login |

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D – 3×05: This is hell

2015. 10. 29. 19:40 - Írta: superpityu

41 hozzászólás | kategória: kritika,

Where is the Sun?

Mielőtt kitérnék a SHIELD heti epizódjára, ami rendhagyóan egy személy köré épült, kicsit megemlékeznék az eddigi részekről. Nagyon úgy fest, hogy ez a sorozat annyira lassan építkezik, hogy a 3. évadra ért el egy olyan szintet, amit szerintem az elejétől szerettek volna sokan. Viccen kívül mondom, ég és föld az, amit most tolnak a régi részekhez képest.

shield

A legnagyobb jóság mostanában, hogy a sorozat önmagában is megállja a helyét. Már nem hiszem, hogy bárki is azért nézi, mert némiképp kisegítő elemként funkcionál a filmekhez. Teljesen önállóvá vált, miközben olyan események is történtek, amelyeket az MCU már nem hagyhat figyelmen kívül. Ez pedig nagyon jó.

bscap0042

Tény, az Inhumans-vonal behozása rengeteget dobott a minőségen, hiszen most sokkal összeszedettebben működnek a dolgok. Teljesen ki tudott nyílni a világ a sorozat előtt. Emellett pedig szépen fel tudnak vezetni egy Civil War-szerű helyzetet, amelynek a magját már el is szórták az évadkezdésben.

Egyelőre nagyon jó irányba indultak a szálak. Daisy és a Secret Warriors megszervezése még gyerekcipőben jár, de érdekes ízt adott a karakternek a vezető szerep. Coulson és az új szövetségese szintén rengeteg puskaport tartogat, ahogy a Hunter-May dinamika is meglepően bejön.

bscap0044

You should stop talking to yourself.

A 3×05 pedig egyedül Simmons karaktere köré épült. Végre megtudtuk, hogy mi történt vele a 6 hónap alatt, amíg távol volt. Igazából tetszett a rész, de 40 perc ilyen témára szerintem nagyon kevés, így pedig több logikai bukfencet sem sikerült átugrani, nem igazán jött át az a félelem amit a karakter sugárzott, amikor visszakaptuk. De spoileresen folytatom a tovább után. 

Nyilván nem azt szerettem volna, hogy Simmons 20 percig kaja és víz után kutat, de annak örültem volna ha kicsit realisztikusabban ábrázolják a szituációt. Vagy legalább a sminkesek megerőltetik magukat, és pár karikát csinálnak a szeme alá, vagy mondjuk rekedt lesz a hangja a szomjúságtól, ilyesmi.

bscap0039

40 perc alatt nem sok idő volt ilyesmire, de örültem volna, ha kicsit komolyabban állnak hozzá a készítők, és nem veszik ennyire kényelmesre a figurát.

Nem hiszem, hogy túl nagy meglepetés volt az is, hogy egy másik ember is tartózkodott a bolygón. Legnagyobb szerencsére pont egy férfi, aki természetesen jóképű, és még okos is. Elég érdekes, hogy a NASA küldte oda fickót egy csapattal, még 2001-ben. Kicsit itt mintha elvetették volna sulykot, hiszen Dillon Casey 32 éves, és lássuk be nem is tűnt többnek.

bscap0045

Will bemutatkozásával eljutottunk a rész feléig, és már tűkön ülve vártam, hogy Jemma mégis a fenétől volt úgy kibukva a visszatérésekor. Láttuk, hogy néha jött a vihar, amiben volt valami lény, ami meg akarta ölni őket, de az egész nem volt annyira hatásos. Nem lehet mindent mozis mércével megvalósítani, de tényleg nagyon keveset mutattak ebből, így pedig nem is igazán értem Simmons reakcióját.

Tény, hogy Jemma és Will dinamikája kellően érdekes és izgalmas volt, viszont ezzel együtt kiszámítható. Amikor kudarcba fullad a tervük, hogy üzenetet küldenek Fitz-nek onnantól szinte egyértelmű volt merre viszik a sztorit. És valahol az összeborulásnál kellett volna 40. percnél járni. Akkor működött volna igazán ez az egész, ha rászántak volna még egy epizódot erre a kalandra. 

bscap0051

Innentől már tényleg szinte minden Simmons szerencséjén múlott. Pont kint vannak a szabadban, amikor Fitz küldi a jelzőrakétát, de jön a vihar, rohanni kell a portálhoz, de a lény ott kószál Jemma mellett, aki egy asztronauta alakját vette fel (WTF?!). Will fedezi Simmons-t, elszakadnak egymástól, nyílik a portál, Fitz jön, Simmons megy haza.

Mondom, erre az egészre kellett volna még egy rész. Például még egy kis borzongatás, ami így teljesen hiányzott. Megtudhattunk volna többet magáról a bolygóról. Így azonban szinte csak Simmons kapott egy komolyabbnak tűnő szerelmi szálat, amihez egyelőre a motivációja nagyon vérszegénynek tűnik.

bscap0050

Hiába emeltem ki inkább a negatívumokat, nem tartottam rossznak magát a részt. Elizabeth Henstridge elég jól helytállt, tényleg az volt a gond, hogy végig túl Simmonsos maradt, de azt legalább tudjuk, hogy jól megy neki. Miképp a dialógok is.

Kíváncsi vagyok, mikor sikerül visszajutniuk a bolygóra, és hazahozni Will-t, ez érdekes mellékág lehet a rengeteg fontosabb történetszál között.

41 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2015. 10. 29. 20:18

Realitás hiánya nekem is hiányzott, plusz nagyon remélem hogy ezzel a bolygóval kezdenek még később valamit és nem csak Will-t fogják kimenteni onnan, azt el is van felejtve.

DarkEagle - 2015. 10. 29. 20:18

Nagyon jó rész volt és ezzel a résszel el is cseszik majd az amúgy remek évadot. Ugyanis Willt megmentik Jemma örül Fitz szomorkodik és kezdődhet a szerelmi 3szög. Nem értem miért nem lehet kihagyni az ilyen baromságokat. Az a céljuk hogy tönkretegyék az egyetlen működő kapcsolatot a sorozatban? Azért ne vicceljünk már emberek. Jemma egyértelműen ugyan úgy érez mint Fitz erre pár perc alatt túllép rajta és szerez egy másik pasast. Oké értem nem sejtették hogy kijutnak valaha is de ez totál karakter idegen volt szerintem. Az igazi Simmons sose adná fel ahhoz túl racionális. És pláne nem állna le egy ismeretlen pasival akit nem is ismer. Ha a végén kiderül hogy a fószer igazából valami gonosz csóka akkor kaszálom is a sorozatot. Eleinte beértem volna azzal is hogy Simmons hallucinálta a pasit de sajna nem jött be. :D

Lényeg a lényeg hogy remek rész volt mert egyértelműen Daisey és Jemma a kedvencem de azért remélem nem csinálnak a sorozatból TVD szintű Juli Plec drámát.

Bogyi007 - 2015. 10. 29. 20:18

Ebben a pillanatban értem a végére a résznek, valami azt súgja, ki lesz ez még bontva jobban is…

Az epizód nézése közben nekem a Thor: Sötét Világ története és a nagy lépcsős torony jutott az eszembe…

gabor - 2015. 10. 29. 20:40

az eddigi legrosszabb shield resz volt, szamomra

Kisaaame - 2015. 10. 29. 20:56

Fura, de nekem az, hogy kaptunk egy szokatlan és érdekes részt, ami végre bejött ébresztett rá, hogy csak ennyit tud az AOS. Ami valahol a Buffy és a Stargate szintjén mozog. A 2000-es évek elején ez még kiválló lett volna, ma már sajnos középszerű( oké, de nem a Mad Maxes értelemben, hanem ténylegesen). A Daredevil nagyon jó volt, remélem hasonlóan jó lesz Jessica Jones is, az Agent Carter pedig a hangulat és a színészek miatt volt jó. Itt viszont amit maximum nyújtani tudnak, hogy még 1 évadig “izgalomban” tartanak azzal, hogy Fitz és Simmons vajon összejönnel-e. Tragikus!

Nekem teljesen más okból van bajom a románccal! Alapvetően nincs egyébként bajom a TV-s románcokkal, ha relevánsak és hozzáadnak valamit a sztorihoz( lásd pl: Hannibalban érdekes irányba vitte a dolgokat).Sajnos van különbség a között, ahogyan a készítők látják az ilyen kapcsolatot és ahogyan én látom a valóságban. Miért, miért kell a lánynak viszontszeretnie valakit csak azért, mert a fiú szereti őt(gondolok most Fitzre, a szexi asztonauta nyílván csak kis botlás volt, akit majd megmentenek, aztán jól meghal)? Persze nyílván végül összejönnek majd, és lesz 2,5 gyerekük de addig még végig kell szenvedni évadokat, mert kell a szappan a népnek, ezek pedig amint összejönnek, már nem is lesznek érdekesek. Szívem szerint ha író lettem volna az ABC-nél én megöltem volna Fitzet az 1. évad végén( csak azért nem Simmonst, mert az mekkora klisé lett volna, hogy a lány hal meg MEGINT. “Fridged grilfriend” tudjátok)!

Ami a többi szálat illeti pedig totál kiszámíthatóság, már most meg tudom mondani, hogy Andrew inhuman és még az se kizárt, hogy ő Lash! A többi meg mézesmadzag! Nem mondom, hogy kaszálom, de most kicsit elkedvtelenített ez az epizód.

winnie - 2015. 10. 29. 21:05

gabor: ez az efféle fillerek sajátja. na, jó, általában. valaki imádja, más viszont utálja.

Szaby59 - 2015. 10. 29. 21:13

Nekem bejött, de tényleg jobb lett volna, ha dupla részes lett volna és kicsit a bolygóról meg a lényről is többet megtudunk.
Az biztos, hogy ez a sorozat az utóbbi évek meglepetése abból a szempontból, hogy honnan hová jutott :) Azonnali nézős minden héten.

BeregiAttila - 2015. 10. 29. 21:43

általában nem szeretem a filler részeket, de ez tetszett
kivéve a szerelmi szál. tipikus first world problem, de utálom, mikor írók ilyet húznak… hónapokig építgetnek egy kapcsolatot, erre jön egy ilyen rész, és kidobják az egészet az ablakon, kizárólag azért hogy lehessen dámázni egy hülye 3szöggel. ilyen sorozatba nem kell az ilyesmi…

engem leginkább a NASA vonal érdekelne. eléggé a semmiből húzták elő, de talán lesz valami belőle később

Theo - 2015. 10. 29. 21:51

Ja hát Will 18 éves űrhajós, főleg hogy ő a harcképzett, érdekes, bár lehetséges hogy az idegen bolygón lassabban öregedett, vagy valami teljesen más magyarázatott találnak ki rá, engem ez se zavart egyáltalán, nem írjátok, fel se tűnik.

A gonosz meg bármi lehet, ember, idegen, sötétség, majd kiderül, ezért is lett volna fölösleges még egy rész most. Alapból tudjuk hogy többen érkeztek már a bolygóra szóval bármi lehet, és ez a jó.
Lost is addig volt izgalmas amíg nem voltak válaszok, aztán jöttek a gagyi válaszok, meg még több kérdés, aztán meg már nem tudtak mit kitalálni és jött a nagy értelmetlenség, remélhetőleg itt nem lesz ilyen. Persze ez alapból más dimenzió.

Jemmatól meg az első két részben idegrohamot kaptam mikor elkezdett hadarni, most meg már az egyik kedvenc karakterem. Bár lényegben már alig van olyan akivel bajom lenne. Persze Ward, meg May még mindig nem teljesen, bár ő a régi sorozatai miatt, és az idén már Mackkel sincs bajom, pedig az előző évad vége fele mikor ki akart lépni nagyon bántam, hogy maradt, de azóta sokat javult, főleg hogy jó szövegei vannak.

Nálam jelenleg a SHIELD a legjobb sorozat. The 100 nem sokkal lemaradva, ott a AI miatt kicsit tartok, azért esett vissza az első helyről. A többi sorozat messze lemaradva.

mse - 2015. 10. 29. 21:54

Engem megvett az epizód, abszolúte kellemes csalódásként ért egyrészt hogy a készítők tényleg szántak időt arra, hogy valamiképpen bemutassák mi történt Simmons-szal, másrészt, hogy volt merszük egy ennyire rendhagyó epizódot lépni, amikor a sorozat manapság a népes szereplőgárdájáról, és a részenkénti több párhuzamos szállal futó dinamikus, akciódús történetvezetéséről ismert.

Voltak bukfencek, és érződött, hogy az előző epizódokban túllőtték a drámai építkezést (és valószínűleg Henstridge-nek sem szóltak előre, hogy pontosan mi is történt vele a bolygón), de most kivételesen képes voltam mindezt elnézni. A rész alatt egy percig sem unatkoztam, Henstridge tökéletesen hozta, amit kellett, a Will-lel való dinamika is jól sült el, és tényleg elnéztem volna ebből még többet is.

Én valahol mindig kicsit hadilábon állok ezzel a sorozattal az utóbbi fél-egész évad óta, de ez az epizód most úgy nagyon kellet a lelkemnek. :)

Neoprimitiv - 2015. 10. 29. 22:16

Én úgy látszik más részt néztem – hol dobtak ki itt bármilyen eddig épített kapcsolatot?

Teljesen igaz, ami a posztban van, az első pillanattól kezdve sejteni lehetett, hogy ezek nem csak olvasgatni fognak egymás mellett, de miért dobná ki ez az – egyébként nem létező – FitzSimmons románcot?

Fitz halálosan bele van zúgva a csajba, ez a teljesen hülyéknek is nyilvánvaló. Mostanra Jemma is eljutott odáig, hogy Fitz-re várat lehet építeni, szegény kölyök bármikor bármit megtesz, ha róla van szó. A gond az, hogy ez ettől még nem szerelem.

Nagyon remélem, hogy nem a rendezői instrukciók vagy a színészek szarok, de Jemma részéről kb. annyi vágyat látok Fitz iránt, mint ha a TWD egyik zombijával kellene ágyastársi viszonyt létesítenie. Nulla. Ha húsz évvel idősebb lenne, akkor ez egy nagyon stabil, akár jónak is mondható házasság alapja lehetne, de most még nem elég egy “csak megbízható”, de vágyakozásilag közömbös pasi. Nem mellesleg szerintem Fitz is inkább a nincset választaná – ő is azt szeretné, hogy az imádott nő számára ő az egyetlen lehetséges opció legyen, ne a legbiztonságosabb megoldás.

Nyilván Fitz-nek nem esik jól a dolog és Jemma sem tudja hova tenni, de én most nem látok semmilyen háromszöget. Még ha szerencsétlen Will-t a következő részben vissza is juttatnák a Földre, esélye sem lenne Jemmánál. Nem Fitz miatt (bár ő is erősen belejátszik), hanem mert a kettejük kapcsolata arra épült, hogy ketten vagyunk, végállomás. Más környezetben, több opcióval esélytelen a folytatás. (vagy ha lesz, akkor nem azért, mert volt valami.)

Fitz és Jemma között nem a probléma, hogy pár hónapig együtt volt egy másik pasival, hanem az, hogy Fitz-cel akkor sem akart együtt lenni, amikor nagyon sok hónapig együtt voltak.

(Zárszó: sajnos a számomra mindketten a reménytelen kiskamasz kategória, a legkevésbé sem izgat, hogy összejönnek-e? Csak annyiból érdekel, hogy erre a kvázi viszonyra építve miket csináltatnak meg a két karakterrel.)

Latza - 2015. 10. 29. 23:35

Én szinte végig meg voltam róla győződve, hogy csak haluzza a pasit, így túl könnyű volt és emiatt tényleg túlzó volt a dráma.

Egyébként ezek után lehetne a SHIELD-et is Arrow irányba vinni, hogy mindig előkerüljenek flashbackek Simmons idegen bolygón töltött idejéről és akkor mindenfélével lehetne bővíteni a sztorit… XD

Brynden Rivers - 2015. 10. 30. 09:24

Simmons jöjjön össze Daisy-vel.

Problem solved :)

Nézőke - 2015. 10. 30. 10:09

egyetértek a cikkiróval, ezt így látva teljesen megmagyarázhatatlan az a remegés és félelem,amit kaptunk, a visszaérkezett Jemmától.
Ráadásul én szivesen elnéztem volna egyedüli harcát a bolygóval, erre kaja,ágy,meleg,technológia,pasi kombót nyomnak alá, így teljesen érthetetlen a karakter megtörése.
A logikai bukta meg ott (is) van,hogy amint visszaérek, azonnal elmesélem,hogy van ott egy másik ember is, menjünk vissza, nem pedig magamba roskadva úgy teszek,mintha naponta erőszakolt volna 12 alien.

eMark - 2015. 10. 30. 10:21

Sajnálom én is, hogy magát a bolygót, és annak a holdjait nem nagyon bontották ki jobban…valóban nyugodt szívvel rááldozhattak volna több epizódot is erre a kis “kiruccanás”-ra. Nekem akkor is 10/10. :)

DarkEagle - 2015. 10. 30. 11:05

Neo: Totál nem értek veled most egyet. Fitz/Jemma páros már kb az 1. résztől egyértelmű volt számomra. Lehet csak túlságosan jól ismerem a tipikus írói lépéseket pláne ABC-s sorozatoknál. :D Egyébként az hogy Jemma ennyire ki akarja menteni Will-t tuti hogy nem csak azért van mert megmentette és nem akarja ott hagyni. Nem olyan nőnek ismertük meg aki kavar bárkivel. Már azelőtt randit beszéltek meg Fitzel mikor beszívta a kő a másik világba. Többször volt erre esély de mivel SHIELD ügynökök nem igen volt erre idő. Először Fitz fordult be mikor kezdett rendbe jönni akkor meg Jemmát beszippantotta a kavics. Tipikus írói húzások. Egyértelmű hogy mindkettő ugyan úgy érez. És az hogy Jemma a másik világban mást se csinált csak Fitz-t emelgette nem csak annyit jelent hogy nagyon jó pajtik és tudja hogy megmenti. Még Will is észrevette hogy szereti őt és Jemma se nagyon ellenkezett egyből rá is kérdezett hogy neki is van-e/volt-e ilyen kapcsolata a Földön.

Ha nem építgették volna fel ezt a kapcsolatot nem lenne semmi bajom Will-es dologgal de sajnos azóta építgetik komolyabban mióta Ward bedobta őket úszkálni anno.

Egyébként nem dobták ki meg fogják lépni hamarosan csak bekavartak hogy legyen egy szerelmi 3szög itt is mert ma az nagyon menő. :D

Egyébként a többi SHIELD tag is egyértelműen látja hogy mi van kettejükkel szóval nem értem te hogy hogy nem látod. :D Csak hát ugye nem könnyű észrevenni hisz igazi kockák akik állandóan hadarnak és hát épp ezért nem valami jók az érzelmek kinyilvánításában . Lehet hogy ez zavart meg téged is.

DarkEagle - 2015. 10. 30. 11:09

Ja még annyi hogy mikor Jemma az első napokban másról se beszélt a másik világban hogy milyen lesz a randijuk szóval valószínű hogy hasonlóan érez hisz tudja hogy mit veszítene ha csak kedvességből megy bele a randiba. :D

winnie - 2015. 10. 30. 11:48

DarkEagle: az a baj, hogy nem működik az a logika, hogy valami azért egyértelmű, mert tipikus, hiszen ugyanígy lehetne egy csomó példát hozni arra is, amikor valaminek a megoldása direkt nem tipikus. itt is, abc-s sorozatban is bőven van mindenre példa.

Malachi - 2015. 10. 30. 11:54

na jó, én nem vagyok hajlandó arról elmélkedni, hogy most akkor kit szeret Simmons. :D Fitz-cel soha nem volt együtt, de talán akarta, vagy mégsem, ő se tudta soha. a macsó űrhajóssal ellenben néhány hónap alatt összejött, szóval elég világosnak tűnik a helyzet. Fitz szerencsétlen, ő szívja meg ezt is, mekkora törés lehetett neki hallani, hogy amíg ő azt hitte egyedül mentette meg Simmonst és tényleg bejárta a világot, hogy a nyomára jusson, terroristákkal packázott, (első rész ugye), addig Simmons egy űrhajóssal hentergett egy másik bolygón. :DDD azaz :((( szegény Fitz. komolyan.

Bender - 2015. 10. 30. 12:12

No egy hosszú eszmefuttatás (és némi kombinálás) következik.
Egyik felem azt mondja, hogy nem lesz itt semmiféle szerelmi háromszög, mert:
egyrészt Will pisztolyában 1 golyó maradt és azt mondja, ha eljön az idő, tudja mit kell tennie. Én itt egyből arra gondoltam, hogy öngyilkos lesz. (Mondjuk itt felvetődik a kérdés, hogy hol a többi golyó? Kilőtte arra a “valamire”? Akkor nagyon jól tudta, hogy nem lehet megölni (ha abból indulunk ki, hogy rá lőtte ki a golyókat). Mert a másik kettő állítólag öngyilkos lett, a harmadikat meg baltával gyakta le. De lehet, hogy csak simán lelőtte őket. Ki tudja?)

Na szóval ebben az esetben a “valamit” csak el tudta csalni, ideig-óráig, hogy Simmons el tudjon menekülni. De utána eldördült egy lövés, nem mintha maradt volna több golyó a tárban. Vagy magát lőtte le, vagy a “valamit”. De akkor a valami biztos megöli, ha már eddig se tudta megölni. Vagy ez, vagy az. Nem létezik, hogy Will túlélte. És itt kavart be az utolsó jelenet, látjuk, ahogy Will eldobja a használhatatlan pisztolyát.

Ez már nagyon feltételes, de lehet, hogy Will nem is létezett, csak Simmons elméje kitalálta ezt a történetet, (mondjuk lehet, hogy az eleje igaz, de utána…) hogy elnyomjon egy még szörnyűbb eseményt, ami vele történt. A variációk végtelenek, főleg így, hogy csak ennyit tudunk. Túl kevés volt így ez az egy rész.

A másik felem pedig azt mondja, hogy lesz itt háromszög, bonyodalom, amint visszahozzák Willt, amit kb a 9.-10. rész környékére saccolok. Attól függetlenül a legtöbben Fitznek fognak drukkolni, de ez esetben még az előfordulhat, hogy Simmons terhes lett Willtől. Mert az előző részben mondta, hogy feladta a reményt. Csak sodródott az árral, Will rárepült, már korábban is úgy nézett rá. Gondolom a NASA nem küldött 4 férfinak óvszert egy idegen bolygóra. Persze ne legyen igazam. Mondjuk az első felé jobban hajlok, de ki tudja, az elkövetkező részek majd választ adnak minden kérdésre, remélhetőleg. Novemberben még lesz 3 rész, utána 1 hét szünet. A 9. és 10. rész decemberre fog esni.

Malachi - 2015. 10. 30. 12:26

Bender, nem nézted végig a részt? utolsó jelenet, Will áll, nézi az üres fegyvert aztán eldobja. majd elsétál.

Bender - 2015. 10. 30. 12:46

Malachi: De, miért ne láttam volna, lásd fentebb: “És itt kavart be az utolsó jelenet, látjuk, ahogy Will eldobja a használhatatlan pisztolyát.”

Ettől még nem feltétlenül kell túlélnie, az a valami pont azt láttatja az emberrel, amit szeretne látni. Simmonsnak űrhajósnak adta ki magát, akkor ennyi erővel kiadhatja magát Willnek is. De ha túlélte, akkor meg azért néz értetlenül, mert legyőzte azt a valamit. Egy golyóval. Vagy csak a valami akarja elhitetni vele, hogy legyőzte. Valójában csak hagyta, hogy Simmons elmenjen és hogy úgyis visszajönnek majd, és akkor majd elkapja. Sok a variáció, és kombinálhatunk össze-vissza, de nem tudjuk biztosan, amíg nem látunk még több részt.

Neoprimitiv - 2015. 10. 30. 13:23

Amióta megnéztem a részt, azóta motoszkál bennem a hasonlóság egy rég olvasott fantasy novellával. Most rákerestem és legnagyobb meglepetésemre George R.R. Martin a szerzője.

kíváncsi lennék, csak én érzem-e a hasonlóságot (de legalább is az ihletet) a a mostani epizódban.

http://boeratilla.atw.hu/grrm.htm

Malachi - 2015. 10. 30. 13:33

öhm, de azt a jelenetet nem látta senki. senki olyan a sorozatban, akinek fontos lehetne. érted. megmutatták, nekünk nézőknek, hogy a fickó él. ennyi. egyáltalán nem értem, hogyan keverted bele a “valamit”.

DarkEagle - 2015. 10. 30. 14:06

Bendernek annyiban igaza van hogy nem tudjuk hogy mire képes az a fura szerzet. Aki megjegyzem ha a homokvihart irányítja akkor mi a francért van úgy bebugyolálva?! :D Ha viszont ő is csak egy túlélő inhuman akkor meg ahogy már nem is tudom melyik posztnál de írtam hogy Willéket pont azért küldték hogy őt iktassák ki. Csak aztán nem jött be. Ezernyi lehetőség van. De nekem a zsigerem azt mondja hogy egy ideig jön a szerelmi 3szög és mivel a készítők is tudják hogy kit pártolnak a nézők elintézik annyival hogy Will gonosz csúnya bácsi és game over. :D

Egyébként ha valamit akkor egy dolgot biztosan tudhatunk. Jemma nem terhes. Oké 3-4 hónapig nem látszik a hasán a dolog és kb annyi telhetett el azt hiszem a dolog után de a reggeli hányinger attól még ugye áll. Plusz azt se tudjuk hogy a menstruációs dolgot hogy oldotta meg. Tudom, tudom nem nagy dolog meg most kit érdekel hogy azzal mi van de pl engem érdekel mert nem hinném ott volt erre szolgáló dolog. Ha meg direkt hagyták ki ezeket hogy a végén bejelenthesse Jemma hogy terhes akkor lemegyek hídba. :D

Egyébként ami engem mindennél jobban zavar az az hogy Jemma elmélete szerint a Holdállás hozza mozgásba a kavicsot. :D De eddig erre példát nem láttunk. A Földön ugye eddig Jemmánál és Inhumaneknél mozdult meg szóval szerintem rájuk is reagál. Most persze nem azt mondom hogy Jemma is Inhuman de mi van ha mégis? Jó persze ez merész elképzelés de elméletileg a Földön sem telt el több nap mint a másik bolygón mindkettőn 6 hónap ment le. És ugye a Földön csak akkor láttuk újra mozgásban a kavicsot mikor Skye bevetette ellene az erejét. Szóval nekem ez is kissé ködös még de remélhetőleg mindenre választ kapunk majd.

DarkEagle - 2015. 10. 30. 14:10

Ó bakker most jut eszembe. Nem tudom kinek rémlik de volt egy múltban játszódó jelenet amikor beszippantott egy másik tagot is. Most már tuti hogy ő az a fószer aki bebugyolálva sétálgat. :D Most már csak az a kérdés hogy ő egy Inhuman vagy sima ember. :D

Malachi - 2015. 10. 30. 14:50

hát, a csontváz körül talált cuccok (kard, régi táska, szextáns) alapján én azt mondanám, abból a tagból csontváz lett.

DarkEagle - 2015. 10. 30. 15:06

Fene igazad van. :D
PEdig már úgy belelkesültem. Akkor marad a rejtély. xD

Bender - 2015. 10. 30. 15:12

Malachi: Komolyan, én értem. Igen, túlzás volt azt írnom, hogy nem élhette túl, megvan rá az esély, hogy túlélte. De arra is megvan, hogy nem. Ennyi.
Mint ahogy az előző rész végén mutatták, hogy Andrew meghalt. De lehet, hogy mégsem. Erről beszélek.
A valamit úgy kevertem bele, hogy simán felvehette Will alakját. Őt a végén azért mutatták, hogy tudja a néző, hogy nem hiábavaló visszamennie Jemmának. De ha nem mutatták volna, az sokkal sejtelmesebb lett volna.
Ez van.

DarkEagle: tuti nem az angol nemesemberünk volt a valami, mert ő ott feküdt a tömegsírban. Vagyis nála volt a tájoló meg a bor is, na meg a kard is az övé volt, amit Jemma elhozott, utána pedig a magát űrhajósnak kiadó valami kezében volt.
Vagy akkor ez a valami egy olyan dolog, hogy le kell győznöd, és megkapod az erejét. Az angol nemes legyőzte. Most pedig Will győzte le, de…

e-batta - 2015. 10. 30. 17:08

most akkor itt folytatódik a kibeszélő? mert a másikat úgy eldugtátok, hogy alig találtam meg (a keresőbe beírt shield szócska nem volt elég)

omoshiroi - 2015. 10. 30. 17:30

Csak engem zavart, hogy eltelt már 3 hét (mikor megöli a sást) és frissen borotvált a lába?XD Persze így jobb volt nézni, de úgy hirtelen beugrott…

Latza - 2015. 10. 30. 17:48

omoshiroi: Ha azt vesszük, az Iphone-ja is hónapokig működött (igaz, azt Fitz felturbózta), fát is talált a kősivatagban tűzgyújtáshoz; szóval a sima láb igazán csak a ráadás… XD Lehet, hogy a földönkívüli pocsolyában fürdéstől olyan. ;)

Neoprimitiv - 2015. 10. 30. 18:25

omoshiroi: ebben az epizódban a részletek irrealitását nem érdemes kritizálni. Lehet, de nem érdemes. Vagy hatalmas nagyvonalúsággal tudomást sem vesz róluk az ember, vagy már az ötödik percben abbahagyja és valami más foglalatosság után néz.

Enzo - 2015. 10. 30. 19:59

omoshiroi: a női szereplők borotváltsága az egyetlen olyan logikátlanság-forrásos téma a sorozatokban/filmekben, amit egyöntetűen figyelmen kívül hagyunk esztétikai okokból. :)

Neoprimitiv - 2015. 10. 31. 10:04

Nem tudom, ismeri-e valaki George R.R. Martin egy korai novelláját, a Lonely Songs of Laren Dorr-t? (Magyarra kicsit tévesen A magányos Laren Dorr dalainak fordították, amikor nagyon régen a Galaktikában megjelent.)

Neten is fellelhető, magyarul is, én nagyon sok hasonlóságot érzek a mostani epizóddal. (Nem másolás, csak ihlet szintjén.)

GL - 2015. 10. 31. 15:59

Elolvastam a novellát, amit belinkeltél (köszi), de én nem látok igazából ihlet szintű párhuzamot a résszel. Csak kevésbé jelentős mellékkörülményekben fedezhető fel némi hasonlóság, de szerintem ilyet sok mással is találhatna az ember. Te ezt olvastad, ezért neked ez jutott eszedbe, de nem vagyok róla meggyőzve, hogy a készítők is olvasták.

Neoprimitiv - 2015. 10. 31. 18:07

Hoppá, megkerült a korábbi kommentem – bocs, nem akartam duplázni.

GL: Attól függ, merre viszik a Will történetet. Elég sok olyan nézői vélemény volt, hogy igazából Will nem egy peches számkivetett – akkor viszont már több párhuzam van, pontosabban lehet. Ha marad a szimpla űrhajós sztori, akkor nyilván nincs.

Nero - 2015. 11. 02. 04:06

Sokakkal ellentétben nekem nagyon tetszett ez a rész, plusz én nem éreztem fillernek sem, de azért volt pár dolog, ami nekem is szúrta a szemem. Abból a félelemből kiindulva, amit Jemma itthon művelt minimum azt hinné az ember, hogy 8 alien erőszakolta meg napi szinten, majd bedugták egy 1nm2-es zárkába meztelenül, a csöndbe és sötétségbe étlen szomjan, majd kezdték előröl másnap 6 hónapig. Remélem még lesznek flashbackek vagy valami, mert ez egyáltalán nem adta vissza a félelmét a karakternek.

Will szimpatikus volt, már-már túlságosan is, ezért felőle érzek némi sötétséget, vagy valami titkot a háttérben, amit rejteget akár a földi énje, akár a másik bolygóról. Ahogy fentebb írta valaki hova lett a többi golyó? Próbálta megölni vele azt a valamit? Ha tudta, hogy nem tudja pisztollyal megtenni mi volt az utolsó lövés? Vagy másokat ölt meg vele és titkolja? Vagy ő is Inhuman? Vagy megölte azt az izét és ő lépett a helyére? Sok potenciál van benne, bármerre el lehet vinni és az eddig szálak mellett egy igen érdekes újat sikerült behozni szerintem. Plusz azzal senki nem foglalkozik, hogy amikor Will áll a végé és eldobja a pisztolyt sütött a nap?? Vagy benéztem valamit? Simán lehet, hogy tényleg megölte azt az izét és végre elmúlt a sötétség?

mary - 2015. 11. 02. 05:13

Nero: Azért sütött, mert éppen a 18 évente előforduló napsütés nézésére készültek, csak mire bekövetkezett, addigra Simmons elment. Utána pedig újra alkonyat/sötétség lett, ha végignézted.

Ayrons - 2015. 11. 04. 08:57

Hydrával kezdjenek valamit , mert ez vicc, remélem az új hapek rendbe teszi dolgokat.

Andrew meg wtf remélem lesz normális magyarázat erre, de akik ezt tippeltek bejött :D

Bender - 2015. 11. 04. 09:14

Ez várható volt, a 3×04-ben nem ölte meg Daisyt. Viszont most Lincoln a legfőbb célpont. Ugyanakkor Daisy és Lincoln is még korábban szerezték meg az erejüket, nem halolajból meg egyéb cuccosokból. Szóval itt valami más van a háttérben.
Hunter meg számkivetett lett, de jó jelenetei voltak. Az új törpe is szuper volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz