login |

The Walking Dead – 6×03: Thank You

2015. 10. 26. 22:15 - Írta: human

321 hozzászólás | kategória: kritika,

A nézőket ledöbbentő epizód sajnos jó sok baromsággal is bírt. Szemben más sorozatokkal itt tudják, hogy a vége nagyon fontos, ezért kaptunk egy hatalmas jelenetet. És szinte máris felejtős az erdős mókázás.

thanksyouwalking1

Spoileresen folytatom a tovább mögött.

FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok ide, azoknak a képregényes kibeszélőben a helye!

RIP Glenn? Bár drámai zene volt, de mintha a fölötte levő hullát tépték volna szét a walkerök… talán megmenekül? Ritkán szoktam ilyesmivel jönni, viszont a The Walking Dead íróiban ezúttal valahogy nem bízok. Az biztos, hogy a sok önfeláldozó akció során látszólag elfogyott Glenn szerencséje, csak valahogy olyan értelmetlenül halt meg, nem igazán a karakterhez “méltó módon”.

thanksyouwalking2

Egyben kezelve ezt a három részt (jövő héten flashback lesz, szóval egy ideig nem tudjuk meg, mi történt), azt kell mondanom, hogy ütős évadkezdést kaptunk. Bár volt kis összefüggés, itt a W-nek volt pisztolya, de szerintem jobban működött volna, ha a 6×01 utána a 6×03. jön, és csak utána a 6×02. Akkor a “lázadó” gondolatoknak is több alapja lenne.

Igen, ismét előkerült, hogy miben más Rick és az eredeti alexandrai csapat. Kedvenc seriffünk kiadja az ukázt, hogy Michonne-ék hagyják hátra a gyengéket, ha úgy alakul, szóval még nem igazán fésülődött össze a két banda. A gond csak az, hogy ezzel kapcsolatban már jó sok fekete-fehér jelenetet kaptunk, bár legalább új, veszélyesebb környezetben vették elő ismét a konfliktust.

thanksyouwalking3

A problémám egyedül a hangtalan zombikkal volt. Amikor kellett, mindig felbukkant egy kósza hátulról, hogy az épp aktuálisan kiemelt karaktert jól veszélybe hozza. “Kétségeid vannak? Nesze egy harapás.” Ettől még tetszett a rész, de amikor futnak az erdőben, az kicsit kabaréjelleget öltött, mert ésszerűbben nem tudták az írók megoldani.

thanksyouwalking4

És eközben Rick csak futott. És futott. Utána pedig kapott egy eszméletlen badass jelenetet. És máris nem lehet 7/10 alá pontozni a heti adagot.

Komolyan mondom, amikor átlőtte a falat majdnem felkiáltottam örömömben. Na jó, ez túlzás, de tessék, így lehet olcsón, gagyi koreografálás vagy CGI-golyóütötte sebek nélkül megcsinálni egy akciójelenetet. Ezt most csak azért emelem ki jobban, mert a Heroes készítői tanulhatnának az itteniektől

321 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 10. 26. 22:15

ez a jelenség (glenn “megölése”) megihletett, majd írok hét közben erről egy posztot.

mármint arról, hogy ahelyett, hogy pacsiznék, hogy milyen korrekt rész volt, tele erős pillanatokkal, inkább arra gondolok, hogy kiírták vagy sem. és ez nagyon rossz. nyilván bennem is van a hiba (utálom, amikor valaki ilyesmit ír, de most egyértelmű, hogy a nézői hozzáállás számít). miért kell arra gondolnom, hogy kiírták, hogy ki merik-e írni vagy sem?

fura az egész, lehet, hogy a világon semmit nem jelent, de nincsenek nagy készítői és színész interjúk, a talking deadben sem volt yeun. amikor néztem a jelenetet, gondoltam, hogy egymásra esnek és nem esik baja, de az esés után mégis egyértelműnek tűnt a dolog. szóval elkönyveltem, hogy kinyírták. most viszont megint a másik irányba hajlok.

és mindenféle irl dolgok ékelődnek a gondolatmenetemben, ahelyett, hogy a sorozattal, a fikcióval foglalkoznék:( lehet, hogy ez a twd íróinak is a hibája?

tobias88 - 2015. 10. 26. 22:18

“RIP Glenn? Bár drámai zene volt, de mintha a fölötte levő hullát tépték volna szét a Walkerek… talán megmenekül” – egy az egyben úgy néz ki mintha a felette lévőt tépnék szét. Vagy ennyire gyengén sikerült megvalósítani, vagy ennyire nem akarnak tényleg senkit kiírni

Menethil - 2015. 10. 26. 22:19

Glenn 99% hogy él :D

tobias88 - 2015. 10. 26. 22:21

Jah, Rickért meg lehet aggódni, hogy bele ment e a sebébe a zombi vére…

zs - 2015. 10. 26. 22:21
Crias - 2015. 10. 26. 22:27

Tényleg miért csak a harapás veszélyes?
A nyilt sebbe ha bekerül a zombó vére akkor az ugyanúgy cinkes nem?

razs - 2015. 10. 26. 22:27

Számomra nagy csalódás lenne, ha Glenn túlélné. Leginkább nem azért, mert nem szeretem a karakterét, hanem mert ebben a szituációban nem életszerű. Én a kb. 190 cm magasságommal és kb. 95 kg-mal nem tudnék egy hozzám képest fele akkora nőt sem úgy eltakarni, hogy ne látszanak ki a végtagjai, illetve a jelenetben végig kilátszott Glenn feje is. És kb. 50 zombival körülvéve. Ha ebből kikecmeregne (még akkor is ha párhuzamosan Nicholas-t is elfogyasztják a zombik), az teljesen Pamela álmodta az egészet szinte süllyedne a szememben.
Remélem Ricknek is vége. Itt viszont azért remélem, mert nem számítottam rá, hogy ilyen szorult helyzetbe kerül. És akkor már lepjenek meg annyira az írók, hogy a legfőbb karaktert kiírják. Legalább egyszer legyen Trónok Harca 2.0 ilyen szempontból.
A teleportáló zombik mellett az is zavart, hogy milyen messzire hallatszik egy kamion kürtje? Tényleg egy erdős / patakos / városos (azaz nem sík) területen ilyen messzire, 3-4 km? Még életében a sofőr nem kapott halláskárosodást? Ettől még persze szeretem a sorozatot, de az ilyen apróságok zavarnak, illetve elgondolkozom rajtuk. :)

Altezza - 2015. 10. 26. 22:29

Szerintem sokkal jobb lenne, ha az epizódok alatt vēgig Benny Hill zene menne. 😃
Arra azért kíváncsi lennék, hogy hova lettek a kisfogyasztású, megbízható autók.

dvs - 2015. 10. 26. 22:32

“de amikor futnak az erdőben, az kicsit kabaréjelleget öltött,”

Nem értem, miért?

Teljesen jó rész volt, a három közül tán a legerősebb, összeszedték magukat az írók, nyilván olvastak kritikákat, fórumokat a rendkívül és végig silány/lapos S4-S5 kapcsán.

Illetve azt nem értem még, hogy miért nem működik egyetlen autó sem a több tucatnyi közül sehol sem, de ez majdnem minden korábbi évadra jellemző.. A mai járművek többségének 5 év ácsorgás után még simán működnie kellene pöccre.

Menethil - 2015. 10. 26. 22:32

Rick miért lenne olyan szorult helyzetben? Csak egy oldalról jöttek a zombik, kiszáll és fut…

bëiz - 2015. 10. 26. 22:34

Eszembe nem jutott, hogy túléli, egészen eddig a posztig. :) Ha szavazni kell, arra megy a voksom, hogy meghalt.

Szerintem ez megint csak jó rész volt, jól indult ez az évad, eddig háromból három betalált. Rick kapott egy-két nagyon erős mondatot (megint) és egy nagyon erős jelenetet (megint), csak arra lenne jó emlékezni, hogy mikor és hogyan vágta el a kezét.

Jó volt na, lazán 7/10! A hirtelen materializálódó zombikat én már régen megbocsátottam. :)

Kittus - 2015. 10. 26. 22:35

Szerintem meg egyáltalán nem lenne értelme Ricket kinyírni, csak azért, hogy legyen egy Trónok Harca 2.0.
Neki még elég sok minden teendője van. Plusz nem is fulladt ki a karaktere, mint Glennek.

Habár semmi gondom Glennel, sőt az elején amikor még nem volt Maggie kimondottan a kedvenceim között volt, de azt hiszem jobb lenne ha nem élné túl.

Várom a következő részeket, kíváncsi vagyok, hogy most végül mi is lesz… :)

tommy - 2015. 10. 26. 22:36

nekem eszembe sem jutott hogy túléli, a fejét miért ne szedték volna szét? ha túléli az a legalja.
a Survival Instinct című TWD játék pedig mára már teljesen hiteles lett, ott jelentek meg mindig a semmiből a harapók.

reid - 2015. 10. 26. 22:37

Jobb lett volna az a térkép. :D

_Peter - 2015. 10. 26. 22:37

Ez most pocsék rész volt. Nem úgy a szokásos szidjuk a TWD-t módon, hanem tényleg rettentő pocsék!

Sok erdei séta jelenet sok we can do this together klisé dumával na és a semmiből előugró némán lopakodó ninja zombik lecsaptak ismét kétszer is, ez nevetséges már.

Épületek közt egyik se mondja hé másszunk fel a tetőre, rakjuk le a sérülteket, várjuk ki a hordát.

Glennél bevetik az írók a régi “kenjük be magunkat zombivelővel és elegánsan vegyüljünk el az utcabálon” trükköt. Nekem teljesen úgy jött le az idióta Nicholas beleit mutatták és Glenn csak fürdik a zombilében és elkúszik majd sunyiban. :) Vagy azon az ajtón kijön egy új karakter és lelövi a zombikat és megmenti.

Ha tévedek és Glennek tényleg annyi hiszen eléggé üvöltött, és rengeteg zombi volt ott, akkor menjenek a francba az írók. Leghülyébb halál lenne _így_ fő karakternél. Régi atlantai jófej karakter, épp kezdett újra tökös lenni, Ricknek a dumbass köszönés is jó visszautalás volt, Maggie miatt is, miért nem az érdektelen idegesítőket írják ki? Pap és társai. Most jön a Morgan rész, tehát játszhatnak arra az írók el is felejti a néző milyen lehetetlen helyzet és valamilyen csodás megmenekülést bedobnak majd. Michonne mondta ők tudják milyen az olyan helyzet amikor azt se tudják a zombik vagy a barátaik vére borítja be őket, mégis kivágják magukat. És még Glenn mellett szól valószínűtlen ennyi, hát komolyan Tyresse halálát jobban felépítették, pedig ő Glennhez képest csak egy tucat szereplő 1 évaddal. Ha Carol feltámadt a sírból, akkor kedvenc pizzafutárunk is. Szerintem túléli. Ennyire értelmetlen módon nem írhatnak ki egy közönségkedvencet. Előtte is ott a lépcső a tetőre, kerítést mászni, nem ők szépen megvárták a zombikat és leálltak bunyózni egy zsákutcában. És már előtte is utáltam jönnek a zombik, erre az utca közepén a tapasztalt Glenn az idiótát kérdezgeti tétován na merre. Glenn aki Atlantában is kivágta magát most pár épület közt nem tud ösztönösen menekülő útvonalat találni? Befutni az erdőbe, le az útról? Sasha kocsijában nincs duda visszacsalogatni a sorból kivált zombikat? Michonne-ék miért nem adtak mercy-t az elkapott névteleneknek? Csak nézték és hallgatták hogyan tépik szét a zombik.

Legjobb jelenet: Rick a lakókocsiban a gépfegyverrel tisztára Al Pacino szintű harag miután látta náluk Judith bébiételét.

Fun fact: a feketék most túlélték! T-Dog likes this.

tommy - 2015. 10. 26. 22:37

Ricket nem létezik hogy kiírják ne vicceljetek, akkor ki vezetné a brigádot a W-k ellen? el is kaszálnám.

razs - 2015. 10. 26. 22:39

Azt kihagytam az előző hsz-emből, hogy Glenn és Nicholas kb. hasonló testfelépítésű, így az Ő esetükben még életszerűtlenebb az az eset mint a különböző méretű emberes példámban. Addig el nem mennek onnan a zombik, míg a kilógó végtagokat illetve az arcát el nem fogyasztják. :)
Számomra nem tudnák ezt logikusan megmagyarázni. Tudom, hogy ez egy fiktív sorozat, de akkor is keresem a racionalitást azokban az esetekben, ahol lehet.

Ulu - 2015. 10. 26. 22:42

Én meg remélem, hogy Glenn tényleg meghalt. Főleg azért, mert ez végre tökösebb húzás lenne, mint redshirt-öket beírni és kiírni, papírfecnin elférő karakterkifejtés után.

A rész Felénél pedig már el is könyveltem, hogy ez egy redshirt centrikus rész, de a Glennes jelenet koronát tett rá. És keretszerkezetileg is tetszene, hogy utoljára még “Dumbass-nek” hívta Ricket, és hogy Rick ugyanúgy beszorul egy járműbe, mint mielőtt megismerte Glennt, de most már nincs Glenn.

Nicholassal is durva Glenn karmája. Mintha azt akarnák mutatni az írók, hogy Rick-nek van csak igaza, és aki mégis hátulmarad másokért, vagy mégis esélyt ad másoknak, az rosszul jár. Bár Rick is rosszul járt, Morgan “jócselekedeti” nyomán, és most mindenki, mert az újabb lövések csak még jobban koncentrálják a zombikat.

Rick-re cliffhangert pazarolni kár, úgyis mindenki tudja jól, hogy megússza, a kérdés max csak annyi, hogy hogyan?

Michone és Heath közti dinamika amúgy tetszett.

Az nekem is durva volt, hogy a kürt fülsüketítő, mégis fél napot mennek haza.

Lajkreal - 2015. 10. 26. 22:44

Glenn halála – nem méltő mód .
Ez a lényeg . Egy ilyen őrült világban ha jót akarsz / cselekszel , akkor így végzed ?!? Igen . Értelmetlenül , ostoba módon halsz meg .

v0m1t - 2015. 10. 26. 22:45

hanyadik rész volt ez? kicsit úgy erzem hogy egy elhúzott évadnyitót nézek még mindig

dvs - 2015. 10. 26. 22:45

Szerintem meghal Glenn, lehet következtetni, visszautaltak a leges legelső mondatára még a Pilot végén. “Hey. Dumbass. In that tank!”
Most pedig Ricktől úgy köszönt el a rádión, hogy Good luck dumbass.”

Dumbass szó az első és az utolsó beszélgetésükben is elhangzik, ezzel egyfajta emléket állítva a karakternek. Szerintem 95%, hogy ott marad.

Bandido - 2015. 10. 26. 22:46

Nekem is egyből felmerült, hogy Glen nem halt meg. De az elég olcsó és gagyi húzás lenne sajnos.

“Altezza – 2015. 10. 26. 22:29

Arra azért kíváncsi lennék, hogy hova lettek a kisfogyasztású, megbízható autók.”

Amerika arról híres, hogy kis fogyasztású autókat gyárt lol…

Laja - 2015. 10. 26. 22:46

Én mindig ekéztem a Walking Deadet, és szeretem a színvonalas, igényes sorozatokat (azt a keveset, ami annak mondható), de esküszöm, a hibák ellenére egyre inkább tetszik a WD, és élvezhető, szerintem a fénykorát éli.

winnie - 2015. 10. 26. 22:46

“akkor ki vezetné a brigádot a W-k ellen?”

?? a w-k? szerinted még komolyabban elő fog kerülni az a pár agyalágyult? maradtak még, de teljesen komolytalan lenne, ha egy résznél többet valamikor rájuk szánnának. (feltételezve, hogy nem valami előőrs volt, ami marhaság részükről, de hát agyalágyultak.)

BuillFrog - 2015. 10. 26. 22:46

Hangtalan zombik, ennél idegesítőbb dolog nincs ebben a sorozatban. Egyik jelenetbe már 100 méterről hallod ahogy hörög, másikban pedig az erdőben hátulról elkap, és 5 ember közül senki sem veszi észre, fuck logic.

_Peter - 2015. 10. 26. 22:48

dvs – 2015. 10. 26. 22:32

Múltkor a zombitereléshez több tucatnyi kocsiból csináltak kordont, kétlem kézzel tolták a helyükre hiszen sürgette az idő őket, tehát van még jó járgány a világon. Csak olyanok mint a zombik: egyszer a semmiből előugranak némán, ha meg az kell messziről hallani őket. Most az kellett egy kocsi se induljon be.

winnie - 2015. 10. 26. 22:49

v0m1t :

“kicsit úgy erzem hogy egy elhúzott évadnyitót nézek még mindig”

elvileg ez a koncepció. tök jó ötlet lenne a 8 résszel 1-2 napot lefedni.

601 – terelés
602 – város
603 – rick és glennék
604 – morgan flash

605-606-607-608 – nyilván KELL lennie egy rész daryékkel, és kell egy hazaérős/városi, és kell egy következményeken nyammogós, és ennyi majdnem az évad.

Lajkreal - 2015. 10. 26. 22:53

Hangtalan , teleportáló zombik .
Az áldozat nem hallotta . Ezt mutatják . Nekem lejön .
Feszült helyzet , nem koncentrál , agya máson zakatol , stb. válaszokkal én letudom , nem zavar .

G. - 2015. 10. 26. 22:54

@bëiz:
Rick akkor vágta el a kezét amikor Glenn beszélt hozzá rádión. http://3.1m.yt/EPQ-r2yW3.png

Enzo - 2015. 10. 26. 23:00

Na jó bazmeg, ez a rész… hogy lehet 3 ilyen epizóddal kezdeni egy évadot?
Wow. Mindegyik erős volt eddig. Ez a mostani nálam 8/10 simán, 7-et az átlag részekre adok…
Eredetileg akartam ide némi felháborodást, hogy Glenn-nel mi történt, de közben olvastam teóriákat, és most már nem vagyok benn 100% biztos, hogy meghalt.
Még akkor is necces, ha Nicholas ráesett, és belőle jött a sok vér -> beterítette és nem szagolták ki a zombik…áh, nem tudom. Az jó jel, hogy nem köhögött fel vért, amit állítólag kéne ilyen helyzetben.
Mindenesetre elég para volt az a jelenet is, meg a kerítéses is Michonne-éknál.
(Mondjuk Glennék is felmehettek volna a tűzlépcsőn, vagy bemászhattak volna a kukába, sőt a boltba ha nem zárkózik be a csapat, akkor sokkal kevesebb zombin kellett volna átvágniuk, kicsit hülye döntések voltak a részben.)

És akkor most kronológiailag a többi észrevétel:
-Ricknek volt igaza az elején, legalább a horda másik felével ne legyenek gondok, minek kell magánakcióznia Darylnek? Mondjuk legalább a végére meggondolta magát Daryl.
-Az erdős jelenetben jó volt látni, hogy a puhány alexandriaiak közül legalább Scott-ék úgy érezték, hogy ideje gyakorolni, és besegítettek (mondjuk Scott meg Heath is supply runner, ergó nem csak a falakon belül éltek.)
-Annie-t sajnálom nagyon, kíváncsi lettem volna rá tovább még, ez a Sturgess gyerek hülye volt, a háton harapott fickónak meg még a neve se hangzott el egyszer se, pedig egész jó arc volt.
-Rick kivehette volna a kést a zombiból, ami megvágta (amúgy ilyenkor eléggé sántít a fertőzéses elmélet…)
-Michonne hogy kiosztotta Heath-et, mennyire szép beszéd volt, nem semmi! (na meg Michonne kb egy évadra való szöveget kapott most :D)
-Tobint kétszer is kereste Rick a rádión, de vele mi lett? Egyik csapatban se volt, meg Alexandriában se, ha jól emlékszem.
-Ironikus volt, és kicsit fricska az eddigi “feketék meghalnak” szóbeszédnek, ahogy Michonne, Heath és Scott botorkált vissza Alexandriába, miközben 4(?) fehér/ázsiai szereplő nem úszta meg. :D
-Vajon a Ricket megtámadó csapat a Wolves tagja? (Mindenesetre szépen legyakta őket, és még bébiételt is szerzett) … a cliffhanger meg…’nyád, ráadásul sanszos, hogy köv részben fel se oldják.
-Szép volt a távoli snitt, amikor Daryl visszatért Sasháék kocsija elé.

tommy - 2015. 10. 26. 23:03

“szerinted még komolyabban elő fog kerülni az a pár agyalágyult?”

persze, gondolom van egy főnökük is akit még nem láttunk.

Marcia Su Roma - 2015. 10. 26. 23:03

Fasznak kell ennyit rugózni a hangtalan zombikon és egyéb baromságokon.Akinek ennyi jön át az egész sorozatból,azt csak sajnálni tudom.

tommy - 2015. 10. 26. 23:03

túl nagy volt a felvezetés, nem lett még kibontva a darabolás stb.

Lajkreal - 2015. 10. 26. 23:04

Erőset alkotott a mostani író-rendező páros .
Különösen megragadott kettő jelenet ( Glenn halála ?!? mellett ) .
1.Nyitó jelenet , ahol az egyik alexandriai nagy hangon hibáztatja Ricket , persze mindannyian tudjuk mi lesz ennek a következménye , jött is a walker .
2.Heath meglátja magát a patak tükrében – üdv haver a véres rémálom valóságában .
Utoljára egy kérdés : van valakinek ötlete , miért mutatták azt , hogy Rick bébiételt talált az egyik w-nál ?

seven - 2015. 10. 26. 23:05

>Még akkor is necces, ha Nicholas ráesett, és belőle jött a sok vér -> beterítette és nem szagolták ki a zombik

friss hulla vére vonzani fogja a zombikat. A zombibelektől lehet “beolvadni” mert olyan büdösek mint ők.

Egyébként krva jól kezdett ez az évad, de ha Glenn ezt túlélte kicsit morcos leszek. Olcsó húzás lenne, főleg az 5. évad finálé után ahol azt láthattuk hogy kb 4 zombi ráesett, aztán jött a snitt és hirtelen már futkározik..

Llew - 2015. 10. 26. 23:05

Nem vagyok az a néző aki minden rész után lehúzz a TWD-t, de ez szar volt. Ezerszer látott panelek sokadszorra újra játszva. Amatőrök bedarálva a megfelelő pillanatban a földből kinövő, szekrényből kieső, stb. walkerekkel. Önfeláldozás, reménytelenség, csapat szétszakadás, elkerülhetetlen áldozatok, majd cliffhanger.

És három rész alatt megint ott vagyunk, hogy az előző évad végi új városnyi szereplőből vannak kb ketten, a város leamortizálva, jöhet megint a vándorlás.

Ami tetszett, hogy a Morgan által elengedett csapat dolgát is rövidre zárták, így nem lesz későbbi áldozat az ő hibájából. Ennyit a farkasokról. Nem tudom egy ennyire eszetlen csapat hogy élte túl eddig. Vagy mindig csak Morganekkel meg Alexandriaiakkal találkoztak. Most nem tudták kivel kezdtek. Carol bedarálta a nagyrészüket, Rick meg a maradékot.

A két észkombájn hallja, tudja, hogy két társuk beugrott a kocsiba, dulakodás meg lövöldözés, nem jönnek ki, erre oda lapulnak késekkel a kocsi mellé.

sinyster - 2015. 10. 26. 23:06

Én eddig azt hittem, hogy csak nekem furák a Legolasként suhanó zombik, akiket soha ne hallanak meg :D
Glenn haljon csak meg.Csak Maggiet sajnálom, tavaly a húga, most az embere…

yuuki - 2015. 10. 26. 23:10

Azonnal az alábbi videó jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=8WEV13zWUlE

Még nyáron láttam és azóta pörögtem rajta, hogy vajon Norman Reedus tényleg egy az egyben elspoilerezte anno Glen halálát, vagy csak hülyéskedés volt az egész?
Amúgy nekem is megfordult a fejemben, hogy mi van akkor, ha Nicholast tépik szét, de amennyire kilógott a szerencsétlen feje, pikkpakk homlokon csókolják őt is.
Egyébként a részt nálam is a vége mentette meg, Rick badass keresztülrotálása a lakókocsin odatette.
Ami kicsit vontatott volt az az, hogy simán lehetett érezni, hogy Nicholasszal kapcsolatban valami még el fog kúródni, annyit erőltették a “rosszul vagyok, nem bírom mentálisan” részleteket.

Aang - 2015. 10. 26. 23:10

Egyértelmű hogy nicholas testét tépik szét a jelenetben,(https://www.youtube.com/watch?v=68WQ_OoT7kg) ettől még kérdés persze az hogy glenn hogyan is élhetné túl. Talán a srác testét tépik szét ő meg mozdulatlan marad, és pajzsként használva nem esznek belőle. Esetleg a nagy tumultusban már arra sem marad hely hogy le hajoljanak, és míg a srác testét eszik, glenn kikúszik valahova. Bár mind két verzió elég necces. Minden esetre amikor ricktől elköszön, ugyan azt mondta neki mint az első részben, erre egyből mondtam hogy na kinyírják a gyereket! Azért remélem túléli:(

clegane - 2015. 10. 26. 23:11

de amúgy ezt a “bekenik magukat zombivérrel és elvegyülnek a tömegben” trükköt miért nem vetik be rendszeresen ha már egyszer kitalálták?
most az üzletben rekedteket, meg Glennéket is simán megmentette volna ez a fogás.

Enzo - 2015. 10. 26. 23:11

@Lajkreal: bébiétel -> szimbolikus, Judith-ra gondolt, és arra hogy meg kell védenie őt -> le is gyakta az összes rosszembert

@sinyster: és az apja is a 4.évadban, ne felejtsük

_Peter - 2015. 10. 26. 23:14

Bébiétel: A Wolves banditák feldúlták Alexandriát, Morgan hagyta futni őket, Rick hallotta a lövöldözést, látta a bébiételt pánik az arcán mi van ha bántották Carlt és a lányát: beléjük eresztette a tárat.

Glenn szerintem túléli, feljebb írtam miért. Szavazás lesz? :)

Owlwood - 2015. 10. 26. 23:14

Szerintem Glenn meghalt. Visszanéztem párszor, és nekem nagyon úgy tűnt, hogy az ő pólóját tépik szét.

Llew - 2015. 10. 26. 23:15

Komolyan Enzo és tommy ne hülyéskedjetek már ti mit néztek?

A Wolfs banda tagból senki nem maradt életben. Carolék mindenkit elintéztek a városban, egyedül az a néhány szökött meg akiket Morgan elengedett, de nem sokat értek a zsákmányolt pisztollyal sem, mert most meg Rick lerendezte őket.

fireblade - 2015. 10. 26. 23:15

Nem értem mért aggódik itt bárki is Rickért..simán elfekszik a tetőn, és pihenkél egyet..már volt ilyen..sőt csomagtartóban is elbújtak, és kivárták míg elvánszorognak..
Igen..ezek a teleportáló zombi megoldások, kissé kezdenek gázak lenni nagyon :)
Glenn 50-50% vagy meghalt vagy nem :)
mindkettő mellett szól érv..de az biztos hogy megmenekülése 100 zombi alól azért necces lesz :)
.
tényleg ezek a szaladgálások minek? nincs egy jó kis bicaj arrafelé?
ok, erdőben nem okés..de utakon? nyílt terepen? egyszer sem használták, pedig szerintem tök logikus lenne..
ez a városban vagyok emeletes házak közt..meg bent egy biztos helyen..de neeem..kiszaladok két sánta béna emberkével..nosza fussunk versenyt..ezt a hülyeséget..mért nem csak az egészségesek mentek ki..elterelve a éhező érdeklődőket??
Senkinek eszébe se jutott, hogy felmászni a tetőre..láthatóan volt ott rendesen feljárat
Semmi érdekes a részben..szokásos hülyeségek..irritáló debil párbeszédek..és feleslegesen eltúlzott drámai jelenetek…
egy rész a sok közül :)

Jacques - 2015. 10. 26. 23:16

Ennyi mákot nem lehet írni egy karakternek, mint amennyit Glenn túlél. Ha nem hagyta ott a fogát és valamilyen csodával határos módon túléli én bizony morcos leszek. A képregénybeli távozása megrázóbb volt, de ez a változat is meglepő volt. Nem voltam rá felkészülve így ez is sokkolt. Így kell ezt kérem csinálni. Le a kalappal az írók előtt. De ha túléli egyék meg a kalapjukat ketchup nélkül.

_Peter - 2015. 10. 26. 23:17

“az biztos hogy megmenekülése 100 zombi alól azért necces lesz :)”

Ha a zombik tudnak teleportálni, a pizzafutár haverunk is. Easy. :D

Ledita - 2015. 10. 26. 23:19

Egészen lendületes első három részt kaptunk, az utolsó kettő még izgalmas is volt (csak szegény teknőst sajnáltam ezerrel:)).
Ami kissé idegesítő, megállnak, bambán nézik, ahogy az egyik csapattársukat szétszedik a zombik. Az járt közben a fejemben, hogy basszus, vagy fussatok már, vagy szedjétek le a szerencsétlent, ne szenvedjen!
Glennél pedig, hogy lécci mássz már fel valahogy a tetőre, vagy valahova, ahol nem érnek el a mászkálók!
Szerintem meghalt Glen, amikor elkezdett haluzni a másik srác, gondoltam, hogy gondok lesznek. :(
Rick kapcsán tök jó volt, hogy végre egy filmben/soriban átmennek a kocsi falán a lövedékek. :)
Jah és csak én érzem úgy, hogy Michonne és Heath között esetleg lesz valami?

Mark Bolt - 2015. 10. 26. 23:19

Ami a fontos kérdés, hogy Rick kezével mi van. Megharapták, vagy máshogyan sérült meg? Ha megharapták volna talán megpróbálja lecsapni csuklóból, csak ugye nincsenek felszerelései, nem tudja elállítani a vérzést, ideje sincs rá, küldetése van, tehát lehetséges, hogy Ricket is elveszítjük. :)

Eszméletlenül jó rész volt, sajnos a kicseszett origo ellőtte a címlapon, hogy meghal valaki, nem olvastam tovább de ennyi épp elég volt, hogy ne okozzon meglepetést Glenn halála (amikor már készülődött a gyújtogatásra gondoltam hogy ő lesz az, csak közben Rick meg a kezét mutogatta és átálltam Rickre, hogy ő hal meg).

winnie, még mindig úgy gondolod, hogy fasza ötlet volt kiengedni a hordát a kőfejtőből? :)

(Jut eszembe ha esetleg túlélné a Rick, mert csak megvágta a kezét mondjuk, akkor olyan lebaszást kell kapnia a csapattól, hogy olyat még nem látott Alexandria. Kábé száműzném a helyükben.)

Kissur - 2015. 10. 26. 23:20

Ha ez most a minecraft lenne, akkor mondanám, hogy mögéspawnolt a zombi. :D
Ha Glenn túlélte, az nagy baki lenne. De Tyreese is túlélte valahogy. És ha telefröcskölődik walker vérrel Glenn, akkor talán békén hagyják.
Rick meg szerintem búcsúzhat a bal kezétől. Abból levágás lesz.

winnie - 2015. 10. 26. 23:21

tommy: “persze, gondolom van egy főnökük is akit még nem láttunk.”

ezeknek? nem úgy tűntek, ilyeneket nem nagyon lehet kordában tartani. de ha van főnök, akkor miért az idiótákat küldte, amikor felfedezték egy lakott településnek a jeleit, amiről nem is tudtak. semmi értelme nem lenne egy ilyen nagy útra őket küldeni.

túl nagy volt a felvezetés, nem lett még kibontva a darabolás stb.

felvezetés nem is volt, csak láttunk betűket és feliratokat, amin a neten lehetett nyammogni, meg morgan találkozott párral, meg jártak a kamionoknál darylék, ez nulla. a darabolás azért volt, mert idióták:)

_Peter - 2015. 10. 26. 23:21

Rick keze: amikor futott és Glenn dumált neki rádión az egyik zombi nyakából lógott egy machete vagy mi amikor leszúrta akkor vágta meg a kezét. Nem harapták meg.

kaRFiol - 2015. 10. 26. 23:23

Szerintem Glennek tuti vége. Van rá esély, hogy Ricknek is.

Winnie írod és nekem is eszembe jutott ez a kiírás dolog, de aztán kicsit végiggondolva megnyugodtam.

Megnyugodtam abba, hogy meghalt, mert ha a készítők egy ilyen erős karaktert, mint Glenn nem akarnak holtan látni nem hozzák őt olyan szituációba, amiből a megmenekülés csak “isteni” csodával lehetséges, vagy sehogy. Hülyeség lenne: hiteltelenné tenné és egy amúgy is erős szereplőt így kár menedzselni alkotói szinten. Benefit nincs mögötte, csak bukta.
Kétlem, hogy 50 zombi beérné csak a Thankyou sráccal ő meg előmászna sértetlenül.

Amikor bevitték a sikátorba ez el volt rendelve. Leginkább azáltal, hogy olyan labilis ember iránymutatásában bízott, akiében nem kellett volna. Glennek ez volt a gyengesége, igazából egyre jobban eluralkodott rajta a “mentsük meg ezt a lelket is” és a sorozat világában ez benyújtja a számlát.
Szóval részemről byebye Glenn.

Rick már érdekesebb eset, hiszen teszi a dolgát, ami a walking szabályok szerint jó. Mindenesetre erős lenne ha a kvázi főszereplő egy véletlen karcolástól esne el. Na én itt érzem kicsit azt, hogy a Trónok harca mellett a WD készítőknek is lehet bevállalósabbnak kell lenni és ezért fogják őt idő előtt eltenni láb alól. A “karcolásért az életed” aránytalansága partyba is lenne a Trónok harcával.

Így sajnos lassan temetem Ricket is, mert úgy látom, hogy a várható ostrom és a megjelenő klikkek (W-k, Alexandriaiak, fiatalok generációja) egyfajta interregnumot készítenek elő, ahonnan új vezér fog kiemelkedni, Morgan megjelenése és a 2-es részben mutatott szerepe, illetve Darryl megnyilvánulásai legalábbis ezt a vektort körvonalazzák nekem.

Ti hogy látjátok?

sepörd - 2015. 10. 26. 23:23

Llew, a támadókból senki az tény, de ahogy winnie is írta szerintem ez egy előőrs volt. vagy nem :)

Enzo - 2015. 10. 26. 23:23

@Llew: hacsak nem úgy érted, hogy “egyértelmű, hogy Wolves tagok”, akkor nem értem hogy mit kérdezel.
(franc látta egy villanás alatt, hogy van-e a homlokán W betű, visszanéztem és van)

winnie - 2015. 10. 26. 23:24

“Azonnal az alábbi videó jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=8WEV13zWUlE

ez milyen videó már. észre sem vettem, hogy ott van reedus:)

fireblade - 2015. 10. 26. 23:25

@Mark Bolt:

pedig megvágta, épp mikor Glennel csacsogott..nézd vissza, bibis lett a keze :)

nem engedték ki őket..a kamion leesett, és kijöttek :)

Múltkor is túlélt Glenn egy necces jelenetet..majd most is megjelenik..és ennyi :)

mért kéne levágni Rick kezét? hülyeség..szerintem inkább begyullad beteg lesz..és eszméletlen..új nagyon ügyes sebészprof csajunknak kell megmentenie..de majd senyvedni fog..és inkább beszéljen Rick a problémáiról.. :)
és lesz majd vezér válság, mert Rick eszméletlen fog heverészni..és lőn a lázadás alapja..

winnie - 2015. 10. 26. 23:26

Mark Bolt: az ötlet jó volt, nagyon jól működött. ha nincs a duda, akkor most söröznek. de nyilván nem mehet gikszer nélkül, mert akkor nem érdekes. rick nem tudja, hogy ő sorozathús:)

Enzo - 2015. 10. 26. 23:27

Ricket nem hiszem, hogy kiírnák, de egy szakadás közte és Morgan/Daryl közt simán elképzelhető.

A kezével szerintem nem fog történni semmi, eddig is eléggé ignorálva lett a “már létező sebbe belefolyik a zombi trutyi/hozzáér zombihoz” típusú megfertőződés – talánból levágni a saját kézfejét meg egyrészt picit erős, másrészt meg akkor időszerű lenne.

Glenn: szép lenne, ha bejátszanák az írók, hogy tényleg meghalt, legalább nem lenne minden csavar annyira kitalálható.

A Wolves-ból meg simán lehetnek még, nem tuti hogy a teljes csapattal rohanták le a városkát.

Lajkreal - 2015. 10. 26. 23:29

kaRFiol :
Glenn +1
Rick – nem írják ki , még rengeteg benne a potenciál , pl. Carl .

Mark Bolt - 2015. 10. 26. 23:29

Őszintén szólva most újra néztem Glenn belezését, és én is hajlok arra, hogy nem a Glennt falatozzák éppen. Meg is magyaráztam magamnak, hogy a “Thank You” cím az utalhat arra is, hogy az a Glenn által rühellt hülyegyerek teste mentheti meg Glennt. Már csak az a kérdés hogyan lehet megúszni egy ilyen falatozást harapás nélkül. Sürgősen el kellene terelni azt a hordát onnan, de nem látom mi terelhetné el. Persze történhet valami váratlan robbanás vagy mifene. Ha ezt túléli Glenn, az olyan lelki trauma hogy minimum 8 év pszichiáteres kezelés és antidepresszánsok szedése élete végéig. :)

fireblade - 2015. 10. 26. 23:30

Azért az érdeks, hogy W-k biztos felderítették a várost egy kicsit..nem tudták hogy gépfegyvereik vannak?
a vicces az benne..hogy szinte semmi őrség nem volt..nem csak most úgy általában…ésszerűnek tűnne, hogy legalább 4 emberke magasabb helyről fedezze a területet..már persze aki lőni tud..
elterelés terv az jó volt..de semmi vész terv nem volt ha balul üt ki?
annyi jármű volt ott..nem kellett volna párat megtartani, és utakra rakni, ha gyorsan vissza kell érni??
hátnem tudom..túl sok az ésszerűtlen dolog, már túl sok, azért hogy működjön a történet…

Mark Bolt - 2015. 10. 26. 23:30

Zsák, már én is emlékszem, pláne hogy szépen mutatják hogy kiáll a koszos machete a zombákból.

És ha vérmérgezésben hal meg? :D

winnie - 2015. 10. 26. 23:32

“Rick – nem írják ki , még rengeteg benne a potenciál , pl. Carl .”

szerintem a készítők tapsikolnak, hogy ezt sokan biztosra veszik:) épp az a lényeg, hogy carl remek utód lesz. ha a sorozatot nem akarják befejezni, akkor nem tehetnek mást, ki kell őt írni. ez nem képregény, itt nem szerepelhet végig. (nem csak azért, mert a 10. évadra csillagászati össszeget fog kérni és mindenkit ki kell írni mellőle, hanem azért is, mert ő sem maradhat feltétlenül addig, míg az amc akarja a sorozatot. de ha elhatározzák, hogy vége lesz pár év múlva, akkor nem nagyon fenyegeti szerintem sem veszély.

de nyilván ez még messze van. vagy nincs. de most szerintem sem fenyegeti veszély, viszont ami történt, az nem véletlenül történt, biztos, hogy jelent valamit.

clegane - 2015. 10. 26. 23:34

mondjuk ha levágná a kezét az elég sokba kerülne akkor innentől minden jelenetben kiretusálni, illetve nemtom mennyire szempont ez manapság XD

winnie - 2015. 10. 26. 23:34

fireblade: “Azért az érdeks, hogy W-k biztos felderítették a várost egy kicsit..nem tudták hogy gépfegyvereik vannak?”

mint írtam, nem tűntek túl értelmeseknek, nem néznék ki belőlük ilyesmit. pár agyatlan barbár, nulla szervezettség. találtak pár képet és elindultak, út közben pedig zombikat dekoráltak, hogy ne unatkozzanak.

Llew - 2015. 10. 26. 23:35

Ha a Wolfs bandából lesznek még az irtó gagyi lenne. 20-25 ember késekkel lerohan egy falut, egy sem éli túl. Ez nem az a vonal amin nagyon lehet építkezni.

winnie - 2015. 10. 26. 23:35

clegane: van sorozat, ahol megtették, de a twd készítők épp technikai nehézségekkel és macerával magyarázták, hogy egyes karakterek nem olyan állapotban vannak, mint a képregényben. (arról viszont no spoiler.)

fireblade - 2015. 10. 26. 23:36

ez a kézlevágás hülyeség…ha belekerült valami a véráramba már rég elterjedt az egész testében..hiszen a vágás után szaladgált még szépen..és akkor a véráramlás nagyon gyors..nem lesz vágás..
betegség lesz meg láz meg műtét..és ez miatt lázadás, meg száműzetés a városból..szerintem :)

sziki - 2015. 10. 26. 23:36

Írják itt páran, hogy Ricknek vége. Ismeritek ti legalább a képregény alapjait? :D

sepörd - 2015. 10. 26. 23:37

még ha nem is fertőződött meg a sebe azért Rick helyében erős lenne a gyanúm hogy le kell csapni azt a kart. az a penge átment a zombin.

winnie - 2015. 10. 26. 23:38

sziki: ha ismernék, akkor sem lehetne ide semmit írni a képregényről.

de a sorozat rengeteg ponton eltér a képregénytől. mint ahogy kábé minden irodalmi mű tévésorozatos adaptációja. sportot űznek abból, hogy nem követik az alapanyagot.

sziki - 2015. 10. 26. 23:40

Ha Ricket kinyírják, ennek a sorozatnak vége és minden épeszű érdeklődő számára megszűnik létezni.

fireblade - 2015. 10. 26. 23:40

ha megfertőződött, akkor tökmindegy mijét vágja..semmit nem ér..ha meg nem..akkor nem ártana bekötözni..mert jó eséllyel mérgezésben, megh gyulladásban hal meg.
winnie:
hát kb nekem is ez jött le…ahhoz képest meg túl nagy irtást végeztek..pár hadonászó örült..persze lehet az volt a cél, hogy csökkentsék a potencionális lakókat(háttér statisztákat)

Benzin - 2015. 10. 26. 23:42

De 5 évadnyi TWD után mi a meglepő abban, hogy kvázi a semmiből előbukkan egy zombi és elfogyaszt egy embert?
Ez az alapszolgáltatás része ebben a sorozatban.

winnie - 2015. 10. 26. 23:42

sziki:

“Ha Ricket kinyírják, ennek a sorozatnak vége és minden épeszű érdeklődő számára megszűnik létezni.”

igen, ezt már nagyon sok sorozatra írták. és mindig kiderült, hogy csak a szájuk nagy a kaszálással fenyegetőzőknek – vagy nincsenek olyan sokan. még a two and a half men is túlélte a valóban FŐhős távozását. itt 18 állandó szereplő van.

sokan mondanának ilyet, de ha kiírnák, akkor egyrészt azért tennék, mert nem tehetnek mást, másrészt épp azért nőne meg az érdeklődés papíron, mert totál új szituáció állna elő. mosta ugyanis rick képvisel valami állandóságot, tudjuk, hogy meglesz ez a diktatúra, amíg nem jön mondjuk a 8. évadban egy belső lázadás. egyébként ez túl erős status quo.

yuuki - 2015. 10. 26. 23:47

winnie: ugye hogy jó kis videó ez :DD nekem se tűnt fel először, hogy ott fetreng ő is, csak akkor, mikor belőtte, hogy Glenn. Viszont utána a többiek arca gyakorlatilag megfizethetetlen, főleg Lincolné. :D

Dav3883 - 2015. 10. 26. 23:48

Szerintem is a W-k csapata egy előőrs volt csupán, ha küldte is őket valami vezető, az se lehet okosabb náluk. Viszont azt ne felejtsük el, hogy a comic-conos előzetesben Darylt elkapja egy társaság aki onnan megszökik(?!). szóval lehet folytatódik még a W-k kalandja, vagy az is lehet, hogy teljesen mások lesznek :)

pappig13 - 2015. 10. 26. 23:49

Egy dolgot nem értek ,hogy hová tűntek a kerékpárok?(vagy csak én nem láttam) Szerintem ideális közlekedő eszköz lehetne mert könnyű javítani hangtalan és gyorsabb is mint a futás, nem kell beindítani, nem vonzza a zombikat stb.

sepörd - 2015. 10. 26. 23:50

amúgy Darylből eddig szinte semennyit nem kaptunk idén, nem jól van ez így.

JohnDoe - 2015. 10. 26. 23:51

Agyamat nem dobtam el ettől a résztől sem, de sok remek pillanat volt benne. A rész megnézése előtt felnéztem a junkie-ra és Human bevezetője kicsit megetetett. Mondjuk nem ő tehet róla, de a poszt felvezetéséből Én egy bizonyos jelenetre számítottam.

A rész legerősebb része nyilván Glenn “halála”. Rengeteg teória megy körbe, amiket jó olvasni, mert elbizonytalanít. Én viszont azon az állásponton lennék, hogy – nem jó szívvel mondom ezt – de jó lenne ha halott is maradna/lenne. Fentebb írták, hogy hajazhatna egy kicsit a GoT-ra. Nos, pont ez az ami nekem is hiányzik. Váratlan pillanatokban hulljon el egy fontosabb szereplő. Így lenne kiért izgúlni. Kezd nagyon unalmas lenni, hogy nem mernek soha “senkit” kiírni. Elnézést kérek a Tyreese vagy Beth fanoktól. De valljuk be, ha Beth útközben csak úgy elsétált volna egy kereszteződésben, senkit nem érdekelt volna. Egy ideig olvastam a képregényt, ahol a sorozat most tart azt már nem, de ha emlékeim nem csalnak akkor ott hullott is a karakter választék rendesen. Azt értem, hogy ez más irány(?!) vagy más elképzelések vannak a karakterek történetében, de merjünk már lépni. Rég volt már amikor úgy álltam fel a TWD elől, hogy: ” húú..durva rész”

A Human féle bevezető: Mikor néztem a részt és láttam, hogy Rick megvágja magát, azt hittem ott jön el az ominózus pillanat amikor konkrétan levágja a kezét. Én erre tippeltem volna. Bár még kitelik.

Mishonne monológja jó volt. De ezt már seriffünk már számtalanszor elsütötte. Ha valaki, hát ő szeret szónokolni rendesen.

Winnie: valószínűleg tartom, hogy ennek a W-s brigádnak van vezetője. Azt is gyanítom, hogy a létszámuk is elég nagy. + ha belegondolsz kell majd valami enemy még a következő részekre.

getkey - 2015. 10. 26. 23:54

Nagyon kedvelem Glenn karakterét, és szívem szerint maradhatna, ameddig csak fut a sorozat, de ha ezt a szituációt túlélné (bár én is ahhoz a táborhoz tartozom, akikben a jelenet láttán fel sem merült, hogy megúszhatja, vagy hogy nem őt tépik éppen szét), az tényleg “Pamela álmának” nívójára süllyesztené a komolysági faktort. Arról nem is beszélve, hogy a rádión keresztül elhangzott “dumbass” (ahogy már többen is írták) korrekt keretes szerkezetbe foglalta Glenn teljes sorozatbéli jelenlétét: ezzel indított és most ezzel búcsúzik. És ha ez még nem lenne elég, ott az órás jelenet is, ami gyakorlatilag már abban a pillanatban jelezte és szinte predesztinálta is, hogy sorsfordító dolog fog történni vele hamarosan. A fentiek miatt nekem szemernyi kétségem sincs afelől, hogy meghalt. Érdemtelenül és méltóságot nélkülözve, de ez egy ilyen világ. Sőt, a mi világunk is ilyen.
Szóval ha az írók szerint tényleg sikerült onnan kijutnia, akkor akár alá is keverhették volna a Benny Hill főcímdalát.
És hogy a fanyalgókhoz is csatlakozzak néhány gondolat erejéig: nekem amiatt futott fel a szemöldököm megint, ahogyan eljutottunk a halálos szituációhoz.
Beszaladnak a drótkerítéssel határolt kis utcába. Nicholas felugrik a kerítésre, hogy átmásszon, de vissza is pottyan, mert a másik oldalon is zombik várják őket. Igaz ugyan, hogy ha kinyújtja a bal kezét és elfordul 90 fokot, akkor megközelítőleg fél méterre talál egy ugyanilyen kerítést, aminek a másik oldalán sűrű sövény és nulla darab élőhalott várja őket, de még csak véletlenül se próbálnak szerencsét arra. Inkább nekiállnak lövöldözni hosszú másodpercekig, majd késsel aprítani a támadókat, míg csak fel nem kényszerülnek a kukus tetejére.
De a lépcsővel se nagyon próbálkoztak addig, amíg lett volna rá idejük.

Benzin - 2015. 10. 26. 23:55

@sziki:
Ott leszek, amikor már csak Judith marad Carol dédivel az oldalán aprítani az ellent :D

fireblade - 2015. 10. 26. 23:57

Bocs skacok, de nem értem mért erőltetik itt páran ezt a kéz levágás marhaságot..teljesen értelmetlen..és biztos hogy belehalna. AZ nem úgy működik, hogy puff nyissz, és aztán sebtapasz rá…és minek? a vágás előbb volt, azóta rohangászott, bunyózott….már ha belekerült valami a testébe, rég elterjedt a vérárammal.
és nem, nem lehet csak úgy lecsapni a kézfejet magadnak..és simán túlélni..az röhejesebb lenne, mint Glenn megmenekülése..(Ami szerintem biztos)

winnie - 2015. 10. 26. 23:58

JohnDoe

“ha belegondolsz kell majd valami enemy még a következő részekre.”

naná, de nem feltétlenül ők kellenek. nyilván, ha ők is jönnek, lesznek utánuk is enemyk. na, velük kéne rögtön folytatni, a W-bagázs mehet a sunyiba ennyi után:)

JohnDoe - 2015. 10. 27. 00:01

Winnie

Persze, itt még csak találgatás megy. De nem tartom kizártnak, hogy most többen fognak jönni. Mármint két féle enemy. azon sem lepődnék meg ha egyszerre.

Dakmak - 2015. 10. 27. 00:01

Nincs bajom a TWD-vel, de nagyon irritál, hogy a szereplők 70% a semmiben hal meg.
“Jaj EGY DARAB zombi előkerült, és pont megette a csávót aki mellett 6 másik ember állt”.
“Jaj nem próbálok meg mászni a kerítésen az életemért, inkább meghalok”.

Szerintem ez nagyon ciki. Ezt leszámítva tetszett a rész, nem vártam, hogy Glenn ebbe a helyzetbe kerül, és egyetértek, hogy gagyi lenne a túlélné, bár a kamera szögéből ítélve belet ettek a zombik a mellkasa magasságából, szóval … majd kiderül.

JohnDoe - 2015. 10. 27. 00:02

Winnie

Sejtem mi kéne ide. Két enemy, egyszerre. Két külön brigád. (az előbb írtam egy kommentet erről, de nem jeleníti meg)

__tom_ - 2015. 10. 27. 00:03

Jóslat: Glenn elfetreng Nicholas alatt egy velős 20mp-ig, aztán valami történik, ami eltereli a zombik figyelmét. Újabb duda, tűz, fegyverropogás, ilyesmi. Szóval túléli szerintem is (pedig így tényleg gagyi lenne egy kicsit, jó rész volt pedig nagyon).

winnie - 2015. 10. 27. 00:06

friss készítői interjú: http://tvline.com/2015/10/26/glenn-dies-walking-dead-steven-yeun-alive-dead/

nem is az első kérdésre adott válasz az érdekes, hanem az ötödikre. mi derülhetne ki?

és, aki rick sebe iránt aggódik és nem akarja tudni, hogy mi lesz vele, az ne olvassa el:)

Kissur - 2015. 10. 27. 00:09

Mindenki azt mondja, hogy nem lehet kijutnia onnét Glennek. Emlékszik még valaki Tyreesere és a 4.évados egy kalapács több tucat zombi esetére? Simán túlélte.

JohnDoe - 2015. 10. 27. 00:09

“a W-bagázs mehet a sunyiba ennyi után:)”

Nem biztos, hogy nem lesznek félelmetes és/vagy igazán, velejéig durva karakterek. Lehet, hogy ők hozzák el az eddigi legbetegebb jeleneteket. Amolyan Terminus Level UP.

Kissur - 2015. 10. 27. 00:10

A W-k pedig szerintem Winnie rövidítése. Ők valójában junkiek. :D:D

LoGi - 2015. 10. 27. 00:11

Na igen, ezek a hangtalan solo zombik nagyon jókor tudnak lecsapni pont a gyámoltalan gyenge emberkékre, bizonyítva Rick állítását. Rész közben nekem eszembe se jutott, hogy Glenn túlélhette azt (talán azért is, mert olvasgattam neten ezt azt már korábban), de az valóban árulkodó, ha a médiában még csend volt a cast részéről. Mert csak úgy heppből minek titkolgatni, ha tényleg meghalt.
Rick ott a 3-4 zombi harcolása közben saját magát vágta meg, vagy a kés arcú zombin vágta meg magát vagy mi? Nem meg harapás történt, nincs gáz nem? Bár akkor nyilván nem mutogatták volna a kezét abban a tartásban annyit. who knows…

fireblade - 2015. 10. 27. 00:15

nem hiszem hogy lenne több W..mert ha lett volna, ők mért nem jöttek támadni?
ha 100-an tudnak lerohanni egy várost, mért 20-an tennék? értelmetlen..de persze winnie szemével nézve…..):):)

winnie - 2015. 10. 27. 00:16

fireblade: én is ezt pont mondom, nem?

fireblade - 2015. 10. 27. 00:23

De, winnie :)
de hát ugye a készítők fejében ott a logika, meg minden :)
mi csak okoskodunk :)

Jacques - 2015. 10. 27. 00:57

Kissur, de Tyreese-nek volt egy kalapácsa, ráadásul két lábon állt. :)

Eli - 2015. 10. 27. 01:06

Ha most író lennék…

Szerintem az lenne a merész húzás, ha Glenn ezt is túl tudná élni. Mindenki azon nyavalygott, hogy ejj, mekkora mázlija van ennek a gyereknek. Hát írjuk meg neki a túlélhetetlen jelenetet, és hagyjuk életben. Cserébe meg egy laza mozdulattal nyírjuk ki surranópályán Ricket. Ez lenne a tökös húzás.
Persze simán lehet, hogy elfogult vagyok, Ricket könnyedén lehet helyettesíteni Carllal. Ráadásul egy vezetői válság is új színeket hozna a sorozatba. Glennt meg egyszerűen kedvelem.
Ezt szeretném.
Sajnos szerintem nem ez lesz, legvalószínűbbnek a Glenn halott, Rick él verziót tartom, az fránya rádióbeszélgetés, és visszautalás az első találkozásukra Glenn “Dumbass”-es aranyköpésével nagyon karakterbúcsúztató szagú volt.

Kol - 2015. 10. 27. 01:11

A W-k vezére a hosszú hajú csávó akit kétszer kiütött már Morgan. Ő még él, szerintem ennek oka van.

sepörd - 2015. 10. 27. 01:19

hát az interjúból nekem az jött le hogy majd a félévad végén Glenn betoppan élve. beszarok.

karit - 2015. 10. 27. 01:30

Szerintem az írók direkt szórakoznak a publikum idegeivel Glenn kapcsán, és a következő résszel erre még rá fognak tudni tenni.

Nem véletlenül mutatták a gyújtogatós akció előtti leltározást, Glennél ott van egy rakétapisztoly is. Ha azzal ki tudna mászni ebből a szarrakásból, biztos sokan anyáznának. Én már emiatt is meglépném. Csupán azért, hogy a következő sarkon belelépjen egy rozsdás szögbe.

Ulfius - 2015. 10. 27. 01:44

Rick badass jelenete majdnem felért nálam a Nebraska c rész végi bárbeli lövöldözéssel. :)

Ami Glennt illeti, remélem meg merték lépni az írók. Megfejelhenék azzal, hogy a visszatért hullája félig felzabálva mászik amikor megtalálják, mint az első részben a csajszi.Vagy beteg vagyok?

csirmi - 2015. 10. 27. 04:07

Mielőtt Rick-et megtámadták a lakókocsiban, nagyon gondolkodott, hogy mond valamit az adó-vevőbe…talán épp azt akarta, hogy “bocs srácok, úgy néz ki, hogy én is hamarosan zombivá leszek”. Furcsa volt. Szerintem a jelenlegi szorult helyzetéből még valahogyan kimászik, hazavergődik, aztán ott lesz vége, jó nagy drámák közepette. Glenn meg halott, már a dumbass-nél lehetett sejteni. Mindenesetre kemény rész volt, az elmúlt három epizódban több izgalom és történés akadt, mint némelyik évad majd’ egészében.

Bajan122 - 2015. 10. 27. 06:11

Az eddigi harom resz nekem nagyon bejott. Jo az egy nap vagy alig par ora koncepcio.

Harom dolgot leszamitva eddig hibatlan:
– Nekem eroltetett volt a kurt/teherauto duda megoldas, bar rosszabra szamitottam, pl hogy az egyik varoslako orul meg.
– Engem is zavar a semmibol feltuno hangtalan zombik esete. Egyszeruen nem veszik az irok a faradsagot hogy kitalaljak hogyan legyen. Akkor mar az is jobb mikor a tavolban uvolt valaki es mikor odaernek mar tépik szet a zombik az aktualis kiesot.
– Teljesen erthetetlen miert nem lehet a sebesulteket ugy hatrahagyni hogy vissza is tudjanak menni ertuk. Vegig ugy kezelzek mintha a hatrahagyni egyet jelentene a fuvon leultetni a horda ele megoldassal. Akar egy fara, vagy egy epulet tetejere elbujtatni, ahol eszre sem vennek a zombik de legalabb is nem fernenek hozzajuk.

Glent sajnaltam mert eleg benan esett ki. Nem volt jellemzo a karakterre hogy csapdaba setall es az is erdekes ahogy az ongyilkos magaval rantja. Szerintem meghalt amugy. Nem hiszem hogy eletbe maradhat tobb szaz zombi kozott meg akkor sem ha a masik srac teste volt felette. Ha vissza jonne az olyan Bobi Ewingos lenne.

Varom a kovetkezot ami az elmult ket evadban nem volt jellemzo a twd-vel kapcsolatban.

winnie - 2015. 10. 27. 06:22

Bajan122: arra gondolj glenn esetében, hogy ha az volt a cél, hogy bajba keverjék és mégsem öljék meg (vagyis, hogy a néző azt higgye, hogy meghalt), akkor így kellene kvázi megírni, hogy valamiképp ki tudják őt menekíteni. szóval nem arról van szó, hogy “megölik” és utána megmentik, hanem eleve beleírják a jelenetbe a kiutat számára, amit később felhasználhat.

dexike3 - 2015. 10. 27. 06:38

zenei téren történt változás az előző évadokhoz képest? nekem úgy tűnik, hogy van, hasonló irányba mentek el mint a FTWD-ben. vagyis a 80-as évek horror és zombi filmjei (Day of the Dead, Dario Argento filmek)… vagy eddig nem figyeltem volna a zenére?
Glenn megtalálása Maggie által lenne szerintem a decemberi Cliffhanger, mégpedig hasonló módon, ahogy Sophiet anno a farmon…

Scouser77 - 2015. 10. 27. 06:44

Megdöbbentett Glenn esete…de most, hogy olvasom ezeket a teóriákat egyre jobban azt kívánom, hogy halott legyen…túl gagyi lenne ha onnan kikecmeregne

https://www.youtube.com/watch?v=68WQ_OoT7kg

videóban látszik, hogy tényleg mintha ráesne nicholas teste…viszont ahogy fekszik a földön, lehet látni a mellkasát…magyarul a hasát illetve az ágyékát, ha eltakarja a test…így simán megharaphatják bárhol…az meg hogy nicholas vérével borítva nem fogják észre venni szerintem hülyeség, tekintve azt hogy nicholas-t eszik a zombik, plusz nicholas sose változott át zombivá, hogy glenn-en legyen egy “camouflage” réteg, sajnos ez van.

amúgy én csak “két” karakter miatt sajnálom Glenn-t…de így akkor másért lehet izgulni az évadzáróban /tekintve, ha tényleg igazak a casting hírek :3/

winnie - 2015. 10. 27. 07:04

Scouser77: most megnézve a jelenetet, fura, hogy nem látjuk a glennen fekvő nicholast, akit mutathattak volna, ha akarják. és olyan mintha a mellkasa, amit beleznek magasabban lenne, szóval benne van, hogy az ugyanolyan színű pólóban lévő nicholas keresztben fekszik rajta, azért nem látni a fejét és olyan illúziója van, mintha glenn lenne az. és az, hogy a zabajelenet után pont egy olyan fenti snittet kapunk, amint megint nem látszódik nicholas, az is beszédes. (más kérdés, hogy ha keresztbe fekszik rajta, akkor a lába szabad glennek.)

(ráadásul, mivel zenés a jelenet, így simán lehet, hogy glenn nem is ordít, márpedig, ha csendben van, akkor nem veszik észre, és akkor be fogja borítani őt a vér.)

winnie - 2015. 10. 27. 07:05

egy biztos, ha megölték glennt, akkor a cél az volt, hogy a néző ne legyen biztos benne, mert számos olyan dolog van, amit ha másképp csinálnak/mutatnak, akkor biztosak lehettünk volna abban, hogy meghal.

a kérdés csak az, hogy ha valóban kinyírták őt, akkor van-e bármilyen ráció amögött, hogy nem mutatják konkrétan azt, hogy 100%-osan halott? (mert ha nem, akkor érthető, hogy így mutatják.) márpedig, ha nincs, akkor nem ölték meg.

van egy olyan érzésem, hogy a válaszra még kell várni pár hetet.

monti - 2015. 10. 27. 07:08

A kínai srácnál meg a haverjánál baloldalt ki lehetett volna menni a drótkerítésen ott nem voltak zombik, vagy a kukát odatolni és azon át, vagy felmászhattak volna a drotkerítés tetejére és ott eloldalazni..plusz volt egy tűzlépcső, szal kár volt feláldozni..

Quantumleap - 2015. 10. 27. 07:08

winnie: Az emberi vér mióta véd a zombik ellen?

Quantumleap - 2015. 10. 27. 07:11

(a francnak nincs itt közvetlen válaszgomb, valamint jelzés, hogy mire válaszolok) winnie:

“a kérdés csak az, hogy ha valóban kinyírták őt, akkor van-e bármilyen ráció amögött, hogy nem mutatják konkrétan azt, hogy 100%-osan halott?”

Én már írtam. Nyilván zombivá fog változni, mert megharapdálták, de a végső csócsálás elől még be tudott kúszni a kuka alá. :)

Quantumleap - 2015. 10. 27. 07:11

monti: Glenn koreai.

winnie - 2015. 10. 27. 07:17

Quantumleap: senki nem próbálta ki, hogy nem véd:) még mindig nagyon keveset tudunk a működési mechanizmusokról, de nem is ez a lényeg, hanem a másik válasz. ha glenn zombivá változik (ami még bőven szolgálhat drámával, szóval érthető döntés lenne), akkor nem hatásosabb konkrétan megmutatni, sőt, a menekülését belebegtetni, mint ez a megoldás? valójában nem tudom, ezért is kérdezem.

Quantumleap - 2015. 10. 27. 07:23

winnie: Így ütősebb lesz, ha megjelenik zombiként. Az is lehet, hogy két rész múlva Maggie hajthatatlan lesz, és a keresésére indul. Aztán majd az epizód végén jön a nagy mellbevágás.

Rickről az jutott eszembe, hogy vajon az milyen lenne, ha mondjuk elvesztené az egyik kezét. Ez is okot adna a rajongók egy részének a kaszára?

winnie - 2015. 10. 27. 07:25

Quantumleap: de így is gondolhatunk arra, hogy meg fog jelenni, ez többekben felmerült korábban is.

winnie - 2015. 10. 27. 07:26

“plusz volt egy tűzlépcső, szal kár volt feláldozni..”

igen, az oldalkerítés mellett az is érdekes, hogy ott egy nagy lépcső, igaz eltorlaszolva, ami annyira hívogató, és az is olyan magaslat, ami simán túlélhető. persze kibicnek könnyű a dolga.

Quantumleap - 2015. 10. 27. 07:55

winnie: Más feeling feltételezni és konkrétan tudni.

ikelemen5 - 2015. 10. 27. 07:56

Ricknek a badass jeleneténél A sebhelyesarcú ugrott be. Meg is mosolyogtam.
Csalódni fogok a sorozatban, ha megmenekül.

Ahogy írták korábban, Rickre kár cliffhangert használni, mert úgy is túléli.

A bébiételt szerintem Alexandriából hozták, azért volt fontos, nem azért, hogy eszébe jusson Judith.

clegane - 2015. 10. 27. 07:58

nekem igazából az is tetszett volna, ha a teljesen összetömörült zombik fején lépkedve szaladt volna el Glenn a lépcsőig.

ikelemen5 - 2015. 10. 27. 07:58

Marmint Glennél fogok csalódni ha megmenekül.

winnie - 2015. 10. 27. 08:02

Quantumleap: de ha látod, hogy meghal, akkor sem merülne fel benned, hogy visszatérhet, hiszen elég parányi rá az esély, hogy belefut valakibe. szóval csak ezért nem mutatni, rejtélyeskedni nem olyan dolog, ami akkora payoffal szolgálna szerintem.

Bajan122 - 2015. 10. 27. 08:03

A Glen temaban:

Egy z nationben el tuddnam kepzelni a tuleleset de itt hitelt erdemloen nem. Legalabb 100 zombi veszi korul akik ha igaz a zombi jarvany kitorese ota egy banyqban eheztek. A masik sracot meg ha Glenen fekszik is pont 10 masodperc alatt kapnak szet es lizart hogy Glen ne kapna a harapadokbol, karmolasokbol.

Viszont igy van lehetoseg az iro gardanak meglepni wgy jo megoldassal ha eletben akarjak tartani.

Quantumleap - 2015. 10. 27. 08:18

Bajan122: Az egyetlen megoldás, ha hirtelen jön valaki, és lelövi a zombikat gépfegyverrel, és Glen megússza, mert még pont nem haraptak bele. De ez is valami übergáz lenne.

Quantumleap - 2015. 10. 27. 08:21

winnie: Már miért lenne parányi az esély, hogy belefut valakibe? Sofia is meglett a második évadban. :)

soldierdsgn - 2015. 10. 27. 08:57

Rick a machete-s walkernél vágta meg magát, akinek a hátából kiállt… és kivette belőle!!!!

Feltűnő volt, hogy Glenn és Nickolas hasonló felsőben voltak, és nagyon felülről jöttek azok a belek…

Viszont Nickolas vére nem rejti el Glennt, sőt inkább odacsalogat még többet, mert az nem zombitrutyi!

Aki még mindig nem szokta meg a ninja zombikat az nem tudom miért lepődik meg 6 év után?!

Sokaknak még 6 év után sem tiszta, hogy nem a zombi vértől és annak fertőzésétől változol át, hanem alapból benned van már a “fertőzés” és ha meghalsz az visszahoz.
Ha megvágta Ricket a machete, akkor sem “fertőződik” meg, max a sebe elfertőződhet, mint akár neked is a való életben és abba belehalhatsz, mint egy rádesett zongorába, de nem zombulsz ezért be…csak a haláltól!
A szokványos harapás meg valami gyorsabb lefolyású seblázhoz vezethet, ami gyógyíthatatlan (eddig) és amikor meghalsz, akkor leszel zombi, bár teória van az ő nyáluk és a te véred keveredésére, hisz az első évadban a csávó, akit a fánál hagytak ő is már rémeket látott, hallucinált, de ez a láznak is betudható!

winnie - 2015. 10. 27. 09:10

Quantumleap: a kis esély nem egyenlő nullával, de itt sok ezer zombi van és a város random irányába kellene leindulniuk, vagy itt maradni elég sokáig. persze minden előfordulhat, az erőltetett megoldás is megoldás.

sziki - 2015. 10. 27. 09:15

Rick nélkül a TWD olyan lenne mint Walter nélkül a BrBa, Jax nélkül a SoA, Tony Soprano nélkül a Maffiózók etc. Meg lehet húzni, de az már olyan lenne, mint a Barátok Közt és ráadásul még abban sem bírják kinyírni Berényi Mikit…

SteweCross - 2015. 10. 27. 09:21

Szerintem jöhetne egy szavazás a következő részig (6×05), hogy eldöntsük Glenn él-e vagy meghalt.

Tamás - 2015. 10. 27. 09:40

Sajnos kizárt,hogy Glenn túlélte ezt :/ A kukáról leesés pillanatában egymás mellett volt a két szereplő, nem estek akkorát,hogy Nicholas fölé kerülhessen :/ Rip :( Gratuálok a készítőknek,hogy kinyírták az egyik kedvenc karakterem és szerintem ezzel nem csak én vagyok így :/ Apropó szerintem a következő Michonne lesz :/ volt valami a kezén azt nézte ,elkezdett nem harapás útján is terjedni a vírus? vagy mi történhetett? :/

Potter - 2015. 10. 27. 09:43

Meg a megharapott ferfinek irta a karjara,hogy haza fogsz jutni.Azt nezegette szerintem.

Tamara - 2015. 10. 27. 09:43

Ha Glenn túléli, az igen nagy WTF lesz nálam, mivel ha még felette is volt a csávó holtteste, azt elég hamar el fogják fogyasztani a zombik, alatta meg ott van a friss Glenn husi.

Ha meghal: máshogy is meg lehetett volna oldani a halálát, de szerintem ez se lett rossz. Amiért ezt mondom:
1. várható volt, hogy nem a saját hülyesége miatt fog meghalni egyszer, hanem valamit az újak fognak töketlenkedni. 2. Ez a megoldás életszerűbb volt.

Nekem az jutott az eszembe, hogy Rick nem is látta, hogy kiket nyír ki a kocsinál. Akár még a gyereke is ott lehetett volna valamelyik embernél (bár logikátlan lenne egy síró gyereket W-k magukkal vinniük rajtaütésnél). Az igen nagy fordulat lenne.

Kissur - 2015. 10. 27. 10:03

Végignéztem a TWD dvd borítókat, és csak Rick van rajtuk. Ha Rick meghalna, azzal a sorozat a saját sírná ásná meg. Egy ideig a mennyekig menne a nézettség, majd szépen zuhanni kezdene a kaszáig.

_Peter - 2015. 10. 27. 10:18

Elolvastam sok kommentet pro és kontra, nálam továbbra is az játszik Glenn túléli. Túl sok minden szól mellette a lehetetlen helyzet ellenére is.

winnie - 2015. 10. 27. 10:39

kissur: a nézettség nem tud zuhanni a kaszáig. fizikailag lehetetlen. a twd 14M-an nézik egy olyan csatornán, ahol 500 ezres nézettséggel is berendelik a folytatást. a világon nem volt még olyan sorozat, ami ennyi nézőt veszített volna.

egyébként már most sem nő elvileg a nézettség, de hiba a rajongókat alábecsülni. általában egy sorozatot nem taglóz le egy főszereplő távozása sem, még a two and a half men és az x-akták sem nézettségi gondok miatt lett idővel kasza a főszereplők kiszállása után.

winnie - 2015. 10. 27. 10:41

sziki: így van, meg mint a the x-files mulder nélkül, mint a csi grissom nélkül, a two and a half men charlie nélkül, a 24 jack bauer nélkül stb – és mégis mindre volt vagy lesz példa. szerintem felesleges hatodik évadban vergődni azon, hogy milyen lenne rick nélkül. ez nem aktuális egyelőre.

BADam13 - 2015. 10. 27. 10:43

Sziasztok!

Nekem eddig bejön az új évad a kisebb logikátlanságok, egyebek ellenére is :)

Szaporitanam a Glenn teoriakat, csinaltam is hozza 1 gagyi rajzot

http://kepfeltoltes.hu/151027/twd_theory_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ez alapjan NIck esésekor nagyjabol eshetett ugy, hogy nagyjabol ott legyenek a belei ahonnan a zombik falatoznak.

Amit egyaltalan nem ertek, hogy elvileg a kukáról estek le, tehat a lábának közelebb kellene lennie ahhoz

Távoli vágosnál már fejjel kuka felé fekszik, gondolom nem azert mert stabil oldalfekvésbe tették a zombik :D

SPIOLER

Rick halálához annyit fznek, hogy Kirkman regebben 1 interjuban elmondta, Ricket a 200. füzet, Carlt pedig a 300 környekeig tervezi eletben tartani

winnie - 2015. 10. 27. 10:44

Tamás: pont akkorát és úgy estek a karakterek, ahogy azt a készítők akarnák abban az esetben, ha nem tervezik, hogy megölik. szóval ez nem hiszem, hogy bármit is jelent. ha az a céljuk, hogy a néző azt higgye, hogy meghalt, akkor direkt úgy csinálják meg a jelenetet, hogy ne merüljön fel a többségben, hogy nem halt meg. lehet viszont, hogy az volt a céljuk, hogy sokan kételkedjenek a halálában, pedig tényleg meghalt.

Tamás - 2015. 10. 27. 10:50

Ez csupán logika és fizika. Nem eshetett Nicolas alá sehogy se, nem esett akkora magasból,ha mégis akkor elég gagyi megoldás és akkor sem hiszem,hogy túlélte Glenn sajna :/ Ha másról nem az arckifejezéséből látszódott,hogy ő is kap a hamiból :/

Tomtaker - 2015. 10. 27. 11:06

Nem értem mit kell ezen gondolkodni, hogy Glenn túlélte e vagy sem. Tisztán látszott, hogy Nic mellé esett és belőle is lakmároztak a zozók, ez az arcán is látszott, illetve ha Nic alá is esett volna se élte volna túl. Nem kell itt reménykedni, az a rádióhívás és semmi válasz se véletlenül volt Ricktől a végén. Akiknek ennyire nem egyértelműek a dolgok, hanem minden egyértelmű dologba belemagyaráznak ezt-azt, azok inkább ne is nézzék. :’D

Tamás - 2015. 10. 27. 11:19

Tomtaker +1 ,bár azért egy közkedvelt karakternél érthető, hogy próbálják megmagyarázni,hogy mért is menekülhetne meg, mert nem akarják,hogy kiírják, engem is sokkolt én se akarom,de ebből úgy sincs kiút már :/

soldierdsgn - 2015. 10. 27. 11:25

Egyesek olyanokat látnak bele dolgokba, hogy hihetetlen, meg nem is figyelnek a részletekre, hanem egyből teóriát kreálnak a “vírus” mutálódásáról, meg sunyiban történő harapásokról vágások helyett…

Mellesleg, ha már teóriák, kb 4 db walker lehet a közvetlen közelében Glennek, vagyis, ha azt a 4et még az előtt meg tudja ölni, hogy őt elérjék (ha már nem érték el persze), akkor azok a testek védelmet nyújthatnak neki egy ideig, amíg nem jön valami elterelés, ha jön…

_Peter - 2015. 10. 27. 11:28

Tomtaker – 2015. 10. 27. 11:06

Azért majd kiröhöghetünk ha mégis túléli? Honnan tudod a dumbass és az óra nem csak azért volt hogy elhitessék? És majd jöjjön a meglepetés, amit Michonne is említett.
Szinte egyforma színű ruhában voltak, látszik úgy estek le Nicholas volt felül, amikor kezdik a falatozást a zombik, látszik Glenn feje lejjebb van, a kis koreainak ekkora hasa nem lehet. Aztán érdekes úgy estek le a kukától távolabb volt a feje, az utolsó totálképnél meg a feje van közelebb a kukához. Ez baki vagy arra játszanak az írók a Morgan rész után el is felejtik a nézők nem volt egyértelmű Glenn “halála” és bedobják a csodával határos menekülést. A néma üvöltés lehet a sokkhatás. Ha némán teleportáló zombik vannak mert a sztori úgy kívánja akkor Glenn is megúszhatja ezt is ha a sztori úgy kívánja.
Kinyílik az ajtó egy rambo megmenti, vagy a kuka alatt csatornafedél ahogy Ricknek ott volt a tank alja ez is szép párhuzam lehetne dumbass vonalon. Kilövi a jelzőpisztolyt pár másodpercet nyerve.
És nem egy senki karakter, azért Glennél elvárnám az íróktól nem ilyen ostoba módon írják ki, hanem pl. Maggie-t védve hősiesen. Komolyan az egész szitu onnan indult a nyílt utcán tétováznak merre és az erdő helyett befutottak a labirintusba. Ilyen facepalm módon nem lehet vége egyik kedvenc karakteremnek. :)

Dean - 2015. 10. 27. 11:30

Winnie, linkelted a friss interjút, és az 5. választ hoztad fel. Mi benne az érdekes? Hogy érted, hogy mi derülhetne ki? :D Csak annyi áll a válaszban, hogy nem kell sokat várni arra, hogy kiderüljön, hogy mi történt Glennel, és már csak 5 rész van hátra a félévadzáróig.

getkey - 2015. 10. 27. 11:39

Egyre jobban tetszik ez a disputa Glennről. :)
Viszont akárhány véleményt olvasok a másik tábor részéről, továbbra sem látom esélyét annak, hogy azt a szituációt bármilyen formában lehetséges lenne megúszni.
Még ha valóban Nicholas teste alá is szorult volna Glenn, képtelenség, hogy életben maradjon.
Eleve egy holttest nyomja a földhöz, amit a zombik éppen marcangolnak. Rothadó kezek, lábak, csattogó állkapcsok kuszasága. És mindez 20 centire tőle. Gyakorlatilag egy összefüggő, áthatolhatatlan, tömör zombi-erdő veszi körül. Közvetlen testközelből. És a testének kb. 60-70%-a teljesen fedetlen. Azt azért szerintem senki nem feltételezi, hogy a zombik nem érzékelik, hogy a húsra ácsingozó fogaik előtt ott fekszik kiterítve még egy élő ember, vagy hogy szép sorban haladnak a menüvel, és illemtudóan előbb csak Nicholasból falatoznak. Ráadásul a Glenn fejénél és lábánál álló zombik számára is adott a terített asztal, még akkor is, ha Nicholas teste volt az, amit trancsíroztak (bár a második közeli alatt szerintem teljesen egyértelmű, hogy Glenn testét marcangolják).
Ennek fényében egyszerűen nem tudom azt gondolni, hogy Glennt véletlenül pont kihagyták a buliból. Még 3-4 zombi esetén is nagyon necces lenne egy ilyen jelenet, nem hogy akkor, ha 50-60 veszi körül szorosan.
Szóval bármilyen írói szándékkal, lebegtetéssel, szándékolt vagy véletlen kétség-ébresztéssel együtt egyszerűen nem hiszem el, hogy ebből a szituációból lenne kiút. Bár szerintem itt nincs szó ezekről, egyszerűen csak a nagy számok törvénye alapján sokféle néző sokféleképpen értelmezi a látottakat.
Egyébként ez szintén érdekes jelenség: adott egy jelenet. X számú néző magától értetődőnek tartja, hogy mit látott és fel sem merül benne, hogy kétséges lenne a végkifejlet, Y számú néző pedig meg van győződve a szöges ellentétéről. És mindenki ugyanazt a jelenetet látta. Érdekes az ember. :)
Nyilván mindkét tábornak lehet igaza és tévedhet is, jelen pillanatban mindenki csak a véleményét hajtogatja, a következő részek pedig majd megmutatják, ki gondolta jól. :)

Tamás - 2015. 10. 27. 11:39

_Peter nézd már meg újra a jelenetet, amikor esnek le a kukáról tisztán látszik,hogy egymás mellé esnek ,nem egymásra, persze lehet a rendezők meg fogják hazudtolni a fizikát,de nem hiszem :/ Amúgy szerintem Maggie be fog kattanni és egy gyilkológép lesz belőle amikor rájön,hogy mi történt ,azt megnézném

BADam13 - 2015. 10. 27. 11:40

@Dean
Az en ertelmezesemben a válasza annyit takart, hogy nem mondhatja el, mi történt vele, de a 6. évad 1. felében választ kapunk rá, mi történt vele.

Ez lehet az is, hogy megkapjuk évad végi cliffhangernek, hogy beállt a még élő Glenn

vagy csak egyszer ott kopogtat a zombi Glenn, és Maggie találkozik “vele”

mondjuk Maggie erzelmeire kihegyezni mar a 2. evadzarot sztem sok lenne :D

soldierdsgn - 2015. 10. 27. 11:43

Michone is pont egy olyan szép monológot mondott, hogy ő már volt olyan helyzetben, hogy nem tudta, hogy az ő vagy a walker vagy a barátja vére borítja…blabla, ez is lehet egy ilyen, hogy Glenn azt hiszi, hogy igen…de nem :D

Amúgy szedjük össze pro és kontra!

– Valószínű Nick van felül pillanatnyi pajzsként.
– Kamerabeállításokból úgy tűnik, hogy nem Glennt rágják még. nem megállapítható 100%-an.
– Ott a szemetes, mint menekülő út lehetősége, valahogy…
– Nem volt egyértelmű Glenn “sikolyából”, hogy őt marcangolják, lehet, hogy csak sokkhatás, továbbá nem köhögött fel vért.
– Hiába van ott 100 walker, ha csak kb 5-6 tud hozzáférni egyidejűleg. Még kiiktathatóak.
– A megölt 5-6 walker teste védőpajzsot biztosíthat egy ideig.
– A múlt utalásai alapján megtörténhet a csoda, vagyis a menekülés.
– Ha ezek egyike is megvalósul, ott van egy esetleges elterelés reménye.

Másik szemszögből:
– Őt rágják, csak rejtélyesek akarnak lenni a készítők és ezért nem mutatják 100%-osan.
– Nem nyújthat Nick teste akkora védelmet, hogy akár fél percre is, de megmeneküljön.
– Elfogyott a szerencséje.
– Szép kerettörténet kapott.
– Az utalások a múltból egyértelművé tették a halálát.
– Meghalt és vissza fog térni walkerként.

Biztos van még, de eddig bírtam :D

_Peter - 2015. 10. 27. 11:47

Tamás – 2015. 10. 27. 11:39

Pont azt látom Glenn alul Nicholas felül. De mint írtam ahogy az írók akarják: mert esés közben a levegőben a fejük a kukától távol volt, a földön a közeli és a totál alapján már az látszik a feje a kukához közel.

soldierdsgn - 2015. 10. 27. 11:48

Tamás: párszor már meghazudtolták a fizikát! :)

Tamás - 2015. 10. 27. 11:51

Na mindegy részemről elkönyveltem,hogy Glenn meghalt,ha mégse akkor nagyon meg fogok lepődni ,bár nem fogom emiatt kaszálni a sorit, mert nagy kedvenc. Én még mindig amondó vagyok amit írtam és megnézném ahogy Maggie bekattan majd gyilkológéppé válik akitől minden zombi összerezzen :D

bauxit - 2015. 10. 27. 11:53

fan-ként nezve jo resz volt :) Glenn rajongoknak kevesbe. erdekes a tortenetvezetes, kivancsi vagyok mit tartogatnak a kovetkezo 90 perces reszre :)

Jacques - 2015. 10. 27. 11:55

Kol, a hosszú hajú W-s szerintem megpurcant, Morgan bocsánatot kért tőle, mielőtt kinyírta.

Tamás, Michonne a tollal írt üzenetet törölte le a karjáról, azt nézte.

Tamás - 2015. 10. 27. 12:02

Jacques ,nekem valami bőrelváltozásnak tűnt ,de ne legyen igazam

getkey - 2015. 10. 27. 12:09

Tamás:

Az tényleg az a felirat volt, amit ő maga pingált, miközben az épületben bújkáltak.

soldierdsgn - 2015. 10. 27. 12:14

Az az a felirat volt, hogy “You’re getting home”! És amikor ránézett és rádöbbent, hogy ez egy hazugság, akkor próbálta letörölni.

ayren - 2015. 10. 27. 12:16

Eli
“Sajnos szerintem nem ez lesz, legvalószínűbbnek a Glenn halott, Rick él verziót tartom, az fránya rádióbeszélgetés, és visszautalás az első találkozásukra Glenn “Dumbass”-es aranyköpésével nagyon karakterbúcsúztató szagú volt.”

Vagy direkt azért tették be a készítők, hogy tereljenek, és mindenki azt higgye, hogy felépítették Glenn halálát.:)

Benzin - 2015. 10. 27. 12:21

michonne keze ekcémás lett, daryl meg egy kecskén lovagol, én is láttam

ayren - 2015. 10. 27. 12:21

Tamás
“Sajnos kizárt,hogy Glenn túlélte ezt :/”

Nem, nem kizárt. A TWD univerzuma nem a való világ, hanem az alkotók törvényei szerint működik. :) Ha úgy akarják, Glenn élni fog.

fireblade - 2015. 10. 27. 12:21

@Tamás:

25.59 ott Michonne karján a szívhez szóló üzenet, ami egyértelműen jelezte, a pasinak annyi :)

Szerintem akkora nagy csoda azért nem lenne Glenn menekülése..
Sokan helyesen írták, hogy hiába van ott 100-300 zombi..egyszerre max 5-6 fér hozzá..és Nick teste lehet egyelőre csábítóbb..van kb 10-20 másodperce reagálni..az egy gyakorlott zombikillernél, elég lehet..
Glenn begurul a kuka alá..és hirtelen erős zaj jön valahonnan..és elvonja a figyelmet,és újra felmászik, és oldalra átugrik..aztán futás..
nem akkora lehetetlenség..a szitu túl volt spanolva..de azért megoldható..persze lehet egy-két harapást begyűjt, és az lenne az igazi dráma..mert akkor barátosnőnek kéne kiiktatnia..nagy sírások közepette.
Ez inkább elképzelhető..

Bagosz - 2015. 10. 27. 12:25

Rick biztos megmenekül.
Glenn-nek semmi esélye.Elbújni se tud alá,a zombik is érzik,főleg hogy ráfolyik a másik teste,így vele együtt Őt is megeszik.

ayren - 2015. 10. 27. 12:28

Az a baj, ezzel a Glenn él vagy halott vitával, hogy mindenki racionális indokokat keres, hogy alátámassza egyik vagy másik véleményt.:)
A TWD viszont fikció, és fiktív világokban bármi megtörténhet, hiszen a készítőké Isten szerepe, ők irányítanak mindent.
A valóságban persze hogy nem szabadulhatna Glenn abból a helyzetből. Na de a valóságban zombik sincsenek. :)

fireblade - 2015. 10. 27. 12:31

és ugye ezek nem is zombik..mert ugye azok ottan nem is léteznek :)

Ricknek meg nincs nagyon mitől menekülnie..kicsit bibis lett a keze..semmiség :)

röviden-tömören - 2015. 10. 27. 12:39

ha volt egy kis eszük két változatot is forgattak és most várják, hogyan reagál a “közönség”. aztán legfeljebb visszahozzák. nem kéne persze, de sok mindent nem kéne.

az nem furcsa egyébként, hogy alexandriát totál körbefalazták egyszeresen; ahelyett, hogy 5-6 házat duplán-triplán-stb. + egyéb védelmi mechanizmusokat is kiépíthettek volna (még az elhúzható kapu is egyre ramatyabban nézett ki egyes snittek között)? tessék új lakók itt a 200 négyzetméteres házikó, mindenkinek külön szoba.. védeni nem véd annyira mint kéne, viszont 3 fürdőszoba is van..

volt rá hány évük is?

“Utoljára egy kérdés : van valakinek ötlete , miért mutatták azt , hogy Rick bébiételt talált az egyik w-nál ?”

van ugye a Judith, akit oda is tettek a Morgan kezébe egy-két része.. ez volt az oka. ha jön a bébiételes rossz ember, akkor Rickben igazolhatóan menjen fel a pumpa.

Hegedda - 2015. 10. 27. 12:40

Glenn “halála” emlékeztet Rick telefonbetyárkodására, azon is ment az agyalás…..
A készítők elérték céljukat, erős témát dobtak be újra, minél többen beszélnek róla nekik annál jobb.

fireblade - 2015. 10. 27. 12:43

@röviden-tömören:

Azért ez nem túl bonyolult..Rick lövöldözést hall a város felől, majd megtámadják barbár fejű idegenek, és az egyiknél a városból származó bébiételt talál…te milyen következtetést vonnál le belőle?
Ő egyértelműt vont le..és ennek hangot is adott egy AK-val :)

ayren - 2015. 10. 27. 12:45

getkey
Hahó, hogy állsz a poszttal? :)

Narakh - 2015. 10. 27. 12:55

Szerintem ahol tudattalan, evési ösztöntől hajtott halottak mászkálnak, és egyébként is minden az ember életére tör, ami mozog, a “méltó halál” aktusa a narratíva szempontjából pont káros. Az elvárt badass-faktor nyilván megkövetel olyan karaktereket, akik a zombikkal tömött Andrássy-úton is marconán végighentelik magukat, de a posztapok settingben valahol épp az volna a lényeg, hogy egy ilyen világban az irracionális, piti halál a hétköznapok része. Ezt meg a leghatásosabban egy-egy fontos karakter kihúzásával lehet megmutatni (mert ugyan kit hat még meg, hogy random bácsinénit elrágcsálják).

Unalomig ismételt analógia, de ha egy relatíve normálisabb atmoszférájú – értsd: világégés előtti – GoT-ban meg merték mutatni, hogy “hát ja, itt olykor hullanak a fejek”, itt ez egyenesen kötelező volna.

jerrycomovie - 2015. 10. 27. 13:12

Rick keze kb. annyira fertőződhet el, mint Abraham karja, amikor Sasha zombi gyilok közben megvágta. Abraham egyelőre él, Rick is szerezhet antibiotikumot és egy heti láz után kiheverheti.

Glenn túlélését preferálom, ismét élni fog!!! Gondolom én.
Glenn nagy szarban van, de az adrenalin adhat plusz löketet egy meneküléshez.

Amekkora vérfröccsöt kapott Glenn arca Nicholas fejlövésétől, azt vártam volna, hogy mikor lebucskáznak, Nicholasnak már nincs is feje… :)

getkey - 2015. 10. 27. 13:12

ayren:

Szia! :) Az elmúlt 1-2 hétben csak nyúlfarknyit haladtam vele, valami mindig elvonja az időmet. :(
Emiatt nem is akarok inkább pontos dátumot mondani, de azért legkésőbb a szünet idejére igyekszem elkészülni.

jerrycomovie - 2015. 10. 27. 13:13

Nem írtam sokat, miért nem jelent meg?

karit - 2015. 10. 27. 13:16

“Honnan tudod a dumbass és az óra nem csak azért volt hogy elhitessék? És majd jöjjön a meglepetés, amit Michonne is említett.”

Azért Michonne ebben a részben már koppant egyet az ígéretével, lehet, hogy még egyet fog.

“Szinte egyforma színű ruhában voltak”

Direkt. Egy szó mint száz, a készítők a következő “filler” időhúzására rájátszva jól fel akarták húzni a népet a direkt 50-50-re felvett beállításokkal, és most egymás térdét csapkodják a röhögéstől. Lehet, fogadást kötöttek a GoT-osokkal, Jon Snow, vagy Glenn borítja fel jobban a netet.

Mellesleg Glennek jó esélye van túlélni, mert egyszer már kiszabadult hasonlóan védhetetlen helyzetből, amit még nem magyarázott el. Vagyis lehet, hogy a válogatós zombik eleve nem is esznek koreai húst.

noodles - 2015. 10. 27. 13:21

A múltkori halál lottón írtam: “Glenn menne a levesbe ha rajtam múlna, már egy jó ideje nem tudnak vele mit kezdeni”

Persze az utóbbi pár részben megint sokat szerepelt, lehet nem véletlenül. Amikor ráesik(?) Nicholas és elkezdik kajálni látni, hogy az nem Glenn teste. Ha mégis Glennt eszik akkor nagyon bénán csinálták meg a jelenetet de nem ez lenne az első gagyi húzás a készítőktől.

gino - 2015. 10. 27. 13:27

Őszintén szólva nem lenne rossz húzás egy közönség kedvenc karakter halála, de nem így. Csatlakozom azokhoz akik szerint szintnén nem volt EZ Glenn-hez méltó halál. Bár én nagyon szeretem a Rick, Daryl, Michonne, Glenn négyesét.
Viszont őszintén szólva számomra még sem tiszta Glenn halála. A kamera állás is lehetett volna sokkal egyértelműbb és a Nicholas-os egymás karjaiban zuhanunk dolog is érdekes volt.
Mondjuk, ez jelentheti azt is, hogy Glenn egy halhatatlan pizzafutár és majd a későbbiekben élve visszatér, vagy pedig, hogy ezzel egy kis reménysugarat adnak a készítők, majd jön a hidegzuhany, hogy Glenn bizony tényleg meghalt.
De ha tényleg meghalt akkor azért tartanám ésszerütlennek ezt a ‘Glenn majd felbukkan zombiként az évad végén’ dolgot, mert ez egyszer már megtörtént Sophia-val.
Én remélem, hogy életben marad és, ha a karakter kiírására kerül a sor, akkor hozzá méltóan történik.

winnie - 2015. 10. 27. 13:29

a méltósággal olyan szempontból vitatkoznék, hogy ha készítő lennék, akkor igenis kiírnék fő karaktert úgy is, hogy nagyon nem méltó hozzá a halál, hogy nincs előkészítve, hogy stb. mert ez egy ilyen világ.

gino - 2015. 10. 27. 13:33

Winnie arra gondoltam, hogy Glenn szinte belerohant a csapdába, ez pedig nem vall rá,így a halála is értelmetlenné és bugyutává válik számomra. Illetve valaki fentebb említette Tyreese-t, aki nem volt egy meghatározó karakter, mégis egy elég szép befejezést kapott.

fireblade - 2015. 10. 27. 13:36

Szerintem az alap felvetés is téves. Olyan nem létezik, hogy méltó halál..csak halál van és kész.
Teljesen mindegy, ha kinyiffansz, akkor az hogy történik…véleményem szerint :)

ayren - 2015. 10. 27. 13:42

getkey
A szünet a karácsonyit jelenti?
Nem vagy esetleg hanygyányit maximalista? :)
Nem kő annyit gondúkodni, csak csinyáni!
Mondaná a nagyanyám. :)

röviden-tömören - 2015. 10. 27. 13:46

fireblade, a kérdés nem tőlem volt. a válasz annyira nyilvánvaló, hogy azt nem ragoztam, viszont ezért a jelenetért varázsolhatták elő a babát (bele a Morgan kezibe) résszel korábban, hogy a hülye néző majd emlékezzen, hogy kinek a bébiétele.

egy gellert kapott golyót megnéztem volna. ahogy Rick feje csodálkozva koppan az aszfalton, ahogy átesik az alvázon is a meglepődöttségében. :o)

gino - 2015. 10. 27. 13:47

Csak ez ugye nem a valóság. Úgyhogy a méltó halál szerintem belefér :)

fireblade - 2015. 10. 27. 13:51

@röviden-tömören:

ok :)
gellert kapott?? látszik nem láttál még amcsi lakóautót, papundekli az egész..ráadásul az AK lőszer az általában acéllal bevont ólom, az simán átveri a vonatsínt is :) egy lakóautó oldalán nagyon vicces lenne ha megpattanna :)

Benzin - 2015. 10. 27. 13:55

@gino:
Vagy az alkesz Bob, huszadik cserejátékos volt, mégis körbeülték és majd’ egy epizódon keresztül vinnyogtak fölötte

Tamás - 2015. 10. 27. 13:57

Sokan írták már előttem, egy ilyen világban, ahol káosz van és emberevő járkálók, szerintem nincs olyan,hogy méltó halál, egyetértek.

gino - 2015. 10. 27. 14:03

Tamás ettől függetlenül többeknek kijárt, miért ne kaphatna pont egy Glenn kaliberű karakter egyet?
És egy kicsit elvonatkoztatva Glenn halálától vagy nem halálától én nagyon örülnék, ha az alexandriaiak közül néhányan kapnának tökösebb jelenetet. Nekem nagyon tetszett Deanne fiának a megmozdulása a 602-ben. Igaz a kamionos baleset ebből következett, de legalább csinált valamit nem csak meredt a semmibe, mint az alexandriaiak többsége. Ezzel talána szakadék is kisebb lehetne köztük és Rickék között.:D

bessie - 2015. 10. 27. 14:09

Műszak (éjjeles) előtt tudtam csak lecsekkolni, de teljesen kiakasztott. Ilyen hirtelen nem lehet vége egy fő karakternek. Igaz Maggie eléggé mondogatta, hogy Glenn annyira jó ember, hogy még egy ilyen Nicholas-féle embernek is megbocsát, sőt tanítja is. Kicsit furcsállottam is, hogy mi ez a Glennes dicsőítés? Ami még zavar, hogy hogy van az, hogy egy embert elkapnak a zombik, a többiek meg olyan szépen végignézik? Meg se fordul a fejükben hogy egy golyóval, karddal könnyítsenek a szenvedésén?

és visszatérve Glennhez, elég fura, hogy a tetőről leesik mindkettő. Nicholas nem lehet olyan nehéz hogy elsodorja a súlyával Glennt.

Ricket meg iszonyat imádom. Iszonyat erős lett, még ha néha át is megy pszichóba. :D (Jó, Carol is erős, de az más tészta) Az viszont megint fura hogy miért sztárolja mindenki Ricket? csak rá hallgatnak, mert csak ő van kint az elejétől??? Kint volt ugyanúgy Carol, Daryl, Michone és Carl. Oké értem én sheriff volt meg minden, mrgy neki ez a survival életmód, de akkor se azzal jöjjenek, hogy ő kint volt a kezdetektől, mert más is.

Egyébként kint van az imdb-n hogy Glenn benne lesz az évad végéig. Csak megjegyzem.

winnie - 2015. 10. 27. 14:10

bessie: imdb? ne…:) az is benne van, hogy a következő részben szerepel, és abban sem fog. év elején az is benne volt, hogy a 2. részben szerepel és nem volt.

sokszor leírtuk, és ezért is van bannolva a szó, mert sokan bedőlnek ilyesminek. eleve a sorozatok szereplőit csak 2-3 részre előre adják ki (általában meg sincsenek írva akkor még a kései részek), akkor lehet tudni biztos, hogy ki szerepel, de a twd-nél még azt sem tudod, hogy ki lesz a következő részben a fix szereplők közül, és azt sem, hogy ki lesz a morgan részben vendégszereplő, mert nincs szereplőket tartalmazó hivatalos közlemény a részek előtt sem, akkor a titoktartás.

csak arról van szó, hogy vannak túlbuzgó userek, akik beírják minden évad kezdésénél a főszereplőhöz a 16 részt, de fogalmuk nincs arról, hogy ki él vagy hal. ez csak afféle sablon, amit visszamenőleg módosítanak. az ilyen userszerkesztette adatbázisokkal vigyázni kell. anno volt poszt, amiben szórakoztunk, hogy átírunk dolgokat, talán a mentalist – 6×08 kapcsán.)

Lajkreal - 2015. 10. 27. 14:10

Narakh +1

getkey - 2015. 10. 27. 14:19

ayren:

Igen, a félévadzáróra gondoltam.
És igen, párszor már a szememre vetették, hogy maximalista vagyok, főleg önmagammal szemben. :)
Ha a gondolataimat kell leírni, mindig találok rajtuk valamit, amit még lehet pofozgatni, alakítgatni. És a végén sem érzem úgy, hogy “na, ez készen van, már semmit nem kell hozzátenni!”.
Mindemellett teljességgel egyetértek nevezett felmenőddel. :)
Nagyon igyekszem! :)

Lajkreal - 2015. 10. 27. 14:25

Glenn halála – mit akarnak mondani az írók ?
Nekem az jött le , hogy ha kockáztatsz , ha jót akarsz / cselekszel , akkor így is végezheted ?!? Igen . Értelmetlenül , ostoba módon halsz meg – bár nem azt érdemelnéd . Glenn hagyatkozik ráadásul Nicholasra , pedig korábban szeretett csak egyedük akciózni , mert akkor nem érte baj . Most elhagyta a szerencséje .
A good/lawful elnyeri méltó jutalmát ?!?

ayren - 2015. 10. 27. 14:30

getkey
Oké, én várom. :)

Dani - 2015. 10. 27. 15:19

Elég vegyes érzések vannak bennem Glenn halálával kapcsolatban. Én most nem a méltó vagy nem méltó halálra gondolok, hanem arra, hogy eddig a főbb karakterek távozásai az évadok végén történtek. Persze könnyen lehet, hogy csak véletlen vagy ez egy direkt húzás. Sok dolog tényleg nagyon furcsa volt. És én megemlíteném azt is, hogy elég furcsa helyen vannak Glenn belei, ha tényleg őt zabálják. Vagy ennyire rossz a kameraállás, vagy annyira megijedt, hogy a belei felszöktek a mellkasába. A képregény szerint sem most jönne a halála, bár arra annyira nem hivatkoznék, mert elég sokszor eltérnek tőle a készítők. Nagyon kétesélyes a dolog, de ha tényleg bekövetkezett a karakter halála, akkor akár azt is el tudom képzelni, hogy Maggie várandós, és emlékképekben tér vissza Steven Yeun. Bár lehet, hogy túlzás lenne, tekintve, hogy Judith is ott van.

Yggdrasil - 2015. 10. 27. 15:32

Sziasztok, most már én is hozzászólok :)
Glenn halott +1. Nem azért, mert az írók ne tudnák valahogy megoldani a menekülését, inkább a korábbi utalások, dumbass, Hershel órája, otthon vár a feleségem, meg a többi. Ha ezeket most potyára lőtték el egy ütős cliff kedvéért, akkor később, amikor esetleg _tényleg_ meghalna, már nem lenne ennyire hatásos.
Szerintem amúgy nem volt “gagyi” a halála. Elment, megpróbált egy tervet, ami nem sikerült, az emberekbe vetett túlzott bizalma lett a veszte.
Én az elején nagyon kedveltem Glenn karakterét, de tényleg állatira kifulladt. Meg engem nagyon zavart, hogy Yeun el is hízott rendesen, és a szerethető, fürge, ravasz kis koreai srácból egy ilyen érzelgős pasi lett.

Tudom, vannak contra érvek, fel lettek vázolva menekülő útvonalak, amiket még akár ki is használhat, de én inkább hajlok afelé, hogy ezek a nézőknek kapaszkodók, hogy meglegyen az ütős cliffhanger.

Annak idején Judith-nál is mentek a nagy találgatások, hogy meghalt-e vagy túlélte, szerintem másodjára már csak ezért is lenne gagyi elsütni, hogy Glenn életben maradt.

Crias - 2015. 10. 27. 15:43

AZ nem bébiétel volt hanem az az almaszirup amit az alexandriaiak adtak először rickéknek nem?

karit - 2015. 10. 27. 15:59

És ebben valahol az is benne van, hogy mi a fenéért pont egy almaszirupos dobozt hozott magával a rosszember. Csak, hogy felhúzza Ricket?

Begbie - 2015. 10. 27. 16:22

Nem mondom, hogy rossz volt, de szokatlanul összeszedetlen és néhol bizony gagyi.

Az lehet, hogy a részek egymás utánisága miatt is érződik nekem így, de mintha az idősíkok és helyszínek nem lettek volna teljesen összhangban. Ez még persze simán megbocsátható vagy lehet, hogy csak én néztem be.

Az viszont már kevésbé emészthető, amit sokan kritizáltatok. A teljesen értelmetlenül a semmiből előugró zombik. Ha már a teljesen jelentéktelen és érdektelen karaktereket meg akarták ölni, annyival “szebben” is lehetett volna. Arról már nem is beszélve, hogy teljesen közönyösen néztem, ahogy egymás után hullanak. A kificamodott bokájú csaj meg annyira látványosan meg akart halni, hogy alig vártam már, hogy essünk túl rajta.

Glen halála/nem halála szintén egy öngól. Ha túléli azért ha nem akkor azért. Utóbbi esetben jelentéktelen és semmitmondó halála volt. Bár valaki azt írta, hogy szerinte pont ezt akarhatták kifejezni, én azért ezt kétlem. Ráadásul az egész olyan erőltetett és művi volt, ahogy városban össze-vissza rohangálnak, mintha direkt nem akarnának megmenekülni.

getkey - 2015. 10. 27. 16:45

ayren:

Köszönöm a megelőlegezett bizalmat is! Készül. :)

egy rajongó zombi - 2015. 10. 27. 17:49

Glenn biztos él,hiszen amint lehetett látni a belek,az nem fent van ? rajta volt a pasi ráesett és azt ették..vagy is ajánlom mert nagy csalódás lesz ha kiírják,,,akkor nem nézem tovább….

izgalmas az biztos..6,1-6,2 kicsit értetlen volt de most ez a rész ..kicsit más volt,,érdekesebb..

karit - 2015. 10. 27. 18:02

Ha így van, akkor eléggé kimaxolták a témát.

http://bamesz.com/wp-content/uploads/2015/06/mindent-a-szemnek4.jpg

Mardred - 2015. 10. 27. 18:20

Jaj bakker, emberek, Glenn meghalt, törődjetek bele.

Mardred - 2015. 10. 27. 18:23
steelwolf - 2015. 10. 27. 18:38

200!

Amúgy Glenn nem hal meg, vmi kamu szarral kikukázzák!

Quantumleap - 2015. 10. 27. 18:39

Eszembe jutott még egy eshetőség, amit még senki nem vetett fel:

Két rész múlva kiderül, hogy túlélte, és megúszta épségben, majd pedig az epizód végén megmurdél más körülmények között. És így szegény Maggie már másodjára kapja be a “Megtudom, hogy él, de aztán mégis kipurcan”-szituációt. :O :)

jerrycomovie - 2015. 10. 27. 18:43

Benne van a pakliban és azt a nézők is beszopnák, nem csak Maggie. :)

Dani - 2015. 10. 27. 19:12

Quantumleap rossz helyen keresgélsz. Glenn az évad fináléjának zárójelenetében lesz látható, amikor becsenget az alexandriaiakhoz a 45 centis húsimádó pizzával.:)

Quantumleap - 2015. 10. 27. 19:22

Akárhogy is nézzük, ebben a szezonban illene eltávoznia legalább 1 db első évad óta szereplő karakternek.

nadi - 2015. 10. 27. 19:48

Nem kevés hozzászólás…nem is volt türelmem mind elolvasni. :)
Szerintem az egyik legrosszabb TWD rész volt. Egy-két jelenettől eltekintve baromi bosszantó volt végig. Nem szoktam fennakadni a logikátlanságokon, de ez a szerencsétlenkedést. Az egész banda mintha mindent elkövetett volna, hogy zombivacsora legyen. Még a tapasztalt régi motorosok is debil módjára viselkednek az egész rész alatt. Egyszerűen olyan hülyén volt megírva, hogy végig totál erőltetettnek tűnt.
Glenn meg….úgy is bemászik a kuka alá és túléli…ez is mindent elmond erről a részről.

Dean - 2015. 10. 27. 20:24

És milyen kuka alá mászik be? Csak mert annyian mondogatjátok ezt, hogy az már valami hihetetlen. Nézzétek meg jobban, rohadtul nem férne alá.

chulo - 2015. 10. 27. 20:45

kopipészt
akkor nem csak én kiáltottam fel egyből hogy búúúúújj már a kukába vazze. Alapból mondjuk fel kellett volna tényleg menni egy magaslatra vagy elbújni vagy valami, de ha már látom hogy többen jönnek mint amivel el tudok bánni akkor nem kezdek el lövöldözni mint a hülye hanem lapulok. A pánikolós fickót még megértem, hogy ilyen balfék, de Glennből azért többet néztem volna ki. Sajnálom a karaktert (hey idiot in the tank…), de az über gáz lenne ha valahogy kihoznák ebből, hogy mégse halt meg (bénán csinálták a belek kirángatását a nyakából, de kizárt hogy nem őt ették meg)

Rick sebe alap esetben meg kellene hogy ölje, elég csúnya fertőzést kapna egy ilyentől, pláne hogy az évek óta rohadó zombiban volt a kés.
A W banda kis tagjainak megjelenése poén volt, kis kikacsintás az előző részre, meg Morganre.

Az állatos boltot rohadtul nem értettem. A puhány városiak egymással versenyeztek, hogy melyiküket hagyják előbb hátra a többiek…hápersze. A csaj meg a meglőtt pasi is krokodilkönnyekben tört volna inkább ki, hogy nehogy otthagyják őket. De alapból Michone se volt 100-as. A cél az volt hogy eltereljék a hordát, ergo a sérülteknek magukra kellett volna zárni az ajtót, a Rambók kiosonnak és ha mázlijuk van pár óra, 1-2 nap után visszamennek, a két sánta meg addig el héderezett volna kutyakekszen. Semmi értelme nem volt a 2 lelassító sérültet magukkal vinni. Csóri csajszi ment is vagy 10 métert (akkor is ez “menjetek, hagyjatok magamra, hogy élve kitépjék a beleimet” – hagyjuk már), a csokinak hála meg tizedére csökkent a sebességük. Nice…

ja meg még 1 ami nem világos. Ha lekapcsolt a kürt akkor miért nem nyomta a dudát Sasha hogy minél több walker figyelmét felhívják magukra?

chulo - 2015. 10. 27. 20:59

bakker most 5x visszanéztem Glenn jelenetét, és úgy látszik hogy mikor esnek le, akkor Nick ráfordul Glennre és pont ráesik.
Valaki egy képmetszést nem csinálni hogy Nick pulcsijának hátulja és Glennének az eleje hogy néz ki? :D

winnie - 2015. 10. 27. 21:27

dean: akkor észreveszi, hogy van egy rés a kerítés alatt. ha az írók meg akarják menteni, akkor kiutat kell adni neki.

HA meg akarják menteni.

részemről mondhatnak bármit, mosakodhatnak (ld. reggeli interjúk), bárhogy is sül el, ezt _szerintem_ elbaltázták. ha megmenekül, akkor azért (mert óóóócska), ha meghal, akkor azért, mert nem lehet azonnal tudni, csak (idézem) “az elkövetkező pár részben biztosan ki fog derülni”

nadi - 2015. 10. 27. 21:35

Pont ezt akartam írni. A kuka csak egy példa. És egyébként mikor leteszi a fejét akkor úgy néz ki mintha beférne alá. De mindegy is. Szerintem megmentik és “óóóócska” lesz. De ha azt húzzák meg, hogy pár rész után derül ki akkor meg nem nagyon lesz már ütős a dolog. Illetve ha ezek után úgy tudják feloldani ezt, hogy WTF lesz a vége akkor nagyon fogok örülni. Mondjuk számomra ez a rész nem ezt vetíti előre.

chulo - 2015. 10. 27. 21:41

franc…újra megnézve van az utolsó jelenet, még a felülről mutatott rész előtt, ahol leteszi a fejét a földre a nagy ordítás után. Abból nem az jön le hogy úristenúristen másszak innen, hanem hogy kb feladta
de lehet csak én gondolok bele sokat, a másik posztnál mindenkit győzködtem tegnap hogy tutira meghalt, szóval most már ne cáfoljon meg :D

Csigusz - 2015. 10. 27. 21:57

Annyira színpadiasan (+ugye a drámai zene) volt előadva, ahogy tépik a beleket, Gleen meg vágja az artikulálatlan arcokat, hogy ezek után pláne, hogy nem őt szedték szét, és túlélte :)

Tomtaker - 2015. 10. 27. 22:15

_Peter_: Ez egy drámai sorozat, és olyan világa van, hogy Rick is meghalhat bármikor és bármilyen hülye helyzetben, ha úgy akarják. De most itt van Glenn, igaz, hogy az elejétől fogva itt volt és az egyik legfőbb karakter volt, de már elég elfásult volt régi önmagához képest, igaz, hogy Tyrese nem volt egy nagy karakter és fele annyi részben se szerepelt mint Glenn, de őt is láttad/láttátok, hogy milyen idegesítő mérgesítő módon írták ki a soriból, ezek után bármi lehet, de nem csak az, hanem maga a világ olyan kegyetlen, hogy hiába vigyázol a legjobban akkor is a legváratlanabb helyzetben is érhet a halál. Lásd mint pl most. De Glenn halála jelenthette azt is, hogy nem szabad olyan emberben megbízni aki korábban sunyi módon meg akart ölni egy kis piti indokkal, plusz a részben azt is érzékeltették újra, hogy a gyengék elhullanak, sajnos Glenn nem tette meg azt amit meg kellett volna tennie.
És igen, nyugodtan ki lehet röhögni, ha mégis túlélte. Ez csak az én véleményem, hogy azt hittem egyértelmű volt. Nekem is fájt valamilyen szinten a karakter elvesztése és elhiszem nehéz megemészteni, ilyenkor az emberek beszélnek mindenről, hogy tartsák egymásban a reményt, mint pl Havas Jon (GoT) esetében. Szerintem várni kéne egy hivatalos válaszra, ha egyáltalán lesz ilyen, vagy évad feléig biztosan meglátjuk.

KoNor - 2015. 10. 27. 22:17

Remélem Glenn nem élte túl. Nem azért, mert unszimpatikus karakter lenne, hanem mert egy ilyen szituációból meseszerű lenne kikecmeregni. Egy Disney filmben még okés, de a TWD szellemisége pont az, hogy a régi világ megszűnt és teljesen új szabályok vannak. Bennem fel sem merült, hogy túlélheti a srác és nagyon nagy lenne a csalódottság, ha így lenne. Mondjuk az igencsak TWD-s lenne, ha Maggie találná meg a zombivá vált Glennt és neki kellene likvidálnia – ez mondjuk ideális is lenne a téli szünet előtti zárórészre.

ddd - 2015. 10. 27. 22:42

Glenn nagy valószínűség szerint halott. Felvezették a halálát (nézte Maggie apjától kapott órát) és ahogy elköszönt Ricktől: “Good luck, Damnass!” Ugyan ezt használta az első rész végén mikor Rick a tankban rekedt. De persze lehet csak Nicholas halucinal meg bemászik a kuka alá, de az igen gagyi lenne úgy hogy több tucat zombi veszi körül a két testet! De majd talán az 5.részben okosabbak leszünk!!

ddd - 2015. 10. 27. 22:43

*Dumbass

Mardred - 2015. 10. 27. 22:51

én a “Glenn haljon meg” vonattal utazom, mert… az jobb lenne. hozzák Glenn-walkerként, aztán legyen megölve, kész vége, menjünk tovább. A GoT-ban se tetszett igazán a “lógva hagyjuk a dolgot” befejezés, valahogy nem találom fairnek… (Habár ott nagyon-nagyon remélem, hogy kicsinálták a Stannis bőrébe bújtatott idegent, mert az nem a valódi karakter volt, csak valami olcsó gagyi másolat, nem méltó a Stannis névre)

wolfie - 2015. 10. 27. 23:41

Ez a “merénylőmből cimbim lesz” dolog már gyanús volt, hogy vissza fog ütni keményen. Hát itt van. Glenn sajnos túl jó szívű és uncsi lett ehhez a sorozathoz.
Szépen az arcunkba nyomják, hogy csak az maradhat életben és csak az való arra a világra, aki olyan mint Rick! Mert ő egy posztapokaliptikus ideál vagy mi a szösz…

winnie - 2015. 10. 28. 04:47

wolfie: egyrészt ott vannak a többiek is, akik életben vannak. másrészt glenn nem azért halt meg, mert nicholas ellene fordult (plusz lehet, hogy ő fogja megmenteni), harmadrészt mindenki meg fog halni, még rick is, a kérdés csak az, hogy mikor:)

ayren - 2015. 10. 28. 07:46

Viszont miért Thank you a rész címe? Nem azért, mert Nicholas tulajdonképpen az öngyilkosságával menti meg Glennt? Ha valóban ráesik, és az ő Glenn-en fekvő testét marcangolják szét, ezzel adva pár másodpercet Glennek, hogy valami nem túl reális (rajzfilmbe illő trükkel? :) megmeneküljön. Ezzel pedig úgy is fel lehet fogni, hogy kifizetődik Glenn humanizmusa, megbocsájtó gesztusa N. felé.
Szerintem Glenn arca amúgy se egy olyan emberé, akit éppen elevenen falnak fel. Nem iszonyatos fájdalmat, hanem inkább pánikot tükröz.

Mantera - 2015. 10. 28. 09:02

Sziasztok!
Jó volt végigolvasni ezt a rengeteg ötletelést, véleményt a részben történtekről :) Glenn-nel kapcsolatban nem tudok újat mondani, engem az érdekelne, hogy Daryl például mégis mi a fenét csinált? Hallja a rádión, hogy Rick bajban van, otthagyja a csordát és Abraham-éket, robog, siet, majd egyszercsak egy másik úton ismét csatlakozik Ab-ékhez? :o Ez mi volt, mire volt jó? Lehet, hogy csak én nem néztem elég alaposan a részt :)
Rick szerintem a fentről mutatott képen látható házban fog menedéket találni. Ott lehet, hogy még antibiotikum is lesz a kézsebére :D

jerrycomovie - 2015. 10. 28. 09:31

Ha tippelnék, Glenn utolsó mentsvárként elsüti a rakétapisztolyt, a zombik felnéznek a ragyogásra, Jesus megérkezik egy gatlin-géppuskával és…
…nem azt használja, mert az epizódban nem volt semmilyen lövéshangra utalás.
De ettől függetlenül, valahogy kihozhatják még, csak necces lesz.

winnie - 2015. 10. 28. 09:44

Mantera: elvileg darylék megkapják a maguk részét a 605-őt vagy a 606-ot. akkor kiderül.

Benzin - 2015. 10. 28. 10:07

Hány ilyen “necces” vagy “csodás” menekülés volt már a sorozatban.

Dumbass in the tank: egy atlantányi zombi vette körül, meglógott. A Kormányzó, amikor zombikkal teli gödörbe lökték. Pláne amikor Kormányzóra egy lakótelepnyi zombit engedett Andrea, teljesen körbevették, mozdulni sem tudott. Ésatöbbi.

Extréma szituáció, de ha nem Glenn beleit zabálják, megléphet

Yetti - 2015. 10. 28. 10:34

A második részről az volt a véleményem, bár ott még talánnem írtam le, de olcsó húzás volt. Nagy vérfürdő, de csak noname ismeretlen emberek halnak meg. Két legyet egy csapásra, összehoznak egy piszok jó részt és közben kezelhető méretűre szűkítik le ismét a bandát. Na erre jön a mostani rész végre egy igazi halállal. Bár Glenn pont a 3. és 4. évad környékén volt számomra teljesen felejthető, azóta viszont újra egyre jobban megkedveltem. Mindenesetre remélem marad zombiétel. Ez nem a Trónok Harca, hogy csak úgy visszajöjjön mindenki a halálból. Kivéve ha utána nem csinált mást csak hörögve csoszog és embereket eszik közben.
Mellesleg nem néztem eddig utána, hány részes lesz az évad, de a 8 rész piszok kevés. Na jó arra elég, hogy megint porig romboljanak egy tuti helyet, szerezzenek egy két új arcot a balhé közben meghalt régi motorosok helyére és kapjunk még egy szomorúan keresgélős évadot, így a 8. évadban megint lesz egy hely amit ‘lelakhatnak’.
Viszont a városban maradáshoz, új szereplők megismeréséhez nem érzek benne elég időt.Még az Abraham féle csapat is alig kapott időt, kivéve Eugene.

Yetti - 2015. 10. 28. 10:36

Ja és ha már említeni kell sorozatbeli balf.ságot is. Engem már három rész óta az húz fel, hogy Sashaék miért nem tudják megnyomni a dudát a kocsin? Csak nem lehet olyan nehéz megtalálni. Lehet, hogy nem kamionkürt, de hangosabb a 20al való rotyogtatásnál.

aracsi - 2015. 10. 28. 11:16

Glenn biztos él, szerintem bemászik a kuka alá és magára húz egy zombit, amikor odaérkeztek látható, hogy a kuka 2 oldala zárt és csak az eleje nyitott alól, simán betolja alá magát, ezért is úgy lett megcsinálva a leesés, hogy fejjel a nyílás felé essen.

Csilla0422 - 2015. 10. 28. 11:32

Az nem tűnt fel senkinek, hogy a valóságban az elhunyt emberekből nem ömlik sugárban a vér? Mert itt N. elvileg halott tehát kizárt, hogy ilyen erejű vérzése legyen. Glenn szíve viszont még pumpált…

Én nagyon szeretem Glennt, de ha ebből az esetből is “kimászik” – szóval az nagyon fura lesz. Itt most nem 8-10 zombit láttunk körötte. Úgy tűnik Glenn veszte az a fene jó szíve lesz…

aracsi - 2015. 10. 28. 11:41

Mivel főbe lőtte magát, a szíve egy idei verhet, tehát még pumpálhatta a vért.

Rubiusz - 2015. 10. 28. 12:09

Én is amellett vagyok, hogy baromira nem akarom, hogy Glenn-t kiírják a sorozatból, viszont a túlélését nem lehet megoldani úgy, hogy ne legyen vásári gagyi szaga a dolognak.
Viszont.
Amikor földet ér, az első képen látszik, hogy a mellkasa felső része fedetlen (nicholastalan), szóval niki-boy valószínűleg keresztbe fekszik rajta (én úgy láttam, hogy az esésük alapján valószínűbb az egymáson fekvés, mint a kis kifli – nagy kifli). Namármost, amikor a zombik elkezdik a helyi vacsoracsatát akkor vagy pont olyan szögben van a kamera, mintha Glenn mellkasából szedegetnék ki a beleit, ami vagy azt jelenti, hogy az Nicholashoz tartozik, vagy a koreai emberek anatómiája markánsan különbözik az általam ismerttől. Ahogy távolodik a kamera látszik, hogy valahogy pont úgy sikerült pördülni esés közben (f*ck physic), hogy a fejéhez nem férnek hozzá a kukától.
Írtátok többen, hogy egyszerre csak véges számú zombi fér hozzá, illetve nekem nagyon úgy tűnik az eddigiek alapján (útszéli magányos holttesteken kérődző járkálók), hogy a zombik a belsőségeket preferálják, szóval amíg hozzáférnek N. beleihez, addig inkább azt eszik, mint Glenn lábait – még ha ki is lógnak.
By the way, látok rá megmagyarázható esélyt, hogy Glennek van annyi ideje kitalálni valamit, amíg Nicholason átrágják magukat, ugyanakkor a felvezetése a jelenetnek elég rendesen búcsúzkodósnak tűnt, szóval nekem még mindig 50-50 a dolog :)

aracsi - 2015. 10. 28. 12:17

Úgy látszott, hogy a kuka mögött a másik oldalon, kevés zombi volt, lehet, hogy Michonne ép arra a részre fut be, zombik kiírt, Glennt áthúzzák a kuka alatt és már kész is.

Stalker - 2015. 10. 28. 13:38

Rubiusz egyetértek veled. És szerintem Glenn túlélte. Ezt már csak azért is gondolom (amelett, hogy rengeteg reális érv lett felhozva), mert amikor a kuka előtt közelharcot folytatnak a walkörökkel, akkor Glenn inge össze van gombolva. Viszont mikor a kuka tetejére érnek már ki van gombolódva. Vagy beintette a szünetet a zombiknak, hogy kicsit vetkőzni tudjon vagy az volt a cél, hogy önnyen összetéveszthető legyen Nicholasszal. Ez is csak egy újabb érv és lehet, hogy csak belemagyarázom, de nekem nagyon direktnek tűnt az egész jelenet, mintha csak el akarná hitetni a történteket.

Más részről pedig én is pont ezen a Daryles dolgon gondolkodtam. Tök értetlen volt számomra ez a motorozgatás.
Amúgy Rick karaktere erősen emlékeztet engem Shane-re, jelenleg. Nem azt mondom, hogy ez rossz, de kíváncsi vagyok ti mit gondoltok :)

aracsi - 2015. 10. 28. 14:27

Valóban, Glenn viselt egy pisztolytáskát is, ami valahogy lekerült róla, és még az ingét is kigombolta, csak a hasonlóságot akarták fokozni . Tehát:

Glenn lived,Glenn is alive, Glenn will live!

Zol - 2015. 10. 28. 18:35

Az a baj, hogyha túléli az tényleg ultra gagyi, ennyire nem kéne halhatatlannak lennie. És bár én nagyon bírtam őt, de most visszanéztem a 5×14-et ahol kezdődik a kapcsolata a Nicholas-al, ugye itt hal meg Noa, Nicholas miatt, és Glenn hagyja futni, plusz később a Nicholas még meg is próbálja megölni, és ezek után is bízik benne a Glenn, hát sajnos ezek után megérdemli a halált szerintem bőven, mondom úgy, hogy amúgy szeretem a karaktert, de egy ilyen világban ezek vissza kell, hogy üssenek…

Ja és a rádió beszélgetés Rick-el tényleg egy tökéletes búcsú volt tőle, ezek után ha most élni fog, már nem tudom mi kéne, hogy meghaljon majd.

Kiváncsi leszek nagyon.

jerrycomovie - 2015. 10. 28. 19:08

Van egy tippem. Nem ez lesz, de ezt szívesen látnám Glenn meneküléseként:

Jesus, az elvileg érkező új karakter, befordul egy markolóval, kb. 40 centire állítja a kosarat és ledózerolja Glenn feje fölül az összes zombit. Simán áttolja őket a konténerrel egyetemben. Közben leugrik a vezetőfülkéből és amelyik még támad, fejbe lövi. Necces, de CGI-vel megoldható.

Eli - 2015. 10. 28. 20:01

A legnagyobb “Kapjátok be!” az lenne, ha pár rész múlva csak úgy előkerül a semmiből épen, egészségesen, és aszongya: Ezt is túléltem. És nem lenne tovább magyarázva.
Kalapot emelnék a készítők előtt. :D

Valdemár Ferenc - 2015. 10. 28. 20:18

Az azért elég nagy hiba, hogy a kuka mellett egy rács volt, míg mikor felülről mutatták a jelenetet, a rács már nem volt ott.

Garott - 2015. 10. 28. 20:21

Ahogy visszanéztem párszor a sikátoros jelenetet azt figyeltem meg, hogy a kuka alatt van egy jó embernyi hely. és Glenn feje épp a kukánál van, így bemásznia alá talán nem lehetetlen. Onnan meg vagy át tudja erőszakolni magát a kerité túloldalára (én ezt tippelem, mert bár ott is voltak zombik, de még nem a horda), vagy egy viszonylag gagyi nyitott csatornafedeles trükk sem elképzelhetetlen. De a kuka biztos, hogy kulcsfontosságú lesz a menekülésében.

Pollux - 2015. 10. 28. 21:30

Glenn ha túléli az ultra hiteltelen lenne.
Nem csak a hemzsegő zombik miatt, hanem az egész rész (évad) dramaturgiai szempontjából is.
és ezt pontosan tudják a készítők is. Ez a lényeg hogy az egészen elképesztően oktalan, értelmetlen halál mögött nincsenek miértek.
Sőt elég nagy tételben mernék fogadni, hogy nagyon sokáig nem fogják megtalálni a holtestét sem (cafatokra tépik) és Maggie kutatóexpedíciója pár rész múlva megtalálja Hershel zsebóróját. :)

jerrycomovie - 2015. 10. 28. 21:39

Biztos belekalkulálta a showrunner – Greg Nicotero – hogy csináljanak ilyen becsapós halált. Már 1985-ben, az első filmszerepe is zombie filmhez köthető. Tuti, hogy sokat agyaltak ezen a jeleneten és nem véletlen, hogy nem egyértelmű az egész; lehet agyalni.
Eleve, hogy nem egyedül volt Glenn, hanem testközelben egy másik karakter. Aki már halott, nem tud pl. üvöltve elugrálni a testéről.
Ki van ez találva.

El Presidente - 2015. 10. 28. 22:01

Én is úgy néztem a jelenetet, hogy Glenn pólóját tépik szét, szerintem Glenn meghalt.Máskülönben nem lett volna az a rész címe, amit Nicholas mondott Glennek, mielőtt a saját fejébe eresztett egy golyót.Meg a “dumb ass” elköszönés Ricktől.

Nem hinném, hogy egy ilyen “ócska” cselt meglépnek, hogy meghal aztán mégsem.Amúgy fain pörgős rész volt ez a három.

Arisa - 2015. 10. 28. 22:15

Érdekes kérdés ez a Glenn életben marad vagy sem dolog. Én nagyon remélem igen, bár mindenkiben felmerültek mellette szóló érvek és ellene szólok is. Sajnos (amit még talán nem sokan mondtak) elene szól az is, hogy az évad előzetesben van egy jelenet, ahol Meggie egy csatornába van egy városi hapival…elképzelhető hogy Glennt indultak el megkeresni… A másik amit én nagyon nem értek, hogy az állatkereskedés elött/körül mik voltak azok a lövöldözések, mert ugye a W-k egy pisztolyt szereztek meg, de az meg annál a hapinál volt aki Rickre támadt.

winnie - 2015. 10. 28. 22:20

Pollux: a készítő azt mondta, hogy még az idei részekben kiderül, hogy mi lett glennel, szóval vagy nem halt meg, vagy a holtteste kerül elő a sorozatidő szerinti elkövetkező pár napban.

“Nem csak a hemzsegő zombik miatt, hanem az egész rész (évad) dramaturgiai szempontjából is.”

ha nem hal meg, akkor a dramaturgia a túlélését támasztja alá. de olyan technikai dolgokat, amit el presidente mond, mint a dumb ass, nem érdemes ráhúzni. (a részek címe pláne érdektelen, kiválasztanak egy idézetet, de egyébként a kutya sem tudja, mi egy rész címe, hiszen nem írják ki:)

a kérdésem továbbra is él: ha meg akarták volna konkrétan ölni, akkor miért így csinálták? van-e értelme “homályoskodni” abban az esetben, ha tényleg meghalt? mit nyernek ezzel? mert abban az esetben érthető, ha nem akarják megölni.

(persze, ha nem halt meg, akkor adja magát a kérdés, hogy mi szükség volt erre a kamuzás? mit nyer ezzel a sorozat? mi pluszt ad az, hogy nicholas a mélybe rántja őt? nem elég drámai, hogy öngyilkos lett? max az az ovis megoldás jut eszembe, hogy majd glenn is jól rádöbben arra, hogy korábbi hibái visszaüthetnek, de ahhoz sem kellene ócskázni.

winnie - 2015. 10. 28. 22:24

“a showrunner – Greg Nicotero – ”

scott m. gimple a showrunner. nicotero a maszkmester. plusz azóta rendező és exec. producer.

“Ki van ez találva.”

hmm, egy sorozatban minden ki van találva, de itt hihetetlen félremértek valamit. ha “kitalálnak” valamit, akkor olyan reakciók születnek, amiket várnak. ezt nagyon elbaltázták, mert nem hitték, hogy ilyen reakció lesz. ahelyett, hogy a nép glennt siratná olyan szituba írták magukat, hogy abból nem tudnak jól kijönni. (oké, nagyon nehezen tudnának, mert alapvetően a kettőből egyik kimenetel sem jó nekik. ha van egy harmadik, nem szóltam.)

arról nem is beszélve, hogy most megy a zsizsegés, de még 2-3 hétig biztos, nem lesz válasz a szezon szerkesztése miatt.

jerrycomovie - 2015. 10. 28. 22:34

És ha azt találták ki, hogy legyen zsizsegés?

winnie - 2015. 10. 29. 05:51

jerrycomovie: az eddig is volt – de most, a 6×16 forgatása közben a hátuk közepére kívánják. egy írónak egyébként sem célja az ilyesmi, ő nem a nézettségben vagy a visszajelzésekben érdekelt.

Quantumleap - 2015. 10. 29. 07:53

winnie:

“a kérdésem továbbra is él: ha meg akarták volna konkrétan ölni, akkor miért így csinálták? van-e értelme “homályoskodni” abban az esetben, ha tényleg meghalt? mit nyernek ezzel? mert abban az esetben érthető, ha nem akarják megölni.”

Most akkor evvel az erővel, a második évadban mi értelme volt elveszejteni Sofiát, és részeken át kerestetni, ha utána úgyis kiderül, hogy bezombult? Mit nyertek evvel? :)

ayren - 2015. 10. 29. 07:54

winnie
Ez esetben én inkább jerrycomovie-val értek egyet.
Miért nem lehet, hogy direkt ilyen félreérthetően tálalják ezt a “halálesetet”? Minél jobban megy a fórumokon az agyalás, annál jobb reklám a sorozatnak, nem? Én legalábbis józan paraszti ésszel ezt feltételezem. És már annyi irracionális dolgon túltettük magunkat mi, rajongók (pl. a sorozatosan semmiből materializálódó zombik), hogy egy újabb hülyeség nem oszt, nem szoroz, szerintem többet nyernek a “zsizsegésen”, mint ahány nézőt esetleg elveszítenek az elpusztíthatatlan gyalogkakukkal.
Szerintem mi, akik itt vagyunk, nemcsak a sorozat favorizálása miatt nézzük a TWD-t, hanem azért is, mert a fórumozás egyfajta közösségi élményt ad, szóval sorozatszociológiai szempontok is közrejátszanak, nyilván ezzel is kalkulálhatnak a készítők.
Egyébként meg miért nem érdekelt egy sorozatíró a nézettségben és a visszajelzésekben? Hiszen az ő további karrierje, jelenlegi fizetése a TWD sikerének függvénye – közvetve.

Quantumleap - 2015. 10. 29. 08:02

De amúgy az az érdekes, hogy amikor néztem, nekem egyértelműen az jött le, hogy meghalt, be is indult a gyászos WTF-érzés. Eszembe nem jutott semmi ilyesmi, hogy nem ő van felül, meg lehet, nem az ő beleit tépik, meg etcetera. Az epizód után belépve fórumokra azt hittem, hogy Glennt gyászoló hozzászólásokat fogok olvasni. Teljesen váratlanul értek ezek a találgatások. És ha belegondolok, hogy a nem fórumozó TWD nézők között hány hozzám hasonló gondolkodású lehet, akkor megint azt kell mondjam, világszinten übergagyi lesz, ha kiderül, hogy él.

Yggdrasil - 2015. 10. 29. 08:40

jerrycomovie – 2015. 10. 28. 19:08

Én nem olvasom a képregényeket, így nem tudom, ki az a Jesus, de amit leírtál, azért elég gyenge.

Most képzeld el, hogy ott vagy. Látod kívülről a jelenetet: két ember, az egyik főbe lövi magát, tehát menthetetlen, a másik még él, de lezuhannak száz zombi közé. Akikről ebben a világban köztudott, hogy mit csinálnak kb. 2 másodperc alatt az eléjük tálalt vacsorával. Tudod, hogy egyetlen harapás is elég, hogy harangozzanak, ez nem méhcsípés, hogy ha párat bekapsz, még megúszhatod.
Ebben a helyzetben te mit tennél?
a) keresel egy markolót, rommá lőnéd a zombikat életed kockáztatásával, bízva a 0,0001%-ban, hogy az illetőt egyszer sem harapták meg, eközben viszont szublimált a zombik közül
b) elkönyvelnéd tényként az egyébként 99,999% valószínűt, hogy aki beesik a zombik közé, annak márpedig vége, és mennél tovább a dolgodra
Na?

winnie - 2015. 10. 29. 08:57

Quantumleap: szerintem érthetően leírtam, amit írtam. sofia példája teljesen más. itt nem elveszett valaki, hanem megöltek valakit, de nem úgy, mint másokat korábban. aminek oka van.

“De amúgy az az érdekes, hogy amikor néztem, nekem egyértelműen az jött le, hogy meghalt,”

nekem is, mint írom a legelején.

winnie - 2015. 10. 29. 09:05

ayren: más az agyalás (amit kábé pár résszel ezelőtt már eljátszottak glennel), és más úgy megcsinálni valamit, amire ilyen reakciók születnek, mint itt, gagyizások, és társai. és nem csak itt, hanem hivatalos platformokon is. nem arról beszélek, hogy üres fenyegetőzések vannak, miszerint ha meghalt, akkor valaki nem fogja tovább nézni, azzal nem kell foglalkozni.

a sorozat egyébként olyan pozícióban van, hogy az élni fog addig, amíg a csatorna akarja, szóval a készítőnek teljesen mindegy, hogy 20 vagy 10 millió ember nézi. de ha ezzel nem is foglalkozunk, akkor ez azért nem olyan mechanikus dolog, hogy “ha ezt írom, akkor nőni fog a nézettség, ha pedig azt, akkor csökkenni” – sok mindent tehetnének azért, hogy nőjön, de nem céljuk mindenféle populista húzást meglépni, próbálják megőrizni az integritásukat. s nyilván a mostani sztorival is megvannak a szándékaik, de valamit elszámoltak, ők sem gondolták azt, hogy ilyen lesz a visszhang valamiért.

meglátjuk, hogy mi lesz az egésznek a hatása, mert addig egyébként sem érdemes nézettségről beszélni, amíg csak feltételesek a következő epizód számai. azok tükrében már lehet pro és kontra érvelni.

(meg egyébként is, ha a nézettség lenne a cél, akkor ütnék addig a vasat, amíg meleg, nem pedig egy fillert tolnának be morgannel:)

Neaira - 2015. 10. 29. 09:18

Ó, te jó ég!
Ez már megint mi volt?
Mostanában nem írtam részek után, mert _Peter mindig leírja magától, amit én is akarok. :)

Glenn:
50% h él. Egyértelműen nem őt ették. Csak hát vége szakadt a jelenetnek, mire hozzá is eljutottak volna. Majd meglátjuk. Írói bravúrra 1000 féle módon megmenekülhet még, habár mindegyik módra kicsi az esély.
Szeretem, és nem akarom, h meghaljon. Ha mégis, azt sem bánom, h értelmetlenül, mert az akár életszerű is lehet.
De hát, mellesleg nekik is lett volna menekülő út, de azt neeeem! Inkább lövöldözök, aztán késelek AZTÁN felmásznak a kukára v mire. Mellesleg ott minek kellett öngyilkosnak lenni? Elpihengethettek volna egy ideig. Az zombik eléggé egyenlő arányban nyomták azt a kukát, minden irányból.
Amúgy ha már kifogyott a töltényük (mivel, h késhez nyúltak) hh egy még maradt?
Szóval az h Glenn ilyen bénán hal meg, nem zavarna. Az viszont igen, h ilyen béna szituációba hozta magát.
Mellesleg a halála mellett szól, a Dumbassen kívül az is, h ő egy nagyon elfelejtett, háttérbe tolt karakter volt nagyon sokéig, de most pár rész óta újra elővették. Ez pedig mindig a legrosszabb. Maggie is így fog járni, sajnos.
Lassan azon lepődnék meg, ha elővennének egy régi, valaha jó, mostanában semmitérő karaktert, feltuningolnák újra, és a végén csodák csodájára nem halna meg.
Vki írta, h Glenn karaktere amúgy is kifulladt. De ebben a sorozatban nincs ilyen h karakter kifulladás. Itt csak olyan van, h karakter elhanyagolás. Alapvetően nem fulladt ki, csupán az írókon (és még ki tudja kin) múlik, h foglalkoztatják, vagy nem.

Rick:
Elvileg meg kellene halnia. Megvágta a kezét, és tuti h abban zombis vér is van.
Viszont lehet, hogy most mutatnak be valami új fejleményt. Mint ah a 2. évad végén azt, h elvileg mindenki fertőzött.
Nagyon sok kérdést vetne fel, ha Ricket kiírnák. Én nem akarom azt sem, de ha megtörténne, akkor is érdekelne hogyan, kivel tovább. Viszont nem fogják ezt tenni. Több, mint 99%.
Valaki írta, h csak föl kell mászni a lakókocsi tetejére, és pihengetni. Így van. Meg ott van az a ház a közvetlen közelében, hátha észreveszi.
Amúgy jó volt a lakókocsis jelenet.
Egyértelmű, h a W-k előörsét nyírták csak ki, és majd jönnek a többiek.

Michonnék:
Mi az istent rohangáltak ott a házak között, össze-vissza. Miért nem húzták meg magukat csöndben? Mindig az van, h elbújnak egy házban, jön a horda, aztán valamelyik mégis észreveszi őket, mert zajt csapnak. Hát üldögéljenek kussolva egy napot is akár, ha kell. Nem, majd tüzet raknak, meg stb.
Aztán azon a kerítésen (ahol Michonne lábát rángatták) miért egyesével másztak át? Miért nem mennek vmi magaslatra? Tető pl?
Na, ezek az értelmetlenségek, és ezek vezetnek az értelmetlen halálokhoz. Gyűlölöm!!!

Daryl:
Mi az istent csinált? Tulajdonképpen elpazarolt egy csomó benzint.

Sasha (jaj, szegénynek csupa kisbetűvel kéne írni a nevét) dudálhatott volna.

A semmiből jövő zombik szinte már nem idegesítenek, annyira megszoktatták velem, h itt ez így megy. De az kicsit zavart, h Rick összezördült vkivel, megmondta, h ebben a világban mi a módi, és a hülye aki ellenkezett, rögtön megharaptatott. Ha ellenkezik, nem érti h mi van, halálnak halálával kell meglakolnia. Kissé elcsépelt.

Meg ez a sok lótás futás. Hová? Nem is értem (bár lehet csak hülye vagyok, v felületesen néztem).

Mindegy. Rengeteg baromsággal, egy legalább pörgős rész volt. Tetszett is meg nem is.

Kicsit az előző részhez:
Caroll roks!
Morgen must die!
Maggie, pls move your ass!

és végül:
Dawn: R.I.P.

soldierdsgn - 2015. 10. 29. 09:30

Valaki írta, hogy 8 részes az évad, vagy azt hiszi, az csak a mid-season, 16 részes lesz elviekben.

Szerintem jó a zsizsegés és a felrobbanó internet a készítőknek és a show-nak, főleg, hogy ilyenkor megindulnak a meme gyárak és miegymás, ami szintén csak ingyen reklám, nem beszélve, hogy sokan kiírják üzenőfalra, amire mások reagálnak elkezdődik egy kis fórum ezzel és ez több tízezres nagyságban. Beindulnak a
z alap fórumok is, kibeszélők, de csak a sima otthoni és haveri sörözős beszélgetések, társaságok és mindenki pörög rajta. Ez szerintem jó. Mindenkinek megvan a saját véleménye és ütközteti a másikéval, születnek teóriák és összeomlanak álmok! :)

ayren - 2015. 10. 29. 09:42

winnie
Oké, elfogadom, én nem értek a sorozatiparhoz, de azért azt még most is úgy gondolom, hogy nem mindegy egy sorozat jövője szempontjából, hogy hányan nézik (nyilván nem egy-egy epizód nézettsége ami számít), meg azt is, hogy minden reklám jó, akár az is, ami egy sorozatkészítői hibából származik. Lényeg, hogy téma legyen az aktuális epizód, ahogy most is.
Szóval, még ha el is számolták magukat a készítők, nem jönnek ki rosszul a dologból, megvan a reklámértéke a dolognak.

El Presidente - 2015. 10. 29. 11:07

Kedves Szerkesztők, nincs kedvetek valahol rejtve létrehozni egy posztot (hogy ne legyen spoilerezés), ahol lehetne szavazni Glenn sorsáról? :P Őszintén kíváncsi lennék az arányokra.

winnie - 2015. 10. 29. 12:37

El Presidente: megírom ma.

winnie - 2015. 10. 29. 12:39

ayren: szerintem értesz annyira, mint én vagy a többség, és persze igaz, de az írószobában kizártnak tartom, hogy az írókat ez hajtsa.

és reklámnak fel lehet fogni, de a twd-ről eddig is sokat beszéltek, de most először ennyire ellentmondásos fényben. szóval nem negatívan, nem pozitívan, hanem kritikus hangnemben, kitérve technikai dolgokra. és erről is akartam írni, de akkor megírom a posztot, meglátom, mi sül ki belőle.

winnie - 2015. 10. 29. 12:42

soldierdsgn: egy sorozatnak nem tesz jót, ha sokan azt mondják, hogy ócska valami vagy kiszállnak, ha a készítők meghúzzák a nyilvánvalót. ha megölték volna tisztán glennt, akkor lett volna robbanás, jókora, így viszont civakodás van. és hiába klasszikus mondás, hogy a negatív reklám is reklám, olyat is mondanak, hogy jó bornak nem kell cégér és egyéb közhelyek.

winnie - 2015. 10. 29. 12:47

a kulcs egyébként szerintem ott van, amit a legelején írtam, és utána más is írt. hogy alapból tudtam, hogy glenn meghalt. tudtam. és ha ezt így maradt volna, akkor imádnám a sztorit, amikor kiderül, hogy nem, és akkor még egy nagyot robbanna a net. viszont ezt a tudatot “megfertőzte” a sorozat körül kialakult rajongói réteg, amely elrontja a felfedezés örömét, és sokan már most nem fogják megélni azt, hogy “úúú, életben van!” – HA életben van.

és ez az, amire a készítőknek figyelnie kellett volna.

és mivel erre nem figyeltek, most lehet bármilyen a zsizsegés, ha ez megtörténik, akkor utána negatív visszhangja lesz egy egyébként olyan eseménynek, aminek pozitív visszhangja kellett volna, hogy legyen. tény és való, lesz visszhang, de ha megtörténik, akkor elég sok mindent fognak a készítők fejéhez vágni, és nem olyan anyázásokról lesz szó, mint amik történtek egy bármilyen sorozatbeli WTF-húzásnál, ezek az anyázások nem a sztori részére fognak hivatkozni, hanem a technikai részre, ami rég rossz.

az a gáz, hogy a twd önmagát vezette csapdába azzal, hogy kibeszélőműsort kerítettek neki, hogy interjúk vannak másnak a készítőkkel és a kulcsszereplőkkel, és ilyen környezetben nem tudták, hogy mit csináljanak, hogy ne rontsák el a nézői élményt, ezért nem csináltak első nekifutásra semmit, amivel kábé elspoilerezték magukat.

de persze meglátjuk, hogy mi lesz a végeredmény, de ha mindenki örülne a hangulat gerjesztésének, akkor sok sorozat próbálna élni hasonlóval, s nem véletlen, hogy így nem szoktak hangulatot gerjeszteni, arra más módszerek vannak.

(arról nem is beszélve, hogy ha a gerjesztés lenne a céljuk, akkor nem egy morgan-filler jönne az intenzív rész után. sőt, lehet, hogy még utána sem glenn jön, ha szánnak egy részt darylékre.)

winnie - 2015. 10. 29. 12:49

egyébként eszembe jutott a válasz a saját kérdésemre: akkor érdemes talán így kezelni a glenn szituációt, ha nem ölik meg, ha az a cél, hogy megmutatják, hogy nem halt meg, és még abban a részben megölik:)

ayren - 2015. 10. 29. 13:09

winnie
“…az írószobában kizártnak tartom, hogy az írókat ez hajtsa.”

Na ez most már teljesen ingoványos talaj nekem, mert nyilván fogalmam sincs, mennyi autonómiát kapnak egy sorozat írói (lehet ez is sorozatja válogatja), de én eddig úgy sejtettem, hogy nem túl sokat. Hogy valójában a fölöttük állók döntik el a csapásirányt, hogy merre haladjon a sztori, hogy kit írjanak ki stb. Szóval, hogy írókáimtól független lehet egy ilyen döntés. Vagy tévedek?

winnie - 2015. 10. 29. 13:58

ayren: sokadik évadnál és sikernél már lehet nagy autonómia, hiszen bízik benne a csatorna, de abban igazad van, hogy nagyon erős a nyomás felülről. viszont magában a szobában, a napi munka során ez nem érződik, csak akkor, ha elkészül az outline, a szkript, befutnak a dailyk, illetve megvan az első vágás. tehát amikor vége van egy munkafolyamati szakasznak, akkor jön mindig a csatorna reakciója note-ok formájában, amiket persze érdemes megfogadni. de ezek inkább csak korrekciókat indukálnak, nem pedig konkrét a kreatív folyamatba szólnak bele. tehát amíg főzik az alapanyagot, addig szabad az író.

persze az is igaz, hogy ezt is lehetett utólag úgy vágni utasításra, hogy ez legyen a végeredmény, minden csak rendelkezésre álló felvételek kérdése. a készítők említik is, hogy minden meg van konstruálva a jelenetben, tehát tudatosan csinálták, amit csináltk.

Snoopyzit30 - 2015. 10. 29. 14:19

Srácok! 265 komment? 100 körül feladtam :-P

jerrycomovie - 2015. 10. 29. 14:32

Yggdrasil:
Én sem olvasom a képregényt.
Egyszer valaki említette, hogy melyik részben történik valami fontos, azt letöltöttem és megnéztem a képkockákat. Ennyi.
A Jesus nevet más fórumozóktól vettem.
Szerintem simán belefér, hogy egy izmos, tökös magányos lovas begurul egy markolóval – ami ugye eléggé leamortizálja a zombikat – és reflexből, vagy egy percnyi gondolkodás után ledöngöli a zombikat.
Miért ne?
Jobb belépő nem is kellene egy karakternek és mennyi rajongója lenne rögtön?
Megmentette Glenn-t és tökös is, kegyetlen. Tökösebb, mint Daryl! Hát Kánaán lenne a szerep, az tuti.

Quantumleap - 2015. 10. 29. 16:22

winnie: Igen, én is erre tippelek. A néző kamuörömbe nyomása a cél, hogy aztán jöjjön a villámcsapás.
Ha szabad javasolnom, a szavazáson ne csak két választási lehetőség legyen (1.Meghalt, 2.Nem halt meg) hanem legalább 4: 3. Meghalt, de zombiként még láthatjuk, 4. Nem halt meg, de nem sokkal a visszatérése után bevégzi

gyerecske - 2015. 10. 29. 17:01

Daryl-el kezdhetnének már inkább valamit, dög unalom a pali az utóbbi részekben.
Glenn megmenekülését én is nagyon béna megoldással tudom csak elképzelni.

fireblade - 2015. 10. 29. 17:46

Hm..nem is tudom mikor láttam winnie-t ennyit írni egy TWD fórumba..azért ez jelzi a történet problémáit :)

_Peter - 2015. 10. 29. 19:14

Tomtaker – 2015. 10. 27. 22:15

“És igen, nyugodtan ki lehet röhögni, ha mégis túlélte. Ez csak az én véleményem, hogy azt hittem egyértelmű volt.”

Nem feltétlen azért röhöglek ki ha túléli. Bármi lehet. Szerintem túléli, szerinted meghalt. Én akárhogy nézem szerintem több dolog szól a Glenn él dolog mellett, mint ellene, ezeket kiveséztük a kukától kezdve, hogyan estek le, milyen szögben mutatták, direkt hasonló ruha, a készítők sunnyogása, Tyresse, Carol stb. Ha némán teleportáló ninja zombik vannak a sztori kedvéért, akkor simán lehet írni egy csodás megmenekülést is. Nem ez a lényeg. Hanem ez a korábbi mondatod nyitotta ki a bicskát:

“Akiknek ennyire nem egyértelműek a dolgok, hanem minden egyértelmű dologba belemagyaráznak ezt-azt, azok inkább ne is nézzék.”

Mintha csak a te verziód létezne amit látni véltél és ahogy te értelmezted. Hát elnézést vagyunk páran akik másképp látják, gondolják. Szerintem csak egy biztos: ha tényleg kaputt neki akkor egyik tábor azt mondja de gagyi lett a halála hogy magukat kergették csapdába, ha túléli mesésen a másik tábor azt mondja de gagyi lett a túlélése.

fireblade - 2015. 10. 29. 19:42

Szerintem az lenne a legnagyobb és legpiszokabb húzása a készítőknek, hogy nem adnának több magyarázatot..ennyi volt, amit láttunk :) semmi több info Glennről nem lenne…a többiek keresnék, Maggie mászkálna egy csomót..de nem találnának semmit..és nekünk se mutatnának több infót :)
Na..ez lenne a merész a készítőktől
Bármi más..
életben van/megnyiffant..sokaknak gagyi megoldás lesz :)

NoFearthewalkingdead - 2015. 10. 30. 00:17

Kaema is a b!tch. Ez lehetett volna az epizód címe. Szerintem Glennek annyi, bennem fel sem merült, h túlélte (tudom, attól h bennem nem merült fel, még a készítők másképp gondolhatták). Ugye ő mentette meg azt a csávót, miután megakarta ölni, hányszor is, 2x minimum. Ricknek meg felszakadt a sebe vagy mi? Ha para lett volna, szerintem ott helyben lecsapja bármijét :D

NoFearthewalkingdead - 2015. 10. 30. 00:30

Amúgy meg, ha most Glen túléli, ezentúl minden komolyabb szereplő halálnál, vagy eljátszák ezt a készítők, vagy csak mi nézők kezdünk el teóriákat gyártani, h “deee tuti nem halt meg” . Szerintem fel sem merült bennük (készítők), hogy mi kételkedünk a halálában. Az külön öröm, h előszedte az órát. Ezért is elég valószínű a búcsú (meg azért mert nagytotálban rágcsálták szét a zozók).

wolfie - 2015. 10. 30. 02:10

Javítsatok ki ha tévedek, de a Talking Dead című kibeszélő műsorba meg szokták hívni az elhullott (fő)szereplőket.. Vagy legalább megemlékeznek róluk.
Ez eddig nem történt meg tudtommal.
winnie, Te talán többet tudsz erről :)

winnie - 2015. 10. 30. 04:53

wolfie: így van, meg tele vannak halottinterjúkkal a másnapi tévés oldalak.

winnie - 2015. 10. 30. 04:54

fireblade:

“azért ez jelzi a történet problémáit :)”

ld. az első komment, már akkor mondtam, hogy erre saját posztot akarok szánni:)

winnie - 2015. 10. 30. 05:05

gyerekecske:

“Daryl-el kezdhetnének már inkább valamit, dög unalom a pali az utóbbi részekben.”

kábé minden karakter egy, max két sztorit kap félévadonként, többre nincs idő – a kisebbek még annyit sem. daryl eleve alig szerepelt, szóval nem nagyon lehet pro vagy kontra minősíteni. a következő részben sem fog, és utána nyilván jön a nagy daryl (+sasha+abraham) epizód, hogy következő alkalommal a 6. évad második felében kapjon nagyobb figyelmet.

Quantumleap - 2015. 10. 30. 07:07

No, hol az a szavazás? :)

soldierdsgn - 2015. 10. 30. 08:57

Én azt nem értem, az miért gagyi, hogy csapdába estek?
Ez megtörténhet bármikor, még a valóságban is, hogy egy olyan emberben bízol, aki szerinted járatosabb a hely ismeretében, de mégis elszúrja és ez lesz a “veszted”.
Főleg egy olyan ember, akinél nincs minden rendben pszichikailag és nem tud koncentrálni… Glen hibázott, mert ember és ez a szép az emberekben.
De ez attól még nem gagyi, meg az sem, hogy nem a helyeset cselekedték, és nem álltak neki a barikádot a lépcsőről lebontani vagy jobbra ugrani a kerítésnek.
Hasonló szituban lehet nekünk sem az a legelső mozzanatunk, hanem egyenesen előre, de amikor kiderül, hogy az sem jó út, akkor megtorpanunk egy kukán és lefagyunk… Valaki más meg máshogy cselekszik.
Ez is egy kicsit kanapéduma, hogy mit kellett volna tenniük.

tobi - 2015. 10. 30. 09:07

Jézusom mennyi komment!:D Ha már Jézus, akkor valaki nem tudja, hogy Jesusnak mennyi/van köze Deanne Monroehoz?

Benzin - 2015. 10. 30. 09:37

@soldierdsgn:
+1

_Peter - 2015. 10. 30. 10:20

soldierdsgn – 2015. 10. 30. 08:57

Nekem azért nem tetszett, mert Atlantában elhiszem hopp rosszkor rossz sikátorba fordulnak be. Itt az egész rész közben egy erdővel szegélyezett út és pár épület közt szaladgáltak összevissza. Értem az volt a téma Nicholas lefagy többször a rész közben és Glenn próbálta felrázni gondolkozzon már. De az egész úgy lett megcsinálva közben Glenn felejtett el gondolkozni. Ott álltak az út közepén a fák mellett, jönnek a zombik, Glenn tétovázik és kiabál Nicholas merre. Bementek a labirintusba az orruk előtt lévő erdő helyett.
És a rész direkt úgy kezdődött Rick mester félrehívta a Jedi lovagokat ha a padawanok lemaradnak sajnos ez van, ők ne halljanak meg miattuk. Ehhez képest Michonne és Glenn is mint rutinos 4525 XP szintű karakterek teljesen amatőr döntéseket hoztak és Glenn is az amatőrre hagyatkozott. Se tető, se csomagtartóban elbújni vagy más ötlet. Még a kis level 1 újoncokba szorult a legtöbb ész hagyják őket ott a boltban és kutyatápon kibekkelik, amíg a formában lévő játékosok elcsalják a zombikat. Helyette addig totojáztak míg megjött a menet. És akkor akartak elbicegni együtt, csajnak be kellett vállalni a csapatért. Szóval taktikai hibák sora. Oké csapdába akarták írni őket a készítők, de alaposabban is meg lehetett volna csinálni. Menekülés feszültsége helyett facepalm érzésem volt.

winnie - 2015. 10. 30. 10:49

_Peter: de ettől még hibázhatnak bármikor, plusz nyilván kimerültek, mint az állat, ami ugyancsak a hibaszázalékot növeli. mondjuk ezt ellensúlyozhatja az adrenalin.

de alapjába véve ez is olyan, mint a terelés, glenn megtalálta a megoldást. illetve talált egy megoldást. lehet, hogy nem a legjobbat, de talált megoldást – neki ez volt a fontos, utána már nem mérlegelte, hogy van-e jobb megoldás. más kérdés, hogy nem számított arra, hogy nicholas offolja magát.

elbújni bárhova el lehet, de egy zárt hely is szívás lehet. maradni is lehetett volna, de azért michonne-ékat eléggé szorítja az idő, hiszen vissza kell térniük alexandriába, ahol történt valami, bár nem tudják, hogy mi – ráadásul a többiek nem tudják, hogy hol vannak most.

fireblade - 2015. 10. 30. 12:29

winnieŰ:

nekem ezzel az érveléssel az a bajom, hogy régen rossz mikor meg kell magyarázni a szereplők, ilyen olyan döntéseit..
Mert ok, ha egy elágazáshoz érnek, és tök egyforma az út, elmennek pl balra, és ott a szívás vár rájuk..akkor ez ok, mert hát nyilván 50-50% ki merre ment volna..de az hogy sántán bénán nekiállok versenyt futni egy emberzabáló hordával..az nem reális döntés..ilyet semmilyen ember nem hoz semmilyen helyzetben..
A túlélési ösztön miatt sem..persze megint bele lehet megmagyarázni, hogy de ők így döntöttek..így jártak..persze igaz.
de ez már megint az hogy meg kell magyarázni :)
Ne kelljen..nem az a gond, ha rossz döntést hoznak..mert az benne van..hanem ha olyat amit senki nem hozna, adott szituban..senki milliárdból sem :)
és ez teszi hiteltelenné..

winnie - 2015. 10. 30. 13:07

fireblade: én nem magyarázok, csak adok egy magyarázatot, ami lehetséges. ami szóba jöhet, azt jó eséllyel választani fogja valaki ilyen-olyan okokból. azt, hogy ki választaná, sosem tudhatod. nem védem a döntést, nem mentegetem, de így döntöttek. viszont olyan, hogy hitelesség egy ember döntésében sincs. a döntésekben, tettekben, cselekedetekben mindig necces “hibát” keresni, hiszen az ember saját szemszögből teheti meg, holott, aki dönt, az egy teljesen más ember, totálisan más mindsettel

de nyilván ezt nem is kell magyarázni. mint ahogy az is tény, hogy ez arról szólt, hogy nem ők döntöttek, hanem olyan szituációt akartak nekik előidézni, hogy csapdába essenek. és elismerem, ha a szituáció nem betonbiztos, akkor merülnek fel a fenti gondolatok. de azért azt is észre kell venni, hogy mindez a kisebbségnél merül fel. és ha elég alacsony ez a százalék, akkor az író nem dolgozott rosszul.

egyébként szerintem a tévét még mindig aktuális médiumnak érdemes kezelni. és az írók is úgy kezelik. aki megnézi a jelenetet, annak nem lesz sok gondja, hiszen nem tudja visszatekerni, nem tudja elemezni a helyzetet, csak lát pár kapkodó snittet és kész.

_Peter - 2015. 10. 30. 13:30

“maradni is lehetett volna, de azért michonne-ékat eléggé szorítja az idő, hiszen vissza kell térniük alexandriába”

Látod ez is zavart. Michonne magyarázza hány perc előnyük lehet a csoszi-höri menet előtt. Erre eltotojázták az időt. A névtelen sérült csaj még mondta is hagyják ott őket, mert fontosabb a küldetés. Erre előadták a nem hagyunk hátra senkit szöveget, de azért a szolidaritás közben csak elpatkolt a nő mert elszórakozták az időt a helyzeti előny ellenére.

Persze bármiből lehet szívás, de azért mókás amikor a sztori kedvéért kell akkor a rutinos karakterek elfelejtenek már bemutatott megoldásokat. Zombi kence, csomagtartó, magas helyre mászni, erdőbe szaladni, bármi. Nehezemre esik elhinni Michonne aki hónapokat élt túl az erdőben a nyílt terep helyett az ismeretlen sikátorokban kacskaringózik. Hogy Glenn a saját túlélési ösztöne helyett a láthatóan zavart Nicholas-ra hallgat szorult szituban. De értem most céltalan szaladgálás kellett. :)
Apróságok ezek, de sok ilyen zavarja az élményt. Pl. ez is minden Sasha jelenetnél vártam mikor nyomja már a dudát, Abraham mikor lövöldöz hogy a zombik ne a távoli zajra figyeljenek.

Benzin - 2015. 10. 30. 13:43

_Peter

És ökölbeszorult gyomorral végig idegeskedsz minden epizódot, vagy azért van szünet ? :DD

_Peter - 2015. 10. 30. 14:58

Benzin – 2015. 10. 30. 13:43

Visszautalva korábbi évadokra én nem figyelem sasszemmel hol van gyanúsan szépen lenyírva a fű.

Viszont amikor a sztoriból kizökkent egy jelenet az zavar. Nem én keresem, hanem a képembe tolják: múltkor is őrült W barbárok lerohanják a kis falut lemészárolva minden szembejövőt kérdés nélkül, akkor kissé kizökkent két darabolás közben többen odaszólnak W-Carolnak milyen szép fogás Morgan a láncon.

Azért tudok aludni ezekkel együtt is. :)

Quantumleap - 2015. 10. 30. 20:27

Most eszembe jutott, amit egy másik fórumon olvastam. Valaki megjegyezte, hogy Darylnél a nyílpuska egy erőltetett karakterjegy, mert miért ragaszkodna hozzá az ember, ha egyszer vannak lőfegyverek, amik gyorsabbak és hatékonyabbak. Valamint, hogy az sem logikus, hogy mindig ujjatlan ingben nyomja, amikor az alkar az egyik legrizikósabb testrész zombitámadáskor.
Én személy szerint bármennyire is bírom Darylt, azért van valami a fenti dolgokban, mint logikai bukfencekben.

fireblade - 2015. 10. 30. 20:50

@Quantumleap:
hah, a logikai bukfencek százával vannak benne :)neked csak ez tűnt fel?:)
az egész történet minden eleme logikai bukfenc :)
nyíilpuska mellett szól a hangtalansága..és ennyi..lassú nehézkes, iszonyat pontatlan..nincs lőszer utánpótlás, hiába szedi újra össze, azért valamennyi csak törik, elveszik..és ha utánpótlást tud keresni,akkor más fegyvert is tudna..és ha már motorozik, mért nem hord bőrszerkót kevlár betétekkel..és az védne is..
mindig a legrozzantabb autókat találják meg..semmi masszív SUV, vagy komolyabb pick-up, vagy pl: bankos pénzszállító páncélautó, ha már akciózni mennek, az jó menedéknek is, csak komolyabb tartalék kaja, cucc kell bele :) vagy nagyobb munkagép? kombájn? komoly aratást lehetne vele csinálni :) és nem akadna el..
Nem használnak biciklit, pedig néha jól jöhetett volna..ha a zajra mennek a zombik, mért nem raktak be egy jó kis Metallica kazettát, vagy lemezt egy nagy hordozható magnóba, majd lelógatni egy nagy szakadékba..és csak nézni ahogy szépen lehullanak, és szétplaccsannak :) vagy egy hajóba rakni..és a tengernél, vagy bármilyen nagy tónál kikötni a partól 50m -re..
ez az egész zombis bénázás, abból indul ki, hogy főhőseink 2-ig nem tudnak néha elszámolni..ez biztosan valakinek drámai meg hiteles, én jókat röhögök néha rajta..

chulo - 2015. 10. 30. 21:43

_Peter – 2015. 10. 30. 13:30 – hasonlót írtam én is korábban valahol.
Rettenet idegesítő volt, hogy van 2 sérült, aki nem tud menni, és ahelyett hogy otthagyták volna őket bezárkózva versenyfutást csináltak, ráadásul úgy hogy a 2 hülye egymásra licitált ki akar jobban meghalni. Nem hiteles, pláne ilyen burokban élő emberek részéről – egy normális reakció az lett volna hogy ragaszkodik minden áron a biztonsághoz és az életéhez

Hannah - 2015. 10. 30. 22:59

Nem tudom, hogy mennyire jó a megfigyelésem, de az egyetlen hasonlóan felépített baljós esemény, ahol kételyek közé taszítottak minket, az Carl lelövése volt, és annak tudjuk, mi lett a vége… Szerintem itt is olyan módon fognak eljárni, de lehet, hogy tévedek. Nem sok olyan ember maradt már, akik arcán még mindig látszik a fájdalom ölés közben. Kár lenne, ha meghalna!

Quantumleap - 2015. 10. 31. 00:01

Ha már Carl, komolyan nem értem, hogy a készítők miért ragaszkodnak ahhoz, hogy 2-2,5 év telt el a járvány kitörése óta? Miért nem lehet rendesen 6 év, mint a valóságban? Abba nem gondoltak bele, hogy Carl külsejét tekintve ez hosszútávon röhejesen hiteltelen lesz? hiszen máris hat évet öregedett kettő alatt. A Lost készítői legalább időben kapcsoltak, és kiírták a szóban forgó gyerkőcöt az állandó szereplők közül.

Rubiusz - 2015. 10. 31. 03:51

fireblade – 2015. 10. 30. 20:50
Az autós részhez annyit, hogy valószínűleg azért, mert a Hyundai szponzorálja a sorozatot :)

gyerecske - 2015. 10. 31. 07:51

Quantumleap – 2015. 10. 30. 20:27

“Darylnél a nyílpuska egy erőltetett karakterjegy, mert miért ragaszkodna hozzá az ember, ha egyszer vannak “lőfegyverek, amik gyorsabbak és hatékonyabbak. ”
Azért azt ne felejtsük el , hogy a nyílpuska picit halkabban működik, mint a lőfegyver, ami itt ugye elég fontos szempont.

Bamer - 2015. 10. 31. 09:54

Quantumleap Carl az első évadban 12 éves. Chandler Riggs akkor 11 évesen játszotta ezt a szerepet ergo most 16 éves míg a sorozatbeli karaktere 14 felett van már jóval (inkább mondanám 15nek), mert 14 a 4. évadban volt. Szóval a max. korkülömbség a karakter és a színész között más fél év. Szerintem ez teljesen elfogadható, és a késöbbiekben is meg fogják oldani ezt a kérdést. :)

fireblade - 2015. 10. 31. 10:05

@gyerecske:

nyílpuska mellett szól a hangtalansága..és ennyi..lassú nehézkes, iszonyat pontatlan..nincs lőszer utánpótlás, hiába szedi újra össze, azért valamennyi csak törik, elveszik..és ha utánpótlást tud keresni,akkor más fegyvert is tudna ami hasonlóan csendes, és jobb :)
de nem tagadom, nagyon menő :)

Masterfun - 2015. 10. 31. 11:47

Én nem olvasom a képregényt,de eleve ügy ülök neki nézni a TWD-t,hogy ez egy képregény adaptáció.Ezért is nem zavarnak a logikai bukfencek,a miért csinálta ezt meg azt.Valahogy nehéz helyzetbe kell hozni őket,porblémákat kell generálni.Nyilván már évadokkal ezelőt belehetet volna fejezni a sorit,hogy mittomén elmennek egy hajóra.De akkor mit néznénk? :)
A másik pedig,nem akarok személyeskedni,de azok az emberkék akik minden héten eljönnek a föld alá húzni a sorozatot,ellehtne gondolkodni azon,hogy ők még nagyobb marhaságot csinálnak mint a sorozatban a karaketrek.Hogy is van az,hogy ez már a 6.évad,aztán minden hétfőn megvan jól nézve a TWD,meg tükön ülve várjátok a heti posztot róla,hisz ott vannak a kommentek az első 50-ben! :)

winnie - 2015. 10. 31. 11:53

Masterfun: attól, hogy képregény, sőt, éppen azért, még bőven lehet mentes a logikai bukfencektől – ezzel a hozzáállással alapjába véve lenézed a műfajt:) de viccen kívül, attól, hogy valaki valamit szóvá tesz, még nem biztos, hogy neki van igaza és nem az íróknak, ő is épp ugyanúgy tévedhet.

amazemez - 2015. 10. 31. 18:53

Tudjátok mi a legnagyobb hülyeség a walking deadben???

Mikor Michone úgy mászkált, hogy láncon vitt két zombit maga körül nem támadták meg a walkerek. Miért??? Mert a közelében volt zombiknak? Hát te amikor sok zombi jön az emberre akkoris közelében van a zombiknak, csak ugye nincsenek láncon. Ha valaki erre értelmes magyarázatot tud adni, hogy simán miért támadnak ha sok zombi közt állunk és akkor miért nem ha láncon vezetünk egyet sok zombi közt, azt meghívom egy sörre.

Dani - 2015. 10. 31. 19:26

amazemez a sör mellett megbeszélhetnénk :D viccet félre téve más módon vannak a közelében a zombik a két esetben. Az egyiknél ugye közéjük olvad, a “megszelidített’ zombik elfedik a szagát. Míg ha egy csapat zombi kíszúrt mert nem rothadsz, akkor gáz van. Onnantól kezdve hiába van ott a többi zombi, hogy elfedje a szagod, ha egyszer már érezték rajtad, hogy nem vagy közülük való. Legalábbis szerintem ez így van :D

amazemez - 2015. 10. 31. 20:37

El akarom kezdeni a képregényt! Magyarból meddig van, illetve honnantol van már csak angolul? Meg mi ez a kötet meg füzet? Valaki elmagyarázza? Köszi előre is!

winnie - 2015. 10. 31. 20:43

“Tudjátok mi a legnagyobb hülyeség a walking deadben???”

jézusom, ez komoly? felfogtad, hogy mit kérdezel?:) erre kérsz értelmes magyarázatot, nem a zombik létezésére?

éppen az a lényeg, hogy semmit nem tudsz a zombikról, és a sorozatból ismered meg a szabályokat, a “működésüket”.

“Miért??? Mert a közelében volt zombiknak? ”

valószínűleg azért. mint láttad, működött. innentől kezdve a te feladatod, hogy megfejtsd. a való életben is láthatsz sok dolgot, amire nem tudod a magyarázatot. mondhatod arra, hogy hülyeség, ha a bűvész előhúz a cilinderből egy nyulat. vagy megfejtheted logikai úton. az is hülyeség, hogy vannak hímnős állatok. mekkora marhaság már, nem?

fireblade - 2015. 10. 31. 20:54

@amazemez:

hehe, ez a legnagyobb hülyeség?? ezjó :) és nem az pl, hogy befalnak 7-8kg nyers húst..és azzal mi lesz utána? mert ha nem emésztenek, akkor megtelnek hamar :) és ha ürítenek, akkor van emésztés? tele a környék zombik@kával? :)
szóval nagyon irigyellek, hogy neked ez a legnagyobb hülyeség benne :):)

amazemez - 2015. 10. 31. 23:00

Miért? Zombik akár még egyszer lehetnek is. Egyébként egy olyan világban ahol a zombik ugymond léteznek ott szerintem a zombi alapbol nem hülyeség, de amit írtam vagy hogy pl a felettem író írt, hogy a nyers hússal amit megesznek mi lesz ebbe tényleg bele lehet kötni, de nyilván ha a zombikrol szol valami akkor az ember nem köt bele… Star Warsban is van ezer hülyeség de nem abba köt bele az ember, hogy nincsenek is jedik, hisz ott ez elfogadott. Attól még hogy láncon visz zombikat az ember szagát ugyan ugy érezhetnék és nagy különbség nincs hisz ugyanugy körülötte vannak a zombik.

winnie - 2015. 11. 01. 06:32

“Miért? Zombik akár még egyszer lehetnek is. ”

persze. lehetnek. de abban biztos lehetsz, hogy nem úgy fognak “működni” (agyevés, agyba szúrás, anatómia, miegymás), ahogy pár filmes kitalálta. amit látsz a vásznon vagy tévében, az emberi fantázia. ha lesz ilyen a valóságban, akkor az nem a filmek alapján fog keletkezni.

“ember szagát ugyan ugy érezhetnék ”

igen. érezHETnék. ebben igazad van. a logika lehet, hogy ezt mondja. de mint láttad: nem érzik. lehet, hogy meglepő, ez nem hülyeség, hiszen ez történt. a te dolgod azt, hogy ezt a jellemzőt hozzáadd a “működésükhöz”, és esetleg megfejtsd, hogy miért nem érzik.

ombre - 2015. 11. 01. 13:23

Rick meg fog menekülni,mert a záróképben,amikor felülről mutatják a szituációt,a fák mellett van egy piros fedeles ház…szerintem majd oda megy be a csóka…

fireblade - 2015. 11. 01. 13:27

@ombre:

mért kellene otthagynia a lakóautót? elfekszik a tetején (mint régebben) és megvárja míg elsétálnak :)
Rick a kézmegvágás miatt van veszélyben (elméletileg)de az max arra lesz jó, hogy ájultan heverésszen valami gyulladás miatt, és fellángolhasson a “ki a főnök”? c. össznépi játék :)

ombre - 2015. 11. 01. 13:39

fireblade – 2015. 11. 01. 13:27 :

ez egy horda,ami felboríthatja a lakóótót…

amazemez - 2015. 11. 01. 18:03

Akkor most hogy íg ytudjuk, hogy valami oknál fogva ha láncon visznek walkert a többi walker nem támad, mi a francért nem közlekednek mindenhol mindig úgy?

winnie - 2015. 11. 01. 18:04

“mi a francért nem közlekednek mindenhol mindig úgy?”

1. nincs a kéznél lánc?
2. ők nem nézik a sorozatot?
3. honnan tudod, hogy egy csomóan nem közelekednek úgy?

chulo - 2015. 11. 01. 19:19

amazemez – 2015. 11. 01. 18:03
nem maradtál le egy pár évet ezzel a kérdéssel? :D

urbai - 2015. 11. 01. 20:04

ha Glenn ezt túléli,akkor végképp nem hiszem hogy a sorozat igaz történeteken alapul.

Bamer - 2015. 11. 01. 21:51

Ja, nekem már az is furcsa volt, hogy zombiapokalipszis meg minden, de ha Glenn tényleg túl éli, akkor akárki akármit mond, tutira csak fikció az egész!:D

Shreddedcnt - 2015. 11. 01. 23:38

Ha télleg kinyírták ezzel Glennt és így akkor maximum respect ezért a tökös húzásért, már nagyon vártam valami ilyesmit a sok dráma és barátok közt szinvonal után.

Ha nem halt meg akkor kasza , mert azér kéremszépen nem 1 tündérmesében vagyunk ahol a jó mindíg győz X_X

karit - 2015. 11. 02. 00:29

Eddig a sztori első felét mutatták csak meg, én megvárom a másikat is a hurrogáshoz. Miért kellene eleve kizárni, hogy lehet valami gagyi-mentes, hihető megoldásuk a megmentéséhez? Már ha…

Ha pedig ennyi volt Glennek, akkor vajon mennyivel lett volna tökösebb, ha a végén megmutatják a kivájt hasüregét is?

Egyébként – no offence! – szerintem az írók minősítése ott necces, hogy a fórumokon a nézők talán 1-2 %-a foglal állást, a 98% meg kapott egy gyomorba markoló eseményt, ami kísérti egy darabig, még jobban várja a folytatást, és ez a produkciónak jó.

Az 1-2% egy része is alighanem ugyanígy tett volna, ha nem olvassa azt, amit, illetve nem tekeri aztán húszszor vissza, hogy ‘hmm, tényleg’… Én megtettem, rácsodálkoztam, hogy ‘tényleg’, és örülök, hogy téma lett, és lehet MÉG aggódni az egyik főszereplőért, hátha.

winnie - 2015. 11. 02. 05:46

karit: indulj ki abból, hogy pár résszel ezelőtt ugyanezt eljátszották már. glenn, zombik, nem mutatjuk mi történt, reklámszünet – jé, nem halt meg. most az utolsó lépés még hiányzik.

biztos, hogy az az egészséges, hogy az emberek ahelyett, hogy szomorkodnának, azt hajtogatják, hogy ha nem halt meg, akkor kiszállnak? még akkor is, ha csak a szájuk nagy?

“a 98% meg kapott egy gyomorba markoló eseményt, ami kísérti egy darabig, még jobban várja a folytatást”

és aztán átverve érzik magukat, amikor kiderül, hogy manipulálták és hülyének nézték őket. amikor egy sorozat eljut oda, hogy csak így tud drámát kreálni, az rég rossz. ahogy megy előre a twd, egyre több a megölhetetlen karakter, és most lehetett volna azt megmutatni, hogy ez nem igaz.

(a 98% pedig közel sem annyi, ha azt nézzük, mennyien nézik a talking dead-et, amiben most először nem volt benne a halott, és nem kapott megemlékezést. ez azért a nézőknek is feltűnt.)

“örülök, hogy téma lett, és lehet MÉG aggódni az egyik főszereplőért, hátha.”

de hisz épp ez az. eddig mindig lehetett aggódni, meg minden, most először vannak ilyen reakciók, amikor sokan átlátnak a bullshiten, és ez az, ami szomorú. más az, ha azt mutatják, hogy meghalt és utána kinyusziiznak belőle, és más az, ha azt mutatják, hogy “nem tudjuk, hogy él-e vagy hal”. utóbbinál lehet aggódni.

“ajon mennyivel lett volna tökösebb, ha a végén megmutatják a kivájt hasüregét is?”

semmi tökös nem lett volna, egyszerűen csak az ember akkor nem kezdett volna el a sorozat technikai dolgain (meg merik ölni?) gondolkodni, hanem a történettel foglalkozott volna. így viszont az íráson agyal, ami hatalmas hiba.

Nyssa - 2015. 11. 02. 18:44

Eddig nekem bejön ez az èvad.
Én is úgy érzem Glenn nem halt meg, és fájna is ha ilyen halált írnának neki. Távol mindenkitől, ennél jobbat érdemel.
Különben nem értem miert nem kenték magukra a walkerek vérét mint korábban h szépen elmasirozhassanak. …
Rick nagyon dúrva volt, egyre jobban bírom a karakterét:)

jerrycomovie - 2015. 11. 04. 14:12

Na mivel Glenn jelenetét többféleképpen is lehetett értelmezni és ennek megfelelően legalább kétszer annyi reakciót válthat ki a nézőkből a további sorsa, szerintem a készítők elérték a céljukat.
Bármi volt is az, – itt az oldalon biztosan senki nem állíthatja, hogy tudja, bár szarrá lehet okoskodni magunkat – egy sorozatnál fontos, hogy téma legyen.
A The Walking Dead meg most eléggé téma.
Égnek a fórumok.

G. - 2015. 11. 26. 12:06

Bocs, ez kikívánkozik ((ebből a részből) SPOILERES):
A “Glenn és Idióta a zsákutcában” jelenetben ott volt a rohadt létra nekik balra a falnál, miért nem használták? Esetleg tőlük jobbra a kerítést a bozót előtt? (Nem mögöttük, jobbra) MIÉRT?!
Ezért van nálam kaszahatáron a TWD. El akarja velem hitetni a sorozat, hogy sokat látott és nagyon nem hülye embereket nézek, de (túl) sokszor annyi eszük van, mint a zombiknak. Ezzel komolyan fel tudnak b@szni.
Ok, ennyi lett volna, most pár részig megint jó vagyok. :D
G.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz