évad kezdetén visszatekintve, nem is hiszem, hogy csak tavaly ilyenkor fedeztem fel a sorozatot, mikor egy kedves ismerősöm megkért, hogy vállaljam el a fordító nélkül maradt sorozatot. Két rész elég volt, hogy az egyik kedvencemmé váljon, és két hét alatt végignéztem az első hét évadot.
Úgy érzem, a 9. évad is olyan színvonalas lesz, mint az előzőek,még ha a Lou-Peter őrlődést tudnám nélkülözni. Én is a Lou-Scott egymásra találás drukkere vagyok, az övék a világ legértelmetlenebb szakítása volt.
Amy és Ty tökéletes pár, összeillenek, jó nézni őket. Jack a kedvencem, de szívesen látnám kicsit többet Lisával.
Nekem Ashley hiányzik, Calebbel szép pár voltak a gondjaik ellenére is, szerintem ők jobban összeillenek, mint Caleb és Cass (aki nem a szívem csücske).

Thomas - 2015. 10. 27. 18:25

9×03:
Ezt is nagyon élveztem, imádom a rodeós részeket:) Persze ki lehetett találni előre, hogy Georgie ugrani fog, mert ő Georgie, meg azt is, hogy Jade aláhamisította az anyja aláírását, mert ő sem hazudtolja meg magát, de ezért is szeretem a sorzatot, mert pontosan tudom már minden karakterről, hogy mire számíthatok:)
Tim is marha jó fej volt, ahogy féltette Jade-et, látszott, hogy csak jót akart neki, és most kivételesen Peter is, amikor rájött, hogy hiba lenne a lányát akarata ellenére egész nyárra elrángatni. Ezzel amúgy szépen le is lehetne zárni a szálát, max évadonként 1-1 rész beleférne, hogy látogatóba jön, de szerintem többre már nem kéne erőltetni.
Scott is kapott vagy 2 teljes jelenetet, remélem ennél azért komolyabb jelenléte is lesz az következő részekben, főleg, hogy Ty most már a partnere lett.

Barna Barbara - 2015. 12. 01. 08:45

Nekem egyértelműen Amy a csodalány és remélem ő is marad! Nem tetszene, ha Georgie venné át a szerepét, segítsen néha az Amynek,de ne ő csinálja a dolgokat a lovakkal,ne ő legyen a középpontban. Azt nagyon szerettem,amikor az Amy a lovakkal foglalkozik és szerintem sokkal jobb részek lennének, ha a Ty és az Amy együtt dolgoznának. Amy a kedvencem a sorozatban és már 8 évadon keresztül ő volt a csodalány, maradjon is ő, ez egyértelmű! Georgie kis bajkeverő és nem nézi úgy a lovakat és a lovasokat,mint az Amy. Amy a lelke a sorozatnak, neki kell a középpontban lennie, ő a fő-főszereplő. Az még jót tenne a sorozatnak,ha az Ashley visszatérne. Lou is remélem visszatér egy kicsit jobban, vidámabb lesz, elkezd randizgatni. Nekem a kedvenc sorozatom, nagyon szeretem, imádom, a legjobb kikapcsolódás, már jó párszor láttam,de nem lehet megunni az tuti! Nagyon remélem még jó pár évad lesz! Amy a legjobb!!!!!! Heartland forever!!!! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz