login |

Please Like Me: kezdett a 3. évad – írta Eloise

2015. 10. 23. 14:44 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: Ausztrália megmutatja, kritika,

Az ausztrál dramedy az előző évadjával ellentétben most nem ugrott az időben. Josh még mindig önmagát keresi és közben kávét meg édességet árul. Együtt lakik Tommal és nem igazán élnek továbbra sem mozgalmas életet. Viszont akadt így is jó néhány változás.

plm-s3-1

A tovább mögött folytatom spoileresebben.

Leginkább annak örültem, hogy az elmegyógyintézetes szálat teljesen felszámolták. Akadtak jó pillanatok a kórházban, de így kevés jelenet volt, amiben Josh az anyukájával beszélgetett, ami nagyon hiányzott. Emellett Patrick karaktere is távozott a sorozatból, amit nem igazán bántam, mert egyáltalán nem voltam oda árt.

További változás azon kívül, hogy Josh és Tom vett néhány csirkét, hogy Arnold és Josh között komolyabbra fordultak úgymond a dolgok. Valószínű, hogy azért is, mert én még mindig, reménytelenül, azért drukkolok, hogy Josh Geoffrey mellett kössön ki végül, számomra Arnold néha idegesítő volt. Gyakran éreztem úgy, hogy a többiek elől veszi el feleslegesen a játékidőt. Azt viszont el kell ismernem, hogy a rész utolsó jelenete nagyon aranyos volt és igazán tetszett.

plm-s3-2

Viszont hiszem, hogy a nyitányban túl sok volt a románc, de elképzelhető, hogy ezzel csak az évad hangulatát akarták megalapozni, pedig egy kicsit kevesebb szerelmi dráma jó lenne. Ezen kívül Josh végre elkezdhetne kicsit azon agyalni, hogy mit is szeretne kezdeni az életével. Igazából, a szülőkből nem sokat kaptunk ebben a részben, és remélem, hogy az évad során több teret engednek nekik. Tudom, huszonöt percbe nem férhet bele minden, de akkor is.

Azért azt sem bánnám, ha Geoffrey legalább feltűnne valamikor, de ennek az esélye az előzetes alapján a nullával egyenlő. Claire is hiányzott, de legalább ő kapott néhány percet videochaten keresztül. Tom viszont úgy tűnik, hogy kicsit magára talált, az előző évad vége felé már időnként túlságosan bunkó volt.

plm-s3-3

Összességében még mindig nagyon jó Please Like Me, élveztem a 3×01 szinte minden percét, és közben nem böngésztem a neten unalmamban, ami sajnos mostanában gyakran előfordul más szériáknál. Kíváncsian várom, hová jutunk el az évad végén, mert az biztos, hogy most rengeteg úton el lehet indulni.

4 hozzászólás Ne habozz!

bëiz - 2015. 10. 24. 22:37

Nem lehet itthon túl nagy rajongótábora ennek a sorozatnak. :) Pedig szerethető, nagyon is. Annyit jegyeznék meg, hogy most nagyon erős volt a meleg-vonal. Senkinek sem ajánlanám, hogy ezzel a résszel kezdje az ismerkedést. Ez egy szexuálisan meglehetősen túlfűtött rész volt, nem ez szokott lenni a fő irány (sőt).

yeeeyha - 2015. 11. 20. 21:35

A te első írásod miatt lett várólistás a sorozat, aztán meg is feledkeztem róla, mikor a héten szembe jött velem és neki kezdtem.
Imádom!
A sok kis apró jelenet teszi felejthetetlenné az egészet, mint mikor Josh az ajtó mögött öltözik át pizsamába a pilotban :D És azóta is minden részben van valami végtelenül szerethető, igazán feelgood, abból meg úgy sincs soha elég a tévében. Az írás is remek, a rengeteg párhuzamos jelenet, a karakterek. Sokkal több nézőt érdemelne, de gondolom a meleg téma miatt sokakat elveszít (?) Pedig tetszik, hogy ezzel sem a szokásos kliséket járják körbe.

Én nagyon szeretem Arnoldot, úgyhogy remélem Geoffrey nem jön vissza, bár értem, hogy te miért várod vissza. Én is várnám, de Arnold a fehér kötött pulcsijával azonnal kedvencem lett.

Eloise - 2015. 11. 24. 20:13

Örülök, hogy sikerült valakivel megkedveltetnem a sorozatot. :)
Már most nekem is szimpatikusabb Arnold, bár az ötlete, hogy változtassanak a kapcsolatuk jelegén nem igazán szimpatikus.
Szerintem Geoffrey visszatértére semmi esély sincs, de nem gond, mert van jó pár szerethető karakter még a sorozatban.

Eloise - 2015. 12. 13. 20:03

yeeeyha!

Ha szeretnél írni erről az évadról, én szívesen átengedem. Egy részt, hogy más is elmondhassa a véleményét ne csak mindig én, másrészt nagyon szerettem a My Mad Fat Diarys írásaidat. Én meg a te írásod miatt kezdtem el azt a sorozatot nézni. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz