login |

Ilyen volt a The Big Bang Theory forgatása a nézőtérről – írta chetory

2015. 10. 21. 21:42 - Írta: vendegblogger

21 hozzászólás | kategória: insider, találkozó,

Szerintem mára már a legtöbb junkie tudja, hogy az alánevetős sorozatok, vagyis a többkamerás szituációs komédiák (szitkomok) nevetése nem konzerv, ahogy néhány sorozat magyar változatában hallani technikai okok miatt, hanem teljesen eredeti, élő nevetés, hiszen ezeket a sorozatokat színpadi díszletek között, nézők előtt veszik fel. Páran biztosan jártak már ilyen felvételen, néhány éve volt is egy beszámoló erről a Junkie-n.

Nos, nekem is a The Big Bang Theory forgatására sikerült eljutnom, a 9×06-ra, ami jövő héten kerül adásba. Az előző beszámolóhoz képest mostanában már elég nehéz jegyet szerezni a felvételre. Már a kijelölt időpont előtt fél órával elkezdtem nyomogatni a jegyvásárló oldal frissítését, mert anno, amikor két éve ezzel próbálkoztam, teljesen lefagyott, mire pedig betöltötte, már nem láttam szabad jegyeket.

20151014_14325020151014_143240

Szóval kitartóan nyomogattam az egeret, és fél 6 előtt pár perccel már feltették az időpontot. Mivel Warneres a sorozat, ezért minden embernek külön kell jegyet foglalnia, nem lehet egyszerre kettőt. Mondanom sem kell, amint megláttam a lehetőséget, elkezdett remegni a kezem, úgy izgultam, hogy sikerül-e. Párhuzamosan töltöttem ki a saját kérelmemet és a férjemét, aztán reménykedve rányomtam a submit gombra.

Az első oldalnál megjelent, hogy a jegy jóvá lett hagyva, borzasztóan örültem, de a másodikat már nem tudtam lefoglalni. Nyomtam egy visszát, de már fent sem volt az időpont. Mindez körülbelül 1 percen belül lezajlott, szóval nagyon hamar elkapkodják a jegyeket.

Gondolkoztam, hogy mit csináljunk, hiszen ugyanaznap volt még 2 Broke Girls-re is lehetőség. Aztán beugrott, hogy írok nekik, hátha valaki később lemondja és valamit tudnak intézni. Öt percen belül válaszoltak, hogy semmi gond, mondjam meg a férjem nevét és be tud majd velem jönni a stúdióba. El sem hittem, hogy ennyire korrektek, szóval ha valaki hasonló helyzetbe kerül, ne adja fel, írjon nekik, nagyon jófej módon álltak hozzá.

tbbt-ep-6-casting-blog

Írta a srác, hogy ha biztosan be akarunk jutni, menjünk délután 5 órára, hiába csak fél 7-től kezdődik a forgatás. Fél 5-kor odaértünk, mi is kaptunk sorszámot (szerencsére még 100 alattit). Kérdeztem tőlük, hogy ezzel biztosan be tudunk-e jutni és mondták, hogy igen. Vicces volt a tudat, hogy mindenki, aki ott volt, 1 hónapja a gép előtt reménykedett, hogy összejön a jegy, ahogy én is.

Egy idő után összeszedtek 15-20 embert az őrök, és odakísértek a stúdió épületéhez. Telefont nem is vittünk, tudtuk, hogy sehova nem tudjuk lerakni és féltünk, hogy nem is engednek be vele. Amikor vége lett, akkor persze már láttuk kifelé a telefonokat zacskókban sorakozva. (Hülye voltam, hogy nem olvastam újra a korábbi posztot.)

Sikerült középre beülnünk, onnan egész jól belátható volt később a színpad. Az összes díszlet le volt takarva a kezdés előtt. Bemelegítésnek leadták az előző epizódot, valamint a tavalyi flashmobosat. Persze volt warm up emberke, egy idősebb pali, aki próbálta hangulatba hozni a közönséget – aki táncolt vagy énekelt, kapott érte ajándékot.

Kérdezték arról az embereket, hogy kinek mit jelent a sorozat. Volt, aki azt mondta, hogy neki a barátságot, egy idősebb nő elmesélte, hogy az elhunyt lánya imádta a TBBT-t, ezért az ő tiszteletére eljött az egész család. (Szerencsére minket már elfelejtett, amikor jelentkeztünk a kérdéskor, hogy ki jött külföldről, így elkerültük a szereplést. Egyedül a Tankcsapda szövege jutott volna az eszembe, azt hiszem, nem igazán örültek volna, ha lefordítom nekik angolra.)

82027

Közben elkezdték a forgatást. Mindig csak azt a díszletet nyitották meg, amelyiknél a felvétel volt. A labor, Sheldonék és Wolowitzék lakása, meg Kripke irodája volt most a stúdióban – a forgatott részben sajnos pont nem volt a lépcsőház. Csak egy jelenet miatt építettek egy teljesen új, ideiglenes díszletet, amibe még egy autót is bevittek. Ezt nem láthatta senki, mert nagyon szélen volt, de tévén mutatták.

Az egész hetes próbafolyamatnak köszönhetően előadás közben nem nagyon hibáztak a színészek, nem is vették újra sokszor a jeleneteket. Egy viccesebb baki volt, amikor a laborba próbált Leonard bemenni, de valaki az asztal szélét rátolta az ajtóra, és nem tudta kinyitni.

A szövegeket ritkán írták újra az írók (2 éve a Friends with Better Lives forgatásán voltunk, ahhoz képest sokkal ritkábban), viszont érdekes volt látni, hogy a kamerák szögét gyakran változtatták. Az egyik poénnál a közönség legalább fél percen át röhögött, majd Kunal Nayyar (Raj) megvárta, hogy elhallgassunk és akkor mondta tovább a szövegét. Amikor újra felvették, már direkt jóval hamarabb kimondta a mondatot, nem várta meg a röhögés végét. Kíváncsi vagyok, melyik verziót választják majd – amikor várt, az sokkal jobban jött ki.

A zárójelenet előtt Kaley Cuoco (Penny) és Johnny Galecki (Leonard) odajöttek a közönség előtti korláthoz, megköszönték, hogy részt vettünk, és elmondták, hogy hányadik epizódot láttuk.

bbforg

Szünet egyébként nem volt, ha ki kellett menni valakinek mosdóba, egy biztonsági őr kísérte ki. A legvégén pedig egész hamar kitereltek minket, így nem vártuk meg, hogy lesz-e lehetőség beszélgetni a színészekkel. Nagyon jó élmény volt, ha valaki junkie és Los Angeles-i utazást tervez, mindenképpen szervezzen be egy forgatási programot, kábeles sorozatok egész évben készülnek, némelyik országos sorozatot pedig ősz elején elkezdik, és egészen áprilisig tartanak a munkálatok, csak a nyár holtszezon.

21 hozzászólás Ne habozz!

FLASH - 2015. 10. 21. 22:15

Ez egy álom számomra :) Hihetetlen élmény lehet az ilyen :)

dave - 2015. 10. 21. 22:25

érdekes lehetett, de az nem tűnik jó iránynak, hogy a TBBT színészein, elsősorban Pennyn látom a fásultságot. Az utolsó részben kb. pár mondat jutott neki, de azok sem poénok voltak.

chetory - 2015. 10. 21. 22:27

@dave

Azt nem írtam bele, de pont az volt az érdekes, hogy Penny tök lazának tűnt, viszont Leonard valahogyan feszült volt. Mintha már unná az egészet. (Ami a sorozatban szerintem nem látszik.)

m76 - 2015. 10. 21. 22:28

Engem ez a celebek dolog sosem tudott lázba hozni. Nekem kb akkora élmény lenne elmenni egy ilyen forgatásra, mint a munkásokat nézni 2 órán keresztül akik éppen felújítják az irodaház mellékhelységét.

Csupán munkájukat végző emberek, semmi több. Engem a végeredmény érdekel, ill. TBBT esetében most már az sem.

dinnyemano - 2015. 10. 21. 22:41

óóóó, én nagyon megnéznék egy ilyet!!! De izgi lehetett!

winnie - 2015. 10. 21. 22:46

m76: elég esetlen a párhuzam. aki elmegy a forgatásra azt nem hiszem, hogy a celebek érdekli, hanem a színházi előadás. vagy a színfalak mögé való bepillantás esetleg.

a filmforgatással kevered, az valóban teljesen más, ott a kameráknak játszanak a színészek, és folyton áll a forgatás. a szitkomok esetében a nézőknek játszanak a színészek, lereagálják őket, stb.

nemsokára majd jön egy újabb beszámoló mástól, a daily show-ról és egy talkshow-ról. ott is munkásembereket rögzítenek a kamerák, de ott is a közönséggel van az interakció.

kisjear - 2015. 10. 22. 00:13

és min nevettek az emberek? volt poén a részben?

Zizi - 2015. 10. 22. 01:13

fenn van a bakancslistán, hogy egy ilyen forgatásra elmenjek :) de előtte Jimmy Fallon-t szeretném élőben látni.

winnie - 2015. 10. 22. 06:01

kisjear: van, aki ezen nevet, más meg azon, de az szerintem teljesen egyértelmű, hogy a helyszíni előadás megsokszorozza az élvezeti fokot. a helyszínen nézve, a körítéssel még egy dads-epizódon is tud szakadni az ember. főleg, ha ikszedik felvétel van valamiből, vagy valaki ront.

de bármilyen szitkom felvételére nagy rajongók mennek zömében, így ha valamivel sosem lesz gond, akkor az a nevetés.

moviefan - 2015. 10. 22. 06:41

Ide illik, hogy ezt láttam hétvégén egy LEGO boltban (itthon): https://dp1eoqdp1qht7.cloudfront.net/community/blogs/1/1934510-o_19mt08fr3kum155311opkgg1i0aa.jpg

ravengirl - 2015. 10. 22. 08:04

Fú, ez a lego mennyire cool :)) A fiaim is azért kapnak döntően legót ajándékba, hogy én is tudja vele játszani :))

a Kati néni - 2015. 10. 22. 10:32

Muhaha, én majd 20 éve, gyerekkoromban legóból építettem sorozatdíszleteket.

Tetszett a beszámoló, jó lehetett látni a felvételt.
Relikviakat esetleg nem osztogattak?

juhaszvik - 2015. 10. 22. 12:32

vajon egy pilotra is így lehet bekerülni vagy azért ott ez még nincs kiépülve?

egyébként ahogy elnézem (a tvtickets.com-on), azért nincsenek annyira betellve, én vagy 20 részt látok felsorolva a köv egy hétre, és abból csak a TBBT 4 része van soldoutolva.

más kérdés, hogy a felsoroltak közül csak a 2 broke girls-re, a TBBT-re, illetve a live undateable-re mennék el, már ami a sorozatokat illeti, persze, mint forgatás, úgy jöhet bármi. még tim allen is, pedig őt ki nem állhatom .

a beszámoló informatív volt, köszi!

chetory - 2015. 10. 22. 16:16

@a Kati néni
Aláírt fényképeket osztogattak, de csak pár darabot.

@m76

Nem mindegy azért, hogy mire megy az ember. Ha nem is érdekelnek a színészek, érdekes megnézni egy ilyet, főleg ha egy sorozat már a 9. évadnál jár.

@juhaszvik

Szerintem pilotra is be lehet. A többi sorozat sokkal lassabban telik be.

hannah - 2015. 10. 22. 16:21

juhaszvik -, most már az összes TBBT soldoutolva van.

juhaszvik - 2015. 10. 22. 17:22

hannah: úgy értettem, hogy a következő 1 hétre csak a négy (=összes) TBBT van betelve, a többi sorozat részei nem.

amúgy volt akadás a blogmotornál, ugye? csak mert kellett pár óra, mire megjelent a fenti kommentem, míg másik posztnál már rögtön.

Thomas - 2015. 10. 22. 23:29

Tök jó volt a beszámoló, már elolvasni is egy élmény volt, nem hogy ott lenni:)
Én arra lennék kíváncsi, hogy egy American Idol élő adásra mennyire nehéz lehet bejutni, nekem mindig az volt az álmom:) Nem mintha esélyem lenne jövőre eljutni Los Angelesbe, aztán meg már fújhatom… de ott vajon hogy megy ez, ugyanígy?
És amúgy mennyibe került a jegy?

juhaszvik - 2015. 10. 23. 08:52

Thomas: én úgy látom, hogy free ticketről van szó, már ami a scripted show-kat illeti, de mintha máshol az Idol esetében is erről írnának (google-barátság-stb)

arob - 2015. 10. 23. 09:46

Jó kis beszámoló tetszik!!!!

Thomas - 2015. 10. 23. 16:12

Én is keresgéltem egy kicsit, de sokkal okosabb nem lettem:) Gondoltam, ti jobban benne vagytok a témában:) Meg sajnos amúgy sincs napirenden a Los Angeles-i utazás tavasszal, pedig de jó lenne:)

kisjear - 2015. 10. 23. 18:55

winnie: erre nem is gondoltam, pedig milyen igaz. egyszer voltam egy zártkörű stand up/dumaszínház előadáson és megszakadtam a röhögéstől, de egy poént sem tudnék felemlegetni, és tv-ben nézhetetlennek tartom

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz