login |

Dominion: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is. – írta Delilah

2015. 10. 30. 14:51 - Írta: vendegblogger

13 hozzászólás | kategória: kritika,

Hát, ennyi volt, a Syfy nem könyörült meg a sorozaton, elkaszálta

A Dominion továbbra is egy család drámája maradt, egy nagyon diszfunkcionális családé. Elvileg a középpontban Alex volt, mert ő a kiválasztott és az utolsó tiszta szívű ember. Neki kellett volna megmentenie a világot, az embereket a pusztulástól és rávenni aput, hogy üljön szépen vissza a földre játszani a gyerkőcökkel.

Dominion - 2x13-02

A valóságban azonban továbbra is az angyalok, pontosabban Michael és Gabriel testvéri kapcsolata áll a fókuszban. A második évadban még inkább, mint az elsőben.

A második évadban jogosan várja el az ember, hogy bővüljön az univerzum, és ennek eleget is tettek a készítől. Megjelentek a diadok (az ember-angyal hibridek), volt jó sok flashback, néhány új helyszín és karakter, de összességében mégis foggal-körömmel ragaszkodtak a készítők Vegához.

Dominion - 2x13-04

Hiába volt egyre érdekesebb Michael és Gabriel párosa, valamint Alex fejlődése, állandóan a Vegában zajló dráma töltötte ki a részek felét, hogy aztán a sorozat vége felé ott fussanak össze a szálak. Ezzel nem is lenne nagy baj, viszont Vega annyira érdektelenné vált, hogy néha azon gondolkoztam, áttekerem ezeket a részeket.

Egészen az évadzáró előtti részig meg voltam elégedve, hisz ha helyén kezeljük a Dominiont, akkor jó szórakozás lehet. Viszont az utolsó rész összecsapottsága kiemelte minden negatívumát és eszembe jutott minden, amit igyekeztem elfelejteni az évad során.

Dominion - 2x13-01

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Mert amúgy van mibe kapaszkodni, kaptunk egy zseniális 11. részt (amikor mindenki hallucinál), Michael és Gabriel kapcsolatát bármeddig el tudtam volna nézni (nagyon működött a kémia) és Alexnek is nagyon szurkoltam, hogy király kiválasztott legyen. Valamiért azonban Claire karakterét, a szerelmi háromszöggel és az éppen aktuális vívódásával együtt, mindig bele kellett erőszakolni az epizódokba.

Dominion - 2x13-06

Tényleg túl nagy lett a hangsúly a férfiakon (a nők teljesen használhatatlanok voltak az évad folyamán, talán Arika volt az egyetlen, aki egy kicsit egyensúlyba tudta hozni a dolgokat), de ha nem tudják feloldani a problémát, akkor inkább hagyniuk kellett volna. Claire nem is fog hiányozni. Noma is igyekezett, de a végére minden reménnyel felhagytam vele kapcsolatban is.

Amennyire nem ment a karakterizálás az embereknél, annyira jó volt az angyaloknál. Michael, a tökéletes kis stréber, igyekezett elfogadni az új szituációt és alkalmazkodni. Segítette Alexet, mentegette az emberiséget és még Gabriellel is szerette volna rendezni a viszonyát. Ez így elég soknak tűnt egyszerre, nem is sikerült neki minden, de küzdött, harcolt egy jobb jövőért és ezt jó volt nézni.

Dominion - 2x13-03

Gabriel jóval több időt töltött a képernyőn, aminek csak örülni lehetett, mert elég jól sikerült elkapnia a hisztis-sértett gyerek szerepét. Ő tudta a legkevésbé feldolgozni, hogy Isten lelépett és ez, valamint még sok más, az évad legjobb jeleneteit hozta.

A Dominion egy nem túl izmos kezdés után, szépen lassan menetelt az évad folyamán a saját halála felé. Ennek több oka is lehetett, kinek éppen mi, mert a történet előrehaladtával egyre több idegesítő elem felett kellett szemet hunyni, hogy a tényleg jó dolgok élvezhetőek maradjanak. Az egész évad érdemel egy 6/10-et, az évadzárót viszont jobb ha letagadják a készítők, a női szereplőkkel együtt.

Dominion - 2x13-05

Ha lett volna folytatás, akkor végre jöhetett volna Lucifer, mert ha belegondolunk, számára igazából totális buli volt a Földön, viszont legalább sikerült elfogadhatóan elmagyarázni, hol maradt eddig. Más kérdés, hogy Raphael továbbra is csak említés szintjén került elő, pedig az Apokalipszisben emlékeim szerint elég nagy szerepe lenne, mert a hét fő arkangyal egyike, akikből még mindig maradt nekünk 3 ismeretlen.

13 hozzászólás Ne habozz!

foxxmulder - 2015. 10. 30. 15:03

vagyis nem kap értelmes lezárást…akkor ezt a sorozatot nem pótolom be,pedig tervben volt :/

Paladin - 2015. 10. 30. 15:10

Azért a harmadik és ötödik kép egy kicsit spoileres.

winnie - 2015. 10. 30. 15:15

Paladin: passz, nem tudtam, feljebb tolom a spoilerhatárt.

winnie - 2015. 10. 30. 15:17

foxxmulder: ha elkezdted, akkor nincs lezárva ott sem, ahol most tartasz. ha nem kezdted el, akkor viszont arra érdemes gondolni, hogy a sorozatok zöme, amiket nézel, ugyanígy nem lesznek lezárva. és mégsem zavar.

persze nyilván a te döntésed, de egy kasza engem éppen sarkallni szokott arra, hogy megnézzem a sorozatot (persze azt, amit szeretek nézni), hiszen pontosan tudom, hogy mennyi időt kell belé fektetni, míg a most folyóknál fogalmam sincs, hogy mennyi időt kell még rájuk szánni az elkövetkező években.

de tippre valamennyire le van zárva, vagy totál nyitva maradt volna?

Szaby59 - 2015. 10. 30. 15:27

Jó kis cliff van a végén és mellé még behoztak legalább egy teljesen új szálat…

winnie - 2015. 10. 30. 15:37

Szaby59: igen, az tiszta sor, de ugye van az a cliff, amikor minden függőben marad, és van az, amikor a fő sztorikat lezárnak és az utolsó pár percben felvezetik az új szezont. vagyis, ha valaki nem nézi meg azt a pár percet, akkor nem marad le semmiről, az kvázi egy nulladik részként funkcionál az új évad előtt, miszerint “ez lenne majd a folytatásban”.

kecskebégető - 2015. 10. 30. 15:46

10/8 lkellemes ponyva volt.Kissyé több sötét tónus elfért volna benne

karak - 2015. 10. 30. 15:49

Na,ennek nagyon nem örülök. Pedig nekem tetszett, persze tudom, hogy néha voltak gagyi részek, de ne már. Megint elkaszálták azt amit dédelgettem szerettem.
Se Constantine, se Dominium, a végén a Supernaturalt is kasszálják?

Költői kérdés volt.

Elar - 2015. 10. 30. 21:56

Én kedveltem. Teljesen jól fogalmaz a szerző: Aki helyén kezeli a sorozatot, annak kellemes szórakozás. 1 évadot még elviseltem volna….

Luci - 2015. 10. 30. 22:49

Nagyon sajnálom, hogy kasza lett… Nem volt egy világmegváltó sorozat, de Michael-Gabriel kapcsolatát nagyon szerettem, olyan igazi tesós volt, mindennel együtt. :) A Vegas jelentek sztem is teljesen feleslegesek voltak, előfordult, hogy tekertem is.
Viszont Luciferre, meg Noma “tettére” kíváncsi lettem volna..

Dezyre - 2016. 07. 04. 12:08

Most fejeztem be a sorozatot, egyhuzamban rágtam át magam rajta. Valóban a több szálat is futtató sorozatok hibájába esett, azaz egy egy nyújtott szálat érthetetlenül lezártak egy pillanat alatt, plusz a flashback-ek is igen kapkodósra sikeredtek.
A végét viszont nem értem. A készítők rendszerint előre tudják ha nincs folytatás, mégis a lucifer dolgot igen elkapkodták. Csak arra tudok gondolni a sok szinte pillanatkép alapján amit az első angyal (mivel a sorozatban nem említenek még véletlenül sem poklot, vagy ördögöt, csak ha káromkodni kell ) szolgája és az Alexel éppen történő események között pislogás nélkül fel lehet fogni, hogy Noma a szárnyakért az ördögnek adta a testét. A fehér szárny kirívó volt és testvérei nagyon fényezték az elsőt, a tökéletes angyalt Lucifert.
Helyesen gondolom, hogy ha lett volna folytatás Noma karaktere szolgált volna a pokol urának?
Tipikus alacsony büdzsés kanadai sorozat volt, sajna az utolsó pillanattal nyitva hagytak egy ajtót egy sötét szobára, de lehet ha lett volna folytatás akkor a villanykapcsolás után megint csak fáradt részeket látnánk ülni a helységben.

Krisz - 2017. 01. 02. 10:42

Végig nez az ember 20 részt kb és semmi vége , akkor legalább annyival tisztelnék meg a nézőt , hogy egy normális befejező részt készítenek !!!! Ettől eltekintve annyira de annyira imádtam !!!!

winnie - 2017. 01. 02. 11:59

“akkor legalább annyival tisztelnék meg a nézőt , hogy egy normális befejező részt készítenek !!!!”

nem, az nem a sorozatos műfaj. a sorozatok 95%-a nem kap befejezést – ezt tudni kell. a nézőnek kellene megtisztelnie a sorozatot azzal, hogy nézi:) viccen kívül, ha valaminek nincs nézettsége, akkor elkaszálják. és akkor az esetek 99%-ában lehetetlenség újra összeszedni a szereplőket vagy az írókat (meg egyébként is, azonnal lerombolják a díszleteket, hogy más sorozatét építsék mge), meg értelme sem lenne kitalálni valamit a végére, csak hogy vége legyen, hiszen nem azt a befejezést szánták volna a sorozatnak, amit hozzátoldanak, hanem valami mást.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz