login |

Pilot-mustra: Truth Be Told – 1×01

2015. 10. 23. 19:10 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika, pilot-mustra,

Hát, nem a Truth Be Told lesz az idei szezon meglepetés szitkompilotja, az biztos. A People Are Talking ősbéna eredeti cím egyébként jobban illett volna az NBC többkamerás komédiájára, hiszen tényleg arról szólt az első, hogy beszélnek és beszélnek a szereplők. Ami pozitívum, hogy, miképp a The Carmichael Show, vagy mostanság a Black-ish, komolyabb témákat veséznek ki. Ami negatívum, hogy nem túl viccesen.

TRUTH BE TOLD – 1×01 – 3/10

Truth Be Told - 1x01-01

A sorozat két barátról szól (egy standup komikus és egy tanár), és az ő feleségeikről – az egyik család gyerekes is ráadásul, innen a pilot egyik főszála, a pornós bébiszitteré. (A másik egy SMS-ező ex.). De egyébként nem nagyon érdemes történetről beszélni, mert tényleg elég felületes minden és a sztori szövete is laza, hogy átbeszéljenek pár napirendi pontot.

Truth Be Told - 1x01-03

A beszélgetős aspektus miatt nem a karaktereket nem nagyon jönnek át elsőre, maximum a színészek – és e téren igen egyenetlen volt számomra a pilot, hiszen míg Tone Bell és (a karakterre két szereplőcsere után harmadiknak kipróbált) Vanessa Lachey nagyjából belőtte magát, addig a másik csaj és Marc-Paul Gosselaar eléggé massza maradt, ami már csak azért is fura, mert a poénok zömét utóbbinak osztották.

A poénokat persze akár idézőjelben is lehetne érteni, mert valamiért szinte mindegyiket túlhúzzák, addig ismételgetik, amíg elfelejti az ember, hogy miért is vicces, s azért a minimálisnál nagyobb változatosságot várnék el, ha pilotról van szó.

Truth Be Told - 1x01-02

Viszont a fentiek ellenére sem írnám le a sorozatot. Ahogy alaposabb lesz a karakterizáció, tényleg kitérnek a szereplőkre, és esetleg jönnek kívülről is arcok, talán összerázódik a sorozat, és a végeredmény is életképesebb lesz. Igaz, alapozni nincs nagyon mire (nyilván a multirassz felállásra próbálnak: két fekete, egy fehér, egy filippínó), de például a Dr. Ken-nel ellentétben a Truth Be Told nem került azonnal nagyon mélyre.

4 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2015. 10. 23. 20:51

Én rögtön megkedveltem a karaktereket. Lehet hogy inkább a színészek személye miatt, ki tudja.

Julian Plenti - 2015. 10. 25. 11:38

Nekem nagy csalódás volt, okkal többet vártam. Ez még limonádénak is kevés volt :(

Eny - 2015. 10. 26. 12:30

nekem ez volt a heti csalodas

goodjohnwin - 2015. 10. 26. 16:34

Egyelőre elég langyos, de a szimpatikus színészek/karakterek miatt követem egy ideig.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz