login |

Julie Plec és a gyűlölködők

2015. 10. 27. 14:57 - Írta: dzsiaj

25 hozzászólás | kategória: elmélkedés,

Julie Plec, a The Vampire Diaries és a The Originals főnökasszonya a minap a Cosmopolitan magazinnak írt egy szösszenetet (a találatot köszi DarkEagle-nek) az őt ért “támadások” okán. Az apropót az adja, hogy Nina Dobrev, a TVD főszereplője szerződése lejártával dobbantott a sorozatból, és úgy tűnik, hogy ezt a gyűlölködők a showrunner-ön verik le.

“You’re fat.” “No one will ever love you.” They renamed me Julie “Plague” and pasted my head onto the body of the Hulk, tweeting what a disgusting creature I must be.

julie2

Julie Plec úgy döntött hogy a helyes megoldás ebben az esetben az, ha ő is pont úgy viszonyul az utálókhoz, ahogy ők hozzá:

I realized that I get pleasure when I’m told “don’t listen to the haters, they’re losers in their moms’ basements.” I imagine these “losers” and feel better about myself. Their insults hurt less if I label them “pathetic.” I diminish their value in order to protect mine. I noticed that I’m quick to make a joke at someone else’s expense.

Persze, a személyét ért támadásokat mindenki úgy dolgozza fel, ahogy akarja. Ha szerinte mindenki egy “lúzer anyuci alagsorában”, aki rosszakat mer írni róla, az az ő dolga. De egy pillanatra lépjünk túl ezen.

A The Vampire Diaries a CW legnagyobb sikere.

Volt.

Egy 7. évadában járó sorozattól persze nem feltétlenül kell elvárni, hogy továbbra is csatornája zászlóshajója legyen. Az azonban beszédes, hogy nem csupán a nézettség csökkent évadról évadra (ez kvázi természetes is, de nem feltétlenül törvényszerű), de a sorozat általános megítélése is egyre rosszabb lett, a rajongók elégedetlensége pedig egyre nőtt. Ezeket is számításba véve egyáltalán nem meglepő Nina Dobrev húzása, miszerint minél hamarabb pattanni kívánt a süllyedő hajóról, és a sorozat jelenlegi nézettségére pillantást vetve nem feltétlenül hozott rossz döntést.

Ez pedig felveti a kérdést: tényleg Julie Plec az áldozat ebben a történetben, aki semmiről sem tehet? Az érem egyik oldalát nézve egy sikeres íróról/producerről van szó, aki 4. sorozatát fogja tető alá hozni a CW-n, hogy is érhetné őt vád?

Másfelől viszont ott a tény, hogy a The Vampire Diaries az első évados premier óta 18-49-es nézői 3/4-ét elvesztette, a The Originals csak az első szezon első feléig tudott “eredeti” maradni, azóta kaszaszintre került, a The Tomorrow People pedig  már meg sem élte a 2. szezont (itt az igazsághoz hozzátartozik, hogy Phil Klemmer volt a showrunner, de a 3 főszereplő szerelmi vívódása Plec legrosszabb pillanatait idézte).

Szóval kinek van igaza? A rajongó/gyűlölködőknek, vagy Julie Plec-nek, aki valóban unortodox módon üzen vissza mindenkinek, aki átkot szór rá?

25 hozzászólás Ne habozz!

Iceman - 2015. 10. 27. 15:09

Nyilván ezek 13 évesektől jövő csúfolódások amikkel nem is kell foglalkozni viszont szerintem igenis rányomja a bélyegét a kinézete a sorozataira. Mindenhol kényszeredett szerelmi háromszögeket csinál ahol két 10/10-es pasi akarja az áhított nőt. A saját beteljesületlen fantáziáit éli ki. Nem tudom milyen most a TVD de az Originals(amihez kevesebb köze van) az indulása óta komolyabb. Persze megvannak ugyanúgy a hibái bőven, de ezt még tudom élvezni ellenben Stefanék vergődésével.

Desmond Wallace - 2015. 10. 27. 15:13

A TVD esetében nagyon látványos minőségcsökkentést eredményezett Kevin Williamson kiválása.
Plec szerelmi háromszög mániája nem volt jó hatással a történetre. Julie Plec inkább a szerencséjének köszönheti a sikereit, mint a tehetségének.

(Persze Williamson bácsi meg csinált a TVD után egy gyenge Gyilkos hajszát…)

Desmond Wallace - 2015. 10. 27. 15:14

“minőségcsökkentést”

Minőségcsökkenés akart az lenni.:)

Deny - 2015. 10. 27. 15:19

Hm, érdekes párhuzamokat vélek felfedezni Shonda Rhimesszal. Mindkettő meghatározó alak a csatornájuknál. Rhimes-t is szeretik utálni, sokan “halálos fenyegetéseket” is küldtek neki a legutóbbi húzása miatt. Őt is gyakran érik vádak, hogy a saját vágyait éli ki, a rajongók szerint pl. Bailey azért szent és sérthetetlen a GA-ban, mert Shonda megtestesítője.

pöttyösbögre - 2015. 10. 27. 15:27

Senkinek és mindenkinek. Azért showrunnerként nem feltétlenül szerencsés nekimenni azoknak a rétegeknek, akiket még érdekel annyira a sorozata, hogy egyáltalán veszik a fáradságot a gyűlölködésre. Persze, csúnya és nem intełligens dolog a kinézetén élcelődni, de egy felnőtt szakembernek legyen már annyi integritása, hogy nem megy le ugyanerre a szintre.

dzsiaj - 2015. 10. 27. 15:36

“Nyilván ezek 13 évesektől jövő csúfolódások amikkel nem is kell foglalkozni”

A csúfolódás nem csak a tinik sajátja, sőt. Nézegetem különböző közösségi oldalak/fórumok hozzászólásait, és az a tapasztalatom, hogy meglett, 40-50 éves férfiak és nők sokkal arcpirítóbbak és bunkóbbak tudnak lenni bárkinél. Sajnos tény és való, hogy a netes anonimitás- amire Plec is hivatkozik- kiváló takaró azok számára, akiknek a való életben nincs lehetőségük/merszük elmondani a véleményüket, ezért az örömüket/csalódásukat hatványozottabban élik meg a világhálón.

Azt, hogy nem kell vele foglalkozni, könnyű mondani, de valószínűleg nem lehet kellemes érzés, mikor záporoznak rád a negatív, sértő megjegyzések, te meg még kínozod is magad azzal, hogy olvasod őket. Lám, Plec sem tudta helyén kezelni a dolgot. Hiába kulturált a cikk hangneme, a végső üzenet -szerintem- egyértelmű: nem én vagyok a béna, hanem ti.

Tak! - 2015. 10. 27. 15:49

A TVD esetében nem egy általános minőségcsökkenésről beszélünk, egy élvezhető sorozat kb 2-3 évad után nézhetetlen és élvezhetetlenül unalmas lett. A Szulejmán izgalmasabb, PLL szint.

DarkEagle - 2015. 10. 27. 15:58

dzsiaj jól mondja. Oké hogy szarul esik az embernek ha elhordják kb mindennek pláne ha ezt neten teszik. De azért ne mondja már nekem senki hogy muszáj neki kommenteket elolvasni. A nézettségből úgyis le tudja szűrni hogy mit gondolnak a nézői. És hát abból látszik hogy valami nagyon nem kóser és ez nem csak azért történt mert Nina lelépett. Már előtte is csökkent szépen a sori. Csak hát ugye ahogy fentebb írták nem akar változtatni bármilyen új gonoszt hoz be a végeredmény mindig ugyan az. A valóságban nem sikerül neki így a történetben éli ki a vágyait. Semmi bajom a túlsúlyos nőkkel meg úgy senkivel se de azért ha érvényesülni akarnak és szeretnék hogy komolyan vegyék őket akkor ne ovis színvonalon írjanak történetet. Sok nagy író mint pl J.J. Abrams vagy Joss Whedon pl akik tiniknek szóló sorozatokat is gyártottak anno vagy legalábbis fiatalabb korosztálynak ugyan úgy használták nem egyszer nem kétszer a szerelmi 3-szöget de ott nem ment a történet rovására és mai napig örömmel emlékeznek a nézők a legtöbb sorozatukra. Ez az amit Julie Plec nem fog elérni soha. És nem azért mert nő és vagy mert túlsúlyos hanem mert tehetségtelen, sőt nem is tehetségtelen hisz az alap koncepciói azért jók csak a kivitelezés szar.

Jól példázza ezt a TO. Való igaz elég csúnyán megzuhant a nézettség ott is de sokkal élvezhetőbb a történet mert felnőttesebb és nem ripacsok gyülekezete alkotja a bandát. ÉS a szerelmi szálak is hihetőbbek.

Oldern - 2015. 10. 27. 16:11

Yo! Megmondom, hogy kinek van igaza!

Annak, aki a minőségi csökkenés ellenére sem hozza fel Julie Plec külsejét, mert mégis mi a fene köze lenne ennek az írás minőségéhez.

De komolyan.
Lehet itt kritizálni a sorozatot (én is megtettem, többször, ment is a kasza szépen) – de abban a pillanatban, hogy átléped a határt, és inzultálni kezded a showrunner személyét, ott a jogaid elfogynak.

Neoprimitiv - 2015. 10. 27. 16:23

Oldernnél a pont. Én is neveztem már egykori kedvenc sorozatom ex-showrunnerét tehetségtelen hülyének, de ennek semmi köze nem volt a személyes adottságaihoz. Ha egy sorozat tényleg romlik minőségileg, akkor bőven van muníció a készítők ízekre szedéséhez személyeskedés nélkül is.

Plec reakciója egyébként távolról sem egyedi. Kurt Sutter legendás a nézőkkel folytatott twitter háborúiról, de Hart Hanson (Bones) vagy a Marlowe-Miller páros (Castle) is halálosan meg tudott sértődni, ha valamilyen, általuk zseniálisnak tartott fordulatot a nézők nem restelltek baromságnak minősíteni.

Neoprimitiv - 2015. 10. 27. 16:28

Bocs, még valami: a számomra két erősen eltérő kategória, ha egy szakmai portálon vagy blogon egy kritikában leírom, hogy nem értem, XY hogyan gondolhatta ezt a minősíthetetlen izét komolyan, illetve ha twitteren vagy facebookon közvetlenül neki szólóan elkezdem pocskondiázni. Az utóbbi olyan, mint ha az utcán mennék oda valakihez ordítozni vele.

juhaszvik - 2015. 10. 27. 16:56

Én nem vagyok nagy angolos, de amikor azt mondja, hogy “don’t listen to the haters”, akkor azt ignorálja, hogy ő kövér, vagy azt, hogy már nem jók a sorozatai?

természetesen taplóság más külsején gúnyolódni, hiszen mindenkinek szíve-joga annyit tenni a külsejéért/egészségéért amennyit akar vagy tud. ellenben a világ már csak ilyen, ha nagy közönségből merítesz, akkor lesznek szélsőséges megnyilvánulások is. csak éppen nem biztos, hogy ezt arra kellene felhasználni, hogy a jogos kritikákat is lesöpörjük vele. van erre valami tanmese, de nem jut eszembe.

DVM - 2015. 10. 27. 17:04

Szerintem kevered a szezont.

Aki olyanokkal trollkodik, hogy “te kövér XY, senki nem fog szeretni”, annak így kell visszavágni. Ez nem szakmai kritika.

A szakmai kritikát valószínűleg ő is máshogy kezeli.

Neoprimitiv - 2015. 10. 27. 17:22

DVM:

a helyzet az, hogy ez a következőképpen szokott kinézni:

Helyzet: Jancsi és Juliska, a szerelmespár egy ordítóan bornírt csavar következében szakítanak.

Komment 1: Hogy tehetted ezt, te hülye p*csa, ők egymásnak vannak teremtve, dögölj meg, soha bele se nézek többé a sorozatodba, stb.

Komment 2: Az utolsó rész fordulata több sebből vérzik, mert (négy oldalnyi elemzés a történet ementáli sajthoz hasonló felépítéséről).

Showrunner: A nézők hisztisek, mert nem az történik, amit szeretnének. Különben is ez a show sok száz keményen dolgozó ember munkájának az eredménye, nem ezt érdemlik.

dzsiaj - 2015. 10. 27. 17:34

“Aki olyanokkal trollkodik, hogy “te kövér XY, senki nem fog szeretni”, annak így kell visszavágni. Ez nem szakmai kritika.”

Maximálisan igazad van. És mégis: akik ilyeneket írogatnak, nem önmagában azzal van bajuk, hogy milyen Julie Plec testalkata, hanem hogy a sorozatuk már nem olyan, amilyen. A kulturált kommentelő, ahogy fentebb Neoprimitiv példái is mutatják, a szakmaiságot fogja kritizálni.
A nem kulturált (és akkor tényleg nagyon finom voltam), akinek ehhez nincs elég esze, vagy csak szimplán teljesen eldurrant az agya egy olyan fordulaton, ami neki nem tetszett, nekilát személyeskedni, ott próbál ütni, ahol úgy gondolja, hogy a legjobban fáj. Ergo a “szakmai” kritikáját személyes sértésbe csomagolja.

jessm - 2015. 10. 27. 17:35

Ilyenek mindg vannak és lesznek, általában az ilyen “kritikák ” fokozódnak , amikor van támadási alap vagyis rossz a sorozat minősége vagy egy rossz húzás során.
A foci meccsen /tenisz meccsen stb. is ordítanak az emberek mindenfélét , ha egy játékos olyan dolgot teszvagy ha biró rossz föntést hoz, minimum kifütyülik, ilyenkor a elgrosszabb amit a sportolló tehet, ha vissza mutat a kzönsgének, , akkor szokott vérszemet kapni a tömeg.

Szóval a kövér vagy stb.,dolog egyszerűen nem kell foglalkozni, ha pedig valaki építő jellegű kritikát ír ,akkor azt meg kell fontolni ,hogy mennyi benne az igazság, még akkor is ha rosszul esik.

Lehet én naiv vagyok, de szerintem nem a kövérségéhez van köze szerelmi háromszögezéshez, csak sok sorozatban meglépik és twilight hullámban kezdösött a sorozat plusz az alapanyagban is van háromszög..

Jesustomer - 2015. 10. 27. 18:06

Egyre jobban gyűlölöm ezt a nőt és hát lássuk be ez a szerelmi háromszög az ő testkép zavara miatt lett.
Sajnos ez a nő (majdnem mindegyik kövér aki kb írónak tartja magát ugyanezt játsza el pl.: szürke ötven arnyalata) is súlyosan romantikus alkat és nem bírja elengedni ezt a vonalat, mint a barátok közt bár ott több az értelem mint a tvd-ben (sose hittem volna h ilyet írok…) mindenki mindenkivel összejön 1-2 vagy több menetre, damon összejön elenával, caroline-al, rebeka-val, stb stb és ugyanezek stefan-nal és matt-tel. Ugyanez van most az új évadban, stefan együtt van caroline-nal, közben a régi csaját siratja akiről eddig nem is tudtunk, új fajt hozott letre,hogy stefan karaktere még romantikusabb legydn, közben Damon elenat siratja aki ugye sose tér vissza.
Tudom tudom dráma sorozat, dráma csatornán de azért nem nyáltengerben kell, hogy usszunk mert Plec itt éli ki a vágyait. A cw főnöke is szólhatna neki hogy ha nem akarja elveszteni a sorozatát akkor irjon jobban és ne romantikázzon mert ez már irritálóan sok.. bírom a sorozatot és most kicsit azért jobb de most minél jobban hajlok arra h ne nézzem többet. Bár szerintem ez az utolsó évad lesz márha nem Plec a sorozat főnöke vagy nője. És szerintem tényleg kövér aki nem foglalkozik magával és önelégült királynak tartja magát a sorozatai miatt. Hát pedig lófütty se!

juhaszvik - 2015. 10. 27. 18:27

ha már háromszögek: nálam a YA történetekben ott a választóvonal, hogy most egy szerelmi sokszögről szól, ami mögé betettek valami tematikát, vagy van egy erős felütésünk/sztorink/világunk és ebben egyébként fiatalok a főszereplők, akik egymásba gabalyodnak. mint férfi ember (ősállat, váúúú), nekem az utóbbi jön be. nem vagyok ellene a romantikának, de a 3+ személyes “szeretlektégedutállakmégisszeretlek” stb. vergődés nem romantikus, csak szimplán fárasztó, főleg, ha már a sokadik kört futja.
persze emiatt még nem fogok személyeskedni, sem bunkón irreleváns dolgokra rávilágítani. illetve azt is érdemes figyelembe venni, hogy a TVD sztorija egy regénysorozat feldolgozása (nem Plec találta ki az adott háromszöget).

Jesustomer - 2015. 10. 27. 18:39

Juhaszvik: hál istennek mert a regénysorozat még olvasható bár az is bőrlehúzás a 10 kötetnél.

mse - 2015. 10. 27. 20:37

Szerintem teljesen alap, hogy aki ilyen üzenetekkel bombáz valakit, akit nem ismer, az egy alagsoros tini vagy lúzer. Jobb esetben azokra célzott csak Plec. Az egy másik kérdés, hogy az ő és a sorozat általános megítélése vertikálisan zuhanó pályán halad, erre vonatkozólag nyilván meg lehet a rajongók véleménye, és amennyiben ezt emberi körülmények között képesek leírni Plec-nek is, ő jobban teszi, ha nem festi át ezt a képet a saját tetszésére.

DVM - 2015. 10. 27. 22:28

dzsiaj: de a poszt a trollokról, és nem az MTA levelező tagjainak szakmai leveleiről szól.:)

Ennn - 2015. 10. 28. 01:43

Trollok mindenhol vannak.
Igenis ignorálni kell őket. Ha valaki olyan pozícióban van mint ő, ez alap.
Minden nap találkozok én is trollokkal.
Annyira sem méltatom őket, hogy lesz…jam.
Annyira sem.
A stlus maga az ember.
Ha valaki közönségesen személyeskedik a világhálón, mert nem tetszik neki egy adott fejlemény… nos… az a történet a kommentelőről szól inkább, és a legkevésbé sem arrol, hogy az a nő mennyire van elhízva.

dzsiaj - 2015. 10. 28. 06:43

DVM: Is. Meg egy kis lamentálás is, amihez Plec cikke jó apropót szolgáltatott :)

JKJ - 2015. 10. 28. 08:40

Az Internet előtt is küldték a leveleket a nézők a készítőknek. Mégsem írtak vissza nekik. Legfeljebb a dícsérőknek. A reagálással ad létjogosultságot az trolloknak. Komolyan nem értem hogy van ilyenre ideje egy felnőtt embernek, aki nem munkanélküli.

blink - 2015. 10. 29. 14:22

Mikor azt mondjátok hogy mennyire rosszul reagál Plec a sértésekre meg az ellene irányuló utálatra akkor eltűnődöm hogy elolvastátok-e a teljes cikket.Mert amit itt bemásoltak az nem a teljes.A végén elmondja hogy rájött a hibáira és próbál javulni,megbocsájtani az utálóknak.

“I decided to shift the way I looked at the world — to eye everyone (even the most vicious haters) through a prism of compassion, kindness, and understanding. Is the “loser in the basement” just angry because she has no one to talk to about how alienated and bored she is in this frustrating world? Am I just jealous that the girl in the too-tight dress isn’t afraid to show off her curvy body when I feel like I’m not attractive unless I hide mine?

Daily, I visualize the smart-ass troll who lives deep in my subconscious, and I pelt him with rainbows and unicorns. I fight a battle against my judgmental thoughts. And when an opportunity arises to gain acceptance or popularity at the expense of someone else, I zip it. It’s not easy. Hollywood, Twitter, our friends — they all contribute to a community of snark. The more we engage in the way that everyone else engages, the more followers, likes, and RTs we get. But we can’t rail against the cyberbullies without acknowledging what we also contribute to a culture of cruelty. As you live your life and accumulate friends, both IRL and on social media, ask yourself: Are you a bully too? If so and the urge to strike out hits, imagine something that makes you smile (punk rock, Popsicles, glitter bombs), and let the snark stop there.”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz