login |

TWD7

2015. 10. 31. 19:44 - Írta: winnie

36 hozzászólás | kategória: elmélkedés, hírek,

Az AMC berendelte a The Walking Dead 7. évadját – ennyi a hír. A többi szövegelés.

Ha van sorozat, amelyiknél nem kell a kifulladástól tartani, az a TWD, hiszen alig járunk a képregény-folyam felénél (képregényes kérdéseket csak a spoileres kibeszélőbe), s mire az esetleges 12-13. évadra utolérnék a mostani sztorit, addig az írott/rajzolt sztori újabb 4-5 évaddal előrébb járna. És nem csak mennyiségileg nem kell tartani kifulladástól, hanem minőségileg sem, mert nagyon sokan a mostani képregényes részeket a legjobban között tartják számon. Ami 13 évvel a premier után nem rossz.

Egyébként is nézzétek el nekem, hogy nem titulálom az év hírének. Sőt, igazából kíváncsi lennék, hogy miért nincs mostanság két (vagy) több szezonos berendelés (spórolás céljából), vagy akár premier előtti, mint tavaly. (Mert nyilván egy olyan csatornán, ahol 600 ezer nézővel is lehet berendelést kapni, a 15M sok év alatt sem csökkenhet akkorát.)

Amibe nem látok bele, és ami leginkább érdekel, hogy mik mennek ilyenkor a színfalak mögött – egyáltalán vannak-e komolyabb tárgyalások az évadberendelést megelőzően. Az AMC nyilván minél több szezont akar a sorozatból, szóval nem csak rajtuk múlik, hogy lesznek-e új szezonok. Annyiban könnyebb dolga van a csatornának, hogy nem szerzői a sorozat és nem is ensemble – vagyis a showrunner cserélhető (eddig már kétszer megtörtént), mint ahogy, ha arra kényszerülnének, akkor színészeket is tudnának cserélni, hiszen…, szóval TWD.

(Oké, van egy Robert Kirkman, a képregény készítője, de ő nem ír, és más projektjei is vannak, mint ahogy akad nagyon kiemelt karakter is, de Rick-kel, vagyis Andrew Lincoln-nal kapcsolatban érdekes lesz majd látni, hogy vajon akkor ér-e véget a sorozat, amikor ő nem akarja tovább csinálni, vagy utána is lesz-e élet.)

36 hozzászólás Ne habozz!

dzsiaj - 2015. 10. 31. 20:20

Nem nagyon tudok elképzelni olyan eshetőséget- már amíg ilyen a nézettség-, hogy Andrew Lincoln szava bármit is számítson. Nyilván addig tartják a sorozat mellett, amíg csak tudják, de…

ALDO - 2015. 10. 31. 20:24

Andrew Lincolnak nyilván ez lesz a karrierje csúcsa. Neki is az az érdeke, hogy egy pár évig még menjen a sorozat, így fix melója van.

Flanker - 2015. 10. 31. 20:35

Jogos hogy fix meló, meg pénz meg siker, de egy idő után beleunhat simán színész a karakterbe, sorozatba.. Ezer példa volt már erre sorozatban, filmben..

Cardas - 2015. 10. 31. 20:39

“Ha van sorozat, amelyiknél nem kell a kifulladástól tartani, az a TWD, hiszen alig járunk a képregény-folyam felénél”
Ennek ellenére szerintem ÉVADONKÉNT kifulladnak, mert félnek beérni a képregényt. Ennek jó példája a farmos második évad, ami még úgy ahogy elment hála a morális témának, de stagnált, aztán a börtönben töltött negyedik évad, ahol fölöslegesen úgy húzták a Governor szálát, mint egy kettészakadt zombi a belét az aszfalton. Ezt követően, mert már túl kétségbeesetten igyekeztek távol tartani hőseinket a fix letelepedéstől, Beth-ről próbálták bemesélni hogy milyen fontos, és miután konkrétan részeket szenteltek a személyére és a megmentésére, kiderült hogy semmi értelme nem volt az egésznek. Itt kaszáltam.
Lefogadom, hogy most épp kicsit pörgősebb a sorozat, de senki ne aggódjon, jövőre kaptok egy akkora üresjáratot, hogy mindenki megint megkérdőjelezi, miért nézi ezt a divatsorozatot (mint minden második évad alatt), de aztán mégis folytatja. Engem már nem fognak még egyszer rászedni.
“És nem csak mennyiségileg nem kell tartani kifulladástól, hanem minőségileg sem.” – eddig sem hozta a képregény minőségét, szerintem ezzel a legtöbb olvasó egyetért, kétlem hogy eztán hozni fogja. Ott tartanak az első évad óta hogy “család… ö demokrácia, ja nem, rick-diktatúra… ja, család…”, letelepedés, ja nem, család”
Én tényleg próbáltam szeretni a sorozatot, kitartottam két évadon keresztül, miután már mindennel ellenszenveztem benne, reméltem hogy jobb lesz, de nem. Szóval nem előítélkező TWD-ellenes troll vagyok, hanem egy csalódott rajongó :)

Kissur - 2015. 10. 31. 20:44

Andrew Lincoln fekete pontot kapott nálam akkor, amikor a Strike Backet otthagyta a Walking Dead miatt. Azóta átszíneztem piros pontra, sőt beírtam még többet. :) Képes volt totál elfelejtetni velem, hogy ő volt Porter munkatársa a SB 1.évadában. És ez már teljesítmény. Legalábbis nálam.

winnie - 2015. 10. 31. 20:45

“Neki is az az érdeke, hogy egy pár évig még menjen a sorozat, így fix melója van.”

egyrészt, amit flanker mond.

másrészt nem hiszem, hogy a fix meló izgatná. 10-nél több évet kevesen bírnak ki. és a twd valami hihetetlenül ingerszegény sorozat forgatást tekintve. eleve georgiában forog, és sokszor alig van jeleneted egy részben, és most is látni, hogy olykor 2-3 részen át nem is szerepelsz. (meg eleve a forgatás döbbenetesen vontatott, de az minden sorozatra meg filmre igaz.)

ez jó pénz meg minden, sok pihenés, de aki önmegvalósítani akar, annak hosszú távon nudli.

winnie - 2015. 10. 31. 20:49

Cardas: szubjektív okok nem játszanak, mert minden sorozatnál van x ezer, tízezer ember, aki ugyanígy van – és jut rájuk pár millió, akik szerint az adott sorozat kreatív csúcson van. mindkét tábornak igaza van, és épp ezért, ezzel kár érvelni, mert nem lehet előre jutni vele. érted, te azt mondod, hogy kifulladt, más meg azt, hogy nem. puff, patt.

a lényeg, hogy van történet még bőven, amit elmesélhetnek. és ha olyan szinten mesélik el, akkor az jó is lesz. a sikert meg nem kell magyarázni. a twd nem csak egyszerűen a legnépszerűbb, hanem toronymagasan az. és bár vannak csalódott rajongók, a többség kábé minden részt 10/10-ező figura:) na jó, nem a többség, de néha olvasok kommenteket és, uhh, nem semmi.

marsters - 2015. 10. 31. 20:59

Hát ha tényleg behozzák tudjátokkit az évadzáróban akkor már inkább 65-70%-nál fogunk tartani.

Amúgy szerintem 10.évadig fogja bírni Rick aztán már lehetetlen lesz megtartani.

Flanker - 2015. 10. 31. 21:11

“Andrew Lincoln fekete pontot kapott nálam akkor, amikor a Strike Backet otthagyta a Walking Dead miatt”..
Őőőő.. :) :D

Cardas - 2015. 10. 31. 21:15

winnie: igen, az egyik ok amiért mondhatni szinte megutáltam a sorozatot, az elvakult rajongók mennyisége, a többség, akik tökéletesnek látják a legrosszabb részeket is (10/10). ha idáig jut egy sorozat, akkor bizonyos szempontból kudarc a szememben, mert nem képes értelmes nézősereget kitermelni magának, csak zombikat, akiknek a közösségét nehéz elviselni, mondhatni ő miattuk is hagyom ott részben. de amennyire lehetett, nem szubjektíven álltam hozzá, hiszen nem önmagában a sorozatról mondtam véleményt, hanem az alapműhöz viszonyítottam, illetve a többség által elfogadott hozzáálláshoz (a legtöbben egyetértenek szerintem azokban a hatalmas üresjáratokban, amikre a sorozat produkált, de ha nem, akkor nyugodtan szóljatok, mindenütt ezt olvastam)
az a baj, hogy a legtöbb kritika így áll hozzá, hogy “Volt vagy öt rémes rész, klisés monológok, unalmas időhúzás, a színészi játékról ne is beszéljünk, de az utolsó rész az nagyon ott volt. Felejtsük el az összes hibáját mert hát az évadzáró kárpótolt.” és végeredményben kijelentik hogy jó évad volt, mikor közben a fele részek 10-ből ötöt sem értek el.
Ezzel nem erőltetni akartam az igazam, csak az előzőben nem fejtettem ki teljesen, így ezt gondoltam hozzácsapom, hogy kerekebb kép legyen, még miért hagytam ott a kedvencemet.

ALDO - 2015. 10. 31. 21:17

“ez jó pénz meg minden, sok pihenés, de aki önmegvalósítani akar, annak hosszú távon nudli.”

Persze nagyon szép dolog az önmegvalósítás, csakhogy a nagyon kevesek engedhetik meg maguknak, hogy válogassanak, mert azt nyilván senki sem tudhatja, hogy mikor kerül be egy sikeres sorozatba pár évre. Gondolom az se sokkal jobb, ha folyton csak vendégszerepeket vagy egy-két epizódos visszatérő szerepeket kap valaki, vagy ha nagy nehezen bekerül állandónak valahová, négy rész után kaszálják. Akkor meg hiába önmegvalósítás, ugyanis ők is pénzből élnek.
Persze színházban sem játszanak egy szerepet 10-15 évadon át folyamatosan és a Walking Dead is simán mehet egy idő után Andrew Lincoln nélkül. Sőt akár a teljes alapszereplő gárdát is lecserélhetik folyamatosan a jövőben, hiszen úgysem kell szó szerint ragaszkodni a képregényhez.

Neoprimitiv - 2015. 10. 31. 23:40

ALDO: Lincoln és a többi TWD-s állandó szereplő gázsiját nem ismerem, de érdemes összevetni az arányokat.

Ma Kaliforniában, ahol a legtöbb sorozat készül és amelyikben az USA átlaga fölött van ajövedelem, a jövedelmi medián családokra (!, nem egyénre) 62 ezer dollár volt. Egy évre. Az USA átlag 53,6 ezer. Még egyszer: családonként, egy évre. Egy főállású egyetemi professzor átlag fizetése 83 ezer, a szakorvosoké (akik az USA-ban köztudomásúan a jól keresők közé számítanak) 210 ezer körül mozog.

Egy “menőbb”, több éve futó sorozat vezető színészei epizódonként minimum 100 ezer körül kapnak és akkor a szalagcímes TBBT, Dexter vagy NCIS gázsikat nem is vettem figyelembe.

Az epizódonkénti vendégszereplésekből is bőven meg tud élni egy színész, akinek a neve már hírértékű (vagyis bekerül a sorozat hírekbe pusztán a leszerződtetésével). Ha pedig valakinek sikerül egy sok évig tartó sorozat főszereplői státuszát megcsípni, akkor azt már csak a saját hülyesége tudja az élete végéig tartó anyagi biztonságból kivetni.

elemerapioca - 2015. 11. 01. 01:00

addig usd a vasat amig meleg
de ebben a sorozatban nincs 12 evad

ki fog fulladni es a The Big Bang Theory is

clegane - 2015. 11. 01. 01:12

ha, ez jó. addig USD a vasat.
USD, érted, Coral? USD.

edg - 2015. 11. 01. 01:19

:D:D:D

Quantumleap - 2015. 11. 01. 03:17

Hanem winnie, mi a helyzet a beígért szavazással? Persze, van még rá egy hét, elvégre nem túl valószínú, hogy a következő epizódban választ kapunk a jelenlegi NAGY KÉRDÉSRE. :)

winnie - 2015. 11. 01. 06:21

Quantumleap: igen, a plusz hét miatt nem siettem el. lesz mindenképp.

winnie - 2015. 11. 01. 06:24

“de ebben a sorozatban nincs 12 evad
ki fog fulladni es a The Big Bang Theory is”

ezt valahogy nagyon vicces olvasni a két toronymagasan legsikeresebb sorozatról:)

írhatnám, hogy naná, mert minden kifullad, szóval ennél üresebb kijelentés nincs is a világon, de még ez sem igaz, mert vannak sorozatok, amiket befejeznek. mint ahogy azt is tudom, hogy vannak, akik szerint már az 1. évadban kifulladtak ezek a sorozatok, de a többség nem így látja.

meg egyébként is, elég nagy marhaságnak tűnik a kifulladás. ha pár ember élete köré épül egy sorozat, akkor nem törvényszerű, hogy kifulladjon, mindig lehet új és új dolgokat kitalálni, csak rotálni kell hozzá a karaktereket és az írókat.

winnie - 2015. 11. 01. 06:28

aldo:

“Persze nagyon szép dolog az önmegvalósítás, csakhogy a nagyon kevesek engedhetik meg maguknak,”

azért a tévé van olyan jó szakma, hogy egy sikersorozatban sok év megalapozzon mindent. és ha főszereplőként megalapozol, akkor is max a meghallgatások között válogathatsz, de biztos lehetsz benne, hogy lesz állásod (max a neved miatt választanak be), és végre játszhatsz mást is.

ráadásul a vendégeskedés talán még jobb meló, mert évi pár szereppel, főleg, ha visszatérő is akad, abszolút szinten tud maradni anyagilag az ember (főleg, ha megalapozta magát és magasabb kezdőgázsival indít). és nyilván más lehetőségek is vannak. nem véletlen, hogy nagyon kevesen mennek tovább extra hosszú időn át a sorozatukkal.

az persze teljesen igaz, hogy egy újabb sikersorozatban szerepelni roppant nehéz.

Dean - 2015. 11. 01. 11:40

Hát nem tudom.. Andrew folyamatosan azt hangoztatja, hogy imádja a sorozatot, imád benne lenni, imádja ezt a munkát, és hogy nem akarja, hogy kiírják. Szerintem marad ő még jó pár évig.

elemerapioca - 2015. 11. 01. 16:01

clegane

“Addig üsd a vasat, amíg meleg”

igy mar minden oké vagy van meg valami hozzafuzni valod? Tudod (vagy nem) nincs mindenkinek magyar billentyuzetje es nem mindenki “magyar”. Sokan vagyunk Dunan es tengeren tulrol is :)

winnie

imadom hogy mindent megmagyarazol. EN (ismetlem EN) ugy erzem hogy ez a sorozat nem fogja kihuzni a 12 evadig mert a nezok lassan de biztosan ráunnak. Mar most sem olyan jo mint anno, inkabb megszokasbol nezem (nem csak en). Ideje lenne valami NAGYOT dobni mert ez a A-pontbol B-be futkarozas kozben zombie gyilkolas es lelkizes mar nem kielegito. Lehet a tobbsegnek MEG igen, de ez valtozni fog. SZERINTEM :)

winnie - 2015. 11. 01. 18:01

dean: “Andrew folyamatosan azt hangoztatja, hogy imádja a sorozatot, ”

nincs olyan színész, aki az ellenkezőjét mondaná.

a színész kifele imidzset épít (olyasmiket mond, amiket hallani akarnak, amik kedveltebbé teszik). befele meg, ha nem kapja meg a nagy pénzt, el fog menni. sosem szabad elhinni azt, amit színészek mondanak a sorozataikról. nem azért, mert hazudnak, hanem, mert nem csak azon múlik, és ilyen nyilatkozatokkal is alkupozíciót javítanak. most ráadásul aktuálisak a fizetésnövelésről szól tárgy, amiken eleve nem a színész vesz részt, aki egyébként is tudja, hogy most van lehetősége igazán meggazdagodni.

simán előfordulhat, hogy valaki ennyire szenvedélyes, tök jó lenne, de mint írtam, a twd rettenetesen ingerszegény sorozat, és monoton (ülnek vidéken az erdőben egész nap:). amikor akció van, az nagyon jó, de egyébként nem. de ez sok sorozatra igaz. minden azon múlik, hogy valaki akar-e színészként mást csinálni.

de az is biztos, hogy simán logikus, ha valaki addig marad a legnézettebb sorozatban, amíg tud.

winnie - 2015. 11. 01. 18:06

elemerapioca: én nem magyarázok, mert ugye a választ nem tudja senki, csak logikai alapon közelítek.

“mert a nezok lassan de biztosan ráunnak.”

viszont ebben biztos lehetsz, hogy nem így lesz. főleg egy olyan sorozatnál, amit még te is nézel, és még kevesen megszokásból. gondolj bele, hogy a többi nézőnek, az igazi rajongóknak mennyi idő kéne ahhoz, hogy beleunjanak.

de igazából azért biztos, hogy a nézettség nem fog gondot okozni, mert ilyen magasról még a rettenetesen utált és rossz sorozatok sem tudnának annyi nézőt veszíteni, hogy kaszaszintre kerüljenek. nem 50-70%-ot kéne buknia, hanem még többet. az fizikailag lehetetlen normál körülmények között.

“mert ez a A-pontbol B-be futkarozas kozben zombie gyilkolas es lelkizes mar nem kielegito.”

az jó, mert az 5. évad második fele óta ez megszűnt, és tippre még évekig, de a 6. évad végéig biztosan egy helyben fognak maradni, szóval az A és B már nem ognd.

elemerapioca - 2015. 11. 01. 18:36

neked ez logikus, nekem mas
majd az ido eldonti. 2020ban visszaterunk ehhez a kerdeshez, oke? :)

amazemez - 2015. 11. 01. 19:16

Szerintem meg sokkal jobb mint annó, az első két évad sztem nem volt jó a 3. tól indult be! Imádom mikor megmondják, hogy az emberek már csak megszokásbol nézik, hagy döntse már el mindenki hogy jó e és hogy miért nézi. Mindenkinek más tetszik lásd neked az eleje , nekem meg pl a 3. évadtol.

chulo - 2015. 11. 01. 19:28

600 ezres nézőszámmal bőven túl lehet élni, a TWD-nek meg 15 milliós van.
Valaki magyarázza már el nekem, hogy ha ekkora brutális nézőszám van, akkor miért nincs benne több pénz? (gondolok itt arra, hogy jobb, nagyobb díszletek, kicsit kimozdulni a monotonitásból, vagy pl. az évad elején az ótvar gagyi cgi)

talán kicsit megválaszolom, de csak hangosan gondolkozok – okoskodhatnak úgy a készítők, hogy ha így is ekkora nézősereg van, akkor minek költenének többet rá, hisz akkor kevesebb lenne a haszon?

_Peter - 2015. 11. 01. 20:30

chulo – 2015. 11. 01. 19:28

15 milliónál kevés nézőt érdekel hogy gagyi a CGI, Abrams helyett régi Patton tankkal támad a Governor vagy a Híres Erdei Út többszöri felhasználása. Zombik, ki hal meg, ki kivel jön össze, XY karakter miért nem azt csinálja, ezek mozgatják a sorozatot.
Gyors google szerint az AMC másra költi a pénzt, tavaly 1 milliárd dollár felett vásároltak csatornákat. Biztos a részvényeseknek is ment pénz. Ki van náluk számolva centre mit hogyan milyen költséggel.

ALDO - 2015. 11. 01. 21:43

chulo:

Miért egy tv sorozattól olyan CGI-t vársz mint egy százmilliós mozifilmtől? Amúgy pont azért. Ha öt évig jó volt így, akkor minek szórják feleslegesen a pénzt. Attól még, hogy nem látványos annyira a CGI, sok dologra kell költeni. A színészek fizetése mellett ott van a többi stábtag: rendezők, operatőrök, írók, sminkesek stb. Aztán a zeneszámokért a jogdíj, és mivel kint vannak az erdőben, egy kiadós, egész napos eső is alaposan hátráltathatja a forgatást. A stábot pedig ekkor is ki kell fizetni.
Nem attól lesz jó valami, hogy milliókat szórnak el a látványosnak szánt elemekre.

winnie - 2015. 11. 02. 07:55

“neked ez logikus, nekem mas”

ez nem nekem/neked kérdése. te valamit kitalálsz a saját tapasztalatod alapján, én pedig a rendelkezésre álló eddigi példák alapján vezetem le. amire nem volt még példa, az sosem lesz logikus.

winnie - 2015. 11. 02. 08:01

chulo:

“(gondolok itt arra, hogy jobb, nagyobb díszletek, kicsit”

ne viccelj már. pont most hozod ezt fel, amikor egy teljes várost “építettek”? (egyébként nem) most végre hatalmas díszletben játszódik a sorozat.

és a cgi: attól, hogy egy dinamikus cgi nem lett jó, még sok másik nagyon jó – azok, amiket észre sem veszel, a sok zombi, az ölések, stb. mert ugye a twd tele van ilyen kisebb, praktikus effektekkel is.

de ettől eltekintve, mert ehhez nem értek, lehet valóban gagyi. a siker az AMC csatorna sikere, nekik jön be sok reklámbevétel. az AMC csatorna szabott összegért vásárolja a sorozatot epizódonként a gyártótól. attól a gyártótól, aminek a nyeresége ennek a kölcsönzési díjnak (licencdíj) és a költségvetésnek a különbözete.

szóval attól, hogy az amc, mint csatorna sok pénzt szerez a termék eladásával, a termékre még nem fog a gyártó stúdió többet költeni, hiszen azzal a stúdió a saját nyereségét csökkentené. és a stúdió költségei a színészgázsik miatt eleve folyton nőnek, ők viszont nem növelhetik az egekbe a licencdíjat a sikerre hivatkozva, mert attól a gyártási költségek még nem kell, hogy nőjenek.

nem véletlen, hogy anno frank darabont is a költségvetés csökkentése miatt ment el. pedig az akkori 5 milliós nézettség is gigantikusnak számított.

juhaszvik - 2015. 11. 02. 08:54

én azok közé a nézők közé tartozom, akik szerint a sorozat idővel egyre jobb és jobb lett. így nem igazán értem, hogy mi a problémájuk azoknak, akik ilyen vagy olyan okból a sorozat rossz minőségéről, hanyatlásáról értekeznek. egyáltalán minek a fényében lehet kijelenteni, hogy rossz tartalomról beszélünk, mik azok az etalon sorozatok, amik az 5-6. évadában annyira felülmúlják a TWD-t?
nem állítom, hogy ez lenne minden idők legjobbja, sőt mindenféle kritikának helye van, de ha valakinek ilyen rossz véleménye van a sorozatról, akkor mi van a futó száz másikkal, ami tartalomban alulmúlja ezt?
és mielőtt: nem vagyok elfogult fan, belekötök még a kedvenc cipőmbe is, éppen ezért sem értem, hogy mi is az igazi probléma.

clegane - 2015. 11. 02. 11:11

elemerapioca: nem téged akartalak vegzálni, az usadollár szójáték volt szerintem szellemes.

spanos - 2015. 11. 02. 11:21

Semmi sem tart örökké…. ;)
Ami a cgi-t illeti, azért szerintem senki se tiltakozna egy GoT szintű megoldás láttán.
És ha már itt tartunk…. a GoT-ba jòval több pénzt, időt, energiát És Igényességet ölnek… Szòval egy 15M-s nézőszám mellett az ilyen megvalòsìtás paraszt vakìtás…. :D
/egy megszokásbòl néző/

winnie - 2015. 11. 02. 12:10

“Szòval egy 15M-s nézőszám mellett az ilyen megvalòsìtás paraszt vakìtás…. ”

ezt nem igazán lehet értelmezni. illetve…, ezzel azt mondod, hogy a walking dead minden elismerést megérdemel.

egy hbo sokkal többet költhet a sorozataira és ér el kisebb nézettséget, egy szimpla kábelcsatorna ilyesmit nem engedhet meg magának, és mégis nézettebb a sorozat.

clegane - 2015. 11. 02. 13:10

btw nekem semmi kifogásom a megvalósítás ellen, sőt mindig rácsodálkozok a jó zombi jelmezekre.

Thunder - 2015. 11. 02. 15:00

Vki tud a Frankd Darabont vs. AMC perrol aktuálisat???
Csak homalyos emlekeim vannak a miertjerol is, vlsz elszamolasi vita all a hatterben …

Amit nem ertek, hogy ha van egy stabil 13-15M-s nezoszam, miert csak 10 reszekben gondolkodnak evadonkent, ami ket es fel, max. 3 honap alatt (unnepi kihagyasokkal) lemegy TV-ben?
Nem feltétlenül 24 rész kellene, mint anno ugye a 24-ben :), mert abban ohatatlanul benne van egyfajta retesteszta effektus, hogy ki legyen töltve a jatekido, nehol izzadsagszagu fordulatokkkal, de azért egy másfélszer ilyen hosszú évad – 15 résszel – tetszést váltana ki a nézőkben es a reklamidot ugyanugy el tudnak adni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz