login |

Heroes Reborn: 6 rész után

2015. 10. 26. 14:55 - Írta: human

40 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

Iszonyatosan fel tud idegesíteni a Heroes Reborn néha – sokakkal ellentétben én kitartottam. Most már tisztán látszik, hogy gagyi, de basszus, ebben valahol el van rejtve egy olyan sorozat, amihez fogható nincs a tévében. Csak hát a munkásemberek elb***ták.

hr-6-1

Az egyik alapvető problémám, hogy teljesen elkülönítve vannak egymás mögött a jelenetek. Egyszerűen nem gördül előre a történet, csak rakosgatják sorba le az információkat sorban. Pedig amikor nem így tesznek, akkor rögtön működik a sorozat, például a Hiro-hoz köthető jeleneteknél. Na de az első két rész után nagyon ritkán van ilyen.

hr-6-kiesik

A másik, hogy egyszerűen nem költöttek rá eleget – vagy a forgatókönyvírók tojtak bele, és nem voltak tisztában a korlátokkal, nem próbálták meg kikerülni a nagyobb gagyikat, amivel sejtelmesebbé is tehették volna sorozatot, hanem inkább “Ez látványos jelenet lesz!”-jelszóval benne hagyták.

A megvalósítás is nagyjából Asylum-szintet szállít. Van egy jelenet ahol “Chuck” a vízbe esik, és megmentik, de olyan effekttel, hogy a Sharknado készítői elszégyellnék magukat.

hr-6-mindenures

Mondjuk az írók a pár jó ötletük (van nekik olyan is!) mellé szánt töltelékkel sem bírtak el. Egyszerűen a jó tetőpontokhoz borzasztóan viszik el a karaktereket. Nem akarok spoilerezni, de olyan szintű véletlenek vannak, hogy csak pislogtam.

Plusz ha egy karakterrel nem tudnak mit csinálni, akkor az simán kigyalogol a képből (szó szerint), amíg majd nem találnak neki új jelenetet… izé, szóval kell egy konfliktushoz, amit nélküle képtelenek megírni.

hr-6-actingyouaredoingitwrong

Arról nem is beszélve, hogy az új színészek sem a legjobbak. Akad közöttük elfogadható, de a fenti srác például ebben a szerepben katasztrófa. Meg a másik gyerek is. És a gonosz segítője. És… Az a legnagyobb baj, hogy még hosszan folytathatnám a felsorolást. Még a szemüveges kedvencünk sem mindig bír el a statiszták nélkül üresen kongó, borzasztó CGI-jal megáldott jelenetekkel.

hr-6-nemtitok

(Bár azt legalább a részek közben sem titkolják, hogy miért is készült el pontosan ez a Heroes Reborn. Igazából egy hosszú reklámot nézünk sajnos.)

hr-6-yatta

Összességében sajnos nem lett Yatta! a végeredmény, amit ahogy látom, többen osztanak. Elég beszédes, hogy kibeszélést tekintve még a The Leftovers is jobban teljesít a Heroes Rebornnál, pedig az sokkal kevésbé popcorn sorozat.

Az biztos, hogy nekem ezt nincs kedvem tovább nézni, pedig pár dologra kíváncsi lennék még, de annyi negatívum van benne, ami szinte fáj.

hr-6-mrcool

ui: Ezt a “cool” képet meg ki akartam tenni, álljon itt a végén.

40 hozzászólás Ne habozz!

edg - 2015. 10. 26. 15:18

Nem néztem eddig még. De lehet, hogy nem is fogom.
Egyébként a régi Heroes-t a napfogyatkozásig imádtam.

deku82 - 2015. 10. 26. 15:20

Hány epizódot kéne még túlélni?

mSO - 2015. 10. 26. 15:20

Mintha valami rajongói websorozatot néznék, ahol néhány ismert korábbi szereplő bekukkantásával akartak valamit összehozni, de nem volt tiszta, hogy mit is… elnézegethető sorozat, de semmi izgalmat nem nyújt, vagy nagyon keresni kell benne. Tényleg semerre sem haladnak a részek, a szereplők is csak lógnak a levegőben, távol egymástól. A legviccesebb, hogy egy teleportálót akarnak megtalálni egy vélt helyszín alapján… sok sikert hozzá!

winnie - 2015. 10. 26. 15:25

deku82: nem kell túlélnie semmit. 13 rész a szezon. az elkészül, lemegy.

apost - 2015. 10. 26. 15:26

Tényleg helyenként gagyi de engem most valahogy leköt, és jobban érdekel mint mondjuk a OUAT vagy az SP amiket idén még el sem kezdtem nézni.

Spoiler:
Emlékeim szerint Hiro kardja nem volt különleges nem?
Akkor az egyébként képességek nélküli játéklány miért csak azzal tud utazni?

ldavid - 2015. 10. 26. 15:48

1-2 résszel korábban a latin hapsi a kocsijával száguldott a garázsa felé, és az egész csak fel volt gyorsítva.
többször újranéztem, mert nem akartam hinni a szememnek.
nem is tudom hol láttam ilyet utoljára, de valami nagyonrégi zs-kategóriás filmek rémlenek.

az meg hogy valaki beugrik a vízbe egy hátizsákkal nyilván csak öngyilkossági kísérlet, semmi más, és rögtön rohanni kell megmenteni.

Shyllard - 2015. 10. 26. 15:58

4. rész után abbahagytam, egyszerűen odalett az egész sejtelmessége, ami az egyik legfontosabb volt, illetve Sylar-féle durvulás is nagyon hiányzik. Kb Agents Of Shield szinten van a sorozat, de még annál is rosszabb. Plusz nem kell abból még egy.

deku82 - 2015. 10. 26. 16:10

winnie:
Látom félreértettél. :)
Nekem kell túlélnem, mert utálok kaszálni. Akkor még 7 epizód, hát majd iszok közben. :D

apost - 2015. 10. 26. 16:10

ldavid:
A kocsis felgyorsítás engem is meglepett :)
A táskás dolog még hihető.
Az a kocsi eleve egy anomália…a csávó megcsinálta páncélautónak, hogy azzal mennyen hősködni, erre fényes nappal furikázik vele. Másfelől senkinek sem esik le, hogy ha egy szimpla katona ironman páncélt épít magának akkor valszeg evo?

winnie - 2015. 10. 26. 16:20

deku82: jaa:) de ne feledd a második évad lehetőségét, bár a nézettség nem abba az irányba mutat, de ki tudja, hogy mi számít az nbc-nek.

DarkEagle - 2015. 10. 26. 16:23

Totál rá voltam izgulva hogy újra Heroes erre most le vagyok maradva már 3 résszel és valahogy egyáltalán nem érdekel. Hiába hozták vissza a régieket egyszerűen nem működik. tényleg mintha egy gagyi fan cucc lenne. Az új karakterek 90%-a halál idegesítő és a teljesítményük is feledhető mind ripacs és túljátssza magát.

Johnnyman - 2015. 10. 26. 16:49

Én 20 percnél tovább nem bírtam az első részt. Szinte minden téren elcseszett. Már elnézést, de szar és kész.

domewalker - 2015. 10. 26. 16:54

Gáz a sorozat na! Amikor először megláttam ezt a belemegyünk a játékba dolgot azt hittem lemegyek hídba’…komolyan mondom a megvalósítás valami szánalmas szint, ennél bármelyik blizzard átvezető többet tudott több mint egy évtizeddel (!) ezelőtt. Vagy költsenek rá és csinálják meg normálisan vagy hagyják a szálat a francba és találjanak ki olyat amit ki tudnak hozni a büdzséből.

white - 2015. 10. 26. 16:56

nekem tetszett az eddigi 6 rész.1.évadot tuti végig nézem és várni fogom a 2.évadot.

schray - 2015. 10. 26. 17:13

Elmegy, jó pár szuperképességes hasonló témájú gagyibb van odakint, de még így is, annyira sem jó mint 3-4. évad volt pedig azok… Szóval ez nem az a Heroes, amit egyre inkább kedvem van újranézni és aminek az első két évada jelentős szerepet játszott a junkie-vá válásomban :(

polovcev - 2015. 10. 26. 18:02

Iszonyatosan untatnak az ilyen “csak te mentheted meg a világot” szerű blődségek. Persze belekezdtem, mert reméltem, hogy Kringnek volt elég ideje összedobni valami értelmeset. Gyenge. A karakterek semmilyenek, a színészek pedig ehhez igazodnak. A mellékszereplőknek semmi látható célja, brutálisan rosszúl kezelik a tér és időbeli összefüggéseket.
Most komolyan: egy karakter lesétál Alaszkából valahova az Államok közepébe, annyi idő alatt ami Bennettéknek ahhoz kell, hogy feltörjenek néhány kódot, zárat s elsétáljanak egy sarokkal arrébb. Az unalmas mexikoi, meg tiniszerelmet boncolgató szálakba meg bele sem akarnék kezdeni.

verogirl - 2015. 10. 26. 18:08

Annyira fàj érte a szívem. A heroest nagyon szerettem és pont ezért baromi elfogultan vártam hogy majd ez a sorozat is beindul valahogy. De az a helyezet, hogy egyszerűen gagyi az egész. HRG kívül nincs egy értelmes szereplő sem, talán a testvérpár azok akik még érdekesek (a websorozatból). Szerintem végig fogom nézni, de haragszom az írókra, hogy nem bírták jobban megeröltetni magukat és nem bírtak egy kicsit kreatívabbak lenni.
Zachary Levi eddig is ilyen béna színész volt vagy csak a Chuckban nem tűnt fel?

Balumedve - 2015. 10. 26. 18:09

Én még nézem, de már 2 résszel is el vagyok maradva. Nem vagyok elragadtatva a minőségtől, de valószínűleg kitartok az évad végéig. Ahhoz, hogy kaszáljam, legalább olyan pocsék kellene, hogy legyen, mint a Heroes 3. évadja.

ldavid - 2015. 10. 26. 18:17

@verogirl utóbbi valószínű, ott maga a karakter is olyan volt

deku82 - 2015. 10. 26. 19:36

6 rész alapján mondom, hogy ennyire rossz évada nem volt a Heroes-nak.
Ezek a felmelegítések ritkán jönnek össze. Remélem az X-akták rámcáfol.

karit - 2015. 10. 26. 19:51

“ebben valahol el van rejtve egy olyan sorozat, amihez fogható nincs a tévében”

Még nem kezdtem el (a kommentek alapján talán nem is fogom), de ez a félkövér félmondat mégis kíváncsivá tett: vajon mire vonatkozik?

aky - 2015. 10. 26. 22:53

Szomorú vagyok sokkal jobbra számítottam mint ami lett belőle, le voltam maradva 3 résszel, valahogy felhoztam magam, és megint ott tartok, hogy húzom a szám. Sem a rendezés nem fogott meg, sem a színészek, sőt ők főleg(a gyerek és tini színészekről ne is beszéljünk) és még a CGI is nagyon gyenge, de ennek ellenére talán végig nézem, de tuti nem most fogom kaszálni, mivel kivancsi vagyok a következő részben mi fog történni bizonyos szereplőkkel.

hunlord - 2015. 10. 26. 23:20

@verogirl:
Zacharyt nagyon bírtam én is Chuck-ként, de itt rémesen gagyin alakít. Az biztos, hogy nem valami hálás a szerepe, de akkor is. A szomorú jeleneteinél konkrétan erőlködik, hogy olyan arcot vágjon, mint amit.

Remélem a Heroes kasza után talál magának valami jó kis sitcomot, vagy hasonlót. :(

energy - 2015. 10. 27. 01:15

Ennél még az is jobb lett volna, ha csinálnak egy fiatalos sorozatot a CW-re a japán csajjal, és csak azt a sztorit viszik!

Almir - 2015. 10. 27. 08:17

tim kringet nem érte miért engedik még sorozatot csinálni

Alfdam - 2015. 10. 27. 10:01

Sok mindent meg tudnák bocsájtani a sorozatnak, a gagyit, a rossz színészi játékot, talán még a közepesen szar forgatókönyvet is. De az ötlettelenséget és az undorítóan hanyag mítoszteremtést viszont nem. Az, hogy elmondják minden részben, hogy meg kell mentened a világot, az, hogy 2015-ben erre a tiniszerelemre és szenvedélyes mexikóiakra futotta, na ezt nagyon nem. Fizikailag rosszul vagyok a sablon-japánoktól. Még rettenetesebb, hogy a világ megmentésén fáradozó pszichopaták és “nekem csak a lányom” kell önző jóemberek küzdelméből valami jó is kijöhetett volna, ott vannak a szilánkjai egy zseniális sorozatnak. A szakállas gyerek halála már megütötte a szintet, de szerencsére itt van HIro, hogy resetelje az egészet, szóval Pamela álma.
Rettenetes. Elszomorító.

Andro - 2015. 10. 27. 11:57

Nem a legjobb sorozat, de láttam már ennél bőven rosszabbat is. Heti negyven percben egész jó kikapcsolódás, ha az ember nem akarja komolyan venni a dolgokat. Én simán egy meseként tekintek rá, és így tetszik.

LaCRossE - 2015. 10. 27. 22:32

Andro: ez megint az a pont, ahol egyébként kezdődik a kifogáskeresés. Én csak x módon tekintek a sorozatra, nem szabad komolyan, venni, mert pontpontpont… az érthető, ha neked tetszik, ez amúgy tök jó, csak sokszor megy át az egész abba, hogy az emberek kifogásokat találnak arra, miért büdös a szar, mikor az annyira nem lényeges, csak hogy büdös.

Edina - 2015. 10. 28. 09:59

Én imádtam a Heroest (később az összes hibája ellenére is), de ez valami katasztrófális. A történet nem halad semerre, a színészi játék…na az nincs. Noah az egyetlen, aki valami értékelhetőt produkál illetve nekem a testvérét kereső pasi szimpatikus. Pozitívum, hogy a Zachary Levi feleségét játszó nőszemélyt háttérbe szorult, nekem Ő a legalja.
Az eredeti sorozat tiszteletére nem kaszálom el és remélem nem lesz 2. évad.

winnie - 2015. 10. 28. 10:11

“Andro: ez megint az a pont, ahol egyébként kezdődik a kifogáskeresés. ”

nekem is ez jutott eszembe. egyrészt, mintha másnak baja lenne abból, ha nem vehet valamit komolyan, vagy mese. másrészt: tényleg nem kell szabadkozni és azt mondani kvázi, hogy “sz*r, de nézem”, mert akkor a fő infó az, hogy “sz*r”.

aki nézi, az igazán vállalhatná, hogy igenis jó a sorozat, mert tuti, hogy sokan imádják a rebornt is. én leírtam, hogy mi vele a gondom pár hete, nem az, hogy sz*r, de annyi mindent néznék hamarabb, mint ezt, hogy esélyem sincs rá.

crossover - 2015. 10. 28. 13:26

Én is többet vártam, annyi potenciál van ebben a sorozatban, a történetben, reméltem, hogy a katasztrofális 4. évad után összekapják magukat, de egyelőre nem úgy néz ki. Mondjuk a 4. évad szerintem rosszabb volt, azt tényleg kínszenvedés volt nézni, pedig nagy fan vagyok. Ezt úgy elnézegetem, csak épp olyan semmilyen. A videojátékba belépek a karddal dologtól én is falnak mentem, de őszintén szólva azt sem értem, hogy Hiro miért pont júni 13.-ára vitte vissza Noah-t. Bakker, ha már oda mész az időben, ahova akarsz, nem lett volna célszerűbb mondjuk május 13.-ára visszamenni, hogy legyen időd nyomozni és megakadályozni az egészet? Így meg van pár órájuk megoldani az egészet…

Enzo - 2015. 10. 28. 17:25

Én megpróbáltam szeretni a sorozatot, tényleg, de annyi elcseszett alkotóeleme van, hogy…nem az igazi, na.

Kezdjük az 1×06 konkrét negatívumaival:
1. Nevetségesen őrzik a Renautast, kinn ugrál egy világító ciklámen ruhás japán csaj, meg egy laptopos srác, és senki le se sz@rja, ráadásul Ren simán bemászik -.-
2. Párizsban hogy vettek Tommyék olyan nutellás cuccot? Elugrottak pénzt váltani?
(Maga az elutazás nem volt vészes, végülis a srác helyében én is nyilván elvinném a csajt a kedvenc helyére, ha meglenne a képességem :D)
3. Taylornak miért volt hozzáférése mindenhez az anyja gépén ennyi árulás után?
4. Luke vízből való kiemelése….te jó isten, tényleg toleráns vagyok, végignyomtam az Under the Dome-ot is, de itt hangosan röhögtem a jelenet közben.
5. A japán szál továbbra is retek, de legalább megtudtuk hogy Miko valójában halott, és csak a játékban létezik, szóval nem az a képessége, hogy bele tud menni, hanem hogy ki tud jönni. WTF?
6. Quentin szerencsétlen 5 sé fél rész óta keresi a húgát, az egész 45 percnyi előzménysorozat volt erre felépítve, erre 0 drámai hatása volt a találkozásnak. Annyi, hogy “Phoebe?” és csá. Aztán a hugi meg ledugja az árnyékokat a torkán, és ettől Quentin hipphopp meg is hal. What? (HRG mondjuk hogy fejbesomta a csajt, azon jót röhögtem)

Egyebek röviden:
A világmegmentős blabla unalmas ; túl sok volt a részben a gusztustalan orrbadugós bigyó ; micsoda véletlen hogy összetalálkoznak a szereplők (japók&HRG, Luke&Malina) ; volt némi szép hommage Isaac és Nathan felé ; Joanne-nel mi van egyébként??

Na és akkor most jöhet egy duplarész jún13-ról, ami talán érdekes lesz. Ja és végre Hiro, de azt a jelenetet is annyira túlhúzták: amikor lelassult Harris golyója, már akkor lehetett tudni h Hiro csinálta, erre még 1 percig vártak a megmutatásáal, mintha bárkinek is lennének kétségei.

Sorozatgarázda - 2015. 10. 29. 14:15

Ledaráltam a minisorozattal együtt a 6 részt, nem annyira gagyi, gyorsan megy vele az idő. Most a duplarész előtt szünetet tartok, majd a karácsonyi szünetben kivégzem.

Nem értem, miért nézitek, ha nem tetszik. Nem egy Daredevil-színvonal, de nem rosszabb, mint a Flash.

Brigante - 2015. 10. 30. 15:48

Imádom a Heroest… a sztori ahogy írtad lehetne a legnagyobb… de nagyon el lett rontva a kivitelezés… mondjuk a sztori attól még jó

Ronaldo - 2015. 11. 01. 11:15

Enzo: “2. Párizsban hogy vettek Tommyék olyan nutellás cuccot? Elugrottak pénzt váltani?”

Ez aztán az orbitális hiba. Szerinted Franciaországban nem fogadják el az amerikai dollárt? Vagy ha így is lenne miért olyan meglepő, hogy pénzt váltanak valahol Párizsban egy turistákkal és valószínűleg pénzváltókkal zsúfolt helyen? Azért mert nem mutatták? Azt sem mutatják, hogy wc-re mennek, de azért valószínű, hogy pisilnek néha.
A többi pontod nagy része is szőrszálhasogatás, de ez a nutellás volt a legnagyobb hülyeség. Mondom ezt úgy, hogy nekem is nagy csalódás a sorozat, szóval nem védeni akarom.

Vitalea - 2015. 11. 01. 20:38

Ez a sorozat az ami alatt tényleg lehet sopánkodva sóhajtozni, hogy de kár érte. Gondolkodtam is, hogy miért is nézem még, és arra jutottam, hogy mert szeretem az univerzumát és főleg azt amikor felbukkannak a régi arcok. Meg reménykedek mint egy gyerek a karácsonyfa alatt, hogy mégiscsak az lesz amit szeretnék :-D Most éppen abban reménykedem, hogy miután átlendülünk a dupla részen, befejeződik a töketlenkedés is és a küldetés már izgalmasabban valósul meg.

syxa - 2015. 11. 02. 11:30

Szerintem is voltak benne unalmas részek, de a dupla rész első része végre izgalmas. :) Kíváncsi vagyok rá, úgyhogy végignézem.

Tyberius06 - 2015. 11. 05. 02:59

A 3-dik évad kétharmadánál nem rosszabb (annál nem lehet rosszabb, attól majdnem hánytam, annyira szar volt, ott kb a 6-dik résztől kezdtem utálni, de végig szenvedtem), ellenben az összes többi übereli. Nekem valahol hangulatában a 4-dik kedvencem, pedig az baromi lassan bontakozik csak ki de valamiért az fogott meg. Ez kb ugyanolyan lassú lenne, csak míg azt nem untam ez a 6 rész eddig baromi unalmas volt, kiszámítható, idegesítő és igen, mindenféle drámai hatást nélkülöző.
Egyszerűen hiányzik a feszültség. Szerintem alapvetően hibás volt az alap konfliktus generálás az EVO-k és az emberek között ilyen szinten, mert ezt kb eljátszották a 3-dik évaddal.
Ami még nem tetszik, hogy ugyan csomó karaktert elő szedtek, meg Claire annak ellenére, hogy nem szerepel benne elég sokat van “jelen”, de pl. érdekelne csak említés szintjén, hogy mi lett a többiekkel (Parkmann jön vissza, oké, de Peterrel mi a fasz lett? Sylar kapott egy említést összesen, de a végére ő is “jó” lett szóval gyak. volt két élő eléggé hardcore karakter, akik kb legyőzhetetlenek voltak és semmi infó róluk).
A 7-dik rész elejébe belenézve egyébként kb megvan a magyarázat, hogy mitől halt meg Claire, kaptunk egy Mohindert, akit a 3 perces jelenléte után nem sajnáltam volna, ha agyon csap egy kurva meteor ott helyben.
Viszont pár idegesítő karaktertől legalább megszabadultunk.
Szóval jöhet a folytatás…

jjujj - 2015. 11. 07. 22:05

Én aláírom, hogy nem jó a sorozat (számomra ez a játékba ki-be lépkedés iszonyatosan gázos, plusz ez a gagyi CGI) és meg is értem ha vki kaszálja, de azt nem tudom megérteni, hogy a “világ megmentése” miatt veszik elő egyesek a sorozatot. Erről szólt a Heroes mindig is. Mégis mire számítottak páran, zombi apokalipszisre?

Nekem egy hatalmas problémám van a többek által megfogalmazott kritikák mellett, hogy Claire-nek nem adtak egy cameo-t… Legalább lássuk, hogy ő van a fehér lepel alatt, nem kell neki mind a 1x részben szerepelnie, csak egyszer, hogy normálisan le lehessen zárni ezt a történetet és ne úgy legyen, hogy van egy szőke valaki akit megsiratnak. Tényleg olyan nehéz lett volna összehozni?

tomasz0110 - 2015. 11. 16. 22:09

A 7-8. részről valaki egy összefoglalót? Szerintem ezek lettek eddig a legütősebbek, és most ezek meghozták a kedvem, hogy ok, akkor végignézzük az évadot :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz