login |

Undateable: kezdett a 3. évad

2015. 10. 27. 19:07 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: kritika,

Már három hete annak, hogy elindult az Undateable harmadik szezonja, és hogy ne nagyon ismételjem magam, mindenkinek ajánlom a tavalyi élő epizódos írásomat, hiszen abban egyrészt leírom a viszonyomat a sorozattal (nem vagyok oda érte, 3 rész után kaszáltam, mert gyenge közepes volt – ergó, ahogy én, bárki bárhol elkezdheti nézni), és azt is, hogy mi volt a véleményem az ÉLŐ részről (10/10!).

You mean that we have to sit here and watch this repetitive junk all season?

Egyszerű lenne azt mondanom, hogy mindent, amit akkor elmondtam, be lehetne most is helyettesíteni, hiszen a 3. évad összes epizódját élőben fogják előadni, ami számomra (valamiért) a gyengesége ellenére is nagyon élvezetesé teszi a sorozatot. Annyira, hogy képes vagyok megnézni belőle mind a két partnak eljátszott változatot, ami a dupla premiernél 4*20 perc Undateable-t jelentett. (A 3×03 csak egyszer lett eljátszva, de most már mindegyik kétszer lesz megint.)

Undateable - 3x01-08

A lényeg: még mindig nagyon szórakoztató az Undateable, annak ellenére, hogy sokkal jobb nem lett, viszont a 10/10-es élménytől is elmaradt, talán az újdonság varázsának elvesztése miatt. A sztori és a koncepció mit sem változott, továbbra is egy kocsmában (és olykor egy lakásban) játszódik és jobbára haver-, illetve kapcsolati szitkomról van szó, ami papíron ensemble, vagyis sokszereplős, de gyakorlatilag Chris D’Elia egyszemélyes show-jává kezd változni.

– I like it, I like it a lot.
– That wasn’t rehearsed.

Ami, bármennyire is élvezem, ami D’Elia csinál, talán az egyik legnagyobb negatívum, főleg azért, mert a többiek iszonyatosan el vannak nyomva. Ott vannak, látjuk őket, de alig beszélnek. Oké, a szerelmes pár nagyobb terepet kap de Ron Funches vagy Bianca Kajlich szinte alig kap poént. (Vagy csak az a bajom, hogy a sorozathoz való hozzáállásom miatt nem tudom értékelni, amikor kapnak?)

Undateable - 3x01-01

A kibeszéléseket és “kinézéseket” mindig is szerettem, de a 3×03-nál már kicsit soknak és repetitívnek éreztem a dolgot. Ütősebb, ha nem minden második percben az a poén, hogy belenéznek a kamerába. Cserébe viszont nagyon jó, ahogy egyrészt a helyszíni közönséget bevonják ebbe-abba, az pedig végképp viszi a prímet, ahogy olykor lereagálják a nézőket.

Guess what? Bridgit Mendler is more famous than you.

Amellett, hogy az élőzés feszültsége (nem az “Ú, bármikor ronthat”, mert a világon semmi nincs akkor) ad egyfajta pörgést az Undateable-nek, nagyon jó, amikor a színészek kvázi egymást teszik próbára azzal, hogy röhögtetik egymást, illetve minden részbe próbálnak improvizálós jeleneteket írni, amik a premierben sajnos idő hiányában elég rövidek lettek sajnos.

Undateable - 3x01-05

Az élőzésre egyébként a premierben elég jól rájátszottak, D’Elia-nak az elején benyögték a telefonszámát, és naná, hogy jött is rá idővel a hívás, plusz bemondtak aktuális baseball eredményeket, meg Twittereztek, de persze annak a sorozatban nem volt hatása. Olykor elröhögések is akadtak, amikben Brent Morin jár élen, bár a legdurvábban David Fynn omlott össze – Chris D’Elia egyelőre büszke arra, hogy ő megúszta ezt.

Undateable - 3x01-03

– You shut your mouth, Scott Foley!
– Hey! TV’s Scott Foley!

A két partos sugárzásról annyit, hogy érdekes volt látni, hogy milyen imprók férnek be egyikbe, illetve másikba. Nekem a keleti jobban bejött, ott aranyosabb bakik és röhögések voltak, a nyugatiból kimaradt egy jelenet idő híján, aminek a hiányát elég furán kezelték le a színészek, de egyébként csak apróságokról van szó. Az viszont kifejezetten zavart, amikor úgy próbálták felgyorsítani a dolgokat, hogy a színészek darálni kezdték a szöveget…, nagyon gáz.

Undateable - 3x01-07

Ja, és persze ismert vendégek is akadtak, mint Sarah Chalke vagy Scott Foley, sőt, Zach Braff is tartotta az élő főcímhez egyszer a táblát. (Minden adásban egyébként van élő zenekar is, hogy ne csak a zeneszerző, WAZ gitározgasson.)

Undateable - 3x01-04

A lényeg, hogy a humor minősége változatlan, az élőzés miatt viszont élvezetes és részemről továbbra is nézős a végeredmény. Úgy tűnik, hogy egy ilyen egyszerű gimmick-kel simán be lehet palizni engem. De egy percig sem bánkódok emiatt.

11 hozzászólás Ne habozz!

galocza - 2015. 10. 27. 19:52

ellenvélemény:
-az élőzés számomra szörnyű
-humor részlegben számomra a legtöbbet a szereplők impróképessége nyújt
-justint rühellem (ha nem danolgatna, jobban tűrném)
-a danászást főképp
+kedvelhető karakterek (jobbára)
+nem teljesen tehetségtelen gárda
+könnyed barátos->fílgúd

de valamiért nézem tovább. beteg vagyok, szakember segítségére szorulok.

dragon1986 - 2015. 10. 27. 20:01

tetszik a jelenetek közötti átmenetek is, nem csak vágás van, hanem látjuk hogy mi történik igaz olykor villany kikapcsolásával oldják meg.

Jó a random főcím a nézők bevételével. meg amikor a valós énjükre utalnak. Nem is te voltál a sztár a Good Luck Charlieban hanem a szülők stb.

Totya1989 - 2015. 10. 27. 21:02

Nah, vártam már a kibeszélőt. Én eddig is néztem, amíg nem élő volt, de így kb a kedvenc szitkomom lett. A szereplők tényleg mind szerethetőek és látszik, hogy élvezik az egészet.
Ezek a kiszólások pl Bridgit Mendlerre, a Whitney-re, Rules of engagment-re nagyon bejönnek :D Meg amikor magukat nézték a tévében az is nagyon jó volt.
Én is megnézem mindkét parti adást, sajnáltam is, hogy a 3. résznél nem volt és vicces látni a különbségeket. Nagyon jó, amikor impróznak és az egyik verzióban mást mondanak, csak hogy szívassák egymást. Pl amin nagyon szakadtam, az az évadnyitóban lévő draftolós jelenet nyugati parti adása volt, ahol mindenki le akarta smárolni Scott Foley-t, azon kb sírtam a röhögéstől :D

Sajnálom, hogy ilyen alacsony a nézettsége, de amíg megy, nálam nézős marad :)

Lewis - 2015. 10. 27. 21:11

New Yorkban vagy Los Angelesben van a stúdió?

winnie - 2015. 10. 27. 21:13

a többkamerás szitkomok közül szerintem mindegyik los angelesben forog, ott vannak a nagy stúdióépületek.

DaMan - 2015. 10. 27. 22:25

Nálam is nagyot dobott, hogy élőben megy. Bár majdnem belefutottam a Star Wars trailerébe (szerencsére időben kapcsoltam), a többi aktuális kiszólás már csak azért is jó, mert egyrészt senki más nem tud ilyet, másrészt könnyebb elhelyezni időben ha az ember visszanézi. Vagy csak később talál rá.
Akárhogy is, én még nem-élőben is kedveltem, igy meg főleg maradok. És kémlelem az eget, hátha jön egy hullócsillag és megmenekül a kaszától a sorozat.

engé - 2015. 10. 27. 23:08

Az forgatókönyves élő műsoroknak tényleg van valami olyan faktora, ami miatt nehéz nekik hátat fordítani. Egyszerűen jó látni azt, mikor kitörnek a színészek a karakterből, vagy valami nem úgy sül el, ahogy tervezték. Plusz az ember jobban értékeli azt a hihetetlenül megterhelő logisztikát ami az egészbe megy, még akkor is a ha maga a minőség épphogycsak középszerű.

goodjohnwin - 2015. 10. 28. 17:10

NAGYON szeretem az élő epizódokat (anno Will & Grace-ben tetszettek meg) és tény, hogy sztori szempontjából nem egy wasistdas a soroazt, de ezzel az élő adás varázsával ezen átlendítehik a nézőket.
Így természetesen még nehezebb lesz szinkronizálni (ha valaki megvenné és erre vetemedne), az imprózott poénok meg az utalások sajna nem jól “utaznak”…

Viszont az valahol vicces, hogy közel 1:1-ben ellopták Max karakterét a Happy Endings-ből, David Fynn-nak. Amiben különbözik (van munkája és brit akcentussal beszél), az nem tesz hozzá sokat. Persze már az is fejlemény, hogy a meleg karakter nem a megszokott klisékből van összerakva.

Thomas - 2015. 10. 30. 17:20

Szerintem is egy borzalmas sorozat, két ripaccsal a főszerepben, gyakorlatilag értékelhetetlen poénokkal, DE!:) Az élő adás varázsa miatt mégis nagyon fun az egész:) Imádom az elröhögéseket, a nézőknek kiszólásokat, hogy ott a fellépő a nappaliban, hogy látjuk a közönséget. Ezeken tudok nevetni, nem a viccesnek szánt sorokon, amiket megírtak nekik:)

A 3×01-et láttam még csak, a nyugati verziót csak úgy bele-bele tekergetve néztem már meg, az érdekesebb részeknél, elröhögéseknél odafigyelve, arra így nem jöttem rá, hogy melyik jelenet maradt ki. A leférdekesebb a draftolásnál volt, amit mindkétszer elröhögtek, de másodikra egész másmilyenre sikerült a jelenet. Bridget Mendler cuki volt, ahogy próbálta menteni a menthetőt:) Aminek örültem, hogy ebben a részben kis túlzással több szerepe volt, mint az egész 2. évadban:)

winnie - 2015. 10. 30. 18:16

“arra így nem jöttem rá, hogy melyik jelenet maradt ki”

az egyik reklámszünet után, amikor arról beszélnek, hogy milyenen együtt mendler meg a srác. a keletin volt egy jelenetük és elmentek, a nyugatiban a jelenetük nélkül kezdtek. ami elég fura volt, mert visszautalnak, kicsit mintha a színészek is furán kezelték volna le, amit nem értettem, hiszen tudták, hogy mi a helyzet.

hallak65 - 2015. 12. 16. 20:40

Undateable nálam az abszolút guilty pleasure, amit csak akkor vagyok hajlandó megnézni, ha kijött mind a 2 rész az aktuális epizódból. Azt is csak párhuzamosan nézve, hogy kiszúrjam a különbségeket. Így egyedi élmény. De egyébként a sorozat 4/10. Kb úgy müködik az egész, mint egy édes hármas két ronda csajjal, mert ketten kitesznek egy jó nőt.
A mellékszereplők alulhasználtak, a rendezés pocsék. Nem használják ki a teret, az események 90% középen történik, amihez a mellékszereplők sorfalat állnak. Nem értem miért kell mindenkinek, minden jelenetben benne lennie!?

Nem tudja ki az ijesztően tapsolva néző szőke kis srác?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz