login |

Limitless-fejlemények

2015. 10. 29. 14:54 - Írta: human

16 hozzászólás | kategória: 2015/16, kritika,

Az eheti Limitless-rész asszem, jó alkalom arra, hogy az őszi sorozatok legszórakoztatóbbját elővegyem. Sajnos egy picit negatívnak kell lennem, viszont még mindig határtalanul nézős maradt. A pilotkritikában ott vannak az alapjai, hogy miért.

limit6resz1

Nem hittem volna, hogy ezzel kell jönnöm, de kicsit sokat foglalkoztak a fő szállal. Míg az utóbbi években a hasonló sorozatoknál az volt, hogy az elején sok a heti ügy, és a végére jön a nézőtartó átívelés komolyabban, addig itt rögtön belevágtak a közepébe.

Viszont ebbe szerintem pont most kaptunk egy fordulópontot. Itt lehet, fordítva lesz, mint máshol, és mostantól mehetnek a heti ügyek, legalábbis a 6. rész végére valami ilyesmit éreztem. Újabb fejezetet zártak le, méghozzá egész ötletesen, és persze ehhez Bradley Coooper is visszatért. Nagyon tetszik, hogy ennyire támogatja a sorozatot, még ha tényleg csak pár órára kell ezekért a forgatásra mennie.

limit6resz2

Szóval az átívelő szál komolyabb, nekem viszont az tetszett a legjobban, amikor játékosan nyomozott Finch. Plusz ott jobban használták Jennifer Carpenter képességeit is, mert ezekhez a drámai fordulatokhoz, hogy is mondjam, nem mindig elég színészileg.

Igazából a negatívumok az 1×06 gyengeségeire vezethetőek vissza. Szinte látni, hogy mit akartak elérni az írók, amihez utána erővel találtak ki dolgokat. Az egész b-sztori katasztrofálisan súlytalan volt, hiszen idejük is alig volt rá, de kellett a végső csattanóhoz.

limit6resz3

Finch drogos jelenetei ugyan elmentek volna, de még arrafelé is sokat kellett előre ugrálniuk. Bírom, hogy a kinézetét ennyire eltúlozzák, miközben a munkatársai úgy viselkednek vele, mintha csak köhécselne egy kicsit…

Tuti maradok, de a következő sweepsig vegyék vissza az átívelést, és legyen pár könnyedebb epizód.

16 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2015. 10. 29. 15:06

basszus, csak most esik le, hogy finch a neve:)

és nekem is ez az érzésem. mint ahogy a the playernél, itt sem nagyon izgat az átívelés. illetve a felügyelete rendben van, és a dilemmák, hogy miről nem beszélhet, de minden más átívelő szál közel sem annyira bejövős, főleg, hogy az ügyek vagy elég érdekesek, vagy nagyon szórakoztatóan vannak feldolgozva.

Ubul - 2015. 10. 29. 15:15

Én örülök, hogy sok a főszál benne, de még így is nagyon komolytalannak hat…eleinte még jól jöttek a poénok (még ha nem is nagyon nevettem rajtuk, pl engem kifejezetten idegesített, mikor az sms-ekben a smileykat is kimondta)

Több Bradley Cooper is lehetne…bár még csak az 5. részig láttam

winnie - 2015. 10. 29. 15:25

ubul: lehet, hogy azért örülsz, mert nem láttad a hatodikat:) de biztos, hogy jó, ha annyi szó van benne apu fenyegetéséről és a családi szálról, vagy arról, hogy jennifer carpenter karakterének az apukája festett a lányáról egy képet? ezek az érzelmes és drémainak szánt sztorik elég felületesek még így is, hogy foglalkoznak velük. és valójában nem vezetnek sehova, inkább csak rétegeket jelentenek.

Dr. Agy - 2015. 10. 29. 15:30

Teljesen egyetértek (mármint humannel).
Az átívelő szál unalmas és érdektelen, a kevéssé humoros pilot után viszont a 2.-3.-4. rész egészen meglepően friss volt a könnyed, poénos stílussal.

Elmentek kicsit mostanra dark-ba, és ez nem jó, mert nem áll jól a sorozatnak.

Ubul - 2015. 10. 29. 16:05

winnie: ma lesz pótlás (ha van már magyar felirat :D ) ,szóval jah, lehet változni fog a hozzáállásom a sorozathoz, de valahogy a humora túl gyerekes számomra, vagy nem tudom, mivel lehetne leginkább jellemezni.
Valamilyen szinten idegesítő az is, hogy minden rész elején megmutatják ugyanazt, hogy miért szedi a gyógyszert,ki BC, stb…pedig aki már a 6. részt nézi, annak már felesleges elmondani, új nézőket meg vajon szereznek azzal, ha valaki a 10. rész környékén jön be, ha az erősen jelen levő átívelő szálat is nézzük?

annyiból mák, hogy nem sok időt vesz el az elejéből.

Meg annyira a szájába ad mindent a nézőnek, még a részek között is, hogy valmailyen szinten ez már idegesítő (úgy érzem, mint ha hülyének lennék nézve, és nem értem mi folyik az adott részben, ezért mint az ovisnak, elmagyarázzák)

a film is csak az elején volt komolytalanabb, utána azért a darkos rész is jelen volt, és jól állt neki, szóval ha ezt tudnák normális mennyiségben hozni, akkor marad nézős. De max hetiben, darára nem hiszem, hogy menne.

Bár ha úgy, mint a Poinál is jelen van rendesen az átívelő szál, akkor itt miért ne lehetne? Mármint normális keretek között persze, ami még érdekes marad.

human - 2015. 10. 29. 16:19

Ubul: ennél sokkal szájbarágósabb újoncok is vannak sajnos. És igen, minden héten új nézőkre építenek, bár sokunknak elképzelhetetlen, de simán vannak emberek akik elsőnek a 6. részt látják mondjuk, és onnantól nézik a sorozatot egy darabig.

huhh - 2015. 10. 29. 19:23

Imádom a vendégszereplőket. Múltkor Desmond Harrington, most meg Bradley Cooper (a Manhattan Love Story-s csajt is jó volt látni). Lehetne kevésbé epizodikus is a sorozat, de még mindig nagyon kellemes.

jessm - 2015. 10. 29. 21:32

Nagyon szeretem a sorozatot . Engem meg fogott a humora.
Tetszik az átivelős szál és heti ügyek is többnyire szórakozatók.
És persze Finch és ügynöknő jó párost alkotnak, jó öket együtt látni.

Thomas - 2015. 10. 29. 23:56

Húú, ezt az új részt még nem láttam, de örülök, hogy átívelős volt:) Engem az mindig jobban érdekel mint a random heti esetek. Bár ezt épp azért tudom elviselni szinte egyetlen krimiként, mert itt még a random eseteket is feldobja számomra az a “játékos nyomozgatás”:) De én a legjobban eddig azokat a jeleneteket élveztem, amikor valami magánjellegű dologra használta az NZT-hatást, pl. randizáshoz, aztán amikor segített az exének a lakásproblémában, aztán a tudósnak, meg amikor az apja betegségét kitalálta. Viszont komolyabban gondolkodnom kéne, hogy egy heti ügyet felidézzek.

Thomas - 2015. 10. 29. 23:58

És ami kimaradt: én sokakkal ellentétben örülnék egy románcnak is lassacskán a két főszereplő között, mivel jól működik a párosuk!:) Azekből is nagyon jó jelenetek születtek, amikor a magánjellegű problémáikat megbeszélték:)

human - 2015. 10. 30. 03:39

Thomas: ezek is heti ügyeknek számítanak, mivel a rejtélyt nem repítik előre, és részen belül le lettek zárva.

ubul - 2015. 10. 30. 07:35

amúgy nekem a heti ügyek emlékeztetnek az Elementary ügyeire…ott is a rész közepe felé már kezdtem elveszíteni a fonalat, hogy ki-mi-hol-mikor-kivel, annyira kezdett bonyolulttá válni, de inkább a sok ismeretlen név, és karakter miatt…

románcot viszont egyáltalán nem várok a két főszereplőtől, szerintem így sokkal jobban működik a dolog, hogy nem erőltetnek rájuk egy szerelmi szálat (bár biztos rájuk fognak).

Visszatérve heti ügyekre…sajnos egyre se emlékszek tisztán, hogy melyikben mi volt (de legalábbis szó szerint az adott részből nem tudnám megemlíteni, max úgy, hogy volt egyszer az egyik részben, hogy egy futót kinyírtak futás közben…ja, az ebben volt? :D)

Persze itt jön az, hogy akkor minek is nézem, de valószínűleg a reménykedés miatt ,hogy lesz ez még jobb is. (Helixnél bevált a 2. évadra)

winnie - 2015. 10. 30. 09:51

thomas: ahogy human mondja, ezek kvázi a heti ügyek (ld. a tudós), a randizás viszont nem lenne korrekt, hiszen a csajnak már van pasija:)

és egyébként szerintem azért is működnek az epizodikus esetek, mert itt tényleg dolgozik az fbi, amikor nincs NZT-n, akkor kiderítenek ezt-azt és nem kell követni az unalmas kikérdezéseket vagy egyéb nyomozásokat.

Thomas - 2015. 10. 30. 17:29

Igazatok van, a tudós is végül is heti ügy volt, de az nem úgy indult, hogy az FBI-nál felvázolták, hogy ez van, ezt kell megoldani, hanem hogy felvette fele a kapcsolatot, segített neki, szinte összebarátkoztak, mire eltűnt az egér. Szóval azt legalább tudtam valamihez kötni, így jobban érdekelt, mint amiket csak szárazon felvázolnak az irodában. A csajos dolog is úgy kezdődött, hogy találkoztak, és fel akarta melegíteni a kapcsolatot. Az olyan heti ügyek nekem mindig érdekesebbek, amik valamilyen módon kapcsolódnak a szereplőkhöz.

A pasival lehet szakítani akármikor, ha nem is most rögtön, de idővel kialakulhatna valami. Tudom, sokan pont ezt nem szeretik egy krimiben, de én mindjárt erre gondoltam, hogy nekem feldobná a rutint.

Hudson - 2015. 11. 01. 19:57

…5. résznél járok, és eddig meglepően szórakoztató. Sőt z eredeti filmnél is jobban tetszik. Max ami kicsit ronthatná az összképet: a színészek.

őŐő - 2015. 11. 10. 22:30

Ahogy elkezdődött az aktuális rész, már megvett! Ferris bueller’s day off! :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz