login |

Az írók sara a Nagy The Walking Dead-hiszti?

2015. 11. 02. 14:48 - Írta: winnie

52 hozzászólás | kategória: elmélkedés, szavazás,

Ej, de nagy felhördülés kísérte a The Walking Dead – 6×03-at!

Még én is felhördültem, bár nem feltétlenül azért, amiért mások. Az a baj, hogy nem igazán tudom jól megfogalmazni az okokat, de arról lenne szó, amikor egy sorozat már nem kezelhető normál sorozatként, amit a történet visz előre, hanem jelenség válik belőle, és mindenféle fikción kívül álló dolgok katalizálják.

Amikor megnéztem a TWD-6×03-at, elég rendesen sokkolt, ami történt, elfogadtam, lehet, hogy még kalapot is lengettem az írók merészsége előtt (amivel egyébként már eleve kiléptem a történeti szövetből), majd pedig elgondolkoztam azon, hogy biztos, hogy megérdemelt a kalaplengetés? Hiszen eddig inkább arról volt szó, hogy mennyire nem merészek az írók, már amikor egy bizonyos szűk körről van szó.

Damon Lindelof, a Talking Dead-ben (lám, még egy, a jelenség által generált mesterséges képződmény, mely beszélgetős műsor múlt heti, a 6×03-hoz kapcsolódó tartalma, illetve az, ami kimaradt belőle, önmagában elspoilerezte a “nagy rejtélyt”) elmondta, ahogy korosodik egy sorozat, úgy válik egyre kevésbé izgalmassá, hiszen úgy nő a megölhetetlen karakterek köre, hiszen a nézők egyre többet megkedvelnek közülük – az írók pedig általában nem elég merészek.

Eleinte ugye csak Rick volt ez az ‘ölhetetlen’ kategória, mára legalább heten vannak a TWD-ben. És most ezt az íratlan szerződést bontották fel a készítők, amihez kellett kurázsi. És éppen, talán ezen sorozatelméleti lózung miatt (na meg a megvalósítás mikéntjének köszönhetően) sok The Walking Dead-rajongó nem tudta “élvezni” a durvulást, azt hogy itt aztán nem ebben a sorozatban semmit kiszámítani, mert rögtön elkezdték találgatni, hogy miképp fognak kibújni az írók abból, amit (látszólag) megmutattak és elhitettek velünk.

Hozzáteszem: tisztelet a (tippre a többséget jelentő) kivételnek – más kérdés, hogy aki ezt a posztot elolvassa, az is bekerül a “Miért nem élvezhetem önmagában a sztorit, mert kell technikai kérdéseket is belekeverni?“-spirálba. Vajon bennem van a hiba, hogy idővel jött az “Álljunk meg egy szóra, tanár úr!”-reakció, és elkezdtem kételkedni abban, hogy valami simli lehet abban, amit láttam? És minél többet gondoltam rá, annál egyértelműbbnek tűnt? Miért van az, hogy eleve felmerült ez a kérdés, amikor korábban nem történt meg? Kiben van a hiba, a nézőben vagy a készítőben?

És bármi is történt, itt mindenképp az írók hibáztak (nyilván szerintem, ha nem értetek egyet, akkor irány a komment) – vagy korábban, hogy kialakult róluk (egy talán hamis) kép, vagy most, hogy úgy döntöttek, hogy egy adott karakter halálát/nemhalálát úgy valósítják meg, ahogy. És nem azért, mert talán megvezették a nézőt, hiszen sokan imádják, ha hatalmas csavarokat kapnak, ha más történik, mint amire számítanak.

Egész egyszerűen azért beszélhetünk hibáról, mert a megvezetés nem egyenlő a becsapással. Nem biztos, hogy ez a jó párhuzam, de a bűvészetben is vannak zseniálisan előadott trükkök, és vannak csalással prezentáltak. Ha látjuk őket, akkor ugyanúgy élvezzük, de a megoldás ismeretében csak előbbiekről fogunk elismerően szólni, utóbbiakat megvetjük. (Bár azt nem tudom, hogy mit utál jobban a néző. Amikor utólag döbben rá, hogy átverték, vagy amikor önvédelmi reakcióból már az előadás közben csalást kiált?)

A hibás megvalósítás ténye azért egyértelmű a számomra, mert ilyen írások születnek róla, illetve nem csak habzó szájú fanatikusok fenyegetőznek kiszállással, ha…, hanem visszafogott vérmérsékletű kritikusok is, akik azt mondják, hogy ha az fog történni, amit sokan sejteni vélnek, akkor az túlságosan nagy bullshit lenne ahhoz, hogy maradjanak.

A vicces egyébként az, hogy számomra az a legérdekesebb kérdés, hogy a közönség hogyan gondolkodik- Szóval nem az, hogy meghalt-e az illető vagy sem (erről mindjárt jön egy külön szavazás is a játék kedvéért), hanem az, hogy ha nem halt meg, szóval ha csak kamuról van szó, akkor örülni fogtok, mert egy szeretett karakter életben marad, vagy pedig csalódottak lesztek, mert mégsem annyira bevállalósak a készítők? (És ez utóbbi még akkor is igaz, ha már voltak és nyilván lesznek durva húzásaik.)

Ennyi. Nem tudom, hogy volt-e füle vagy farka a fentieknek, és ha lehet maradjunk ennél a témánál, az most ne legyen érv, hogy beszélnek a sorozatról meg nőni fog a nézettség, mert ilyet más, a közönség által jobban elfogadott eszközökkel is el lehet érni.

FONTOS! Semmilyen képregényes spoilert ne írjatok ide, azoknak a képregényes kibeszélőben a helye! És más sorozatra se utaljatok, mert az is spoiler lehet egyeseknek.

Rád melyik igaz?

  • Gáz lenne, ha mégsem halt meg. (61%, 1,295 Votes)
  • Örülnék, ha kiderülne, hogy nem halt meg. (39%, 843 Votes)

Total Voters: 2,138

Loading ... Loading ...

52 hozzászólás Ne habozz!

Bagosz - 2015. 11. 02. 14:55

Nem könnyű kérdés,na.Kellett volna egy harmadik, hogy mindkét verzió jó.

zolkó - 2015. 11. 02. 14:59

Glenn első kommunikációja Rick-kel: “Hey dumbass”
Glenn utolsó (?) kommunikációja Rick-kel: “Good luck dumbass”
Mindkét alkalommal walkie-talkie-n keresztül.

clegane - 2015. 11. 02. 15:09

igen, ennél azért egyértelműbbnek kellett volna lennie a jelenetnek. így mindkét esetben elkövettek egy köcsög tease-elést ami se így se úgy nem jófejség. bár lehet hogy ők azt hitték hogy fel sem merülhet a kérdés.

Bandido - 2015. 11. 02. 15:10

“Bagosz”

Kicsit én is így vagyok vele mert jó karakter és sajnálnám ha már nem lenne többé a sorozatban DE ha már így alakították a dolgot akkor valóban gáz lenne ha kiderülne, hogy mégsem patkolt el. (biztos vagyok benne, hogy ez a így lesz sajnos…)

“zolkó”

És? Ezt megvezetésnek is beletehették simán.

zolkó - 2015. 11. 02. 15:11

Bandido
Nem mondtam, hogy nem lehet megvezetés. Mindössze a keretszerűség az érdekes benne.

ravengirl - 2015. 11. 02. 15:11

Pont én is erre gondoltam, hogy a dumbass valami visszautalás lehet az első beszélgetésre/találkozásra, de lusta voltam utánanézni, köszi zolkó :)
Szerintem valóban nagy gáz lenne, ha élne. Ki lehetne hozni egyáltalán egy ilyen szituból élve úgy, hogy az még hihető legyen? (Mármint plusz segítség nélkül, egyedül.) Ha így lenne – még akkor is, ha nem bánnám, hogy élne – keserű szájíz maradna utána számomra.

Rust - 2015. 11. 02. 15:12

Furcsa, nekem annyira egyértelmű volt hogy meghalt, hogy nem is gondoltam másképp míg neten mindenhol (többek között ugye itt is) láttam teóriákat az ellenkezőjéről. Úgyhogy szerintem igen is gáz lenne valahogy megmagyarázni, hogy mégis él. Nem mondom, hogy kaszálnám emiatt a sorozatot, de nagyon nem örülnék neki, pedig szeretem a karaktert meg minden, de jó látni, hogy a készítők képesek ezt meglépni.

El Presidente - 2015. 11. 02. 15:15

A “hey, dumbass” cuccot az epizód kibeszélőben én is előhoztam, mint egy alátámasztását a halálának, de Winnie ellentmondott. :D

McEwan - 2015. 11. 02. 15:15

a 604-ben kivették az intróból a színész nevét.

nekem elég egyértelmű volt, hogy meghalt, főleg, hogy az előző évadban is volt egy elég közeli élménye a kaszással és már akkor is izgultam egyet azért, hogy megmeneküljön. ebből a szempontból gáz lenne, ha tényleg nem halt volna meg, mert 2x ugyanazt eljátszani elég olcsó húzás. bennem csak az keltett kétséget, hogy nem volt benne ugye utána a színész a talking deadben. és szerintem ezt az egy dolgot b*szták el. ahelyett hogy keltik itt a feszültséget és az ingyen reklámot, head-on kellett volna kezelni a rajongók irányába egy ekkora kaliberű döntést.

Kissur - 2015. 11. 02. 15:16

Csak aztán nehogy fekete füstként visszatérjen. :D

BeregiAttila - 2015. 11. 02. 15:16

ha esetleg megmenekül, akkor a menekülés mikéntje alapján döntök, most nem tudok.

Toma - 2015. 11. 02. 15:18

Bennem felse merült hogy meghal ettől annyira látszott hogy nem őt tépik szét, kiváncsi leszek most akkor mivan.

Bandido - 2015. 11. 02. 15:20

“Rust – 2015. 11. 02. 15:12

Furcsa, nekem annyira egyértelmű volt hogy meghalt”

Hogy lehetett egyértelmű? Eleve már az nem stimmelt, hogy közvetlen nyak alatt húzták ki a beleit a zombik?
Anatómia ?

Tomisz - 2015. 11. 02. 15:24

A megmentése nagyobb baromság lenne, mint ahogy meghalt… szóval egyértelműen az lenne a csalódás ha életben marad.

Az már más kérdés hogy lehetett volna ezt jobban is előkészíteni és felépíteni.

Pl a zombik tömegét és annak nyomását, a kilátástalanságot sokkal jobban kellet volna végig hangsúlyozni… így egy darabig csak úgy “elvoltak”, majd hirtelen ott lett egy zsákutca meg egy “tömeg”.
Ez így nagyon hirtelen lett leegyszerűsítve érzelmi oldalon.

CsuDa - 2015. 11. 02. 15:34

Sokan írták már máshol is, hogy ha tényleg meghalt volna, akkor kapott volna egyfajta “tisztelgést”. Pedig pont hogy így kéne meghalnia, semmi kecmec, a zombiknál is egyenlőek az emberek, nincsenek kivételek, az egy olyan világ és kész. Ez lenne szerintem a legreálisabb. Lehet,hogy ha ezt pl. a második évadban lépik meg, ott nem is misztifikálnák túl a dolgot. Igaza van a cikk írónak, most már a nézőknek elvárásaik vannak a szereplők életben maradását illetően, pedig szerintem nem így kéne lennie.

szinkrobi - 2015. 11. 02. 15:34

már amikor egy zsákutcába futnak be, akkor gondolható volt, hogy itt valami történni fog,

de amikor a konténer tetejére ugrottak fel megmenekülés céljából :) hát már ez gondolnivaló hülyeség
miért nem bele másztak? tolták volna maguk elé barikádnak, vagy valami, de a tetejére b.meg?

majd amikor a csákó ekkor úgy dönt h öngyilkos lesz, fegyverrel… hát szóval…

ezután már tök mindegy mi történt :)

winnie - 2015. 11. 02. 15:40

csuda: ha akarom, volt benne “tisztelgés”, az emlegetett dumbass dologgal, vagy azzal, hogy visszaemlékezett arra, hogy pizzafutár volt, utalgattak tehát, de nem hiszem, hogy annyira azt várták volna el sokan, hogy nagy feneket kerítsenek a dolognak, más halálok is volta már hirtelen előadva a sorozatban.

winnie - 2015. 11. 02. 15:40

szinkrobi: lehet, hogy hülyeség, de ha nem lövi fejbe magát, akkor megúszhatták volna, vagy legalábbis szusszanhattak volna egyet odafönt, hogy rájöjjenek a hogyan továbbra, esetleg kivárják a megmentő sereget:)

teglak - 2015. 11. 02. 15:42

Ha túléli az nekem nagy csalódás lesz annak ellenére h kedveltem mégha már nem is annyira mint az elején.

De ami engem igazán bosszantott az az egész kivitelezése, ha meghalt akkor egy jelentős szereplőt olyan módon iktattak ki, h nem tudtam sajnálni, egyáltalán nem éreztem semmi drámait a halálában csak azt hogy na ne már pont így fog fűbe harapni?

Ha túlélte akkor szintén nem fogok megkönnyebbülést érezni,hogy hurrá életben maradt, hisz egy percig se izgultam vagy sajnálkoztam a halála miatt.

Egyszerűen csak bosszant h képtelenek voltak megalkotni egy olyan jelenetet ami vmilyen érzelmi töltettel bírt volna.

clegane - 2015. 11. 02. 15:44

na érzelgős jelenet az biztos lesz majd még amikor a többiek megtudják.

Hegedda - 2015. 11. 02. 15:48

Én azt mondom direkt így csinálták, mekkora vitát váltottak ki vele és mennyi cikket kaptak ingyen. :D Ráadásul most Morgan rész volt/ igen jól sikerült /, tehát a megoldást is elodázták még jobban “húzva” a nézőket.

Rust - 2015. 11. 02. 15:51

@Bandido – 2015. 11. 02. 15:20

1, nem feltétlenül amiatt volt egyértelmű amit mutattak (sőt, az alapján igazad van, nem lenne 100%), hanem hogy milyen kontextusban (felvezetés, párbeszédek, zene stb).
2, de még ha az előbbiek nem is támasztanák alá szerintem, hogy meghalt, abból a helyzetből nagyon nem látok olyan kiutat ami ne lenne nevetséges, ezért elhiszem az íróknak, hogy ezt meglépik, és nem azon gondolkozom, hogy hogyan élhetné túl. Ennyi.

The Man Who Laughs - 2015. 11. 02. 15:53

Paradox módon állok hozzá, mert alapvetően egy szimpatikus, szerethető karakterről van szó, szóval egyáltalán nem kívánom a halálát. Ráadásul ez nem is lenne szerintem egy méltó halál, de lehet hogy csak én vagyok úgy vele, hogy arra számítottam, hogy ha meghal akkor majd az valami hősies önfeláldozás lesz, önszántából, nem egy ilyen bénán és esetlenül kivitelezett baleset.

DE

Amilyen helyzetbe került a rész végén, onnan szerintem nincsen logikus és hihető kiút. Szóval ha már ezt az utat választották az írók, akkor igenis menjenek rajta végig, mert ha valahogy mégis sikerül kiszabadulnia az egy akkora illúzió romboló bullshit hogy a fal adja a másikat. Ha ezt túléli azzal gyakorlatilag cápát ugranak, mert akkor ezután, hogy vegyük komolyan a zombi fenyegetést, ha több ezer zombi alól is sérthetetlenül ki lehet kerülni.

wys - 2015. 11. 02. 15:57

Én se értettem, hogy miért a kuka tetejére állnak. Belemásznak és szépen egyesével, mint amikor a börinél voltak a drótkerítés túloldalán egyesével fejen szúrkáltam volna a zombikat. A sikátorban nem 10ezer zombi volt hanem csak vagy 200. Mennyi idő lehet az? fél óra (10másodpercenként egy zombi)?

Nok3dli - 2015. 11. 02. 15:58

Szerettem Glenn-t, viszont valahogy olyan kifulladtnak éreztem a karekterét. Szerintem jó volt a keret is (dumbass). Meghalt, kész, megesik.
Sokan párhuzamba hozták a GoT-tal, hogy ott tökös GRRM, viszont sokaknak meg pont az az ellenszenves, ha minden főbb (kedvenc) karakter elhullik az évadok során.
Én úgy gondolom a helyes út itt is az aranyközépút. Néha ki kell írni egy-egy olyan szereplőt is aki sok embernek a kedvencei közé tartozik.
Jelen esetben, hogy érdekes legyen a sorozat, és felültessen arra az érzelmi hullámvasútra amire befizettünk, meg kell húzni a váratlant, és fel kell vállalni azt ami sok rajongónak nem fog tetszeni.

Kérdés, ha vajon Daryl került volna ebbe a helyzetbe akkor is ezt gondolnám? Vagy akkor anyáznék, hogy mekkora kötsögök az írók, és hogy tehették ilyet?! Kasza! Fujjj… stb.

Meg is válaszolom a kérdésem, igen, anyáznék, és köpködnék ha meghalna az aki nekem a legszimpatikusabb. Egy hétig kb. Mert aztán jönnének az új részek, új kedvencek, új élmények…

So, Glenn must die, sorry Bro’! :D

prat - 2015. 11. 02. 15:58

Logikus és hihető dolgokat már pilottól kezdve kukázni illett volna mindenkinek aki erre benevezett.
Egy olyan világról van szó ahol a zombi mint szó nem létezik, sőt, egy korábbi hozzászóló említette ami valóban elgondolkodtató: biciklik se léteznek.

Innentől azt tanácsolom mindenkinek aki eddig még komolyan vette a sorozatot: ne tegye.

Az elmúlt részek teleportáló-néma zombijaiból kiindulva azt képzelem, hogy kis barátunk Glenn előtt majd egy mágikus csatornafedő fog megjelenni, amit vészkijáratként használva hagyja el a tragédia színhelyét.

fireblade - 2015. 11. 02. 15:58

na itt megalkották a sorozat készítői a Schrödinger macskája effektust a filmben :)
De a ládát úgy látom,majd csak 2 hét múlva nyitjuk ki..addig mindkét állítás igaz lehet :)

egyébként én winnie meglátását osztom, itt nem az a lényeg hogy meghalt vagy sem, hanem azt hogy ezt a készítők elkrták :)
akármi volt a céljuk, az hogy megölik, de kétségek legyenek, vagy az hogy életben marad, de azt higgyük hogy meghalt..hát egyik se sikerült.

des - 2015. 11. 02. 16:11

Egy negyedik verzió is kellett volna, hogy nem érdekel :) (nézem a sorozatot, mielőtt valaki beszólna)

Snoopyzit30 - 2015. 11. 02. 16:12

Nem olvastam a kommenteket, csak azt tudom írni amit a 6×03 kibeszélőjébe is, hogy én is szerettem a karaktert, de nagyon nem tudtak már vele mit kezdeni. Nekem a halál módja bejött, ahogy megírták az írók. Elteszetoszáskodta ezt Glenn, bízott egy labilis idiótában és ez okozta a vesztét. Szerintem nagyon, de nagyon, de nagyon gáz lenne, ha visszahoznák ebből a szituból is. Korábban amikor Nicholassal volt az erődbe és ráugrottak a zombik, akkor még túl léptem azon, hogy az írók kimentették, de még egyszer nem tudnék. Glennek meg kellett halnia. A sok utalás (Rick megszólítása, az óra stb.) nem lehetett véletlen.

fireblade - 2015. 11. 02. 16:17

szerintem meg az lenne a nagy húzás a készítőktől, hogy ennyiben hagynák Glenn-t, és nem derülne ki több a sorsáról:)
ennyi volt a dolog, a többiek Maggie-vel az élen keresnék, de nem találnának semmit soha..és kész.
na, ez tökös volna :)

Nyehljudov - 2015. 11. 02. 16:22

Örülnék, ha meg mernék lépni a dolgot, és nem csak ijesztgetnének a halálával. Nem azért, mert örülnék neki, ha kiírnák – sőt!
Egyszerűen csak utálom, ha egy sorozat/film farkast kiált.

repeater aka Zsírfeka - 2015. 11. 02. 16:43

A Talking Dead-ben M. Gimple ezt üzente:

“Dear fans of ‘The Walking Dead,’ this is a hard story to tell and when we were planning to tell it, we knew our friends at ‘The Talking Dead’ would be talking to you about it. And knowing you’d all be talking and feeling and commiserating, I knew we should say something about it, lest our silence say something we didn’t mean to say or not say. So I’ll say this: In some way, we will see Glenn, some version of Glenn, or parts of Glenn again, either in flashback or in the current story, to help complete the story.

lappa - 2015. 11. 02. 17:18

ez az ijesztgetés annyira gagyi. egy kis extra hírverésért két hétig lógva hagynak pármillió nézőt, direkt úgy csinálják meg, hogy ne legyen egyértelmű. persze, kell a cliffhanger, de azért ne egy ilyen rémgyenge módszerrel szúrják ki a szemünket.

beforesunset - 2015. 11. 02. 18:34

A tagek közé betehetnétek a “The Walking Dead”-et.

paranoid android - 2015. 11. 02. 18:35

Én is úgy érzem, hogy a rész fogadtatása a készítők hibája, noha a nézők sem “ártatlanok”. Mivel már annyiszor el lett játszva más sorozatokban ehhez hasonló, egy tapasztalt sorozatnéző azonnal szkeptikusan áll hozzá, ha nem egyértelmű a megvalósítás. De ezt az íróknak is tudniuk kell, így folyamatosan, minden lehetőséget megragadva olyan feedbacket kell küldeni a nézőknek, hogy “mi nem fogjuk ezt csinálni veled”. (Pl. a Game of Thrones sikeresen elérte, hogy higgyünk neki – bár a legutóbbi fináléjával kicsit csorbát ejtettek ezen a hírnevükön). Szóval lehet, hogy fel sem merült a készítőkben, hogy ilyen sokan megkérdőjelezik a halált, de akkor baromi naivak, és igenis ma már hozzátartozik a sorozatkészítéshez, hogy ne ébresszed azt az érzést a nézőidben, hogy be akarod csapni őket. (Én a mai napig nem tudtam megbocsátani a Homeland 3. évados húzását pl.)
Tehát a nézői bizalom ma már nem ingyen jön, meg kell dolgozni érte, és könnyen el is lehet veszíteni; de nem is bonyolult dolog nem beleesni egy ilyen csapdába, mint amibe most a TWD készítői. A legelszomorítóbb szituáció az lenne, ha direkt egy ilyen fogadtatásban reménykedve készült így a jelenet, de ezt persze sosem fogjuk megtudni.

Én akármennyire kedveltem a karaktert, nem akarom, hogy életben maradjon, mert csökkenne a bizalmam a készítőkben, ami a sorozat további élvezetét károsítaná. Viszont a TWD készítőiben alapból érzem azt a naivitást, hogy azt hiszik, hogy zseniális húzás lenne pár rész után cliffhangerként a halottnak hitt karakter feltűnése, szóval attól tartok életben hagyják.

paranoid android - 2015. 11. 02. 18:43

@prat

“Logikus és hihető dolgokat már pilottól kezdve kukázni illett volna mindenkinek aki erre benevezett.”

Senkinek sem az a gondja, hogy nem a mi világunk logikája szerint működnek a dolgok a sorozatban, hanem hogy a sorozat világának belső logikája lenne megbontva Glenn életben maradásával.

Wes - 2015. 11. 02. 18:54

Én meg pont úgy vagyok vele, hogy így önmagában a megvalósítás miatt nekem még nincs róla teljes véleményem(mármint, hogy okos dolgot húztak meg ezzel, vagy sem). Meg kell várnom a végét a folyamatnak, mert szerintem az eddigiek alapján, ha valaki fontos meghal a TWD-ben, akkor azt egyértelműsítik, itt is még “ordított”, azaz élt. Aztán, hogy miként zárják le, visszatérnek rá pár képkocka elejéig, hogy megmutassák halott, vagy valahogy kivezetik ebből a helyzetből. Tehát itt egy jelenetet félbe vágta, és így nem lehet konkrétan megítélni, hogy maga az eseménysorozat egészében tetszik-e vagy sem.
Azonban hozzátenném, így ez az úgynevezett első felvonás kicsit furán hatott, rossz helyen lett leengedve a függöny. De lássuk mi jön a szünet után, amiben vagy kapunk egy hatalmas WTF-ot (akármilyen előjellel), vagy kapunk egy lagymatag semmi lezárást.
Ezért is volt érdekes olvasgatni, hogy sokakat mennyire megoszt, hogy meghalt-nem halt meg. Jó a halál-teljesen hülyeség. Mert mint már írtam még nincs vége, én várom a végét.

Troyn - 2015. 11. 02. 19:24

Mindenki kihagy egy lehetőséget: Megharapják, de valahogy elmenekül és még 2-3 részben szerepel, majd átalakul. Szerintem ennek is van realitása.

Ria - 2015. 11. 02. 19:31

Akkor kivételesen nem szavazok, hanem kommentelek :)
Örülnék, ha kiderülne, hogy nem halt meg, viszont a készítőkben hatalmasat csalódnék.
Pont azért, mert ettől a sorozattól nem ezt várom! Míg a sokat emlegetett GoT-ban, például egy percig sem kételkedtem abban, hogy valamilyen módon feloldják azt a bizonyos halált, a TWD esetében csak a kibeszélőben folyt beszélgetés után merült fel bennem.

Benzin - 2015. 11. 02. 19:41

“egyes” kritikusok kiszállással fenyegetnek?
na ne már :DDD

winnie - 2015. 11. 02. 20:39

benzin: barmennyire is vicces, ok ebbol elnek, es oket olvassak tevesorozatos temaban a legtobben. es vannak olyanok, akik szavara sokan adnak, s ha par mersekelt arc ilyet ir, az jelent valamit.

Polgár Jenő - 2015. 11. 02. 20:47

Darylnak kéne meghalnia, akkor hogy sírnának a népek! :D

Yetti - 2015. 11. 02. 21:16

Én azt nem értem mire fel jött ennyi emberben, hogy Glenn nem halt meg. Ez pont nem az a sorozat, ahol kesztyűs kézzel bánnak a szereplőkkel. Nekem legalábbis volt pár leesik az áll pillanatom. pl: Lori vagy Beth halála.
Az első évadból 5 karakter van még életben, abból 1 Morgan, akit csak pár részben szerepelt, szóval vehetjük 4nek is. A farmról maradt Maggie, a börtönös időszakból Sasha és Michonne. Egyedül Fordék bírják még jól az elhullást Tarrát is ideszámolva.
Véleményem szerint a sztori amúgy egy Rick halált is kibírna, csak a nézettségre lenne valószínűleg káros hatása.

ALDO - 2015. 11. 02. 21:43

Yetti:

Ki az a négy? Rick, Carl, Daryll, Carol, Glenn. + Morgan, akkor 6-an húzzák még az első évadból.
Egy idő után Rick halálát is kibírná a sorozat, mert annyira drasztikusan nem esne vissza a nézettség, de akkor kéne megfelelő utódot biztosítani.

deku82 - 2015. 11. 02. 21:46

“Furcsa, nekem annyira egyértelmű volt hogy meghalt, hogy nem is gondoltam másképp míg neten mindenhol (többek között ugye itt is) láttam teóriákat az ellenkezőjéről.”
+1
Azt láttam, hogy a belek nem “jó” helyről jönnek. Attól még Glenn nálam meghalt ebben a jelenetben. Nagyon meggyőző dolgot kell kitalálniuk, hogy hogyan éli ezt túl. Ha. És ha tényleg meghalt, akkor meg kár, hogy ez a közjáték sokaktól elvette a katarzist.

Aredhel - 2015. 11. 02. 22:12

Van olyan opció, hogy mindkettő? Mert én nagyon örülnék, ha Glenn élne, viszont azzal egyszerre válna gázzá az egész.
Nem tudom, van-e ennek így értelme, de közben azt éreztem, hogy nem halhat meg, aztán elhitették velem, hogy meghalt, és kezdtem nagyon rosszul érezni magam, és azt mondtam, hogy ezt többet nem nézem, aztán megint elkezdtem hinni, hogy túlélte (többek között az internet hatására is).
Most azt mondom, hogy ha nem halt meg, akkor az nagyon gagyi húzás, viszont Glenn életéért cserébe megbocsátom.

paranoid android - 2015. 11. 03. 00:09

Egyébként az is lehet, hogy semmi köze az íróknak ahhoz, hogy ez így alakult, hanem egy rendezői hiba eredménye. Hiszen csak egyetlen beállítást kell megváltoztatni ahhoz, hogy ne legyen kétséges Glenn halála. Ha csak egy kicsit jobban kitágítják a képet, és látjuk hogy őt tépik szét a zombik, nem pedig a képkivágaton kívülről húzzák be a beleket, akkor máris nincsenek kételkedők. Az is lehet, hogy költségvetési okokból ezt a megoldást választották, egyszerűbb volt ez így, most meg néznek nagyokat, hogy ez a döntés elrontotta a jelenet befogadását, és sokan hátsó szándékot keresnek mögötte.

Benzin - 2015. 11. 03. 06:20

winnie – 2015. 11. 02. 20:39

A kritikusnak az a munkája, hogy ír a TWD-ről. Kiszállással fenyegetés minimum vicces. Egy pro sorozat blogger, újságíró nem ír többet a legnépszerűbb kábeles drámáról. Mert meghalt egy karakter. Háát..

winnie - 2015. 11. 03. 08:34

Benzin: oké, akkor még egyszer leírom: vannak olyan pistikék, akinek nagy a szájuk, sok felkiáltójelet írnak, és fenyegetőznek üresen fórumokon, hogy kiszállnak így meg úgy. az vicces, mert kit érdekel, meg mert úgy is tudjuk, hogy nem.

és vannak mértékadó, a szakma és a tévés írók által ismert és elismert nevek, akik véleménye ez bizonyos körben sokat jelent, akik ismerik is az írókat interjúik révén, stb. az ő szájukból az efféle pistikés fenyegetőzés komoly. nem azért, mert “úúú, ez az író nem fogja tovább nézni”, hanem azért, mert egy olyan húzásról van szó, ami egy nem pistikéből is kihozza ezt a fajta reakciót. márpedig egy tévés kritikus sok mindent látott és tapasztalt, és nagyon ritka, hogy így reagáljon.

de teljesen mindegy, mert nem olvasol amerikai tévés kritikákat, nem ismersz kritikusokat, így ha mondok x vagy y nevet, akkor nem tudod, hogy ki ő, nem ismered a hátterét, vagy a szava súlyát, és épp ezért nem tudod megítélni, hogy amit mond, az mit jelent.

ez csak egy adalék volt, nyilván annak szólt, aki valamennyire képben van. és nagyon remélem, hogy itthon nincsenek sokan képben, mert a világ legfeleslegesebb dolga hivatalos kinti tévés kritikákat olvasni itthonról.

karli - 2015. 11. 03. 11:24

Szerintem tuti nem fogják mutatni, hogy mi lett Glennel.

CrM - 2015. 11. 04. 10:58

Bármi is legyen a végkifejlet, a megvalósítás nem tetszett. Eleve, ahogy együtt bedőltek, teljesen irreálisan festett. Mintha csak crowdsurf-ölni akartak volna. Az életszagú reakció Glenn részéről az ellököm magamtól/elhúzódom stb. lett volna. Meg sem próbált talpon maradni. A másik a szétszedős jelenet, ahol nyilvánvalóan pont arra próbáltak rájátszani, hogy ne legyen a néző biztos benne, hogy meghalt. Az a baj, hogy ha ilyen körülmények között mégsem halt meg, az egyhén szólva is necces, ha pedig meghalt, akkor kihagytak egy sokkal hatásosabb jelenetet, ahol a halál bizonyossága súlyt ad. Ebből nem lehet jól kijönni.

jerrycomovie - 2015. 11. 04. 14:21

Azt a kukát tologatni is lehet ám. Eltolják az egyik sarokba, kiképeznek vele egy embernyi helyet és a zombiek csak egyesével tudnak beközelíteni hozzájuk. Nicholas a sarokba vonul, megpróbál oldalra mászni, Glenn meg agyon szúrja, aki belépne. Macerás, embert próbáló, de egy idő után elég sok zombi esne a földre és egyre nehezebb lenne Glenn elkapása. Nicholas, akármilyen béna, oldalt végül csak átmászik, Glenn meg követi.

De nem ez lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz